欢迎您,[登录][注册] (您的IP:3.233.221.149)
学科导航 >
个人主页

作者信息

21jy_581170265

资源 文章 汇编
  • ID:4-6879912 外研版七年级英语下册Module 9 Life history单元测试题(含答案)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 9 Life history/本模块综合与测试

    Module 9 Life history Ⅰ.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 1.________ is the third month of the year. A.March B.August C.September D.December 2.—Who ________ the old man? —Mary did. A.helps B.helped C.helping D.to help 3.—When is________ Day? —It's on September 10th. A.Teacher B.Teachers' C.Teacher's D.Teachers 4.She is very clever. She can dance and she can sing ________. A.also B.either C.as well D.as well as 5.My uncle was born ________. A.in the 1980 B.on the 1980s C.in 1980s D.in the 1980s 6.James works hard every day. He wants to be a ________ man. A.primary B.poor C.successful D.healthy 7.He became famous around the world ________. A.in the 1990 B.in the 1990s C.in 1990s D.on the 1990s 8.He ________ for a taxi, so he walked home. A.had some money B.didn't have some money C.had any money D.didn't have any money 9.He finished ________ the third country in Europe and ________ China last week. A.visit; came back to B.visiting; came back C.visits; came to D.visiting; returned to 10.—What do you think of Shakespeare? —________. A.He died at the age of 52 B.He was the greatest English playwright C.He was born in 1564 D.He was born in England Ⅱ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分) Ampere was a famous scientist(科学家). He liked to keep himself(他自己)__11__ all day long both at home and in his office. Sometimes he found it very hard to work for a long time because many __12__ came to his house to talk with him. In order to(为了)have fewer(更少的) visitors, Ampere thought of an idea. He hung(悬挂) a plate over the __13__. On the plate he wrote these words, “Mr Ampere isn't at home.” One day he went home from his office late in the afternoon. When he __14__ the gate, he saw the plate and read it. And then he said to himself, “Oh, yes, Mr Ampere isn't in.”__15__ that, he returned to his office. Another time, Ampere went to give a talk at the meeting. On his way to the meeting, he passed by a river. He __16__ a stone(石头), and played with the stone in his hand and then put it into his __17__. Before he left the river, he took “the stone” out of his pocket and threw it into the __18__. During the meeting, when Ampere wanted to see what __19__ it was, he was surprised(惊奇的) to find the “watch” he took out of his pocket was not a watch, __20__ a stone. 11.A.strange B.busy C.bored D.interesting 12.A.teachers B.students C.visitors D.scientists 13.A.window B.desk C.gate D.hill 14.A.left B.got to C.came into D.went out of 15.A.From B.After C.Before D.During 16.A.put on B.took off C.picked up D.put away 17.A.bag B.pocket C.wallet D.room 18.A.river B.lake C.forest D.office 19.A.stone B.place C.colour D.time 20.A.so B.and C.but D.because Ⅲ.阅读理解(共5小题;每小题2分,满分10分) J.K. Rowling is the writer of Harry Potter. It is one of the best?sellers(畅销书) all over the world. She was born in Gwent on July 31st, 1965. She has one sister. She is two years older than her sister. They loved listening to their father's bedtime stories. They loved the stories about magical(魔幻的) world best. Rowling wrote her first story when she was six years old. In 1997, Rowling finished the first book about Harry Potter. It was a great success. And the film came out in November, 2001.Now Harry Potter series(系列) are popular. In this series, Harry is only an ordinary(普通的) boy: polite, friendly, brave(勇敢的) and clever. So when children read about Harry, they also want to be like him. That's why Harry Potter series are so popular. J.K. Rowling is very happy with the success. She says she will go on writing children's books. 21.J.K. Rowling is the ________ of Harry Potter. A.reporter B.student C.singer D.writer 22.J.K. Rowling was born in Gwent on ________ 31st, ________. A.June; 1965 B.July; 1992 C.July; 1965 D.June; 1997 23.J.K. Rowling wrote her first story at the age of ________. A.12 B.9 C.11 D.6 24.In 1997, J.K. Rowling ________. A.began to write the first book about Harry Potter  B.finished the first book about Harry Potter C.began writing the first story D.began to write children's books 25.J.K. Rowling's sister is ________ than her. A.two years younger B.three years younger C.three years older D.two years older Ⅳ. 任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分) Jack London was a famous American writer. He was born on January 12, 1876, in America. His family was very poor. So Jack had to leave school at the age of twelve. He worked very hard. 后来他回到了学校。 He was strict with himself and worked hard at every subject. In 1897, he went to Alaska to look for gold. At that time, he found lots of things for his books and stories. He returned home and started to write. His writings were very successful and he became rich and famous in his twenties. But Jack London was not a happy man. He took his own life when he was only 40 years old. 根据短文内容,完成下列各题。 26.Where was Jack London from? ________________________________________________________________________ 27.What did he become rich and famous for? ________________________________________________________________________ 28.将文中画线的英语句子翻译成汉语。 ________________________________________________________________________ 29.将文中画线的汉语句子翻译成英语。 ________________________________________________________________________ 30.在文中找出与下面句子意思相近的一句话。 He died at forty. ________________________________________________________________________ Ⅴ.根据句意及首字母提示补全单词(共5小题;每小题2分,满分10分) 31.He goes through the online n________ every day. 32.Li Bai wrote lots of great p________. I can recite(背诵) many of them. 33.Bob m________ a beautiful woman and they had two children. 34.Two old men lost their lives in a big f________. 35.Lots of fish d________ because of the dirty water two months ago. Ⅵ.补全对话,每空一词(共10小题;每小题2分,满分20分) Ann: Lucy, look! I have got a book about Shakespeare's life. He was 36.________ (出生) and 37.________(死亡) on the same day, on 38.________ (四月) 23rd. Lucy: I know he died at the 39.________ (年龄) of 52. Did he 40.________ (完成) school when he was 14? Ann: Yes, and at school he liked plays, so he 41.________ (决定) to be an actor when he left school. Lucy: When did he get 42.________ (结婚)? Ann: In 1582, and he had three children. Lucy: Did he become a 43.________ (成功的) actor? Ann: Yes, after that he started 44.________(写) plays…At last, as we know, he 45.________(成为) one of the most famous writers in the world. Ⅶ.书面表达(满分20分) 请根据下列提示,写一篇60词左右的英语短文,介绍一下世界著名的童话作家安徒生。 1.安徒生(Andersen)出生于1805年,11岁丧父。由于家庭贫穷,童年时期没有上学,14岁时到一家剧院工作。 2.后来一些好心人帮助他去上学。 3.毕业后,他开始写小说和诗歌,成为一名成功的作家。他一共创作了一百六十多部著名的童话(fairy) 故事。 4.1875年去世。 教师详解详析 Ⅰ.1.A 2.B 3.B 4.C 5.D 6.C 7.B 8.D 9.D 10.B  Ⅱ.11.B 12.C 13.C 15.B 16.C 17.B 18.A 19.D 20.C  Ⅲ.21—25 DCDBA Ⅳ.26.He was from America. 27.His successful writings. 28.因此杰克不得不在他12岁时便退学了。 29.Later he returned to school. 30.He took his own life when he was only 40 years old. Ⅴ.31.newspaper(s) 32.poems 33.married 34.fire 35.died Ⅵ.36.born 37.died 38.April 39.age 40.finish 41.decided 42.married 43.successful 44.writing 45.became Ⅶ.One possible version: Andersen was born in 1805. His father died when he was only eleven years old. He couldn't go to school when he was young, because his family was very poor. He worked in a theatre at the age of fourteen. Later, some kind people helped him to go to school. When he finished school, he began to write novels, stories and poems. He became a successful writer and wrote more than one hundred and sixty famous fairy stories. He died in 1875.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 36.5KB
  • ID:4-6879582 外研版七年级英语下册Module 11 Body language单元测试题(含答案)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 11 Body language/本模块综合与测试

    Module 11  Body language Ⅰ.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 1.People over there are from ________. They are ________. A.Russian; Russian B.Russians; Russian C.Russia; Russians D.Russia; Russian 2.Bob dislikes coffee, so he almost ________ drinks it. A.often B.always C.never D.ever 3.They come from ________ country, but they have ________ hobbies(爱好). A.different; same B.same; the different C.the same; different D.different; the same 4.Maori people ________ when they meet. A.hug each other B.shake hands C.touch noses D.touch heads 5.—________ do Japanese people say hello________ they meet? —They bow to each other. A.How; how B.What; when C.Why; how D.How; when 6.I put my bag ________ in my bedroom. But now I can't find it. A.somewhere B.anywhere C.everywhere D.nowhere 7.—Can I stand ________ people in the Middle East? —Yes, you don't have to stand ________. A.close to; far away B.close from; far from C.far from; close to D.far away; close from 8.I want to get Helen's telephone number. That's ________ I want to call her. A.because B.so C.why D.what 9.Don't ________ people when you ________ them in Britain. A.touch; talk B.touch; talk to C.touch; talk about D.touches; talk to 10.—________ do they usually touch the face when they meet? —Twice, left and then right. A.How often B.How long C.How many times D.How far Ⅱ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分) It is important for us to learn about different traditions in different countries. The __11__ to Western countries need to know these. Don't touch the __12__ things of the Western people. If this happens, say sorry politely. Some elder Western people think it's __13__ of you to help them without their agreement. They may feel unhappy. In Europe, it's all right to cross your legs when you are sitting. But don't cross your __14__in Thailand. It could bring you trouble. People in Thailand also believe the __15__ hand is not clean. So don't hold food or __16__ others with your left hand, or they may think you are __17__. In India, shaking your __18__ usually means “yes”, while(然而)__19__ your head means “no”. It's quite different from that in our country. So when you are in __20__ countries, remember to be polite. 11.A.writers B.visitors C.musicians D.doctors 12.A.personal B.real C.expensive D.noisy 13.A.polite B.easy C.rude D.friendly 14.A.mouth B.hands C.legs D.knees 15.A.right B.left C.first D.second 16.A.touch B.draw C.send D.receive 17.A.happy B.sad C.successful D.impolite 18.A.hand B.head C.foot D.nose 19.A.nodding B.shaking C.waving D.moving 20.A.big B.foreign C.beautiful D.rich Ⅲ.阅读理解(共5小题;每小题3分,满分15分) The meaning of shaking one's head is not always the same in different countries. Maybe some visitors would be surprised when they first come to India. Indians always shake their heads when they talk to others. But it does not have the same meaning as our “No”. If someone wants to visit India, he should know this, or it will bring him some trouble. One day, a foreign officer went to India on business. He hired(雇用) an Indian to drive his car. When he told the driver to send him to his office, the Indian shook his head at once. The officer said again, but the driver shook his head again. At last, the officer, of course, got angry. “How dare(敢) you refuse(拒绝) my order?” he shouted. “Drive me to my office at once!” The driver answered in quite a loud voice, “Yes, sir!” But to the officer's surprise, the driver shook his head at the same time. The car started, and the foreign officer was too surprised to say a word. He thought about it for a while, and then he nodded with a smile, “‘No’ means ‘Yes’ here!” 21.The passage mainly tells us about the________ in India. A.body language B.clothes C.trouble D.festival 22.An Indian will shake his head when he________. A.gets angry B.agrees with others C.waits for others D.gets tired 23.The foreign officer was surprised that the driver________. A.shook his head as he said “Yes” B.couldn't understand him C.refused his order D.shouted loudly 24.The underlined sentence “‘No’means ‘Yes’ here!” shows________. A.in India the words “Yes” and “No” have the same meaning B.Indians don't say “No” when they disagree with others C.we shake our heads to say “No” while Indians do so to mean “Yes” D.Indians don't usually use the word “Yes” as much as “No” 25.Which of the following is NOT true according to the passage? A.The driver didn't want to take the officer to his office. B.In China, shaking one's head means “No”. C.Shaking the head doesn't always have the same meaning in different countries. D.When an Indian shakes his head, he really means “Yes”. Ⅳ. 任务型阅读(共5小题;每小题3分,满分15分) Americans like to look at the other person in the eyes when they are talking. If you don't do so, it means you are unhappy, or you are not interested. For Americans, thumbs?up means “Yes”, “Very good” or “Well done”. Thumbs?down means the opposite(相反). To call a waiter, people put one hand above the head. It is all right to point at things but not at people with the hand and index finger(食指). Americans shake their index finger at children when they scold(责备) them and touch them on the head when they admire(夸奖) them. Learning body language is sometimes difficult. If you don't know what to do, the best thing to do is to smile. 根据短文内容,判断正(T)误(F)。 26.In America, when people say “Bad”, they put their thumbs down. 27.To call a waiter, the Americans put two hands above the head. 28.The most useful body language is smiling. 29.It is difficult to learn how to smile. 30.Children will be afraid when their fathers put up the thumbs to them. Ⅴ.用所给单词的适当形式填空(共5小题;每小题2分,满分10分) 31.We can see some girls walk arm in arm in the street in China, but in ________(British), they may not. 32. He washes his ________(foot) before going to bed every evening. 33. These are ________ (person) things. Don't touch them. 34.________ (not touch) anything when you visit the museum. 35.She ________ (shake)the juice before she drank it. Ⅵ.根据汉语意思完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分) 36.我们结账时应该排队。 We should ________ ________ ________ when we're ________ for the goods. 37.我们和老朋友见面时通常和他们握手。 We usually ________ ________ ________ old friends when we meet. 38.我儿子一点儿也不喜欢弹钢琴。 My son ________ like playing the piano ________ ________. 39.他们臂挽臂地走在沙滩上。 They walked along the beach ________ ________ ________. 40.事实上,希望工程建了许多学校。 ________ ________, Project Hope built many schools. Ⅶ.书面表达(满分20分) 根据下列表格中的内容,请你写一篇60词左右的英语短文,介绍一下中国的一些习俗。 greeting shake hands, smile eating with others don't point at others with your chopsticks(筷子) going to a party be on time or a few minutes late others don't send a clock, choose a lucky number 8 答案 Ⅰ.1.C 2.C 3.C 4.C 5.D 6.A 7.A 8.A 9.B 10.C Ⅱ.11.B 12.A 13.C 14.C 15.B 16.A 17.D 18.B 19.A 20.B  Ⅲ.21—25 ABACA Ⅳ.26—30 TFTFF Ⅴ.31.Britain 32.feet 33.personal 34.Don't touch 35.shook Ⅵ.36.stand in line; paying 37.shake hands with 38.doesn't; at all 39.arm in arm 40.In fact Ⅶ.One possible version: China is a country with a long history, so there are many customs. First, you should shake hands and smile when you meet people for the first time.Second,when you eat meals with others, it's not polite to point at others with your chopsticks.If you are going to a party, you should arrive on time, or a few minutes late.You can't send a clock to your friends as a present,because it means si in Chinese.Eight is a lucky number in China, and it means fa in Chinese. So you can choose the number in as many ways as possible.

    • 2020-02-14
    • 下载1次
    • 39.5KB
  • ID:4-6879383 外研版七年级英语下册Module 10 A holiday journey 单元测试题(含答案)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 10 A holiday journey/本模块综合与测试

    Module 10  A holiday journey Ⅰ.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 1.How long did it ________ you to get to school by bike this morning? A.take B.spend C.pay D.cost 2.The girl likes that dress ________ and she wants to buy it. A.a lot of B.lots of C.lot of D.a lot 3.T—________ I met my first teacher in the street today. —Wow! That was great! A.Really? B.Guess what? C.Sounds good! D.Good luck! 4.Lucy's father is a ________. He always drives her ________ school. A.drive; at B.drive; to C.driver; for D.driver; to 5.The shops were all closed, ________ I didn't get any milk. A.and B.so C.but D.because 6.Please remember some rules in the museum. ________, don't touch anything. Second, don't make any noise. A.First of all B.By the way C.In fact D.At first 7.Mr Smith ________ to Shanghai last weekend and he ________ home next Sunday. A.flies; flies B.flew; is going to fly C.flew; flies D.flies; is going to fly 8.Every year a lot of tourists travel to Hainan, because it's ________ island. A.so a beautiful B.so beautiful C.a such beautiful D.such a beautiful 9.It took us one year ________ the bridge. A.build B.building C.to building D.to build 10.—How was your holiday? —________. A.I am happy B.It was great C.I am going to have a holiday D.I don't think so Ⅱ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分) Last summer, Cathy's family went to New York City for their summer holiday.They stayed there __11__ two weeks. New York City has more than seven and a half __12__ people. It is the largest(最大的)__13__ in the US. It is also the home of the United Nations. First, they __14__ the Statue of Liberty. It is one of New York's most well?known historic sites. Millions of people visit New York City every year. On the __15__ day, they went to the Empire State Building. It is the tallest building in New York City now. From the __16__ of the building, they saw most parts of New York. On the third day, they visited the Metropolitan Museum of Art. In this __17__, they saw a lot of famous paintings. During the rest time of the week, Cathy went to Bronx Zoo __18__ her younger brother and sister. There they were glad to see a lot of their favourite __19__—tigers, lions, monkeys, and elephants. In the second week, they visited Long Island. On the island, they spent most of their time __20__, sunbathing(日光浴) and playing on the beach. They all had a good time. 11.A.on B.at C.for D.in 12.A.millions of B.million C.million of D.millions 13.A.town B.village C.country D.city 14.A.visited B.bought C.took D.went 15.A.two B.three C.fifth D.second 16.A.top B.middle C.bottom D.end 17.A.city B.museum C.country D.building 18.A.with B.and C.for D.by 19.A.subjects B.movies C.animals D.clothes 20.A.swim B.to swim C.swam D.swimming Ⅲ.阅读理解(共5小题;每小题2分,满分10分) I'm Angelababy. I joined in the Running Man with six funny men. We went to different places and I like three of them best. Hangzhou We arrived in Hangzhou first. It's a beautiful place. We had a lot of fun in the swimming pool. I love food in Hangzhou too. The fish is my favourite. Seoul(首尔), Korea I love Seoul because it is clean and tidy. There are a lot of things to do there—shopping, visiting old houses and palaces…I feel so sorry that I can't speak their language. Xiushan Island Xiushan Island is in Zhejiang. We took a boat to get there. There is a park on the island. You can play in the mud(泥浆), have a bath in the mud, and even exercise in the mud. It was very interesting. 21.How many places did Angelababy like best in the Running Man? A.Six. B.Five. C.Four. D.Three. 22.Which place did Angelababy go to first? A.Hangzhou. B.Shanghai. C.Seoul. D.Xiushan Island. 23.Why does Angelababy love Seoul? A.Because she loves fish. B.Because it is clean. C.Because it is very big. D.Because she loves shopping. 24.How did Angelababy go to Xiushan Island? A.By plane. B.By bus. C.By ship. D.By car. 25.What can we learn from the passage? A.Six women joined in the Running Man. B.Mud is good for people's health. C.Angelababy can speak Korean(韩语) very well. D.Angelababy enjoys food in Hangzhou. Ⅳ.补全对话 方框中有两个多余选项(共5小题;每小题2分,满分10分) Rick: Hi, Nancy! Glad to see you!26.________ Nancy: Glad to see you, too.I went to Beijing. Rick: Oh, really?27.________ Nancy: Yes, I did.The Great Wall is very great and fantastic.I like it. Rick: 28.________ Nancy: Of course I did.There are many fantastic halls and treasures in the museum.And we visited many other places, such as the Summer Palace and Tian'anmen Square. Rick: You're so lucky. 29.________ Nancy: It was pretty good. Rick: And how was the weather? Nancy: It was dry and windy. Rick: 30.________ Nancy: They were very friendly to the visitors. A.What's in the museum? B.And did you go to the Palace Museum? C.Where did you go on holiday? D.How was your holiday, Nancy? E.Did you go to the Great Wall? F.How were the people there? G.How do you like the Great Wall? Ⅴ.根据句意及首字母提示补全单词(共5小题;每小题2分,满分10分) 31.I'm very tired. Let's r________ for a moment. 32.It's dark outside. Please turn on the l________ because your sister is doing her homework. 33.We a________ here by plane last Monday. 34.On the t________ of the building we can see all the sights. They are wonderful. 35.The boy s________ newspapers every day to make money for school. Ⅵ.根据汉语意思完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分) 36.吉姆昨天拍了许多动物的照片。 Jim________ ________ ________ ________animals yesterday. 37.我非常喜欢听音乐。 I like listening to music________ ________. 38.这些孩子直到昨晚9点才回家。 The children ________ go home________ 9:00 last night. 39.昨天晚上你玩得开心吗? ________ you ________ ________ ________________ last night? 40.去年我和我的朋友们一起在青岛度假。 I was ________ ________ in Qingdao________my friends last year. Ⅶ.根据短文内容及首字母提示完成短文(共10小题;每小题1分,满分10分) My sister and I 41.a________ in Paris by train last Monday. We were very tired so we 42.r________ at the hotel.The next morning,we visited the Louvre Museum.It has the 43.w________ painting—the Mona Lisa.In the afternoon, we took a boat tour on the River Seine, and it was 44.w________! At about six o'clock,we went to the Eiffel Tower.I climbed up to the 45.t________! Later,we waited 46.t________ all the lights were 47.o________.It was so beautiful.We were 48.e________ about the beautiful scene. During the holiday,we also did some shopping.The 49.F________ are very friendly and they 50.s________ all kinds of fresh fruit,vegetables and many other things. Ⅷ.书面表达(满分20分) 假设去年暑假你和家人乘火车去杭州旅行了。杭州以西湖闻名,它还有许多名胜古迹。在那里可以游园、泛舟、爬山等。请你根据以上提示,写一篇 60 词左右的英语短文,介绍一下你的杭州之旅。 答案Ⅰ.1.A 2.D 3.B 4.D5.B 6.A 7.B 8.D 9.D 10.B  Ⅱ.11.C  12.B 13.D 14.A 15.D 16.A 17.B 18.A 19.C 20.D  Ⅲ.21—25 DABCD Ⅳ.26—30 CEBDF Ⅴ.31.relax/rest 32.light(s) 33.arrived 34.top 35.sells Ⅵ.36.took many photos of 37.a lot/very much 38.didn't; till/until 39.Did; have a good/great/wonderful/nice time 40.on holiday; with Ⅶ.41.arrived 42.relaxed 43.world?famous 44.wonderful 45.top 46.till 47.on 48.excited 49.French 50.sell Ⅷ.One possible version: Last summer holiday I travelled to Hangzhou with my family by train.I was very excited because I heard that Hangzhou was one of the most beautiful cities in China. It is famous for the West Lake. There are many places of interest there. There we bought a kind of tea named longjing. We visited the beautiful parks, climbed the hills, took a boat tour and went fishing. We all had a good time. I will never forget the visit to Hangzhou.I hope to go there again.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 37KB
  • ID:4-6879267 北师大版英语必修3 Unit 9 Wheels 单元练习题 含答案

    高中英语/北师大版/高一下册/模块3 Unit 9 Wheels

    北师大版英语必修3 Unit 9 Wheels 单元练习题 一、短语翻译 1. 交通阻塞,塞车 2. 锻炼身体,做运动 3. 依赖,依靠 4. (车辆)停止,停车 5. 困在……,陷入…… 6. 不愉快的,厌烦的 7. 发生 8. 平均起来,一般来说 9. 由于,因为 10. 采取行动 二、用所给词汇的正确形式填空 1. It’s good for your health to stick to________(do)morning exercise every morning. 2. The key to________(solve)the problem is to meet the demand ________(make)by the customers. 3. We (arrive) there before it began to rain. 4. It (be) two months before we meet again. 5. He is (absence) today because he is ill. 6. He (occupy) with a book. 7. My parents advised me not ( go) out alone at night. 8. Proper exercise is (benefit)l to our health. 三、单项选择 1. 1.We should eat food that is ________to our teeth and our body such as milk,cheese,fish,brown bread,potatoes,red rice,raw vegetables and fresh fruit. A.delicious B.valuable C.beneficial D.meaningful 2. 3.Time after time,she was warned of the ________of her actions. A.effects B.results C.importance D.consequences 3. —I’ve heard that another brand of milk powder has been banned. —It’s shame that some companies lack the sense of social responsibility and_____. A.consequence B.construction C.consideration D.conscience 4. 5.This is the ________wallet I have been looking for. A.just B.very C.quite D.exactly 5. 6.Progress so far has been very good.________,we are sure that the project will be completed on time. A.Therefore B.Otherwise C.However D.Besides 6. The incomes of skilled workers went up.________,unskilled workers saw their earnings fall. A.Moreover B.Therefore C.Meanwhile D.Otherwise 7. Come and see me whenever________. A.you are convenient B.you will be convenient C.it is convenient to you D.it will be convenient to you 8. It is no use ________Bill because he will never change his mind. A.argue B.argue with C.arguing D.arguing with 9. 10.I really appreciate ________to relax with you on this nice island. A.to have had time B.having time C.to have time D.to having time 10. 11.Maybe you have been to many countries,but nowhere else ________such a beautiful place. A.can you find B.you could find C.you can find D.should you find 11. This shirt ________you very well,but it is ________me. A.fits for;not fit for B.fits;not fit for C.fits;unfit D.fits for;not fit 12. 13.Having retired from business,he now ________himself with welfare of the disabled. A.associates B.occupies C.charges D.rewards 13. 19.The traditional view is ________we sleep because our brain is “programmed” to make us do so. A.when B.why C.whether D.that 14. I just wonder ________that makes him so excited. A.why it does B.what he does C.how it is D.what it is 15. ________is the power of TV that it can make a person suddenly famous. A.Such B.This C.That D.So 四、用方框里所给词汇的正确形式填空 pay special attention to deal with long before be addicted to be kind to 1. Fortunately,his stepmother was kind to him 2. It wasn’t he came here. 3. The children are addicted to computer games. 4. You should spelling words correctly. 5. How do you the disagreement between the company and the customers? 五、完成句子 1. 那些孩子不能习惯每天三餐都吃肉。 The children couldn’t every day. 2. 没等我坐下她就给我端上了一杯茶。 Before I could ,she . 3. 今天早上我上学迟到了,那是因为我昨晚熬夜太晚了。 I this morning. That’s last night. 4. 因为你说的话,她没来参加这个聚会。 She didn’t come to the party . 5. 能否成功,要看你怎么做事。 depends on how you do it. 6. 床似乎占去了大半个屋子。 The bed . 7. 他们就如何惩处犯罪分子在进行争论。 They are criminals. 8. 每天进行充分的锻炼对我们的健康有很大的好处。 Plenty of exercise every day is of . 答案: 一、 1. traffic jam 2. work out 3. rely on 4. pull up 5. get/be stuck in 6. be fed up 7. take place 8. on average 9. thanks to 10. take action 二、 1. doing 2. solving made 3. had arrived 4. will be 5. absent 6. is occupied 7. to go 8. beneficial 三、 1---15 CDDBA CCDBA BBDDA 四、 1. is / was kind to 2. long before 3. are addicted to 4. pay special attention to 5. deal with 五、 1. get used to eating fat for three meals 2. sit down offered me a cup of tea 3. was late for school because I stayed up too late 4. because of what you had said 5. Whether you will succeed 6. seemed to occupy most of the room 7. debating about the punishment for 8. great benefit to our health

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 28KB
  • ID:4-6878956 外研版高一英语Unit 4 body language(reading)公开课课件(共18张)

    高中英语/人教版(新课程标准)/必修3、4/必修4/Unit 4 Body language

    (共18张PPT) Reading COMMUNICATION: NO PROBLEM? It tells us about the importance and necessity of body language and its differences between different cultures. The main idea of the whole text: Prediction 1.Who are the people mentioned in the passage? 2.Where are they from? 3.Why are the people visiting China? China Tony Garcia Columbia Julia Smith Britain Akira Nagata Japan George Cook Canada Ahmed Aziz Jordan Madame Coulon France I people country The text is mainly about different __________________ in different countries. In order to avoid difficulties in today’s world of cultural crossroads, we had better _________________________. body language study international customs While reading, please try to divide the whole passage into four parts and match the main idea. Part 1. (para. 1) Part 2 (para. 2 &3 ) Part 3. (para. 4 ) Part 4. (para. 5) D. To explain different cultural “body language” in some countries. A. To suggest studying international customs B To meet the international students at the Capital International Airport. C. To introduce the students to each other and explain their different ways of greeting. Scanning Detailed reading : Para1 Time: __________________________ People: ______________________________ ______________________________________ Place: _______________________________ What to do: ____________________________ _______________________________________ _______________________________________ yesterday another student and I, the Capital International Airport this year’s international students We would take them first to their dormitories and then to the student canteen. Find out the two cultural mistakes in Para2: Tony Garcia Julia Smith The first mistake (Columbia ) (Britain) He approached Julia, ________ _____ _________and _______ her on the ________. She ______ ________ appearing _________ and put up her hands, as if ___ _______. shoulder touched her kissed cheek stepped back surprised in defence The second mistake Akira Nagata (Japan) George Cook (Canada) He ________ his hand ________ to the Japanese student. He ________ so his nose ________George’s _______ ________. bowed touched moving hand reached out How do men from Muslim countries greet others ? 2. How did Tony and Darlene greet each other? Para3: They shook hands and then kissed each other twice on each cheek, and this is the French custom when adults meet people they know. To men: To women: stand close, and shake hands nodding 3. Is the main character “I” male or female? How do you know? Male. Because Ahmed Aziz only shakes hands with men. _________others closely and are more likely to__________. Do not stand _________to others or touch ________ when they meet. Bow Shake hands Fill in the table according to Para4: Read it together. very close strangers Approach touch them People in the country/area Ways to greet each other English people People from Spain, Italy and South American countries Japanese Most people around the world Para 5: These _______ are not good or bad, but are _____ ways ____ _______ culture have developed. Do all members of a culture behave in the same way? In general, studying _____________ __________ can certainly help ______ ______________ in today’s world of cultural crossroads! No, not all members of a culture behave in the same way. international customs avoid difficulties actions simply in which ●Read the last paragraph and have a discussion : 1.What does the following sentence mean? None of these actions is either good or bad. 2. When in Rome, do as the Romes do. Body language varies from culture to culture. Not all members of all cultures behave the same way. We should try to master and respect each other’s culture in order to make good communication. 1. When the Chinese meet, they shake hands. So do the Japanese. 2. The American like touching each other when they meet. 3. Englishmen often stand close to others or touch strangers as soon as they meet. 4. Most people around the world now greet each other by shaking hands . Read the text carefully, then decide if they are true (T) or false (F). 5.Not all cultures greet each other the same way, nor are they comfortable touching strangers or being too close or too far away. 6.People from Jordan will shake hands with a woman as she introduces herself to them. 7.Body language in some countries is good while some in others is bad. 8. French people usually shake hands and kiss each other twice on each cheek when they meet. Fill in the blanks: The first person to arrive was Tony Garcia from Columbia, closely _________ by Julia Smith from Britain. When they were introduced to each other, Tony approached Julia, _______ her shoulder and _______ her on the cheek . Julia stepped back appearing surprised. Akira Nagata from Japan came in smiling at the same time with George Cook from Canada. As they were introduced, George _______ his hand out to the Japanese who ______ . His nose touched George’s moving hand, and they both _________ . followed touched kissed reached bowed apologized These are examples of learned or cultural “body language”. Not all cultures ________ each other the same way, nor are they comfortable touching strangers or being too close or too far away. In the same way that people ____________ with spoken language, they also __________ their feelings using unspoken “language” through keeping physical distance, actions or _________. express communicate greet posture Fill in the blanks: Situation1: Mr. Garcia (Columbia, South America) meet Julia Smith (Britain, Europe) Situation2: George Cook (Canada, North America) meet Japanese (East Asia) Situation3: Chinese (East Asia) meet Ahmed Aziz (Jordan, West Asia) Situation4: Madame Coulon (France, West Europe) meet Mr. Garcia (Columbia, South America ) Summary : Body language differs from culture to culture. Not all members of all cultures behave the same way. We should try to grasp and respect each other’s culture in order to make good communication.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 2124KB
  • ID:4-6878757 外研版高中英语必修2 Module 2 No Drugs单元测试题

    高中英语/外研版/必修2/Module 2 No Drugs

    Module 2 No Drugs 单元测试题 Ⅰ.单项选择 1. Teenage students who are ________computer games usually would not focus on studies . A. anxious about B. addicted to C. particular about D. bored with 2. Young drivers are far more _________to have accidents than older drivers. As you know, experience is very important. A. impossible B. likely B. probable D. possible 3. Once we had to ________the house as we left the key in the taxi when we were travelling. A. break in B. break into C. break up D. break out 4. I was so familiar with Jane that I _________her voice immediately I picked up the phone. A. affected B. recognized C. impressed D. recorded 5.It’s reported that large quantities of fish in that river have been killed ___________the seriously polluted water. A. because B. as a result of C. as a result D. in terms of 6. We hope that our government can ________smoking on public transport; in this way we can enjoy a cleaner environment. A. avoid B. limit C. reduce D. ban 7. The ________of teachers to students in our school is 1:15. A. number B. percentage C. ratio D. amount 8. My friend Martin was very sick with a strange fever; _______, he could neither eat nor sleep. A. as a result B. after all C. anyway D. otherwise 9. _______, the student insists that he be separated from his desk mate, who is naughty. A. To avoid being affected B. To avoid to be affected C. Avoiding being affected D. Avoiding to be affected 10. One of the best ways for people to keep fit is to ________ healthy eating habits. A. grow B. develop C. increase D. raise 11. ---Why did you leave that position? ---I ______a better position at IBM. A. offer B. offered C. am offered D. was offered 12. (2007安徽,25)In my opinion, life in the twenty-first century is much easier than __________ A. that used to be B. it is used to C. it was used to D. it used to be 13. Before the war broke out, many people ________possessions they could not take with in safe places. A. threw away B. put away C. gave away D. carried away 14. ---I’m going to say goodbye to my boss. I really hate working with him. ---____________. After all , the pay is good and you haven’t found one yet. A. totally agree with you. B. I couldn’t agree more. C. That’s a good point D. You can’t be serious. 15. ---Whose advice do you think I should take? ---______. A. It’s up to you B. You speak C. That’s it D. You got it Ⅱ.完形填空 Aphasics (失语症患者) can be extremely good at something: from the changing 16 on speakers’ faces and the tones of their voices, they can 17 lies from truths. Doctors studying the human brain have given 18 examples of this amazing power of aphasics. Some have even compared this power to 19 of a dog with an ability to find out the drugs 20 in the baggage. Recently, scientists carried out tests to see 21 all that was said about aphasics was true. They studied a 22 group of people. Some were normal; 23 were aphasics. It was proved that the aphasics were far ahead of the normal people in 24 false speeches — in most cases, the normal people were fooled by 25 , but the aphasics were not. Some years ago, Dr. Oliver Sacks wrote in his book about his 26 with aphasics. He mentioned a particular 27 in a hospital. Some aphasics were watching the president giving a speech on TV. 28 the president had been an actor earlier, making a good speech was no problem for him. He was trying to put his feelings into every word of his speech. But his way of speaking had the opposite 29 on the patients. They didn’t seem to believe him. 30 , they burst into laughter. The aphasics knew that the president did not 31 a word of what he was saying. He was lying! Many doctors see aphasics as people who are not completely normal because they lack the ability to understand words. 32 , according to Dr. Sacks, they are more 33 than normal people. Normal people may get 34 by words. Aphasics seem to understand human expressions better, 35 they cannot understand words. 16 A. smiles B. expressions C. fear D. sadness 17 A. speak B. tell C. talk D. say 18 A. a great deal of B. a large amount of C. a number of D. the number of 19 A. one B. it C. this D. that 20 A. having hidden B. being hidden C. hidden D. to be hidden 21 A. if B. even if C. as if D. as long as 22 A. mixed B. single C. different D. various 23 A. the others B. others C. another D. other 24 A. learning B. understanding C. realizing D. recognizing 25 A. expressions B. feelings C. actions D. words 26 A. experiences B. patience C. impressions D. expressions 27 A. aphasic B. case C. patient D. speech 28 A. if B. unless C. Since D. when 29 A. guidance B. instructions C. affect D. effect 30 A. Still B. As a result C. Besides D. Instead 31 A. mean B. like C. believe in D. admit 32 A. But B. However C. Therefore D. Thus 33 A. understanding B. thoughtful C. gifted D. hard-working 34 A. blown away B. blown down C. carried away D. carried out 35 A. though B. as though C. as if D. since Ⅲ. 阅读理解 A Many smokers aren't finding the cost of cigarettes a laughing matter. The federal tax(联邦税) on a pack jumped Wednesday -- April Fools' Day -- from 39 cents to $1.01. The tax increase is so big,?it's being called "historic."Higher federal taxes?apply to(适用于) other tobacco products, so even those smokers who have taken to rolling their own to save money can't escape them. The tax is expected to cause about 1 million smokers to quit. New York leads the pack, so to speak, with a combined $3.76. Any smokers planning to visit New York City should bring cigarettes from home. A pack there now costs more than $9. Some tobacco companies raised their prices several weeks ago. For example, the price of a pack of Marlboros jumped 71 cents. Where the price settles depends on the company. Some?may absorb part of the tax and others will make smokers carry the entire weight and more. However, some people think the tax unfair. According to the Centers for Disease Control and Prevention, only one in five Americans smokes, and over half of all smokers are low income, and one of four is officially classified as poor. What do you think? Is?the tax?unfair? We think cancer sticks should have been taxed into disappearance years ago, combined with a?very strong?public and private effort to help smokers quit. 36. Which of the following statements is wrong according to the passage? A. Cigarettes as well as other tobacco products are affected by the tax increase. B. More and more smokers have to stop smoking as a result of tax increase on tobacco. C. Cigarettes in New York must be very expensive. D. smokers will carry all the tax increase on tobacco. 37. The underlined word “Marlboros” in Paragraph7 probably refers to______________ . A. tax on tobacco B. one of the tobacco companies C. a pack of cigarettes D. a famous brand 38. The author’s attitude toward the tax increase is ________. A. showing agreement with the tax B. showing disagreement with the tax C. could not be seen D. keeping his own ideas 39. Which of the following is the most suitable title for this passage? A. The Federal Tax B. New Cigarette Tax Is No April Fools’ joke C. Stop Smoking Immediately! D. Unfair Tax on Tobacco B MANCHESTER, England — Here's some good news that vegetarians (素食者) can really sink their teeth into: Researchers in UMA Group have developed genetically (转基因地) engineered fruit trees that produce real meat! Fruit from the new Meat Trees, developed by British scientists using the gene technology, is closely like ordinary grape fruit. But when you cut the fruit open, inside is fresh beef! "Our trees may sound like something out of a science fiction movie, but it's really true," declares Dr. Vincent, director of the UMA Group, which created the amazing trees. "Vegetarians have been complaining for years that in spite of(尽管) their firm belief against eating meat, they still desire the taste of meat once in a while. Now they can have their cake and eat it too." Although it's taken 12 years to develop the trees, the idea is simple. "We take the genes from cattle and put them into the cells (细胞) of grape-fruit trees," Dr. Vincent says. "When the seeds grow into trees, they produce meat instead of ordinary fruit. You get the taste — even the smell." Those who've tried the meat agree it tastes like the real thing. "I was a bit unwilling to believe at first when I sank my teeth into a hamburger after they told me it grew on a tree," says Londoner Mark, who took part in a taste-test. "But it was juicy and delicious." Meat Tree products could be on the market in Great Britain by the end of the year and on dinner plates in the U.S. by 2006. Some vegetarians insist they should never eat meat — even if it grew on a tree. Others love the idea. "My mouth is watering already," says a devoted vegetarian of 20 years. 40. The good news for vegetarians is that ______. A. vegetarians like to make a cake and enjoy it later B. the idea of Meat Trees came from a science fiction movie C. vegetarians can eat meat from the new trees D. vegetarians can taste and even smell fruit from Meat Trees 41. We can conclude from the passage that ______. A. Meat Tree products are sure to be popular with vegetarians B. most vegetarians like the taste of fruit from Meat Trees C. anytime you can find meat tree products in the supermarket right now D. it's hard to tell fruit on Meat Trees from ordinary fruit without cutting in 42. The purpose of taking Mark for example is that ______. A. it can show he is one of the devoted vegetarians B. it can prove the real taste of fruit from Meat Trees C. it can tell how a vegetarian eats the new fruit D. it can be used to explain how the taste test is given 43. Which of the following is the most suitable title for this passage? A. A new achievement in gene technology. B. How to produce juicy and delicious meat. C. Meat Tree products are welcomed by every vegetarian. D. Vegetarians. C Shoplifting is happening in stores or supermarkets throughout the world. However, shoplifting happens more in British stores, according to a recent research, by the UK-based Center for Retail Research. Napoleon once considered Britain as “a nation of shopkeepers”, to which so many people dreamed of traveling. Now it seems it is a nation of shoplifters. According to the research, Britain is the most light-fingered country in Europe, with nearly one in every two cases of shoplifting across the continent taking place in British stores. The report said there were nearly 566,000 reported cases of shoplifting in Britain out of a Europe-wide total of 1.27 million. The next worst countries in Europe, France and Germany, came well below Britain with only 188,000 and 167,000 cases, respectively. Switzerland lived up to its clean-living reputation, with just 10,198 recorded cases of shop theft, and it is the lowest in Europe. It is said that some organized foreign groups traveling in cities such as London. “There are traveling groups of thieves, many from places like Poland and Russia. They target large department stores,” Bamfield said. “The problem is right across Europe -- the criminals have formed their own European Union.” “It's a social phenomenon that could happen in any countries”, said Bamfield. 44. Which of the statements is not mentioned? A. Britain used to be “a nation of shopkeepers”. B. Shoplifting is not very serious in the country Switzerland. C. Shoplifting can be prevented . D. Shoplifting can happen in any country in the world. 45. According to the passage, which of the country is the safest when shopping? A. Britain B. Germany C. France D. Switzerland 46. What does the underlined sentence mean in the second paragraph? A. Britain's social problems are not very serious. B. Britain is the worst country of shoplifting. C. The things shoplifters pick up are very light. D. It's traveling groups of thieves that make up the majority of Britain's shoplifters. 47. A possible title for this passage could be___________ A. Traveling groups of thieves use fingers to steal. B. Serious Shoplifting in Britain. C. Shoplifting does great harm to people across Europe. D. How to prevent shoplifting. Ⅳ单词测试 1. It is i ________ to drive without a license . 2. Saleha came home so thin and weak her own children hardly r__________ her. 3. The noises on the street led to great d____________ from our lessons. 4. Once you are a ____________ to smoking, you’re not likely to get out of it. 5. All the p _____________ in the debate had opportunity to speak. 6. She is now under medical ____________(治疗) because she is seriously ill. 7. The two ideas are closely _____________(联系) , and should be dealt with together. 8. Thee president is the most __________(权利) man in America and probably the world. 9. It’s said that 12 people were seriously injured in fires _________(引起)by smoking. 10. What ___________ (影响) do you think the changes will have on you? Ⅴ.书面表达 天津市把4月29日确定为“天津出租车禁烟日”,要求如下: 出租汽车要在显著位置张贴中英文禁烟标志;禁止驾驶员和乘客在车厢内吸烟,对违反规定在车内吸烟的驾驶员,对其进行教育处罚;出租汽车驾驶员有责任劝阻乘客吸烟等。根据上文写一段文章介绍“天津出租车禁烟日”,并谈谈你的看法。 答案: 单选:1-5BBBBB 6-10DCAAB 11-15DDBDA 完形:16-20 BBCDC 21-25AABDD 26-30ABCDD 31-35ABCCA 阅读:A: 36-39 DDAB B: 40-43CDBA C: 44-47CDBB 单词:1. illegal 2. recognized 3. distraction 4. addicted 5. participants 6. treatment 7. connected 8. powerful 9. caused 10. effect 书面表达 “April 29” is a big day for taxi drivers and passengers, because it is forbidden to smoke in the taxi since this very day. The steps are taken as follows. First of all, signs of “No Smoking” are put on in taxis. Secondly, taxi drivers are forbidden to smoke inside the taxi. Whoever breaks the rule will get fined. Besides, drivers are responsible for persuading passengers out of smoking in the taxi. As we know, smoking is harmful not only to our health but also to the environment . The taxi is the window of a city, so the ban on smoking in the taxi is really wonderful news , especially for non-smokers and passive smokers. It needs the efforts of all the citizens, which, absolutely, in turn will benefit both drivers and passengers. In order to achieve the goal, let’s do our share! 答案解析: 1. B. 题中be addicted to 对…上瘾;be anxious about 对…担心 be particular about对…挑剔 be bored with对…厌倦;根据题意对电脑上瘾的学生通常不会集中精力学习,选B. 2. B. 题中be likely to do有可能作….只有likely 和不定式连用;possible常见的句型为find it possible to do; make it possible to do…; It is possible that….; It is possible to do…. 3. B. break in 闯入,in 为副词,而break into the house 中into 为介词,不能没有宾语;break up 和break out 无此意。 4. B. recognize 认出;识别出:我和Jane如此熟悉,以至于我一拿起电话,就听出她的声音。 5. B. as a result of 由于;据报道那条河里大量的鱼由于河水受到了严重的污染,死了。 6. D. 根据题意,ban smoking禁烟,符合题意;A避免 B限制 C减少 7. C. 学生和教师之比,使用词汇为ratio,比,比率 A the number of …的数量 B百分率D量 8. A. 根据题意,上下句是因果关系,故选“as a result” 结果,因此。 after all 毕竟;anyway无论如何 otherwise 否则,不然 9. A“他很淘气,学生们坚持不和他同桌,”是为了避免受影响,故表示目的,排除C和D;avoid +doing 作宾语,故排除B 10. B. develop healthy eating habits 养成健康的饮食习惯。 11. D. 根据题干“Why did you leave that position?”,时态应确定为过去时;又 offer sb. sth, 故被动语态为“I was offered …” 选D. 12. D “used to be/ do”过去常常,排除B、C; it 指代刚才出现的life. 13. B put away possessions 放好财产;throw away仍掉;give away馈赠;泄露 carry away携带 14. D You can’t be serious.你不会是开玩笑吧。A、B、C三项都表示同意。 15. A. It’s up to you:由你决定。 完型: 16. B 其他三项都是expressions的一种,选上位词 17. B tell 有辨别的意思。 18. C a number of后接可数名词复数;the number of …的数量 19. D that用来指代power 20. C 使用过去分词hidden,表示完成的被动的 21. A even if即使;as if似乎;好像as long as 只要 22. A mixed group:混合组 23. B some 和 others 相对;the others 有范围 another:另一个 24. D recognize 识别出; 25. D Aphasics(失语症患者)不会被语言蒙蔽;而正常人会 26. A 根据下文可知是他的经历,特别是谈到一个案例。 27. B case 例子。 28. C Since 既然,强调明显的事实 29. D effect 影响 n. affect影响 vt. guidance 指导n. instructions说明n. 30. D Instead, 而是 still; As a result结果 Besides除此之外 31. A mean根据下句“He was lying!”believe in 相信;信任 admit承认 32. B However 然而,表转折;therefore 因此 ;thus因此; but 但是 33. C gifted有天才的; understanding善解人意的thoughtful考虑周到的hard-working努力工作的 34. C get carried away by words 相当于“fooled by words” ; blow away吹走,驱散; blow down刮倒; carry out 进行 35. A though 尽管如此;as though似乎;as if 似乎;好像 since 自从 阅读A 36.D 根据第三段最后一句Some?may absorb part of the tax and others will make smokers carry the entire weight and more. 可知有的烟草公司承担一部分税,并不是所有的税都由烟民承担。 37. D “Marlboros”根据the price of a pack of Marlboros可知是一种香烟牌子:万宝路 38. A 根据最后一段 “We think cancer sticks should have been taxed into disappearance years ago,”我们认为早应对香烟(cancer sticks)上税让之消失。。。知道作者的态度是赞成。 39. B. 这是本文的主旨,而A、C、D项只有部分正确。 阅读B 40. C 根据第一段最后一句。 “fruit trees that produce real meat” 41. D 根据第二段结尾部分“But when you cut the fruit open, inside is fresh beef!”可知从外表是无法判读,只有切开。 42. B. 作者以Mark 为例,是为了证明这种基因技术生产的水果的口味 43. A.基因技术方面的新成就。 44. C. 文中没有提到。 45. D. 从第二段最后一句。 46. B 从第二段 “early one in every two cases of shoplifting across the continent taking place in British stores” 可知B. 47. B 了解了本文的大意后不难选出B

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 85KB
  • ID:4-6878540 人教版选修8 unit 1 A land of diversity reading 课件 共31张PPT

    高中英语/人教版(新课程标准)/选修7、8/选修8/Unit 1 A land of diversity

    (共31张PPT) Unit 1 A land of diversity A land of diversity a multicultural country a mixture of different races & culture Reading California California is amazing. The pleasant weather, long beach and graceful natural landscape make the tourism prosperous. warming up The capital(首府) of California is Sacramento (萨克拉门托) The largest four cities of California are Los Angeles(洛杉矶) San Diego(圣迭戈) San Jose(圣何塞) San Francisco(旧金山 ) In these major cities, you will have a wonderful trip, and unforgettable memories. Hollywood 好莱坞 Santa Monica 圣莫尼卡 Los Angeles Lakers 洛杉矶湖人队 Los Angles Disneyland 迪士尼乐园 Beverly Hills 比弗利山庄 Walk Of Fame 星光大道 Chinatown 唐人街 Fisherman’s Wharf 渔人码头 Silicon Valley 硅谷 Potato Chip Rock 薯片岩石 Golden Gate Bridge 金门大桥 Lombard Street 伦巴底街 How is each picture relevant to the history of California? Native Americans — one of the first people to live in California. Pre-reading Native Americans Some pictures about the history of California Gold miners — the discovery of gold in California created a gold rush which brought people from all over the world to California. Gold Rush Period A building in Chinatown, San Francisco — Many Chinese have settled in California and many of them live in Chinatown in San Francisco. 1. Read the title and the sub-titles to predict the main idea. 2. What function does Para 1 serve as? 3. When and how did native Americans come? 4. What happened to native Americans after the arrival of the Europeans? 5. Why is there a strong Spanish influence in California? And then find out the influence. 6. What influence did those gold miners have on California? (接下页) Read the whole passage and complete the tasks. 7. Which event brought even large members of Chinese immigrants to California? List the later immigrants. 8. What contributes to the later arrival? 9. What attracts people from different parts of the world to California? 10. Why is California such a multicultural community. 11. What problems do you think might arise? Read the whole passage and complete the tasks. Native Americans The Spanish Russians Gold miners Later arrivals The future Most recent arrivals California The text is about the brief __________________, which focuses on ______________ of the state. history of California the settlement Read the title and the sub-titles to predict the main idea. What function does Para 1 serve as? It serves as an introduction. para 1 1.When did they come:_______________ 2. How did they come :_____________________ 3. What happened to them after the arrival of the Europeans? Native Americans (para2) 15,000 years ago by means of a land bridge ①The population of native Americans decreased. ②the lifestyle of the native Americans changed. Why is there a strong Spanish influence in California? Influence: speak Spanish as a _______________ language The Spanish (para3) first or second Because California was once ruled by Spain. Russian& Gold- Miners (para4-5) What influence did those gold miners have on California? They brought their own cultures to California, making it a multicultural society. Later arrivals & most recent arrivals (6-9) 1. Which event brought even large members of Chinese immigrants to California? 2. Later arrivals include immigrants such as________ _________, ___________, ________, __________ and _________. Italians Danish Jewish Africans Japanese Chinese The building of the rail network from the west to the east coast Later arrivals & most recent arrivals (6-9) 3. What contributes to their arrival? Chinese: Jewish: Africans: Indians and Pakistanis: the building of the rail network from the west to the east coast the boom of film industry. the ship and aircraft industries. the computer industry Conclusion: The arrival of foreigners brought hardship, new culture as well as development and prosperity to California, making it the most developed state in the USA The future (para10) What attracts people from different parts of the world to California? They are attracted by the climate and lifestyle of California. 1. Why is California such a multicultural community. 2. What problems do you think might arise? Read the text again and then answer the following questions. 1. Why is California such a multicultural community. California is a multicultural community because European, African and Asian peoples have been moving into the state for the last 200 years. It is this mix of peoples with their own customs, culture and food that have given California its multicultural flavor. The mix of peoples with their own customs, culture and food gives California its multicultural flavor. intercultural rivalry(对抗) competition discrimination misunderstanding 2. What problems do you think might arise? Although people in California have different customs, cultures and habits, they can still live in harmony(和谐地). We also come from different places to study here and we can also become very good friends! Critical thinking If we want to tour around California, what is worth our visiting? George’s experiences can help us here…

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 8245.08KB
  • ID:4-6878242 北师大版英语必修4 Unit 10 Money单元练习题 含答案与解析

    高中英语/北师大版/高一下册/模块4 Unit 10 Money

    北师大版英语必修4 Unit 10 单元练习题 一、根据首字母补全下列单词 ? 1. Jack is an intelligent pupil, but he lacks m __________and is always made to learn. 2. He is a very I __________student in his class that even the teacher often ask him for advice on running class. 3. I offered to help him pay back the money, but he d _________my offer with thanks. 4. She is good at b __________and can always buy what she likes at a lower price than the seller offered. 5. I don’t think that chair f ________enough to stand on. You’d better not risk that. 6. He needs a s __________job, and doesn’t want to be out of work soon again. 7. She c __________me of the difficulty of the work and I decided to ask for more time and hands. 8. Will the 3:50 train be c __________for you? If it is, I’ll book a ticket for you. 9. The mobile phone is sold p __________an extra cell, which is considered a big advantage. 10. My views are too a __________for them and certainly not accepted; they just can’t understand them! 11. You can’t take a good photo unless the object is in f . 12. The m _____of her smile, which he could not resist made him fall in love with her. 二、用动词的适当形式完成句子 1. I’ve worked with children before, so I know what_______(expect)in my new job. 2. Paul doesn’t have to be made__________(learn).He always works hard. 3. Hurry up, he is sure__________(wait)for us. 4. Having a trip abroad is certainly good for the old couple, but it remains__________(see)whether they will enjoy it. 5. There are five pairs__________(choose)from, but I’m at a loss which to buy. 三、单项选择 1. I can’t stand ______with Jane in the same office. She just refuses ________talking while she works. A. working; stopping B. to work; stopping C. working; to stop D. to work; to stop 2. — The light in the office is still on. — Oh, I forgot__________. A. turning it off B. turn it off C. to turn it off D. having turned it off 3. No matter how frequently __________,the works of Beethoven still attract people all over the world. A. performed B. performing?C. to be performed D. being performed 4. Mrs. Smith warned her daughter __________after drinking. A. never to drive B. to never drive?C. never driving D. never drive 5. The boy wanted to ride his bicycle in the street, but his mother told him________. A. not to B. not to do?C. not do it D. do not to 6. She will tell us why she feels so strongly that each of us has a role ______in making the earth a better place to live. A. to have played B. to play?C. to be played D .to be playing 7. It seems that he has no pen__________. A. to write B. to write with? C. writing D. writing with 8. In order to make our city green, __________. A. it is necessary to have planted more trees ?B. many more trees need to plant C. our city needs more trees ? D. we must plant more trees 9. In order to gain a bigger share in the international market, many state-owned companies are trying __________their products more competitive. A. to make B. making C. to have make D. having make 10. The purpose of new technologies is to make life easier, _______it more difficult. A. not make B. not to make?C. not making D. do not make 四、根据汉语提示完成句子 ? 1. He finally_________________ (达成了目标)after so many years’ hard work. 2. He fed up with the tough training of the team and decided to___________(退出). 3. She is not aware of the______________________________(她起到的作用)in the cause of their____________________ (决裂). 4. I think advertising can help a product or a person become famous with fewer efforts and_________ (而且),in much less time. 5. __________(三思) before you make a decision so as not to regret afterwards. 6. The lonely millionaire____________________(厌烦了)making money that no one to share and__________ (分散了)all his fortune and left his home. 7. Stop__________ (空想)getting what doesn’t belong to you and get down to your work as soon as possible. 8. It’s wrong____________________________ (不去理会)the fact that the rare animal is __________ (灭绝)and we’d better________ (呼吁)help to protecting them. 答案与解析: 一、 1. motivation 2. influential 3. declined 4. bargaining 5. firm 6. stable 7. convinced 8. convenient 9. plus 10. advanced 11. focus 12. magic 二、 1. to expect 解析:本题考查“疑问词+不定式”在句中作动词宾语的用法。句意为“我以前和孩子们打过交道,因此我知道我的新工作中会出现什么事情”。what作expect的宾语,句中的主语与宾语从句的主语一致,都是I,所以可以将从句简化为引导词加不定式。 2. to learn 解析:句意为“保尔不用别人逼他学习,他总是很刻苦”。使役动词make用在被动语态中须加to,即be made to do sth.。 3. to be waiting 解析:句意为“快点,他一定在等我们了”。be sure to do sth.“ 一定做某事”;说话的时候某事肯定在发生,所以用进行时态。 4. to be seen 解析:句意为“去国外旅行对这对老夫妇而言自然是好,但是他们是不是喜欢还有待观察”。此句remain意为“尚待,留待”,后接被动语态的动词不定式。 5. to choose 解析:句意为“有五双可供选择,但是我还不知道要买哪一双”。to引导目的状语;choose “选择”接名词作宾语。 三、 1. C 解析:stand意为“忍受”,后接动词-ing形式作宾语,表示“忍受做某事”。refuse意为“拒绝”,后接不定式作宾语,表示拒绝做某事。 2. C 解析:句意为“灯还开着。”“哦,我忘记关了。”忘记做某事为forget to do sth.。 3. A 解析:动词-ed形式作状语,表示被动,即表示贝多芬的作品是“被演奏”。performing是动词-ing形式,表示主动。另外根据frequently这个词,to be preformed (将被演奏)和 being performed(正在被演奏)都不对,故选 performed。 4. A 解析:句意为“史密斯夫人警告她的女儿不要酒后驾车”。“警告某人不要做某事”为warn sb.not to do sth.。 5. A 解析:本题考查不定式的省略。句意为“这个男孩想在街上骑自行车,但是他的妈妈不让”。当不定式在某些动词后作宾补或主补的时候,省略不定式to后的成分。这些词主要有ask,tell,advise,force,persuade,wish,allow,permit等。 6. B 解析:句意为“她会告诉我们,她为什么如此强烈地感到我们每个人都有责任把地球变得更适合居住”。play a role in sth.“在某事中起作用”;have sth.to do中的不定式作后置定语,用主动形式表示被动。 7. B 解析:句意为“他好像没有可以写字的钢笔”。have sth.to do中的不定式作后置定语,被修饰语就是to do中do的逻辑宾语,因此,若为不及物动词,须加介词。 8. D 解析:前半句的句意为“为了绿化我们的城市”,可得知后半句的主语应是“we”,因此只有D项符合。 9. A 解析:句意为“为了在国际市场上能占得更大的份额,许多国有企业正在努力使他们的产品变得更具有竞争力”。try to do sth.“力图做成某事”;try doing sth.是“尝试做某事;尝试改变”。 10. B 解析:句意为“新科技的目的是让生活变得更轻松,而不是变得更麻烦”。并列成分的前后结构要一致,都是动名词形式或都是不定式形式。? 四、 1. achieved his goals 2. drop out 3. part she plays; breaking up 4. what’s more 5. Think twice 6. was tired of; gave away 7. dreaming up 8. to turn your back on; dying out; appeal for

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 31KB
  • ID:4-6877901 Unit 12 What did you do last weekend? 单元测试题 (含答案 无听力部分)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/七年级下/Unit 12 What did you do last weekend?/本单元综合与测试

    Unit 12 单元测试题 Written test part (共80分) Ⅳ. 单项选择(每小题1分, 共10分) 从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。 (? )16. My uncle worked ______ a farmer on a farm two years ago. A. for? ? ?????? B. of? ?? C. as ? ? ? ? ? D. with (? )17. Mother was ______ after work, so she went to sleep early. A. lazy?? ??? ?? B. tired? ?????? C. lucky ? ? ?D. friendly (? )18. There are seven ______ in the picture. A. sheep?? ??? B. cow? C. horse?? ? ? ? D. chicken (? )19. Look! A plane ______ in the sky. A. flies ? ? ? ? ?B. flew??? C. flying????? ?? D. is flying (? )20. —Where ______ you yesterday morning?? —I ______ at my uncle’s home. A. were; am? ?????? B. are; am? ??????????????? C. are; was?? ???? ?? D. were; was (? )21. We saw some people ______ in the park.? A. exercising ? ? ? ? ?B. exercises??? ??? C. to exercise ?????? D. to exercising? (? )22. Who ______ this morning? A. woke up him? ? B. woke him up C. wakes up him??? D. wakes him up? (? )23. —______ did you go to Beijing??? —By train. A. How ? ? ? ? B. When? ??????????? C. Where ????? D. Why? (? )24. —Did they visit the high school?? —______. They said it was great. A. Yes, they do ? ? ? ? ? ?B. No, they didn’t C. Yes, they did?? ?????? D. No, they don’t (? )25. —______? —They went to summer camp. A. When did they go camping????? B. Where were they camping C. What did they do on vacation??? D. Why did they go on vacation Ⅴ. 完形填空(每小题1分,共10分) 先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。 易读度 ★☆☆☆☆ Yesterday was Sunday. The ??26? ?was hot. “Let’s go to the beach!” Dad said to Polly. Polly was very happy because she could ???27? ?there. Polly went to the beach ??28? ?Mom and Dad. When they ??29? ?there, they saw many people on the beach. Some people swam in the water ??30? ?some played with a beach ball. Polly ran happily. “Let’s swim!” she said to Dad. Polly and Dad were ??31? ?and thirsty (口渴的) after swimming. They drank some water and had a rest. Mom bought them some ice?cream. “It is ??32? ! Thank you, Mom,” said Polly. Then Polly ??33? ?some beautiful shells (贝壳) on the beach. When it became dark, Polly and ??34? ?parents decided to leave. On their way home, they went to a ??35? ?and had dinner there. “Today is great!” said Polly. (? )26. A. dish?????? B. food?? ??????????? C. weather ? ? ? ? ? D. soup (? )27. A. sing?????? B. draw????????? ?? C. dance ? ? ? ? ? ? D. swim (? )28. A. with????? B. to?????? C. for ? ? ? ? ? ? ? ? ?D. of (? )29. A. got ?????? B. lived?? C. left ? ? ? ? ? ? ? ? ?D. started (? )30. A. or? ?????? B. if C. and ? ? ? ? ? ? ? ?D. so (? )31. A. scared ? B. tired???????????????? C. lucky???????? ?????? D. special (? )32. A. terrible? B. cheap??????????????? C. delicious??? ?????? D. natural (? )33. A. picked?? B. bought????????????? C. grew ? ? ? ? ? ? ?D. killed (? )34. A. his ?????? B. their? ? C. my???? ????????????? D. her (? )35. A. bank????? B. restaurant????????????C. library ? ? ? ? ? ?D. museum Ⅵ. 阅读理解(每小题2分,共20分) A 易读度 ★☆☆☆☆ Mike: Good morning, my friends! Sarah, Amy and Clark: Good morning, Mike! Mike: Sarah, I heard you climbed the mountain. Sarah: Yeah. I did that on Saturday. My father went with me. Mike: Were you tired? Sarah: No, I wasn’t. We had a great time! Mike: What did you do last weekend, Amy? Amy: I learned Chinese on Saturday morning. I went to the Children’s Palace and took a piano lesson in the afternoon. I rode my bike there. I washed my clothes on Sunday. Mike: You had a really busy weekend. What about you, Clark? Clark: I played football on Saturday afternoon. Mike: What did you do on Sunday? Clark: I helped my mom do some housework. Mike: Oh, I see. 根据材料内容选择最佳答案。 (? )36. Sarah _____ on Saturday. A. went swimming?? B. went shopping?? C. climbed the mountain? ????????????????? D. visited the museum (? )37. Who went with Sarah on Saturday? A. Her mother.??? ?? ???? B. Her father.?? C. Her brother.??? ????? ? D. Her sister. (? )38. When did Amy take a piano lesson? A. On Saturday morning.????? B. On Saturday afternoon. C. On Sunday morning.?????????? D. On Sunday afternoon. (? )39. How did Amy go to the Children’s Palace? A. By bus. ? ? ? ?B. By subway.?? C. By car.?????? ? D. By bike. (? )40. Where did Clark stay on Sunday? A. At school.???? B. At home.???? C. In a park.???? D. In a zoo. B 易读度 ★☆☆☆☆ Dear Grandma,??? How are you? Last Saturday I went to Long Bay with my parents. We got up at 6:00 a.m. We ate breakfast at 6:30 a.m. and after half an hour we left for Long Bay. My father is a good driver and he drove very fast. But I have to say, the trip was a bit long. When we got out of our car and got to Long Bay, it was already (已经) ten o’clock! First we swam in the water for an hour. Then we played cricket (板球) for an hour. It was time to have lunch. We ate a big lunch in a restaurant. In the afternoon my mother and I enjoyed the sunshine on the beach. My father went fishing. He didn’t get any fish, but it was very relaxing. Soon it was time to go home. My parents and I left Long Bay. We had a great day last Saturday. My parents and I will go to see you this weekend. I miss you very much. Kate 根据材料内容选择最佳答案。 (? )41. When did Kate leave home? A. At 6:00 a.m.?? B. At 6:30 a.m.?? C. At 7:00 a.m.?? D. At 7:30 a.m. (? )42. How did Kate go to Long Bay? A. By car.??? ?????? B. By bus. C. By train.??? ?? D. By plane. (? )43. How long did it take Kate to get to Long Bay? A. Half an hour. ? ?B. An hour. C. Two hours.? ???? D. Three hours. (? )44. What did Kate’s father do in the afternoon? A. He went swimming.?? ?????????? B. He went fishing. C. He played cricket.???????????? D. He enjoyed the sunshine. (? )45. Which of the following is TRUE? A. Kate didn’t swim in the water. B. Kate’s father didn’t have lunch. C. Kate’s mother was good at driving. D. Kate will see her grandma this weekend. Ⅶ. 补全对话(每小题2分,共10分) 根据对话内容,写出所缺句子。 W: Hi, Bob! M: Hi, Nancy! (46)?????????????????????????????????? ? W: My weekend was great. M: (47)?????????????????????????????????? ? W: I went to Xi’an. M: (48)???????????????????? ??????????????? W: I took a bus there. And what did you do? M: (49)?????????????????????????????????? . W: Why did you clean your house? M: I had a birthday party. So my house was very dirty. W: (50)?????????????????????????????????? ? M: Yes, I had a good time. But I was tired after the party. Ⅷ. 词汇运用(每小题1分,共10分) A) 看图写单词。 B) 根据句子或对话意思,从方框中选择恰当的单词并用其适当形式填空。 visitor, surprise, start, stay, language 56. —What did you do yesterday? —We __________ at home and studied.?? 57. The guide showed the three __________ around the museum.?? 58. I __________ to do my homework on Sunday afternoon.?? 59. John can speak two __________ — English and Chinese. 60. When Jane saw the snake this morning, she got a terrible __________.?? Ⅸ. 完成句子(每小题1分,共10分) A) 根据汉语意思完成下列英语句子,每空一词。 61. 街道如此吵闹以至于我没有听见你。 The street was ________ noisy ________ I didn’t hear you. 62. 我们正在搭帐篷。 We are ________ ________ the tent. 63. 你们必须互相帮助才能完成这项工作。 You have to help ________ ________ to finish the work. 64. 不要把我弄醒,我想多睡一会儿。 Don’t ________ me ________. I want to sleep a lot. 65. 他们上周去野营了吗? Did they ________ ________ last week? B)根据各题后括号内的要求完成下列各题,每空一词(含缩略形式)。 66. They went to the supermarket yesterday afternoon.? (改为否定句) They ________ ________ to the supermarket yesterday afternoon. 67. It made them feel happy. (改为一般疑问句) ________ it ________ them feel happy? 68. Does your mother watch TV every evening? (用last night替换every evening改写句子) ________ your mother ________ TV last night?? 69. Jim went to the movies with his cousin. ?(对画线部分提问) ________ ________ Jim go to the movies with? 70. He played the drums last Saturday. (对画线部分提问) ________ ________ he play the drums? Ⅹ. 书面表达(10分) 根据图画内容及所给提示,以Peter’s Sunday为题写一篇短文,介绍Peter上周日的活动。60词左右,可适当发挥。 提示:图1和图2是上午的活动;图3和图4是下午的活动;图5和图6是晚上的活动。 Peter’s Sunday ??? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????? 参考答案: Ⅳ.?16-20 CBADD? 21-25 ABACC Ⅴ.?26-30 CDAAC? 31-35 BCADB? Ⅵ.?36-40 CBBDB? 41-45 CADBD Ⅶ.?46. How was your weekend 47. What did you do / Where did you go 48. How did you go there 49. I cleaned my house 50. Did you have a good time? Ⅷ.?51. kite? 52. beach? 53. snake? 54. mouse? 55. lake? 56. stayed? 57. visitors? 58. started? 59. languages? 60. surprise Ⅸ.?61. so; that? 62. putting up? 63. each other? 64. wake; up 65. go camping? 66. didn’t go? 67. Did; make? 68. Did; watch 69. Who did? 70. When did Ⅹ. One possible version: Peter’s Sunday It was Sunday yesterday. Peter was busy. He got up very early. After breakfast, he cleaned his room and then he went to the library. In the afternoon, he visited his cousin Mike. Then he played soccer with his friends. In the evening, he did his homework. After that, he watched TV. At about ten o’clock, he went to bed.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 205.5KB
  • ID:4-6877736 高一寒假英语跟进作业:必修三 Unit 1 Festivals around the world 词汇复习训练填空(无答案)

    高中英语/人教版(新课程标准)/必修3、4/必修3/Unit 1 Festivals around the world

    同义转化 He burst into the room, red-faced and ___________ (out of breath). The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. The pop star finally came and the fans cheered ________________________ (as soon as he arrived). (It was obvious that) ________________ Gina was lying. We ___________ (set off) for London just after ten. The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. Steve ____________ (turned up) late, as usual. 语境填词 70 % of people in this area are farmers. So it depends on a__________ for most of its income. A __________ lot is an area of ground where people can leave their cars. A radio a__________ may have an audience of millions. A small child was sitting by herself, __________ (weep) bitterly. A wolf in sheep’s c__________ is used to describe a person who seems friendly but is hiding evil intention. After graduation he __________ (award) a scholarship to do research. All Europe __________ its __________ (屏住呼吸) to see who would win the election. All the doctors of the world are trying their best to w__________ out AIDS that has caused thousands and thousands of people to die. —Call me at 9∶00. I can’t afford to miss such a conference. —Don’t worry,sir. You’ll surely be r__________. Can't you see she's making a fool __________ you? —Does coffee really work when you have to work late into night? —Yes. As far as I’m concerned, I feel very e__________ after a coffee. Don't __________ your breath. He never listens to advice. Eating too much fat and sugar makes you g__________ weight very easily. Farmers are very busy during the h__________. Hans was a very r__________ (虔诚的) man. He behaved (表现) in a Christian way to all people including his enemies. —Has Mr. Lee arrived? —No .But it’s already 9 o’clock. He should turn __________ at any time. Having said goodbye to their friends, they __________ off for home. He f__________ me this time and didn't punish me, though I had made a terrible mistake. He got a lot of __________ (奖状) for his excellent study. He is a famous p__________ and his poems are popular with the youth. He is rather difficult to make friends with, but the friendship of his, once g__________, is more true than any other. He jumped into the river to save the d__________ child without hesitation. He took a deep __________ and dived the sea. He was given a warm welcome on his a__________(到达). Her s__________ at her grandfather's death was obvious to us all. Her unhappy childhood was the o__________ of her problems later in life. I a__________ the students at my school who seem to be doing so well in all parts of their school life. I had to stop running to c__________ my breath. Indeed, there are many o__________ (=clear)advantages to a five-day week. Isn't lunch ready yet? I'm s__________. It is my b__________ that we will find a cure for cancer in the next ten years. It’s a traditional c__________ for Chinese to get together to have a rich meal during the Spring Festival. It's no good f__________ yourself. He's not coming back. Mexico gained its i__________ from Spain in l821. My clothes are out of f__________, so I think I have to buy some new ones. No one believed her p__________ that the world would end on November 12. Now that you are a college student, you should learn to be i__________ of your parents’ help. On April Fool's Day, you should be careful not to be taken in when others try to play t__________ on you. She r__________ me that we had in fact met before, at a conference in Washington. She w__________ for the loss of her mother. Smoke from a cigarette will not normally set ___________ a smoke alarm. Thanks to a__________ development, farmers in China become richer. The building was named Ford Hall in __________ of a man named James Ford. The discovery of gold in California set __________ a rush to get there. The film r__________ him of what he had seen in China. The h__________ were hunting animals when I went to the forest. The king promised to hold a great f__________ for all his people. The number of people in the world totals about 6 billion and large quantities of waste are p__________ each year. The Olympics take __________ every four years. The poor boy was tricked out __________ all the money he had. The poor dog starved __________ death. The town relies on the __________(season) tourist industry for jobs. This morning Betty a__________ to her teacher for being late for the lecture. This week, China celebrated l__________ New Year, its biggest festival, during which families are expected to gather. We g__________ our things together and left quickly. We held a party for the c__________ of his birthday. We stopped halfway __________ (admire) the view. We were discussing the n__________ of employing more staff. When he hurried to the railway station, tired and __________ of breath, Mike found the train had just left. Words can hardly describe the b__________ of the scene, which attract thousands of people to visit it. You don't need to d__________ up just to go to the pub - jeans and a T-shirt will do. You should get p__________ from the school if you want to ask for sick leaves. Christmas, the celebration of the birth of Jesus, is a w__________ holiday now. 完成句子 The mother cared for the sick child __________ __________ __________(日日夜夜) . The party, which had been greatly __________, was spoiled by the rude behavior of an uninvited guest. He is easy to get along with and we all like to ____________________ (捉弄) him. Even so he never gets angry with us. The best way to __________ __________ __________ (守信用) is not to give it. Daddy didn’t mind what we were doing, as long as we were together, __________ (玩得开心). Great changes have __________ in my hometown and a lot of factories have been set up. You look __________ you've had a bad time! 同义转化 He burst into the room, red-faced and ___________ (out of breath). breathless The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. be held The pop star finally came and the fans cheered ________________________ (as soon as he arrived). upon his arrival (It was obvious that) ________________ Gina was lying. Obviously, We ___________ (set off) for London just after ten. left/ set out The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. be held Steve ____________ (turned up) late, as usual. arrived/ showed up 语境填词 70 % of people in this area are farmers. So it depends on a__________ for most of its income. agriculture A __________ lot is an area of ground where people can leave their cars. parking A radio a__________ may have an audience of millions. announcer A small child was sitting by herself, __________ (weep) bitterly. weeping A wolf in sheep’s c__________ is used to describe a person who seems friendly but is hiding evil intention. clothing After graduation he __________ (award) a scholarship to do research. was awarded All Europe __________ its __________ (屏住呼吸) to see who would win the election. held; breath All the doctors of the world are trying their best to w__________ out AIDS that has caused thousands and thousands of people to die. wipe —Call me at 9∶00. I can’t afford to miss such a conference. —Don’t worry,sir. You’ll surely be r__________. reminded Can't you see she's making a fool __________ you? of —Does coffee really work when you have to work late into night? —Yes. As far as I’m concerned, I feel very e__________ after a coffee. energetic精力充沛的 Don't __________ your breath. He never listens to advice. waste Eating too much fat and sugar makes you g__________ weight very easily. gain Farmers are very busy during the h__________. harvest Hans was a very r__________ (虔诚的) man. He behaved (表现) in a Christian way to all people including his enemies. religious —Has Mr. Lee arrived? —No .But it’s already 9 o’clock. He should turn __________ at any time. up Having said goodbye to their friends, they __________ off for home. set He f__________ me this time and didn't punish me, though I had made a terrible mistake. forgave He got a lot of __________ (奖状) for his excellent study. awards He is a famous p__________ and his poems are popular with the youth. poet He is rather difficult to make friends with, but the friendship of his, once g__________, is more true than any other. gained 友谊一旦建立,比其他任何人的都真诚 He jumped into the river to save the d__________ child without hesitation. drowning He took a deep __________ and dived the sea. breath He was given a warm welcome on his a__________(到达). arrival Her s__________ at her grandfather's death was obvious to us all. sadness Her unhappy childhood was the o__________ of her problems later in life. origin I a__________ the students at my school who seem to be doing so well in all parts of their school life. admire I had to stop running to c__________ my breath. catch Indeed, there are many o__________ (=clear)advantages to a five-day week. obvious Isn't lunch ready yet? I'm s__________. starving It is my b__________ that we will find a cure for cancer in the next ten years. belief It’s a traditional c__________ for Chinese to get together to have a rich meal during the Spring Festival. custom It's no good f__________ yourself. He's not coming back. fooling Mexico gained its i__________ from Spain in l821. independence My clothes are out of f__________, so I think I have to buy some new ones. fashion No one believed her p__________ that the world would end on November 12. prediction Now that you are a college student, you should learn to be i__________ of your parents’ help. independent 独立的,自主的;be independent of 不依赖 On April Fool's Day, you should be careful not to be taken in when others try to play t__________ on you. tricks She r__________ me that we had in fact met before, at a conference in Washington. reminded She w__________ for the loss of her mother. wept Smoke from a cigarette will not normally set ___________ a smoke alarm. off Thanks to a__________ development, farmers in China become richer. agricultural The building was named Ford Hall in __________ of a man named James Ford. memory The discovery of gold in California set __________ a rush to get there. off The film r__________ him of what he had seen in China. reminded The h__________ were hunting animals when I went to the forest. hunters The king promised to hold a great f__________ for all his people. feast The number of people in the world totals about 6 billion and large quantities of waste are p__________ each year. produced The Olympics take __________ every four years. place The poor boy was tricked out __________ all the money he had. of The poor dog starved __________ death. to The town relies on the __________(season) tourist industry for jobs. seasonal This morning Betty a__________ to her teacher for being late for the lecture. apologized This week, China celebrated l__________ New Year, its biggest festival, during which families are expected to gather. lunar We g__________ our things together and left quickly. gathered We held a party for the c__________ of his birthday. celebration We stopped halfway __________ (admire) the view. to admire We were discussing the n__________ of employing more staff. necessity When he hurried to the railway station, tired and __________ of breath, Mike found the train had just left. out Words can hardly describe the b__________ of the scene, which attract thousands of people to visit it. beauty You don't need to d__________ up just to go to the pub - jeans and a T-shirt will do. dress You should get p__________ from the school if you want to ask for sick leaves. permission Christmas, the celebration of the birth of Jesus, is a w__________ holiday now. worldwide 完成句子 The mother cared for the sick child __________ __________ __________(日日夜夜) . day and night The party, which had been greatly __________, was spoiled by the rude behavior of an uninvited guest. looked forward to He is easy to get along with and we all like to ____________________ (捉弄) him. Even so he never gets angry with us. play a trick on 开某人的玩笑 The best way to __________ __________ __________ (守信用) is not to give it. keep one's word Daddy didn’t mind what we were doing, as long as we were together, __________ (玩得开心). having fun Great changes have __________ in my hometown and a lot of factories have been set up. taken place You look __________ you've had a bad time! as though

    • 2020-02-14
    • 下载1次
    • 125KB
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-6877673 人教版七年级英语下册Unit 11 How was your school trip?单元测试题(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/七年级下/Unit 11 How was your school trip?/本单元综合与测试

    Unit 11单元测试题 Ⅳ. 单项选择(每小题1分,共10分) 从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。 (? ) 16. We learned a lot ______ animals in the zoo.? A. in?????? ????????????? B. with??? ? C. about ? ? ? ? ? ?D. for (? ) 17. I want to know ______ to make a model plane. A. who ? ? ? ? ? ?B. where ?????? C. what ????????????? D. how? (? ) 18. I ______ a student last year but now I ______ a teacher. A. am; am? ????????? B. was; am???? C. am; was ??? ?????D. was; was (? ) 19. His uncle is good at farming. He works on a ______. A. hospital ??? ??????B. bank C. farm? ?????? ?????? D. hotel (? ) 20. —Were you at home ______? —No, I weren’t. A. yesterday ? ? ?B. every day? C. next Monday???? D. now (? ) 21. They can’t see ______ in the dark. A. something ?????B. anything? C. everything ? ? D. nothing (? ) 22. Amy helped her grandma ______ the cat this morning. A. blow????????? ? ?B. feed ? ? C. pick?????????? ? D. milk (? ) 23. All of you, be quiet! I can’t ______ the teacher. A. watch? ???? ????B. see? ? C. hear ? ? ? ? ? ?D. listen (? ) 24. —How was Tim’s trip??? —______. ? A. It is OK ? ? ?B. He was fine??? C. It was great ????? D. He had a trip? (? )25. —Did he visit the museum last Sunday? —______. He played the piano. A. Yes, he did ? B. No, he didn’t C. Yes, he does??????D. No, he doesn’t Ⅴ. 完形填空(每小题1分,共10分) 先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。 易读度 ★☆☆☆☆ I had a school trip with my classmates today. We went to the Sea Museum by ??26? . It took us an hour to get there. First we ??27? ?in front of the museum. We were so happy and the photos were very ??28? . Then we went inside (往里面) and ??29? ?the museum. We also went to the 4D cinema and ??30? ?an exciting movie. At noon we had lunch at a restaurant. I ate a large bowl ??31? ?beef noodles. They were very ??32? ! My friend Jack also thought they were great. It was 3:00 p.m. We went back to the bus. It took ??33? ?back to our school. We were tired, ??34? ?we had great fun. I hope I can go there ??35? . What about your school trip? Can you tell me? (? ) 26. A. bike????? ??????B. train?? C. bus??????????? ??? ?????D. car (? ) 27. A. took photos B. went shopping?C. had breakfast ? ?D. played games (? ) 28. A. dark????????????B. beautiful??????????C. small ??????? ????????D. popular (? ) 29. A. heard??????????B. described?????????C. visited??????? ?????????D. drew (? ) 30. A. used???????????B. read??????????????????C. put ? ? ? ? ? ? ? ?D. watched (? ) 31. A. for??????????????B. in??????????????????? C. of ? ? ? ? ? ? ? ?D. with (? ) 32. A. delicious ? B. terrible?????????? C. heavy???????? ?????????D. expensive (? ) 33. A. you ? ? ? ? B. us????????????????????C. me??????????????????? ?? D. them (? ) 34. A. but ? ? ? ? ?B. so?????????????????????C. and?????????????????? ???D. or (? ) 35. A. early??????????? B. before??????? C. too?????????????????? ?????D. again Ⅵ. 阅读理解(每小题2分,共20分) A 易读度 ★☆☆☆☆ Carol teaches history at a middle school. Last week she took Class 1, Grade 7 to Dinosaur Isle. It is a museum. They went there by school bus. The ride took them one and a half hours. The children had a great time and enjoyed the school trip a lot. Carol thought it was great, too. When they were in the museum, Martin showed them around. Here is a letter from Carol to Martin. Dear Martin, I am writing to thank you for a great day on Monday. The children had a wonderful time in the museum. All the 52 children and I thought the school trip was really interesting and educational (有教育意义的). The children were very interested in what you told them. They learned a lot. Thank you very much. Best wishes. Carol 根据材料内容选择最佳答案。 (? ) 36. What does Carol do? A. She is a doctor.? B. She is a teacher. C. She is an artist.? D. She is a musician. (? ) 37. How did the children go to Dinosaur Isle? A. By train. ? ? ? ? ?B. By bike.???????? C. By car.????? ?? ???D. By bus. (? ) 38. What did Martin do during the school trip? A. He played soccer with the children. B. He drove the children to the museum. C. He sang some nice songs for the children. D. He showed the children around the museum. (? ) 39. When did the children visit the museum? A. On Monday. ? ? ? ? ? B. On Tuesday.??? C. On Friday.?? ????????? D. On Sunday. (? ) 40. Which of the following is TRUE? A. Martin wrote a thank?you letter to Carol. B. Fifty?two children went to visit the museum. C. Carol thought the school trip was never educational. D. It took the children fifty minutes to get to the museum. B 易读度 ★☆☆☆☆ Lisa: Hi, what’s going on? Peter: Hey, I’m just thinking about our school trip last week. Lisa: It was a nice trip. We enjoyed it a lot. I hope we can go on a similar (类似的) trip next year. Peter: I also hope so. It was so great. We visited so many places. Which place did you like best? Lisa: The Science Museum, I have to say. It was excellent. There was so much to learn about. What about you? Peter: I liked the beach best. Lisa: Yeah, the beach was really great. It was so relaxing to play on the beach. Peter: If someone asks me which place I would like to visit again, I will say it’s the beach. Lisa: We can go there together. Now let’s walk fast. We are getting late for school. 根据材料内容回答下列问题。 41. When did Lisa and Peter go on their school trip? ____________________________________ 42. What did Lisa think of the Science Museum? ____________________________________ 43. Which place did Peter like best? ____________________________________ 44. Did Lisa like to play on the beach? ____________________________________ 45. Where are Lisa and Peter going? ____________________________________ Ⅶ. 情景交际(每小题1分,共5分) 根据对话内容,从方框中选择恰当的选项补全对话,其中有两项多余。 W: Hi, Scott! Did you have a great school trip? M: Yes, I did. (46) __________ W: Did you ride your bikes or take the bus there??? M: (47) __________ W: (48) __________? M: Pandas, lions and giraffes. (49) __________ W: Did you take any photos?? M: Yes, but only four or five. (50)__________ It was difficult to take photos. W: Oh, I see. A. They were very interesting. B. What animals did you see? C. The gifts were so expensive. D. There were too many people there.E. We took the bus there. F. It was cloudy. G. I went to the zoo with my classmates. Ⅷ. 词汇运用(每小题0.5分,共5分) A)根据句意及括号内所给汉语提示,写出句中所缺单词。 51. We saw five ________ (奶牛) on the farm. 52. Ann and her sister are ________ (摘) pears. 53. The old man likes living in the ________ (乡村). 54. Don’t ________ (担心). We can help you with your English. 55. You can’t play with ________ (火). B)根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。 56. It was ________ (sun) yesterday morning.?? 57. Helen has a ________ (love) dog and she likes it very much.?? 58. ________ (lucky), it didn’t rain when I visited the farm.?? 59. They are ________ (grow) apples and pears.?? 60. There are two ________ (painting) on the wall. ?? Ⅸ. 完成句子(每小题2分,共20分) A)根据汉语意思完成下列英语句子,每空一词。 61. 那位农民带领我们参观了农场。 That farmer _________ us __________ the farm. 62. 今天下午我和爷爷一起喂鸡了。 I _________ _________ with Grandpa this afternoon. 63. 最后,太阳又出来了。 In the end, the sun _________ _________ again. 64. 你对科学感兴趣吗? Are you _________ _________ science? 65. 我们去钓鱼吧。 Let’s _________ _________. B)根据各题后括号内的要求完成下列各题,每空一词(含缩略形式)。 66. Julie did her homework last night. ?(改为否定句) Julie _________ _________ her homework last night. 67. Jim cleaned his room yesterday. ?(改为一般疑问句) _________ Jim _________ his room yesterday? 68. —Did you write to your friend yesterday?? (补全答语) —No, _________ _________. 69. My sister’s weekend was excellent. ?(对画线部分提问) _________ _________ your sister’s weekend? 70. He visited his uncle yesterday evening. ?(对画线部分提问) _________ _________ he do yesterday evening? Ⅹ. 书面表达(10分) 假如你是简(Jane),昨天外出去郊游。请你给你的好朋友珍妮(Jenny)写一封电子邮件,描述你的这次郊游。70词左右,可适当发挥,电子邮件的格式已给出,不计入总词数。 Dear Jenny, ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Jane 参考答案 Ⅳ.?16-20 CDBCA??? 21-25 BBCCB Ⅴ.?26-30 CABCD??? 31-35 CABAD Ⅵ.?36-40 BDDAB??? 41. Last week.? 42. It was excellent.? 43. The beach.? 44. Yes, she did.? 45. They are going to school. Ⅶ.?46-50 GEBAD Ⅷ.?51. cows?52. picking?53. countryside?54. worry?55. fire?56. sunny?57. lovely? 58. Luckily? 59. growing? 60. paintings Ⅸ.?61. showed; around? 62. fed chickens? 63. came out? 64. interested in 65. go fishing? 66. didn’t do? 67. Did; clean? 68. I didn’t? 69. How was? 70. What did Ⅹ. One possible version: Dear Jenny, The weather was fine yesterday. I went to a park for a trip with my classmates. The park is far. We took a bus there. How beautiful the park was! We swam in the pool and then played volleyball. We took lots of foods and ate them for lunch under a big tree. In the afternoon, we went fishing and took lots of photos. All of us had a great time in the park. Jane

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 35KB
  • ID:4-6877398 外研版必修四Module 4 Great Scientists写作教案

    高中英语/外研版/必修4/Module 4 Great Scientists

    课 题:Module4 Great Scientists --------Writing ?一、 教学目标、方法和手段概述 课 题 Great scientist 课 型 Writing 目标要求 知识目标 Try to use the words, expressions and sentence structures of module 4 to write an essay about the great scientist Albert Einstein properly:●Begin with personal information.one of my favorite…, be born in…●Why?he?is great:? Write some facts about his main story.When he was very young; At the age of…Not… until/worked very hard…devote oneself to/ make contributions to…be famous for/received(was awarded/given)…was interested in/was fond of…died in…●End with comments?on?the?person.be called; be remembered as; be thought …. ; I think … ; one of the greatest ….; 能力目标 1. Develop a good writing habit--- reading, discussion and writing.2. Improve the students’ ability to learn how to write a short passage about a great scientist using the notes.3. Encourage and help the students to make sentences more organized and master the skills of writing a passage about a great scientist. 情感态度价值观 1. Guide the students to learn to work cooperatively with others.2. Help the students learn from the great scientists, such as the spirit of devoting to science, seeking truth and persistent dedication for human’s happiness and development. 教学重难 点 Help the students learn how to organize their language and write a passage about a great scientist.How to improve the student’s writing skills and encourage the students to participate in class actively. 教学方法 Task-based teaching method; group work and individual work to get every student to participate in class. 教学手段 多媒体;导学案 2、 教学流程设计 Pre-writing Step1. Revision & leading-in (3 minutes) (设计意图:创设情境,复习导入。以话题 Guess who he is! 开展师生互动、生生互动活动,激活学生已有知识进行主题导入,为下面进一步调动学生尝试写作奠定良好的情感基础。) T: Class begins! Ss: Good morning, Miss Gao! T: Good morning, boys and girls! Sit down, please! Ss: Thank you! T: In the previous lessons, we talked a lot about great scientists in the world. Now listen to me carefully and guess who he is. Guess who he is!He is a Chinese famous scientist.His achievements have something to do with farming.People will always remember him for what he did.He is called the father of hybrid rice. Ss: Yuan Longping T: Right! Who can say something about another scientist and let us guess? S1: Listen to me and guess. He is a famous Chinese physicist.He once studied in the USA and then returned to China.He made great contributions to space research.He is known as the father of China's missile. Ss: Qian Xuesen.(学生齐声) S2: … T: You have done a good job! We have learned a lot about great scientists. I find you are interested in science and scientists. Now let’s clear our learning aims. (幻灯片展示目标,明确任务 。) Please read it by yourselves. 1. Use the notes to write a short passage about the great scientist Albert Einstein with about 100 words. 2. Develop a good writing habit --- reading, discussion and writing.3. Make sentences more organized and master the skills of writing a passage. T: Do you know how to write about a great scientist? Ss: Silent. T: It doesn’t matter. In order to get some useful information for our writing, let’s read a short passage on page 37and find out the writer’s writing ideas. Step2. Reading: (about 142 words; suggested time: 5 minutes) (设计意图:利用课本中给的阅读材料,指导学生个别活动,阅读短文并回答问题;小组讨论 ( Work in groups and discuss ) 学习并分析怎样描写人物传记:抓住其出生年月、主要事迹、人们的评论等进行叙述。掌握写人物传记的常用词汇和句型。以问题的形式给学生具体的任务,同时也给学生独立思考的空间和合作交流的时间,任务链一环扣一环,引领学生理清写作思路,培养学生查找和获取有用信息的能力,为写作备料。) T: Please read the short passage on page 37 and finish the tasks by yourselves on your guiding paper as quickly as you can. ★Task 1: Vocabulary: Match the words in the box with the definitions. best-seller cosmology diagnose disability motor neurone disease victim 1. a person who has been attacked, injured or killed as a result of a crime, an accident, etc. 2. to discover the cause of an illness or a problem 1. a book that sells in very large numbers 2. the study of the origin and development of the universe 3. the state of being disabled 4. an illness Answers: 1.victim 2.diagnose 3.best-seller 4.cosmology 5.disability 6. motor neurone disease ★Task 2: Read the passage about Stephen Hawking and number the paragraphs in the correct order. ( activity 2 on page 37. ) Answers: 2—3—1 ★Task 3: Write the number of the paragraph.( activity 3 on page 37. ) 1. This paragraph explains why Hawking is famous. 2. This paragraph talks about Hawking’s personal life. 3. This paragraph talks about Hawking’s scientific career. Answers: 1) Paragraph 1( the third in the book)2) Paragraph 2( the first in the book)3) Paragraph 3( the second in the book) ★Task4: Look through the passage again to answer the following questions. 1). What’s the writing style (体裁)? 2). What’s the main verb tenses(时态)in the passage? Answers: 1)It is narration.(记叙文)2)The simple past tense.(一般过去时态) Ss: Read silently and do the tasks on their guiding paper for 5minutes. T: (5 minutes later.) Have you finished? Ss: Yes. (学生齐声) T:Good! You can discuss and share your answers in pairs for 2 minutes. T: Let’s look at the reading tasks together. Who’d like to share your information about vocabulary? S1: 1.victim 2.diagnose 3.best-seller 4.cosmology 5.disability 6. motor neurone disease T: Good understanding!( 展示幻灯片 ) Let’s look at the structure of the passage together. What is the correct order? S2: 2—3—1 T: Very good understanding! What about task 3? Who’d like to share your information with us? S3:1) Paragraph 1( the third in the book);2) Paragraph 2( the first in the book);3) Paragraph 3( the second in the book). T: Very good sentence! You are quite right! Who’d like to share your information about task 4? S4:这是一篇 记叙文,主要时态是一般过去时态。But I don’t know how to say in Engliash. T: It does’t matter. Thank you for your good understanding and correct analysis. You are quite right! In English it is a narration.(记叙文)。The simple past tense(一般过去时态) is mainly used in this passage. (板书:narration记叙文;the simple past tense一般过去时态。) T: Since we have read and analyzed the short passage, we have got the tenses (时态) and some detailed information about Stephen Hawking . Now it’s time for us to think about how to write an essay about the great scientist Albert Einstein. (展示幻灯片) Writing Task: 根据汉语提示,以A Simple Man of Great Achievement为题写一篇介绍爱因斯坦的短文。姓名:爱因斯坦 出生年月:1879. 3. 14 出生地:德国学历:14岁前自学数学,17岁开始在瑞士学习,1905年获博士学位工作简历:1905~1915进行他在物理学方面获得新发现的研究工作;1921年获诺贝尔奖,此外,还为人权和人类进步而工作性格业余爱好:喜欢音乐,生活简朴,对金钱和名誉不感兴趣注意:1.不要逐字翻译;2.字数100左右;3.标题已给,不计入总数。 I’d like to divide you into small groups and discuss the following questions.5 minutes allowed. (板书:1. How can we write the beginning of the passage?2. Why is Albert Einstein great? 3. What is your opinion?) Step3. Discuss and organize the information (13 minutes) (设计意图:采用分组讨论问题How to write about a biography of a famous person?引发学生自主探究、合作交流的教学方式,激发学生的写作动机与积极性,帮助学生激活与写作任务有关的知识网络, 点拨学生选择与整理素材,发现并掌握写作所需要的有用表达,为下文谋词成句、连句成篇和进一步高质量地完成写作任务做好充分的准备。) T: Discuss in groups and organize the information . 1. How can we write the beginning of the passage? 2. Why is Albert Einstein great? 3. What is your opinion? Ss: Discuss in groups and organize the information on their guiding paper for 5 minutes. ( Ss讨论时T在教室走动,密切关注各个小组的讨论进程,适时提供帮助并提醒学生在讨论中尽量使用英语交流。帮助平时不善言谈的学生和基础较差的学生开口交流。) T: Express as many ideas on the topic as you can. Share your answers with each other. (5 minutes later, collect the information Ss have found and exchanged.) T: OK, time is up. I heard your active words, very excellent! Let’s share your information. How can we write the beginning of the passage? S1: Albert Einstein was probably the most brilliant scientist of the twentieth century. T: A very good start! Any other introductions? S2: Albert Einstein was my favorite great scientist. He was born in Germany on March 14, 1879 and was a great scientist with an extraordinary imagination. Good idea! T: Good idea! Very beautiful sentences! How can we change the sentences above using modifiers(修饰语)? 例如可以巧用with结构做定语。 S3: Born in Germany, Albert Einstein was a great scientist with an extraordinary imagination. T: Excellent! (板书: Born in Germany, Albert Einstein was a great scientist with an extraordinary imagination.) Who can translate his sentence? S4: 爱因斯坦出生在德国,是一位有着非凡想象力的伟大科学家。 T: Good translation! I agree with you very much. Why is Albert Einstein great? S5: Before he was 14 years old, he had learned math. T: Quite right! We can also say: By 14 years old, he had learned advanced math all by himself. (板书: By 14 years old, he had learned advanced math all by himself.) Is there any other good ideas? S6: When he was 17 years old, he went to Switzerland and studied there. T: You made a very good sentence! Later, the great man Albert Einstein studied in Switzerland. (板书: When…went to …and studied …) Anything else? S7: 爱因斯坦在1905年获得博士学位并且开始进行他在物理学方面获得新发现的研究工作。But I don’t know how to say. T: It doesn’t matter. You have a very good idea! You are so active! Don’t be afraid to make mistakes. Who can help him in English? How can we translate his sentence? S8: In 1905, he received a doctor's degree. At the same time , he began his research and that helped him make a new discovery. T: Sounds great and good translation! Please think it over. How can we translate this sentence using an attributive clause? I think you can make this sentence. Be active, boys and girls! Have a try, please! S9: In 1905, he received a doctor's degree and began his research which led to a new discovery. T: Excellent translation!(板书: received a doctor's degree and began …which led to …)Is there any other good ideas? S10: In 1921, he won the Nobel Prize for physics. T: Quite right! A beautiful sentence!(板书:won the Nobel Prize for …)Any other good ideas? S11: He not only worked hard in physics, but also worked hard for human rights and progress. T: Who can translate this sentence using another method? S12: Besides his work in physics, he also worked hard for human rights and progress. T: Excellent translation! 谁还能用Not only复合句倒装翻译这句话? S13: Not only did he work hard in physics, but also he worked hard for human rights and progress. T: You are quite right! You made a very good sentence! (板书:Not only did he …but also he …) S14: Not only is he interested in science, but also he has a gift for music. T: Wonderful idea! (板书: Not only is he interested in science, but also he has a gift for music.)Any more information? S15:In his lifetime, he lived a simple life but wasn’t concerned about money and reputation. T: Well done! We can also say: All through his life, he led a simple life but cared little for money and fame. (板书: In his lifetime, he lived a simple life but wasn’t concerned about …/ All through his life, he led a simple life but cared little for money and fame.)What is your opinion about Albert Einstein? S16: I think he is a man who concentrates on the scientific research. T: Beautiful sentence! There is a right attributive clause in your sentence.(板书: I think …who concentrates on…) S17: In my opinion, he will be remembered as a really great scientist forever. T: Very good idea! (板书: In my opinion, be remembered as …) S18: He has made great contributions to benefiting the world, making him be thought one of the greatest scientists. T: Wonderful! I agree with you very much.(板书: made great contributions to benefiting…, making him be thought …) T: I’m very glad to hear that you have many different excellent ideas! Thank you for your good sentences! Albert Einstein has made so great contributions to benefiting the world that people speak highly of him and all respect him very much. We can learn a lot from him. It was Albert Einstein who changed people’s view of universe. Here I have two sentences said by Albert Einstein. Look at the screen, please. (展示幻灯片) If?A?is?a?success?in?life,?then?A?equals?x?plus?y?plus?z.?work?is?z;?y?is?play;?and?z?is?keeping?your?mouth?shut.???成功=工作+游戏+少说空话Imagination?is?more?important?than?knowledge.?想像力比知识更重要。 Ss: Read aloud. T: All of you performed well enough! Thank you, class! After discussion and sharing our information, we have got a lot of information about Albert Einstein. (展示幻灯片) How to write about a biography of a famous person?1. Begin with personal information, such as: birthday, birthplace and comments. one of my favorite…, be born in…2. Why?he?is great:? Write some facts about his main story such as experiences, hard work, achievements, good qualities, hobbies and so on. When he was very young; At the age of…Not… until/worked very hard…devote oneself to/ make contributions to…be famous for/received(was awarded/given)…was interested in/was fond of…died in…End with comments and your opinion.be called; be remembered as; be thought …. ; I think … ; one of the greatest ….; While-writing ★Task: Make sentences and write a passage about Albert Einstein. (15 minutes) (设计意图: 通过Pre-writing的各种活动,学生已经知道应该写什么和怎么写。此环节帮助学生在限定时间内,集中注意力静思默想,选择材料,组织材料,发挥想象,谋词成句,下笔成文,尝试写作。有利于培养学生写作的自信心和写作能力。老师个别指导以了解信息。) T: Now it is time for you to write a passage about Albert Einstein on your guiding paper. 15 minutes allowed, about 100 words. That is to say, 6---8 sentences. When you are writing, please pay attention to the following skills:(展示幻灯片) Writing skills:1.Use the information(内容) discussed if necessary .2. Use transitional word (过渡词)、conjunctions(连词)and clauses if necessary. 3. Pay attention to the grammar and tense.(时态)4. Spell the words correctly. 5. Keep your paper tidy. Ss: Begin to write a rough draft on their guiding paper and one student is asked to write on the blackboard. After 15 minutes, most of the class have finished it. Post-writing (设计意图::依照标准,自我修正;引领批改,点拨优化;同位合作,评改提高;赏读习作,共同提升。) Step1. Check the mistakes by themselves (3minutes) (依照标准,自我修正。) T:(展示幻灯片) Time is up. Stop here, class. Let’s evaluate your passage. Here are the standards on the screen. Read your writing and check the mistakes by yourselves first. 评价标准: A good composition: 1.内容(the key information) 2.逻辑性(structure and? conjunctions句型结构和连接词)3.语法运用(grammar and tense)?4.拼写与标点符号(correct spelling) 5.书写( handwriting) Ss: Read their writing and check the mistakes by themselves within 2 minutes Step2 . Check the writing together (2 minutes) ( 引领批改,点拨优化。) T: Now let’s look at the composition on the blackboard together.Please learn to appreciate the beautiful expressions.Firstly, what about his handwriting? Ss: Good handwriting! /Beautiful handwriting! / Wonderful handwriting! (学生赞不绝口) T: Excellent! I am very pleased to see so beautiful handwriting! He showed us the personal information of Albert Einstein in his first paragraph. What about his main story? S1: He showed us why?he was?great?in his second paragragh and… T: Ok, that’s good! What about the tense and sentences? S2: He used the past tense(一般过去时态). There are many good expressions, such as: Born in… with an…; When he was very young; At the age of…; Not…until/worked very hard; …devote oneself to…; received…; was interested in… and so on. T: What you said is very excellent! Do you know how to make his composition better? You know: good, better, best; never let it rest; till good is better; and better best. S3: We can improve our passage by using possible joining words: 递进 what’s more / besides / moreover / in addition / as well as… 因果 because (of) / as a result (of) / so… 目的 in order that / so as to… 转折 but / however… 并列 and T: Great! Is there any other opinions? S4 :… Step3. Check in pairs. (2 minutes) (同位合作,评改提高。) T: Good idea! Exchange your writing with your partner to correct language mistakes and get some suggested improvements. According to the standard below to make proper choices. Do this task in pairs on your guiding paper please. 4 minutes allowed. ★Task A. Check the writing with each other and make the choices with (√) 1).要点: 全面 (?) 遗漏个别要点 (?) 遗漏较多要点(?)2).句子: 完全正确(?) 少量错误 (?) 太多 (?)3).行文:流畅, 有效使用连词和从句(?) 基本流畅,个别错误(?)行文不连贯,连词使用不当(?) 4).低级错误(拼写,标点):没有(?)少量(?)较多(?)5).书写:美观(?) 一般(?) 较差(?) ★Task B. Underline(划下)the beautiful sentences with“~” and the mistakes with “---”. Ss: Evaluate in pairs within 4 minutes. T: OK, why not pick out your excellent work to read it loudly to our class and then tell us the good sentences in it? (T Select some good compositions to read to the whole class and then draw a conclusion. ) Step4. Enjoy the sample(范文)writing. (2 minutes) (赏读习作,共同提升。) T:Here is my composition. Please read it silently and try to find the good expressions in it. A Simple Man of Great AchievementBorn in Germany on March 14, 1879, Albert Einstein was a great scientist with an extraordinary imagination.By 14 years old, he had learned advanced maths all by himself. Later, he studied in Switzerland. In 1905, he received a doctor's degree and began his research and studies which led to a new discovery. In 1921, he won the Nobel Prize for physics. Besides his work in physics, he also worked hard for human rights and progress. All through his life, he led a simple life. He was fond of music but cared little for money and fame.He has made great contributions to benefiting the world, making him be thought one of the greatest scientists. We can learn a lot from him. Homework: T: Please rewrite your passage about Albert Einstein and hand in your final copies after class. Class is over. Good-bye, class! 三、课时作业 Rewrite the passage about Albert Einstein and hand in the final copies after class. 四、课时评价设计 1.自我评价: Activity What kind of help 写前阅读 理清写作思路,为自己下笔写作获了取有用信息。 ?小组讨论 ?为写作提取素材,练习听说,提高自信。 ?同位以及小组内评价和自我修正 在资源分享中提炼自己的写作素材,改进了自己的作文,提高了写作技巧。 2.小组互评 评价标准1. 内容(the information given)2. 逻辑性(structure and? conjunctions )结构和连词 3. 语法运用(grammar and tense)4. 拼写与标点符号(correct spelling) 5. 书写(handwriting) A. Check the writing with each other and make?the choices with (√) 1). 要点: 全面 (??)?? 遗漏个别要点 (?? )??? 遗漏较多要点(?? )2). 句子: 完全正确(???)??????? 少量错误?(?? )??? 错误太多 (?? )3).? 行文: 流畅,有效使用连词和从句(?? )? 基本流畅,个别错误(??) 行文不连贯,连词使用不当 (?? )4). 低级错误: (拼写,标点):没有(?? )???? 少量(?? )?? 较多(?? )5). 书 写:??? 美观(?? )??? 一般(?? )???? 较差(?? ) ?B. Underline (划下)the beautiful sentences with??“~” and the mistakes with ?“---”. 五、板书设计 1. How can we write the beginning of the passage?narration记叙文the simple past tense一般过去时态Born in Germany, Albert Einstein was a great scientist with an extraordinary imagination. 2. Why is Albert Einstein great? By 14…, he had learned …all by himself.When…went to …and studied …received a doctor's degree and began …which led to …won the Nobel Prize for …Not only did he …but also he …In his lifetime, he lived a simple life but wasn’t concerned about …All through his life, he led a simple life but cared little for money and fame. 3. What is your opinion?I think …who concentrates on…In my opinion, be remembered as …made great contributions to benefiting…, making him be thought … 六、 教后反思 本节写作教学课是高一年级Book 4, Module 4 Great Scientists中 writing部分的内容,主要是让学生学习怎样描述伟大人物的生平事迹。在整体设计上服从专题教学要求。 Help the students learn how to write a passage about Albert Einstein.是我这节课的教学重点。为了让学生弄清并掌握写作方法,本节课运用“讨论式”的英语教学模式和采用“任务型”英语教学途径训练学生的写作。在教学中注重阅读与写作结合。借助于阅读、分析人物传记的例文,典范的文章,非常适用于“写”的指导。通过小组讨论,明确写作思路和方法,进而掌握写作技巧,让学生认识到运用写作技巧可以提高作文水平。同时,可以培养学生写作的自信心。从学生的写作练习中可见他们基本能够掌握这些方法。 设计亮点: (一)、创设情境,复习导入。激活学生已有知识,奠定良好的情感基础。 (二)、教学环节设计科学,帮助学生拓展思路。能用合适的衔接语言和情境创造,使各个教学环节过渡自然。写前、写中和写后三部分思路清晰,主要围绕主问题How can we write the beginning of the passage? Why is Albert Einstein great? What is your opinion?展开教学,给学生独立思考的时间和思维空间,指导学生多角度去考虑问题,突显学生的主体意识。 (三)、板书设计得体。清楚体现本节课的学习重点,利于学生梳理写作结构和思路。 (四)、情感教育效果明显:作文与做人相结合,渗透理想、道德教育。 不足之处: (一)、第一节课在高一、三班上时,在时间安排上有些前松后紧。前面学生说的太多了,所以后面的教学内容没有进行完,没有共同欣赏范文的时间。预设的和生成没有达成一致。 (二)、第二节课在高一、四班上时,在围绕中心,小组讨论选材环节,没有真正照顾到教室右后方第六小组的同学。他们没有打开思路,畅所欲言。 努力方向: (一)、在听说课上,学生对伟大科学家的话题已经说的很多了,所以在这节课上只需引导学生把爱因斯坦的生平事迹说清楚,说具体,再指导学生学习伟人的伟大思想品德。这样,时间的预设的和生成就能达成一致。 (二)、关心每个学生特别是英语学困生,指导学生改进学习方法,提高学习能力。

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 125.5KB
  • ID:4-6877296 北师大版英语必修3 Unit 8 Adventure 单元练习题 含答案

    高中英语/北师大版/高一下册/模块3 Unit 8 Adventure

    北师大版英语必修3 Unit 8 Adventure 单元练习题 一、短语翻译 1. 起飞 2. 就在此刻 3. 出现,到场 4. 使理解(某事) 5. (坏事)突然发生,爆发 6. 坚持(某种)说法 7. 损坏不能运转 8. 继续做某事 9. 决定不履行(允诺的事) 10.______________颠倒地,倒置地 二、用所给动词的适当形式填空: 1. We can conclude his_______(confuse) look suggests that he gets________(confuse) by this________(confuse) question. 2. We (different) with each other about this matter. 3. He refused (identify) himself with the right wing of the Party. 4. It’s hard to imagine (live) anywhere else but here. 5. It promises (be) a lovely day. 6. We are not prepared (accept) these conditions. 7. Sooner or later you ( get) over the shock. 8. His suggestion is worth (consider). 9. I saw him (enter) the classroom. 10. I haven’t got enough big nails ( mend) the cupboard. 三、单项选择 1. If you want to have________,you must have proper equipment. A.a adventure B.an adventure C.a piece of adventure D.the adventure 2. He stood on the platform,________the train until it disappeared in the distance. A.minding B.watching C.noticed D.observed 3. .Our parents always get a little bit ________if we don’t manage to arrive when we say we will. A.eager B.anxious C.patient D.earnest 4. The way he did it differed ________we were used to. A.in which B.in what C.from what D.from which 5. .— Dad,you said you would buy me a new bicycle several days ago. — Yes,I’ll keep my ________if you do better in your exam. A.idea B.reality C.promise D.fact 6. 10.He thinks we shouldn’t go ahead with this plan because of the ______of failure. A.future B.pressure C.worry D.risk 7. .— How do you find the British Museum? — Great!It’s ________worth________. A.very;visiting B.well;a visit C.quite;being visited D.very much;visiting 8. The teacher turned ________when he heard someone whispering. A.around B.in C.to D.on 9. 15.Scientists hope to ________soon in their fight against heart disease. A.break in B.break out C.break up D.break through 10. 17.He looked around and saw a man _____his hand into the pocket of a passenger. A.put B.to be putting C.to put D.putting 11. — Must I turn off the gas after cooking? — Of course. You can never be ________careful with that. A.enough B.too C.so D.very 12. What he said sounded________. A.terrible B.terribly C.like terrible D.as terribly 13. Ladies and gentlemen,please remain _____until the plane has come to a complete stop. A.seated B.seating C.to seat D.seat 四、用advantage,benefit,interest与profit的正确形式填空 1. This project is of great ________to everyone. 2. Her rich experience gave her an/a ________over other applicants for the job. 3. This new invention will bring you great ________like a goldmine. 4. We work for our common________. 5. We shall derive much ________from reading good novels. 五、用所给词汇的正确形式填空 get about get along get away get across 1. I________ ________much better in my new job. 2. A police officer grabbed him,but he________ ________. 3. He sometimes has trouble ________his meaning ________in English. 4. The news of their secret wedding soon . 六、完成句子 1. 你能想像他作为一个演员而出名吗? Can you ________________________________as an actor? 2. 我简直想像不出这个地方几年之后会变成什么样子。 I just can’t imagine ___________________________________in a few years’ time. 3. 尸体被认出是失踪的飞行员。 The dead body ________________________the missing pilot. 4. 队员们很快就筋疲力竭了,食品也快吃完了。 The men were soon exhausted and were ________________________ food. 5. 我一定努力实现自己的宏伟目标。 I must try . 6. 我们正忙于为度假做准备。 We are__________________________. 7. 我真的要认真填写报税表了。 I really must in my tax form. 答案: 一、 1. take off 2. right now 3. turn up 4. get across 5. break out 6. stand by 7. break down 8. carry on 9. back out 10. upside down 二、 1. confused confused confusing 2. differ 3. to identify 4. living 5. to b 6. to accept 7. will get 8. considering 9. enter / entering 10. to mend 三、 1---13 BBBCC DBADD BAA 四、 1. benefit 2. advantage 3. profits 4. interests 5. benefit 五、 1. got along 2. got away 3. getting across 4. got about 六、 1. imagine him/his becoming famous 2. what the place is going to look like 3. was identified as 4. running out of 5. to achieve my great aim 6. busy preparing to go on holiday 7. get down to filling

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 27.5KB
  • ID:4-6877253 人教版九年级Unit12 Life is full of the unexpected讲义练习(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/九年级全/Unit 12 Life is full of the unexpected

    第1讲 Unit12 Life is full of the unexpected 语法题+句型 语法 题一:Mary was caught in a traffic jam and by the time she arrived at the airport,her father’s plane ______. A. took off B. had already taken off C. was taken off D. had already been taken off 题二:用括号中所给词的适当形式填空。 She was so interested in the book that she ________ (read) it for three hours before she realized it. 小结 1. 过去完成时:过去的过去; 起点在过去,终点也在过去 2. 结构:had(助动词)+ V过分 3. 考点: ? by +过去时间/过去动作 ? 一般过去时的动作为参照点,在其之前发生 题三:单选 They thanked me for what my daughter _______. A. did B. has done C. does D. had done 题四:改错 I met an old friend yesterday. We haven’t seen each other for 5 years. 小结 难点: ? 与现完的区别:时间参照点不同 ? 现完:起点在过去,终点在现在 ? 过完:起点在过去,终点也在过去 句型 题五:完成句子 我正要离开时天突然下雨了。 I _______ _______ _______ leave _______ it began to rain. 题六:单选 I will never forget the day _______ I came to my university. A. when B. which C. what D. that 题七:改错 Last year he worked hard at English. He did as many exercises as he can. 题八:单选 — Susan left for America this morning. — Oh, I thought she _____ till next week. A. won’t go B. isn’t going C. hadn’t gone D. wouldn’t go 题九:单选 I don’t like vegetables ______ they are good for my health. A. because B. even though C. after all D. so that 第2讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(上) 词语 题一:完成句子 The drop in prices was quite _______________ (出乎意料的). 题二:完成句子 I _____________(睡过头) this morning. 拓展: 过度劳累______________ 超时______________ 超重______________ 题三:用括号中所给词的适当形式填空。 1. Listen! The bell _____________ (ring). 2. I __________ (ring) you up last night but nobody answered. 题四:单选 Tom drove by and gave me a _____ on the way home. A. flight B. run C. walk D. lift 寓词于境 1. We live on the same block. 2. There was a block in the pipe and the water couldn’t flow away. 3. The police have blocked the road to catch the thief. 4. He lives in the white-painted apartment block. 5. A block of stone lies on the road. 题五:单选 The alarm is _____. There must be something wrong with the car. A. going on B. going by C. going off D. going down 题六:用括号中所给词的适当形式填空。 He kept ____________ (stand) there for three hours. 题七:介词填空 Please wait _______ line ________ other people. 题八:完成句子 Don’t ________ ________ (盯着看) me. 题九:用括号中所给词的适当形式填空。 “Why on earth did you do such a stupid thing?”, she asked in _______________ (believe). 题十:用方框中所给词填空。 above on over 1. Please leave the glasses ________ the table. 2. They held a large umbrella _________her. 3. Temperatures will rise _______ zero tonight. 4. We waited ________ two hours. 5. Birds flew __________ the trees. 第3讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(下) 词语 题一:完成句子 Teachers are often compared to (比作) _________(burn) candles. 题二:完成句子 Who is the greatest poet alive? (同义转换) Who is the greatest _____________ poet? 题三:单选 Miss Lee didn’t __________ at our party because she was ill. A. show up B. give up C. get up D. take up 寓词于境 1. You are such a fool to be cheated by a kid. 2. Don’t fool me! 3. You’re fooling yourself if you think the rich are all unhappy. 题四:用方框中所给词填空。 embarrassed embarrassing He felt__________________ to be asked such an ___________ question. 题五:用括号中所给词的适当形式填空。 1. The delay of our flight has _____________ (announce). 2. No formal ________________ (announce) has been made. 题六:介词填空 We sold dictionaries _________ the students __________ very low prices so they were sold ________ quickly. 题七:用方框中所给词的适当形式填空。 discovery discover 1. She ______________ that the dog had escaped. 2. I felt I’d made a great _____________. 题八:用括号中所给词的适当形式填空。 The flight to Nanjing has ______________ (cancel). 题九:用括号中所给词的适当形式填空。 He is the only person that is ____________ (believe) so you can turn to him. 题十:用括号中所给词的适当形式填空。 The problem won’t ____________ (appear) by itself. You need to try to solve it. 第4讲 Unit12 Life is full of the unexpected 书面表达 书面表达 题一:请以An Embarrassing Experience 为题目,写一次自己的尴尬经历。 要求:80 词左右。 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 写经历 ? 体裁:记叙文 ? 人称:第一人称 ? 时态:一般过去时,过去进行时,过去完成时…… ? 结构:总分总 ? Part One:时间,地点,人物 ? Part Two: 具体经历(时间顺序) ? Part Three:总结+感受 选材 主题:“embarrassing” ? mistaken A for B ? do shopping without taking wallet ? forget something important ? be fooled by others ? do something wrong because of nervousness 可用句型 ? Last… I had an embarrassing experience in… ? An embarrassing thing happened to me in … last… ? I still remember an embarrassing experience which happened to me in… last... ? By the time…, I realized that I had… ? I was about to… when I … ? I was doing… when I… ? I didn’t know what to do when/until… ? It took me … to … ? I was so… that… ? What an embarrassing experience it was! ? It was an embarrassing experience but also valuable for me. ? It was the longest …minutes of my life. ? I will never forget. ? I hope I will be … 模板 An Embarrassing Experience An embarrassing experience happened to me when ______(时间) in______(地点). I was chosen/wanted to _________(事件). I was about to _________ when _________ (细节1). I was so _________ that _________ (细节2). I had to _________ to _________ (细节3). I was trying to ________when ________ (细节4). By the time I ________, I ________ (细节5). It took me ________ (段时间)to ________(细节6). The result ________ (结果). What an embarrassing experience it was! I will never forget. Keys: 第1讲 Unit12 Life is full of the unexpected 语法题+句型 题一:B 题二:had read 题三:D 题四:I met an old friend yesterday. We haven’t hadn’t seen each other for 5 years. 题五:was about to, when 题六:A 题七:Last year he worked hard at English. He did as many exercises as he can. could 题八:D 题九:B 第2讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(上) 题一:unexpected 题二:overslept, overwork, overtime, overweight 题三:1. is ringing 2. rang 题四:D 题五:C 题六:standing 题七:in, with 题八:stare, at 题九:disbelief 题十:1. on 2. over 3. above 4. over 5. above 第3讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(下) 题一:burning 题二:living 题三:A 题四:embarrassed; embarrassing 题五:1. been announced 2. announcement 题六:to; at; out 题七:1. discovered 2. discovery 题八:been cancelled 题九:believable 题十:disappear 第4讲 Unit12 Life is full of the unexpected 书面表达 题一: An Embarrassing Experience An embarrassing experience happened to me when I was a freshman in high school. I was chosen to represent my class in an English speech competition. This was an important task for me to undertake. I was given three minutes to prepare and then I stood in front of four judges and hundreds of audience. I was about to start when I forgot what to say. I was so nervous that my knees started shaking. I had to hold the desk to keep my balance. I was trying to recall my speech when the judge asked me to introduce myself first. By the time I finished the self-introduction, I realized I had found my words. It took me 5 minutes to finish my speech. I was sweating a lot, but I made it through. The result came as no surprise to me——I lost the competition. What an embarrassing experience it was! It was the longest five minutes of my life. I hope I will be more courageous next time. 课后练习 第5讲 第49讲 Unit12 Life is full of the unexpected 语法题+句型 题一:She didn’t go to bed until she __________ her work. A. finished B.had been finished C. was finished D. had finished 题二:翻译 我睡觉前把所有的灯都关了。 ________________________________________ 题三:用括号中所给词的适当形式填空。 Jack didn’t go to the cinema because he ________ (see) the film. 题四:翻译 她在跳舞前给我们唱了一首歌。 _________________________________________ 题五:What you _______ made me very upset. A. did B. had done C. does D. has done 题六:翻译 他们昨天走路回家,因为他们花光了所有的钱。 _________________________________________ 题七:改错 My parents reached home yesterday. I have cooked the dinner already. 题八:翻译 到去年年底,她已经写了好几本书。 _________________________________________ 题九:完成句子 我正要上床睡觉,电话铃响了。 I _______ _______ _______ go to bed _______ the telephone rang. 题十:翻译 我们正要到家时天突然下雨了。 ______________________________________. 题十一:I still remember the day _______ I first met Jennifer. A. which B. when C. what D. that 题十二:翻译 这就是他工作过的办公室。 _____________________________________ 题十三:改错 I got away as quick as I can. 题十四:翻译 我过去尽可能地帮助他。 ________________________________________ 题十五:She told us that she _____ with us, if it rained. A. won’t go B.wouldn’t go C. hadn’t gone D. isn’t going 题十六:翻译 他说过他会来看我。 _________________________________________ 题十七:The phone woke me up, ___________ it wasn’t very loud. A. because B. so that C. after all D. even though 题十八:翻译 尽管是很久以前的事,但我还记得。 _______________________________________ 第6讲 第50讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(上) 题一:完成句子 What an _______________ (出乎意料的) surprise! 题二:翻译 她的死出人意料。 ________________________________________ 题三:完成句子 Sorry, I’m late. I _____________(睡过头). 题四:翻译 我忘了上闹钟,睡过了头。 ________________________________________ 题五:用括号中所给词的适当形式填空。 1. I __________ (ring) the doorbell but no one came. 2. My ears are_____________ (ring). 题六:翻译 1. 她打电话叫出租车。 ________________________________________ 2. 现在我在摁门铃。 ________________________________________ 题七:Could you give me a _____ to the next village? A. flight B. run C. walk D. lift 题八:翻译 司机让他搭便车去车站。 _________________________________________ 题九:The fire alarm _____. I just grabbed my clothes and ran out. A. went off B. went on C. went down D. went by 题十:翻译 火警警报器正在响。 _______________________________________ 题十一:用括号中所给词的适当形式填空。 He kept____________ (wait) for me outside the classroom. 题十二:翻译 他一直和我说这不是他的错。 _______________________________________ 题十三:介词填空 Customers stood ______ line _______ 20 minutes. 题十四:翻译 他们排队等候买票。 _________________________________________ 题十五:完成句子 What are you ________ ________ (盯着看)? 题十六:翻译 她盯着她的脚。 _________________________________________ 题十七:用括号中所给词的适当形式填空。 They sat there in shock and _______________ (believe). 题十八:翻译 他的眼睛睁得很大,满是不信任。 ________________________________________ 题十九:用方框中所给词填空。 above on over 1. There was a lamp hanging _________ the table. 2. She stayed in Beijing for _________ a month. 3. We cannot accept children _________ the age of 10. 4. We were flying _________ the clouds. 5. Put it _________ the table. 题二十:翻译 1. 桌子上有一个杯子。 _________________________________________ 2. 他们跳过了小河。 _________________________________________ 3. 他六十多岁了。 _________________________________________ 4. 他们在车库上建了一间新屋。 _________________________________________ 5. 今天夜间的温度不会高于零度。 _________________________________________ 第7讲 第51讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(下) 题一:完成句子 She was rescued (救) from a _________(burn) building. 题二:翻译 她用手捂着火辣辣的脸。 ________________________________________ 题三:完成句子 Who is the greatest pianist alive? (同义转换) Who is the greatest _____________ pianist? 题四:翻译 水对所有生物都是非常重要的。 ________________________________________ 题五:We had agreed to meet at the gym, but Larry didn’t __________. A. give up B. show up C. get up D. take up 题六:翻译 我们以为你永远都不会露面了。 ________________________________________ 题七:用方框中所给词填空。 embarrassed embarrassing That was such an __________ question and it made me __________. 题八:翻译 没什么好难堪的。 _____________________________ 题九:用括号中所给词的适当形式填空。 1. I have an _______________ (announce) to make. 2. The result has _____________(announce). 题十:翻译 1. 广播通知了我们的航班没有? _________________________________________ 2. 公告刊登在当地报纸上。 _________________________________________ 题十一:介词填空 We sold books _________ the book stores __________ very high prices so they were not sold ______. 题十二:翻译 电脑马上就卖完了。 ________________________________________ 题十三:用方框中所给词的适当形式填空。 discovery discover 1. This _____________ excited him. 2. I _____________ some great places to eat yesterday. 题十四:翻译 1. 她早上醒来发现自己独自一人。 ________________________________________ 2. 这种药物并不是一个新发现。 ________________________________________ 题十五:用括号中所给词的适当形式填空。 Our travel plan has ______________ (cancel). 题十六:翻译 我现在取消订单是不是太晚了? ______________________________________ 题十七:用括号中所给词的适当形式填空。 Her explanation sounded ____________ (believe), so we forgave her. 题十八:翻译 这是可信的证据。 _______________________________________ 题十九:用括号中所给词的适当形式填空。 His phone ____________ (appear). Where is his phone? 题二十:翻译 飞机消失在云里。 ________________________________________ 第8讲 第52讲 Unit12 Life is full of the unexpected 书面表达 题一:请以An Unforgettable Experience 为题目,写一次自己的难忘经历。 要求:80 词左右。 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 题二:还记得发生在你身上最难忘的一次经历吗?某英文报纸正在以An Unforgettable Experience为题进行征文活动。请你写一篇短文,描述一次难忘的经历,并谈谈你的感想。 注意:文中不得出现真实的校名和姓名; 字数不少于80词。 参考词语:remember, help, wonderful, feel, think An Unforgettable Experience Everyone has some unforgettable experiences. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Keys: 第49讲 Unit12 Life is full of the unexpected 语法题+句型 题一:D 解析:句意为“她直到完成工作才去睡觉。”主语she和动词finish是主动关系,排除B和C;“睡觉”发生在过去,“完成工作”发生在过去的过去,时态用过去完成时,故选D。 题二:参考答案:I had turned off all the lights before I went to bed. 解析:“睡觉”发生在过去,“关灯”发生在过去的过去,时态用过去完成时。 题三:had seen 解析:句意为“杰克没有去看电影,因为他看过那部电影。”“没有去看电影”发生在过去,“看过那部电影”发生在过去的过去,时态用过去完成时。 题四:参考答案:She had sung a song to us before she danced. 解析:“跳舞”发生在过去,“唱歌”发生在过去的过去,时态用过去完成时。 题五:B 解析:句意为“你所做的事让我很沮丧。”“让我沮丧”发生在过去,“做事”发生在过去的过去,时态用过去完成时。 题六:参考答案:They walked home yesterday, because they had spent all their money. 解析:“走路回家”发生在过去,“花光钱”发生在过去的过去,时态用过去完成时。 题七:My parents reached home yesterday. I have had cooked the dinner already. 解析:根据句意可知“做饭”发生在过去的过去,时态用过去完成时,结构是had+过去分词。 题八:参考答案:She had written a number of books by the end of last year. 解析:by the end of last year可知主句的动作发生在过去的过去,因此句子时态是过去完成时。 题九:was about to, when 解析:be about to do...when...意为“正要做某事,就在这时……”。 题十:参考答案:We were about to get home when it began to rain. 解析:be about to do...when...意为“正要做某事,就在这时……”。 题十一:B 解析:句意为“我还记得第一次见到詹妮弗的那一天。”横线后的部分是定语从句,先行词是the day,在定语从句中作时间状语,故选关系副词when。 题十二:参考答案:This is the office where he worked. 解析:句子中包含定语从句, 先行词是the office,在定语从句中作地点状语,用关系副词where。 题十三:I got away as quick as I can. could 解析:句意为“我尽快离开了。” 句子时态是一般过去时,将can改为can的过去式could。 题十四:参考答案:I used to help him as much as I could. 解析:句子时态是一般过去时,used to do sth.意为“过去常常做某事”。 题十五:B 解析:句意为“她告诉我们如果下雨的话,她就不和我们一起去了。”主句时态是一般过去时,宾语从句的时态是关于过去的时态。if引导的条件状语从句时态为一般过去时,填空处的时态用过去将来时。 题十六:参考答案:He said he would come to see me. 解析:主句时态是一般过去时,宾语从句的时态是过去将来时。 题十七:D 解析:句意为“尽管电话声音不是很大,但还是把我吵醒了。”because因为;so that以至于;after all毕竟;even though尽管。根据句意选D。 题十八:参考答案:I can still remember, even though it was so long ago. 解析:“尽管”翻译为even though。 第50讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(上) 题一:unexpected 解析:句意为“这是一个多么出乎意料的惊喜啊!”“出乎意料的”翻译为unexpected。 题二:参考答案:Her death was unexpected. 解析:“出乎意料的”翻译为unexpected。 题三:overslept 解析:句意为“很抱歉我迟到了,我睡过头了。”句子时态是一般过去时,填oversleep的过去式overslept。 题四:参考答案:I forgot to set my alarm and I overslept. 解析:句子时态是一般过去时,谓语动词用过去式。 题五:1. rang 2. ringing 解析:1. 句意为“我按了门铃,但没有人来。”句子时态是一般过去时,填ring的过去式rang。 2. 句意为“我耳鸣了。”耳朵和鸣叫是主动关系,用be+现在分词的结构。 题六:参考答案: 1. She rang for a taxi. 2. I am ringing the door bell now. 1. 解析:句子时态是一般过去时,谓语动词用过去式。 2. 句子时态是现在进行时,结构是be+现在分词。 题七:D 解析:句意为“能让我搭你的车到前面那个村子吗?”give sb. a lift意为“让某人搭车”。 题八:参考答案:The driver gave him a lift to the station. 解析:give sb. a lift意为“让某人搭车”。 题九:A 解析:句意为“火警响了,我抓起衣服就跑了出去。”go off意为“(警报器等) 发出声响”,根据句意选A。 题十:参考答案:The fire alarm is going off. 解析:go off意为“(警报器等) 发出声响””。 题十一:waiting 解析:句意为“他一直在教室外等我。”keep doing sth.意为“一直做某事”。 题十二:参考答案:He kept telling me it wasn’t his fault. 解析:keep doing sth.意为“一直做某事”。 题十三:in, for 解析:句意为“顾客排了20分钟的队。”stand in line意为“排队”,段时间前加介词for。 题十四:参考答案:They waited in line for the tickets. 解析:wait in line意为“排队等候”。 题十五:staring, at 解析:句意为“你在盯着看什么?”时态是现在进行时,填stare的现在分词staring。stare at意为“盯着看”。 题十六:参考答案:She stared at her feet. 解析:stare at意为“盯着看”。 题十七:disbelief 解析:句意为“他们吃惊地坐在那里,不敢相信。”disbelief是名词,意为“不信”。 题十八:参考答案:His eyes were wide in disbelief. 解析:disbelief是名词,意为“不信”。 题十九:1. over 2. over 3. above 4. above 5. on 解析:1. 句意为“桌子上方吊着一盏灯。”over意为“悬在……上”,强调在正上方。 2. 句意为“她在北京逗留了一个多月。”over意为“多于(时间)”,与时间连用。 3. 句意为“我们不能接受10岁以上的儿童。”above意为“(数目、数量、水平、年龄)超过,多于,大于”,与最低限度或某固定点相关联。 4. 句意为“我们在云层上面飞行。”above意为“在……上”,不一定在正上方。 5. 句意为“把它放在桌子上。”on意为“在……上”,指接触物体表面。 题二十:参考答案: 1. There is a cup on the table. 2. They jumped over the river. 3. He’s over sixty. 4. They built a new room above/over the garage. 5. Temperatures will not rise above zero tonight. 1. 解析:on意为“在……上”,指接触物体表面。 2. over表示从某物的一边移至另一边。 3. over意为“多于(时间)”,常与时间连用。 4. above和over均可表示位置高于……或在……上。 5. above意为“(数目、数量、水平、年龄)超过,多于,大于”,与最低限度或某固定点相关联。 第51讲 Unit12 Life is full of the unexpected 重点词语(下) 题一:burning 解析:句意为“她被从着火的大楼里救了出来。”burning是形容词,意为“燃烧着的”。 题二:参考答案:She put her hands to her burning face. 解析:burning是形容词,意为“发热的”。 题三:living 解析:living是形容词,意为“活着的”。 题四:参考答案:Water is very important to all living things. 解析:living things意为“生物”。 题五:B 解析:句意为“我们商量好在体育馆见面,但拉里没有来。”show up意为“露面”,符合语境,故选B。 题六:参考答案:We thought that you were never going to show up. 解析:show up意为“露面”。 题七:embarrassing; embarrassed 解析:句意为“这是一个令人尴尬的问题,让我感到尴尬。”embarrassing意为“令人尴尬的”,修饰物;embarrassed意为“感到尴尬的”,修饰人。 题八:参考答案:There’s nothing to be embarrassed about. 解析:embarrassed意为“感到尴尬的”。 题九:1. announcement 2. been announced 1. 解析:句意为“我要宣布一件事。”announcement是名词,意为“公告”。 2. 句意为“结果已经公布了。”句子时态是现在完成时,语态是被动语态,现在完成时的被动结构是have/has been done。announce是动词,意为“宣布”。 题十:参考答案: 1. Has our flight been announced by the broadcast yet? 2. The announcement appeared in the local newspaper. 解析:1. announce是动词,意为“宣布、播报”。 2. announcement是名词,意为“公告”。 题十一:to; at; out 解析:句意为“我们以很高的价格卖书给书店,因此它们没有被卖光。”sell sth. to sb.意为“卖给某人某物”,at high prices意为“以高价钱”,sell out意为“卖光”。 题十二:参考答案:Computers were sold out immediately. 解析:sell out意为“卖光”。 题十三:1.discovery 2. discovered 解析:1. 句意为“这一发现使他兴奋不已。”discovery是名词,意为“发现”。 2. 句意为“昨天我发现了一些吃饭的好地方。”discover是动词,意为“发现”。句子时态是一般过去时,填动词过去式。 题十四:参考答案: 1. She woke in the morning and discovered she was alone. 2. The drug is not a new discovery. 解析:1. discover是动词,意为“发现”。 2. discovery是名词,意为“发现”。 题十五:been cancelled 解析:句意为“我们的旅行计划取消了。”时态是现在完成时,语态是被动语态,现在完成时的被动结构是have/has been done。cancel是动词,意为“取消”。 题十六:参考答案:Is it too late to cancel my order? 解析:cancel是动词,意为“取消”。 题十七:believable 解析:句意为“她的解释听起来可信,因此我们原谅了她。”believable是形容词,意为“可信的”。 题十八:参考答案:It is believable evidence. 解析:believable是形容词,意为“可信的”。evidence是不可数名词。 题十九:disappeared 解析:句意为“他的电话不见了。他的电话在哪里?”disappear是动词,意为“消失”。 题二十:参考答案:The plane disappeared in the clouds. 解析:disappear是动词,意为“消失”。 第52讲 Unit12 Life is full of the unexpected 书面表达 题一:参考答案: An Unforgettable Experience An unforgettable experience happened to me when I went to Dalian with my family. We got there by air. Dalian is a very beautiful and modern city. On the bus, we could see all kinds of buildings which were great. In the morning, we got to the hotel we booked. After breakfast, we began our travel. First we took the bus to the Sea Park. There were so many different kinds of fishes that I couldn’t believe my eyes. We also saw the show of dolphins. Then we had lunch in a restaurant. The seafood which was very famous in China was delicious. After lunch we went swimming. We also went to some other places which were interesting and famous in Dalian. Several days later, we left Dalian. On our way home, we were very happy. This was the reason why we didn’t feel tired. In sum, we had a good holiday. 题二:参考答案: An Unforgettable Experience Everyone has some unforgettable experiences. I will never forget my first volunteer work. Last summer, our class went to a country primary school to help the students there. First, we gave away some books and stationery to them. There were not many books for them to read, let alone stationery. Then we talked about school life. I was quite shy before, but to my surprise, I talked with some students for almost an hour without intermission. I shared my effective study methods with them excitedly. Finally, we played games together. All of us felt so happy. By doing the volunteer work, I not only gained happiness, but also became more confident. It made me experience that giving is receiving. Volunteering is of tremendous benefits to both those in need and society. I sincerely hope that everyone can join the volunteering work. It is not only good to our society, but also a chance for us to grow and learn.

    • 2020-02-14
    • 下载1次
    • 81KB
  • ID:4-6877146 人教版九年级Unit14 I remember meeting all of you in Grade讲义练习(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/九年级全/Unit 14 I remember meeting all of you in Grade 7.

    第1讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 句型 句型 题一:完成句子 ___________________________ (无论雨下多久), there will be a rainbow in the end. 题二:完成句子 ____________________ (无论你去哪) and __________________ (无论你何时回来), I will be right here waiting for you. 题三:完成句子 I look back at these past three years and I remember many things. (同义转换) _______ _______ ______ these past three years, I remember many things. 题四:完成句子 看到远处的灯光,我知道我已经找到了那个村庄。 _________ the light in the distance, I ________ I had found the village. 题五:完成句子 永远不要不遵守规则。 _______ _______ ______ obey the rules. 题六:完成句子 不犯错是很难的。 _____________________________ mistakes. 题七:完成句子 1. 有些人不容易对付。 Some people __________ to _________________. 2. 坏习惯有时候很难戒掉。 ______________________________________. 题八:完成句子 虽然雨下得很大,但是我们都准时上学。 _________ it rained heavily, _________ we all got to school on time. 题九:用括号中所给词的适当形式填空。 I still remember________ (see) this group of friends last year but I forgot __________ (ask) about their phone numbers. 题十:完成句子 1. 时光飞逝。 Time _______ _______ fast. 2. 时间过得多么快啊! ________ ________ time ______ _______! 3. 我不敢相信时间过得是这么快。 I can’t _________ ________ ________ time ______ _______. 第2讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(上) 词语 题一:完成句子 We are ________ ________ ________(做调查) on students’ habits. 题二:完成句子 1. The government does a lot to improve people’s_________ __________(生活水平). 2. We should speak ____________ ____________ (标准汉语). 题三:完成句子 It has rained for three days ___________________ (连续地). 题四:用方框中所给词的适当形式填空。 instruction(s) instructive instruct 1. The lecture is helpful and _____________. 2. She _________the students to use sign language. 3. Read the _____________ before you turn on the machine. 寓词于境 1. The population doubled within 50 years. 2. I’d like to book a double room. 3. “Supper” is spelt with double “p”. 4. She’s the double of her mother. 5. Fold the paper double. 题五:完成句子 1. 我们去购物好吗? ________ ________ go shopping? 2.这个周日我们将要去公园。 We ________ _________ to the park this Sunday. 题六:完成句子 1. We will try to __________________ (制定出,提出) a plan as soon as possible. 2. Things just didn’t _________________ (进展) as planned. 3. Let me _________________ (计算出) how much money you owed me. 4. I _____________ (锻炼) regularly to keep healthy. 题七:完成句子 _____________________ (回顾) history will make you know more about the relationship between the two countries. 题八:用括号中所给词的适当形式填空。 1. She fought and _____________ (overcome) her fear of flying. 2. The night before the test I was_____________ (overcome) by fear and stress. 题九:完成句子 You can use my kitchen if you promise not to ________________ (弄得一塌糊涂). 题十:改错 What a messy it is in your room! _______________________________________ 题十一:用括号中所给词的适当形式填空。 1. She is a _____________ (graduate) in history. 2. My whole family came to my _____________ (graduate) ceremony. 题十二:用恰当的介词填空。 She graduated ___________ Harvard University. 题十三:单选 When you are in trouble, it’s better to ________. A. keep your cool B. get nervous C. keep warm D. keep crying 题十四:用括号中所给词的适当形式填空。 He is a kind boy, very gentle and ___________ (care). 第3讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(下) 词语 题一:用括号中所给词的适当形式填空。 Their classroom is on the first floor and ours ___________ (be) on the second floor. 题二:完成句子 1. As the days _____________(流逝), my grandmother was becoming sicker and sicker. 2. I _____________(路过) his house every day. 寓词于境 1. Draw an angle of ninety degrees. 2. I agree with you to a certain degree. 3. My brother has a master’s degree from Harvard. 题三:单选 I ________ what you said, but I don’t ________ you. A. believe; believe in B. believe in; believe C. believe; believe D. believe in; believe in 题四:1. 用恰当的介词填空。 I congratulated them ___________ their success. 2. 用括号中所给词的适当形式填空。 _______________ (congratulate) on your exam results! 题五:完成句子 Young men should _______ ________ ______(渴望……) knowledge. 题六 :用括号中所给词的适当形式填空。 I am very ___________ (thank) to my teachers for their teaching and help. 题七:用括号中所给词的适当形式填空。 ___________ (last), I would like to thank my parents for all their support. 题八:用括号中所给词的适当形式填空。 All the ___________ (task) have been fulfilled. 承担任务________ the task 执行任务________ the task 题九:完成句子 1. Two boys were standing _______ _______ (在……前面) us. 2. Thanks to your help, we finished the task _______ ______ ________ (提前). 题十:用括号中所给词的适当形式填空。 The girl, along with her two friends, ________ (be) chosen by the show. 题十一:完成句子 Everyone should ________ ________ ________ (对……负责任) his or her work. 题十二:1. 用括号中所给词的适当形式填空。 Each room has a __________ (separate) bathroom. 2. 用恰当的介词填空。 The river separates this village ________ that one. 题十三:用括号中所给词的适当形式填空。 1. Before ___________ (set) out, check if you have everything prepared. 2. Early in the morning he set out ________ (do) his work. 题十四:单选 Our teacher __________ the meeting yesterday. A. attended B. took part in C. joined in D. joined 第4讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 书面表达 书面表达 题一:每个人在学校期间,都有自己难忘的老师。假如你叫李华,毕业在即,请你根据以下提示给你的英语老师(Miss Zhang)写一封信。 内容包括: 1. 表达感激之情; 2. 老师给了你哪些帮助; 3. 你的祝福。 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 感谢信的结构 ? Part one:简单问候+写作背景+写作意图 ? Part two:感谢的理由,具体的帮助,具体的事件 ? Part three:提出祝福 可用句型 ? How time flies! ? I will leave school soon. ? Looking back at the past three years, I gained a lot… ? I am writing this letter to thank you for… ? I am thankful to you for… ? I still remember… ? I used to be… ? I found it difficult to… ? No matter how hard I tried, I still couldn’t… ? As soon as you knew it, you helped/ encouraged/instructed me to… ? With your help, I made great progress in… ? I became confident/interested… ? Though I have to say goodbye to you very soon, I still think I am so lucky to be one of your students. ? Without you, I couldn’t… ? I hope… ? I wish… ? Best wishes to you! 模板 Dear ________, How time flies! I will leave ________(地点)soon. Looking back at the past ________(段时间), I gained a lot________(从某方面). I am writing this letter to ________(写信目的). I still remember when I ________(做某事), I found it difficult to ________(困难). No matter how hard I tried, I still couldn’t ________(困难). I lost my confidence and almost gave it up. As soon as you knew it, you instructed me to ________(方法1). Besides, you always ________(方法2). Ever since then I ________(结果). Though I have to say goodbye to you very soon, I still think I am so lucky to ________(个人感想). I hope you can stay in good health and happiness will always be around you. Best wishes to you! Yours, _____ Keys: 第1讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 句型 题一:No matter how long it rains 题二:Wherever you go, whenever you come back 题三:Looking back at 题四:Seeing, knew 题五:Never fail to 题六:It is hard not to make 题七:1. are not easy, deal with 2. Bad habits are sometimes difficult to give up 题八:Though/Although, 题九:seeing, to ask 题十 :1. goes by 2. How fast, goes by 3. believe how fast, goes by 第2讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(上) 题一:doing a survey 题二:1. living standard 2. standard Chinese 题三:in a row 题四:1. instructive 2. instructs/instructed 3. instructions 题五:1. Shall we 2. will/shall go 题六:1. work out 2. work out 3. work out 4. work out 题七:Looking back at 题八:1. overcame 2. overcome 题九:make a mess 题十:What a messy it is in your room! mess 题十一:1. graduate 2. graduation 题十二:from 题十三:A 题十四:caring 第3讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(下) 题一:is 题二:1. went by 2. go by 题三:A 题四:1. on 2. Congratulations 题五:be thirsty for 题六:thankful 题七:Lastly 题八:tasks, take, perform 题九:1. ahead of 2. ahead of time 题十:was/has been 题十一:be responsible for 题十二:1. separate 2. from 题十三:1. setting 2. to do 题十四:A 第4讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 书面表达 题一: Dear Miss Zhang, How time flies! I will leave school soon. Looking back at the past three years, I gained a lot from your class. I am writing this letter to thank you for all the help you’ve given to me. I still remember when I began to learn English. I found it difficult to speak in front of others. No matter how hard I tried, I still couldn’t do well in it. I lost my confidence and almost gave it up. As soon as you knew it, you instructed me to pronounce each word correctly and helped me practice spoken English by making conversations with me. Besides, you always encouraged me whenever I made a little progress. Ever since then I have been interested in English and made great progress in it. Though I have to say goodbye to you very soon, I still think I am so lucky to be one of your students. I hope you can stay in good health and happiness will always be around you. Best wishes to you! Yours, Li Hua 课后练习 第5讲 第57讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 句型 题一:完成句子 ___________________________ (无论花多长时间), I will finish this work. 题二:翻译 不管走多远,我都要去那儿。 _________________________________________ 题三:完成句子 ____________________ (无论你去哪) ,I will go with you. 题四:翻译 无论乘客想要去哪里出租车司机都不会拒绝。 _________________________________________ 题五:完成句子 I look back at my junior high days and I have so much to share. (同义转换) _______ _______ ______ my junior high days, I have so much to share. 题六:翻译 回首这段经历,我认为这是非常珍贵的。 _________________________________________ 题七:完成句子 在街上走时,我看到他了。 _________ in the street, I ________ him. 题八:翻译 努力工作,你会成功的。 _________________________________________ 题九:完成句子 永远不要不听别人的意见。 _______ _______ ______ listen to other people’s views. 题十:翻译 好书永远不会不给我们带来乐趣。 _________________________________________ 题十一:完成句子 不告诉任何人你感到悲伤是很难的。 _____________________________ anyone that you’re feeling sad. 题十二:翻译 不笑是很难的。 _________________________________________ 题十三:完成句子 1. 英语有时候很难学。 ______________________________________. 2. 有些孩子不容易对付。 Some children ________ to _________________. 题十四:翻译 1. 有些学生不容易对付。 _________________________________________ 2. 文章中有些句子很难理解。 _________________________________________ 题十五:完成句子 尽管太阳高照,却不是很暖和。 _________ the sun was shining, it wasn’t very warm. 题十六:翻译 虽然那辆车旧了,我们还是买下了。 _______________________________________ 题十七:用括号中所给词的适当形式填空。 I remember ________ (read) the book before but I forget __________ (take) notes. 题十八:翻译 离开教室时,记得关灯,并且别忘记锁门。 ____________________________________ 题十九:完成句子 1. 他跑得快。 _______ _______ fast. 2. 他跑得多么快啊! ________ ________ he ______! 3. 我不敢相信他跑得是这么快。 I can’t _________ ________ ________ he _____ . 题二十:翻译 1. 一天很快过去了。 ________________________________________ 2. 一天过得多么快啊! ________________________________________ 3. 我不敢相信一天过得是这么快。 ________________________________________ 第6讲 第58讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(上) 题一:完成句子 We are ________ ________ ________(做调查) on whether recycling dustbins should be set in classrooms. 题二:翻译 我正在做一个学生如何度过周末的调查。 __________________________________________________________________________________ 题三:完成句子 1. ____________ ____________(标准汉语) is usually considered formal. 2. The _________ __________(生活水平) in the village is quite low. 题四:翻译 1. 人民生活水平已经提高了。 _______________________________________ 2. 这个城市的大多数人都会说标准汉语。 _______________________________________ 题五:完成句子 He has obtained the scholarship for four years __________________ (连续地). 题六:翻译 连续下了三天雪。 _____________________________________ 题七:用方框中所给词的适当形式填空。 instruction(s) instructive instruct 1. Follow the _____________ on the pocket carefully. 2. This is an entertaining and _____________ documentary. 3. He _____________ family members in nursing techniques. 题八:翻译 1. 老工人指导青年工人。 ______________________________________ 2. 这是一个有益的经验。 ______________________________________ 3. 两个产品都附有使用指南。 ______________________________________ 题九:完成句子 1. 我们期待着明天见到他。 We ________ _________ forward to seeing him tomorrow. 2. 我拿钥匙可以吗? ________ ________ get the keys? 题十:翻译 1. 要我开窗吗? _________________________________________ 2. 我希望我们能再见面。 ________________________________________ 题十一:完成句子 1. I often_____________ (锻炼) in the gym. 2. I want to _________________ (计算出) how much money he earned. 3. It took me some time to __________________ (找到) what caused this. 4.The project is _________________ (进展) smoothly. 题十二:翻译 1. 他正设法想出一个解决办法。 _________________________________________ 2. 很难算出答案。 _________________________________________ 3. 我们可以通过锻炼来保持健康。 _________________________________________ 4. 事情正以一种有趣的方式进展。 _________________________________________ 题十三:完成句子 ____________________ (回顾) the past will make us seek for greater development. 题十四:翻译 回顾这段经历会让我更多地了解人生。 __________________________________________________________________________________ 题十五:用括号中所给词的适当形式填空。 1. Charles was _____________ (overcome) by fear. 2. Find a way to _____________ (overcome) your difficulties. 题十六:翻译 1. 我们能战胜任何困难。 _____________________________________ 2. 在葬礼上他们悲痛欲绝。 _____________________________________ 题十七:完成句子 It is sure not to ________________ (弄得一塌糊涂) of this house. 题十八:翻译 当你弄得一团糟时,把它清理干净。 _________________________________________ 题十九:改错 Look! What a messy your room is! _________________________________________ 题二十:翻译 你搞得一团糟! _______________________________________ 题二十一:用括号中所给词的适当形式填空。 1. It was my first job after _____________ (graduate). 2. She is a high-school _____________ (graduate). 题二十二:翻译 1. 她是法学毕业生。 _________________________________________ 2. 你毕业后的计划是什么? _________________________________________ 题二十三:用恰当的介词填空。 Kate graduated _____________ medical school last year. 题二十四:翻译 他高中毕业了。 _________________________________________ 题二十五:If you ________, you won’t fail. A. get nervous B. keep your cool C. keep warm D. keep crying 题二十六:翻译 当婴儿哭的时候,你必须保持冷静。 _______________________________________ 题二十七:用括号中所给词的适当形式填空。 He is a warm and ___________ (care) man. 题二十八:翻译 他是个非常关心他人的人。 _______________________________________ 第7讲 第59讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(下) 题一:用括号中所给词的适当形式填空。 Their house is very similar to ours, but ours ___________ (be) bigger. 题二:翻译 那些是他们的孩子。我们的在楼上。 _________________________________________ 题三:完成句子 1. I _____________(路过) the shop every day. 2. As time _____________(流逝), my friendship with Mary becomes more precious. 题四:翻译 1. 随着时间的推移,他们做出了更多的改变。 _________________________________________ 2. 你可以看火车经过。 _________________________________________ 题五:I ______what he said and I _______him. A. believe; believe B. believe in; believe C. believe; believe in D. believe in; believe in 题六:翻译 他们需要一个可以信赖的领导。 _________________________________________ 题七:1. 用括号中所给词的适当形式填空。 _______________ (congratulate) on your new home. 2. 用恰当的介词填空。 Congratulations ___________ your success! 题八:翻译 1. 祝贺你有了第一个儿子。 ______________________________________ 2. 祝贺你找到了新工作。 ______________________________________ 题九:完成句子 Your child _______________ ______(渴望……) learning. 题十:翻译 他渴望改变。 ____________________________________ 题十一:用括号中所给词的适当形式填空。 I was so ___________ (thank) for his support. 题十二:翻译 她庆幸自己活着。 _______________________________________ 题十三:用括号中所给词的适当形式填空。 ___________ (last), I’d like to ask you about your plans. 题十四:翻译 最后,笔者总结了整篇论文并提出了一些建议。 _________________________________________ 题十五:用括号中所给词的适当形式填空。 He need to carry out these ___________ (task). 题十六:翻译 我弟弟必须执行这项任务。 ________________________________________ 题十七:完成句子 1. The house was completed _______ ______ ________ (提前). 2. Two boys were _______ _______ (在……前面) us. 题十八:翻译 1. 我提前到了。 ______________________________________ 2.我们面前有许多艰苦的工作。 ______________________________________ 题十九:用括号中所给词的适当形式填空。 He, along with some friends, ________ (be) regarded as brilliant by people. 题二十:翻译 我和姐姐一样,都喜欢跳舞。 ________________________________________ 题二十一:完成句子 Mike ________ ________ ________(对……负责任) designing the entire project. 题二十二:翻译 船长负责这艘船的安全。 ________________________________________ 题二十三:1. 用括号中所给词的适当形式填空。 Men and women have _____________ (separate) exercise rooms. 2. 用恰当的介词填空。 They want to separate teaching __________ research. 题二十四:翻译 1. 我们每个人都有一个单独的卧室。 _________________________________________ 2.有时很难把事实和虚构分开。 _________________________________________ 题二十五:用括号中所给词的适当形式填空。 1. He has achieved what he set out ________ (do) three years ago. 2. Before ___________ (set) out on a long journey, make sure that you wear suitable shoes. 题二十六:翻译 1. 我们按计划如期开始旅行。 _________________________________________ 2. 部队就要出发了。 _________________________________________ 题二十七:How many people __________ church every Sunday? A. join B. take part in C. join in D. attend 题二十八:翻译 他没有参加会议。 ________________________________________ 第8讲 第60讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 书面表达 题一:每个人在学校期间,都有自己难忘的老师。你最难忘的老师是谁呢?请你写一篇文章描述你最难忘的老师,并说明难忘的理由。 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 题二:在学校期间,每个人都有自己难忘的人。你最难忘的人是谁呢?请写一篇文章来描述自己难忘的人,以及难忘的原因。 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Keys: 第57讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 句型 题一:No matter how long it takes 解析;句意为“无论花多长时间,我都要完成这项工作。”“无论多么”翻译为no matter how。由no matter how引导的状语从句,需要将形容词或副词提前。 题二:参考答案:No matter how far it is, I’ll go there. 解析:“无论多么”翻译为no matter how。由no matter how引导的状语从句,需要将形容词或副词提前。 题三:Wherever you go 解析;句意为“无论你去哪里,我都会和你一起去。”wherever意为“无论去哪里”。 题四:参考答案:A passenger will never be refused by the taxi driver wherever he wants to go. 解析:wherever意为“无论去哪里”,后接状语从句。 题五:Looking back at 解析:句意为“回首我的初中生活,我有很多东西要分享。”句子主语是I,谓语动词是have。look用非谓语形式,I和look back at是主动关系,look用现在分词形式。 题六:参考答案:Looking back at this experience, I think it is very precious. 解析:句子主语是I,谓语动词是think。look用非谓语形式,I和look back at是主动关系,look用现在分词形式。 题七:Walking, saw 解析:句子主语是I,谓语动词是see的过去式saw。walk用非谓语形式,I和walk是主动关系,walk用现在分词形式。 题八:参考答案:Working hard, you will succeed. 解析:句子主语是you,谓语动词是will succeed。work用非谓语形式,you和work是主动关系,work用现在分词形式。 题九:Never fail to 解析:never fail to意为“永远不要不……”,是双重否定表肯定。 题十:参考答案:Good books never fail to give us enjoyment.  解析:never fail to意为“永远不要不……”,是双重否定表肯定。 题十一:It is hard not to tell 解析:It is hard not to do sth.意为“不做某事是困难的”。 题十二:参考答案:It is very hard not to smile. 解析:It is hard not to do sth.意为“不做某事是困难的”。 题十三:1. English is sometimes difficult to learn. 2. are not easy, deal with 1. 解析:sth. be +adj. to do意为“某事/某物在某方面是……样的”。 2. deal with意为“对付、应对”。 题十四:参考答案: 1. Some students are not easy to deal with. 2. Some sentences in this article are hard to understand. 解析:1. deal with意为“对付、应对”。 2. sth. be +adj. to do意为“某事/某物在某方面是……样的”。 题十五:Though/Although 解析:though/although意为“尽管”。 题十六:参考答案:We bought the car though/although it was old. 解析:though/although意为“尽管”。 题十七:reading, to take 解析:句意为“我记得之前读过这本书,但是我忘记做笔记了。”remember doing sth.意为“记得做过某事”,forget to do sth.意为“忘记去做某事”。 题十八:参考答案:Remember to turn off the lights and do not forget to lock the door when you leave the classroom. . 解析:remember to do sth.意为“记得去做某事”,forget to do sth.意为“忘记去做某事”。 题十九:1. He runs 2. How fast, runs 3. believe how fast, runs 解析:1. 主语是he,谓语动词用三单形式。 2. how修饰副词fast。主语是he,谓语动词用三单形式。 3. can’t believe意为“不能相信”。从句主语是he,谓语动词用三单形式。 题二十:参考答案: 1. A day goes by fast. 2. How fast a day goes by! 3. I can’t believe how fast a day goes by. 解析:1. go by意为“流逝”。主语是a day,谓语动词用三单形式。 2. how修饰副词fast。主语是a day,谓语动词用三单形式。 3. can’t believe意为“不能相信”。从句主语是a day,谓语动词用三单形式。 第58讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(上) 题一:doing a survey 解析:句意为“我们在做关于回收垃圾箱是否应该放在教室里的调查。”“做调查”翻译为do a survey。句子时态是现在进行时,结构是be+动词-ing形式。 题二:参考答案:I’m doing a survey on how students spend their weekends. 解析:“做调查”翻译为do a survey。句子时态是现在进行时,结构是be+动词-ing形式。 题三:1. Standard Chinese 2. living standard 解析:1.句意为“标准汉语通常被认为是正式的。”“标准汉语”翻译为standard Chinese。 2.句意为“这个村子的生活水平很低。”“生活水平”翻译为living standard。 题四:参考答案: 1. People’s living standard has improved. 2. Most people in this city can speak standard Chinese. 解析:1.“生活水平”翻译为living standard。 2.“标准汉语”翻译为standard Chinese。 题五:in a row 解析:句意为“他连续四年获得奖学金。”in a row意为“连续地”。 题六:参考答案:It has snowed for three days in a row. 解析:in a row意为“连续地”。 题七:1. instructions 2. instructive 3. instructs/instructed 解析:1. 句意为“仔细按照保包装上的说明操作。”instructions意为“用法说明、操作指南”。 2. 句意为“这是一部既有趣又能增长知识的纪录片。”instructive意为“有教育意义的、有启发性的”。 3. 句意为“他教给家人护理技巧。”instruct意为“教”,句子时态可以是一般现在时,也可以是一般过去时。 题八:参考答案: 1. The old workers instruct/instructed the young workers. 2. This is an instructive experience. 3. Both products come with instructions for use. 解析:1. instruct意为“教”,句子时态可以是一般现在时,也可以是一般过去时。 2. instructive意为“有教育意义的、有启发性的”。 3. instructions意为“用法说明、操作指南”。 题九:1. will/shall look 2. Shall I 解析:1. we与shall或will连用,表示将要发生的事。 2. shall I...?用来提供建议或征求意见。 题十:参考答案: 1. Shall I open the window? 2. I hope we will/shall meet again. 解析;1. shall I...?用来提供建议或征求意见。 2. we与shall或will连用,表示将要发生的事。 题十一:1. work out 2. work out 3. work out 4. working out 解析:1. 句意为“我经常在健身房锻炼。”work out意为“锻炼”。 2. 句意为“我想要算出他挣了多少钱。”work out意为“计算出”。 3. 句意为“我花了一段时间才弄清是什么原因造成的。”work out意为“找到”。 4. 句意为“这项工程进展顺利。”work out意为“进展”。句子时态是现在进行时,work用动词-ing形式。 题十二:参考答案: 1. He is trying to work out a solution. 2. It is hard to work out the answer. 3. We can keep healthy by working out. 4. Things are working out in an interesting way. 解析:1. work out意为“制定出,提出”。 2. work out意为“计算出”。 3. work out意为“锻炼”。 4. work out意为“进展”。 题十三:Looking back at 解析:句意为“回顾过去会让我们寻求更大的发展。”look back at意为“回顾”,动名词短语作主语,用look的动名词形式looking。 题十四:参考答案:Looking back at the experience will make me know more about the life. 解析:look back at意为“回顾”,动名词短语作主语,用look的动名词形式looking。 题十五:1. overcome 2. overcome 解析:1. 句意为“查尔斯充满恐惧。”be overcome by意为“被……克服/压抑”。 2. 句意为“找出办法战胜困难。”overcome意为“克服、战胜”。 题十六:参考答案: 1. We can overcome any difficulty. 2. They were overcome with sadness at the funeral. 解析:1. overcome意为“克服、战胜”。 2. be overcome with意为“受到……的极大影响”。 题十七:make a mess 解析:句意为“确定的是不要把这房子弄得一塌糊涂。”make a mess意为“弄得一团糟”。 题十八:参考答案:When you make a mess, clean it up. 解析:make a mess意为“弄得一团糟”。 题十九:Look! What a messy your room is! mess 解析:句意为“看,你的房间乱七八糟!”what修饰名词,mess是名词,意为“脏乱、凌乱”。 题二十:参考答案:What a great mess you have made! 解析:what修饰名词,mess是名词,意为“脏乱、凌乱”。 题二十一:1. graduation 2. graduate 解析:1. 句意为“那是我毕业后的第一个工作。”graduation是名词,意为“毕业”。 2. 句意为“她是高中毕业生。”graduate是名词,意为“毕业生”。 题二十二:参考答案: 1. She is a graduate in law. 2. What is your plan after graduation? 解析:1. graduate是名词,意为“毕业生”。 2. graduation是名词,意为“毕业”。 题二十三:from 解析:句意为“凯特去年从医学院毕业了。”graduate from意为“从……毕业”。 题二十四:参考答案: He graduated from high school. 解析:graduate from意为“从……毕业”。句子时态是一般过去时,谓语动词用过去式。 题二十五:B 解析:句意为“如果你保持冷静,你就不会失败了。”get nervous变得紧张;keep your cool保持冷静;keep warm保持温暖;keep crying一直哭,根据句意选B。 题二十六:参考答案:You must keep your cool when the baby is crying. 解析:keep your cool意为“保持冷静”。 题二十七:caring 解析:句意为“他是一个热心体贴的男人。”caring是形容词,意为“体贴人的;乐于助人的”。 题二十八:参考答案:He’s a very caring person. 解析:caring是形容词,意为“关心他人的;乐于助人的”。 第59讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 重点词语(下) 题一:is 解析:句意为“他们的房子和我们的十分相像,但我们的要大些。”ours相当于our house,是第三人称单数,be动词用is。 题二:参考答案:Those are their kids. Ours are upstairs. 解析:ours相当于our kids,是复数,be动词用are。 题三:1. go by 2. goes by 1. 解析:句意为“我每天都路过这个商店。”go by意为“路过”。主语是I,谓语动词用原形。 2. 句意为“随着时间的流逝,我和玛丽之间的友谊变得更加珍贵了。”go by意为“流逝”。主语是time,谓语动词用三单形式。 题四:参考答案: 1. As time went by, they made more changes. 2. You can see the trains going by. 解析:1. go by意为“流逝”。句子时态是一般过去时,谓语动词用过去式。 2. go by意为“路过”。see sth. doing sth.意为“看到某物做某事”。 题五:C 解析:句意为“我相信他说的话,并且我相信他。”believe 强调相信某人说过的话,believe in强调相信某人的品格、品质等。 题六:参考答案:They need a leader they can believe in. 解析:believe in sb.意为“相信某人”。 题七:1. Congratulations 2. on 1. 解析:句意为“恭贺乔迁之喜。”congratulations意为“祝贺、恭喜”。当“祝贺;恭喜”讲时,一般使用复数形式。 2. 句意为“祝贺你的成功!”congratulations on sth.意为“祝贺某事”。 题八:参考答案: 1. Congratulations on your first son. 2. Congratulations on your new job. 解析:1. congratulations on sth.意为“祝贺某事”。 2. congratulations意为“祝贺、恭喜”。 题九:is thirsty for 解析:句意为“你的孩子渴望学习。”be thirsty for意为“渴望……”。主语是child,是第三人称单数,be动词用is。 题十:参考答案:He is thirsty for changes. 解析:be thirsty for意为“渴望……”。主语是he,是第三人称单数,be动词用is。 题十一:thankful 解析:句意为“我对他的支持非常感激。”thankful是形容词,意为“感激的”。 题十二:参考答案:She is thankful to be alive. 解析:thankful是形容词,意为“感到庆幸的”。 题十三:Lastly 解析:句意为“最后,我想问一下你们的计划。”lastly是副词,意为“最后”。 题十四:参考答案:Lastly, the writer made a conclusion and put forward some suggestions. 解析:lastly是副词,意为“最后”。 题十五:tasks 解析:句意为“他需要完成这些任务。”前有these,填task的复数形式tasks。 题十六:参考答案:My brother must perform this task. 解析:“执行这项任务”翻译为perform this task。 题十七:1. ahead of time 2. ahead of 1. 解析:句意为“房子提前完工了。”ahead of time意为“提前”。 2. 句意为“有两个男孩在我们前面。”ahead of意为“在……前”。 题十八:参考答案: 1. I arrived ahead of time. 2. We have a lot of hard work ahead of us. 解析:1. ahead of time意为“提前”。 2. ahead of意为“在……前”。 题十九:is/was/has been 解析:句意为“他和一些朋友一起,被人们认为是才华横溢的。”主语是he,是第三人称单数,谓语动词用三单形式。 题二十:参考答案:I, along with my sister, love dancing. 解析:主语是I,谓语动词用原形。 题二十一:is responsible for 解析:句意为“迈克负责设计全部工程。”be responsible for意为“对……负责任”,主语是Mike,是第三人称单数,be动词用is。 题二十二:参考答案:The captain is responsible for the ship’s safety. 解析:be responsible for意为“对……负责任”,主语是captain,是第三人称单数,be动词用is。 题二十三:1. separate 2. from 1. 解析:句意为“男士和女士有分开的健身房。”separate是形容词,意为“分开的”。 2. 句意为“他们想把教学和研究分开。”separate A from B意为“把A和B分开”。 题二十四:参考答案: 1. We each have a separate bedroom. 2. It’s sometimes hard to separate fact from fiction. 解析:1. separate是形容词,意为“分开的”。 2. separate A from B意为“把A和B分开”。 题二十五:1. to do 2. setting 1. 解析:句意为“他已经完成了3年前开始做的事情。”set out to do sth.意为“开始做某事”。 2. 句意为“每次出发旅行之前,确保要穿合适的鞋子。”set out意为“出发”。before是介词,介词后接动词-ing形式。 题二十六:参考答案: 1. We set out on our trip exactly as planned. 2. The troops are about to set out. 解析:1. set out意为“开始”。 2. set out意为“出发”。 题二十七:D 解析:句意为“每个星期天有多少人去教堂?”join意为“加入某个组织”;take part in指参加较大型的活动;join in常用来表示“参加某种小型游戏活动”;attend指“参加会议、集会等”,故选D。 题二十八:参考答案:He did not attend the meeting. 解析:attend the meeting意为“参加会议”,句子时态是一般过去时,助动词用did。 第60讲 Unit14 I remember meeting all of you in Grade 7 书面表达 题一:参考答案: Everyone has the teacher they will remember forever. So do I. The person I will never forget is my English teacher. She is tall and thin. She has beautiful long curly hair and sometimes wears a pair of glasses. When we are in trouble, she is patient with us. When we make mistakes, she is strict with us. In general, she is so friendly and kind that we all like her. In her spare time she is interested in swimming and reading books. When I was in Grade Seven, I was poor in English and I was afraid of giving a speech in front of people. But she encouraged me to listen to English every day and read English aloud. Little by little, my English has improved a lot. Finally I got the first prize in disbelief. I feel very lucky to meet a teacher like her. With her help, I have learnt a lot and changed a lot. She is the person I will never forget! 题二:参考答案: In my life I have met many people who are really worth recalling. But perhaps the most unforgettable person I ever know is my English teacher. What frequently brings back memories of my school teacher is his special qualities. First of all, he gave us the greatest gift a teacher can offer—an awakening of a passion for learning. He not only led us to an appreciation of the beauty and perfection of English language and literature, but also aroused our great interest in exploring something deeper in this field. Second, I was attracted by his lively wit. I remember that we students always anticipated his class with great eagerness. Two years ago, I did really bad in English, but he tried his best to help me to solve the problems. With his help, my English has improved a lot and I also get interested in English. Now, I think I have become more confident and have made progress step by step. Thanks to my English teacher’s encouragement and help, I will keep on working hard.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 96KB
  • ID:4-6877094 外研版英语七下Module 1 Lost and found Unit 2 Are they yours?课件 (共13张PPT)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 1 Lost and found/Unit 2 Are they yours?

    (共13张PPT) monitor start get on well with sb. ready ready to do sth. promise fast fit tidy score team sure everyone just like n. 班长; 监督员 n. 开始; 开端 与某人相处融洽 adj. 乐意的 乐于做某事 v. 承诺; 保证 adv. 快地; 快速地 adj. 快的; 快速的 adj. 健康的; 强健的 adj. 整齐的;整洁的;v. 收拾;整理 n. 得分;成绩 n. 队伍;球队 adj.确信的,有把握的 pron.每个人 正如,正像 Free talk 1.What are you good at? 2.Which monitor would you like to be? Why? class monitor, PE monitor,cleaning monitor.... 班干部;班委 M2 What can you do? Unit 2 I can run really fast. 1.To grasp (掌握)the words and phrases. 2.To understand the passage(文章) and try to retell(复述) it . 3.To write a passage about being a monitor. (竞选班委) 4.培养竞争和为班级服务的意识。 Learning aims:学习目标 Fast reading the cleaning monitor the PE monitor the class monitor 速度技巧:快速浏览,找关键词,避免逐词逐句读 Lingling Daming Tony Careful reading the class monitor 细读技巧:1.读问题 2.仔细阅读 3.圈出答案 Lingling 1.She gets on well with everyone. 2. She works hard. 3. She doesn’t do well at school. 4. She isn’t kind. 5. She is ready to help others. does T F F T is T { kind, is ready to help others get on well with work hard, do well promise to help... Para 1 T/F? 与...相处融洽 乐意帮助别人 Lingling: the class monitor promise to do 承诺做某事.... the PE monitor 细读技巧:1.读问题 2.仔细阅读 3.圈出答案 Daming Para 2 What kind of person is Daming? A. enjoy sport and run fast B. fit and healthy C. play most ball games well D. get the best score E. all the above play most ball games, get the best score in enjoy sport, run fast fit and healthy Daming: the PE monitor { Choose... for... get the best score Careful reading the cleaning monitor 细读技巧:1.读问题 2.仔细阅读 3.圈出答案 Para 3 Tony 1.Does Tony often help his mother do cleaning? 2.What kind of house does Tony like? Yes, he does. He likes a clean and tidy house. Tony: the cleaning monitor make our classroom beautiful help mother do cleaning like a clean and tidy house { Retell复述 get on well with work hard, do well kind, is ready to help others promise to.... enjoy sport, run fast fit and healthy play most ball games, get the best score help mother do cleaning like a clean and tidy house promise to... He can... class monitor PE monitor cleaningmonitor Writing 新学期伊始,7.1班组织竞选班长活动。Jack很热爱自己的班集体,他参加了本次竞选,下面是他的竞选优势,请你根据他的优势,替他写一份竞选演讲词。 1.学习很努力,在学校表现好 2. 擅长弹钢琴,打篮球。 3. 与老师和同学相处的好 4. 心地善良,乐于助人 要求:1. 书写工整,信息全面 2.不少于80词 3.可适当补充 One group, one passage one write down 一组一份,一人记录 竞选班委程序 竞选职务 竞选理由 承诺 I would like to be / I want to be… 1.Choose me as… and I promise to... 2.Choose me for…and we can… Believe yourself,相信自己 you are the best !你是最棒的 If you have dream, just do it. Nothing is impossible. 有梦想,一切皆有可能

    • 2020-02-14
    • 下载1次
    • 807.86KB
  • ID:4-6876988 江苏省淮阴中学开明分校2019-2020学年八下Unit 1 Past and Present Grammar同步测试(含答案)

    初中英语/牛津译林版/八年级下/Unit 1 Past and Present

    Unit 1 Grammar (Ⅳ) 班级______________ 姓名_____________ 学号_______________ 一、根据句意用所给单词或汉语的适当形式填空。 1. Mr Green ________________ (live) in the building since he _________ (move) to Nanjing. 2. It’s surprising that Daniel ________________ (meet) Suzy last week. ________________ you ever ________________ (meet) her over the years? 3. Miss Yang is a good teacher. She ______________________ (teach) us English for two years. 4. She _________________ (draw) five pictures in the past two weeks. 5. Don’t worry! They _________________ (grow) up and they can look after themselves now. 6. Lucy and her friends have not visited the places of interest ______________ (仍,还). 7. ________________ you ________________ (see) any films ________________ (近期)? 8. The grandfather __________________ (forget) his own address, so he has to call the police. 9. Lily ______________(lose) her key this morning. She ________________ (not find) it yet. 10. Sandy__________________ (visit) Huai’an three times. 二、单项选择。 ( ) 11. We have watched the exciting movie ________ an hour ago. A. since B. / C. for D. in ( ) 12.?Mrs. Li has ________ cleaned all the rooms, but she hasn’t cooked the dinner for her children ________. A. already; already B. yet; already C. already; yet D. yet; yet ( ) 13.?--- have you lived in Zhenjiang, Mr. Liu? --- For about 30 years. A. How many B. How much C. How long D. How often ( ) 14. --- Would you like ________ some more food? --- No, thanks. I _______ enough. A. to have; have had B. to have; have C. have; had D. to have; had ( ) 15. I my homework, so I’m afraid I can’t go out with you now. A. don’t finish B. won’t finish C. didn’t finish D. haven’t finished ( ) 16. I’m sure someone _______ that window. It’ s so clean. A. cleans B. cleaned C. has cleaned D. have cleaned 3、句型转换。 17. Lucy has already studied in Kaiming Middle School for two years. (同义问) Lucy has already studied in Kaiming Middle School ___________ two years __________ . 18. Lucy has visited two places of interest in the past three days. (对划线部分提问) __________ __________ Lucy __________ in the past three days? 19. Jack has realized the importance of learning English. (改为一般疑问句并作否定回答) ___________ Jack ____________ the importance of learning English? ________, he __________. 20. I have already finished all my homework. (改为否定句) I ____________ ___________ all my homework ___________. 四、翻译句子。 21. ---我从没听说过这部小说。 ---真的吗?我已经看过好多遍了。 ---I’ve _________________________ the novel. ---Really? I _______________________. 22. 我已经从这节课中学到了很多关于中国历史的事。 I _______________________ a lot about _________________________ from this lesson. 23. 你了解淮安的过去和现在吗?这儿的环境近来改变了很多。 Do you know Huai’an’s _______________? The environment here ____________ recently. 24. 这本书是关于过去这个世纪期间淮安的变化。 This book is about __________________ in Huai’an . 25. ---你已经修好车了吗? ---没呢,我刚吃好早饭。 ---______________________ your car ? ---No. I __________________________ breakfast. 五、完形填空。 “Just write your name here, sir,” the deliveryman(快递员) said as he gave Oscar Reyna a package(包裹). The package was a long, narrow(狭窄的) box and it was 26 wrapped (包,裹) in brown paper. Opening the box, Oscar saw an umbrella inside — a very old one with a beautiful wooden handle(柄). He had not seen it for more than 20 years, but he recognized (识别)it 27 . Oscar was 16 when he first saw the 28 umbrella. He went to a concert with his grandparents. 29 they were leaving, he saw an umbrella on a seat. Oscar was amazed at its beauty and wanted to find its 30 . Finally, the manager agreed to let Oscar look up the record of ticket sales. Just as he thought, a name Mrs. Katie O’Brien matched the seat. Oscar found the 31 on her seat. Then on their way home, Oscar with his grandparents went by Mrs. O’Brien’s 32 . He rang the bell, and an old woman opened the door. “May I 33 you?” she asked. “I’d like to return it if it’s yours,” Oscar said, 34 the umbrella as if(好像) showing a very nice 35 . “Oh, yes! It’s mine,” replied Mrs. O’Brien with a 36 smile and shining eyes. “My father gave it to me years ago. Thank you so much for returning it. May I offer you a reward(报酬) for your kindness?” “No, ma’am,” he said, “My grandmother says that kindness is its own reward. ” “Well, that’s 37 what my father used to say. What is your name, young man?” Years later, Oscar was looking at the beautiful wooden handle of the umbrella as he 38 Mrs. O’Brien. It was really very very old, but it was in perfect condition, Why did it arrive here today? Just then a note 39 from the paper. It read: Mrs. O’Brien wanted you to 40 this umbrella as a present for your kindness long ago. ( )26. A. quickly B. carefully C. politely D. excitedly ( )27. A. at first B. at most C. at once D. at all ( )28. A. usual B. unusual C. natural D. awful ( )29. A. As B. After C. If D. Till ( )30. A. maker B. visitor C. user D. owner ( )31. A. package B. note C. seat D. umbrella ( )32. A. neighborhood B. theater C. house D. factory ( )33. A. invite B. help C. hear D. know ( )34. A. putting up B. turning on C. putting out D. taking out ( )35. A. chance B. fact C. gift D. result ( )36. A. wide B. small C. little D. shy ( )37. A. excitedly B. really C. exactly D. nearly ( )38. A. forgot B. called C. remembered D. rang ( )39. A. fell B. came C. flew D. dropped ( )40. A. catch B. accept C. carry D. bring Unit 1 Grammar (Ⅳ) 参考答案 1. has lived, moved 2. met, have, met 3. has taught 4. has drawn 5. have grown 6. yet 7. Have, seen, recently 8. has forgotten 9. lost, hasn’t found 10. has visited 11. A 12. C 13. C 14. A 15. D 16. C 17. since, ago 18. What has, done 19. Has, realized, No, hasn’t 20. haven’t finished, yet 21. never heard of/about, have (already) read it many times 22. have (already) learned/learnt, the history of 23. past and present, has changed a lot 24. the changes, Over/during the past/last century 25. Have you repaired/fixed, have just eaten/had 26. B 27. C 28. B 29. A 30. D 31. D 32. C 33. B 34. D 35. C 36. A 37. C 38. C 39. A 40. B 41.

    • 2020-02-14
    • 下载7次
    • 35KB
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-6876947 外研版七年级下册英语Module 1 Lost and found单元能力测试题含答案

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 1 Lost and found/本模块综合与测试

    外研版七年级下册英语M1单元能力测试题含答案 Module 1 一、单项选择(10分) ( )1. As a student , you must be careful ________your homework. A. of B. to C. with ( )2. Children should talk their parents. A. to B. of C. about ( )3. Look! So many people are getting _______ the bus. A. up B. on C. of ( )4. Can I use _______ book? isn’t here. A. your; mine B. your; my C. you; mine ( ) 5. At the moment, my little sister ______homework. She often homework at home. A. does; is doing B. is doing; do C. is doing; does ( )6.--What are you doing? --I’m my mobile phone, but I can’t it. A. looking; find B. find; look for C. looking for; find ( )7. In the morning most people go to work ______ a hurry. A. to B. in C. with ( ) 8.There are students in our school. A. thousands B. three thousand of C. thousands of ( ) 9.The boy often his homework at home. A. forgets B. is leaving C. leaves ( ) 10. He doesn’t study hard. That’s he does badly at school. A. so B. because C. why 二、完形填空(10分) Bob and Mike are in the same school, 1 they are in different classes. Their favorite 2 is Chinese. They 3 Chinese is very interesting. They go to school on weekdays. They come to school 4 8:00 in the morning. Today is Tuesday. Bob and Mike are in their own classroom. Bob 5 an English class. Look! He 6 his English teacher in English. Mike is having a Chinese class. His teacher 7 Beijing Opera with them. The students are looking at their teachers. They 8 carefully. But one of Bob’s classmates 9 a story book, because he isn’t good at English and he 10 English. ( )1. A. but B. and C. or D. when ( )2. A. sport B. subject C. language D. music ( )3. A. speak B. say C. talk D. tell ( )4. A. for B. about C. in D. at ( )5. A. has B. is having C. have D. are having ( )6. A. talks B. talk C. is talking D. is talking to ( )7. A. talk about B. talks about C. is talking about D. is talking with ( )8. A. are listening B. listening to C. hearing D. are listening to ( )9. A. are reading B. is reading C. read D. reads ( )10. A. likes B. isn’t liking C. doesn’t like D. don’t like 三、阅读理解 (20分) A Happy birthday! Do you want to have a special birthday? Have a look at our website Birthday Party! We have two kinds of parties. The party will be in your room. Girls please visit www. g-birthday. com; boys please visit www. b-birthday com. Birthday dinner We have three kinds of set dinners at the cost of $10-30 Set A $ 10 per person Set B $ 20 per person Set C $ 30 per person Tel: 659-487 ( ) 1. If you are a boy, you can _______. A. visit www.g-birthday.com B.visitwww.b-birthday.com. C. get a free meal on your birthday waiting for a train ( ) 2. If you want to order Set B_______ for ten persons, how much do you need to pay? A. $ 100 B.$ 200 C.$ 300 ( ) 3. We can’t get information about according to the passage. A. the cost of set dinners B. the address of the website C. the name of the restaurant ( ) 4. How many kinds of set dinners _______do they have? A. two B. three C. four ( ) 5. Which of the following is wrong? A. The party will be in the room. B. We don’t know the telephone of the website C. There are 2 kinds of parties. B Birds can fly and so can bats. But is a bat a kind of bird? No, a bat is not a kind of bird. They are different animals. ? ? ? A bat has four legs .A bird has only two. Bats have teeth and birds have no. Bats have large ears but bird's ears are small. ? ? ? All bats like to eat insects. They eat at night and sleep in the daytime. In the evening bats are busy flying and catching insects. Its legs help it fly. The piece of skin joins them together It is just like a wing. ? ? ? Some people think bats can't see. In fact it is wrong .Bats have eyes , but they can't see well. Bats have better ears than men have. They can hear things which people can't. They can feel where a thing is. ? ? ? ?That's why the bats can fly about in the evening. ( ? ?)6. Birds' ears are much ____________ ?than Bats'. ? ? ? ?A. smaller ? ? B. longer ? ? C. wider ? ? ?D. larger ( ? ?)7.A bird has __________?legs and has no_________ . ? ? ? ?A. two, wings ? B. four, wings ?C. two, teeth ? D. four, teeth ( ? ?)8.Why can bats fly about in the evening? ? ? ? ?A. Because they have many teeth.? B. Because they can hear where a thing is. ? ? ? ?C. Because they can feel where a thing is. ?D. Both B and C. ( ? ?) 9.Which of the following is true? ? ? ? ?A.A bat is a kind of bird. ?B.A bird has four legs and teeth ? ? ? ?C. All bats eat in the daytime and sleep at night. ?D. Bats can not see well. ( ? ?) 10. Bats have no _________?. ? ? ? ?A. eyes ? ? ? ? ? B. ears ? ? ? C. wings ? ? ? D. feathers 四、阅读表达(10分)   Mr. Jones and Mr. Brown work in the same office. One day Mr. Jones says to Mr. Brown, “I want to have a small party at our house on Monday evening . Would you and your wife like to come?” Mr. Brown says, “Thank you very much. I’d love to, but let me ask my wife first.” So Mr. Brown goes to the other room and telephones his wife. Then he comes back and looks very worried. ① “What’s the matter?” asks Mr. Jones. “Is your wife there at home?”  “No,” answers Mr. Brown. “She isn’t there. My small son answers the telephone. I say to him, ‘Is your mother there, David ?’ and he answers ‘No , she isn’t in the house .’ ‘Where is she?’ I ask , ‘She is somewhere outside(在外面) .’ ‘What’s she doing?’ ‘她在找我.’” 1. Who wants to have a party? ② 2.判断正(T)误(F) ( ) Mrs. Brown doesn’t want to go to the party. 3.把文中划线部分①译为汉语。 4.将文中划线部分②译为英语。 5. is looking for her son. 五、拼写和语音考查(10分) (一)根据下面的音标写出单词。(5分) 1. /' ?kre??n / 2./??re?z?/ 3. /?w?l?t / 4. /?p?:pl / 5. /?ke?ful/ 6. / 'k?m?r?/ 7. /?h?ndr?d / 8. /'θa?znd/ 9. /'stre?nd? / 10. /'s?s?d?/ (二)选出划线部分在该词中的发音(5分) ( ) 1. glove A. /?/ B. /?/ C. /a?/ D. /?:/ ( ) 2. lose A. /?/ B. /?:/ C. /?:/ D. /??/ ( ) 3. find A. /e/ B. /?/ C. /a?/ D. /ɑ:/ ( ) 4. boat A. /??/ B. /?/ C. /?:/ D. /?/ ( ) 5. leave A. /?/ B. /i:/ C. /e/ D. /e?/ 六、词汇应用(10分) 1. This is _______ (I) bag. That one is (she). 2. --Is this _____ (you) football? --No, it’s (he). 3. Look at the two pens. The red one is _____ (you) and the green one is (I). 4. --What you _______ (look) for?--I (look) for my book. 5. There are about five _______ (hundred) people in the hall. 6. --Is this book ________________ (you)? --No, it isn’t. 7. At the moment, we (travel) in Hainan. 8. Can you help me (look) after my pet dog? 9. There (be) a lot of people in the supermarket on weekends. 10. Look! The boys (play) football on the playground. 11. Let me (see). 12. Please (look) at the picture. 13. That football over there is (we). 14. I’ve got a good friend. (she) mother is a doctor. 15. --What’s the name of your pet cat? -- (it) name is Dingding. 16. This is our school. (they) school is over there. 七、句型转换(5分) 1. Is this your pen? (变为同义句) 2. These are her gloves. (变为一般疑问句并否定回答) 3. This is his watch. (就划线部分提问) 4. There are many things in the box. (变为同义句) 5. We usually have two thousand mobile phones. (就划线部分提问) 八、翻译考查(10分) 用括号中所给的单词或短语将下列句子翻译成英语。 1. 这是谁的手套? 是她的。(whose) 2. 首先,过来看看失物招领箱吧! (lost and found box) 3.从现在开始,请每个人小心保管好自己的物品。(be careful) 4. 这儿有个紫色的钱包。(Here) 5. 欢迎大家回到学校。 (welcome ) 6. 人们在旅行中或匆匆忙忙时经常丢东西。 (lose things) ___________________________________________________________________________ 7. 每天成百上千人到这里来。 (every day) ___________________________________________________________________________ 8.他们把东西落在飞机、火车、公交车和出租车上。 (on planes) ___________________________________________________________________________ 9. 他们在找电话、照相机、手表和其它许多东西。 (look for) __________________________________________________________________________ 10. 这就是机场和火车站都有失物招领处的原因。(lost and found office) _________________________________________________________________________ 九、书面表达(15分) 1. Tom丢了一只黑色的手表。你能帮他写一则寻物启事吗?电话:15677889452 2. 李敏捡到一个相机。不知道怎样写招领启事。你能帮帮她吗?请试试吧! 电话:13567987534 Module 1 一、1-5 CABAC 6~10 CBCCC 二、1---5 ABBDB 6—10 DCABC 三、1-5BBCBB 6—10 ACDDD 四、1. Mr. Jones 2. F 3. 后来他回来了,看上去很担心。 4. She’s looking for me. 5. Mrs. Brown 五、(一)略 (二)BCCAB 六、1. my; hers 2.your; his 3.yousr; mine 4. are looking, am looking 5. Hundred 6. yours 7.are travelling 8. ( to) look 9. are 10.are playing 11. see 12.look 13. ours 14. Her 15. Its 16. Their 七、1.Is this pen yours? 2. Are these her gloves? No, they aren’t. 3. Whose watch is this? 4. There are a lot of/ lots of things in the box. 5.How many mobile phones do you usually have? 八、1. Whose gloves are these? They’re hers. 2. First of all, come and look in the lost and found box! 3. Everyone, please be careful with your things from now on. 4. Here’s a purple wallet. 5. Welcome back to school, everyone! 6. People often lose things when they’re travelling or when they’re in a hurry. 7. Hundreds of people come here every day. 8. They leave things on planes, on trains, on buses and in taxis. 9. They are looking for their phones, cameras, watches, computers and many other things. 10. That’s why there are lost and found offices at airports and stations. 九、One possible version: Lost Found My watch. A camera. It’s black. Call Li Min at 13567987534. Call Tom at 15677889452.

    • 2020-02-14
    • 下载3次
    • 42.5KB
  • ID:4-6876884 人教版八年级下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks讲义练习(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级下/Unit 2 I’ll help to clean up the city parks.

    第3讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(一) 重难点精讲 give out food at the food bank 题一:用give up, give in(to), give out, give away的适当形式填空。 1. Don’t mention that at the beginning of the story, or it may ______ the shocking ending. 2. If we ______ him, he will only make further demands. 3. The ship struggled in the storm and ______ radio signals for help. 4. After the big fire, he ________ smoking. I get such a strong feeling of satisfaction when I see the animals get better and the look of joy on their owners’ faces. 题二:填空 1. The food wasn’t enough to ______________ (satisfaction) his hunger. 2. It is ____________ (satisfaction) to have a wonderful meal after a long journey. 3. She is never __________ (satisfaction) with what she has got. I’m sure you know that this group was set up to help disabled people like me. 题三:用cheer up, set up, call up, put up的适当形式填空。 1. I want to _________a stamp collectors club. I need to know more persons who like collecting stamps. 2. The man _________us_________, but we were not at home. 3. He seems very sad. Let’s _________ him ________. 4. Don’t _________ pictures on the wall. You helped to make it possible for me to have Lucky. 题四:1.完成句子。 有时候我觉得与人相处是很不容易的事。 Sometimes I find ______ not easy _________ with others. 2.改错题。 I failed the test and I thought it is impossible for me to achieve my dream. Lucky makes a big difference to my life. 题五:完成句子。 1. 你的小努力可能会对环境有大影响。 Your ____________ may ________________ the environment. 2. 她从不认为她对别人的人生有任何影响。 She never felt she had ____________________ to other people’s life. 第4讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(二) 重难点精讲 Or imagine you can’t walk or use your hands easily. 题一:Can you imagine ____ in the sea or on the moon? A. to live B. live C. living D. to living She talked to Animal Helpers about getting me a special trained dog. 题二:用所给词的适当形式填空。 1. There is a _________ (break) car at the parking lot and nobody knows whose it is. 2. No fish can live in such a _________ (pollute) river. 3. Don’t wake up the _________(sleep) boy. Our class is trying to come up with some ideas to cheer up sick children because they are often sad. 题三:用catch up with, put up with, come up with的适当形式填空。 1. I cannot _________ my noisy roommates. 2. He worked hard to _________his classmates. 3. We finally ___________ the solution to the problem. 题四:能力提升与拓展 Mark was walking home from school one day when he noticed that the boy ahead of him had tripped and dropped all of the books he was carrying, along with two sweaters, a baseball bat, a glove and a small tape recorder. Mark knelt down and helped the boy pick them up. Since they were going the same way, he helped to carry part of the things. As they walked Mark discovered that the boy’s name was Bill and he loved video games, baseball and history. Mark was also told that Bill was having a lot of trouble with his other subjects and that he had just broken up with his close friend. They arrived at Bill’s home first and Mark was invited in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed pleasantly with a few laughs and some shared small talks, then Mark went home. They continued to see each other around school, had lunch together once or twice, then both graduated from junior high school. They ended up in the same high school. Finally the long last year came, and three weeks before graduation, Bill asked Mark if they could have a talk. Bill reminded him of the day years before when they had first met. “Do you ever wonder why I was carrying so many things home that day?” asked Bill. “You see, I cleaned out my locker because I didn’t want to leave a mess for anyone else. I decided to drop out of school. But after we spent some time together talking and laughing, I realized that if I had left school, I would have missed that time and so many others that might follow. So you see, Mark, when you picked up my books that day, you did a lot more. You helped me out.” 55. Which of the following is the correct order of the events that happened to Bill? a. Bill dropped all of his books he was carrying. b. Bill broke up with his close friend. c. Bill graduated from junior high school. d. Bill cleaned his locker. e. Bill decided to drop out of school. A. e-b-a-d-c B. e-b-d-a-c C. b-e-a-d-c D. b-e-d-a-c 56. We can learn from the passage that ________. A. Bill loved video games, baseball and geography B. Bill and Mark studied at the same senior school C. Because they were good friends, Mark picked up Bill’s books D. Mark knew Bill was having a lot of trouble before he was told 57. The author’s purpose in writing this passage is to _________. A. remind us that we should pick up the things others dropped. B. tell people that schoolboys are easy to get along with each other. C. tell us that everybody can be great if he has a heart full of love. D. tell us that schoolboys should make as many friends as they can. Keys: 第3讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(一) 题一:1.give away 2.give in to 3.gave out 4.gave up 题二:1.satisfy 2.satisfying/satisfactory 3.satisfied 题三:1.set up 2.called, up 3.cheer, up 4.put up 题四:1.it, to get along 2. I failed the test and I thought it is impossible for ①was/②is me to achieve my dream. 题五:1.little effort, make a big difference to 2.made any difference 第4讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(二) 题一:1.C 题二:1.broken 2.polluted 3.sleeping 题三:1.put up with 2.catch up with 3.came up with 题四:55.D 56.B 57.C 课后练习 第3讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(一) 题1: 用give up, give in(to), give out, give away的适当形式填空。 1. The radio is ______ a strange signal. 2. She wouldn’t ______ any details of the plan. 3. If you always ______ others, you will end up feeling like a fool. 4. I am managing, but I could not possibly ______work. 题2: 用give up, give in(to), give out, give away的适当形式填空。 1. He ______ his studies and went on the stage. 2. People at the entrance were ______ leaflets(传单). 3. You ______ information that should be kept secret. 4. We want to _______ temptation(诱惑) even though we know it’s wrong. 题3: 填空 1. In practice, workers do not work to ________ (satisfaction) their needs. 2. I told myself I would be ________ (satisfaction) with whatever I could get. 3. It can be very __________ (satisfaction) to work in the garden. 题4: 填空 1. He was far from being ________ (satisfaction) with the way the things were done. 2. He shows me some works, none of which is ________ (satisfaction). 3. As a salesman, your mission is to do everything you can to ________ (satisfaction) a customer. 题5: 用cheer up, set up, call up, put up的适当形式填空。 1. I think he misses her terribly. You might _________ him _________. 2. They _________ a working party to look into the issue. 3. When I’m in Beijing, I _________ him _________. 4. They’re _________ new street signs _________. 题6: 用cheer up, set up, call up, put up的适当形式填空。 1. I wanted to know if she could _________ me _________ for a few days. 2. He _________ at the thought of going home last night. 3. Tell us when and why you started your business and how you went about _________ it _________. 4. On reaching home, she _________ Kate yesterday. 题7: 1.完成句子。 他立志决不向别人借钱。 He makes ______ a rule never ______________ money. 2.改错题。 They found it is pleasant to work with us Chinese. 题8: 1.完成句子。 我觉得学习英语并不难。 I don’t feel ______ difficult ______________ English. 2. 改错题。 He made it a rule to getting up at five. 题9: 完成句子。 1. 你在业余时间里做的事情对你影响很大。 It ______________ you what you do in your spare time. 2. 对他们来说,等几个月不会有任何影响。 A few more months would not have ________________ to them. 题10: 完成句子。 1. 你可以做任何你想做的事,因为我们不知道什么会影响。 You can do whatever you want because we’re not sure what _____________. 2. 既然我做什么都于事无补,我为什么还要费劲呢? Nothing I do __________ anyway, so why bother? 第4讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(二) 题1: I can’t imagine ___ all the way to the North Pole. A. walking B. walk C. to walking D. to walk 题2: I can hardly imagine Peter ___ across the Atlantic Ocean in five days. A. sail B. sailing C. to sail D. to sailing 题3: 用所给词的适当形式填空。 1. It is probably the most _________ (pollute) body of water in the world. 2. Eric could only respond in _________ (break) English. 3. She was still tired and _________(sleep) when he woke her. 题4: 用所给词的适当形式填空。 1. My friend is a _________(return) student. 2. They are cleaning the _________(fall) leaves in the yard. 3. The pleasant cool under the trees refreshed(恢复精力) the_________(tire) boy. 题5: 用catch up with, put up with, come up with的适当形式填空。 1. Don’t just try to _________ your toothache. Go and see the dentist. 2. Keep your eye on these jokers, you never know what they will _________. 3. We’ll do our best to _________ the world levels. 题6: 用catch up with, put up with, come up with的适当形式填空。 1. No one has _________ an answer as to why this should be so. 2. If a good runner like you can’t _________ him, how can I? 3. I can _________ the house being untidy, but I hate it if it’s not clean. 题7: A hobby can be almost anything that a person likes to do in his free time. Hobbyists raise pets, watch birds, paint pictures, play the piano and grow flowers. They also go to concerts, climb mountains, go fishing, skate and swim. They collect everything from books to butterflies and from boxes to stamps. People follow hobbies because these activities offer enjoyment, friendship, knowledge and relaxation. Sometimes they even make money by following a hobby. Hobbies help people relax after hard work, and provide a balance between work and play. Hobbies also offer interesting activities for persons who are retired. Anyone, rich or poor, old or young, can follow an interesting hobby. Hobbies can also help a patient to keep healthy. Doctors have found that hobbies are useful in helping patients (病人) recover from illness. Hobbies give patients who can’t move around something to do, and provide interests that keep them from thinking about themselves. Many hospitals treat (治疗) patients by having them take up interesting hobbies. Anyone, old or young, sick or well, rich or poor, can follow a good hobby, in spite of his age, health or money. In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies. But some persons who had spare time did enjoy hobbies. People today have more time than ever before for hobbies. Machines have now reduced much time that people must spend on their jobs. More people retire at an earlier age than before. Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their newly-found free time hours. Sir William Osler, a famous Canadian doctor expressed the value of hobbies by saying, “No man is really happy or safe without a hobby. ” 55. Which of the following is TRUE? A. A hobby is a kind of activity that a person likes to do in his free time. B. A hobby is one’s regular activity in his office. C. A hobby is a kind of activity only for old people. D. A hobby is a kind of activity only for young people. 56. In early times, most people spent less time on their hobbies because________. A. they were brave B. they were busy making a living C. they were healthy D. they were not interested in hobbies 57. What does the writer think about hobbies? A. People should have hobbies in their free time. B. Machines also have their hobbies. C. Hobbies are popular among people in Egypt. D. People all over the world have the same hobby. 题8: Martin Lynch, an American businessman, had been going on vacation to a small Mexican fishing village for a number of years. One morning while going for a walk along the beach, he saw his friend Pablo Perez, a local fisherman. Martin watched Pablo unload his boat and pack the fish in a box. Martin noticed Pablo was smiling and looked very happy. He could also see several large fish in the boat. Martin greeted Pablo and asked how long it took to catch the fish. “Just a few hours,” replied Pablo. Martin asked, “Why didn’t you stay longer and catch more fish?” “I have enough for my family,” Pablo said. “And what do you do with the rest of your day?” asked Martin. “I take a nap, play with my children, spend time with my wife, and go into the village to see my friends and play cards, I have a full and busy life.” Martin explained that if Pablo worked longer hours and caught more fish, he could make more money. With the extra money, Pablo could buy more boats and catch much more fish. By selling the fish, Pablo could open his own factory and sell direct to supermarkets. “Then what?” asked Pablo. “Well you would probably have to move to Mexico City to run the business. Finally, you would be able to sell your business and make millions of dollars,” replied Martin. “How long will that take?” asked Pablo. Martin thought for a while and said it would probably take at least 15 years. “And then what?” asked Pablo. “Well, that’s the best part,” Martin said. “You will be able to retire, buy a house near the ocean, sleep longer, play with your children, spend more time with your wife, see your friends, and play cards.” 55. What is the story mainly about? A. A businessman and a fisherman have become friends. B. A businessman learns how to fish from a fisherman. C. A businessman wants to become a businessman. D. A businessman gives advice to a fisherman. 56. How can the fisherman make more money in the businessman’s view? A. By buying a supermarket. B. To move to Mexico City. C. By selling his own business. D. To work longer and catch more fish. 57. We can infer from the passage that _______. A. the fisherman will stay the same with his life B. the fisherman will leave the village for Mexico City C. the business man will buy the fisherman’s boat D. it takes all day for the fisherman to catch large fish Keys: 第3讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(一) 题1: 1. giving out 2. give away 3. give in to 4.give up 解析:1. 句意为“收音机正发出一种奇怪的信号。”give out发出。时态为现在进行时,填giving out。 2. 句意为“她不愿泄露该计划的任何细节。”give away泄露。would后接动词原形。 3. 句意为“如果你总是屈服于人,你最终会觉得自己像一个傻子。”give in to屈服于,向……让步。 4. 句意为“我正在努力应付,但我不可能放弃工作。”give up放弃。 题2: 1. gave up 2. giving out 3. gave away 4. give in to 解析:1. 句意为“他不再读书而去当演员了。”give up放弃。时态为一般过去时,填gave up。 2. 句意为“有人在入口处分发传单。”give out分发。时态为过去进行时,填giving out。 3. 句意为“你泄露了应该保密的信息。”gave away泄露。 4. 句意为“纵然我们明知道不对,却仍想屈服于诱惑。”give in to屈服于,向……让步。 题3: 1.satisfy 2. satisfied 3. satisfying 解析:1. 句意为“事实上,工人工作并不是为了满足本身的需要。”satisfy是动词“满足”的意思。 2. 句意为“我告诉自己,不管得到什么我都会心满意足的。”satisfied是形容词“感到满足”的意思。常用搭配是sb. be satisfied with某人对……感到满足。 3. 句意为“在花园里工作可以让人十分满足。”satisfying是形容词“令人满意的”的意思,主语是物。 题4: 1. satisfied 2.satisfying 3. satisfy 解析:1. 句意为“这几件事办得太不遂他的心了。”satisfied是形容词“感到满足”的意思。常用搭配是sb. be satisfied with某人对……感到满足。 2. 句意为“他向我展示了一些作品,其中没有一个是令人满意的。”satisfying是形容词“令人满意的”的意思,主语是物。 3. 句意为“作为推销员,你的使命是竭尽全力让顾客满意。”satisfy是动词“满足”的意思。 题5: 1. cheer, up 2. set up 3. will call, up 4.putting, up 解析:1. 句意为“我想他是太想念她了。你可以让他高兴起来。”cheer up使高兴;使振奋。 2. 句意为“他们设立了一个工作组来调查这个问题。”set up创建,成立。 3. 句意为“当我到北京后,我会给他打电话。”call up打电话。 4. 句意为“他们正在张贴新的路标。”put up张贴,留宿。时态为现在进行时,填putting; up。 题6: 1. put, up 2. cheered up 3. setting, up 4. called up 解析:1. 句意为“我想知道她是否可以让我住几天。”put up提供住宿。 2. 句意为“昨晚他一想到回家,心里就高兴起来。”cheer up使高兴;使振奋。时态为一般过去时,填cheered up。 3. 句意为“告诉我们你是何时出于何种原因开办了自己的企业,又是如何着手创建的。”set up创建,成立。about是介词,介词后接动词ing形式。 4. 句意为“昨天到家后,她给凯特打了个电话。”call up打电话。时态为一般过去时,填called up。 题7: 1. it; to borrow 2. They found it is pleasant to work with us ①was/②is Chinese. 解析:1.it作形式宾语,真正的宾语是不定式。 2.形式宾语的基本结构为“动词+it+宾语补足语+不定式”。把is改为was 或者去掉it后的be动词,在时态上保持一致。 题8: 1. it; to learn 2. He made it a rule to getting up at five. get 解析:1.it作形式宾语,真正的宾语是不定式。 2.形式宾语的基本结构为“动词+it+宾语补足语+不定式”。宾语补足语后接的是不定式,故把getting改为get。 题9: 1. makes a big difference to 2.made any difference 解析:1. make a big difference to sb.对某人有很大的影响。主语是it,谓语动词用第三人称单数形式。 2. make a difference to sb.对某人有影响。时态为现在完成时,又因句子是否定句,应填made any difference。 题10: 1. makes a difference 2. makes any difference 解析:1. make a difference有影响。主语是what,谓语动词用第三人称单数形式。 2. make a difference有影响。主语是nothing,谓语动词用第三人称单数形式。 第4讲 Unit2 I’ll help to clean up the city parks(二) 题1: A 解析:句意为“我无法想象怎样一路走到北极去。”imagine (sb./sb.’s) doing sth.想象(某人)做某事。所以选walking。 题2: B 解析:句意为“我几乎不能想象彼得在五天内就横渡了大西洋。” imagine (sb./sb.’s) doing sth.想象(某人)做某事。所以选sailing。 题3: 1. polluted 2. broken 3.sleepy 解析:1. 句意为“这很可能是世界上受污染最严重的一片水域。”polluted是形容词“受污染的;被玷污的”的意思。 2. 句意为“埃里克只能用不流利的英语回答。”broken是形容词“不连贯的”的意思。 3. 句意为“他叫醒她的时候,她仍然又累又困。”sleepy是形容词“欲睡的;困乏的;不活跃的”的意思。 题4: 1. returned 2. fallen 3. tired 解析:1. 句意为“我的朋友是个归国的留学生。”returned是形容词“回国的;归来的;被送回的”的意思。 2. 句意为“他们正在清扫院子里的落叶。”fallen是形容词“坠落的;落下来的”的意思。 3. 句意为“树荫下宜人的清凉令那个疲倦的男孩恢复了精力。”tired是形容词“疲倦的”的意思。 题5: 1.put up with 2. come up with 3. catch up with 解析:1. 句意为“不要试着忍受你的牙疼,去牙医看看吧。”put up with忍受;容忍。 2. 句意为“留神那些活宝,你永远也不知道他们会想出什么样的主意。”come up with提出;想出。 3. 句意为“我们将努力赶上世界水平。”catch up with赶上,追上。 题6: 1. come up with 2.catch up with 3. put up with 解析:1. 句意为“对于为什么应该是这样,还没有人想出答案。”come up with提出;想出。 2. 句意为“像你一样好的赛跑者都赶不上他,何况我呢?”catch up with赶上,追上。 3. 句意为“我能忍受房子凌乱,但我讨厌它不清洁。”put up with忍受;容忍。 题7: 55. A 56. B 57. A 解析:1.由第一段第一句可知“爱好是一个人在空闲时所喜欢做的活动”。故选A。 2.由第四段第一句可知,在过去,大多数人们有很少的时间花费在爱好上,是因为人们忙于生计。故选B。 3.由末段作者引用的“No man is really happy or safe without a hobby. ”这句话可知,每个人在空闲时间都应该有爱好。故选A。 题8: 55. D 56. D 57. A 解析:55.主旨题,本题采用排除法可以在文中直接找出答案。A选项读完第一句就可以排除,这个商人和渔民已经是朋友了。B和C在文中没有任何提及,直接可以排除答案。故选D。 56.细节题,本题抓住题干的关键词in the businessman’s view,也就是说正确答案是生意人的观点。D选项在文中可以直接找到,生意人建议渔夫多工作一会儿,抓到更多的鱼,然后卖更多的鱼,赚更多的钱才能到搬到大城市,最后才能卖掉公司提早退休。A选项是对文意的曲解,生意人的意思是直接把鱼卖到超市,而不是买下超市。故选D。 57.主旨题,本文是个很有寓意的小故事,生意人以自己的眼光觉得人应该尽力工作,尽力赚更多的钱,过上更加轻松的日子。但是渔夫觉得过着忙碌充实的生活,和朋友交流,和家人聚会就觉得很满足。两人的看法不一样,所以最后渔夫还是会坚守自己的看法。故选A。

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 59.5KB
  • ID:4-6876861 2020高中外研版必修1 Module 2 Exploring English知识点详析和巩固练习(有答案)

    高中英语/外研版(2019)/必修 第一册/Unit 2 Exploring English

    Module2重点词汇详析 patient 【原句回放】 She is kind and patient, and she... 她善良而有耐心…… 【点拨】 patient adj. 耐心的,能忍受的,坚韧的;n.病人 The doctor is very patient with his patients.这个医生对他的病人很有耐心。 be patient with sb. 对某人有耐心 be patient of sth.忍耐某事 He was endlessly kind and patient with children.他对孩子们总是非常好,很有耐心。 He is patient of cold and hunger. 他能忍饥挨冻。 【拓展】 patience n.耐心,耐性 have patience with sb. /sth. 对某人/某事有耐心 have the patience to do sth. 有耐心做某事 be out of patience with... 对……忍无可忍 have no patience with... 对……不能容忍 with patience=patiently (adv.)耐心地 impatient adj.不耐烦的,没有耐心的 impatience n.不耐烦,无耐性 We should take care of our patient patiently, that is we should be patient. 我们应该耐心地照顾病人,即我们应该有耐心。 amusing 【原句回放】 I like teachers who are amusing and can laugh with their students. 我喜欢有趣的、能和学生一起大笑的老师。 【点拨】 amusing adj. 有趣的,可笑的 I didn’t find the joke at all amusing. 我认为这笑话一点也不可笑。 He always lays on the colors to make his stories more amusing. 他总是用夸张的手法使他的故事更有趣。 【拓展】 amuse vt. 娱乐;使快乐,使某人笑 amused adj. 觉得好笑的;快乐的 amusement n. 娱乐,快乐;娱乐场所 to one’s amusement 让人感到好笑的是 The children were really amused at the amusing story.孩子们被这个好笑的故事逗笑了。 To the great amusement of everybody, the actor’s beard fell off. 让每个人感到很好笑的是,那个演员的胡子掉下来了。 avoid 【原句回放】 She avoids making you feel stupid! 她不会使你感到自己很笨! 【点拨】 avoid vt. 避免;避开;消除 avoid后可以跟名词、代词或动词的?ing形式作宾语,但不能跟不定式作宾语。 avoid (doing) sth. 避免(做)某事 She tried to avoid answering my questions. 她试图避而不答我的问题。 I avoided punishment/being punished by running away.我跑开才逃离了惩罚。 【拓展】 avoidable adj. 可避免的 To green hands,mistakes are not avoidable.对新手来说,犯错误是难免的。 avoid和escape辨析 avoid指在某事之前有意避开;escape指在做某事的过程中逃脱或者逃离。 They are reported to have escaped to the other side of the border. 有报道称他们已经逃过了国境线。 appreciate 【原句回放】 ..., but most of us really appreciate her because her teaching is so well organized and clear. ……,但是,我们多数人都非常赞赏她,因为她讲的课既有条理又清晰。 【点拨】 appreciate vt. 欣赏,赞赏,重视;对……表示感谢;感激;意识到,懂得 appreciate意为“感谢”时,后接名词、代词或动名词作宾语,不接不定式或表人的名词或代词作宾语。另外,其后通常不直接跟从句,而是以it作先行宾语,其后再接从句。 appreciate doing appreciate one/one’s doing would appreciate it if... 如果……我将不胜感激 We shall appreciate hearing from you again.我们将乐意再次收到你的来信。 I would appreciate it if you would turn the music down. 如果你把音乐关小一些,我将不胜感激。 His genius was at last universally appreciated.他的天才终于得到了普遍的赏识。 admit 【原句回放】 And a few students even admit liking her! 甚至有些同学承认喜欢她! 【点拨】 admit vt.承认,准许……进入(或使用),让……享有(to);接纳,接收;能容纳;供认(事实、错误等) vi.容许,留有余地;通向,开向 admit sth. 承认某事 admit doing/having done sth. 承认做/已经做了某事 admit sb./sth. to be... 承认某人/事是…… admit that clause 承认…… admit sb. to/into 接纳某人进入;吸收某人参加 admit of 容许有;有……可能;容许有……的余地 admit 后不能跟不定式作宾语,可以跟不定式“to be”作宾语补足语。 He admitted having driven the car without insurance.他承认驾驶过这辆没有保险的轿车。 Tom was admitted to Oxford University last year.汤姆去年被牛津大学录取了。 The facts admit of no other explanations.事实不容辩解。 respect 【原句回放】 I respect him a lot. 我很尊敬他。 【点拨】 respect vt.尊敬,尊重;n.[U]尊敬,尊重;敬意;[C]着眼点;方面;细节 respect sb./ sth. for sth. 因某事尊敬某人(事) respect oneself 自尊,自重 show/have respect for 尊敬,尊重 send/give one’s respects to...代某人向……问好 pay one’s respect to sb.向某人致敬 in every respect/in all respects 在各方面 in respect of 关于…… with respect to...至于;关于;就……而言 with respect 恕我直言 With respect, I hardly think that's the point.恕我直言,但我认为这不是重点。 matter 【原句回放】 It doesn’t matter if a teacher is not organized. 如果老师没有组织不要紧。 【点拨】 matter vi. 要紧,有关系(be of importance);matter常用于以it作形式主语的结构中,其真实主语一般为现在分词短语、that从句、wh-从句或if/whether从句。 It doesn't matter about the price, buy it, whatever it costs. 不要考虑价钱,无论花多少钱,都买吧。 It matters greatly to our relationship. 这事对你我之间的关系影响重大。 It doesn't matter about me.不必为我担心。 It doesn't matter to me.我不在乎。 matter n. 物质,物体;题材,内容;事情,问题;困难,毛病,麻烦;重要性 a matter of life and death 生死攸关的事情;成败的关键 as a matter of fact 事实上,其实 be a matter of time 迟早要发生? prefer 【原句回放】 I prefer Chinese and English. 我更喜欢语文和英语。 【点拨】 prefer vt. 更喜欢;提升,提拔;vi. 更喜欢,宁愿 I became a teacher because I preferred books and people to politics. 我当了老师,因为我更喜欢书本和人而不是权术。 He was preferred to captain.他被晋升为队长。 prefer在日常对话中听起来往往很正式,像like…better和would rather这样的口头表达更为常用。 prefer...to...结构中,to为介词,表示“宁愿……而不愿……”,其前后应是平行结构 prefer doing sth.宁愿做某事(表示一般倾向,也就是对某种行为的爱好) prefer to do sth.喜欢做某事(指特定或具体某项动作,即在一定场合下“特别喜欢”) prefer to do sth. rather than do sth.宁愿做某事而不愿做某事 prefer sb. to do sth. 喜欢某人做某事 below 【原句回放】 Find the words and phrases that match the definitions below. 找到和下面定义匹配的单词和短语。 【点拨】 below adv. 在下面,到下面,用作副词时常作后置定语。 from below 从下面 I heard him calling from below. 我听见他从下面叫我。 Please write to me at the address below.请按以下地址给我写信。 below prep. (表示位置)在……下面,低于;(表示状态)在……掩饰之下,在……背后;(表示比较)不及,劣于,低于;(表示方位)在……以南,在……的南面 below zero 零下 below the average 在平均值之下 Such people often experience less stress than those in the ranks below them. 这些人经受的压力通常比那些职位低于他们的人要小。 Module2重点短语 make sure 【原句回放】 Good teachers make sure that everyone in the class understands. 好老师务必使班上每个人都能懂。 【点拨】 make sure弄清楚;查明;确信;务必要(做到),后面一般不接不定式。 Make sure you defrost the chicken completely before cooking. 一定让冻鸡化透后再烹调。 First you must make sure of the time and place.首先你必须弄清时间和地点。 make sure of/about弄清楚;查明 【拓展】 be sure of/that...有把握,确信(主语是人) She looked over her shoulder to be sure of her footing. 她扭头看了看后面以确认自己是否站稳了。 be sure to do sth.一定会,必然会做某事 (主语是人或物) He is sure to succeed.他一定会成功。(别人对他的看法) up to 【原句回放】 It’s up to you 由你来决定。 【点拨】 be up to sb. 应该由某人负责,是某人的责任 It’s up to us to help those having lost their homes in the earthquake. 我们有责任帮助那些在地震中失去家园的人们。 be up to sth./doing sth. 能胜任(做)某事 My passive vocabulary in Spanish would not be up to the task. 我的西班牙词汇不够用,因此难以胜任。 up to 多达…… The hotel can accommodate up to 500 guests. 这家旅馆可供500位旅客住宿。 tell jokes 【原句回放】 He’s really amusing and tells jokes when he thinks we’re getting bored. 他真的是很有趣,看到我们有点厌烦了就给我们讲笑话。 tell jokes 讲笑话 My son likes to tell jokes, although he has no intention to become a comedian. 虽然我儿子没有打算要去做喜剧演员,但他很喜欢讲笑话。 【点拨】 tell的有关短语: tell a lie 说谎 tell a story 讲故事 tell one's experiences 诉说自己的经历 tell sb's fate/ fortune/future 给某人算命 tell the difference 分辨差别 tell the time 报时 tell the truth 说实话 tell twins 区分双胞胎 Module1重点句型 1. so/ such...that... 【原句回放】 ...., and she explains English grammar so clearly that even I can understand it! ……她讲解的英语语法是如此的清晰,甚至连我也能听得懂! 【点拨】 so...that... 如此……以致于……,引导结果状语从句。 When the football fans saw Beckham, they got so excited that they cried out. 当足球粉丝们看到贝克汉姆时,他们兴奋得叫起来。 【拓展】 so that引导目的状语从句时,表示“以便;为了”,从句中常使用can /could /may /might /will /would /should等情态动词或助动词;引导结果状语从句时,从句中一般不用can和may等词,在so that前可以用逗号,意思是“因此;所以”。 The little boy saved every coin so that he could buy his mother a present on Mother's day. 这个小男孩精打细算,以便他能在母亲节给妈妈买一份礼物。 such...that结构也引导结果状语从句,二者结构区别如下: so + adj./ adv. + that so + many/few + 复数名词 + that so + much/ little(少) +不可数名词 + that so + adj. + a/an +单数名词 + that such + a/an + adj. +单数名词+ that such + adj. +复数名词+ that such + adj. +不可数名词+ that such + a/an + adj. +单数名词+ that = so + adj. + a/an +单数名词 + that They are such interesting novels that I want to read them once again. 这些小说非常有趣,我想再读一遍。 2. would rather do sth. than do sth./ would do sth. rather than do sth 【原句回放】 I’d rather study history than geography because I can learn a lot from many historical figures. 我宁愿学历史而不愿学地理,因为我可以从许多历史人物中学到很多东西。 【点拨】 would rather do sth. than do sth./ would do sth. rather than do sth宁可做某事也不做某事 She would rather die than give a speech.(=She would die rather than give a speech.) 她宁愿死也不愿意做演讲。 I would rather be laughed at than quarrel with him.我宁愿被嘲笑,也不愿和他吵架。 【拓展】 rather than 而不是 or rather 更确切的说 would rather (not) do sth. 宁愿(不)做某事 would rather sb. did sth. 宁愿某人做某事 (用一般过去时表示对现在和将来的虚拟) would rather sb. had done sth. 宁愿某人做过某事 (用过去完成时表示对过去的虚拟) 注意:would rather 后还可接动词的完成式,表示主语要做某事,而结果却事与愿违。 I’d rather have left a note on her desk.我本想留张纸条在她书桌上的。(事实上没有留) 3. this/it is true of 这也适用于…… 【原句回放】 This is true of France, Germany, and Spain, where discipline and respect for the teachers is considered very important. 法国、德国、西班牙就是这样,在这些国家里,遵守纪律和尊敬老师被认为是很重要的。 【点拨】 This is true of...是一个常用句型,意为“这也适用于……”。 This/That/The same/It is true of.. ……也是如此,也适用于…… 【拓展】 表示“……也是如此”的句型还有: 1. so+动词/情态动词/be动词+ sb./sth.(用于肯定形式中) 2. Neither/ Nor +动词/情态动词/be动词+ sb./sth. (用于否定形式中) 3. It is the same with sb./ sth. (用于含有两个或两个以上动词的所有形式中,和the same is true of通用) 4. So it is with sb./ sth. (用于含有两个或两个以上动词的所有形式中,和the same is true of通用) He has worked in the company for more than 10 years, and so have I. 他在这家公司工作十多年了,我也是。 Tom didn’t mean to tell the secret. Neither did I.汤姆不是故意泄露秘密的,我也是如此。 Jackson went to New York and would stay there for two weeks. It is the same with his boss. 杰克逊去了纽约,准备在那儿待两周。他老板也是一样。 巩固练习 一、用所给词的适当形式填空 1. I found the story _____, then I introduced it to my friends to make them laugh. 2. The thief ______ his theft. 3. The final exam is coming, so all the students ______ their lessons. 4. _______ speaking, it’s difficult to pass the exam if you don’t study hard. 5. They are doing a experiment. 6. We need a teacher who treats the disabled children ______. 7. ______ others is important in daily life. 8. I have difficulty _______ Jane because we are in the same office. 9. The performance left very little ________ on the audience. 10. That was an _________ discussion, so everything went well. 二、短语翻译 1. be likely to do 2. as a result 3. be patient with sb. 4. be strict with sb. 5. keep doing 6. on vocation 7. prefer...to... 8. have no choice but to do 9. be up to sb. 10. that’s settled 11. 承认做过某事 12. 一次有组织的旅游 13. 第一次……时 14. 碰巧 15. 取得进步 16. 宁愿……而不…… 17. 做某事有困难 18. 也适用于…… 19. 认为……是…… 20. 支付 三、单项选择 1. —What do you think of him? —He is patient others and _____ hardships. A. with; of B. with; to C. of; with D. to; with 2. He is considering _____ English every day, because he thinks he should spend more time on writing. A. to stop to practice reading B. stopping practicing reading C. to stop practicing reading D. stopping to practice to read 3. (牡丹江一中模拟)Have a good look around the room to ________ that you have packed everything for holiday. A. make up B. make sure C. make it D. make sense 4. I still remember _____ to Famen Temple and what I saw there. A. to take B. to be taken C. taking D. being taken 5. (河北邯郸市模拟)I appreciated ________ the opportunity to study abroad two years ago. A. to have given     B. to have been given C. having given D. having been given 6. To avoid ______ the same mistake, he kept checking the paper again and again. A. to make B. of making C. for making D. making 7. —Oil prices have kept rising in recent years. —It is true the prices of meat and vegetables. A. with B. to C. in D. of 8. I prefer studying English at home ________ the match. A. to watching B. to watch C. rather than watch D. rather than watching 9. (温州八校联考)Only ticket?holders were ________ to the stadium for the concert given by Jay Chou,so many of his fans were turned away. A. allowed B. permitted C. agreed D. admitted 10. He would be sure disasters if I didn’t stay to keep an eye on him. A. of meeting B. about meeting C. meeting D. to meet 11. Frankly speaking, I’d rather you _____ anything about it for the time being. A. have done B. haven’t done C. don’t do D. didn’t do 12. I don’t believe that ______ little children can finish _____ much work in _____ short time. A. so; so; so B. such; such; such a C. so; so; such D. such; so; such a 13. Although very old, she was quite _____ and never felt tired. A. lovely B. amusing C. energetic D. energy 14. She is a bit shy and _____ the teacher’s questions. A. dares not answer B. doesn’t dare to answer C. dare not to answer D. dares not to answer 15. I thought her nice and honest ________ I met her. A. first time B. for the first time C. the first time D. by the first time 16. (青岛市模拟)Living in the dormitory means________to take care of yourself,understand each other’s difference and share________interests. A. to learn;common B. learning;ordinary C. to learn;ordinary D. learning;common 四、翻译句子 1.作为护士,你应对你的病人有耐心。 2. 我们应避免在同一个地方犯错误。 3. 他开车太快了,结果,被警察逮住并罚了款。 4. 他正在考虑组建自己的公司。 5. 他宁愿辞职也不愿向领导让步。 6. 航班可能推迟了,你最好弄清楚。 7. 王先生在旅途中给我们讲笑话以便我们不会睡着。 8. 这个规则也适用于这种情况。 9. 门开着他就离开了。 10. —我们给儿子买些礼物好吗? —由你决定。 五、阅读理解(2015届广东省茂名市高三第二次模拟考试) This is a true story about a boy who, the world might say, was a terrible underachiever. While in the eighth grade, he failed subjects repeatedly. High school wasn’t much better; he flunked Latin, algebra, English, and received a grade of zero in physics. The boy managed to make the school golf team, but he lost the most important golf match of the season. It’s not that his peers(同龄人) disliked this boy; it’s just that they never really seemed to notice him much. Even “Hellos” in the hall were a rarity(罕见). Out of all the failures in his life, there was something that did hold great importance to this boy, his love of drawing. Although in high school, the cartoons he submitted to the yearbook were rejected, once out of school, the boy was so sure of his artistic talent that he approached Walt Disney Studios with drawing works. I wish I could say the studios loved his work and immediately hired him, but such was not the case; another huge rejection. Despite his lack of successes, this boy did not give up. He then decided to write his own autobiography(自传) in cartoons, about a little boy who was regarded as a loser and a nobody. The name of this boy was Charles Schulz, the creator of the famous Charlie Brown and comic dog Snoopy. In life, it is sometimes easy to feel like a nobody. We pass hundreds of people on the street on our way to work, or walk through a faceless(无名的) crowd in a mall, and no one seems to notice or care. Deep inside, we may know we are special and unique and have lots to offer, but unless someone takes the time to look our way and give us a chance, we may feel worthless, just like Charlie Brown who couldn’t even manage to fly a kite or kick a football properly. Just as Charles Schulz had faith in his artistic talent, so too, we must realize that nobody is a nobody. We all have special gifts and talents, and every human being is deserving(值得的) and capable of(有能力的) being loved and appreciated. 1. The underlined word “flunked” in Paragraph 1 is closest in meaning to ________. A. failed B. learned C. achieved D. misunderstood 2. What can we infer about the boy in Paragraph 2? A. He was hated by his peers. B. He achieved great success in drawing in high school. C. His work was refused by Walt Disney Studios. D. He earned the praise from Walt Disney Studios. 3. When the boy suffered many defeats, he ________. A. gave up his dream finally B. wrote some articles in magazines C. he turned to others for help D. he wrote himself as a loser in cartoons 4. In the last two paragraphs, we are advised _______. A. to open up our eyes B. to believe we can make some difference C. to learn more skills for development D. to ask for more appreciation and love 5. Which of the following is the best title of the passage? A. Nobody Is a Nobody B. A Hard-working Boy Is Successful C. We Should Turn Failure into Success D. One Cannot Succeed without Talents 答案与解析 一、用所给词的适当形式填空 1. amusing 2. has admitted 3. are revising 4. Strictly 5. scientific 6. patiently 7. Respecting 8. avoiding 9. impression 10. organized 二、短语翻译 1. 有可能做某事 2. 结果 3. 对某人有耐心 4. 对某人要求严格 5. 一直做某事 6. 度假 7. 与……相比更喜欢 8. 只能做…… 9. 由某人来决定 10. 就这么定了 11. admit doing/ having done sth. 12. an organized trip 13.the first time 14. happen to 15. make progress 16.would rather...than 17. have problem/difficulty/ trouble (in) doing 18. this/that/it is true of 19. consider...to be/ as 20. pay for 三、单项选择 1. A。be patient with sb.对某人有耐心;be patient of sth.能忍耐……。 2. B。句意“他正考虑停止每天练习读英语,因为他认为他应该花更多的时间来书写”。考虑干……consider doing sth. ; 停止正在干的事情stop doing sth. ; 练习做某事 practice doing sth. 。 3. B。句意:再好好看看这个屋子,确保你把准备度假的东西都包装好了。make up组成;编造;make sure确定;确信;弄清;make it做成;make sense有道理;讲得通。4. D。句意“我还记得被带到法门寺以及在那儿看到的一切”。remember doing 记得做了某事,自己是被别人带去的,所以用了被动式。 5. D。句意:我很感激两年前给我出国留学的机会。appreciate后跟动词的?ing形式,且表示被动,故选D。 6. D。avoid避免,后接名词或动名词作宾语。句意为:为避免犯同样的错误,他一遍一遍地检查试卷。 7. D 。be true of sth./sb.为固定搭配,意为“某种情况同样也适用于某事或某人”。句意为:——近几年油价一直在上涨。——肉和蔬菜的价格也是。 8. A.考查prefer doing...to doing... 结构。其中to 的前后为平行结构。 9. D。句意:只有有票的人才被允许进入体育场观看周杰伦的音乐会,因此许多人被拒之门外。be admitted to “被允许进入”,符合题意。 10. A。sb. be sure to do sth.表示“他人认为主语确信……”,sb. be sure of doing sth.表示“主语自己确信自己……”。 11. D。 would rather接从句时,从句中用虚拟语气。再由时间状语for the time being知从句 中用过去时正确。 12. D。句意“我认为这么小的孩子在这么短的时间里不能解决这么多的工作”,考查so与such的区别,当名词前有many, much, little(少),few修饰时,前面用so修饰。 13. C。句意“尽管年龄大了,但她仍然精力充沛,从不感到累”。由从不感到累联想到精力充沛。 14. B。dare作实义动词后接带to的不定式,作情态动词多用于疑问句和否定句中。 15. C。句意“我第一次见到她,就觉得她和蔼、诚实”。本题中引导时间状语从句的是名词短语the first time第一次……;for/by the first time是介词短语不能引导状语从句。 16. D。句意:住在宿舍意味着要学会照顾自己,理解彼此的差异,分享共同的兴趣爱好。mean doing sth. 意味着做某事;common 共同的;共有的。 四、翻译句子 1. As a nurse, you should be patient with your patients. 2. We should avoid making mistakes in the same place. 3. He drove his car at a fast speed. As a result, he was arrested and fined. 4. He is considering setting up his own company. 5. He would rather resign than give in to the leader. 6. The flight may be delayed and you’d better make sure. 7. Mr. Wang told jokes in the journey so that we couldn’t fall asleep. 8. This rule is true of/for this case. 9. He left with the door open. 10. —Shall we buy some presents for our son? — It’s up to you . 五、阅读理解 1. A2. C 3. D 4. B 5. A

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 56.5KB