欢迎您,[登录][注册] (您的IP:34.231.247.139)
学科导航 >
个人主页

作者信息

wLO9kGYL0YGfCB7kCij4

资源 文章 汇编
  • ID:4-6202202 新目标英语七年级上册 Unit 3 Is this your pencil?单元测试题(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/七年级上/Unit 3 Is this your pencil?/本单元综合与测试

    Unit 3 Is this your pencil? 单元测试题 Ⅰ.单项选择。(每小题1分,共10分) 1. —Is this your pencil? —Yes, ________. A. it’s B. it is C. is it D. it isn’t 2. —Is this your backpack? —No. It’s ________ backpack. A. my B. Jim's C. he D. his 3. —________ a computer? —No, it ________. ________ a TV. A. Is it; isn’t; It’s B. Is it; isn’t; It C. Is it; is; It’s D. It is; isn’t; It 4. —Is that your baseball? —________. That is her baseball. A. Yes, it is B. No, it isn’t C. No, it is D. Yes, it isn’t 5. —________. Is that your notebook? —Yes, it is. A. Sorry B. Excuse me C. thanks D. Excuse me 6. —Is this ________ dictionary? —Yes, it’s ________ English dictionary. A. a; an B. an; an C. a; a D. an; a 7. —________ a computer? —No, it ________. ________ a TV. A. Is it; isn’t; It’s B. Is it; isn’t; It C. Is it; is; It’s D. It is; isn’t; It 8. This is my pen,______ that is your pencil. A.in B.of C.and D.but 9. Two blue notebooks ______ in the lost and found box. A.be   B.is C.are   D.am 10. ______Jane Miller.Miller is ______ last name. A .I;my B.My;I C.My;my D.I'm;my Ⅱ.完形填空。(每小题1分,共10分) A: Hello, Jim. What’s your 1 name? B: Oh, Green. A: 2 your phone number? B: 3 531-7256. A: Can you 4 me a question? B: 5 , please. 6 is it? A: What’s this 7 English? B: 8 a ring. A: How 9 you spell it? B: R-I-N-G. A: 10 . B: That’s OK.(不用谢) 1. A. first B. family C. / 2. A. How B. What’s C. Is 3. A. That B. It C. It’s 4. A. spell B. write C. answer 5. A. Yes B. No C. Am 6. A. What B. What’s C. This 7. A. in B. on C. at 8. A. This B. It’s C. Is 9. A. are B. do C. is 10. A. Thank you B. Yes C. OK Ⅲ.阅读理解。(每小题2分,共30分) A Look at this. It’s a pencil case. It’s orange. It’s my pencil case. What’s in it? Look, this is a pen. It’s black. This is a pencil. It’s red. And this is a pencil, too. It’s yellow. This is an eraser. It’s blue and white. My pencil case is big and nice. I like it. 6. This is an orange _____. A. pencil case B. pen C. pencil D. bag 7. The pen is _____. A. red B. black C. green D. white 8. _____ pencils are in the pencil case. A. Four B. Three C. Two D. One 9. ________ is blue and white. A. The pencil case B. The pencil C. The pen D. The eraser 10. My pencil case is ________. A. big B. nice C. good D. A and B B Come and look at the picture.It is a picture of an American family.The man in the hat(戴着帽子)is Mr. John White.He is a teacher.He teaches(教)English in a middle school in China.You can see Mrs. White,too.She is Dora White.She's from Canada(加拿大).She's a doctor.Mr. and Mrs. White have two children,Tom and Mary.Tom is ten and Mary is six.They love them very much. 根据短文内容,判断正(T)误(F)。 ( ) 1.Tom's father in the picture is in the hat. ( ) 2.Mary's father is Canadian and her mother is American. ( ) 3.Mrs. White is a teacher,too. ( ) 4.Tom,Mary and their father and mother are in China. ( ) 5.Tom is eight and Mary is eight,too. C First name:Tony Last name:White Class:3,Grade:7 Tel:287?0837Home398?6160School 根据所示的的信息及相关提示写出句子或回答问题。 1.The boyis first name is ____. 2.What's Tony's last name? _____________________________________________________________________ 3.What class(班)is Tony in? _____________________________________________________________________ 4.Tony is at home(在家). What's his telephone number? _____________________________________________________________________ 5.Tony is at school. What's his telephone number? _____________________________________________________________________ Ⅳ.词汇运用。(每小题1分,共15分) A) 按要求写出相应的词 1.this(反义词)______ 2. sister(对应词)_______ 3.it (复数形式)______ 4.that(复数形式)________ 5.photo(复数形式)________ B) 根据句意和汉语提示补全单词。 1. My father’s mother is my g________. 2. My mother’s father is my g________. 3. My parents’ d________ is my sister. 4. I am a boy. I’m my parents’ s ________. 5. This is my f________ photo. These are my parents and this is me. C).根据句意选择适当的单词填空。 1.Is ____ (this ,these,they) your book? 2.____ (that,this those) books are not mine. 3.____ (Is,Am,Are) these your rulers? 4.Are ____ (that,those,he) her pencils? 5.---Are those ___ (Anna,Tom’s,hers) photos? --- No,they aren’t. V.从B栏中找出A栏的答语。(每题1分,共5分)    A B ( ) 1. Is this your sister? A. Oh, you have two cousins. ( ) 2. Are these her brothers? B. No, it isn’t. It’s my aunt. ( ) 3. Is Mary Jim’s friend? C. Nice to meet you. ( ) 4. Mum, those are my friends. D. Yes, they are. ( ) 5. They are my aunt’s son and daughter. E. Yes, she is. VI. 连词成句,注意标点符号、 (每题1分,共5分)。 l.his, here, is, photo, family, (.) 2.your, the, for, of, thanks, photo, family, (.) 3.your, is, brother, Paul, (?) 4.are, not, these, grandparents, his, (.) 5.she, aunt, his, is, (?) VII根据汉语意思完成句子。(每题1分,共5分) 1.请问这是你的字典吗? ___ ___,___ ___ your dictionary? 2.这些书是他的。 These books ___ ___. 3.那不是他的书包。 That ___ ___ schoolbag. 4.---谢谢你的橡皮擦。 ---不用谢。 ---___ you ___ your eraser. ---You are ____. 5.黄色的铅笔是我的。 The yellow pencil ___ ___. VIII句型转换。(每题1分,共5分) 1. This is a photo.(改为复数形式) ________ ________ photos. 2. Those are backpacks.(改为单数形式) ________ ________ ________ backpack. 3. These are our rulers.(对划线部分提问) ________ ________ these? 4. This is my father. This is my mother.(合并成一句) ________ ________ my ________. 5. This is his backpack.(改为一般疑问句并做否定回答) —________ ________ his backpack? —________, ________ ________. IX根据汉语提示完成下列句子 (每小题1分,共5分) 1. 这是你的铅笔盒吗? ________________________________________________ 2. 你怎样拼写“铅笔”这个单词? ________________________________________________ 3. 这用英语怎么说? _______________________________________________ 4. 按照365-4639给Mike打电话。 ________________________________________________ 5. 那是我的棒球。 ________________________________________________ X.书面表达。(10分) 李雷在失物招领箱里发现了韩梅梅丢失的蓝黑相间的双肩背包。李雷想让韩梅梅拨打201-3769475联系格史密斯先生拿回她的背包。假如你是李雷,请给韩梅梅写一则留言。 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参考答案 单项选择 BBABB AACCC 完形填空 BBCCA AABBA 阅读理解 ABCDD TFFFF 1.His first name is Tony. 2.Tony's last name is White.. 3.Tony is in Cl ass 3. 4.His telephone number is 287?0837./287?0837. 5.His telephone number is 398?6160./398?6160. 词汇运用 1.that 2.brother 3.they 4.those 5.photos 1. grandmother 2. grandfather 3. daughter 4. son 5. family this Those Are those Tom's 从B栏中找出A栏的答语 1. B 2. D 3. E 4. C 5.A 连词成句 Here is his family photo. Thanks for the photo of your family. Is your brother Paul? These are not his grandparents. Is she his aunt? 根据汉语意思完成句子。 1.Excuse me;Is this 2.are hers 3.isn’t her 4.Thank;for;welcome 5.is mine 句型转换 These are That is a What are These are parents Is this No It isn't 根据汉语提示完成下列句子 Is this your pencil-case? How do you spell "pencil"? What's this in English? Call Mike at 365-4639 That's my baseball. 作文范文 Han Meimei Your schoolbag is in the lost and found box. You can call Mr. Smith. His telephone number is 201-3769475

    • 2019-09-04
    • 下载4次
    • 29.6KB
  • ID:4-6134099 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are? 单元测试题(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/九年级全/Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are?/本单元综合与测试

    Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are? 单元检测题 班级_____ 姓名_____ 分数_____ Ⅰ.单项选择。(每小题1分,共10分) 1. —Hi, John! Do you know ____ ? —Yes, there is a book shop at the corner of the Railway Road A. when I can a cup of coffee B. when can I get a cup of coffee C. where I can get a cup of coffee D. where can I get a cup of coffee 2.—Excuse me. Is there ____ book shop near here? —Yes. Go straight on, and turn to _____ right at the third crossing. You’ll see it. A. the; the B. the; a C. a; the D. a;a 3.----Excuse me, Mr Liu, I didn’t catch what you said,Could you tell me _____ again? ----OK! A. what should we take B.where shall we meet C.when we would start D.how we will get i 4. My cousin Jim from America is coming to visit me. I’m thinking about ______. A: what present did give her B:how I will give her a surprise C: where will we have a big meal D:whether I planned a trip for her 5. I didn’t see your brother at the party last night. Do you know ______? A. why didn’t she come B. what happened C. when would she arrive D. where she has been 6.—Why did you _____ to the bus stop? —Because I was late for the last bus. A.rush B.request C.accept D.repeat 7. —Could you tell me_____? —Sorry, I don’t know. A. how can I get to the Water Sports Center B. when will Mr. Black come back C. why is Tom late for class D. where Mr. Green has gone 8.—Could you please pass me the dictionary? —_______. A.Yes,I could B.No,I couldn’t C.Sure.Here you are D.No,that’s no problem 9.—Could you tell me how I can get to the airport, please?— ______ A. No, I couldn’t B. Don’t ask me C. Sorry. It’s far from here D. Certainly. You can take the No.1 bus 10. ---What did he say to you just now? --- He asked _____with so many naughty kids sor so many days. A. how am I getting along B. how are you getting along C. how I was getting along D. how was I getting along Ⅱ.完形填空。(每小题1分,共10分) The expression “Excuse me” is 1 used in the Unite States than in China. 2 American says “Excuse me” when he wants 3 in front of someone, to leave a party or a dinner when he finds himself late 4 an appointment. “Thank you” means that you appreciate(感谢) 5 someone has done for you. An American says “Thank you” all day long. For example, he 6 the sales woman after she served him. He will say “Thank you” to the cashier(收银员)when he 7 his food. He will say “Thank you” to a student if he has just answered the question. At 8 ,the husband will thanks his wife if she brings him a cup of tea. On the other hand, the wife thanks her husband for helping her 9 her housework . So the American people’s idea of 10 polite is quite different from ours. ( )1. A.very often B.many often C.more often D.much often ( ) 2. A.A B.An C.The D./ ( ) 3. A.pass B.past C.to pass D.passed ( ) 4. A.for B.to C.at D.of ( ) 5 A.why B.how C.which D.what ( ) 6. A.thanks B.thinks C.will thank D.will think ( ) 7. A.pay for B.pays for C.has paid for D.has paid ( ) 8. A.family B.school C.hospital D.home ( ) 9. A.does B.with C.to be done D.at ( )10. A.to be B.being C.be D.been Ⅲ.阅读理解。(每小题2分,共30分) A Shing Mun Country Park is a very good place to get away from the busy city. You can enjoy its beautiful sights. The park is in northwestern Kowloon(香港九龙司), in the hills of Tai Mo Shan. It is convenient to go there by bus. Shing Mun Country Park opened in 1997.There were not many country parks in Hong Kong then, so lots of people visited the park. Nowadays, it is still one of the most popular spots in Hong Kong. The Country Park Visitor Center is at the entrance (入口)of the park. You can find out more about the park's history there. You can get a map of the country park there too. Shing Mun Country Park is home to many interesting flowers and trees. The best way to enjoy the beautiful country park is to walk along the banks of Tai Shing Stream. The waterfalls and rocks will make you amazed. Facilities in the country park include kiosks(路边售货亭), rain shelters, barbecue areas, jogging trails and nature trails. There is also a camp area nearby. The information board and direction signs show you the ways to all these facilities. The country park is open all year round. It is best to go there in spring and autumn when the weather suits hiking. ( ) 1. Shing Mun Country Park is in the ________ part of Kowloon. A. southwest B. northeast C. southeast D. northwest ( ) 2. You can find a ________ at the entrance of Shing Mun Country Park. A. bank B. visitor center C. camp area D. barbecue area ( ) 3. The underlined word “facilities” means “ ________” in Chinese. A. 设施 B. 工作人员 C. 景点 D. 名胜古迹 ( ) 4. It is best to visit the country park in spring and autumn because ________. A. there are fewer people then B. the entry fee is lower then C. there are more exhibitions then D. the weather is good for hiking then ( ) 5. The best way to enjoy the beautiful sights of Shing Mun Country Park is to ________. A. learn more about the park's history B. enjoy many interesting flowers and trees C. walk along the banks of Tai Shing Stream D. swim in the waterfalls and Tai Shing Stream in summer B If LA(Los Angeles) is the movie center of the World, Universal Studios(环球影城) is the movie center of LA. They have many things for visitors. We took a little train to go on a trip in the studio. We saw many famous characters in the movies there. It felt so real that I was even scared when the 3D monkey came for us. We also learnt a lot about how Universal Studios made the movies there. When you are in LA,you must go to Disneyland. With lovely animals,exciting shows and fun buildings,Disney is the best place for children and their family. I tried many interesting rides there. The best part of the day was the Aladdin show. It's about the story of the young man Aladdin who got a magic lamp to help him realize his dream. Our last stop in LA is Kodak Theater. That's the place to have the Oscars. So there are many things about famous movie stars. It was exciting! At the end of the day,my mom sadly fell ill,so we spent the night at the hospital. We couldn't go on our trip,but I've seen the best of LA. It was a wonderful trip! 根据短文内容,回答下列问题。 1. How did the author travel around the Universal Studios? ___________________________________________________________________ 2. What did the author see in the Universal Studios? ___________________________________________________________________ 3. What did the author like best about Disneyland? ___________________________________________________________________ 4. What are there in the Kodak Theater? ___________________________________________________________________ 5. Where did the author stay on the last night in LA? ___________________________________________________________________ C Helen Keller lived in the USA. She was a great① woman. When Helen was a baby, she got very sick. After many weeks, the doctor said, “She is better, but now she can't see and can't hear②.” Her mother and father were very sad. After a few years, things got worse. There was no way for Helen to speak to other people. She heard nothing. She saw nothing. She didn't understand anything. Then one day a teacher came to live with Helen and her family. The teacher helped Helen learn about words. Helen was very bright and she learned to spell her first word③. When she was older, she went to college. Helen was very famous. She helped many blind and deaf(聋) people. She traveled around the world and helped many people. Helen was a very old woman when she died. The world remembers her today as a brave(勇敢) and wonderful person. She was blind and deaf, but she found a way to see and hear④. 阅读短文,根据短文内容,按要求做题: (1)下列A、B、C、D中哪一项不能替代①: . A、famous B、wonderful C、popular D、grand(自负的) (2)完成句子,使其意思与划线②相同:  She can ________ see ________ hear. (3)完成句子,使其意思与划线③相同: Helen was ________ bright ________ she learned to spell her first word. (4)用文中单词进行词形变化: clever(同义词)________ know(同音词)________ bad(比较级)________ one(序数词)________ (5)完成句子,使其意思与划线④相同: ________ she was blind and deaf, she found a way to see and hear. Ⅳ.词汇运用。(每小题1分,共10分) A) 根据句意及首字母提示完成单词。 1. Her e-mail a________ is goodtime@sohu.com. 2. He has to r________ permission(批准) if he wants to take any photos here. 3. Mr Chen sent a p________ to his wife after he visited the Tian anmen Square. 4. Shanghai is in the e________ of China. 5. We live on the left side of a bus stop. It's c________ for us to take a bus to school. B) 用方框中所给单词的适当形式填空。 normal suggest correct indirect course 6. How many ________ do you have to study next year,Jim? 7. I don't think their answer to the question is ________. 8. The journey ________ takes about two hours. 9. He ________ we should hold the basketball game next month. 10. Your question is too ________.You may make him angry. Ⅴ.根据汉语意思完成句子,每空一词。(每小题1分,共5分) 1. 通常她们需要花大量的时间导入请求。 They usually need to spend much time ________ ________ ________ a ________. 2. 乘地铁虽然很方便, 但是常常很拥挤。 Although taking a subway is ________,but it's often very ________. 3. 学会在不同的场合运用适当的语言很重要。 It's important to learn how to use suitable language ________ ________ ________. 4. 在计算机博物馆里,供孩子们玩乐的东西很多。 There are a lot of ___ things for children ____ ____ _____ in the computer museum. 5. 请你告诉我怎样礼貌地请求帮助好吗? Could you please tell me how to ________ ________ ________ ________? Ⅵ. 同义句转换,每空一词。 (每小题1分,共5分) 1. Could you tell me how we can improve our English? Could you tell me ________ ________ improve our English? 2. To watch the pandas playing in the zoo is also fun. ________ ________ ________ ________ to watch the pandas playing in the zoo. 3. Do you know where the bookstore is? Do you know ________ ________ to the bookstore? 4. Who are singsing in the singing room?Could you tell me? Could you tell me ________ ________ singsing in the singing room? 5. The doctor asked the girl,“Are you feeling better?” The doctor asked the girl ________ she ________ ________ better. Ⅶ.根据对话情景,选用所给单词的适当形式补全全文,使文章完整、连贯, 其中有两个词是多余的。每空1分,共10分。 someone, around, able, direct, trouble, talk, how, shake, mouth, with, corner, suggest What does it mean to be polite?You are polite when you show good manners(礼貌).Look 1.________ the lunch room the next time you are there. You will quickly be 2.________ to tell who is polite and who is not. Your friends who 3.________ quietly are polite. Those who chew(嚼)food with their 4.________ closed are polite. Those who are not very polite may play 5.________ their food. They may talk aloud at the 6.________.Those who are not polite are usually getting into 7.________ at lunch time with the teachers who are watching. You can also show you are polite when you meet 8.________ new. The best way to do this is to make eye contact with the person you are meeting. Stick out your hand to 9.________ hands. Smile. Then say, “Hi,my name is…It is very nice to meet you.” The person you are meeting will likely smile.He or she will be pleased with how polite you are. Being polite tells others you respect(尊敬)them. It also tells others that you know 10.________ to act properly. You will feel good about yourself when you are nice and polite to others. 1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________ 6.________ 7.________ 8.________ 9.________ 10.________ VIII补全对话。从方框中选择句子补全对话,其中有两项是多余的。每小题2分,共10分。 A. How far is it from here? B. You can buy it in West Bookstore. C. The bookstore closes at 8:00 p.m. D. The bus stop is on the other side of the street. E. Can you tell me the way to the store? F. Can I take a taxi or bus there? G. I'm not sure how to get there. A: Excuse me. Would you please tell us where we can buy the novel When Flowers Blossom? B: Certainly. 1 A: Sorry, I'm new here. I don't know the way. 2 B: Sure. Go north along this street and turn right at the third turnign. It's across from a post office. A: 3 B: It's about 1 mile away. A: 4 B: Yes,you can. A: Which bus can I take? B: You can take the No.2 bus. 5 Look! The bus is coming! A: Thank you very much. B: You're welcome. 1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________ IX.书面表达。(10分) 英语兴趣报报社主编Mrs Black应你校校长的盛情邀请,将在本周三上午9点之前来你校做题为What should we do when we want to improve our English的讲座。假设你是本校英语兴趣小组组长Chen Jie,请你给Mrs Black发一封e-mail告诉他如何乘车到你校。词数在80词左右。 提示:乘坐4路车到中山路下,过马路一直往前走,在第一个十字路口向左转,然后会看见右边有一书店,你们学校就在书店旁边。 参考答案 单项选择: CCCBD adcdc 完形填空: CBCAD CCDBB 阅读理解: DBADC The author took a little train to go on a trip in the studio. The author saw many famous characters in the movies there. The best part of the day was the Aladdin show. There are many things about famous movie stars. They spent the night at the hospital. D neither nor so that bright no worse first Although 词汇运用 address request postcard east convenient courses correct mormally suggests indirect 根据汉语意思完成句子 to lead in request convenient crowded in different situations fun to play with ask for help politely 同义句转换 how to It is also fun the way who are if was feeling 用所给单词的适当形式补全全文 around able talk mouths with corner trouble someone shake how 从方框中选择句子补全对话: BEAFD 作文,参考范文 Dear Mr Black, We are very glad that you accepted our invitation.Now let me tell you how to get to our school.Take the No.4 bus,get off at Zhongshan Road,and cross the street.Keep going and turn left at the first crossing.You will see a bookstore on your right.Our school is right next to it.I’ll be expecting you at 3:10 at the school gate. We are all looking forward to your coming. Chen Jie

    • 2019-08-17
    • 下载5次
    • 35.7KB
  • ID:4-6134018 Unit 4 I used to be afraid of the dark 单元测试题(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/九年级全/Unit 4 I used to be afraid of the dark./本单元综合与测试

    Unit 4 I used to be afraid of the dark单元测试题 班级_____ 姓名_____ 分数_____ Ⅰ.单项选择。(每小题1分,共10分) 1. Amy _____ be very short and thin,but she's a little taller than before. A. used to B. didn’t C. didn’t use D. usedn’t to 2. Last year, Mike was on the school team and he was ____ sports clothes. A . wear B. was used to wear C. used to wearing D. used to wear 3. Mario used to____ in the afternoon when he was on his summer vacation last year.. A. practice swimming B. practicing swimming C. practice swim D. practicing swimming 4. I will be used to _____ in Quanzhou in half a year. A. live B. living C. lives D. lived 5.—How do you feel when you watch the national flag go up on the Tian Anmen Square? —lt makes me _____ very proud of our homeland. A. felt B to feel C. feeling D. feel 6. A11 of Chinese are _____ the colorful culture and the long history.. A. pride Of B. proud of C. pride in D .proud in 7. --- I should take pride ___ our hometown,what about you? --- I love and miss my hometown very much. A. on B.of C.at D.in 8. — How is your grandma these days? — She’s fine. She used to ___ TV at home after supper. But now she is used to ___ out for a walk. A. watch; go B. watching; go C. watching; going D. watch; going 9. Their car failed ____the high mountain. That was why we were so late for the meeting. A. to climb B. climbing C.climb D. climbed 10. The Greens used to live in London and now they ____ in Beijing. A. used to live B. are used to live C. are used to living D. are used for living Ⅱ.完形填空。(每小题1分,共10分) I'm in Grade 9 and have changed a lot. I'm really very busy now. I used to play sports after school but now I don't have time to do it 1 . I think I should study almost all the time except the eating and sleeping time. If not,I won't get good 2 . I have more 3 in learning English than before. In the past I didn't 4 learning English at all. I disliked English,but now I like it very much. I find English is interesting. I listen to our teacher 5 in class and study English hard in many other 6 such as watching English movies and listening to English songs. I used to be little and short. Some “bad” students didn't play with me,so I was very 7 with them. Now,I am 8 because I've become a tall and thin girl. I was afraid of 9 in front of people when I was little. I was pretty shy and didn't 10 the reasons. But now,in middle school,I've learned to talk to people. I'm more outgoing than I used to be. ( ) 1. A.either B. anymore C. aloud D. well ( ) 2. A.friends B. books C. grades D. teachers ( ) 3. A.time B. advice C. space D. interest ( ) 4. A.care about B. find out C. prepare for D. take up ( ) 5. A.politely B. carefully C. slowly D. comfortably ( ) 6. A.places B. days C. ways D. classrooms ( ) 7. A.patient B. angry C. happy D. busy ( ) 8. A.smart B. helpful C. proud D. serious ( ) 9. A.speaking B. playing C. reading D. mailing ( ) 10. A.lose B. choose C. use D. know Ⅲ.阅读理解。(每小题2分,共30分) A A: Hi, Eric, how do you go to work every day? B: I used to go to work by bike, but now I have to go by train. A: Why do you have to go by train? B: Because my company (公司) has moved to another city. Now everything has changed. A: Yes, it may be a long way to get to work. When do you have to get up every morning? B: I have to get up at 5:30 every morning. A: Oh, so early! Why not make up some sleep in the train? B: At least one and a half hours. A: It's a long trip. Why not make up some sleep in the train? B: That's a good idea. I do sleep during the trip, or I will be sleepy all the morning. A: Do you get home late sometimes? B: Yes. Sometimes I can't get home until 9:00 p.m. A: Then you must be very tired after getting home. B: You're right. 1. How does Eric go to work every day? A.By car B. on foot C. By train D.By bike 2. Why does Eric have to go to work by train? A. Because he has been used to going to work by train. B. Because his favorite way to work is by train. C. Because his company (公司) has moved to another city. D. Because his company (公司) has moved to another street. 3. When does Eric have to get up every morning? A. He has to get up at 5:30 every morning. B. He gets up before 5:30 every morning except the weekends. C. He has to get up at 5:00 every morning. D. He gets up before 5:30 every morning besides the weekends. 4. Did Eric used to make up any sleep in the train on the way to work? A.Yes, he did. B.No,he didn't. C.Yes,sometimes. D.No,never. 5. How does Eric usually feel when he comes back home from work? A.Very happy to do something fun. B.Very tired. C.A little excited. D.sometimes very angry. B I used to skate a lot. With every Olympic song, I found an excitement growing inside me when I was first to skate at the age of five. But, unluckily, I was badly hurt (受伤) in a match. I quickly stopped my skating. Smiling, my husband just said, “Skating is your passion (酷爱),but of course we can stay at home.” It was crazy, I know, that a thirty-seven-year-old mother of two children wanted to skate under disco ball lights (迪斯科舞厅灯光) after 10 years. I found the excitement growing inside me. I loved to skate. So I was out there having the time of my life, listening to the music with a smile on my face and heart. I hoped I could skate again. I belonged (属于)here. It was so right to be back on the ice. “Did you use to be a skater?” A little girl looked up at me with questioning eyes. Taking time to give my answer, I looked around the rink (溜冰场),where I could see so many years of lessons, Olympic dreams, and a love of the ice would never die.“No,” I answered,“I'm a skater.” With a smile, I glided away. Skating had finally turned me into a champion—a winner of a lifelong passion for favorite sport. 1.Why did the writer have to stay at home? A. Because she was hurt. B. Because her husband didn't want her to skate. C. Because she had to look after her children. D. Because she didn't love skating any longer. 2.The writer first started to skate ________ years ago. A.5 B.10 C.27 D.32 3.The writer went back to skate because ________. A. she wanted to be a champion of the Olympic B. she loved skating very much C. she wanted to make a lot of money D. she didn't love to stay at home 4.The Chinese meaning of the underlined word “glided” is “ ________ ”. A.滑走 B.消逝 C.旋转 D.跑步 5.For the writer,________ has come true. A. to be a winner among all the skaters B. to be a champion of the Olympic C. to be a good mother D. to win the lifelong passion(热情,激情) C Kate is eleven years old. She used to have a bad habit. She bit(咬)her nails(指甲). “I used to do it when I was young,” she says. “I wanted to stop,and sometimes I even thought to give up for a day. But the next thing I knew,I was doing it again.” Her friend Kristen used to play with her long hair. It seems hard to break bad habits. But if you are ready,you can try to do the following things. Keep a diary for a day or two. Write down your feeling when your bad habit appears. The more you understand the reason behind your habit,the better you can control it. Pay attention to when your bad habit appears. Do you often eat junk food or candy when you watch TV?Do you usually think about sending messages to your friends when you do homework?Then think about ways you can change and try to find other ways to calm yourself,like slow talks and deep breath(呼吸). Break bad habits by doing useful things.Instead of biting your nails or playing with your hair,keep your fingers busy writing or drawing. Eat some fruits instead of junk food.Hold on to it. Maybe you've heard “Old habits die hard”.Well,it's true. It usually takes three weeks to a month to break a bad habit. But don't give it up and you'll have more success than failure in the end. 根据短文内容,回答下列问题。 1. What bad habit did Kate use to have? _____________________________________________________________________ 2. What can you do to calm yourself? _____________________________________________________________________ 3. What can you do to break the bad habit of eating junk food? _____________________________________________________________________ 4. What does the underlined part “Old habits die hard” mean? _____________________________________________________________________ 5. What's the best title of the passage? _____________________________________________________________________ Ⅳ.词汇运用。(每小题1分,共10分) A) 根据句意及首字母提示完成单词。 1. —What are your school rules? —We can't be a________ from classes unless we are ill. 2.I'm too shy. I'm afraid to give a s________ in front of class. 3.Smoking isn't allowed in p________. 4.I wonder if you can tell me something about the ________(背景)of the novel. 5.It's a ________(私人的) conversation between us. It has nothing to do with her. B) 根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。 1. The show was so ________(humor) that all th e people laughed. 2. What’s wrong? Why are you so ________(silence)? 3. It’s ________(help) to read the map before you travel to a new place. 4. John gets good ______ (score) in his tests every time. 5. Sally is a good girl and she is ________(friend) to others. Ⅴ.根据汉语意思完成句子,每空一词。(每小题1分,共5分) 1. 我爸爸过去常穿一件白色的毛衣。 My dad ________ ________ ________ a white sweater 2. 周迅对游泳感兴趣。 Zhou Xun ________ ________ ________ swimming 3. 我过去常常周末和好朋友出去闲逛。 I used to hang out with my friends on weekends ______ ______ ________ ______. 4. 从我最后一次见她已经过去20年了。 It ________ ________ twenty years ________ I last saw her. 5.我一直都怕黑。 I'm afraid of the darkness ________ ________ ________. Ⅵ. 根据要求转换句型,每空一词。 (每小题1分,共5分) 1. She used to be very active in English class. (改为一般疑问句) ________ she ________ to be very active in English class? 2. All of them have changed so much. (改为感叹句) ________ ________ All of them have changed! 3. My face always turned red when I talked to strange people. (改为否定句) My face ________ ________ red when I talked to strange people. 4. We used to go boating and swimming in the lake. (改为反义疑问句) We used to go boating and swimming in the lake, ________ ________? 5. She is so brave that she often plays with snakes. (改为同义句) She is ________ ________ to play with snakes. Ⅶ.根据对话情景,选用所给单词的适当形式补全全文,使文章完整、连贯,其中有两个词是多余的。每空1分,共10分。 difficult used to like trouble in person changed take care of less absent from classes walk advised take pride in made the decision Li Wen is a good student, son and grandson. However, he 1 cause a lot of 2 for his parents. When his parents moved to another city to work, they could not be at home to 3 him. So he was 4 interested in studying and even 5 . Then his parents 6 to send him to a boarding school, but he found life 7 there. In the end, his teacher 8 his parents to talk with him 9 . This conversation 10 his life. He realized that his parents would always love him, and they would take pride in everything good that he did. Now he is one of the best students in his class. VIII补全对话。从方框中选择句子补全对话,其中有两项是多余的。每小题2分,共10分。 根据对话内容,从方框中选择恰当的选项补全对话,其中有两项多余。 A: Sounds like a good idea. A. Did you use to like playing soccer? B. What did you use to do at school? C. You’re Bill, aren’t you? D. Let’s play it together. E. Excuse me, who are you? F. Now your hair is long and curly. G. Yes, but now I’m much taller and stronger. A: Hey, Eric! Do you remember me? B: Oh, wow! 1______ A: That’s right. B: You used to be thin and short. A: 2______ B: Wait a minute! 3____ __ A: Yes, I did. But now I like playing tennis ball. You have also changed. I remember you used to have short straight hair. 4______ B: You’re right. People sure change. I like playing tennis, too. 5______ IX.书面表达。(10分) 英国的Dave因为父母在北京工作,两年前随父母来到了北京,他非常想念自己的祖父母,想给他的祖父母写一封信,叙述他来中国后的各种变化。请你根据表格内容,代替Dave完成这封信。注意包括以下所列的要点,不少于80词。开头和结尾已给出,不计入总词数。 In England In Beijing 常和祖父母聊天 父母忙,没人聊天 早餐吃面包喝牛奶 习惯了面条和鸡蛋;更加强壮 不喜欢球类运动 对篮球感兴趣 Dear grandparents, 参考答案 单项选择:ACABD BDDAC 完形填空: BCDAB CBCAD 阅读理解: DCAAB ADBAD She bit her nails.  Talk slowly and breathe deeply.  Eat some fruits.  Old habits are hard to break.  Break bad habits. 词汇运用 absent speech public background private humorous silent helpful scores friendly 根据汉语意思完成句子 used to wear is interested in with my good friends has been since all the time 句型转换 Did use How much never turned didn't we brave enough 用所给单词的适当形式补全全文 1. used to 2.trouble 3.take care of 4.less 5.absent from classes 6.made the decision 7.difficult 8.advised 9.in person 10.changed take pride in 从方框中选择句子补全对话: CGAFD 作文,参考范文 Dear grandparents, How is it going?I hope you are both healthy. I haven't seen you for two years,so I miss you very much. I remember I used to talk with you after school. But now I have nobody to talk with because my parents are very busy every day. And my eating habits have changed,too. I used to have bread and milk for breakfast in England,but now I am used to eating noodles and eggs. They make me stronger than before. For sports,I didn't use to play ball games,but now I am interested in playing basketball. It's fun to play with friends after school. That's all I want to tell you. Mom and dad send their love. Wish you happy and healthy. Yours, Dave

    • 2019-08-17
    • 下载2次
    • 34.6KB
  • ID:4-6134014 Unit 1 My name’s Gina 单元测试题(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/七年级上/Unit 1 My name’s Gina./本单元综合与测试

    Unit 1 My name's Gina单元测试题 班级_____ 姓名_____ 分数_____ Ⅰ.单项选择。(每小题1分,共10分) 1. I ________ Tom. What ________ your name? A.am,am B.am,is C.is,is D.is, am 2. —What’s ____ telephone number? —It’s 8265-3412. A. you B. your C. my D. he 3. ________ is my friend. A.Mr. Frank B.Frank Mr. C.Mr. Black D.Black Mr. 4. Her name is Gao Huili.Her last name is ______. A.Gao B.Huili C.Gao Hui D.Gao li 5. 向别人介绍自己时应说:______ A.How are you? B.My name is... C.What's your name? D.Goo d morning! 6. This is a boy.His name is ______. A.Zhao Haitao B.Zhao Hai Tao C.Zhaohaitao D.zhaohaitao 7. Five and three is ______. A.six B.seven C.eight D.nine 8. —What's his name? —______. A.It's a pen B.My name is Jack C.His name is Jim D.He is fine 9. —Nice to meet you,Alan! —______ A.I'm fine,thanks. B.Nice to meet you,too! C.Hello! D.Good morning! 10. “Sit down,please. ” “ _____ .” A.Fine B.Thank you C.Thanks you D.Yes Ⅱ.完形填空。(每小题1分,共10分) I'm a boy.My__1__is Tom Green.__2__ is my family name.What's__3__ in English?It's a pen.It is__4__ pen.It is blue.I like it very much.This is my jacket.It is very big.It is size __5__. This is my sister.__6__ name is Linda.She__7__ seven years old.I have a__8__.Its number is 654?3795.There are(有)__9__ people in my family.It is a happy__10__.My parents love us.We love them,too. 1.A.family B.English   C.name D.last 2.A.Green B.Tom Green C.Tom D.Greens 3.A.it B.this C.you D.they 4.A.your B.his C.her D.my 5.A.S B.M    C.L D.P 6.A.Her B.She C.Its D.His 7.A.am B.is C.are D.be 8.A.pen B.ruler C.key D. phone 9.A.one B.two C.three D.four 10.A.family B.school C.map D.book Ⅲ.阅读理解。(每小题2分,共30分) A   My name is Jack Smith. I’m not ten. I am eleven. I’m not in Grade Three. I am in Grade Seven. I’m in Class Two. My teacher isn’t Miss Black. My teacher is Mrs Black. My phone number is 6688469. 根据短文回答问题,每空一词。 (1).What is my last name? ________ (2).How old am I? ________ (3).What grade am I in? In Grade ________. (4).Who is my teacher? ________ ________. (5).What class am I in? In Class ________ B Good morning, boys and girls. I’m Liu Lin. I’m from England. I am an English boy. Liu Lin is my Chinese name. Look, this is a picture of my family. The tall man is my father. His name is Ken Martin. This is my mother, Sandy Jordan. Who’s that little girl? She is my sister, Lucy. Can you find me in the picture? I’m the boy in brown. ( )1.This is ________ family. A.a Chinese B.an English C.a Japanese D.an American ( )2.There are ________ people(人)in the picture. A.one B.two C.three D.four ( )3.________ is my father. A.Sandy B.Ken C.Mrs. Martin D.Mr. Jordan ( )4.________ is my mother. A.Sandy B.Ken C.Mrs. Martin D.Mr. Jordan ( )5.What color am I in? I am in ________. A.brown B.black C.blue D.red C This is a Chinese boy.His name is Ling Feng.He's thirteen.He is in No.5 Middle School.He is in Class One,Grade Two.Ling Feng is in Row Four.He is Number 20.Miss Zhang is his English teacher.They love her very much. 1.Ling Feng is a(n) ______ boy. A.English B.American C.Chinese D.China 2.He is in ______.  A.row Four B.row 4 C.Four Row D.Row Four 3.______ is his English teacher.  A.Miss Zhang B.Mr. Zhang C.Mrs. Zhang D.Teacher Wang 4. He is in ______.  A.Class 1,Grade 2 B.class 1,grade 2 C.Class 2,Grade 1 D.Class 2,Grade 2 5. He is ______ years old.  A.30 B.12 C.13 D.11 Ⅳ.词汇运用。(每小题1分,共15分) A)根据句意和汉语提示补全单词。 (1). ________(她的) name is Gina. (2). What’s ________(他的) name? (3). I ________(叫) Amy. (4). Nice to ________(遇见) you! (5). What ________(颜色) is it? B) 根据句意选用am,is,are填空。 (1).What ________ your name? (2).My name ________ Tom. ( 3).I ________ John Brown. (4).________ you Kate? (5).His family name ________ White. C).用所给单词的正确形式填空。 (1).Nice ______(meet)you. (2).______(I) answer is right. (3).______(be) you Number Three? (4).Mary is ______(he) sister. (5).She is my friend.______(she)name is Lily. VI. 连词成句,注意标点符号。(每题1分,共5分) (1).name, is, her, family, James (.) (2).name, Green, Jim, my, is (.) (3).to, you, morning, good (.) (4).nice, you, meet, to, too (.) (5).name, her, is, what (?) Ⅶ. 从B栏中找出A栏的答语。(每题1分,共10分) ( ) (1).Good afternoon. A.It’s Li. ( ) (2). What’s this? B. It’s red. ( ) (3).What’s your number? C. Thank you. ( ) (4).Sit down, please. D. My name’s A, too. ( ) (5). My name’s A. E. Nine. ( ) (6).What color is your hat? F.It’s A. ( ) (7).What’s your telephone number? G.Good afternoon. ( ) (8).What’s your family name? H.It’s 089-7652. ( ) (9).Thank you very much. I.Hi!I’m Jim. ( ) (10).Hello! I’m Mary. J.You are welcome. VIII.按照要求完成句子(每题1分,共5分)。 (1)My name’s Tom.(同义句) ___ ___ Tom. (2)I’m Jack Smith.(同义句) My ___ ___ Jack Smith. (3)---Is he Jim Green?(肯定回答) ---___,he___. (4)---___ ___ Jack?(根据回答写出答语) ---No, I’m not. I’m Bob. (5)---Nice to meet you! (写出应答语) ---_______ , ___. IX补全对话。从方框中选择句子补全对话,其中有两项是多余的。每小题1分,共5分。 情景交际,选择恰当的选项补全对话(其中有两项多余) A.What's your last name?   B.It's 236?5689. C.What's your first name? D.What's his name? E.Yes,she is. F.No,she isn't. G.What's your name? A:Hello! I'm Jenny.__1__ B:My name is Tina. A:__2__ B:Green. A:What's yo ur telephone number? B:__3__ A:Tina,is she Mary? B:__4__ She is Cindy. A:__5__ B:He is Mike,Mike Brown. 1.______ 2.______ 3._____ _ 4.______ 5.______ X.书面表达。(10分) 假设你是Mike Miller, 请根据表格内容写一段文字,介绍一下你自己。要求:不少于25词。   First name:mike   Family name:Miller   Tel:569?7811   Age:10   Sex (性别):boy   ________________________________________________________________________   ________________________________________________________________________   ________________________________________________________________________   ________________________________________________________________________ 参考答案 单项选择:BBCAB ACCBB 完形填空:CABDC ABDDA 阅读理解: (1). Smith (2).Eleven (3).Seven (4).Mrs. Black (5).Two BDBAA CDAAC 词汇运用 her,his am meet,color, is is am Are is to meet my Are his Her 连词成句 (1) Her family name is James. 她姓詹姆斯。 (2) My name is Jim Green. 我叫格林吉姆。 (3) Good morning to you.祝你早间快乐。 (4) Nice to meet you,too.我也很高兴遇见你。 (5) What is her name? 她叫什么名字? 从B栏中找出A栏的答语。GFECDBHAJI 按照要求完成句子。 (1)I am (2)name is (3)Yes;is (4)Are you (5)Nice to meet you;too 从方框中选择句子补全对话: GABED 作文,参考范文 Hi,boys and girls.I am very glad to meet you. My name is Mike Miller. I am a boy. I am 10 years old. My first name is Mike.My family name is Miller. My telephone number is 569-7811. You can call me at this phone number to have fun with me.

    • 2019-08-17
    • 下载11次
    • 28.55KB
  • ID:4-6133713 Unit 5 What are the shirts made of? 单元测试题(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/九年级全/Unit 5 What are the shirts made of?/本单元综合与测试

    Unit 5 What are the shirts made of ? 单元测试题 班级_____ 姓名_____ 分数_____ Ⅰ.单项选择。(每小题1分,共10分) 1. China’s hot words, like tuhao, dama and lianghui, ____ in the western media(媒体). A. use widely B. is widely used C. uses widely D. are widely used 2.-Miss Gao is popular among the students. -Yes. Her classes are always ___ and interesting. A. boring B. lively C. hardly D. terrible 3. Mo Yan is famous ____ his books. A. for B. with C. about D. of 4. _____ hard it was, he would never give up. A. Not matter what B. Not matter how C. No matter what D. No matter how 5. The Olympic Games of 2016 will ____ in Brazil. A. take after B. take off C. take place D. take away 6. The scarf which is ________ silk ________ soft and comfortable. A. made from;feels B. made of;feels C. made in;smells D. made up of;smells 7. Fifteen-year-olds ____ to have jobs. A. is not allowed B. are allowed C. is allowed D. are not allowed 8. The 18th Jiangsu Provincial Games will ____ in September. Many students want to be volunteers. A. take place B. take part C. takes action D. take care 9. A number of volunteers ______ from faraway cities. A. is B. are C. is come D. arc come 10. The paper, usually red, ____ before it ____. A. is folded; is cut B. folded; cut C. is folded; cut D. folds; is cut Ⅱ.完形填空。(每小题1分,共10分) An American named Crum invented potato chips in 1853, although that was not his intention (意图). He was a 1 at a beautiful restaurant in Saratoga Springs, New York. A regular dish on the menu was fried(油炸的) potatoes, which was an idea that had started in 2 . At that time, French fried potatoes 3 into thick slices(片). One day, a dinner guest at the restaurant 4 back his fried potatoes to the cook because he did not like 5 so thick. So Mr Crum cut the potatoes a little 6 and fried them. The guest did not like those 7 . That made Mr Crum 8 , so he sliced the potatoes paper-thin and fried them, thinking that the man would say 9 about it. However, to 10 surprise, the man loved the thin potatos very much. Other guests tried them and also liked them. So, Mr Crum’s potato chips were added to the menu. They called Saratoga Chips. Finally, Mr Crum opened his own restaurant to sell his famous chips. Now potato chips are packaged (包装) and sold in stores. 1, A. teacher B. player C. doctor D. cook 2. A. France B. Germany C. Australia D. Japan 3. A. cut B. is cut C. were cut D. is cut 4. A. send B. sends C. was sent D. sent 5. A. them B. it C. him D. her 6. A. thicker B. thinner C. longer D. shorter 7. A. too B. also C. either D. as well as 8. A. relaxed B. happy C. angry D. excited 9. A. nothing B. something C. anything D. everything 10. A. her B. my C. his D. your Ⅲ.阅读理解。(每小题2分,共30分) A When we think of paper,we think of newspapers and books. But there are many other uses. Only half of the world's paper is used for books and newspapers. Paper is very good for keeping you warm. You have perhaps seen homeless men asleep on a large number of newspapers. In Finland,it is sometimes -40 ℃ in winter. The farmers wear paper boots(靴子)in the snow. Nothing could be warmer. Each year,more and more things are made of paper. We have had paper cups and plates for a long time. But now we hear that chairs,tables,and even beds can be made of paper. With paper boots and shoes,you can wear paper hats,paper dresses,and paper raincoats. When you have used them once,you throw them away and buy new ones. The latest use of paper seems to be paper houses. These are not small houses for children to play in,but real,big houses for people to live in. You can buy a house with three rooms for about 500 dollars. You can put it up by yourself in a few hours,and you can use it for about five years. 1.Only half of the world's paper is used to ________. A. build houses B. help the homeless people C. make chairs,tables and beds D. print(印刷)newspapers and books 2.The farmers in Finland wear paper boots in winter to ________. A. feel much better B. go for a walk C. keep their feet warm D. save a lot of money 3.Long before we began to use paper to make chairs,tables and beds,________. A. we could buy paper boots and shoes in paper shops B. we had already had paper cups and plates C. we could wear paper hats and paper dresses D. we had no paper cups and paper plates 4.The latest use of paper seems to be paper houses. These houses are ________. A. not expensive and easy to build up B. made for children to play in or for homeless men to live in C. made only for the rich people D. big and strong enough to live for many years 5.After you use a paper raincoat,you may ________. A. use it for a long time B. sell it to others C. lend it to others D. throw it away B The World Wide Web turned 25 years old on March 12th.It has become a very important part in our daily lives. We can't imagine living without the web,the short form of the World Wide Web. In 1989,a British engineer named Tim Berners-Lee came up with the idea of the Web. It is a group of “pages” of information that are connected to each other around the world. That is the very beginning of the Web. Since then,the Web has greatly changed the way people live in. With a click(点击)of a mouse, we can read news,buy things,make friends and learn anything we're interested in. Now,25 years after its birth,how will the Web influence life in the future?Scientists believe there are both advantages and disadvantages. A growing Web will help build “better relationships” between different cultures. Also in the future,everyday items could be connected to the Web. We could share plenty of information to make our daily lives more convenient. So one day in the future,your front door could send you a message.“Dear sir,everyone has left the house,but I'm still open!” But scientists warn us that if we share personal information on the Internet it could get into the wrong hands. “It's not wise to spend a whole day in front of the screen. People need to get close to nature and enjoy the sun. Never be controlled by the Internet.” said Berners-Lee. 根据短文内容,回答下列问题。 1. How old is the World Wide Web? _____________________________________________________________________ 2. Who came up with the idea of the Web? _____________________________________________________________________ 3. What can we do by clicking a mouse according to the passage? _____________________________________________________________________ 4. Will the Web influence life in the future? _____________________________________________________________________ 5.What could happen if we share personal information on the Internet? _____________________________________________________________________ C Baseball-it's just a word, but for millions of Americans, ①it brings to mind so many images: hot dogs, cold beers, sunny afternoons… For many people, baseball is the game of fathers and sons. Fathers and sons have been playing with each other on lawns (草坪) in the US. A father's favorite team becomes his son's. Grandfathers talk to their grandsons about games played long ago. Many American kids collect baseball cards. The cards have pictures of their favorite players on them. In school, friends exchange baseball cards. ②about, baseball, famous, are,students, by, players, talked, often. ③Baseball players are known as “the boys of summer” because the sport is most often played in summer. You don't need to be of a certain size or shape to play baseball. You don't have to be tall like a basketball player or strong like an American football player. You just need to want to have fun. Baseball is not as fast-paced (快节奏的) as basketball. When you go to see a game, there's time to relax, talk and get to know other people. Baseball may not be the most popular sport in the US, but it is the most traditional. It's not just a game any more, but a key part of American culture, like apple pie. 根据短文内容,完成下列任务。 1.将①处句子改成被动语态。 _____________________________________________________________________ 2.将②处词语重新组合成通顺、正确的句子。 _____________________________________________________________________ 3.将③处句子翻译成汉语。 _____________________________________________________________________ 4.To play baseball, you need to be very strong or tall, don't you? _____________________________________________________________________ 5.Which game is faster, baseball or basketball? _____________________________________________________________________ Ⅳ.词汇运用。(每小题1分,共10分) A) 根据句意及首字母提示完成单词。 1. _____ (法国) is an beautiful country with many interesting places for us to visit. 2. No m____ what your teachers think, they are always right. 3. Marry met with her friends at a ____ (当地的) church every weekend. 4. Even t___ she is ill, she comes to school on time. 5. You should a ____making any mistakes in your homework. B) 用括号内中所给单词的适当形式填空,每空一词。 1. Some flowers ___ ___ (send) to her every Friday. 2. When ____the Great Wall_____ (build)? 3. Umbrellas are used for ____(keep) rain off. 4. This bag is ____ (make) of paper. 5. --- What ‘s the model plane made of? --- It’s____(make) of used wood and glass. Ⅴ.根据汉语意思完成句子,每空一词。(每小题1分,共5分) 1. 这个戒指看起来好好看。它是用银做的吗? This ring _____ nice. Is it ____ ___ silver? 2. 中国以茶而著名。 China ____ ____ ____ tea. 3. 它们是手工采摘,然后被送去加工。 They are picked ____ ____ and then ____ ____ for processing. 4.它们由竹子做成,覆盖着纸。 They ____ ____ _____ bamboo and ____ ____ paper. 5.剪纸已经存在1500年了。 Paper cutting ____ ____ ____ for over 1500 years. Ⅵ. 句型转换,每空一词。 (每小题1分,共5分) 1.The yellow planes were made in 2015. (对画线部分提问) _____ ____ the yellow planes _____ ? 2. Someone turned off the radio a few minutes ago. (改为被动语态) The radio ____ ____ off a few minutes ago by someone. 3. English is spoken as a second language in many countries. (改为主动语态) People _____ _____ as a second language in many countries. 4. The glass is used for keeping water hot. (改为主动语态) They ____ the glass _____ keeping water hot. Ⅶ. 用所给单词的适当形式补全全文,使文章完整、连贯,其中有两个词是多余的。每空1分,共10分。 invent produce say fall drink mean invent call taste boil time discover Tea (after water), the most popular drink in the world 1 by accident. It is believed that tea 2 5,000 years ago. It 3 that a Chinese ruler 4 Shen Nong was the first 5 tea as a drink. One day Shen Nong 6 drinking water over an open fire. Some leaves from a tea plant 7 into the water and remained there for some time. It 8 a nice smell so he 9 the brown water. It was quite delicious, and so, one of the world’s favorite drinks 10 . VIII补全对话。从方框中选择句子补全对话,其中有两项是多余的。每小题2分,共10分。 1. When was it invented? 2.Do you like reading books? 3. But how does it work? 4. Would you like to let me have a try? 5. Who was that machine invented by? 6. What is it used for? 7.It is used for seeing in the dark A: Hi, Danny! What’s this in English? B: Oh, it’s a key. A: What’s it made of? B: It’s made of metal. A: ___ B: It’s used for opening and locking a door. A: I see. That’s interesting! Can I have a try? B: Yes, please. A: Look! It worked. By the way, what’s that over there? B: You may have a guess. A: It looks strange, neither like a bike nor a plane. ___ B: It was invented by my father. You may call it a “p-bike”. A: ___ B: Yesterday morning. A: What is it used for? B: It’s used for riding or flying. A: ___ B: You can ride it like a bike. As you ride faster and faster, it can fly like a plane. A: That sounds interesting! I think your father is so great. ___ B: Yeah, of course. IX.书面表达。(10分) 打灯笼是中国古老的传统习俗之一,很多地方,每年春节之时,直到元宵节前后,孩子们喜欢在夜晚打着灯笼,成群结队地玩。假如你家乡也有节庆日打灯笼的习俗,是否小时候你在家乡打灯笼的记忆还清晰地记着?请你介绍一下你记忆中家乡的灯笼。 参考答案 单项选择:DBADC BDABA 完形填空: DACDA BCCAC 阅读理解: DCBAD The World Wide Web turned 25 years old . A British engineer named Tim Berners-Lee. We can read news,buy things,make friends and learn anything we're interested in. Yes,it will. Our personal informationcould get into the wrong hands. So many images: hot dogs, cold beers, sunny afternoons are brought in mind. Famous baseball players are often talked about by studengts. 棒球运动主要是在夏季进行,棒球运动员们被誉为“夏日男孩”。 No,I don't need to. Basketball is. 词汇运用:France matter local though avoid are sent was built keeping made made 根据汉语意思完成句子 looks made of is famous for by hand are sent are made of covered with has been around 句型转换 When were made was turned speak English use for 用所给单词的适当形式补全全文 1.was invented 2.was invented 3.is said 4.called 5.to drink 6.was boiling 7.fell 8.produced 9.tasted 10. Was discovered 从方框中选择句子补全对话: 6 5 1 3 4 作文,参考范文 Lanterns have been around for about 1800 years. They were first used for lighting in the old days. Today, they are used at festivals and other celebrations. Chinese people love lanterns very much because they’re symbols of good luck and family reunion. From Spring Festival to Lantern Festival, lanterns are hung up everywhere. Lanterns were usually made of bamboo and paper in the old days. Now they are made of many kinds of materials, such as steel, silk, cloth, plastic and so on. They are made all round China. Lanterns are made in the shape of different animals, vegetables, fruits and many other things. It was always great fun when I ran out of my home in the Lantern Festival evening with a light lantern in my hand,calling loudly my friends to come out and play with me. We had no homework to worry about and didn't have to get up on time no later than 5 o'clock the next morning.What we could do then was to play---play with myself or my friends.How I wish I could go back to my childhood again!

    • 2019-08-17
    • 下载2次
    • 409.02KB
  • ID:3-6107185 北师大版七年级上册2.3 绝对值解答题(解析版)

    初中数学/北师大版/七年级上册/第二章 有理数及其运算/2.3 绝对值

    2.3 绝对值 1. 指出如图所示的数轴上点A,B,C,D,E分别表示的数,然后写出这些数的相反数. ? 2. 出租车司机小李某天下午的营运全是在东西走向的人民大街上进行的.如果规定向东为正,向西为负,那么他这天下午的行车路程如下(单位:km): 15,-3, 14,-11, 10,-12, 4,-15, 16,-18.如果汽车的耗油量为0.2?L/km,那么这天下午汽车共耗油多少升? 3. 某体育用品公司生产了一批比赛用的篮球,比赛用的篮球质量有严格规定,其中误差是的符合要求,现质检员从中抽取6个篮球进行检查,检查结果如下表:(单位:g). ① ② ③ ④ ⑤ ⑥ (1)误差是表示什么意义? (2)哪几个篮球符合质量要求? (3)质量最接近标准质量的是几号球? 4. 已知与互为相反数,求的值. 5. 化简下列各数前面的符号. ?(1);(2);(3);(4);(5). 6. 回答下列问题: ?(1)绝对值等于3的数有几个?是什么? ?(2)绝对值等于0的数有几个?是什么? ?(3)有没有绝对值是-2的数? ?(4)有没有绝对值最小的数?有没有绝对值最大的数? 7. 化简下列各数. ?(1);?(2);??(3);??(4). 8. 写出下列各数的绝对值:6,,,,,100,0. 9. 若A,B,C,D分别表示,,,,点F,F分别表示与的相反数,请画出数轴并在数轴上标出A,B,C,D,E,F各点. 10. 在数轴上点A表示7,点B,C表示互为相反数的两个数,且C与A之间的距离为2,求:点B,C对应的数是什么? 11. 一个数a在数轴上表示的点是A,A在数轴上向左平移了3个单位长度后是点B,点A与点B表示的数恰好互为相反数,那么数a是多少?并将数a及其相反数在数轴上表示出来. 12. 已知a是的相反数,b比最小的正整数大4,c的相反数等于它本身,计算的值是多少? 13. 化简: (1); (2). 14. 如果,b是相反数为-4的数,求在数轴上表示数a的点与表示数b的点之间的距离. 15. 己知有理数a,b,c满足,计算的值. 16. 有一只小昆虫在数轴上爬行,它从原点开始爬.“ ”表示小昆虫沿数轴向右爬,“-”表示小昆虫沿数轴向左爬,总共爬行10次,其数据统计如下(单位:cm):.如果小昆虫每分钟爬行4cm,则在此爬行过程中它用了多少时间? 17. 判断下列说法是否正确. ?(1)符号相反的两个数互为相反数; ?(2)符号相反且绝对值相等的两个数互为相反数; ?(3)一个数的绝对值越大,表示它的点在数轴上越靠右; ?(4)一个数的绝对值越大,表示它的点在数轴上离原点越远. 18. 化简下列各数的符号. (1);(2); (2);(4). 19. 已知与-5互为相反数,求x的值. 20. 已知数轴上A,B表示的数互为相反数,且A,B两点间的距离为7,求点A,B表示的两数(A在B的左边). 21. 若|a|=1,|b|=2,?|c|=3,且a0,n<0,且|m|>|n|,用“>”把m,-m,n,-n连接起来.(用两种方法解) 23. 在活动课上,有6名学生用橡皮泥做了6个球,直径与规定的可以有0.02毫米的误差,超过规定直径的毫米数记为正数,不足的记为负数,检查结果如下表(单位:毫米): 做球的同学 李明 张兵 王敏 余佳 赵平 蔡伟 检测结果 +0.031 -0.017 +0.023 -0.021 +0.022 -0.011 (1)请你指出哪些同学做的球是合乎要求的; (2)哪名同学做的球的质量最好?哪名同学做的球的质量最差? (3)请你对6名同学按做的球的质量从好到差排名. 24. 根据“对于任意有理数,都有≥0”解答下列问题: (1)当为何值时,有最小值?最小值是多少? (2)当为何值时,有最大值?最大值是多少? 25. 在正式的乒乓球比赛中,对使用的乒乓球的质量有严格的规定.下面是4个乒乓球的质量检测结果(正数表示超过标准质量的克数,负数表示低于标准质量的克数):-0.2, 0.3,-0.3, 0.15.请指出哪个乒乓球的质量最接近标准质量,并说明理由. 26. 如图,图中数轴的单位长度为1,请回答下列问题: ? (1)如果点,表示的数互为相反数,那么点表示的数是多少? (2)如果点,表示的数互为相反数,那么点表示的数是正数还是负数?图中的五个点中,哪一个点表示的数的绝对值最小?最小的绝对值是多少? 27. 已知在数轴上点A,B分别表示数a,b. (1)填写下表: a 2 -2 0 -2 b 3 3 3 -3 A/B两点时间的距离 (2)试用含a,b的式子表示A,B两点间的距离; (3)你能说明在数轴上表示的意义吗? (4)若点P表示的数为x,当点P在数轴上什么位置时,的值最小?最小值是多少? 28. 根据解答下列各题: (1)当x为何值时,有最小值?最小值是多少? (2)当x为何值时,有最大值?最大值是多少? 29. 同学们都知道,|4-(-2)|表示4与-2的差的绝对值,实际上也可理解为4与-2两数在数轴上所对应的两点之间的距离;同理|x-3|也可理解为x与3两数在数轴上所对应的两点之间的距离.试探索: (1)|4-(-2)|=    ; (2)找出所有符合条件的整数x,使|x-4| |x 2|=6成立. 参考答案 1. 【答案】点A表示0;点B表示-1.5;点C表示2.5;点D表示1.5;点E表示-3.这些数的相反数分别是0,1.5,-2.5,-1.5,3. ? 2. 【答案】这天下午,汽车行驶的总路程为(km);汽车的总耗油量为(L). ?答:这天下午汽车共耗油23.6?L. ? 3. (1) 【答案】误差是表示的意义是球的质量最多比标准质量多5g,最少比标准质量少5g. ?(2) 【答案】根据误差要求可得,①②③⑤⑥号球符合质量要求. ?(3) 【答案】因为在检查结果中,? 1的绝对值最小,所以⑤号球的质量最接近标准质量. ? 4. 【答案】由相反数的性质,得.所以根据绝对值的性质,可得且.由,得.由,得.所以. ? 5. 【答案】(1).(2).(3). ?(4).(5). ? 6. 【答案】(1)绝对值等于3的数有2个,分别是3和-3. ?(2)绝对值等于0的数只有1个,是0. ?(3)绝对值没有负数,所以没有绝对值是-2的数. ?(4)绝对值最小的数是0,没有绝对值最大的数. ? 7. 【答案】(1);(2);(3);(4). ? 8. 【答案】,,,,,,. ? 9. 【答案】先将这些数进行化简,然后再在数轴上标出个点. ?因为,,,,的相反数是4,的相反数是,所以画出的数轴及各点在数轴上的位置如图. ? ? 10. 【答案】根据数轴上点的特点及相反数的定义可以解决本题. ?因为数轴上点A表示7,C与A之间的距离为2,所以数轴上点C表示5或9. ?因为点B,C表示互为相反数的两个数, ?所以数轴上点B表示-5或-9. ?所以点B,C对应的数分别是-5,5或-9,9. ? 11. 【答案】a的值为1.5,其相反数为-1.5.在数轴上表示如图(2). ? ? 12. 【答案】由题意,得,,.所以. ? 13. (1) 【答案】. ?(2) 【答案】. ? 14. 【答案】根据有理数的绝对值的定义可得,互为相反数的两数的绝对值相等,由,得或,由b是相反数为-4的数,得,当,时,在数轴上表示数a的点与表示数b的点之间的距离为1;当,时,在数轴上表示数a的点与表示数b的点之间的距离为9. ? 15. 【答案】因为,所以,,且,所以,,. ?所以,即的值为27. ? 16. 【答案】小昆虫爬行的路程为 ?(cm),所用时间为?(分钟), ?答:在此爬行过程中它用了5分钟. ? 17. 【答案】(1)与3是符号相反的两个数,但不互为相反数,故错误. ?(2)正确. ?(3)?正数的绝对值越大,表示它的点在数轴上越靠右,而负数的绝对值越大,表示它的点在数轴上越靠左,故错误. ?(4)正确. ? 18. (1) 【答案】.(2). ?(2) 【答案】.(4). ? 19. 【答案】可以根据互为相反数的两数符号不同,也可以根据互为相反数的两数之和为0. ?方法一:因为5与-5互为相反数,所以,故. ?方法二:因为与-5互为相反数,所以,故. ? 20. 【答案】点A表示-3.5,点B表示3.5. ? 21. 【答案】因为|a|=1,|b|=2,|c|=3,所以|a|<|b|<|c|.又因为a0,n<0,所以m,-n为正数,-m,n为负数.又因为|m|>|n|,所以|-m|>|n|,|m|>|-n|. ?所以m>-n>n>-m. ?解法二:根据数形结合思想,可把m,n,-m,-n在数轴上表示出来,如图所示.因为数轴上表示的有理数,右边的数大于左边的数,所以m>-n>n>-m. ? ? 23. (1) 【答案】|+0.031|=0.031>0.02, ?|-0.017|=0.017<0.02,|+0.023|=0.023>0.02, ?|-0.021|=0.021>0.02,|+0.022|=0.022>0.02, ?|-0.011|=0.011<0.02,所以张兵和蔡伟做的球是合乎要求的. ?(2) 【答案】绝对值越小,质量越好.因为0.011<0.017<0.021<0.022<0.023<0.031,所以蔡伟做的球的质量最好,李明做的球的质量最差. ?(3) 【答案】由第2问可得,这6名同学按做的球的质量从好到差的排名为:蔡伟、张兵、余佳、赵平、王敏、李明. ? ? 24. (1) 【答案】当时,有最小值,最小值为0. ?(2) 【答案】当时,有最大值,最大值为5. ? 25. 【答案】因为,,,,所以 0.15的绝对值最小,所以质量检测结果为 0.15的乒乓球的质量最接近标准质量. ? 26. (1) 【答案】如果点,表示的数互为相反数,那么它们的中点是数轴的原点,那么点表示的数是-1. ?(2) 【答案】如果点,表示的数互为相反数,那么它们的中点是数轴的原点,则点表示的数是正数,点表示的数的绝对值最小,最小的绝对值为. 27. (1) 【答案】 a 2 -2 0 -2 b 3 3 3 -3 A/B两点时间的距离 1 5 3 1 ?(2) 【答案】A,B两点间的距离为. ?(3) 【答案】可表示3与-6对应的两点之间的距离. ?(4) 【答案】在数轴上,当点P在-3与4对应的两点之间(包括-3与4对应的两点)时,的值最小,最小值为7. ? 28. (1) 【答案】当时,有最小值,最小值为0. ?(2) 【答案】当时,有最大值,最大值为3. 29. (1) 【答案】6 ?(2) 【答案】设在数轴上-2和4所对应的点分别为A,B,如图所示. ? ?根据题意|x-4| |x 2|=6可理解为在数轴上,x所对应的点到-2和4所对应的点A,B的距离和为6,又结合数轴可知A,B两点间的距离为6,所以只要x所对应的点在线段AB上(含A,B两点)都满足|x-4| |x 2|=6,所以符合条件的整数x有:4,3,2,1,0,-1,-2. ?

    • 2019-08-09
    • 下载6次
    • 95.4KB
  • ID:3-6107183 北师大版七年级上册2.2《数轴》解答题专题(解析版)

    初中数学/北师大版/七年级上册/第二章 有理数及其运算/2.2 数轴

    2.2 数轴解答题 一、解答题 1. 在图所示的数轴上表示下列各数:0,1.5,3,,-1,并用“>”把这些数连接起来. ? 2. 某水利勘测队,要对一东西走向的河流进行勘测,第一天沿河岸向上游行走5.5?km,第二天又向上游行走4.3km.第三天因计划有变,该勘测队开始向下游行走,第三天向下游行走4.8km,第四天又向下游行走3.2km,你知道四天后,该勘测队在出发点的上游还是下游吗?距离出发点多远? 3. 如图,一只蚂蚁从点O(原点)出发,它先向右爬了2个单位长度到达点A,再向右爬3个单位长度到达B,然后向左爬9个单位长度到达点C. ? (1)写出A,B,C三点表示的数; (2)如果从点C再向右爬3个单位长度,请说出此时蚂蚁的具体位置. 4. 画出数轴并找出表示下列各数的点. ?. 5. 指出图中数轴上点分别表示的有理数. ? 6. 如图,数轴上有三个点A,B,C,请回答: ? (1)将点B向左移动3个单位长度后,三个点所表示的数谁最小?是多少? (2)将点A向右移动4个单位长度后,三个点所表示的数谁最小?是多少? (3)将点C向左移动6个单位长度后,这时点B所表示的数比点C所表示的数大多少? (4)怎样移动A,B,C中的两个点,才能使三个点表示的数相同?有几种移动方法? 7. 数学课上老师让同学们进行画数轴比赛,甲、乙、丙、丁四位同学画出的数轴如图所示: ? ?请你当裁判,谁获胜了? 8. 一条笔直的马路上,依次有5个卡通人,他们站立的位置在数轴上依次用点表示,如图: ? (1)点和所表示的有理数是什么? (2)点和间的距离为多少? (3)怎样移动点,使它先到达,再到达,请用文字说明; (4)若原点是一休息游乐所,则5个卡通人到休息游乐所的总路程为多少? 9. 一点P从数轴上表示-2的点A开始移动,第一次先由点A向左移动1个单位长度,再向右移动2个单位长度;第二次先由点A向左移动2个单位长度,再向右移动4个单位长度;第三次先由点A向左移动3个单位长度,再向右移动6个单位长度;…. (1)写出第一次移动后点P在数轴上表示的数; (2)写出第二次移动后点P在数轴上表示的数; (3)写出第三次移动后点P在数轴上表示的数; (4)写出按上述规律第n次移动后点P在数轴上表示的数. 10. 已知A,B两点在数轴上的位置如图所示,设点对应的数分别为. ? (1)点C在什么位置时,? (2)点C在什么位置时,? (3)点C在什么位置时,? (4)点C在什么位置时,? 11. 老师不小心把一瓶墨水洒在了如图1的数轴上,你能帮助老师把这条数轴补充完整吗?并在补好的数轴上标出你喜欢的一个正整数、一个正分数、一个负分数、一个负整数. ? 12. 如图,一只蚂蚁从原点O出发,它先向右爬2个单位长度到达点A,再向右爬3个单位长度到达点B,然后向左爬9个单位长度到达点C. ? (1)写出A,B,C三点表示的数. (2)如果从点C再向右爬3个单位长度,请问:此时蚂蚁在什么位置? 13. 如图,在数轴上有A,B,C三个点,请回答: ? (1)将A点向右移动3个单位长度,点C向左移动5个单位长度,它们各自表示什么数? (2)移动A,B,C中的两个点,使得三个点表示的数相同,有几种移动方法? 14. 某人从A地向东走10米到达B地,然后向西走4米到达C地,又向东走7米到达D地,问此人现在在A地的哪个方向?距A地多远? 15. 比较与的大小. 16. 观察图中的5个图形,指出哪条数轴正确,错误的错在哪里. ? 17. 如图,指出数轴上A,B,C,D,E各点分别表示什么数. ? 18. 小林家、晓颖家与新华书店在一条东西走向的公路的同一侧,小林家(点A)在新华书店(点O)西边2?km处,晓颖家(点B)在距离新华书店4?km处. (1)以新华书店为原点,向东的方向为正方向,1?km为单位长度,在数轴上表示出小林家、晓颖家及新华书店的位置; (2)根据所画的数轴说说晓颖家位于小林家什么方向及晓颖家距离小林家多少千米. 19. 如图,有一根木棒在数轴上水平移动,当A点移动到B点时,B点所表示的数为20;当B点移动到A点时,A点所表示的数为5(单位:cm),由此可得木棒的长为多少厘米? ? 20. 李老师从拉面的制作过程受到启发,设计了一个数学问题:如图,在数轴上截取从原点到1的对应点的线段AB,对折后(点A与B重合)再均匀地拉成1个单位长度的线段,这一过程称为一次操作(如在第一次操作后,原线段AB上的,均变成,变成1).那么在线段AB上(除A,B)的点中,在第二次操作后,求恰好被拉到与1重合的点所表示的数之和. ? 21. 一天,小红去问曾当过数学老师,现在退休在家的邻居爷爷的年龄,爷爷说:“我若是你现在这么大,你还要37年才出生呢;你若是我现在这么大,我已经是老寿星了,131岁了,哈哈!”小红纳闷了,邻居爷爷到底是多少岁呢?现在你能借助于“数轴”这个工具解决这个问题吗? 22. 如图,圆的周长为4个单位长度,在圆的四等分点处标上“四”“季”“平”“安”,先让“四”所对应的圆周上的点与数轴上的-1所对应的点重合,再让圆在数轴上向右做无滑动滚动.? ? (1)数轴上20所对应的点会与文字________所对应的圆周上的点重合; (2)数轴上的数2015所对应的点会与文字________所对应的圆周上的点重合. 23. 在数轴上有三个点A,B,C分别表示-,0,1,按要求回答: (1)将A点向右移动4个单位长度后,三个点中哪个点表示的数最大?是多少? (2)将C点向左移动个单位长度后,三个点中哪个点表示的数最小?是多少? (3)怎样移动A,B,C中的两个点,才能使三个点表示的数相同,有几种方法?请写出一种. 24. 已知数轴上有A和B两点,A,B之间的距离是1,点A与原点O的距离为3,那么所有满足条件的点B与原点O的距离之和是多少? 25. 在一条“直”的流水线上有5个机器人,它们站立的位置在数轴上依次用点,,,,表示,如图.? ? (1)怎样将点移动,使它先到达,再到达,请用文字语言说明; (2)若原点是零件的供应点,则5个机器人分别到达供应点取货的总路程是多少? (3)将零件的供应点设在何处,才能使5个机器人分别到达供应点取货的总路程最短?最短路程是多少? 参考答案 1. 【答案】表示题中各数的点的位置如图所示: ? ?可以得到各数的大小关系为. ? 2. 【答案】设出发点为原点,向上游走为正,每个单位长度表示,画出数轴,如图所示. ? ?利用数轴分析得,四天后,勘测队在出发点的上游,距离出发点1.8?km. ? 3. (1) 【答案】点A表示2,点B表示5,点C表示. ?(2) 【答案】蚂蚁在原点左边1个单位长度处. ? 4. 【答案】如图所示. ? ? 5. 【答案】点表示,点表示或-1.5,点表示或0.5,点表示3,点表示或4.5. ? 6. (1) 【答案】将点B向左移动3个单位长度后,点B表示的数为-2-3=-5,而点A表示-4,点C表示3,故点B表示的数最小,是-5; ?(2) 【答案】将点A向右移动4个单位长度后,点A表示的数为-4+4=0,而点B表示-2,点C表示3,故点B表示的数最小,是-2; ?(3) 【答案】将点C向左移动6个单位长度后,点C表示的数为3-6=-3,而点B表示-2,点B所表示的数比点C所表示的数大1; ?(4) 【答案】共有三种移动方法:①点A向右移动2个单位长度,点C向左移动5个单位长度;②点A向右移动7个单位长度,点B向右移动5个单位长度;③点B向左移动2个单位长度,点C向左移动7个单位长度. ? 7. 【答案】甲所画的数轴,方向不正确且单位长度不一致;乙所画的数轴,单位长度不一致;丙所画的数轴,-1,-2的位置颠倒了;只有丁所画的数轴正确,所以丁获胜了. ? 8. (1) 【答案】,. ?(2) 【答案】7. ?(3) 【答案】先将点向左移动一个单位长度到达点,再向右移动8个单位长度到达点. ?(4) 【答案】17.5 3 2 2 5=17. ? 9. (1) 【答案】第一次移动后点P在数轴上表示的数是-1; ?(2) 【答案】第二次移动后点P在数轴上表示的数是0; ?(3) 【答案】第三次移动后点P在数轴上表示的数是1; ?(4) 【答案】按照上述规律,第n次移动后点P在数轴上表示的数为n-2. ? 10. (1) 【答案】点C在原点和A之间时,. ?(2) 【答案】点C在两点之间时,. ?(3) 【答案】点C在点左侧时,. ?(4) 【答案】点C在点的右侧时,. ? 11. 【答案】画出完整的数轴,如图,-2与2之间的中点是原点. ? ? 12. (1) 【答案】点A表示2,点B表示5,点C表示-4. ?(2) 【答案】蚂蚁在原点的左边1个单位长度,即-1的位置. ? 13. (1) 【答案】移动后,点A表示0,点C表示-2. ?(2) 【答案】有三种移法: ?①点A不动,点B向左移动2个单位长度,点C向左移动6个单位长度; ?②点B不动,点A向右移动2个单位长度,点C向左移动4个单位长度; ?③点C不动,点A向右移动6个单位长度,点B向右移动4个单位长度. ? 14. 【答案】设A地是原点,向东为正方向,以1米为一个单位长度,由图可知此人现在在A地的正东方向,距A地13米. ? ? 15. 【答案】方法一(作差法):∵, ?∴,∴. ?方法二:∵,, ?又∵,∴,∴. ? 16. 【答案】①错误,错在单位长度不一致,-1到0的距离应与0到1的距离相等. ?②错误,无原点. ?③错误,无正方向. ?④正确. ?⑤错误,数在负方向上的单位排列错误. ? 17. 【答案】A表示的数是3,B表示的数是,C表示的数是0,D表示的数是-3,E表示的数是-4. ? 18. (1) 【答案】以数轴的负方向表示西,小林家、晓颖家及新华书店的位置如图①②所示. ? ?(2) 【答案】如果晓颖家在新华书店西边,则她家位于小林家西边,距离小林家2km;如果晓颖家在新华书店东边,则她家位于小林家东边,距离小林家6km. ? 19. 【答案】本题运用了数形结合的思想.由图知木棒的长的3倍是20-5=15(cm),则此木棒的长为15÷3=5cm. ? 20. 【答案】第一次操作后,原线段AB上的,均变成.第二次操作后,恰好被拉到与1重合的点所表示的数是和,所以它们的和是1. ? 21. 【答案】如图所示,借助数轴,把小红与爷爷的年龄差看成木棒AB,小红像爷爷现在这么大时,看成A点移动到B点,此时B点所表示的数为131. ?爷爷像小红现在这么大时,看成B点移动到A点,此时A点所表示的数为-37. ?所以可知爷爷比小红大(131+37)÷3=56(岁),可知爷爷的年龄为131-56=75(岁). ? ? 22. (1) 【答案】季 ?【解析】刚开始圆位于-1所对应的点正上方,先将圆向右滚动到0所对应的点处,如图所示. ? ?,没有余数,所以数轴上的20所对应的点应与文字“季”所对应的圆周上的点重合. ?(2) 【答案】四 ?【解析】的余数是3,所以数轴上2015所对应的点应与文字“四”所对应的圆周上的点重合. ? 23. (1) 【答案】A点向右移动4个单位长度后表示的数是-,>1>0,所以A点表示的数最大,是. ?(2) 【答案】C点向左移动个单位长度后表示的数是1--,-<-<0,所以A点表示的数最小,是-. ?(3) 【答案】有三种方法,如将A点向右移动个单位长度,将B点向右移动1个单位长度. ? 24. 【答案】因为点A与原点O的距离为3,所以点A所表示的数为3或-3. ?当点A表示的数为3时,因为A,B之间的距离是1,所以点B表示的数为4或2,所以点B到原点的距离分别是4,2; ?当点A表示的数为-3时,因为A,B之间的距离是1,所以点B表示的数为-4或-2,所以点B到原点的距离分别是4,2. ?所以,所有满足条件的点B与原点的距离之和为4+2+4+2=12. ? 25. (1) 【答案】点先向左移动2个单位,再向右移动6个单位. ?(2) 【答案】,所以5个机器人分别到达供应点取货的总路程为12个单位. ?(3) 【答案】当数轴上只有两个点(机器人)时,供应点设在两点之间的任意位置都行,路程之和等于两点之间的距离,当有三个点(机器人)时,供应点设在中间的那一点处最合适,这样路程之和等于两端的点之间的距离.由此得到规律:当点数(机器人数)为奇数时,供应点应设在从左往右数第个点处的位置;当是偶数时,供应点应设在从左往右数第个点与第个点之间的位置,所以供应点设在处可使总路程最短,最短总路程为个单位. ?

    • 2019-08-09
    • 下载3次
    • 270.93KB
  • ID:6-6107168 人教版八年级物理上册 第三章 物态变化 综合测试卷

    初中物理/人教版/八年级上册/第三章 物态变化/本章综合与测试

    第三章 物态变化 综合测试卷 时间:90分钟 满分:100分 一、选择题(每小题只有一个选项符合题意,每小题3分,共42分) 1.下图是四位同学用温度计测水温的实验操作过程,其中正确的是 2.冰棍是人们喜爱的一种冷饮,有关物态变化过程和现象下列说法正确的是 A.冰棍制作的最后一个步骤是凝华过程 B.从冰箱拿出的冰棍包装袋上“白粉”的形成是凝固过程 C.打开包装袋,冰棍周围出现的“白气”是汽化现象 D.吃冰棍解热是因为熔化过程吸热 3.夏季的清晨,站在黑虎泉边会看到护城河的河面上飘着淡淡的白雾,如图所示.这些“白雾”的形成对应的物态变化是 A.升华 B.凝华 C.汽化 D.液化 4.小明利用如图甲所示装置探究冰的熔化特点,他每隔相同时间记录一次温度计的示数,并观察物质的状态,绘制成图像如图乙所示,下列分析错误的是 A.冰是晶体 B.冰的熔点是0℃ C.冰的熔化过程持续了15分钟 D.冰在熔化过程中吸收热量,但温度不变 5.水是大自然的精灵,瞬息万变中向我们展示了它神秘的特性。如图所示的四个场景中,因为水的凝固而形成的是 A.草叶上的露珠 B.屋檐下的冰挂 C.树叶上的白霜D.旷野上的白雾 6.生活中常把碗放在锅里的水中蒸食物,如图所示。当锅里的水沸腾以后,碗中的水 A.同时沸腾 B.稍后也沸腾了 C.温度达到沸点,不会沸腾 D.温度低于沸点,不会沸腾 7.寒冷的冬天,玻璃窗上会起“雾”或结“冰花”,下面关于此现象的说法正确的是 A.玻璃窗上的“雾”是水蒸气凝华形成 B.玻璃窗上的“冰花”是水蒸气升华形成 C.“雾”出现在玻璃窗的外表面 D.“冰花”结在玻璃窗的内表面 8.将杯中的液态氮(沸点为-196℃)倒入盛有奶浆的碗制作冰淇淋。观察到杯中液态氮沸腾,杯外壁出现白霜,则 A.杯中液态氮放热 B.杯中液态氮温度不断上升 C.杯中液态氮不断吸热,温度保持-196℃ D.白霜是空气中水蒸气液化形成的 9.下列物态变化需要吸热的是 10.在探究蒸发的快慢与哪些因素有关的实验中,如图主要用来探究 A.蒸发的快慢与液体温度的关系 B.蒸发的快慢与气压的关系 C.蒸发的快慢与液体表面积的关系 D.蒸发的快慢与空气流动速度的关系 11.在北方寒冷的冬季,室外气温一般在﹣20℃以下,把在室外冻得冰冷的一个冻梨拿到温暖的屋子里,一会儿冻梨上全是水珠,则出现的现象可能是 A.空气中的水蒸气遇见冷的冻梨液化成了小水珠 B.空气中的水蒸气遇见冷的冻梨凝固成了小水珠 C.空气中的水蒸气遇见冷的冻梨熔化成了小水珠 D.空气中的水蒸气遇见冷的冻梨升华成了小水珠 12.生活中我们会看到这样的现象:现象一:剥开棒冰纸时,棒冰周围冒“白气”;现象二:在寒冷的冬天户外的人不断呼出“白气”,以上两种现象产生的原因分别是 A.棒冰局部升华,呼出的水蒸气液化 B.棒冰局部升华,户外空气中的水蒸气液化 C.棒冰周围空气中的水蒸气液化,呼出的水蒸气液化 D.棒冰周围空气中的水蒸气液化,户外空气中的水蒸气液化 13.户外活动时,为了给食物保鲜,将结了冰的矿泉水和食物一起放在泡沫塑料箱中,就制成了一个简易冰箱。下列说法正确的是 A.食物保鲜利用了冰熔化吸热 B.食物保鲜利用了矿泉水结冰放热 C.取出食物,外包装上的水珠是汽化形成的 D.取出食物,外包装上的水珠是升华形成的 14.下列做法利用物态变化放热的是 A.运输食品时,为了防止食品腐烂变质,常放些干冰 B.北方的冬天,常在保存蔬菜的菜窖里放几桶水 C.夏天,为了凉快,常在地面上洒水 D.夏天,为了喝到冰凉的饮料,常在饮料中加冰块 二、填空题(每空1分,共26分) 15.如图是一支水银体温计,它是利用水银的_____________性质制成的。该体温计的分度值是________℃,此时的读数是__________℃。 16.民间艺人制作“糖画”时,先将白糖__________(填写物态变化名称)成糖浆,用勺舀起糖浆在光滑的大理石板上绘制蝴蝶、鱼等图案,等石板上的糖浆__________(“吸收”或“放出”)热量后就凝固成了栩栩如生的“糖画”。 17.有一种“超声波喷雾降温扇”,在风扇转动时还可喷出水雾,喷雾可以增加空气中的水分,风扇吹风加快了空气中水分的__________,就加快了从周围物体__________热量,从而达到降温的目的。 18.如图所示,用酒精灯对装有水的烧瓶加热一段时间后,发现烧瓶中水量减少,这是由于水__________造成的。而瓶口上方的金属盘底部出现水滴是由于水蒸气发生__________形成的,该变化过程需要__________热(前两空填物态变化名称). 19.小李同学看到在沸腾的油锅中取铁球的表演后,得知锅中的“油”是由油和醋组成的混合液体,油的沸点为287℃,醋的沸点只有60℃,当温度达到__________℃时液体就沸腾了,继续加热,液体的温度__________(选填“会”或“不会”)升高,表演时铁球的温度不可能超过__________℃,只有当____________________时,继续加热,液体温度才会升高. 20.某种物质在熔化过程中温度随时间变化的图像如图所示,这种物质的熔点是_______℃,在第10min时,该物质处于_______(选填“固态”、“液态”或“固液共存状态”),其熔化过程的特点是吸收热量,但温度_______(选填“升高”、“降低”或者“不变”) 21.小明在观察“碘锤”中的物态变化之前,查阅资料得知:酒精灯外焰的温度约为800℃,碘的熔点为113.7℃.采用图中的两种方式加热,图甲的碘颗粒吸热会__________(填物态变化名称,下同),图乙中的碘颗粒吸热除了发生图甲中的物态变化外,还可能会__________;两种方式停止加热后,“碘锤”中的碘蒸汽会__________. 22.今年3月底,茂名气象部门实施人工降雨,用飞机在高空喷洒干冰,干冰进入云层后迅速___________成为气体,并从周围吸收大量的热,空气温度急剧下降,使空气中水蒸气___________成小冰晶,这些冰晶逐渐变大而下降,遇暖气后吸收热量而___________成雨滴落到地面.(均填物态变化名称) 23.住在热带贫困地区的居民,由于没有电,夏天无法用电冰箱保鲜食物.英国学生发明了无电“冰箱”,它的内桶用金属制成,外桶用木头、塑料等常见材料制成,两层之间的空隙可以填充沙子.外桶上有数个圆孔,用水浸湿沙子后,把桶放在干燥、通风的地方,并保持沙子潮湿.这样能使金属桶内部空间温度维持在6℃左右,从而使食物保鲜.根据上文,请回答: (1)该无电“冰箱”的工作原理是__________; (2)内桶用金属材料而不用塑料制作的原因是__________; (3)把桶放在干燥、通风的地方,并保持沙子潮湿的目的是__________. 三、实验探究题(每空2分,共32分) 24.某小组在做“探究水的沸腾”实验时,实验装置如图甲所示. (1)图甲中A、B、C三种读温度计示数的方法正确的是__________;图乙中,表示水在沸腾时的现象是其中的__________(选填“左”或“右”)图; (2)根据实验记录的数据,作出了水的温度随时间变化的图像,如图丙所示,由图像可知,在当时条件下,水的沸点是__________℃,说明此时的大气压__________(选填“大于”、“等于”或“小于”)1个标准大气压; (3)为了说明水沸腾过程中是否需要吸热,应__________,观察水是否继续沸腾; (4)水沸腾时,杯口附近出现大量“白气”,“白气”是水蒸气遇冷__________(填物态变化名称)形成的. 25.某同学在探究物态变化的实验中,在试管中放入少量的碘,塞紧盖子放入热水中,观察到试管中固态碘逐渐消失,变成紫色的碘蒸气并充满试管。 (1)此过程固态碘发生的物态变化是__________(填物态变化的名称)。 (2)在上述实验中,小明同学猜想:固态碘是先变成液体,再变成气体,因为速度太快,液态碘出现的时间太短,因而没有观察到,为验证猜想,他查询了一些小资料:碘的熔点是113.5℃,碘的沸点是184.4℃,水的沸点是100℃。 请你根据上述小资料分析说明小明的猜想为什么是错误的:_____________________。 (3)为了进一步探究此类现象,小明在烧杯中放入适量的温水,然后放入一小块干冰(固态二氧化碳),此时观察到水中有大量气泡产生,同时水面有大量白雾,水中大量的气泡是由__________形成的,水面上大量的白雾是由__________形成的。 26.晓轩同学在“探究冰和蜡的熔化规律”时,使用的实验装置如图甲所示; (1)蜡在加热过程中某一时刻温度计的示数如图乙所示,温度是________℃;实验数据如下表,可以判断蜡属于________(选填“晶体”或“非晶体”); 时间/min 0 1 2 3 4 5 6 7 蜡的温度/℃ 42 44 46 48 49 50 51 52 (2)向试管中放入碎冰,根据加热过程中记录的数据画出如图丙所示温度—时间图像,得出冰熔化特点是________________、________________; (3)另一同学把冰放入如图丁所示的烧杯中,并未用酒精灯加热,冰也熔化了。于是他认为冰熔化不需要吸收热量,他的想法________(选填“正确”或“不正确”),他还发现冰熔化时烧杯外壁有一层水珠,这是________形成的。 参考答案 1.C 2. D 3. D 4. C 5. B 6. C 7. D 8. C 9. A 10.A 11.A 12.C 13.A 14.B 15.热胀冷缩 0.1 37.8 16.熔化 放出 17.蒸发 吸收 18.汽化 液化 放 19.60 不会 60 醋全部汽化 20.240 固液共存状态 不变 21.升华 熔化 凝华 22.升华 凝华 熔化 23.(1)水蒸发吸热(蒸发致冷)(2)金属导热性好(3)加快蒸发,持续蒸发 24.(1)B 左(2)99 小于(3)熄灭酒精灯(4)液化 25.(1)升华 (2)热水温度低于碘的熔点,碘不可能熔化 (3)干冰吸热升华 水蒸气遇冷液化 26. (1)39 非晶体 (2)熔化需吸热 熔化时温度不变 (3)不正确 液化 D C B A A C D A.冰雪消融 B.露珠的形成 C.霜打枝头 D.冰的形成 内桶 外桶 桶盖 甲 乙 丙 A B C 90 92 94 96 98 100 0 2 4 6 8 10 温度/℃ 时间/min

    • 2019-08-10
    • 下载9次
    • 6213.5KB
  • ID:7-6106046 2019年人教版第四单元 自然界的水测试题

    初中化学/人教版/九年级上册/第四单元 自然界的水/本单元综合与测试

    自然界的水 一、选择题:(每题只有一个正确答案,每题2分,共32分) 1、水泥是基础建设的重要材料,硅酸三钙(Ca3SiO5)是水泥的主要成分之一,硅酸三钙中硅元素的化合价为(  ) A.+4 B.+6 C.-2 D.-4 2、下列有关水的说法正确的是(  ) A.水的分解、水的合成都是化学变化 B.结成冰的水不能流动说明水分子不再运动 C.水通电生成氢气和氧气,说明水是由氢分子和氧分子构成 D.天然水的人工净化过程中,通过过滤操作得到的水是纯净物 3、2019年3月5臼,国务院总理作政府工作报告明确指出了今年工作的主要任务是“加强污染防治和生态建设,大力推动绿色发展”。下列做法不符合这一主题的是(  ) A.工业废水处理达标后再排放 B.为了满足经济社会快速发展的要求,大力发展煤电产业 C.市区行政区域范围禁止燃放烟花爆竹 D.强化正面监管,加大打击力度,坚决将“洋垃圾”拒于国门之外 4、下列排序符合事实的是(  ) 5、科学家最近在-100℃的低温下合成一种化合物,其分子模型如图所示。下列关于该物质的说法正确的是(  ) A.化学式为C5H4 B.碳元素与氧元素的质量比为5:4 C.由5个碳原子和4个氢原子构成 D.燃烧产物一定是二氧碳和水 6、水是化学实验中的常用试剂,下列有关水在化学实验中的作用分析不恰当的是(  ) 7、如图是电解水的简易装置。下列有关叙述错误的是(  ) A.电解水实验说明,水由2个氢原子、1个氧原子构成 B.在水中加入少许氢氧化钠,能增强导电性 C.a、b分别是电池的负极、正极 D.目前通过电解水获取氢气,成本高、效率低,不宜用于大规模制氢气 8、化学家Tim Richard将分子结构简式像小狗的某化合物(如图所示),取名为“小狗烯”(C26H26)。下列说法错误的是(  ) A.“小狗烯”的相对分子质量为338 B.一个“小狗烯”分子中碳原子和氢原子的个数比为12:1 C.“小狗烯”在氧气中完全燃烧生成二氧化碳和水 D.“小狗烯”中碳元素的质量分数为92.3% 9、下列化学用语表示正确的是(  ) A.两个氧分子--O2 B.氯化铝中铝元素的化合价-- C.氯酸钾-KClO3 D.钠原子的结构示意图 10、下列物质的化学式书写不正确的是(  ) A.氢氧化铜Cu(OH)2 B.氯化铁FeCl3 C.二氧化碳CO2 D.硫酸铝AISO4 11、化学符号是学习化学的重要工具。下列对①~④所示化学符号的意义叙述正确的是(  ) ①Ne ②Mg ③Mg2+④H2O2 A.①②④都表示一个分子 B.③表示一个镁离子带2个单位的正电荷 C.④表示H2O2分子中含有氢分子和氧分子 D.②和③属于同种元素,所以它们的化学性质相同 12、某同学制作的试剂标签如下,其中化学式书写不正确的是(  ) 13、按氯元素化合价递变规律将五种化合物进行排列,依次为①KC1、②Cl2、③HClO④M、⑤NaClO4.根据这一规律,M不可能是(  ) A.HClO2 B.Cl2O5 C.NH4Cl D.KClO3 14、世园会园区内设有许多直饮水机,其中水处理的过程如图所示,步骤①对应的作用是(  ) A.吸附杂质 B.过滤 C.杀菌消毒 D.蒸馏 15、规范的操作是实验成功的前提,下列实验操作正确的是(  ) A.用天平称量氯化钠,应先调零,然后只需在左盘垫称量纸称取氯化钠,防止腐蚀 B.蒸发操作时,蒸发皿必须放在石棉网上,用酒精灯外焰加热 C.课本“探究浮力大小的相关因素”实验中使用弹簧秤时可以不竖直 D.往试管内装固体粉末时,试管应倾斜,待药匙送药品到试管底部,再使试管竖立 16、下列有关水的说法正确的是(  ) A.水的分解、水的合成都是化学变化 B.结成冰的水不能流动说明水分子不再运动 C.水通电生成氢气和氧气,说明水是由氢分子和氧分子构成 D.天然水的人工净化过程中,通过过滤操作得到的水是纯净物 二、填空题:(共53分) 17、请用化学用语回答下列问题 (1)三个氮气分子 ; (2)两个钠离子 ; (3)氧化镁中镁元素的化合价为+2价 ; (4)地壳中含量最多的金属元素 ; (5)氯酸钾的化学式是KClO3,推测氯酸钙的化学式为 。 18、水是生命之源,下列是有关水的几个问题分析,请填空 (1)有两瓶从外观无法区别的“水”,其中一瓶是硬水,一瓶是软水,区别它们的最简便方法是加入肥皂水、振荡,有较多泡沫的是 水。 (2)净化水的方法有很多,自然界的水依次经过沉淀、过滤、吸附、 等操作,净化程度越来越高。其中过滤 (填“能”成“不能”)除去水中可溶性的杂质。 (3)学校、家庭、办公室常用的净水器的基本原理可用如图所示的简易净水装置表示,其中所用的石子、细沙等的作用是 。 (4)我省属于轻度缺水的省份,应大力提节约用水,请你写出一种节水措施 。 19、某校化学学习小组用图1所示装置电解水,为加快电解速率,该小组同学采用了澄清石灰水代替水进行了电解实验,请回答下列问题: (1)试管a中的气(1)试管a的气体为 ,试管b连接的是电源的 极。 (2)实验时该组同学采用石墨棒作为电极,在电解过程中发现澄清石灰水变浑浊了。针对此异常现象,该小组进行了如下探究: 【提出猜想】: 1.电解过程中水不断减少,导致溶液中的氢氧化钙不能继续溶解,形成沉淀。 2.电解过程中,温度升高,导致溶液中的氢氧化钙不能溶解,形成沉淀。 【进行实验】: 1.另取相同浓度、体积的澄清石灰水,加入10mL蒸馏水,搅拌,在相同电压下再次进行电解实验,观察到溶液仍然是浑浊的,这说明: 。 2.取100mL相同浓度的澄清石灰水于大烧杯中,加热至电解实验时上升的温度,没有观察到浑浊。这说明: 。 3.该小组采用铂电极电解澄清石灰水,如图3,发现澄清石灰水没有变浑浊,于是提出猜想该澄清石灰水变浑浊的原因可能与 有关。 4.另取浑浊的液体,向其中加入稀盐酸,并用二氧化碳传感器测量反应产生的二氧化碳浓度,所得数据如图3.据此推测该浑浊中应该有: 。产生该物质的原因可能是: (请用化学方程式表示) 5.实验最终表明该猜想正确,但实验过程中该小组同学也发现,向浑浊的液体中滴加盐酸,并没有气泡产生。其原因可能是 。 20、化学实验可以认识物质的组成、性质与制取。 【探究1】研究常见物质组成。 (1)A实验是用白磷测量空气中氧气含量,若未恢复至室温,则测量结果会 (填偏大、偏小或不变)。 (2)B实验过程中,a管产生的气体是 ,该反应化学方程式是 ;根据两极生成的气体确定了水是由 组成的,得出此结论的理论依据是 ,该过程中不变的微粒是 【探究2】研究气体的制取、性质和收集 根据下列实验装置图,回答问题: (1)写出标有序号的仪器名称:① ,② ; (2)小红想打算用过氧化氢溶液为原料,较快的制取并收集一瓶相对纯净的氧气,应选用上述装置组合是 ,该反应的方程式为 。二氧化锰在反应后是否可以回收再利用? (填是或否)。若用排空气法收集氧气,应选用上述装置中的 ,原因是: 。 (3)化学兴趣小组的同学在研究氨气的性质时,做了下面两个实验: 根据上述实验现象,写出氨气的两点性质 、 。 三、计算题:(共15分) 21、2018年10月24日港珠澳大桥正式通车,它是世界建筑史上里程最长、投资最多、施工难度最大、最长的跨海大桥,它被英国卫报评为“新的世界七大奇迹”之一。 整座大桥设计采用最高标准打造,对防腐蚀技术也提出了最高的要求,大桥外侧使用的涂料是具有防潮防霉等性能的产品-一氟碳涂料,具备特殊的耐热、耐低温和耐腐蚀性,甚至具有荷叶一样的“自洁”功能!氟碳涂料成分为FEVE氟树脂,是由乙烯基 乙瞇单体和氟乙烯单体交替联接构成。试回答下列问题: ①乙烯基乙醚(化学式为C4H8O)属于 (填“混合物”“化合物”之一)。 ②乙烯基乙醚由 种元素组成。 ③乙烯基乙醚分子中碳、氢、氧原子的个数比为 (填最简整数比)。 ④氟乙烯(化学式为C2F4)中,碳、氟元素的质量比为 (填最简整数比)。 ⑧乙烯基乙醚和氟乙烯两物质中所含碳元素的质量分数前者 后者(填“大于”“小于”“等于”“不能确定”之一)。 22、诺贝尔生理学和医学奖的一次重大失误是1948年授予了瑞士化学家米勒,他发明的剧毒有机氯杀虫剂DDT (化学式C114H9C5)带来了许多环境问题,后来被禁用。试计算: (1)一个DDT分子是由 个原子构成; (2)DDT中碳元素和氢元素的质量比为 (填最简整数比)。 (3)DDT中碳元素的质量分数是多少?(精确到0.1%) 参考答案 一、选择题:(每题只有一个正确答案,每题2分,共32分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A A B C A D A B C D 11 12 13 14 15 16 B C C A D 二、填空题:(共53) 17、解:(1)三个氮气分子就是在氮气化学式的前面加上数字3,故填:3N2; (2)两个钠离子就是在钠离子的前面加上数字2,故填:2Na+; (3)氧化镁中镁元素的化合价为+2价表示为,故填:; (4)地壳中含量最多的金属元素是铝元素,故填:Al; (5)氯酸钾的化学式是KClO3,则氯酸根的根价为-1,钙元素的化合价为+2,则氯酸钙的化学式为Ca(ClO3)2,故填:Ca(ClO3)2。 18、解:(1)有两瓶从外观无法区别的“水”,其中一瓶是硬水,一瓶是软水,区别它们的最简便方法是加入肥皂水、振荡,有较多泡沫的是软水;故答案为:软; (2)净化水的方法有很多,自然界的水依次经过沉淀、过滤、吸附、蒸馏等操作,净化程度越来越高。其中过滤不能除去水中可溶性的杂质;故答案为:蒸馏;不能; (3)学校、家庭、办公室常用的净水器的基本原理可用如图所示的简易净水装置表示,其中所用的石子、细沙等的作用是过滤;故答案为:过滤; (4)节水措施是:用淘米水浇花、及时关闭水龙头、用喷灌浇花等;故答案为:用淘米水浇花、或及时关闭水龙头、或用喷灌浇花等; 19、解:(1)水在通电的条件下生成氢气和氧气,正氧负氢,体积比是1:2,所以试管a中的气(1)试管a的气体为氢气,试管b连接的是电源的正极; (2)【进行实验】1、在相同电压下再次进行电解实验,观察到溶液仍然是浑浊的,这说明:溶液变浑浊不是氢氧化钙析出导致的; 2、氢氧化钙的溶解度随温度的升高而减小,所以取100mL相同浓度的澄清石灰水于大烧杯中,加热至电解实验时上升的温度,没有观察到浑浊,这说明:溶液变浑浊不是由于温度升高导致的; 3、采用铂电极电解澄清石灰水,发现澄清石灰水没有变浑浊,于是提出猜想该澄清石灰水变浑浊的原因可能与用石墨棒作为电极有关; 4、另取浑浊的液体,向其中加入稀盐酸,并用二氧化碳传感器测量反应产生的二氧化碳浓度,所得数据如图3,推测该浑浊中应该有:碳酸钙,碳和氧气在点燃的条件下生成二氧化碳、二氧化碳和氢氧化钙反应生成碳酸钙沉淀和水,所以产生该物质的原因可能是:C+O2CO2,Ca(OH)2+CO2═CaCO3↓+H2O; 5、实验最终表明该猜想正确,但实验过程中该小组同学也发现,向浑浊的液体中滴加盐酸,并没有气泡产生,原因可能是:稀盐酸较少,不足以和氢氧化钙反应。 故答案为:(1)氢气,正; (2)【进行实验】1、溶液变浑浊不是氢氧化钙析出导致的; 2、溶液变浑浊不是由于温度升高导致的; 3、用石墨棒作为电极; 4、C+O2CO2,Ca(OH)2+CO2═CaCO3↓+H2O; 5、稀盐酸较少,不足以和氢氧化钙反应。 20、解:【探究1】(1)A实验是用白磷测量空气中氧气含量,若未恢复至室温,装置内的气体由于受热体积还是膨胀的,因此进入集气瓶内的水不足五分之一,所以结果偏小; (2)水通电正极产生成氧气,负极产生氢气,方程式为:2H2O2H2↑+O2↑,实验表明水是用氢氧元素组成的,在化学反应前后原子的种类是不变的; 【探究2】(1)根据实验室常用仪器的名称,①是试管。②是长颈漏斗; (2)实验室利用过氧化氢在二氧化锰的催化下生成水和氧气,方程式为:2H2O2 2H2O+O2↑,由于反应物是液体和固体,反应条件是常温,所以选择B为发生装置,氧气的密度大于空气密度,不易溶于水,可采用向上排空气法或排水法收集,其中排水法收集的气体较纯净,二氧化锰在反应中做催化剂,其质量和化学性质在反应前后不变,因此可以回收; (3)氨气硫吹出肥皂泡,表示氨气密度小于空气密度,试管中充满水,说明氨气溶于水; 故答案为:【探究1】(1)偏小;(2)氢气;2H2O2H2↑+O2↑;氢氧元素;化学反应前后元素种类不变;氢原子和氧原子;【探究2】(1)试管;长颈漏斗;(2)BC;2H2O22H2O+O2↑;是;E;氧气的密度大于空气密度;(3)密度小于空气密度;易溶于水; 三、计算题:(共15分) 21、解: ①乙烯基乙醚(化学式为C4H8O)是三种元素组成的纯净物,属于化合物。 ②乙烯基乙醚(化学式为C4H8O)是由碳氢氧 3种元素组成。 ③乙烯基乙醚(化学式为C4H8O)分子中碳、氢、氧原子的个数比为 4:8:1。 ④氟乙烯(化学式为C2F4)中,碳、氟元素的质量比为(12×2):(19×4)=6:19。 ⑧乙烯基乙醚中碳元素质量分数为氟乙烯两物质中所含碳元素的质量分数为所以前者 大于后者。 故答案为: ①化合物。 ②3。 ③4:8:1。 ④6:19 ⑧大于。 22、解:(1)一个DDT分子是由14个氯原子、9个氢原子和5个碳原子构成的,则一个DDT分子是由28个原子构成的。 (2)DDT中碳元素和氢元素的质量比为(12×5):(1×9)=20:3。 (3)DDT中碳元素的质量分数是 故答案为: (1)28; (2)20:3; (3)10.6%。

    • 2019-08-09
    • 下载3次
    • 342.5KB
  • ID:3-6106040 人教版七年级上册数学单元练习卷:第2章 整式的加减(含答案)

    初中数学/人教版/七年级上册/第二章 整式的加减/本章综合与测试

    第2章 整式的加减 一、选择题 1.下列说法正确的是(  ) A.3不是单项式 B.x3y2没有系数 C.-是一次一项式 D.-xy3是单项式 2.下列说法错误的是(  ) A.x是单项式 B.3x4是四次单项式 C.的系数是 D.x3﹣xy2+2y3是三次多项式 3.下列选项中的单项式,与 2xy是同类项的是(? ?) A.??2x2y2??????????????????????????????????????B.?2x???????????????????????????????????????C.?xy???????????????????????????????????????D.?2y 4.下列各式计算结果正确的是(?? ) A.?a+a=a2??????????????????????B.?(a﹣1)2=a2﹣1??????????????????????C.?a?a=a2??????????????????????D.?(3a)3=9a2 5.-(a2-b3+c4)去括号后为(  ) A.-a2-b3+c4 B.-a2+b3+c4 C.-a2-b3-c4 D.-a2+b3-c4 6.若﹣3x2my3与2x4yn的和是一个单项式,则|m﹣n|的值是(  ) A.0 B.1 C.7 D.﹣1 7.下列说法中,正确的是(  ) A.?2不是单项式??????B.?﹣ab2的系数是﹣1,次数是3????? ?C.?6πx3的系数是6??????D.?﹣2x2y/3的系数是﹣2 8.一个多项式加上3x2y-3xy2得x3-3x2y,则这个多项式是(  ) A.?x3+3xy2???????????????????????B.?x3-3xy2???????????????????????C.?x3-6x2y+3xy2???????????????????????D.?x3-6x2y-3x2y 9.下列各项中,去括号正确的是(  ) A.x2-2(2x-y+2)=x2-4x-2y+4 B.-3(m+n)-mn=-3m+3n-mn C.-(5x-3y)+4(2xy-y2)=-5x+3y+8xy-4y2 D.ab-5(-a+3)=ab+5a-3 10.将2(x+y)+3(x+y)﹣4(x+y)合并同类项,得(  ) A.x+y B.﹣x+y C.﹣x﹣y D.x﹣y 11.关于多项式﹣3x2y3﹣2x3y2﹣y/2 ﹣3,下列说法正确的是(? ) A.?它是三次四项式??????????????????????????????????????????????????B.?它是关于字母y的降幂排列 C.?它的一次项是 y/2???????????????????????????????????????????????D.?3x2y3与﹣2x3y2是同类项 12.如图是用大小相等的小正方形拼成的一组图案,观察并探索:第100个图案中有小正方形的个数是(?? ) A.?393??????????????????????????????????????B.?397??????????????????????????????????????C.?401??????????????????????????????????????D.?405 二、填空题 13.用代数式表示“a的平方的6倍与3的差”为__________. 14. “x2的3倍与y的倒数的和”,用代数式表示为   . 15.去括号:-[a-(b-c)]=________. 16.观察下列各式:x+1,x2+4,x3+9,x4+16,x5+25,…按此规律写出第n个式子是________? 17.设A,B,C表示整式,且A-B=3x2-2x+1,B-C=4-2x2,则C-A=__________. 18.观察下列等式:(1+2)2-4×1=12+4,(2+2)2-4×2=22+4,(3+2)2-4×3=32+4,(4+2)2-4×4=42+4,…,则第n个等式是________. 三、解答题 19.化简: (1)2x-5y-3x+y (2) 20.先化简再求值 (1)-(9x3-4x2+5)-(-3-8x3+3x2),其中x=-2; (2)5xy﹣[x2+4xy﹣y2﹣(x2+2xy﹣2y2)]其中 , . 21.已知多项式2x2+my-12与多项式nx2-3y+6的差中不含有x,y,求m+n+mn的值. 22.已知A=x2﹣2xy,B=y2+3xy. (1)求2A﹣3B? (2)若A﹣B+C=0,试求C? (3)若x=﹣2,y=﹣3时,求2A﹣B+C的值? 23.观察下列算式: ①1×3﹣22=﹣1 ②2×4﹣32=﹣1 ③3×5﹣42=﹣1 (1)请你安照以上规律写出第四个算式:________; (2)这个规律用含n(n为正整数,n≥1)的等式表达为:________; (3)你认为(2)中所写的等式一定成立吗?说明理由. 24.某影剧院观众席近似于扇面形状,第一排有m个座位,后边的每一排比前一排多两个座位. (1)写出第n排的座位数; (2)当m=20时, ①求第25排的座位数; ②如果这个剧院共25排,那么最多可以容纳多少观众? 25.小明做一道数学题:“已知两个多项式A,B,A=……,B=x2+3x-2,计算2A+B的值.”小明误把“2A+B”看成“A+2B”,求得的结果为5x2-2x+3,请求出2A+B的正确结果. 答案 一、1.D.2 C. 3. C. 4.C. 5.D.6 B.7. B 8. C9.C10. A.11. B 12. B 二、13.6a2-3.14.33x2+.15.-a+b-c 16.xn+n217.-x2+2x-5  18.(n+2)2-4n=n2+4 三、19.(1)解:2x-5y-3x+y =(2-3)x+(-5+1)y=-x-4y (2)解:2(a+2b)-3(a-3b) =2a+4b-3a+9b=(2-3)a+(4+9)b=-a+13b 20. (1)解:原式= = . 当 时,原式=. -6 (2)解:原式=3xy-y2 , 当x=-2, y=-3时,原式=9 . 21.解:由题意得 (2x2+my-12)-(nx2-3y+6)=(2-n)x2+(m+3)y-18, 因为差中不含有x,y, 所以2-n=0,m+3=0, 所以n=2,m=-3,故m+n+mn=-3+2+(-3)×2=-7. 22.(1)∵A=x2﹣2xy,B=y2+3xy, ∴2A﹣3B=2(x2﹣2xy)﹣3(y2+3xy)=2x2﹣4xy﹣3y2﹣9xy =2x2﹣13xy﹣3y2; (2)∵A﹣B+C=0, ∴C=B﹣A=(y2+3xy)﹣(x2﹣2xy)=y2+3xy﹣x2+2xy=y2+5xy﹣x2; (3)∵A=x2﹣2xy,B=y2+3xy,C=y2+5xy﹣x2, ∴2A﹣B+C=2(x2﹣2xy)﹣(y2+3xy)+(y2+5xy﹣x2)=2x2﹣4xy﹣y2﹣3xy+y2+5xy﹣x2 =x2﹣2xy, 当x=﹣2,y=﹣3,原式=4﹣2×6=﹣8. 23.(1)④4×6﹣52=﹣1 (2)(2n﹣1)(2n+1)﹣(2n)2=﹣1 (3)解:左边=(2n﹣1)(2n+1)﹣(2n)2=4n2﹣1﹣4n2=﹣1 所以(2)中所写的等式一定成立 24..(1)m+2(n﹣1). (2)①当m=20,n=25时,m+2(n﹣1)=20+2×(25﹣1)=68(个); ②m+m+2+m+2×2+…+m+2×(25﹣1)=25m+600. 当m=20时,25m+600=25×20+600=1 100(人).解:(1)第一排有m个座位,后边的每一排比前一排多两个座位, 第n排有m+2(n﹣1)=2n+m﹣2(个); (2)当m=20时,25排:2×25+20﹣2=68(个); (3)25排最多可以容纳:(20+68)×25÷2=88×25÷2=1100(位) 25.解:由题意得, A=5x2-2x+3-2(x2+3x-2)=5x2-2x+3-2x2-6x+4=3x2-8x+7. 所以2A+B=2(3x2-8x+7)+(x2+3x-2)=6x2-16x+14+x2+3x-2=7x2-13x+12.

    • 2019-08-09
    • 下载5次
    • 43.34KB
  • ID:9-6106023 部编版九年级道德与法治上册单元测试卷:第一单元 富强与创新(含答案)

    初中思想品德(道德与法治)/人教部编版/九年级上册(道德与法治)/第一单元 富强与创新/本单元综合与测试

    九年级道德与法治?上册 第一单元综合测试卷 (时间:90分钟 分数:100分) 一、单项选择题(每小题3分,共45分) 经过改革开放41年的发展,中国已成为世界第二大经济体、世界第一大出口国和第二大进口国,中国已成为拉动全球经济增长最重要 的引擎。这说明 ( ) 我国综合国力日益增强,国际影响力不断提高 ②对外开放是我 国走向繁荣昌盛的必由之路 ③我国是推动世界经济发展的重要 力量 ④我国已成为世界上最发达的国家 A.①②④ B.①②③ C.②③④ D.①③④ 国家邮政局数据显示,双11全天,主要电商产业快递订单13. 52亿件,各邮政、快递企业共处理4. 16亿件,再创历史新高。快递业蓬 勃发展反映了我国 ( ) 生活水平在不断提高 ②文化生活日益丰富 ③生活方式发生 很大改变④生态环境得到改善 A.①③ B.③④ C.②③ D.②④ 国家主席习近平说,“今年是改革开放41周年,在中国共产党领导 下,中国人民凭着一股逢山开路、遇水架桥的闯劲,凭着一股滴水穿 石的韧劲,成功走出一条中国特色社会主义道路”这说明( ) ①中国共产党是改革开放的领导者 ②中国人民是改革开放的主 力军 ③改革开放是强国之路 ④没有改革开放就没有当今的中 国 A.①②③ B.②③④ C.①③④ D.①②③④ 中国农民丰收节的设立,进一步彰显了“三农”工作重中之重的基础 地位,是一件影响深远的大事。党和国家高度重视“三农”工作表明( ) ①“三农”工作是当前的中心工作 ②党和国家坚持绿色发展理念 ③党和国家实现共同富裕的决心 ④党和国家着力解决发展不 平衡不充分的问题 A.①③ B.①② C.②③ D.③④ 在国家的鼓励和政策支持下,大学生陈某与同学合伙创办了一家微 型企业,生产风味独特的披萨。通过网店销售,生意红火,日销售额 近5万元。像陈某这样的大学生创业,正成为一种社会潮流。他们 所创办的微型企业,在社会主义市场经济的舞台上,焕发出蓬勃的 生命力。对此理解正确的是 ( ) 国家鼓励和支持非公有制经济的发展 微型企业是公有制经济的重要组成部分 微型企业将成为推动国民经济和社会发展的主导力量 微型企业增强了国民经济的活力,成为我国经济的主体 机器人灵巧地采摘黄瓜,无人机喷洒农药,通过手机云端随时了解 养殖状况……在今天的中国乡村,农业现代化场景令人惊叹。出现 这些场景的主要条件是 ( ) ①农业科技的进步 ②农村率先实现了全面小康 ③农村传统习 俗的改变④农民科学文化素质的提高 A.①④ B.①③ C.②③ D.②④ 到2020年,我国确保现行标准下农村贫困人口实现脱贫,贫困县全部摘帽,解决区域性整体贫困,让所有贫困地区和贫困人口一道迈 入全面小康社会。国家重视并做好扶贫工作 ( ) 有利于实现全体人民的共同富裕 能够从根本上消除人们的收入差距 能够彻底消除东、中、西部地区的发展差距 是农村贫困人口脱贫致富的唯一出路 我国经济发展进入新常态,适应新常态,我国必须 ( ) ①转变经济发展方式,改变粗放式增长模式②落实新发展理念 ③深化供给侧结构性改革④实施创新驱动发展战略 A.①②③ B.①②③④ C.①③④ D.②③④ “互联网+ ”就是把互联网和包括传统行业在内的各行各业结合起 来,在新的领域创造一种新的业态,并且产生“1+1 >2”的效果,从 而发生神奇的变化。如:互联网+传统集市=淘宝,互联网+传统 通信=微信。“互联网+ ”带来的神奇变化告诉我们 ( ) 互联网时代不再需要“工匠”精神 科技是创造财富的唯一源泉 科技深刻影响并改变着我们的生活 依靠技术引进就能建成科技强国 过去五年,国家财政性教育经费支出累计达7. 79万亿元,年均增长21. 58%,2012年国家财政性教育经费支出占国内生产总值比 例达到4%0国家不断加大教育投入,因为教育是 ( ) 民族振兴和社会进步的基石②发展科技和培养人才的基础 ③已成为全体人民的唯一生活期盼④开拓、带动、提高先进生产 力的重要力量 A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④ 近年来,国家加大对农村义务教育投入扶持力度,努力缩小区域差距,建立健全义务教育均衡发展保障机制,提高义务教育教学质 量。国家之所以如此重视义务教育,是因为 ( ) 义务教育是每个公民必须接受的国民教育 教育是开发人力资源的主要途径 各国之间激烈的教育竞争和人才竞争,归根到底是经济的竞 争、科技的竞争 教育决定一个国家和民族的未来,是最根本的事业 国家知识产权局发布2018年度知识产权统计数据,我国每万名人 口发明专利拥有量达11. 5件,同比增长42. 9%。对此理解不准 确的是 ( ) 我国科技水平总体领先世界 我国知识产权综合实力再上新台阶 我国实施科教兴国与创新驱动发展战略 我国公民的科技素养逐步提高 我国各级政府大力鼓励青少年科技创新,是因为 ( ) ①创新精神是一个现代人应该具备的素质②创新精神是一个国 家和民族发展的不竭动力③奖励创新是提高青少年创新能力的 根本途径 ④在新时期,更需要大力倡导和发扬开拓创新精神 A.①②③ B.①②④ C.②③④ D.①③④ 14有人说,世界上有两类国家,一类是“头脑国家”一类是“躯干国 家” “头脑国家”产生知识、输出知识,“躯干国家”接受知识、应用 知识。我国要成为“头脑国家”就必须 ( ) 大力实施科教兴国战略,发展教育和科学技术事业②坚持独 立自主、自力更生,限制引进外国的技术 ③大力实施人才强国战 略,培养大量创新型人才④加强科技创新和教育创新,提高自主 创新能力 A.①③④ B.①②③ C.①②④ D.②③④ 当今3D打印技术研发成为又一次世界性科技角逐的焦点。它是 以数字模型文件为基础,通过逐层喷射可粘合材料制成实物模型 的技术。这一技术的创新及运动将颠覆传统制造业,使众多领域 发生深远变革,也必将对“中国制造”带来严峻挑战。这警示我国 ( ) ①必须增强科技创新驱动发展的动力,实现“中国智造”②必须 把科技创新作为民族最根本的事业③要营造“尊重劳动、尊重知 识、尊重创造、尊重人才”的社会氛围④要把依靠引进国外先进 科技作为自己发展的根本基点 A.①③ B.①④ C.②③ D.②④ 二、简答题(18分) 综合所学知识,完成下列问题。(10分) 党的十九大报告指出,“坚持全面深化改革。只有社会主义才 能救中国,只有改革开放才能发展中国、发展社会主义、发展马克 思主义。必须坚持和完善中国特色社会主义制度,不断推进国家 治理体系和治理能力现代化,坚决破除一切不合时宜的思想观念 和体制机制弊端,突破利益固化的藩篱,吸收人类文明有益成果, 构建系统完备、科学规范、运行有效的制度体系,充分发挥我国社 会主义制度优越性 (1)改革开放给你的家乡带来哪些新变化?(4分) (2)改革只有进行时,没有完成时。请运用所学知识,说说必须坚 持全面深化改革的必要性和重要性。(6分) 综合所学知识,回答下列问题。(8分) 材料一 中央扶贫工作会议强调,坚决打赢脱贫攻坚战,确保到 2020年所有贫困地区和贫困人口一道迈入全面小康社会。要通 过扶持生产和就业发展一批,通过易地搬迁安置一批,通过生态保 护脱贫一批,通过教育扶贫脱贫一批,通过低保政策兜底一批。坚 持精准扶贫,决不让一个少数民族、一个地区掉队。 材料二 《十三五规划纲要》指出,“十三五''期间,我国的发展要坚 持五大发展理念:创新、绿色、协调、开放、共享。 (1)材料一体现了中国共产党的奋斗目标是什么? (2分) (2)材料一体现了我国坚持材料二中哪一发展理念? (2分) (3)为了让改革发展成果更多更公平地惠及到全体人民,党和政府 采取了哪些措施?(分) 三、分析说明题(26分) 阅读下列材料,回答问题。(13分) 材料一 “墨子号"是我国自主研制的世 界上第一颗空间量子科学实验卫星。中 国科学院院长、党组书记白春礼表示, “墨子号''开启了全球化量子通信、空间 量子物理学和量子引力实验检验的大门,为我国在国际上抢占了 量子科技创新制高点,成为国际同行的标杆,实现了“领跑者”的转 变。 材料二 十九大报告指出,建设教育强国是中华民族伟大复兴的 基础工程,必须把教育事业放在优先位置,加快教育现代化,办好 人民满意的教育。 (1)上述材料表明我国实施怎样的战略? (2分) (2) 取得材料一中成就的原因有哪些? (5分) (3) 为什么说“建设教育强国是中华民族伟大复兴的基础工程”? (6分) 阅读材料,结合所学知识回答问题。(3分) 我国与世界上创新型国家的比较表 \内容 国家、 科技进步对经济 发展的贡献率 对外技术 依存度 万人专利拥有量 世界上创 新型国家 70%以上 30%以下,其中美 国、日本5%以下 美国 德国 日本 1760 件 1750 件 1500 件 中国 39%左右 50%以上 10件 (1)【请你分析】这则图表反映了什么问题?(分) (2) 【方针策略】为解决材料中存在的问题,国家做出了哪些努力? (4分) (3) 我在行动】中国的未来在青年,中国自主创新的灿烂前景也在 青年。相信你也是一个善于创新的人,你打算怎样培养自己的 创新能力呢? (5分) 四、实践探究题(11分) 【积极拥抱新变革】阅读下列材料,回答问题。(11分) 材料一 专家认为,人类工作者如果把人工智能机器人当作合作 伙伴,将能获得很大福利:人类的生活品质会极大提高,人工智能 的进步将带来许多社会利益。例如,无人驾驶汽车会减少90%的 交通事故。人工智能可以将人们从日常工作中解放出来,寻找新 的定位和职业,把最重要、最高级的任务留给人类自己,这才是资 源集中和高效智能的社会。 材料二总的来说,人工智能的发展属于不可逆转的好事,政府、 社会、企业和个人都应未雨绸缪,积极拥抱新变革。 (1) 材料一说明了什么? (2分) (2) 为适应人工智能的发展趋势,请你向政府提几条合理化建议。(4分) (3) 为适应人工智能的发展趋势,我们青少年应做好哪些准备? (5 分) 参考答案 单项选择题1-5.BADDA 6-10.AABCB 11-15.DABAA 二、简答题 16. (1)略。(答案开放,根据实际作答即可) (2)答;①必要性:我国经济发展进入新常态;改革开放是当代 中国最鲜明的特点;改革开放是中华民族国运所系。 重要性:改革开放是强国、富民之路,是决定当代中国命 运的关键抉择,是发展中国特色社会主义、实现中华民族伟 大复兴的必由之路。 17.(1)人民对美好生活的向往。 (2)共享理念。 (3)抓住人民最关心最直接最现实的利益问题,提高就业质 量和人民收入水平,加强社会保障体系建设,坚决打赢脱贫 攻坚战,实施健康中国战略,打造共建共治共享的社会治理 格局,不断满足人民日益增长的美好生活需要,使人民的获 得感、幸福感、安全感更加充实、更有保障、更可持续。 三、分析说明题 18. (1)科教兴国战略。 (2) ①我国科技突飞猛进。 我国科技创新能力不断提高,综合国力显著增强。 我国大力实施科教兴国、人才强国战略。 社会主义制度具有集中精力办大事的优越性等。 (3)①国际之间激烈的经济、科技竞争,归根到底是教育的 竞争、人才的竟.争。 教育决定一个国家、民族的未来,是民族振兴、社会进步 的基石,是提高国民素质、培养创新型人才、促进人的全面 发展的根本途径。 只有把教育搞上去,才能从根本上提高中华民族的整体素 质,增强我国的综合国力,才能在激烈的国际竞争中取得战 略主动地位。 19.(1)图表反映出我国和世界上创新型国家在科技进步对经济 发展的贡献率、对外技术依存度、万人专利拥有量方面存在 较大的差距,我国科学技术总体上还落后于世界创新型国 家。同时,也反映出我国自主创新能力不足,处于世界中等 偏下国家水平(2) (2) ①实施科教兴国战略和人才强国战略。 鼓励创新,建设创新型国家。 设立创新奖,对作出重大贡献的人给予鼓励和奖励等。 (3)①要刻苦学习,努力钻研。 养成动手、动脑的好习惯。 培养观察能力和创造性思维能力。 树立敢为人先的精神,敢于向权威挑战。 积极参加小制作、小发明活动。 把创新精神和科学求实的态度结合起来。 四、实践探究题 20.(1)科技改变生活,创新让我们的生活更美好。 (2)①政府要从国家政策层面进行有效引导,让人们共享科 技创新带来的福利。 深化教育体制改革和科技体制改革。 加强教育创新和科技创新等。 (3)①要树立远大理想,勇于承担民族复兴的历史责任。 努力学习科学文化知识,不断提高科学文化素质。 培养创新精神和实践能力。 要努力培养自己的创造力和学习能力。不断提升自己,才 能在竞争中立于不败之地。 ( 4 ) ( —— 3 —— )

    • 2019-08-09
    • 下载55次
    • 51.71KB
  • ID:10-6105976 人教版七年级上册地理第2章达标测试卷

    初中地理/人教版(新课程标准)/七年级上册/第二章 陆地和海洋/本章综合与测试

    第二章达标测试卷 一、选择题(每题2分,共40分)   读南、北半球图(图2-1),回答1、2题。 图2-1 1.人们说地球是“水的行星”,运用图中数据可以算出地球上陆地与海洋的面积比约为(  ) A.2 ∶8 B.3 ∶7 C.4 ∶6 D.5 ∶5 2.图中大洲中,未被赤道穿过的是(  ) A.亚洲 B.非洲 C.欧洲 D.南美洲 3.图2-2为全球海陆分布随纬度的变化图,从图中可以看出(  ) A.由赤道向两极陆地面积逐渐增大 B.由赤道向两极海洋面积逐渐增大 C.全球海陆比例趋于平衡 D.北半球海洋面积大于陆地 图2-2         图2-3 4.关于图2-3中大洲的自述,正确的一项是(  ) A.七大洲中我面积最小,但我却居住在世界上最大的大陆上 B.北回归线穿过我的南部,北极圈从我的北部经过 C.我和大哥亚洲隔着乌拉尔山脉和白令海峡 D.本初子午线穿过我的西部,我主要居住在北半球和东半球 请阅读世界海陆分布示意图(图2-4),回答5题。 图2-4 世界海陆分布示意图 5.下列对图中数码所在水域名称表述正确的是(  ) A.①—北冰洋 B.②—大西洋 C.③—印度洋 D.④—太平洋 6.读部分大洲轮廓图(图2-5),下列关于各大洲名称及其位置特点的描述,对应正确的是(  ) 图2-5 A.甲—亚洲—大部分位于东半球、北半球 B.乙—非洲—主要位于西半球 C.丙—南美洲—主要位于南半球 D.丁—北美洲—全部在北半球 7.关于世界大洲和大洋的叙述,正确的是(  ) 图2-6 A.世界上最大的大洋是①大洋 B.②大洲和③大洲的分界线是巴拿马运河 C.跨经度最广的大洲是④大洲 D.赤道穿过的大洲只有非洲、大洋洲和南美洲 8.图2-7中沟通①②两大洋的是(  ) A.苏伊士运河 B.白令海峡 C.马六甲海峡 D.巴拿马运河 图2-7 图2-8 读我国科学考察船“大洋1号”首次进行横跨三大洋的科学考察环形线路图(图2-8),完成9、10题。 9.考察船没有经过的大洋是(  ) A.北冰洋 B.太平洋 C.印度洋 D.大西洋 10.考察途中经过的大洲分界线是(  ) A.马六甲海峡 B.苏伊士运河 C.非洲好望角 D.巴拿马运河 图2-9 图2-10 11.如图2-9所示,下列代号与大洲对应正确的是(  ) A.①—欧洲    B.②—亚洲   C.③—南美洲   D.④—非洲 12.图2-10是意大利那不勒斯海岸的三根大理石柱升降变化图,柱上横线部分代表曾被火山灰覆盖部分,小黑点部分代表被海生动物钻孔部分,这说明(  ) A.这是人类活动的结果 B.地球面貌的变化主要受气候因素的影响 C.这是外力作用的结果 D.这是地壳变动的结果 图2-11 13.海牛生活在热带浅海环境中,鸵鸟生活在陆地上且不会飞,它们分布在大洋两岸的原因是(  ) A.两大陆上的人们进行国际贸易的结果 B.海洋干涸或大洋海水变浅时,它们从一个大陆迁移到另一个大陆 C.在地质时期,两大陆曾是紧密相连的整体 D.两大陆间的距离不断缩小,在偶然的机会中,它们在两大陆间来回活动  读图2-12,完成14题。 图2-12 14.对①、②图中山脉的成因,判断正确的是(  ) A.河流的沉积作用 B.河流的侵蚀作用 C.板块的张裂拉伸 D.板块的碰撞挤压 2017年3月,烟台市长岛县北部海域发生多次地震,相关资料如图2-13所示。据此回答15、16题。 图2-13 15.图中相关资料可以用来(  ) A.研究长岛地震发生的历史规律与原因 B.估量长岛地震对海洋捕捞业造成的损失 C.揭示长岛地震造成的海平面升降情况 D.明确该段时间长岛地震发生的位置、日期和级别 16.以下是同学们对这些地震的看法,其中比较合理的是(  ) A.地震是岛屿分布不均引发的     B.地震与亚欧板块和印度洋板块碰撞有关 C.地震发生的地点分布相对集中    D.地震震级大小与发生的日期有关 读图2-14,回答17、18题。 图2-14 17.据图分析,环太平洋地带多火山、地震是因为(  ) A.环太平洋地带位于板块交界处,地壳活跃 B.环太平洋地带位于板块内部,地壳稳定 C.环太平洋地带位于大陆边缘,地壳稳定 D.环太平洋地带位于大河的沿岸地带,地壳活跃 18.环太平洋沿岸地带是世界上火山和地震集中的地带,读图2-14,与这个火山、地震带形成无关的板块是(  ) A.非洲板块 B.美洲板块 C.印度洋板块 D.南极洲板块 读世界海陆分布图(如图2-15),回答19、20题。 19.有关世界海陆分布的叙述,正确的是(  ) 图2-15 A.三分陆地,七分海洋 B.陆地相互连接成一块大陆 C.北半球陆地面积大于海洋面积 D.南半球陆地面积大于海洋面积 20.下列地理现象或事实,能够说明地球表面海陆处于不断运动变化的是(  ) ①地中海的面积不断缩小 ②昼夜的更替 ③喜马拉雅山区发现大量古老的海洋生物化石 ④北京周口店的山洞里发现远古人类头盖骨化石 A.①② B.②③ C.①③ D.②④ 二、综合题(共60分) 21. 读“东西半球示意图”,回答下列问题。(12分) 图2-16 东西半球示意图 (1)写出图中字母所代表的地理事物名称: A________洲;B________洲;C________洲;D________洋。 (2)图中E为________运河,它是C大洲和________洲的分界线。 (3)各大洲中,面积最小的是________洲,最寒冷的是________洲;各大洋中,跨经度最广的是________洋,全部位于东半球的是________洋。 (4)一年中太阳直射点有规律地在____________线之间移动,这两条纬线之间在地球上的五带中是________带。 (5)图中NOS弧线的经度是________。 22.读亚洲与欧洲、非洲的分界线图(图2-17),回答下列问题。(20分) (1)图中A是________洲,B是________洲,C是________洲。 (2)写出图中海域或湖泊的名称:D________,E________,F________,G________。 (3)图中字母属于亚洲和欧洲分界线的是________,亚洲与非洲的分界线是__________________(填名称),欧洲和非洲的分界线是________________________________(填名称)。 图2-17      图2-18 23.“一处水源供全球”是国际矿泉水行业通用的模式,该处水源必须是世界三大黄金水源(即阿尔卑斯山、大高加索山和长白山)之一。读中国某品牌矿泉水出口全球示意图(图2-18),回答有关问题。(8分) (1)该品牌矿泉水已出口全球五个大洲,其中①为________洲。 (2)该品牌矿泉水在运往②大洲的途中,需要经过的大洋③为______洋。 (3) a、b山脉中,代表大高加索山的是________。 (4)大约1.5亿年前,阿尔卑斯山曾经是古地中海的一部分。请用板块构造学说解释阿尔卑斯山的形成原因。 24.读六大板块示意图(图2-19),回答下列问题。(20分) (1)填出下列代号代表的板块名称: ①____________、②____________、⑤____________、 ⑥____________。 (2)据图判断,太平洋的面积在不断________(填“扩大”或“缩小”),大西洋的面积在不断________(填“扩大”或“缩小”)。 (3)板块与板块发生碰撞挤压会形成高大的山脉,如喜马拉雅山在不断升高,是因为它位于________板块与________板块的碰撞挤压地带;板块张裂可能会形成大洋,有人预言,位于________板块上的东非大裂谷将成为新的海洋。(均填代号) (4)试用板块理论解释我国台湾和西南边疆地区多地震的原因。 图2-19 参考答案 一、 1-20:BCDDC ACDAD BDCDD CAAAC 二、 21.(1)亚;非;北美;大西 (2)巴拿马;南美 (3)大洋;南极;北冰;印度 (4)南北回归;热 (5)20°W 22.(1)亚;欧;非 (2)里海;黑海;地中海;红海 (3)D、E;苏伊士运河;直布罗陀海峡、地中海 点拨:通过亚洲、欧洲和非洲的分界线图,认识到亚欧分界线除了乌拉尔山、乌拉尔河、大高加索山脉和土耳其海峡以外,还包括里海、黑海;欧洲、非洲的分界线是直布罗陀海峡、地中海;亚洲、非洲的分界线是苏伊士运河。 23.(1)欧 (2)太平 (3)b (4)阿尔卑斯山是被运动方向相对的亚欧板块和非洲板块碰撞挤压,隆起抬升形成的。 点拨:本题考查的是世界的海陆分布及变迁。图中①表示的是欧洲,②表示的是北美洲,③表示的是太平洋,a表示的是安第斯山脉,b表示的是大高加索山脉,阿尔卑斯山脉是由于亚欧板块和非洲板块碰撞挤压而形成。 24.(1)亚欧板块;非洲板块;美洲板块;南极洲板块 (2)缩小;扩大 (3)①;③;② (4)台湾位于亚欧板块和太平洋板块之间,地壳比较活跃,多地震;我国西南边疆地区位于亚欧板块与印度洋板块交界处,地壳比较活跃,多地震。 点拨:本题考查板块运动的相关知识,六大板块的位置以及相对运动是掌握的难点。一般来说,板块的内部相对稳定,而板块与板块的交界地带,地壳比较活跃。

    • 2019-08-09
    • 下载3次
    • 1255.5KB
  • ID:3-6105952 北师大版九年级上册数学随堂练习:矩形的性质含答案

    初中数学/北师大版/九年级上册/第一章 特殊平行四边形/2 矩形的性质与判定

    矩形的性质 一.填空题(共8小题,3*8=24) 1. 如图,在矩形ABCD中,对角线AC,BD相交于点O,点E,F分别是AO,AD的中点,若AB=6 cm,BC=8 cm,则△AEF的周长=____ cm. 2. 如图,在矩形ABCD中,AB=3,BC=4,则图中五个小矩形的周长之和为________. 3.如图,矩形OBCD的顶点C的坐标为(1,3),则对角线BD的长为_____. 4. 如图,Rt△ABC中,∠ACB=90°,AB=6,D是AB的中点,则CD=____. 5.如图,BE,CF都是△ABC的高,M为BC的中点,EF=5,BC=8,则△EFM的周长是_________. 6.如图,矩形ABCD的两对角线交于点O,过点O作AC的垂线EF,分别交AD,BC于点E,F,连接CE,已知△CDE的周长为24 cm,则矩形ABCD的周长是____ cm. 7. 如图,在矩形ABCD中,=,以点B为圆心,BC长为半径画弧,交边AD于点E.若AE·ED=,则矩形ABCD的面积为______. 8. 如图,在△ABC中,点D,E,F分别为边BC,AC,AB的中点,AH⊥BC于点H,若FD=8 cm,则HE等于 cm. 二、选择题(共10小题,3*10=30) 9.矩形具有而一般平行四边形不具有的性质是( ) A.对角线相等 B.对边相等 C.对角相等 D.对角线互相平分 10.如图,在矩形ABCD中,对角线AC,BD相交于点O,如果∠ADO=75°,那么∠AOD的度数是( ) A.30° B.55° C.60° D.75° 11.如图,在矩形ABCD中,AB

    • 2019-08-09
    • 下载2次
    • 223.12KB
  • ID:4-6088345 Unit 2 Let's play sports 单元检测卷(含答案)

    初中英语/牛津译林版/七年级上/Unit 2 Let's play sports

    Unit 2 1. 词形变化 1. I’m ______(real)sorry I can’t help you. 2. Are these books those football _______(play)? 3. Mrs. Smith likes cooking ________(well)in her family.She is good at it. 4. Our classroom is here. What about _______(they)? 5. Phelps is one of the best ________(swim) in the world. 2. 句型转换 1. We often do our homework at school.(改为否定句) We ______ _______ _______our homework at school. 2.Simon does his homework at home after supper.(对划线部分提问) ________ and _______ ________Simon _______ his homework? 3.The girl with glasses is my cousin. (对划线部分提问) ________ ________ is ________cousisn? 3. 单词辨音 ( )1.A.table B. favourite C. master D. grade ( )2.A.city B. silk C. film D. Chinese ( )3.A.wash B. watch C. want D. water ( )4.A.tall B. walk C. ball D. also ( )5.A.just B. cute C. luck D. duck ( )6.A.yes B. help C. lend D. these ( )7.A.blouse B. young C. country D. cousin ( )8.A.close B. wrong C. go D. hello ( )9.A..plays B. wants C. reads D. draws ( )10.A.does B. studies C. goes D. classes 4. 根据句意和汉语注释写出单词的正确形式。 1. It’s _________(真的)that we are going to have a school trip next week? 2. She has two ________(排球)lessons every week. 3. Do you know who Simon’s ________(偶像)are? 4. ---What _______(其他的)would you like? –No,thanks. 5. My father likes watching ________(体育)news every day. 6. They are__________(成员)of the football team. 7. My mother enjoys _________(购物) every Suturday. 8. Playing computer games is much ____________(享乐) 9. There is a ______(碗)of rice on the table. 10. Call me when you are ________(空闲的)。 5. 单项选择 1. There is ________ “u” and _______“s” in the word “us”. A.a ;an B.an ;a C.a ;a D.an ;an 2._______ of the children _______an apple now. A.Each ;has B.Every ;have C.Each ;is having D.Everyone ;has 3.---________does the girl go swimming every week? ---Twice a week. A.How often B.How long C.Does he D.Is he 4.Millie walks back ______every day. A.to home B.for home C.home D.at home 5.---Shall we _________in the river? ---Sorry,I can’t My parents often tell me _______that. A.swim ;don’t do B.swim ;not to do C.swimming ;not do D.swimming ;not to do 6.What ______things do you want to have for dinner tonight? A.else B.other C.others D.another 7.Miss Wang is a _____teacher .She teaches _______. A.good.well B.well ;good C.good ;good D.well ;well 8.What are you going to _____about the picnic next week ? A.talk B.tell C.say D.speak 9.The girl ______red trousers _____music very much. A.has ;likes B.has ;likes C.with ;like D. in ;likes 10.Her classmates _____her.And she _______likes them. A.like all ;too B.all like ;also C.are all like ;also D.are all like ;too 11.Good news ! We will have a party this Friday afternoon. ---Oh,_______? A.OK B.all right C.no D.really 12.Where ______ these foreign (国外的) students _______? A.are ;come from B.is ;from C.do ; come from D.does ;from 13.---What’s your cousin like? ---____________. A.He is Tom B.He is thirteen C.He is short D.He likes sports. 14._______your brother in any club? A. Do B. Does C. Is D. Are 15.---Would you like to go to the park on Tuesday? ---________.But I’m too busy. A. Yes, I like it. B. Yes, I’d love to C. Yes, I do D. No, not at all 六.完形填空 Cui Hao is a middle school student now. He's very???1?to come to the new school. He?? 2?new teachers and many friends.??3??are all very friendly. He often gets up at 7:00 in the morning.??4???he eats breakfast at 7:20. He usually comes to school at 7:40. Classes??5??at 8:00. He has Math, Chinese, English lessons??6???8:00 to11:00. In the afternoon, He has other lessons???7???Music.Art, P.E and Computer. He often plays?8?his classmates after 5:00. He likes playing football. He eats dinner at 6:30. Usually he doesn't?9 TV in the evening. He does his homework. He goes to bed at about 9:20. He???10??his day very much. 1.A.beautiful??? ???? B.polite?????? ?? C.happy????? ????????? D.late 2.A.have?????? ???? B.there is????? ? C.there are?? ?????????? D.has 3.A.They????? ????? B.He????????? C.We ????????????????? D.Their 4.A.Then?? ???????? B.After??????? C.When?????? ???????? D.Again 5.A.begins?? ????????? B.begin?????? ?? C.have??? ???????????? D.has 6.A.at????? ?????????? B.from?????? ?? C.about?????? ???????? D.in 7.A.like? ????????????? B.are like????? ? C.likes???????? ?????? D.is like 8.A.and???? ????????? B.to???????? ??? C.with???????? ????????????? D.of????????????????????????????????????? 9.A.look,??? ???????? B.read????? ???C.see?????????? ????? D.watch 10.A.works ???????? B.starts??????? C.studies?????? ??????? D.enjoys 七.阅读理解 A In a small village, there is a teacher, a doctor, a driver and a policeman. They are all good friends. What are their names? One is Mike, one is Jack, one is Tom and the other is John. Mike’s, Jack’s and Tom’s children are classmates. John has not any children. He teaches his friends’ children at school. Mike has a hen and he gives the driver and the doctor eggs. Jack’s child goes to school to the doctor’s house. The doctor’s is behind Jack’s. (??? )6. Do they all have a child? ???? A. Yes, they do.?????? B. We don’t know ???? C. Two of them.?????? D. Three of them (??? )7. What’s Mike? He’s a ______ ???? A. doctor??? B. driver??? C. teacher???? D. police man (??? )8. What’s Tom? He’s a ______ ???? A. doctor??? B. driver???? C. teacher???? D. policeman (??? )9. Who has a hen????? A. Mike??? B. Tom??? C. Jack??? D. John (??? )10. Whose house is next to Jack’s? ???? A. Mike’s??? B. Tom’s???? C. Jack’s???? D. John’s B ???? Old John goes to see a doctor.?The doctor looks over (检查) him carefully and says, "Medicine?can't help you. You must have a good rest. Go to a quiet place for a month. Go to bed early,drink?some milk,walk a lot and smoke one cigar (抽一支雪茄烟) a day." "Thank you very much," says?Old John,"I can do everything you say." ???? Four weeks later,Old John comes to the doctor again. "Well," says the doctor. "I am glad to seeyou.??You look much younger." ???? "Oh,doctor," says Old John, "I feel quite well now. I have a good rest. I go to bed early. I?drink?a lot of milk and walk a lot.??Your advice (建议) helps me.??But you ask me to smoke one cigar a?day, and it nearly kills me at first. It is no joke (笑话) to smoke at my age. " 1. The doctor ____. A. asks him to take some medicine B. asks him not to take any medicine C. doesn't say any word about medicine D. gives him some medicine 2. Old John ____ after four weeks.?? A.???is young???? B. doesn't? get well?? C. gets well D. is old 3.?Which one is true (正确)????? A. Old John smokes before???? B. Old John doesn't smoke before. C. Old John doesn't smoke a cigar a day..? D. Old John smokes less than before (比以前少) 4. What does Old John need???? A. Some medicine.??? B. Some water.??? C. A lot of rest.?? D.??A cigar. 5.?The best title (标题) of this story should be____.??? A. Old John??????????????????? B. Old John is ill????? C. The doctor's advice (建议)???? D.?Old John Does As the Doctor Asks Him 八.动词填空 1.One of us _________( be not )in the Football Club. 2.Simon _________(not fly)kites on Sunday sometimes. 3.Where _______the Smiths ________(live)now? 4.Kitty,________(not look)out of the window in class please. 5.My friend Jack,together with some boys usually _______(carry)water in his class. 6.Mr.Wu hopes his students ________(get)good results in the exam next week. 7.Jim always lets me _______(make)model planes for him. 8.He doesn’t enjoy_________(get)up early on Saturdays. 9.I’d like ________(shop)with my friends this evening. 10.The poor student wants ________(go)to school like others. 九.完成句子 1.每天运动使那个老人看起来强壮。 _________ _________every day _______the old man _______ _______ . 2.--你爸爸经常打乒乓球吗?--当然,他还经常看电视比赛。 ---_______your father often play table ________? ---_______ _______.And he often _______games _________TV,too. 3.--下周三和我一起画画怎么样? --好主意。 ---______ ______ _____ _____ me next Wednesday ?---Good idea. 4.在周末他经常和同学们一起讨论篮球。 He often ______ _______basketball _____his classmates ______ ________. 参考答案 一.词形变化 1.really 2. players’ 3.best 4.their 5.swimmers 二.句型转换 1.don’t often do 2.When where does do 3.Which girl your 三.单词辨音 CDDDB DABBD 四.根据句意和汉语注释写出单词的正确形式 1.true 2.volleyball 3.heroes 4.else 5.sports 6.members 7.shopping 8.fun 9.bowl 10.free 五.单项填空 AAACB BACDB DCCCB 6. 完形填空 CDCAB BACDD 7. 阅读理解 DAAAB BCBDC 8. 动词填空 1.isn’t 2.doesn’t fly 3.do live 4.don’t look 5.carries 6.will get 7.make 8. getting 9.to shop 10.to go 九.完成句子 1.Doing exercise ;makes ;look young 2.Does tennis ;Of course matches on 3.How about drawing with 4.talks about with at weekends

    • 2019-08-02
    • 下载1次
    • 56.5KB
  • ID:4-6088344 Unit 1 My name’s Gina 单元检测卷(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/七年级上/Unit 1 My name’s Gina./本单元综合与测试

    Unit 1 一.词形变化 1.Han Mei has ________(dance)lessons at weekends. 2.Our school is beautiful. What about ________(you)? 3.Amy likes playing basketball and he plays it ________(good). 4.Millie is a member of the _________(read) Club. 5.Jack and Joe often fly_________(kite) in the park on Sundays. 二.句型转换 1.The girl’s name is Mary.(改为一般疑问句,并作肯定回答) ______the girl’s name Mary?Yes,______ _______. 2.My uncle is a doctor.(对划线部分提问) ________ ________ _________uncle? 3.Her hair is long and black.(改为同义句) She ______ _______ _______ _______. 三.单词拼写 ( )1.A.usually B. use C. under D.excuse ( )2.A.school B. afternoon C. foot D.zoo ( )3.A.bike B.fine C.kite D.ski ( )4.A.land B.can C.glad D.many ( )5.A.half B.hard C.grandparent D.last ( )6.A.before B.because C.behind D.she ( )7.A.blouse B.uncle C.country D.cousin ( )8.A.close B.wrong C.go D.hello ( )9.A.water B.want C.watch D.what ( )10.A.eleven B.exercise C.enjoy D.orange 四.根据句意和汉语注释写出单词的正确形式。 1.What’s the _______(年龄)of your grandfather ?He looks young. 2.How many ________(年级)does a middle school usually have? 3.Mr.Chen always _________(戴着)his glasses. 4.My little sister is very ________(讨人喜欢).We all love her. 5.__________(游泳)and football are my favourite. 6.The________(主人)of the dog takes it for a walk after supper every day. 7.One of my ________(爱好)is singing. 8.Can you tell me your __________(同学)names? 9.The pretty girl in a white dress is tall and ________(苗条)。 10.What do you think of her _________(相貌)? 五.单项填空。 1.---What ____do you like best ?---Football. A.music B.sport C.food D.drink 2.She likes reading books ______famous people. A.about B.with C.in D.to 3._______late for school again? A.Does he be B.Are he C.Does he D.Is he 4.---What is your cousin like? --- _____________. A.He is tall B.He is a student C.He is 14 D.He likes reading 5.He goes to school by bus,but walks____after school. A.home B.his home C.to home D.the home 6._____there ______orange in the bottle? A.Are,any B.Is ,any C.Are,some D.Is ,have 7.He with his parents often______dinner at home. A.have B.has C.to have D.having 8.---Is your father a teacher? ---_______.He looks after animals in Beijing Zoo. A.Yes,he is . B.No,he isn’t C.No,he doesn’t D.Yes,he does 9.---Why _____Daniel _____so happy?---Because his football team wins the match. A.do ;look B.does ;look C.does ;watch D.do ;watches 10.It’s time ______breakfast,dear.Wash your hands first. A.on B.to have C.at D.in 11.This is my dog.______name is Puppy. A.It’s B.Its C.It D.Its’ 12._______are good friends. A.I,you and he B.You,he and I C.You,I and he D.I ,he and you 13.---_______is Tom.He is from England. ---Glad to see you. A.He B.She C.This D.That 14.The boy _____short hair likes helping others. A.has B.have C.in D.with 15.Excuse me.How do you ____it ____English. A.tell,in B.say,in C.say,with D.speak,with 六.完形填空 The Greens??1??in?Hamilton.It is a??2??town.Grandpa Mark is 70 years old.He likes going fishing with Ryan and??3??chess(象棋)with his friends.The Greens often have??Grandpa’s fish??4??supper.Football is Ryan’?5??sport.He often plays it after class.Ryan’s father,Peter,is an English teacher.He is good at basketball.He is??6??the basketball team of the town.Ryan has a sister.Her name is Betty.Betty likes swimming very much.She often swims during the summer holidays.Ryan and Betty like to??7??their father playing with other teams.Ryan’s mother,Diana,likes sports,?8??She is good at??9??tennis(网球).Hamilton is small,?10??they love it. (?????)1.A.1ive?????????B.1ives?????????C.is live??????????D.are live (?????)2.A.small beautiful B.beautiful small??C.big beautiful????D.beautiful big (?????)3.A.to play???????B.playing????????C.play???????????D.plays (?????)4.A.at???????????B.on????????????C.for????????????D.with (?????)5.A.the best???????B.favourite??????C.better?????????D.good (?????)6.A.for???????????B.at????????????C.with??????????D.on (?????)7.A.watch?????????B.see???????????C.look??????????D.look at (?????)8.A.also???????????B.all???????????C.either?????????D.too (?????)9.A.play???????????B.plays?????????C.playing???????D.to play (?????)10.A.but???????????B.and??????????C.then??????????D.or 七.阅读理解 A Paris?is a very nice city.?Mrs Curie often goes there and has a good time.?Mrs Curie is old and very forgetful(健忘的),so she often can’t find her way.?Now she sees a man near a bus stop.?“I?can ask him the way.”?she says.?“Excuse me,”?she says in French.?“But can you tell me the way to Notre Dame de?Paris(巴黎圣母院)”,please??But the man doesn’t answer her.?He doesn’t know French.?He is an?Australian!?Then he puts his hand into his coat and takes out a small book.?He opens it and finds a phrase(短语).He reads,?“I’m sorry.?I?don’t know French.” (??? )1.?How does Mrs Curie like?Paris? A.?She likes it a little.????????????????B.?She likes it very much.????????????????C.?She doesn’t like it at all. (??? )2.?Mrs Curie wants to go to________. A.?her mother’s house in?Paris? B.?a school in?Paris C. a great church in?Paris (??? )3.?Where is the man from? A.?He is from?England.????????????????B.?He is from?Paris.????????????????C.?He is from?Australia. (??? )4.?From the text, we know____________. A.?the man doesn’t tell Mrs Curie the way???????????B.?the man is a bus driver? C.?the man is not friendly to Mrs Curie (??? )5.?What language does the man speak? A.?French??????????????????????B.?English????????????C.?Russian B This term we have a new teacher of English. His name is Mr. Peterson. He comes from Australia, but now he lives in a tall building in Wuxi. he is not very tall and he is thin. He has a round face and small blue eyes. He wears glasses and they make him look smart. He has dark brown hair. ?? Mr. Peterson works very hard. In class, he has many good ideas to make the class very interesting. We all like his class. After class, he always encourages us to speak more English. Sometimes, he plays games with us. He is very strong and he can play basketball and football very well. He is good at sport. Sometimes he plays table tennis with us, but he doesn’t play it very well. ?? Mr. Peterson loves living in China very much. He enjoys lots of things in China. He really loves eating Chinese food. He loves travelling in China too. He is going to visit Xi’an next month. (???? )? 6.? What does Mr. Peterson do? ??????????? A. A doctor.?? B. A teacher?? C. A farmer??? D. A worker (???? )? 7.? We can’t use ________ to describe (描述) Mr. Green. ??????????? A. tall??????? B. thin?????? C. smart?????? D. hard-working (???? )? 8.? How many ball games is Mr. Peterson good at? ??????????? A.? 4???????? ?B. 3????????? C. 2???????? D.1 (???? )? 9. The underlined (划线的) word “encourage” means _______in Chinese. ??????????? A. 阻止?????? B. 嘲笑?????? C. 逼迫?????? D. 鼓励 (???? )? 10. Which of the following is NOT true? A.???? Mr. Peterson is a very good English teacher. B.???? Mr. Peterson enjoys playing computer games. C.???? Mr. Peterson is a very good football player. D.???? Mr. Peterson enjoys his life in China. 八.动词填空 1.---How ______(be)your father ?---Fine,thanks. 2. ______(be)you happy to see your old friends? 3.The white trousers _______(not be)Billy’s. 4.“I”______(be)an important letter. 5._______(be)Daniel and Simon members of the Music Club? 6.Who _________(finish) the homework very early in the evening? 7.The twins enjoy__________(chat) on the Internet. 8.Let him _________(draw)a picture on the blackboard. 9.What about _________(eat) some fish and chips for lunch? 10.Simon,___________(not open)the door.It’s cold outside. 九.完成句子 1.我的爱好是跑步,你呢? My ________ ________ ________ .What about _______? 2.Sandy 是北京人,但她现在和父母一起住在上海。 Sandy______ ______Beijing,but she _______ _______her parents in Shanghai. 3.那位母亲不知道怎样照顾她的宝宝。 The mother doesn’t know ______ ________ ______ _________her baby. 4.我们的老师都对我们很好。 Our teachers ______ ________ _______ ________us. 5.Nick 在学校有许多朋友,大家都喜欢他。 Nick ______ _______ ________at school and ______likes him. ? 参考答案 一.词形变化 1.dancing 2.yours 3.well 4.Reading 5.kites 二.句型转换 1.Is ; it is 2.What is your 3. has long black hair 三.单词辨音 CCDDC DABAA 四.适当形式 1.age 2.grades 3.wears 4.cute 5.Swimming 6.master 7.hobbies 8. classmates’ 9.slim 10.looks 五.单项选择 BADAA BBBBB BBCDB 六.完形填空 ABBCB DAACA 七.阅读理解 BCCAA BACDB 八.动词填空 1.is 2.Are 3.aren’t 4.is 5.Are 6.finishes 7.chatting 8.draw 9.eating 10.don’t open 九.完成句子 1.hobby is running yours 2.is from lives with 3.how to look after 4.are all kind to 5.has many friends everyone

    • 2019-08-02
    • 下载4次
    • 51KB
  • ID:4-6088338 Unit 4 What’s the best movie theater? 单元预习试卷(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 4 What’s the best movie theater?/本单元综合与测试

    Unit 4 一、单项选择(每题1分,共15分) 1. —What can I do for you, sir? —Tomorrow is my son’s birthday. I want to ________ a gift for him. A. share??????????? B. choose C. dream ??????????????????? D. give 2. She is_______ singer in China now. A. most popular B. the most popular C. more popular D. popular 3. I’m very proud that Beijing is one of ______ cities in the world. A. big B. bigger C. biggest D. the biggest 4. ________ isn't always easy to enjoy yourself on holidays, because there are too many people everywhere. A. That B. This C. One D. It 5.AlphaGo has beaten the top professional go(围棋) player. So many people think it's________ go player in the world. A.a good B.a better C.the best D.good 6. —________ did you think of the 6th Chinese Film Festival in France, Jane? —Oh, it was great. A. How B. What C. Which D. Why 7. —When will Joe come here again? —Next Tuesday or Wednesday. It’s up ________ him. A. on?????????????????B. for C. to ? ? ? ? ? ?D. with 8. Parents play a role in ________ their children. A.teach B.teaches C.to teach D.teaching 9. Nanjing isn’t so large _________Shanghai. However, it’s the second ______ city in East China. A. like; largest B. as; largest C. like; large D. as; large 10. —Did Kate do best in the final exam? —No, but of all the students she did______. A. the most careful B. more careful C. most carefully D. more carefully 11. I watched a show by Mahua FunAge at the ________ yesterday. It was really wonderful. A. library ? ? ? ? ?B. museum C. hospital???? ????????? D. theater 12.This temple is one of _______buildings in the town. We must take action to protect it. A.old B.older C.oldest D.the oldest 13.—I don't think history is more useful than physics. —I disagree. In my opinion, history is ________ physics. A.as useful as B.not so useful as C.less useful than D.the most useful of 14. —________ is the bus stop from your school? —6 minutes by bike. A. How far B. How long C. How often D. How much 15. My cousin started to play the guitar at the age of five. Now he becomes ________ in it. A. the more interested B. more interested and interested??? C. more and more interested D. interested and interested 二、完形填空(每空1分,共15分) Do you know that many different __1__of birds can imitate (模仿) people's words?African grey parrots (非洲灰鹦鹉) are a good __2__.Now let's have a look at the following two birds. Every December in London,a Bird Show tries to __3__the best “talking” bird in the world.One bird named Prudle stood out.She __4__the prize for 12 years from 1965 to 1976. Prudle came __5__Uganda.She was very __6__.She knew almost 800 English words.She was also the __7__bird in the world that lived in a cage.Her owner took care of her until she __8__in 1994,at the age of 35. A different kind of bird named Puck joined the __9__in 1993.Puck was __10__.It knew more English words __11__Prudle did.Puck knew __12__1,700 words. Many students think that learning a new __13__is pretty difficult.They can't __14__the words.__15__if a bird can do it,anybody can do it.So come on!Everybody can do it more easily. 1.A.colors B.names C.kinds D.places 2.A.example B.report C.idea D.program 3.A.see B.choose C.visit D.act 4.A.gave B.made C.sold D.won 5.A.to B.through C.from D.with 6.A.shy B.angry C.talented D.poor 7.A.oldest B.most C.worst D.biggest 8.A.felt B.came C.died D.looked 9.A.subject B.show C.club D.movie 10.A.excellent B.interesting C.special D.serious 11.A.so B.as C.than D.like 12.A.too much B.more than C.lots of D.in fact 13.A.language B.word C.class D.bird 14.A.know B.remember C.speak D.write 15.A.Although B.Because C.So D.But 三、阅读理解(每题2分,共26分) A One Saturday morning, Jimmy got up very early. He ran into the kitchen and ate breakfast with his mom. After they finished, Jimmy went to the door. “What will you do?” asked Mom. “I will play on the swing,” said Jimmy. “I don’t think it’s a good idea,” said Mom. “It’s raining.” Jimmy went to the window and looked out. The swing was wet. He sighed (叹气) and went to the kitchen again. “I don’t like it when it rains,” said Jimmy. “I want to play outside.” “You can play outside tomorrow,” said Mom. “How can I get to tomorrow? Can I run to tomorrow now? I go really fast when I run,” asked Jimmy. “I don’t think that will work,”?said Mom.?“Time goes in a certain rhythm (某种规律). You can’t change it. But when you have a lot to do, time seems to go fast.” “What can I do?” asked Jimmy. “Why don’t you call Mack?” asked Mom. “ Maybe he can play with you.” Jimmy called Mack and he arrived in minutes. First Jimmy and Mack played computer games and watched TV in the living room. After that, they went to Jimmy’s room and made a model plane together. Soon, it was time for Mack to go home. The rain stopped at about 6:00 p.m., and Jimmy went out with his mom to have supper in a new restaurant. On their way home, Mom asked Jimmy, “Did you have a good day?” “Yes, it went fast,” said Jimmy happily. 1. What did Jimmy plan to do after he finished his breakfast? A. To go shopping with his mom. B. To play on the swing.???? C. To do his homework.????? D. To visit Mack.????? 2. How did Jimmy feel when he found it was raining outside? A. Surprised.???? ???B. Excited.? C. Sad.???? ?????? D. Afraid.?? 3. What did Jimmy and Mack do together? ①?Played computer games.?? ②?Watched TV.??? ???? ③?Read storybooks. ④?Made a model plane. A.?①②④???? ????B.?②③④ C.?①③④????? ???D.?①②③ 4. Who did Jimmy have supper with??? A. His mom and dad.???? B. Mack and his mom. C. Mack.? D. His mom.?????? 5. What does the writer want to tell us from the passage? A. We should do our best to make our mom happy. B. We should always do what we planned to do.????? C. Time goes by fast when we are busy.???? D. Friends should always be together.?? B Anna wants to become a top guitarist in the future (未来). She began to play the guitar two years ago when she saw her father play it at home. “I love the guitar, so I always play it at home. When I found she was also interested in it, I began to teach her,” said her father. Soon Anna was good at playing it. Then she began to take guitar lessons in Band School every Saturday to learn more from musicians there. Anna studied hard at Band School, and soon she was able to take part in (参加) the school's music concert. Anna was the youngest player. Most students felt nervous when they took part in the concert for the first time, but Anna didn't. She was very relaxed, and she gave a really fantastic performance. Many people see her performance online, and Anna is becoming famous in her town now. “Boys usually take up the guitar, but very few girls choose it. I hope more girls can play it in the future,” said Anna. Anna's father bought her a new guitar last month and she plans to start a band herself later this year. 6. Who taught Anna to play the guitar at first? A. Her mother. B. Her father. C. Her uncle. D. Her aunt. 7. How often did Anna go to Band School? A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week. D. Four times a week. 8. What does the underlined word “nervous” in Paragraph 2 mean in Chinese? A. 感激的 B. 残忍的 C. 舒服的 D. 紧张的 9. What does Anna plan to do later this year? A. To become a teacher. B. To write a book. C. To start a band. D. To have a concert. 10. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Anna did well in Band School. B. Not many people know Anna in her town. C. The guitar is more popular with girls than boys in Anna's town. D. Anna's father doesn't want her to play the guitar in the future. C June came and the hottest month of the year began. A lot of travelers came to the city by the sea. All of the hotels were full except Mr. Johnson’s. The prices of all the rooms were the lowest in the city but few people stayed there. The fire broke out three times in a year and four travelers died in the accidents. Most workers left there and found jobs in other hotels. Mr. Johnson had to do most work by himself. It was eleven o’clock. Most rooms were still empty. Mr. Johnson worked for the whole day and was very tired. He went to close the gate when a young man came in, with a big bag in his hand. “What can I do for you, sir?” asked Mr. Johnson. “The cheapest room in your hotel!” “OK,” said Mr. Johnson, “but it’s on the top floor.” “It doesn’t matter. I think you have a lift in your hotel.” “Of course, sir,” said the manager. “It’ll take you right there. By the way, may I keep your bag for you?” “No, thanks. There’s nothing expensive in it but a long rope.” “Oh? What do you bring it with you for?” “I’m afraid another fire will happen in your hotel. If it does, I’ll throw the rope out of the window so that I’ll be able to escape(逃脱) from it.” “Yes?” Mr. Johnson said in surprise. “So you have to pay for the bill before you go to your room.” 11.________, so most rooms were empty. A. The travelers wanted to stay outside B. The travelers went out for dinner C. A few travelers died in Mr. Johnson’s hotel D. Mr. Johnson was bad to the travelers 12.The young man went in the hotel to ________. A. put his bag there B. look for something C. talk to Mr. Johnson D. stay the night 13.Mr. Johnson asked the young man to pay because he was afraid ________. A. the young man could hurt him B. the young man could take something away C. the young man could leave without paying any money D. his hotel would be on fire again 四、词汇运用(每空1分,共10分) 1. —How was your weekend, Jimmy? —P good! I had a wonderful time on the beach. 2. —All the visitors were satisfied (满意的) with the s in your hotel. —Sure. We are very friendly. 3. —What kind of soup is on the m today?—Tomato and egg soup. 4. —The Greens will ask us for a m this evening. —Really? Which restaurant will we go to? 5. —Bob's paintings are really bad.—Yeah! But his brother's look much w . 6. Of all the ________ (theater), Big Cinema is the biggest. 7. In our class, Mike's home is the ________ (close) to school. 8. Excuse me, sir. Get me three ________ (ticket), please. 9. Who works ________ (careful), Lisa, Linda or Helen? 10. Sonia's dream is to be a ________ (report) like her aunt. 五、按要求完成句子(每题2分,共30分) 1. 故事不需要是真的,你可以编一个。 The story doesn't need to be true. You can ________ ________ one. 2. 在天空中,我们看见各种各样的风筝。 We saw ________ ________ ________ kites in the sky. 3. 托尼,你来决定去哪儿吃午饭吧。 Tony, ________ ________ ________ you to decide where to go for lunch. 4. 例如,约翰就是一个优秀的学生。 John, ________ ________, is an excellent student. 5. 这两种文化有许多相同之处。 The two cultures ________ a lot ________ ________. 6.这家电影院有最好的音响。 7.影视城等待的时间最短。 8.她认为这家商店是最贵的。 9.这个广播电台正在播放最无聊的音乐。 10.我可以问你一些问题吗? 11. I think Jason’s has the best service in town. (改为否定句) I _______ _______ Jason’s _______ the best service in town. 12. Jim is thinner than the other two. (改为同义句) Jim is _________ __________ _________ the three. 13. Jack’s sells clothes the most cheaply of all. (改为同义句) Jack’s sells clothes ___________ __________ than the others. 14. The radio station is the best. (对画线部分提问) __________ __________ the radio station? 15. The meal is ten yuan. (对画线部分提问) ___________ __________is the meal? 参考答案 一、单选 1-5 BBDDC 6-10 BCDBC 11-15DDAAC 二、完型 1-5CABDC 6-10CACBA 11-15CBABD 三、阅读 1-5BCADC 6-10BADCA 11-13CDC 四、词汇运用 1. Pretty 2. service 3. menu 4. meal 5. worse 6. theaters 7. closest 8. tickets 9. (the) most carefully 10. reporter 五、完成句子 1. make up 2. all kinds of 3. it's up to 4. for example 5. have; in common 6.This movie theater has the best sound. 7.Screen City has the shortest waiting time. 8.She thinks the shop is the most expensive. 9.This radio station is playing the most boring music. 10.Can I ask you some questions? 11. don’t think;has 12. the thinnest of 13. more cheaply 14. How is 15. How much

    • 2019-08-02
    • 下载4次
    • 54KB
  • ID:4-6088336 Unit 3 I’m more outgoing than my sister 单元预习试卷(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 3 I’m more outgoing than my sister./本单元综合与测试

    Unit 3 一、单项选择(每题1分,共15分) 1. Joe, you can go to the party ________ you come back before 10 o'clock tonight. A. as long as ? ? ?? B. because C. when ? ? ? ? ? ? ? D. though?? 2. I haven’t seen Dan for so many years. ________, I can’t even remember what he looks like. A. At least ? ? ? ? ? ? B. In fact C. In the end??? ????????? D. All in all 3. Alice is good ________ children. She dreams of being a teacher. A. at?????? ????????????? B. for????? C. in?????? ???????????????? D. with 4.?—The pancakes here are ________ than those from anywhere else. —Yeah, I often come here. A. delicious ? ? ? B. more delicious???? C. less delicious ?? D. the more delicious 5. —Do you have any brothers, Bill? —Yes, I have two brothers. ________ of them live in London.?? A. Each??? ???????????????? B. None??? C. All???? ?????????????????? D. Both 6.—The girl is talented ________ singing. She sings very well like a bird. —So she is. A.of B.between C.to D.in 7. She isn’t short. She is _______now than last year. A. short B . tall C. taller D. shorter 8.He always ________the match when we play ping?pong. A.beat B.win C.beats D.wins 9. —Jack, do you know when the train leaves? —Sorry, I don’t. But you can get the ________ you need on the Internet. A. information???? ????? B. number? C. question???? ????????? D. story 10.My brother is ________ more outgoing than me. A.more  B.most  C.a little  D.Little 11. He is __________ more outgoing than his brother. A. very B. more C. much D. too 12.—This watch is expensive. Do you have a little ________ ones? —Yes, madam. Look, this one is ¥4188, and that one costs only¥2588. A.cheap B.cheaper C.cheapest D.the cheapest 13. —Jill, do you know which one is Mrs. Miller? —Yes. She’s the one ________ long curly hair. A. on?????????????????????????? B. for C. in ? ? ? ? ? ? ? ? ?D. with 14.—Which do young people prefer, music or sports? —Both. Music is ________ sports. A.as popular as B.not as popular as C.more popular than D.less popular than 15.??—Mark, how was your visit to the 4th China (Shanghai) International Technology Fair (第四届中国(上海)国际技术进出口交易会)??? —________. I learned a lot.?? A. Sounds good ? ? ? ? ? ? ? B. It was fantastic?? C. That will be OK ? ? ? ? ? ? D. Forget it 二、完形填空(每空1分,共15分) It's nice to have friends.Well,how can we have friends? First,spend __1__time with people.If you want to make friends,you need to __2__people.You can go to places __3__coffee bars or clubs to meet people. Then,__4__your friend.Once (一旦) you __5__to make friends with someone,you must care __6__him or her.“A true friend reaches __7__your hands and touches your heart.” __8__it's not necessary for you and your friend to be the same,you need to know him or her.You should help him or her when he or she has __9__problems. Next,be a good listener.It's important to show that you're __10__in others.Listen __11__to what people say and take time to learn more about __12__. At last,encourage your friends.Good friends will __13__ both good and bad times.Never laugh at your __14__in front of others.If someone is laughing at your friend,you should __15__him or her. 1.A.less  B.more  C.good D.bad 2.A.meet B.meeting C.met D.meet with 3.A.to B.with C.like D.between 4.A.care about B.look at C.worry about D.ask for 5.A.stop B.forget C.ask D.decide 6.A.at B.in C.about D.after 7.A.for B.at C.after D.in 8.A.Or B.Because C.Although D.If 9.A.no B.some C.few D.other 10.A.interested B.interesting C.interest D.interest 11.A.clearly B.quickly C.truly D.carefully 12.A.you B.him C.her D.them 13.A.have B.try C.share D.break 14.A.friend B.classmate C.parent D.teacher 15.A.stop B.to stop C.stopping D.stopped 三、阅读理解(每题2分,共26分) A Harry keeps a diary. He writes every day. Here is his diary for a week in June. Monday June 15th. It rained all day, so we did not do any sports. We stayed in our classroom and read library books. Tuesday June 16th. I missed (错过) the bus and was late for school. It wasn’t my fault. The bus was 10 minutes early. Wednesday June 17th. I had an English test today. I got an A+. It’s my best grade ever! I made only one spelling mistake (错误). Thursday June 18th. I went swimming with Adam and Steve. Steve is a good swimmer and he taught us a lot. I hope (希望) he will win the school swimming competition next Monday. Friday June 19th. I didn’t go to school. I caught a cold at the swimming pool. I stayed in bed and slept all day. I felt better in the evening. Mom didn’t go to work. She looked after (照顾) me at home. Saturday June 20th. I feel much better today, but Mom made me stay at home. I watched TV all day. It was boring. Sunday June 21st. I didn’t do anything interesting today. 根据材料内容选择最佳答案。 1. What did Harry do on Monday? A. He slept all day.?????? B. He did some reading. C. He went to the library. D. He watched a lot of TV.??? 2. What does the underlined word “fault” mean? A. 职责 B. 理由 C. 权利? D. 过错 3. How did Harry feel on Wednesday? A. Happy. B. Sorry. C. Bored. D. Tired.? 4. There was a swimming competition in Harry’s school on _________. A. June 15th?? B. June 18th C. June 22nd?? D. June 25th 5. Why didn’t Harry’s mother go to work on Friday? A. Because the weather was bad. B. Because she had to go to a doctor.??? C. Because she had to look after Harry at home. D. Because the bus was 10 minutes early and she missed it. B Hello! My name is Sara and I'm thirteen years old. I'm from Spain. My best friend is Mary. She is from Poland and one year older than me. She came to Spain with her family five years ago. At the beginning she couldn't speak Spanish well but now it's different. She's very hard-working at school and she's?fluent?in Spanish now. Mary is tall and beautiful. She has long curly brown hair and brown eyes. We are in the same school and she lives not far from my home. We often go home together. After school we also spend some time together. Because I'm better at math and science and she is better at history and geography, we can always help each other with our homework. She also likes reading very much. Last year she won a special prize for the best reader in our class. My friend is not very sporty. She doesn't like team games but she likes swimming. I like sports and we go swimming together every Saturday morning. She's a little shy with new people but with me she's friendly! I like her and she always brings out the best in me. I really hope we can be best friends for life! 6. How old is Mary? A. 12.? ?B. 13. ???C. 14.?? ??D. 15. 7. What does the underlined word “fluent” mean in Chinese? A.?乐观的????? ?B.?悲观的? C.?生硬的?????? D.?流利的 8. ?From the passage, we can know that Mary _______. A. comes from Spain B. is short but beautiful C. lives near Sara's home D. has long curly blonde hair 9. At what subjects is Sara better than Mary? A. Math and history. ???B. Science and geography. C. Math and science. D. History and geography.? 10. Which of the following is?TRUE?according to the passage? A. Mary is sporty and likes team sports a lot. B. Sara and Mary go swimming once a week. C. Sara got a prize for the best reader last year. D. Sara and Mary are both shy with new people.? C Many teenagers(青少年) feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members don’t know them as well as their friends do. In large families, it is quite often for brothers and sisters to fight with each other and then they can only go to their friends for some ideas. It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone. This communication(交际) is very important in children’s growing up, because friends can discuss(讨论) something. These things are difficult to say to their family members. However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents may even stop their children from meeting their good friends. Have you ever thought of the following questions? Who chooses your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend your parents don’t like? Your_answers_are_welcome. 11.When teenagers have something difficult to say to their parents, they usually ________. A. stay alone at home B. fight with their parents C. discuss it with their friends D. go to their brothers and sisters for help 12.The underlined sentence “Your answers are welcome.” means “________.” A. You are welcome to discuss the questions with us B. We’ve got no idea, so your answers are welcome C. Your answers are always right D. You can give us all the right answers 13.Which of the following is the writer’s attitude(态度)? A. Parents should choose friends for their children. B. Children should choose everything they like. C. Parents should understand their children better. D. Teenagers should only go to their friends for help. 四、词汇运用(每空1分,共10分) 1. They ________(share) the cake between them. 2. The music in this store is ________(loud) than that in that store. 3. All the ________(kid) in my class can read. 4. Mr. Black is as ________(serious) as his father. 5.—How was your school trip, Jimmy? —It was f________(fantasy). My classmates and I had a wonderful time on the beach. 6. Mr. White usually wears T-shirts and jeans. But sometimes it's n for him to wear formal (正式的) clothes. 7. I think I must study hard to get good g . 8. —Sorry, I b your glasses just now. —Not at all. I'll get a new pair tomorrow. 9. To keep healthy, we s eat breakfast every day. 10. Mr. Green came into the classroom with a book in his left h . 五、按要求完成句子(每题2分,共10分) 1. 玛丽的想法和我的类似。 Mary’s ideas _____ _________ _______ mine. 2. 是什么原因让你说出那种话来? What _________ you _________ that? 3. 你除了你自己,什么都不关心。 You don't _________ _________ anything but yourself. 4. 乔的答案和我的答案一样。 Joe's answer was _________ _________ _________ mine. 5. 谁更腼腆,你还是你弟弟? _________ _________ _________, you or your brother? 六、书面表达(15分) 根据表格中的信息写作文。词数:80词左右。 Mother Chinese teacher Differences Tall Short Funny Funnier Play ping?pong Go swimming Similarities Long straight hair Friendly Like singing and dancing 参考答案 一、单选 1-5 ABDBD 6-10 DCDAC 11-15CBDAB 二、完型 1-5BACAD 6-10CACBA 11-15DDCAA 三、阅读 1-5BDACC 6-10CDCCB 11-13CAC 四、词汇运用 1. shared 2. louder 3. kids 4. serious 5.fantastic 1. necessary 2. grades 3. broke 4. should 5. hand 五、完成句子 1.are similar to? 2. made; say 3. care about 4. the same as 5. Who is shyer 六、书面表达 I love my mother and my Chinese teacher very much. In some ways they are the same, but in some ways they are different.They both have long straight hair.And they're both friendly.My mother likes singing and dancing, and my Chinese teacher likes them, too.There are also some differences between them.My mother is tall, but my Chinese teacher is short.My Chinese teacher is funnier than my mother.I love her classes very much. As for the hobby, my mother likes playing ping?pong while my Chinese teacher likes going swimming.

    • 2019-08-02
    • 下载9次
    • 58KB
  • ID:4-6074863 牛津译林版八年级上册英语Unit 1 Friends单元练习卷(无答案)

    初中英语/牛津译林版/八年级上/Unit 1 Friends

    Unit1 一、单项选择题: ( ) 1. He is a very honest person. He never ______ lies. A. says B. speaks C. tells D. talks ( ) 2. Age is a _______, especially for women, so never ask people “How old are you?” A. secret B. trouble C. time D. problem ( ) 3. I’m hungry. Can I have something ________, please? A. eat B. to eat C. eating D. eats ( ) 4. It’s getting hot. You need to drink _________ water. A. one more B. more some  C. some more D. any more ( )5. Funny jokes can always make us ___ when we are sad. A. laughing B. laugh C. laughed D. laughs ( ) 6. Who is __________ than you at singing in your family? A. good B. well C. better D. best ( ) 7. His composition is ________ better than mine, I think. A. more B. very C. a lot of D. much ( ) 8. _______ of the two girls is Lucy. A. The pretty B. The prettier C. More pretty D. The most pretty ( ) 9. We must do ________ work with _______ people. A. more; less B. less; less C. fewer; fewer D. more; fewer ( ) 10. The box is __________ of the three boxes, I think. A. the heavy B. the heavier C. the heaviest D. heaviest ( ) 11.All the students are busy _________the test. A.preparing B. preparing for C.doing D.finding ( )12. –How many orangers would you like, Timmy?--______________. A. More better B. More, the better C. The more, the better D. The more, the best ( ) 13.Jim is _________ of the two basketball players, but he is much smarter. A. thinner B. thinnest C. the thinnest D. the thinner ( )14. _________your coat at once.We must hurry. A.Wear B.Wearing C.Put on D.Putting on ( )15.We don’t have enough pens ____________ . Give us a few more. A. to write B. writing C. to write with D. writing with 二、完形填空: These days computer games have become more and more popular in many cities and towns. A lot of small shops along busy _1_ have changed into computer game houses in order to get more __2___ . These places are always crowded with people. In the computer game houses, people 3 a lot of money matching on the machines, It's 4 for one to beat a computer, but one can do well after trying again and again. People want to 5 when they play computer games. The more they 6 , the more they want to win, and at last they even can't 7 without it. The result is that some people don' t want to 8 and they play in computer game houses for hours and hours. For school boys, things are 9 . They don't want to have 10 . When school is over, they rush to the computer game houses near their 11 . Some of them can get enough money from their 12 . Some of them are _13_enough to get the money. So they have to steal or rob others' and become 14 . Computer game addiction(上瘾) is a 15 problem in our life. Something has to be done to stop it. ( )1. A. streets B. schools C. towns D. cities ( )2. A. boys B. money C. computers D. houses ( )3. A. take B. spend C. cost D. pay ( )4. A. possible B. easy C. good D. hard ( )5. A. read B. learn C. win D. download ( )6. A. lose B. try C. waste D. watch ( )7. A. come B. eat C. study D. live ( )8. A. watch TV B. go out C. stay there D. work ( )9. A. better B. exciting C. even worse D. interesting ( )10.A. lessons B. games C. families D. sports ( )11.A. classes B. rooms C. schools D. shops ( )12. A. classmates B. teachers C. sisters D. parents ( )13. A. lucky B. unlucky C. careful D. polite ( )14. A. good B. bad C. rich D. poor ( )15. A. important B. serious C. unusual D. wonderful 三、阅读理解: A Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, 'Happiness depends upon ourselves.' In other words, we make our own happiness. Here are some advice to help you be happier. The first secret of happiness is to enjoy the easy things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future—for example, getting into college or getting a good job—that we don't know how to enjoy the present. You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favourite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live a happier and healthier life. Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. Many people experience this in dancing, or playing a sport, such as swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity. Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes. ( )1. The best title(标题) of the passage is ' ______'. A. Money makes you happy B. The secrets of happiness C. Ideas for helping other people to be happy D. Good friends make you happy ( )2. The second paragraph tells us that ______. A. the more friends you have, the happier you will be B. we shouldn’t think about our future C. happiness is to enjoy the simple things in life D. some people fail to live a happy life ( )3. The passage gives us ______pieces of advice on happiness. A. one B. two C. three D. four ( )4. The writer thinks that ______. A. everyone knows how to live a happier life B. it's wrong to spend time on work C. hobbies take up too much time D. doing good things for someone can make you happier ( )5. Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. Reading a good book. B. Travelling to a foreign country. C. Playing a sport. D. Spending time with close friends. B The host family is an important part of students exchange programme(计划).It is important for students to communicate(交流)and get along well with them.The following is some advice. 1.Be careful.In my opinion(意见),most host families don’t host exchange students for money.They would like to share this programme with you.You may feel uncomfortable because you have different ways of thinking from them.You may find it hard to eat their food.However,you are lucky that you can have your own room,telephone,computer and so on in their house. 2.Be helpful.Of course,you don’t have to work:for your host family.But you need to offer (主动提出)some help.You may cook some Chinese food;you may help them to look after their baby;you may water the flowers…You just show that you are a member of this family. 3.Be independent(独立的).You should try to do things by yourself.You can’t expect(指望)that others will look after you.Your host family would be nice to you.But they think you should take care of yourself. 4.Be social.You’d better not stay in your room all the time.You may do a lot of things to enjoy your life,such as making friends,travelling and going to parties. In short,try to get along well with the host family.And you will find that life in the host family becomes easier. ( )6.Who is the passage for? A.A teacher. B.A student C.A parent. D.The host family. ( )7.Which of the following is true? A.The host family can take care of you. B.You should pay a lot of motley for the stay. C.You must work for the host family everyday D.You can make fiends with others to enjoy your life. ( )8.The passage mainly(主要)tells us________. A.that you can easily have some problems with the host family B.that you should do something to help the host family C.the ways of getting along well with your host family D.if you do everything carefully in the host family,you will get along well with them 四、根据句意或首字母填合适的单词: 1.___________ (travel) around the world is my dream. 2.The old man lives ___________ on the lonely village, but he doesn’t feel __________. (孤单) 3. Laura is a lovely girl with _______________ (smile) eyes. 4. Is Millie ready ______________ (share) her cake with her friends? 5. An orange is ________ (big) than an egg, but much _________ (small) than a watermelon. 6. My brother wants to be a ____________ (社会的) worker. 7. Yang Zhenning is one of ___________ (famous) _____________(科学家) in China. 8. Linda will be very sad if she ______________ (not see) you. 9. Saturday is my ______________ (busy) day in a week. 10. Her mother is getting ____________(fat) and ________ (fat). 五、短文填空: “Who has m_______1____ questions, a teacher or a student?” About this question a great learned man told his student that nobody does b____2____ a teacher. The student g____3_____ puzzled. W____4___ a smile, the teacher d____5___ two circles on a piece of paper and said “Within the larger one is my knowledge of things, and within the s____6_____ one is yours. Out of the circles is still unknown to b___7___ of us. Since the circle is larger, as you can see, the line that marks out the circle is l____8______. That makes it clear that who has more c____9_____ to know something still unknown.” The story told us that knowledge is e___10_______ and we should keep an active attitude to follow the unknown world. 完成句子: 1.?周杰比孙林瘦得多。?   ________________________________________________________________________?   2.?我想知道他长什么样。?   ________________________________________________________________________?   3.?中国和加拿大差不多大。?   ________________________________________________________________________? 4. 他不知道怎样和新同学谈话。   ________________________________________________________________________   5. Millie 认为徒步旅行没有潜水危险,所以她喜欢徒步旅行。   ________________________________________________________________________ 七、任务型阅读: Television is good. You’d like to watch it all day and all night. But watching too much TV is a very bad thing. Scientists found that kids who watch too much TV may have more trouble learning to read. They can’t focus on their work. Kids learn language skills best by reading, talking and playing with others. If they spend too much time watching TV, they’ll have less time for those things. Watching too much TV is bad for people’s health. People don’t move much while watching TV. What’s more, they may eat a lot of food while watching. This can make them fat. We call these people “couch potatoes”. Fighting on TV is a big problem for kids. Young people are good at following. Scientists have found that those who watch a lot of fighting programmes are more likely to fight. Bad 1 of watching too much TV It is bad for people’s 2 because while watching TV people move 3 . Children may have more trouble in learning to 4 Children can’t pay enough 5 to their work. Children can’t spend enough time 6 language skills. Children like to 7 fighting on TV. “couch 8 ” People who 9 too much while watching TV. reading, talking and playing with others 10 ways of learning languages skills for children

    • 2019-07-29
    • 下载24次
    • 28.76KB
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-6074858 人教版八年级上册英语Unit 1 Where did you go on vacation?单元练习卷(含答案)

    初中英语/新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 1 Where did you go on vacation?/本单元综合与测试

    Unit1 一、单项选择题: 1.?I?like?that?restaurant?______?Happy?House.?The?food?there?is?very?delicious.? A.?name?B.?named?C.?naming?D.?to?name? 2.?Everything?is?prepared.?We?are?ready?_______?work.? A.?to?start?B.?for?start?C.?start?D.?starting? 3.?The?computer?is?much?too?expensive.?I’ll?______?it.? A.?talk?about?B.?think?of?C.?think?about?D.?say?about? 4.?The?apple?tastes?____.?Would?you?like?to?have?a?taste?? A.?well?B.?bad?C.?badly?D.?nice? 5.?He?was?in?such?a?hurry?that?he?____?my?book?____?my?desk?when?he?walked?past. A.?knocked;?on?B.?knocked;?down?C.?knocked;?over?D.?knocked;?off? 6.?A?friend?______is?a?friend?indeed.? A.?in?need?B.?on?need?C.?at?need?D.?of?need? 7.?The?streets?in?Shanghai?are?much?_______?than?before.? A.?wide?B.?widely?C.?more?widely?D.?wider? 8.?Things?are?getting?_______.? A.?bad?and?bad?B.?worse?and?worse?C.?worst?and?worst?D.?badly?and?badly? 9.?Who?is?______?of?the?two?boys?? A.?careful?B.?the?more?careful?C.?much?careful?D.?the?most?careful? 10.?The?teacher?often?makes?us?______?in?class,?and?life?here?makes?us?_____.? A.?laugh;?happy?B.?to?laugh;?to?happy? C.?to?laugh;?happy?D.?laughing;?happy? 11. — How are you feeling now, Jim? — I am feeling after a good sleep. Thanks. A. more better B. more well C. much better D. much well 12. — How do you like Art? — Art? I like it so much. It’s one of . A. the most exciting lessons B. the most exciting lesson C. more exciting lessons D. more exciting lesson 13. — There are some new students in your class, aren’t there? — Yes. We have classmates in our class. A. more two B. two many C. another more D. two more 14. Western food doesn’t taste so nice Chinese food. It is more expensive traditional Chinese food as well. A. as; as B. than; as C. as; than D. than; than 15. Children all like to play with snow. And the harder it snows, the the children feel. A. happy B. happier C. happily D. more happily 二、完形填空: How would you use a radio or a telephone if you had no electricity or batteries? These 1 bothered(使烦恼) British inventor Trevor Baylis. So in 1996 he 2 a wind-up(装有发条的)radio. It doesn't need electricity or batteries. You wind it up 3 hand. It plays for about an hour. Then, you wind it up 4 .Today it's made in South Africa. Then in 1999, Baylis invented a mobile telephone that is powered by 5 The shoescontain (含有)a small battery that is powered when you 6 . This battery is connected to a mobile phone. These two simple inventions can bring modern 7 to all parts of the world. Baylis doesn't have a university degree in engineering. In 8 ,he left high school before graduating(毕业).He just loves 9 things to help people. He never knows 10 ideas will come to him. The idea for the telephone came to him in a dream. 1.A. dreams B. problems C. winders D.wishes 2. A.invented B. improved C. borrowed D.copied 3. A.in B. at C.on D.by 4. A.then B. slowly C. again D.finally 5. A. sun B. shoes C.caps D.wind 6. A. sleep B.walk C. rest D.chat 7. A. communications B. exhibitions C.suggestions D.instructions 8.A.fact B. order C. need D. time 9.A.buying B. selling C. making D. collecting 10.A.while B. because C. unless D. when 三、阅读理解: A A man was tired of living in his old house in the country and wanted to sell it and buy a better one. He tried to sell it for a long time but was not successful. So at last he decided to solve the problem by using an estate agent (财产经纪人). The agent advertised (为……做广告) the house, and a few days later, the owner saw a very attractive photograph of it, with a wonderful description (描述) of its gardens, in an expensive magazine. After the house owner had read the advertisement through, he hastened to telephone the estate agent and said to him, “I’m sorry, Mr. Jones, but I’ve decided not to sell my house after all. After reading your advertisement in that magazine. I can see that it’s just the kind of house I’ve wanted to live in all my life.” 1. A man wanted ______. A. to build a house B. to sell the better house C. to sale the better house D. to buy a better house 2. At last the man decided to solve the problem by ______. A. using an estate agent B. advertisement C. a photograph D. a newspaper 3. The agent ______ the house. A. refused to advertise B. advertised C. wanted to buy D. wanted to sale 4. A few days later the owner saw ______. A. a new house B. a photograph of the house C. a famous artist D. an agent in a magazine 5. After reading the advertisement, the man ______ all his life. A. wanted to live in the house B. decided to sell the old house C. decided to buy a flat D. decided to move a new house B More than anything else in the world, Lion liked being King of the jungle. He walked around, showing off his power and pride. Each day Lion took a long lazy sleep under the shade of his favourite tree. He always dreamed of weaker animals bowing(鞠躬) before him. One day Mouse ran through the jungle and tripped over Lion’s huge paws. Lion woke up with a start. “How dare you wake me up! ” he shouted angrily. Lion grabbed Mouse with one paw. “On the second thought, I’m in the mood for the snack, and you’ll make a delicious meal.”, he said. Mouse cried out, “King Lion, please spare(饶恕) me! If you let me live, I’ll always remember your kindness. And, some day, I might be able to help you.” “ How could such a powerless little mouse ever help me?” That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go. A week later, Lion was walking through the jungle on the way to his favourite tree when he stepped onto a hunter’s net. The net scooped him up. No matter how he twisted and turned, he couldn’t escape. When Mouse heard Lion’s frightened shouts, he raced to help. Mouse quickly chewed(咬)through the ropes to make a hole in the net. Soon, Lion moved out and was free. Lion looked down at the little mouse. “Thank you for saving my life,” said Lion, smiling his widest smile. “I was mistaken. You are not a powerless little mouse. You are a great friend!” 6. What did Lion do each day? A. He stepped onto a hunter’s net. B. He bowed before weaker animals. C. He showed kindness to animals in the jungle. D. He had a good sleep under his favourite tree. 7. How did Mouse wake up Lion? A. He made a hole in the net.B. He shouted at Lion angrily. C. He tripped over Lion’s paws.D. He prepared a delicious meal for Lion. 8. Why did Lion let Mouse go? A. Because he was trapped in the net. B. Because he took Mouse as his good friend. C. Because he believed Mouse could save him. D. Because he doubted if Mouse could be of any help. 9. What do you think of Mouse? A. Clever and honest. B. Silly and lazyC. Humorous and stubborn D. Proud and selfish. 10. What can we learn from the passage? A. Pride makes you lose what you have. B. Don’t put all your eggs in one basket. C. Even the small can show great strength. D. When the cat’s away, the mice will play. 四、根据句意或首字母填合适的单词: 1. Don’t tell others about it. It’s a (秘密) between us. 2. You can’t take these (杂志) out of the reading room. 3.?Could?you?give?me?some?___________(建议)?on?how?to?learn?English?well?? 4.?One of his good _______________( 品质 ) is working hard. 5.?He?has?poor?_____________(视力),?so?he?wears?glasses.? 6.?MIllien?is?helpful,she?often?____________(解决)?problems?for?others.? 7.?He is not tall—_________ (几乎) 1.70 meters. 8.?Betty?is?_____________(苗条的)?enough?to?wear?the?tight?trousers.? 9.?An?____________(诚实的)?girl?will?not?tell?a?lie.? 10.?We?all?like?our?history?teacher,?because?he?has?a?sense?of?_____________(幽默).? 五、首字母填空: Strawberries are one of the most p______1_______fruits in the world. Spring is the time to eat strawberries. The first time we can see strawberries is in F_____2______ every year. Today the fruit on the market is very different f_____3______ that in the wild. When you go to grassy woodlands, you can still f_____4_______ some wild strawberries. They are s_______5_______ than those on the market. But it’s m______6______ interesting for us to look for wild strawberries in the f____7_______. Nothing can be better t______8______ a bowl of wild strawberries we take b______9_____ home from the field. Do you love them? Go out quickly, and share them w____10________ your friends. 完成句子: 1.贝蒂总是在公共汽车上给需要帮助的人让座。 2.当有什么事情让我担心时,我总是会去找她。 3.她愿意和朋友分享事情并且在任何时候都乐意帮助别人。 4.这部电脑是商店中最贵的。 5.她的脸上总是露着笑容,看起来很开心。 七、任务型阅读: Have you heard about “Survival (生存) Holidays”? “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities(活动). Now about 1,100 companies(公司) are asked to take children into the great outdoors without their parents. The reason why people like “Survival Holidays” is that they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. “Survival Holidays” gives them an important change. Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is. Children need more free time to play. They need to be left on their own, without adults disturbing (打扰) them. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities that are controlled(支配) by adults, but children don’t know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge(挑战). Children are not comfortable with danger. Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them. Many people think the survival activities are good for children. Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay calm in different times. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team. All these skills will help them a lot in their lives. Title: Survival Holidays What “Survival Holidays” is. It is an exciting activity that __1__can get into the lonely place __2__ their parents. Why people like it. Because it’s __3_ for children to be close to nature and gives them an i__4___ change. What children in big cities usually _5__ in their free time. It __6__ them all the time to watch TV and play computer games. Why we think “Survival Holidays” is a good idea. Parents should leave their children __7__. Children need to learn how to face __8__. What children can learn in the survival activities. “Survival ___9___” is a meaningful experience for children that they will never forget. They can l__10___ many skills from these activities. 八、书面表达 我的同学李梅是一个热于帮助别人的人,请用70词左右的短文,介绍她的一些情况。 参考答案 一、单项选择题: BACDD ADBBA CADCB 二、完形填空: BADCB BAACD 三、阅读理解: DABBA DCDAC 四、根据句意或首字母填合适的单词: secret magazine sugges character vision ?settle almost slim hinest humour 五、首字母填空: popular, February, from, find, small, more, field,than, back, with 六、完成句子: 1.Betty always gives her seat on the bus to someone in need. 2.When something worries me,I can always go to her. 3.She is willing to share things with her friends and is ready to help people any time. 4.This is the most expensive computer in the shop. 5.She always has a smile on her face and looks happy. 七、任务型阅读 children, without, good, important, do, takes, alone, danger, Holidays, learn

    • 2019-07-29
    • 下载10次
    • 32.03KB
  • ID:7-6070462 2019年秋高一化学(鲁科版)必修一章末检测卷:综合测试题

    高中化学/期末专区/高一上学期

    综合测试题 第Ⅰ卷 一、单选题(共15小题,每小题3.0分,共45分) 1.NA代表阿伏加德罗常数,下列说法中正确的是(  ) A. 0.1 mol钠原子变成钠离子时,失去的电子数为0.2NA B. 0.2NA个硫酸分子与0.2 mol磷酸含有相同的氧原子数 C. 1 mol 氧气和臭氧的混合气体中含有的氧原子数目为2.5NA D.NA个氧分子与NA个氖分子所含原子的物质的量之比为1∶1 2.已知X2、Y2、Z2、W2四种物质的氧化能力为W2>Z2>X2>Y2,下列氧化还原反应能发生的是(  ) A. 2NaW+Z2===2NaZ+W2 B. 2NaX+Z2===2NaZ+X2 C. 2NaW+Y2===2NaY+W2 D. 2NaZ+X2===2NaX+Z2 3.在加热情况下,用足量CO还原7 g铁的氧化物组成的混合物,产生气体全部通入足量石灰水中得到12.5 g沉淀,此混合物不可能为(  ) A. FeO、Fe2O3 B. FeO、Fe3O4 C. Fe2O3、Fe3O4 D. FeO、Fe2O3、Fe3O4 4.下列说法正确的是(  ) A. 碘易升华,可保存在酒精中 B. 液溴应保存在棕色磨口玻璃塞的试剂瓶中,并加少量水进行水封 C. 新制的氯水可长期保存在无色玻璃瓶中 D. 碘易溶于酒精,所以可用酒精从碘水中萃取碘 5.下列四项都能导电,其中一项与其他三项导电原理不同的是(  ) A. 氯化钠熔化导电 B. 液态汞导电 C. 硫酸溶液导电 D. 熔融状态氢氧化钾导电 6.将镁和铜组成的2.64 g混合物,投入适量稀硝酸中恰好反应,固体完全溶解时,收集到一氧化氮气体的体积为0.896 L(标准状况),反应后的溶液中加入2 mol·L-1的氢氧化钠溶液60 mL时,金属离子恰好沉淀完全。则形成沉淀的质量为(  ) A. 4.32 g B. 4.68 g C. 5.36 g D. 6.38 g 7.下列实验操作所用仪器合理的是(  ) A. 用25 mL烧杯量取14.80 mL 氢氧化钠溶液 B. 用10 mL量筒量取5.0 mL盐酸 C. 用托盘天平称取25.20 g 碳酸钠 D. 用100 mL容量瓶配制50 mL 0.10 mol·L-1氯化钠溶液 8.下列说法正确的是(  ) A. 向Na2SiO3溶液中通入过量SO2:SiO+ SO2+ H2O===H2SiO3↓+SO B. 玻璃容器可长期盛放各种酸 C. 氢氟酸刻蚀玻璃涉及化学变化 D. 利用右图所示装置进行实验能得出实验结论:酸性 硝酸>碳酸>硅酸 9.相同质量的铜片分别与过量的体积相同的浓硝酸、稀硝酸反应。二者比较相等的是(  ) ①铜片消耗完所需时间 ②反应生成标准状况的气体体积 ③反应中氧化剂得到的电子总数 ④反应后溶液中铜离子的浓度 A. ①③ B. ②④ C. ③④ D. 只有① 10.向NaBr和NaI的混合溶液中通入一定量Cl2后,将溶液蒸干并灼烧,最后得到的物质不可能是(  ) A. NaCl B. NaCl、NaBr、NaI C. NaCl、NaBr D. NaCl、NaI 11.设NA为阿伏加德罗常数的值,下列说法正确的是(  ) A. 分子总数为NA的NO2和CO2的混合气体中含有的氧原子数为2NA B. 1 mol Al3+离子含有的核外电子数为3NA C. 等物质的量的N2和CO所含分子数都为NA D. 1 mol硫酸钾中阴离子所带电荷数为NA 12.下列叙述正确的是(  ) A. Na2O、Na2O2组成元素相同,与CO2反应产物也相同 B. 将CO2通入BaCl2溶液可生成BaCO3沉淀 C. 将CO2通入次氯酸钙溶液可生成次氯酸 D. 0.12 g石墨中含有6.02×1022个碳原子 13.在某防空防灾演习现场,模拟一起大客车与一辆装有氯气的槽罐车发生追尾事故,造成槽罐翻落、氯气泄露。人防办立即指挥专业救援队在事发地点,测定风向,进行事故处置。引导大客车上的乘客(  ) A. 顺风向高处转移 B. 顺风向低处转移 C. 逆风向高处转移 D. 逆风向低处转移 14.某无色溶液中可能含有I-、NH、Na+、SO,向该溶液中加入少量溴水,溶液仍呈无色,已知SO的还原性强于I-,则下列关于该溶液组成的判断正确的是(  ) ①肯定含SO ②肯定不含Na+ ③可能含I- ④肯定不含I- A. ①③ B. ①②③ C. ③④ D. ②③④ 15.对于反应2SO2+O22SO3的叙述不正确的是(  ) A. 该反应是可逆反应 B. 反应方程式中“”表示在相同条件下,反应可以同时向两个方向进行 C. 1 mol O2与2 mol SO2混合反应,可生成2 mol SO3 D. 在该反应中SO2做还原剂 第Ⅱ卷 二、非选择题(共5小题,每小题11.0分,共55分) 16.(1)向橙色的溴水中加入足量的镁粉,充分振荡后过滤,溶液呈现________色,原因用化学方程式表示为_____________________________________________________________ ________________________________________________________________________。 (2)若向(1)中滤液加入适量的氯水后,溶液呈________色,原因用离子方程式表示为________________________________________________________________________。 (3)若向(1)中滤液加入适量的硝酸银溶液,溶液中有________生成,原因用离子方程式表示为________________________________________________________________________。 17.某兴趣小组在实验室中制备碳酸钠溶液。方案如下:步骤一,取25 mL一定浓度的NaOH溶液,通入CO2气体至过量;步骤二,加热煮沸步骤一所得溶液;步骤三,另取25 mL相同浓度的NaOH溶液与步骤二所得溶液混合,即得碳酸钠溶液。 (1)完成步骤一可选的化学试剂有:稀盐酸、NaOH溶液、大理石、饱和碳酸钠溶液、稀硫酸、饱和碳酸钠溶液等,需要的装置如下所示。 ①各装置正确的连接顺序为___________(用a、b、c、d表示)。 ②检查整套装置气密性的方法是_______________________________________________。 ③装置A中常用药品为___________;装置C中化学药品的作用是______________________________________。 (2)写出步骤三中发生反应的离子方程式____________________。 (3)有同学提出“步骤二”没有必要,请你简述自己的看法_____________________。 18.A、B、C、D、E、F六种物质有如下转化关系,E为淡黄色粉末,通常用在呼吸面具中作为氧气的来源。 (1)A、C、E、F的化学式: A________,C________,E________,F________。 (2)向饱和的C的溶液中通入足量CO2,会出现的现象是 ________________________________________________________________________, 有关反应的化学方程式为 ________________________________________________________________________。 (3)鉴别C与F溶液应选用的试剂是________,有关反应的离子方程式为 ________________________________________________________________________。 19.已知A、B、C、D、E、F、G、H可以发生如图所示的转化关系,反应中部分生成物已略去。其中,A、G为同一主族元素形成的单质,B、C、H在通常情况下为气体,化合物C是一种形成酸雨的大气污染物。 (1)H的名称是________。 (2)E的两种用途是________、________。 (3)反应③的化学方程式是_____________________________________________。 (4)反应④的离子方程式是__________________________________________________。 20.实验室用化合物A模拟工业上制备含氧酸D的过程如图所示,已知D为强酸,请回答下列问题。 若A在常温下为气体,C是红棕色的气体。 (1)A的化学式是______________;C的化学式是______________。 (2)D的浓溶液在常温下可与铜反应并生成C气体,反应的化学方程式是__________________________,该反应________(填“属于”或“不属于”)氧化还原反应。 参考答案 1-15:BBBBB BBCCD ACCAC 16.【答案】 (1)无 Mg+Br2===MgBr2 (2)橙 Cl2+2Br-===2Cl-+Br2 (3)浅黄色沉淀 Ag++Br-===AgBr↓ 17.【答案】(1)①a→d→c→b ②关闭分液漏斗活塞,向烧杯中加水至没过导管口,微热烧瓶,导管口有气泡冒出,停止加热,导管内形成一段水柱,说明装置气密性良好 ③稀盐酸和大理石 除去二氧化碳中的HCl,减少二氧化碳的溶解 (2)OH-+HCO===CO+H2O (3)步骤二的目的是除去溶解的过量的二氧化碳,否则将使碳酸钠不纯 18.【答案】 (1)Na Na2CO3 Na2O2 NaHCO3 (2)析出晶体 Na2CO3+H2O+CO2===2NaHCO3 (3)CaCl2溶液 CO+Ca2+===CaCO3↓ 19.【答案】(1)一氧化碳 (2)制光导纤维 做装饰品 (3)C+2H2SO4(浓)CO2↑+2SO2↑+2H2O (4)CO2+SiO+H2O===H2SiO3↓+CO(或2H2O+2CO2+SiO===H2SiO3↓+2HCO) 20.【答案】(1)NH3 NO2(2)Cu+4HNO3(浓)===Cu(NO3)2+2NO2↑+2H2O 属于

    • 2019-07-27
    • 下载3次
    • 54.32KB