欢迎您,[登录][注册] (您的IP:18.206.194.161)
学科导航 >
个人主页

作者信息

21jy_650126711

资源 文章 汇编
  • ID:4-6837422 [精]2020年高考英语二轮语法复习讲练结合 专题 十七 主谓一致(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/主谓一致

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题十七 主谓一致 I、重点难点解析 主谓一致的高考命题导向 考点主要分布在:语法结构对主谓一致的影响;充当主语的词汇意义对主谓一致的影响;复合句中的主谓一致等。 主谓一致是指主语和谓语要保持人称和数上的一致,主语的“人称”和“数”决定谓语动词的变化。 一 主谓一致原则一览表 原则 概念 例句 语法一致原则 指主语是单数形式,谓语动词用单数形式;主语是复数形式,谓语也用复数形式 Steve Ember is a good player. Children like toys. 意义一致原则 指主语形式上为单数.但表示复数意义,谓语动词用复数形式;或主语形式上为复数.但表示单数意义,谓语动词用单数形式 My family are having lunch now. News is travelling fast nowadays. 就近一致原则 谓语动词用单数形式还是用复数形式取决于最靠近它的主语 There is a knife and two forks on the desk. Either you or he is to go. 二 概念归纳: 1. 表时间,距离,金额,重量,数字等的复数名词作“整体”看时,谓语常用单数。 Two hours is quite enough. 2. 以-s结尾的名词作主语时,根据其意思来决定谓语动词的单复数。 1) 表学科的名词(physics)、书报名(the Times)、国名(the United States)或组织名称(the United Nations)及news-单数 2) 单复同形的名词,如:means, works等。 Every means has been tried./ All means have been tried. 3) the Olympic Games-复数 3. 集体名词作主语时,视其意义来决定谓语动词的单复数: 1) people, police, cattle等名词-复数 2) clothing, furniture, equipment等名词-单数 3) family, class, government等名词表示整体时单数,表单位成员时复数。 4. a number of/a variety of+复数名词,the+形容词指“一类人”时作主语,谓语用复数 the number of/the variety of+复数名词,the+形容词指抽象的“事物”时,谓语用单数 如:The beautiful is loved by all.(表抽象的概念) 5. 以and连接的两个名词作主语时,谓语通常用复数形式,但名词有each, every, no修饰时,谓语动词用单数。 Walking and riding are good exercises. Each boy and each girl wants to have a holiday. 注意:当and连接的两个单数名词在意义上指的是同一人,物或概念时,仍用单数。 The teacher and writer is popular with his students.(区别:The teacher and the writer are…) 6. 动名词、不定式或从句作主语时,谓语用单数。但what引导的主语从句视后面的表语而定。 What we need is time./ What we need are books. 7. 主语后接with, together with, along with, as well as, but, except, besides, like, rather than, in addition to等短语时,谓语根据主语用单复数。 8. 在“one of+复数名词+who/that”引导的定语从句中的动词用复数,但当one之前有等the (only/very)修饰语时,从句中的动词则用单数。 This is one of the girls who were late for school this morning. This is the only one of the girls who was late for school this morning. 9. glasses, shoes, trousers等复数名词若其前有pair/kind/type/box of等量词修饰时,谓语根据量词的单复数而定。 10. 由“a lot of/lots of/plenty of/ half of/the rest of/most of+名词/代词或分数/百分数+名词”作主语时,谓语视其所接的名词决定单复数。 Three-fifths of the books are intended for the poor students. The rest of the money belongs to you. 11. 由or, either…or, neither…nor, not only…but also等连接的名词/代词作主语及there be结构,谓语与靠近的主语一致。 Not only we but also the teacher likes listening to MP4. There is a book and two pens on the desk. 12. 不定代词(all指人除外),many a +名词单数, more than one作主语时,谓语用单数。 All has been finished./ All are late for the meeting. II、实战演练 一 用BE动词或所给动词的正确形式填空 1. The United States of America _ one of the most developed countries in the world. 2. Every means __________ tried, but in vain. 3. Not only my sister but also I __ good at painting. Both of us _____ good painters. 4. Going to bed early and getting up early ___________ a good habit. 5. I, who _________ your teacher, will try my best to help you out. 6. “All ________ present and all _________ going on well,” the chairman said. 7. The old _________ taken good care of in our country. 8. An iron and steel works, with some other factories _________ to be built here. 9. The number of people invited __________ fifty, but a number of them _________ absent for different reasons yesterday. 10. I as well as they __________ ready to help you. 11. What we need __________ enough water, but what they need __________ houses. 12. Her family __________ larger than mine and her family ______watching TV now. 13. There ________ a big table and six chairs in the dinning room. 14. The rest of food __________ (leave) for the rest of the students who __________ (have) gone to the library. 15. We need one of the students who __________ at the meeting. He is the only one of the students who __________ (speak) English fluently. 16. Many a students in our class ___________ pop music while many students in their class __________ (like) classic music. 17. Each of them __________ Chinese food . They each ______(enjoy) Chinese food. 18. The worker and writer referred to ___________ (go) to write a comedy. 19. This kind of cartoons __________ well in the bookstore while cartoons of that kind __________ (sell) badly. 20. No boy and no girl ___(prevent) by the heavy rain from taking part in the activity. 二. 1. Two hours__________(is,are)not long enough for this test. 2. One and a half apples__________(is,are)left on the table. 3. One and a half days__________(is,are)all I can spare. 4. There__________(is,are)two pairs of glasses on the table. 5. Traffic police__________(is,are)always very busy. 6. The English__________(likes,like)to be with their family at Christmas. 7. His family__________(is,are)all very well. 8. About twenty percent of the students in our class__________(is,are)girls. 9. All__________(is,are)here.Let's start our meeting. 10 .What the children want__________(is,are)storybooks. 11. This is the one of the books on the subject that__________(has,have)ever been written in Chinese. 12. Bread and butter__________(is,are)a daily food in the west. 13. No man and no woman__________(is,are)going to do such a shameful thing. 14. Mary as well as her classmates__________(has,have)learned to drive a tractor. 15. There__________(is,are)more than one answer to your question. 16. Two thirds of the population of the city__________(is,are)immigrants(移民). 17. The students each__________(has,have)a dictionary. 三. 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 1. One-third of the area _____ covered with green trees. About seventy percent of the trees _____ been planted. ? A. are; have????????? B. is; has?????????? C. is; have?????????? D. are; has 2. The number of teachers in our college _____ greatly increased last term.A number of teachers in this school _____ from the countryside. ?? A. was; is???????????? B. was; are????????? C. were; are???????? D. were; is 3. What _____ the population of China? One-third of the population___ workers here. ?? A. is; are????????????? B. are; are????????? C. is; is?????????? D. are; is 4. Not only he but also we _____ right. He as well as we _____ right. ?? A. are; are???????????? B. are; is?????????? C. is; is?????????? D. is; are 5. What he’d like _____ a digital watch. What he’d like _____ textbooks. ?? A. are; are???????????? B. is; is???????? C. is; are???????? D. are; is 6. He is one of the boys who _____ here on time. He is the only one of the boys who _____ here on time. ?? A. has come; have come?? B. have come; has come ?? C. has come; has come D. have come; have come 7. Either you or he _____ interested in playing chess. _____ you or he fond of music at present? ?? A. are; Are??????????? B. is; Are???????????? C. are; Is???????? D. is; Is 8. Many a professor _____ looking forward to visiting Germany now.? Many scientists _____ studied animals and plants in the last two years. ?? A. is; have???????????? B. is; has?????????? C. are; have???????? D. is; are 9. A knife and a fork _____ on the table. A knife and fork _____ on the table. ?? A. is; is????????????? B. are; are???????????? C. are; is???????? D. is; are 10. Her family _____ much larger than mine four years ago. Her family _____ dancing and singing when I came in last night. ??? A. were; was????????? B. was; were????????? C. was; was????????? D. were; were 11. How and why Jack came to China _____ not known. When and where to build the new library _____ not been decided. ??? A. is; has?????????? B. are; has????????? C. is; have??????????? D. are; have 12. Now Tom together with his classmates _____ football on the playground. ??? A. play????????????? B. are playing??????? C. plays?????????? D. is playing 13. Two hundred and fifty pounds ___ too unreasonable a price for a second-hand car. ??? A. is??????????????? B. are????????????? C. were??????????? D. be 14. All but Dick _____ in Class Three this term. ?  A. are?????????????? B. is????????????? C. were??????????? D. was 15. Soon after the earthquake, every man, woman and child _____ about it. ??? A. were talking???????? B. was talking????????? C. talk?????????????? D. talks 16. We each _____ strong points and each of us on the other hand _____ weak points. ??? A. have; have????????? B. has; have???????? C. has; has???????? D. have; has 17. My friend and classmate Paul _____ motorcycles in his spare time. ??? A. race???????????????? B. races????????? C. is raced??????????? D. is racing 18. There _____ a pen, two pencils, and three books on the desk. ??? A. are??????????????? B. is???????????????? C. has???????????? D. have 19. The factory, including its machines and buildings, _____ burnt last night. ??? A. is??????????????? B. are?????????????? C. were?????????? D. was 20. Climbing hills _____ of great help to health. ???? A. is??????????????? B. are???????????? C. were???????????? D. be 21. Time and tide _____ for no man. ??? A. wait???????????? B. waited????????? C. is waiting?????? D. has waited 22. The injured in the tsunami _____ good care of by some medical teams. ??? A. is taken???????????????????? B. are being taken????? ??? C. are taking?????????????????? D. is being taken 23. It is not J. K. Rowling but her works that _____ us excited. ??? A. makes????????????? B. is made??????????? C. make??????????? D. are made 24. On the closet _____ a pair of trousers his parents bought for his birthday. ??? A. lying???????????? B. lies????????????? C. lie???????????? D. is laid 25. Each man and each woman _____ asked to help when the fire broke out. ??? A. is??????????????? B. was?????????????? C. are????????????? D. were 答案 一. 1. is 2. has been 3. am, are 4. is 5. am 6. are, is 7.are 8. is 9. was, were 10. am 11. is, are 12. is, are 13. is 14. is left, have 15. speak, speaks 16. likes, like 17. enjoys, enjoy 18.is going 19. sells, sell 20.was prevented. 二. 1.is 2.are 3.is 4.are 5.are 6.like 7.are 8.are 9.are 10.are 11.has 12.is 13.is 14.has 15.is 16.are 17.have 三.1-5 CBABC??? 6-10 BBACB?? 11-15 ADAAB?? 16-20 DBBDA?????? 21-25 ABCBB 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载1次
    • 1184.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6837420 [精]2020年高考英语二轮语法复习讲练结合 专题十六 虚拟语气(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/虚拟语气

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题十六 虚拟语气 I、重点难点解析 虚拟语气的高考命题导向:虚拟语气表示说话人的愿望、假设、猜测或建议,而不是表示客观存在的事实。真实语气与虚拟语气的区别主要在谓语动词的形式上。在做题时,要根据语境,判断出是与那种时态相反的虚拟语气。 一 虚拟语气在从句中的用法和构成一览表 类别 用法 例句 if引 导的 条件 从句 与现在事实相反 从句动词:过去式(be用were);主句动词:should/would/could/might +动词原形 If he were here, he would help us. 与过去事实相反 从句动词:had +过去分词;主句动词:should/would/could/might +have +过去分词 If I had been free, I would have visited you. 与将来事实相反 从句动词:过去式/should +动词原形/were +不定式;主句动词:should/would/could/might +动词原形 If it should rain tomorrow, we would not go camping. 其他状语从句 as if 引导的状语从句中动词用过去式或过去完成式 They are talking as if they had been friends for years. even if/though 引导的从句, 与现在将来/事实相反:从句动词用过去式,主句动词用should/would +动词原形。与过去事实相反:从句动词:had +过去分词;主句动词:should/would +have +过去分词 Even if they were to fail, they wouldn’t lose courage. 宾语从句 demand, suggest, order, insist等表命令、建议、要求后的从句中动词(should)+动词原形 He suggested that we not change our mind. wish后的从句中分别用过去式、过去完成式和could/would+动词原形表示与现在、过去和将来情况相反 I wish I could be a pop singer. 主语从句 在It is necessary/important/strange that…, It is suggested/demanded/ordered/requested that…等从句中,谓语动词用(should)+动词原形 It is strange that such a person should be our friends. 表语从句和同位语从句 作idea, advice, order, demand, request等表命令、建议、要求的词的表语从句和同位语从句,其谓语动词用(should)+动词原形 My advice is that you (should) finish your homework first. The idea that you (should) go is right. 其他句型中 It is time that…句型中动词用过去式或should+动词原形 It’s high time that we left. would rather所接的从句中动词用过去式或者过去完成式 I would rather you stayed at home now. If only句型中动词常用过去式或者过去完成式,表示强烈的愿望 If only our dream had come true! 二 其他要注意的事项 1. 虚拟语气中出现be的过去式,只能用were。 2. suggest表 “暗示、表明”和 insist表示 “坚持认为”,其后的宾语从句用陈述句语气。 例如:You pale face suggests that you are ill. / He insisted that he was right. 3. if虚拟语气条件句中如有had, should, were,可省略if, 将其提前引起倒装。 例如:Were I you, I would remain. / Had you told me earlier, I wouldn’t have missed it. 4. 可用with, but for代替虚拟语气条件句。 例如:But for your help. I would have failed the exam. Without air there would be no life. 1. as if/though, even if/though也可以不用虚拟,表示真实的情况。 例如:It looks as if it is going to rain. II、实战演练 一.用所给动词的适当形式填空 1. ---If he ________________ (warn), he ________________ (not take) that food. ---Luckily he was sent to the hospital immediately. 2. When a pencil is partly in a glass of water, it looks as if it _________________ (break). 3. I would rather they _________________ (not hear) of the news. 4. I wish I _______________ (have) a room of my own when I was a child. 5. To the surprise of the public, the identification of the cause of such a simple event ___________________ (take) more than a year. 6. Without air to hold some of the sun’s heat, the earth at night _______________ (be) freezing cold, too cold for us to stay. 7. If I had worked harder at school, I _____________________(sit) in a comfortable office now. 8. Her pale face suggested that she _____________ (be) ill, and her colleagues suggested that she _____________ (have) a medical examination. 9. I insisted he ____________ (go) to see a doctor, but he insisted nothing __________ (be) wrong with him. 10. He asks that he _______________ (give) an opportunity to explain why he’s refused to go there. 11. It is high time we _____________ (get) down to discussing this plan. 12. If it were not for the fact that you ___________ (be) too busy, I would ask you to help me do this right now. 13. Who do you suggest __________________ (send) to work there? 14. I would have come earlier, but I ________________ (not know) that you were waiting for me. 15. If it _______________ (rain) tomorrow, the outing would be cancelled. 二、用括号中所给动词的适当形式填空:(共10小题,每题2分) 1.If you ___ (arrive) ten minutes earlier, you could have seen them off. 2.It's time that we ___ (go) to the railway station. 3.If they___ (not help) us ,our experiment would have failed. 4.You're five minutes late.I suggested that you ___ (come )earlier tomorrow. 5.Mather often tells us that it is necessary that we ___ (drink) a glass of water after we get up. 6.She insisted that she___ (send) to work in the faraway small town. 7. ___ I not ___ (forget) his telephone number,I would have rung him. 8.He is busy now. If he ___ (be) free, he___ (go) with you. 9.The manager was in his office then. If he ___ (be) here, everything ___ (settle) in a minute. 10.Noisy as it was, he went on reading as if nothing ___ (happen).  三、完成句子(每空一词):(共10个空,每空2分) 1.真想不到我们俩会在这里见面. It's strange that we________here. 2.如果没有参加玛丽的生日聚会的话,我们彼此就不会认识了. If we hadn't taken part in Mary's birthday party, we___________ each other. 3.—这么近的路,我们应该步行到车站来. —是啊,根本没必要乘出租车. —We______ _______ ________to the station, it was so near. —Yes. A taxi wasn't at all necessary. 4.万一明天下雨的话,我们将不得不推迟参观颐和园. ________ it rain tomorrow, we ______ ______to put off the visit to the Summer Palace.  四.Part A. 1. If people ______(drive) more slowly, there wouldn’t be so many accidents. 2. If you had worked carefully, you _____(not make) so many mistakes. 3. The boat wouldn’t have drifted away, if we _____ (tie) it up. 4. If I had known you already _____(have) a typewriter, I _____(not, buy) one for your birthday. 5. If he _____(be) here this afternoon I would go with him. 6. If it were to rain tomorrow, the match _____(postpone). 7. But for your help, we ______(not be) able to finish the work in time. 8. If it _____(not, be) for the leadership of the Party, we would not have achieved so much. 9. I wish I _____(study) hard while I was young. 10. It is about time that fence ______(mend). 11. My request is that we ______(hold) another session to discuss the problem. 12. It is strange that the car _____(break) down at exactly the same place where it _____(break) down yesterday. 13. The baby smiled as if he _____(understand) what his mother _____(say). 14. He talked as if he _____(do) all the work himself, but in fact Tom and I _____(do) most of it. 15. If only we _____(have) a phone! I’m tired of queuing outside the public phone box. 16. ----- “Can we come in late tomorrow?” ----- “I’d rather you _____(come) in on time.” 17. He looks as if he _____(be) ill for a long time. 18. He always talks as though he ______(address) a public meeting. 19. If a metal ______(heat), it will expand. 20. I _____(stay) home if it rains this evening. Part B. 1. She would call you immediately if she _____(need) help. 2. If I had seen the movie, I _____(tell) you all about it now. 3. If he _____(decide) earlier, he could have left on the afternoon flight. 4. _______ I _____(take) my umbrella with me when I _____(come) out this morning, I _____(not be) so wet now. 5. If you had listened to me, you _____ (not be) in such trouble now. 6. I wish they _____ (stop) making so much noise so that I could concentrate on my work. 7. It is inconceivable that he _____ (not see) me that day for I ______(wave) to her. 8. What a pity that he gave orders that all those lovely trees _____(cut) down. 9. Mr. Jones would rather _____(stay) home last night. 10. Henry would rather that his brother _____(work) in the same department as he does. 11. Electric current flows through a conductor as though it _____(be) a fluid. 12. We _____(invite) her to the party but we didn’t know that she ______(already, come) back from abroad. 13. Today’s industrial production ______(be) impossible without the contribution made by the science of physics. 14. I hate driving. I’d much rather you _____(drive). 15. The guests ______(arrive) last night, but there is still no news about them. 16. Mother_____(feel) anxious if I came home late. 17. Even if I ______(be) with you then, I ______(can, not, do) much for you. 18. A less conscientious man ______(not, try) so hard to get this job done. 19. Do you wish that you ______(have) a sister like her? 20. Isn’t it surprising that he ______(have) two car accidents during the past week? 答案 一.1. had been warned; wouldn’t have taken 2. were broken 3. didn’t 4. had had 5. should have taken 6. would be 7. would be sitting 8. was; have 9. go; was 10. be given 11. got 12. are 13. be sent 14. didn’t know 15. should/were to rain 二、1.had arrived 2.went (should go) 3.had not helped 4.(should) come    5.(should) drink 6.(should) be sent 7.Had; forgotten 8.were;would go 9.had been; would have been settled 10.were happening 三、1.meet 2.wouldn't have known 3.should have walked 4.Should; would have 四.Part A: 1. drove 2. wouldn’t have made 3. had tied 4. have / would not have bought 5. should be / were / were to be 6. would be postponed 7. wouldn’t have been 8. were not 9. had studied 10. were mended 11. (should) hold 12. should have broken / broke 13. had understood / said 14. had done / did 15. had 16. came 17. had been 18. were addressing 19. is heated 20. will stay Part B: 1. should need / needed 2. would tell 3. had decided 4. had / taken / came / would not be 5. would not be 6. would stop 7. should not have seen / waved 8. be cut 9. have stayed 10. worked 11. were 12. would have invited / had already come 13. would be 14. drove 15. should have arrived 16. would feel 17. had been / could not have done 18. would not have tried 19. had 20. should have had 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载1次
    • 1192.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6837417 [精]高考英语二轮语法复习讲练结合 专题十五 倒装句 省略句 强调句(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/强调句

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题十五 倒装句 省略句和强调句 I、重点难点解析 倒装句的考查主要从以下几个方面入手:1) 含有否定意味的词置于句首,部分倒装;2)only+状语/状语从句置于句首,部分倒装;3)so/such…that句型中,so+形容词/副词提前,部分倒装;4)表示方位的副词或介词短语放在句首,要完全倒装。 一 倒装句用法一览表 分类 倒装条件句型结构 例句 完全倒装 There be…句型 There are many students in our school. 表地点的介词短语置于句首: 地点状语+谓语(be, lie, sit等)+主语 Near the river is/stands a pine tree. here, there, now, then(只用过去式), up, down, away, out等副词位于句首 Out rushed the boy. Then came the teacher. 直接引语的一部分或全部位于句首,主句倒装。结构:“ ,” said/asked sb. “You had better stay at home,” said my mother. 强调表语,置于句首,或为保持句子平衡 Fastened to the pole is the national flag. We saw a house, in front of which stood a tall tree. 部分倒装 主谓宾结构的一般疑问句和特殊疑问句 Have you finished your homework?/ Why did you buy it? seldom, never, little, hardly, nowhere, by no means, in no time等表否定意义的副词或短语置于句首。 Seldom does he watch TV. By no means will I give up trying. Only +状语置于句首 Only when you have grown up can you understand your parents. not only…but also…连接并列的句子,前倒后不倒 Not only does he do well in study, but also he is ready to help others. neither…nor…连接并列的句子,前后都倒 Neither do I know it, nor do I care about it. so/such…that中such/so的修饰成分置于句首时前倒后不倒 So fast did he speak that I didn’t follow him./Such good players are they that they often win. as引导的让步状语从句 Child as he is, he knows a lot. so, neither或nor表示前句内容也适用于另外的人或事 He can play the piano. So can I . we didn’t win. Neither did they. 表示祝愿的祈使句 May you have a good trip. 省略if的虚拟条件句:结构:Were/Had/Should+主语+谓语动词 Were I you, I would not do it this way. 二 特别提示 1. There be结构的倒装句型中,there后还可接lie, live, seem to be等。 例如:There lived an old man in the village long long ago. 2. here, there, now, then(只用过去式), up, down, away, out等副词位于句首,主语为代词时不倒装。例如:Out he rushed. 3. 直接引语的一部分或全部位于句首,主句倒装。但是主语为代词时不倒装。 “You had better stay at home,” she said. 4. So位于句首不倒装的情况:主语与前句相同,表赞同, 译为“确实如此”。 例句:---Mike studies hard. ---So he does. (确实是。) 比较: (---So do I .我也是。) 5. 表示前句内容也适用于另外的人或事,前句如果列举了两种事实以上,用 “So it is/was with sb/sth.”回答。 ---Tom is kind and often helps those in trouble. ---So it is with his father. 三 实战演习 倒装句练习题1: 1. _____can you expect to get a pay rise. A. With hard work B. Although work hard C. Only with hard work D. Now that he works hard 2. Seldom ____ any mistakes during my past few years of working here. A. would I make B. did I make C. I did make D. shall I make 3. Not until all the fish died in the river, _____ how serious the pollution was. A. did the villagers realize B. the villagers realized C. the villagers did realize D. didn’t the villagers realize 4. Not until I began to work ____ how much time I had wasted. A. didn’t realize B. did I realize C. I didn’t realize D. I realized 5.—Do you know Jim quarrel with his brother? —I don’t know, _______. A. nor don’t I care B. nor do I care C. I don’t care neither D. I don’t care also 6. Only by practicing a few hours every day _____ be able to waste much time. A. you can B. can you C. you will D. will you 7. Not until the early years of the19th century ___ what heat is. A. man did know B. man knew C. didn’t man know D. did man know 8. _____got into the room, _____ the telephone rang. A. He hardly; then B. Hardly had he; when C. He had not; than D. Not had he; when 9. ______ snacks and drinks,but they also brought cards for entertainment when they had a picnic in the forest. A. Not only they brought B. Not only did they bring C. Not only brought they D. Not only they did bring 10.—I don’t think I can walk any further. —_____, Let’s stop here for a rest. A. Neither can I B. Neither do I C. I didn’t think so D. I think so 11. Only in this way ______ do it well. A. must we B. we could C. can we D. we can 12. Hardly ____ when it began to rain. A. had he arrived B. arrived he C. he had arrived D. did he arrive 13. Only when you have finished your homework ___ go home. A. can you B. would you C. you will D. you can 14. ______, I would have given you his address. A. If you asked me B. You had asked me C. Should you have asked me D. Had you asked me 15. Only when class began ___ that he had left his book at home. A. will he realize B. he did realize C. did he realize D. should he realize 16. ______ that I couldn’t be absorbed in the work. A. They made such talked B. So loudly they talked C. It was noise outside D. Such a loud noise did they make 17. Many a time _____ me good advice. A. he gave B. does he give C. he has given D. has he given 18. ____ have I seen a better performance. A. Everywhere B. somewhere C. Everywhere else D. Nowhere 19. Not a single word ____ at the beginning. A. did he say B. has he said C. he said D. he has said 20. Only in an hour ago ____ out why he was absent. A. did the teacher found B. the teacher found C. did the teacher find D. had the teacher found 21. _____the plane. A. Flew down B. Down flew C. Down was flying D. Down fly 22. Hardly _____ when the bus suddenly pulled away. A. they had got to the bus stop B. they got to the bus stop C. did they get to the bus stop D. had they got to the bus stop 23. ______ I had time, I would have run round that lake again. A. If B. Unless C. Had D. When 24. Not only ______ a promise, but he also kept it. A. had he made B. he had made C. did he make D. he makes 25. There ____ . A. come they B. they come C. they are come D. they will come 26. ______ that he could not speak for a long time. A. So frightened was he B. So frightened he was C. Was he so frightened D. Frightened was he 倒装练习题 2: 1. I dare climb this tall tree, but _____?   A. do you    B. dare you C. so do you  D. do you dare 2. According to the shopping list, _____ a dozen socks.   A. there seems to be    B. it seems C. there seem to be     D. it seem 3. Autumn coming, down _____.   A. do the leaves fall  B. the leaves will fall C. fall the leaves D. will the leaves fall 4.Now _____ Wang’s turn to keep guard.   A. there is   B. is going C. has come   D. comes 5.—Listen, there _____.    —Oh, yes. There _____.   A. goes the bell; it goes    B. goes the bell; goes it   C. the bell goes; it goes    D. the bell goes; goes it 6.Hearing the cat mewing, off _____.   A. fled all the mice      B. fleeing all the mice   C. away fled the mice     D. all the mice fled away 7.The door opened, and _____.   A. came in some Young Pioneers with flowers in their hands   B. in came some Young Pioneers with flowers in their hands   C. in did some Young Pioneers came with flowers in their hands   D. did some Young Pioneers with flowers in their hands come in 8.Seeing the gardener coming, away _____.   A. the naughty children ran         B. did the naughty children run   C. the naughty children            D. ran the naughty children 9.Nearby _____, in which the savage had come to the island.   A. there are two canoes    B. were two canoes   C. there came two canoes    D. two canoes were arriving 10.Reaching the end of the swimming pool, back _____.   A. swam he          B. did the boy swim   C. the boy swam        D. he swam 11.The war of Resistance against Japan ended in 1945, and then _____.   A. followed three years of China’s War of Liberation   B. following three years of China’s War of Liberation   C. three years of China’s War of Liberation followed   D. did three years of China’s War of Liberation follow 12._____ reading and speaking English every day, he would speak it well enough now.   A. Had he practiced    B. Did he practice   C. Should he practice   D. Were he to practice 13._____, she is quite experienced in the work.   A. As she is young        B. As young she is   C. Young as she is        D. Young as is she 14._____, I won’t change my mind.   A. What you will say      B. Will you say what   C. Say what you will      D. What will you say 15.He has finished his homework, and _____.   A. so I have         B. so have I   C. I do so           D. so do I 16.Hardly can he drive this kind of truck, and _____.   A. neither can’t I       B. so can’t I   C. I can’t, too         D. nor can I 17.Not only _____ this machine, but _____ it.   A. can he run; can he repair             B. can he run; he can repair   C. he can run; he can repair             D. he can run; can he repair 18._____ school _____ it began pouring.   A. As soon as we reached; then       B. As soon as we had reached; then   C. No sooner did we reach; than      D. We had no sooner reached; than 19.Seldom _____ late _____ the office. A. does he come; for B. he comes; for C. does he come; to           D. he comes; to 20.Never _____ forget the days when _____ together with you.   A. shall I; did I live      B. I shall; did I live   C. I shall; I lived       D. shall I; I lived 21._____ such things nowadays.   A. Rarely people can see           B. People rarely see   C. Do people rarely see            D. Rarely did people see 22.Last night, not until _____ my homework _____.   A. did I finish; I went to bed   B. I had finished; did I go to bed   C. had I finished; I didn’t go to bed   D. I finished; didn’t I go to bed 23.It wasn’t until quite recently _____ any idea what a spaceship was like.   A. did I have    B. when did I have   C. that I had    D. didn’t I have 24.A whale is a mammal, and it breathes through its lungs. So once in a while _____ to the top of the water for air.   A. comes it         B. must come it   C. must it come       D. have it to come 25.Living in the countryside, always _____ early and _____ in the vegetable garden.   A. did he get up; worked            B. did he get up; work   C. would he get up; do            D. had he to get up; do 26.So tired _____ after a whole day’s heavy work that I _____ stand on my feet.   A. was I; could hardly               B. was I felt; could hardly   C. was I; couldn’t hardly             D. I was; hardly couldn’t 27.Up into the sky _____, and a terrible genie appeared.   A. flew the light blue smoke           B. the light blue smoke flew   C. did the light blue smoke fly          D. was light blue smoke flying 28.On the top of the hill _____, where the monk once lived.   A. does a temple stand                B. a temple stands there   C. stands a temple                  D. did a temple stand 29.Only in this way _____ expect to get over so many difficulties.   A. we are sure to                  B. can we   C. that we can                   D. that can we 30.Which sentence is right?   A. May you succeed!                B. You may succeed!   C. Succeed may you!                D. Succeed you may! 省略句 高考命题导向:省略是一种避免重复,保持简洁的语法手段。缺少一个或一个以上的必要语言成分,但在一定语境中能够独立存在,意义明确,并且能发挥交际功能的句子叫做省略句。高考主要是考查省略在固定结构中的运用。 省略句用法一览表 分类 说明 例句 句子成分的省略 省略主语 (It)Doesn't matter.没关系。 省略谓语 I won the first race and Tom(won)the second. 我赢了第一场比赛,汤姆赢了第二场。 省略宾语 I don't know(it).我不知道这件事。 省略表语 Is he a student? Yes,he is (a student). 他是一名学生吗?是的,他是。 省略定语 Part of the money belongs to my mother and the rest (of the money) belongs to my father.一部分钱属于我妈妈,其余的钱属于我爸爸。 省略状语 He was not hurt.(How)Strange! 他没有受伤。真奇怪! 省略从句 I would accept the invitation (if I were you). (如果我是你)我会接受邀请的。 省略整句 Will you teach English to the students ? Yes.(I will teach English to the students.)你要教学生英语吗? 是的。 小品词 的省略 省略介词 He is busy (in) doing his homework.他正在忙着写作业。 省略连词that I am sure (that)we will succeed. 我确信我们会成功。 省略关系代词 This is the dress (which)I bought in Shanghai. 这是我在上海买的裙子。 固定结构中的省略 强调句型强调疑问词时,常省略强调句型中的that When was it(that)you received his e-mail? 你收到他的电子邮件是什么时候? 在 if,when,though,as if等连词引导从句时,如从句中的主要动词是be,常将主语和be动词省略 If(it is)necessary,we will go there by air. 如果有必要,我们会乘飞机去那里。 Henry looked about as if (he were)in search of something.亨利向四周环视,似乎在寻找什么。 在口语中,为了避免重复,不定式可以省去和前面句子相同的动词,只保留不定式符号to You may go home if you wish to (go home). 如果你愿意,你可以回家了。 由固定词组引导的疑问句 How about playing football? 去蹋球怎么样? Why not go there with us? 为什么不和我们一起去? 用so,not等来省略上文或问句中的一部分或整个句义 Can he finish the work on time? I think so.(I think he can finish the work on time.) 他能按时完成工作吗?我认为他能。 并列复合句中一些相同的成分可以省略 We tried to help her but (we tried)in vain. 我们试着帮助她,但是没有用。 This clock works well but that one doesn't(work well).这个钟表运行得很好,但是那个不行。 II、实战演练 根据括号中的提示完成句子。 1. Not until __________________ (I; shout) at the top of my voice ________________ (he; turn) his head. 2. I won the prize at last. Never in my life ___________________ (I; feel) so happy. 3. Hardly _____________________ (the thief; see) the police ___________ he ran away. 4. ---Hurry up! There _______________________ ( the bell; go). ---My goodness! Has Mrs Li come yet? ---Look! Here ___________________ (he; come) 5. Not only ___________________ (he; like) singing, but __________________ (he; have) a good voice. 6. ---David has passed the final exam smoothly. ---So _________________ (he; have), and ___________________ (I, have). 7. So ____________________ (he; be frightened) in the darkness that he did not dare to move an inch. 8. Up _________________________ (the balloon; go) into the air. 9. At the foot of the mountain _________________________ (a village; lie) 10. I’v tried very hard to improve my English. But by no means _______________________ (the teacher, be satisfied) with my progress. 11. If Joe’s wife doesn’t go to the party, neither ______________________.(他也不去) 12. Should _________________________ (如果明天下雨), we would have to put off the sports meet. 13. Child __________________ (尽管只是孩子), he shows great consideration towards the others. 14. ---Mike hadn’t passed the exam and was afraid of being scolded. --- ________________________. (我也一样) 15. ________________________________ (我们一听到铃声) than we rushed into the classroom. 16. ---He hasn’t finished the work yet. ---Well, he _________________.(本该完成) 17. The man we followed suddenly stopped and looked as if _______________ (see) whether he was going in the right direction. 18. ---Is your mother a teacher? ---No, but she __________________.(过去是) 19. ---Do you know Anna’s telephone number? --- _______________ .(恐怕不知) As a matter of fact, I don’t know any Anna, either. 20. ---Who should be responsible for the accident? ---The boss, not the workers. They just carried out the order __________??__ (按被告诉的). 强调句 I、重点难点解析 高考命题导向:“It is/was…who/that…”强调句型是重要的句型之一,是高考考查的重点之一。此句型可强调主语、宾语、状语。如果强调谓语时,用do/does/did+动词原形。高考通常考查强调句与几个易混句型连词的使用和强调句的问句。 强调句型注意事项一览表 强调句型注意事项 说明 例句 1强调主语,其后的谓语动词和主语在人称和数上保持一致。 It is he who/that often does good deeds. It is I who/that am looking for you. 2 强调部分除了指人可用who/whom,其他只能用that It is the book that I want. 3 not until…句型的强调句 It was not until you told me that I realized my mistake.可转换为以下句型:1) Not until you told me did I realize my mistake. 2) I didn’t realize my mistake until you told me. 4与主语从句(It is / was… that - clause)的区别 1)It is true/a fact that they won the game.(it是形式主语)2)It was in Xiamen that I first met him.(强调句的特点:去掉It was…that后句子仍成立。 5与 “It be…before (时间过多久才…) / since(自…以来多长时间了)句型的区别 It was two hours before he worked out the problem.(两个小时后他才算出这道题) It is two years since he joined the army.(他参军两年了) 6与 “It be…when/where定语从句的区别 It was in 1919 that he was born.( (强调句) It was 1919 when the May 4th Movement took place. ( 定语从句)It was in Bejing that I met him.( (强调句) It was Beijing where I met him.( 定语从句) II、实战演练 填入适当的连词或疑问词 1. It was along the Mississippi River ______________ Mark Twain spent much of his childhood. 2. It is the ability to do the job ___________ matters, not where you came from or what you are. 3. ---What was the party like? ---Wonderful. It is years ___________ I enjoyed myself so much. 4. It was October __________ they finally came back to their hometown. 5. It was in the lab that was taken charge of by Professor Li ____________ they did the experiment. 6. It will be more than 100 years ____________ the country begins once again to look as it did before. 7. ___________ is it that has made Peter what he is today. 8. I’ve already forgotten _____________ it was that you put the dictionary. 9. I have always been hones and straightforward, and it doesn’t matter __________ it is I am talking to. 10. It was _____________ he did ______________ frightened me. 答案 一、倒装句练习1: 1.,答案为C。 2.由否定词never, not, hardly, little, seldom, rarely, nowhere和否定意义的短语in no way, in no case, at no time, by no means等引起的句子,常用倒装语序,答案为B。 3.not until引导状语从句位于句首时,主句要倒装,答案为A 。 4.本题考查以否定词开头并修饰状语时的主谓语序,这时原状语可以是副词或介词短语,还可以是从句,而主谓的语序为部分倒装,答案为B。 5.本题考查neither 或nor连接句子时语序的倒装,答案为B。 6.答案为D。 7.答案为D。 8.hardly...when和no sooner ...than是两个固定句型,前半部分置于句首,其后分句要倒装,答案为B 。 9.答案为B 。 10.答案为B。 11.only引导的介词短语或从句位于句首修饰状语时,句子谓语要部分倒装,答案为C。 12.部分倒装,答案为A。 13.only修饰句子的状语,位于句首,要部分倒装。若only修饰的状语从句不倒装,则主句要倒装,答案为A。 14.答案为D。 15.答案为C。 16.答案为D。 17.many修饰名词并位于句首时,句子要倒装,答案为D。 18.答案为D。 19.答案为A。 20.only修饰介词短语时,并位于句首时,句子要倒装,答案为C。 21.答案为B。 22.答案为D。 23.虚拟语气的倒装形式,答案为C。 24.答案为C。 25.there放于句首,主语是代词时,主语和谓语的位置不变,仍保留陈述句式,答案为B。 26.答案为A。so+形容词用全倒装 倒装句练习题2: 1—5 ACCDA       6—10 ABDBD      11—15 AACCB        16—20 DBDCD      21—25 BBCCB     26—30 AACBA 解析:   1.在肯定句中,dare是实意动词,因此反意疑问句用助动词。   2.本句是there be句型和seem to do共同构成复合谓语;socks是主语,因此谓语动词用复数。   3.表示方向和方位的副词用在句首时,用全部倒装。   4.now, then等副词用在句首,且谓语动词是come, go等时,句子用全部倒装。   5.当there用在句首,但主语是人称代词时,句子不倒装。   6.表示方向和方位的副词用在句首时,用全部倒装。   7.in是表示方向和方位的副词,用全部倒装。   8.away用在句首,用全部倒装。   9.当地点状语用在句首时,句子用全部倒装。   10.back是表示方向和方位的副词,用全部倒装,但当主语是人称代词时则不倒装。   11.now, then等副词用在句首,且谓语动词是come, go等时,句子用全部倒装。   12.这是虚拟语气的倒装形式,从句用过去完成时。   13.这是让步状语从句的倒装形式,相当于Although she was young。   14.这是让步状语从句的倒装形式,相当于no matter what you say。   15.so在句首的倒装形式表示“……也一样”,用于肯定句。   16.nor在句首的倒装形式表示“……也一样”,用于否定句。   17.not only用在句首时,要用部分倒装形式;but also后面不倒装。   18.no sooner…than…要和过去完成时搭配,不用在句首时,句子不倒装。   19.表示否定意义的副词用在句首时,用部分倒装。   20.表示否定意义的副词用在句首时,用部分倒装。   21.nowadays是一般现在时的状语。   22.not until用在句首时,用部分倒装。   23.这是一个强调句型。   24.once in a while是表示频率的副词,用在句首时,用部分倒装。   25.always是表示频率的副词,用在句首时,用部分倒装。   26.so…that…句型用在句首时,用部分倒装。   27.表示方向和方位的副词用在句首时,用全部倒装。   28.当地点状语用在句首时,句子用全部倒装。   29.only用在句首修饰状语时,用部分倒装。   30.may用在句首,倒装句表示祝愿。 二 省略句: 1. I shouted; did he turn 2. have I felt 3. had the thief seen; when 4. goes the bell; he comes 5. does he; he has 6. he has; so have I 7. frightened was he 8.went the balloon 9. lies a village 10. is the teacher satisfied 11. will he 12. it rain tomorrow 13. as/though he is 14. So it was with me. 15. No sooner had we heard the ring 16. should/ought to have 17. to see 18. used to be 19. I’m afraid not 20. as told 三、强调句 1. that 2. that 3. since 4. when 5. that 6. before 7. what 8. where 9. who 10. what; that 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载0次
    • 1240.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6837415 [精]2020年高考英语二轮语法复习讲练结合 专题十四 状语从句(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/从句/状语从句

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题十五 状语从句 I、重点难点解析 状语从句是由从句担任的状语,在句子中可修饰谓语(或其它动词)、形容词、副词或是整个句子,它可以用来表示时间、地点、www.ks5u.com原因、目的、结果、条件、方式、比较、让步等。状语从句是一较大的语法项目,也是近几年高考题中常见的一个重要试点。高考中已考查了时间、让步、地点、条件、目的等状语从句,这些从句仍是今后高考热点,应作充分准备。同时对方式状语从句也应引起重视。不同的状语从句所使用的连接词也各不相同。见下表: 状语从句名称 连接词 时间状语从句 when, as, while, whenever, after, before, till (until), since, once, as soon as (或the moment ), by the time, no sooner … than, hardly (scarcely) … when, every time等 地点状语从句 where 和wherever 条件状语从句 if, unless, so (as) long as, on condition that, so (as) far as, if only ( = if ) 原因状语从句 because, since, as, now that(既然) 结果状语从句 so that (从句谓语一般没有情态动词), so … that, such … that 目的状语从句 so, so that(从句谓语常有情态动词), in order that, in case(以防,以免) 让步状语从句 although, though, as, even if (though), however, whatever, whether … or, no matter who (when, what, …) 等 比较状语从句 than, so (as) … as, the more … the more 方式状语从句 as, as if (though), the way, rather than等 一、时间状语从句w。 1、当while, when, as引导时间状语从句时的区别: (1) while引导的状语从句中动词必须是持续性。谓语动词多为进行时,或状态动词的一般时。while 的这些用法可用when代替。 E.g. Please keep quiet while (when) others are studying; (2) when除可指一段时间外,还可用来指一点时间,等于 “at the time”,也就是说when引出的时间状语从句中的谓语动词可以是终止性的,也可以延续性的。因此主句和从句的谓语可以是一般时,进行时,或完成时。 E.g. When I went into the lab, the teacher was doing an experiment.(when不能换成while)He often makes mistakes when he is speaking English.(when可换成while) (3) as常可与when,while通用,但强调“一边、一边”。E.g. As (when, while) I was walking down the street, I noticed a police car in front of number 37. (4) when有时代替if,引导条件句,意为“如果”、“假如” E.g. I’ll come when (if) I’m free. 2、till, until引导时间状语短语或状语从句,用于否定句时,结构为not …until (till),主句谓语动词延续与非延续皆可,意为“直到…才…”。用于肯定句时,只与延续性动词连用,表示“到…为止”。E.g. They played volleyball until (till) it got dark./ They didn’t talk(延续性动词)until (till) the interpreter(译员)came./ He didn’t go to bed(非延续性动词)until (till) the his father came back.;until可以放在句首,till则不行,E.g. Until the last minute of the match we kept on playing./ Not until he finished his work did he go home.(倒装);till, until只用于时间,以下句子是错误的:We walked till the edge of the forest.(要用as far as或to)。 二、地点状语从句 引导地点状语从句的连词是where 和wherever等。 E.g. Sit wherever you like. Make a mark where you have a question. 三、条件状语从句 条件状语从句分真实性(有可能实现的事情)与非真实性(条件与事实相反或者在说话者看来不大可能实现的事情)条件句。引导条件状语从句的词(组)主要有if, unless, so (as) long as, on condition that, so (as) far as, if only ( = if )。注意:条件从句中的if 不能用whether替换。 E.g. If he is not in the office, he must be out for lunch. You may borrow the book so long as you keep it clean. So far as I know(据我所知), he will be away for three months. You can go swimming on condition that ( = if ) you don’t go too far away from the river bank. If he had come a few minutes earlier, he could have seen her. 四、原因状语从句 because, since, as引导原因状语时注意使用上的区别: 1、如果原因构成句子的最主要部分,一般用because ,因此because引导的从句往往放在句末。用why提问的句子,一定用because回答。 E.g. He had to stay at home yesterday because he was ill.; 2、如原因已为人们所知,或不如句子的其他部分重要,就用as,或 since。since比as更正式些。as和since引导的从句一般放在句子的开头。 E.g. As you are tired, you had better rest./ Since everyone is here, now let’s begin. 五、结果状语从句 结果状语从句是表示事态结果的从句,通常主句是原因,从句是结果。由so that (从句谓语一般没有情态动词), so … that, such … that等引导。 E.g. She was ill, so that she didn’t attend the meeting. He was so excited that he could not say a word. She is such a good teacher that everyone admires her. 六、目的状语从句 引导目的状语从句最常用的词(组)是so, so that(从句谓语常有情态动词), in order that, in case(以防,以免)等。 E.g. Speak clearly, so that they may understand you. She has bought the book in order that she could follow the TV lessons. He left early in case he should miss the train. 七、让步状语从句 让步状语从句可由although, though, as, even if (though), however, whatever, whether … or, no matter who (when, what, …) 等引导。注意:as引导的让步状语从句一般是倒装的。 E.g. Though he is a child, he knows a lot. Child as he is, he knows a lot. Whatever ( = No matter what ) you say, I’ll never change my mind. 八、比较状语从句 比较状语从句常用than, so (as) … as, the more … the more等引导。 E.g. I have made a lot more mistakes than you have. He smokes cigarettes as expensive as he can afford. The busier he is, the happier he feels. 九、方式状语从句 方式状语从句常由as, as if (though), the way, rather than等引导。 E.g. You must do the exercise as I show you. He acted as if nothing had happened. 十、使用状语从句时要注意的几个问题 1、在时间和条件(有时也在方式、让步等)从句中,主句是一般将来时,从句通常用一般现在时表示将来。 E.g. We’ll go outing if it doesn’t rain tomorrow. I’ll write to you as soon as I get to Shanghai. 2、有些时间、地点、条件、方式或让步从句,如果从句的主语与主句主语一致(或虽不一致,是it),从句的谓语又包含动词be ,就可省略从句中的“主语 + be”部分。 E.g. When (he was) still a boy of ten, he had to work day and night. If (you are) asked you may come in. If (it is) necessary I’ll explain to you again. 3、注意区分不同从句:引导的是什么从句,不仅要根据连词,还要根据句子结构和句意来判别。以where为例,能引导多种从句。 E.g. You are to find it where you left it.(地点状语从句) Tell me the address where he lives.(定语从句,句中有先行词) I don’t know where he came from.(宾语从句) Where he has gone is not known yet.(主语从句) This place is where they once hid.(表语从句) 4、as作从属连词可引导多种状语从句。 (1)as引导时间状语从句,意为“当…时”。例如:As (he was) a young man, he was a storekeeper and later a postmaster./ He sang as he worked. 高.考.资.源.网 (2)as引导方式状语从句,意为“象…一样”。例如:We must do as the Party teaches us.  (3)as引导原因状语从句。意为“由于”,例如:As you are tired, you had better rest.  (4)as引导让步状语从句。意为“虽然”、“尽管”Child as he is, he can do it well. ( = Although he is a child, he can do it well.) 另外,as作为关系代词还可以引导定语从句,如:I have the same book as you. II、实战演练 用适当的连词填空: 1. Dr. Bethune (白求恩) came to China __________ he was fifty. 2. He began to work __________ he got there. 3. Let's begin our meeting __________everyone is here. 4. I like the English people, __________ I don't like their food. 5. __________ you go in China, you can see smiling faces. 6. He didn't come to the lecture, __________ he was very busy. 7. __________we had enough time, we walked to the cinema. 8. They will help you __________ you meet with difficulty. 9. _________ we came to the university, we have learnt quite a lot. 10. I didn't join them yesterday evening __________ I had to go to an important meeting. 11. We would try to get a car __________we could all travel together more easily. 12. She wouldn't forget her mother's birthday __________ she seldom wrote to her family. 13. We're doing everything we can to make things as easy for you ___________we can. 14. The meeting became so disorderly __________ the speaker had to shout the audience down. 15. He was angrier __________ ever before. 16. __________ you lock all the doors, he can still manage to get in. 17. The boy was so tired __________ he fell asleep on the bus. 18. Hard _________ he tried, he couldn’t force the door open. 19. I’m unhappy, he cheers me up. 20. If you work with a strong will, you will overcome any difficulty, great it is. 21. A new school was built there had once been a wasteland. 22. you’ve got such a golden chance, why not make the best of it? 23. A whole month had passed she fully recovered. 24. I was having dinner I heard a knock at the door. 25. I heard a knock at the door I was having dinner. 26. He had just finished the book supper was served. 27. I won’t tell him the correct answer even I know it. I don’t like him. 28. He was talking as he knew everything about it. 29. the day went by, the weather got worse. 30. I had no sooner gone into the classroom the bell rang. 31. Roses need special care so they can live through winter. 32. You will succeed in the end you give up halfway. 33. Tom didn’t go to bed his mother came back from work. 34. The baby may be saved he is sent to hospital in no time. 35. I found all the doors open and everything in disorder I arrived home. 答案 1. when; 2. as soon as; 3. as; 4. though; 5. Wherever; 6. because; 7. Since; 8. whenever; 9. Since; 10. because; 11. so that; 12. though; 13. as; 14. that; 15. than; 16. Even if; 17. that; 18. As; 19. Whenever; 20. however/ no matter how 21. where; 22. Now that/Since; 23. before; 24. when; 25.when/ while/as; 26. when; 27. if/though; 28. if/though; 29. As; 30. than. 31. that; 32. unless; 33. until; 34. so long as / if; 35. as soon as/ the moment/ when; 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载0次
    • 1191KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6837414 [精]2020年高考英语二轮语法复习讲练结合 专题十三 定语从句(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/从句/定语从句

    中小学教育资源及组卷应用平台 语法复习第13讲: 定语从句 I、重点难点解析 定语从句是英语语法中的重点。除了在语法填空中会考到,在基础写作和任务型写作中正确恰当地运用定语从句是作文得高分的关键。另外,在阅读理解中正确理解定语从句也至关重要。 常见考点: 1.指物时只用that 或which 的情况 2.介词+关系代词 3.Whose 用法及转换形式 4.as 与which的区别 5.指人时that 与who的区别 6.如何判断用关系副词还是关系代词 7.定语从句中的主谓一致问题 一、定语从句的概念 在复合句中,修饰某一名词或代词从句叫定语从句,在句中起定语的作用. 被定语从句修饰的词叫做先行词。引导定语从句的词叫关系代词或关系副词。如: The man who lives next to us is a policeman. 先行词 关系代词 定语从句 二、关系代词和关系副词的用法: 关系代词和关系副词又称关系词,用来引导定语从句、代替先行词并在从句中担当一个成分。其用法见下表: 定语从句的关系词: 词例 先行词 充当成分 例句 关系代词 who 人 主语 This is the doctor who saved my life . whom 人 宾语 She is the new student (whom) I want to tell to you . that 人&物 主语、宾语 (指人相当于who或whom,指物相当于which) which 物 主语、宾语 1.Please pass me the book which is lying on the table. 2.The novel (which) Tom bought is very interesting. as 物 主语、宾语 The earth ,as is known to all ,is round. whose=of whom\of which 人&物 定语 The professor whose daughter teaches you English is Dr. Williams 关系副词 when=at\in\on\during which 时间 状语 We’ll never forget the day when the People’s Republic of China was founded. where=at\in\to which 地点 状语 This is the house where he lived. why=for which 原因 状语 I know the reason why she works so well. 三、限制性定语从句与非限制性定语从句的区别 限制性定语从句 非限制性定语从句 从句与先行词的关系 从句是先行词不可缺少的定语,如果省去,主句的意思就会不完整或不明确。 从句只是对先行词的附加说明,如果省去,主句的意思仍然清楚或完整 标 点 从句和主句之间不用逗号分开 从句和主句之间通常用逗号分开 关系 代词 指人who (that) whom 指人who(作主语)whom(做宾语) 指物which (that) 指物which 人和物的whose 人和物的whose 关系代词在从句中作宾语时可以省去 关系代词一般不可省 修饰 从句只修饰一个名词或代词 可以修饰一个词也可修饰整个主句 翻译 定语从句译在被修饰词的前面 定语从句通常被译成另一个独立的句子 四、关系词的选用 1只能用that做关系代词的情况: 只能用that做关系代词的情况 例句 1 当先行词是all, everything, anything, nothing, much, little, none, one等不定代词时(something除外) Pay attention to everything that I do. 2 当先行词被All, every, no, some, any, little, much等修饰时 He has little time that he can spare. 3 当先行词被序高考资源网数词或形容词最高级修饰时 This is the best novel (that) have read. 4 如果出现两个或两个以上的先行词,并同时兼指人和物时 They were talking about the person and things that they remembered in school. 5 当先行词被the only, the last, the way, the same等等修饰时 This is the last time that I I want to see you. 6 .在疑问词who, which, what开头的特殊疑问句中,为了避免重复只用that Which of the students that knows something about history. 7 当定语从句为there be 句型时,关系代词只能用that,也可以省略 This is the fastest train (that) there is to Beijing. 8 当指人或物的关系代词在定语从句中做表语时,关系代词只能用that,也可以省略 China is not the country (that) it was. 2指物只能用which 不用that的情况: 只能用which 不用that的情况: 例句 1 在非限制性定语从句中 St Petersburg, which was once called Leningrad, is a very beautiful city. 2 在介词后面 This is the room in which we lived last year. 3指人时只能用who不用 that的情况: 只能用who不用 that的情况 例句 1 先行词为one, ones,those,anyone,he时 Those who break the law must be punished. 4 as与which as与which均可引导非限制性定语从句,有时可以互换,但下列情况多用as: 多用as的情况: 例句 1 与such或the same连用时,一般用as Such books as you read are interesting Such money as he earned was spent on books. 2 as 引导的从句可以放在句首, as 表“正如…..正象…”之意 As we all know, the earth is round. 五、定语从句中的主谓一致 定语从句中的动词在人称和数方面应该与它的先行词保持一致: 1.I am not one who is afraid of difficulty. 2.Don’t choose me, who am not fit for this job. II、实战演练 第一波: 用恰当的关系代词或关系副词填空: 1. Because of my poor memory, all ____ you told me has been forgotten. 2. Do you remember those days ____ we spent along the seashore very happily? 3. Those ____ want to go please sign their names here. 4. Who is the woman ____ is sweeping the floor over there? 5. The man ____ you are going to make friends is my father’s neighbour. 6. Finally, the thief handed over everything ____ he had stolen to the police. 7. This is the very letter ____came last night. w。w 8. This is the factory ____ we worked a year ago. 9. Jack is pleased with what you have given him and all ____ you have told him. 10. Do you work near the building ____ colour is yellow? 11. Alice received an invitation from her boss, ____ came as a surprise. 12. I live in the house ____ windows face south.. 13. They stayed with me three weeks, ____ they drank all the wine I had. 14. The room ____ Mr White lives is not very large. 15. I’ve finished writing the novel, ____ is to be published next month. 16. He returned home safe and sound after a fierce battle, ____ was unexpected. 17. The old man had three sons, all of ____ died during World War Ⅱ. 18. I have bought two pens, both of ____ write well. 19. Do you know the reason ____ she has changed her mind? 20. He failed in the exam, ____ proves that he wasn’t working hard enough. 21. ____ was expected, he succeeded in the exam. 22. We should read such books ____ will make us better and wiser. 23. He is absent, ____ is often the case. 24. It is the first time ____ I have come to your city. 25. Who ____ has the same idea as it will do it in this way. 26. I shall never forget those years ____ I lived in the country with the farmers, ____ has a great effect on my life. 27. This is the only book ____ I can find. 28. This is the only one of the students ____ handwriting is the best. 29. You must show my wife the same respect ____ you show me. 30. This is the professor ____ taught me chemistry in 1980 . 实战演练 第二波: 用恰当的关系代词或关系副词填空: 1. The weather was very sunny the following day, ______ was what we had expected. 2. The man about _______ you told me the other day turned out to be a thief. 3. I have finished reading all the books ______ were borrowed from the school library. 4. I have bought three ballpoint pens, none of ________ writes smoothly. 5. Is this the second time _______ you have been to Guangzhou 6. I cannot forget the time _______ I stayed in the country with those farmers. 7. _______is reported in the newspaper, the war between the two countries has come to a stop. 8. Lu Xun, _______ real name is Zhou Shuren, wrote lots of novels and essays. 9. Can you think of another example _______ this phrase can be used 10 This is the store ______ my father runs. 11. The train on ________ he is traveling is late. 12. I visited Hong Kong last month, ______ live my uncles and aunts. 13. Do you still remember the happy days _______ we spent together in Beijing 14. Don't talk about such things _____ you are not sure about. 15. I have bought the same skirt _______ she is wearing. 16. He came out top in the exam, ______ made his family very happy. 17. Is this the reason ______ he is late again 18. I don't think the reason ______ he explained at the meeting was reasonable. 19. Her parents wouldn't let her marry anyone _____ family was very poor. 20. Can you think of other ways _______ we can solve this problem 21. I, ______ am your best friend, will help you out. 22. I attended the meeting last month, _______ lots of people talked about that topic. 23. The day will come ________ the people all over the world will win liberation. 24. On my birthday I got a watch from my uncle, _______ was made in Japan. 25. The students are talking about the strange people and stories _______ they met in the adventure. 26. This is Mr. Smith, ______ I think has something interesting to tell you. 27. He is the very man in ________ pocket I found my lost money. 28. _______was usual, he arrived at school just before class began. 29. I have a picture by a famous painter _______ sent to me for my birthday. 30. Shenzhen is not the city _______ it used to be twenty years ago. 答案 II、实战演练 第一波: 用恰当的关系代词或关系副词填空: 1. that 2. which 3. who 4. that 5. with whom 6. that 7. that 8. where 9. that 10. whose 11. which 12. whose 13. during which 14. where 15. which 16. which 17. whom 18. which 19. why 20. which 21. As 22. as 23. as 24. that 25. that 26. when, which 27. that 28.Whose 29. as 30.who / that 第二波: 用恰当的关系代词或关系副词填空: 1 which 2 whom 3 that 4 which 5 that 6 when 7 As 8 whose 9 where 10 that/which 11 which 12 where 13 that/which 14 as 15 as 16 which 17 why 18 that/which 19 whose 20 in which/that 21 who 22 where 23 when 24 which 25 that 26 who 27 whose 28 As 29 that/which 30 that 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载2次
    • 1209KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6837412 [精]2020年高考英语二轮语法复习讲练结合 专题十二 名词性从句(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/从句/名词性从句

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题十二 名词性从句 I、重点难点解析 名词性从句是历年高考的重点和难点也是热点。名词性从句相当于名词,可分别作主高考资源网句的主语、宾语、表语和同位语。因此,名词性从句可分为主语从句、表语从句、宾语从句和同位从句(见下表)。 主语从句 做主语,用that,whether,what(=the thing that)等连接词(原疑问词)引导 宾语从句 做宾语,用that(可省略),if,whether(or not),what(=the thing which)等连接词(原疑问词)引导 表语从句 用that,whether,what(=the thing which)等连接词(原疑问词)引导 同位语从句 用that(常用在news,thought,idea等词后),whether等连接词(原疑问词)引导 一、主语从句 主语从句是在复合句中充当主语的从句,通常放在主句谓语动词之前或由形式主语it代替,而本身放在句子末尾。如: Who will go is not important. It doesn’t matter so much whether you will come or not. That he suddenly fell ill last week made us surprised. 1. It 作形式主语和it引导强调句的比较 It 作形式主语代替主语从句,主要是为了平衡句子结构,主语从句的连接词没有变化。而it引导的强调句则是对句子某一部分进行强调,无论强调的是什么成分,都可用连词that。被强调部分指人时也可用who/whom。例如: It is a pity that you didn’t go to see the film.(主语从句) It doesn’t interest me whether you succeed or not. (主语从句) It was in the morning that the murder took place.(强调句) It is John that broke the window. (强调句) 2. 用it 作形式主语的结构: 句型 例子 1 It is + 名词 + 从句 It is a fact that … 事实是… / It is an honor that …非常荣幸 It is common knowledge that …是常识 2 It is + 形容词 + 从句 It is natural that… 很自然…/ It is strange that… 奇怪的是… 3 It is + 不及物动词 + 从句 It seems that…似乎…/It happened that…碰巧… It appears that… 似乎… 4 It + 被动结构 + 从句 It is reported that… 据报道…/ It has been proved that…已证实… It is said that… 据说… 3. 主语从句不可位于句首的五种情况: 情况说明 例句 1 if 引导的主语从句不可居于复合句句首。 If he will come or not is unknown (误) . Whether he will come or not is unknown (正) 2 It is said /reported…结构中的主语从句不可提前 It is said that Jiang will visit our school. (正) Jiang will visit our school next week is said.(误) 3 It happens/occurs…结构中的主语从句不可提前 It occurred to him that he failed in the examination. (正) That he failed in the examination occurred to him. (误) 4 It doesn’t matter how/whether …结构中的主语从句不可提前 It doesn’t matter whether he is wrong or not. (正)Whether he is wrong or not doesn’t matter. (误) 5 含主语从句的复合句是疑问句时,主语从句不可提前 Is it likely that it will rain in the evening? (正) Is that will rain in the evening likely? (误) 二.宾语从句 宾语从句就是在复合句中作宾语的名词性从句,通常放在主句谓语动词 (及物动词) 或介词之后。 情况说明 例句 1 作动词的宾语 由that引导的宾语从句(that 通常可以省略) I heard (that) he joined the army. 由what, whether (if),when, where 等引导的宾语从句 She did not know what had happened. I wonder whether you can change this note for me. 动词+间接宾语+宾语从句 She told me that she would accept my invitation. 2 作介词的宾语 Our success depends upon how well we can cooperate with one another. 3 作形容词的宾语 I am afraid (that) I’ve made a mistake. 4 it 可以作为形式宾语 We heard it that she would get married next month. 5 否定的转移(若主句谓语动词为think, consider, suppose, believe, expect, fancy, guess, imagine等,其后的宾语从句若含有否定意义,一般要把否定词转移到主句谓语上,从句谓语用肯定式) I don’t think this dress fits you well. 我认为这件衣服不适合你穿。 注意:that 引导的从句常跟在下列形容词后作宾语: anxious, aware, certain, confident, convinced, determined, glad, proud, surprised, worried, sorry, thankful, ashamed, disappointed, annoyed, pleased, hurt, satisfied, content 等。也可以将此类词后的that 从句的看作原因状语从句。 三.表语从句 表语从句在复合句中作表语的名词性从句,放在系动词之后,一般结构是“主语+连系动词+表语从句”。可以接表语从句的连系动词有be, look, remain, seem等。引导表语从句的that 不可省略。另外,常用的还有the reason is that… 和It is because 等结构。例如: 1) The question is whether we can make good preparation in such a short time. 2) This is why we can’t get the support of the people. 3) But the fact remains that we are behind the other classes. 4) The reason why he is late for school is that he missed the early bus. 情况说明 例句 1 同位语从句的功能(一般由that引导) 对于名词进一步解释, The king’s decision that the prisoner would be set free surprised all the people. 说明名词的具体内容, The order that all the soldiers should stay still is given by the general. 2 同位语从句在句子中的位置 有时可以不紧跟在它所说明的名词后面,被别的词隔开 He got the news from Mary that the sports meeting was put off. 四.同位语从句 同位语从句就是在复合句中作名词的同位语的名词性从句。 五.whether, if引导名词性从句的区别: 情况说明 例句 1 在句首引导主语从句时,只能用whether Whether we will go camping tomorrow depends on the weather. 2 if不能引导表语从句 What the doctor really doubt is whether my mother will recover from the serious disease soon. 3 if 不能引导介词后的宾语从句 Everything depends on whether we can make a plan that they will agree to. 4 如果宾语从句是否定句只能用if I asked Pave if he hadn’t decided what he would say at the meeting. 5 discuss 后的宾语从句只能用whether引导 We discussed whether the medicine will cause side effect. 注意:doubt 作“怀疑”解,后接宾语从句时,如主句是肯定的,宾语从句用whether 或if 引导;如主句是否定,宾语从句只能用that 引导。 (1) I doubt whether/ if he is fit for the job. (2) I don’t doubt that he can do it very well. II、实战演练 一. 用适当的连词填空: 1. I can’t decide ____________ dictionary I should buy. 2. That’s ____________ he refused my invitation. 3. I am very interested in ____________ he has improved his pronunciation in such a short time. 4. ____________ we need is more time. 5. The fact ____________ she had not said anything at the meeting surprised everybody. 6. ____________ and ____________ they will meet has not been decided yet. 7. Please tell me ____________ you are waiting for. 8. Is that ____________ you are looking for? 9. Would you please tell me ____________ the nearest post office is? 10. I don’t know ____________ he will agree to the plan or not. 11.______ is done cannot be undone. 12.Take care ______ you don’t make mistakes in the coming exam. 13.To his surprise, the umbrella was not ______ he had put. 14.______ we can’t get seems better than ______ we have. 15.______ we’ll go camping tomorrow depends on the weather. 16.______ they are most interested in is ______ they can produce more and better cars. 17.It doesn’t matter ______I rest or not. 18. ______I have will be yours sooner or later. 19.I think it is ______ you’re eating too much. 20.Can you make sure ______ Alice has put the gold necklace? 21.——Do you remember ______ he came? ——Yes, I do. He came by train. 22.Mother asked me ______ was wrong with me. 23______they have won the game made us excited. 24. ______he says in his report is a very interesting question. 25.That is he failed to arrive on time. 二. 选择填空 26. I really don't mind much ____ they came to visit me or not. ??? A. because???? B. why????? C. when???? D. whether 27. The question came up at the meeting ____ we had not enough money to do the research. ??? A. whether???? B. that??? C. if???? D. what 28. ____ we can't get seems better than ____ we have. ??? A. What; what???? B. What; that??? C. That; that?? D. That; what 29. ___ surprised me most was ____ he was too late for the important meeting, for he was chairman of it. ??? A. What; why????? B. That; how???? C. What; how???? D. That; why 30. Although most of them have no doubt ____ he will pass the exam, I still think there is something about ____ he has really got everything ready. ??? A. whether; that??? B. that; whether??? ??? C. that; that?????? D. whether; whether 31. _______ beat Xiao Wang black and blue is not known. ??? A. Whom???? B. Whoever???? C. Who??? D. What 32. It is generally considered unwise to give a child_______ he or she wants. ??? A. however??? B. whatever??? C. whichever??? D. wherever 33. He was never satisfied with or proud of ____ he had achieved. ??? A. what? B. that? C. which? D. all which 34. Can you tell me ____ get to the railway station? ??? A. how can I? B. what I can? C. how I can? D. where I can 35. We don’t know ______. ??? A. this is whose dictionary? B. whose dictionary is this ??? C. whose dictionary this is? D. whose is this dictionary 36. The problem is ____ we can finish the work within such a short time. ??? A. that? B. why? C. how? D. when 37. ___ the boy didn’t take the medicine made his mother very angry. ??? A. That? B. What? C. How? D. Which 38. Each blind man believed ____ he knew just ____ the elephant looked like. ??? A. that; what? B. what; that? C. that; that? D. what; what 39. It was by the roadside ____ the six blind men sat quarrelling about the elephant. ??? A. when? B. which? C. on which? D. that 40. They have no idea at all ____. ??? A. where he has gone?? B. where did he go ??? C. which place had he gone?? D. where has he gone 41. Do you know ____ your parents are pleased ____ you’ve done? ??? A. why; for what? B. how; with what?? ??? C. that; with which? D. how; for what 42. The reason ____ he hasn’t come is ____ he has to look after his father. ??? A. that; because? B. why; because?? ??? C. why; that? D. which; because 43. ______ is unfit for the office. ??? A. It seems to me that?? B. It seems to me that he ??? C. That seems he?? D. That seems to him that 44. That is ____ paper came into use in China. ??? A. how? B. that? C. what? D. which 45. It looks ____ we shall have to do the work ourselves. ??? A. that? B. like? C. seeming? D. as though 46. ____ is not known yet. ??? A. When she has gone?? B. Where she has gone ??? C. How did she leave?? D. Why did she go 47. His suggestion ____ to see the exhibition interested everyone of us. ??? A. that we go?? B. which we should go ??? C. that we would go?? D. when we should go 48. I’ve got to make ____ he told a lie. ??? A. that clear? B. it clear that? C. quite clear? D. this clear that 49. Word came ____his poem won the first prize. ??? A. that? B. whether? C. as? D. because 50. Some people believe ___ is easier for small countries to become strong and rich than for large____. ??? A. that; country?? B. it; one? C. that; countries? D. it; ones 51. _______ makes this shop different is that it offers more personal services.   A. What B. Who C. Whatever D. Whoever 52. -It's thirty years since we last met. -But I still remember the story, believe it or not, _______ we got lost on a rainy night. A. which B. that C. what D. when 53. See the flags on top of the building? That was _______ we did this morning. A. when B. which C. where D. What 54. -Could you do me a favor? -It depends on _______ it is. A. which B. whichever C. what D. whatever 55. These shoes look very good. I wonder _______.   A. how much cost they are B. how much do they cost   C. how much they cost D. how much are they cost 56. Doris' success lies in the fact _______ she is co-operative and eager to learn from others.   A. which B. that C. when D. why 57. Mary wrote an article on _______ the team had failed to win the game. A. why B. what C. who D. that 58. Do you have any idea _______ is actually going on in the classroom? A. that B. what C. as D. which 59. -Why does she always ask you for help? -There is no one else _______, is there? A. who to turn to B. she can turn to C. for whom to turn D. for her to turn 60. Elephants have their own way to tell the shape of an object and _______ it is rough or smooth. A. / B. whether C. how D. what 61. Danny left word with my secretary _______ he would call again in the afternoon. A. who B. that C. as D. which 62. Mum is coming. What present _______ for your birthday? A. you expect she has got B. you expect has she got C. do you expect she has got D. do you expect has she got 63. The way he did it was different ________ we were used to. A. in which B. in what C. from what D. from which 64. Great changes have taken place in that school. It is no longer _______ it was 20 years ago, _______ it was so poorly equipped. A. what; when B. that; which C. what; which D. which; that 65. Some researchers believe that there is no doubt ________ a cure for AIDS will be found. A. which B. that C. what D. whether 66 We haven't settled the question of _______ it is necessary for him to study abroad. A. if B. where C. whether D. that 67. A warm thought suddenly came to me _______I might use the pocket money to buy some flowers for my mother's birthday.   A. if B. when C. that D. which 68. There is much chance _______ Bill will recover from his injury in time for the race.   A. that B. which C. until D. if 69. Please remind me _______ he said he was going. I may be in time to see him off. A. where B. when C. how D. what 70. We saw several natives advancing towards our party, and one of them came up to us. _______ we gave some bells and glasses. A. to which B. to whom C. with whom D. with which 71. With his work completed, the businessman stepped back to his seat, feeling pleased _______ he was a man of action. A. which B. that C. what D. whether 72. _______ team wins on Saturday will go through to the national championships. A. No matter what B. No matter which C. Whatever D. Whichever 73. I just wonder ????_______ that makes him so excited. A. why it does B. what he does C. how it is D. what it is 74. _______ is our belief that improvements in health care will lead to a stronger , more prosperous economy. A. As B. That C. This D. It 75. Nobody believed his reason for being absent form the class _______ he had to meet his uncle at the airport. A. why B. that    C. where D. because 76. The shopkeeper did not want to sell for _______ he thought was not enough. A. where B. how C. what D. which 77. He noticed that the straight part of the dance was different in the afternoon from _______ it had been in the morning. A. that B. where C. what D. which 78. I'd like to work with _______ is honest and easy to get on with. A. who B. whoever C. whomever D. no matter who 79. When you are reading, make a note of _______ you think is of great importance. A. which B. that C. what D. when 80. -Can we get everything ready by the weekend?   -It all depends on _______ we can get Mr. Green's cooperation. A. that B. what C. whether D. if 答案 1. which; 2. why; 3. how; 4. What; 5. that; 6. when, where; 7. who(m); 8. what; 9. where; 10. whether/ if 11.What 12.that 13.where 14.what ; what 15.Whether 16.What;how 17.whether 18.Whatever 19.because 20.that 21.how22.what 23.That 24.What 25.why/how 26-30 DBAAB?? 31-35 CBACC??? 36-40 CAADA? 41-45 BCBAD? 46-50 BABAB 51—55ABDCC 56—60BABBB 61-65BCCAB 66-70CCABB 71-75BDDDB 76-80CCBCC 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载2次
    • 1214.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6837406 [精]2020年高考英语二轮语法复习讲练结合 专题十一 句子种类(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/句子的种类

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题十一 句子种类 一、 句子种类: 分类 句子种类 例句 按使用目的 陈述句 肯定句 He is six years old. 否定句 She didn’t hear of you before. 疑问句 一般 Do they like skating? 特殊 How old is he? 选择 Is he six or seven years old? 反意 Mary can swim, can’t she? 祈使句 Be careful, boys. Don’t talk in class 感叹句 How clever the boy is! What a clever boy he is! 按结构 简单句 He often reads English in the morning. Tom and Mike are American boys. 并列句(由并列连词and, but, or等或分号把两个或两个以上的简单句连在一起) You help him and he helps you. The food was good, but he had little appetite. The future is bright; the road is tortuous. 前途是光明的,道路是曲折的。 复合句(含有一个或以上从句) The foreign visitors took a lot of pictures when they were at the Great Wall. 二、简单句的五种基本句型 句型 例句 1、主语+系动词+表语 He is a student. 2、主语+不及物动词 We work. 3、主语+及物动词+宾语 Henry bought a dictionary. 4、主语+及物动词+双宾语(间接宾语+直接宾语) My father bought me a car. 5、主语+及物动词+复合宾语(宾语+宾补) Tom made the baby laugh. 三、并列句 分类 常用并列连词 例句 联合并列句 and, not only…but also…, neither…nor…, then等 The teacher’s name is Smith, and the student’s name is John. 转折并列句 but, still, however, yet, while, when等 He was a little man with thick glasses, but he had a strange way of making his classes lively and interesting. 选择并列句 or, either…or…, otherwise等 Hurry up, or you’ll miss the train. 因果并列句 so, for, therefore等 It was late, so we went home. 四、感叹句 1、感叹句用法:表示说话人的强烈的感情。 讲解 句型 例句 What What引导的感叹句的中心词是名词 What+(a / an)+形容词+名词+(主语+谓语)! 1)What a cold day (it is)! 今天天气真冷啊! 2)What an old house (it is)! 这间房子真老啊! 3)What nice air (it is)! 空气真好啊! How How引导的感叹句的中心词是形容词或副词。 How+形容词/副词+(主语+谓语)! 6)How cold(it is )today! 今天天气真冷啊! 7)How happy (the children are)! 孩子们真愉快啊! 8)How hard(the student works)! 这个学生学习多努力啊! 2、注意点:在复数可数名词和不可数名词之前不可用 “how+形容词” 构成感叹句,而应用 “what+形容词+复数可数名词或不可数名词”。也就是说how +形容词可置于带不定冠词的单数名词之前构成感叹句。 1) What great changes we have had these years! 这些年我们的变化真大呀! 不可说成How great changes we have had these years! 2) What good news it is! 多么好的消息呀! 不可说成How good news it is! 五、祈使句 表示请求或命令的句子是祈使句。谓语动词无时态与数的词形变化,与动词原形同形。祈使句一般用降调,为使祈使句听起来比较婉转,可用低升调,祈使句句末用句号或感叹号。 一、祈使句有两种类型:含有第二人称和带有第一、三人称主语的祈使句。每种类型又有肯定形式和否定形式。用don't:否定时,只能用其缩略式。 1 含有第二人称的祈使句 Be sure to come on time.请务必按时来。 Don't ever do that again.请不要做那事了。 2 带有第一、三人称主语的祈使句(通常以let为引导词) Let's have a rest. 咱们休息一会儿。 Let us try again. 让我们再试试。 Don't let's open the window. 咱们别开窗户了。(非正式) 3 其他形式的祈使句 1) 以no开始的禁止性祈使句: No entry.禁止入内。 No parking.禁止停车。 No smoking.禁止抽烟。 2) 固定短语 Out with it 说出来吧。 Faster.快点。 Beg pardon.请原谅。 二、注意点: 1)第二人称主语通常不表示出来,有时为了强调指明向谁提出要求或发出命令,主语也可表示,这时主语需重读: 2)第一人称祈使句可在1et前面加do,表示强调,第三人称祈使句不可: Do let me have another try. 请务必让我再试试。 注意以下两句的区别: Don't let the children make much noise.不要让孩子发出大的噪声。. Let the children not make much noise.让孩子不要发出大的噪声。 3)为了使祈使句听起来比较客气,婉转,除了用低声调外,还可用下列方法: a.加please Please give me a hand.请帮一下忙。 Lend me your dictionary,please. 请把字典借给我使一下。 b. .加will you Read the text,will you? 读一下课文好吗? Come in and sit down,will you? 进来坐下,好吗? c.please和will you同时运用 Be careful,please,will you? 小心些,行吗? : d.用would you则更加客气 Shut the window,would you? 关上窗户,行吗? e, 加won't you,can't you,why don't you: Turn down the radio,won't you? 关闭收音机,好吗? Take it away,can't you? 拿走,不行吗? Be patient,why don't you? 耐心点,难道不行吗? 六、反意疑问句? 构成:陈述句 + 简略问句? 肯定    否定? 否定    肯定? 简略问句的主语与陈述句保持一致,只能用人称代词(there除外),简略问句的谓语动词也与陈述句保持一致,如果是否定,一定要用简写。如:? Jim isn't a student, is he?/There are some books in it, aren't there? ? 解说 例句 1 陈述部分I'm...结构,疑问部分一般用aren't I, I'm late, aren't I ? 2 陈述句中有little, few, no, never, nothing, nobody, hardly等词表示否定时,简略问句用肯定。 3 陈述句中有指物的不定代词nothing, something, anything时,简短问句中用代词it,陈述句中有指人的不定代词everyone, no one, someone, everybody, nobody, anybody时,简短问句中用代词he或they, Everyone is here, aren't they/isn’t he?? 4 陈述句的主语是指示代词this, that等时,疑问部分的主语在形式上与前者不同,但在逻辑上却与前者一致 This is very important, isn't it?? 55 陈述部分如果是“I (don't) think (believe, suppose...)+宾语从句”时,疑问部分中的动词和主语应与宾语从句中的主语和动词保持一致 I don't believe she knows it, does she?? 66 含有情态动词must的句子表示猜测时,疑问部分与must后面部分一致,不能用mustn't,如:You must be tired, aren't you?当must表示“有必要”时,疑问部分用needn't,如:You must go home right now, needn't you? 当mustn't表示禁止时,疑问部分一般用must You mustn't walk on grass, must you?? 77 祈使句的反意疑问句肯定祈使句+will you/won't you?否定祈使句+will you?? Let's...+shall we?(包括对方)? Let us...+will you?(不包括对方)? 88 感叹句的反意疑问句一律用否定式,并用be的一般现在时 What a lovely girl, isn't she ?? 99 前面否定后面肯定的反意疑问句在回答时,需根据其实际情况,实际情况是肯定的,则用Yes+肯定结构,实际情况是否定的,则用No+否定结构 —You can't speak English, can you?—Yes, I can(不,我会的). 110 关于“'d better ”, “'d rather”和“'s”? He’d like a cup of tea, wouldn’t he? You’d better go now, hadn’t you? He’s never late for school, is he? He’s never been there, has he? 七、复合句: 复合句由一个主句和一个或一个以上的从句构成。主句为句子的主体,从句只用作句子的一个次要成分,不能独立成为一个句子。从句通常由关联词引导,并由关联词将从句和主句联系在一起。从句按其在复合句中的作用,分为主语从句、表语从句、宾语从句、同位语、定语从句和状语从句等。(见专题讲解) II、实战演练 1. 完成下列反意疑问句? 1.Catherine is a girl's name, _________? 2.I am a teacher, ______? 3.There's little water in the glass,  _________? 4.Don't take the book out of the library,  _________? 5.He'll never forget it,  _________? 6.Let's have a rest,   _________? 7.I think Kate speaks English well,  _________? 8.That boy must be Tom,  _________? 2. 填连词完成下面的感叹句 (根据需要可以加上a 或 an) 1. __________ nice music it is ! 2. __________ that boy missed his mother! 3. __________ great fun it is to hike ! 4 __________ beautiful parks there are in Shanghai! 5. __________ good the soup tastes ! 6. __________ useful subject Chinese is! 7. __________ bad weather it is today! 8. __________ happy life we're living today ! 9. ________ lovely deer they are! 10. __________ bad cold you've got ! 3、翻译下面的句子 1)请务必按时来。 2)请不要做那事了。 3)请你安静一会儿。 4)让我告诉你答案吧。 5) 不要让任何人打扰你。 6) 请务必让我再试试。 7)不要让孩子发出大的噪声。. 答案: 1. 完成下列反意疑问句 1. isn't it 2. aren't I 3.is there? 4. will you? 5. will he? 6. shall we? 7. doesn't she? 8. isn't he? 2. 填连词完成下面的感叹句 1. What 2. How 3. What 4. What 5. How 6. What a 7. What 8. What a 9. What 10. What a 3、翻译下面的句子 1)Be sure to come on time. 2)Don't ever do that again. 3)You be quiet for a moment. 4)Let me tell you the answer. 5)Don't let anyone disturb you. 6)Do let me have another rtry. 7)Don't let the children make much noise.. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载2次
    • 1207.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6837401 [精]2020年高考英语二轮语法复习讲练结合 专题十 动词与短语(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/动词

    专题九 动词和动词短语 I、重点难点解析 对动词和动词短语主要考查词义辨析,动词的用法与搭配及一词多义;在具体语境中正确使用动词短语。要特别注意一些最常用的词汇,如get, make, have, take等。 一 动词分类一览表 动 词 的 分 类 行为动词 (实义动词) 及物动词(vt.)+宾语 He sang a song for us. 不及物动词(vi.) 后不加宾语 He arrived late. +介词 He arrived in Beijing at10 a.m. 系动词 表人或事物的特征和状态:be, feel, appear, seem, look, sound等 He is a farmer. He seems angry. 表状态变化:become, get, go, turn, grow, fall等 The fish went bad. He became a doctor. 表状态的延续或持续:keep, remain, stay等 It keeps warm. He remained silent. 助动词(不能独立作谓语,须与动词原形或分词构成合成谓语):be, have, do, shall和 will的各种形式 Do come tomorrow. I have bought a car. 情态动词can(could), may(might), shall(should), will(would), must, need, dare等 He may come tomorrow. We must study hard. 注:有些动词是兼类词。如:We have lunch at 12.(行为动词) /We have been to Japan.(助动词) 二 动词短语构成一览表 三 高中常用动词短语: 动 词短 语构 成 动词+副词 break out The Sino-Japanese War broke out in 1937. 动词+介词 Agree with I agree with you on that point. 动词+副词+介词 Come up with I came up with a good idea. 动词+名词+介词 Make use of You should make full use of your time. 动词+名词 Take place Great changes are taking place in our life. 常用动词come, go, keep, look, make, put, take, turn的搭配 1. come come about 发生,造成; come across 越过某处;被理解;偶然发现, 偶然遇到 come after 跟在…后面,追踪;寻找 come along 来到;一道走;赶快;再加把劲儿 come at 向...扑过来, 向...袭击 come back 回来;东山在起;重新流行;回想起;还嘴(常与此同时连用) come from 由…造成;出身于;来自于 come into being/existence 出现,开始形成,建立 come in 进来;(蔬菜、水果等)到成熟期,上市 ;涨潮;火车进站,船进港口; (比赛中)得…名次(come in second得第二名) come on 跟随;上台;(工作等)进展;赶快;骑(马等); come out 出来; 出发;出版;名列…;(总数等)达到(+ at/to) come to (oneself)苏醒; 总共; 达到; 碰到 come to an agreement达成协议 come to a close/an end终止,结束 come to life活过来;活跃起来;栩栩如生 come to light 泄露(真相);被发现 come to mind想起,回忆起 come to the point (讲话、写文章等)切中要害 come to the /one' s rescue帮助 come true实现,变成现实 come up 升起;走进;种子生长发育; 被提出 2. go go about 四处走动;(故事、消息等)传开;在…地方来回走动 go after 追赶;追捕;追求 go ahead 前进;开始干某事;说吧,走吧,做吧(口语);走在前面 go all out to do sth 全力以赴去做某事 go around/round绕道;(在某一地方)四处走动;(故事、消息等)传开;在头脑中盘旋 go beyond 超出;超出…的能力 go by从…经过/通过;(时间)流逝过去;顺便走访 go back to 追溯到 ;返回;恢复到;回顾 go down(温度等)下降;(价格等)下跌;倒下;(太阳、月亮等)降到地平线下 go in for参与,参与(竞赛等);从事(某项工作);爱好,酷爱 go into 进入 ;撞在…上;调查 go off 离开某地;放弃;(口)变坏,变酸(水、电、煤气等)被切断 go over 越过;超过(期限等);审阅或审查,核对;仔细查看;复习 go out (火)熄灭,过时了,罢工 go through 穿过;进过;议案、决议等被通过;遭受,经受 (痛苦/困难), 审阅;完成 go too far 太过分, 走太远了 go with 相配(同义词match/go along with) go well with 协调 go wrong 出错;发生故障 3. keep keep away(使)不靠近,(使)远离;不沾 keep back往后站,后退;阻止;对…保守秘密;(从工资等中)扣压,扣下;留给 keep in mind把…记在心里;记住 keep in order(使)保持整齐,使井井有条;维持秩序 keep in touch with与…保持联系 keep off(使)不接近,(使)保持距离;挡开,避开;回避(避开)某话题 keep one’s ears open(口)留心细听;倾听 keep one’s eyes open留心看着,注意留神,提防 keep out(使)不让入内,不要进来;留出来 keep out of将…置身于…之外;(使)不参与;不牵涉进去;不要惹事/麻烦 keep quiet保持安静,别吵闹;保守秘密,隐瞒某事(+about sth.) keep up your courage保持勇气,别泄气 keep up with 跟上 4. look look about/around向四周看;仔细查看 look after 照料 ;寻找 look ahead向前看;展望未来; look at看;察看;大致浏览 look back 回顾 ;回过头看;回忆 look down one’s nose at傲慢;看不起; 轻视某人 look down upon/ on sb 轻视某人;鄙视某人/某物 look forward to doing /sth. (殷切地,愉快地)期待,希望;预计有…情况 look into sth注视…的内部或深处;(=investigate sth.)调查;浏览(书报等) look sb. in/into the eye/face 镇定勇敢地面对 look like/as if似乎是;看起来像 look on /upon sb./sth. as 把...看作. look out 小心,当心;向外看 look over 对…审阅;粗略地看;翻阅 look through 透过…看(尤指空隙或透明物体等);(从头到尾)初略地翻阅 look up 仰视;(从词典,电话本等中)找出 look up to sb 尊敬某人 5. make make out (勉强地)看出;辩认出;理解; make up 构成 make up for 补回失去 make up one's mind(s) 决定,下决心 make an effort to do努力,尽力 make oneself heard使自己被别人听到 make good /no sense有意义/没意义 make fun of 嘲笑,和某人开玩笑 make up of 由...组成 make one’s living by doing 通过做… make tea/coffee 泡茶/咖啡 6. put put away 放好;收起来;把…放在原位;储藏 放弃 put aside放在一边;抛弃;暂时不做;留出(时间),省出(钱) put back 放在原处;推迟, 延期 put down放下;让(乘客)下车; 压下去;写下来 put forward 提出(计划/建议等);拨快钟点;推荐 put off 推迟, 延期;打消, 关上 put into use 投入使用 put off脱掉(衣服等);推迟,延期 put on 穿上,带上;长高;上演 put out 扑灭,吹灭;生产;出版 put up 举起;张贴;留某人过夜;建造 ;提出(建议等 put up with和某人住在一起;忍受,忍耐 put through 做成,完成;接通电话 使通过考试;使经历(难受的事) put one's heart into 全心全意投入 7. take take away 拿走, 挪开,拿开;(使)离开,把某人带走 take back 拿回来 ,退回;送回某人;(同意)收回(退货) take A for B 把A误认为是B take sb./sth. for granted认为…是必然情况,视为当然 take part in参加 take pride in =be proud of 引以为自豪 take advantage of 利用;占…的便宜 take care of照看,照顾 take charge of开始负…的责;看管;控制 take a chance 碰运气 take hold of抓住;掌握 take notice of对…注意/留心;认真地听 take the opportunity of抓住机会;利用(机会) take the place of代替 take the risk of冒…的险 take off 拿开;去掉;(飞机)起飞;脱下(衣、帽等) take on a new look 呈现新面貌 take up 占据(时间,地方);从事于 take in吸收(气、水等);接纳(工作人员等);收集;骗 take in turn 依次 8. turn turn against 背叛;(使)事情对…不利;(使)攻击 turn around/round转过身去,将…转过来;使(船、飞机等)返航 turn down 拒绝;音量调低 ;向下翻; turn into 把...变成...;把...翻译成... turn in 上交 turn left向走转 turn off关掉(开关等);关闭,断开 turn on打开(开关、水、电等) turn out制造出,生产出,培养出;结局是,结果是;原来是 turn over 移交,把...打翻 turn to 转向,求助于,翻到第几页 turn to sb for help 求助于 II、实战演练 一.圈出划线部分的正确答案,使句子完整正确。 1.The question that is remained / remains / remaining is: can Luo Peng, the young star, be like Jordan and lead the Bulls to an NBA championship? 2. As the popular saying says / tells / goes, “Laugh and the whole world laugh with you. Cry and you cry alone.” 3. With the weather worsening, they called off / called for / called in the voyage from London to Australia. 4. “Goodbye, then,” she said, without even looking away/looking up/looking at from her book. 5. Why don’t you just care/mind/consider your own business and leave me alone? 6. Hardly could he get through/get down/get into this amount of work in such a short time. 7. The computer system broke out/broke up/broke down suddenly while he was searching for information on the Internet. 8. Don’t be taken in/taken off/taken away by products promising to make you lose weight quickly. 9. Does this meal cost $50? I expect/prefer/suppose something far better than this? 10. Someone who lacks perseverance is unlikely to turn/make/grow a good researcher. 11. ---Julia said she sent you a birthday card yesterday. Have you got it? ---Oh, really! I haven’t examined/tested/checked my mailbox yet. 12. I can’t find my watch. I must have left/forgotten/put it in the hotel. 13. Lei Feng was always ready to help others when they were in trouble and he never turned down/turned over/turned up their request. 14. If no one replies/answers/receives the phone at the home, ring me at work. 15. You will accept/receive/get a warm welcome when you come to China. 16. The clothes cost/spent/took me 500 yuan. 17. The terrible noise from the man’s room simply caused/turned/drove me mad. 18. It does/feels/makes good to lie in the sun or swim in the cool sea in summer. 19. I built up/set up/took up the hobby of fishing as a child. 20. In my opinion, all Mr. Tom does does do/does do do/did do does good to his students in his class at present. 二、 语法填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后用括号中的词的适当形式填空 A study 1 (publish) in September suggests there is a 2 (surprise) way to get people 3 (avoid) unhealthy foods: change their memories. Scientist Elizabeth Loftus of the University of California at Irvine asked volunteers 4 (answer) some questions on their personalities and food experiences. “One week later,” Lotus says, “ 5 (feed) the people, we told them to type their answers into our smart computer and it came up with an account of their early childhood experiences.” Some accounts included one key additional detail. 6 (tell) that they had got sick after 7 (eat) strawberry ice-cream, the researchers then changed this detail into a manufactured (人为促成的) memory through 8 (lead) questions---Who were you with? How did you feel? By the end of the study, up to 41% of those 9 (give) a false memory believed strawberry ice-cream once make them sick, and many said they’d avoid 10 (eat) it. 三、完形填空 Several years ago, a well-known writer and editor Norman Cousins became very ill. His body ached and he felt constantly tired. It was difficult for him to even __21__ around. His doctor told him that he would lose the ability to move and eventually die from the disease. He was told he had only a 1 in 500 chance of survival. Despite the diagnosis (诊断), Cousins was __22__ to overcome the disease and survive. He had always been interested in medicine and had read a book, which __23__ the idea of how body chemistry and health can be __24__ by emotional stress and negative attitudes. The book made Cousins __25__ the possible benefit of positive attitudes and emotions. He thought, “Is it possible that love, hope, faith, laughter, confidence, and the will to 1ive have positive treatment value?” He decided to __26__ positive emotions as a way to treat some of the symptoms of his disease. In addition to his traditional medical treatment, he tried to put himself in situations that would __27__ positive emotions. “Laugh therapy” became part of his treatment. He __28__ time each day for watching comedy films, reading humorous books, and doing other activities that would draw out positive emotions. Within eight days of starting his ‘‘laugh therapy” program his pain began to __29__ and he was able to sleep more easily. He was able to return to work in a few months’ time and actually __30__ complete recovery after a few years. 21. A. run B. pass C. move D. travel 22. A. devoted B. determined C. planned D. forced 23. A. discussed B. explained C. presented D. demonstrated 24. A. killed B. ruined C. damaged D. influenced 25. A. remind of B. learn from C. refer to D. think about 26. A. concentrate on B. pick up C. absorb in D. care about 27. A. make up B. set about C. put up D. bring about 28. A. arranged B. appointed C. offered D. afforded 29. A. escape B. decrease C. recover D. end 30. A. received B. sought C. reached D. recognized 答案: 一. 1. remains 2. goes 3. called off 4. looking up 5. mind 6.get through 7. broke down8. taken in 9. expect 10. make 11. checked 12. left 13.turned down 14. answers 15. receive 16. cost 17. drove 18. feels 19.took up 20.does does do 二. 1. published 2. surprising 3. to avoid 4. to answer 5. having fed 6. Having been told 7. eating 8. leading 9. given 10. eating 三. 21---25 CBACD 26---30 ADABC

    • 2020-02-07
    • 下载2次
    • 1201.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6834687 [精][备考2020]高考英语听力测试全真模拟14(MP3+答案+听力文稿)

    高中英语/高考专区/二轮专题/各类题型专题/听力

    中小学教育资源及组卷应用平台 高考模拟卷(十四) 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.Where does the man want to go? A.To New York. B.To Boston. C.To Chicago. 2.How will the man pay? A.By cheque. B.By credit card. C.In cash. 3.What does the man mean? A.He will do a class project. B.He won’t go to the beach. C.He will go to the zoo next time. 4.Why is the man late? A.The traffic was heavy. B.There was an accident. C.He took the wrong bus. 5.What is true about Ellen? A.She likes African art. B.She knows Susan very well. C.She doesn’t know Bob. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.What does the woman think of Charlie? A.Handsome. B.Strange. C.Humorous. 7.What are the speakers talking about? A.A singing competition. B.A basketball match. C.A famous pop star. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.What does the man dislike? A.Eating out. B.Shopping online. C.Going to the store. 9.What’s the girl’s plan? A.Waiting for her mother. B.Having some pizza. C.Staying at home. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.What does the woman say about her family? A.They led a poor life. B.They kept a lot of birds. C.They owned a small farm. 11.What did the woman’s mother impress her with? A.Her love. B.Her success. C.Her ambition. 12.What did the woman’s mother wish her to do? A.Go to college. B.Become a writer. C.Have a better life. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.Why does the woman plan to wear a mask tomorrow? A.Because of the smog. B.Because of her illness. C.Because of the cold weather. 14.What’s a big problem in the city? A.The heavy traffic. B.The air pollution. C.The large population. 15.What do the speakers decide to do? A.Change their ways to go to work. B.Ask the government to do something. C.Call on people to protect the environment. 16.What can we know about the man? A.He always uses the public transport. B.He seldom listens to the weather report. C.He is waiting for the weather to improve soon. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.Who is the speaker? A.A student. B.A professor. C.A teacher’s helper. 18.What is the class mainly about? A.Electricity. B.Modern science. C.Science in ancient Greece and Rome. 19.What was calculated correctly by an ancient Greek? A.The size of the earth. B.The size of the moon. C.The distance between the moon and the earth. 20.What will the speaker do next? A.Talk about Archimedes. B.Explain a math problem. C.Answer some questions. 高考模拟卷(十四) 答案 1.B 2.B 3.B 4.C 5.A 6.B 7.A 8.B 9.C 10.A 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 17.B 18.C 19.A 20.C ?听力材料 Text 1 W:You can change planes in either Chicago or Denver. M:You mean there’s no direct flight from New York to Boston? Text 2 M:I don’t have much cash on me.Do you take cheques? W:Sorry—we only accept credit cards or cash.Do you have a credit card? Text 3 W:Let’s go to the beach this afternoon,shall we? M:I’d love to,but I’ve promised Jack I’d take him to the zoo.He has a class project about animals. Text 4 M:Sorry,I’m late.I caught the wrong bus and went in the wrong direction. W:Next time pay more attention to where the bus is heading. Text 5 M:Susan,I would like to introduce you to my friend,Ellen. W:Glad to meet you,Ellen.Bob tells me that you are interested in African art,too. Text 6 M:How many competitors are left after the second round? W:Let me see.Two boys and two girls. M:Oh,what do you think of them? W:I can’t believe the guy from Florida is still on the show. M:You mean Charlie? He’s wonderful.I voted for him. W:What? You voted for that guy? He’s not going to win—he’s not handsome at all.And his voice isn’t great.Look at his hair.He’s very strange. M:He may not win,and he doesn’t sing well enough and he isn’t a typical pop star.But he is very humorous and that’s why I like him. W:I think you must be crazy.I guess he won’t even survive tonight’s show. Text 7 M:Want to go with me to get some pizza,Sally? W:No,Brad.I’m waiting for a package to be delivered. M:This is why I hate shopping online.It would be faster to just get what you want from the store.Now you have to sit here all day.Isn’t Mom home? W:No,Mom went to work. M:Just download an app to keep track of your package.You can just come back when you get a delivery notice. W:No,thanks,Mr Bossy.Even if they leave the package for a short time,someone could steal it. M:Goodness! You just don’t want to be seen with your little brother? W:It’s not that.I really did plan to stay home and wait for this package.Why don’t we just have pizza delivered? M:Great.More waiting. Text 8 M:Your readers are interested in your childhood.What was it like? W:I grew up in a small town.We lived in a very poor housing but we always lived in very beautiful settings,so I had favorite trees and I had contact with birds.My parents were farm workers.Though we were poor for the most part,I think I was often happy. M:It would not have been expected that you’ll become a literary figure.Was your mother ambitious with you? W:Well,my mother wasn’t especially ambitious with me in the sense of going to college when I grew up.I think her greatest contribution was simply that she loved me very much.No matter what happened,I had my mother with me. M:She gave you confidence. W:Oh,she did.She earned very little money.And in spite of that,she managed to buy a typewriter for me.She just wanted me to be able to do things that she couldn’t do even if she didn’t know what they were. Text 9 M:The weather forecast says tomorrow will still be smoggy.We haven’t seen the sun for nearly one week. W:Yes.The smog has been so heavy every day recently. M:Yesterday’s weather forecast said the pollution in our city was very serious. W:Many people have to wear a mask every day now.I plan to wear one tomorrow. M:Me too.I’ve decided to take a bus to work instead of driving.I hope it will help. W:I think that’s a good way to cut down on vehicle emissions.I can ride my bike to work since my office is not far from my home. M:Oh,that’s good! I hope the government will do something to stop air pollution. W:Yes,though I think it’s not only the government’s job.We citizens should also try to do what we can to protect our environment. M:Yes,you’re right.Well,I hope we can have a few sunny days soon. W:I hope so,too. Text 10 Hello,everybody! This is the first day of class,so we are going to give some introductions.First of all,my name is Colin Weaver.You can call me Professor Weaver.This is my helper Liz,who will grade your papers.Now,let’s preview what this class is about.It’s about science in ancient Greece and Rome.I know you think that science is something created in modern times,but people have been studying things like that for a very long time.Much of what we know now is based on what the ancient Greeks and Romans found out.This includes electricity and even some knowledge about stars.One ancient Greek calculated the size of the earth very correctly.And yes,many Greeks believed the earth was round.A huge amount of the math we use today was worked out by people like Archimedes—a smart man.You will learn more about ancient Greece and Rome in this class.All right...any questions,please? OK.That boy over there... 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载1次
    • 39414.31KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6834686 [精][备考2020]高考英语听力测试全真模拟13(MP3+答案+听力文稿)

    高中英语/高考专区/二轮专题/各类题型专题/听力

    中小学教育资源及组卷应用平台 高考模拟卷(十三) 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.When can the woman take a vacation? A.At the end of August. B.At the end of June. C.This week. 2.What is the woman trying to do? A.Hold a party for the man. B.Comfort the man. C.Apologize to the man. 3.What are the speakers mainly talking about? A.The man’s hobby. B.A holiday plan. C.Their childhood. 4.What is the man’s opinion on British food? A.Unhealthy. B.Tasteless. C.Excellent. 5.When does the conversation take place? A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.Why does the woman want to go abroad? A.To go to university. B.To take a trip. C.To get work experience. 7.What does the man think of going abroad? A.Expensive. B.Unworthy. C.Time?wasting. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.What concerns the woman? A.She doesn’t have enough money. B.She wants a package to arrive on time. C.She can’t spare time to go to a birthday party. 9.How much will the woman pay? A.$6. B.$12. C.$24. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.What are the speakers doing? A.Doing a survey. B.Having an interview. C.Sharing work experience. 11.What does the woman care most about? A.The duty. B.The working hours. C.The chance of promotion. 12.What can we learn about the working hours? A.They’re long. B.They’re regular. C.They’re flexible. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.Where does the man live? A.In a city. B.In the Highland of Scotland. C.In the Lake District. 14.What do we know about modern mountain running races? A.They are independent events. B.They take place at fairs or during festivals. C.They haven’t got any support from the government. 15.What does the man say about the Dragon’s Back Race? A.It covers a distance of 200 kilometers. B.It only allows certain people to do the run. C.It is not as challenging as some other courses. 16.What does the man suggest beginners do? A.Try to enter races. B.Begin with easy runs. C.Learn about the race grading system. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What was the speaker most satisfied with in the forest? A.The meals. B.The living place. C.The weather. 18.What did the speaker enjoy doing? A.Guiding tourists. B.Clearing the path in the forest. C.Collecting information for a map. 19.What sound made the speaker surprised in the morning? A.The birds’ singing. B.The rabbits’ running around. C.The wind’s blowing through the grass. 20.What does one need to prepare for the trip? A.A tent. B.Special boots. C.The flight fare. 高考模拟卷(十三) 答案 1.A 2.B 3.A 4.C 5.A 6.C 7.A 8.B 9.C 10.B 11.C 12.C 13.A 14.A 15.B 16.B 17.A 18.C 19.B 20.C ?听力材料 Text 1 W:You said you’re going to take a vacation at the end of June. M:Yes. I’m planning to go to Hawaii for a week. W:Well,I can’t have a break until the end of August. Text 2 W:Alvin,are you coming to the party with us? M:I wish I could,but something unexpected has come up. W:No wonder you look so concerned hope it’s nothing serious. Text 3 W:Did you like photography when you were a child? M:Yds. Have been interested in it since the age of nine. For me,a holiday is always about exploration—about finding beauty and the unknown and taking photos of them. Text 4 W:British food seems to have such a bad reputation.I often hear foreigners say that British food is tasteless and boring. M:Not at all.Our tradition of slow cooking roast is second to none. And it’s also very healthy. Text 5 W:Hey! You overslept again. M:Is it morning already? I stayed up really late trying to get a paper written yesterday evening. It’s due this afternoon. Text 6 M:What are you going to do after you leave school? W:I plan to go to university but first I want to take a year off to get some work experience abroad. M:Great! A trip abroad can help you learn more about the world and introduce you to new people and experiences. But it will cost a fortune to go abroad. W:So at the moment I’m working at a local supermarket and I’m going to save all my money. Then I’d like to travel to somewhere like Australia if I can afford it. Text 7 W:I’d like to send this package to my uncle in Sydney. How much will it cost to send it there? M:Well,if you ship it by standard delivery,it takes six days and it will cost $12. W:Well,is there another way? My uncle’s birthday is just in five days. I’d like him to receive it by then. The cost doesn’t matter. M:We have an express overseas delivery. It costs twice more than the standard,but we guarantee delivery in two days. W:OK.Then ship it by express overseas delivery. Text 8 M:Do you have any questions for me? W:Yes.I’ve applied for the post of sales assistant here,but I really care about if there are chances of promotion in the company. M:Yes,we’re growing all the time and if you are prepared to move,there are jobs at other branches. W:Great.And in the job description,can you tell me something about your working hours? M:Sure.Because we open our bookshops in the evenings as well as during the day,we ask staff when they prefer to work.Look at this timetable.It says here...We have a member whose name is Julia...she works three hours in the morning and then two hours in the evening. Text 9 W:Do a lot of people do mountain running? M:Yes.The runs take place in the countryside—the areas like the Lake District and the Highland of Scotland are very popular.But this doesn’t stop people from the city taking part.For example,I drive to my club from my city apartment. W:Can you tell me the history of mountain running? M:Well,there are records of people doing this going back nearly a thousand years.It was always connected with country fairs and festivals.Over time it became official and nowadays a run is operated usually on its own. W:Hmm.What are the tougher courses like? M:There’s a race called the Dragon’s Back,which takes place over five days and over a distance of 200 miles.But before you sign up for it,I should point out that only people with lots of experience are allowed to enter. W:How can you get started in the sport? M:Well,you start with something easy and work your way up to more challenging runs.If you want to enter races,you’ll find they’re graded in terms of distance and height.But just as people who do road running won’t necessarily run a marathon,you don’t have to enter mountain running races. Text 10 I’ve always wanted to go to New Zealand.So,when I saw an advertisement asking for people to work in a forest near Auckland,I applied.I was accepted and flew out to New Zealand in January.Eventually,there’s going to be a really big tourist center where we were in the forest.I thought I’d be staying in a wooden cottage,but in fact I was staying in a tent,which I shared with four other boys.It was summer,so I was a bit disappointed that the weather was rather wet and windy. The only thing I liked was the professional cook who made us great food. That’s important when you’re working outside all day. Our main job was creating a path in the forest. They’ll need it when the tourist center opens to groups’ enjoyed getting the information to make a map of the forest area. That was a good experience for me.I’ll always remember how quiet the forest was early in the morning. The birds were singing as you expected but I couldn’t believe I could actually hear the rabbits. They ran around in the long grass early in the morning. If you like the nature,and you want a taste of life outside a city,try this trip.You have to find the money for your own flight,but everything else,including special boots,is provided. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载0次
    • 38104.08KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6834680 [精][备考2020]高考英语听力测试全真模拟12(MP3+答案+听力文稿)

    高中英语/高考专区/二轮专题/各类题型专题/听力

    中小学教育资源及组卷应用平台 高考模拟卷(十二) 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.When will the man be free? A.On Tuesday afternoon. B.On Wednesday morning. C.On Wednesday afternoon. 2.What are the speakers? A.Newspaper reporters. B.Students. C.Teacher and student. 3.What is the man’s opinion about high speed rail? A.Comfortable but expensive. B.Convenient and relaxing. C.Fast but not enjoyable. 4.Why doesn’t the woman try the fried food? A.She doesn’t like the taste at all. B.She is careful about her weight. C.She thinks it doesn’t have vitamins. 5.Where did Paul plan to go on his way home? A.To the shop. B.To the bank. C.To the office. 第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至8题。 6.Where can the man get money? A.From the Allied Irish Bank. B.From Dunnes Stores. C.From the Bank of Ireland. 7.How far is the bank? A.About five minutes’ walk. B.Only 100 meters away. C.Less than a block away. 8.What will the woman do at the end of the conversation? A.Help the man get the money. B.Show him the way to the bank. C.Draw a map for the man. 听第7段材料,回答第9至11题。 9.Where does the conversation take place? A.In the classroom. B.In the library. C.In the campground. 10.Why has the woman come to talk to the man? A.To discuss his plan of trip to Beijing. B.To see what progress he’s made on his paper. C.To bring him a message from Professor Grant. 11.What seems to be the man’s problem? A.He can’t find a quiet place to study. B.He had a serious problem about his sleep. C.He can’t narrow down his research topic. 听第8段材料,回答第12至14题。 12.What is the man? A.A driver. B.A policeman. C.A witness. 13.Whose car knocked into Mrs Norris’s car? A.Mr William Jefferson’s. B.Mrs William R.Crauston’s. C.Mr William R.Crauston’s. 14.Where did the woman put the car? A.At Caldo’s Garage. B.At Norris’s Garage. C.At Fulton’s Garage. 听第9段材料,回答第15至17题。 15.Who is the man most likely to be? A.A high official. B.A farmer. C.A spokesman for UN. 16.How many animal diseases are mentioned in the conversation? A.One. B.Two. C.Three. 17.What happened in South Africa? A.A large number of sheep were killed. B.30 people were killed in an accident. C.The foot?and?mouth disease broke out. 听第10段材料,回答第18至20题。 18.What is the cause of playground injuries? A.The playgrounds are overcrowded. B.The playgrounds are in poor condition. C.Children are keen on dangerous games. 19.What should parents do to prevent playground injuries? A.Keep a watchful eye on their children. B.Stop their children from climbing ladders. C.Teach their children how to use the equipment. 20.What does the speaker say about young children? A.They can be creative when they feel secure. B.They may panic in front of some playground equipment. C.They should be aware of the potential risks in the playground. 高考模拟卷(十二) 答案 1.C 2.B 3.C 4.B 5.A 6.A 7.A 8.C 9.B 10.B 11.C 12.B 13.B 14.C 15.A 16.C 17.C 18.B 19.A 20.A ?听力材料 Text 1 W:Are you busy this week? M:Not particularly.I’m reviewing my lessons until Wednesday because I’ve got an exam,but that only lasts until midday and then I’m free. Text 2 M:Sue,how did you do? W:The paper is tough.I hope Mr. Smith won’t fail me. M:Oh,don’t worry.I’m sure it is not that bad. W:I should have studied harder. Text 3 M:Many countries have high speed rail transportation. W:So does Japan.The trains move rapidly from one city to another,saving a lot of time. M:That’s true,but I’m afraid modern travel does not allow us to relax and enjoy the trip. Text 4 W:I’m not keen on fried food myself.I’d rather have some vegetables and fruits. M:Yes.I notice you always eat the greens,but meat has some special vitamins,too. W:I know,but I must watch my weight,you know. M:I see,so you can’t have the taste of fried chicken. Text 5 M:Hello,Mary,this is John Smith from the bank.Is Paul there? W:Not yet.He phoned me from the office 5 minutes ago to say that he was going to look for a birthday present on his way home. Text 6 M:Can you tell me how to reach the bank? W:Which bank? There are two:the Allied Irish Bank and the Bank of Ireland. M:I have an ATB pass card and I want to get some money from the bank. W:You need to go to the Allied Bank which is near the local shopping center,Dunnes Stores. M:How do I get there? I have no knowledge of this area. W:Cross the road and turn left at the other side.Walk along the footpath until you reach the traffic lights.You will see a shopping center on the right hand side.Walk across the road and turn right after the shopping center.Keep going straight for about 100 meters and the bank is to your left.It sounds a little bit so difficult.It’s about five minutes’ walk from here.I can draw a map for you if you wish. M:Oh,I would really appreciate that. Text 7 W:Wake up,Erik,time to rise and shine. M:Ha...oh,hi,Jane,I must have fallen asleep while I was reading. W:You and everyone else.It looks more like a campground than a library. M:Well,the classroom’s too noisy to study in and I guess this place is too quiet. W:Have you had any luck finding a topic for your paper? M:No,Professor Grant told us to write about anything on Eastern culture.For once I wish she had not given us so much of a choice. W:Well,why not write about Chinese culture? You seem to be interested in that part of the world. M:I am,but there is too much material to cover.I’ll be writing forever,and Professor Grant only wants five to seven pages. W:So then limit it to one place in China,say Beijing.You’ve been there and you said it’s got lots of places of interest and you enjoyed your trip very much. M:That’s not a bad idea.I brought many books and things back with me last summer.That would be great resource material,now if only I could remember where I put them. Text 8 M:I’m sorry about the accident,Mrs Norris. W:No one was hurt,thank goodness. M:We need to send in an accident report.And I need to ask you a few questions. W:All right. M:Where exactly was the accident? W:It was on Jefferson Street,between 19th and 20th Streets. M:What time did it happen? W:At five minutes after five. M:And who hit you? W:Her name is Mrs William R.Crauston.She lives at 1645 Jefferson Street. M:Now,what happened exactly? Tell me in your own words. W:Well,I was driving along Jefferson Street.I wasn’t going fast at all.I saw this car.It was backing out of the driveway.It was Mrs Crauston.She didn’t stop at all.She backed right into me. M:Very well.Now I need to look at your car.Where is it? W:It’s at Fulton’s Garage.That’s on Jefferson and Vine Streets.I’ll go along with you. Text 9 W:Dr.Brown,you are working with the UN Food and Agriculture Organization.Would you please tell our listeners something about diseases recently spreading among animals? M:Well,animal diseases were reported recently in the Middle East,Africa and Europe.The UN officials give two reasons for animal diseases spreading.One is the increased international trade in animals and animal products.The other is the movement of people and animals from country to country. W:How can we prevent and treat animal diseases? M:Well,no country can claim to be safe from animal diseases.Medical care of animals is very important. W:Do animal diseases kill human beings? M:Yes.It was reported that Rift Valley Fever killed 30 people in Yemen last month. W:How about the other animal diseases? M:Earlier this year,Italy reported outbreaks of bluetongue.Last month,foot?and?mouth disease was reported in South Africa.In just one month,36,000 head of cattle were killed to control the disease. Text 10 M:Welcome to Morning News.“Go to the playground and have fun,” parents will often say to their kids. But they should remember playgrounds can be dangerous. Each year about 200,000 children end up in hospital emergency rooms with playground injuries. Many injuries involve falls from too high equipment on too hard surfaces. Nearly 70% of the injuries happen on public playgrounds. Recent studies show they may be badly designed,their protective surfaces are inadequate,and their equipment is poorly maintained. Parents should make sure that the equipment in the playground is safe and the children are playing safely. Last year,the national program for playground safety gave the nation’s playgrounds a grade of C for safety after visiting more than 3,000 playgrounds nationwide. Parents should watch closely. They should always be within shouting and running distance of their children. Young children don’t understand cause and effect. So they may run in front of moving swings. They’re also better at climbing up than at getting down. So they may panic at the top of a ladder. It’s important for children to know you’re watching them. Once they feel that sense of security,that’s when they can be creative. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载0次
    • 44333.55KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6834676 [精][备考2020]高考英语听力测试全真模拟11(MP3+答案+听力文稿)

    高中英语/高考专区/二轮专题/各类题型专题/听力

    中小学教育资源及组卷应用平台 高考模拟卷(十一) 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.What fruit does the woman use? A.Pears. B.Oranges. C.Bananas. 2.What did the woman do today? A.She cleaned the car. B.She bought an umbrella. C.She listened to the weather forecast. 3.When does the man usually do exercise? A.In the afternoon. B.In the morning. C.At night. 4.What is the probable relationship between the speakers? A.Father and daughter. B.Classmates. C.Teacher and student. 5.What are the speakers mainly talking about? A.Preparing for a test. B.Eating during an exam. C.Getting a medical exam. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.Who started to make birthdays important holidays? A.The woman’s grandparents. B.The man’s grandparents. C.The woman’s parents. 7.What does the woman’s mother do for the woman’s birthday? A.She gives her a gift of jewelry. B.She cooks some special food. C.She makes some beautiful clothes. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.Why didn’t the man need to study the local language? A.He already spoke it. B.He didn’t want to talk to local people. C.He could communicate in English. 9.How did the baker feel about the man at first? A.Happy. B.A little afraid. C.Very angry. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.What kind of food does the woman cook? A.Thai. B.Chinese. C.Vietnamese. 11.What does the man think of the new Chinese market? A.It’s too big. B.It has good deals. C.It has few foreign products. 12.According to the man,when is the best time to visit the market? A.Saturday. B.Sunday. C.Monday. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.Where does the conversation take place? A.At a store. B.At school. C.At home. 14.How did the man get the mud? A.He went to the Dead Sea. B.He dug it up from the backyard. C.He bought it from an online company. 15.What is the main color of the mud in the backyard? A.Brown. B.Grey. C.Black. 16.Why does the girl agree to use the mud? A.She wants her skin to feel younger. B.She has some skin problems. C.She is starting to get wrinkles. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What classes can visitors take in Bali according to the speaker? A.Diving. B.Swimming. C.Fishing. 18.Why do some scientists come to Bali? A.To study volcanoes. B.To study the sea creatures. C.To study traditional artworks. 19.What do most people of Bali do? A.Work in tourism. B.Do agricultural work. C.Make special clothes. 20.What does the speaker think is good to do during Chinese New Year? A.Drink traditional coffee. B.Do some shopping. C.Visit Buddhist temples. 高考模拟卷(十一) 答案 1.C 2.A 3.B 4.C 5.B 6.A 7.B 8.C 9.B 10.C 11.B 12.A 13.C 14.C 15.A 16.B 17.A 18.A 19.B 20.C ?听力材料 Text 1 M:What’s that smell? Are you making a chocolate cake? I smell something different...pears? W:No,I’m making chocolate banana cookies. At first,I was going to use the oranges,but I think these will taste better. Text 2 M:I saw you wash the car today guess I’ll bring my umbrella to work. W:Why would you do that? M:It always rains right after you wash the car. Text 3 M:I usually work out at 6:00 in the morning. But sometimes,I go after dinner around 7:00. When do you go to the gym? W:My mornings are too busy have to wait until I get off work at 3:00 p.m. Text 4 W:This piece is too difficult for me.Can I practice an easier one at home? M:Your piano playing will improve a lot if you try to master this song. W:OK.I hope my parents won’t get tired of hearing the same thing all week! Text 5 W:Can we eat food during the test? M:Only drinks are allowed,unless you have a medical excuse. W:I need to eat every hour,or my blood pressure will drop. Text 6 M:What is the biggest holiday that your family celebrates? For my family,it’s the New Year. W:That is a big one for us,too.But even more important are birthdays. M:Oh,why is that? W:I think my grandparents started the tradition.They met and got married when they were older.They thought they would not be able to have children. When their first baby was born,they were so happy! They decided that every birthday for their children would be a big event. M:So that tradition passed on to your parents? W:Right. Even now,my parents take the day off work to celebrate my birthday with me.My mother cooks a special dinner,and my father gives me beautiful clothes or jewelry. Text 7 W:How was your summer trip? M:It was great! My friend and I traveled throughout India. W:Sounds hot.How did you get along without studying the local language? M:Most people there speak English. But there were some remote places in the mountains where we had to learn a few words to communicate. Usually,it was easy. One time,though,it got a little awkward was asking a baker for some bread,and I said “I want money” instead of “I want bread”.The words for money and bread were so similar that I got them mixed up. W:How did the baker react? M:He looked a little scared but my friend quickly cleared up the confusion. We ended up becoming friends with the guy,and he introduced us to more young people. Whenever we told the story of our meeting,it would make everyone laugh. Text 8 M:Have you been to the new Chinese market? W:No,I only shop at small,local stores. That place looks huge. M:You should really go. It has everything you could need to make your Vietnamese food,too. They have imported items from several countries. The vegetables are pretty fresh,and the meat is of good quality. W:But how are the prices? M:There are great deals,especially for dried foods’ bought a 10?pound bag of rice for five dollars. And I found two pounds of special noodles for one dollar. There are hundreds of sauces in jars’ even found a Thai sauce there that I couldn’t find anywhere else think you’ll be very happy with what you find at this market. W:Well,I will check it out on Monday wonder if they have the Pho noodles that I like a lot. M:Probably.You should go on Saturday instead.That’s when they have the best deals. W:I hate crowds.Everyone will be going at that time. M:Then try Sunday morning. But I don’t think the sales last all weekend. Text 9 W:What’s that on your face,Dad? You scared me! I thought you were someone who broke into the house! M:It’s mud.It’s good for your skin. W:You mean,you just went out in the backyard and picked up some mud from the ground,and then put it on your face? M:No,I bought some mud online.It comes from the Dead Sea in the Middle East.Do you see the color? It’s a beautiful grey color because of its many minerals.The mud in the backyard is mainly brown.And the soil is black.The Dead Sea is famous for its health benefits.People go there from all over the world to swim in its water.Many companies ship the mud to people like me,who can’t take a trip there. W:Does your face really feel different after you take the mud off? M:Yes,it feels my skin is many years younger.Some of my wrinkles are even going away.Do you want to try it? W:Well,I’m only sixteen years old.I don’t think I need to feel younger. M:But I’ve noticed your face is very oily sometimes,and that other times it’s very dry.This mud is sure to help you with that.It clears up your skin and leaves your face looking bright and fresh. W:I’ll try it.I’ve been feeling bad about my looks lately.Maybe this will help! Text 10 One destination that is becoming popular with Chinese tourists is Bali.It is a beautiful island of Indonesia.There is a rainy season that is perfect for swimming.One of the main attractions is Bali’s diverse sea life.There are some creatures that don’t exist anywhere else in the world.Visitors who don’t know how to dive can take classes while they’re on vacation here.The island is also home to several active volcanoes.Many scientific groups come to study them. Even though tourism is on the rise,most of the population still works in agriculture and the fishing industry. Bali also has many traditional artworks. Some popular products for sale include clothing with special designs,wood sculptures,and organic coffee. A great time to visit the island is during one of its many festivals. Since ancient times,the culture of Bali has had a lot of influence from not only Indian but also Chinese culture. Chinese New Year is widely celebrated by Indonesians who are of Chinese origin. The island of Bali has many ancient Chinese Buddhist temples that are especially good to visit during the holiday. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-07
    • 下载0次
    • 43220.35KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6827094 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题九 非谓语动词 (word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/非谓语动词

    语法复习第9讲:非谓语动词 I、重点难点解析 非谓语动词的高考命题导向:非谓语动词是高考的重点,考查立意较低,主要考查非谓语动词的一般用法和含义,但是题目的设计注重了情景化,结构较为复杂。 一、非谓语动词的分类、构成及功能一览表 非谓语形式 构成 特征和作用 时态和语态 否定式 复合 结构 不定式 to do, to be doing, to have done to be done, to have been done 在不定式to, 动名词及 分词前+not/never for sb. to do sth. 具有名词、副词和形容词的作用,在句中作主语、定语、表语、宾语、状语、宾补(在let, make, see, feel, notice等动词后做宾补时不带to) 分词 现在分词 doing, having done being done,having been done 具有副词、形容词的作用,在句中作定语、表语、状语、宾补(常用在see, find, feel, get, have等动词之后) 过去分词 done 动名词 doing being done sb’s doing 具有名词的作用,在句中作主语、定语、表语、宾语。 二、现在分词和过去分词的用法对比 分类 项目 现在分词v-ing 过去分词v-ed 例句 意义 表示主动意义 表示被动意义 1. I can hear him singing the song. 2. I can hear the song sung in English. 动作 所表示的动作一般在进行中 所表示的动作多已完成 China is a developing country, while America is a developed one. 语义 某物“令人…” 人“感到…” It is an exciting match, so we are excited. 三、作宾语的非谓语动词比较 情况 常用动词 只接不定式作宾语的动词 hope, want, offer, long, fail, expect, wish, ask, decide, pretend, manage, agree, afford, determine, promise, happen 只接动名词作宾语的动词或短语 mind, miss, enjoy, imagine, practice, suggest, finish, escape, excuse, appreciate, admit, prevent, keep, dislike, avoid, risk, resist, consider can’t help, feel like, succeed in, be fond of, object to, get down to, be engaged in, insist on, think of, be proud of, take pride in, set about, be tired of, look forward to, devote oneself to, be worth, be busy, pay attention to, stick to, adapt to 两者都可以 意义基本相同 begin, start, like, love, hate, prefer, continue (接不定式多指具体的动作,接动名词多指一般或习惯行为) need, want, require (接动名词主动形式表示被动意义,若接不定式则应用被动形式)need doing = need to be done 意义相反 stop to do 停止手中事,去做另一件事 stop doing 停止正在做的事 意义不同 remember/forget/regret to do (指动作尚未发生)remember/forget/regret doing(指动作已经发生) go on to do (接着做另外一件事) go on doing (接着做同一件事) try to do (设法,努力去做,)try doing(试试做,) mean to do(打算做,企图做) mean doing(意思是,意味着) can’t help doing(忍不住要做) 四、 非谓语动词作宾语补足语的区别 类别 常见动词 与宾语的逻辑关系及时间概念 例句 不定式 ask, beg, expect, get, order, tell, want, wish, encourage 主谓关系。强调动作将发生(to do )或已经完成(to have done) 1) I expect them to win the game. 2) I heard him call me several times. have, notice, see, watch, hear, feel, let, make 现在分词 notice, see, watch, hear, find, keep, have, feel(即:感官动词和使役动词) 主谓关系。强调动作正在进行,尚未完成 I found her listening to the radio. 过去分词 动宾关系。动作已经完成,多强调状态 We found the village greatly changed. II、实战演练 一、用所给动词的适当形式填空 1. 1) ______________ to the left, and you’ll see the bus stop. 2) ______________ to the left, you’ll see the bus stop. (turn) 2. 1) ______________ many times, he still couldn’t understand the question. 2) ______________ me the bad news, he went out of the room sadly. (tell) 3. 1) Nothing could make us ____________ up the hope. 2) Tom made a candle _____________ light. (give) 4. 1) I want _________________ your bag. 2) Your eyes need _________________. 3) I want my eyes _____________________ this afternoon.(examine) 5. 1) What’s the way Smith thought of ____________ enough money to buy the new house? 2) I’m thinking of ____________ Tom to repair my bike. (get) 6. 1) We don’t allow _____________ in the office because of the public health. 2) We don’t allow anyone ____________ in the office because of the public health. (smoke) 7. 1) My little brother enjoys nothing but _______________ to music. 2) My little brother does nothing all day but ______________ to music. 3) My little brother had no choice but ________________ to me. ( listen) 8. 1) The teacher raised his voice in order to make himself ______________ . (hear) 2) The teacher raised his voice in order to make his students ______________ what he said. 3) The children talked so loudly at dinner table that I had to struggle ________________. 9. 1) The problem is worth __________________ again. 2) The problem is worthy _________________ again. 3) The problem is worthy of __________________. (discuss) 10. 1) It passes right through their bodies, only ___________ (get) a little thicker and sweeter . 2) He worked harder only _______________ (fail) again. 11. 1) No one can stop us _______________ questions. 2) We stopped ________________ a schoolboy the way to the teachers’ office. (ask) 12. 1) _______________ with so much trouble, we failed to complete the task on time. 2) Nearly every great building in Beijing was built ______________ south. (face) 13. 1) The parents’ meeting _________________ next Saturday is very important. 2) The 29th Olympic Games ______________ in Beijing was a great success. 3) The parents’ meeting __________________ in our school now is important.(hold) 14. 1) _______________ this cake, you need 2 eggs, 175g sugar and 175g flour. 2) ________________ the cake, she got down to cooking some milk. 3) I lost my way in complete darkness and, ______________ matters worse, it began to rain. (make) 15. 1) I knew I would be busy today, so I had my paper _______________ last night. 2) I can’t go with you. I have some papers ________________. 3) Do you have any papers _____________________ , sir? (type) 16. 1) With many problems ________________ , the president will have a hard time. 2) With the problem _______________, he had a good sleep last night. 3) With the secretary ______________ the problem, he is reading the newspaper leisurely in the office. (settle) 17. 1) “I ever saw him _____________ an old man of 500 yuan,” he said to the police. 2) He was seen ________________ an old man of 500 yuan in the street yesterday. 3) Unluckily, the policeman saw him _______________ an old man around the corner. (cheat) 18. The film was ________________ and all of us were very _________________ . (disappoint) 19. At the beginning of class, the noise of desks __________________ (open and close) could be heard outside the classroom. 20. 1) I’ll have my father ______________ my radio tomorrow. 2) I’ll have my radio _____________ tomorrow. (repair) 21. 1) _______________ from the top of a hill, a man looks like an ant. 2) _______________ the dog run over, I gave a shout. 3) _______________ more clearly, I got close to it. (see) 22. When first ____________ (introduce) to the market, these products enjoyed great success. 23. ---Is Bob still performing? ---I am afraid not. He is said to ______________ (leave) the stage already as he has become an official. 24. In some parts London, missing a bus means ____________ (wait) for another hour. 25. It shames me to say it, but I told a lie when _______________ (question) at the meeting by my boss. 二、 语法填空 A study 1_________ (publish) in September suggests there is a 2 _________ (surprise) way to get people 3 _________ (avoid) unhealthy foods: change their memories. Scientist Elizabeth Loftus of the University of California at Irvine asked volunteers 4 _______ (answer) some questions on their personalities and food experiences. “One week later,” Lotus says, “5________ (feed) the people, we told them to type their answers into our smart computer and it came up with an account of their early childhood experiences.” Some accounts included one key additional detail. 6__________ (tell) that they had got sick after 7 _________ (eat) strawberry ice-cream, the researchers then changed this detail into a manufactured (人为促成的) memory through 8 ________ (lead) questions---Who were you with? How did you feel? By the end of the study, up to 41% of those 9 ___________ (give) a false memory believed strawberry ice-cream once make them sick, and many said they’d avoid 10 ___________ (eat) it. 答案: 一、 1. Turn; Turning 2. Having been told/Told; Having told 3. give; to give 4.to examine; examining/to be examined; to be examined/examined 5. to get; getting 6. smoking; to smoke 7.listening; listen; to listen 8. heard; hear; to be heard 9. discussing; to be discussed; being discussed 10. getting; to fail 11. asking; to ask 12. Faced; facing 13. to be held; held; being held 14. To make; Having made; to make 15. typed; to type; to be typed 16. to settle; settled; settling 17. cheat; to cheat; cheating 18. disappointing; disappointed 19. being opened and closed 20.repair; repaired 21. Seen; Seeing; To see 22. introduced 23. have left 24. waiting 25. questioned 二、 1. published 2. surprising 3. to avoid 4. to answer 5. having fed 6. Having been told 7. eating 8. leading 9. given 10. eating 第 1 页 共 7 页

    • 2020-02-04
    • 下载3次
    • 1202.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6827086 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题八 动词时态语态(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/动词时态和语态

    中小学教育资源及组卷应用平台 语法复习专题八 动词的时态、语态 I、时态重点难点解析 高考中通常是把时态和语境结合起来考查。题干中往往没有明确的时间状语,需要考生搜索出时间参照信息。英语有16种时态,中学阶段常用的是10种。 形式 变化规则 构成方法 例词 原形 see, finish, teach 现在时第三人称单数形式 一般情况 加-s look→looks, write→writes 以ch, sh, s, x结尾 加-es teach→teaches,finish→finishes guess→guesses, mix→mixes 以o结尾 加-es do→does, go→goes 以 “辅音字母+y”结尾 变y为i ,加-es try→tries, cry→cries 过去式过去分词规则变化 一般情况 加-ed stay→stayed, look→looked 以不发音e结尾 直接加-d decide→decided, hope→hoped 以重读闭音节结尾,末尾只有一个辅音字母 双写这个辅音字母再加-ed stop→stopped, admit→admitted 以 “辅音字母+y”结尾 变y为i ,加-ed carry→carried, try→tried 现在分词 一般情况 加-ing go→going, read→reading 以不发音e结尾 去e,再加-ing have→having, write→writing 以重读闭音节结尾,末尾只有一个辅音字母 双写这个辅音字母再加-ing cut→cutting, run→running 一、 动词的基本形式一览表 二、常用10种动词时态的构成及其常用时间状语一览表 时 态 构 成 常用时间状语 一般现在时 动词原形 (第三人称单数+s等) always, usually, often, sometimes, every…,etc. 一般过去时 动词过去式 yesterday, the day before yesterday, the other day, last…,…ago, etc. 一般将来时 will(shall)+动词原形 tomorrow, the day after tomorrow, next…, in two days, etc. be going to+动词原形 过去将来时 would+动词原形 多用于间接引语的宾语从句中 将来进行时 will(shall)+be+现在分词 at eight(this time)tomorrow, etc. 现在进行时 am(is, are)+现在分词 now, during these days, etc. 过去进行时 was(were)+现在分词 at eight(this time)yesterday, etc. 现在完成时 have(has)+过去分词 already, just, yet, since, for…, many times, in/over the last/past+时间, up till now, etc. 过去完成时 had+过去分词 by…,before, etc. 现在完成进行时 have(has)+been+现在分词 all the morning/evening/afternoon, etc. 三、 注意以下几种时态的区别 1. 一般过去时和现在完成时 1)一般过去时只表示过去发生的动作或状态,常和表过去的时间状语连用,即仅谈过去,不关现在。I wrote a letter this morning. (只说明写了一封信的事实) 2)现在完成时表示过去发生的动作或状态,但和现在有联系,可能刚结束,也可能继续下去。不能和表过去的时间状语连用,译成汉语时可加“已经”。 I have written a letter this morning. (我已经写了一封信,有继续写第二封的可能,现在还是早上。) 2. 一般过去时和过去进行时 1)一般过去时侧重于说明发生某动作的事实。 It rained heavily last night.昨晚雨下得很大。(强调下雨,并不强调持续时间) 2)过去进行时侧重于强调某动作的持续过程或表示动作在进行。 It was raining cats and dogs last night昨晚整整一夜都在下倾盆大雨。(强调没停,一直持续) 3. 现在完成时和现在完成进行时 1) 现在完成时在含义上着重表示动作的结果。 I have read that book. (已读完) 2)现在完成进行时着重表示动作一直在进行,即动作的延续性。 I have been reading that book all the morning.( 还没读完) 注:It is/was +时间段since从句(从句的谓语动词如果是持续性动词:表示自从某人不做某事已多久了: It is/was +时间段since从句(从句的谓语动词如果是短暂性动词:表示自从某人做某事以来已多久了: Eg: It is ten years since he came here. 他来这儿已10年了。 It is ten years since he lived/taught here.他不在这里居住/任教已有10年了。 II.动词的语态: 动词的语态有两种:主动语态(the active voice)和被动语态(the passive voice)。主动语态表示主语是动作的执行者,被动语态示主语是动作的承受者。 如: People speak English all over the world. (the active voice) English is spoken all over the world. (the passive voice) 一、 动词的被动语态构成一览表(以ask为例) 常用被动语态 构 成 常用被动语态 构 成 1 一般现在时 am/is/are asked 6 过去进行时 was/were being asked 2 一般过去时 was/were asked 7 现在完成时 have/has been asked 3 一般将来时 will/shall be asked 8 过去完成时 had been asked 4 过去将来时 should/would be asked 9 过去将来完成时 will/would have been asked 5 现在进行时 am/is/are being asked 10 含有情态动词的被动 can/must/may be asked 注意事项 被动语态的否定式是在第一个助动词或情态动词后加not,短语动词的被动语态不可漏掉其中的介词、副词。固定结构be going to, used to, have to, had better变为被动语态时,只需将其后的动词变为被动语态。如:We are not allowed to smoke./ He is often made fun of by his classmates./ Newspaper used to be sent here at 10 a.m. 表“据说”类的动词,如:It is said/believed/supposed/reported that…, It is generally considered that…, It is well known that…等,及It must be admitted/pointed out that…等结构常以被动形式出现。 以下主动形式常表被动意义:The bike needs/wants/requires repairing. /The film is worth seeing. /The door won’t shut/open. /The play won’t act. /The clothes wash well. /The book sells well. /The dish tastes delicious. /Water feels very cold. 以下词或短语没有被动态:happen, appear, become, last, cost, occur, lack, fit, mean, join, equal, fail, enter, have, contain, belong to, take place, break out, come about, agree with, consist of, lose heart, keep up with等。 二 被动语态和系表结构的区别: 1. 被动语态表示动作,而系表结构表状态; The cup was broken by a boy. (被动语态) The cup is broken. (系表结构) 2. 前者可有多种时态,而后者只有一般现在时和过去时; My bike is being/will be/was repaired. He is/was interested in his work. 3. 被动语态可跟by短语,表动作的执行者; The dress was made by my mother. 注:系动词一般没有被动语态 实战演练 用所给动词或根据中文提示填入动词的正确形式 1. 1)---Remember the first time we ____________________ (meet)? ---Of course. You _____________________ (study) in Beijing University then. 2) Cathy is taking notes of the grammatical rules in class at Sunshine School, where she _________________________ (study) English for a year. 2. 1) The government __________________ (build) two factories in this region since the end of last year. 2) The government ____________________(build) two factories in this region by the end of this year. 3. 1) It ___________ (be) ten years since we left school. 2) It ____________ (be) two years before we leave school. 4. They _______________________ (work) on the program for almost one week before I joined them, and now we ____________________ (still work) on it as no good results have come out so far. 5. The pen I ____________ (think) I _____________ (lose) is on my desk, right under my nose. 6. If their marketing plans succeed, they _______________ (increase) their sales by 20 percent. 7. She said that it ___________ (be) the second time she _______________ (see) the film. 8. I don’t really work here. I _________________ (just help) out until the new secretary arrives. 9. Look at the timetable. Hurry up! Flight 2039 _____________ (take) off at 18:40.. 10. ---How are you today? ---Oh, _________________ (not feel) as ill as I do now for a very long time. 11. 1) My good friend _______________ (come ) from Guangdong.(是广东人) 2) My good friend _______________ (come ) from Guangdong last week.(从广东来) 12. 1) Where _____________ (be) you? (你在哪儿) 2) Where ____________ you ____________? (be) (你去了哪) 3) Where _____________ he ____________ (go)? (他去哪了) 13. 1) Mr. John ______________ (teach) English in China for two years. (不在中国了) 2) Mr. John ______________ (teach) English in China for two years. (也许仍在中国) 14. 1) I _____________________ (read) that book. (读过那本书了) 2) I _____________________ (read) that book all the morning.(一直在读那本书) 15. 1) When I got there, he __________________ the work (做完那工作了) 2) When I got there, he __________________ the work carefully (在认真地做工作) 3) When I got there, he __________________ the work (才要做工作) 16. This proverb is saying we have to let things go in their natural course. Being too anxious to help an event develop often ___________ (result) in the contrary to our intention. 17. The policeman’s attention was suddenly caught by a small box which ________ (place) under the Minister’s car. 18. The house belongs to my aunt but she ________ (not live ) here any more. 19. The machine ________ (not work ) . it hasn’t worked for years. 20. He _______ (play) football regularly for many years when he was young. 21. Teenagers _______ (damage) their health because they play computer games too much. 22. The hotel wasn’t particularly good. But I ________ (stay) in many worse hotels. 23. We first met on a train in 2000. We both felt immediately that we ______ (know) each other for years. 24. I like these English songs and they _______ (teach) many times on the radio. 25. The telephone _______ (ring), but by the time I got indoors, it stopped. 26. This time tomorrow, I _______ (lie) on the beach. 27.I am sure Andrew will win the first prize in the final. He ________(prepare) for it for months. 28. I haven’t moved into the new house. It _______ (paint) . 29. As the years passed, many occasions---birthdays, awards, graduations _______________ (mark) with Dad’s flowers. 30. Customers are asked to make sure that they __________________(give) the right change before leaving the shop. 31. Great changes _________________ (take place) in the city, and a lot of factories ________________ (set up). 32. The police found that the house ____________________ (break into) and a lot of things ____________ (steal). 33. The discussion _______________ (come) alive when an interesting topic was brought in. 34. The headteacher says that all the preparations for the party __________________________ (complete) by Friday. 35. The wet weather will continue tomorrow when a cold front ________________ (expect) to arrive. 36. The careless driver is ______________ (blame) for the traffic accident that ____________ (happen) yesterday. 37. Flowers usually _______________ (sell) well on Valentine’s Day, so their flowers ______________ (sell) in no time that day. 38. I want to buy that kind of cloth because I _______________ (tell) the cloth _______________ (wash) well. 39. Leonardo da Vinci (1452-1519) ___________________ (say) to have bought birds kept in cages in order to have the pleasure of setting them free. 40. ---Have you handed in your schoolwork yet? ---Yes, I have. I guess it ______________________ (grade) now. 41. If Newton lived today, he would be surprised by what ________________________ (discover) in science and technology. 42. The work needs _________________ (complete) by 6 p.m. 43. The number of deaths from heart disease __________________ (reduce) greatly if people are persuaded to eat more vegetables. 44. Do you have any problems if you ______ (offer) this job? 45. I _____ (run) downstairs when I slipped and _____ (fall). 46. Let’s keep to the point or we ________ (never, reach) any decisions. 47. There _______ (be) great changes in China in the past twenty years. 48. The new pen _______ (write) smoothly. Why not get one? 49. I ______ (tell) that the final exam will be put off next week. 50. I was told that the coat _______ (cost) about 2,000 dollars. 51. The new suspension bridge (design) by the end of last month. 52. Rainforests (cut) and burned at such a speed that they will disappear from the earth in the near future. 53. I (play) ping-pong quite well, but I haven’t had time to play since the new year. 54. John and I (be) friends for eight years. We first got to know each other at a Christmas party. But we (see)each other a couple of times before that. 55. The pupils here (keep) all kinds of exercises every day in the past four weeks. Passage1 When he was a little boy, Christopher Cockerell once watched his mother turning the wheel of her sewing-machine with her hand. “Wouldn’t it work quickly if a machine 1 (turn) the wheel for you?” he asked. “I suppose it would,” said his mother, without paying him any attention. Christopher 2 (know) she always had a lot of work, and he wanted to help. Up in his bedroom there was a toy steam-engine which his father 3 (buy) him as a gift. “I 4 (make) better use of it,” little Christopher said to himself. So, when his mother 5 (not use) her sewing-machine, he fixed the toy steam-engine onto it. When the job 6 (finish), he was quite pleased, thinking his mother 7 (like) it. “Very clever,” his mother said, when she saw it. Then she sat down and went on turning the wheel by hand. “I 8 (work) like this for too many years,” she explained. This taught Christopher the lesson that anyone who 9 (try) to improve anything 10 (have) to learn: Many people don’t like new ideas. Passage 2. Welcome to our school. I’d like to introduce to you plans for our school. A lot of work 1 (do) in the past few years. The library 2 (complete) and is ready for use. But we still have to do more work. A new biology lab 3 (build) this year. But we don’t have enough money for the equipment. Students in all grades 4 (collect) money. A party 5 (plan) for the end of this term. The money which is collected 6 (spend) on new equipment. At present, plans 7 (make) for a play at the end of the summer term. The gardens of the school 8 (improve) this year. New trees 9 (plant) which will soon give shade in summer. The whole school 10 (paint) during the summer holidays. In fact, the school will be more beautiful, in which we can work and study happily. Passage 3. 1 (look) at the picture, please! We can see that the doctors and nurses 2 (operate) on the eyes of the patient. As we know, when people are ill, they 3 (go) to the doctor. Sometimes, the doctor 4 (give) them medicines, and these often 5 (help). However, when medicines can not solve the problem, the doctor must 6 (find) another answer. An operation may be necessary. Doctors 7 (not perform) operations; surgeons do. For years, surgeons 8 (perform) many different kinds of operations, and have saved the lives of millions of patients. In recent years, operations have become much safer than they 9 (be) in the past. This is partly because doctors and surgeons 10 (learn) more about hygiene, and because conditions in hospital have become better.   Passage4 America has been called a democracy since its independence more than 200 years ago. However, at that time, only men 1 (permit) to vote. Only men could own land and practice most professions. Women could not get a higher education or hold public office. The woman’s place 2 (consider) to be the home. Working women were not common. They usually had poor jobs and little respect. Through the history of our country , many American women 3 (work) to reduce the restrictions that society placed on them. They have met opposition. Slowly, however, the opportunities were established for women. Later women 4 (admit) to schools originally 5 (establish) only for men. In the early part of this century, American women 6 (finally allow) to vote. During and since World War II , American women 7 (become) a considerable part of the American work force. Today, many women in America 8 (hold) important positions or are pursuing careers that they could not pursue in the past. But many women 9 (dissatisfy) with the current situation. They point out that women 10 (often pay) less than men for the same work they do. The top positions in nearly all fields are still held by men. In many ways, a women’s life  11 (still control) by her father or her husband. Recently women worked to get an amendment (改良) to the U.S. Constitution guaranteeing their rights. The equal rights amendment, as it was called, 12 (support) by most congressmen and most states. It 13 (not get) the support of two-thirds of the states which is necessary for a constitutional amendment. Nevertheless, the role and the rights of American women is an important concern in the U.S. today. Passage 5 Several years ago, a well-known writer and editor Norman Cousins became very ill. His body ached and he felt constantly tired. It was difficult for him to even move around. His doctor told him that he 1 (lose) the ability to move and eventually die from the disease. He 2 (tell)he had only a 1 in 500 chance of survival. Despite the diagnosis (诊断), Cousins was determined to overcome the disease and survive. He had always been interested in medicine and 3 (read) a book, which discussed the idea of how body chemistry and health can be damaged by emotional stress and negative attitudes. The book made Cousins 4 (think) about the possible benefit of positive attitudes and emotions. He thought, “ 5. (be) it possible that love, hope, faith, laughter, confidence, and the will to 1ive have positive treatment value?” He 6 (decide) to concentrate on positive emotions as a way to treat some of the symptoms of his disease. In addition to his traditional medical treatment, he tried to put himself in situations that 7 (bring) about positive emotions. “Laugh therapy” became part of his treatment. He 8 (arrange) time each day for watching comedy films, reading humorous books, and doing other activities that would draw out positive emotions. Within eight days of starting his ‘‘laugh therapy” program his pain 9 (begin)to decrease and he was able to sleep more easily. He was able to return to work in a few months’ time and actually 10 (reach) complete recovery after a few years.                  答案 实战演练 1. met, were studying; has been studying 2. has built; will have built  3. is; will be 4.Had been working; are still working 5. thought, had lost 6. will increase 7.was, had seen 8. am just helping 9. takes 10. haven’t felt 11.comes; came 12. are; have been; has gone 13. taught; has taught  14. have read; have been reading 15. had done; was doing; was about to do 16. results 17. had been placed 18. doesn’t live 19. doesn’t work 20.played 21. are damaging 22.had stayed 23. had known 24.have been taught 25. was ringing 26. will be lying 27. have been preparing 8. is being painted 29. were marked 30. have been given 31. have taken place; have been set up 32. had been broken into, stolen 33. came     34. will have been completed 35. is expected 36. to blame, happened 37. sell, was sold 38. have been told, washes 39.is said 40. is being graded 41. has been discovered 42. completing/to be completed 43. will be reduced 44.are offered 45.was running ,fell 46. will never reach 47. have been 48. writes 49. have been told 50. cost 51. had been designed 52. are being cut 53. played 54. have been, had seen 55.have been kept Passage 1. 1. turned 2. knew 3. had bought 4. will/shall make 5. was not using 6. was finished 7. would like 8. have been working 9. tries 10. has Passage 2 1. has been done 2. has been completed 3. is being built 4. are collecting 5. is being planned 6. will be spent 7. are being made 8. are being improved 9. are being planted 10. will be painted Passage 3. 1. Look 2. are operating 3. go 4. gives 5. help 6. find 7. do not perform 8. have performed 9. were 10. have learned Passage4 1.were permitted 2. was considered 3. worked 4. were admitted 5. established 6. were finally allowed 7. became and have became 8. hold 9.are dissatisfied 10. are often paid 11. is still controlled 12.is supported 13.hasn’t got Passage 5 1.would lose 2.was told 3. had read 4.think 5.Is 6.decided 7.would bring 8.arranged 9.began 10. reached 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-04
    • 下载3次
    • 1234KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6827082 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题六 介词(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/介词和连词

    中小学教育资源及组卷应用平台 英语语法复习第六讲 介词 I、重点难点解析 介词又叫前置词,是一种虚词。介词不能独立在句中做成份,介词后必须与名词、代词、或动名词构成介词短语在句中充当一个成份,表示人、物、事件等与其它人、物、事件等之间的关系。介词短语在句中可作定语、状语、表语、宾语补足语。 一 介词从结构上分类一览表 介词的分类 简单 介词 只有单独一个词的介词 after, at, on, in, during, since, till等(时间介词); across, over, through, past, near, to, above等(方位介词);by, for, down, from, of, off, behind, below, beneath, beside, between, beyond, up, with, about, against, along, among, around... 复合介词 由两个单一词合成的介词 into,inside,onto,outside,throughout,towards,upon,within,without… 短语 介词 (1)形容词,分词或副词+介词 according to, away from, down to, inside of(inside), opposite to, owing to... (2)连词+介词 as for,as to,because of… (3)介词+介词(又称双重介词) from among, from behind, from under, till after, in between(在中间)... (4)介词+名词+介词by means of, in front of, in spite of, on account of, with regard to…… (5)其他 (名词十介词)thanks to 由其他词类转用 (1)分词 concerning(关于),considering(就……而论),including(包括),regarding(关于) (2)形容词 或副词 like(像),near(接近).opposite(在……对面),unlike(不像),round(围绕……),next( 和……邻接) (3)连词 than,but(除……之外) (4)名词 despite(不顾;不管) 二 主要介词区别 1.表示时间的at,in,on: at表示片刻的时间,如:at 8 a.m. 常用词组有:at dawn, at noon,at night,at midnight,at the end of,at that time,at Christmas,at New Year等。 in表示一段的时间,如:in the morning/afternoon/evening,in October,in 1998,in the 21st century, in summer, in the past, in the future等。 on指特定的日子,时间:on Monday,on Christmas Eve, on May Day,on a warm morning, on September 12, on that day等。 2.表示时间的since和from: since “自从…以来”,常与现在完成时、现在完成进行时连用。 from “自…起”,一般多与现在时、过去时、将来时连用。 如:I hope to do morning exercises from today. We have not seen each other since 1995. 3.表示时间的in和after: in+时间段,一般用于将来时。如:We' II be back in three days. after+时间段,一般用于过去时。如: After two months he returned. 注意:after+时间点,可用于过去时和将来时。 如:After seven the rain began to fall. What shall we do after graduation? 4.表示方位的in,on,to: in表示 “在…内”, Beijing is in the north of China. on指 “与…接壤,在河/江畔”, Korea lies on the east of China to指在境外某方向,只强调方向Japan lies to the east of China. 5.表示“在……上”的on和in: on只表示在某物的表面上,如:There is a book on the piece of paper. in表示占去某物一部分,如: There is an interesting article in the newspaper. He dug a hole in the wall. 6.表示“穿过……”的through, over和across: through 指在内部穿过, across则指在表面上的横穿, over指在上方过去,跨越。 如:The Great Wall winds its way from west to east, across deserts, over mountains, through valleys, till at last it reaches the sea. 7.in the end,at the end of,by the end of in the end意为“最后”、“终于”; 如: In the end they reached a place of safety at the end of表示“在…末梢”,“到…尽头”,既可指时间,也可以指地上或物体;如:At the end of the road stands a beautiful garden. They decided to have an English evening at the end of this week. by the end of作“到…末为止”解,只能指时间 如:By the end of last month he had finished the novel. 8.between,among: between一般表示两者之间。如:You are to sit between your father and me among用于三者或三者以上的中间。 如:The girl quickly disappeared among the crowd. 注意:有时虽然是三个以上的人或东西,如果强调两两相互间接关系,仍用between。如:Agreements were made between the different countries. 在谈事物间的差别时,总是用between。如:They don’t know the difference between wheat, oats and barley. 9.besides,except,but,except for: besides指“除了……还有”。 如:Two foreign teachers were present at the meeting besides Smith.; except指“除…外”,不能放在句首。 如:We go to school every day except Sunday. 注意:but与except意思相近, 常用在no, all, nobody, anywhere, everything ,no等词和其他疑问词后面。如:Who but a fool would do such a thing? except for表示“如无……就,只是”表明理由细节。 如:His diary is good except for a few spelling mistakes. 10.表示用工具和手段的by, in, with: by表用工具(by train / land / hand / email…)或手段(by reading…),其后的名词前不带冠词; with表用工具(with a pencil / our eyes),其后的名词多被冠词、物主代词修饰; in表示用材料、方式、方法、度量、单位、语言、声音等(in pencil/English/a low voice…) 11.as,like: as指身份、资格,意为“作为”。 如:Let me speak to you as a father.(事实是父亲) like作“象……一样”解。 如:Let me speak to you like a father.(事实上不是父亲)。 12.as, with都有“随着…”之意。 as为连词,后接从句。如:As the day went on, the weather got worse with为介词,后接名词或代词。 如:With spring coming on, the weather gets warmer. II、实战演练 一、 介词比较精练,用适当的介词填空 1. 1) __________ the night of May 4th, my good friend left for Canada. 2) __________ night you can see the stars twinkle in the sky. 3) __________ Sunday morning/a cold morning Marie was woken up by a loud noise. 4) __________ the morning she often has milk and some bread for breakfast. 5) __________ the 1970s we had a hard time. 2. 1) Kate is writing __________ a friend of hers. 2) Kate is writing __________ a piece of paper. 3) Kate is writing __________ blue ink. 4) Kate is writing __________ a piece of chalk on the blackboard. 5) Kate is writing a letter __________ an old man who can’t write. 3. 1) We all passed the exam ________ the end. 2) We had finished learning five books __________ the end of last term. 3) We will hold a party ___________ the end of this term. 4. 1) The apples ________ the tree are ripe. 2) The birds _________ the tree are singing merrily. 3) There is a map of China _________ the back wall. 4) There is a small hole ____________ the wall. 5. 1) China lies __________ the west of Japan. 2) Canada lies _________ the north of the USA. 3) Canada lies _________ the north of North America. 6. 1) He can do everything __________ cooking. 2) He can speak two other languages __________ English. 3) He did nothing _________ watch TV all day. 4) The road was empty _________ _________ several cars at that time. 7. 1) The man tried to walk __________ the big rock. 2) The man walked __________ the road and got on a bus. 3) The man saw some beautiful birds when walking __________ the woods. 8. 1) There is no secret _________ you and me. 2) You are the tallest ___________ my friends. 3) There is a break ____________ classes. 9. 1) ________ time passed, things seemed to get worse. 2) _______ time going by, he knows more and more. 10. 1) He will leave for Korea _________ three days. 2) He went to Beijing and returned ___________ three days. 3) He will be back ___________ 3 p.m. 4) He has lived in Paris __________ three years ago. 5) It kept raining heavily ___________ Monday _________ Wednesday. 二、用适当的介词填空并划出相关的短语。 1.The driver informing us _________the accident quitted his job a week later. 2.We are not supposed _________ play football on Sundays. 3. Janet has a large collection ________foreign coins; she loves showing them off to every visitor. 4.I don’t think you will have any difficulty ________passing this exam. 5. We should be loyal ______ our country. 6. I have been _______ good terms with my classmates. 7. We congratulated you _________winning the contest. 8. To make full use _______ the land, two or more crops are planted each year where possible. 9. People make us laugh by making fun ________ somebody’s way of dressing or telling an amusing story. 10. We made the animal adapt ________ its new environment. 11. The teacher asked a difficult question, but finally Ted came up _______ a good answer. 12. Yichang is familiar _________many foreigners for the Three Gorges. 13. Helen struggled ________ her feet after the struggle with two robbers. 14. The ball has to be called _________ because of the storm. 15. Dating back _______the Qin Dynasty, the traditional Xiangsheng show is still one of the main Chinese art forms to entertain people. 16. Our country has carried out some new agricultural policies, ________ the purpose of increasing our national economic. 17. The road is covered with snow. I can’t understand why they insisted ______ going by motorbike. 18.The climate in the south doesn’t agree _______me. It’s too hot and damp. 19. I am ashamed ________ what you have done. 20. Mom, don’t be anxious __________my health. I’ll take good care of myself. 21. Based _______a lot of scientific experiments, his research is quite believable. 22. One way to understand thousands of new words is to gain a good knowledge _____basic word formation. 23. No one likes being laughed ________ in public. 24.You will answer ________what you have done some day. 25. In one firm alone over three hundred people were laid _______ in the last month. 26. I was so foolish I was taken _________by his promise. 27. It was the third time that he had been informed _________the delay of the meeting. 28. At the voice of crying for help, he made a beeline _______ the entrance. 29. We had this party ______ honour of the famous artist. 30. The modern scientific development has thrown light _________this question. 31. Last summer I took a course on how to deal _________ poisonous gases if any. 32. Whatever difficult situation he was ______, he never lost confidence and was always optimistic about the future life. 33. The earthquake destroyed most houses in the village. How are they going to get ____the winter? 34. In 1769, James Cook took possession _______New Zealand and since then great changes have taken place there. 35. Modern English came ______ being from about the end of 16th century. 36. The Chinese nation has given birth _________many national heroes and revolutionary leaders. 37. Born in England, he has an advantage __________her in spoken English. 38. The breathtaking beautiful scenery certainly lives up _________the expectation. 39. Carelessness resulted __________his failure, which almost cost him his life. 40. Since the foreigner came, we have been giving her Chinese lessons ______ exchange for her teaching us English. 41. . As a consequence ________ his absence, neither agreement was reached. 42. If you never make an effort, how can you hope ___________success? 43. _____ terms of intelligence, you are more clever than him. 44. ______ hearing the news, she couldn’t hold back her tears. 45. Compared _________Shanghai, Yichang is a small city.?? 46. They are in short of money, so they can’t afford to equip every office _____ air-conditioners. 47. It is strange that the twin girls (should) have nothing _____ common. 48. Colour-blind people often find it difficult to distinguish green ______red. 49. The man accused _____ killing said that he was innocent.?? 50. Chemicals are harmful _______fish in the water. 51. Everything taken _______consideration, they would have raised their output quickly. 52. Having been separated ___________other continents for millions of years, Australia has many plants and animals that cannot be found anywhere else in the world. 53. I began to wonder why they had objected _____my taking part in extreme sports in the first place. 54. For many weeks we have been accustomed ________seeing fallen trees and houses as well as dead animals. 55. The ability of adjusting yourself ______ new environment is of great help to your success. 56. He soon found himself in harmony ______his new co-workers. 57. Playing tricks _________ others is something that we should never do . 58. You’d better play some music for us to dance ________. 59. When you drink _____someone’s health, you raise your glasses, but the glasses should not touch. 60. He is engaged ____________preparing for the coming examination. 61. _______a lot of difficult problems to settle,the newly-elected mayor is having a hard time. 62. Addicted ______ playing computer games, he is often late for class. 63. She likes speaking ill of me. I have been fed up ________her. 64. The Entrance Examination to college is________the corner. Many students are trying to prepare for it. 65. Kathy picked ______a lot of Spanish by playing with the native boys and girls when she stayed in Spain. 66. If you stick _______the work in hand, you will soon finish it. 67. Rich countries have responsibility ________poor countries. 68. She has .arranged ______her son to have swimming lessons. 69. He has done something wrong and begged his teacher _______ mercy.?? 70. You can use my bike_________ condition that you can look after it well. 71. Armstrong was the first man to set foot _______the moon in July 1969. 72. The most important thing to keep ______ mind when dealing with an emergency is to stay calm. 73. Many old houses have been torn ______to make way for new roads. 74. I’ll tell you ahead _____ time whether I’m coming or not. 75. ______my great relief, he arrived on time. 76. The building _______construction is so-called the Nest. 77. She chose to learn the violin in preference _______ the piano. 78. China is developing very fast in economy and society, belonging _____ the Third World though. 79. Is it convenient _______ you on Friday? 80. I warn you, I’m beginning to lose (my) patience ______ you. 81. In fact, things were going rather well for me and I had been engaged _____a very beautiful girl. 82. There is no point ________arguing further. It won’t help much. 83. It makes no difference ________ me whether he goes or not . 84. He ran out _______all the money last week. 85. Little did I dream ________being elected at that time. 86. There is no doubt that our country can successfully send _____manned spaceship to outer space some day. 87. Generally speaking, the medicine taken ______ time will have better effect. 88. The silence of the library was broken by the sound of pages being turned _______. 89.The police were searching the room ______the top secret file. 90. As many as 50 guests were present _______his birthday party. 91. Owing _____ a lack of money we didn’t put the program into practice. 92. Your article is well written except ______ some spelling mistakes 93. The novel is said to have been translated _______30 languages. 94. The English teacher was highly thought ________by the students. 95. This kind of material can be used to take the place _________steel. 96. _________ knowing there is a guest to come,he went out to play with his brother. 97. Seconds count in an emergency, and knowing what to do can mean the difference _____life and death. 98. It is suggested that you bring a cell-phone when you are out traveling in case ___ emergency. 99. He rolled ________to a comfortable position. 100. They ran away _______ such a panic that they dropped their bags and shoes. 答案 一、 1. On, At, On, In, In 2. to, on, in, with, for 3. in, by, at 4. on, in, on, in 5. to, on, in 6. except, besides, but, except for 7. over, across, through/in 8. between, among, between 9. As, With 10. in, after, at, since, from…to 二、1.of 2. out 3.of 4.in 5. to 6.on 7. on 8.of 9.of 10.to 11. with 12.to 13.to 14.off 15.to 16.with /for 17.on 18.with 19.of 20.about/for 21.on 22.of 23.at 24.for 25.off 26.in 27.of 28.for 29.in 30.on 31.with 32.in 33.through 34.of 35.into 36.to 37.over 38.to 39.in 40.in 41.of 42.for 43.In 44.On 45.to /with 46.with 47.in 48.from 49.of 50.to 51.into 52.from 53.to 54.to 55.to 56.with 57.on 58.to 59.to 60.in 61.With 62.to 63.with 64.around 65.up 66.to 67.for 68.for 69.for 70.on 71.on 72.in 73.down 74.of 75.To 76.under 77.to 78.to 79.for 80.with 81.to 82.in 83.to 84.of 85.of 86.up 87.on 88.over 89.for 90.at 91.to 92.for 93.into 94.of 95.of 96.Despite 97.between 98.of 99.over 100.in 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-04
    • 下载1次
    • 1200.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6827077 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题七 情态动词(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/情态动词

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题七 情态动词 I、重点难点解析 情态动词的高考命题导向:情态动词表示说话者的情感和态度,有一定的含义,但是不能单独做谓语,必须与其他动词连用。注意区别具有相同功能的,意思相近的情态动词的用法。 一 情态动词基本用法一览表 情态动词 用法 例句 注意事项 can could 1表许可(和may可互换)、能力 2表怀疑、猜测、可能性(用于否定和疑问句中) 3 could可表比can更委婉的语气及用于虚拟语气。 1You can/may sit here./He can swim. 2 He can’t be sixty. 3 Could you come again tomorrow? can和be able to都可表能力,但be able to可表达“某事终于成功”,有更多的时态。 may might 1表可以(问句中表请求,might更婉转) 2表可能,或许(might语气更加不肯定) 3表祝愿(用于倒装句中) 1 May/Might I use your bike? 2 He may/might be at home. 3 May you succeed! 1回答May…do…?的否定用 mustn’t/can’t 2回答May/Might… do…?的否定用 can’t/might not must 1表必须,应该(表主观要求) 2表推测(用于肯定句),译为“准是,一定” 1 You must study hard. 2 She must be tired. 否定式mustn’t表不准,禁止;否定回答用needn’t/don’t/doesn’t have to(不必) have to 只好,不得不(客观的必须,有时态人称变化) Without help, I had to do it myself. must表主观意识。have to有多种时态。 ought to 应当(表示义务责任,口语中多用should You ought to obey laws. 否定用oughtn’t 疑问句用Ought…to do…? shall 1用于一三人称的疑问句,表征询意见 2用于二三人称, 表示许诺、命令、警告等 1 Shall we go now? 2 The sign there reads, “No person shall smoke here.” should 1表建议或劝告,译为“应该” 2本该(含有责备意味) 1 You should learn from each other. 2 You should have given him help. will would 1表意志或决心 2疑问句中用于第二人称表请求,would比较委婉 1 He promised he would never smoke again. 2 Will/Would you like some tea? would表示过去的习惯或喜好,不涉及现在; used to表示过去常常做现在已经不再有的习惯. dare 敢(常用于否定句、疑问句和条件从句中) He dare not/daren’t sleep alone. Dare you touch it? 过去式dared;可作实义动词 need 需要,必须(常用于否定句和疑问句中) You needn’t do the work now. Need…do…?的肯定回答:Yes,…must. 可作实义动词 used to 过去常常(现在已不再) He used to play football. 否定式usedn’t/usen’t to do/didn’t use to do; 疑问Used…to…do…?Did…use to do…? 二 “情态动词+不定式进行式”和“情态动词+不定式完成式”用法一览表 句式 说明 例句 can +不定式进行式 can +不定式完成式 表示“可能”,用于否定句和疑问句(could 也可能有此用法,只是语气更委婉) He can’t be telling lies. 他不可能在说谎。 He can’t have told lies. 他不可能说过谎话。 could+不定式完成式 指过去没实现的动作,表“本来可以” It’s too late. You could have told him earlier.你本来能早点告诉他的。 may+不定式进行式 may+不定式完成式 表示“可能,也许”,用于肯定句 He may be doing homework. 他也许在做作业。 He may have missed the train. 他可能错过了火车。 must+不定式进行式 肯定句表示“一定在干某事” The light is on. He must be working. 灯亮着,他一定在工作。 must+不定式完成式 用于肯定句,表示“准是干了某事” He is sad. He must have failed the exam.他准是考试不及格。 needn’t+不定式完成式 “本来不必做”,只用于否定句 You needn’t have lent the book to him. He bought it already. 你本来不必把这本书借给她,他已经买了一本。 should/ought to+不定式完成式 肯定句表示“本应该做而实际没做”; 否定句表示“不应该做而实际却做了” I should have bought it. 我应该把它买下来的。 You shouldn’t have scolded him. 你不应该这样粗心大意。 II、实战演练 填入情态动词的恰当形式或根据括号所提供的词填入情态动词恰当的结构。 1. I should have been there, but I ____________ find the time. 2. Helen _______ go on the trip with us, but she isn’t quite sure yet. 3. Tom, you ___________ not leave all your clothes on the floor like this! 4. You can’t imagine that a well behaved gentleman _____________ be so rude to a lady. 5. It has been announced that candidates_____________ remain in their seats until all the papers have been collected. 6. ---Lucy doesn’t mind lending you her dictionary. ---She ____________. I’ve already borrowed one. 7. John, look at the time. _______________ you play the piano at such a late hour? 8. ---__________ this book be yours? ---No, it ____________ not be mine. It ___________ be his. 9. As a girl, she ____________ get up at six every day. 10. __________ he to clean the classroom after school? 11. You ____________ be tired after the long trip, aren’t you? 12. ---What’s the name? ---Khulaifi. __________ I spell that for you? 13. You _____________________ (see) the film, haven’t you? 14. You _____________________ (talk) on the phone at that time, for I couldn’t get through. 15. They _____________________ (miss) the plane, or perhaps they have been prevented from coming for some reason. 16. ______________ you pass the college entrance examinations! 17. He had known the matter before you told him, so you _____________________ (not tell) it to him. 18. I did not call to make any airline reservation but I ________________. 19. The light is out. They _______________________ (not work) now. 20. ---My cat is really fat. ---You _____________________ (not give) her so much food. 答案: 1. couldn’t 2. may 3. mustn’t 4. should 5. shall 6. needn’t 7. Must 8. Can; can’t; must 9. would 10. Ought 11. must 12. shall 13.must have seen 14. must be talking 15. might/might have missed 16. May 17. needn’t have told 18. should have 19. can’t be working 20. shouldn’t have given 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-04
    • 下载2次
    • 1188KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6827050 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题五 形容词副词(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/形容词和副词

    中小学教育资源及组卷应用平台 语法复习第五讲 形容词和副词 I、重点难点解析 形容词、副词比较级和最高级的常用句型及用法。系动词后接形容词作表语和一些常用副词(seldom, even, enough, never, hardly)也是高考热点之一。 一 形容词、副词比较级和最高级的常用句型 名称 句型 例句 相等 as+原级+as The train travels as fast as the 3:55 train. as+原级+a/an+单数名词+as He is as honest a man as you. as many+名词复数+as as much+不可数名词+as I have as many books as you. 倍数+as+原级+名词+as My room is twice as big as my brother’s. 不及 not as/so+原级+as She is not as/so beautiful as her sister. 超越 1.比较级+than Health is more important than wealth. 2.the+比较级+of the two两者中较……的一个 He is the taller of the two. 用于否定 no+比较级+than 和……一样不 He is no richer than I. 他和我一样不富有。 用于否定 再……不过(可译为“非常,十分”) His work couldn’t be worse. 他的工作再糟糕不过了。 程度递增 -er and -er,more and more+多音节词原级(越来越……) higher and higher; more and more important 两种情况同时变化 the+比较级,the +比较级 (越……,越……) The quicker you get ready,the sooner we'll be able to leave. 三者或三者以上比较 the+最高级+of/in + 比较范围(…之中最…) Of all things in the world,people are the most precious. 二 比较级结构的修饰语 1 用于原级之前 almost, nearly, just, quite, half, twice, three times, etc The river is three times as long as that one. 2 用于比较级前 1) many, a few (用于“more+可数名词复数”前) It takes many more hours to go there by train than by plane. 2) a lot, much, even, still, far, a great deal, rather, two years, 5%, twice, etc. My desk mate is even fatter than me. 3 用于最高级前 the very, much the, by far the, the first/second This cake is by far the largest in the world. 三 两种形式的副词,一个与形容词同形,一个以ly结尾。 1 hard hardly hard 劝告;刻苦地;猛烈地;困难地 He studies very hard . 他学习非常努力。 hardly 几乎不;简直不 We hardly had time to eat breakfast . 我们简直没时间吃早饭。 2 high highly high 高高地;地位高;声音高 The plane flies high . 飞机飞得很高 highly 高度地;非常(常和 praise , speak 等动词连用) They spoke very highly of him . 他们称赞他。 3 deep deeply deep 修饰具体动作时,往往两个词可换用,但多用deep They had to dig very deep (deeply) in order to find water . 他们必须挖得很深,才能发现水。 表示静止状态时只用 deep (此时多与介词、副词连用)。 The meeting continued deep into the night . 会议持续到了深夜。 deeply 修饰形容词或过去分词只能用 deeply。 I am deeply grateful to you . 我非常感谢你。 deeply 可与 hate , dislike , regret , admire , love , value 等动词连用,但不能与动词 like 连用。 I deeply regret his death . 我对他的去世深感遗憾。 4 late lately late 迟;晚。 The bus arrived 5 minutes late . 公共汽车迟到了五分钟。 lately 最近;不久前 (同 recently )。 What have you been doing lately ? 最近你在做什么 ? as late as 与 as lately as 都有“近至;直到”之意,用法相同。 I saw him as late(lately) as yesterday . 直到昨天我才看见他。 5 near nearly near 近;临近;在附近。 The train came nearer and nearer . 火车越来越近了。 nearly 几乎;差不多;将近。 It is nearly ten o'clock . 差不多十点钟了。 6 close closely close 靠近;挨近;接近。 Come close so that I can see you . 走近点以便我能看清你。 closely 紧密地;紧紧地;秘密地;仔细地;严密地。 We followed closely after him . 我们紧紧地跟在他后面。 四 以ly结尾的形容词: 1 表示时间的形容词 hourly, daily, nightly, weekly, monthly, quarterly, yearly, early, timely 及时的。 This theatre gives a nightly performance. 2 表示人的形容词 manly 男子气的,womanly 女人气的,wifely 妻子似的,fatherly 父亲般的,childly 孩子般的,comradely 同 志式的 What are wifely duties? 什么是做妻子的责任? 3 表示人的外貌、特征、性格、心理等的形容词 lovely, friendly, ugly, lively, lonely, friendly, unfriendly, kindly, sickly, poorly, elderly 年长的,homely 不漂亮的、朴实的。 Children are usually lively. 4 表示事物特征、环境、情况、状态的形容词 likely 可能的,orderly 整齐的,costly 花费大的,deadly 致命的,mannerly 有貌的,chilly 凉的,disorderly 乱七八糟的,unlikely 不可能的。 Please leave our classroom in an orderly way.让我们的教室整整齐齐的。 五 senior, junior, superior, inferior等词与to连用 1 能与to连用,但不能与than连用 superior 优秀的,高级的(反义词inferior)。 This restaurant is superior to the one we went to last week.这家饭馆比我们上周毒的那家好。 senior年长的,地位高的,资格老的(反义词junior ). She is senior to everyone else in the company.她在公司里比其他人资格都要老。 2 既不能与than连用,又不能与to连用的 major主要的 minor次要的,表示不太重要或较次要。 The young actress was given a minor part in the new play. 年轻的女演员在这部新戏里被分配担任一个小角色。 The infection is fairly minor, nothing to worry about.感染不严重,用不着担心。 六 某些以a开头的表语形容词 以 a- 开头的只能作表语的形容词还有 afraid, alone, asleep, alive, alike 等。特殊用法 1) alive“活着的,活的”是表语形容词,既可指人又可指物,有时可与 living 互换。   He is dead, but his dog is still alive/living .他死了,但他的狗仍然活着。 2) alive 作定语一般放在所修饰的名词后: Who is the greatest man alive? 谁是当今活着的最伟大的人? 3) alive 可作宾语补足语: Let's keep the fish alive. 让鱼活着的吧。 4)这类形容词一般都不能用 very 修饰,但可用 much 或 very much 等修饰。 不能说:I am very alone, 只可以说I am much alone或very much alone。 七 多个形容词修饰一个名词的排列顺序大致为: 限定词(冠词/代词)→数词→描绘形容词→大小→形状→新旧→年龄→颜色→国籍→ 材料+名词 a small round wooden table; an old Chinese stone bridge; the man’s first two famous small red French oil paintings II、实战演练 一、填入适当的形容词、副词或用所给词的正确形式填空: 1. The number of the trees that the villagers planted last year reached as __________ as 6,000,000. 2. There was so _________ smoke that they couldn’t see across the hallway. 3. My little brother is not old ___________ to go to school. 4. In that case, there is nothing you can do __________ than wait. 5. I must be getting fat-I can ____________ do my trousers up. 6. They are __________ little insects that we can not easily see them with our eyes. 7. There was __________ little food left then that we had to turn to the local people for help. 8. Mary kept weighing herself to see how much ___________ she was getting. 9. I haven’t seen the movie and my brother hasn’t _____________. 10. He is always telling lies, so I will ________ believe him. 11. John is very lazy. He falls ________ behind in his studies. 12. Two passengers fell into the sea. ______________, neither of them could swim. 13. We talked ___________ into the night and I was ___________ moved by his words.(deep) 14. I found his talk very _____________ and I was really _____________ in it.(interest) 15. Who is the greatest poet ____________ (live)? 16. The more words you know, the ______________(easy) you can read. 17. David has won the first prize in singing; he is still very excited now and feels _____________(little) desire to go to bed. 18. We have a __________ (month) rainfall of four inches in winter here. 19. He is by far the ___________ (good) student in his class. 20. I have two brothers and both of them are ___________ than me. My __________ brothers are friendly with me.(old) 二、语法填空:用括号中所给词语的正确形式填空。 ( 一 ) A father sat at his desk looking at and carefully studying his 1______ (month) bills when his young son rushed in and announced, “Dad, because this is your birthday and you’re 55 years old, I’m going to give you 55 kisses, one for each year!” But the father exclaimed, “Oh, Andrew, don’t do it now; I’m too busy!” The youngster immediately fell 2_______ (silence) as tears flew down from his big blue eyes. 3 _________ (Apologetic) the father said, “You can finish later.” The boy said nothing but 4 __________ (quiet) walked away, 5_______ (disappoint). That evening the father said, “Come and finish the kisses now, Andrew!” But the boy didn’t respond. 6 _________ (fortunate), the boy had an accident and was drowned. His heartbroken father wrote… “If only I could tell him how much I regret my 7 _________ (thought) words, and could be assured that he knows how much my heart is aching.” Love is a two-way street. Any loving act must be 8 _________ (warm) accepted or it will be taken as 9 ___________ (reject) and can leave a scar. Nothing is more 10__________ (importance) than responding with love to the cry for love from those who are near and precious to us. Because there may be no chance at all as in the case of the little boy. ( 二 ) Many people think teachers give pupils too much homework. They say that it is 1_______ (necessary) for children to work at home in their free time. 2 _____ they argue that most teachers do not 3 _______ (proper)plan the homework tasks they give to pupils. The results are that pupils have to repeat tasks which they have 4________ done at school. 5 _______ (Recent) Recently in Greece many parents complained about the 6_________ (difficulty) homework which teachers gave to their children. The parents said that most of the homework was 7 __________ (use), and they wanted to stop it. Spain and Turkey are two countries which stopped homework recently. In Denmark, Germany and several other countries in Europe, teachers cannot set homework at weekends. In Holland, teachers allow pupils to stay at school to do their homework. The children can 8 ______ (free) help one another. Similar arrangement also exists in some British schools. Most people agree that homework is not fair. A pupil who can do his homework in a quiet and 9 __________ (comfort)room is in a much 10________ (good) position than a pupil who does his homework in a small, noisy room with the television on. Some parents are ready to help their children with their homework. But other parents even take no interest at all in their children’s homework. 三、完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从21-30各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 One day a police officer managed to get some fresh mushrooms (蘑菇). He was so 1 that he cooked them and offered to share with his fellow officers. “Let the dog try a piece first,” suggested one 2 officer who was afraid that the mushrooms might be 3 . The dog seemed to enjoy his mushroom, and the officers then began to eat their meal, saying that the mushrooms had a very strange but quite 4 taste. An hour later, however, they were all 5 when the gardener rushed in and said 6 that the dog was dead. Immediately, the officers jumped into their cars and rushed to the 7 hospital. Pumps(洗胃器) were used and the officers had a very 8 time getting rid of the mushrooms that remained in their stomachs. When they returned, they called the gardener to tell how the dog died. “Did it suffer much before death?” asked one of the officers, feeling very pleased that he had escaped a 9 death himself. “No”, the gardener looked rather 10 . “It was killed the moment a car hit it.” 1.A.sure B. careless C. pleased D. disappointed 2.A.frightened B. shy C. cheerful D. careful 3.A.dangerous B. poisonous C. harmful D. smelly 4.A.special B. delicious C. pleasant D. bitter 5.A.glad B. curious C. satisfied D. astonished 6.A.cruelly B. curiously C. seriously D. finally 7.A.animal B. biggest C. best D. nearest 8.A.hard B. busy? C. exciting D. unforgettable 9.A.strange B. painful C. peaceful D. natural 10.A.happy B. interested? C. surprised D. excited 四、用所给词的正确形式填空: 1. Those who have ________(many) money than sense may sometimes act foolishly. 2. Food safety is _________(high) important, so the government spares no effort to prevent food pollution. 3. We drank together and talked _________(merry) till far into the night. 4. Speaking of all the songs he has written, I think this is probably his _______(well) known one. 5. Work gets done ________(easy) when people do it together, and the rewards are higher, too. 6. It is not socially _________(accept) for parents to leave children unattended at that age. 7. With April 18’s railway speedup, highway and air transport will have to compete with ________(good) service for passengers. 8. Of the two coats, I’d choose the _________(cheap) one to spare some money for a book. 9. A bit _________(little) talking and some more work. Thus things become better. 10. ____________ much homework did we have to do that we had no time to take a rest. 11. These plastic flowers look so __________ (nature) that many people think they are real. 12. In spite of the thunderstorm, the children slept __________ (sound) all night. 13. Circus tigers, although they have been tamed, can ______________ (expect) attack their trainer. 14. She felt ____________ (shame) of having asked such a silly question when the audience couldn’t help laughing. 15. I shall take you back to Beijing _____________ (immediate) you are well enough to travel. 16. He gave me some very _____________ (value) advice on buying a house. 17. What I’m telling you is strictly __________ (confident). Do not let anyone know of it. 18. Having made his first film earlier this year, he is _____________ (current) starting in a new one. 19. My house is very ______________ (convenience) for getting to work as it is only a few minutes from the situation. 20. One-room schoolhouses can still be found in ____________ (isolate) areas where there are no other schools for many miles. 21. The rapidly growing birth rate brings about a lot of environment problems, which the government is supposed to take _____________ (serious). 22. She has lost her handbag with the _____________ (consider) sum of $150 in it. 23. That was very _____________ (consider) of you. 24. The manager said that they had an ____________ (alternate) plan if the plan they had submitted was not accepted. 25. I’m sorry but what he thinks is not of the _____________ (little) importance to me. 26. A teacher must see to it that every one of his students develops _________ (proper). 27. He insisted that whoever worked ___________ (hard) than others should get _________ (much) money. 28. –It is 18 o’clock and your father is still at the office. --I know. Who else would work as ___________ (hard) as he does? 29. As things got from bad to worse, few job opportunities were ____________ (avail) to college students. 答案: 一、填入适当的形容词、副词或用所给词的正确形式填空: 1. many 2. much 3. enough 4. other 5. hardly 6. such 7. so 8. heavier 9. either 10. never 11. far 12. Unluckily/Unfortunately 13. deep, deeply 14. interesting, interested 15. alive 16. the more easily 17. the least 18. monthly 19. best 20.older, elder 二、语法填空:用括号中所给词语的正确形式填空。 (一)1. monthly 2. silent 3. Apologetically 4. quietly 5. disappointed 6. Unfortunately 7. thoughtless 8. warmly 9. rejection 10. important (二) 1. unnecessary 2. Moreover 3. properly 4 . already 5.Recently 6.difficult 7. useless 三、完形填空 1---5 CDBCD 6---10 CDABC 四、用所给词的正确形式填空: 1. more 2. highly 3. merrily 4. best 5. more easily 6. acceptable 7. better 8. cheaper 9. less 10. So 11. natural 12. soundly 13. unexpectedly 14. ashamed 15. immediately 16. valuable 17. confidential 18. currently 19. convenient 20. isolated 21. seriously 22. considerable 23. considerate 24. alternative 25. least 26. properly 27. harder; the most 28. hard 29. available 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-04
    • 下载0次
    • 1222.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6826705 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题四 数词(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/数词

    中小学教育资源及组卷应用平台 语法复习第四讲:数词 I、重点难点解析 数词是用来表示事物和数量的顺序的词,分为基数词和序数词两种。 基数词 功能 做主语、宾语、表语、定语、同位语 读法三要点 A.记31个词:基数词1~19,20~29整十位数和hundred, thousand, million, billion B.会读个、十、百位数 C.由右向左每三位数前的逗号分别读做thousand, million和billion,逗号之间的按百位以内的数读 注意 A.表示“几百”、“几千”时,hundred, thousand等词不加s B.hundred, thousand等词为复数时做名词,表示“数量很多”的意思 序数词 构成 A.一般的基数词后+th,多位数的基数词只变最后一位。如:ten→tenth B.整几十的基数词,去掉词尾的y再加ieth,如:thirty→thirtieth C.几个不规则词:first, second, third, fifth, eighth, ninth, twelfth 功能 做定语,前面加the;年、月、日中的日;表示“第几”时;分数中的分母 一 基数词:表示数目的词为基数词,它的构成如下表: 范 围 特 点 实 例 1~12 无规律 one, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten, eleven, twelve 13~19 以teen为结尾 thirteen, fourteen, fifteen, sixteen, seventeen, eighteen, nineteen 20~90 以ty结尾 twenty, thirty, forty, fifty, sixty, seventy, eighty, ninety 21~99 十位与个位之间要加连字符 “-” twenty-five, sixty-five, ninety-nine 101~999 百位与十位之间通常用and three hundred and twenty-five(美语中常将and省略) 千以上 6275—six thousand two hundred and seventy-five;1200—twelve hundred 二 序数词:表示顺序的数词为序数词,它的构成如下表: 范 围 特 点 实 例 1~19 各基数词尾加th 其中七个例外:first, second, third, fifth, eighth, ninth, twelfth, 其余,如:four — fourth, six — sixth, nineteen — nineteenth 20,30~90 把y变i后加eth twentieth, fortieth, ninetieth 21以后多位数 最后一个数用序数词,其余用基数词 21st — twenty-first, 110th — one hundred and tenth 三 数词的用法: 1.英语中年月日、点钟、序数词、分数词、算式列表 汉语示例 英语表示法 时间表达 2001年6月30日 June 30,2001 30June,2001 30thJune, 2001 七点二十五分(7:25) seven twenty-five / twenty-five past even 十二点五十四分(12:54) twelve fifty four six to one 九点十五分(9:15) nine fifteen a quarter past nine 二点半(2:30) two thirty half past two 二十一点五十分(21:50) twenty-one fifty 9:50p.m. 数字表达 第二十一 twenty-first 第一百二十三 one hundred and twenty-third 二分之一 a half 二又五分之二 two and two-fifths 百分之二十 20 per cent 20 percent 编号表达 第七路公共汽车 Bus Number 7 第201房间 Room 201 人民路153号 153 Renmin Road 第三中学 No 3 Middle School 算式表达 4+8 = 12 Four plus eight is twelve 11-7= 4 Eleven minus seven is four. 6×5=30 Six times five is thirty. 20÷5= 4 twenty divided by five is four. A>B A is more than B. A<B A is less than B. A≈B A is approximately (近似地, 大约)equal to B. A≠B A is not equal to B. 2.约数表示法列表 含义 英语表达 例句 大于某数 more than He has lived here for more than twenty years. over she is over fifty. or more There're thirty people or more in the meeting-room. 小于某数 less than I have less than (not more than )fifty dollars. under Children under seven are not allowed to enter. below He would not sell it for below a hundred fifty dollars. or less The coat might cost him sixty dollars or less. 大约(某数) nearly She is nearly fifty now. almost It’s almost three o'clock. up to Up to ten men can sleep in this tent. or He spent four or five days writing the article. or so The distance is twenty miles or so. about I visited that village about three years ago. some Their team has some four or five players. more or less The container can hold more or less twenty pounds of water. around/round Let's make it round/around eight o'clock. 3.不定数量词“多”的表示法列表 被修饰名词的数 英语表达 汉译 修饰可数名词 dozens of 几十、许多 scores of 许多 Many / a good(great) many, many a (饰单数可数名词) 许多、大量 hundreds of 数以百计 thousands of / thousands upon thousands of 成千上万 millions of 数百万 billions of 亿万 修饰不可数名词 much , a great (good)deal of , a large amount of ,large amounts of 许多、大量 修饰可数名词或不可数名词 a lot of / lots of ,plenty of,   a large quantity of , large quantities of 许多、大量 II、实战演练 一. 根据句意将括号内的汉语译成英语 1.It is not rare ________________(在九十年代) that people in their fifties are going to university for further education. 2.______________ (三分之二)of the land in that district is covered with trees. 3. Americans eat __________________ (两倍多的)as many vegetables per person today as they did in 1910. 4.The earth is ______________ (49倍)the size of the moon.  5.The grain output of this year is __________________ (高8%) than that of last year. 6._______________ ???(几百万)people in the world are sending information by E-mail every day. 7.The hero of the story is an artist ____________________ (三十多岁). 8.Mr Smith asked me to buy _____________(两打)eggs for the dinner. 9.—Tell me where you live,please. —I live____________________(在和平路123号).   10. About ______________________ ( 三千人)took part in the demonstration against the war on Iraq. 11. The rice production has __________________________ (增加了 5.8%) this year. 12. There were fifteen presidents before Abraham Lincoln, so he was _____________ ( 第十六任)president. 13. It will take me ____________________________( 一年半的时间) to finish the course. 14. Is the Yellow River ___________________________(第二大河 )in China? 15. ______________________ (开始的三个部分 )of the text are rather difficult for us beginners. 16. I will stay here for _________________(一两天 ). 17. He lived in _________________________________(五楼506房 ). 18. The class was over. The students went out of the classroom __________________( 三三两两地). 19. At a rough estimate, Nigeria is _____________________ (三倍大) Great Britain. 20. You can find the answer to this question on ______________ (第七页). 21. We can go there on foot. It is only_________________________(五分钟的路程). 22. He served in the army in ____________________(20世纪40年代), when he was ___________________ (二十多岁). 23. He as been here for _____________ (两个半月). 24. The teacher asked us to write a __________________ (两千字) article. 25. Many scientists believe that oil was formed in the earth ____________ (数百万) years ago. 26. It will take _____________________(一年半) time to finish the course. 二.句子翻译 1. 十年前,我们村的人口是他们村人口的两倍。 __________________________________________________________ 2. 据报道,美国所用的能源是整个欧洲的两倍。 _____________________________________________________________ 3. 这个教室比我们的教室大五倍。 ______________________________________________________________ 4. 今年粮食产量增加了四倍。 _______________________________________________________________ 5. 地球表面的三分之二被水覆盖。 ________________________________________________________________ 6. 40%的学生住校。 _________________________________________________________________ 7. 不要每行都写,要隔行写。 __________________________________________________________________ 8. 他是个7岁的孩子。 __________________________________________________________________ 答案: 一. 1. in the 90s 2. Two thirds 3. more than twice 4. 49 times 5. 8 percent higher 6. Several Million 7.in his thirties 8. two dozen 9.at 123 Heping Street 10. three thousand people 11. increased by five point eight percent 12. the sixteenth 13. one and a half years’ time 14. the second largest 15. The first three parts 16. one or two days 17. Room 506 on the fifth floor 18. in twos or threes 19. three times as large as / three times the size of 20. page seven 21. a five-minute walk / a five minutes’ walk 22. the 1940’s; in his twenties. 23. two and a half months 24. two-thousand-word 25. millions of 26. one and a half years’ 二. 1. Ten years ago, the population of our village was twice as large as that of theirs. 2. It is reported that the United States uses twice as much energy as the whole of Europe. 3. This classroom is five times bigger than ours. 4. The production of grain has been increased by four times this year. 5. Two-thirds of the surface of the earth is covered with water. 6. 40 percent of the students live in school. 7. Don’t write on every line. Write on every other line. 8. He is a child of seven. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-04
    • 下载0次
    • 1231.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6826700 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题三 代词(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/代词

    中小学教育资源及组卷应用平台 语法复习第3讲:代词 I、重点难点解析 代词是代替名词的一种词类。大多数代词具有名词和形容词的功能。英语中的代词,按其意义、特征及在句中的作用分为:人称代词、物主代词、指示代词、反身代词、相互代词、疑问代词、关系代词和不定代词八种。 代词类别 例 词 功 能 人称代词 主格 I, you, he, she, it, we, you, they 只做主语 宾格 me, you, him, her, it, us, you, them 做及物动词或介词的宾语 物主代词 形容词性 my, your, his, her, its, our, your, their 只做定语 名词性 mine, yours, his, hers, its, ours, yours, theirs 做主语、宾语、表语 反身代词 myself, yourself, himself, herself, itself, ourselves, yourselves, themselves 做宾语、同位语、表语 指示代词 this, that, these, those 做主语、宾语、定语、表语 相互代词 each other, one another 做宾语 疑问代词 who, whom, what, which, whose, etc. 引出疑问句 关系代词 that, who, whom, whose, etc. 连接定语从句 不定代词 some, any, no, either, neither, all, none, each, somebody, no one, everybody, etc. 视情况而定,一般的可做定语、主语、宾语等 一、 人称代词的用法 1.作主语用主格。作宾语用宾格。She teaches us English. 2.在句中作表语,常用宾格。Who is it? It’s me. 但有时用主格。 If I were she, I would’t go there. 二、 物主代词的用法 1.形容词性物主代词——只作定语:This is our classroom. 2.名词性物主代词 所作成分 例句 1 作主语 This is her coat. Mine is over there. 2 宾语 Something has gone wrong with my bike. May I use yours ? 3 表语 This book isn’t mine; it’s Tom’s. 说明: ① 英语中必须有形容词性物主代词,而汉语中往往省略不译。如: Jack took off his coat and went to bed. ② “of + 名词性物主代词”可用作定语。如: Some friends of mine will attend my birthday party. 三、 反身代词 所作成分 例句 1 宾语 动宾 Tom taught himself Chinese. 介宾 She loves me for myself, not for my money. 2 表语 She is not quite herself today. (be oneself: 身心自在) 3 同位语 I myself can repair the bike. 四、指示代词的用法 1.时空的差别 e.g. There is this seat here, near me, or there is that one in the fourth row. Which will you have, this or that? 2. This 和 that 在行文叙述上的差别。 e.g. I shall say this to you: he is a poor man. He was ill. That’s why he didn’t come. 3.that 和 those 用于表比较的结构。 The weather of Zhanjiang is better than that of my hometown. TV sets made in Nanjing are better than those made here. 4. 打电话时this 表示我,that表示你. 五、 不定代词的用法 可数 one, each, many, both, another, either, neither, (a) few 不可数 much, (a) little 可数不可数 none, any, other, all, some 复合不定代词 anyone, anybody, anything; someone, somebody, something; everyone, everybody, everything; nobody, nothing 1.none, no one, nothing 的用法区别 1)none 既可指人,也可指物,且一定是特指概念,常用来回答how many /much 引导的疑问句;no one 只能指人,且只能是泛指概念,常用来回答who 引导的疑问句;nothing “什么也没有”,否定一切,常用来回答what 引导的疑问句。如: — How many people are there in the room now ? — None. — Who is in the room ? — No one / nobody. 2) none 后面可加of 引导的介词短语,而something / anything / everything / nothing; someone / anyone / everyone / no one 却不能。 2. each 和every 1) each 强调“个体”,起代词和形容词作用;every 强调“全体”,只能作定语。Each 作同位语时,不影响谓语动词的数,不可用not each 来表示部分否定,而not every 表示部分否定。 如:The tickets each cost ten dollars.(each 作同位语,不能用costs) 2) every 还可表示“每……的;每……中的”,如下列说法中只能用every。 every year or two 每一两年 every other day 每隔一天 Choose one out of every ten boys. 每十个男孩中选一个。 3. another, other, the other, others, the others 的用法一览表 不定代词 意义 用法说明 another 任何一个,另一个 指三者或三者以上中的任何一个,用作代词或形容词。如:I don’t like this coat. Show me another, please. other 另外的 只作定语,常与复数名词或不可数名词连用;但如果前面有the, this, that some, any, each, every, no, one 及my, your, his 等时,则可与单数名词连用。如:any other plant, every other day。 the other 两者中的 另一个 常与one 连用,构成:one … the other… 一个……另一个……;作定语修饰复数名词时,表示“全部其余的” others 泛指别的 人或物 是other 的复数形式,泛指别的人或物(但不是全部),不能作定语,构成some…others… the others 特指其余 的人或物 是the other 的复数形式,特指其余的人或物。 4. Both, all, either, any, neither, none 的用法 都 任何 都不 两者 both Either Neither 两者(以上) all any None 1) I had to buy all these books because I didn’t know which one was the best. 2) It is easy to do the repair. All you need is a hammer and some nails. 3) I invited Joe and Linda to dinner, but neither of them came. 4) — Which of the three ways shall take to the village ? — Any way as you please. 5.one, ones, the one, the ones, that, those one 用来替代前面出现的单数名词,是泛指概念相当于a/an +单数名词;ones用来替代前面出现的复数名词,有时可用that 代替(尤其在有后置定语的情况下)。The ones 用来代替前面的特指的复数名词,有时可用those代替(尤其在有后置定语的情况下)。that 用来替代前面出现的特指的单数可数名词或特指的不可数名词,相当于the +单数/不可数名词。如: 1) Mr. Zhang gave me a valuable present, one ( =a present ) that I have never seen. 2) Mr. Zhang gave me many valuable presents, ones (=many presents ) that I have never seen. 3)The book on the desk is better than that / the one under the desk. 4)The books on the desk are better than those / the ones under the desk. 6.it 的用法 用法说明 例句 1 用作人称代词,指代前面提到的事物 This is not my book. It is Mary’s. 2 用来代替指示代词this 或that ①— What’s this ? — It is a dictionary.②— Whose jacket is that ? — It is hers. 3 指人 ①— Who is knocking at the door ? — It’s me.②The baby no more cried as soon as it saw its mother. 4 指时间、距离、天气、环境等 ①— What’s the time now ? — It’s ten past eight.②It’s getting colder and colder now. ③It’s about ten minutes’ walk from my home to the school. ④It was very quiet at the moment. 5 指代前面整个句子的内容 Our team won the football match. Have you heard about it ? 6 表示“喜欢、恨”等心理方面的动词,后面跟上it 然后再跟从句,其从句作it 的同位语 ①I will appreciate it if you can give me a hand. ② I hate it when people talk with their mouths full. ③ I like it in autumn when the weather is clear ad bright. 7 (未指明但谈话双方心里都明白的)那件事、那种情况 ①How is it ( = you life, work ) going ?②— Do you like it here ? — Oh, yes. The air, the weather, the way of life. Everything is so nice. 8 it 还可用作形式主语、形式宾语以代替主语从句、宾语从句。 ①It’s impossible to get there in time.②I find it strange that she doesn’t want to go. II、实战演练 一、用适当的代词填空.使其意思和结构完整: 1. We couldn't eat in a restaurant because of us had money on us. 2. I hope there are enough glasses for each guest to have _____. 3. Although he is wealthy, he spends on clothes. 4. -- Can you come on Monday or Tuesday? -- I'm afraid day is possible. 5. If you want to change for a double room, you'll have to pay 15 dollars. 6. -- Shall I sit at this end of the boat or the other end? -- If you keep still, you can sit at end. 7. These plants are watered (每两天). 8. If we had followed his plan, we could have done the job better with ______ money and ______ people. 9. There are a lot of trees on side of the square. 10. You will not see the animals in winter. 二、用适当的关系代词或副词填空,使其意思和结构完整: 1. The weather was very sunny the following day, was what we had expected. 2. I have finished reading all the books were borrowed from the school library. 3. Is this the second time you have been to Guangzhou? 4. is reported in the newspaper, the war between the two countries has come to a stop. 5. Can you think of another example this phrase can be used? 6. The train on he is traveling is late. 7. Do you still remember the happy days we spent together in Beijing? 8. I have bought the same skirt she is wearing. 9. Is this the reason he is late again? 10. Her parents wouldn't let her marry anyone family was very poor, 11. I, am your best friend, will help you out. 12. I will always treasure the days we were in Beijing watching Olympics. 13. The students are talking about the strange people and stories they met in the adventure. 14. He is the very man in pocket I found my lost money. 15. I have a picture by a famous painter was sent to me for my birthday. 三. 填入合适的代词 1. ---Which of the two computer games did you prefer? ---Actually I didn’t like________of them. 2. The English spoken in the United States is only slightly different from______spoken in England. 3. ---I’d like some more cheese. ---Sorry, there’s _______left. 4. It was hard for him to learn English in a family, in which ______of the parents spoke the language. 5. Our neighbors gave us a baby bird yesterday that hurt_______when it fell from its nest. 6. ---Could we see each other at 3 o’clock this afternoon? ---Sorry, let’s make it________time. 7. He didn’t make _______clear when and where the meeting would be held. 8. The information on the internet gets around much more rapidly than_____in the newspaper. 9. Although the book is of great value, _______can be enjoyed unless you digest (消化)it . 10. I’d appreciate ________if you would like to teach me how to use the computer. 11. I didn’t mean to argue with my parents, but I just couldn’t help ______. 12. If you can’t decide which of the two books to borrow, why don’t you take______? 13. I made a call to my parents yesterday. To my disappointment, _______of them answered it. 14. The chairman thought ______necessary to invite Professor Smith to speak at the meeting. 15. I invited Joe , Linda as well as Tom to Dinner, but ________of them came. 16. ---Oh, no! This stupid computer has crashed(=broken down坏了)again! ---Well, you can try _____ one, since there are so many available. 17. I would appreciate _________,to be frank, if the goods could be delivered as soon as possible. 18. ---Which of these electronic dictionaries do you like most? ---________of them. They are both expensive and of little use. 19. Many students in this school make ____a rule to come to the evening classes even on Saturdays. 20. ---Excuse me. I want to have a letter mailed, but I can’t find a post office. ---I know_______nearby. Come on, I’ll show you. 21. ---Do you think _______worthwhile to go all the way to Los Angles to buy that computer? 22. The doctors and nurses are doing their best to fight SARS. They think more of others than _______. 23. ---Which do you prefer, a bottle of orange or a bottle of milk? ---______________, thanks. I’d like a cup of tea. 24. ---Can I come this evening or tomorrow morning? ---_______ is OK. I’m free today and tomorrow. 25. ---Do you live by yourself, Mr Wang? ---Yes. I have two sons. But ______ of them lives with me. They are now studying in America? 26. ---That woman has a bag in her right hand. What’s in her the _____ hand? 四. 语法填空 (1) No one doubt that cat should be raised where there is no dog around. If one of them starts a fighting, the __1___ will fight back. The consequence(后果) is that ___2___will be hurt badly and __3____will be happy again with the other one. Then you are faced with two choices : you can either send your cat away or send your dog away, ___4____of which may satisfy you very much. You may wonder whether there is __5____way to prevent this____6___(happen)? The answer is “YSE”. Animal scientists have spent much time____7___(search) ways to stop the fighting between them. Once__8____(prove ) useful and effective, the approach(方式,方法) to the __9___(annoy) problem will ___10____(spread) among pets lovers. Scientists’ aim is to realize the dream that pets(宠物) lovers can adopt (收养) both cats and dogs in the same home. (2) A young man, while traveling through a desert, came across a spring of clear water. The water in the spring was sweet. His teacher took a deep drink, smiled warmly, and thanked his student very much for the sweet water. After the young man left, he let two other students taste the water. But __1___of them spit it out, saying it was awful. So it can be inferred that ___2___of the two students knew the true meaning of the gift. 本题继续补充: 1. After the young man left, he let ___3___students taste the water. But all of them spit it out and described how awful it was. So it can be inferred that___4___of the students knew the true meaning of the gift---water. 答案 一.用适当的代词填空.使其意思和结构完整: 1. none/neither; any 2. one 3. little 4. neither 5. another 6.either 7. every other day/every two days 8. less; fewer 9. every/each 10. all 二.用适当的关系代词或副词填空,使其意思和结构完整: 1. which 2. that 3. that 4. As 5 .where 6 .which 7. that/which 8. as 9 .why 10 .whose 11. who 12. when 13. that 14 .whose 15 .that/which 三. 填入合适的代词 1. either 2. that 3. none 4. neither 5. itself 6. another 7. it 8. that 9. nothing 10. it 11. it 12.both 13. neither 14. it 15. none 16.another 17. it 18. none 19. it 20. one 21. it 22. themselves 23. neither 24. either 25. neither 26. other 语法填空1: 1. other 2. both 3. neither 4.neither 5. another 6. happening 7. searching 8. proved 9. annoying 10. be spread 语法填空2. 1. both 2. neither 3. other 4. none 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-04
    • 下载1次
    • 1221.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6826694 [精]2020年高考英语二轮语法复习学案讲练结合 专题二 名词(word含答案)

    高中英语/高考专区/二轮专题/语法专题/名词

    中小学教育资源及组卷应用平台 专题二 名词 I、重点难点解析 名词的高考命题导向 名词的“可数”与“不可数”是高考命题的热点之一。不可数名词前不能与不定冠词连用,之后不能+s。有些抽象名词却有复数形式,但意义与原来的不同。有些可数名词复数有两个意思,一个与单数意义相同,另一个和单数含义不同,高考中这些含义很可能成为考查的内容。词语的固定搭配及名词作定语也是高考命题的注意点。 一 名词的分类及常见用法 可数名词 个体名词 teacher, student, piano 功能 集体名词 family, committee, people 名词在句中可做主语、表语、宾语、宾语补足语、定语、同位语或状语 不可数名词 物质名词 wood, water, steel 抽象名词 friendship, progress 专有名词 John, Smith, Beijing 名词所有格 一般由名词右上方+’s;以s结尾的名词单复数只加“’” 表有生命的东西或时间,空间,距离,价格,重量等名词的所有格 如:Women’s Day, an hour’s walk,students’ reading-room, today’s paper 介词of+名词 无生命的东西的名词所有格 如:a map of China, the top of the mountain 可数名词的复数 规则变化 1.一般词后+s days, boys, Americans 2.s, x, sh, ch结尾+es buses,dishes;(stomachs除外) 3.辅音字母+y结尾,变y为i+es babies, factories 4.以f或fe结尾,变f/fe为v+es leaves,wives;(roofs,proofs, gulfs,beliefs,chiefs,staffs, safes除外) 5.以o结尾,有生命+es,无生命+s heroes,potatoes;pianos,radios(hippos, bamboos)除外 6.数字的复数+s或 “’s” in the 1930s/1930’s 不规则变化 1.改变词中元音字母 woman-women, goose-geese man-men,foot-feet,tooth-teeth 2.形式复数,意义单数 news,maths,politics, economics等 3.单复同形 means,deer,sheep,fish,works (工厂),species, Chinese等 4.其它 child-children, bacterium- bacteria,crisis-crises,ox-oxen,phenomenon-phenomena等 二 名词其他需要注意的几点: 1. 名词的数 1) 复合名词变为复数的规则 有主体名词的复数形式(lookers-on,passers-by等)和无主体名词的复数形式(grown-ups,go-betweens等)。 2) 集体名词的数 ①有些集体名词只能用作复数。如:cattle,police,people等。 注意:people意为“民族;种族”时有单、复数形式。 ②有些集体名词只能用作单数。如:machinery,furniture,jewellery,mankind等。 ③有些集体名词作为整体看待时,用作单数;指其中各个成员时,用作复数。如:class family,couple,audience,government,public等。 The whole family are watching TV now.全家人现在都在看电视。 His family is a big one.他家是个大家族。 3) 只能用复数形式的名词 由两部分构成的名词:glasses,trousers, shorts,scissors,gloves,scales,compasses等。 4) the +姓氏的复数,表全家人: the Blacks, the Wangs 5) 具有双重特性的名词 (1)意义不同的可数和不可数名词 a room房间一room空间 a chicken鸡一chicken鸡肉 an experience经历一experience经验an agreement协议一agreement同意 (2)单、复数意思不同的名词 arm手臂一arms武器 brain脑一brains智力custom风俗一customs海关 force力量一forces军队 regard注意,关心一regards问候 time时间一times时代 work工作一works作品,工厂manner态度一manners礼貌spirit精神一spirits心情,情绪 content内容一contents目录loss损失一losses损失物condition状况一conditions条件 expression表达一expressions短语feeling感觉一feelings感情wood木头一woods树林 2. 名词的所有格 1) 表示两者或两者以上共同所有,在最后一个词的后面加’s;表示各自拥有时,每个名词后都要+s”。如Li and Ma’s room李和马共有的房间; Li’s and Ma’s rooms李和马各自的房间 2) 表某人家或店铺,诊所。如:Li’s李家,the doctor’s诊所;the barber’s理发店 3) 所有格除了用于有生命的物体外,也可以用于表示国家、城市等的名词。如: China's prosperity中国的繁荣 the country's plan国家计划 4) of所有格也可用于有生命的物体,用于名词较长或名词的定语较长时。 如:a story of a famous doctor一个名医的故事 the son of the man you iust talked to刚刚和你说话的那个男人的儿子 5) 双重所有格 “of +名词的’s所有格或名词性物主代词”称为双重所有格。of后的宾 语必须是人,而且是特指。如: an old friend of my uncle's我叔叔的一个老朋友 a play of Shakespeare's莎士比亚的一部戏剧 some houses of my grandfather's我爷爷的一些房子 3. 名词作定语 1) 一般用单数形式。如:country music乡村音乐 shoe shops鞋店 traffic lights交通灯 注意:sports,customs,arms,clothes,sales, goods作定语时,要用复数形式。如: sports meeting运动会 customs officiers海关官员 arms production武器生产 2) man和woman作定语时,与中心词一起变。如: men doctors男医生 women teachers女老师 II、实战演练 一、用适当的词或所给词的正确形式填空: 1. There are fifty-six __________________ (people) in China. 2. We need much ______________ (room) for all the furniture. 3. This kind of dress was popular in the ___________________ (1980) 4. ______________ (girl) students and _________________ (woman) teachers are in the majority in our school. 5. There used to be a lot of milu ______________ (deer) in China. 6. These are art _______________ (work) of the Tang Dynasty. 7. _____________ (child) shoes are on the second floor of this store department. 8. We can see many _________________ (editor-in-chief) present at the conference. 9. I had my hair cut short at the _____________ (barber) nearby yesterday. 10. On the whole, he was a ______________ (fail) in his life. 11. We all know that _______________ speak louder than words. (act) 12. The exciting result filled us with _________. (proud) 13. Mary’s dress is similar in appearance to her elder ________. (sister) 14. The success of our experience is a great ____________ to us all. (satisfy) 15. He has never shown much _____________ for his wife’s feelings. (consider) 16. His __________ gave him great help in the exams. (fortunate) 17. Dr Smith is going to pull out one of my __________. (tooth) 18. He gained his _________ (wealthy) by printing _________ (work) of famous writers. 19. Once we make the _____________ (adjust) for inflation (通货膨胀), the fall in interest rates is quite small. 20. The ______________ (fascinate) lay in the mystery of what was inside the box. 21. Jack is an intelligent pupil, but he lacks ______________ (motivate). 22. You can then use this hut as a base for ______________ (explore) into the mountains around. 23. There is no direct _____________ (refer) to her own childhood in the novel. 24. There was a delay in the _____________ (depart) of our plane. 25. Many old people have a very limited ______________ (tolerate) to cold. 26. Her ____________ (influent) in English surprised all of us. 27. Can you tell me the ____________ (evolve) of the computer? 28. I want a job with good prospects for _____________ (promote). 29. The ____________ (major) of students find it quite hard to live on the amount of money they get. 30. The university welcomes ___________ from overseas students. He was one of 30 ___________ for the manager's job. (apply) 31. The gunmen will not escape ____________ (punish). 32. Normally he would have no __________ (object) to the whole world knowing his business. 33. It is unjust that a privileged few should continue the ______________ (accumulate) of wealth. 34. She took early ____________ (retire) (=retired at an earlier age than usual) last year. 35. A lot of people make the ____________ (assume) that poverty only exists in the Third World. 36. The no-smoking policy was introduced with little ___________ (resist) from staff. 37. He is an expert on Islamic ___________ (decorate). 38. Most of us like the ____________ (convenient) of using credit cards to buy things. 39. For some time he lived with the _____________ (expect) that he was going to die. 40. Bring some form of _______________ (identify), preferably a passport. 41. The prisoners continued to protest their ____________ (innocent). 42. Students will gain _____________ (compete) in a wide range of skills. 43. He's working on a screen _____________ (adapt) of his latest novel. 44. I would have no ___________ (hesitate) in recommending Philip for the position. 45. She felt a great sense of __________ (betray). 46. He received a 10 year prison sentence for armed ________ (rob). 47. He passes the ball with unerring accuracy. 48. Do you agree with Marx's __________ (analyze) of the failure of free-market capitalism? 二. 语法填空 Charles Pink was a young 1 (Canada) who had a good house and he knew how to enjoy himself. Every Saturday, he went to the theatre and 2 (party). His car was one of the best in his city. He had lots of money and one day bought 3 plane. He learned to fly and flying became one of his main 4 (enjoy). One day about thirty 5 (yearly) ago, he set off in his small plane on a trip across 6 (Mexican). At first everything went well, but when he was over the part of the country 7 engine of the little machine failed. Fortunately, Pink was flying at a good 8 (high) when the bad thing happened, and he had time to find a place to land. Below him he could see a number of 9 (field) which looked nice enough to land on, and he managed to bring his machine down on one of 10 . 答案: (一)1. peoples 2. room 3. 1980s/1980’s 4. Girl, women 5. deer 6 works 7.Children’s 8. editors-in-chief 9. barber’s 10. failure 11. actions 12. pride 13. sister’s 14. satisfaction 15. consideration 16. fortune 17. teeth 18. wealth; works 19. adjustments 20. fascination 21. motivation 22. explorations 23. reference 24. departure 25. tolerance 26. influency 27. evolution 28. promotion 29. majority 30. applications; applicants 31. punishment 32. objection 33. accumulation 34. retirement 35. assumption 36. resistance 37. decoration 38. convenience 39. expectation 40. identification 41. innocence 42. competence 43. adaptation 44. hesitation 45. betrayal 46. robberies 47. accuracy 48. Analysis (二)1. Canadian 2. parties 3. a 4. enjoyments 5. years 6. Mexico 7. the 8. height 9. fields 10. them 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-04
    • 下载3次
    • 1198.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个