[ID:4-5445781] 四川省广安市岳池县罗渡中学2019年中考英语大阅读练习(下)及答案(10组)
当前位置: 英语/初中英语/中考专区/二轮专题/题型专区/阅读理解

[ID:4-5445781] 四川省广安市岳池县罗渡中学2019年中考英语大阅读练习(下)及答案(10组)

10个学币 (或普通点2个) 2019-02-12 14:22 下载2次 意见反馈 有奖上传 分享 收藏
资料简介:
罗渡中学2019中考英语大阅读练习(11)及答案 Part A ??(2019选练)通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。 I love fashion (时尚). In the past, I only wore American brands. And in my 1 , the most popular student was always the one who wore the latest pair of Jordans. ??? At that time, I paid 2 attention to Chinese brands like Li-Ning, because l thought they were not in fashion. And I thought that Chinese clothes couldn't be as comfortable as American ones. But later, I found I was 3 . More and more basketball players are wearing Li-Ning shoes. A few pairs of Li-Ning shoes 4 on eBay are even over $ 1, 000! ??? However, in the past, a few China-made products were not so 5 . In 2011, for example, some Chinese toys were found to have heavy metals which were bad for kids' 6 . And in 2012, China's largest provider of milk powder (奶粉) had to recall (召回) 700 tons of milk powder after one child died and more than 50 others had health 7 . ??? Nowadays, the Chinese government and companies have 8 this serious problem. They pay more attention to China-made products. They want to 9 more things as good as American ones. Now some Chinese brands have become stronger in the American market, 10 it's time to change our opinion about China-made products. We should support products that are made in China. 1. A. family B. office C. school D. company 2. A. much B. little C. all D. each 3. A. wrong B. stupid C. right D. smart 4. A. sold B. hid C. made D. borrowed 5. A. expensive B. cheap C. bad D. good 6. A. hobby B. family C. health D. study 7. A. questions B. problems C. advice D. accidents 8. A. improved B. realized C. forgotten D. repeated 9. A. watch B. discover C. invent D. produce 10. A. so B. but C. though D. if 【答案】 (1)C;(2)B;(3)A;(4)A;(5)D; (6)C;(7)B;(8)B;(9)D;(10)A; 【考点】社会现象类 【解析】【分析】本文讲述了中国品牌的发展:从不受期待到受欢迎。 (1)考查名词辨析及语境理解。句意:在我的学校里,最受欢迎的学生总是穿着最新的乔丹鞋。A.family家庭;B.office办公室;C.school学校;D.company公司;根据句中的学生可知这里是指的学校,故答案为C。 (2)考查形容词辨析及语境理解。句意:那时,我很少关注李宁这样的中国品牌,因为我觉得它们不流行。A.much很多;B.little少的;C.all全部;D.each每一个;根据下文我决定不时髦,所以不会去关注李宁这样的品牌的。根据句意和语境,故答案为B。 (3)考查形容词辨析及语境理解。句意:但后来,我发现我错了。A.wrong错误的;B.stupid傻的;C.right正确的;D.smart聪明的;根据下文句中More and more basketball players are wearing Li-Ning shoes.可知作者认为中国衣服没有美国的舒适的观点是错误的。根据句意和语境,故答案为A。 (4)考查动词辨析及语境理解。句意:eBay上出售的几双李宁鞋甚至超过1000美元! A.sold卖;B.hid藏;C.made制作;D.borrowed借;这里是做后置定语,修饰鞋的,含有被动意思,应该用过去分词修饰,根据句意和语境,故答案为A。 (5)考查形容词辨析及语境理解。句意:然而,在过去,一些中国制造的产品并不是很好。A.expensive贵的;B.cheap便宜的;C.bad坏的;D.good好的;根据下文可知过去并不好。根据句意和语境,故答案为D。 (6)考查名词辨析及语境理解。句意:例如,2011年,一些中国玩具被发现含有重金属,对孩子的健康有害。A.hobby爱好;B.family家庭;C.health家庭;D.study学校;根据句意和语境,故答案为C。 (7)考查名词辨析及语境理解。句意:2012年,中国最大的奶粉供应商在一名儿童死亡后,不得不召回700吨奶粉,另外50多人有健康问题。A.questions问题;B.problems问题,难题;C.advice建议;D.accidents事故;questions是有待回答的问题,problem是要解决的难题。根据句意和语境,故答案为B。 (8)考查动词辨析及语境理解。句意:现在,中国政府和企业已经意识到了这一严重问题。A.improved提高,改进;B.realized意识;C.forgotten忘记;D.repeated重复;根据句意和语境,故答案为B。 (9)考查动词辨析及语境理解。句意:他们想生产更多和美国一样好的东西。A.watch看;B.discover发现;C.invent发明;D.produce生产;根据句意和语境,故答案为D。 (10)考查连词辨析及语境理解。句意:现在一些中国品牌在美国市场变得更加强大,所以是时候改变我们对中国制造产品的看法了。A.so因此,所以;B.but但是;C.though尽管;D.if如果;根据句意可知这里是表示因果关系,故答案为A。 【点评】考查单词在语境中的运用。读懂全文,在理解文章的基础上选择正确的单词,并根据需要做必要的变形,牢记一些固定搭配和基本的句型。 Part B A (2019中考日常生活类训练) Dear Sunday Globe, I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sunday’s newspaper. You did an excellent job explaining the good points of smartphones, but you didn’t talk about their bad points at all. So, I hope you’ll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪). The first point I’d like to address is loudness. When you talk on your smartphone in public, please don’t shout. In fact, the microphones in smartphones are very sensitive (灵敏的). So, you can be heard even if you speak quietly. Another point is about personal space. I don’t think it is polite to make calls in small spaces full of people. This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business. What’s worse, it stops many face-to-face conversations from ever beginning. Lastly, doing two things at the same time is dangerous. For example, making calls while driving is a bad habit. Pay attention to the road! Similarly, when staying with your friends, turn off your smartphone and enjoy their company. Yours truly, Amber Jala 1. Amber Jala wrote the letter to ________ . ?A. find a good job?????????????????????????????????????????? B. provide advice ?C. make her life easier???????????????????????????????????? D. buy a smartphone 2. What does the underlined word “address” in Paragraph 2 probably mean? ?A. 致函??????????????????????????? B. 称呼?????????????????????? C. 陈述?????????????????????? D. 选址 3. According to Paragraph 3, what makes people around you uncomfortable? ?A. Discussing face-to-face.???????????????????????????? B. Speaking quietly on your phone. ?C. Minding your own business.??????????????????????? D. Calling in small spaces full of people. 4. What can we learn from the last paragraph? ?A. It is dangerous to drive on the road. ?B. It is easy to start a company with others. ?C. It is bad to turn off our phones while driving. ?D. It is important to use our smartphones properly. 参考答案1B 2C 3D 4D B (2019中考日常生活类训练) Zinc(锌) is one of about 20 elements(元素) necessary for good health. It is present in the body in a very small amount, but it makes it possible for important chemical actions to be carried out in cells. Scientists are just beginning to discover how zinc and other elements work. Researchers first studied zinc as a way to speed recovery. Dr. Waltor Powys formerly with the United States Air Force, noted that the laboratory animals recovered faster when some matters were added to their food. One of these matters was zinc. Dr. Powys later tested the zinc treatment on an American airman recovering from medical operations. The airman who received zinc sulphate(硫酸锌) recovered in half of the usual time. Other doctors studied persons who had a number of strange disorders. The doctors learned that all of these problems were caused by lack of zinc in the body. They treated these disorders successfully by giving the patients zinc sulphate. The amount of zinc in the body can be found by examining blood and hair. A lack of this important element is not uncommon among people in both industrial and developing countries. Zinc is found in most high protein(蛋白质) foods such as meat, milk, fish and eggs. It is also found in whole grains. But many people do not eat enough of these food. Food markets should add these elements so that more people could get needed amount of these necessary matters. 1.One of the functions of zinc is that it can ________. A.make people's bones stronger B.help people recover faster C.be good for people's memory D.change people's sleep for the better 2.How can the amount of zinc in the body found? A.by examining blood and hair. B.by checking tears and sweat. C.by taking people's temperatures. D.by testing people's blood pressure. 3.To get enough zinc, people should eat foods that contain ________. A.a lot of fibre?? B.high fat C.much protein? D.many vitamins 4.Which of the following statements is true? A.People need a large amount of zinc to be healthy. B.Zinc must be used in the course of medical operation. C.Zinc allows important chemical actions to take place in cells. D.Scientists added only zinc to the foods that the laboratory animals ate. 参考答案1B 2A 3 C 4C C (2019中考教育类选练) There are many fruit and vegetable gardens across the countryside. More students, at Madison Elementary School, are growing their own food in the gardens. The vegetables are washed. Then kids can eat them at a salad party. They are also sold in the school dining hall for lunch. This month, students will plant tomatoes, potatoes, carrots, broccoli (西兰花) and strawberries. Why are students learning how to grow food? Teachers want kids to learn healthy eating habits. Healthy food gives us energy. We need energy to grow. Many kids are now trying new food and learning how to grow food. Lisa is the parent volunteer of the program. She says a lot of students have told her, “I like salad. I didn’t think I liked salad!” Then those students have gone home and asked their parents to buy vegetables that they have tried at school. Lisa’s daughter, Lucy, is one of those students. She is in Grade Two. “I love the garden,” she says. “I didn’t really like vegetables before we had the garden. Then we found out that gardening is cool. Now I like vegetables. My favorite vegetable is carrots.” 1. ?? The kids love to grow their own food ?????. A. on the farms?? ???????? B. in the gardens C. in the school???????? ??????D. on the beach 2.??? This month, the kids will plant ??????kinds of fruits and vegetables. A. 3????????? ???? B. 4 ?????????????? C. 5?????????? ????????? D. 6 3. ?? The students learn how to grow food because ?????. A. they like playing in the countryside B. they need healthy food for energy C. their teachers like healthy food D. their parents want them to do this 4. ?? Many students like to eat the salad ?????. A. they have tried at school B. they have planted at home C. their teachers bought D. their mothers chose 5.??? ???? ?didn’t like vegetables before gardening. A. Some parents ?????????????????B. Lisa C. The teachers?? ???????????????? D. Lucy 参考答案1B? 2C? 3B? 4A? 5D 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(12)及答案 Part A In some provinces of Canada, people celebrate Family Day on the second Monday of February. It is a holiday that gives families the chance (机会) to __1__ together. On Family Day, many people plan and take part in (参加) activities such as visiting art museums watching movies, playing games and holding parties, with their families. Some communities (社区) plan special public __2__ too. __3__ the weather is usually very cold in February, some people __4__ choose to stay at home. Hot chocolate and freshly made cookies are the most popular snacks for __5__. Other people use the long weekend as a chance to take a short winter break, or to travel to visit friends. On Family Day, most people have a day off work or school. Many stores and supermarkets are __6__, but post offices may be open. Buses run __7__ their usual timetables (时刻表). Family Day was first __8__ in Alberta, Canada in 1990. It was held to show the importance of family and home that were important to people in Alberta. Later, Family Day was __9__ to other provinces, such as Ontario and Saskatchewan. British Columbia celebrated Family Day as a(n) __10__ for the first time in 2013. One of the reasons for introducing Family Day was that there were no holidays from New Year's Day to Good Friday (受难节). It was such a long time. 1. A. work B. discuss C. exercise D. stay 2. A. events B. secrets C. memories D. interests 3. A. So B. Because C. But D. Although 4. A. never B. just C. ever D. still 5. A. her B. him C. us D. them 6. A. enough B. open C. closed D. free 7. A. thanks to B. because of C. instead of D. according to 8. A. held B. controlled C. studied D. borrowed 9. A. created B. continued C. introduced D. admired 10. A. success B. holiday C. weekend D. invention 1-10、DABBD    CDACB Part B A (2019中考教育类选练) Do you consider failure as an ending? Do you often feel after a failure that you are good for nothing? Then be careful, you are one of them who have bad relationship with failure. And this is the only reason why people often keep themselves away from their success. The power of failure is that it helps us to learn fro our mistakes and missteps and we must consider a failure as an opportunity to grow rather than giving up. Let's discover the reasons why successful people believe that opportunity lies in every failure. Disappointment or failure shows that you are trying The best way to gauge(衡量)your progress at something is to see how many times you failed. In case you haven't failed yet, chances are that you haven't tried hard yet. Look at all successful men and women throughout our history, they all had one thing in common. That's to say they failed not once but several times before they achieved success. Let's take an example of Thomas Edison: he failed a lot of times to find right filament(灯丝)for his light bulb. Henry Ford had a stronger relationship with failure, which inspired him to quote this unforgettable saying “failure is the opportunity to begin again, more intelligently.” Achievement lies in looking at failure as an opportunity Just like every successful person had one thing in common, similarly all unsuccessful persons throughout our history had one thing in common --- their inability to use failure as an opportunity and a tool. If you feel your one failure is your ultimate (终极的)failure, and that feeling of sinking down is known as an ultimate failure, you are pushing yourself away from your expected success. Achievement is all about finding out what mistakes you made, what is the main cause of that failure, and how you are going to make up for it. Success requires willpower, passion, hard work, intelligence, determination, but all of the above, success requires failure. Use your failure as an opportunity to learn, to become wiser and to reconsider your relationship with failure, the true key to success. 1. According to the writer, why do people keep themselves away from their success? A. Because they don't set long-term goals. B. Because they haven't got enough time. C. Because they can't deal with failure properly. D. Because they are disappointed in themselves. 2. Why does the writer take the example of Thomas Edison? A. To explain the reasons for failure. B. To prove the importance of failure. C. To take pride in Thomas Edison. D. To introduce the process of making a light bulb. 3. What can you learn from the passage? A. Failure can build up your confidence. B. Successful people seldom failed. C. Failure is more important than success. D. Successful people use failure as a tool. 参考答案1. C ?2. B 3. D B (2019中考教育类选练) Here is a story: A man sees a butterfly(蝴蝶). The butterfly tries to get out of its chrysalis(蛹). Feeling sorry for it, the man decides to help. He cuts the chrysalis and the butterfly comes out easily. Surprisingly enough, the butterfly is unable to fly. If the butterfly doesn’t struggle(挣扎;奋斗) to leave the chrysalis, it can’t fly! The struggle develops the energy in the butterfly which makes it fly. Similarly, the challenges of life bring out the best in young people and make the fly. ?????? When people are young, meeting and overcoming challenges will make them strong and ready to face life. When we look at successful people, we see that the most successful of them are people who have had to struggle. One famous businessman, who now owns many big supermarkets, used to carry clothes on his back and sell them from door to door when he was young. Another successful man is Dennis. His father died when he was only twenty. His father’s death forced him to mature fast. He had to bring up a family of nine people. He took up the challenges and overcame them. Today his brothers and sisters are leading successful lives. ?????? Sometimes challenges do not appear to us because we keep away from them. So some parents and teachers actively encourage young people to face challenges. They might organize some activities for young people which provide them with challenges, like rock-climbing, camping, volunteer work and so on. However, just passing exams will not prepare a person for life. We must meet and overcome challenges. The young people of today will become the leaders of tomorrow. For countries to continue to become successful, it is important that the young people learn to meet challenges and overcome them. 1. From the story we know that the butterfly can’t fly because ________. A. it gets out by itself???????????????????????????????? B. the man feels sorry for it C. it tries to challenge itself???????????????????????? D. the man helps it come out 2. Dennis’s example shows that successful people should ________. A. overcome the difficulties??????????????????????? B. take up business early C. become the leaders of tomorrow???????????? D. sell clothes from door to door 3. The meaning of the underlined word “mature” in the passage is “________”. A. wake up???? B. give up?????? C. grow up???? D. bring up 4. What is the writer trying to do in this passage? A. Describe where a butterfly comes from. B. Encourage young people to face challenges. C. Suggest how to become a successful businessman. D. Explain what will happen if a person fails the exam 5. What is the best title for this passage? A. Successful People Have a Sense of Achievement B. Young People Must Develop Their Energy Actively C. Countries Should Continue to Become Successful D. Challenges of Life Bring Out the Best in Young People 参考答案、1D 2A 3C 4B 5D C (2019中考保健与健康类选练) A large number of people in the world eat fast food.Whenever you go into a fast food restaurant, you can see lots of people enjoying their meals there.How do you know in which country people like fast food best? The English people are the world’s biggest fans of fast food, while the French are the least interested in quick meals, according to a survey done last year. The survey of thirteen countries shows 45% of the English people say they can’t give up fast food because it’s delicious. And 44% of Americans and 37% of Canadians say the same. The French, proud of their delicious and high-class cuisine, don’t like fast food.81% of them think it is unhealthy, followed by 75% of the Japanese. How about the Chinese? How often do you have hamburgers or fried chicken? It doesn’t matter whether you like Western fast food or Chinese food.The most important thing is to keep a balanced diet. (??? )1.From the survey we know ________ like fast food best. A. the Chinese ????? ???B. the French ? ???C. the Japanese ????? ???D. the English (??? )2.The survey shows ________ of Americans like fast food. A. 37% ??????? ???B. 44%??????????? ?? C. 75%??????????? ?? D. 81% (??? )3.According to the survey, some people can’t give up fast food because ________. A. it’s cheap ? ???B. it’s safe ????? ???C. it’s delicious ????? ???D.? it’s healthy (??? )4.The underlined word “cuisine” in the passage means ________. A.food ?? ???????B. house???????? C. water???????????? D. country (??? )5. The survey is about ________. A. Western countries??? B. fast food? C. restaurants in the world??? D. Chinese food 参考答案1D 2B 3C 4A 5B 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(13)及答案 Part A People once went hungry. A rich man who made bread and cakes sent for twenty of the __1__ children in the town, and told them to take a loaf(条)of bread from a __2__ every day till the hard days passed. The hunger children came together __3__, and argued for the bread, because each wished to have the largest one. Finally they went away without even thanking the good gentleman. But Gretchen, a poorly?dressed little girl, did not argue or __4__ with the rest, but remained standing quietly far away from them. __5__ the bad?mannered girls left, she took the smallest bread, which alone was left in the basket, kissed the gentleman's hand, and went home. The next day the children were as bad?mannered as before, and poor, shy Gretchen __6__ a loaf hardly the size of the one she got the first day. When she came home, her mother cut the loaf open. Many new shining pieces of __7__ fell out of it. Her mother was very surprised and worried, and said, “Take the money back to the good gentleman at once, for it must have got into the dough(生面团) __8__ mistake. Be quick, Gretchen! Be quick!” But when the little girl gave the rich man her mother's __9__, he said, “No, no, my child, it was no mistake. I had the silver pieces put into the smallest loaf to give you. Always be as satisfied, quiet, and __10__ as you now are. Go home now, and tell your mother that the money is your own. ” 1. A. kindest B. smartest C. poorest D. thinnest 2. A. bowl B. basket C. kitchen D. fridge 3. A. luckily B. proudly C. silently D. excitedly 4. A. fight B. play C. talk D. jump 5. A. If B. When C. Because D. Unless 6. A. brought B. tasted C. received D. noticed 7. A. silver B. bread C. gold D. glass 8. A. in B. on C. with D. by 9. A. thanks B. message C. wallet D. praise 10. A. thankful B. friendly C. lively D. lovely 1—10、CBDAB    CADBA Part B A (2019中考保健与健康类选练) Do you sleep well? If your answer is no, the following might help you. Set a certain bedtime and rising time ?? A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks. Set a bedtime which is good and natural for you. Don’t change your bedtime and rising time on weekends. Avoid exciting activities just before sleeping ?? Exciting activities get your thoughts running. At the same time, if you make tomorrow’s plan or read an exciting story before turning off the light, it doesn’t give you enough time to relax before you try to sleep. Keep the bedroom for sleeping only ?? It’s a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat, watch TV, read, talk on the phone, or discuss important matters with your family members. Break that habit to get better sleep. Don’t go to bed too early Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs. You should decide how many hours you must sleep in order not to experience daytime sleepiness. Take a warm shower before your bedtime A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45 –50 not only is a great relax at day’s end, but also raises your body temperature by several degrees. The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy. 1. If you want to build up your body clocks, you should ______. ? A. set a certain bedtime and rising time????? B. go to bed neither too early nor too late ? C. keep the bedroom for sleeping only D. take a warm shower before sleeping 2. Why should you avoid exciting activities just before sleeping? A. Because they will get your thoughts running B. Because you have to make tomorrow’s paln C. Because you should read an exciting story???? D. Because you will have to turn off the light. 3. Your bedroom should be kept for ______ only. ? A. talking? ?? B. eating? ? C. reading? ? D. sleeping 4. According to the passage, ______ will make you feel sleepy. ? A. taking a cold shower?? B. your body temperature dropping C. your daily experience ?????? D. raising your body temperature 参考答案1A? 2 A ?3D ?4B B (2019中考保健与健康类选练) Paragraph 1:Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They ? say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: (1)green and yellow vegetables of all kinds;(2)? citrus(柑橘)fruits and tomatoes;(3)potatoes and other fruits and vegetables;(4)meat of all kinds,fish and eggs;(5)milk and foods made from milk; (6) bread or cereal(谷类食物),rice is also in this kind of food;(7)butter,or something like butter. ?? ???Paragraph 2:People in different places of the world eat different kinds of things. Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries people eat three or four times a clay. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn’t matter whether foods are eaten raw or cooked. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at eleven o’clock at night. The important thing is what you eat every day. ????? Paragraph 3:There are two problems,then,in feeding the large number of people in the earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy. 1.From the first paragraph we know noodles belong to a kind of_______food. ?? A. vegetable????????? ??????????????????????????????????????????? B. fruit ?? C. meat????????? ????????????????????????????????????????????????? D. cereal 2.According to the scientists, which of the following groups is the healthiest for your lunch? A. Chicken,apples,cereal and cabbages. B. Potatoes,carrots,rice and bread. C. Oranges,bananas,fish and tomatoes. D. Beef,pork,fish and milk. 3.People in different countries and different places of the world_________. A. have the right kinds of food to eat B. cook their food in the same way C. have their meals at the same time D. eat food in different ways 4.Which of the following is NOT true? A. People in some places don’t have enough food to eat. B. There are too many people in the world. C. One of the problems is that no one is hungry. D. The scientists are trying to make people grow strong and healthy. 5.If there is Paragraph 4,what do you think is going to be talked about? A. When people eat their lunch B. What to do with the two problems C. How to cook food in different ways D. Why people in different places eat different kinds of food 参考答案1. D??2. A??3. D??4. C?? 5. B?? C (2019中考科普环保类选练) What will the house of the future look like? Could it have gardens on its walls, or a pool with fish for dinner? Architects believe that they are all possibilities. The only thing for sure is that the houses will be as green as possible. The tree house Many architects in the world would like to build a “tree house.” Like a leaf, the surface of the house collects sunlight during the day. The energy can be used to heat water, produce electricity, and even create fresh air for the home. The “root” (根) of the house is deep under the ground. It uses the soil (土壤) to the home’s temperature. The Lizard house Like a lizard (蜥蜴), changing color with the weather is the most important design of a lizard house. When it’s in the bright sun, the cover of the house will turn dark to protect it from strong heat. During dark days, it turns white and takes in as much light and heat as possible to produce energy. Meals at home This design is perhaps as much about the future of food production as architecture (建筑风格). It has gardens on the outside wall of the house. People can plant tomatoes, carrots and green tea on them. So every day in the morning, you just need to walk outside and collect your meals. Learning from the past Looking to the future isn’t the only way to be green. Sometimes, ancient techniques (古老的技术) can also help cut down energy use. For example, a chimney (烟囱) can be a useful air conditioner because it is easier of hot air to flow out at the chimney. 1. We can heat water, produce electricity or create fresh air for the home ???????????. A. with the root of a leaf.?????????????????????????????????? b. with the energy from sunlight. C. with the soil under the ground?????????????????????? D. with gardens on its walls. 2. What will happen to the cover of the lizard house when it’s in the bright sun? A. It will take in light.????????????????????????????????????????????? b. It will produce energy. C. It will turn dark.???????????????????????????????????????????????? D. It will turn white. 3. The passage seems to tell us that meals at home in the future ???????????. A. will be more delicious.???????????????????????????????????????????????? b. need more cooks. C. cost as much as possible.?????????????????????????????????????????????? D. will be greener. 4. A chimney can be a useful air conditioner but it used to cause?????????? . A. pollution.??????????????? b. accident.??????????????????? C. noise.?????????? D. techniques. 5. What is the best title? of the passage? A. Green house of the future.???????????? ????????????????????b. The greener, the better. C. How to build green houses.????????????????????????????? D. Changes of the houses. 参考答案BCDAA? 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(14)及答案 Part A 阅读短文,根据短文内容,在图表中填入恰当的词汇。 Always play in a safe place. A park is a safe place because there is no cars or trucks. But do not talk to strangers. Never go with a stranger into a car. Before crossing the road, stop and look both ways. Look left, look right and look left again. Keep away from houses or buildings that are being built or knocked down. Something might fall on your head, or you might cut yourself on broken glass. Medicines or pills can be dangerous. Never swallow(吞下) any pills or medicines you find in the cupboard. Don’t swim in the pool or river without adults. Wear a life jacket whenever you go out in a boat. Even if you are not in the open sea and the water is not deep, you should have your life jacket on. It's easy to fall out of a boat. Do not put your head out of a car, bus or train. Many children have been killed by doing this. 1.________________ Advice When or where How to do Play in a safe place Play in a park. Never talk to 2._________ or go with them. When crossing a road Stop and look 3._________________. Houses or buildings being built or knocked down Stay away. Medicines or pills Never swallow any medicines without a doctor's advice. In a 4._____________ Wear a life jacket. On a bus, car or train Never put 5.___________ out of them. 【参考答案】 1.(Some) Safety 2.Strangers 3.Both ways/left and right 4.Boat 5.one’s/your/our head 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了一些安全建议,如:过马路的注意事项,乘坐车辆不要伸出头等等。 1.根据短文的标题,故填(Some) Safety 2.根据A park is a safe place because there is no cars or trucks. But do not talk to strangers.可知不要和陌生人交谈,故填strangers 3.根据stop and look both ways. Look left, look right and look left again.可知要看路的两边,故填Both ways//left and right 4.根据表格中穿救生衣,及短文Wear a life jacket whenever you go out in a boat 故填boat 5.根据短文描述Do not put your head out of a car, bus or train ,故填one’s/your/our head 【难度】较易 Part B A (2019中考科普环保类选练) The earth is our home;we must take Care of it.This means keeping the land,air and water clean.??? ??? Pollution is a dirty word.To pollute means to make things unfit(不合适的)or unclean to use.Pollution comes in many ways.We see it,smell it ,taste it and drink it.Pollution is beginning to threaten(威胁)our health ,or happiness and our life.??? ??? Man.has been polluting the earth from the time he first made fire,washed his clothes in the river and threw his waste on the ground.When land was used up or water became dirty.Men? moved to another place.At first the problem was not so serious because there was plenty of clean air,land and water.There weren’t so many people then and their wants(需求)were fewer.All the dirty things could be absorbed(吸收)by nature and soon.covered over(恢复).But this is no longer true.The increase of population(人口增长)and the development of industry have changed that.Man is slowly polluting.his environment. ??? Through the use of poison(农药),mall has polluted land !killing the animal.By putting dirty water and chemicals into rivers and lakes we have polluted our drinking water ,killing the fish. ??? Our increasing population is part of the.problem.More people more waste. ??? Where is this all to end ?Are we turning the world into a big rubbish dump,or is there any hope that we can get rid of(摆脱)the pollution ?Luckily,millions of people have been warned of the danger of pollution.Large numbers of people are now working hard to bring pollution under (? )1.Which sentence is WRONG? ??? A.We live on the earth,so we should look after it. ??? B.To pollute means to make air ,water and land unfit for use. ??? C.All the waste produced by modem industry can be absorbed. ??? D.Man is now fighting against different kinds of pollution. (? )2.In this passage the word“chemicals”means ????????. A.化学??? B.化学物质??? C.化学的? D.医学的??? (? )3.Through the uncontrolled use of poison mall has ??????. ??? A.made the drinking water dirty?? B.polluted the land ??? C.killed the animals and fish????? D.all of the above (? )4.From the sentences“More people more waste”,we know that ?????. ??? A.because of the increase of population and the development of industry,more and more waste is produced ??? B.we need more people,not more waste ??? C.there isn’t any hope that we can get rid of the pollution ??? D.more people have been warned of the danger of more waste. (? )5.From the passage we can know that now man ??????. ??? A.doesn’t know how to control pollution ??? B.still doesn’t realize how serious pollution is ??? C.is doing something to control pollution D.begins to understand the pollution 参考答案1C 2B 3D 4A 5C B (2019中考科普环保类选练) The world is not only hungry but also thirsty for water. This may seem strange to you, since nearly 70%of the earth's surface is covered with water. But about 97%of that is sea water or salt water. Man can only drink and use the other 3%of fresh water from rivers, lakes, underground and so on. And we can not even use all of that because some of it has been made dirty. ??? Earth Day is April 22. But on all other days, we must also remember how important water is. The water that we use is the most important natural resource on the earth. Today we face serious water problems. One of them is water pollution. All kinds of things from cars, factories, farms and homes make our rivers, lakes and oceans dirty. Polluted water is very bad for people to drink. And dirty water is bad for fish, too. ??? How do cars and factories make our water dirty? First they pollute the air. Then when it rains, the rain water makes our drinking water dirty. Dirty rain, called acid rain(酸雨), is also bad for plants, animals and buildings. Scientists say that in 30 years, more than half of the people in the world won't have enough dean water. We have to learn how to stop wasting water. One of the first steps is to develop ways of reusing it. Today in most large cities, water i~ used only once and then sere out into a sewer system(下水道). From there it returns to the sea or goes underground. ??? But even though every large city reused its water, we would still not have enough. So we should make use of sea water by removing the salt in it. If we can take these steps, fresh water won't be used up. 1. The world is thirsty for water because______. ?A.we don't have enough fresh water ?B.a lot of water goes into sewer systems ?C.only 70% of the earth's surface is water ?D.sea water is widely used rather than fresh water 2. The underlined word "face" means"______". ?A.turn the face down??????????????????????B.turn the face up ?C.turn the face to?????????????????? ???????? D.turn the face back 3. From this passage, we know acid rain________. ?A.is only bad for living things ?B.is not bad for buildings and factories ?C.can be produced in factories ?D.is bad for people, animals, plants and buildings 4. One difficult way we can solve the problem is to ______. ?A.use the water with salt in it??????? ?????????????????? B.remove the salt from sea water ?C.get water from underground??????? ???????????????? D.reuse the water in cities 5. What is the best title for this passage? A.Fresh water and sea water???????? ????????????????? B.A thirsty country C.The importance of water?????????? ???????????????? D.The world's water problem 参考答案ACDBD C (2019中考选练) What a father had done now has been redone by his son. US video game magnate(大亨) Richard Garriott headed into space aboard a Russian rocket watched by his father, a NASA astronaut who went into space at the height of the Cold War. The Russian Soyuz TMA?13 spacecraft lifted off in clear weather from the Baikonur Cosmodrome on the Kazakh steppe(大草原)? just after 1 pm local time. A video game developer from Texas, Garriott paid $ 30 million to fly into space alongside US astronaut Michael Fincke and Russian cosmonaut Yury Lonchakov. Garriott's father, Owen, watched the launch through telescopes on an observation platform and Garriott's girlfriend, Kelly Miller, burst into tears. “I am very happy for him. It is one of the things he really wanted to do,” Miller said as others opened? champagne to celebrate the successful launch. ?“I can see he is really enjoying it like a little kid in the candy shop , ”? Miller said. ? Space officials said the Soyuz rocket had reached orbisafely? and? would? dock? with? the International Space Station (ISS) in about two days. “He made it; he made it into orbit. It is marvelous,” said Owen Garriott, a physicist who was selected as an astronaut by NASA for his scientific background. He spent 60 days in space in 1973 and another 10 days in 1983. ???? After 12 days in space Garriott will return to earth with the ISS's former crew on Soyuz ,? a three ?person re?entry capsule(返回舱) which has broken down on its last two flights back to earth. 1. Who are the passengers except Richard Garriott in the spacecraft? ①Owen Garriott ②Michael Fincke ③Yury Lonchakov ④Kelly Miller A.①②   B.②③ C.③④? D.①④ 2. What was the reason for Richard Garriott's space travel? A. His father used to be an excellent astronaut. B. He planned to explore a game about the space. C. He wanted to make his dream come true. D. He got too much expectation from his father. 3. Which of the following is closest in meaning to the underlined word? “dock” ? A. join together? B. fly together C. explore together? D. run together 4. Which of the following about the Soyuz spacecraft is TRUE? A. It has been launched into space with Richard Garriott successfully. B. Owen Garriott once was brought into the space by this spacecraft. C. The Soyuz re?entry capsule has not made a mistake until this flight. D. Garriott made a second attempt to fly back to earth on Soyuz. 5. In which part of the newspaper will you probably find this passage? A. Travel.? B. Education. C. Science.? D. Business. 参考答案BCAAA 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(15)及答案 Part A 通读下面的对话,掌握其大意,然后在空白处填入适当的单词(首字母已给出),使对话意思完整。 D—Li Ming’s dad M—Li Ming’s mum D: (1)W_________ is Li Ming? M: He is in his bedroom, playing Chinese chess(2)w_________ Liu Jun. D: I think it will be a (3)p_________ if he spends more time on playing Chinese chess (4)t_________ on his schoolwork. M: But it’s a shame to stop him if he’s able to play (5)w_________. Why don’t you warn him (6)a_________ spending too much time on Chinese chess, or (7)s_________ him to a Chinese chess school? Perhaps he can be a good (8)p_________ player. D: I (9)t_________ he’ll refuse to go. He only plays for fun. M: No, he (10)w_________. He loves it very much. I think he will try his best to learn at a Chinese chess school. 【参考答案】 1. Where 2. with 3. problem 4. than 5. well 6. against 7. send 8. professional 9. think 10. won’t Part B A (2019中考选练) A serious earthquake can be a terrible experience, and it is easy to forget safety measures(措施) in disorder(混乱). Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, but if you forget everything else, remember the following instructions: drop, cover, and hold on. Also, most of earthquake deaths happen after the earthquake, so remember that the danger does not end when the shaking does! If you stay indoors during an earthquake, move away from unsupported areas and windows. Try to get under a doorway or another area of the building which is held up by strong beams(梁).? Stay under a table or desk only if it is very strong. Do not rush to lifts, because it is far safer to stay where you are. Cover your head with your arms around it and curl(蜷缩) into a ball, and wait for the shaking to stop.? If you stay outdoors during an earthquake, move to an area which is as open as possible. Don’t move to buildings, electric poles and other objects which may fall during an earthquake and injure you. Protect your head and stay low to the ground till the shaking ends and it is safe to move.? After an earthquake, many buildings are less strong, although they appear safe. If you stay indoors, move people from the building quickly and help disabled or injured people. Once outdoors, move well away from the building so that if it falls down, you will not be injured. Wait till public safety officials announce that it is safe to stay indoors. By planning ahead and keeping calm during an earthquake, you can greatly increase your chances of survival(生存) without injury.? (??? ) 1.The underlined word “Fortunately” in the first paragraph means______ . A. especially??? B. gradually??? C. luckily??? D. finally? (??? ) 2.We can learn from the passage that earthquake safety measures________ . A. are planned for children B. help us to keep safe C. are not necessary D. are not easy to understand? (??? ) 3.According to the passage, it isn’t a good choice? _________during an earthquake. A. to take a lift B. to stay under a strong table C. to get under a doorway D. to cover the head with arms around it (??? ) 4.If you stay outdoors during an earthquake, you can do all the following except________ . A.trying to protect your head B.moving to an open place C.moving away from buildings D.taking the disabled people into the room? (??? ) 5.The purpose of the passage is mainly to tell us how to________ . A.stay away from an earthquake B.predict an earthquake C.control an earthquake D.keep safe during and after an earthquake? 参考答案1C? 2B? 3A? 4D? 5D B (2019中考选练) What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage. Escaping a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts. From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving by windows with the least chance of serious injury. The second floor window is usually not very high from the ground. An average(平均高度的) person, hanging by the finger-tips will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building. Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may leaked(渗) into the room. On a second or third floor, the best windows for escape are those that open onto a roof. From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto cement(水泥) might end in injury. Bushes and grass can help to break a fall. (??? )1. It is important to _______. A. put out the fire in the burning house??????? B. know the ways to escape the fire C. jump off a burning house ??????????????????????????? D. keep the door closed ?(??? )2. It is possible to escape through the windows _______. A. if there are some bushes on the ground??????????????? B. if you are strong enough C. if you live on a lower floor???????????????????????????????? D. If you have a long rope (??? )3. Which of the following escaping way is NOT right? _______. A. You can escape through stairways.?????????? ??????? B. You can choose fire escapes. C. Escape from the windows that open onto a roof.? ????? D. Use a lift to come down at once. (??? ) 4. The best title of the passage is _______. A. Escaping from the Windows?????????????????? B. Save Yourself in the Burning House C. Knowledge on Fire??? ????????????????????????? D. Waiting for Help 参考答案1B? 2C? 3D? 4B C (2019中考训练题) Dear Mr Scott, I expect you may be slightly surprised to receive a letter from your next-door neighbor, but I have to raise a theme that it will be easier for me to discuss in writing. You may have noticed that I have a line of apple trees running along the fence(栅栏)that separates our two gardens. You may also have felt happy when you see your two children sitting on your grass by the fence. And you may also have noticed that my apple trees bend over the fence and seem to look down at your children with interest. It is only natural that your children should sometimes seem to return that interest. And it is quite legal(合法的)for them to show that interest by picking all the apples that hang over on your side of the fence. But to tell you the truth, Mr Scott, I am tired of seeing your children, day after day, destroy the branches of every one of my apple trees. And it seems that a war has been fought on one side of my apple trees. Besides, I am more tired of waking up on these fine autumn mornings to find even the apples on MY side of the fence much less in number. I know this too is the work of your children, since last night I was woken at midnight by the noise they were making when climbing one of my trees, and (as they may have told you) I drove them away. Yours sincerely, Becky Aldrin 1.What is this? A. A complaint letter. B. An invitation letter. C. A thank-you letter. D. A recommendation letter. 2.Which season was it? A. Spring. B. Summer. C. Autumn. D. Winter. 3.What did the two children do last night? A. They sat on the grass. B. They ran along the fence. C. They destroyed the branches. D. They climbed an apple tree. 4.How was Becky Aldrin when she wrote this letter? A. Polite but serious. B. Surprised but happy. C. Angry and rude. D. Tired and uninterested. 5.What did Becky Aldrin wish Mr Scott to do next? A. Be kind to his neighbour B. Make friends with his children. C. Have a talk with his children. D. Grow apple trees in his garden. 【解析】这篇短文是Becky写给Scott的一封信,他们两个是邻居,Becky沿着他们两家之间的篱笆种了一些苹果树,但是Scott先生的两个孩子总是毁坏苹果树,所以她写信告诉Scott先生,希望他能处理一下。 1.主旨大意题。这篇短文是Becky Aldrin写给Scott先生的一封信,根据信中But to tell you the truth, Mr Scott, I am tired of seeing your children, day after day, destroy the branches of every one of my apple trees. …Besides, I am more tired of waking up on these fine autumn mornings to find even the apples on MY side of the fence much less in number. I know this too is the work of your children可知,她是在向Scott先生抱怨,因为Scott先生家的孩子毁坏了她的苹果树,还偷她的苹果。因此这些一封抱怨信,故选A。 2.推理判断题。根据短文中And it is quite legal(合法的)for them to show that interest by picking all the apples that hang over on your side of the fence.可知,现在苹果树上已经结苹果了,因此应该是秋季。故选C。 3.细节理解题。根据短文的最后since last night I was woken at midnight by the noise they were making when climbing one of my trees可知,昨天晚上,Scott先生家的两个孩子爬上了Becky Aldrin的一棵苹果树,由此可知应选D。 4.推理判断题。从Becky写的这封信中的一些文字,如I expect you may be slightly surprised to receive a letter from your next-door neighbor, but I have to …、It is only natural that…、And it is quite legal…、But to tell you the truth, Mr Scott, I am tired of…等等,我们可以看到她写信的语气是很委婉、有礼貌的,但同时她也严肃地提出了这个问题,故应选A,有礼貌但严肃的。B是惊奇的但开心的;C是生气的、粗鲁的;D是累的、不感兴趣的。 5.推理判断题。这封信中Becky向Scott先生抱怨了他的孩子们的所作所为,她的目的应该是希望Scott先生能和他的孩子好好的谈一谈,不要再去破坏她的苹果树了。故应选C。 点睛:这篇短文是Becky写给Scott的一封信,他们两个是邻居,Becky沿着他们两家之间的篱笆种了一些苹果树,但是Scott先生的两个孩子总是毁坏苹果树,所以她写信告诉Scott先生,希望他能处理一下。文章内容贴近学生的日常生活,比较容易理解。对于这篇短文和题目来说,理解文意是次之,而最主要的是学生们在阅读的时候,能够读出作者的写作意图以及她的写作语气。后面的题目也考查了这一点,例如第4小题,问的就是Becky在写信时的感受,根据文意可知,虽然在信中Becky向Scott先生抱怨了他的孩子的不好的行为,但整篇文章Becky的语气都是很委婉的,如开头的这句话I expect you may be slightly surprised to receive a letter from your next-door neighbor, but I have to…以及文章中It is only natural that your children should sometimes seem to return that interest. And it is quite legal(合法的)for them to show that interest by picking all the apples that hang over on your side of the fence.这两句话站在对方的角度想问题,这些语言都让我们能够看出Becky是很礼貌、很认真的讲述问题,故应选A。 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(16)及答案 Part A Natural resources(资源) come from the earth. And they are limited. This means that they will not __1__ forever. Some are renewable, like trees. For example, you can plant a new tree when you __2__ one down. Others are not renewable, like the coal(煤). Once it is dug out of the __3__ and used, it is gone. People realize the __4__ that the earth's natural resources are limited, and they decide to do something to help save __5__. When you try to save one kind of natural resources, you had better use less of it, __6___ it will be used up so fast. One way that people save the fuel(燃料), such as gasoline, is by riding a bicycle or walking when the __7__ is short instead of driving. Water is a very important kind of natural resource because we all need it to keep __8__. We can save water by making sure that our pipes and taps do not leak (漏). We can also make __9__ choices to save water, like only using the dishwasher or washing machine, not making the water keep running. Everyone can make contributions to __10__ natural resources. 1. A. last B. spread C. burn D. change 2. A. turn B. cut C. put D. move 3. A. station B. building C. ground D. house 4. A. news B. plan C. decision D. fact 5. A. them B. it C. that D. one 6. A. and B. but C. or D. so 7. A. money B. space C. place D. distance 8. A. alive B. alone C. asleep D. awake 9. A. generous B. funny C. wise D. stupid 10. A. protecting B. wasting C. using D. making 1—10、ABCDA     CDACA Part B A (2019中考日常生活类训练) There are always times when your children get bored with studying. There are also moments when you are looking for something educational (教育的) yet funny and easy to do. With a few things and a little preparation, you can easily entertain (娱乐) and educate your children. ???? Do you read any magazines with pictures? Keep them. They can make a funny family game. ???? Sit with your children and look at the pictures. You can cut out interesting pictures and ask your children to lay (放置) them out. Use as many pictures as possible. For example, if it is a picture of a book, cut it out; even if it is an action, such as washing clothes, cut it out. Try to get as many different pictures as possible. ???? In this game, you are going to use the pictures to let your children make up their own stories. Then take any kind of table, even the kitchen table, and let your child lay out the pictures any way they wish. They don’t need to use all of them, just as many as they want. ???? After they have laid out the pictures, have them tell a story. If some pictures don’t fit in with their stories, don’t use them. If they find a different picture to add another part to their story, let them do it. The more pictures you have, the more creativity (创造力) will come from your children. 1. What’s the passage mainly about? ???? A. How to enjoy pictures with children at home. B. How to entertain your children by drawing pictures. C. How to educate children in an interesting and easy way at home. ???? D. How to tell stories to your children at home. 2. If parents want to play this game with their children, they have to ______. A. collect enjoy with pictures B. prepare a lot of things for the game C. tell as many stories as possible D. lay out the pictures for their children 3. After the pictures are cut out, children should ______. A. ask their parents questions B. find a table to play the game C. lay out the pictures ???? D. change the pictures 4.What does the underlined phrase "fit in with" in the last paragraph probably mean? A. match??? B. cover ????C. mean?? D. entertain 5. When playing this game, children _____. ???? A. cut out pictures from magazines or books B. read magazines or wash clothes C. make up stories about the pictures D. make up stories with their parents 参考答案1C 2A 3C 4A 5C B (2019中考日常生活类训练) In Britain you are allowed to drive a car when you are seventeen. You have to get a special two-year driving license before you can start. When you are learning, someone with a full license always has to be in the car with you because you aren’t allowed to drive the car on the road alone. You don’t have to go to a driving school –--- a friend can teach you. The person with you isn’t allowed to take the money for the lesson unless he’s got a teacher’s license. ??? Before you are allowed to have a full license, you have to take a driving test. You can take a test in your own car, but it has to be fit for the road. In the test you have to drive round for about half an hour and then answer a few questions. If you don’t pass the test, you are allowed to take it again a few weeks later if you want to. In 1970 a woman passed her fortieth test after 212 driving lessons. When you’ve passed your test, you don’t have to take it again, and you are allowed to go on driving as long as you like. Britain’s oldest driver was a man who drove in 1974 at the age of 100. ?? Before 1904 everyone was allowed to drive, even children. Then from 1904 car drivers had to have a license. But they didn’t have to take a test until 1935. On the early days of car driving, before 1878, cars weren’t allowed to go faster than four miles an hour, and someone had to lead the car with a red flag. 1. Which of the following is not necessary for a young man who wants to drive a car alone? A. He should reach the age of 17. B. He should get a special two-year driving license. C. He should learn to drive in a driving school.???? D. He should pass a driving test to get a full license 2. A person can’t take money for driving lessons unless he ________. A. has learnt to drive in a driving school. B. has a full driving license. C. has a full license and a teacher’s license. D. is given a special two-year driving license 3. In the driving test, one _____________. A. mustn’t drive his car, even though the car is fit for the road. B. is usually asked to drive on roads for some time. C. has to be examined only in car driving skills D. must drive round for more than an hour 4. Which of the following is not true? A. There is no limit to the age of a man who drives a car. B. One can take a driving test again and again until he passes it. C. There was a speed limit to cars before 1878 D. A car driver didn’t have to get a license until 1935. 5. The best title for the passage is ______________. A. Driving licenses in Britain.???????? ?? B. Tests for Britain people. C. Driving cars.??????????????????? ? D. Young Men’s driving licenses 参考答案1. C 2.C 3.B 4.D 5.A C (2019中考教育类选练) How to Be a Better Student Maybe you are a common student. You probably think you will never be a top student. This is not necessary so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here's how: Plan your time carefully. When you plan your week, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First set your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. Don't forget to set aside enough time for entertainment. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time. Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject. Make good use of your time in class. Take advantage of class time to listen to everything the teachers say. Really listening in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says. Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. This will help you understand the next class. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer. Develop a good attitude about tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won't end if you don't pass a test, so don’t be over worried.There are other methods that might help you with your studying. You will probably discover them after you have tried these.? 1.The writer gives you ______ methods to help you in the passage. A.??? Four.???????? B. Five.?????????? C. Six.????????? D. Seven.? 2.What should you do if you want to plan your time???? A.? Make a schedule of your time.?????? B. Find a good study area. C.? Take advantage of class time.?????? D. Review the important points. 3. How can we remember what the teacher says? ?? A. By taking notes in class.???????? B. By concentrating on the subject. ?? C. By listening to everything.?????? D. By discussing with your classmates. 4. What is the purpose of a test according to the writer? ?? A. To help you solve some problems. B. To make us become better students. C. To discover if you are interested in a subject. D. To show what you have learned about a subject. 参考答案1B? 2A? 3A? 4D 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(17)及答案 Part A Friendship, which you think may have lost, will come back amazingly. I had a best friend __1__ the age of 7. Two years later, her family moved to England. Before she left, she gave me a similar bracelet(手镯) to __2__. She said it was like our friendship. She also told me to be __3__ with it and remember our friendship. She __4__ that she would be back to visit me one day. Years passed, __5__ I never saw her. I took the bracelet off, because I thought she might have forgotten me. Guess what! All these years, our parents __6__ kept in touch(保持联系). One day, they decided to see each other at the city where we lived, without telling us. Later that night, when we met, we were both __7__, and of course, very pleased to see each other again. Then we talked about the things that __8__ to us all these years. In the conversation, she found I wasn't __9__ the bracelet she gave me, so she asked why. I explained the __10__ with patience. Then she said, “I promised you that I would come back, so here I am today. I always remember our friendship. I will do everything I can to keep my promise. ” 1. A. by B. in C. at D. from 2. A. mine B. hers C. ours D. theirs 3. A. careful B. comfortable C. personal D. wonderful 4. A. agreed B. told C. promised D. offered 5. A. because B. and C. so D. but 6. A. still B. always C. never D. seldom 7. A. moved B. surprised C. interested D. worried 8. A. happened B. appeared C. introduced D. regretted 9. A. dressing B. bringing C. carrying D. wearing 10. A. hope B. reason C. purpose D. message 1-10、CBACD   ABADB Part B A (2019中考教育类选练) Almost every Chinese person can recite the two lines of the famous poem. "Every grain on the plate comes from hard work (难知盘中餐, 粒粒皆辛苦) ". But sadly, many of us don't actually get the real meaning of these lines: Don't waste food. ??? A CCTV program, News One Plus One, reported that food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year. ??? Do we have too much food? No, according to the UN World Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2010, especially in developing countries. Six million children die of hunger every year. ???? Chinese people are well known for being generous (慷慨的) . Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table. ???? Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. Last November, Li Hong, a waitress in a restaurant in Nanjing, got fired (开除) because she took some leftover (剩余的) food home for her son. Many people stood by her side and agreed that it was not right to waste food. ??? What should we do in our daily lives to waste less food? Here are some tips: 1. Do not order (定购) too much in a restaurant. Only order what you want to eat. If you cannot eat all the food you ordered, take the rest of it home. 2. Don't be too picky(挑剔的) about food. Some food may not taste great. But your body needs it. 3. Keep an eye on what food you have at home. Don't buy too much, especially for vegetables and fruit. 1. According to News One Plus One, Chinese people __________. A. save food enough to feed 200 million people for a year. B. throw away lots of food every year. C. get enough food to feed millions of people every year. D. have to feed 200 million hungry people every year. 2. In the third paragraph, we know that __________. A. we have too much food to feed people in the world. B. there were 925 million people in developing countries. C. because of hunger, six million children die every year. D. there are only a few people getting hungry every year.3 3. In the fourth and fifth paragraphs, we can conclude (得出结论) that __________ ? A. all Chinese people are generous. ? B. Chinese people always waste food. ? C. U Hong got fired because she wasted food. ? D. everyone should get into the habit of saving food. 4. What should we do to save food in our daily lives? ? A. When we order too much food in a restaurant, just take the leftover food home. ? B. Eat more food that doesn't taste great. ? C. We should not buy vegetables and fruit. D. We should keep an eye on the food we like. 5. What's the main topic of the passage? A. Don't waste food. ? B. Many people die of hungry. ? C. Don't be picky about food. D. Eat all the food you order. 参考答案1B 2C 3D 4A 5A B (2019中考教育类选练) A famous teacher was speaking to the students at our school. He began his lesson by holding up a ?100 bill. Then he said to the three hundred students, “Who would like this ?100 bill?” The students began to put up their hands at once. Then he said, “I am going to give this ?100 to one of you, but first, let me do this.” He then made the bill into a ball. Then he said, “Who wants it now?” The hands went back into the air. “Well,” he said, “What if I do this?” and he dropped it on the floor and stepped on it. He picked up the dirty, crumpled bill and said, “Who still wants it?” Hands went back into the air. “My friends,” he said, “you have learned a valua?ble lesson today. No matter (无论) what I did to the money, you still wanted it because it did not go down in value (价值). It was still worth ? l00!” Many times in our lives, we are dropped, crum?pled, and stepped on by the chances we take and the things that happen to us. We feel as if we are worth nothing. But remember, no matter what has happened to you, you will never lose your value: you are always valuable to those people who love you. Your value doesn’t come from what you do or whom you know, but WHO YOU ARE. You are special and valuable. Don’t ever forget it! 1. Even though it was dirty, the money _______. A. still went up in value?????????????????????? B. was worth nothing C. didn’t go down in value????????????????? D. was still ours 2. We are always valuable to the people _______. A. who pay us?????????????????????????????????? B. who call us C. who hate us?????????????????????????????????? D. who love us 3. Your value doesn’
展开
  • 资料类型: 试卷 试卷 试卷 试卷 试卷 试卷 试卷 试卷 试卷 试卷
  • 资料版本:新目标(Go for it)版
  • 适用地区:四川省广安市
  • 文件大小:468.5KB
英语精优课

下载与使用帮助