[ID:4-6767757] [特供]江苏省苏州市2019-2020学年第一学期七年级英语期末试题(word版含答案,含 ...
当前位置: 英语/初中英语/期末专区/七年级上册
资料简介:
2019~2020学年第一学期期末教学质量调研测试 初一英语 2020.01 注意事项: 1. 本试卷共九大题,满分120分(合听力20分),考试用时100分钟; 2. 答题前,考生务必将自己的学校、班级、姓名、考试号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上并认真填涂考试号下方相应的数字; 3. 答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题; 4. 考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。 第一部分 听力理解 (共20小题;每小题1分,满分20分) A) 听对话回答问题 本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你还有5秒钟的时间从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 1. Which festival are they talking about? A. B. C. 2. What is Tom doing now? A. B. C. 3. What time does Kitty go to bed? A. B. C. 4. Who’s Julie? A. B. C. 5. Which subject does Jimmy like best? A. History. B. English. C. Maths. 6. How long is the school library open? A. For five hours. B. For eight hours. C. For nine hours. 7. Where are they? A. In a bookshop. B. In a clothes shop. C. In a toy shop. 8. How often does Millie go to the Reading Club? A. Twice a week. B. Once a week. C. Every day. 9. What does the boy want to have for breakfast today? A. Pizza. B. Noodles. C. Bread. 10. How much does the man need to pay? A. Fifty yuan. B. Twenty yuan. C. Fifteen yuan. B) 听对话和短文回答问题 你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍,听每段对话和短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,你还有5秒钟的时间从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听下面一段对话,回答第11至12小题。 11. What is Amy doing? A. Listening to a song. B. Listening to a story. C. Listening to a talk. 12. Why does Tony like listening to stories? A. Because they are special. B. Because they are different. C. Because they are interesting. 听下面一篇短文,回答第13至15小题。请根据内容从所给的A、B、C三个选项中选择正确的选项,完成信息记录表。 A shopping list Supermarket some food and 13 Clothes shop a pair of 14 for dad and a scarf for me Music shop 15 for Andy 13. A. fruit B. drinks C. vegetables 14. A. trousers B. shoes C. gloves 15. A. an MP4 B. a CD C. a birthday card 听下面一篇短文,回答第16至20小题。 16. What does Lucy need for the fashion show? A. A designer. B. A boy. C. A model. 17. What is the sweater made of? A. Wool. B. Leather. C. Cotton . 18. What colour is the skirt? A. Pink. B. White. C. Black. 19. Which is NOT Lucy’s design? A. A coat. B. A pair of jeans. C. A pair of boots. 20. What are the clothes fit for? A. Sports meetings. B. Parties. C. Fashion shows. 第二部分 单项填空 (共10小题;每小题1分,满分10分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的A, B, C, D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. The twin sisters have different hobbies. One likes playing violin and the other likes playing basketball. A. the; the B. the; a C. a; / D. the; / 22. — woman is Daniel’s mother? — The one in the red coat. A. What B. Which C. Who D. Where 23. — This T-shirt looks very modern. It’s about 800 yuan. — Sorry, it’s too . I don’t have enough money. Can I see another one? A. expensive B. cheap C. different D. beautiful 24. — Tom, when is our parents’ meeting ? — It begins two o’clock the afternoon of 9 December. A. in; in B. at; in C. at; on D. in; on 25. — Would you like cola? — No, thanks. I don’t need drinks now. A. some; some B. any; some C. any; any D. some; any 26. — Oh, the dishes in this restaurant are very delicious. — Please enjoy yourself, Millie! It is my today. A. time B. treat C. money D. food 27. — Millie, can you help me answer the phone? I the clothes. — I’m coming! A. wash B. washed C. washes D. am washing 28. —Mum, there no milk in the fridge. —Oh, but there three bottles of orange juice. A. are; is B. are; are C. is; are D. is; is 29. —The price of Huawei P30 pro is very high. —Yes. Good things always much. A. cost B. spend C. take D. buy 30. — Kitty, you look beautiful and modern in this red dress! — A. Good luck! B. Thanks a lot! C. That’s all right! D. The same to you! 第三部分 完形填空 (共10小题;每小题1分,满分10分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The 15th day of the first month of the lunar calendar (农历) in China is the Lantern Festival. It’s an important 31 in China. Chinese people celebrate it in many ways. In the evening there are different 32 shows in parks and streets. Lanterns are often red 33 the Chinese think red stands for (代表) happiness and good luck. People 34 different lanterns out of paper and other things. Some are in the 35 of rabbits, birds and boats. Some are in the shapes of dragons and cartoon stars. There are 36 lanterns here and there. In some cities, such as Suzhou, there is 37 a big lantern show at night, and many people come to enjoy it every year. 38 are special food for the festival. Families always get together and 39 a big meal. After that, people go out to 40 . They often sing and dance happily late until midnight. 31. A. time B. festival C. month D. week 32. A. flower B. fashion C. lantern D. food 33. A. because B. before C. after D. when 34. A. do B. paint C. cut D. make 35. A. colours B. sizes C. shapes D. names 36. A. few B. many C. little D. much 37. A. seldom B. never C. usually D. sometimes 38. A. Sweet dumplings B. Rice dumplings C. Moon cakes D. Turkeys 39. A. like B. make C. plan D. enjoy 40. A. watch films B. make lanterns C. watch the moon D. have fun 第四部分 阅读理解 (共12小题;每小题2分,满分24分) 靖认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A If you go to a fast food restaurant, you will probably see a lot of children. Today, some children are too fat, and this is because of their bad eating habits(习惯). Most children are fond of food with a lot of fat, oil, salt and sugar. People call this kind of food “junk food”. We find many children eat unhealthily. Some don’t have breakfast before they go to school. During the day, some don’t have proper (正常的) food for lunch. They don’t like vegetables, and many of them don’t like to eat fruit. They love to eat food with a lot of salt, sugar or fat. Parents today worry about their children’s eating habits. Some doctors advise (建议) children to eat healthily. ◆ Children shouldn’t eat too much junk food. ◆ Children should eat some fruit and vegetables every day. ◆ Children should drink more milk. ◆ Children should eat breakfast every day. 41. The underlined (划线的) phrase are fond of in the first paragraph means . A. dislike B. love C. hate D. hope 42. In this passage, doctors advise teenagers to eat more . A. food with little salt and milk B. food with much sugar and fat C. vegetables and fruit D. cola and hamburgers 43. What’s the best title for this passage? A. Keeping good eating habits B. Eating unhealthy food is bad C. Eating fast food is good D. Eating healthily worries parents B Many people like to watch TV when they want to have a rest. They like watching sitcoms (情景喜剧). Sitcoms can make us laugh loudly. Maybe you didn’t know the word “sitcom” before, but you might know the shows I love my family, Home with kids, Love Apartment. They are sitcoms. Sitcoms often take place in the same place, such as a living room or an office. The plots (故事情节) are often about the small problems in our life. Every character has a special personality (个性). They make people laugh when they talk to each other. People love sitcoms because they can turn hard things into something funny. The character keep their sense of humor (幽默), even when they’re having a bad day. They tell us that even when bad things happen, we can laugh them off and life will go on. 44. Which of the following isn’t a sitcom? A. I love my family B. Home with kids C. Frozen ? D. Love Apartment 45. People can know by watching sitcoms. A. how to have a rest B. how to talk to each other C. how to laugh loudly D. how to live happily 46. According to the passage, why do people like to watch sitcoms? A. Because the plots are about the big problems in our life. B. Because the characters often make people laugh. C. Because sitcoms often take place in different places. D. Because sitcoms often turn easy things into something funny. C There is a China’s first 3D printed bridge and it came into use in a park in Putuo District, Shanghai on 1 January, 2019. The white bridge is about 1.2 metres tall, 15.25 metres long and 3.8 metres wide. Shanghai Construction Group built it. It took 35 days to finish building the bridge. This bridge can stay well for about 30 years under the sun and rain. The bridge is very strong because it can carry 250 kilograms per square metre (每平方米). That is to say, four people can walk on it at the same time per square metre. A new 3D robotic printing system (打印系统) was very important in the building. The team started planning on the system one and a half years ago. 3D printing needs fewer workers and does not make dust or waste. If parts of the bridge become damaged, the printing system can make them good again. This isn’t the first 3D-printed bridge that made in China. Tongji University made the first two 3D printed bridges of China in 2017. But engineers (工程师) just built those two bridges as an experiment (实验) , not for use. 47. How long did it take Shanghai Construction Group to build the 3D printed bridge? A. 35 days. B. 25 days. C. 20 days. D. 15 days. 48. The underlined word damaged in the fourth paragraph means . A. 新的 B. 重要的 C. 旧的 D. 损坏的 49. According to the last paragraph, what can we learn from? A. The 3D-printed bridge in Putuo District is the first 3D-printed bridge. B. Tongji University made two 3D-printed bridges in 2017. C. The engineers of Tongji University built the first two bridges in the parks. D. The students of Beijing University built the 3D-printed bridge as an experiment. D “Peter, where do you live?” asks Wendy. “With the Lost Boys. They are children who fall out of their prams (婴儿车). We live in Neverland. I’m their captain (首领). “What fun!” cries Wendy. “Yes, it is,” says Peter. “But we feel lonely. There are no girls there, only boys! And no one tells us stories. ” “Oh, poor you!” cries Wendy. “I know a lot of of stories!” Peter takes her hand and pulls her to the window. “Wendy, come to Neverland with me and tell me stories!” Of course Wendy is very happy. But she says, “Oh dear, I can’t. What about Mother? And I can’t fly.” “I can teach you,” says Peter. “You can fly around with me and talk to the stars. And Wendy, there are mermaids (美人鱼) in Neverland!” Peter is very clever. He knows the things that Wendy likes. “Oh!” cries Wendy. “I’d love to see a mermaid!” “Wendy, you can put us to bed at night,” he says. “And mend our clothes. And make pockets for us.” “Oh! How exciting!” she says. “Can you teach John and Michael to fly, too?” “If you like,” says Peter, without much enthusiasm (热情). Wendy goes and shakes (摇) John and Michael. “Wake up,” she cries, “Peter Pan can teach us to fly.” John opens his eyes and jumps out of bed. Michael gets up, too. 50. Peter and the Lost Boys feel in Neverland. A. happy B. sad C. lonely D. afraid 51. According to the passage which of the following is TRUE? A. Wendy lives in Neverland. B. Peter wants Wendy to live in Neverland. C. There aren’t mermaids in Neverland. D. The Lost Boys don’t like listening to stories. 52. From the passage, we can infer (推断) that . A. Wendy will be the captain in Neverland B. The Lost Boys live in Neverland happily C. John and Michael will go to Neverland with Wendy D. Peter often tells the Lost Boys stories 第五部分 信息还原 (共5小题,每小题1分,满分5分) 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。并在答题卡上将对应的选项涂黑。 A: Hello, Tommy! Did you see the film Amazing China ? B: No. What do you think of it? A: 53 B: I heard it is a documentary (记录片), and many people like watching it. 54 A: It is about China’s success in the past years. B: 55 A: Yes. But most of the audience (观众) are 20-29 years old. B: Really? I can’t believe it. Anything else? A: 56 B: Oh, I want to see it. 57 A: Sorry, I saw it last night. I think you can ask Jim to go with you. B: OK. I’ll call him later. And the film makes more people love our country. Who is the director (导演)? I think it is wonderful. I think the old people like it very much, right? How can I get there? What is it about? Would you like to go with me? 第六部分 词汇检测 (共10小题;每小题1分,满分10分) 根据下列句子及所给汉语注释或通过上下文,在答题卡上标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。 58. I don’t like this red T-shirt. Can I have a look at ▲ (另一个) one? 59. We’d better do our best to help the children in poor ▲ (地区) . 60. Xiao Min is too fat, and he needs to ▲ (改变) his lifestyle. 61. This meal gives me energy for the ▲ (整个的) afternoon. 62. My grandma has a few bad ▲ (牙齿). She can’t eat such hard food. 63. The materials of the show ▲ (包括) old newspapers, CDs and other things. 64. The boy came into the room without ▲ (敲) on the door and it made me very angry. 65. — Young people like wearing jeans. — Yes, jeans are very ▲ among them. 66. — Jenny, what are you doing in your room? — I am busy ▲ an email to my penfriend. 67. — Is there a big ▲ at your school? — Yes. We can read different kinds of books there. 第七部分 句子翻译 (共5小题;每小题3分,满分15分) 将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卡上标有题号的横线上。 68. 孩子们正在为这场时装秀作准备。 69. 你想要试穿这件白色丝绸衬衫吗? 70. 让我们带领父母们参观一下校园。 71. 观看舞狮子是件有趣的事。 72. 她每天花半小时做运动。 第八部分 阅读表达 (共3小题:73题1分,74题2分,75题3分,满分6分) 阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卡上标有题号的横线上。 Do you like running? Do you know FUN RUN? Today in China, young people have friends on QQ or Wechat (微信), and then they get together to run in the evening. It’s a new sport. FUN RUN is good for you. First, running can help you to be healthy. Second, it’s easy and cheap to run. You don’t need to buy any sports equipment (设备). And in the evening, you can run in a park, in the school or just on a street. Many people are very busy working or studying every day, so they don’t have free time to do sports in the day. But in the evening, they have much time to run. Here are some important things for you when you want to have FUN RUN. ▲ Wear a pair of sports shoes. ▲ Listen to music if you think it’s boring to run. ▲ Drink some water after running. ▲ Don’t run alone (单独). It’s very important. 73. What is FUN RUN? 74. Why is FUN RUN good for people? 75. Do you want to have FUN RUN? Why or why not? 第九部分 书面表达 (共1题;满分20分) 假如你是Daniel,你将通过发送电子邮件的方式与美国中学生Olivia进行交流。请根据下面表格内的提示向他介绍你自己和你的寒假计划。 个人信息 1. 年龄:13;2. 外貌:戴眼镜,.……(自拟一点);3. 爱好:.……(自拟一点); 寒假计划 1. 学习:认真做作业,每天阅读书籍一小时; 2. 生活:帮做家务,积极锻炼; 3. 其它:……(自拟一点) 要求:1. 词数90词左右。短文开头、结尾已经写好, 不计入总词数; 2. 短文须包括所有要点, 不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺; 3. 文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。 Dear Olivia, My name is Daniel. I’m glad to know you! 写 在 答 题 卡 指 定 位 置 Looking forward to your reply! Yours, Daniel 初一英语期末试卷 第1页 共8页 2019~2020学年第一学期期末教学质量调研测试 初一英语听力材料 2020.1 听力理解 (共20小题;每小题1分,满分20分) A) 听对话回答问题 本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你还有5秒钟的时间从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 1. W: Tom, the Chinese New Year is coming. How do you celebrate it? M: We get together and give nice presents to each other. M: What does Tom often do after school? W: He often plays basketball. Now he is playing table tennis. 3. M: I usually go to bed at half past ten on Saturday. And you, Kitty? W: I usually go to bed at eleven. 4. M: Is that girl with short hair Julie? W: No. Julie has long hair and she is dancing. 5. W: Jimmy, what subjects do you like? M: I like Chinese, History and English. But I like Maths best. 6. M: When is the school library open? W: It opens at 8 a.m. and closes at 5 p.m. 7. W: Hello, what can I do for you, sir? M: I’d like to buy a blouse for my daughter. 8. M: Do you go to the Reading Club every day, Millie? W: No, I usually go there on Wednesday and Friday afternoons. 9. M: Morning. What’s for breakfast today? W: We have pizza, bread and noodles. M: Great! Pizza is my favorite. I’ll have it for my breakfast. 10. W: How much is the music CD? M: Ten yuan each. If you buy two, fifteen yuan is OK. W: Good, I’ll take two. B) 听对话和短文回答问题 你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍,听每段对话和短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,你还有5秒钟的时间从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听下面一段对话,回答第11至12小题。 M: Hello, Amy. What are you listening to? W: Hi, Tony. I am listening to an English song. M: What kind of music is it? W: It’s pop music. M: Young people like pop music, but I like listening to stories. W: Oh, why? M: I think many stories are interesting and I feel happy when I listen to them. 听下面一篇短文,回答第13至15小题。请根据内容从所给的A、B、C三个选项中选择正确的选项,完成信息记录表。 It’s Sunday today. We don’t have lessons. I’m going shopping with my mother this afternoon. We have a lot of things to buy. Look at the shopping list. We plan to buy some food and drinks. So we must go to the supermarket first. And we must go to the clothes shop. It’s cold now. We want to buy a pair of gloves for my father. And I need a scarf, too. After that, we’re going to the music shop to choose a CD for Andy. It’s his birthday tomorrow. 听下面一篇短文,回答第 16至 20小题。 Hello! My name is Lucy. I like designing very much.I want to be a designer when I grow up. So now I am working hard at my study to make my dream come true. Tomorrow we’ll have a fashion show and I need a model. Look, here is my design. First, I design a coat. The pink coat is made of cotton and it’s very long. It’s light and comfortable. The sweater is made of wool. Its colour is pink, too. It’s very warm to wear in winter. The black skirt is made of leather, and it looks very modern. Finally, I design a pair of boots. They are long and made of leather, too. The white boots match the clothes very well. They are popular among young people. My clothes are fit for parties. What do you think of my design? If you like my design, please come and be my model. 听力部分到此结束。下面你有两分钟的时间将答案转涂到答题卡上。 初一英语听力材料 第1页 共2页 2019~2020学年第一学期期末教学质量调研测试 初一英语参考答案 2020.1 一、听力选择 (共20小题;每小题1分,满分20分) 1. C 2. A 3. B 4. B 5. C 6. C 7. B 8. A 9. A 10. C 11. A 12. C 13. B 14. C 15. B 16. C 17. A 18. C 19. B 20. B 二、单项填空 (共10小题; 每小题1分,满分10分) 21. D 22. B 23. A 24. C 25. D 26. B 27. D 28. C 29. A 30. B 三、完形填空 (共10小题;每小题1分,满分10分) 31. B 32. C 33. A 34. D 35. C 36. B 37. C 38. A 39. D 40. D 四、阅读理解 (共12小题; 每小题2分, 满分24分) 41. B 42. C 43. A 44. C 45. D 46. B 47. A 48. D 49. B 50. C 51. B 52. C 五、信息还原 (共5小题; 每小题1分,满分5分) 53. C 54. F 55. D 56. A 57. G 六、词汇检测 (共10小题; 每小题1分,满分10分) 58. another 59. areas 60. change 61. whole 62. teeth 63. include 64. knocking 65. popular 66. writing 67. library 七、句子翻译 (共5小题; 每小题3分,满分15分) 68. The children are getting ready for the fashion show. 69. Would you like to try on this white silk shirt/ blouse? 70. Let us/ Let’s show our parents around the school. 71. Watching the lion dance is fun. 72. It takes her half an hour to do exercise/ sports every day. 八、阅读表达 (共3 小题; 73题1分、74题2分、75题3分,满分6分) 73. Young people get together to run in the evening./ It’s a new sport. /Young people get together to run in the evening. It’s a new sport. 74. It can help people to be healthy and it is easy and cheap to run. 75. Yes. Because running can help me to be healthy. /No. Because I don’t like running. 九、书面表达 (共1小题,满分20分) Dear Olivia, My name is Daniel. I’m glad to know you! I am 13 years old. I have short hair and wear a pair of glasses. I love sports and always play football after school. The winter holiday is coming and here are my plans. I will finish my homework carefully and read books for an hour every day. I will also do exercise to keep fit and help my parents do housework. Besides, I’ll celebrate the Spring Festival with my family. We’ll have a big dinner and let off fireworks. It’s fun! I hope you can come and celebrate it with us! Looking forward to your reply! Yours, Daniel 书面表达评分标准 一、评分细则: 1. 本题总分20分,按5个档次加分。 2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量、确定或调整档次,最后给分。 3. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯以及语言的得体性。 4. 拼写与标点符号是语言的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5. 如书写较差,以致影响交际,将分数降低一个档次。 二、注意事项: 1. 内容要点可以用不同的表达方式。 2. 内容要点有遗漏、句子语法结构不对、时态、语态误用,均为大错;介词、冠词、单词拼写、大小写、标点符号等方面的错误均为小错;3个小错相当于一个大错;相同的错误只扣一次。 三、各档次给分范围和要求: 先结合对全文的综合印象确定所属档次,然后根据短文内容和语言表达的准确程度确定分数。 第五档(17-20分):能写明全部要点;基本无语法和习惯用法错误,并有效地使用了语句间的连接成分,行文连贯,语言流畅。 第四档(13-16分):能写明全部或大部分要点;行文基本连贯,语言比较流畅,但有少量语法和习惯用法错误。 第三档(9-12分):能写明全部或大部分要点;语言表达虽有一些错误或不太符合英文表达习惯,但能传达基本要义。(12分为及格分) 第二档(5-8分):能写明基本要点,但行文不够连贯;语言虽有较多错误,尚能达意。 第一档(0-4):只写出一、二个要点;语言错误很多,只有个别句子可读。 初一英语参考答案 第1页 共2页
展开
  • 资料类型: 试卷
  • 资料版本:牛津译林版
  • 适用地区:江苏省苏州市
  • 文件大小:5.97M
英语精优课

下载与使用帮助