欢迎您,[登录][注册] (您的IP:34.234.207.100)
学科导航 >
个人主页

作者信息

21jy_340854485

资源 文章 汇编
  • ID:4-8010382 [精]Unit2 How often do you exercise?听力训练题(听力材料+听力录音+答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 2 How often do you exercise?/本单元综合与测试

    11

    • 2020-10-14
    • 下载2次
    • 10842.55KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-8005097 [精]Unit 2How often do you exercise? 重点知识检测(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 2 How often do you exercise?/本单元综合与测试

    1

    • 2020-10-13
    • 下载3次
    • 1233.92KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-8003180 [精]Unit 1 Where did you go on vacation ? 听力训练题(听力录音+听力材料+答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 1 Where did you go on vacation?/本单元综合与测试

    11

    • 2020-10-13
    • 下载2次
    • 11086.13KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-8000903 [精]Unit 1 Where did you go on vacation?重点知识检测及答案

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 1 Where did you go on vacation?/本单元综合与测试

    1

    • 2020-10-14
    • 下载0次
    • 1233.02KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7994487 [精]人教版新目标七年级上册重点知识检测Starter Unit 1--3练习及答案

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/七年级上/starters 预备篇(2012秋审查)/本单元综合与测试

    1

    • 2020-10-11
    • 下载5次
    • 1210.96KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7403757 [精]闽教版(三年级起点)六年级上册英语Review1课件(希沃版+图片版PPT)

    小学英语/期末专区/六年级上册


    闽教版(三年级起点)六年级上册英语Review1课件:20张PPT
    ================================================
    压缩包内容:
    闽教版(三年级起点)六年级上册英语Review1课件.enbx
    闽教版(三年级起点)六年级上册英语Review1课件.pptx

    • 2020-06-02
    • 下载3次
    • 17963.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7403747 [精]Unit 6 An unusual day PartB 课件(希沃版+图片版PPT)

    小学英语/闽教版(三年级起点)/六年级上册/Unit 6 An Unusual Day/Part B


    Unit 6 An unusual day PartB 课件:22张PPT
    ================================================
    压缩包内容:
    Unit 6 An unusual day PartB 课件.enbx
    Unit 6 An unusual day PartB 课件.pptx

    • 2020-06-02
    • 下载1次
    • 30801.97KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7250506 [精]2020年中考英语二轮语法专题复习: 冠词 课件(共27张PPT)+练习

    初中英语/中考专区/二轮专题/词法/冠词

    中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期中考语法复习(三)冠词练习题 一、单项选择。 ( )1. Tian’anmen Square and____ Great Wall are two of the places everyone should see in ________People’s Republic of China. A. the; the B. / ; / C. the ; / D. / ; the ( )2._______Yellow River is_______second longest river in China. A .The; the B /;a C. The;a D. The; / ( )3.---What color is________orange? ---It's________orange. A. an;an B. an;the C. an;/ D. /;an ( )4. Father's Day comes on_________third Sunday in_______June. A. the;/ B. the;a C. /;the D. a ; / ( )5._________new school is being built on___________Hainan Island. A. The;a B . A; / C. A;the D. An;an ( )6. Linda's mother always let her have ______bed when she was a baby. A. breakfast in B. the breakfast in the C. the breakfast in D. breakfast in the ( )7. We should do more things for___________. A. old B. the old C. an old D. the olds ( )8. You look in high spirits. You must have____ during your holiday. A. good time B. a good time C. the good time D. some good time ( )9._____________usually go shopping every Sunday. A. The White B. A White C. Whites D. The Whites ( )10. Xiao Ming learned English with foreign friends online every day;____ he went to college in America. A. in an end B. at the end C. in the end D. in end ( )11. I like___________ color of your skirt, I'll buy______ blouse like this color. A. a;the B. a;a C. the;a D. the ;the ( )12. Sally likes playing_________basketball and I am good at playing______piano. A./;the B. the;/ C. an;the D. the;a ( )13.---How was________dinner at Mike's house? ---It was great. Mike's mum is______________wonderful cook. A. a;the B. the;a C. the; the D. a;an ( )14. We are planning _________one-day trip.________trip must be fun,I think. A. a;The B. an;The C. the;A D. the;The ( )15. There will be________interview between the manager and his assistants this afternoon. A. an B.a C. the D./ ( )16. They are going to have________dinner with________Greens tomorrow evening. A. a;the B. the;the C./;/ D. /;the ( )17. My cousin is such________honest man that all of us like to get on with him. A.a B. an C. the D./ ( )18. I like Chinatown. It's________good place to do shopping. A.a B. an C. the D./ ( )19. The cake is delicious. Can I eat__________second one? A. an B.a C. the D./ ( )20. ---What would you like for__________breakfast,Mr Green? ---Two pieces of bread and________cup of tea, please. A. a;a B. a;the C./;a D. /;the 二、填上适当的冠词。 1. ______milk is a kind food._______milk in that cup has gone sour. 2. ---Do you like playing basketball? ---Yes. But I have only______ basketball. 3. Do you know__________boy on_______ other side of________river? 4. There’ s________“u ”and________ “m”in_______ word “umbrella” . 5. She says_________fish cant' s live without________water. 6. His brother, who is_____ honest man,is teaching in ________university. 7. He is always ready to help__________ old and _______young. 8._____Greens are traveling in _______North China. 9. Although _____most of us like to drink beer,those who drink ____most are____ least healthy. 10. Lily saw _______ interesting film last night._____film was about ______Mr Bean. 答案: 一、单项选择。 1.A 句意:天安门和长城是每个人在中华人民共和国应该看到的两个景点。由普通名词组成的专有名词前加the。 2. A 句意:黄河是中国第二长河,由普通名词组成的专有名词前加the,序数词前要+the。 3.C 句意: 橘子是什么颜色的?是橘黄色的。第一个空泛指一类,第二个空的orange 形容词,前面不加冠词。 4.A 句意: 父亲节是在6月的第三个星期天。序数词前加the;月份前不用冠词。 5. B 句意: 在海南岛上正在建设一所新的学校。 第一空表示一所,第一次提到,用冠词a;第二空是由“专有名词+普通名词”组成的地名,前面不加冠词。 6.A句意:当 Linda还是婴儿的时候,她母亲常常让她躺在床上吃饭。三餐前不加冠词;in bed是固定词组。 7.B句意: 我们应该多为老年人做点事。部分形容词前加定冠词表示一类人。 8.B句意: 你看上去很精神。你在假期一定玩得很开心。have a good time是固定词组。 9.D句意: White夫妇通常在每个星期天去购物。根据go一词可知主语是复数,姓氏的复数前加the,表示夫妇俩。 10.C句意: 小明每天都在网上和外国朋友学英语,最终他去了美国上大学。in the end是固定词组。 11.C 句意: 我喜欢你的裙子的颜色。我将买一件这种颜色的衬衣。第一个空的颜色表特指;第二个空泛指“一件”。 12. A句意: Sally 喜欢打篮球,而我擅长弹钢琴。球类名词前不用冠词;西洋乐器名词前要用定冠词the,故选A。 13.B句意: 在 Mike家吃的晚饭怎么样?太棒了。Mike的妈妈是一个出色的厨师。dinner 后有地点状语修饰,表特指,所以用the;第二空泛指“一个出色的厨师”。故选B。 14.A句意:我们正在筹划一日游。我想这次旅游一”定很有趣。第一个空泛指”一次为期天的旅游” ;第二个空特指前面提到的旅游.故选A. 15.A句意:今天下午经理和他的助手们将有一次会面。句中interview表泛指,且以元音音素开头,所以用不定冠词an,故选A。 16.D句意:他们明天晚上要和Green一家吃晚餐。have dinner意为“吃晚餐”,一日三餐前面不加冠词;“the+姓氏复数"表示....一家人”。故选D。 17.B句意: 我堂弟很诚实,我们都愿意和他相处。honest以元音音素开头,其前须用不定冠词an, 故选B。 18.A句意: 我喜欢唐人街。 那是一个购物的好地方。泛指“一个好地方”,故选A。 19.B句意: 蛋糕很美味。我能再吃一块吗? “a十序数词"表示“再一,又一”,故选B。 20. C句意: Green 先生,你早饭想要吃什么?请给我两片面包和一杯茶。 一日三餐前 不用冠词;a cup of tea表示“一杯茶”。故选C。 二、填上适当的冠词。 1./, the (milk 是物质名词,一般不用冠词,但后面加上一个定语in this cup后, 使其成为特指,所以需要用定冠词the. ) 2./,the (球类运动前不用the ;指一个物体要用不定冠词a ) 3. the, the,the (特指这个男孩用the;名词前已有定语固定搭配 the other;) 4. a, an, the ("u”发音以辅音开头所以用a;"m"发音以元音开头所以用an;特指这个词 用the) 5. /,/ (泛指动物所以不用任何冠词; air,water 不可数名词,其前一般不用冠词) 6. an,a ( honest 发音以元音开头,故用an, 在某所大学里为in a university) 7. the, the (形容词前加定冠词,表示一类人) 8. The ,/ (姓氏的复数前加定冠词the表示一-家人;在华北是in North China) 9. /,the, the ( most当大多数讲时前面不用the; 后两空均为形容词的最高级,前面要加the) 10.an,the, / (第一空+元音音标开头的单词前,表泛指用an,第二空是特指前面提到的电影,第三空Mr Bean不需要the) 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) (共27张PPT) 2020年春中考英语复习 ——语法(三)冠词 中考总复习 命题趋势: 冠词虽小,只有a,an和the三个,但却是历年各地中考必考语言点之一。就考查题型而言,以单项选择为主,有时在完形填空中出现。从命题意图看,以考查不定冠词a和an的用法区别、不定冠词和定冠词的用法区别为主。同时考查冠词的各种不同用法。 考查重点: 冠词的考查重点包括不定冠词 a和an的用法,定冠词the的用法和零冠词的用法等。其中,不定冠词与定冠词的用法区别以及在具体语言环境中冠词的应用是历年中考试题考查的热点,也是今后的考查方向。 中考考点 冠词的定义: 冠词是虚词,本身不能单 独使用,也没有词义,它用在名词的前面,帮助指明名词的含义。 不定冠词:仅用在单数可数名词前面,表示“一”的意义,但不强调数目观念,只表示名词为不特定者。 定冠词:则表示名词为特定者,表示“这”“那”“这些”“那些”的意思,在可数的单复数名词或不可数名词前面都可以用。 一、不定冠词a/an的区别 由a, an后面修饰词音标的第一个音素是元音音素还是辅音音素决定。 + 元音音素 开头的单数名词 + 辅音音素 开头的单数名词 an a Eg: a man ----an old man a book----an English book an umbrella----a blue umbrella U系列 由u 发音决定 umbrella /?m'brel?/ useful /'ju?sf?l/ book university/ju?n?'v??s?t?/ (大学) an a a H系列 H 不发音 honest /'?n?st/ boy hour /'a??/ honor /??n?(r)/ house/ha?s/ an an an a 字母系列 A-Z a: B C D G J K P Q T U V W Y Z an: A E F H I L M N O R S X He is _______NBA basketball fan. an 二、不定冠词a/an的用法 1. 泛指某一类人、事或物;相当于any, 这是不定冠词a/an的基本用法。 2. 泛指某人或某物,但不具体说明何人或 何物。 3. 表示数量,有“一”的意思,但数的概念没有one 强烈。 4. 表示“每一”,相当于every. Eg: I go to school five days a week. 我一周上五天课。 4. 表示“每一”,相当于every. 二、不定冠词a/an的用法 5.用在序数词前,表示“又 一”, “再一”。 I have three books. I want to buy a fourth one. 6.用在某些固定词组中: a lot(of) 许多,大量; after a while过一会儿 三、定冠词the的用法 1. 特指某( 些) 人或某( 些) 物,这是定冠词的基本用法。 2. 指谈话双方都知道的人或事物。 Open the window ,please. 3.指上文已经提到的人或事物。 I have a car.The car is red. 4.指世界上独一无二的事物。 Which is bigger ,the sun or the earth? 三、定冠词the的用法 5. 用在序数词,形容词最高级前。 The first lesson is the easiest one in this book. 6. 用在由普通名词构成的专有名词前。 the Great Wall,the United States 7. 用在某些形容词前,表示某一类人。 the poor, the blind 8.用在姓氏复数形式前, 表示“全家人”或“夫妻俩”。 the Greens 三、定冠词the的用法 9. 用在方位词前。 on the left, in the middle of 10. 用在乐器名称前。 She plays the piano every day. 11. 用在表示海洋,河流,山脉,群岛及国家和党派等名词前。 the Black Sea, the Yangtze River 三、定冠词the的用法 12.用在某些固定词组中: all the same all the time at the moment at the same time by the way do the shopping/washing in the morning/afternoon/evening in the open air 仍 然 一直 此刻 同时 顺便说一句 买东西/洗衣服 在上午/下午/晚上 在户外、野外 四、零冠词the的用法 1.在专有名词和不可数名词前. Class Two Tian'anmen Square water 2.可数名词前已有作定语的物主(my,your,his ,her 等) 、指示代词 (this/these,that/those),不定代词 (some,any 等) 及所有格限制时. my book( 正) ;my the book(误) 3. 复数名词表示一类人或事物时. They are teachers. Tigers like meat. 四、零冠词the的用法 4.在星期、月份、季节、节日前。 on Sunday 在周日 in March 在三月 in spring 在春天 on Women’ s Day 在妇女节 特例:如果月份,季节等被一个限定性定语修饰时,则要加定冠词。 He joined the Army in the spring of 1982. 5.在称呼语或表示头衔的名词前。 Tom 汤姆 Mum 妈妈 四、零冠词the的用法 6.在学科名称, 三餐饭和球类运动名称前。 I have lunch at school every day. 特例:当football,basketball指具体的某个球时,其前可以用冠词。 I can see a football.我可以看到一只足球。Where’s the football?那只足球在哪儿? ( 指足球,并非“球类运动”) 7.在表特定的公园、 街道、车站、桥、学校等之前。 No.25 Middle School 四、零冠词the的用法 8.某些固定词组中不用冠词。 (1)与 by 连用的交通工具名称前: by bus by car by bike by train by air/plane by sea/ship 但take a bus,in a boat,on the bike 前需用冠词。 乘公共汽车 乘小汽车 骑自行车 乘火车 乘飞机 乘轮船 四、零冠词the的用法 (2)名词词组: day and night brother and sister hour after hour here and there 日日夜夜 兄弟姐妹 时时刻刻 到处、处处 四、零冠词the的用法 (3)介词词组: at home in surprise at noon on foot at night on duty at work on time for example in class on show in bed 在家 在中午 在夜晚 在工作 例如 展览 惊讶 步行 值日 准时 在上课 在床上 五、用与不用冠词的差异 in hospital in the hospital go to sea go to the sea on earth on the earth in front of in the front of take place take the place(of) at table at the table 住院 在医院里 出海 去海边 究竟 在地球上、在世界上 在(外部的)前面 在(内部的)前面 发生 代替 进餐 在桌子旁 冠词 不定冠词a,an 定冠词the 只能用于单数可数名词之前 单数可数名词 复数可数名词 不可数名词 零冠词 名词前可不用冠词 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    • 2020-04-30
    • 下载11次
    • 3749.97KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7203227 [精]2020年中考英语二轮语法专题复习:代词 课件(共41张PPT)+练习(含答案)

    初中英语/中考专区/二轮专题/词法/代词

    中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期中考语法复习(二)代词练习题 一、单项选择 ( )1. We're busy because we have so_________ housework to do today. A.few B. little C. many D. much ( )2. I don't understand the story though there are________ new words in it. A. few B. little C.a few D. a little ( )3.--Excuse me,I want to buy some milk. Where can 1 find a supermarket? --Oh,I know ________ not far from my home. A.it B. that C. one D./ ( )4. When I returned to my hometown. I was nearly lost. Almost_______ had changed. A. nothing B. anything C. something D. everything ( )5.--The books are so nice, which one can I take? --Oh, you can take_________ of them, I'll keep none. A. both B. all C neither D. either ( )6. Mike's idea is different from________ .We really can't agree with_____. A. ours; him B. ours;he's C. us;him D. us;his ( )7.--How many apples did your mother give you?--_________. A. One more B. Each one C. One everyone D. One each ( )8. Have you got ________to say about your daughter? A. anything else B. else anything C anything other D. other anything ( )9.--Can you come on Monday or Tuesday? --I'm afraid__________ day is possible. A. neither B. either C some D. any ( )10. There is__________ knocking at the door. Go and see who it is. A. nobody B. somebody C. anybody D. everybody ( )11. The old woman kept one black dog and two white_______. A. one B. ones C. those D. these ( )12. Would you please buy some orange for me,Tony? There is_________left. A. little B. some C. few D.a few 二、根据题意,从方框中选择适当的单词填空,单词可重复使用。 1.He is the man_____________you have been looking for. 2. Attention, boys and girls! I have_______________important to tell you, 3. The building_____________stands at the foot of the hill is a Children's Hospital. 4. Do you know the doctor______________saved the little boy? 5. These shoes are too small for me. Could I try on__________pair? 6.__________________has taken my book by mistake? 7. You may keep it for two weeks, but you mustn't lend it to_____________. 8. There isn't_____________left in the bottle. 9. I study Chinese, English and some_____________subjects. 10. The young lady_________younger brother has made great progress is an advanced teacher. 答案:一、 1.D housework 是不可数名词,故用much修饰。 2.A few与 a few修饰可数名词;little与a lttle修饰不可数名词。few“很少,几个”,符合题意。 3.C one 泛指同类事物中的一个,it和that都为特指。 4. D 由前句可知,此处表示肯定,故排除A、B两项,且由题意可知,用everything“一切事物”。 5. B 由none表示三者或三者以上都不可知,all表示三者或三者以上都,符合题意。 both 表示两者都;neither表示两者都不;either表示两者中的一个。 A ours是名词性的物主代词,相当于our ideas 。agree with sb.意为“同意某人” 跟宾格代词。 7.D one each意为“每人一个”,符合题意。 8.A else 修饰不定代词时,放在它们的后面。故选A。 9.A 根据"I’m afraid"可知, 表示“两天中哪天都不行”neither“两者都不”,符合题意either两者中的一个” ;some day"某一天" any“任何的”。 10.B somebody"某人", 般用于肯定句。nobody"没有人";anybody“任何人”,一般用于疑问句或否定句中everybody“每个人”。 11.B one 代指同类事物中的一个,其复数形式为ones,本题代替dogs。 12.A 根据题意“买一 些橘子汁”,本题需要表示否定意义的few或little,且orange" 橘子汁”,为不可数名词,故选A。 二、 1. who/whom/ that 2. something 3. which/ that 4. who/ that 5. another 6. Who 7. anybody 8. anything 9. other 10. whose another ,other,anybody, anything, something, who, whom, whose, which, that 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) (共41张PPT) 2020年春中考英语复习 ——语法(二)代词 中考总复习 中考考点 一、 数 单数 复数 格 主格 宾格 主格 宾格 第一人称 I me we us 第二人称 you you you you 第三人称 it/she/he it/her/him they them 人称代词分类 人称代词用法 主格用在谓动前,宾格用在动介后。 He teaches us Chinese . He goes to school with me every day. 1.用于时间、距离、日期、天气和不指明的人或物。 2.用于以下句型中。 1)用作形式主语,常用于 “It’s +adj. +to do sth.”句型中。 2)用作形式宾语, 用来代替动词不定式。 make/ think /feel/find + it + adj. (名词)+ to do sth. 3) 用在句型: “It seems that …”中。 4) 用在句型: “It’s one’s turn to do sth”中。 5) 用在句型: “It’s time to do sth / for sth”中。 6)用在句型: “It’s +adj. +that 从句”中。 人称代词 it的用法 人称代词 排序 三种人称代词并列时,顺序为: 单数: 你在前,我在后,中间由他(她)走。 You, she/ he and I 复数: 正常顺序。we , you and they She and I have been to Beijing. 注:若把责任担,第一人称最当先。即若做错事时,把第一人称放在最前面。 Who broke the window? I and Mike. 二、 物主代词 分类 第一人称 第二人称 第三人称 单数 复数 单数 复数 单数 复数 形容词性 my our your your its/his/her their 名词性 mine ours yours yours its/his/hers theirs 注意:名词性物主代词除了我没有“s”,所有的都“s”了。 物主代词用法 1. 形容词性的物主代词作定语放在名词前,不能单独使用。 2. 名词性的物主代词,后面不能加名词。名词性的物主代词常与of 连用。 Our classroom is as big as theirs. This is a friend of mine. ____后有名用形, _____后无名用名。 1)名词性的物主代词相当于形容词性的物主代词加一个名词. (名词性的物主代词=形容词性的物主代词+ 名词) This is my bag. That is hers.=That is her bag. 2)形容词性的物主代词与own 连用时,后面可跟名词也可不跟名词. my own house = a house of my own 注意 三、 反身代词条件 主宾是同一人称。 He always enjoys himself. 单数 复数 第一人称 myself ourselves 第二人称 yourself yourselves 第三人称 himself/herself/itself themselves 反身代词组成形式 记忆小窍门: 反身代词有规律,第三人称宾格加self.其余都要物主加self,复数ves来把f替. 反身代词常见词组 enjoy oneself 过得愉快,玩得开心 hurt oneself 伤着自己 teach oneself = learn…by oneself 自学 all by oneself 独自的,独自一人 help oneself to … 随便吃点或喝点 look after oneself 照顾自己 leave sb by oneself 把某人单独留下 say to oneself 自言自语 for oneself 亲自 dress oneself 自己穿衣 improve oneself 自我提高 see oneself in the mirror 照镜子看自己 四、 单数 复数 近指: this these 远指: that those 指示代词 分类 1) that those 常用来代替前面出现的人或物,以避免重复. That代替可数名词的单数或不可数名词. Those 代替复数名词. The weather in Guangdong is hotter than _____ in Qinghai . The books in that shop are cheaper than ______in this shop. A. this B. that C. one D. those 指示代词 用法 that those 2)this ,that 可代替句子或句子的一个部分,that代替前面提到的句子而this代替下面提到的句子. He had a bad cold, that is why he didn’t come. 3)在电话用语中,this 代替自己,而that 代替对方. This is Tom speaking. Who is that? 指示代词 用法 五、 宾格: each other one another 所有格: each other's one another's 相互代词 分类 相互代词 用法 相互代词在句子中作宾语、定语, 两者意思区别不大,可以互换 。 作定语用时要用所有格。 作宾语:We should learn from each other /one another. 作定语:We often borrow each other's /one another's books. 六、 不定代词 可数 each, one,many, (a) few, both, another,either,neither 不可数 much, (a)little 可数及不可数 all, some, none,such, any, other 复合不定代词 anybody, anyone,anything, somebody, someone, something, nobody,nothing,everybody, everyone,everything 不定代词 分类 不定代词 用法 1.one与it 的区别 One 代替同类事物中的一种. 而it代替上文中出现的某事物. This book is a good one. May I borrow it? 2.some与any 的区别 一般情况下,some用于肯定句,any用于否定、疑问句,条件句中。但在表建议的疑问句中,仍用some。常用于could / would / May 开头或what about /how about …. 的句中。 May I have some water? He asked me for some paper, but I didn’t have any. 不定代词 用法 3.many与much的区别 many+可数名词的复数 much+不可数名词 都相当于 a lot of +复数名词/不可数名词 注:a lot of 不能用于否定句中. 否定句中用many /much . 4.a few /few /a little /little 的区别 表否定(几乎没有) 表肯定(有一点/几个) 修饰可数名词 few a few 修饰不可数名词 little a little The story is easy to read. There are _____ new words in it . Hurry up! There is _____ time left. few little 不定代词 用法 5.each / every 的区别 each 表示两者或两者以上的人或物中的每一个.而every 表示三者或三者以上的人或物中的每一个。 There are trees and flowers on ___________ side of the street . _____________ student has read a story . 注: each 可以与of 连用, each of 作主语时,谓语动词用单数. 而every 不能与of 连用.只能放在名词前作定语. Each of us _______(study )hard . 6.no one 与none 的区别 no one 表示没有人, 不能与of 连用. 而none of +复数名词/ 代词,作主语时,谓语常用单数。 The boys were all tired, but ________ of them stopped to have a rest. studies each Every none 不定代词 用法 7.both /neither /either /all / none / any 的区别 都 都不 任何一个 两者之间 both neither either 三者或三者以上 all none any 注: 1)both 的否定词是neither , all的否定词是none. 2)both of 作主语时,谓语动词用复数。 neither of作主语时, 谓语动词用单数。 Neither of the answers ______(be) right . Both of my parents _______(be) workers. 不定代词 用法 is are 3).词组 A) both …and …连接两个主语时,谓语动词用复数. 同义词组:not only …but also … 反义词组: neither … nor … Not only you but also she likes watching TV. =____ you _____ she like watching TV. 不定代词 用法 Both and B) either …or … 或者……或者…… , neither…nor… 既不……也不…… 连接两个主语时,谓语动词实行就近原则. Neither you nor he ______ (be ) right . One of Lily and Lucy is going to the park. = _____ Lily _____Lucy _____ going to the park. C) either 也可用于否定句中的 “也”. D) neither 也可表示 “ 也不” 句型: neither … sb. 某人也不怎么样. If you don’t go there, _____ _____ I. (我也不去) 不定代词 用法 is Either or is Neither do 4) how many /how much 的回答:用none回答。 Who 的回答: 用no one 回答。 What 的回答: 用nothing 回答。 How many students are there in the classroom? __________. Who can answer the question? _______. A. None B. No one C. Nothing 不定代词 用法 None B 不定代词 用法 8.other /the other /others /the others 的区别 后面没有名词 后面有名词 有数量限制(特指) the others the other 没有数量限制(泛指) others other 注: 1) one …the other … 表示两者之间的一个……另一个… 2) some… others… 表示一些…… 一些…… 3) another 表示三者以上的不确定数目中的另一个. 只能修饰可数名词的单数. 但 another +数字+ 复数名词= 数字+ more +复数名词 表示 “ 另外几个……” 不定代词 用法 I have two brothers, one is a teacher, _________ is a worker. Some are cleaning the classroom, ______ are sweeping the window. There are 20 teachers in our school. Eight of them are men teachers , and _______________ are women teachers . the other others the others 不定代词 用法 everyone 每个,人人,大家 不与of 连用 every one 每个人、物 可与of 连用 9.everyone/every one的区别 1.复合不定代词作主语时, 谓语动词用单数. 2.形容词修饰不定代词时, 形容词放在不定代词之后. 3.动词不定式修饰不定代词时, 动词不定式放在不定代词之后. 4.复合不定代词用于反义疑问句中, 1)指人的不定代词, 其反义疑问句中的主语用he 或they . 2)指物的不定代词, 其反义疑问句中的主语用 it . 5.any ,anything ,anyone, anybody 也可用于肯定句中,表示 “任何……/任何物/任何人” Everything ______(begin ) to grow in spring , _______ _______ ? Is there ________________(一些有趣的事)in today’s newspaper ? 复合不定代词 用法 begins doesn't it anything interesting 七、 疑问代词 八、关系代词 Thank you! 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    • 2020-04-20
    • 下载12次
    • 2752.95KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7197664 [精]2020年中考英语二轮语法专题复习:名词 课件(共25张PPT)+练习(含答案)

    初中英语/中考专区/二轮专题/词法/名词

    中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期中考语法复习(一)名词练习题 一、根据句意,用括号内所给单词或汉语,用单词的适当形式填空。 1.Please tell me the_______(win) telephone number,I want to interview him. 2.His poor eyesight is a_______________(advantage) to him. 3.Before making an important__________(decide),think it over. 4.Thank you very much for your____________(invite). But I'm so sorry that I can't come to your party tomorrow. 5.There are more____________(sheep) in Australia than in Japan. 6.How many times do you brush your__________( tooth) every day? 7.I feel very hot in here. Would you mind opening that_______(门)? 8.The famous_______ (sing) is going to give a concert to raise money for charity. 9. Do you know what your___________(parent) favourite foods and colors are? 10.My_________(key)are not in my bag. Can you help me look for them? 11.Chocolate is usually the___________(child) favorite food. 12.The three__________ (spaceman) of Shenzhou VII Spaceship were warmly welcome in Hong Kong. 13.Mr Smith always has some good pieces of________(news) to tell us. 14.Reading for_____________(please) is the easiest way to become a better reader in English. 15.With the_______________(develop) of science, we can enjoy life better. 16.There are many fresh___________(potato) in the supermarket. 17.- Paul, please e-mail me those____________(professor) weekly reports as soon as possible. -OK! No problem. 18.Kolas are very cute animals and they like eating____________(树叶). 19.It's difficult for us to tell the_________(different) between these two words. 20.Stephen is a member of an___________(organize) which protects rivers and lakes in China. 二、单项选择 ( )1.Paper making is___________of ancient China. A. one of greatest inventor B. one of the greatest inventors C. one of greatest invention D. one of the greatest inventions ( )2.The PLA man saved three __________lives in the accident. A. children's B. children C. child D.childs ( )3._________the teachers in their school is about 200 and one fourth of them are___________teachers. A. A number of; women B. A number of ; woman C. The number of; women D. The number of ; woman ( )4.- What's your favorite sport, Mike? -__________.It's interesting. A. Math B. T-shirt C. E-mail D. Football ( )5. As there were not enough chairs in the park,they had to sit on the_______. A. ground B. earth C. land D. field ( )6.I really want to have a ____. I feel so tired after such a long walk. A. talk B. rest C. swim D. look ( )7.--You didn't send me an e -mail last night,did you? --Sorry. My_______broke down. I couldn't get online. A. computer B. car C. clock D. camera ( )8.Mrs. Bond is an old friend of____________. A. Jack mother B. Jack mother's C. Jack's mother D. Jack's mother’s ( )9.They got much_____________ on the Internet. A. photo B. ideas C. message D. information ( )10.Our teacher has given us some good________English learning. It's very useful. A. advice to B. advices to C. advice on D. advices on ( )11.-- Do the dishes,Mike,or I will tell mum! --Mind your own_________,Sue! A. Action B. duty C. business D. way ( )12.Can you imagine what life will be like in __________time? A.20 years' B.20 year's C.20-years' D.20-years ( )13.At the end of! the volleyball match,our school_________won by3:1. A. members B. group C. team D. fans ( )14.Come on children Hep yourselves to some_________if you like. A. fish and chicken B. fishes and chicken C. fish and chickens D. fishes and chickens ( )15.Studying in a foreign country is a different ______and you can learn a lot. A. event B. exercise C. experience D. exhibition   答案: 一、1. winner's 2. disadvantage 3. decision 4. invitation 5. sheep 6. teeth 7. door 8. singer 9. parents' 10. keys 11. children's 12. spacemen 13. news 14. pleasure 15. development 16. potatoes 17. professors’18. leaves 19. differences 20. organization 1.D 句意:造纸术是古代中国最伟大的发明之一。inventor发明者;invention发明。“one of the+形容词最高级+复数名词”表示“最...之一.”。 2.A 句意:这名解放军战士在这次事故中救了3个孩子的生命。“3 个孩子”为three children,根据题意,应该用这个短语的名词所有格。故选A。 3.C 句意:他们学校教师的人数大约是200,并且有1/4是女教师。a number of 许多的,大量的; the number of.....的数量,由句意可排除A、B两项。又因为woman修饰复数名词时,本身也要变成复数。故选C。 4.D 句意:Mike,你最喜欢的运动是什么? (踢)足球。 那非常有趣。 football 意为“足球”,符合题意。其他三项皆不是运动项目。 5.A 句意:因为公园里椅子不够,所以他们只好坐在地上。on the ground在地面上;on the earth在地球上;on the land在陆地上,故选A. 6.B 句意:我真的想休息一下。走了那么长的路,我感觉很累。rest 意为“休息”;talk意为“谈话"; swim意为“游泳”;look意为“看”。由题意可知应选B。 7.A 句意:你昨天晚上没有给我发电子邮件,是吗? 对不起,我的电脑坏了。我不能上网。 computer意为“电脑”;car意为“汽车”;clock意为“钟表";camera意为“照相机”。根据题意应选A.四个选项中只有computer能上网发邮件。 8.D 句意:Bond 夫人是Jack妈妈的一个老朋友。在英文中要表达某人的某物应在人名后加上's,"Jack的妈妈”应为Jack's mother,另外,a friend of sb's双重所有格表示某人的一个朋友(某人不止一个朋友),故选D. 9.D 句意:他们在因特网上获得了大量的信息。much修饰不可数名词,选项A.B.C均为可数名词,故排除。information为不可数名词。 10.C 句意:老师给我们提供了一些学习英语的好建议。那些建议非常有用。advice 为不可数名词,没有复数形式;advice通常与on搭配,表示“关于某一方面的建议”。 11.C 句意:Mike,洗碗,不然我告诉妈妈! Sue,别管闲事! mind your own business 为习惯用语,意为“别管闲事,管好你自己的事”。故选C。 12.A 句意:你能想象出20年后的生活是什么样的吗?英语中表示时间可以用“-'s+名词”的形式,由于20年是复数,所以year要用复数形式。 13.C 句意:在排球比赛结束的时候,我们校队以3:1获胜。member意为“成员”;group意为“组”;team意为“队":fan意为“球迷”。根据句意选C。 14.A 句意:来吧,孩子们。如果你们喜欢,就随便吃些鱼肉和鸡肉吧。fish 和chicken作“鱼肉"和“鸡肉讲时,均为不可数名词,没有复数形式。 15.C 句意:在国外学习是一 种不同的经历,你可以学到很多东西。experience作“经历”讲时为可数名词,但作“经验”讲时是不可数。event 意为“事件”:exercise 意为“练习”,exhibition意为“展览”。 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) (共25张PPT) 2020年春中考英语复习 ——语法(一)名词 中考总复习 中考考点 名词 意 义 例 词 专有名词 表示特定的人.物.机构或场所等等的名词(首字母必须要大写) the Great Wall,London,Bill Gates 普通名词 可数名词 个体名词 表示同类的人或物中的个体 apple,pupil,lion,desk 集体名词 表示若干人与物的总称 family,people,police, committee 不可数名词 物质名词 表示物质与材料的总称 paper,water,air,cotton 抽象名词 表示动作.性质.状态或情感抽象概念的名称 birth,happiness,health, technology 复合名词 由两个或两个以上的词构成的意义相对稳定的名词 bookshelf,highway, passer-by 一、名词的分类 (1)单个专有名词的第一个字母要 大写:在以普通名词和形容词等构成的专有名词里,除冠词.介词.连词外,其他词的第一个字母必须大写。 (2)有些名词既可做可数名词,又可做不可数名词,但意义不同。如glass“玻璃"(不可数),“玻璃杯”(可数). 注意 构成方法 读 音 举 例 一般情况加s 清辅音后读/s/浊辅音读 /z/元音后读 /z/ map-maps boy-boys girl-girls pen-pens 以s, sh, ch, x等结尾加es 读/iz/ bus-buses watch-watches box-boxes brush-brushes 以辅音字母+y结尾,变y 为i再加es 读/z/ baby---babies city-citiescountry-countries 以y结尾的专有名词,或元音字母+y 结尾的名词变复数时,直接加s变复数。 读/z/ the Henrys monkey---monkeys  holiday---holidays   以o结尾的名词有生命的加es 读/iz/ potato--potatoes tomato--tomatoes 以o结尾的名词无生命的加s 读/z/ photo---photos piano---pianos 以f或fe 结尾的名词,加s 读/s/ belief---beliefs roof---roofs gulf---gulfs 以f或fe 结尾的名词,改为v加es 读/iz/ half---halves knife---knives leaf---leaves  wolf---wolves 二、名词的数:1.可数名词的规则变化 注意 handkerchief--- handkerchiefs / handkerchieves zero---zeros / zeroes  但是以下单词有两种变化方法: 二、名词的数:2.可数名词的不规则变化 (1)元音发生变化(6个) 汉语 1. foot feet 脚 2. man men 男人 3. mouse mice 老鼠 4. woman women 女人 5. goose geese 鹅 6. tooth teeth 牙 (2)词尾发生变化(1个) 汉语 1. child children 孩子 二、名词的数:2.可数名词的不规则变化 (3)单数.复数形式不变(7个) 汉语 1. deer deer 鹿 2. fish fish 鱼 3. sheep sheep 绵羊 4. Chinese Chinese 中国人;汉语 5. Japanese Japanese 日本人;日语 6. Vietnamese Vietnamese n.越南人;adj.越南的.越南人 7. swiss swiss 瑞典人 注:以ese结尾的表示国籍的名词,单数、复数一样;其它表示国籍的名词都按正常规划变化。 二、名词的数:2.可数名词的不规则变化 (4)只有复数的名词(8个) 汉语 1. clothes clothes 衣服 2. compasses compasses 圆规 3. glasses glasses 眼镜 4. pants pants 裤子(内裤) 5. scissors scissors 剪子 6. trousers trousers 裤子 7. spectacles spectacles 老花镜 8. shorts shorts 短裤 二、名词的数:2.可数名词的不规则变化 (5)构成合成词的第一个或最后一个词变成复数(7个) 汉语 1. girl friend girl friends 女朋友 2. boy friend boy friends 男朋友 3. grown-up grown-ups 成年人 4. highway highways 公路 5. passer-by passers-by 过路人 6. son-in-law sons-in-law 女婿 7. daughter-in-law daughters-in-law 儿媳 二、名词的数:2.可数名词的不规则变化 (6)构成合成名词的两个词都要变为复数(8个) 汉语 1. man doctor men doctors 男医生 2. woman doctor women doctors 女医生 3. man servant men servants 男仆人 4. woman servant women servants 女仆人 5. man teacher men teachers 男老师 6. woman teacher women teachers 女老师 7. man driver men drivers 男司机 8. woman driver women drivers 女司机 二、名词的数:2.可数名词的不规则变化 名称   总称(谓语用复数)  一个人   两个人      中国人  the Chinese    a Chinese  two Chinese 瑞士人  the Swiss     a Swiss   two Swiss 澳大利亚人the Australians   an Australian     two Australians                      俄国人  the Russians   a Russian two Russians 意大利人 the Italians   an Italian  two Italians 希腊人  the Greek    a Greek   two Greeks 法国人  the French    a Frenchman  two Frenchmen 日本人  the Japanese   a Japanese  two Japanese 美国人  the Americans  an American  two Americans 印度人  the Indians   an Indian   two Indians 加拿大人 the Canadians  a Canadian  two Canadians 德国人  the Germans   a German  two Germans 英国人  the English   an Englishman  two Englishmen 瑞典人  the Swedish   a Swede    two Swedes   注意 1.集体名词,以单数形式出现,但实为复数。 例如: people police cattle 等本身就是复数, 不能说 a people,a police,a cattle,但可以说 a person,a policeman,a head of cattle. 当people翻译为人们时,为集体名词。 若出现peoples时 就应翻译为民族或部落。 例:two peoples 两个民族(两个部落) 注意 2.以s结尾,仍为单数的名词。 a. maths,politics,physics等学科名词,一般是不可数名词, 为单数。 b. news 为不可数名词。 c. the United States,the United Nations 应视为单数。   The United Nations was organized in 1945. 联合国是1945年组建起来的。 d. 以复数形式出现的书名,剧名,报纸,杂志名,也可视为单数。 The Arabian Nights"is a very interesting story-book. 《一千零一夜》是一本非常有趣的故事书。 注意 3.表示由两部分构成的东西。如:glasses (眼镜) trousers, clothes等,若表达具体数目,要借助数量词 pair(对,双); suit(套); a pair of glasses; two pairs of trousers等。 4. 另外还有一些名词,其复数形式有时可表示特别意思。如:goods货物,waters水域,fishes(各种)鱼。  二、名词的数:3.不可数名词量的表示 1)物质名词 a. 当物质名词转化为个体名词时为可数。 比较:Cake is a kind of food. 蛋糕是一种食物。(不可数) These cakes are sweet. 这些蛋糕很好吃。 (可数) b. 当物质名词表示该物质的种类时,可数。例如: This factory produces steel. (不可数) We need various steels. (可数) c. 当物质名词表示份数时,可数。例如: Our country is famous for tea. 我国因茶叶而闻名。 Two teas, please. 请来两杯茶。 二、名词的数:3.不可数名词量的表示 2) 抽象名词表示具体的事例时也可数。 four freedoms 四大自由 the four modernizations四个现代化 物质名词和抽象名词可以借助单位词表一定的数量。 如 a glass of water a piece of advice  a pile of coal a flash of lightening a burst of laughter 分类 规 则 例 词 ’s 所 有 格 单数名词在末尾加’s the girl’s mother 那个女孩的妈妈 Wang Mei’s ruler 王梅的尺子 以s结尾的可数名词复数,在末尾加’s Teachers’ Day 教师节 the students’ books 学生们的书 以s结尾的人名,在末尾加’s Dickens’s novels 狄更斯的小说 表示各自有各自加 Lucy’s and Lily’s bikes 露西和莉莉的自行车(两辆) 表示共有最后加 luck and Lily's bedroom 露西和莉莉的卧室(一间) 表示“某人家”、“某店铺”所有格后的名词省略末尾加's my uncle's 我叔叔家 the butcher's 肉店 of 所 有格 “名词+of+名词”构成 the window of the room 这个房间的窗户 the life of the rich 有钱人的生活 双重所有格 在同一名词词组中同时具备's以及of两种所有格 a friend of my father' s 我爸爸的一个朋友 三、名词所有格 1.表示时间、金钱、距离作主语时,谓语动词用单数。 Two hours/Two days/Two years ________(be) enough for us to get there. Three millions________(be)enough to run a company. 2.量词短语“数字+量词+of+...”作主语时,谓语动词应与量词保持一致。 A pair of shoes___________(be)under the bed. Two pieces of paper ___________(be)on the desk. 四、名词句法功能:1.名词做主语 is is is are 3.名词+介词(with/except/along with...)+名词作主语时,谓语动词应与前面的名词保持一致。 The teacher with the students _______(be)planting trees on the hill. The mother with her son _____ (be)walking on the road. 4."neither...nor...、either...nor...、not only...but also..."连接主语时,谓语动词实行就近原则。 Neither he nor I___________(be) a Frenchman. Not only the mother but also her children ___________(be) sick. 四、名词句法功能:1.名词做主语 is is are am 四、名词句法功能:2.名词做定语 1.名词作定语时,一般用单数形式。 an apple tree a story book the kitchen window 2.用复数作定语。 sports meeting 运动会 students reading-room 学生阅览室 talks table 谈判桌 the foreign languages department 外语系 四、名词句法功能:2.名词做定语 3.man, woman, gentleman等作定语时,其单复数以所修饰的名词的单复数而定。 men workers  women teachers  gentlemen officials 4.有些原有s结尾的名词,作定语时,s保留。 goods train (货车) arms produce 武器生产 customs papers 海关文件 clothes brush 衣刷 5.数词+名词作定语时,这个名词一般保留单数形式。 two-dozen eggs 两打鸡蛋  a ten-mile walk 十英里路 two-hundred trees 两百棵树 a five-year plan. 一个五年计划 Thank you! 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    • 2020-04-19
    • 下载14次
    • 2691.04KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7092508 [精]小升初英语语法复习(十四)感叹句课件(共12张PPT)+练习题(含答案)

    小学英语/小升初专区/小升初复习专题/句子/祈使句和感叹句

    中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期小升初语法复习(十四)感叹句练习题 课堂同步练习题 选词填空 (What / What a / What an / How ) 1. ____________ nice girl she is ! 2. ____________ careful the boy is ! 3. _____________ beautiful flowers they are ! 4. _____________ delicious the food tastes ! 5. __________ interesting film we will see ! 6. _____________ good news it is ! 7. ______________ the time flies ! 二、句型转换 1. It is a wide road.  ( 改为感叹句) ____________________________________ 2. The old man walked very slowly.(改为感叹句) _____________________________________ 3. The river is long .   (改为感叹句) ______________________________________ 4. How nice the food is !   (改为同义句) _____________________________________ 5. The sea is blue .  (改为感叹句) __________________________________ 三、单项选择题。 ( )1. _______ fine the weather is ! A. What a B. What C. How D. How a ( )2. _______ exciting film we saw yesterday ! A. What a B. How a C. How an D. What an ( )3. _______ great fun they had ! A. What a B. What C. How D. How a ( )4. _____ heavy rain it was ! A. What a B. What C. How D. How a ( )5. ____ fun place to go Shanghai is ! A. What a B. What C. How D. How a ( )6. ______ happy life the old live ! A. What a B. What C. How D. How a ( )7. ________ nice fish they cooked ! A. What a B. What C. How D. How a ( )8. _________ blue the sky is! A. What a B. What C. How D. How a ( )9. _____ dangerous the animals are ! A. What a B. What C. How D. How a ( )10. ____ good time we are having ! What a B. What C. How D. How a 课后练习题 一、选词填空。(What / What a / What an / How ) 1. _________ fine weather! ?? ?2. _________ exciting film! 3 _________ heavy rain!?????? 4. _________ happy! 5. _________ nice fish! ?????? 6. _________ blue! 7. _________ dangerous!???? 8. _________ good time ! 9. _________ nice girl she is!?? 10. _________ careful the boy is ! 11. _________ beautiful cards they are ! 12. _________delicious the food tastes ! 13. _________ interesting film we will see ! 14. _________ good news it is ! 二、选择填空 ( ???)1._______a clever boy he is !? ?? A. What??????? B. How?????? C. What’s ( ? ??)2._______she dances!????? A. How good?? ?B. How well?????C. What well ( ?? ?)3._______quiet the park is!?? ??? A. What a?????? B. How???? C. How a (? ? ?)4._____his father works!???????? A. How careful??? B. How carefully???C. What careful (? ??)5._______time they had yesterday!????? A. How wonderful? B. What wonderful? C. What a wonderful ( ???)6.______delicious soup!? ???? A. How????? B. What?????? C. What a ( ? ??)7.______heavy snow!!? ???? A. What a???? B. What????? C. How ( ???)8.____old bike Li Lei is riding!?? ?A. What a????? B. What an????? C. How (? ??)9.______exciting moment it is!?? ?A. How????? B. How an??????? C. What an ( ???)10.______supper we’re having today!??? A. What a delicious?? B. How delicious??C. What delicious ( ???)11.________fine weather it is today!?? ? ? A. How??? B. What a??? C. What (? ??)12._____fast the boys are running!? ? A. What?????? B. What a?????? C. How ( ???)13._______the moon cakes are!??? A. How delicious?? B. What delicious??? C. What a delicious ( ???)14._______exciting a football match it is! ??? A. What????? B. How????? C. What an ( ???)15.____time we’re having today!?? ?A. What a good???B. How good??C. What good (? ??)16._______beautiful music we are listening to! A. How?????? B. What a???? C. What ( ???)17.Look! ______beautiful that lake is!?? ? A. How????? B. What????? C. What a ( ???)18. ________ slowly Tom runs!? ??? A. How???? B. What?????? C. What a ( ???)19._____lovely the snow looks!? ?? A. What???? B. How????? C. What a ( ?? ?)20._______beautiful flowers they are!? ? A. How????? B. What??? C. What a 三、把下列句子变为感叹句。 1. She runs quickly. ? 2. It is a nice present. ? 3. This story book is very interesting. ? 4. She dances so well. ? 课堂练习题答案详见课件 课后练习题答案: 一、1.What 2.What an 3.What 4.How 5.What a/What 6.How 7.How 8.What 9.What a 10. How 11.What 12.How 13.What an 14.What 二、1.A 2.B 3.B 4.B 5.C 6.B 7.B 8.B 9.C 10.C 11.C 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 17. A 18.A 19.B 20.B 三、1.How quickly she runs! 2.What a nice present it is! 3.What an interesting story book it is! 4.How well she dances! 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) (共12张PPT) 小升初总复习 2020年春六年级 英语毕业复习—— 语法(十四) 感叹句 感叹句 定义:表达喜怒哀乐等情感的句子叫做感叹句。 感叹词:What 和 How 感叹句 形式:三种 1.由what引导的感叹句 2.由how引导的感叹句 3.特殊形式的感叹句 1.由what引导的感叹句 1.What+a/an+形容词+可数名词单数+(主+谓)! What an interesting story it is! 2.What+形容词+可数名词复数+(主+谓)! What beautiful flowers they are! 3.What+形容词+不可数名词+(主+谓)! What delicious soup it is! 2.由how引导的感叹句 1.How+形容词+(主+谓)! How tall he is! 2.How+副词+(主+谓)! How high he jumps! 3.How+(主+谓)! How the time flies! 3.特殊形式的感叹句 1.Excellent! 2.Amy is such a good girl! Exercises 1 :选词填空 (What / What a / What an / How ) 1. ____________ nice girl she is ! 2. ____________ careful the boy is ! 3. _____________ beautiful flowers they are ! 4. _____________ delicious the food tastes ! 5. __________ interesting film we will see ! 6. _____________ good news it is ! 7. ______________ the time flies ! What a How What How What an What How Exercises 2 :句型转换 1. It is a wide road.  ( 改为感叹句) ____________________________________ 2. The old man walked very slowly.(改为感叹句) _____________________________________ 3. The river is long .   (改为感叹句) ______________________________________ 4. How nice the food is !   (改为同义句) _____________________________________ 5. The sea is blue .  (改为感叹句) __________________________________ How wide the road is! How slowly the old man walked! How long the river is ! What nice food it is! How blue the sea is! Exercises 3 :单项选择 ( )1. _______ fine the weather is ! A. What a B. What C. How D. How a ( )2. _______ exciting film we saw yesterday ! A. What a B. How a C. How an D. What an ( )3. _______ great fun they had ! A. What a B. What C. How D. How a ( )4. _____ heavy rain it was ! A. What a B. What C. How D. How a ( )5. ____ fun place to go Shanghai is ! A. What a B. What C. How D. How a C A B B D Exercises 3 :单项选择 ( )6. ______ happy life the old live ! A. What a B. What C. How D. How a ( )7. ________ nice fish they cooked ! A. What a B. What C. How D. How a ( )8. _________ blue the sky is! A. What a B. What C. How D. How a ( )9. _____ dangerous the animals are ! A. What a B. What C. How D. How a ( )10. ____ good time we are having ! A. What a B. What C. How D. How a B B C C A 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    • 2020-03-27
    • 下载34次
    • 2617.87KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-7087855 [精]小升初英语语法复习(十三)祈使句课件(共12张PPT)+同步练习(含答案)

    小学英语/小升初专区/小升初复习专题/句子/祈使句和感叹句

    (共12张PPT) 小升初总复习 2020年春六年级 英语毕业复习—— 语法(十三) 祈使句 祈使句 定义:表示请求、劝告、命令、建议或者祝愿的句子叫做祈使句。 分类:肯定祈使句和否定祈使句。 肯定祈 使 句 Be型 Do型 Let+宾格+do型 以动词原形开头的句子。 eg:Run in the playground. Please run in the playground. =Run in the playground,please. 以Be+形容词开头的句子。 eg:Be careful. Please be careful. =Be careful,please. eg:Let me go. Let's have a party. 否定祈 使 句 Don't +be型 Don't型 以Don't+动词原形开头的句子。 eg:Don't run in the playground. Please don't run in the playground. =Don't run in the playground,please. 以Don't+Be+形容词开头的句子。 eg:Don't+be afraid. Please don't be afraid. =Don't be afraid,please. 否定祈 使 句 Let+宾格+not+do型 eg:Let 's not play in the road. Let's not talk about it. No+doing型/No +名词型 eg:No smoking. No photos! Never型 eg:Never do it again! Exercises 1 :英汉互译 1.起立!____________ 2.小心!_____________ 3.安静!_____________ 4.看黑板!____________ 5.快点!_____________ Be careful! Stand up! Be quiet! Be quick! / Hurry up! Look at the blackboard! Exercises 1 :英汉互译 6.No skating!____________ 7.No photos!_____________ 8.Don't walk on the grass!_____________ 9.Wait a minute,please!____________ 10.Hands up!_____________ 不要照相! 别滑冰! 不要踩草坪! 举手! 等一会儿! Exercises 2 :看图连线 1. 2. 3. 4. 5. A.Don't turn left. B.Don't eat and drink. C.No parking. D .No fishing. E .No swimming. Exercises 3 :单项选择 ( )1._____your hands before the meal. A.Washing B. To wash C.Wash ( )2.Don't_____the ducks! A.feed B. feeding C.feeds ( )3._____!The light is red. A.Go B. Stop C.Stops ( )4._____!The teacher is coming. A.Talk B. Stop talking C.Talks ( )5._____help you. A.Let me B. Let I C.Lets C A B B A Exercises 4 :改写句子 1.You mustn't touch it.(改为祈使句) ________________________________ 2.You can't sit here!(改为祈使句) ________________________________ 3.Be quiet!(改为否定句) _________________________________ 4.Let's clean the classroom.(改为否定句) __________________________________ 5.Don't say that again. (用never改为同义句) ___________________________________ Don't touch it! Don't sit here! Don't be quiet! Let's not clean the classroom Never say that again! 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php 中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期小升初语法复习(十三)祈使句练习题 课堂同步练习题 英汉互译 1.起立!____________ 2.小心!_____________ 3.安静!_____________ 4.看黑板!____________ 5.快点!_____________ 6.No skating!____________ 7.No photos!_____________ 8.Don't walk on the grass!_____________ 9.Wait a minute,please!____________ 10.Hands up!_____________ 二、看图连线。 1. A.Don't turn left. 2 . B.Don't eat and drink. 3. C.No parking. 4. D .No fishing. E .No swimming. 三、单项选择。 ( )1._____your hands before the meal. A.Washing B. To wash C.Wash ( )2.Don't_____the ducks! A.feed B. feeding C.feeds ( )3._____!The light is red. A.Go B. Stop C.Stops ( )4._____!The teacher is coming. A.Talk B. Stop talking C.Talks ( )5._____help you. A.Let me B. Let I C.Lets 四、改写句子。 1.You mustn't touch it.(改为祈使句) ________________________________ 2.You can't sit here!(改为祈使句) ________________________________ 3.Be quiet!(改为否定句) _________________________________ 4.Let's clean the classroom.(改为否定句) __________________________________ 5.Don't say that again. (用never改为同义句) ___________________________________ 课后练习题 一、用括号内所给单词的适当形式填空。 1.Please_________(open)?the?door. 2.___________(not?be)?careless. 3.No___________(talk)! 4.Please__________(not?watch)TV,Jim. 5.Be__________(care)! 选择填空。 ( )1._________walk?on?the?grass. Don't B.Let?not C.No ( )2.__________be?shy,?little?girl. A.No B.Don't C.Let (? )3.—_________play football.一Good A.Let we B.Let's C.Let me (? )4.-_______clean?the?desks?and?chairs,Miss Green! A.Let?me B.Let?I C.Let you ( )5.-_________some French?fries,?boys and girls! A.Having B.Has C.Have 改写句子。把下列句子变成祈使句。 We are going to play football. ______________________________ You can go to school with me. ______________________________ Amy must clean the room. _______________________________ Shall we make a dragon kite? _______________________________ You mustn’t talk loudly in class. _______________________________ 课堂同步练习题答案详见课件。 课后练习题答案: 一、1.open 2.Don't be 3.talking 4.don't watch 5.careful 二、1.A 2.B 3.B 4.A 5.C 三、1.Let’s play football. 2.Let’s go to school. 3.Clean the room ,Amy! 4.Let’s make a dragon kite! 5.Don't talk loudly in class. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-03-26
    • 下载29次
    • 3970.29KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-7077370 [精]小升初英语语法复习(十二)特殊疑问句课件(共18张PPT)+练习(含答案)

    小学英语/小升初专区/小升初复习专题/句子/疑问句

    (共16张PPT) 小升初总复习 2020年春六年级 英语毕业复习—— 语法(十二) 特殊疑问句 一 般 疑 问 句 疑 问 句 选择 疑 问 句 反意 疑 问 句 特殊 疑 问 句 特殊疑问句 特殊疑问句的形式: 疑问代词/副词 +一般疑问句? 回答时不用yes 或no, 而是问什么答什么。 (Special question) 疑问代词 what 问物,问职业 who 问人(主语) which 问哪一个 whom 问人(宾格) whose 问所属(谁的) 疑问副词 how 问方式,天气,身体健康状况 when 问时间 where 问地点 why 问原因 what+名词 what color 问颜色 what subject 问科目 what season 问季节 what animals 问动物 what time 问时间 how+形容词 how old 问年龄 how tall 问身高 how many 问可数数量 how much 问不可数数量和价格 how far 问距离 特殊疑问句三步走 1. 疑问词 2.语序 3.回答 时间(when) 地点(where) 人物(who) 事件\物(what) 原因(why) 方式(how) 1)问什么答什么 2)人称转换 问句中名词在答句中常用代词代替 1)疑问词作主语+陈述语序 2)特殊疑问词+ 一般疑问句 www,378700000.com 特殊疑问词+陈述语序? 特殊疑问句 特殊疑问句 特殊疑问词+一般疑问句语序? www,378700000.com 注意 Exercises 1 : 根据答语填上正确的特殊疑问词 1.A:______ is he from? B: He is from America. 2.A:_____ are they? B:They are my brothers. 3.A:______ is your favorite actor? B: It's Jackie Chan. 4.A:______ is your name? B: My name is Lucy Smith. 5.A:_________ is my mother? B:She is in the kitchen. Who Where Who What Where 6.A:______ is it? B: It is a pen. 7.A:______ are you? B: I am in the playground. 8.A:_____ is that pretty girl? B:She is my sister. 9.A:.____________ are Cindy and Danny? B:They are behind you. 10.A:___________ has a wide mouth? B:John has a wide mouth. 11.A:_____ ______ is his hair? B: It's yellow. What Who Where Where Who What color 12.A: ______ are you doing? B: We are playing football. 13.A: ______ _______ is it? B: It is two o'clock. 14.A:______do you go to school every Monday? B:I go to school on foot. 15.A:________ ________ are you? B:I'm twelve. What What time How How old Exercises 2 :针对下列划线部分提问 1.We are going to Beijing. 2.Chinese New Year this year is in February. 3.Lily is wearing a beautiful dress . 4.I want a robot for Children's Day. Where are you going? When is Chinese New Year? Who is wearing a beautiful dress? What do you want for Children's Day? 5.Danny is in the garden. 6.We go to school by bus every day.. 7.My birthday is on 18th June. 8.We are going to take an umbrella with us because it is going to rain soon. Where is Danny? How do you go to school every day ? When is your birthday? Why are you going to take an umbrella with you? 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php 中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期小升初语法复习(十二)特殊疑问句练习题 课堂同步练习题 根据答语填上正确的特殊疑问词。 1.A:______ is he from? B: He is from America. 2.A:_____ are they? B:They are my brothers. 3.A:______ is your favorite actor? B: It's Jackie Chan. 4.A:______ is your name? B: My name is Lucy Smith. 5.A:_________ is my mother? B:She is in the kitchen. 6.A:______ is it? B: It is a pen. 7.A:______ are you? B: I am in the playground. 8.A:_____ is that pretty girl? B:She is my sister. 9.A:____________ are Cindy and Danny? B:They are behind you. 10.A:___________ has a wide mouth? B:John has a wide mouth. 11.A:_____ ______ is his hair? B: It's yellow. 12.A: ______ are you doing? B: We are playing football. 13.A: ______ _______ is it? B: It is two o'clock. 14.A:______do you go to school every Monday? B:I go to school on foot. 15.A:________ ________ are you? B:I'm twelve. 二、就划线部分提问。 1.We are going to Beijing. 2.Chinese New Year this year is in February. 3.Lily is wearing a beautiful dress . I want a robot for Children's Day. 5.Danny is in the garden. 6.We go to school by bus every day. 7.My birthday is on 18th June. 8.We are going to take an umbrella with us because it is going to rain soon. 课后练习题 一、根据答语填上正确的特殊疑问词。 1.A:_________ is the girl in pink? B:She’s Lily. 2.A:_________pen is it? B:It’s my father’s. 3.A:_________is the basketball? B:It’s under the chair. 4.A:________ is the Christmas Day? B:It’s on the 25th of December. 5.A:________ are the trousers? B:They are 25 yuan. 6.A:________ is the cap? B:It’s blue. 7.A:________ is it today? B:It’s Monday. 8.A:________was the date yesterday? B:It was the 16th of November. 9.A:_______ do you like the dress? B:It’s beautiful. 10.A:_______ baby ducks? B:Fourteen. 11.A:_________ is the tree? B:It’s three meters tall. 12.A:_______ one is fatter,the white one or the black one? B:The black one. 13.A:_______ is your cousin? B:He’s 15 years old. 14.A:_______ do you have dinner? B:At 6 o’clock. 就划线部分提问。 1.I go to school by bike every day. 2.This is Mary’s English book. 3.I have dinner at half past seven. 4.My brother is fourteen years old. 5.Lily has sixteen pencils in her pencil-box. 6.The desk is black and blue. 7.The sports shoes are forty yuan. 8.The cat is on the table. 9.I like English because it is interesting. 10.She has eggs and noodles for breakfast. 课堂同步练习题答案详见课件。 课后练习题答案: 一、1.Who 2.Whose 3.Where 4.When 5.How much 6.What color What day 8.What 9.How 10.How many 11.How tall 12.Which 13.How old 14.What time 1.How do you go to school every day? 2.Whose English book is this ? 3.What time do you have dinner? 4.How old is your brother? 5.How many pencils does Lily have in her pencil-box? 6.What color is the desk? 7.How much are the sports shoes ? 8.Where is the cat ? 9.Why do you like English ? 10.What does she have for breakfast? 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-03-25
    • 下载52次
    • 3343.75KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7074328 [精]小升初英语语法复习(十一)一般疑问句课件(共18张PPT)+练习(含答案)

    小学英语/小升初专区/小升初复习专题/句子/疑问句

    (共18张PPT) 小升初总复习 2020年春六年级 英语毕业复习—— 语法(十一) 一般疑问句 一 般 疑 问 句 疑 问 句 选择 疑 问 句 反意 疑 问 句 特殊 疑 问 句 一 般 疑 问 句 用Yes或No来回答的问句,就是一般疑问句,句中没有特殊疑问词。朗读时一般用升调。 我们学过的一般疑问句有三种类型: 1)以be动词开头 Is...? Are...? Was...? Were...? 2)以情态动词can,must,may, should开头 Can...+动原...? Must...+动原...? May...+动原...? Should...+动原...? 3)以助动词Do,Does,Did开头 Do...+动原...? Does...+动原...? Did...+动原...? 2.Can you sing swim? 3.Do you like apples? 1.Is this a pen? 如何改一般疑问句? 简单记忆:1.判断。 2.移动或添加。 如何改一般疑问句? 详细分解: 1.判断。判断是否有Be动词或情态动词。 2.有就移动。把Be动词和情态动词移至句首。 3.无就添加Do,Does或Did。 原句谓语是动原,添Do 原句谓语是三单,添Does 原句谓语是过去式,添Did 切记:加了助动词就要用回动原。 注意: 当原句含有I或者we时候,变一般疑问句时要改成you。 将下列句子改成一般疑问句: 1. It is on the chair over there. 2. I’m an English girl. 3. The big cap and the big map are for the boy. Is it on the chair over there? Are you an English girl? Are the big cap and the big map for the boy? 将下列句子改成一般疑问句: 4. I can see six oranges on the plate. 5. I like her white cap . 6. That’s my sister, Cindy. Can you see six oranges on the plate? Do you like her white cap? Is that your sister,Cindy? 肯定和否定回答 一般疑问句的特点是:用什么问就用什么答。 结构为: Yes,______ ________. No, ______ ________. 1 2 1 3 1只能是8个人称代词主格和there,根据主语作判定。 2和3就根据一般疑问句用什么问就用什么答,2是肯定,3是否定。 2.Can you sing swim? --Yes, I can. / No, I can’t. 3.Do you like apples? 1.Is this a pen? --Yes, it is. --Yes, I do. / No, I don’t. / No, it isn’t. 将下列句子改成一般疑问句,并做肯定和否定回答: 1. This is my lovely sister. 2. I have a colorful book. 3. These are beautiful flowers. Is this your lovely sister? Do you have a colorful book? Are these beautiful flowers? Yes,it is. No,it isn't. Yes,I do. No,I don't. Yes,they are. No,they aren't. 4. I can see two pictures on the wall. 5. Lucy likes her red schoolbag . 6. Lily and I went to the park last Sunday. Can you see two pictures on the wall? Does Lucy like her red schoolbag? Did Lily and you go to the park last Sunday? Yes,I can. No,I can't. Yes,she does. No,she doesn't. Yes,we did. No,we didn't. 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php 中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期小升初语法复习(十一)一般疑问句练习题 课堂同步练习题 把下列句子变成一般疑问句,并做肯定和否定回答: This is my lovely sister. _______________________________________________ I have a colorful book. _______________________________________________ These are beautiful flowers. ________________________________________________ I can see two pictures on the wall. _________________________________________________ Lucy likes her red schoolbag . _________________________________________________ Lily and I went to the park last Sunday. ___________________________________________ 课后练习题 把下面的句子变成一般疑问句并做肯定、否定回答。 My grandma is watching TV now. ____________________________________________________ Children go to school on Sundays. _____________________________________________________ Her mother works hard. ______________________________________________________ Jack’s aunts are nurses. ______________________________________________________ 5.The dogs can run fast. ______________________________________________________ 6.My father went to Shanghai last week . ______________________________________________________ My grandpa gave me a new schoolbag. _______________________________________________________ Lily’s uncle often walks to work. _______________________________________________________ His little brothers are sitting on the sofa. _______________________________________________________ I am a pupil in No.2 Primary School. _______________________________________________________ 课堂同步练习题答案详见课件。 课后练习题答案: 1.Is your grandma watching TV now? Yes,he is. No,he isn’t. 2.Do children go to school on Sundays? Yes,they do . No,they don’t. 3.Does her mother work hard? Yes,she does. No,she doesn’t. 4.Are Jack's aunts nurses? Yes, they are. No,they aren’t. 5. Can the dogs run fast? Yes,they can. No,they can’t. 6.Did your father go to Shanghai last week? Yes,he did. No,he didn’t. 7.Did your grandpa give you a new schoolbag? Yes,he did. No,he didn’t. 8.Does Lily’s uncle often walk to work? Yes,he does. No.he doesn’t. 9. Are his little brothers sitting on the sofa? Yes,they are. No,they aren’t. 10.Are you a pupil in No.2 Primary School? Yes,I am. No, I’m not. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-03-24
    • 下载40次
    • 3016.25KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-7071696 [精]Unit 3 Could you please clean your room? 单元同步课堂训练(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级下/Unit 3 Could you please clean your room?/本单元综合与测试

    中小学教育资源及组卷应用平台 新目标Go For It八年级下册同步课堂训练 Unit 3 Could you please clean your room? 单词默写 垃圾;废弃物 ________ 倒垃圾 __________ 折叠;对折 __________ 扫;打扫 ___________ 地板 _____________ 杂乱;不整洁_________ 扔;掷 _____________ 频繁;反复____________ 也不 _____________ 衬衫 ____________ 一……就……;尽快 _______________________ 给;递;走过;通过 _____ 借;借用 ____________ 14.借给;借出___________ 15.手指 ____________ 16.厌恶;讨厌 ___________ 17.杂务;乏味无聊的工作_______ 18.与…同时;当…的时候;而;然而 ______________ 19.点心;小吃;快餐 _________ 20.精神压力;心理负担 _______ 21.浪费;垃圾;浪费;滥用________ 22.目的是;为了____________ 23.提供;供应 ____________ 24.而且;加之 ____________ 25.依靠;信赖___________ 26.发展;壮大____________ 27.独立______________ 28.公正性;合理性________ 29.因为;既然____________ 30.邻居________________ 31.照顾;处理 _______________ 32.有病;不舒服 ______________ 33.落下;掉下 ____________ 34.独立的;自主的_____________ 35.合理的;公正的 __________ 36.不合理的;不公正的_______ 37.桑迪 __________ Section A 短语默写。 1.take out the rubbish________??? 2.all the time____________?? 3.at least?_______________ 4.as soon as?______________ 5.do the dishes?___________??? 6.sweep the floor?___________? 7.get a ride?_______________ 8.fold one’s clothes?___________? 9.make one’s bed??___________ 10.throw down?______________ 11.clean the living room__________?? 12.go out for dinner_____________? 13.stay out late??_______________ 14.in surprise??_______________ 15.do chores?________________ 16.have a basketball game?___________ 17.help out with sth.?_______________ 18.watch this show?_______________ 19.take the dog for a walk?___________ 20.pass me the salt?________________ 21.lend me some money?___________ ????????????????????? ?二、单项选择。 ( )1.--Could you please_______the door? --Yes,sure. A.open??B.?opens??C.?opening??D.?opened ( )2. He picked up the broom to help me ________. A. do the dishes B. make the bed C. Fold the clothes D. sweep the floor. ( )3.Please __________the old books to the poor children . A.give off B.give away C.give up D.give in ( )4. Pick out good oranges from the box ,and _____the rest . A. throw down B. throw away C. throw at D. throws ( ) 5.When you’ re invited to have dinner at home by American friends,you should be ____or a little later.It’s different from our Chinese customs. on time B.in time C.on business D.on show ( ) 6.My English teacher lives an active life.She looks as____as she was ten years ago. A.young B.younger C.the youngest D.youngest ( ) 7.We didn’t believe what he said .We looked at him_____surprise. A.on B.in C. at D.for ( )8. --What are you doing ? -- I an doing the_____.Look!How dirty my skirts are! A.dishes B.reading C. washing D. shopping ( )9.--I didn’t go to the park last weekend. --___________. A.I didn’t ,too. B.Neither did I. C.So did I. D.So didn’t I . ( ) 10.--Today mobile payment is very convenient .Almost everyone is using it . --That ‘s true.We don’t even need to ______money from the bank. A.take up ??B?.take off ??C?.take down? D.?take out ( ) 11.I used to like to swim. But I hate______now. A.swim B. swims C.swam D.swimming ( ) 12.一Daddy, when will we go out to fly a kite? - As soon as the rain________. A.is stopping B. stopped C.will stop D.stops ( ) 13.-Can I________ Robinson Crusoe ,Mrs Zhao? 一Sure, it's very interesting, but you can only _____it for two weeks. A. borrow ; lend B. lend ; borrow C.borrow ; keep D.lend ;keep ( ) 14. The local guide spoke______ she could to make the visitors understand her. A.as clear as B.as clearly as C.so clear as D.so clearly as ( ) 15.- -Could you help me with my English after school?___________. A.It's a pleasure B.With pleasure C.You're welcome D.OK, I could 三、短文改错。 World Animal Day is in October 4th. Many children go 1.__________ to the zoo see elephants, monkeys and tigers on that day. 2.__________ Now, many and more children like animals and want to 3.__________ make friend with them. In the zoo, they learn about 4.__________ animal' s daily life. But some students don't need to go out 5.__________ to show them love of animals. They have pets at home. 6.__________ Mark is a middle school student. He have a black dog. 7.__________ He gives it milk to drink and meat to eat. The dog is 8._________ his truth friend. Jane is also a middle school student. 9._________ She has two fish. They are very small .Every a day, 10._________ she changes the water for them. 四、短文填空。 Last?month,?our?dog__1__(welcome)?me?when?I__2__?(come?)?home?from? school.?He?wanted?a?walk,?but?I was?too___3___(?tire?)?I?threw?down?___4___ ( I )bag?and?went?to?the?living?room.?The?minute?I?sat?down?in?front of?the?TV my?mom?came?over.“?Could?you?please__5 ___(take)the?dog?for?a?walk?”she ?asked.“Could?I?watch?one?show__6__(one)?”?I?asked.“No!”she?replied__7_ (angry?).?“You?watch?TV?all?the time?and?never?help?out?around?the?house!? I can't work?all day and?at?school and do the housework all evening .” “Well, I work all day at school,_8__(either)!?I'm?just?as?tired you?are!”I?shouted?back. My?mom?did?not?say___9____(something?)?and?walked?away.?For?one?week,? she?did not do__10__(?some)___11__(housework?)?and?neither did?I.?Finally,?I? could?not?find?a?clean?dish___12__(and)?a?clean?shirt.?The?next?day,?my?mom? came?home?from work__13___(?find?)the?house?clean?and?tidy."What?happened?"? she?asked?in?Surprise.“ I'm?so?sorry,?Mom.?I finally understand that we need __14__ (share) the housework ___15____(have?)?a?clean?and?comfortable?home,”I replied. 1.________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.___________ 6.________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.___________ 11.________ 12.__________ 13.__________ 14.__________ 15.__________ Section B 一、短语默写 1.in order to??_____________? 2.as a result?______________ 3.depend on??_____________ 4.fall ill?______________ 5.take care of___________? 6.invite my friends to a party ____________________ 7.a waste of time?_____________ 8.spend ... on ...______________ 9.get good grades?___________ 10.get into a good university_________ 11.provide sth. for sb______________ 12.provide sb.with sth..?_____________ 13.mind doing sth.?________________ 14.develop one’s independence ____________________________ 15.teach them how to look after themselves ____________________________ 16.understand the idea of fairness ______________________ 17.learn to be independent? _____________________ 二、单项选择。 ( )1.-Can You come to my party? -Thanks, Cindy, but I have no time .I need to _______my sister at home. A.take away B.take off C.take care of D.take out of ( )2.1 think one of the best ways to keep healthy is to_______ good eating habits. A.breathe B.fix C.fold D.develop ( )3._________stop more accidents, we should drive more carefully. A.So that B.In order to C.Thanks for D. Thanks to ( )4. -It has been much easier for me to go to work _______shared bikes appeared. -But they also caused plenty of problems. A.since B.before C. unless D.though ( )5.I wasn't worried about the problem because I knew I could______you. A.take after B. care about C.hear from D.depend on ( )6.--Do you like rock music or light music? --___________I like pop music. A. Both B. None C.Neither D. Either ( )7.--I can provide you_______some information about the price of houses in Fuyang in 2020. --Thank you very much. A.to B. with C.for D.of ( )8.--You have made such great progress on your English. --Thanks.1 believe _______you work,__________you will be. the less,the better B.the harder;the better C. the better,the worse D.the harder;the worse ( )9. The______ we do for other people, the_______ we will be. A.much ;happier B.more ; happy C. more ; happier D. most ; happiest ( )10.--The local food may taste a bit strange. --Well,_________we are here, why not give it a try? A.though B.unless C.since D.because ( )11.-- Some research suggests that walking helps people live longer. --I quite agree, but it___________ on when and how they walk. A. remains B. separates C. returns D.depends ( )12.Zhong Lang usually ________ her little brother at home when her mother is away. A.looks up B. looks out C.looks over D.takes care of ( )13.--Do you think David and Lisa can be good accountants? --Accountants should be careful enough.______David_______ Lisa is suitable, I'm afraid. A. Either;or B. Neither ;nor C. Both ;and D.Not only ;but also ( )14.--Shall we go for a picnic tomorrow? --Well, it all _______the weather. A.belongs B.happens C.depends on D.depend on ( )15.We don’t need to take any food.The hotel will ______meals for us. A.offer B.provide C.give D.send 三、短文改错。 Sandra Cisneros is an America writer. She was born 1.__________ in 1954. She is the only daughter in a family of seventh 2.__________ children. When she was young, she didn't do good in 3._________ school because for she was too shy. In high school, with 4._________ the help of her teacher, Cisneros improved her grade 5._________ and work for the school magazine. Cisneros didn't go 6._________ to college. But with the help a teacher in the University 7._________ of Iowa, she joined the university’ s Writers’ Workshop. 8._________ Cisneros' s one book, The House on Mango Street, came out 9._________ in 1984. The book won a big prize in 1985 and has been used wide. 10.________ . 四、短文填空。 ? (一) ?????? ??? Dear Sir, I don't understand why some___1__( parent ) make their kids___2__(help )with housework and chores at home. Kids these__3__(day ) already have enough stress from school They don't have time__4__ ( study )and do housework, too. Housework __5__( be) a waste of their time. Could we just let them___6__(do ) their job as students? They should spend their time on schoolwork in order to get good___7__ (grade ) and get into a good university. Also, when they get older, they will have to do__8__(housework )so there's no need for__9___(they) to do it now. It is the __10__(parent ) job to provide a clean environment at home for their__11__ ( child). And anyway, I think doing chores__12__(be) not so difficult I don't mind__13__ (do ) them. Mr Smith 1.________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.___________ 6.________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.___________ 11.________ 12.__________ 13.__________ (二) Dear Sir, I think it is__1_(importance ) for children__2__( learn)how__3__(do ) chores and help their parents housework. It's not enough just get good grades at school. Children these__4_( day) depend on their parents too much. They always asking, “Could you get this for me? or“Could you help me with that? Doing chores___5__(help ) to develop__6__( child) independence and teaches them how to look themselves. It also helps them to understand the idea of fairness. Since they live in one house with__7__ (they) parents, they should know that everyone should do their part in__8__(keep) it clean and tidy. Our__9___(neighbor) son got into a good college but during his__10__ (one) year, he had no idea how care of himself. As a result, he often fell ill and his ___11___( grade ) dropped. The earlier kids learn to be independent,better it is for their future. Ms. Miller 1.________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.___________ 6.________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.___________ 11.________ Unit 3同步课堂练习答案: 单词默写 垃圾;废弃物 rubbish 倒垃圾 take out the rubbish 折叠;对折 fold 扫;打扫 sweep 地板 floor 杂乱;不整洁 mess 扔;掷 throw 频繁;反复 all the time 也不 neither 衬衫 shirt 一……就……;尽快 as soon as 给;递;走过;通过 pass 借;借用 borrow 借给;借出 lend 手指 finger 厌恶;讨厌 hate 杂务;乏味无聊的工作 chore 与…同时;当…的时候;而;然而 while 点心;小吃;快餐 snack 精神压力;心理负担 stress 浪费;垃圾;浪费;滥用 waste 目的是;为了 in order to 提供;供应 provide 而且;加之 anyway 依靠;信赖 depend 发展;壮大 develop 独立 independence 公正性;合理性 fairness 因为;既然 since 邻居 neighbor 照顾;处理 take care of 有病;不舒服 ill 落下;掉下 drop 独立的;自主的 drop 合理的;公正的 fair 不合理的;不公正的 unfair 桑迪 Sandy Section A 短语默写。 1.take out the rubbish?倒垃圾?? 2.all the time?频繁;反复? 3.at least?至少 4.as soon as?一……就…… 5.do the dishes?清洗餐具??? 6.sweep the floor?扫地?? 7.get a ride?搭便车 8.fold one’s clothes?叠衣服? 9.make one’s bed?铺床?? 10.throw down?扔下 11.clean the living room?打扫客厅?? 12.go out for dinner?外出就餐? 13.stay out late?在外呆到很晚? 14.in surprise?惊讶地?? 15.do chores?做家务 16.have a basketball game?举行一场篮球赛 17.help out with sth.?帮助做某事 18.watch this show?看这个表演 19.take the dog for a walk?遛狗 20.pass me the salt?把盐递给我 21.lend me some money?借给我一些钱 二、单项选择题。 1--5 ADBBA 6--10 ABCBD 11--15 DDCBB 三、短文改错。 in改为on 2.see前插入to 3.many改为more 4.friend改为friends Animal’s改为animals’ 6.them改为their 7.have改为has 8.?√ 9.truth改为true 10.去掉a 四、短文填空。 welcomed 2.came 3.tired 4.my 5.take 6.first 7.angrily 8.too 9.anything 10.any 11.housework 12.or 13.to find 14.to share 15.to have Section B 短语默写。 1.in order to?目的是;为了?? 2.as a result?结果 3.depend on?依靠;信赖?? 4.fall ill?生病 5.take care of?照顾;处理 6.invite my friends to a party 邀请我的朋友来参加聚会 7.a waste of time?浪费时间 8.spend ... on ... 在……上花……(时间、金钱) 9.get good grades?取得好成绩 10.get into a good university 进入一所好大学 11.provide sth. for sb.?给某人提供某物 12.provide sb.with sth..?给某人提供某物 13.mind doing sth.?介意做某事 14.develop one’s independence 培养某人的独立性 15.teach them how to look after themselves 教他们如何照顾自己 16.understand the idea of fairness 理解公平的概念 17.learn to be independent?学会独立 二、单项选择题。 1--5CDBAD 6--10 CBBCC 11-15DDBDB 三、短文改错。 1.America改为American 2.seventh改为seven 3. good改为well 4.去掉for 5.grade改为grades 6.work改为worked 7. a前插入of 8.√ 9.one改为first 10.wide改为widely 四、短文填空。 (一)1.parent’s 2.help 3.days 4.to study 5.is 6.do 7.grades 8.housework 9.them 10.parents’ 11.children 12.is 13.doing (二)1.important 2. to learn 3.to do 4.days 5.helps 6. children’s 7.their 8.keeping 9.neighbor’s 10.first 11. grades HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-03-24
    • 下载6次
    • 1271.13KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-7006242 [精]Unit 2 I’ll help to clean up the city parks 单元同步课堂训练(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级下/Unit 2 I'll help to clean up the city parks./本单元综合与测试

    新目标Go For It八年级下册同步课堂训练 Unit 2 I’ll help to clean up the city parks. 单词默写 打扫(或清除)干净 欢呼;喝彩 (使)变得更高兴;振奋起来 分发;散发 义务做;自愿做;志愿者 想出;提出(主意、计划回答等) 推迟 标志;信号 通知;通告;注意;注意到;意识到 分发 打电话给(某人);征召 曾经……;过去…… 孤独的;寂寞的 照顾,非常喜欢 几个;数个;一些 强烈的;强壮的 感觉;感触 满足;,满意 高兴;愉快 物主;主人 参加……选拔;试用 (由指长途)旅行;行程 募集;征集 独自;单独 修理;修补 修理;安装 修理;装饰 赠送;捐赠 (外貌或行为)像 破损的;残缺的 车轮;车子 信;函 女士;小姐 建起;设立 丧失能力的;有残疾的 影响;有作用 瞎的;失明的 聋的 想象;设想 困难;难题 开;打开 门 拿;提;扛 训练;培训 激动的;兴奋的 训练;培训 仁慈;善良 聪明的;聪颖的 理解;领会 变化;改变 兴趣;关注 先生(用于正式信函中对不知名的男性收信人的称呼时) 夫人;女士(用于正式信函中对不知名的女性收信人的称呼时) 马里奥(男名) 吉米(男名) Section A 一、短语默写 1.?Clean-Up?Day???????????????? 2.?an?old?people’s?home?? 3.?help?out?with?sth.????????? 4.?used?to?do?sth? 5.care?for??????????????????? 6.?the?look?of?joy?? 7.?at?the?age?of??????????????? 8.clean?up? 9.?cheer?up?????????? 10.?give?out?/hand?out? 11.?come?up?with???????????? 12.?make?a?plan? 13.?make?some?notices???????? 14.?try?out?? 15.?work?for?????? 16.?put?up?? 17.?call?up?? 18.?put?off?(doing?sth)?? 19.get?such?a?strong?feeling?of?satisfaction 20.?raise?money?????????????? 二、单项选择。(15分) ( )1. I hope ____________?the exam. A.pass?? B.?passing ??C.?to pass ??D.?passed ( )2. —Your bedroom is so dirty.Would you please ___________,Cindy? —OK, Mum.I’ll do it at once. A. clean it up B. clean up it C. pick it up D. pick up it ( )3.The teacher asked me to_______the test paper. A.give up B.give out C.give away D.give back ( )4. people _______a lot meetings because of the dangerous illness. A. turned off B.set off C. put off D. took off ( ) 5.---Could you tell me __________________? ---Look! He is playing basketball over there. A.what is Andy doing B.why is Andy doing C.where is Andy D.where Andy is ( ) 6.She used to _______in the morning,but she is used to _________at night. A.read English,read English B.read English,reading English C. reading English,read English D.reading English,reading English ( ) 7.We don’t know_____________the camera. A.how to use B.what to use C. where to use D.which to use ( )8.Look! Mary is sad. Let’s go and ________ A.cheer him up B.cheer up him C. cheer her up D. cheer up her ( )9.The concert was put off __________the heavy rain. because B.because of C.so D. but ( ) 10.Do you know Li Yifeng? He is ________famous actor that many people like him. A.?such ?? B?.so ??C?.such a ?? D.?so a ( ) 11.I’ve got all _______in the left arm. A.feeling? ?B.?feel C.?feels D.?to feel ( ) 12.Tom didn’t go to see the film because he had to _______his sick mother. A. care for B. look at C. look out D. take after ( ) 13.--John,remember _________off the lights when you leave the classroom. A. turn B.turned C.turning D. to turn ( ) 14. Pollution is a serious problem.Scientist should______ some good ways to solve it. A. come up with B.come up C.come over D. come out ( ) 15.My father agreed __________us to the zoo. A. takes B. take C. to take D. taking 三、短文改错。(10分) Lisa?is?our?English?teacher.?She?is?from?the?Australia. 1.________ She?often?gets?to?school?at?car?at?7:40?in?the?morning. 2.________ Lisa?is medium?height.?She?is?a?nice?teacher?and?there?is 3.________ always?a?lot?of?funny?in?her?class.?We?all?like?her?class. 4.________ But?Lisa?is?very?strict?to?us.?There?are?some?rules?in 5.________ her?English?class.?She?often?said,“Don't?talk!”“Don't 6.________ eat?something?in?class“Be?quiet!"?She?tells?us?not?to?fight 7.________ In class?.We?must?follow?her?rules?.She?wishes?us?to?be 8.________ good?students?.Lisa?can?sing?very?good.?She?often?teaches 9._________ us to?sing?English?songs.?We?love?hers?very?much. 10.________ 四、语法填空。(10分) Mario?Green?and?Mary?Brown?from?Riverside?High?School?give?up?several?___1___?(hour?)?each?week to?help?others.Mario?loves?animals?and?wants?__2___(be?)?an?animal?doctor.?He__3___ (volunteer?) at?an?animal hospital?every?Saturday?morning.?Mario?believes?it?can?help?him?to? get?__4____?(him?)?future?dream?job.“?It’s?hard?work?,?”?he?says?,?but?I?want?to?learn?more?about how____5_____?(care?)?for?animals?.?___6____he?sees?the?animals?get?better,?he?always?gets?a? strong?feeling?of?satisfaction.?Mary?is?a?book?_____7_____(love?).She?could?read?by?herself__8___the?age?of?four.?Last?year?she?decided?to?try?out?for?a?volunteer after-?school___9__?(read) program.?She?still?works?there?once?___10_____?week?to?help?kids?learn?to?read.? ________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.___________ 6.________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.___________ Section B 一、短语默写 1.?take?after?? 2.?give?away???????????????? 3.?fix?up?? 4.?be?similar?to?????????????? 5.?set?up?? 6.?disabled?people??????????????? 7.?make?a?difference?(to)?? 8.?after-school?reading?program? 9.get?a?feeling?of?? 二、单项选择。(15分) ( )1.The old man ____________?his money to Project Hope. A.gave out? B.gave away? C.?gave up ?D.?gave to ( )2.—Who does Bob________,his father or mother? —His mother.He has big eyes like his mother. A.take after B.look after C.take away D.look for ( )3.He______plenty of money to people in the earthquake area________. put out,to help with them B. handed out,help them out C. gave out,help with them D.gave away,to help them out ( )4.It’s impossible for us_________there on foot in three hours. A. get B.to get C. getting D. gets ( ) 5. --What _______news! --Yes.All of the kids were__________. A. excited,exciting B. exciting,excited C. excited,excited D. exciting,exciting ( ) 6.?The task was not ________at all.We finished it without any__________ A.difficulty ,difficulty B.difficult ,difficult C.difficulty ,difficult D.difficult ,difficulty ( ) 7.Every friend of ______says I am funny. A.my B.mine C. I D. me ( ) 8.My grandpa lived________,but he was not ________ A.alone,alone B.lonely,lonely C.alone ,lonely D.lonely,alone ( ) 9.when I got home ,my brother was___________his radio ?A.?repairing ? B.?fixed? C.mended? ?D.?mending ( ) 10.I forgot _______the light when I left the room. A .to turn off B .turning off C .to turn on D. turning on ( )11.Mrs Zhang got much money from her parents,and she ____her own business. took up B. got up C.set up D.gave up ( ) 12.--I have great ______ finishing the work by myself. Who can help me? A.fun B.success C. advice D.difficulty ( ) 13.Spaceships make_______possible to travel to the moon. it B.that C. this D.one ( ) 14.We were excited_________the good news. to B.at C.about D .with ( ) 15.--My new smart dress is________the one you have. --Yes,but they have different colors. similar at B.similar to C.different to D. different from 二、短文改错。(10分) Mr.Brown found a?job?in?a?big?city.?He moved to there 1._______ with?his?wife?and?two?child?last?Friday.?On?the?next?day 2._______ Mr.?Brown?drove?his?new?car?out?and?was?wash?it?when 3._______ a?friend?came.?The?friend?looked?the?car?for?a?minute?and 4.________ said, “That’s a?new?car.?Is?it?your?” “Sometimes?it’?s?mine” 5.________ answered Mr.?Brown.?“Sometimes?”?the?friend?was?surprising. 6.________ “What do?you?mean?”Mr.?Brown?answered?slow,“?When?there’s 7.________ a party?in town,?my?daughter?Nancy?drives?it.?When?there’s 8.________ a football game,?it?’s?my?son?David?turn.?When?I?have?washed?it 9.________ and?it?looks really?nice?and?clean,?my?wife?Linda?used?it.?And?when 10.________ it needs?leaning,?it's?mine.” 三、短文填空。(20分) Dear?Miss?Li, I'd?like?__1___(thank)?you?for___2_____(send?)?money?to?Animal?Helpers.?I'm?sure? you?know?that?this?group was?set?up__3____(help?)?disabled?people?like?me.?You helped?to?make?it?possible?for?me?to?have?Lucky.?Lucky makes?a?big__4__(different?) ?to?my?life.?Let?me___5__(?tell?)?you_6_____(I)?story.What?would?it?be?like__7__(?be?)?blind?or?deaf??Or?imagine?you?can't___8____(?walk?)?or?use?your hands___9__(easy). Most people?would?never_10___(?think)?about?this,?but?many?people?have?these__11_ (?difficulty?).?I?can't?use?my?arms ____12___(and?)?legs__13____(good)?,?so?normal ?things?like?answering?the telephone,?opening?and___14__(?close)?doors,?or?carrying? things?are?difficult?for___15__?(I)?.?Then?one?day last?year,?a?friend?of?mine helped ??me?out.?She?talked?to?Animal?Helpers about?__16__(get?)?me?a?special?trained dog.?She?also?thought dog?might?cheer?me?up.?I?love__17__?(animal?)?and?I?was __18_(?excite?)about?the?idea?of___19___(?have?)?a?dog. After?six__20___(month?)?of?training?with?a?dog?at?Animal?Helpers,?I?was?able?to? ___21__(bring?)?him?home.My__22___(dog)?name?is?Lucky-?-?a?good?name?for?him? because?I?feel?very?lucky?to have?him.?You?see, I'm able?to?have?a?"dog helper"? because __23_your?kindness!?Lucky?is?very?clever?and?understands__24___(much) English__25__(word?)?.?He?can___26____(understand?)me?when?I?give?him?orders.? For?example,?I?say,?"Lucky!Get?my?book,"?and?he?does it at once.Lucky?is?a fantastic ?dog.?I'll?send?you?a?photo?of?him?if?you?like,?and?I?could____27___(show?)?you?how ?he___28___(help?)?me.?Thank?you?again___29__changing?my?__30____(live). Best wishes, Ben Smith. 1.________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.___________ 6.________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.___________ 11.________ 12.__________ 13.__________ 14.__________ 15.___________ 16.________ 17.__________ 18.__________ 19.__________ 20.___________ 21.________ 22.__________ 23.__________ 24.__________ 25.___________ 26.________ 27.__________ 28.__________ 29.__________ 30.___________ 答案: 1.打扫(或清除)干净 clean up 2.欢呼;喝彩 cheer 3.(使)变得更高兴;振奋起来 cheer up 4.分发;散发 give 5.义务做;自愿做;志愿者volunteer 6.想出;提出(主意、计划回答等) come up with 7.推迟 put off 8.标志;信号 sign 9.通知;通告;注意;注意到;意识到 notice 10.分发hand out 11.打电话给(某人);征召 call out 39.想象;设想 imagine 40.困难;难题 difficulty 41.开;打开 open 42.门 door 43.拿;提;扛 carry 44.训练;培训 train 45.激动的;兴奋的 excited 46.训练;培训 train 47.仁慈;善良 kindness 48.聪明的;聪颖的 clever 49.理解;领会 understand 50.变化;改变 change 51.兴趣;关注interest 52.先生(用于正式信函中对不知名的男性收信人的称呼时) sir 53.夫人;女士(用于正式信函中对不知名的女性收信人的称呼时) madam 54.马里奥(男名) Mario 55.吉米(男名) Jimmy Section A 短语默写。 ?1.?Clean-Up?Day?清洁日??????????????? 2.?an?old?people’s?home?养老院? 3.?help?out?with?sth.?帮助解决困难???????? 4.?used?to?do?sth曾经干…?…?;过去? 5.care?for?关心照顾?????????????????? 6.?the?look?of?joy?快乐的表情? 7.?at?the?age?of?在......岁时?????????????? 8.clean?up?打扫(或清除)干净? 9.?cheer?up?(使)变得更高兴;使振奋????????? 10.?give?out?/hand?out分发;散发? 11.?come?up?with?想出;提出??????????? 12.?make?a?plan?制订计划? 13.?make?some?notices?做些公告牌??????? 14.?try?out?试用;试行? 15.?work?for?为…工作;为….?效力????? 16.?put?up?建造;举起;张贴? 17.?call?up?打电话;召集? 18.?put?off?(doing?sth)?推迟;延迟? 19.get?such?a?strong?feeling?of?satisfaction 得到一种强烈的满足感? 20.?raise?money?筹钱;募捐????????????? 二、单项选择题。 1--5 CABCD 6--10 BACBC 11--15 AADAC 三、短文改错。 去掉the 2.at改为by 3.is medium插入of 4.funny改为fun to改为with 6.said改为says 7.something改为anything 8.?√ 9.good改为well hers改为her 四、短文填空。 hours 2.to be 3.volunteers 4.his 5.to care 6.When 7.lover 8.at 9.reading 10.a Section B 短语默写。 1.?take?after?与......相像;像? 2.?give?away?赠送;捐赠??????????????? 3.?fix?up?修理;修补;解决? 4.?be?similar?to?与……相似????????????? 5.?set?up?建立;设立? 6.?disabled?people?残疾人?????????????? 7.?make?a?difference?(to)影响;有作用?? 8.?after-school?reading?program? 课外阅读活动? 9.get?a?feeling?of?有…感觉? ??????????????? 二、单项选择题。 1--5 BADBB 6--10 DBCAA 11-15 CDACB 三、短文改错。 1.去掉to 2.child改为children 3.wash改为washing 4. looked the插入at 5.your改为yours 6. surprising改为surprised 7.slow改为slowly 8.√ David 改为 David’s 10.used改为uses 四、短文填空。 1.to thank 2.sending 3.to help 4.difference 5.tell 6.my 7.to be 8.walk 9. easily 10.think 11.difficulties 12.or 13.well 14.closing 15.me 16.getting 17.animals 18.excited 19.having 20.months 21.bring 22.dog’s 23.of 24.many 25.words 26.understand 27.show 28.helps 29.for 30.life

    • 2020-03-11
    • 下载12次
    • 1266.57KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-6996396 [精]小升初英语语法复习(十)陈述句课件(共16张PPT)+练习

    小学英语/小升初专区/小升初复习专题/句子/陈述句

    (共16张PPT) 小升初总复习 否定的陈述句结构: ①be十not ②情态动词+not十动词原形 ③do/does/did+not十动词原形 否定式的缩写: is not=isn' t are not= aren' t was not = wasn't were not= weren 't do not= don' t does not= doesn' t did not= didn't can not= can' t will not= won't must not = mustn't should not= shouldn't 把下列句子变成否定句: 1.My sister is a lovely girl. _____________________ 2.The teacher went to Shanghai yesterday. ________________________________ 3.Lily gets up at half past six every morning. ________________________________ My sister is not a lovely girl. The teacher didn't go to Shanghai yesterday. Lily didn't get up at half past six every morning. 把下列句子变成否定句: 4.They are good at English. ______________________ 5.I visit my grandparents on Sundays. _________________________________ 6.Wang Tao can skate on the lake . ______________________________ They are not good at English. I don't visit my grandparents on Sundays. Wang Tao can not skate on the lake . 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php 中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期小升初语法复习(十)陈述句练习题 课堂同步练习题 把下列句子变成否定句: 1.My sister is a lovely girl.________________________________________________ 2.The teacher went to Shanghai yesterday.____________________________________ 3.Lily gets up at half past six every morning.__________________________________ 4.They are good at English.________________________________________________ 5.I visit my grandparents on Sundays._________________________________________ 6.Wang Tao can skate on the lake .______________________________________ 课后练习题 把下面的句子变成否定句。 1.My grandma is watching TV now. ______________________________________ 2.Children go to school on Sundays. ______________________________________ 3.Her mother works hard. ______________________________________ 4.Jack's aunts are nurses. ______________________________________ 5.The dogs can run fast. ______________________________________ 6.My sister must go home now . _______________________________________ 7.My grandpa gave me a new schoolbag._____________________________________ 8.Lily’s uncle often walks to work. _____________________________________ 9.My little brothers are sitting on the sofa._____________________________________ 10.The white cat ate the fish. ____________________________________ 课堂同步练习题答案详见课件。 课后练习题答案: 1.My grandma is not watching TV now. 2.Children don’t go to school on Sundays. 3.Her mother doesn’t work hard. 4.Jack's aunts are not nurses. 5.The dogs can not run fast. 6.My sister must not go home now . 7.My grandpa didn’t give me a new schoolbag. 8.Lily’s uncle often doesn’t walk to work. 9.My little brothers are not sitting on the sofa. 10.The white cat didn’t eat the fish. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-03-09
    • 下载28次
    • 3670.04KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6960811 [精]Unit 1 What’s the matter? 单元同步课堂训练(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级下/Unit 1 What's the matter?/本单元综合与测试

    新目标Go For It八年级下册同步课堂训练 Unit1 What’s the matter 单词默写 1.n.问题;事情 2.事情出什么事了? 3.adj.疼痛的;酸痛 4.感冒 5.n.胃痛;腹痛 6.胃痛 7.n.脚;足 8.n.颈;脖子 9.n.胃;腹部 10.n.咽喉;喉咙 11.n.发烧 12.v.躺;平躺 13.躺下 14.n.放松;休息. 15.n.&v.咳嗽 16.n.X射线,X光 17.n.牙痛 18.量体温 19.n..头痛 20.发烧 21.n.间歇;休息 22.休息 23.受伤(使)疼痛;受伤 24.n.乘客;旅客不工作; 25.从……去掉 26.下车 27.使......使……惊讶的;出乎……意料 28.向;朝 29.n.问题;苦恼 30.(用手或器具)击;打 31.立即;马上 32.陷入;参与 33.n.(she的反身代词)她自己 34.n.绷带队,用绷带包扎, 35.adj.生病的;有病的i 36.n.膝;膝盖 37.n.鼻出血: 38.v.呼吸 39.adj.晒伤的 40.(we的反身代词)我们自己 41.n.登山者;攀登者 42.习惯于……:适应于…… 43.n.&v.危险;风险;冒险 44.冒险.(交通)事故; 45.意外遭遇 46.n.情况;状况 47.n,千克;公斤 48.n.岩石 49.用尽;耗尽 50.刀 51.切除 52.n.血 53.意思是;打算;意欲 54.离开;从……出来 55.n.重要性;重要 56..决定;抉择 57.n.&v.限制;约束;管理 58.掌管;管理. 59.勇气;意志 60.n.死;死亡 61.放弃 62.n.护士 63.朱迪 64.南希 65.曼迪 66.斯顿阿伦.罗尔斯顿 67.尤他州 Section A 短语默写 1.谈论健康问题????????? 2.提建议? 3.?发烧?????????????????????????????? 4.??咳嗽? 5.??患(重)感冒?????????????????? 6.?牙疼? 7.??患嗓子疼??????????????????????? 8.??说得太多? 9.??胃疼? 10.??背疼??????????????????? 11.??躺下来休息? 12.??喝蜂蜜热茶??? 13.??看牙医? 14.??拍X光片??????????????????? 15.??量体温? 16.?在伤口上面敷药???? 17.?割伤某人自己??????????????????????? 18.?患头疼? 19.?以同样的方式???????????????????? 20.??休息? 21.??看医生????????????????????????????? 22.躺在马路边??? 23.??大声呼救?????????????? 24.??没有多想? 25.?上/下(交通工具)??????????? 26.?有心脏病? 27.?使某人惊讶???????????????? 28.?多亏了;由于? 29.?及时????????????????????????????????? 30.?挽救生命? 31.?撞了一位老人?????????????????????? 32.??惹麻烦? 33.?立刻;马上??????????????????????????? 34.从……出来???????????????????????????? 35.??受伤(自己)? 36.??摔倒?????????????????????????? ??????? 单项选择。(15分) ( )1.What's____________?,Mary??I?have?a?sore?back, matter??B.?a?matter??C.?the?matter??D.?this ( )2. —I have got a bad cold. I feel terrible. — A. All right. B. Is that so? C. Sorry to hear that. D. I’m afraid so. ( )3.When she came several days later,she found that things still______where she had ________them. A.lay,laid B.laid,laid C.lay,lain D.lying,lain ( )4. she is not strong enough ________ walking up mountains. A. to go B. going C. go D. went ( ) 5.Put that knife down.You might________someone with it. hurt B.press C.catch D.cover ( ) 6.She won’t be happy if she ________this mess. A.see B.sees C.will see D.saw ( ) 7.Look,you can see some boys_________football. A.to play B.play C. to playing D.playing ( )8.We should be careful when we _______the bus . A.get down B.get out C. get up D. get off ( )9._______his surprise,she succeeded in climbing up the high mountain. At B.To C.In D. On ( ) 10.If?you have?a?sore?throat,?you?should?drink?some?hot?tea__?honey. A.?with??B?.in??C?.on?? D.?has ( ) 11.There?is?___________with?him and he?will?be?all?right?soon. A.?something?serious? ?B.?serious?something C.?nothing?serious?? D.?serious?nothing ( ) 12.Our te (?http:?/??/?www.21cnjy.com?/??)acher often tells us ________ in the river.It is dangerous. A. don’t swim B. not swim C. not to swim D. not swimming ( ) 13.You look too (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)tired . You _________ rest and _________ work too hard . A.should ; sh (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)ould B. shouldn’t ; shouldn’t C .shouldn’t ; should D. should ; shouldn’t ( ) 14. _______ the doctor , the most beautiful teacher Zhang Lili is out of danger . A. In front (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)of B.Thanks to C.As for D. Across from ( ) 15.—Mom,____________I play computer games? —Yes, you can. But you have to finish your homework first. A. must B. may C. will D. need 二、短文改错。(10分) Some?students?at?Park?Middle?School?went?to 1. __________ a?trip?to?Green?Farm?on?October?24?and?learn?a?lot 2. ___________ about?farming.?It?was?sun?on?that?day.?The?students 3.___________ rode?them?bikes?to?the?farm?after?breakfast.?They saw 4.___________ any?farms?and?villages?along?the?way.They?arrived 5.___________ in?there?at?10:00?a.m.?and?the?farmers?gave?them a?warm 6.___________ welcome.?After?that,?the?students?went?to?pick?apple. 7.___________ At?twelve?o'?clock?they?had?lunch?with?the?farmers.?In?the 8.___________ afternoon,?they?went?for?walk.?At?4:00?p.m.,?they 9.___________ left?the?farm.?All?of?them?thought?it?were?an?excellent?day. 10.__________ 三、短文填空。(10分) Bus Driver and Passengers Save an Old Man. At 9:00 a.m. yesterday, bus No.26_________________ (go) along Zhonghua Road when the driver saw an old man ______________ (lie) on the side of the road. A woman next to him was shouting for help. The bus driver, 24-year-old Wang Ping, stopped the bus without ___________ (think) twice .He got off and asked the woman what _________ (happen) . She said that the old man had a heart problem and should go to the hospital. Mr. Wang knew he had to act_________ (quick). He told the passengers that he must take the man to the hospital. He expected most or all of the passengers ________________ (get) off and wait for the next bus. But to his surprise, they all agreed _____________ (go) with him. Some passengers helped Mr. Wang to move the man on the bus. Thanks to Mr. Wang and the passengers, the doctors____________(save) the man in time. “It’s sad that many people ________________ (not want) to help others because they don’t want any trouble,” says one passenger. “But the driver didn’t think about __________ (he). He only thought about saving a life.” Section B 一、短语默写 1.?用绷带包扎……? 2.在水流下冲洗??????????????????? 3.??感到恶心? 4.?流鼻血????????????????????????? ?5.?割伤他的膝盖? 6.??把你的头向后仰 7.??伤到了后背? 8.??休息几天??????????????????????? 9.??头部挨打? 10.??呼吸困难??????? 11.??被球击中? 12.? 晒伤?????????????????????????????? ?13.??作为一名登山者 ?14.??习惯于冒险?? ?15.??用完;用尽 ?16.?掌管;管理???????????????????? 17.??在困境中? 18. 丧命??????????????????????????? 19.??切除半边右臂?? ?20.?给他自己包扎???????????????????? ?21.?继续或坚持做某事 ?22..…的重要性???????????????????? 23.??做出决定? 24.?冒险?????????????????????????????????? 25.?遇到严重的意外?? 26.??去爬山? 二、单项选择。(15分) ( )1.His?finger?is?bleeding?,please?put?some____________??it. A.?medicines?on?? B.?medicine?in?? C.?medicine?on ?D.?medicines?in ( )2.—I hear that Lucy’s uncle is a worker here . —Yes.look,the man _______is working over there is her uncle. A.whom B.who C.what D.which ( )3.He________ a small piece of bread and gave it to me. A.got off B. took off C. cut off D.turned off ( )4.. He was walking along the street ____________ a car hit him suddenly. A. while B. when C. until D. as soon as ( ) 5. You have to leave now_______ you can catch the early bus. A. so that B. as soon as C. because D. although ( ) 6.?-Why are you so tired these days? -Well,I have ________work to do . A.too much B.too many C.much too D.many too ( ) 7.--Mom,I ‘ll go to my friend’s party,but I don’t know what to wear. Could you make a _____for me? --Ok.Let me see. A.condition B.experience C.decision D.importance ( ) 8.I think I should keep on_________the guitar at home . A.play B.to play C.played D.playing ( ) 9.The?song?I?believe?I?can?fly?tells?us?that?believing?in_________??is?very?important. ?A.?themselves?? B.?itself?? C.?ourselves? ?D.?yourselves ( ) 10.How is your grandma?--She’s fine. (?http:?/??/?www.21cnjy.com?/??)She used to __ TV at home after dinner. But now she is used to ___ out for a walk. A .watch; go B .watching; go C .watching; going D. watch; going ( )11.--Why didn’t you buy that sweater ? --Because I ________my money. ran out of B. didn’t mind C.had too much D.didn’t give away ( ) 12.Smoking is bad for your health.You should__________. A.give up it B.give up them C. give it up D.give them up ( ) 13.They couldn’t finish the work _____the heavy rain. thanks to B.thanks for C. because D.because of ( ) 14.The old man ________two years ago. A.dead B.died C.dying D dies ( ) 15.Everyone _______be polite to their parents. A.could B.may C.should D. can 二、短文改错。(10分) Bob?had?a?busy?weekend in last?week.?On?Saturday 1.__________ morning,Bob?goes?to?visit?his?grandmother?with?his parents. 2.__________ His?grandmother?lived?in?a?beautiful?village.?There?Bob 3.__________ went?to?the?mountains?with?her?cousin.?After?lunch,?he 4.__________ played?chess?with?his?father.?In?the?evening,?he?usual?watched?an 5.__________ exciting?TV?show.?In?Sunday?morning,?Bob?wanted?to 6.__________ play?soccer?but?the?weather?was?bad.?So?he?played?guitar 7.___________ with his?uncle.?In the?afternoon,?he?did?his?homeworks?.Then 8.___________ he went shop at a supermarket .?In?the?evening,?he?studied 9.__________ to the math test.At about 10:00p.m.,it was time to go to bed. 10.__________ 三、短文填空。(20分) ? ?????? ??? Aron??Ralston?is?an?American??man?_______is?interested?in??mountain______?(climb).As?a? Mountain climber,?Aron?is?used ?to_________(take)risks .This?is?one?of?the?exciting?______ (thing)?about?doing?dangerous sports.?There?were?many times?when?Aron?almost?lost?his? life?because?of?accidents.______April?26,?2003,he?found?_______?(he)?in?a?very?dangerous? situation?when?climbing?in?Utah. On?that?day,?Aron's?arm________??(catch)?under?a?360-kilo?rock?that?fell?on?him?when?he?was climbing?by?himself?in?the?mountains.?Because?he?could?not free his?arm,?he?stayed?there?_____ five?days?and?hoped?that?someone?would?find?him.But?when?his?water________?(?run)out,he? knew??that?he?would?have?to?do?something ________(save )his?own?1ife.?He?wasn't?ready?to?die ?that?day.?So?he?used?his?knife to??cut off half?his?right?arm.?Then,?with?his?left?arm,?he?bandaged ?Himself so that?he?wouldn't?1ose?too_______( many)?blood.?After?that,?he?climbed down the? mountain________?(find)? help. After________??(lose)?his?arm,?he?wrote?a?book_______?(call?)Between?a?Rock?and Hard?Place. This?means??___________(be)?in?a?difficult?situation?that?you?can't?seem?to get out of. In?this?book,?Aron_______(tell)?of?making?good?decisions,?and?of?being_______ control of one's?life.His?love?for?mountain?climbing?is?so?great?that?he?kept?on_______(climb)mountains ?even after?this?experience. Do?we?have?the?same?spirit_______?Aron??Let's?think?about?it?before?we?find?ourselves between?a?rock?and?a?hard?place",?and?before?we?have?to?make?a?decision?that could?mean? life_______?death. ? 答案: 问题;事情matter 怎么了?出什么事了?What’s the matter? 疼痛的;酸痛的sore 感冒have a cold 胃痛;腹痛stomachache 胃痛have a stomachache 脚;足foot 颈;脖子neck 胃;腹部stomach 咽喉;喉咙throat 发烧fever 躺,平躺lie 躺下lie down 放松;休息rest 咳嗽cough X射线;X光X-ray 牙痛toothache 量体温take one’s temperature 头痛headache 发烧have a fever 间歇;休息break 休息take breaks (take a break) (使)疼痛;受伤hurt 乘客;旅客passenger 离开(某处);不工作;从......去掉off 下车get off 使......惊讶的;出乎......意料 to one’s surprise 向;朝onto 问题;苦恼trouble 击;打hit 立即;马上right away 陷入;参与get into (she的反身代词)她自己herself 绷带;用绷带包扎bandage 生病的;有病的sick 膝;膝盖knee 鼻出血nosebleed 呼吸breathe 晒伤的sunburned (we的反身代词)我们自己ourselves 登山者;攀登者climber 习惯于......;适应于......be used to 危险;风险;冒险 risk 冒险take risks (交通)事故;意外遭遇accident 情况;状况situation 千克;公斤kilo 岩石rock 用尽;耗尽run out (of) 刀knife 切除cut off 血blood 意思是;打算;意欲mean 离开;从......出来gt out of 重要性;重要importance 决定;抉择decision 限制;约束;管理control 掌管;管理be in control of 勇气;意志spirit 死;死亡death 放弃give up 护士nurse 朱迪(女名)Judy 南希(女名)Nancy 曼迪(女名)Mandy 阿伦·罗尔斯顿Aron Ralston 尤他州(美国)Utah Section A 短语默写。 ?talk?about?health?problem 谈论健康问题????????? 2.?give?advice?提建议? 3.?have?a?fever?发烧?????????????????????????????? 4.?have?a?cough?咳嗽? 5.?have?a?(bad)?cold?患(重)感冒?????????????????? 6.?have?a?toothache?牙疼? 7.?have?a?sore?throat?患嗓子疼??????????????????????? 8.?talk?too?much?说得太多? 9.?have?a?stomachache?胃疼? 10.?have?a?sore?back?背疼??????????????????? 11.?lie?down?and?rest?躺下来休息? 12.?drink?hot?tea?with?honey?喝蜂蜜热茶??? 13.?see?a?dentist?看牙医? 14.?get?an?X-ray?拍X光片??????????????????? 15.?take?one’?s?temperature?量体温? 16.?put?some?medicine?on?the?cut? 在伤口上面敷药???? 17.?cut?oneself?割伤某人自己??????????????????????? 18.?have?a?headache?患头疼? 19.?in?the?same?way? 以同样的方式???????????????????? 20.?take?a?break/breaks?休息? 21.?go?to?a?doctor?看医生????????????????????????????? 22.lie?on?the?side?of?the?road躺在马路边??? 23.?shout?for?help?大声呼救?????????????? 24.?without?thinking?twice?没有多想? 25.?get?on/off?上/下(交通工具)??????????? 26.?have?a?heart?problem?有心脏病? 27.?to?one’?s?surprise?使某人惊讶???????????????? 28.?thanks?to?多亏了;由于 29.?in?time?及时????????????????????????????????? 30.?save?a?life?挽救生命? 31.?hit?an?old?man?撞了一位老人?????????????????????? 32.?get?into?trouble?惹麻烦? 33.?right?away?立刻;马上??????????????????????????? 34.?get?out?of?从……出来???????????????????????????? 35.?hurt?oneself?受伤(自己)? 36.?fall?down?摔倒????????????????????????????? 二、单项选择题。 1--5 CCAAA 6--10 BDDBA 11--15 CCDBB 三、短文改错。 to改为on 2.learn改为learned 3.sun改为sunny 4.them改为their any改为some 6.去掉in 7.apple改为apples 8.?√ 9.for walk插入a 10.were 改为was 四、短文填空。 was going 2.lying 3.thinking 4.happened 5.quickly 6.to get 7.to go 8.saved 9.don’t 10.himself Section B 短语默写。 1.?put?a?bandage?on?sth.?用绷带包扎……? 2.?run?it?under?water? 在水流下冲洗??????????????????? 3.?feel?sick?感到恶心? 4.?have?a?nosebleed?流鼻血????????????????????????? ?5.?cut?his?knee?割伤他的膝盖? 6.?put?your?head?back?把你的头向后仰 7.?hurt?his?back?伤到了后背? 8.?rest?for?a?few?days?休息几天??????????????????????? 9.?get?hit?on?the?head?头部挨打? 10.?have?problems?breathing?呼吸困难??????? 11.?get?hit?by?a?ball?被球击中? 12.?get?sunburned?晒伤?????????????????????????????? ?13.?as?a?mountain?climber?作为一名登山者 ?14.?be?used?to?taking?risks?习惯于冒险?? ?15.?run?out?(of)?用完;用尽 ?16.?be?in?control?of?掌管;管理???????????????????? 17.?in?a?difficult?situation?在困境中? 18.?lose?one’s?life?丧命??????????????????????????? 19.?cut?off?half?his?right?arm?切除半边右臂?? 20.?bandage?himself? 给他自己包扎???????????????????? ?21.?keep?on?doing?sth.?继续或坚持做某事 ?22.?the?importance?of?…… 的重要性???????????????????? 23.?make?a?decision?做出决定? 24.?take?a?risk/risks?冒险?????????????????????????????????? 25.?have?a?serious?accident?遇到严重的意外?? 26.?go?mountain?climbing?去爬山? 二、单项选择题。 1--5CBCBA 6--10 ACDCD 11-15ACDBC 三、短文改错。 1.去掉in 2.goes改为went 3.√ 4.her改为his 5.usual改为usually In改为On 7. play guitar插入the 8.homeworks改为homework shop改为 shopping 10.to 改为for 四、短文填空。 1.who 2.climbing 3.taking 4.things 5.On 6.himself 7.was caught 8.for 9. ran 10.to save 11.much 12.to find 13.losing 14.called 15.being 16.ells 17.in 18.climbing 19.as 20.or

    • 2020-03-02
    • 下载9次
    • 118KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-6940269 [精]小升初英语语法复习(八)There be 句型 课件+练习(含答案)

    小学英语/小升初专区/小升初复习专题/句子/There be 句型

    中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期小升初语法复习(八)There be句型练习题 课件同步练习题 一、 用恰当的be动词填空。 1.There_______a lot of pens in the box. 2.There ______?some juice in the glass. 3.There_______some chairs under the tree. 4.There_______a cap on the wall. 5.There_______lots of plants in our garden . 6.There?_______ a ball on the floor. 7.There________five cups of tea on the table. 8.There_______ some meat on the table . 二、用some或any填空. 1.Are there_________cats in the garden? 2.Are there__________children in the class? 3.There aren’t_____________books in the room. 4.Are there ___________kites in the tree? 5.There isn’t ________________ money in the pocket. 6.There is___________water in the cup. 7.There are ____________ policewomen in the police station. 8.Are there________________fish in the water? 三、 把下列句子改成否定句、一般疑问句及肯定否定回答: 1.There are a lot of sweets in the box. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 2.There is some milk in the glass. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 3.There are some birds in the tree . 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 4.There is an old man in the car. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 四、用There be/have的正确形式填空。 1. I________ good parents. 2. ____________ a bottle on the desk now. 3. He_________ an Mp3. 4. ______________some basketballs in the playground . 5. She__________ many new dresses. 6. ___________a nice garden in front of my house. 7. What do you___________? 8. _______a reading-room in the teaching building ? 课后练习题 用恰当的be动词填空。 1.There_______some orange juice on the table . 2.There ______?some ducks in the river. 3.There_______some dumplings in the bowl. 4.There_______a teacher and for-seven pupils in the classroom. 5.There_______forty -seven pupils and a teacher in the classroom.. 6.There?_______ many jackets for my son. 7.There________much soup in the pot. 8.There_______ some schools in our town. 9.There________four glasses of milk tea on the table. 10.There_______ some broken pencils on the floor. 二、用some或any填空. 1.There is________grass in the garden. 2.Is there__________water in the glass? 3.There are______________ chairs in the room. 4.Are there ___________pupils in the teachers’ office? 5.There isn’t ________________ ink in the bottle. 6.There are______________sweets in the box. 7.There are ____________ sheep in the zoo. 8.Are there________________bikes int the school? 9.There is ____________bread on the plate. 10.Is there________________cheese on the hamburgers? 三、 把下列句子改成否定句、一般疑问句及肯定否定回答: 1.There is a ruler under the chair. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 2.There is some apple juice in the bottle. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 3.There are some trees near our school. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 4.There is some ice cream in the fridge. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 四、用There be/have的正确形式填空。 1. I_________ a nice pencil-box. 2. He _________a best friend. 3. __________ some beautiful cards. 4. ___________some pictures on the wall. 5. She___________ a baby duck. 6. ___________ a new car in the playground. 7. His mother ___________a new dress. 8. Our teacher_________ many English books. 9. Our teachers ___________many books. 10. Lily’s parents ___________many things to do. 11. _________many trousers on the bed. 12. David __________some toys. 13. __________a basketball in the room. 14. Who________a notebook? 15. What does Mike__________? 课件同步练习题答案(详见课件) 课后练习题答案 一、1.is 2.are 3.are 4.is 5.are 6.are 7.is 8.are 9.are 10.are 二、1.some 2.any 3.some 4.any 5.some 6.some 7.some 8.any 9.some 10.any 1.There isn’t a ruler under the chair. Is there a ruler under the chair? Yes,there is. No,there isn’t. 2.There isn’t any apple juice in the bottle. Is there any apple juice in the bottle? Yes,there is. No,there isn’t. 3.There aren’t any trees near our school. Are there any trees near our school? Yes,there are. No,there aren’t. There isn’t any ice cream in the fridge. Is there any ice cream in the fridge? Yes,there is. No,there isn’t. 四、1.have 2.has 3.There are 4.There are 5.has 6.There is has 8.has 9.have 10.have 11.There are 12.has 13.There is 14.has 15.have 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) (共14张PPT) 小升初总复习 2020年春六年级英语 毕业复习——语法(八) There be句型 分类 冠词 名词 代词 形容词 副词 数词 介词 Can句型 There be 句型 动词 时态 There be 结构 意义:表示在某地有某物(或人) is+不是复数 There are+复数 如果有几件物品,be 动词根据最接近be的那个名词决定,简称“就近原则”。 There is a pencil-case and three books in my schoolbag. There are three books and a pencil-case in my schoolbag. 一、 用恰当的be动词填空。 1.There_______a lot of pens in the box. 2.There ______?some juice in the glass. 3.There_______some chairs under the tree. 4.There_______a cap on the wall. 5.There_______lots of plants in our garden . 6.There?_______ a ball on the floor. 7.There________five cups of tea on the table. 8.There_______ some meat on the table . are is are are is is are is some 和any 在there be 句型中的运用: some 用于肯定句和表示请求的疑问句: There is some milk on the desk. Would you like some coffee? any 用于否定句或疑问句: There is not any milk on the desk. Is there any milk on the desk? 二、用some或any填空 1.Are there_________cats in the garden? 2.Are there__________children in the class? 3.There aren’t_____________books in the room. 4.Are there ___________kites in the tree? 5.There isn’t ________________ money in the pocket. 6.There is___________water in the cup. 7.There are ____________ policewomen in the police station. 8.Are there________________fish in the water? any any any any any some some any 句式: 肯定句:There is a pen on the desk. 否定句:在be 动词后加not There is not a pen on the desk.一一般疑问句:把be 动词放句首,句号变问号. Is There a pen on the desk? 肯定回答:Yes,there is. 否定回答:No,there isn't. 三、 把下列句子改成否定句、一般疑问句及肯定否定回答: 1.There are a lot of sweets in the box. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 2.There is some milk in the glass. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: There aren't a lot of sweets in the box. Are there a lot of sweets in the box? Yes,there are. No,there aren't. There isn't any milk in the glass. Is there any milk in the glass? Yes,there is. No,there isn't. 3.There are some birds in the tree . 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 4.There is an old man in the car. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: There aren't any birds in the tree. There isn't an old man in the car. Are there any birds in the tree? Is there an old man in the car? Yes,there are. Yes,there is. No,there aren't. No,there isn't. 与have (has) 的区别: there be表示在某地有某物(或人); have (has) 表示某人拥有某物, 二者不能同时出现在句子中。 There are some books on the desk. The desk has four legs. 四、用There be/have的正确形式填空。 1. I________ good parents. 2. ____________ a bottle on the desk now. 3. He_________ an Mp3. 4. ______________some basketballs in the playground . 5. She__________ many new dresses. 6. ___________a nice garden in front of my house. 7. What do you___________? 8. _______a reading-room in the teaching building ? have There is has There are has There is have Is there Thank you! 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    • 2020-02-26
    • 下载61次
    • 2636.93KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-6937102 [精]小升初英语语法复习(九)can 句型 课件+练习(含答案)

    小学英语/小升初专区/小升初复习专题/句子/陈述句

    (共11张PPT) 小升初总复习 2020年春六年级英语 毕业复习——语法(九) can句型 分类 冠词 名词 代词 形容词 副词 数词 介词 Can句型 There be 句型 动词 时态 (一)基本用法: 结构:can+动词原形,没有人称和数的变化。 否定形式:can not=can't 1.?表示体力或脑力方面的能力,意为“能;会”等。 肯定句:I can speak French. 否定句:I can't swim. 一般疑问句:Can you speak French? 肯定回答: Yes,I can. 否定回答:No,I can't. ? 2.?表示请求或允许,多用在口语中,意为“可以;能”等。 用于疑问句中用来提出要求,表示说话人的请求: Can?you...?“请你……好吗?”Can you help me? Yes,of course. 否定回答: sorry,I can 't. . 肯定回答 : 用来征求对方是否允许自己做某事: Can?I...?“我可以……吗?”Can?I?help?you? 接受帮助:Yes, please./Sure/Of course/Oh, thank you. 拒绝帮助:No, thanks./ Thanks. 用于否定句表示不允许:You?can’t?play?basketball. Exercise: 一、用所给单词的适当形式填空。 1.Kate can __________ her bed. (make made) 2.Fido can't ____________ . (skating skate) 3.Can birds_____________? (sing singing) 4.I can____________ this box. (carry carrying) 5.Can I_____________you?(helped help) sing help make carry skate 句式 构成与变化 肯定句 主语+can+动词原形+其它 如: I can play the piano. 否定句 主语+can’t+动词原形+其它 如: I can’t play the piano. 一般 疑问句 Can+主语+动词原形+其它? 如:Can you play the piano? Yes, I can. /No, I can’t. 特殊 疑问句 特殊疑问词+ can开头的一般疑问句? 如:What can you do? How can I get to the park? (二)基本句式: 二、按要求完成下列句子 1.They can talk.(改成否定句) ____________________________________ 2.Her sister can draw.(改成一般疑问句) ____________________________________ 3.I can help you.(改成一般疑问句) _____________________________________ 4.Can cats swim?(否定回答) ____________________________________ 5.Can he play basketball?(肯定回答) ______________________________________ They can't talk. Can her sister draw? Can you help me? No, they can't. Yes,he can. 6.We can play football.(就划线部分提问) ____________________________________ 7.My mother can cook the dishes well. (改成一般疑问句) ____________________________________ 8.Liy can play the violin.(改成一般疑问句) _____________________________________ 9.Can fish run?(否定回答) ____________________________________ 10.Can Wang Tao drive the car?(肯定回答) ______________________________________ What can you do? Can your mother cook the dishes well ? Can Lily play the violin? No, they can't. Yes,he can. 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php 中小学教育资源及组卷应用平台 2020春季期小升初语法复习(九)can句型练习题 课件同步练习题 一、用所给单词的适当形式填空。 1.Kate can __________ her bed. (make made) 2.Fido can't ____________ . (skating skate) 3.Can birds_____________? (sing singing) 4.I can____________ this box. (carry carrying) 5.Can I_____________you?(helped help) 二、按要求完成下列句子 1.They can talk.(改成否定句) ____________________________________ 2.Her sister can draw.(改成一般疑问句) ____________________________________ 3.I can help you.(改成一般疑问句) _____________________________________ 4.Can cats swim?(否定回答) ____________________________________ 5.Can he play basketball?(肯定回答) ______________________________________ 6.We can play football.(就划线部分提问) ____________________________________ 7.My mother can cook the dishes well.(改成一般疑问句) ____________________________________ 8.Lily can play the violin.(改成一般疑问句) _____________________________________ 9.Can fish run?(否定回答) ____________________________________ 10.Can Wang Tao drive the car?(肯定回答) ______________________________________ 答案:小升初英语语法复习(九)can句型 一、1.make 2.skate 3.sing 4.carry 5.help 二、1.They can't talk. Can her sister draw? Can you help me? No, they can't. Yes,he can. What can you do? Can your mother cook the dishes well ? Can Lily play the violin? No, they can't. Yes,he can. 课后练习题 一、选择恰当的句子。 1.Tony can _____(read,reads),but he can ’t _____( write,in ) English. 2.It is so hot. They can _____ ( swimming,swim) in the pool. 3.The sun is shining. We can _____ ( sees,see) the sun in the sky. 4.Julia can _____ (rides,ride) a bike. 5. I can ______ ( listen,listening) to music now. 6.Jack can _____ (sing,singing), but he can ’t _____ (draw,drawing). 7.Li Ma doesn’t like running .So she can ’t _____ ( run,running) fast. 8.We are the students. We can _____ ( speak,speaks) Chinese. 9.School is over .Let ’s _____ ( go,goes)home. 10.Peter is short .He can ____ ( sits,sit) in front of me. 二、按要求改写句子。 1.I can write English very well. 否定句_______________________________________ 一般疑问句_______________________________________ 肯定回答______________________否定回答______________________ A horse can run fast. 否定句_______________________________________ 一般疑问句_______________________________________ 肯定回答______________________否定回答______________________ 3.We can play chess in the evening. 否定句_______________________________________ 一般疑问句_______________________________________ 肯定回答______________________否定回答______________________ 4.The pupils can do morning exercise in the playground. 否定句_______________________________________ 一般疑问句_______________________________________ 肯定回答______________________否定回答______________________ 5.He can draw a cat on the blackboard. 否定句_______________________________________ 一般疑问句_______________________________________ 肯定回答______________________否定回答______________________ 课后练习题答案 一、1.read,write 2.swim 3.see 4.ride 5.listen 6.sing,draw 7.run 8.speak 9.go 10.sit 二、1.I can’t write English very well. Can you write English very well? Yes,I can . No,I can’t. A horse can’t run fast. Can a horse run fast? Yes,it can .No,it can’t. We can’t play chess in the evening. Can you play chess in the evening? Yes,we can .No,we can’t. The pupils can’t do morning exercise in the playground. Can the pupils do morning exercise in the playground? Yes ,they can .No, they can’t. He can’t draw a cat on the blackboard. Can he draw a cat on the blackboard? Yes,he can.No ,he can’t. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2020-02-26
    • 下载45次
    • 2581.65KB
    进入下载页面

    需要精品点:1个

12下一页