[ID:4-5941170] 2019年江苏卷英语高考听力试题及原文(含MP3)
当前位置: 英语/高中英语/高考专区/高考真题
资料简介:
2019年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 第一部分 听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. ? 19.15. B. ? 9.18. C. ? 9.15. 答案是 C。 1. Where does this conversation take place? A. In a classroom. B. In a hospital. C. In a museum. 2. What does Jack want to do? A. Take fitness classes. B. Buy a pair of gym shoes. C. Change his work schedule. 3. What are the speakers talking about? A. What to drink. B. Where to meet. C. When to leave. 4. What is the relationship between the speakers? A. Colleges. B. Classmates. C. Strangers. 5. Why is Emily mentioned in the conversation? A. She might want a ticket. B. She is looking for the man. C. She has an extra ticket. 第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. How long did James run his business? A. 10 years. B. 13years. C. 15 years. 7. How does the woman feel about James' situation? A. Embarrassed. B. Concerned. C. Disappointed. 听第7段材料,回答第8至10题。 8. What has Kate's mother decided to do? A. Return to school. B. Change her job. C. Retire from work. 9. What did Kate's mother study at college? A. Oil painting. B. Art history. C. Business administration. 10. What is Kate's attitude toward her mother's decision? A. Disapproving. B. Ambiguous. C. Understanding. 听第8段材料,回答第11至13题。 11. What is the man doing? A. Chairing a meeting. B. Hosting a radio program. C. Conducting a job interview. 12. What benefits Mary most in her job? A. Her wide reading. B. Her leaders' guidance. C. Her friends' help 13. Who will Mary talk about next? A. Her teacher. B. Her father C. Her mother. 听第9段材料,回答第14至17题。 14. Why does the man seldom do exercise? A. He lacks motivation. B. He has a heart problem. C. He works all the time. 15. What does Jacob Sattelmair probably do? A. He's an athlete. B. He's a researcher. C. He's a journalist. 16. Why does the woman speak of a study? A. To encourage the man. B. To recommend an exercise. C. To support her findings. 17. How much time will the man probably spend exercising weekly? A. 300 minutes. B. 150 minute. C. 75 minutes. 听第10段材料,回答第18至20题。 18. What did the scientists do to the road? A. They repaired it. B. They painted it. C. They blocked it 19. Why are young birds drawn to the road surface? A. It's warm. B. It's brown. C. It's smooth. 20. What is the purpose of the scientists' experiment? A. To keep the birds there for a whole year. B. To help students study the birds well. C. To prevent the birds from being killed. 参考答案 第一部分(共20小题;每小题1分,共20分) 1.B 2.A 3.B 4.C 5.A 6.C 7.B 8.A 9.C 10.C 11.B 12.A 13.C 14.A 15.B 16.A 17.C 18.B 19.A 20.C 2019年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 第一部分 听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. ? 19.15. B. ? 9.18. C. ? 9.15. 答案是 C。 1.Where does this conversation take place? A. In a classroom. B. In a hospital. C. In a museum. 【答案】B 【原文】 W: Excuse me, sir, visiting hours are over now. Your wife must get some rest. M: Oh, I’m sorry, doctor. I didn’t hear the bell, or I would’ve left earlier. 2.What does Jack want to do? A. Take fitness classes. B. Buy a pair of gym shoes. C. Change his work schedule. 【答案】A 【原文】 M: Hello, my name is Jack. I need to get in shape. How do I register for the classes? W: We’ll need you to join the gym, and then you can find out which classes fit your schedule the best. 3.What are the speakers talking about? A. What to drink. B. Where to meet. C. When to leave. 【答案】B 【原文】 W: I’ll see you at the theatre. M: Better still, let’s meet in the Red Lion bar to have a little nice talk. W: Good idea, and I’d love to have a drink there. 4.What is the relationship between the speakers? A. Colleges. B. Classmates. C. Strangers. 【答案】C 【原文】 M: Hello, my name is John Arber. And I’m calling to ask about the position advertised in Friday’s DailyMail. W: Yes, the position is still open. You could come over and have a talk with us. 5.Why is Emily mentioned in the conversation? A. She might want a ticket. B. She is looking for the man. C. She has an extra ticket. 【答案】A 【原文】 M: I have an extra ticket to the concert tonight. Would you like to join me? W: Thanks, but I already have one. You can ask Emily. She might be interested. 第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 6. How long did James run his business? A. 10 years. B. 13years. C. 15 years. 7. How does the woman feel about James' situation? A. Embarrassed. B. Concerned. C. Disappointed. 【答案】6. C 7. B 【原文】 W: Did you know James went out of business? M: Really? When was that? W: Last month. M: That’s too bad! He had owned that business for 15 years. What happened? W: I don’t know. But life must be pretty tough for his family now. His sons are still so young. One is 13 and the other is 10. M: Well, maybe things are not as bad as they seem to be. W: I hope so. 听下面一段较长对话,回答以下小题。 8. What has Kate's mother decided to do? A. Return to school. B. Change her job. C. Retire from work. 9. What did Kate's mother study at college? A. Oil painting. B. Art history. C. Business administration. 10. What is Kate's attitude toward her mother's decision? A. Disapproving. B. Ambiguous. C. Understanding. 【答案】8. A 9. C 10. C 【原文】 W: Guess what? My mother’s decided to go back to school. M: Why? W: Well, she always loved art, but learned business admistration at college, because her parents thought it was difficult for an artist to find a job. M: So she wants to study art now? W: Yeah, oil paining. It’s been her dream for a long time. M: It’s nice to return to learn what she loves. But, Kate, I still think old age should be about peace and relaxation. Hurrying to school every day and having to pass exams sounds a bit too much for her. W: You know, she retired last year and I’m leaving for the university soon. She needs to find something interesting to do. M: Well, maybe, if it’s what she wants. 听下面一段较长对话,回答以下小题。 11. What is the man doing? A. Chairing a meeting. B. Hosting a radio program. C. Conducting a job interview. 12. What benefits Mary most in her job? A. Her wide reading. B. Her leaders' guidance. C. Her friends' help 13. Who will Mary talk about next? A. Her teacher. B. Her father C. Her mother. 【答案】11. B 12. A 13. C 【原文】 M: Dear listeners, for today’s show, I have with me, my colleague, Mary Lenny. She has been a radio and TV reporter for many years. Mary, welcome to our show! W: It’s a pleasure to be here. M: Would you please tell our listeners who most influenced your decision to become a reporter? Both my parents had a great influence on my choice of work, instead of trying to pick out a job for me, they helped me learn those things that led me to it. M: How did they do that? W: My father always told me that an education was one of the greatest advantages I could have, one that would always stay with me. He used to tell me that readers were leaders, and encouraged me to read all I could. As a result, I’ve always kept up with the newspapers, faithfully read magazines and learned to really enjoy books, all of which have been a valuable help to me in radio and television reporting. M: What about your mother? W: Well, my mother helped me in a much different way. 听下面一段较长对话,回答以下小题。 14. Why does the man seldom do exercise? A. He lacks motivation. B. He has a heart problem. C. He works all the time. 15. What does Jacob Sattelmair probably do? A. He's an athlete. B. He's a researcher. C. He's a journalist. 16. Why does the woman speak of a study? A. To encourage the man. B. To recommend an exercise. C. To support her findings. 17. How much time will the man probably spend exercising weekly? A. 300 minutes. B. 150 minute. C. 75 minutes. 【原文】 M: We all know that exercise is good for us, but sometimes it seems too hard to leave the sofa. W: I can see that. You seldom do exercise. M: Plus, having the doctor tell us to get two and a half hours’ exercise a week doesn’t really help our motivation much. W: Don’t be discouraged. Now a new study suggests getting benefits from exercise doesn’t have to be that demanding. Jacob Sattelmair from Harvard University has done a study into how much exercise is needed to lower the risk of heart attacks. M: Mmm…, interesting! W: The study showed that people who put in 300 minutes a week of exercise had a 20% lower risk of death due to heart disease. Still, the people who exercise 115 minutes a week did pretty well, too, lowering their death risk by 14 %. M: And what about the people who exercise half as much as that, like what I probably do? Does that help? W: Of course, even 15 minutes would help. 听下面一段独白,回答以下小题。 18. What did the scientists do to the road? A. They repaired it. B. They painted it. C. They blocked it 19. Why are young birds drawn to the road surface? A. It's warm. B. It's brown. C. It's smooth. 20. What is the purpose of the scientists' experiment? A. To keep the birds there for a whole year. B. To help students study the birds well. C. To prevent the birds from being killed. 【答案】18. B 19. A 20. C 【原文】 Here is a piece of news for bird lovers. Scientists have painted a long road, red, yellow and white. They help to discourage the sea birds from wandering onto the highway. The area is home to large crowds of birds that come to stay for the season. Young birds are often attracted to the warm roads’ surface and get killed by the traffic. Biology student, Hannah tells the broadcaster. The youngster’s feathers are brown in color. The dark-colored road surface makes the youngster hard to be noticed. As the number of tourists has grown, so has the amount of traffic on the roads. Biologist Christen says the plan is to see how the birds respond to the multi-colored road this summer, and if it works, the idea could spread to other parts of the country.
展开
  • 资料类型: 试卷 素材
  • 资料版本:通用
  • 适用地区:江苏省
  • 文件大小:20.53M
英语精优课

下载与使用帮助