欢迎您,[登录][注册] (您的IP:3.234.208.66)
学科导航 >
个人主页

作者信息

21jy_581170265

资源 文章 汇编
  • ID:10-6919288 人教版初中地理七年级下册第九章《西半球的国家》测试题(word版含答案)

    初中地理/人教版(新课程标准)/七年级下册/第九章 西半球的国家/本章综合与测试

    《西半球的国家》测试题 一、选择题 读北美洲气候分布图,回答下列各题。 1.北美洲的气候特点是( ) A.季风气候显著,热带气候面积广大 B.气候单一,温带大陆性气候面积广大 C.热带气候为主,各地气候差异大 D.气候复杂多样,温带大陆性气候面积广大 2.北美洲温带海洋性气候沿西海岸南北狭长分布,主要原因是( ) A.地形的影响 B.海陆位置的影响 C.季风的影响 D.纬度位置的影响 3.读南美洲地形示意图,回答下题。 下列关于图中甲河流量大的原因,分析正确的是(  ) ①位于平原地区 ②流经热带雨林气候区,全年多雨,降水量大 ③支流多,流域面积广 ④高原边缘,地势落差大,水能资源丰富 A.①② B.③④ C.②③ D.①④ 读巴西和澳大利亚城市分布图,完成下面小题。 4.两国的人口和城市集中分布在 A.热带地区 B.内陆地区 C.西北地区 D.东南沿海 5.澳大利亚中部地区人口稀疏的自然原因主要是 A.海拔较高 B.河流众多 C.气候干燥 D.气候湿热 6.1960年巴西将首都从里约热内卢迁往人口稀少的巴西利亚,关于巴西迁都原因的描述,不正确的是 A.缓解沿海人口众多产生的问题 B.纬度较低,气候温暖 C.海拔较高,气候适宜 D.加强内陆地区的管理和开发 国家之间既有相同点,也有差异性,读三个国家轮廓图,完成下列问题。 7.关于三个国家经济的叙述,正确的是 A.甲国是南半球的发展中大国 B.乙国家旱涝灾害频繁,粮食产量不稳定 C.丙国应大力开发热带雨林,发展农牧业 D.三个国家都是“进口-加工-出口”型经济 8.有关三个国家的称号正确的是 A.甲国—“世界动植物王国” B.乙国—“骑在羊背上的国家” C.丙国—“咖啡王国” D.以上都不对 9.下列有关南美洲地形特征的叙述,正确的是( ) A.地形以平原为主,平均海拔最低 B.地势中部高、四周低 C.高原面积广大,被称为“高原大陆” D.山脉以东平原高原相间分布 10.下列关于美国的叙述,正确的是( ) A.是世界上面积最大的国家,该国的首都是华盛顿 B.是世界上的工业大国,农业不发达 C.美国农业的两大特点是地区生产专业化和现代化 D.纽约有世界著名的高新技术产业园“硅谷” 11.有关巴西的自然环境的叙述,正确的是( ) A.巴西高原是世界最高的高原 B.从水量上看亚马孙河位列世界第二 C.亚马孙平原是世界最大的平原 D.巴西东临太平洋,西临大西洋 12.读图,下列关于巴西的叙述正确的是 A.甲地所在的地形区为巴西高原 B.乙地所在的地形区为亚马孙平原 C.热带雨林分布在亚马孙河流域 D.巴西的铁矿资源贫乏 13.读下图,有关甲、乙两国的叙述,正确的是(  ) A.甲国首都悉尼是全国最大的城市,也是最大的海港、工业中心和文化中心 B.乙国有北回归线穿过,有世界最大的热带雨林分布区—亚马孙热带雨林 C.甲国是世界上唯一独占一个大陆的国家,有许多特有的动物,如袋鼠、鸵鸟等卵生哺乳动物 D.甲乙两国矿产资源丰富,其中乙国有储量居世界前列且世界少见的优质矿产是铁矿 14.世界上最大的淡水湖群是(  ) A.里海和黑海 B.鄱阳湖和洞庭湖 C.五大淡水湖 D.贝加尔湖 读“北美洲地形图”,回答下列各题。 15.关于北美洲的地理位置描述正确的是( ) A.东临太平洋,西临大西洋 B.主要位于西半球,全部位于北半球 C.主要位于热带 D.西北隔白令海峡与欧洲相邻 16.下列地形剖面图能够体现沿图中MN 一线地势特点的是( ) A. B. C. D. 17.“到巴西旅游,我终生难忘!”李明从巴西回来逢人便这样说。他为什么对这次旅游如此难忘呢?下面是他的回答,其中有一句是错误的,请找出来( ) A.在巴西我见到了混血种人 B.2月下旬我赶上了盛大的狂欢节 C.在城市圣保罗街头欣赏了漂亮的冰雕艺术 D.和巴西学生踢足球,使我球技大增 读“拉丁美洲区域图”,完成下面小题。 18.图中区域居民主要通行的语言是(  ) A.汉语 B.英语 C.西班牙语和葡萄牙语 D.俄语 19.有关图中区域国家经济发展的叙述,正确的是(  ) A.巴西、智利和古巴等均属于发达国家 B.墨西哥已形成以石油工业为支柱的工业体系 C.阿根廷为重要的咖啡出口国 D.绝大多数国家属于发展中国家 20.结合图“巴西地形图”, 巴西政府制定的“我们的大自然计划”重点保护( ) A.亚马孙河水 B.热带雨林 C.野生动物 D.巴西的环境 二、综合题 21.阅读下面材料,完成下列问题。 2019年1月30日,美国中西部地区遭遇极寒天气,气温降至30多年来最低值,寒潮造成多人伤亡,2/3的美国地区变成了一个冰窖。 (1)读图得知,美国农业具有___________化的特点。 (2)美国北部的邻国A是_________(国家)。 (3)B地是美国的高新技术中心“硅谷”,面临______洋,位于_______市附近。 (4)美国玉米带与我国东北玉米种植区,自然条件相似的地方有哪些? (5)美国中西部地区遭遇极寒天气,与美国的地形密切相关,请简述美国本土的地形特征。 22.下图为西半球图,读图回答问题。 (1)从图中A点向东一直走,________(能/不能)回到原出发地点。 (2)写出图中C、D两点的经纬度。 C:经度_________,纬度__________ D:经度_________,纬度__________ (3)图中①②两大洲的分界线是______,③所在的大洲是______,B所在的大洋是_______。 (4)2019年受大火肆虐的亚马孙平原上的热带雨林备受世界关注,它位于图中的_____大洲。(填序号) (5)①②大洲的西侧分布着世界最长的__________山系。 23.读图文材料,回答下列问题。 材料1:左图为“世界森林分布示意图”、右图为“热带雨林作用示意图” (1)读左图,世界的森林资源主要分布在_______(多项选择)。 A.亚洲西部 B.赤道附近 C.北美洲中部 D.亚欧大陆北部 E. 南美洲南部 (2)左图中,①地的气候特征是________。②地森林中,树的叶片呈“针叶”状,角质层厚且蒸发面积小,②地的气候类型是________。 (3)如右图所示,热带雨林对保护全球环境的5个作用是________、_______、_______、_______、________. 材料2:一份《吃掉亚马孙》报告揭示:巴西种植大豆,五年中使近11万平方千米的雨林消失,以雨林区所产大豆为饲料的鸡肉是全球许多连锁快餐店肉食供应链的一环。 (4)请你以一名消费者的名义,给那些被称为“毁林帮凶”的全球连锁餐饮公司提出你的诉求或倡议。(50-100字)______________。 参考答案 1.D 2.A 3.C 4.D 5.C 6.B 7.B 8.C 9.D 10.C 11.C 12.C 13.D 14.C 15.B 16.D 17.C 18.C 19.B 20.B 21.(1)专业(专门) (2)加拿大 (3)太平洋 旧金山(圣弗朗西斯科) (4)①地势平坦,土壤肥沃;②夏季雨热同期;③灌溉水源充足;④机械化程度高;⑤市场广大;⑥交通运输便利。 (5)南北走向的三大地形区:西部是高大山脉,中部是广阔大平原,东部是低缓山地。 22.能 180° 23.5°S 150°E 23.5°N 巴拿马运河 南极洲 大西洋 ② 科迪勒拉 23.BD 全年高温多雨 温带大陆性气候 调节全球气候 提供新鲜空气 涵养水源 保护土壤 维护生物多样性 言之有理即可

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 533KB
  • ID:10-6919183 人教版八年级地理下册6.4《祖国的首都——北京》 导学案(无答案)

    初中地理/人教版(新课程标准)/八年级下册/第六章 北方地区/第四节 祖国的首都——北京

    人教版地理八年级下册第六章 第4节 第二节祖国的首都——北京 导学案 基础梳理·自主预习 一、政治文化中心 1.北京符号 (1)首都北京: 、 . (2)古城北京: 、 . (3)现代北京:“ 、 ”. 2.自然地理 北京的面积约是1.68万平方千米,人口约是1961.9万(2010年).北京城位于 平原的西北角,西面和北面背靠群山,地势由 向 倾斜. 3.城市职能 (1)政治中心.1949年10月1日,新中国成立,北京成为我国首都. 是全人民代表大会常务委员会所在地, 是党中央和国务院所在地. (2)文化中心:北京是全国文化中心,教育事业发达.有 大学、 大学等上百所高等院校.有 、 等各类科学研究机构.有全国藏书最 图书馆,有中央电视台…… (3)国际交往中心:北京有 、 代表机构,以及众多的海外企业代表机构等.现在有越来越多的世界著名跨国机构落户北京,各种国际会议频繁在北京召开. 4.合作探究 (1)读教材图6. 44,认识北京的自然条件和地理位置. ①北京的地形:西部、北部环山,东南部是一片缓缓向渤海倾斜的 .北京的地势特点是 ,判断的依据是 .河流:北京河流众多,流经境内的河流主要有永定河、潮白河、北运河等,最后汇经天津市称为海河,注人 海. 总结:由上述可见,北京大部分地区地形平坦,交通便利,河流众多,水源丰富等. ②简要评价北京的地理位置: . (2)读教材图6. 45,分析北京古城址的变迁 ①自辽代以来.北京城址在空间上是怎样变化的: . ②北京城址的变迁与水源的关系是: . 二、历史悠久的古城 1. 名胜古迹 悠久的历史为北京留下了无数名胜古迹,先后被列人《世界遗产名录》的有 、 、 、 、 和 等. 2. 古建筑 北京城中休现历史文化传统的 、 和 等等古建筑令人流连忘返. 3.北京故宫 北京故宫又名 ,是清明两朝的皇宫,是世界现存最大、保存最完整的宫殿建筑群. 4. 皇家园林 是我国现在规模最大、保存最完整的皇家园林. 5. 商业街 是老北京城最繁华的商业街,有许多中华老字号. 6. 是我国唯一完整地保存着元大都里坊风貌的传统民居区,是最富有若京风情的街巷. 7.北京旧城的城市布局: 北京旧城的城市布局:可分为 和外城,其格局形成于 、明两代.北京旧城是在元朝的大都城基础上改建完成的,旧城呈现独特的“ ”字形轮廓. 8.帝王思想 位于旧城中心的是作为皇宫的 ,体现了“普天之下,唯我独尊”的帝王思想.面向______方是旧城的主导方向,既有利于 ,又体现“面南而王”的传统观念. 三、现代化的大都市 1、北京的重点功能区 (1) 区是一个城市现代化的象征与标志,一般位于城市的黄金地带.中央商务区则是首都北京最富有活力和最具有现代化气息的地区. (2) 区起源于20世纪80年代初的“中关村电子一条街”,是经国务院批准建立的我国第一个国家级高新技术产业开发区. (3) 是对我国金融业颇具影响力的金融中心区,拥有中国人民银行和我国最高金融决策与监督机构. (4) 商业街拥有众多的大型商场,是具有数百年悠久历史的著名商业区. 2.交通 (1)北京已形成了 、 和 四通八达的现代化主体交通网络.市区形成了 形和 状的快速道路网. (2)北京的城市 交通也很发达,并且已初步建设成网. (3)北京是全国最大的 交通枢纽和国际 港. (4)北京的 因准时、快捷,在城市公共交通系统中发挥着越来越重要的作用. (5) 机场是北京对外开放的窗口,是我国规樟最大、运输最繁忙的国际航空港. 3.城市建设 (1)北京的城市建设重视历史文化建筑的保护和环境质量的改善.北京既具有 风貌,又具有浓郁的传统文化特色.目前,北京正在朝着“ 、 、 、 ”的目标迈进. (2)北京的大型钢铁企业“首钢”迁出北京的目的是 . (3) 公园南北长2.4千米,在紫禁城和王府井商业街之间构筑了一条绿色走廊. 方法指导 北京是我国的首都,中考题多有涉及,尤其是“政治文化中心”这一部分,以往的考试中经常考.再就是根据北京附近河流的流向判断北京的地势特点也是一个重要的考点. 图示导航·重点突破 读图·析图 图6-4-1北京的地形 1.读图6-4-1北京的地形,回答些列问题: (1)北京城位于 平原的西北部, 面和 面备考群山,地势 高, 低. (2)北京是新中国的首都,说明北京的是我国的 中心;北京文化事业发达,说明北京是我国的 中心;北京还有很多驻外机构,说明北京是我国的 中心. 2.读图6-4-2北京的地形、地势、河流图,回答些列问题: (1)从地形、地势、河流等方面,讨论北京的自然地理条件的优势. 图6-4-2北京的地形、地势、河流 (2)简要评价北京的地理位置. 探究·思考 图6-4-3辽代以来北京城区的变迁 1、读图6-4-3辽代以来北京城区的变迁图,分析北京古城址的变迁 (1)自辽代以来.北京城址在空间上是怎样变化的? (2)分析北京城址的变迁与水源的关系. 2.近年来,参观北京故宫的游客数量剧增,给故宫的保护带来巨大压力,请结合桑面所给的建议,谈 谈你的看法. 答案: 基础梳理·自主预习 一、1.(1)天安门广场人民大会堂(2)故宫四合院(3)鸟巢水立方 2.华北 西北 东南 3.(l)人民大会堂 中南海(2)北京 清华 中国科学院 中国社会科学院 国家(3)外国大使馆 国际组织 4.(1)①平原 西北高,东南低 河流自西北向东南流 渤②北京位于古代交通要道的交点,是京杭运河的起点,对外联系方便;向东出山海关可以进人东北地区;从西北出居庸关可进人内蒙古高原;向西联系黄土高原;向南可进人华北平原. (2)①先在辽南京城的基础上向东、西、南扩大为金中都城,再迁向东北部形成元大都城,后又向南延伸形成明清北京城,直至在此基础上向四周扩展为现代的北京城. ②因为水源是一个城市发展的生命线,所以北京城址的变迁,都是向水源丰富的地区靠近. 二、1.长城明清故宫天坛颐和园周口店北京猿人遗址 2.四合院胡同牌楼 3.紫禁城 4.颐和园 5.前门大街 6.南锣鼓巷 7内城元凸 8.紫禁城 南 居室避寒采光 三、中央商务中关村科技园金融街王府井 2.航空 公路 铁路 环 放射轨道(3)铁路航空(4)地铁(5)首都国际 3. (1)现代 国家首都、世界城市、文化名城、宜居城市(2)为了改善北京城的环境质量(3)皇城根遗址 图示导航·重点突破 读图·析图 1. (1)华北 西 南 西北 东南(2)政治 文化 国际交往 2. (1)北京地形平坦,河流众多,水源充足(2)北京位于古代交通大道的交叉点,又是京杭运河的起点,对外联系方便.向东出山海关可进入东北地区;向西北出居庸关可进入内蒙古高原,项西可联系黄土高原,向南可进入华北平原. 探究·思考 1.(1)先在辽南京城向东、西、南扩大为金中都城,再迁向东北部形成元大都城,后又向南延伸形成明清北京城,直至在此基础上向四周扩展为现代的北京城. (2)因为水源是一个城市发展的生命线,所以北京城址的变迁,都是向水源丰富的地区靠近. 2. 提高门票价格的目的是为了控制每天参观故宫的人数;限制每天门票的销售数量,是为了减少每天游览故宫的人数,加强对故宫的保护;提倡文明、环保的游览行为是为了教育游人严格要求自己,规范自己的游览行为,把保护故宫切实落实在行动上;利用现代信息技术开展虚拟旅游,既达到了宣传故宫、游览故宫的目的,又做到了对故宫的保护.

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 1304KB
  • ID:10-6918964 人教版八年级地理下册6.4《祖国的首都 --- 北京》课件(共22张PPT)

    初中地理/人教版(新课程标准)/八年级下册/第六章 北方地区/第四节 祖国的首都——北京

    (共22张PPT) 第六章第四节 教学目标 1.运用地图说出北京的位置、范围,并对北京的地理位置做出简要评价; 2.利用资料说出首都北京的自然地理特点、历史文化传统和城市职能,并举例说明其城市建设成就。 3、通过北京的景观图片和资料的介绍,熟悉北京的旅游景点 4、通过本节的教学,对学生进行热爱祖国,热爱首都的爱国主义教育 一、政治文化中心 1、北京的地理位置 读右图,找出北 京的经纬度位置、 海陆位置、相邻的 省市。 河北省 1)经纬位置: 2)海陆位置: 3)相对位置: 40?N 116?E 位于 平原的北部边缘,面临 海。 华北 渤 东南临天津市,其余三面被河北省包围。 读图 观察北京市的 地形地势特征。 位于华北平原的北部边缘,地势西北高,东南低。 2、北京的气候特征 典型的温带季风气候为主 夏季炎热多雨; 冬季长达5个月,寒冷干燥; 春秋季短促。 年平均降水量680mm 3、城市职能 北京是全国的政治中心。中国的最高权力机构──全国人民代表大会、中国的最高行政机关──国务院以及党中央等在北京。 人民大会堂 中南海 北京是全国的文化中心。北京有北大、清华、人大、中科院等数百所高等院校和科研机构,还有众多的体育场馆,各类博物馆,众多国家级文艺团体等。 北京还是国际交往中心。北京有外国大使馆、国际组织代表机构,以及众多的海外企业代表机构等。 二、历史悠久的古城 北京市我国著名的古都和历史文化名城,拥有3000多年的建筑史和800多年的建都史。悠久的历史为北京留下了无数名胜古迹。 北京其他名胜古迹 坐落在北京护国寺大街建于1986年的梅兰芳纪念馆是一座典型的北京四合院。京剧大师梅兰芳先生曾在这里居住。由于梅兰芳大师是世界级名人,在国外的知名度非常高,梅兰芳故居因此也成为了许多国外旅游者到北京首选的参观项目。 三、现代化的大都市 1、城市功能区 北京的城市规模不断扩大,在城市中心区外围形成了一批卫星城。 2、立体交通网络 北京地铁线路图 3、环境保护 北京在城市建设中,十分重视历史文化建筑的保护和环境质量的改善。 漫步北京街头,你会看到传统建筑与现代建筑交相辉印。北京既具有现代风貌,又有浓郁的传统文化特色。 北京夜景 北京老城区的某一部分要进行改造,如何对待区内四合院和胡同,人们反映不一。 请参考课本第43页的对话,针对“北京的四合院和胡同是拆除还是保护”这一议题,提出你自己的观点,并说明理由。 在古城保护和现代化建设中,应利用现代化科学技术实现可持续发展; 在古城改造中,要坚持在保护中发展的原则,注意保持旧城的格局和原有风貌,使现代化建设和历史文化遗产交相辉映,既实现现代文明的崭新面貌,又保护历史文化的风采,使其成为充分适应人们居住的家园。

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 3944KB
  • ID:10-6918802 必修2第二章《城市与城市化》测试题(含答案)

    高中地理/人教版(新课程标准)/必修2/第二章 城市与城市化/本章综合与测试

    第二章《城市与城市化》测试题 一、单选题(每小题只有一个正确答案) 读某地区域分布图(下图),完成下列各题。 1.该地区形态及影响因素分别是 ( ) A.团状、河流因素 B.团状、地形因素 C.带状、气候因素 D.带状、河流因素 2.最早发展成城市的是 A.① B.② C.③ D.④ 3.图中, Ⅱ阶段城市最不会发生的现象有( ) A.交通问题得以缓解 B.城市中心人口密度减小 C.工业污染日益严重 D.农业用地不断减少 4.城市功能分区中,最广泛的土地利用方式是 A.住宅区 B.文化区 C.商业区 D.工业区 5.造成欧美等许多特大城市中出现 “唐人街”的主要原因是 A.历史因素 B.经济因素 C.地理因素 D.民族与宗教因素 6.合理的城市内部空间结构应该是 A.能使城市居民随时随地得以消费 B.能够使各功能区之间既相互联系又避免相互干扰 C.能使交通条件得到最大限度的改善,各种交通工具畅通无阻 D.能保证外来人口不再涌入城市,扰乱城市居民的正常生活 读野外考察游记节选,回答下面小题。 “行进在大峡谷,大山架起凝重厚实的躯体,江水唤出低吟的浪涛。险恶的地理环境中,傈傈族同胞生息劳作在这里,他们在陡峭的大山上垒石造地,在飘游的白云间扎木盖房,发明了千只脚落地式的建筑,即用众多高高矮矮的木柱支撑着房屋。” 7.“千只脚落地式”房屋主要与当地何种自然条件相适应 A.地形 B.气候 C.水源 D.土壤 8.根据当地环境推测,此村聚落多为 A.集聚式 B.散居式 C.规则式 D.多边形式 9.此地较大村落的平面形态多呈 A.带状 B.圆形 C.三角形 D.方形 下图为“某城市内部功能分区示意图”,读图完成下面小题。 10.在图中,③区( ) A.是城市的生产中心 B.常住居民最多 C.是城市的商业中心 D.环境质量最差 11.在②区内,可以布局( ) A.学校、体育馆 B.消防车库、城市雕塑 C.政府机关、停车场 D.超市、文化馆 12.近年来,城市内涝在我国一些大城市相继出现,下列有关城市内涝产生原因的叙述,正确的是 ①城市地表硬化面积过大,不利于下渗。 ②城市管网不完善,城市规划赶不上城市化发展。 ③地势低洼,排水不畅。 ④城市化带来的“雨岛效应”,易导致降水强度增大。 A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④ 下图反映了世界1950~2050年城市和农村人口发展(含预测)情况。图中曲线表示较发达地区的城市人口、较发达地区的农村人口、欠发达地区的城市人口、欠发达地区的农村人口,回答下列各题。 13.图中四条曲线代表较发达地区城市人口的是( ) A.a B.b C.c D.d 14.2007年至2050年,世界人口预计将增加25亿,世界城市人口预计将增加31亿。两者之间的差额代表 (  ) A.人口自然增长率的提高 B.农村向城市迁移的人口 C.旧城区的改造 D.逆城市化的进行 读甲、乙两区域示意图.完成下列各题。 15.深圳、喀什两市成为经济特区的共同区位因素是 A.河流众多 B.科技发达 C.交通便利 D.地理位置优越 16.甲、乙两地区的城市分布特点是 A.都沿矿区分布 B.都沿交通线分布 C.甲多分布在山麓和绿洲上,乙多分布在河流沿岸及沿海 D.乙多分布在山麓和绿洲上,甲多分布在河流沿岸及沿海 17.甲图示区域风电发展迅速的原因是 ( ) A.风能资源丰富,国家大力支持 B.位于边疆地区,电力出口量大 C.风力发电成本低,地区适应性强 D.工农业生产规模大,能源缺口大 下图示意我国西南地区某县城城市功能区规划。读图完成下列各题。 18.影响该县城空间形态的主导因素是 A.河流 B.地形 C.历史 D.经济 19.居住在N住宅E较M注宅区便利的条件主要体现在 A.文物研究专家上班距柯近,节省时间 B.临近丘陵山地,环境更优美 C.临近工业区,采购工业品更加便利 D.临近文教科研用地.青少年上学便利 下图为北半球某平原城市一月等温线分布图,读图完成下面小题。 20.该城市的气候类型最可能是 A.地中海气候 B.温带季风气候 C.温带海洋性气候 D.亚热带季风气候 21.市中心与郊区的气温差异会导致市中心 A.降水可能性增大 B.沙尘暴天气增多 C.污染物不易扩散 D.旱涝灾害频发 22.最适合布局在甲处的企业是 A.印染厂 B.电镀厂 C.污水处理厂 D.自来水厂 23.图示为“我国北方某城市城镇体系规划示意图”。读图,完成下题。 下列关于图中城市的叙述,正确的是(  ) A.甲的服务功能与丁相同 B.乙的地域结构分化最明显 C.丙的某项服务功能可能超过甲 D.丁的服务范围明显大于乙 读“城市化速度随时间的变化图”,完成下列各题。 24.关于图中各个时段城市化特点的叙述,正确的是 A.在M时段,城市化发展速度较快 B.在N时段,城市化发展速度较快 C.在P时段,城市化水平较高 D.在N时段,城市化水平较髙 25.中国和法国处于图中的时段依次是 A.P、N B.N、P C.M、N D.P、M 霾的形成与水平方向的静风现象、垂直方向的逆温现象、悬浮颗粒物的增加有关。当大气湿度增加时,霾可以转化为雾,因而霾与雾常常相伴而生,统称雾霾。在我国雾霾天气分布的一般规律是,中西部地区少东部地区多,乡村少城市多,春夏季节少秋冬季节多。 据此回答下面小题。 26.下图所示天气状况容易出现严重雾霾的是( ) A. B. C. D. 27.雾霾天气对下列相关产业,直接影响最大的是( ) A.果林园艺及乳畜业 B.旅游业及交通运输业 C.钢铁及汽车制造业 D.环境保护及文教事业 下左图是“PPE怪圈”,它是指贫困(Poverty)、人口(Population)和环境(Environment)之间形成的互为因果的关系,这种现象多出现在人口自然增长率较高的国家或地区。下右图为“不同国家人口增长示意图”。回答下列问题。 28.上右图中的①、②、③、④四个国家中,最有可能产生“PPE怪圈”的是 A.① B.② C.③ D.④ 29.上右图中国家类型④所反映的人口问题主要是 A.人口总数太少,劳动力严重缺少 B.人口老龄化严重,社会负担过重 C.城市人口比重大,劳动力过剩 D.少年儿童比重大,就业压力过重 30.上右图中国家②城市化起步晚、水平低。衡量其城市化水平高低的最主要标志是 A.城市用地规模 B.城市人口数量 C.城市人口自然增长率 D.城市人口比重 二、综合题 31.读北部湾城市群示意图,完成下列问题。 (1)图中城镇等级越高,城镇数量越______,服务范围越______。 (2)甲地区地形以山地丘陵为主,聚落空间分布相对_____(填“集中”或“分散”)。图示地区易受台风影响,按自然灾害成因与发生过程划分,台风属于_____灾害。 (3)北部湾城市群位于我国东部季风区中的_____地区,其西北部山地丘陵坡度_____,土层浅薄,南部肥沃的耕作土壤为_______。 (4)从地形对城市形成和发展的影响角度,说明北部湾沿海地区大 32.读图,完成下列问题。 下图是1950~2050年世界上较发达地区和欠发达地区城市人口与农村人口变化趋势示意图。 (1)比较欠发达地区与较发达地区农村人口的变化差异。 (2)据图分析2010年之后欠发达地区农村人口数量变化的原因。 (3)补绘出欠发达地区城市化率折线图,据此推断欠发达地区城市化发展特点。 33.下图示意海南洋浦经济开发区用地规划。读图,回答下列各题。(16分) (1)该市现规划建设油气化学、电子、医药制造、纺织四种工业,图中三类工业用地区内适于规划建设 。并说明你的判断理由。(8分) (2)为完善洋浦经济开发区的主要功能.需合理布局功能区。在甲、乙、丙、丁四地中,新建商业区应选在 ,并说明你的判断理由。(8分) 34.阅读材料,完成下列问题。 材料:中国海军第三十批护航编队2018年8月6日从青岛起航,赴亚丁湾、索马里 海域执行护航任务。下图为中国海军第三十批护航编队航线示意图。 (1)受大气环流及洋流影响,舰队从青岛起航时 (顺/逆)风逆水,经过马六甲海峡时受 (气压带或风带名称)影响,风浪较 (大/小)。 (2) 10天后舰队经过甲国,该国人口众多,城市化水平低,城市化进程显著落后于当地经济水平,表现为 化,今后促进该国城市化的动力为 (3)舰队到达亚丁湾,发现乙地沿海多 (植被)景观,人烟稀少,人口密度仅 2248人/平方千米,导致该地人口容量较小的首要因素是 (4)丙河上游建设了大型水电站,分析其对该河河口地貌的影响。 35. 下图为是“某城市规划简图”,该市常年盛行东北风,读图回答下列问题。 (1)如该城市主要功能区包括住宅区、工业区、商业区和文化区,则①②③④所代表的功能区对应正确的是??? ??? 。(双选) A.①-商业区 ??? B.②-住宅区 ????? C.③-工业区???? D.④-文化区 (2)甲、乙、丙、丁四地宜建高级住宅区的是??? ,原因是?????? _____ 。 (3)该市计划在a、b、c、d四地中选择一处建设钢铁工业基地,你认为最合适的选址应位于?? ???? 处,原因是???????? ????????。 参考答案 1.D 2.A 3.C 4.A 5.D 6.B 7.A 8.B 9.A 10.C 11.B 12.B 13.C 14.B 15.D 16.C 17.A 18.B 19.D 20.B 21.A 22.D 23.C 24.D 25.A 26.A 27.B 28.B 29.B 30.D 31.(1)少 ? ? 大 (2)分散 ? ? ??气象 (3)南方 ? ? ? 陡(大) ? ? 水稻土 (4)地形平坦,利于城市建设;交通便利;利于农业发展;海岸线长,利于港口城市发展。 32.(1)欠发达地区农村人口在2010年前增加(2分),之后递减(2分);较发达地区农村人口逐步减少(2分)。 (2)2010年后,由于欠发达地区农村劳动生产率提高,有了大量的剩余劳动力。图中欠发达地区城市人口增加,说明城市经济发达,需要的劳动力多,就业机会多。农村人口向城市转移,导致农村人口减少。 (3)画图如下(4分); 城市化发展速度较快(2分);城市化水平逐步提高(2分);与发达国家的城市化水平不断缩小(2分)。 33. (1)油气化学(2分) 居住用地位于半岛的东南部,紧靠一类工业用地,说明一类工业对环境干扰和污染都较小(2分)。据此类推,三类工业应该是污染严重的重工业(2分)。而且该地风频较小(2分)。 (2)丁(2分) 商业区人流量,一般靠近住宅区,远离工业区(2分)。丁地位于居住用地的中心位置(2分),且海陆交通便利(2分)。 34.(1)逆 赤道低气压带 小 (2)滞后城市化 社会经济的发展 (3)荒漠 自然资源 (4)使下游地区河流泥沙含量减少,河口地区泥沙沉积减少,受海水侵蚀严重,三角洲面积减少, 35.(1)?CD (2)丁? 地势高;?靠近文化区;位于盛行风的上风向,空气污染小;位于河流上游。 (3)a处 位于城市主导风向的下风向;河流下游;接近铁矿资源;接近公路、铁路、河流,交通便利;水源充足等 。

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 936KB
  • ID:10-6918656 人教版初中地理七年级下册第七章《我们邻近的地区和国家》测试题(word版含答案)

    初中地理/人教版(新课程标准)/七年级下册/第七章 我们邻近的国家和地区/本章综合与测试

    《我们邻近的地区和国家》测试题 一、选择题 1.以下旅游景点属于南亚的是(  ) A.自由女神像 B.泰姬陵 C.比萨斜塔 D.悉尼歌剧院 2.被称为“五海通航”的河流是 A.乌拉尔河 B.多瑙河 C.鄂毕河 D.伏尔加河 3.日本工业集中分布在太平洋沿岸和濑户内海沿岸地区的有利条件是( ) ①港口条件优越,巨型轮船可以停靠 ②城市和人口集中,是国内最大的消费地 ③原料、燃料主要依靠进口,产品主要出口 ④沿海平原分散,填海造陆价格高 A.①②③ B.①②④ C.②③④ D.①③④ 4.印度大部分地区的气候类型是(??? ) A.热带雨林气候 B.热带季风气候 C.热带沙漠气候 D.草原气候 5.日本工业具有其技术优势,但同时也发现其工业发展的弱点,就是: A.少劳动力 B.地域狭小,资源贫乏 C.岛国海岸线曲折 D.多火山、地震的威胁 6.日本的主要民族是( ) A.汉族 B.蒙古族 C.高山族 D.大和民族 7.俄罗斯的地理环境独具特色,下列叙述正确的是 A.境内河流均自南向北流入北冰洋 B.被北回归线穿过,气候寒冷 C.乌拉尔山脉是亚洲与北美洲的分界线 D.平原面积广大,地势东高西低 8.到东南亚各国旅游,不可能看到的景观是( ) A. B. C. D. 2018年1月10日,澜沧江—湄公河合作第二次领导人会议在柬埔寨首都金边举行。此次会议的主题是“我们的和平与可持续发展之河”。 结合“中南半岛河流与城市分布图”,完成下面小题。 9.关于中南半岛的叙述正确的是(  ) A.地形复杂,中高周低 B.图中序号A表示澜沧江——湄公河 C.我国和该地区的国家经济合作和文化交流为“南北对话” D.石油、天然气和水资源是我国与中南半岛各国合作的重要内容 10.该半岛人口和城市主要分布在河流沿岸及河口三角洲地区,主要原因是( ) ①水流湍急,水能丰富 ②地形平坦 ③水源充足 ④交通便利 A.①② B.②③ C.①②③ D.②③④ 读印度工业分布图,完成下面小题 11.印度许多城市形成了较大的工业部门,下列工业城市和工业部门搭配正确的是( ) A.班加罗尔——麻纺织工业 B.加尔各答——棉纺织工 C.新德里——麻纺织工业 D.孟买——棉纺织工业 12.孟买所濒临的海洋是( ) A.阿拉伯海 B.安达曼海 C.孟加拉湾 D.太平洋 13.图中A的河流是( ) A.印度河 B.恒河 C.戈达瓦里河 D.讷尔默达河 14.图中B河流主要流经哪个国家( ) A.印度 B.巴基斯坦 C.孟加拉国 D.斯里兰卡 15.下列关于印度农业的叙述,错误的是(  ) A.水稻主要分布在高原地区 B.主要粮食作物是水稻和小麦 C.水旱灾害频繁,对农业发展不利 D.20世纪60年代实行了“绿色革命” 16.俄罗斯地跨两大洲,但历来被公认为___洲国家。( ) A.亚洲 B.欧洲 C.北美洲 D.大洋洲 17.印度经常发生水旱灾害的主要原因是 ( ) A.森林遭到严重破坏 B.受东北季风的影响 C.受西南季风的影响 D.受地形、河流的影响 18.中南半岛大部分地区的气候特征是 A.一年分为旱,雨两季 B.气候温和、降水丰沛 C.全年炎热少雨 D.全年高温多雨 19.关于俄罗斯的叙述,不正确的是( ) A.世界面积最大的国家,地跨亚、欧两洲 B.地形以山地和高原为主 C.全国的工业区大多分布在欧洲部分 D.首都莫斯科是全国最大城市和政治、文化中心 如下图是亚洲局部地区中南半岛简图,据图完成下面小题。 20.对图中中南半岛地形特征描述合理的是 A.山势雄伟,奇峰迭起 B.平原广阔,一马平川 C.丘陵广布,高低错落 D.山河相间,纵列分布 21.中南半岛的地势特征是 A.北高南低 B.南高北低 C.东高西低 D.西高东低 22.下列河流中流经首都最多的是 A.湄公河 B.湄南河 C.萨尔温江 D.伊洛瓦底江 23.下列对该地图河流的有关推测不正确的是 A.都属于外流河 B.冬季都有结冰现象 C.含沙量可能比较小 D.汛期都出现在夏季 24.根据图判断德干高原地势特征( ) A.西高东低 B.东高西低 C.南高北低 D.中部高,四周低 25.日本首都、最高峰、国花,分别是() A.横滨、乞力马扎罗山、桃花 B.东京、乞力马扎罗山、樱花 C.横滨、富士山、荷花 D.东京、富士山、樱花 二、综合题 26.读日本地理简图,完成下列问题。 (1)国土组成:A__________ B_________。 (2)海域:C__________ D____________。 (3)渔场: E_________,其形成的原因是有__________在此交汇。 (4)日本的工业主要集中分布在___________沿岸和___________沿岸,主要原因是靠近___________ 有利于原料、燃料的进口和制成品的__________。 27.下图代表日本工业集中分布在沿海地带的原因,结合所学知识回答下列问题。 (1) 甲代表原料、燃料大量进口,铁矿主要来源于???、???、???三个国家,石油主要来自波斯湾沿岸国家。 (2)乙代表产品大量出口,出口欧洲、北美洲、亚洲、非洲等国家,目前依靠???、???优势投资建厂的对象是欧洲、美国、东亚和东南亚等国家和地区。 (3)丙代表城市和人口集中,为工业生产提供了产品的???和工业生产所需的???。 (4)列举20世纪80年代以来,日本工发展面临的问题。 28.阅读下列图文资料,回答 材料:克拉地峡是泰国南部的一段狭长地带,最窄处50多千米,最宽处约190千米,最高点海拔70多米,泰国拟议建设克拉运河,欲打造成“东方的巴拿马运河”。 (1)克拉地峡地处________(国名),该国的首都是________,克拉运河建成通航后,可不必再绕道马来半岛以南的A________海峡。 (2)A海峡是沟通________洋与印度洋的海上通道,是从_______洲、_______洲向东到东南亚各港口必经之地。 (3)东南亚包括中南半岛和________群岛两大部分,中南半岛上山脉、河流多由北向南延伸,具有________相间、纵列分布的特点。 参考答案 1.B 2.D 3.A 4.B 5.B 6.D 7.D 8.A 9.B 10.D 11.D 12.A 13.B 14.B 15.A 16.B 17.C 18.A 19.B 20.D 21.A 22.A 23.B 24.A 25.D 26.本州岛; 四国岛; 日本海; 太平洋; 北海道渔场; 寒暖流; 太平洋; 濑户内海; 港口; 出口。 27.(1)印度 巴西 澳大利亚 (2)资金 技术 (3)市场或消费地 劳动力 (4)劳动力短缺 环境污染 土地紧张 答案合理可酌情给分 28.泰国 曼谷 马六甲 太平 欧 非 马来 山河

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 312.5KB
  • ID:10-6918469 2020年春季学期八年级地理下册第7.1南方地区自然特征与农业同步测试卷(一)(word版含答案)

    初中地理/人教版(新课程标准)/八年级下册/第七章 南方地区/第一节 自然特征与农业

    2020年春季学期八年级地理下册第7.1南方地区自然特征与农业同步测试卷(一) 一.选择题 1.关于南方地区地理位置和自然环境的描述,正确的是(  ) A.地形复杂多样,南北差异明显B.夏季高温多雨、冬季寒冷干燥是本区气候的主要特征 C.位于秦岭﹣淮河以南,东面濒临黄海和东海。 D.这里树木常绿、河湖密布、红色土地上长着茶树 2.下列关于南方地区地理位置叙述错误的是(  ) A.北以秦岭﹣淮河一线为界与北方地区相连 B.西接青藏高原 C.东临黄海、东海和台湾岛以东的太平洋,南邻南海 D.位于20°S和34°N之间 3.下列关于南方地区的叙述正确的是(  ) A.南方地区是指位于长江以南的地区 B.南方地区是指位于秦岭﹣﹣淮河以南的地区 C.南方地区地形以高原、平原为主 D.南方地区都属于亚热带季风气候 4.下列关于我国南方地区的叙述可信的是(  ) A.指我国东部位于秦岭﹣淮河以南的地区 B.主要位于我国第二阶梯上 C.气候湿热,主要种植甘蔗、苹果、油菜、香蕉等植物 D.长城以南农作物一年一熟 5.下列省份全部位于南方地区的是(  ) A.江苏、河南、山东、湖南 B.浙江、福建、贵州、广东 C.四川、江苏、湖北、海南 D.安徽、江苏、浙江、福建 6.下列与南方地区相对应的是(  ) A.湿热的红土地 B.黑土地和黄土地 C.广袤的土地 D.高寒的土地 7.下列关于南方地区位置与范围的说法,不正确的是(  ) A.位于秦岭﹣淮河线以南 B.位于亚热带、热带 C.包括华北地区、西南地区 D.位于湿润地区 8.我国南方地区东部主要相邻的海域是(  ) A.渤海 B.东海 C.黄海 D.琼州海峡 9.符合对南方地区描述的是(  ) A.四季有花常见雨 B.旱地麦浪泛金黄 C.大漠黄沙驼铃响 D.青稞美酒飘哈达 10.南方地区地跨我国地势的(  ) A.三级阶梯 B.一、二级阶梯 C.二、三级阶梯 D.二级阶梯 11.小明的家乡位于黄海之滨的江苏省连云港市,那里有孙悟空的“故乡”花果山,他的家乡位于下列哪一区域(  ) A.西北地区 B.北方地区 C.南方地区 D.青藏地区 12.关于南方地区地理位置的叙述,错误的是(  ) A.北以秦岭﹣﹣淮河为界与北方地区相连B.西以青藏高原为界与青藏地区相邻 C.东临黄海、东海和台湾岛以东太平洋海域,南临南海 D.大致位于100°E﹣125°E、20°S﹣﹣34°N之间 13.我国南方地区的主要地形是(  ) A.高原、山地 B.高原、山地、平原 C.平原、丘陵、高原 D.盆地、平原、丘陵、高原 14.下列省级行政单位,全部位于南方地区的是(  ) A.广东、江西、贵州、湖南、广西 B.安徽、福建、云南、台湾、海南 C.河南、江西、海南、广东、福建 D.贵州、湖南、安徽、四川、台湾 15.南方地区是指我国东部秦岭﹣淮河线以南地区,其面积仅占全国总面积的25%左右,但人口数量却占全国总人口的(  ) A.40% B.30% C.55% D.20% 16.南方地区跨我国地势的哪级阶梯(  ) A.一、二 B.一、三 C.二、三 D.一、二、三 17.关于南方地区的说法不正确的是(  ) A.位于秦岭﹣﹣淮河以南、青藏高原以东濒临渤海和东海 B.地形复杂多样,东西差异明显C.夏季高温多雨、冬季温暖湿润是本区气候的主要特征 D.这里植被常绿,在湿热的环境下发育了红色的土壤 18.关于南方地区的说法不正确的是(  ) A.南方地区纬度较低,最冷月平均气温在0℃以上 B.属于亚热带、热带季风气候 C.分布着红色土壤,被称为“红土地” D.东面与南面濒临渤海、东海和南海 19.有关南方地区的叙述正确的是(  ) A.在秦淮以北B.以旱地为主 C.以水运为主 D.屋顶坡度大,门窗宽,墙体高 20.学习了南方地区的地理特征,贝贝整理了一下笔记,其中,有一项有误,请你帮他找出来(  ) A.南方地区属于湿润的亚热带、热带季风气候 B.南方地区被称为“红土地” C.南方地区是我国重要的水田农业区 D.南方地区地形较为单一,以平原为主 二.解答题 21.读南方地区图回答: (1)读图描述南方地区的位置和范围:我国南方地区大致位于   一线以南,   高原以东,东临东海,南临   海。 (2)A所在的地形区是   ,冬季,它比同纬度的长江中下游平原气温偏  (高/低) (3)南方地区属于湿润的热带和   气候,在气候   的环境下,发育了红色的土壤,因此南方地区又被称为“   ”;南方地区的三种常见食材有   、椰子、竹笋;其中分布在温暖湿润、地势相对较高地区的是   。 22.读图1和图2,完成下列各题。 (1)我国北方地区和南方地区的分界线是   一线。 (2)图2中,最能反映南方大部分地区主要气候特征的是   。 (3)图1中山脉A为   ,B处是长江三角洲城市群的核心城市是   市,它也是我国最大的城市。 (4)江西省的主要粮食作物是   ,该省的   平原是我国重要的商品粮生产基地。 (5)下列对珠江的水文特征描述,错误的是   。 A、河流年径流量较大 B、河流的汛期较长,主要集中于夏季 C、冬季有结冰期,含沙量较小 D、河水以雨水补给为主 (6)近年来,珠江三角洲地区水资源短缺问题日渐突出,该问题的出现与下列现象基本无关的是   。 A、人口增加,工农业生产规模扩大,需水量大增B、水资源利用率较低,浪费严重 C、水体污染严重,许多水体水质下降D、气候变得干旱,降水减少 参考答案 一.选择题(共20小题) 1.D; 2.D; 3.B; 4.A; 5.B; 6.A; 7.C; 8.B; 9.A; 10.C; 11.B; 12.D; 13.D; 14.A; 15.C; 16.C; 17.A; 18.D; 19.D; 20.D; 二.解答题(共2小题) 21.秦岭﹣淮河;青藏;南;四川盆地;高;亚热带季风;湿热;红土地;莲藕;竹笋; 22.秦岭﹣淮河;B;武夷山;上海;水稻;鄱阳湖;C;D;

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 106.5KB
  • ID:10-6918253 人教版八年级地理下册6.3《世界最大的黄土堆积区---黄土高原》课件(共22张PPT)

    初中地理/人教版(新课程标准)/八年级下册/第六章 北方地区/第三节 世界最大的黄土堆积区——黄土高原

    (共22张PPT) 从飞机上看上去,褐黄色的原野,几乎看不到一丝绿色。 从出发地看目的地并不远,但车子上坡下坡,绕了好几道梁子才到。 这里的人们因地制宜,挖了窑洞居住,冬暖夏凉。 黄河穿过,成了地地道道的黄河。 世界最大的黄土堆积区 ——黄土高原 1、位置:世界上最大的黄土堆积区,东起(太行山),西至(乌鞘岭),北连(内蒙古高原)(大致以长城为界),南抵(秦岭)。 2、省份:山西(晋)、陕西(陕或秦)、宁夏(宁)、甘肃(甘)。 黄帝陵位于(陕西省)黄陵县。 3、(窑洞)是黄土高原特有的传统民居。 4、(信天游)是一种富有地方民俗特色的陕北民歌,具有浓郁的“黄土风情”。 5、黄土地形的分类:黄土塬、黄土峁、黄土梁、川。 6、成因:(风成说):黄土高原的黄土物质来源于(中亚、蒙古高原和我国西北部内部)。 7、黄土高原的地表特征是:(千沟万壑、支离破碎)。形成该地表特征的主要原因是(水土流失)。 9、后果: 三、向下游输送大量泥沙,淤塞河道,黄河年平均输沙量达(16亿吨)。 1、指出黄土高原的位置。跨越哪些省区? 2、结合24、25页教材,介绍黄土高原为什么是华夏文明的重要发祥地。 3、阅读教材,说说黄土高原是如何形成的。并通过完成27页活动题,了解都有哪些证据能支持“风成说”。 4、读图6.29,介绍黄土高原的地貌景观是如何形成的? 5、运用图文资料分析黄土高原水土流失严重的原因和危害。 6、完成29页活动题1、2,分析黄土高原植被、土质、降水、地形、河流等自然要素对水土流失的影响。 7、黄土高原的环境综合治理都有哪些措施? 1组 3组 2组 4组 5组 6组 10组 目前,黄土高原地区总面积64×104km2,水土流失面积达到45.4×104km2,严重的水土流失,形成了黄土高原千沟万壑、光山秃岭的景象。黄土高原输入黄河下游的泥沙多年平均为16亿t,其中有4亿吨淤积在黄河下游的河道上,平均每年淤高10cm,造成下游河床高出两岸地面3~10cm,最高处达15cm,成为举世闻名的“地上悬河”,使1亿多人口受到洪水的严重威胁。每年进入黄河的泥沙相当于尼罗河、密西西比河、亚马孙河和长江4条大河输沙量的总和。据水土保持部门观测,在黄土高原常年平均流失的16亿t泥沙中,含有氮、磷、钾总量约4000万t,这就使黄土地生产能力大大降低,甚至失去生产能力,从而导致和加剧贫困; 黄土高原变绿了——大规模植被建设前后对比 四、水土保持 1、( )是世界上最大的黄土堆积区。 2、黄土高原东起( ),西至( ), 北连( )(大致以长城为界),南抵( )。 3、( )是黄土高原特有的传统民居。 ( )是一种富有地方民俗特色的陕北民歌。 4、黄土高原的形成,“( )”学说得到了 泛的认可。 5、黄土高原的地貌景观有( ),( ), ( ),( ) 。 6、黄土高原的地表特征是:( )。形成该地表特征的主要原因是( )。 1、黄土高原是世界上最大的黄土堆积区。 2、黄土高原东起太行山脉,西至乌鞘岭,北连内蒙古高原(大致以长城为界),南抵秦岭。 3、窑洞是黄土高原特有的传统民居。信天游是一种富有地方民俗特色的陕北民歌。 4、黄土高原的形成,“风成说”学说得到了广泛的认可。 5、黄土高原的地貌景观有源,梁,峁,川。 6、黄土高原的地表特征是:(千沟万壑、支离破碎)。形成该地表特征的主要原因是(水土流失)。

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 4523KB
  • ID:10-6917966 人教版八年级地理下册6.3《世界最大的黄土堆积区---黄土高原》 课件(共50张PPT)

    初中地理/人教版(新课程标准)/八年级下册/第六章 北方地区/第三节 世界最大的黄土堆积区——黄土高原

    (共51张PPT) 第六章 北方地区 第三节 世界最大的黄土堆积区——黄土高原 自主学习 先阅读自主卡上的学习目标,然后阅读课本P23—31的文字和图片,自主完成自主卡4的导学提纲部分。 讨论交流 组内讨论交流自主卡导学提纲的答案及答案获得的方法。 自主卡自学成果展示 说起黄土高原,人们眼前总会浮现厚厚的黄土和千沟万壑的大地景观;会遥想这片古老黄土地所孕育的灿烂的古代文明,会向往革命圣地延安宝塔山下的窑洞;当然也会提到白羊肚头巾、信天游等富有特色的“黄土风情”。 文明的摇篮 P23 图6.23 革命圣地延安 窑洞 P25 图6.28 富有特色的“黄土风情” 信天游 P23 图6.24 黄土高原景观 黄土高原因覆盖着深厚的黄土而得名。地表支离破碎,千沟万壑,水土流失严重。 P24图6.25 黄土高原的地形 乌鞘岭 长城 秦岭 太行山 东起太行山,西至乌鞘岭,南抵秦岭,北连内蒙古高原(大致以长城为界)。 P24第一段 黄土高原所跨的省级行政区? 跨山西省、陕西省、宁夏回族自治区、 甘肃省等省区。 在黄土高原这片土地上,奔流着中华民族的母亲河—黄河。黄河流域是中华民族古代文明的发祥地之一。黄土疏松肥沃,便于耕种。黄土高原曾经林草繁茂,环境宜人。早在六七千年前,这里的渭河平原一带就已经出现原始农耕文明;相传在四五千年前,被尊为华夏始祖的炎黄二帝,在这一带开创了华夏文明的先河。悠久的历史,造就了丰富多彩的文化,留下了众多的名胜古迹和文化遗存(图6.26和图6.27)。 一、文明的摇篮 P24第二段 P25 图6.26 北京中山公园社稷坛 图6.27 黄帝陵 黄土高原是世界上最大的黄土堆积区,海拔在1000—2000米,除一些石质山体外,地表覆盖着深厚的黄土。那么,黄土高原这么多的黄土究竟是怎么来的呢? 黄土的形成 水成说 风成说 风水雨相说 科学家的假说 对此,科学家曾经提出过多种假说,其中“风成说”得到了广泛的认同。 P26第一段 二、风吹来的黄土 黄土“风成说”   黄土高原的黄土究竟是怎样来的呢?“风成说” 认为,黄土是由风从内陆干旱地区吹到这里堆积而 成的。原来,黄土的老家远在中亚、蒙古高原和我 国西北部内陆地区。那里气候干燥,地面的岩石在 风化作用下不断破碎为粗细不等的颗粒。每遇大风 ,往往风卷沙尘,遮天蔽日。粗大的砾石残留原地, 形成了戈壁;颗粒较粗的沙子在近处堆积,形成了 沙漠;而颗粒细小的尘土,则随风东移南下,当 风力减弱或遇到山脉阻挡时,便纷纷扬扬地降落 下来。经过几百万年不断地累积,才形成了今天这 样深厚的黄土层。 P26阅读材料 1、黄土就像冬季地面积雪那样,以差不多的厚度覆盖在不同的各种地形上。 黄土厚度均匀,说明黄土不是流水冲来的,而是风从空中吹来的。 2、黄土高原自西北到东南,黄土的颗粒越来越细。 黄土流动的方向是自西北向东南 3、黄土的矿物成分与下面的基岩成分不一样。 黄土不是本地产生的 P27活动 吹西北风 黄土土质疏松,极易遭受流水的侵蚀。天长日久,流水侵蚀使得黄土高原地表破碎,沟壑纵横,形成塬、梁、峁、川等多种多样的黄土地貌景观(图6.29和图6.30)。 P26第二段 二、风吹来的黄土 黄土高原地貌景观 塬:残留的高原面,顶部平坦开阔,四周被流水侵蚀形成沟壑。 梁:塬面受流水侵蚀,沟谷发育,分割成长条状的山梁。 峁:梁进一步被沟谷切割分离,形成孤立的馒头状山丘。 P27 图6.30 黄土高原的川 沟谷进一步发育形成川。川是黄土高原农业较发达、人口集中的地区。 P27 图6.31 黄土高原卫星影像图(局部) 从图6.31中可以看出,黄土高原的地表千沟万壑、支离破碎。这与我们通常所说的一望无际、平坦宽阔的高原景象大不相同。造成这种状况的主要原因,就是这里长期的水土流失。 小组讨论:黄土高原水土流失严重的原因。 P28 图6.32 黄土高原水土流失的原因 1、植被 地表裸露,缺乏植被保护。 读29页图6.34“在相同条件下植被对水土流失的影响”。思考: 水土流失与地表植被状况的关系 植被覆盖越少,涵养水源、保持水土的能力就越 (强,弱),水土流失的状况 。 弱 越严重 2、气候 夏季降水集中, 且多暴雨。 3、黄土特性 黄土土质疏松,多孔隙,许多物质易溶于水。 4、地形 地面坡度大 二、水土流失严重的原因 植被——地表光秃裸露,缺少植被保护 黄土特性——土质疏松,多孔隙,许多物质易溶于水 气候——夏季降水集中,且多暴雨 地形——地面坡度大 1、自然原因 陡坡毁林开垦 修路 采矿 修路 陡坡毁林开垦(过垦) 采矿 2、人为原因 过牧 1、带走了地表肥沃的土壤,破坏了农田和村庄; 2、自然灾害加剧,生态环境恶化; 3、泥沙下泄导致河流含沙量剧增,淤塞下游河床、水库,给防洪及河道整治造成了巨大困难。 结合前面学过的黄河知识和课本28页图6.33回答:黄土高原水土流失带来了哪些危害? (复习题)黄河的泥沙主要来自其 (上、中、下游)‥‥ 在山东省境内形成了“ ”。 生活在黄土高原的人们已经认识到,要使社会、经济得到可持续发展,必须加强生态建设,改善环境,并且已经摸索出许多成功经验。 P30 P30图6.36 黄土高原某县生态建设 保护措施: 1、植树种草、林草护坡(P31图6.38) 2、建梯田、修挡土坝(P30图6.37) ———生物措施 ———工程措施 3、合理安排生产活动(如陡坡地退耕还林、 还草,过度放牧的地方减少放牧的牲畜数量等)。 黄土高原变绿了——大规模植被建设前后对比 四、水土保持 1,退耕还林还草,禁止过度放牧和乱砍滥伐。 2,从事农业生产的同时要注意对环境的保护, 珍惜合理利用每一寸土地。 P31 图6.39 关于黄土高原退耕的讨论 通过本节课的学习, 你有什么收获? 对古老文明及民风民俗的影响 黄土高原 水土保持 文明的摇篮 位置范围 风成说 黄土高原的地貌特征及成因 造成水土流失严重的原因 风吹来的黄土 严重的水土流失 水土流失的后果 水土保持的方法 黄土高原治理的成效 梳理归纳 2.下列对黄土高原地貌特征的描述,正确的是( ) A.千沟万壑,地表破碎 B.地面平坦,一望无垠 C.沙漠广布,植被稀少 D.河网密布,绿洲点点 1.下列省区不位于黄土高原分布区域的是( ) A.陕 B.晋 C.甘 D.苏 评价园地 D A 3.关于黄土高原的形成,得到广泛支持的是( ) A.风成说 B.水成说 C.风水雨相说 D.雨相说 4.造成黄土高原地区水土流失严重的人为原因( ) A.地表光秃,植被稀少 B.黄土结构疏松,多裂隙 C.降水集中于7、8月份 D.人类不合理的开垦、采矿 5.黄土高原人地矛盾十分尖锐的原因( ) A.经济发展速度过快,资源开采过多 B.工业污染日益严重 C.工业结构不合理导致环境破坏 D.人口增长过快过多导致生态、经济恶性循环 A D D

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 11037.5KB
  • ID:10-6917793 湘教版七年级地理下册第六章第二节非洲教学质量检测(附答案)

    初中地理/湘教版/七年级下册/第六章 认识大洲/第二节 非洲

    七年级地理下册第六章第二节非洲教学质量检测(附答案) 一、单选题 1.亚洲与非洲的分界线是( ) A. 苏伊士运河 B. 巴拿马运河 C. 白令海峡 D. 乌拉尔河 2.从纬度位置看,非洲绝大部分位于( ) A. 中纬度地区 B. 高纬度 C. 南北回归线之间 D. 北回归线到北极圈之间 读图某大洲略图,完成下题: 3.根据图中轮廓判断,这是: A. 南美洲 B. 大洋洲 C. 南极洲 D. 非洲 4.由该洲所处的纬度位置及温度带可判断气候: A. 终年炎热 B. 终年寒冷 C. 冬冷夏热 D. 全年温和 5.图中数字所表示的海陆状况错误的是: A. ①是大陆 B. ②是大洋 C. ③是半岛 D. ④是海峡 6.下列“世界之最”不是分布在非洲(  ) A. 最长河流 B. 最大沙漠 C. 最大岛屿 D. 最长裂谷带 7.有“非洲屋脊”之称的是(  ) A. 巴西高原 B. 埃塞尔比亚高原 C. 东非高原 D. 南非高原 8.非洲被誉为“富饶大陆”,这是因为(  ) A. 非洲的经济发达,商品繁荣 B. 非洲的人们生活水平高 C. 非洲的自然资源丰富 D. 非洲风调雨顺,国泰民安 9.某地全年高温,7月干燥,草木枯黄;1月湿热,植被茂盛.该地位于图中(  ) A. ①地 B. ②地 C. ③地 D. ④地 10.世界上面积最大的沙漠是 A. ?塔克拉玛干沙 B. ?撒哈拉沙漠 C. ?巴丹吉林沙漠 D. ?阿塔卡玛沙漠 11.非洲北回归线附近的气候类型是: A. 热带雨林气候 B. 热带季风气候 C. 热带草原气候 D. 热带沙漠气候 读“非洲气候类型分布图”,完成下列各题。 12.非洲被称为“热带大陆”,主要原因是() ? A. 非洲地势较高,造成气温较高 B. 大部分地区位于南北回归线之间 C. 非洲岛屿较少,影响气温分布 D. 非洲海岸线平直,海洋气流难以到达 13.关于非洲气候类型分布特点的描述,最恰当的是() A. 以赤道为中心,南北对称分布 B. 从大陆中心向沿海四周更替 C. 南北延伸,东西更替 D. 东西延伸,南北更替 14.大多数河流的流量与流经地区的地形和气候密切相关。据此推断,图中四条河流中,流量最大的是() A. 甲河 B. 乙河 C. 丙河 D. 丁河 15.乞力马扎罗山被誉为“赤道雪峰”,形成此自然景观的主要影响因素是() A. 纬度因素 B. 地形因素 C. 人为因素 D. 海陆因素 16.在太空中,宇航员可以清晰的看到“地球的伤痕”是(  ) A. 中国的长城 B. 东非大裂谷 C. 红海 D. 马里亚纳海沟 17.非洲分布面积最广的气候类型是() A. 高山高原气候 B. 热带雨林气候 C. 热带草原气候 D. 温带大陆性气候 读图,回答18--20题。 18.该大陆的地势特征是(  ) A. 西高东低 B. 中部高,四周低 C. 东南高,西北低 D. 北高南低 如图为沿3°S所作的非洲地形剖面图,读图回答下列题。 19.图中②所在的地形区名称是() A. 乞力马扎罗山 B. 刚果盆地 C. 撒哈拉沙漠 D. 东非高原 20.一位地理学家在③地区考察,他在日记中写到:“湿季,大草原一片葱绿,斑马、长颈鹿成群结队迁徙而来。到了干季,满目枯黄,莽莽草原上,间或有一些耐旱的孤树……”,如图中,符合他描述的气候类型是() A. 甲 B. 乙 C. 丙 D. 丁 二、综合题 21.读非洲地形、河流图和非洲气候类型分布图,完成下列各题。 (1)写出图I中字母代表地理事物的名称: J______沙漠;H______岛,I______海,D______盆地。 (2)图I中,K、M两高原中,有“非洲屋脊”之称的是______高原(填名称)。C是世界上最长的______(河流),它的流向是______。 (3)非洲地形类型以______为主,地势______。 (4)在图Ⅱ中①是______气候区,②是______气候区。 (5)从非洲气候类型图中可知,非洲气候类型的分布具有______特点。 (6)①与A同处赤道附近,气候类型不同,影响①与A气候类型的主要因素是______。 22.“中非合作论坛北京峰会”在北京隆重召开,会议的主题是“友谊、和平、合作、发展”.读下图回答. (1)A是 ______ 海,沟通A海和B ______ 海的是 ______ 运河,该洲北部的居民主要有 ______ 人种,信奉 ______ 教. (2)该洲主要位于地球上五带中的 ______ ,被称为“热带大陆”. (3)据图说出非洲大陆赤道附近的地势特征 ______ . (4)根据图中提供的信息,简述刚果河水量大、水能资源丰富的原因:1.主要流经 ______ 气候区,2主要流经 ______ (地形区),3.支流众多. (5)观察非洲大陆气候类型的分布,归纳其分布特点是,以 ______ 为中心,呈南北对称分布. (6)乞力马扎罗山位于赤道附近,但山顶终年积雪,其原因是 ______ . 23.读“非洲图”,完成下列各题 (1)明明的爸爸是中央电视台“走进非洲”摄制组成员,曾经去过非洲最长的河流和非洲最高的山峰,这条河流是 ______ (填名称)在图中字母代号是 ______ ,同也是世界第 ______ 长河.非洲最高的山峰是 ______ ,图中数字代号是 ______ ; (2)非洲与欧洲以 ______ 为界,在图中的数字代号是 ______ ;C河流的名称是 ______ . (3)写出下列位于非洲的世界之最: 世界上最大的沙漠 ______ ; 世界上最大的盆地 ______ . 参考答案 一、单选题 1.【答案】A2.【答案】C3.【答案】D4.【答案】A5.【答案】B 6.【答案】C7.【答案】B8.【答案】C9.【答案】A10.【答案】B 11.【答案】D12.【答案】B13.【答案】A14.【答案】C15.【答案】B 16.【答案】B17.【答案】C18.【答案】C19.【答案】B20.【答案】B 二、综合题 21.【答案】 (1)撒哈拉;马达加斯加;地中;刚果; (2)埃塞俄比亚;尼罗河;自南向北; (3)高原;东南高,西北低; (4)热带雨林;热带草原; (5)以赤道为轴,南北对称分布; (6)地形地势。 22.【答案】 (1)地中;红;苏伊士;白色;伊斯兰; (2)热带; (3)东高西低; (4)热带雨林;刚果盆地; (5)赤道; (6)海拔高. 23.【答案】 (1)尼罗河;A;一;乞力马扎罗山;⑤; (2)地中海;①;刚果河; (3)撒哈拉沙漠;刚果盆地.

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 408KB
  • ID:10-6917626 人教版初中地理七年级下册第七章《我们邻近的地区和国家》测试题(含答案)

    初中地理/人教版(新课程标准)/七年级下册/第七章 我们邻近的国家和地区/本章综合与测试

    第七章《我们邻近的地区和国家》测试题 一、选择题(每小题只有一个正确答案) 1.俄罗斯的货运中,最主要的运输方式是(??? ) A.铁路运输 B.管道运输 C.公路运输 D.航空运输 2.东南亚国家中与中国相邻的有( )。 A.越南、老挝、泰国 B.柬埔寨、老挝、泰国 C.越南、缅甸、老挝 D.越南、缅甸、泰国 3.被俄罗斯称为“母亲河”,并且有“五海通航”之称的河流是 A.伏尔加河 B.叶尼塞河 C.恒河 D.勒拿河 4.关于印度的说法,正确的是( ) A.印度的人口居世界第一位 B.印度是南亚的大国 C.古印度是基督教的发源地 D.印度地形以丘陵为主 5.俄罗斯重工业发达,其发展建立的主要条件是 ( ) A.地势开阔平坦 B.矿产资源丰富 C.地处高纬地区 D.国土地域辽阔 6.下列资源中,日本国比较缺乏的是( ) A.森林资源 B.矿产资源 C.水力资源 D.渔业资源 7.下列有关日本经济的叙述,正确的是( ) ①日本是世界上的经济强国 ②日本是世界最高收人国家之一 ③日本的农业现代化程度高,许多农产品产量居世界前列 ④日本工业布局分布均衡. A.①② B.③④ C.②③ D.①④ 8.下列不属于岛国的是 A.马来西亚 B.新加坡 C.印度尼西亚 D.菲律宾 9.俄罗斯面积世界第一,但每年还要进口大量的谷物,其主要原因是(? ??) A.气候因素 B.人口多 C.耕地少 D.地形因素 2017年3月5日,菲律宾南部发生5.9级地震。下图示意全球六大板块及菲律宾区域。读图完成下面小题。 10.菲律宾是( ) A.由众多岛屿组成的国家 B.由半岛和岛屿组成的国家 C.亚欧大陆半岛上的国家 D.既有大陆又有岛屿的国家 11.菲律宾地震多发的原因是位于( ) A.亚欧板块与印度洋板块交界处 B.亚欧板块与太平洋板块交界处 C.印度洋板块与太平洋板块交界处 D.亚欧板块与美洲板块交界处 12.2016年11月22日,日本发生7.3级地震,此次地震中心处于两大板块之间,这两大板块是( ) A.欧亚板块和印度洋板块 B.欧亚板块和太平洋板块 C.太平洋板块和印度洋板块 D.太平洋板块和美洲板块 13.下列关于印度尼西亚的叙述,不正确的是( ) A.岛屿众多的国家 B.位于太平洋与印度洋之间 C.大部分地区的气候终年炎热干燥 D.许多地方分布着茂密的热带森林 14.俄罗斯纬度最高的港口是 A.圣彼德堡 B.摩尔曼斯港 C.鹿特丹 D.海参崴 09年4月,上海一经贸代表团赴东南亚参加订货会并观光考察。根据材料回答1-4小题。 15.下列物品中,代表团成员没有必要携带的是( ) A.雨伞 B.御寒衣物 C.摄像机 D.地图 16.该代表团在东南亚参观考察期间看到的景观正确的是( ) A.法国的埃菲尔铁塔 B.印度的泰姬陵 C.柬埔寨的下龙湾 D.曼谷的水上市场 17.下列产品最有可能出现在订货合同中的是( ) A.温带水果 B.橡胶、椰子 C.纺织品、精密仪器 D.蔬菜、牛奶 18.以下是代表团某成员在东南亚期间的见闻,你认为不可信的是( ) A.当地居民大多黄皮肤 B.沙漠广布 C.正午电闪雷鸣大雨倾盆 D.沿河看到稻田 19.东南亚唯一的内陆国是(  ) A.越南 B.缅甸 C.柬埔寨 D.老挝 20.俄罗斯主要以下列哪种气候类型为主(  ) A.① B.② C.③ D.④ 21.近年来,东南亚成为亚洲新兴的旅游热点地区。小明去年6月下旬到新马泰旅游,下面是他写的旅游见闻,你认为不正确的是( ) A.当地人大多吃米饭,每天午后时常下一场雨 B.从车窗向外看,看到了成片的橡胶林和油棕种植园 C.站在马六甲海峡北海岸看到许多满载的日本油轮驶过 D.在新加坡,看到了人们在面向恒河祈祷 22.世界上唯一地跨亚、欧两大洲和东、西两半球的同家是( ) A.美国 B.俄罗斯 C.埃及 D.澳大利亚 23.有关俄罗斯社会经济特征的叙述,正确的是 ( ) A.轻、重工业都比较发达 B.人口集中在亚洲部分 C.莫斯科位于亚洲部分 D.资源丰富 每年3月,印度南部地区都会遭受不同程度的旱灾。读图回答下列问题。 24.印度南部的气候类型是( ) A.热带雨林气候 B.热带季风气候 C.热带草原气候 D.热带沙漠气候 25.旱灾期间,印度盛行( ) A.西南季风 B.西北季风 C.东南季风 D.东北季风 26.印度为防御旱灾可采取的有效措施是( ) A.跨流域调水 B.兴修水利 C.海水淡化 D.植树造林 27.下列关于印度的叙述,错误的是 (  ) A.印度是南亚经济发展最快的一个国家 B.印度的煤、铁资源丰富 C.印度的电子、汽车制造、原子能等新兴工业逐渐崛起 D.印度的电脑软件产业居世界首位 读 “世界某区域的航海线图”,回答下面小题。 28.东南亚“十字路口”的咽喉A是( ) A.马六甲海峡 B.霍尔木兹海峡 C.直布罗陀海峡 D.英吉利海峡图 29.图中A海峡沟通( ) A.太平洋和北冰洋 B.印度洋和大西洋 C.太平洋和大西洋 D.印度洋和太平洋 30.和我国相比较,日本 A.人口密度较大 B.人口增长较快 C.矿产资源丰富 D.草原面积广大 二、解答题 31.读图文材料,完成下列各题。 材料:伏尔加河是欧洲第一长河,位于俄罗斯境内,全长3688千米,河流流量丰富,水流平稳。干支流通航里程达3260千米,通航期200多天,货运量占全国河运总量的一半以上。流域内有丰富的石油、天然气、钾、磷等矿产,工农业发达。在这个流域内居住着6450万人,约占俄罗斯人口的43%。 (1)俄罗斯国土辽阔,东临________洋,首都是________;连接俄罗斯东、西部且主要运输笨重货物的运输方式以________为主。 (2)河流甲是______,流经的地形区是______。河流乙是俄罗斯________和________地形的分界. (3)俄罗斯发展农业的有利条件是(___)。(单选) A.纬度低,热量条件好 B.人口多,劳动力充足 C.土地辽阔,耕地面积大 D.技术先进,农药使用多 (4)简要分析伏尔加河被俄罗斯称为“母亲河”的原因________。 (5)简要评价俄罗斯亚洲部分发展经济的自然条件________。 (6)俄罗斯大部分地区的气候特征是________________。 32.读下图,回答下列问题: (1)填出下列字母表示的地理事物: 大洲: N___________K__________ 大洋: M__________G___________ 半岛: D______________ (2)由大洋G到大西洋所经过的运河B是 . (3)中国和日本等国家把图中C 称之为“海上生命线”。 33.读图完成下列问题。 (1)图中河流①是    ,所流经半岛的山脉与河流的分布特点是    。 (2)东南亚旅游资源丰富,下列风景图片来自缅甸的是    。 (3)东南亚是我国居民出国旅游的热点地区,从语言文化方面分析其原因。 (4)在泰国人们爱吃米饭,从自然方面分析该地水稻种植历史悠久的原因。 (5)印度地形自北向南分成三部分,人口最稠密的是中部     平原。印度人口居世界第   位。 (6)印度半岛与中南半岛共有的气候类型是    。黄麻适合在湿热的气候环境中生长。收获的黄麻在水中浸沤后,才能进行初加工以获取制作麻袋、麻布、纸张等的原料。依据甲城市的气候资料,写出黄麻产区的气候特征    。 (7)试描述甲城市发展麻纺织业的有利条件   ;   。(至少写出两点) 34.读“印度水稻和小麦的分布”及“印度年降水量的分布”图,完成下列各题。 (1)印度半岛上的地形以___________为主,北部是呈弧形的__________________山脉。 (2)每年的6~10月,来自印度洋的__________(风向)季风给印度带来丰沛的降水。 (3)印度气候类型以_____________气候为主,一年明显地分为 两季。 (4)印度半岛上降水较多的东北地区主要粮食作物是______________。 (5)印度和我国在实现可持续发展的过程中,面临相同的人口问题,因此实行了相同的人口政策,即________________________。 参考答案 1.B 2.C 3.A 4.B 5.B 6.B 7.A 8.A 9.A 10. A 11. B 12. B 13.C 14.B 15.B 16.D 17.B 18.B 19.D 20.D 21.D 22.B 23.D 24.B 25.D 26.B 27.D 28.A 29.D 30.A 31.太平洋 莫斯科 铁路 鄂毕河 西西伯利亚平原 平原 高原山地 C 伏尔加河流域内人口数量多,人口稠密;为流域内的生产生活提供水资源;提供了便利的航运条件.伏尔加河世世代代地滋润着俄罗斯大地、哺育俄罗斯人民,成为俄罗斯文明发展的摇篮.(言之有理即可) 地域辽阔,资源丰富。(言之有理即可) 冬季寒冷而漫长,夏季凉爽而短促。 32.(1)非洲 大洋洲 太平洋 印度洋 中南半岛 (2)苏伊士运河 (3)马六甲海峡 33.(1)湄公河;山河相间,纵列分布; (2)A; (3)东南亚华人、华侨所占人口比重大,语言文化相通,便于交流; (4)气候湿热,适宜水稻生长 (5)恒河平原 二 (5)热带季风气候;终年高温,降水分旱雨两季; (6)交通运输便利,靠近黄麻产地,原料丰富,劳动力资源丰富等。 34.(1)高原 喜马拉雅 (2)西南 (3)热带季风 旱雨 (4)水稻 (5)计划生育

    • 2020-02-21
    • 下载0次
    • 410KB
  • ID:4-6879912 外研版七年级英语下册Module 9 Life history单元测试题(含答案)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 9 Life history/本模块综合与测试

    Module 9 Life history Ⅰ.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 1.________ is the third month of the year. A.March B.August C.September D.December 2.—Who ________ the old man? —Mary did. A.helps B.helped C.helping D.to help 3.—When is________ Day? —It's on September 10th. A.Teacher B.Teachers' C.Teacher's D.Teachers 4.She is very clever. She can dance and she can sing ________. A.also B.either C.as well D.as well as 5.My uncle was born ________. A.in the 1980 B.on the 1980s C.in 1980s D.in the 1980s 6.James works hard every day. He wants to be a ________ man. A.primary B.poor C.successful D.healthy 7.He became famous around the world ________. A.in the 1990 B.in the 1990s C.in 1990s D.on the 1990s 8.He ________ for a taxi, so he walked home. A.had some money B.didn't have some money C.had any money D.didn't have any money 9.He finished ________ the third country in Europe and ________ China last week. A.visit; came back to B.visiting; came back C.visits; came to D.visiting; returned to 10.—What do you think of Shakespeare? —________. A.He died at the age of 52 B.He was the greatest English playwright C.He was born in 1564 D.He was born in England Ⅱ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分) Ampere was a famous scientist(科学家). He liked to keep himself(他自己)__11__ all day long both at home and in his office. Sometimes he found it very hard to work for a long time because many __12__ came to his house to talk with him. In order to(为了)have fewer(更少的) visitors, Ampere thought of an idea. He hung(悬挂) a plate over the __13__. On the plate he wrote these words, “Mr Ampere isn't at home.” One day he went home from his office late in the afternoon. When he __14__ the gate, he saw the plate and read it. And then he said to himself, “Oh, yes, Mr Ampere isn't in.”__15__ that, he returned to his office. Another time, Ampere went to give a talk at the meeting. On his way to the meeting, he passed by a river. He __16__ a stone(石头), and played with the stone in his hand and then put it into his __17__. Before he left the river, he took “the stone” out of his pocket and threw it into the __18__. During the meeting, when Ampere wanted to see what __19__ it was, he was surprised(惊奇的) to find the “watch” he took out of his pocket was not a watch, __20__ a stone. 11.A.strange B.busy C.bored D.interesting 12.A.teachers B.students C.visitors D.scientists 13.A.window B.desk C.gate D.hill 14.A.left B.got to C.came into D.went out of 15.A.From B.After C.Before D.During 16.A.put on B.took off C.picked up D.put away 17.A.bag B.pocket C.wallet D.room 18.A.river B.lake C.forest D.office 19.A.stone B.place C.colour D.time 20.A.so B.and C.but D.because Ⅲ.阅读理解(共5小题;每小题2分,满分10分) J.K. Rowling is the writer of Harry Potter. It is one of the best?sellers(畅销书) all over the world. She was born in Gwent on July 31st, 1965. She has one sister. She is two years older than her sister. They loved listening to their father's bedtime stories. They loved the stories about magical(魔幻的) world best. Rowling wrote her first story when she was six years old. In 1997, Rowling finished the first book about Harry Potter. It was a great success. And the film came out in November, 2001.Now Harry Potter series(系列) are popular. In this series, Harry is only an ordinary(普通的) boy: polite, friendly, brave(勇敢的) and clever. So when children read about Harry, they also want to be like him. That's why Harry Potter series are so popular. J.K. Rowling is very happy with the success. She says she will go on writing children's books. 21.J.K. Rowling is the ________ of Harry Potter. A.reporter B.student C.singer D.writer 22.J.K. Rowling was born in Gwent on ________ 31st, ________. A.June; 1965 B.July; 1992 C.July; 1965 D.June; 1997 23.J.K. Rowling wrote her first story at the age of ________. A.12 B.9 C.11 D.6 24.In 1997, J.K. Rowling ________. A.began to write the first book about Harry Potter  B.finished the first book about Harry Potter C.began writing the first story D.began to write children's books 25.J.K. Rowling's sister is ________ than her. A.two years younger B.three years younger C.three years older D.two years older Ⅳ. 任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分) Jack London was a famous American writer. He was born on January 12, 1876, in America. His family was very poor. So Jack had to leave school at the age of twelve. He worked very hard. 后来他回到了学校。 He was strict with himself and worked hard at every subject. In 1897, he went to Alaska to look for gold. At that time, he found lots of things for his books and stories. He returned home and started to write. His writings were very successful and he became rich and famous in his twenties. But Jack London was not a happy man. He took his own life when he was only 40 years old. 根据短文内容,完成下列各题。 26.Where was Jack London from? ________________________________________________________________________ 27.What did he become rich and famous for? ________________________________________________________________________ 28.将文中画线的英语句子翻译成汉语。 ________________________________________________________________________ 29.将文中画线的汉语句子翻译成英语。 ________________________________________________________________________ 30.在文中找出与下面句子意思相近的一句话。 He died at forty. ________________________________________________________________________ Ⅴ.根据句意及首字母提示补全单词(共5小题;每小题2分,满分10分) 31.He goes through the online n________ every day. 32.Li Bai wrote lots of great p________. I can recite(背诵) many of them. 33.Bob m________ a beautiful woman and they had two children. 34.Two old men lost their lives in a big f________. 35.Lots of fish d________ because of the dirty water two months ago. Ⅵ.补全对话,每空一词(共10小题;每小题2分,满分20分) Ann: Lucy, look! I have got a book about Shakespeare's life. He was 36.________ (出生) and 37.________(死亡) on the same day, on 38.________ (四月) 23rd. Lucy: I know he died at the 39.________ (年龄) of 52. Did he 40.________ (完成) school when he was 14? Ann: Yes, and at school he liked plays, so he 41.________ (决定) to be an actor when he left school. Lucy: When did he get 42.________ (结婚)? Ann: In 1582, and he had three children. Lucy: Did he become a 43.________ (成功的) actor? Ann: Yes, after that he started 44.________(写) plays…At last, as we know, he 45.________(成为) one of the most famous writers in the world. Ⅶ.书面表达(满分20分) 请根据下列提示,写一篇60词左右的英语短文,介绍一下世界著名的童话作家安徒生。 1.安徒生(Andersen)出生于1805年,11岁丧父。由于家庭贫穷,童年时期没有上学,14岁时到一家剧院工作。 2.后来一些好心人帮助他去上学。 3.毕业后,他开始写小说和诗歌,成为一名成功的作家。他一共创作了一百六十多部著名的童话(fairy) 故事。 4.1875年去世。 教师详解详析 Ⅰ.1.A 2.B 3.B 4.C 5.D 6.C 7.B 8.D 9.D 10.B  Ⅱ.11.B 12.C 13.C 15.B 16.C 17.B 18.A 19.D 20.C  Ⅲ.21—25 DCDBA Ⅳ.26.He was from America. 27.His successful writings. 28.因此杰克不得不在他12岁时便退学了。 29.Later he returned to school. 30.He took his own life when he was only 40 years old. Ⅴ.31.newspaper(s) 32.poems 33.married 34.fire 35.died Ⅵ.36.born 37.died 38.April 39.age 40.finish 41.decided 42.married 43.successful 44.writing 45.became Ⅶ.One possible version: Andersen was born in 1805. His father died when he was only eleven years old. He couldn't go to school when he was young, because his family was very poor. He worked in a theatre at the age of fourteen. Later, some kind people helped him to go to school. When he finished school, he began to write novels, stories and poems. He became a successful writer and wrote more than one hundred and sixty famous fairy stories. He died in 1875.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 36.5KB
  • ID:4-6879582 外研版七年级英语下册Module 11 Body language单元测试题(含答案)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 11 Body language/本模块综合与测试

    Module 11  Body language Ⅰ.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 1.People over there are from ________. They are ________. A.Russian; Russian B.Russians; Russian C.Russia; Russians D.Russia; Russian 2.Bob dislikes coffee, so he almost ________ drinks it. A.often B.always C.never D.ever 3.They come from ________ country, but they have ________ hobbies(爱好). A.different; same B.same; the different C.the same; different D.different; the same 4.Maori people ________ when they meet. A.hug each other B.shake hands C.touch noses D.touch heads 5.—________ do Japanese people say hello________ they meet? —They bow to each other. A.How; how B.What; when C.Why; how D.How; when 6.I put my bag ________ in my bedroom. But now I can't find it. A.somewhere B.anywhere C.everywhere D.nowhere 7.—Can I stand ________ people in the Middle East? —Yes, you don't have to stand ________. A.close to; far away B.close from; far from C.far from; close to D.far away; close from 8.I want to get Helen's telephone number. That's ________ I want to call her. A.because B.so C.why D.what 9.Don't ________ people when you ________ them in Britain. A.touch; talk B.touch; talk to C.touch; talk about D.touches; talk to 10.—________ do they usually touch the face when they meet? —Twice, left and then right. A.How often B.How long C.How many times D.How far Ⅱ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分) It is important for us to learn about different traditions in different countries. The __11__ to Western countries need to know these. Don't touch the __12__ things of the Western people. If this happens, say sorry politely. Some elder Western people think it's __13__ of you to help them without their agreement. They may feel unhappy. In Europe, it's all right to cross your legs when you are sitting. But don't cross your __14__in Thailand. It could bring you trouble. People in Thailand also believe the __15__ hand is not clean. So don't hold food or __16__ others with your left hand, or they may think you are __17__. In India, shaking your __18__ usually means “yes”, while(然而)__19__ your head means “no”. It's quite different from that in our country. So when you are in __20__ countries, remember to be polite. 11.A.writers B.visitors C.musicians D.doctors 12.A.personal B.real C.expensive D.noisy 13.A.polite B.easy C.rude D.friendly 14.A.mouth B.hands C.legs D.knees 15.A.right B.left C.first D.second 16.A.touch B.draw C.send D.receive 17.A.happy B.sad C.successful D.impolite 18.A.hand B.head C.foot D.nose 19.A.nodding B.shaking C.waving D.moving 20.A.big B.foreign C.beautiful D.rich Ⅲ.阅读理解(共5小题;每小题3分,满分15分) The meaning of shaking one's head is not always the same in different countries. Maybe some visitors would be surprised when they first come to India. Indians always shake their heads when they talk to others. But it does not have the same meaning as our “No”. If someone wants to visit India, he should know this, or it will bring him some trouble. One day, a foreign officer went to India on business. He hired(雇用) an Indian to drive his car. When he told the driver to send him to his office, the Indian shook his head at once. The officer said again, but the driver shook his head again. At last, the officer, of course, got angry. “How dare(敢) you refuse(拒绝) my order?” he shouted. “Drive me to my office at once!” The driver answered in quite a loud voice, “Yes, sir!” But to the officer's surprise, the driver shook his head at the same time. The car started, and the foreign officer was too surprised to say a word. He thought about it for a while, and then he nodded with a smile, “‘No’ means ‘Yes’ here!” 21.The passage mainly tells us about the________ in India. A.body language B.clothes C.trouble D.festival 22.An Indian will shake his head when he________. A.gets angry B.agrees with others C.waits for others D.gets tired 23.The foreign officer was surprised that the driver________. A.shook his head as he said “Yes” B.couldn't understand him C.refused his order D.shouted loudly 24.The underlined sentence “‘No’means ‘Yes’ here!” shows________. A.in India the words “Yes” and “No” have the same meaning B.Indians don't say “No” when they disagree with others C.we shake our heads to say “No” while Indians do so to mean “Yes” D.Indians don't usually use the word “Yes” as much as “No” 25.Which of the following is NOT true according to the passage? A.The driver didn't want to take the officer to his office. B.In China, shaking one's head means “No”. C.Shaking the head doesn't always have the same meaning in different countries. D.When an Indian shakes his head, he really means “Yes”. Ⅳ. 任务型阅读(共5小题;每小题3分,满分15分) Americans like to look at the other person in the eyes when they are talking. If you don't do so, it means you are unhappy, or you are not interested. For Americans, thumbs?up means “Yes”, “Very good” or “Well done”. Thumbs?down means the opposite(相反). To call a waiter, people put one hand above the head. It is all right to point at things but not at people with the hand and index finger(食指). Americans shake their index finger at children when they scold(责备) them and touch them on the head when they admire(夸奖) them. Learning body language is sometimes difficult. If you don't know what to do, the best thing to do is to smile. 根据短文内容,判断正(T)误(F)。 26.In America, when people say “Bad”, they put their thumbs down. 27.To call a waiter, the Americans put two hands above the head. 28.The most useful body language is smiling. 29.It is difficult to learn how to smile. 30.Children will be afraid when their fathers put up the thumbs to them. Ⅴ.用所给单词的适当形式填空(共5小题;每小题2分,满分10分) 31.We can see some girls walk arm in arm in the street in China, but in ________(British), they may not. 32. He washes his ________(foot) before going to bed every evening. 33. These are ________ (person) things. Don't touch them. 34.________ (not touch) anything when you visit the museum. 35.She ________ (shake)the juice before she drank it. Ⅵ.根据汉语意思完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分) 36.我们结账时应该排队。 We should ________ ________ ________ when we're ________ for the goods. 37.我们和老朋友见面时通常和他们握手。 We usually ________ ________ ________ old friends when we meet. 38.我儿子一点儿也不喜欢弹钢琴。 My son ________ like playing the piano ________ ________. 39.他们臂挽臂地走在沙滩上。 They walked along the beach ________ ________ ________. 40.事实上,希望工程建了许多学校。 ________ ________, Project Hope built many schools. Ⅶ.书面表达(满分20分) 根据下列表格中的内容,请你写一篇60词左右的英语短文,介绍一下中国的一些习俗。 greeting shake hands, smile eating with others don't point at others with your chopsticks(筷子) going to a party be on time or a few minutes late others don't send a clock, choose a lucky number 8 答案 Ⅰ.1.C 2.C 3.C 4.C 5.D 6.A 7.A 8.A 9.B 10.C Ⅱ.11.B 12.A 13.C 14.C 15.B 16.A 17.D 18.B 19.A 20.B  Ⅲ.21—25 ABACA Ⅳ.26—30 TFTFF Ⅴ.31.Britain 32.feet 33.personal 34.Don't touch 35.shook Ⅵ.36.stand in line; paying 37.shake hands with 38.doesn't; at all 39.arm in arm 40.In fact Ⅶ.One possible version: China is a country with a long history, so there are many customs. First, you should shake hands and smile when you meet people for the first time.Second,when you eat meals with others, it's not polite to point at others with your chopsticks.If you are going to a party, you should arrive on time, or a few minutes late.You can't send a clock to your friends as a present,because it means si in Chinese.Eight is a lucky number in China, and it means fa in Chinese. So you can choose the number in as many ways as possible.

    • 2020-02-14
    • 下载1次
    • 39.5KB
  • ID:4-6879383 外研版七年级英语下册Module 10 A holiday journey 单元测试题(含答案)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 10 A holiday journey/本模块综合与测试

    Module 10  A holiday journey Ⅰ.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 1.How long did it ________ you to get to school by bike this morning? A.take B.spend C.pay D.cost 2.The girl likes that dress ________ and she wants to buy it. A.a lot of B.lots of C.lot of D.a lot 3.T—________ I met my first teacher in the street today. —Wow! That was great! A.Really? B.Guess what? C.Sounds good! D.Good luck! 4.Lucy's father is a ________. He always drives her ________ school. A.drive; at B.drive; to C.driver; for D.driver; to 5.The shops were all closed, ________ I didn't get any milk. A.and B.so C.but D.because 6.Please remember some rules in the museum. ________, don't touch anything. Second, don't make any noise. A.First of all B.By the way C.In fact D.At first 7.Mr Smith ________ to Shanghai last weekend and he ________ home next Sunday. A.flies; flies B.flew; is going to fly C.flew; flies D.flies; is going to fly 8.Every year a lot of tourists travel to Hainan, because it's ________ island. A.so a beautiful B.so beautiful C.a such beautiful D.such a beautiful 9.It took us one year ________ the bridge. A.build B.building C.to building D.to build 10.—How was your holiday? —________. A.I am happy B.It was great C.I am going to have a holiday D.I don't think so Ⅱ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分) Last summer, Cathy's family went to New York City for their summer holiday.They stayed there __11__ two weeks. New York City has more than seven and a half __12__ people. It is the largest(最大的)__13__ in the US. It is also the home of the United Nations. First, they __14__ the Statue of Liberty. It is one of New York's most well?known historic sites. Millions of people visit New York City every year. On the __15__ day, they went to the Empire State Building. It is the tallest building in New York City now. From the __16__ of the building, they saw most parts of New York. On the third day, they visited the Metropolitan Museum of Art. In this __17__, they saw a lot of famous paintings. During the rest time of the week, Cathy went to Bronx Zoo __18__ her younger brother and sister. There they were glad to see a lot of their favourite __19__—tigers, lions, monkeys, and elephants. In the second week, they visited Long Island. On the island, they spent most of their time __20__, sunbathing(日光浴) and playing on the beach. They all had a good time. 11.A.on B.at C.for D.in 12.A.millions of B.million C.million of D.millions 13.A.town B.village C.country D.city 14.A.visited B.bought C.took D.went 15.A.two B.three C.fifth D.second 16.A.top B.middle C.bottom D.end 17.A.city B.museum C.country D.building 18.A.with B.and C.for D.by 19.A.subjects B.movies C.animals D.clothes 20.A.swim B.to swim C.swam D.swimming Ⅲ.阅读理解(共5小题;每小题2分,满分10分) I'm Angelababy. I joined in the Running Man with six funny men. We went to different places and I like three of them best. Hangzhou We arrived in Hangzhou first. It's a beautiful place. We had a lot of fun in the swimming pool. I love food in Hangzhou too. The fish is my favourite. Seoul(首尔), Korea I love Seoul because it is clean and tidy. There are a lot of things to do there—shopping, visiting old houses and palaces…I feel so sorry that I can't speak their language. Xiushan Island Xiushan Island is in Zhejiang. We took a boat to get there. There is a park on the island. You can play in the mud(泥浆), have a bath in the mud, and even exercise in the mud. It was very interesting. 21.How many places did Angelababy like best in the Running Man? A.Six. B.Five. C.Four. D.Three. 22.Which place did Angelababy go to first? A.Hangzhou. B.Shanghai. C.Seoul. D.Xiushan Island. 23.Why does Angelababy love Seoul? A.Because she loves fish. B.Because it is clean. C.Because it is very big. D.Because she loves shopping. 24.How did Angelababy go to Xiushan Island? A.By plane. B.By bus. C.By ship. D.By car. 25.What can we learn from the passage? A.Six women joined in the Running Man. B.Mud is good for people's health. C.Angelababy can speak Korean(韩语) very well. D.Angelababy enjoys food in Hangzhou. Ⅳ.补全对话 方框中有两个多余选项(共5小题;每小题2分,满分10分) Rick: Hi, Nancy! Glad to see you!26.________ Nancy: Glad to see you, too.I went to Beijing. Rick: Oh, really?27.________ Nancy: Yes, I did.The Great Wall is very great and fantastic.I like it. Rick: 28.________ Nancy: Of course I did.There are many fantastic halls and treasures in the museum.And we visited many other places, such as the Summer Palace and Tian'anmen Square. Rick: You're so lucky. 29.________ Nancy: It was pretty good. Rick: And how was the weather? Nancy: It was dry and windy. Rick: 30.________ Nancy: They were very friendly to the visitors. A.What's in the museum? B.And did you go to the Palace Museum? C.Where did you go on holiday? D.How was your holiday, Nancy? E.Did you go to the Great Wall? F.How were the people there? G.How do you like the Great Wall? Ⅴ.根据句意及首字母提示补全单词(共5小题;每小题2分,满分10分) 31.I'm very tired. Let's r________ for a moment. 32.It's dark outside. Please turn on the l________ because your sister is doing her homework. 33.We a________ here by plane last Monday. 34.On the t________ of the building we can see all the sights. They are wonderful. 35.The boy s________ newspapers every day to make money for school. Ⅵ.根据汉语意思完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分) 36.吉姆昨天拍了许多动物的照片。 Jim________ ________ ________ ________animals yesterday. 37.我非常喜欢听音乐。 I like listening to music________ ________. 38.这些孩子直到昨晚9点才回家。 The children ________ go home________ 9:00 last night. 39.昨天晚上你玩得开心吗? ________ you ________ ________ ________________ last night? 40.去年我和我的朋友们一起在青岛度假。 I was ________ ________ in Qingdao________my friends last year. Ⅶ.根据短文内容及首字母提示完成短文(共10小题;每小题1分,满分10分) My sister and I 41.a________ in Paris by train last Monday. We were very tired so we 42.r________ at the hotel.The next morning,we visited the Louvre Museum.It has the 43.w________ painting—the Mona Lisa.In the afternoon, we took a boat tour on the River Seine, and it was 44.w________! At about six o'clock,we went to the Eiffel Tower.I climbed up to the 45.t________! Later,we waited 46.t________ all the lights were 47.o________.It was so beautiful.We were 48.e________ about the beautiful scene. During the holiday,we also did some shopping.The 49.F________ are very friendly and they 50.s________ all kinds of fresh fruit,vegetables and many other things. Ⅷ.书面表达(满分20分) 假设去年暑假你和家人乘火车去杭州旅行了。杭州以西湖闻名,它还有许多名胜古迹。在那里可以游园、泛舟、爬山等。请你根据以上提示,写一篇 60 词左右的英语短文,介绍一下你的杭州之旅。 答案Ⅰ.1.A 2.D 3.B 4.D5.B 6.A 7.B 8.D 9.D 10.B  Ⅱ.11.C  12.B 13.D 14.A 15.D 16.A 17.B 18.A 19.C 20.D  Ⅲ.21—25 DABCD Ⅳ.26—30 CEBDF Ⅴ.31.relax/rest 32.light(s) 33.arrived 34.top 35.sells Ⅵ.36.took many photos of 37.a lot/very much 38.didn't; till/until 39.Did; have a good/great/wonderful/nice time 40.on holiday; with Ⅶ.41.arrived 42.relaxed 43.world?famous 44.wonderful 45.top 46.till 47.on 48.excited 49.French 50.sell Ⅷ.One possible version: Last summer holiday I travelled to Hangzhou with my family by train.I was very excited because I heard that Hangzhou was one of the most beautiful cities in China. It is famous for the West Lake. There are many places of interest there. There we bought a kind of tea named longjing. We visited the beautiful parks, climbed the hills, took a boat tour and went fishing. We all had a good time. I will never forget the visit to Hangzhou.I hope to go there again.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 37KB
  • ID:4-6879267 北师大版英语必修3 Unit 9 Wheels 单元练习题 含答案

    高中英语/北师大版/高一下册/模块3 Unit 9 Wheels

    北师大版英语必修3 Unit 9 Wheels 单元练习题 一、短语翻译 1. 交通阻塞,塞车 2. 锻炼身体,做运动 3. 依赖,依靠 4. (车辆)停止,停车 5. 困在……,陷入…… 6. 不愉快的,厌烦的 7. 发生 8. 平均起来,一般来说 9. 由于,因为 10. 采取行动 二、用所给词汇的正确形式填空 1. It’s good for your health to stick to________(do)morning exercise every morning. 2. The key to________(solve)the problem is to meet the demand ________(make)by the customers. 3. We (arrive) there before it began to rain. 4. It (be) two months before we meet again. 5. He is (absence) today because he is ill. 6. He (occupy) with a book. 7. My parents advised me not ( go) out alone at night. 8. Proper exercise is (benefit)l to our health. 三、单项选择 1. 1.We should eat food that is ________to our teeth and our body such as milk,cheese,fish,brown bread,potatoes,red rice,raw vegetables and fresh fruit. A.delicious B.valuable C.beneficial D.meaningful 2. 3.Time after time,she was warned of the ________of her actions. A.effects B.results C.importance D.consequences 3. —I’ve heard that another brand of milk powder has been banned. —It’s shame that some companies lack the sense of social responsibility and_____. A.consequence B.construction C.consideration D.conscience 4. 5.This is the ________wallet I have been looking for. A.just B.very C.quite D.exactly 5. 6.Progress so far has been very good.________,we are sure that the project will be completed on time. A.Therefore B.Otherwise C.However D.Besides 6. The incomes of skilled workers went up.________,unskilled workers saw their earnings fall. A.Moreover B.Therefore C.Meanwhile D.Otherwise 7. Come and see me whenever________. A.you are convenient B.you will be convenient C.it is convenient to you D.it will be convenient to you 8. It is no use ________Bill because he will never change his mind. A.argue B.argue with C.arguing D.arguing with 9. 10.I really appreciate ________to relax with you on this nice island. A.to have had time B.having time C.to have time D.to having time 10. 11.Maybe you have been to many countries,but nowhere else ________such a beautiful place. A.can you find B.you could find C.you can find D.should you find 11. This shirt ________you very well,but it is ________me. A.fits for;not fit for B.fits;not fit for C.fits;unfit D.fits for;not fit 12. 13.Having retired from business,he now ________himself with welfare of the disabled. A.associates B.occupies C.charges D.rewards 13. 19.The traditional view is ________we sleep because our brain is “programmed” to make us do so. A.when B.why C.whether D.that 14. I just wonder ________that makes him so excited. A.why it does B.what he does C.how it is D.what it is 15. ________is the power of TV that it can make a person suddenly famous. A.Such B.This C.That D.So 四、用方框里所给词汇的正确形式填空 pay special attention to deal with long before be addicted to be kind to 1. Fortunately,his stepmother was kind to him 2. It wasn’t he came here. 3. The children are addicted to computer games. 4. You should spelling words correctly. 5. How do you the disagreement between the company and the customers? 五、完成句子 1. 那些孩子不能习惯每天三餐都吃肉。 The children couldn’t every day. 2. 没等我坐下她就给我端上了一杯茶。 Before I could ,she . 3. 今天早上我上学迟到了,那是因为我昨晚熬夜太晚了。 I this morning. That’s last night. 4. 因为你说的话,她没来参加这个聚会。 She didn’t come to the party . 5. 能否成功,要看你怎么做事。 depends on how you do it. 6. 床似乎占去了大半个屋子。 The bed . 7. 他们就如何惩处犯罪分子在进行争论。 They are criminals. 8. 每天进行充分的锻炼对我们的健康有很大的好处。 Plenty of exercise every day is of . 答案: 一、 1. traffic jam 2. work out 3. rely on 4. pull up 5. get/be stuck in 6. be fed up 7. take place 8. on average 9. thanks to 10. take action 二、 1. doing 2. solving made 3. had arrived 4. will be 5. absent 6. is occupied 7. to go 8. beneficial 三、 1---15 CDDBA CCDBA BBDDA 四、 1. is / was kind to 2. long before 3. are addicted to 4. pay special attention to 5. deal with 五、 1. get used to eating fat for three meals 2. sit down offered me a cup of tea 3. was late for school because I stayed up too late 4. because of what you had said 5. Whether you will succeed 6. seemed to occupy most of the room 7. debating about the punishment for 8. great benefit to our health

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 28KB
  • ID:4-6878956 外研版高一英语Unit 4 body language(reading)公开课课件(共18张)

    高中英语/人教版(新课程标准)/必修3、4/必修4/Unit 4 Body language

    (共18张PPT) Reading COMMUNICATION: NO PROBLEM? It tells us about the importance and necessity of body language and its differences between different cultures. The main idea of the whole text: Prediction 1.Who are the people mentioned in the passage? 2.Where are they from? 3.Why are the people visiting China? China Tony Garcia Columbia Julia Smith Britain Akira Nagata Japan George Cook Canada Ahmed Aziz Jordan Madame Coulon France I people country The text is mainly about different __________________ in different countries. In order to avoid difficulties in today’s world of cultural crossroads, we had better _________________________. body language study international customs While reading, please try to divide the whole passage into four parts and match the main idea. Part 1. (para. 1) Part 2 (para. 2 &3 ) Part 3. (para. 4 ) Part 4. (para. 5) D. To explain different cultural “body language” in some countries. A. To suggest studying international customs B To meet the international students at the Capital International Airport. C. To introduce the students to each other and explain their different ways of greeting. Scanning Detailed reading : Para1 Time: __________________________ People: ______________________________ ______________________________________ Place: _______________________________ What to do: ____________________________ _______________________________________ _______________________________________ yesterday another student and I, the Capital International Airport this year’s international students We would take them first to their dormitories and then to the student canteen. Find out the two cultural mistakes in Para2: Tony Garcia Julia Smith The first mistake (Columbia ) (Britain) He approached Julia, ________ _____ _________and _______ her on the ________. She ______ ________ appearing _________ and put up her hands, as if ___ _______. shoulder touched her kissed cheek stepped back surprised in defence The second mistake Akira Nagata (Japan) George Cook (Canada) He ________ his hand ________ to the Japanese student. He ________ so his nose ________George’s _______ ________. bowed touched moving hand reached out How do men from Muslim countries greet others ? 2. How did Tony and Darlene greet each other? Para3: They shook hands and then kissed each other twice on each cheek, and this is the French custom when adults meet people they know. To men: To women: stand close, and shake hands nodding 3. Is the main character “I” male or female? How do you know? Male. Because Ahmed Aziz only shakes hands with men. _________others closely and are more likely to__________. Do not stand _________to others or touch ________ when they meet. Bow Shake hands Fill in the table according to Para4: Read it together. very close strangers Approach touch them People in the country/area Ways to greet each other English people People from Spain, Italy and South American countries Japanese Most people around the world Para 5: These _______ are not good or bad, but are _____ ways ____ _______ culture have developed. Do all members of a culture behave in the same way? In general, studying _____________ __________ can certainly help ______ ______________ in today’s world of cultural crossroads! No, not all members of a culture behave in the same way. international customs avoid difficulties actions simply in which ●Read the last paragraph and have a discussion : 1.What does the following sentence mean? None of these actions is either good or bad. 2. When in Rome, do as the Romes do. Body language varies from culture to culture. Not all members of all cultures behave the same way. We should try to master and respect each other’s culture in order to make good communication. 1. When the Chinese meet, they shake hands. So do the Japanese. 2. The American like touching each other when they meet. 3. Englishmen often stand close to others or touch strangers as soon as they meet. 4. Most people around the world now greet each other by shaking hands . Read the text carefully, then decide if they are true (T) or false (F). 5.Not all cultures greet each other the same way, nor are they comfortable touching strangers or being too close or too far away. 6.People from Jordan will shake hands with a woman as she introduces herself to them. 7.Body language in some countries is good while some in others is bad. 8. French people usually shake hands and kiss each other twice on each cheek when they meet. Fill in the blanks: The first person to arrive was Tony Garcia from Columbia, closely _________ by Julia Smith from Britain. When they were introduced to each other, Tony approached Julia, _______ her shoulder and _______ her on the cheek . Julia stepped back appearing surprised. Akira Nagata from Japan came in smiling at the same time with George Cook from Canada. As they were introduced, George _______ his hand out to the Japanese who ______ . His nose touched George’s moving hand, and they both _________ . followed touched kissed reached bowed apologized These are examples of learned or cultural “body language”. Not all cultures ________ each other the same way, nor are they comfortable touching strangers or being too close or too far away. In the same way that people ____________ with spoken language, they also __________ their feelings using unspoken “language” through keeping physical distance, actions or _________. express communicate greet posture Fill in the blanks: Situation1: Mr. Garcia (Columbia, South America) meet Julia Smith (Britain, Europe) Situation2: George Cook (Canada, North America) meet Japanese (East Asia) Situation3: Chinese (East Asia) meet Ahmed Aziz (Jordan, West Asia) Situation4: Madame Coulon (France, West Europe) meet Mr. Garcia (Columbia, South America ) Summary : Body language differs from culture to culture. Not all members of all cultures behave the same way. We should try to grasp and respect each other’s culture in order to make good communication.

    • 2020-02-14
    • 下载1次
    • 2124KB
  • ID:4-6878757 外研版高中英语必修2 Module 2 No Drugs单元测试题

    高中英语/外研版/必修2/Module 2 No Drugs

    Module 2 No Drugs 单元测试题 Ⅰ.单项选择 1. Teenage students who are ________computer games usually would not focus on studies . A. anxious about B. addicted to C. particular about D. bored with 2. Young drivers are far more _________to have accidents than older drivers. As you know, experience is very important. A. impossible B. likely B. probable D. possible 3. Once we had to ________the house as we left the key in the taxi when we were travelling. A. break in B. break into C. break up D. break out 4. I was so familiar with Jane that I _________her voice immediately I picked up the phone. A. affected B. recognized C. impressed D. recorded 5.It’s reported that large quantities of fish in that river have been killed ___________the seriously polluted water. A. because B. as a result of C. as a result D. in terms of 6. We hope that our government can ________smoking on public transport; in this way we can enjoy a cleaner environment. A. avoid B. limit C. reduce D. ban 7. The ________of teachers to students in our school is 1:15. A. number B. percentage C. ratio D. amount 8. My friend Martin was very sick with a strange fever; _______, he could neither eat nor sleep. A. as a result B. after all C. anyway D. otherwise 9. _______, the student insists that he be separated from his desk mate, who is naughty. A. To avoid being affected B. To avoid to be affected C. Avoiding being affected D. Avoiding to be affected 10. One of the best ways for people to keep fit is to ________ healthy eating habits. A. grow B. develop C. increase D. raise 11. ---Why did you leave that position? ---I ______a better position at IBM. A. offer B. offered C. am offered D. was offered 12. (2007安徽,25)In my opinion, life in the twenty-first century is much easier than __________ A. that used to be B. it is used to C. it was used to D. it used to be 13. Before the war broke out, many people ________possessions they could not take with in safe places. A. threw away B. put away C. gave away D. carried away 14. ---I’m going to say goodbye to my boss. I really hate working with him. ---____________. After all , the pay is good and you haven’t found one yet. A. totally agree with you. B. I couldn’t agree more. C. That’s a good point D. You can’t be serious. 15. ---Whose advice do you think I should take? ---______. A. It’s up to you B. You speak C. That’s it D. You got it Ⅱ.完形填空 Aphasics (失语症患者) can be extremely good at something: from the changing 16 on speakers’ faces and the tones of their voices, they can 17 lies from truths. Doctors studying the human brain have given 18 examples of this amazing power of aphasics. Some have even compared this power to 19 of a dog with an ability to find out the drugs 20 in the baggage. Recently, scientists carried out tests to see 21 all that was said about aphasics was true. They studied a 22 group of people. Some were normal; 23 were aphasics. It was proved that the aphasics were far ahead of the normal people in 24 false speeches — in most cases, the normal people were fooled by 25 , but the aphasics were not. Some years ago, Dr. Oliver Sacks wrote in his book about his 26 with aphasics. He mentioned a particular 27 in a hospital. Some aphasics were watching the president giving a speech on TV. 28 the president had been an actor earlier, making a good speech was no problem for him. He was trying to put his feelings into every word of his speech. But his way of speaking had the opposite 29 on the patients. They didn’t seem to believe him. 30 , they burst into laughter. The aphasics knew that the president did not 31 a word of what he was saying. He was lying! Many doctors see aphasics as people who are not completely normal because they lack the ability to understand words. 32 , according to Dr. Sacks, they are more 33 than normal people. Normal people may get 34 by words. Aphasics seem to understand human expressions better, 35 they cannot understand words. 16 A. smiles B. expressions C. fear D. sadness 17 A. speak B. tell C. talk D. say 18 A. a great deal of B. a large amount of C. a number of D. the number of 19 A. one B. it C. this D. that 20 A. having hidden B. being hidden C. hidden D. to be hidden 21 A. if B. even if C. as if D. as long as 22 A. mixed B. single C. different D. various 23 A. the others B. others C. another D. other 24 A. learning B. understanding C. realizing D. recognizing 25 A. expressions B. feelings C. actions D. words 26 A. experiences B. patience C. impressions D. expressions 27 A. aphasic B. case C. patient D. speech 28 A. if B. unless C. Since D. when 29 A. guidance B. instructions C. affect D. effect 30 A. Still B. As a result C. Besides D. Instead 31 A. mean B. like C. believe in D. admit 32 A. But B. However C. Therefore D. Thus 33 A. understanding B. thoughtful C. gifted D. hard-working 34 A. blown away B. blown down C. carried away D. carried out 35 A. though B. as though C. as if D. since Ⅲ. 阅读理解 A Many smokers aren't finding the cost of cigarettes a laughing matter. The federal tax(联邦税) on a pack jumped Wednesday -- April Fools' Day -- from 39 cents to $1.01. The tax increase is so big,?it's being called "historic."Higher federal taxes?apply to(适用于) other tobacco products, so even those smokers who have taken to rolling their own to save money can't escape them. The tax is expected to cause about 1 million smokers to quit. New York leads the pack, so to speak, with a combined $3.76. Any smokers planning to visit New York City should bring cigarettes from home. A pack there now costs more than $9. Some tobacco companies raised their prices several weeks ago. For example, the price of a pack of Marlboros jumped 71 cents. Where the price settles depends on the company. Some?may absorb part of the tax and others will make smokers carry the entire weight and more. However, some people think the tax unfair. According to the Centers for Disease Control and Prevention, only one in five Americans smokes, and over half of all smokers are low income, and one of four is officially classified as poor. What do you think? Is?the tax?unfair? We think cancer sticks should have been taxed into disappearance years ago, combined with a?very strong?public and private effort to help smokers quit. 36. Which of the following statements is wrong according to the passage? A. Cigarettes as well as other tobacco products are affected by the tax increase. B. More and more smokers have to stop smoking as a result of tax increase on tobacco. C. Cigarettes in New York must be very expensive. D. smokers will carry all the tax increase on tobacco. 37. The underlined word “Marlboros” in Paragraph7 probably refers to______________ . A. tax on tobacco B. one of the tobacco companies C. a pack of cigarettes D. a famous brand 38. The author’s attitude toward the tax increase is ________. A. showing agreement with the tax B. showing disagreement with the tax C. could not be seen D. keeping his own ideas 39. Which of the following is the most suitable title for this passage? A. The Federal Tax B. New Cigarette Tax Is No April Fools’ joke C. Stop Smoking Immediately! D. Unfair Tax on Tobacco B MANCHESTER, England — Here's some good news that vegetarians (素食者) can really sink their teeth into: Researchers in UMA Group have developed genetically (转基因地) engineered fruit trees that produce real meat! Fruit from the new Meat Trees, developed by British scientists using the gene technology, is closely like ordinary grape fruit. But when you cut the fruit open, inside is fresh beef! "Our trees may sound like something out of a science fiction movie, but it's really true," declares Dr. Vincent, director of the UMA Group, which created the amazing trees. "Vegetarians have been complaining for years that in spite of(尽管) their firm belief against eating meat, they still desire the taste of meat once in a while. Now they can have their cake and eat it too." Although it's taken 12 years to develop the trees, the idea is simple. "We take the genes from cattle and put them into the cells (细胞) of grape-fruit trees," Dr. Vincent says. "When the seeds grow into trees, they produce meat instead of ordinary fruit. You get the taste — even the smell." Those who've tried the meat agree it tastes like the real thing. "I was a bit unwilling to believe at first when I sank my teeth into a hamburger after they told me it grew on a tree," says Londoner Mark, who took part in a taste-test. "But it was juicy and delicious." Meat Tree products could be on the market in Great Britain by the end of the year and on dinner plates in the U.S. by 2006. Some vegetarians insist they should never eat meat — even if it grew on a tree. Others love the idea. "My mouth is watering already," says a devoted vegetarian of 20 years. 40. The good news for vegetarians is that ______. A. vegetarians like to make a cake and enjoy it later B. the idea of Meat Trees came from a science fiction movie C. vegetarians can eat meat from the new trees D. vegetarians can taste and even smell fruit from Meat Trees 41. We can conclude from the passage that ______. A. Meat Tree products are sure to be popular with vegetarians B. most vegetarians like the taste of fruit from Meat Trees C. anytime you can find meat tree products in the supermarket right now D. it's hard to tell fruit on Meat Trees from ordinary fruit without cutting in 42. The purpose of taking Mark for example is that ______. A. it can show he is one of the devoted vegetarians B. it can prove the real taste of fruit from Meat Trees C. it can tell how a vegetarian eats the new fruit D. it can be used to explain how the taste test is given 43. Which of the following is the most suitable title for this passage? A. A new achievement in gene technology. B. How to produce juicy and delicious meat. C. Meat Tree products are welcomed by every vegetarian. D. Vegetarians. C Shoplifting is happening in stores or supermarkets throughout the world. However, shoplifting happens more in British stores, according to a recent research, by the UK-based Center for Retail Research. Napoleon once considered Britain as “a nation of shopkeepers”, to which so many people dreamed of traveling. Now it seems it is a nation of shoplifters. According to the research, Britain is the most light-fingered country in Europe, with nearly one in every two cases of shoplifting across the continent taking place in British stores. The report said there were nearly 566,000 reported cases of shoplifting in Britain out of a Europe-wide total of 1.27 million. The next worst countries in Europe, France and Germany, came well below Britain with only 188,000 and 167,000 cases, respectively. Switzerland lived up to its clean-living reputation, with just 10,198 recorded cases of shop theft, and it is the lowest in Europe. It is said that some organized foreign groups traveling in cities such as London. “There are traveling groups of thieves, many from places like Poland and Russia. They target large department stores,” Bamfield said. “The problem is right across Europe -- the criminals have formed their own European Union.” “It's a social phenomenon that could happen in any countries”, said Bamfield. 44. Which of the statements is not mentioned? A. Britain used to be “a nation of shopkeepers”. B. Shoplifting is not very serious in the country Switzerland. C. Shoplifting can be prevented . D. Shoplifting can happen in any country in the world. 45. According to the passage, which of the country is the safest when shopping? A. Britain B. Germany C. France D. Switzerland 46. What does the underlined sentence mean in the second paragraph? A. Britain's social problems are not very serious. B. Britain is the worst country of shoplifting. C. The things shoplifters pick up are very light. D. It's traveling groups of thieves that make up the majority of Britain's shoplifters. 47. A possible title for this passage could be___________ A. Traveling groups of thieves use fingers to steal. B. Serious Shoplifting in Britain. C. Shoplifting does great harm to people across Europe. D. How to prevent shoplifting. Ⅳ单词测试 1. It is i ________ to drive without a license . 2. Saleha came home so thin and weak her own children hardly r__________ her. 3. The noises on the street led to great d____________ from our lessons. 4. Once you are a ____________ to smoking, you’re not likely to get out of it. 5. All the p _____________ in the debate had opportunity to speak. 6. She is now under medical ____________(治疗) because she is seriously ill. 7. The two ideas are closely _____________(联系) , and should be dealt with together. 8. Thee president is the most __________(权利) man in America and probably the world. 9. It’s said that 12 people were seriously injured in fires _________(引起)by smoking. 10. What ___________ (影响) do you think the changes will have on you? Ⅴ.书面表达 天津市把4月29日确定为“天津出租车禁烟日”,要求如下: 出租汽车要在显著位置张贴中英文禁烟标志;禁止驾驶员和乘客在车厢内吸烟,对违反规定在车内吸烟的驾驶员,对其进行教育处罚;出租汽车驾驶员有责任劝阻乘客吸烟等。根据上文写一段文章介绍“天津出租车禁烟日”,并谈谈你的看法。 答案: 单选:1-5BBBBB 6-10DCAAB 11-15DDBDA 完形:16-20 BBCDC 21-25AABDD 26-30ABCDD 31-35ABCCA 阅读:A: 36-39 DDAB B: 40-43CDBA C: 44-47CDBB 单词:1. illegal 2. recognized 3. distraction 4. addicted 5. participants 6. treatment 7. connected 8. powerful 9. caused 10. effect 书面表达 “April 29” is a big day for taxi drivers and passengers, because it is forbidden to smoke in the taxi since this very day. The steps are taken as follows. First of all, signs of “No Smoking” are put on in taxis. Secondly, taxi drivers are forbidden to smoke inside the taxi. Whoever breaks the rule will get fined. Besides, drivers are responsible for persuading passengers out of smoking in the taxi. As we know, smoking is harmful not only to our health but also to the environment . The taxi is the window of a city, so the ban on smoking in the taxi is really wonderful news , especially for non-smokers and passive smokers. It needs the efforts of all the citizens, which, absolutely, in turn will benefit both drivers and passengers. In order to achieve the goal, let’s do our share! 答案解析: 1. B. 题中be addicted to 对…上瘾;be anxious about 对…担心 be particular about对…挑剔 be bored with对…厌倦;根据题意对电脑上瘾的学生通常不会集中精力学习,选B. 2. B. 题中be likely to do有可能作….只有likely 和不定式连用;possible常见的句型为find it possible to do; make it possible to do…; It is possible that….; It is possible to do…. 3. B. break in 闯入,in 为副词,而break into the house 中into 为介词,不能没有宾语;break up 和break out 无此意。 4. B. recognize 认出;识别出:我和Jane如此熟悉,以至于我一拿起电话,就听出她的声音。 5. B. as a result of 由于;据报道那条河里大量的鱼由于河水受到了严重的污染,死了。 6. D. 根据题意,ban smoking禁烟,符合题意;A避免 B限制 C减少 7. C. 学生和教师之比,使用词汇为ratio,比,比率 A the number of …的数量 B百分率D量 8. A. 根据题意,上下句是因果关系,故选“as a result” 结果,因此。 after all 毕竟;anyway无论如何 otherwise 否则,不然 9. A“他很淘气,学生们坚持不和他同桌,”是为了避免受影响,故表示目的,排除C和D;avoid +doing 作宾语,故排除B 10. B. develop healthy eating habits 养成健康的饮食习惯。 11. D. 根据题干“Why did you leave that position?”,时态应确定为过去时;又 offer sb. sth, 故被动语态为“I was offered …” 选D. 12. D “used to be/ do”过去常常,排除B、C; it 指代刚才出现的life. 13. B put away possessions 放好财产;throw away仍掉;give away馈赠;泄露 carry away携带 14. D You can’t be serious.你不会是开玩笑吧。A、B、C三项都表示同意。 15. A. It’s up to you:由你决定。 完型: 16. B 其他三项都是expressions的一种,选上位词 17. B tell 有辨别的意思。 18. C a number of后接可数名词复数;the number of …的数量 19. D that用来指代power 20. C 使用过去分词hidden,表示完成的被动的 21. A even if即使;as if似乎;好像as long as 只要 22. A mixed group:混合组 23. B some 和 others 相对;the others 有范围 another:另一个 24. D recognize 识别出; 25. D Aphasics(失语症患者)不会被语言蒙蔽;而正常人会 26. A 根据下文可知是他的经历,特别是谈到一个案例。 27. B case 例子。 28. C Since 既然,强调明显的事实 29. D effect 影响 n. affect影响 vt. guidance 指导n. instructions说明n. 30. D Instead, 而是 still; As a result结果 Besides除此之外 31. A mean根据下句“He was lying!”believe in 相信;信任 admit承认 32. B However 然而,表转折;therefore 因此 ;thus因此; but 但是 33. C gifted有天才的; understanding善解人意的thoughtful考虑周到的hard-working努力工作的 34. C get carried away by words 相当于“fooled by words” ; blow away吹走,驱散; blow down刮倒; carry out 进行 35. A though 尽管如此;as though似乎;as if 似乎;好像 since 自从 阅读A 36.D 根据第三段最后一句Some?may absorb part of the tax and others will make smokers carry the entire weight and more. 可知有的烟草公司承担一部分税,并不是所有的税都由烟民承担。 37. D “Marlboros”根据the price of a pack of Marlboros可知是一种香烟牌子:万宝路 38. A 根据最后一段 “We think cancer sticks should have been taxed into disappearance years ago,”我们认为早应对香烟(cancer sticks)上税让之消失。。。知道作者的态度是赞成。 39. B. 这是本文的主旨,而A、C、D项只有部分正确。 阅读B 40. C 根据第一段最后一句。 “fruit trees that produce real meat” 41. D 根据第二段结尾部分“But when you cut the fruit open, inside is fresh beef!”可知从外表是无法判读,只有切开。 42. B. 作者以Mark 为例,是为了证明这种基因技术生产的水果的口味 43. A.基因技术方面的新成就。 44. C. 文中没有提到。 45. D. 从第二段最后一句。 46. B 从第二段 “early one in every two cases of shoplifting across the continent taking place in British stores” 可知B. 47. B 了解了本文的大意后不难选出B

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 85KB
  • ID:4-6878540 人教版选修8 unit 1 A land of diversity reading 课件 共31张PPT

    高中英语/人教版(新课程标准)/选修7、8/选修8/Unit 1 A land of diversity

    (共31张PPT) Unit 1 A land of diversity A land of diversity a multicultural country a mixture of different races & culture Reading California California is amazing. The pleasant weather, long beach and graceful natural landscape make the tourism prosperous. warming up The capital(首府) of California is Sacramento (萨克拉门托) The largest four cities of California are Los Angeles(洛杉矶) San Diego(圣迭戈) San Jose(圣何塞) San Francisco(旧金山 ) In these major cities, you will have a wonderful trip, and unforgettable memories. Hollywood 好莱坞 Santa Monica 圣莫尼卡 Los Angeles Lakers 洛杉矶湖人队 Los Angles Disneyland 迪士尼乐园 Beverly Hills 比弗利山庄 Walk Of Fame 星光大道 Chinatown 唐人街 Fisherman’s Wharf 渔人码头 Silicon Valley 硅谷 Potato Chip Rock 薯片岩石 Golden Gate Bridge 金门大桥 Lombard Street 伦巴底街 How is each picture relevant to the history of California? Native Americans — one of the first people to live in California. Pre-reading Native Americans Some pictures about the history of California Gold miners — the discovery of gold in California created a gold rush which brought people from all over the world to California. Gold Rush Period A building in Chinatown, San Francisco — Many Chinese have settled in California and many of them live in Chinatown in San Francisco. 1. Read the title and the sub-titles to predict the main idea. 2. What function does Para 1 serve as? 3. When and how did native Americans come? 4. What happened to native Americans after the arrival of the Europeans? 5. Why is there a strong Spanish influence in California? And then find out the influence. 6. What influence did those gold miners have on California? (接下页) Read the whole passage and complete the tasks. 7. Which event brought even large members of Chinese immigrants to California? List the later immigrants. 8. What contributes to the later arrival? 9. What attracts people from different parts of the world to California? 10. Why is California such a multicultural community. 11. What problems do you think might arise? Read the whole passage and complete the tasks. Native Americans The Spanish Russians Gold miners Later arrivals The future Most recent arrivals California The text is about the brief __________________, which focuses on ______________ of the state. history of California the settlement Read the title and the sub-titles to predict the main idea. What function does Para 1 serve as? It serves as an introduction. para 1 1.When did they come:_______________ 2. How did they come :_____________________ 3. What happened to them after the arrival of the Europeans? Native Americans (para2) 15,000 years ago by means of a land bridge ①The population of native Americans decreased. ②the lifestyle of the native Americans changed. Why is there a strong Spanish influence in California? Influence: speak Spanish as a _______________ language The Spanish (para3) first or second Because California was once ruled by Spain. Russian& Gold- Miners (para4-5) What influence did those gold miners have on California? They brought their own cultures to California, making it a multicultural society. Later arrivals & most recent arrivals (6-9) 1. Which event brought even large members of Chinese immigrants to California? 2. Later arrivals include immigrants such as________ _________, ___________, ________, __________ and _________. Italians Danish Jewish Africans Japanese Chinese The building of the rail network from the west to the east coast Later arrivals & most recent arrivals (6-9) 3. What contributes to their arrival? Chinese: Jewish: Africans: Indians and Pakistanis: the building of the rail network from the west to the east coast the boom of film industry. the ship and aircraft industries. the computer industry Conclusion: The arrival of foreigners brought hardship, new culture as well as development and prosperity to California, making it the most developed state in the USA The future (para10) What attracts people from different parts of the world to California? They are attracted by the climate and lifestyle of California. 1. Why is California such a multicultural community. 2. What problems do you think might arise? Read the text again and then answer the following questions. 1. Why is California such a multicultural community. California is a multicultural community because European, African and Asian peoples have been moving into the state for the last 200 years. It is this mix of peoples with their own customs, culture and food that have given California its multicultural flavor. The mix of peoples with their own customs, culture and food gives California its multicultural flavor. intercultural rivalry(对抗) competition discrimination misunderstanding 2. What problems do you think might arise? Although people in California have different customs, cultures and habits, they can still live in harmony(和谐地). We also come from different places to study here and we can also become very good friends! Critical thinking If we want to tour around California, what is worth our visiting? George’s experiences can help us here…

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 8245.08KB
  • ID:4-6878242 北师大版英语必修4 Unit 10 Money单元练习题 含答案与解析

    高中英语/北师大版/高一下册/模块4 Unit 10 Money

    北师大版英语必修4 Unit 10 单元练习题 一、根据首字母补全下列单词 ? 1. Jack is an intelligent pupil, but he lacks m __________and is always made to learn. 2. He is a very I __________student in his class that even the teacher often ask him for advice on running class. 3. I offered to help him pay back the money, but he d _________my offer with thanks. 4. She is good at b __________and can always buy what she likes at a lower price than the seller offered. 5. I don’t think that chair f ________enough to stand on. You’d better not risk that. 6. He needs a s __________job, and doesn’t want to be out of work soon again. 7. She c __________me of the difficulty of the work and I decided to ask for more time and hands. 8. Will the 3:50 train be c __________for you? If it is, I’ll book a ticket for you. 9. The mobile phone is sold p __________an extra cell, which is considered a big advantage. 10. My views are too a __________for them and certainly not accepted; they just can’t understand them! 11. You can’t take a good photo unless the object is in f . 12. The m _____of her smile, which he could not resist made him fall in love with her. 二、用动词的适当形式完成句子 1. I’ve worked with children before, so I know what_______(expect)in my new job. 2. Paul doesn’t have to be made__________(learn).He always works hard. 3. Hurry up, he is sure__________(wait)for us. 4. Having a trip abroad is certainly good for the old couple, but it remains__________(see)whether they will enjoy it. 5. There are five pairs__________(choose)from, but I’m at a loss which to buy. 三、单项选择 1. I can’t stand ______with Jane in the same office. She just refuses ________talking while she works. A. working; stopping B. to work; stopping C. working; to stop D. to work; to stop 2. — The light in the office is still on. — Oh, I forgot__________. A. turning it off B. turn it off C. to turn it off D. having turned it off 3. No matter how frequently __________,the works of Beethoven still attract people all over the world. A. performed B. performing?C. to be performed D. being performed 4. Mrs. Smith warned her daughter __________after drinking. A. never to drive B. to never drive?C. never driving D. never drive 5. The boy wanted to ride his bicycle in the street, but his mother told him________. A. not to B. not to do?C. not do it D. do not to 6. She will tell us why she feels so strongly that each of us has a role ______in making the earth a better place to live. A. to have played B. to play?C. to be played D .to be playing 7. It seems that he has no pen__________. A. to write B. to write with? C. writing D. writing with 8. In order to make our city green, __________. A. it is necessary to have planted more trees ?B. many more trees need to plant C. our city needs more trees ? D. we must plant more trees 9. In order to gain a bigger share in the international market, many state-owned companies are trying __________their products more competitive. A. to make B. making C. to have make D. having make 10. The purpose of new technologies is to make life easier, _______it more difficult. A. not make B. not to make?C. not making D. do not make 四、根据汉语提示完成句子 ? 1. He finally_________________ (达成了目标)after so many years’ hard work. 2. He fed up with the tough training of the team and decided to___________(退出). 3. She is not aware of the______________________________(她起到的作用)in the cause of their____________________ (决裂). 4. I think advertising can help a product or a person become famous with fewer efforts and_________ (而且),in much less time. 5. __________(三思) before you make a decision so as not to regret afterwards. 6. The lonely millionaire____________________(厌烦了)making money that no one to share and__________ (分散了)all his fortune and left his home. 7. Stop__________ (空想)getting what doesn’t belong to you and get down to your work as soon as possible. 8. It’s wrong____________________________ (不去理会)the fact that the rare animal is __________ (灭绝)and we’d better________ (呼吁)help to protecting them. 答案与解析: 一、 1. motivation 2. influential 3. declined 4. bargaining 5. firm 6. stable 7. convinced 8. convenient 9. plus 10. advanced 11. focus 12. magic 二、 1. to expect 解析:本题考查“疑问词+不定式”在句中作动词宾语的用法。句意为“我以前和孩子们打过交道,因此我知道我的新工作中会出现什么事情”。what作expect的宾语,句中的主语与宾语从句的主语一致,都是I,所以可以将从句简化为引导词加不定式。 2. to learn 解析:句意为“保尔不用别人逼他学习,他总是很刻苦”。使役动词make用在被动语态中须加to,即be made to do sth.。 3. to be waiting 解析:句意为“快点,他一定在等我们了”。be sure to do sth.“ 一定做某事”;说话的时候某事肯定在发生,所以用进行时态。 4. to be seen 解析:句意为“去国外旅行对这对老夫妇而言自然是好,但是他们是不是喜欢还有待观察”。此句remain意为“尚待,留待”,后接被动语态的动词不定式。 5. to choose 解析:句意为“有五双可供选择,但是我还不知道要买哪一双”。to引导目的状语;choose “选择”接名词作宾语。 三、 1. C 解析:stand意为“忍受”,后接动词-ing形式作宾语,表示“忍受做某事”。refuse意为“拒绝”,后接不定式作宾语,表示拒绝做某事。 2. C 解析:句意为“灯还开着。”“哦,我忘记关了。”忘记做某事为forget to do sth.。 3. A 解析:动词-ed形式作状语,表示被动,即表示贝多芬的作品是“被演奏”。performing是动词-ing形式,表示主动。另外根据frequently这个词,to be preformed (将被演奏)和 being performed(正在被演奏)都不对,故选 performed。 4. A 解析:句意为“史密斯夫人警告她的女儿不要酒后驾车”。“警告某人不要做某事”为warn sb.not to do sth.。 5. A 解析:本题考查不定式的省略。句意为“这个男孩想在街上骑自行车,但是他的妈妈不让”。当不定式在某些动词后作宾补或主补的时候,省略不定式to后的成分。这些词主要有ask,tell,advise,force,persuade,wish,allow,permit等。 6. B 解析:句意为“她会告诉我们,她为什么如此强烈地感到我们每个人都有责任把地球变得更适合居住”。play a role in sth.“在某事中起作用”;have sth.to do中的不定式作后置定语,用主动形式表示被动。 7. B 解析:句意为“他好像没有可以写字的钢笔”。have sth.to do中的不定式作后置定语,被修饰语就是to do中do的逻辑宾语,因此,若为不及物动词,须加介词。 8. D 解析:前半句的句意为“为了绿化我们的城市”,可得知后半句的主语应是“we”,因此只有D项符合。 9. A 解析:句意为“为了在国际市场上能占得更大的份额,许多国有企业正在努力使他们的产品变得更具有竞争力”。try to do sth.“力图做成某事”;try doing sth.是“尝试做某事;尝试改变”。 10. B 解析:句意为“新科技的目的是让生活变得更轻松,而不是变得更麻烦”。并列成分的前后结构要一致,都是动名词形式或都是不定式形式。? 四、 1. achieved his goals 2. drop out 3. part she plays; breaking up 4. what’s more 5. Think twice 6. was tired of; gave away 7. dreaming up 8. to turn your back on; dying out; appeal for

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 31KB
  • ID:4-6877901 Unit 12 What did you do last weekend? 单元测试题 (含答案 无听力部分)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/七年级下/Unit 12 What did you do last weekend?/本单元综合与测试

    Unit 12 单元测试题 Written test part (共80分) Ⅳ. 单项选择(每小题1分, 共10分) 从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。 (? )16. My uncle worked ______ a farmer on a farm two years ago. A. for? ? ?????? B. of? ?? C. as ? ? ? ? ? D. with (? )17. Mother was ______ after work, so she went to sleep early. A. lazy?? ??? ?? B. tired? ?????? C. lucky ? ? ?D. friendly (? )18. There are seven ______ in the picture. A. sheep?? ??? B. cow? C. horse?? ? ? ? D. chicken (? )19. Look! A plane ______ in the sky. A. flies ? ? ? ? ?B. flew??? C. flying????? ?? D. is flying (? )20. —Where ______ you yesterday morning?? —I ______ at my uncle’s home. A. were; am? ?????? B. are; am? ??????????????? C. are; was?? ???? ?? D. were; was (? )21. We saw some people ______ in the park.? A. exercising ? ? ? ? ?B. exercises??? ??? C. to exercise ?????? D. to exercising? (? )22. Who ______ this morning? A. woke up him? ? B. woke him up C. wakes up him??? D. wakes him up? (? )23. —______ did you go to Beijing??? —By train. A. How ? ? ? ? B. When? ??????????? C. Where ????? D. Why? (? )24. —Did they visit the high school?? —______. They said it was great. A. Yes, they do ? ? ? ? ? ?B. No, they didn’t C. Yes, they did?? ?????? D. No, they don’t (? )25. —______? —They went to summer camp. A. When did they go camping????? B. Where were they camping C. What did they do on vacation??? D. Why did they go on vacation Ⅴ. 完形填空(每小题1分,共10分) 先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。 易读度 ★☆☆☆☆ Yesterday was Sunday. The ??26? ?was hot. “Let’s go to the beach!” Dad said to Polly. Polly was very happy because she could ???27? ?there. Polly went to the beach ??28? ?Mom and Dad. When they ??29? ?there, they saw many people on the beach. Some people swam in the water ??30? ?some played with a beach ball. Polly ran happily. “Let’s swim!” she said to Dad. Polly and Dad were ??31? ?and thirsty (口渴的) after swimming. They drank some water and had a rest. Mom bought them some ice?cream. “It is ??32? ! Thank you, Mom,” said Polly. Then Polly ??33? ?some beautiful shells (贝壳) on the beach. When it became dark, Polly and ??34? ?parents decided to leave. On their way home, they went to a ??35? ?and had dinner there. “Today is great!” said Polly. (? )26. A. dish?????? B. food?? ??????????? C. weather ? ? ? ? ? D. soup (? )27. A. sing?????? B. draw????????? ?? C. dance ? ? ? ? ? ? D. swim (? )28. A. with????? B. to?????? C. for ? ? ? ? ? ? ? ? ?D. of (? )29. A. got ?????? B. lived?? C. left ? ? ? ? ? ? ? ? ?D. started (? )30. A. or? ?????? B. if C. and ? ? ? ? ? ? ? ?D. so (? )31. A. scared ? B. tired???????????????? C. lucky???????? ?????? D. special (? )32. A. terrible? B. cheap??????????????? C. delicious??? ?????? D. natural (? )33. A. picked?? B. bought????????????? C. grew ? ? ? ? ? ? ?D. killed (? )34. A. his ?????? B. their? ? C. my???? ????????????? D. her (? )35. A. bank????? B. restaurant????????????C. library ? ? ? ? ? ?D. museum Ⅵ. 阅读理解(每小题2分,共20分) A 易读度 ★☆☆☆☆ Mike: Good morning, my friends! Sarah, Amy and Clark: Good morning, Mike! Mike: Sarah, I heard you climbed the mountain. Sarah: Yeah. I did that on Saturday. My father went with me. Mike: Were you tired? Sarah: No, I wasn’t. We had a great time! Mike: What did you do last weekend, Amy? Amy: I learned Chinese on Saturday morning. I went to the Children’s Palace and took a piano lesson in the afternoon. I rode my bike there. I washed my clothes on Sunday. Mike: You had a really busy weekend. What about you, Clark? Clark: I played football on Saturday afternoon. Mike: What did you do on Sunday? Clark: I helped my mom do some housework. Mike: Oh, I see. 根据材料内容选择最佳答案。 (? )36. Sarah _____ on Saturday. A. went swimming?? B. went shopping?? C. climbed the mountain? ????????????????? D. visited the museum (? )37. Who went with Sarah on Saturday? A. Her mother.??? ?? ???? B. Her father.?? C. Her brother.??? ????? ? D. Her sister. (? )38. When did Amy take a piano lesson? A. On Saturday morning.????? B. On Saturday afternoon. C. On Sunday morning.?????????? D. On Sunday afternoon. (? )39. How did Amy go to the Children’s Palace? A. By bus. ? ? ? ?B. By subway.?? C. By car.?????? ? D. By bike. (? )40. Where did Clark stay on Sunday? A. At school.???? B. At home.???? C. In a park.???? D. In a zoo. B 易读度 ★☆☆☆☆ Dear Grandma,??? How are you? Last Saturday I went to Long Bay with my parents. We got up at 6:00 a.m. We ate breakfast at 6:30 a.m. and after half an hour we left for Long Bay. My father is a good driver and he drove very fast. But I have to say, the trip was a bit long. When we got out of our car and got to Long Bay, it was already (已经) ten o’clock! First we swam in the water for an hour. Then we played cricket (板球) for an hour. It was time to have lunch. We ate a big lunch in a restaurant. In the afternoon my mother and I enjoyed the sunshine on the beach. My father went fishing. He didn’t get any fish, but it was very relaxing. Soon it was time to go home. My parents and I left Long Bay. We had a great day last Saturday. My parents and I will go to see you this weekend. I miss you very much. Kate 根据材料内容选择最佳答案。 (? )41. When did Kate leave home? A. At 6:00 a.m.?? B. At 6:30 a.m.?? C. At 7:00 a.m.?? D. At 7:30 a.m. (? )42. How did Kate go to Long Bay? A. By car.??? ?????? B. By bus. C. By train.??? ?? D. By plane. (? )43. How long did it take Kate to get to Long Bay? A. Half an hour. ? ?B. An hour. C. Two hours.? ???? D. Three hours. (? )44. What did Kate’s father do in the afternoon? A. He went swimming.?? ?????????? B. He went fishing. C. He played cricket.???????????? D. He enjoyed the sunshine. (? )45. Which of the following is TRUE? A. Kate didn’t swim in the water. B. Kate’s father didn’t have lunch. C. Kate’s mother was good at driving. D. Kate will see her grandma this weekend. Ⅶ. 补全对话(每小题2分,共10分) 根据对话内容,写出所缺句子。 W: Hi, Bob! M: Hi, Nancy! (46)?????????????????????????????????? ? W: My weekend was great. M: (47)?????????????????????????????????? ? W: I went to Xi’an. M: (48)???????????????????? ??????????????? W: I took a bus there. And what did you do? M: (49)?????????????????????????????????? . W: Why did you clean your house? M: I had a birthday party. So my house was very dirty. W: (50)?????????????????????????????????? ? M: Yes, I had a good time. But I was tired after the party. Ⅷ. 词汇运用(每小题1分,共10分) A) 看图写单词。 B) 根据句子或对话意思,从方框中选择恰当的单词并用其适当形式填空。 visitor, surprise, start, stay, language 56. —What did you do yesterday? —We __________ at home and studied.?? 57. The guide showed the three __________ around the museum.?? 58. I __________ to do my homework on Sunday afternoon.?? 59. John can speak two __________ — English and Chinese. 60. When Jane saw the snake this morning, she got a terrible __________.?? Ⅸ. 完成句子(每小题1分,共10分) A) 根据汉语意思完成下列英语句子,每空一词。 61. 街道如此吵闹以至于我没有听见你。 The street was ________ noisy ________ I didn’t hear you. 62. 我们正在搭帐篷。 We are ________ ________ the tent. 63. 你们必须互相帮助才能完成这项工作。 You have to help ________ ________ to finish the work. 64. 不要把我弄醒,我想多睡一会儿。 Don’t ________ me ________. I want to sleep a lot. 65. 他们上周去野营了吗? Did they ________ ________ last week? B)根据各题后括号内的要求完成下列各题,每空一词(含缩略形式)。 66. They went to the supermarket yesterday afternoon.? (改为否定句) They ________ ________ to the supermarket yesterday afternoon. 67. It made them feel happy. (改为一般疑问句) ________ it ________ them feel happy? 68. Does your mother watch TV every evening? (用last night替换every evening改写句子) ________ your mother ________ TV last night?? 69. Jim went to the movies with his cousin. ?(对画线部分提问) ________ ________ Jim go to the movies with? 70. He played the drums last Saturday. (对画线部分提问) ________ ________ he play the drums? Ⅹ. 书面表达(10分) 根据图画内容及所给提示,以Peter’s Sunday为题写一篇短文,介绍Peter上周日的活动。60词左右,可适当发挥。 提示:图1和图2是上午的活动;图3和图4是下午的活动;图5和图6是晚上的活动。 Peter’s Sunday ??? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????? 参考答案: Ⅳ.?16-20 CBADD? 21-25 ABACC Ⅴ.?26-30 CDAAC? 31-35 BCADB? Ⅵ.?36-40 CBBDB? 41-45 CADBD Ⅶ.?46. How was your weekend 47. What did you do / Where did you go 48. How did you go there 49. I cleaned my house 50. Did you have a good time? Ⅷ.?51. kite? 52. beach? 53. snake? 54. mouse? 55. lake? 56. stayed? 57. visitors? 58. started? 59. languages? 60. surprise Ⅸ.?61. so; that? 62. putting up? 63. each other? 64. wake; up 65. go camping? 66. didn’t go? 67. Did; make? 68. Did; watch 69. Who did? 70. When did Ⅹ. One possible version: Peter’s Sunday It was Sunday yesterday. Peter was busy. He got up very early. After breakfast, he cleaned his room and then he went to the library. In the afternoon, he visited his cousin Mike. Then he played soccer with his friends. In the evening, he did his homework. After that, he watched TV. At about ten o’clock, he went to bed.

    • 2020-02-14
    • 下载0次
    • 205.5KB
  • ID:4-6877736 高一寒假英语跟进作业:必修三 Unit 1 Festivals around the world 词汇复习训练填空(无答案)

    高中英语/人教版(新课程标准)/必修3、4/必修3/Unit 1 Festivals around the world

    同义转化 He burst into the room, red-faced and ___________ (out of breath). The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. The pop star finally came and the fans cheered ________________________ (as soon as he arrived). (It was obvious that) ________________ Gina was lying. We ___________ (set off) for London just after ten. The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. Steve ____________ (turned up) late, as usual. 语境填词 70 % of people in this area are farmers. So it depends on a__________ for most of its income. A __________ lot is an area of ground where people can leave their cars. A radio a__________ may have an audience of millions. A small child was sitting by herself, __________ (weep) bitterly. A wolf in sheep’s c__________ is used to describe a person who seems friendly but is hiding evil intention. After graduation he __________ (award) a scholarship to do research. All Europe __________ its __________ (屏住呼吸) to see who would win the election. All the doctors of the world are trying their best to w__________ out AIDS that has caused thousands and thousands of people to die. —Call me at 9∶00. I can’t afford to miss such a conference. —Don’t worry,sir. You’ll surely be r__________. Can't you see she's making a fool __________ you? —Does coffee really work when you have to work late into night? —Yes. As far as I’m concerned, I feel very e__________ after a coffee. Don't __________ your breath. He never listens to advice. Eating too much fat and sugar makes you g__________ weight very easily. Farmers are very busy during the h__________. Hans was a very r__________ (虔诚的) man. He behaved (表现) in a Christian way to all people including his enemies. —Has Mr. Lee arrived? —No .But it’s already 9 o’clock. He should turn __________ at any time. Having said goodbye to their friends, they __________ off for home. He f__________ me this time and didn't punish me, though I had made a terrible mistake. He got a lot of __________ (奖状) for his excellent study. He is a famous p__________ and his poems are popular with the youth. He is rather difficult to make friends with, but the friendship of his, once g__________, is more true than any other. He jumped into the river to save the d__________ child without hesitation. He took a deep __________ and dived the sea. He was given a warm welcome on his a__________(到达). Her s__________ at her grandfather's death was obvious to us all. Her unhappy childhood was the o__________ of her problems later in life. I a__________ the students at my school who seem to be doing so well in all parts of their school life. I had to stop running to c__________ my breath. Indeed, there are many o__________ (=clear)advantages to a five-day week. Isn't lunch ready yet? I'm s__________. It is my b__________ that we will find a cure for cancer in the next ten years. It’s a traditional c__________ for Chinese to get together to have a rich meal during the Spring Festival. It's no good f__________ yourself. He's not coming back. Mexico gained its i__________ from Spain in l821. My clothes are out of f__________, so I think I have to buy some new ones. No one believed her p__________ that the world would end on November 12. Now that you are a college student, you should learn to be i__________ of your parents’ help. On April Fool's Day, you should be careful not to be taken in when others try to play t__________ on you. She r__________ me that we had in fact met before, at a conference in Washington. She w__________ for the loss of her mother. Smoke from a cigarette will not normally set ___________ a smoke alarm. Thanks to a__________ development, farmers in China become richer. The building was named Ford Hall in __________ of a man named James Ford. The discovery of gold in California set __________ a rush to get there. The film r__________ him of what he had seen in China. The h__________ were hunting animals when I went to the forest. The king promised to hold a great f__________ for all his people. The number of people in the world totals about 6 billion and large quantities of waste are p__________ each year. The Olympics take __________ every four years. The poor boy was tricked out __________ all the money he had. The poor dog starved __________ death. The town relies on the __________(season) tourist industry for jobs. This morning Betty a__________ to her teacher for being late for the lecture. This week, China celebrated l__________ New Year, its biggest festival, during which families are expected to gather. We g__________ our things together and left quickly. We held a party for the c__________ of his birthday. We stopped halfway __________ (admire) the view. We were discussing the n__________ of employing more staff. When he hurried to the railway station, tired and __________ of breath, Mike found the train had just left. Words can hardly describe the b__________ of the scene, which attract thousands of people to visit it. You don't need to d__________ up just to go to the pub - jeans and a T-shirt will do. You should get p__________ from the school if you want to ask for sick leaves. Christmas, the celebration of the birth of Jesus, is a w__________ holiday now. 完成句子 The mother cared for the sick child __________ __________ __________(日日夜夜) . The party, which had been greatly __________, was spoiled by the rude behavior of an uninvited guest. He is easy to get along with and we all like to ____________________ (捉弄) him. Even so he never gets angry with us. The best way to __________ __________ __________ (守信用) is not to give it. Daddy didn’t mind what we were doing, as long as we were together, __________ (玩得开心). Great changes have __________ in my hometown and a lot of factories have been set up. You look __________ you've had a bad time! 同义转化 He burst into the room, red-faced and ___________ (out of breath). breathless The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. be held The pop star finally came and the fans cheered ________________________ (as soon as he arrived). upon his arrival (It was obvious that) ________________ Gina was lying. Obviously, We ___________ (set off) for London just after ten. left/ set out The next meeting will ____________ (take place) on Thursday. be held Steve ____________ (turned up) late, as usual. arrived/ showed up 语境填词 70 % of people in this area are farmers. So it depends on a__________ for most of its income. agriculture A __________ lot is an area of ground where people can leave their cars. parking A radio a__________ may have an audience of millions. announcer A small child was sitting by herself, __________ (weep) bitterly. weeping A wolf in sheep’s c__________ is used to describe a person who seems friendly but is hiding evil intention. clothing After graduation he __________ (award) a scholarship to do research. was awarded All Europe __________ its __________ (屏住呼吸) to see who would win the election. held; breath All the doctors of the world are trying their best to w__________ out AIDS that has caused thousands and thousands of people to die. wipe —Call me at 9∶00. I can’t afford to miss such a conference. —Don’t worry,sir. You’ll surely be r__________. reminded Can't you see she's making a fool __________ you? of —Does coffee really work when you have to work late into night? —Yes. As far as I’m concerned, I feel very e__________ after a coffee. energetic精力充沛的 Don't __________ your breath. He never listens to advice. waste Eating too much fat and sugar makes you g__________ weight very easily. gain Farmers are very busy during the h__________. harvest Hans was a very r__________ (虔诚的) man. He behaved (表现) in a Christian way to all people including his enemies. religious —Has Mr. Lee arrived? —No .But it’s already 9 o’clock. He should turn __________ at any time. up Having said goodbye to their friends, they __________ off for home. set He f__________ me this time and didn't punish me, though I had made a terrible mistake. forgave He got a lot of __________ (奖状) for his excellent study. awards He is a famous p__________ and his poems are popular with the youth. poet He is rather difficult to make friends with, but the friendship of his, once g__________, is more true than any other. gained 友谊一旦建立,比其他任何人的都真诚 He jumped into the river to save the d__________ child without hesitation. drowning He took a deep __________ and dived the sea. breath He was given a warm welcome on his a__________(到达). arrival Her s__________ at her grandfather's death was obvious to us all. sadness Her unhappy childhood was the o__________ of her problems later in life. origin I a__________ the students at my school who seem to be doing so well in all parts of their school life. admire I had to stop running to c__________ my breath. catch Indeed, there are many o__________ (=clear)advantages to a five-day week. obvious Isn't lunch ready yet? I'm s__________. starving It is my b__________ that we will find a cure for cancer in the next ten years. belief It’s a traditional c__________ for Chinese to get together to have a rich meal during the Spring Festival. custom It's no good f__________ yourself. He's not coming back. fooling Mexico gained its i__________ from Spain in l821. independence My clothes are out of f__________, so I think I have to buy some new ones. fashion No one believed her p__________ that the world would end on November 12. prediction Now that you are a college student, you should learn to be i__________ of your parents’ help. independent 独立的,自主的;be independent of 不依赖 On April Fool's Day, you should be careful not to be taken in when others try to play t__________ on you. tricks She r__________ me that we had in fact met before, at a conference in Washington. reminded She w__________ for the loss of her mother. wept Smoke from a cigarette will not normally set ___________ a smoke alarm. off Thanks to a__________ development, farmers in China become richer. agricultural The building was named Ford Hall in __________ of a man named James Ford. memory The discovery of gold in California set __________ a rush to get there. off The film r__________ him of what he had seen in China. reminded The h__________ were hunting animals when I went to the forest. hunters The king promised to hold a great f__________ for all his people. feast The number of people in the world totals about 6 billion and large quantities of waste are p__________ each year. produced The Olympics take __________ every four years. place The poor boy was tricked out __________ all the money he had. of The poor dog starved __________ death. to The town relies on the __________(season) tourist industry for jobs. seasonal This morning Betty a__________ to her teacher for being late for the lecture. apologized This week, China celebrated l__________ New Year, its biggest festival, during which families are expected to gather. lunar We g__________ our things together and left quickly. gathered We held a party for the c__________ of his birthday. celebration We stopped halfway __________ (admire) the view. to admire We were discussing the n__________ of employing more staff. necessity When he hurried to the railway station, tired and __________ of breath, Mike found the train had just left. out Words can hardly describe the b__________ of the scene, which attract thousands of people to visit it. beauty You don't need to d__________ up just to go to the pub - jeans and a T-shirt will do. dress You should get p__________ from the school if you want to ask for sick leaves. permission Christmas, the celebration of the birth of Jesus, is a w__________ holiday now. worldwide 完成句子 The mother cared for the sick child __________ __________ __________(日日夜夜) . day and night The party, which had been greatly __________, was spoiled by the rude behavior of an uninvited guest. looked forward to He is easy to get along with and we all like to ____________________ (捉弄) him. Even so he never gets angry with us. play a trick on 开某人的玩笑 The best way to __________ __________ __________ (守信用) is not to give it. keep one's word Daddy didn’t mind what we were doing, as long as we were together, __________ (玩得开心). having fun Great changes have __________ in my hometown and a lot of factories have been set up. taken place You look __________ you've had a bad time! as though

    • 2020-02-14
    • 下载7次
    • 125KB
    进入下载页面

    免费资料