欢迎您,[登录][注册] (您的IP:3.234.214.179)
学科导航 >
个人主页

作者信息

21jy_480213540

资源 文章 汇编
  • ID:4-6141144 [精]新目标2019-2020学年七年级第一学期入学考试英语试题(含答案)

    初中英语/开学考专区/七年级上册

    中小学教育资源及组卷应用平台 人教版七年级英语第一学期入学考试试卷 温馨提示:全卷共8页,考试用时 90分钟,满分120分。 第I卷 语言知识与技能 (60分) 一、单项选择(共15小题;共15分) 1. A(n) _____ is a short unit of time which equals to one sixtieth of a minute. A.second B.minute C.hour D.day 2. —Mr. Wang, would you like to come to dinner with us? —I'd love to, _____ I'm too busy. A.but B.and C.for D.so 3. —Does the polar bear live in the Arctic (北极)? —_____. A.Yes, it is. B.No, it isn't. C.Yes, it isn't. D.Yes, it does. 4. —_____ is my schoolbag, Mom? —Oh, it is under your chair. A.What B.How C.When D.Where 5. —Is this your aunt? —Yes, _____. A.he is B.is she C.this is D.she is 6. —_____ is he? —He's my cousin. A.Who B.What C.Where D.How 7. —_____ Cindy _____ a baseball bat? —No, she has a ping-pong bat. A.Do; have B.Does; have C.Do; has D.Does; has 8. Hello! _____ my sister, Betty. A.This is B.You are C.It is D.She is 9. _____ the morning of May 2, we arrived in London. A.In B.At C.To D.On 10. _____ is my aunt and _____ boys over there are my cousins. A.This; these B.This; those C.It; those D.That; these 11. —Hi, Jessie! My new dress is green. What about _____? —_____ is light blue. A.you; My B.yours; Mine C.mine; Yours D.your; Mine 12. It's a fine day today. What about _____ some sports? A.do B.to do C.doing D.does 13. —Why do you like doing sports? —_____ it can keep me healthy. A.But B.If C.Because D.So 14. _____ Christmas, children often get presents from their parents. A.On B.In C.At D.For 15. —What _____ in your cup? —There _____ some orange juice. A.is; is B.is; are C.are; are D.are; is 二、完形填空(共1小题;共15分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 Now I'm in the US. Here is a _____16_____ sale. On Orchard Road (路) there are _____17_____ big stores. You can see big "_____18_____" in front of the _____19_____ stores. You can see T-shirts in red, yellow, blue and green for _____20_____ 5 to 10 dollars. The pants are _____21_____ sale for 8 dollars. And the hats are at a very low _____22_____. They are 1 dollar _____23_____. The stores have nice shirts, bags, shoes and many other _____24_____. If you have a chance (机会), come _____25_____ the clothes store! 16. A.long B.short C.big D.small 17. A.many B.much C.lot D.so 18. A.BUY B.SELL C.SALES D.SELLS 19. A.vegetable B.fruit C.food D.clothes 20. A.very B.only C.also D.at 21. A.on B.in C.of D.for 22. A.dollar B.colour C.price D.age 23. A.every B.each C.some D.one 24. A.T-shirts B.things C.pants D.fruit 25. A.in B.for C.at D.to 三、阅读理解(共3小题;共30分) A In the UK, when children are eleven, they go to the high school. The school year begins in early September and finishes in late July. Students have two weeks' holiday at Christmas and at Easter, and six weeks holiday in summer. North Walton High School Name: Tony Age: 11 Grade: 7 9:00-10:00 10:00-11:00 B R E A K 11:30-12:30 L U N C H 13:30-14:30 14:30-15:30 Mon. Math Geography Computer Computer History Tue. P.E. Music English Math German Wed. Politics Science Music Art English Thues. English Math P.E. Science Computer Fri. History Science Math French Optional (选修) after-school activities: Dance, Computer, Sport. 26. How old do the children go to high school in British? A.10. B.11. C.12. D.9. 27. Tony's class is over _____ in the afternoon. A.at 12:30 B.at 14:30 C.at 15:30 D.at 16:30 28. How many subjects does Tony have? A.12. B.5. C.11. D.10. 29. A lesson lasts _____. A.30 minutes B.45 minutes C.60 minutes D.75 minutes 30. How many computer lessons does Tony have a week? A.1. B.2. C.3. D.4. B Mrs. White doesn't like fish at all, but Mr. White likes fish very much. He buys some fish and takes it home. Mrs. White sees the fish and she thinks, "Good! I'll ask my friends to have lunch and we can have the fish. They like fish very much." Mr. White comes home in the evening. He can't find his fish. Mrs. White says, "Oh, your cat eats it." And she gives Mr. White some bread for supper. Mr. White is not happy at all. He takes the cat and Mrs. White to a shop. He says to her, "Now you see, my cat is one kilo (千克) and the fish is one kilo, too. The cat is here. But where is my fish?" 31. What does Mr. White like very much? A.Bread. B.Chicken. C.Fish. D.His cat. 32. Does Mrs. White like fish very much? A.Yes, she does. B.No, she doesn't. C.Yes, she likes. D.No, she not likes. 33. Who does Mrs. White ask to have the fish? A.Mr. White. B.The cat. C.Her friends. D.Her mother. 34. Does the cat eat the fish? A.Yes, it does. B.Yes, he does. C.No, the cat doesn't. D.No, it doesn't. 35. What does Mr. White have for supper? A.Some bread. B.Some fish. C.Some jiaozi D.Some eggs. C 配对阅读 36.______ Sam's birthday dinner is next week. He likes to have some English food. 37.______ Laura is a vegetarian (素食主义者). She likes vegetable only. 38.______ Tina is a student in a middle school. She likes to have some fruit after school. 39.______ Tony is my cousin. He is only two years old. He likes milk and fruit. 40.______ John is an old man in Guangzhou. He likes Chinese food but he doesn't like hot food. A.Chinese foodDo you like Chinese food? Do you like rice with some eggs? We have lots of delicious Chinese food. Telephone number: 489-1867. B.English foodWe have all kinds of English food: chicken hamburgers, salad, ice-cream, bread and so on. Telephone number: 357-9621. C.Sichuan foodIf you like hot food, you must have some Sichuan food in our restaurant. It's really hot. D.FruitIt's good for you to have some fruit after school. Do you like apples, oranges or bananas? Our fruit is very fresh. Address: No. 34 Long Chang Road, East District. Zhongshan E.SaladDo you like salad? We have really good vegetables salad, fruit salad and meat salad. Address: No.37, Xikang Road (South), Hongkou District F.Baby foodBabies always love milk and fruit like bananas and apples. We have great food for babies. Call us at 654-7981. G.Vegetable mealsWe have vegetables only: carrots, tomatoes and so on. Please book the table ahead. Call us at 284-5712. 第Ⅱ卷 综合运用 (60分) 四、句子填空(共5小题;共10分) 根据下列句子及所给的首字母填空。 41. My father is very f______, the size of the trousers in this shop is not big enough for him. 42. English is very i ______, and I read English novel(小说)everyday. 43. It's a s______ day. What about having a picnic? 44. Thank you for looking after my s_______. 45. If the weather is f______ on Sunday, we will plant trees at the old people's home. 五、完成句子(共5小题;共10分) 根据所给中文意思完成句子,一空一词。 46. 你的朋友在中国吗? _______ your friends in _______? 47. 这次学校郊游非常有趣。 The ______ ______ is very interesting. 48. 比尔,这些是你的箱子吗? Are ______ your ______, Bill? 49. 我的小狗 Mimi 在下一张照片里。 My dog, Mimi is ______ the ______ photo. 50. 这本书是你的。给你。 The book is yours. ______ you ______. 六、短文填空(共10小题;共15分) 阅读下面的短文,根据上下文补充所缺信息。 Hi, boys and girls! I'm Dolly. Last year, our family went on a _____51_____ to England. We went there _____52_____ plane. My parents and I _____53_____ a few weeks in London. We went there in autumn. We think it is the _____54_____ time to visit England. The weather is usually very good and there aren't _____55_____ many visitors in October. We stayed in a small village in the West End. We did most of our sightseeing on foot. We went to see all the interesting places. We _____56_____ went to the restaurants. A lot of people say English food is very awful. But we don't think so. We think it is delicious. In fact, we _____57_____ our vacation very much. So we _____58_____ to go there again this year. We will take our umbrellas, too. Because the weather in London is always _____59_____. I'm _____60_____ we will use them sometimes. 七、信息归纳(共5小题;共10分) Is your friend ______ ______? Every country has its own kind of fast food. Fish and chips in Britain, pizzas in Italy, falafel (沙拉三明治) in the Middle East. But some kinds of fast food are everywhere these days. Burger King has around 10,000 restaurants in 56 countries. Every day, more than 13 million people eat at a Burger King restaurant. Kentucky Fried Chicken has more than 9,000 restaurants around the world. This includes more than 200 restaurants in China. Pizza Hut puts 160 million kilos of cheese on its pizzas every year. There are more than 10,000 Pizza Hut restaurants around the world. McDonald's is the biggest of them all. There are 22,000 McDonald's restaurants in 109 countries, such as China, India, Japan. It cooks three million kilos of French fries every day. Information Card Fast food in Britain _____61_____ Fast food in Italy _____62_____ The company that uses 160 million kilos of cheese every year _____63_____ The number of Pizza Hut restaurants _____64_____ The number of French fries that McDonald's cook every day _____65_____ 八、书面表达(共1小题;共15分) 假设你是大明,请根据下面表格中的个人资料向别人介绍你自己。词数: 50左右。 中文名字 大明 英文名字 Leo 国籍 中国 性别 男 班级 七年级三班 年龄 12 最喜欢的颜色、运动、季节 红色、足球、春天 朋友 Tony ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 答案 第一卷 1—5 AADDD 6-10 ABADB 11-15 BCCCA 16-20 CACDB 21-25 ACBBD 26-30 BCACD 31-35 CBCDA 36-40 BGDFA 第二卷 41. fat 42. interesting 43.sunny 44.sister 45.fine 46. school;trip 47. these;boxes 48. in;next 49. Here;are 50. in;China 51.trip 52. by 53. spent 54. best 55. too 56.also 57.enjoyed 58.decided 59.rainy 60. sure 61.Fish and chips 62.Pizzas 63. Pizza Hut 64. more than 10,000 65 three million kilos 书面表达 Hello, I'm Daming. I'm a Chinese boy. I'm 12 years old. I'm in Class Three Grade Seven. My favourite colour is red. I like sports very much and my favourite sport is football. My favourite season is spring, because it's warm. My good friend is Tony. I play football with him every day. 【解析】 好单词: 1.favourite 最喜欢的 2.season 季节 3.because 因为 好短语: 1.play football 踢足球 2.very much 非常 好句式: 1.I like sports very much and my favourite sport is football. 我非常喜欢运动,我最喜欢的运动是足球。 2.I play football with him every day. 我每天和他踢足球。 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-08-19
    • 下载4次
    • 1230KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6128528 [精]牛津上海版2019-2020学年七年级第一学期英语入学测试题(含解析)

    初中英语/开学考专区/七年级上册

    中小学教育资源及组卷应用平台 牛津上海版英语七年级第一学期入学测试 一、单项选择(共16小题;共16分) 1. Which of the following words has the same sound as the underlined letter of the word "bad"? A.ago B.grass C.camp D.task 2. How is your lunch at school? Which is correct for the underlined part? A./u/ B./?/ C./??/ D./ɑ:/ 3. In the following words, which underlined letter has a different sound from the others? A.gift B.price C.bit D.fish 4. The teenagers had _____ good time in the summer camp in their sister school. A.a B.an C.the D./ 5. Americans celebrate Mother's Day on the second Sunday _____ May. A.in B.on C.at D.for 6. The children ________ a great time on the farm last month. A.have B.did C.do D.had 7. Look! There _____ so many middle-aged women dancing at the square. A.am B.is C.are D.be 8. My father wants me to be a doctor _____ an engineer, _____ I want to be an actor. A.or; and B.and; but C.and; so D.or; but 9. I'm busy now. I _____ to you after school this afternoon. A.talk B.talked C.will talk D.have talked 10. There _____ some students on the playground. A.is B.have C.has D.are 11. Our home is close _____ our school. A.to B.of C.on D.about 12. —Jenny, I need some milk. —OK, Mum. _____ do you need? A.How much B.How many C.How often D.How long 13. There are lots of _____ in Hunan. Many people there can swim. A.rivers B.water C.lake D.montains 14. —I have been to the Moon several times. —You _____ be joking! It's impossible! A.can B.may C.must D.might 15. I like taking pictures of nature, so I hope to be a _____. A.programmer B.pianist C.photographer 16. We should be friendly to our classmates. A.sorry B.kind and nice C.happy D.angry 二、完形填空(共1小题;共15分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 Mike is going to have a trip to the Great Wall tomorrow. He decides to _____17_____ some things for his trip. He often goes to the _____18_____ by bus. It's ten o'clock in the morning. Many people are _____19_____ for the bus. His friend, Mary, is also there. She wants to buy a present _____20_____ Lisa, her penfriend from London. She is coming to China to _____21_____ Mary and they are going to have _____22_____. Can you guess whom they meet in the shop? Lisa. She is _____23_____ a map of China. All of them are so happy _____24_____. Mike says he is glad to _____25_____ Lisa. They are talking _____26_____. At last, the two girls decide to climb the Great Wall with Mike tomorrow. 17. A.write B.buy C.send D.walk 18. A.cinema B.school C.shop D.gym 19. A.waiting B.having C.talking D.eating 20. A.to B.at C.on D.for 21. A.visit B.teach C.tell D.say 22. A.a postcard B.an English lesson C.a good time D.much homework 23. A.talking B.lying C.drinking D.looking at 24. A.at the moment B.on Sunday evening C.in London D.at school 25. A.take B.meet C.read D.play 26. A.unhappily B.sadly C.badly D.happily 三、阅读理解-阅读选择(共4小题;共34分) 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 Dear Mike, Can you believe I'm in a school of 2080 now? The school is like a beautiful garden. The wall of our classroom is colourful. Our school life is interesting and wonderful. In the morning, we have three lessons. We study on the Internet. We use the e-book. The teachers are all robots. They are of different sizes and they can answer any question about any subject. Our robot music teacher plays the violin very well. In the afternoon, we go to Mars to have two classes in a new plane that looks like our plane and spaceship. I can make friends with aliens. They are friendly and know us well. After class, we play football with aliens. Then we go back to the earth. Don't you think the life in this school is very interesting? Yours, Mary 27. What does the school of 2080 look like? A.It is like a crowded bus. B.It is like a beautiful garden. C.It is interesting and tall. 28. How many classes do Mary and her classmates have every day? A.Three. B.Four. C.Five. 29. Who can Mary make friends with? A.Her robot teachers. B.E-books. C.Aliens. 30. Who is the letter from? A.Mike. B.Mary. C.Mike's teacher. The climate (气候) in our country is very pleasant. It's always warm in spring, hot in summer and cold in winter. My favourite season is autumn, because it's always warm in September and October. It's often cold in November. It's certainly interesting. The other reason is the days are short and the nights are long. The sun rises late and sets early. I can do my favourite things in the evening. Autumn is a harvest season. I can make great progress in autumn. I like the golden season, and you? 31. The climate in the author's (作者) country is very _____. A.terrible B.pleasant C.sad D.happy 32. In the author's country, spring is always _____. A.cool B.hot C.warm D.cold 33. The author likes _____ best. A.autumn B.winter C.summer D.spring 34. According to the passage, the author can _____ in autumn. A.get up early B.make great progress C.stay up late D.do nothing Mascots (吉祥物) for the Olympic Games 20th 23rd 26th 27th 29th 1972 1984 1996 2000 2008 Munich Los Angeles Atlanta Sydney Beijing Germany America Australia (澳大利亚) China Europe (欧洲) North America Oceania (大洋洲) Asia 35. From the above, we know the Olympic Games is held (举行) every _____ years. A.3 B.4 C.5 D.6 36. The Beijing Olympic Games has 2 more mascots than those for _____ Olympic Games. A.Sydney B.Los Angeles C. Atlanta D.Munich 37. The 20th Olympic Games was held in _____. A.North America B.Europe C.Oceania D.Asia 38. The 23rd and 26th Olympic Games were held in the same _____. A.town B.city C.country D.province 39. Which of the following is NOT true? A.The 1996 Olympic Games was held in America. B.The 27th Olympic Games was held in Europe. C.The 29th Olympic Games was held in Beijing. D.All of these Olympic Games have mascots. My favourite season Matt/ UK: My favourite season is spring, because everything is getting new and fresh again. I like having picnics and taking photos with my friends. I don't like autumn, because I know that it's going to be getting cold soon. Anna/ Germany: Autumn is my favourite season. I love the changing of leaves. I like the colours. I love the autumn wind that blows the leaves around. And I often take a walk in that autumn air with a warm cup of coffee. My least favourite season is summer, because it's too hot. Neil/ Canada: I like summer best. It's very cool in my hometown, and it's nice to have a long and sunny summer. There are a lot of outdoor activities you can take part in, such as going camping. My least favourite is winter, because it's pretty cold, and I don't want to go outside. Kat/ US: My favourite season is winter, because there's a lot of snow, and it's very beautiful. When the countryside is covered with snow, it's perfectly white. Also, I love building snowmen with my friends. So I like winter. 40. Matt's favourite season is _____. A.spring B.summer C.autumn D.winter 41. Where is Anna from? A.The US. B.Canada. C.The UK. D.Germany. 42. What's the weather like in Neil's hometown in summer? A.Wet. B.Cool. C.Windy. D.Cloudy. 43. In winter, Kat loves _____. A.going camping B.taking a walk C.building snowmen D.having picnics 四、阅读理解-阅读n选n(共1小题;共10分) 阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项是多余选项。 Do you like eating ice-cream? Do you eat ice-cream after dinner? Now let me tell you an interesting day—Ice-Cream Day. _____44_____ Ice-cream is food. It has milk, cream (奶油) in it. It has fruit in it, too. _____45_____ In the USA (美国), people (人们) have Ice-Cream Day. It is interesting. People in the USA like the day. _____46_____ People have an ice-cream party (派对) and eat ice-cream on this day. They are happy. _____47_____ Some people say ice-cream is good. It has milk in it. But some people don't eat it. They say they don't want to be fat. 44. A.What do people do on this day? B.What is ice-cream? C.Where is Ice-Cream Day? D.What do people think about ice-cream? 45. A.What do people do on this day? B.What is ice-cream? C.Where is Ice-Cream Day? D.What do people think about ice-cream? 46. A.What do people do on this day? B.What is ice-cream? C.Where is Ice-Cream Day? D.What do people think about ice-cream? 47. A.What do people do on this day? B.What is ice-cream? C.Where is Ice-Cream Day? D.What do people think about ice-cream? 48. Do all (所有的) the people like ice-cream? (回答不多于3个词) 五、阅读理解-阅读回答问题(共1小题;共10分) 阅读短文,根据短文内容回答问题。 One day last week, Sammy worked on the computer for nearly three hours at school. At about five, he got home and waited for the lift. A girl was waiting too. When the door of the lift opened, they both got in. The girl pushed "10" and Sammy quickly pushed "2" and "5". Then he began to read his book as the lift went up. It stopped at the second floor and then at the fifth, but Sammy did not move. The girl looked at Sammy, and then said, "Excuse me, did you forget to get out?" "No. I'm going to the twenty-fifth floor," Sammy answered. "But you pushed '2' and '5'!" the girl said. "Did I?" said Sammy. And then he remembered. "Oh, no! I must have pushed both buttons because I worked on the computer for almost three hours this afternoon!" 49.What did Sammy do for nearly three hours? 50.Who got into the lift? 51.Which floor does the girl live on? 52.Where did the lift stop before it reached the 10th floor? 53.Which floor does Sammy live on? 六、书面表达(共1小题;共15分) 按照要求完成写作任务。 54. 假如你是王佳,这周末过得很忙碌。请根据以下提示,给英国笔友Anna写一封电子邮件,向她介绍你的周末活动。 写作要点: (1) 写电子邮件时的心情 (开心)。 (2) 介绍你这周末的活动。 周六:上午读书,下午看电视,晚上为父母做晚饭。 周日:下午待在家里,下午和朋友们看了一场电影。 (3) 谈谈这周末的感受。 写作要求: (1) 不得使用真实的姓名和学校名。 (2) 可适当加入细节,使内容充实,行文连贯。 (3) 字迹工整,语言精练,表达准确、条理清晰。 (4) 至少50词。 Dear Anna, How are you? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Best wishes! Yours, Wang Jia 答案: 第一部分 1?. C 【解析】 此题考查的是语音。句意:下面哪个单词的划线字母读音与单词“bad”的划线字母读音相同?bad [b?d];ago [?'g??];grass [grɑ?s];camp [k?mp]。C项划线字母读音与“bad”划线字母读音相同。 因此,正确答案是C。 2?. B 【解析】 此题考查的是语音。句意:你在学校的午餐怎么样?哪一个是划线部分的正确读音?lunch [l?n(t)?]。 因此,正确答案是B。 3?. B 【解析】 此题考查的是语音的辨析。句意:在下面的单词中,哪个带下划线的字母与其他下划线的字母发音不同?gift /ɡ?ft/;price /pra?s/;fish /f??/。 因此,正确答案是B。 4?. A 【解析】 此题考查的是固定搭配。句意:这些青少年们在他们的姊妹校夏令营中玩得很愉快。have a good time 玩得愉快,固定搭配。 因此,正确答案是A。 5?. A 6?. D 【解析】 此题考查的是时态和固定短语。句意:上个月孩子们在农场上玩得很愉快。have a great time 玩得愉快,玩得高兴;根据时间状语“last month”可知句子的时态为一般过去时,谓语动词用过去式形式。 因此,正确答案是D。 7?. C 【解析】 此题考查的是主谓一致。句意:看!广场上有那么多的中年妇女在跳舞。there be 有,遵循就近原则,既be和与之最近的主语保持数的一致,故根据women可知此处要用are。 因此,正确答案是C。 8?. D 【解析】 此题考查的是连词辨析。句意:我爸爸希望我成为一名医生或者工程师,但是我想要成为演员。or 或,或者;and 和,与;but 但是,然而;so 所以,因此。 因此,正确答案是D。 9?. C 【解析】 此题考查的是一般将来时。句意:我现在很忙。今天下午放学后我将和你谈谈。talk to sb. 和某人谈话;根据句意“今天下午放学后”,表示将来的时间,用一般将来时。 因此,正确答案是C。 10?. D 【解析】 此题考查的是主谓一致。句意:在操场上有一些学生。there be 有,表某地有某物;have/has 有,表某人有某物;此处由some students可知用there are。 因此,正确答案是D。 11?. A 【解析】 此题考查的是固定搭配。句意:我们家离学校很近。be close to 接近于……,为固定搭配。 因此,正确答案是A。 12?. A 【解析】 此题考查的是疑问词组的辨析。句意:—— Jenny,我需要一些牛奶。—— 好的,妈妈。你需要多少?How much 多少,后跟不可数名词;how many 多少,后跟可数名词复数;how often 多久一次;how long 多长时间;milk是不可数名词,所以用how much。 因此,正确答案是A。 13?. A 14?. C 15?. C 【解析】 此题考查的是名词的辨析。句意:我喜欢拍大自然的照片,所以我希望成为一名摄影师。programmer 程序员,可数名词;pianist 画家,可数名词;photographer 摄影师,可数名词;根据前面的take pictures of nature可推知答案。 因此,正确答案是C。 16?. B 第二部分 17?. B 【解析】 此题考查的是动词辨析。句意:他决定为他的旅行买点东西。write 写,动词;buy 买,动词;send 发送,动词;walk 走,动词。decide to do 决定做...... 因此,正确答案是B。 18?. C 【解析】 此题考查的是名词辨析。句意:他经常坐巴士去商店。cinema 电影院,名词;school 学校,名词;shop 商店,名词;gym 体育馆,名词。结合前文买东西,可知是去商店。 因此,正确答案是C。 19?. A 【解析】 此题考查的是动词辨析。句意:很多人在等巴士。wait 等待,动词;wait for ... 等待......;have 有,动词;talk 谈论,动词;eat 吃,动词。 因此,正确答案是A。 20?. D 【解析】 此题考查的是固定短语。句意:她想给Lisa买一个礼物。buy sth. for sb. 给某人买某物。 因此,正确答案是D。 21?. A 【解析】 此题考查的是动词辨析。句意:她将要来中国拜访Mary。visit 参观,拜访,动词;teach 教,教育,动词;tell 告诉,动词;say 说,动词。 因此,正确答案是A。 22?. C 【解析】 此题考查的是词组辨析。句意:他们 将会玩得很开心。a postcard 一张明信片;an English lesson 一节英语课;have a good time 玩得开心,过得愉快;much homework 很多作业。 因此,正确答案是C。 23?. D 【解析】 此题考查的是动词辨析。句意:她正在看中国的地图。talk 谈论,动词;lie 躺,动词,其现在分词形式是lying;drink 喝,动词;look at 看...... 因此,正确答案是D。 24?. A 【解析】 此题考查的是词组辨析。句意:现在他们都很高兴。at the moment 现在;on Sunday evening 在星期天晚上;in London 在伦敦;at school 在学校 因此,正确答案是A。 25?. B 【解析】 此题考查的是动词辨析。句意:Mike说他很高兴见到Lisa。take 拿,取;meet 遇见;read 读;play 玩。 因此,正确答案是B。 26?. D 【解析】 此题考查的是副词辨析。句意:他们高兴地谈论着。unhappily 不高兴地;sadly 伤心地;badly 严重地,恶劣地;happily 快乐地。 因此,正确答案是D。 第三部分 27?. B 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:The school is like a beautiful garden. 学校像一所漂亮的花园。 因此,正确答案是B。 28?. C 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:In the morning, we have three lessons. 早上,我们有三节课。In the afternoon, we go to Mars to have two classes in a new plane that looks like our plane and spaceship. 下午,我们去火星,在一架看起来像我们的飞机和宇宙飞船的新飞机上上两节课。 因此,正确答案是C。 29?. C 【解析】 此题是细节理解题。答案出处: I can make friends with aliens. 我可以和外星人做朋友。 因此,正确答案是C。 30?. B 【解析】此题是细节理解题。答案出处:Yours, Mary Mary。 因此,正确答案是B。 31?. B 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:The climate (气候) in our country is very pleasant. 我们国家的气候是非常宜人的。因此,正确答案是B。 32?. C 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:It's always warm in spring, hot in summer and cold in winter. 春天总是温暖的,夏天炎热,冬天寒冷。因此,正确答案是C。 33?. A 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:My favourite season is autumn. 我最喜爱的季节是秋天。因此,正确答案是A。 34?. B 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:I can make great progress in autumn. 在秋天我可以获得很大的进步。因此,正确答案是B。 35?. B 【解析】 此题是推理判断题。根据表格内容可知,第二十六届奥运会是在1996年,第二十七届是在2000年,由此可得知每四年举行一次。 因此,正确答案是B。 36?. A 【解析】 此题是细节理解题。根据表格内容可知,北京奥运会吉祥物是5个,悉尼奥运会吉祥物是3个,北京奥运会吉祥物比悉尼奥运会吉祥物多2个。 因此,正确答案是A。 37?. B 【解析】 此题是细节理解题。根据表格内容可知,第二十届奥运会在欧洲举办。 因此,正确答案是B。 38?. C 【解析】 此题是细节理解题。根据表格内容可知,第二十三届和第二十六届奥运会在同一个国家——美国举办。 因此,正确答案是C。 39?. B 【解析】 此题是细节理解题。根据表格内容可知,第二十七届奥运会在大洋洲的澳大利亚举办,故B选项所述内容错误。 因此,正确答案是B。 40?. A 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:Matt/ UK: My favourite season is spring, because everything is getting new and fresh again. Matt/英国:我最喜欢的季节是春天,因为一切都再次变得崭新和鲜活了。 因此,正确答案是A。 41?. D 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:Anna/Germany Anna/德国。 因此,正确答案是D。 42?. B 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:It's very cool in my hometown, and it's nice to have a long and sunny summer. 在我的家乡很凉爽,而且有一个漫长而阳光明媚的夏天是很好的。 因此,正确答案是B。 43?. C 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:Also, I love building snowmen with my friends. 而且我喜欢和朋友一起堆雪人。 因此,正确答案是C。 第四部分 44?. B 【解析】 句意:冰淇淋是什么?根据下文陈述“Ice-cream is food. It has milk, cream in it. It has fruit in it, too. 冰淇淋是一种食物。里面有牛奶,奶油。它里面也有水果。”可知此处应是询问“冰淇淋是什么?” 因此,正确答案是B。 45?. C 【解析】 句意:冰淇淋节在哪?根据下文陈述“In the USA, people have Ice-Cream Day. It is interesting. People in the USA like the day. 在美国,人们有一个冰淇淋节。这很有趣。美国人都喜欢这一天。”可知此处应是询问“冰淇淋节在哪?” 因此,正确答案是C。 46?. A 【解析】 句意:人们在这一天做什么?根据下文陈述“People have an ice-cream party and eat ice-cream on this day. They are happy. 人们在这一天举行冰淇淋派对,吃冰淇淋。他们很快乐。”可知此处应是询问“人们在这一天做什么?” 因此,正确答案是A。 47?. D 【解析】 句意:人们对冰淇淋有什么看法?根据下文陈述“Some people say ice-cream is good. It has milk in it. But some people don't eat it. They say they don't want to be fat. 有些人说冰淇淋很好。里面有牛奶。但有些人不吃。他们说他们不想变胖。”可知此处应是询问“人们对冰淇淋的看法”。 因此,正确答案是D。 48?. No, they don't. 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:Some people say ice-cream is good. It has milk in it. But some people don't eat it. They say they don't want to be fat. 有些人说冰淇淋很好。里面有牛奶。但有些人不吃。他们说他们不想变胖。可知不是所有的人都喜欢冰淇淋。助动词do开头的一般疑问句的否定回答为:No, 主语+don't。 因此,正确答案是No, they don't。 第五部分 49?. He worked on the computer for nearly three hours. 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:One day last week, Sammy worked on the computer for nearly three hours at school. 上周的一天,Sammy在学校用电脑工作了将近三个小时。 因此,正确答案是He worked on the computer for nearly three hours。 50?. Sammy and a girl got into the lift. 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:At about five, he got home and waited for the lift. A girl was waiting too. When the door of the lift opened, they both got in. 大约五点钟,他回到家等电梯。一个女孩也在等着。电梯门开了,他们俩都走了进去。 因此,正确答案是Sammy and a girl got into the lift。 51?. She lives on the 10th floor. 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:The girl pushed "10" and Sammy quickly pushed "2" and "5". 女孩按了“10”,Sammy迅速按了“2”和“5”。可推出女孩住十楼。 因此,正确答案是She lives on the 10th floor。 52?. It stopped at the second floor and the fifth floor. 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:It stopped at the second floor and then at the fifth, but Sammy did not move. 它在二楼停了,然后在五楼停了,但Sammy没有动。 因此,正确答案是It stopped at the second floor and the fifth floor。 53?. He lives on the 25th floor. 【解析】 此题是细节理解题。答案出处:"No. I'm going to the twenty-fifth floor," Sammy answered. Sammy回答道:“没有。“我要去二十五楼。” 因此,正确答案是He lives on the 25th floor。 第六部分 54?. 略。 【解析】 好词: 1.busy 忙碌的,形容词 2.activity 活动,可数名词 3.friend 朋友,可数名词 4.excited 激动的,形容词 5.happy 快乐的,形容词 好短语: 1.had a great time 玩得很开心 2.do some reading 读书 3.make dinner 做晚饭 4.stay at 待在…… 5.watch a movie 看电影 6.on the weekend 周末 7.watch TV 看电视 好句式: 1.I have a busy but happy weekend. 我周末很忙但很开心。 2.On Saturday morning,I did some reading. 星期六早上,我读了书。 3.In Sunday afternoon, I was not feeling well and I stayed at home. 星期天下午,我感到不舒服,呆在家里。 4.I love my weekend. How about you? Tell me something about your weekend. 我喜欢我的周末,你呢?跟我说说你的周末吧。 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-08-15
    • 下载2次
    • 1304KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6120876 [精]广东省深圳市2019-2020学年八年级第一学期开学考试英语试题(含答案)

    初中英语/开学考专区/八年级上册

    中小学教育资源及组卷应用平台 深圳市八年级第一学期开学考试 英语试卷 第一部分 选择题 (60 分) 1、 词汇测试(15 分) 从下面每小题的 A、B、C 三个选项中选出可以替换划线部分的最佳选项,并在答题卡上将相应的字母编号涂黑。(共 8 小题,每小题 1 分) 1 I hope you will be cheerful every day. A. sad B. strange C. happy 2. Let’s help the man over there. He is blind. A. can't see B. can't walk C. can't hear 3. She apologized to her friend for her mistakes.. A. said"yes" B. said "no" C. said"sorry" 4. Little Tim often wastes much valuable time in watching TV. A.very late B. very useful or important C. so much money 5. There is little recently produced water in this place.w A.fresh B.tired C. different 6. Rule a line at the end of every piece of works A. Touch B. Lock C. Draw 7. They connect the computer to the printer. A. join B. carry C. join in 8. As you know, whe (?http:?/??/?www.21cnjy.com?/??)ther the person will be elected president is matter of usual interest. A. general B. common C. ordinary 二、根据句子意思,从下面每小题的 A、B、C 三个选项中选出最恰当的词语完成句子, 并在答题卡上将相应的字母编号涂黑。(共 7 小题,每小题 1 分) 9. He ________ by a loud noise. A. woke up B. looked up C. set up 10. There is a little milk at the of the glass. A. top B. bottom C. inside 11 We should not ________ trees. We should plant more trees.【来源:21·世纪·教育·网】 A. cut up B. cut off C. cut down 12 These animals are ______. We should protect them. A. in danger B. all the way C. on the way 13. It's _______ to live here. There is a shopping mall and a big supermarket near here. A. traditional B. terrible C. convenient 14. ---- Can you get me some juice to drink? I'm thirsty. ---- Sorry, there is ________. Please ask Sally, instead. A. too (?http:?/??/?www.21cnjy.com?/??)much B. too many C. too little 15. Yesterday (?http:?/??/?www.21cnjy.com?/??) I saw a ________ around the accident on my way home, and it caused a traffic jam A.crowed B.crowd C.funny 2、 完形填空(15 分) 阅读下面短文,从短文后所给的 A、B、C 三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将相应的字母编号涂黑。(共 10 小题,每小题 1.5 分) If(如果) you lose one of your shoes, what will you do? Do you want to 16 it? Will you ask other people for 17 or buy a new pair? A young man 18 a pair of shoes from a store and goes home by train. He sits near a window of the train. He gets the shoes in his hands and looks at them again and again 19 he loves them very much. Sadly(让人难过的是), 20 of the shoes falls(掉落) out of the window 21 everyone feels sorry for him. Suddenly(突然), the man throws(扔) the other one out of the window. People on the train don’t 22 why he does that. The man says, “It’s useless for me to have 23 one shoe. But, if someone can get the pair of shoes, maybe he 24 wear them. And the shoes are useful for him.” Everyone thinks he is 25 . If you lose something, don’t be sad. Maybe it can help others. Sometimes, you can turn(改变) a bad thing into a good thing. 16. A. eat B. sell C. find 17. A. fun B. help C. keys 18. A. likes B. has C. buys 19. A. because B.so C. when 20. A. one B. two C. all 21. A. / B. or C. and 22. A. ask B. know C. meet 23. A. much B. only C. about 24. A. must B. mustn’t C. can 25. A. fine B. tidy C. right 四、 阅读理解(30 分) 阅读下面短文,从下面每小题的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项,并在答题卡将相应的字母编号涂黑。(共 20 小题,每小题 1.5 分) A:阅读表格回答问题; 26. ___________ students would like to write at least twice a month. A. Daniel’s B. Yu Ling’s C. Lauren’s D. All the teachers’ 27. In France, students in Grade Four are at the age of _________. A. 8--9 B. 9--10 C. 11-13 D. 9-13 28. The teacher from Taiwan teaches _________. A. music B. art C. English D. Mandarin Chinese 29. Why do the teachers look for pen pals for their students? A. Because they want to learn to write letters. B. Because they want to learn British English. C. Because they want to speak Mandarin Chinese. D. Because they want to learn about a different culture. 30. On this website, teachers can NOT __________. A. get a “sister class” for their classes B. find some pen pals for their students C. teach their students how to make friends D. get to know some teachers from other countries B When I was seven years old my mom was diagnosed(诊断) with cancer. The doctors told us my mom might be saved with surgery(手术). But it could also kill her. She chose to have it. The day before the surgery I was off school, and my mom planned the best day of my life, everything I loved at seven and everything that would put a smile on my face. The day began with her waking me up saying, “Kate, I have a surprise for you. Come and see.” The surprise was a doll I had wanted for the longest time. Throughout the day, she told me everything that she thought I would need to know to grow up and be a good person; she told me to be the best I could be and that I would always make her proud. We had a picnic in the park, and it was so cold that we moved to the car. The day was filled with laughter. For the first time in a long time I could see she was really happy. I would never forget her smile, or the way her eyes shone as if we were the same age. It was the best day of my life, and I will never forget the conversations we shared. My mother managed to live through the surgery. Now when I look back, I realize that the best day of my life could be her last and this could be the last day I would remember with her, the last one we shared. I also understand how unselfish a mother is. 31. Who made the decision to have the surgery in the story? A. The doctors. B. The patient. C. The writer. D. The patient’s family. 32. What did the writer’s mother do the day before the surgery? A. She stayed at home to have a good rest. B. She went to the doctor’s for advice. C. She turned to her family for comfort. D. She stayed all day with her child. 33. Why was the writer’s mother happy that day? A. Because she left her child a special memory. B. Because she realized her child had grown up. C. Because she was proud of what her child had done. D. Because she expected the surgery to be successful. 34. The underlined sentence in the last paragraph suggests that ______. A. her mother was ill again B. the surgery was unsuccessful C. her mother was getting better D. the surgery was simple 35. Which of the following words best describes the writer’s mother? A. Hardworking. B. Famous. C. Rich. D. Great. C Blue Ocean Aquarium is a great place for families to take a holiday.Children love to see the sea animals and watch movies about sharks in it. Last Saturday morning,Mr. Black took his wife and two little sons to the aquarium. At the ticket office,he asked,“How much shall I pay to get in?” The woman at the ticket office answered,“The price is 20 dollars for each adult(成年人) or any kid older than five.We let kids in free(免费) if they are five or younger.How old are your kids?” Mr. Black said,“The older one is six and the younger one is three.I think I must buy three tickets.” The woman was surprised.She said,“Sir,don’t you want to save 20 dollars? If you tell me your older son is five,I won’t know the difference.” Mr. Black said with a smile,“Yes,that sounds right,but my kids will know the difference.” From Mr. Black’s story,we know honesty is very important in the modern society.We should tell the truth to the people around us,especially to the kids. 36.There are ______ people in this story. A.three B.five C.four D.six 37.Mr. Black paid ______ for their tickets to the aquarium at last. A.20 dollars B.40 dollars C.60 dollars D.80 dollars 38.Children can see ______ in Blue Ocean Aquarium. A.dolphins B.pandas C.koalas D.tigers 39.The underlined word “honesty” means ______. A.激情 B.友谊 C.乐观 D.诚实 40.What can we learn from the passage? A.Mr. Black was very rich. B.Mr. Black wanted to save some money. C.Mr. Black paid for his two sons’ tickets in the end. D.Mr. Black thought honesty was more important than money. D In the past, many citizens would choose to recharge octopus CARDS(自动充值卡)at ports or subway stations in Hong Kong. In fact, they don't have to go too far. In many subway stations in shenzhen, self-recharge machines can be used quickly. At present, shenzhen metro line(地铁线路) 1, 2, 5 all stations can recharge. To make it easier for people to get around, the charging machines are placed outside the station area so that people can recharge their money even if they don't take the subway. Shenzhen subway octopus recharge method People will put their octopus CARDS in the recharge area. After the card is read by the machine, they can choose the recharge amount and pay by bank card or scanning code. Shenzhen subway station octopus recharge convenience 1. Multiple payment methods. Besides bank card payment, payment can also be made by scanning code through cloud flash payment, alipay, WeChat, etc. 2 The top-up(充值) machine can carry out real-time exchange rate conversion(实时汇率换算). If you choose to top-up hk $100, it will be converted according to the exchange rate of hk $into RMB on the same day.In other words, citizens will not need to exchange Hong Kong dollars for octopus CARDS, and some merchants in shenzhen will not be charged a certain exchange rate difference or handling fee. 41.If you want to recharge octopus CARDS in Shenzhen now, you can’t choose________. A. Shenzhen metro-line 1 all-stations B. Shenzhen metro-line 2 all stations C. Shenzhen metro-line 3 all stations D. Shenzhen metro-line 5 all stations 42.What is wrong when you rechange? A. You recharge and pay with your face B. You can recharge and pay by bank card C. You can recharge and pay by scanning code D. You can pay by talking with the machine 43.What does the underline word ”convenience” mean in Chinese? A.方法 B.快速 C.支付 D. 便利 44.Where is the article probably from? A. magazine B. newspaper C. a novel D. a movie 45. What is Not True below? A. People need to take the subway and recharge B. People can use WeChat as a payment method C. Everyone can use only one way to recharge for octopus CARDs. 第二部分 非选择题 (25 分) 1、 语法填空(10 分) 阅读下面短文,按照句子结构和上下午连贯要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中的词语的正确形式填空。(共 10 小题,每题 1 分) A boy and his father were 46.________( walk ) in the mountains.Suddenly the boy 47.________( fall ),hurt himself,and cried,"AAAhhhhhhhh!!!"To his surprise,he heard the voice 48._________( repeat ),somewhere in the mountain,"AAAhhhhhhhh!!!"Then the boy shouted,"Who are you?"He received the answer,"Who are you?"He got angry 49. _______ the answer,so he shouted,"Foolish*!"He received the answer,"Foolish!"He looked at his father and asked,"What's going on?"The father smiled and said,"My son,listen."And then he shouted to the mountain,"1love you!"The voice answered,"I love you!"Again the man cried,"You are the best!"The voice answered,"You are the best!"The boy was surprised,50._________ did not understand.Then the father explained,"People call this‘Echo',but really this is Life.It gives 51. _________( your) back everything you say or do.Our life is just a reflection of 52. _________ we have done.If you want 53._________( much) love in the world,have more love in your heart.If you want to be 54._________ ( success ),work hard.This can be used in everything in life.Life will give you back 55.__________ you have given to it." 二、书面表达(15 分) 你是张明,你笔友Frank下星期六来拜访你,请你写发E-mail告诉他你家的住址。 提示: 从机场打的,经过图书馆,到达格林大街,一直穿过大街,看见银行,向左拐弯,看见超级市场,对面是邮局。邮局背后就是你家。 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参考答案 1.C 2.A 3.C 4.B 5.A 6.C 7.A 8.A 9.A 10.B 11.C 12.A 13.C 14.C 15.B 16.C 17.B 18.C 19.A 20.A 21.C 22.B 23.B 23.C 24.C 26-30 CABDC 31-35 BDACD 36-40 BDACB 41-45 CADBA 46. walking 47. fell 48. repeating 49.at 50. but 51.you 52.what 53.more 54. successful 55. everything Dear Frank, I know you are arriving next Saturday. Now let me tell you the way to my house. Take a taxi from the airport. You pass a library and then go to the Green Street. Go straight through Green Street, then you see a bank, turn left and in front of you is the supermarket. Across from the supermarket is the post office. My house is behind the post office. I hope you have a good trip. Yours, Zhang Ming 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-08-13
    • 下载5次
    • 1213.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6043910 [精]广东省汕头市金平区2018—2019学年度第二学期八年级英语期末试卷

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 汕头市金平区2018—2019学年度第二学期八年级期末教学质量监测 英 语 试 卷 说明: 1. 全卷共8页,考试用时为100分钟(其中听力考试时间约20分钟),满分120分; 2. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名、准考证号、试室号和座位号 填写在答题卡相应位置上; 3. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔将答题卡上对应题目所选的选项涂黑,如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其它答案。作答在试卷上的答案无效; 4. 非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上。如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案。不得准使用铅笔或涂改液,否则答案无效; 5. 考试结束时,将试卷、答题卡一并交回。 第I卷 语言与知识技能 (80分) 一、听力理解(本大题分为A、B、C、D四部分,共30小题,30分) A.听单句话。(本题有5小题,每小题1分,共5分) 根据所听句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,并将答案填涂在答题卡的相应位置上。每小题听一遍。 1. What do they volunteer to do this weekend? A. B. C. 2. Why didn’t Peter go to the amusement park? A. B. C. 3. How was the weather? A. B. C. 4. Where did the fox hide itself? A. B. C. 5. Which picture shows the boy’s change? A. B. C. B.听对话。(本题有10小题,每小题1分,共10分) 根据所听对话内容回答每段对话后面的问题,在各题所给的三个选项中选出一个最佳答案,并填涂在答题卡的相应位置上。每小题听两遍。 听第一段对话,回答第6小题 6. How large is the sea they are talking about? A. 350,000 km2. B. 3,500,000 km2. C. 35,000,000 km2. 听第二段对话,回答第7小题 7. Why didn’t Sarah bring her homework to school? A. Her cat ate her homework. B. Her mum didn’t allow her to. C. She was in a hurry when she left home. 听第三段对话,回答第8小题 8. What did Bruce read in English class today? A. Little Women. B. Tom Sawyer. C. Treasure Island. 听第四段对话,回答第9小题 9. When did the man go to Suzhou? A. Last winter. B. Last Autumn. C. Last spring. 听第五段对话,回答第10小题 10. How many times did the boy borrow the bread maker before? A. Once. B. Twice. C. Three times. 听第六段对话,回答第11-12小题 11. How does the boy feel about what his parents do? A. Angry. B. Excited. C. Nervous. 12. What advice does the girl give to the boy? A. To take good care of the younger. B. To communicate with his parents. C. To give his favorite toys to his brother. 听第七段对话,回答第13-15小题 13. What was the boy doing when the girl called? A. He was sleeping at home. B. He was talking with others. C. He was competing in a game. 14. Who is now playing in the game? A. Lucas. B. Tina. C. Peter. 15. Which is true about the game? A. It is a basketball game. B. They have won the game. C. They are playing against Class 3. C. 听独白(本题共两段独白,共10小题,每小题1分,共10分) 听第一段独白的内容,在每小题给出的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳选项。本题听两遍。 16. Mrs. Black trained the dog ________. A. to challenge her friend B. to make it happy C. to show it is clever 17. Mr. Brown works _______. A. in a rock band B. in a record company C. in a training company 18. Seeing the dog’s talent, Mr. Brown wanted ________. A. to buy it B. to borrow it C. to give it some money 19. The owner of the big dog must be ________. A. Mrs. Black B. Mr. Brown C. somebody else 20. Mrs. Black ________ Mr. Brown’s idea. A. likes B. dislikes C. doesn’t mind 听第二段独白的内容,在每小题给出的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳选项。本题听两遍。 21. They are now _______. A. in a desert country B. in an island country C. in a mountain country 22. They will visit the city _______ in the morning. A. by bus B. by ship C. by train 23. In the afternoon, they will visit a museum about _______. A. performances B. technology C. inventions 24. They will stay in the zoo _______. A. for three hours B. for seven hours C. for ten hours 25. The speaker is _______. A. a zoo keeper B. a nurse C. a tour guide D.听填信息。(本题共5小题,每小题1分,共5分) 请你根据所听内容填写下面的表格,并将答案填写在答题卡的相应位置上。本题听两遍。 二、单项填空。在每小题给出的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案,并将答案填写在答题卡的相应位置上。(本题有15小题,每小题1分,共15分) 31. — This must be _______ most terrible storm you have ever seen! — No. There was _______ heavier one last year. A. /; a B. the; the C. the; a D. /; the 32. The sea fishing team had to give up in such freezing weather ________. A. condition B. conditions C. relation D. relations 33. He hasn’t got any hobbies --- _______ you regard watching TV as a hobby. A. until B. unless C. when D. while 34. Country music brings us back to the “good old days”. _______ reminds us _______ the beauty of nature and many other nice things in life. A. It, with B. It, of C. They, with D. They, of 35. The population of China is about ________ than that of the US. It’s not easy to feed so many people. A. four times more B. fourth time more C. four times larger D. fourth time larger 36. I believe the 2021 Asian Youth Games will make our city better ______ we will have a long way to go. A. ever since B. even though C. as soon as D. as far as 37. — What’s the matter with Martin? — The doctors _______ him. Unluckily, he ______ in the house at the time of the fire accident. A. were still checking, is taking a break B. are still checking, is taking a break C. were still checking, was taking a break D. are still checking, was taking a break 38. Why not ______ to be independent? You ______ always ask your father for help. A. learn, should B. learning, should C. learn, shouldn’t D. learning, shouldn’t 39. Zheng Linkai, a boy from Shantou, succeeded in _______ many problems with his teammate and beat an International Team in Super Brain. A. giving out B. checking out C. running out D. working out 40. — _______ you please help take my dog for a walk tomorrow when I am doing research? — Sorry, I _______. I won’t be back from work until 11:00 pm. A. Must; can B. Must; could C. Could; can’t D. Could; couldn’t 41. — Come with me to watch The Avengers 4: End Game tonight? — Well, I ________ it. I went to the opening show last week. A. have watched B. watched C. watch D. will watch 42. — He speaks Teochewese so well. How long ________ Shantou? — I remember that he ________ here since 2008. A. did he come to; has moved B. did he come to; has lived C. has he been in; has moved D. has he been in; has lived 43. You need to speak louder and more ________ in your spoken English. A. making progress B. to make progress C. not making progress D. not to make progress 44. The aged people in Old People’s Home like telling us things about the past and how life _______. A. used to B. are used to C. used to be D. are used to being 45. — Dad, may I invite my friends to my birthday party this year? — _________ You are 15 years old now and you can have your own decision. A. Really? B. Certainly. C. I guess not. D. What a pity! 三、完形填空(本大题有10小题,每小题1分,共10分) 通读下面短文,掌握其大衣,然后在每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应的选项涂黑。 What can a fight lead to? Last October, an argument between a bus driver and a passenger 46 a terrible accident. This accident resulted in the 47 of fifteen people. The 48 , surnamed Liu, a 48-year-old woman, missed her stop and got into an argument and later a fight with the 42-year-old driver, surnamed Ran. At that time, he was driving the bus on the No.2 Yangtze Bridge. As the situation got more and more 49 , Ran lost 50 of the bus so that it ran onto the wrong lane(车道), breaking through the road and flying off the bridge. A video from the bus shows the 51 behind the accident. It shows Liu standing next to Ran and 52 with him. Then she hit Ran twice with her phone while he caught her arm and fought back. The police looked into the accident and found that Liu and Ran’s fight put the other passengers on this bus 53 . However, when the accident happened, if passengers on the bus could stop at least 54 of them, would this argument 55 a big accident that cost fifteen lives? To be honest, this accident is a lesson everybody should learn. 46. A. met B. caused C. changed D. explained 47. A. difficulty B. laughter C. death D. stress 48. A. passenger B. neighbor C. driver D. pupil 49. A. magic B. serious C. amazing D. unfair 50. A. hope B. trouble C. control D. location 51. A. feeling B. memory C. truth D. theme 52. A. shooting B. arguing C. laughing D. searching 53. A. in danger B. in silence C. in satisfaction D. in need 54. A. all B. either C. neither D. none 55. A. take in B. try out C. look through D. turn into 四、阅读理解。(本大题共25分,A和B篇每小题2分,C篇每小题1分) 阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中,选出能回答所提问题或完成句子的最佳答案,并 将答案填写在答题卡的相应位置上。 A 56. The passage is for _______. A. doctors B. teenagers C. parents D. the government 57. These classes help solve problems with ________. A. school education B. social relations C. English listening D. family communication 58. It is good for parents to teach their kids listening skills ________. A. when the kids are playing with each other B. right before the kids go to sleep C. as soon as the parents come back from work D. while the family are having a meal 59. Children will listen to parents if _________. A. the children grow older B. they have no chance to talk C. parents stop them during the talk D. parents listen to them carefully 60. Which of the following is NOT true? A. There are three morning classes in all. B. The passage gives parents four pieces of advice. C. You don’t need to spend money on the training. D. You can ask Dr. Hampton questions before the classes. B Most climbers to Qomolangma used to start their climbing in Nepal, on the mountain’s south side. But in the last few years, the route(路线) from China has become more popular. It then brings a lot of environmental problems to the north side. In June, 2017, Chinese government said it would close Qomolangma from climbing from the north side for the coming autumn season as it took time to clear out the rubbish on the mountain and make better protection of it. However, the number of climbers has still been rising since it was opened again. Qomolangma, one of the most popular and dangerous challenges for mountain climbers, is now in a terrible mess. Among all the 100 million visitors, around 60,000 climbers visit the Chinese side of the mountain each year. Qomolangma has become the world’s highest rubbish dump(垃圾场) thanks to their visits. To protect the mountain, the Chinese government told the whole world that China would limit the number of visitors to Qomolangma. A clean-up began from February 5th, 2018 and the number of visitors to the north side should not be more than 300 every year from that day on. There are still more places that are “hurt” by human activities like Qomolangma. What humans should think about may not be what Earth can do for us, but what we can do for our mother planet. Can you imagine what our blue planet will be like in 100 or even 1,000 years if things do not change? 61. In the autumn of 2017, Chinese government closed the north side of Qomolangma because _________. A. it’s too difficult to reach the top from this side B. nobody chose to climb it from the Chinese side C. the environment on the mountain became terrible D. it didn’t make any money from the mountain climbing 62. Since the Chinese side of Qomolangma was opened again, there have been _________. A. fewer climbers B. more climbers C. fewer rubbish dumps D. more rubbish dumps 63. The underlined word limit in Para 3 means _________. A. 验算 B. 清除 C. 解禁 D.限制 64. Which of the following is TRUE? A. The Chinese government doesn’t allow Qomolangma climbing any more. B. The south side of Qomolangma is in Nepal while the north side is in China. C. Qomolangma is no longer popular with mountain climbers all over the world. D. More than 100 million visitors come to the north side of Qomolangma every year. 65. The action of the Chinese government is _________. A. to bring more climbers to Qomolangma B. to make the visitors to Qomolangma safe C. to protect Qomolangma from human activities D. to encourage climbers to visit the side in Nepal C 配对阅读。左栏是五个人对二手商品的需求,右栏是跳蚤市场上在售的产品。请将二者进行匹配,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。 66. Jane is a science fiction lover. She loves Liu Cixin and has read Wandering Earth. She is usually free for book shopping after work. 67. Mrs. White is a full-time housewife and enjoys making food. She doesn’t want to spend too much money on a new bread maker. 68. Tony is always busy with work. Now he has 3 days off and wants to stay at home watching movies. He would like to buy some DVDs. 69. After the terrible storm last night, some furniture(家具) in Mr. Young’s house was broken. He would like some tools to fix it up. 70. The Greens don’t have too much money to pay for their kids’ new clothes. What’s more, they don’t even have time to buy clothes. Clothes for children! My son has been 3 years old. We are going to clear out his used clothes while some are still new. Come to my home to find more that are suitable for you child. Children keep growing and their clothes will not fit them soon. It is a waste. If you need nice clothes at good prices, come to 256 Park Road. I can also send them to your house so that you can try them on at home. Crazy about films? More than 200 DVDs of different kinds of movies for you to choose, yet there are still some new movies. Call me at 0548-8666. Enjoy your own “Movie Days”. Learning to fix some broken things can be very interesting. You can feel satisfied if something needs to be fixed up. My tool box may be you good helper. Call me at 8613-3322. Can you imagine traveling in the space? Do you feel interested in the life on other planets? You can enjoy all of them from the works of the most famous writers, Liu Cixin. Get to me by wechat: sciencemad. Make a plan to share opinions. Proper furniture makes your house more beautiful. We have sofas, chairs, dinner tables and so on. They are at least 95% new with good prices. We will move them to your home for free. Come and have a look to choose your favorite ones. I have had this bread maker for only one month and have used it five times or so. You can pick it up any time from 10 am to 3 pm on weekdays at 58 High Street. 第Ⅱ卷 综合运用 (40分) 五、词语运用(本大题共5小题,每小题1分,共5分。) 根据句意,用所给的首字母补全单词或用所给单词的适当形式填空,并将完整单词填写在答题卡上。 71. In his book, Aron tells his readers about the ________ (important) of making good decisions. 72. On Nan’ao Island, you can enjoy all the water sports, or ________ (simple) lie on the beach. 73. It is s_________ of you to believe what he said. He was just cheating you! 74. I don’t think education in foreign countries is always better. You don’t need to study a_______. 75. What a big waste it is that she has just t_________ away her new silk scarf! 六、完成句子。(本大题共5小题,每空0.5分,共5分。) 根据中文在空格处填入一个单词,补全句子。 76. 我到教室的时候老师正好在分发试卷。 The teacher _______ _______ out test papers when I arrived at the classroom. 77. 每年都有相当多极限运动爱好者冒着生命危险穿越这个“生命禁区”。 Quite a few X-sports lovers ______ their ______ to go through the “Life-forbidden Zone” every year. 78. 三思而后行。 ________ twice ________ you act. 79. 他发烧三天了,医生建议他卧床休息。 He _______ ________ a fever for three days and the doctor suggests he stay in bed for a rest. 80. 他们没有考虑他的建议而是放弃了那个计划。 They gave up the plan _______ ________ considering his suggestion. 7、短文填空(共10个空格,每空1分,共10分) 请用适当的词完成下面这篇短文,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。 In the past, you could draw anything you imagine on a computer and then print it out on a piece of paper. Now we have what we called 3D printing. With this, we can print things we really use. You need to have a 3D printer in 81 to print 3D objects. Now you can even buy 82 easily in a mall. They might be as small as the size of a ring 83 even as huge as a room. It 84 on what object you are going to make. You need a computer to make the design and then send your design to the printer. Jason, a dentist, had a patient 85 a toothache. After looking over the patient carefully, Jason found out 86 bad tooth. It was such a terrible situation 87 he decided to pull it out. First of all, he took a picture of the tooth with the 88 in his smart phone. Secondly, he designed a 3D tooth on the computer 89 to the picture. After that, he used a 3D printer to print the new one and put it into the mouth of the patient. Does it sound interesting? I am sure 3D printing technology will 90 a difference to the world. 八、读写综合(本大题分为A、B两部分,共20分) A. 信息归纳(本题共5小题,每小题1分,共5分) 请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡,把答案写在答题卡指定的位置上。 What is World Book Day World Book Day is celebrated every year by the people all over the world on 23rd of April. It is the most important event organized by the UNESCO in the hope of getting more people into the reading habits. World Book Day celebration was started by the UNESCO for the first time in 1995. But in the United Kingdom, it is not on 23rd of April, it is celebrated on the first Thursday of March. How World Book Day is celebrated: One can take part in celebrating World Book Day by buying or reading some exciting and funny books from popular book shops where all kinds of books are available. World Book Day celebration plays a great role in bringing kids closer to the books as well as helps them to know about writers and their ideas about life. As an old Chinese saying goes, “In books you can find not only wealth but also gorgeous beauty.” Quotes by famous people: “Hungry man, reach for the book: it is a weapon.” – Bertolt Brecht “The World is a book, and those who do not travel read only a page.” – Saint Augustine “If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all.” – Oscar Wilde “There is a great deal of difference between an eager man who wants to read a book and the tired man who wants a book to read.” – Gilbert K. Chesterton Information Card The group that organizes World Book Day 91. The day of World Book Day in the UK 92. The country the old saying about books in Para 2 is from 93. The person thought people should read a book for many times 94. The number of quotes by famous people in this passage 95. B. 书面表达 (15分) 读一本好书,品一段人生,阅读可以由内而外改变一个人。请你以“Reading Changes Life”为题,结合以上阅读材料,写一篇短文,谈谈你对阅读的看法。内容包括: 1. 简单介绍你平时的阅读习惯(时间、地点、书籍来源等) 2. 你最喜欢阅读的书籍类型以及原因(至少两点) 3. 呼吁人们读好书,让阅读成为人生的重要部分。 作文要求: 1. 不能照抄原文;不得在作文中出现学校真实的名称。 2. 行文连贯,词数80个左右。首句已经给出,不必抄写到答题卡上。 A good reading habit is important to one’s life. 金平区2018~2019学年度第二学期八年级教学质量调研 英语科参考答案和评分说明 一.听力理解 (每题1分) 1. C 2. A 3. B 4. A 5. A 6. B 7. C 8. C 9. A 10. B 11. A 12. B 13. A 14. C 15. C 16. C 17. B 18. B 19. C 20. B 21. B 22. A 23. C 24. A 25. C 26. set up 27. 170 28. (much) faster 29. interest 30. development 26-30题评分标准: 大小写和单复数不扣分;单词拼错不给分;形式错每个单词扣0.5分,26题每词0.5分 二.单项填空 (每题1分) 31. C 32. B 33. B 34. B 35. C 36. B 37. D 38. C 39. D 40. C 41. A 42. D 43. B 44. C 45. B 三、完形填空 (每题1分) 46. B 47. C 48. A 49. B 50. C 51. C 52. B 53. A 54. B 55. D 4、阅读理解 (56—65题每题2分,66-70题每题1分) 56. C 57. D 58. B 59. D 60. A 61. C 62. B 63. D 64. B 65. C 66. E 67. G 68. C 69. D 70. B 五、词汇运用 (每小题1分) 71. importance 72. simply 73.stupid/silly 74. abroad 75. thrown 71-75题评分标准: 单词拼错不给分,71、72题形式错不得分,73-75题形式错每个单词扣0.5分 六、完成句子 (每词0.5分) 76. was giving/handing 77. risk; lives 78. Think; before 79. has had 80. instead of 76-80题评分标准: 每空0.5分,要完全正确方可得分 七、短文填空 (每题1分) 81. order 82. one 83. or 84. depends 85. with 86. a 87. that 88.camera 89. according 90. make 81-90题评分标准: 其他意思及形式正确的答案均可给分;大小写或形式错误扣0.5分,拼写错误不给分 八、读写综合 A)信息归纳 (每题1分) 91. the UNESCO 92. the first Thursday of March 93. China 94. Oscar Wilde 95. four/4 91-95题评分标准: 除专有名词外,答案大小写不扣分,各小题信息缺漏或出现多余信息扣0.5分 B) 书面表达 (15分) A possible version A good reading habit is important to one’s life. As for me, I am used to reading before going to bed and I have several kinds of books that I bought from the Internet beside my bed. I like reading the classics from our country and other countries(wuxia stories/books about the life stories of famous people)best. It helps me to learn more about history and the world. What’s more, it is also useful for me to improve my writing skills. I hope everyone can keep reading excellent books as a daily habit and make reading an important part of our life. (85w) 评分原则与方法:建议从内容、语言、书写及字数三方面进行评分 内容要点分数分布:(7分,要点齐备即可得7分) 1. 简单介绍你平时的阅读习惯 (时间、地点、书籍来源等)------------------ 2分 2. 你最喜欢阅读的书籍类型以及原因(至少两点)----------------------- 1+1+1分 3. 呼吁人们读好书,让阅读成为人生的重要部分------------------------------ 1+1分 语言、书写及字数分 (8分,分档得分) 档次 分值 标准 一档 8 表达准确,意思连贯,符合逻辑,只有个别语言错误;卷面整洁清晰,字数不少于70字。 二档 6-7 表达清楚,意思连贯,符合逻辑,但有少数语言错误;卷面清晰,字数不少于70字。 三档 4-5 表达较为清楚、连贯,基本符合逻辑,但有一些语言错误;卷面不够清晰,字数少于70字。 四档 2-3 能写出少量正确句子,但整体表达不太连贯,且语言错误较多。 五档 0-1 错漏百出,无一正确句子。 几点说明: 1. 正确引用原文句式且运用得当的,不扣分; 2. 空白卷或只抄写与写作话题无关的文段或句子(如抄写完形),得0分; 3. 全篇只抄写信息归纳题文章的全部或部分内容,内容分得1分,语言分不得分; 4. 卷面允许涂改(但不要使用涂改液),只要整洁清晰便不必扣书写分; 5. 字数少于70字的作文,语言分最多只能评第三档; 6. 只写出一个要点,若不成句,则内容分得1分,语言分不得分;若能成句,则内容分、 语言分各得1分。 Huawei — a Chinese information technology company Facts: 1. It was 26 in 1987 in Shenzhen. 2. the world’s second largest maker of smart phones 3. 180,000 employees(雇员) in more than 27 countries 4. about 40% of the world’s population using it 5G technology: 1. world-leading, 28 than 4G 2. Many countries show great 29 in this technology. Future: working hard on the 30 of our country Do you feel nervous about your relations with your teenage kids? Come to our free training classes! Time: 7:00-8:30 pm Dates: 10 & 12 July Place: City Family Center, 256 East Street Speaker: Dr. Lauren Hampton From birth, listening is one of the most used activities of our daily life. There are several things you can do to improve your children’s listening habits and get them to listen to you better. ◆ Start teaching listening skills early. It’s never too late to start teaching these skills. But as children grow older, they will lose their patience(耐心). Bedtime and evening snack time are good chances for this. ◆ Listen to your children in the way you like to be listened to. Be a good role model by making your kids feel important while they are talking to you. ◆ Let your child complete what he is saying. “It’s a waste of time talking to my parents,” a teenager pointed out. “They say ‘don’t talk like that’ while I’m speaking or they break in and change the subject to something on their minds.” ◆ Know when to talk and when not to talk. There are times to keep quiet. When a child comes home after a bad day in school, don’t get on his back immediately with something you want him to hear. Click www.familycenter.org to learn more information about us. Write to Dr. Hampton at hampton@vandllbllt.edu if you have questions before the classes.. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源及组卷应用平台 金平区2018-2019学年度第二学期八年级期末教学质量监测 英语科听力部分 首先播放一分钟音乐,请监考老师调试好播音设备音量,音乐结束后,考试正式开始。 A. 听单句。根据所听句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。每小题听一遍。听每小题之前,你有5秒钟的时间阅读题目,每小题听完后,你有5秒钟的答题时间。(停顿5秒) W: 1. They volunteer to help fix the bikes this weekend. (停顿10秒) M: 2. Peter didn’t go to the amusement park today because he had a bad cough. (停顿10秒) W: 3. The wind blew so strongly that I could hardly keep moving on my way home. (停顿10秒) M: 4. The clever fox hid itself behind a broken ship when he saw two men coming. (停顿5秒) W: 5. The young boy weighs more than last year but doesn’t get any taller. (停顿10秒) B. 听对话。根据所听对话内容回答每段对话后面的问题,在所给的三个选项中选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。每段对话听两遍。听每小题之前,你有5秒钟的时间阅读题目,每小题听完后,你有5秒钟的答题时间。 (停顿5秒)听第一段对话,回答第6小题 6. M: Does South China Sea belong to the Indian Ocean? W: Of course not. It is part of the Pacific Ocean. Its area is 3,500,000 square kilometers. (停顿10秒)听第二段对话,回答第7小题 7. M: Sarah, why didn’t you bring your homework to school? Your cat ate it again? W: Sorry, Mr. White. I left home in such a hurry because my mum asked me to do some chores. (停顿10秒)听第三段对话,回答第8小题 8. W: What did you learn in English class today, Bruce? M: We read an exciting story. It’s about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasure. (停顿10秒)听第四段对话,回答第9小题 9. W: Suzhou is such a nice city. I want to go there for a second time. M: I think so. I went there last December. A snowy Suzhou is more beautiful. (停顿10秒)听第五段对话,回答第10小题 10. M: Jane, could I borrow your bread maker please? W: It’s been the third time. Last time you forgot to clean it before returning it. M: Sorry. I won’t get it into a mess this time. (停顿15秒)听第六段对话,回答第11-12小题 M: I hate it when my parents ask me to give my favorite toys to my little brother. It’s unfair! W: Well, parents hope the elder could take good care of the younger. I think you should tell them how you feel. M: You’re right. I could try to have a talk with them. W: Hope things work out. (停顿25秒)听第七段对话,回答第13-15小题 W: Lucas, the football game has already started! I called you many times. Why didn’t you answer? M: Sorry, Tina. My alarm didn’t go off. I was at home asleep when the phone rang. W: Are you kidding? We had to ask Peter to play instead of you. M: I am terribly sorry. I will play in the second half. Take it easy. Our team will win the game. W: Do I have to remind you that Class 3 plays very well too? Don’t waste your time talking here. M: Sure. I’ll get changed and do the warm-up. Wish me good luck! (停顿15秒) C. 听独白。根据所听内容,在每小题给出的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳选项,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。每篇独白听两遍。听独白前,你有25秒钟的时间阅读题目,听完后,你有25秒钟的答题时间。 听第一篇独白,完成第16-20小题。(停顿25秒) Mrs. Black has a pet dog. She has trained it to do many things and wants to show people how smart it is. One day she took the dog to a record company. “My dog can dance along with music,” Mrs. Black said to Mr. Brown, the manager. Although Mr. Brown didn’t believe her words, he played a pop song. To his surprise, the dog danced to the music at once. “Could you lend it to me? It will make much money for me!” Mr. Brown was very excited. Mrs. Black was going to refuse him when suddenly, a big dog came and the little dog followed it out. “Whose dog is that?” asked Mr. Brown angrily. Mrs. Black smiled and answered, “I don’t know. Maybe it’s his mom. She doesn’t want him to be an actor as she thinks it’s not easy.”(停顿25秒) 听第二篇独白,完成第21-25小题。你有25秒钟的读题时间。(停顿25秒) Good morning! Welcome to our three-day journey in Singapore, a small island country. Our first day trip will start at 8:30 a.m.. After breakfast, we’ll go on a bus tour around the city. In the afternoon, we’ll visit an interesting museum full of old inventions. There you can see how normal things such as toilets or Chinese tea sets were invented. You can also enjoy watching tea art performances. At night, we are going to have a fantastic trip in a zoo from 7 pm to 10 pm. It must be an unforgettable trip. As we know, lots of animals sleep during day time and wake up at night. What’s special about the zoo is that you can watch such animals in a natural environment. Feel free to ask any questions and wish you a wonderful journey. Thank you. (停顿25秒) D. 听填信息。请你根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案填写在答题卡的相应位置上。本题听两遍。听录音之前,你有25秒钟的时间阅读题目,听完后,你有25秒钟的答题时间。(停顿25秒) Huawei, a Chinese information technology company, was set up in 1987 in the southern Chinese city of Shenzhen. It has grown to be the world’s second largest maker of smart phones since then. 180,000 people work with this company in more than 170 countries. It is a market leader in China and many countries across Europe. About 40 percent of the world’s population uses Huawei’s phones and services to make calls, send text messages, or surf the internet. What makes it famous recently is its world-leading 5G technology. It is much faster than the 4G technology we are used to. Many countries show great interest in this technology brought by Huawei. Whatever difficulties it meets, this company will keep working hard at the development of our country. (停顿25秒) 听力考试到此结束。 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-07-18
    • 下载24次
    • 21658.55KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-6043908 [精]广东省汕头市金平区2018--2019学年度第二学七年级英语期末试卷(含听力音频+听力材料+答案)

    初中英语/期末专区/七年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 汕头市金平区2018~2019学年度第二学期七年级期末教学质量监测 英 语 温馨提示:1. 全卷共10页,考试用时 100分钟(其中听力考试时间约20分钟),满分120分。 2. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和学生考号填写在答题卡 相应位置上; 3. 选择题用2B铅笔将答题卡上对应题目所选的选项涂黑,如需改动,用橡皮擦干净 后,再选涂其它答案。作答在试卷上的答案无效; 4. 非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡个题目指定区域 内相应位置上。如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案。不准使用铅笔或涂改液,否则答案无效; 5. 考试结束时,将试卷、答题卡一并交回。 第I卷 语言知识与技能 (80分) 1、 听力理解。(本大题分为A.B.C.D四部分,共30小题,30分。) A.听单句。(本大题共5分,每小题1分。) 根据句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑,每小题听一遍。。 1. What is Scott doing? A. B. C. 2. How did Lily go to the town? A. B. C. 3.Who is Jenny’s sister? A. B. C. 4. Where is the hotel? A. B. C. 5. What does Tim’s teacher tell him? A. B. C. B.听对话。(本大题共10分,每小题1分。) 根据所听对话内容回答每段对话后面的问题,在所给的三个选项中,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑,每段对话听两遍。 听第一段对话,回答第6小题。 6. Why does the woman like Steve? A. Because he is cute and smart. B. Because he is cute and friendly. C. Because he is friendly and smart. 听第二段对话,回答第7小题。 7. What is Ben doing? A. Making tea. B. Cooking in the kitchen. C. Making his bed. 听第三段对话,回答第8小题。 8. How many kinds of animals did the boy see? A. Two. B. Three. C. Four. 听第四段对话,回答第9小题。 9. How is the weather today? A. Fine. B. Rainy. C. Snowy. 听第五段对话,回答第10小题。 10. What time does Jim get up? A. At 6:45. B. At 7:15. C. At 7:30. 听第六段对话,回答第11-12小题。 11. Why didn’t Tina go to work last week? A. She was not OK. B. She was on vacation. C. She just had a baby. 12. How does Tina feel about last week? A. Exciting. B. Not bad. C. Terrible. 听第七段对话,回答第13-15小题。 13. What size bowl of dumplings would the man like? A. Large. B. Medium. C. Small. 14. What kind of dumplings would he like? A. Beef and tomato dumplings. B. Mutton and onion dumplings. C. Mutton and carrot dumplings. 15. How much must the woman give the man? A. Twenty yuan. B. Thirty yuan. C. Fifty yuan. C.听独白。(本大题共10分,每小题1分。) 根据你所听内容,在每小题的三个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑,本题听两遍。 听第一段独白,回答第16-20小题。 16. I’m ______. A. a school teacher B. a school student C. a school doctor 17. The chess club has practice ______. A. in the afternoon B. after school C. on weekends 18. Guo Mei is in the ______ club. A. art B. chess C. badminton 19. Ma Tian ______ very well. A. sings B. draws C. plays the violin 20. Li Fang joins Mr. Lee’s club because ______. A. she is good with children B. she wants to write well C. she wants to make friends 听第二段独白,回答第21-25小题。 21. Peter takes a shower and ______. A. reads a newspaper B. gets dressed C. eats some food 22. At 6:50 pm, Peter ______ and goes to work. A. puts on his jeans B. brushes his teeth C. practices the guitar 23. Peter takes Bus ______ to the Star Hotel. A. No. 4 B. No. 14 C. No. 40 24. Peter works ______. A. 6 hours B. 7 hours C. all night 25. Maybe Peter is ______. A. a bus driver B. a singer C. a writer D. 听填信息。(本题共5小题,每小题1分,共5分) 你将听到的是一篇介绍万达广场的短文。请根据所听到的内容,填写表格中所缺信息,并将答案填写在答题卡的相应位置上。短文听两遍。 二、单项填空。(本大题共15小题,每小题1分,共15分) 在每小题给出的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案,并将答案填写在答题卡的相应位置上。 31. I went to fly______ kite with my brother in _______ end. A. /; the B. a; an C. /; an D. a; the 32. --- ______ is your home from your dad’s farm? --- My home is near the farm. It’s only five minutes’ walk. A. How far B. How long C. Where D. How 33. --- What do you think of koalas? --- Some people say they are ______ lazy, but I think they are just shy. A. a kind of B. kind of C. kinds of D. of kind 34. --- How do you______ school every day ? --- By bike. In fact, about two______ students in our school ride their bikes to school. A. get to; hundred B. arrive in; hundreds C. reach; hundreds of D. get; hundred 35. --- ______ --- A snake! We all got a surprise. A. What did you do in the forest? B. Did you see a snake in the forest? C. Did you see a snake or a butterfly in the forest? D. How did you feel when you saw the snake? 36. --- Peter, ______ noisy in the hallways. --- Sorry, sir. I will keep quiet. A. don’t B. isn’t C. doesn’t D. don’t be 37. --- Hello, Johnny speaking. Who______ ? --- ______ Steve. A. are you; I’m B. is that; This is C. is that; I’m D. are you; This is 38. --- I often have ______ soup with beef for breakfast. --- Sounds nice. But I’d like ______ in the soup. A. noodles, chicken B. noodles; chickens C. noodle, chicken D. noodle; chickens 39. --- What does your sister often do in the evening? --- She often ______ her homework. But now she ______ tea with my parents. A. do; drink B. does; drinks C. do; drinking D. does; is drinking 40. --- Would you like ______ flowers on your desk? --- No, thanks. I don’t want ______. I am painting here. A. any; any B. some; some C. some; any D. any; some 41. --- It ______ sunny and warm last Sunday. --- Yes, so I ______ by the lake with some friends A. is; camp B. is; camped C. was; camp D. was; camped 42. --- ______ we bring our music players to school? --- No. I am afraid you ______ leave them at home. A. Can; mustn’t B. Can; have to C. Must; mustn’t D. Must; can 43. --- If Alice ______ the skating club, I will buy her a pair of skating shoes. --- Wow. You are a good uncle. You are very good ______ children. A. joins; with B. joined; with C. joins; at D. joined; at 44. I get tired _______ these days. I think I must see a doctor. A. easy B. easily C. lucky D. luckily 45. --- It’s very nice of you to give me a birthday cake. Thanks so much! --- _______ A. See you then. B. Really? C. No problem. D. Lucky you. 三、完形填空。(本大题共10分,每小题1分。) 通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答案填写在答题卡的相应位置上。 It was a sunny morning. A poor(贫穷的) young man with 46 right hand came to Mrs. Brown’s door. He asked her for some 47 . Mrs. Brown 48 , “You see, young man. There are some bricks(砖头) behind my house. If you help me 49 them to the front, I’ll pay you twenty dollars.” “Can’t you see that I lost my right hand? 50 can I do it?” The old lady smiled, put one of her hands behind her body 51 then picked up one brick with 52 . Seeing this, the young man didn’t say a word and started to work right away. After he did the work, the young man 53 with the money from Mrs. Brown and he looked a little different. Two years later, the young man came again with some gifts. “Thank you for 54 that day. I know you didn’t need me to do the work. You just wanted to make me feel better. I learnt that I could make money by working hard, too. And now I have a pancake store and a beautiful wife.” Think 55 and you will make your life better. 46. A. a B. no C. any D. some 47. A. food B. money C. water D. gifts 48. A. spoke B. told C. talked D. said 49. A. move B. make C. jump D. wash 50. A. When B. What C. How D. Why 51. A. so B. or C. and D. but 52. A. other B. others C. the other D. another 53. A. sat B. arrived C. picked D. left 54. A. cutting me up B. waking me up C. blowing me out D. cutting me down 55. A. early B. naturally C. usually D. differently 四、阅读理解。阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中,选出能回答所提问题或完成句子的最佳答案,并将答案填写在答题卡的相应位置上。(本大题共25分,A和B篇每小题2分,C篇每小题1分) A 56. This letter is about _______ . A. school rules B. children movies C. a school trip D. museums and parks 57. The students may learn about at the museum. A. making friends B. sports rules C. schools and towns D. movie making 58. The students have to arrive at the school _______ before the leaving time. A. 20 minutes B. half an hour C. 40 minutes D. an hour 59. The students will _________ to the museum and the park. A. take a train B. take a bus C. take a walk D. take the subway 60. Which of the following is TRUE? A. Different grades go on different days. B. Students can have the trip for free. C. Students will meet in front of the museum. D. There are only parents in the class WeChat group. B You can always see some park workers dressed as movie or cartoon characters(角色) in some theme parks(主题公园)like Disneyland. We call them costumed characters. What is it like to be a costumed character at a theme park? Dave Jackson has this interesting job. He works as a costumed character in Disneyland. There are always so many visitors in this park. Every day Dave puts on a Mickey Mouse suit and plays with the visitors to make them happy. Many visitors, especially the young children, take photos with him. Some people may think his job is quite easy. But in fact, it’s sometimes a little difficult. First of all, the costumes are very heavy. And it’s difficult to go to the washing room with a heavy costume. Second, the space he works is very small, so he usually gets tired after standing there for a long time. What’s more, the most difficult part is working in hot weather! He always sweats a lot, and the sweat can run into his eyes. “My job is not easy, but it is also great fun.” says Dave. “Looking back, I must be in quite a lot of people’s family photos. It is really cool. 61. Dave Jackson dresses as ______ at work. A. a Disney character B. a young child C. a visitor to the theme park D. a theme park worker 62. This passage talks about ______ problems with Dave’s job. A. two B. three C. four D. five 63. The underlined word “sweats” means ______ in Chinese. A. 流血 B. 哭泣 C. 出汗 D. 发烧 64. It may be the most difficult for Dave to do his work ______. A. in spring B. in summer C. in autumn D. in winter 65. What is the passage mainly about? A. A them park. B. A lovely mouse. C. A hard life. D. A special job. C 配对阅读:左栏是五个人的需求简介,右栏是七个地方的描述,请根据他们的情况帮他们选择一个最适合的去处,并将答案填写在答题卡的相应位置上。 66. Aunt Li is a housewife. She has to buy things and cook for the family every day. She would like to buy something good and cheap. 67. Mrs. Green has a 7-year-old son. She loves him very much and wants him to go to a very good primary school. 68. Carol is a middle school student. She studies hard and likes reading. But she doesn’t have money to buy books. 69. The Blacks are from America. Now they are visiting the old town in Shantou. But first of all, they need a place to live in. 70. Rick is interested in growing things like vegetables and fruits. He also likes animals, especially farm animals. In the zoo in Zhongshan Park, you can see many kinds of animals like tigers, monkeys and elephants. It is a good place for a family trip and for children who love animals.B. Beach Primary School is in the center of the city. There are over 100 teachers and 24 classes. It’s one of the best primary schools in our city.C. On our farm, you milk a cow, pick strawberries and bananas. There are cute pet cats and lovely dogs. You can see butterflies over the flowers too. Xinhua Bookstore is a big bookstore on Li’an Road. There are all kinds of books here. If you want to buy books, come and have a look!Lotus Market is one of the most famous supermarkets in this city. There is one on Shanzhang Road. You can buy all kinds of things in it. They are good and cheap.There is a nice hotel on Waima Road. It is about 500 meters from the old town of Shantou. The rooms there are clean and quiet. Jinping Library is a small but nice library in our city. It’s at 82 Dongsha Road. It’s a great place to read books, and you can also borrow books here for free! 第Ⅱ卷 综合语言运用能力 (共40分) 5、词汇运用。 (本大题共5小题,每小题1分,共5分。) 根据句子的首字母提示,写出一个英语单词, 并将该单词填写在答题卡的相应位置上。 71. They are s in the sea freely like fish. 72. Your hands are so d . Please wash them before eating lunch. 73. My father e every day to keep healthy. 74. They made a f to keep warm and to scare away some animals at night. 75. Chinese people eat zongzi at the D Boat Festival. 6、 7、完成句子。(本大题共5小题,每空0.5分,共5分。) 根据汉语提示完成句子,每空一词,将答案填写在答题卡的相应位置上。 76. 今早我经过他们的帐篷时,听到他们正在冲彼此大喊大叫。 I _________ them _________ at each other when I walked by their tent this morning. 77. 我们不应当购买象牙或虎骨制造的东西。 We must not buy things _________ _________ ivory or tiger bones. 78. 他们很享受每个周日跟朋友去爬山的乐趣。 They ________ ________ the mountain with their friends every Sunday. 79. 我昨晚熬夜看了女足世界杯的一场比赛。 I __________ __________ to watch a game of the Women’s World Cup last night. 80. 父母花时间跟自己的孩子相处总是很好的。 It is very good for parents to __________ __________ with their children. 七.短文填空。(本大题10分,每小题1分。) 请用适当的词完成下面这篇短文,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。 Last Monday afternoon my classmates and I went to eat in a small dining place near our school. It wasn’t 81 good time for us to get there as there were so 82 people. So we 83 to wait for a table. We waited for about half an hour before we could sit down and started to 84 some food. Later our potato and mutton noodles came. However, there 85 only a little mutton in the noodles! The waiter said, “I know the mutton noodles are short of mutton. But it is not as 86 as before, right? A large bowl was 15 yuan before and now it is only 12 yuan.” Then one of my classmates found a fly(苍蝇) in his noodles. “Wow! How can your restaurant be so unclean?!” My classmate asked the waiter. “Don’t worry, boy. The fly is free. You don’t need to pay 87 it,” said the waiter. 88 terrible the place is! We were so angry 89 we couldn’t say a word! Then we took some photos of the noodles and put 90 on our WeChat Moments(朋友圈). Now fewer and fewer people would like to eat there. 八、读写综合。(本大题分为A、B两部分,共20分) A.信息归纳:(共5小题,每小题1分。) 请仔细读下文,按信息表中项目要求在答卷上的信息表中填写信息卡。 Dear Annie,I know how you feel. Please don’t worry. Many students have the problems you have. You think your parents are too strict with you. Sometimes you may feel unhappy, but it seems that they just want to protect(保护) you. First, you can’t go out on school nights but have to stay at home doing the homework. I also think middle school students should stay at home on school nights. Your parents want you to study hard. Second, your parents ask you to do the dishes after dinner every day. I think it is OK. Everyone in a family should help with the housework. But if sometimes you are too tired or have too much homework, you can tell them. Last, you said you liked playing badminton very much, but your parents didn’t allow(允许) you to have fun doing that with your friends on weekends. I don’t think that is right. You need to relax yourself! Why don’t you talk with your parents? Tell them your feelings. And you can also ask your teacher to talk to them. I’m sure things will be better from now on. Good luck! Yours, Dr. Know Information Card The writer of this letter 91. The thing that Annie must do after dinner 92. The sport Annie likes very much 93. The person Annie can ask to talk to her parents 94. The number of Annie’s family rules 95. B.书面表达:(共15分) 假如你是Annie,收到Dr. Know的回信之后,你接受了他的建议,请你就此写一则日记。内容包括: 1.收到Dr.Know回信之后你的想法; 2.你跟父母交谈的内容(至少两点)和父母的反应; 3.你对此次沟通的感受。 作文要求: 1. 不能照抄原文;不得在作文中出现学校真实的名称。 2. 行文连贯,词数不少于70个。日记格式及开头已给出,不计入总词数,也不必抄写到答题卡上。 3. 注意日记时态。 June 30th Yesterday I got a letter from Dr. Know. He said I should talk with my parents. ___________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 金平区2018~2019学年度第二学期七年级教学质量监测 英语科参考答案和评分说明 一.听力理解 (每题1分) 1. B 2. C 3. A 4. C 5. C 6. B 7. C 8. C 9. C 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. B 16. B 17. C 18. A 19. C 20. B C A B C B 21. 1954 27. popular 28. May 29. restaurants 30. put up (28题没有大写扣0.5分,30题每词0.5分;单复数错误不扣分) 二.单项填空 (每题1分) 31. D 32. A 33. B 34. A 35. C 36. D 37. B 38. C 39. D 40. C 41. D 42. B 43. A 44. B 45. C 三、完形填空 (每题1分) 46. B 47.B 48.D 49. A 50. C 51. C 52. C 53.D 54. B 55. D 四、阅读理解 (56—60题每题2分,61-65题每题1分) 56. C 57. D 58. A 59. B 60. B 61. A 62. B 63. C 64. B 65. D 66. E 67. B 68. G 69. F 70. C 五、词汇运用 (每小题1分) 71. swimming 72.dirty 73. exercises 74. fire 75. Dragon (71-75题意思符合,形式正确的其他答案也可给分;形式错误每题扣0.5分) 六、完成句子 (每空0.5分) 76. heard; shouting 77. made of 78. enjoy(ed) climbing 79. stayed up 80. spend time (意思符合,形式正确的其他答案也可给分,形式错误则该空不得分) 七、短文填空 (每题1分) 81. a 82. many 83. had 84. order 85. was 86. expensive/dear 87. for 88. How 89. that 90.them (其他意思及形式正确的答案均可给分;大小写或形式错误扣0.5分,拼写错误不给分) 八、读写综合 A)信息归纳 (每题1分) 91. Dr. Know 92. doing the dishes 93.(playing) badminton 94. her teacher 95. three/3 (各题信息缺漏或出现多余信息扣0.5分, 除句子和专有名词外,答案首词大小写不扣分) B) 书面表达 (15分) June 30th Yesterday I got a letter from Dr. Know. He said I should talk with my parents. I think he is right. This morning, I told my parents that there were too many rules in our family. What’s more, I thought it important to do sports with my classmates. I also need to relax myself. My parents were happy that I told them how I felt. They said I could have fun after finishing my homework on weekends. How happy I am now! Talking with my parents helps me a lot. (74w) 评分原则与方法:建议从内容、语言、书写及字数三方面进行评分, 内容要点分数分布:(7分,要点齐备即可得7分) 1. 收到Dr. Know 回信之后你的想法------------------------------------------ 1分 2. 你跟父母交谈的内容(至少两点)和父母的反应----------------------- 5(2+2+1)分 3. 你对此次沟通的感受 ----------------------------------------------------- 1分 语言、书写及字数分 (8分,分档得分) 档次 分值 标准 一档 8 表达准确,意思连贯,符合逻辑,只有个别语言错误;有分段,有适当的过渡句或过渡词;卷面整洁清晰,字数不少于70字。 二档 6-7 表达清楚,意思连贯,符合逻辑,但有少数语言错误;卷面清晰,字数不少于60字。 三档 4-5 表达较为清楚、连贯,基本符合逻辑,但有一些语言错误;卷面不够清晰,字数少于60字。 四档 2-3 能写出少量正确句子,但整体表达不太连贯,且语言错误较多。 五档 0-1 错漏百出,无一正确句子。 几点说明: 1. 正确引用原文句式且运用得当的,不扣分; 2. 空白卷或只抄写与写作话题无关的文段或句子(如抄写完形),得0分; 3. 全篇只抄写信息归纳题文章的全部或部分内容,内容分得1分,语言分不得分; 4. 卷面允许涂改(但不要使用涂改液),只要整洁清晰便不必扣书写分; 5. 字数少于60字的作文,语言分最多只能评第三档; 6. 只写出一个要点,若不成句,则内容分得1分,语言分不得分;若能成句,则内容分、 语言分各得1分。 (本次考试应用中考评分办法并将其细化,请老师们严格执行该标准) Welcome to Wanda Plaza ● Its chairman was born in 26 . ●You can surely feel how 27 it is when you are there. ●Shantou Wanda Plaza opened on 28 25th , 2019. ●You can also find many excellent 29 there. They 30 signs(标志牌) to tell people about their specials. Lake Street School 256, Lake Street Mountain Town Lake Street School Big Day Out! Dear Parents, We are happy to have our summer trip to the Children Movie Museum and the Sports Park on Thursday, July 11th (Grade Seven) and Friday, July 12th (Grade Eight). Students can learn lots of very interesting things about the cinema and how movies are made. They will also learn about many sports and their rules. Meeting Time: 7:40 am Leaving Time: 8:00 am Meeting Place: at the school gate Arriving Time: by 5:00 pm We have this trip for the students to learn outside the classroom and also have a good time with friends. Students need to take a pen and a notebook with them because they have to take notes about what they see. They also need to wear their school uniforms and sports shoes. Please tell them to follow the rules in the museum and the park. We will be eating lunch at the dining hall of the park. The cost of the trip is 40 yuan. It is for the bus ride and the lunch. If your child cannot come, please tell your head teacher by July 8th in your class teacher-parent WeChat group. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源及组卷应用平台 金平区2018-2019学年度第二学期七年级期末教学质量监测 英语科听力部分 首先播放一分钟音乐,请监考老师调试好播音设备音量,音乐结束后,听力考试正式开始。 A. 听单句。根据所听句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。每小题听一遍。听每小题之前,你有5秒钟的时间阅读题目,每小题听完后,你有5秒钟的答题时间。 (停顿5秒) 1. W: Scott is having a good dream now. (停顿10秒)2. M: Lily rode a horse into the town this morning. (停顿10秒)3. W: Jenny’s sister has long curly hair and looks cute. (停顿10秒)4. M: The small hotel is across from the supermarket. (停顿10秒)5. W: Tim’s teacher tells him not to listen to music in class. (停顿5秒) B. 听对话。根据所听对话内容回答每段对话后面的问题,在所给的三个选项中选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。每段对话听两遍。听每小题之前,你有5秒钟的时间阅读题目,每小题听完后,你有5秒钟的答题时间。 (停顿5秒)听第一段对话,回答第6小题 M: What do you think of Steve? W: The boy sitting next to you? I like him because he is a cute and friendly boy. (停顿10秒)听第二段对话回答第7小题 M: Where is Ben? Is he making tea in the kitchen? W: No. Ben is making his bed. (停顿10秒)听第三段对话,回答第8小题 W: What did you see in the zoo yesterday? M: Well, I saw elephants, pandas, tigers and giraffes. (停顿10秒)听第四段对话,回答第9小题 W: How I wish it would be fine! I don’t like days like this. M: I don’t like them, either. Do you think the snow will stop? (停顿10秒)听第五段对话,回答第10小题 W: Jim, what time do you usually get up? M: At a quarter to seven and then I often exercise at half past seven. W: You have a very good habit. (停顿15秒)听第六段对话,回答第11至12小题 M: I didn’t see you at work last week, Tina. Is everything OK with you? W: Sure. I just went to Guangzhou for a vacation. M: Oh, how was the city? W: Terrible! There were too many people and the weather was really hot! (停顿25秒) 听第七段对话,回答第13-15小题 W: Good afternoon. May I take your order? M: Yes. I’d like a large bowl of dumplings, please. W: Sure. What kind of dumplings would you like? The beef and tomato ones are nice. M: Well, I don’t eat beef. Just give me some mutton and onion ones. W: OK. That’s twenty yuan. M: OK. Here is fifty yuan. (停顿15秒) C. 听独白。根据所听独白的内容,在每小题给出的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳选项,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。短文听两遍。听短文之前,你有25秒钟的时间阅读题目,听完后,你有25秒钟的答题时间。(停顿25秒) 听第一段独白,回答第16-20小题。 There are many clubs in some middle schools. I’m studying in one of them. I want to join the badminton club because I like playing badminton. We practice every afternoon when school is over. But the students in the chess club practice every Saturday and Sunday. My friend Chen Hong is in it. Guo Mei wants to learn to draw pictures. She would like to join the art club. Ma Tian is very good at playing the violin and he wants to join the music club. What club does Li Fang join? Oh, her writing is not good, so she joins the club hosted by Mr. Lee to practice writing. (停顿25秒) 听第二段独白,回答第21-25小题,现在你有25秒钟的读题时间。(停顿25秒) Peter works very long hours every day. He usually gets up at 6:00 in the evening. He has a shower and makes some food to eat. After that, he practices playing the guitar. Then at 6:50 pm, he puts on his jeans and goes to work. To get to work, he takes Bus No. 14 to the Star Hotel. The bus usually leaves at 7:15 pm. He works all night. People love to listen to him. He gets home at 7:00 in the morning, and watches the early morning news on TV. He goes to bed at 8:30. He is a tired but happy man. Can you guess what his job is?(停顿25秒) D. 听填信息。请你根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案填写在答题卡的相应位置上。本题听两遍。听录音之前,你有25秒钟的时间阅读题目,听完后,你有25秒钟的答题时间。(停顿25秒) The Chairman of Wanda Group is Wang Jianlin. He was born in 1954. Wanda Plaza is one of the best shopping centers around the world. It is always full of people, especially on weekends; you can surely feel how popular it is when you are there. Shantou Wanda Plaza lies on Chaoshan Road in Jinping district. It opened on May 25th, 2019. That day, more than 330,000 people went there. Shantou Wanda Plaza has a very big shopping center; you can also find many excellent restaurants there. On the day when the plaza opened, they put up signs to tell people about their specials at good prices. People go there for fun. Whatever you like, there it is. (停顿25秒)听力考试到此结束 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-07-18
    • 下载17次
    • 19910.09KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5948994 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(五)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(五) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 R. J. Palacio wrote the children's novel Wonder. Since it came out earlier this year, the book _____1_____ popular in classrooms and libraries across the country, bringing with it a message about the _____2_____ of kindness. The idea for the book came from a real thing. The writer was at an ice-cream shop with her two sons when they saw a little girl with an ugly face. Palacio's _____3_____ son started to cry. Her elder son looked scared. She _____4_____ pulled the boys away. Palacio never saw _____5_____ girl again, but she did not forget about her." I started thinking about _____6_____ life must be like for that family, for that little girl," she told the reporter. That, she said, is how she came up with the idea for August Pullman, the main character in Wonder. August was born _____7_____ an ugly face that has needed many surgeries in the 10 years since his birth. After _____8_____ homeschooled since kindergarten, he starts fifth grade at a public school. It isn't easy being the new kid, especially since August ____9_____ different from everybody else. The book takes readers on a journey, as August and his society learn about friendship _____10_____ get on well. Palacio had worked as an art director for more than 20 years _____11_____ she began to write Wonder, her first novel. _____12_____ the book helped Palacio understand how she should have treated the little girl at the shop. "It made me _____13_____ that talking to people is better than running away." she said. Now she's sending that message everywhere by using her book _____14_____ children the importance to be kind to _____15_____. For creating a character has made a real impact on kids around the country, R. J. Palacio is chosen to be one for TFK's 2012 Person of the Year. 1. A.was B.is C.had been D.has been 2. A.important B.importance C.importantly D.unimportant 3. A.3 years old B.3-year-old C.3-years-old D.3-year old 4. A.quickly B.quick C.quicker D.more quickly 5. A.a B.an C.the D./ 6. A.how B.why C.when D.what 7. A.with B.of C.for D.by 8. A.be B.is C.being D.was 9. A.looked B.looks C.has looked D.look 10. A.but B.or C.so D.and 11. A.when B.after C.before D.until 12. A.Write B.Writing C.Wrote D.Written 13. A.realize B.to realize C.realizing D.realized 14. A.telling B.tell C.to tell D.told 15. A.others B.other C.another D.the other 二、完形填空(共10小题;共10分) Imagine a life without arms or legs! You can't hold anyone in your arms. You can't walk anywhere with your feet. How would you last a day like that? Would you _____16_____ at yourself in the mirror like Nick Vujzcic, the 34-year-old Australian? Nick was born without limbs (四肢). So life was not _____17_____ for him. At school many students played jokes on him because he looked _____18_____ from everyone else. He was refused to be their friends, so he always felt _____19_____. However, he faced that _____20_____. He learned to read at the age of six, and he could _____21_____ surf and play golf. In college, he achieved great success and was among the excellent students in the studies. And he decided on what to do later in his life––to encourage others to work hard for their dreams. Now Nick is one of the most popular _____22_____ in the world. He travels to many countries and gives speeches about his story against difficulties. "Living life fully is about looking at what you _____23_____, not what you don't have." he said. His _____24_____ encourages millions of people. "I tell people to keep on getting up when they _____25_____ and to always love themselves," he said. "If I can encourage just one person, then my job in this life is done."16. A.laugh B.cry C.smile D.shout 17. A.old B.easy C.modern D.difficult 18. A.similar B.funny C.different D.alike 19. A.happy B.relaxed C.lonely D.surprised 20. A.exactly B.carefully C.bravely D.awfully 21. A.even B.ever C.never D.hardly 22. A.doctors B.speakers C.scientists D.managers 23. A.make B.have C.lose D.want 24. A.dream B.problem C.study D.story 25. A.fall B.play C.listen D.exercise 三、阅读(共两节,满分45分)?第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分)?ATV program Time & Introduction(简介) Master Class 9:08 p.m., Saturday Four famous singers, Yang Yuying, Han Lei, Cao Ge and Lin Zhixuan, teach children aged 6-13 to sing. Running Man 9:10 p.m., Friday Some famous actors or singers run in buildings. They need to find someone or do something to win the race. Raid the Cage 9:20 p.m., Tuesday In the program, one person answers questions and the other one tries to get as many prizes as possible in limited(有限的)time. The host is Peng Yu. Dad Came Back Season Ⅱ 8:20 p.m., Saturday Five dads are left to look after their kids for 48 hours when moms leave home. You can see the actor, Jia Nailiang and his daughter Tianxin, the sport player, Li Xiaopeng and his daughter Aoli in the program. Tom is a ten-year-old child and likes singing. What program may he want to watch?A. Running Man. B. Dad Came Back Season Ⅱ. C. Master Class. D. Raid the Cage.What time can you watch Running Man?A. At 8:20 p.m. B. At 9:08 p.m. C. At 9:10 p.m. D. At 11:20 p.m.Who can you see in Dad Came Back Season Ⅱ?A. Tianxin. B. Cao Ge. C. Peng Yu. D. Han Lei.Which of the following is True?The children in Master Class are between 6 and 10. B. People can watch Raid the Cage on weekends. C. Lin Zhixuan is good at singing. D. You can watch Raid the Cage at 8:20 p.m.What does the content probably come from?A magazine B. A novel C. A newspaper D. An English bookBAn old farmer lived on a farm with his grandson. Each morning the farmer got up early to read his favorite book. His grandson wanted to be just like him and tried to imitate(模仿)him in every way he could.?One day the grandson asked, "Grandpa! I try to read the book just like you but I don?t understand it, What good does reading the book do?"? ?? The Grandfather said "Take this coal(煤) basket to the river and bring me back a basket of water." ?? The boy did as he was told, but all the water leaked out (漏出) before he got back to the house. The grandfather laughed and told the boy to walk faster next time. The boy tried again and ran faster, but again the basket was empty.He told his grandfather that it was impossible to carry water with a basket.The old man said, " just try again " ?So the boy tried once more,but the basket was empty again. he said, "See Grandpa, it?s useless, there is no water left at all!"? ?? The old man said, "Look at the basket."? The boy looked at the basket and for the first time found it was different . The dirty old coal basket into a clean one inside and outside. ‘That’s what happens when you read the book. You might not understand or remember everything but when you read it, you will be changed, inside and out.” We can learn from Paragraph1 that the grandson_____.A. loved his grandpa very much B. got up early to carry water everyday C. helped his grandpa on the farm D. enjoyed reading The grandfather got up early to_____.A. clean a coal basket B. do farm work C. wake his grandson up D. read a book How many times did the boy go to carry water with the coal basket?A. Twice B. Three times C. Four times D. Five times We can know ____according to the passage. the boy cleaned out the coal basket by carrying water with it.the grandfather was angry when he saw the empty coal basket.the grandfather told his grandson to walk slowly to get a basket of water.the boy found it possible to carry water with a basket.The grandfather gave his grandson a lesson by_________.A.telling him an interesting story B.having a heated discussion with him C.asking him to carry water with a basket D.performing an experiment for himCHave you ever heard someone use the phrase “once in a blue moon”? People use this expression to describe something that they do not do very often. For example, someone might say that he tries to avoid(避免) eating sweets because they are unhealthy, but will eat chocolate “once in a blue moon”. While many people use this phrase, not everyone knows the meaning behind it. In fact, the moon itself is never really blue. The phrase “blue moon” has to do with the shape of the moon, not the color. As the moon travels around the earth, it appears to change shape. We associate (联系) names with certain shapes of the moon. For example, when we can see a small part of the moon is called a crescent moon. A crescent is a shape that looks like the tip (尖端) of a fingernail. When we can’t see the moon at all, it is called a new moon. When we can see the whole moon is called a full moon. Usually, there is only one full moon every month. Sometimes, however, there will be two full moons in one month. When this happens, the second full moon is called “a blue moon”. Over the next twenty years, there will only be 15 blue moons. As you can see, a blue moon is a very rare event. This fact has led people to use the expression “once in a blue moon” to other very rare (罕见的) events in their lives. In fact, “blue moon” has to do with the ________ of the moon.A. size B. shape C. color D. time Which picture describes a crescent moon? ? ?A. B. C. D. The passage introduces ________ names of the moon according to its shapes.A. two B. three C. four D. five The “blue moon” will happen ________ over the next twenty years.A. once a year B. less than once a year C. twice a year D. more than once a year The phrase “once in a blue moon” refers to “________”.A. exciting news B. popular things C. different moons D. rare eventsDIt is true that people with better education are usually able to get better paying jobs. In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education don’t. It seems that the purpose of education is to make people get jobs. But this isn’t accepted by all people. ?? Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education only for a way of living. This was probably one of the earliest reasons of education. In fact, if education is just a way of making a living, people don’t need to spend so much time in school. People can get education for a living in a short time. Subjects like history and geography need not be taught to everyone. Even language and mathematics need not be taught in detail(详细地), either. Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living. ?? Education is well-rounded and it is mainly for improving a man. It is not only to teach him to speak, read and write, but also to develop his creative thinking and other abilities. After that, it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human. Education is to make a man lead a better life. Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and most of all take an interest in the world. ?? I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly not the most important or the main reason. People with little education usually_________.A. spend a long time in school B. have a good chance to get a job C. spend the best years to choose jobs D. have fewer chances to get a good job The earliest education was probably to_________.A. make a man lead a better life B. teach a man to write and read C. make people get a way of living D. teach people to read good books The underlined word “well-rounded” in the passage means “ ???????? “in Chinese.A. 圆满的 B. 崭新的 C. 公平的 D. 全面的 It is expected that educated people will be able to ___________.A. accept education as a way of living B. take an interest in the whole world C. develop their abilities to make plays D. learn subjects like language and math The passage mainly tells us that_________.A. education should make a man improve B. people can get education in a short time C. people should be able to get good paying jobs D. all subjects are so important for a way of living第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。People hardly feel surprised when they see Snow White, the Little Mermaid, Rapunzel or Tinkerbell in the movies or Disneyland. However, __46____, most of them will be amazed. 22-year-old Gemma Beard from Gloucester works in a computer games store by day, but having studied musical theater at college, __47____. So she dresses up as Disney characters to entertain (使娱乐)sick children during evenings and weekends. Gemma lives with her parents and she looks no different from other girls. In her free time, she likes to dress up as a fairy (仙女) who can make dreams come true. __48____, and even writes letters and sends gifts to children in hospital who are too sick to have visitors. In order to look just like a Disney character, she spends hundreds of pounds on costumes (服装). "Every little girl's dream is to be Cinderella and I'm so lucky to be able to do that," said Gemma. The kind girl thinks putting smiles on children's faces and bringing a bit of Disney magic to them means a lot to her. "__49____." Gemma has set up her own company so that she can help sick children for free. "I believe the fairy tales (童话) have a lesson to teach and ___50___, especially the princesses." A.She surprises sick children by visiting them B. if they meet these famous Disney characters in real life C.She believes her dream will come true. D.the warm-hearted girl wants to bring a little surprise to the world E.I just want to bring happiness to themF.Snow White is a good movie.G. there are many strong characters for children 四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,每题1分,满分5分)51. We can often see some ________( 衣着入时 )ladies at the airport. 52. Language is a main way of ________(交际). 53. Linda works in a school, but she is thinking about doing a p________job when she is free. 54. — I have a headache and I can't move my neck. —What should I do, doctor?—Oh, nothing s________??I think you should lie down and rest for a few days.55.He was s________ with his students, because they all did a good job in the exam. 第二节:完成句子(每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)56.不要抱怨麻烦。Don’t ________ ________ the trouble. 57.你应该想出办法解决它。You should ________ ________ a way to solve it.?58.根据那个人的描述,警察最后查出了真相。The police found out the truth ________ ________ that man's descriptions.59. 睡眠不足估影响我们的记忆和学习,也会引起交通事故。Poor sleep can ________ our memory and learning. It can also cause traffic ________!60. 大雪阻止了他们爬山的步伐。 The heavy snow ______ them from ______ the mountain. 第三节:短文填空(共10小题,共10分) What's a blog? A blog is a _____61_____ (person) online diary (日记). It's cool, it's hot, and everyone is doing it. People talk _____62_____ it often. Sound like a fashion? _____63_____ fact, it's another trend (流行趋势). And the word "blogger" means a person who writes diaries online. Are you a blogger? Many bloggers are teenagers who log (登录) onto websites to discuss anything in their _____64_____ (life). Many of today's teenagers are not afraid to openly discuss everything in their lives. Teenagers complain about their parents and homework. They share diaries, post (发布) songs from the _____65_____ (late) bands and show pictures of theirs. They write their own poems, say something about their girlfriends or boyfriends and complain to each other or offer support. But mostly they just write down what they do every day. _____66_____ present, many parents are worried about these young bloggers. Parents see the kids talking about how they got drunk last weekend and how they don't like studying. They are using the language that is _____67_____ (surprise) to their parents. Besides _____68_____ (hear) from their friends, teen bloggers also get messages from strangers. "These strangers are ____69_____ (danger) for my kids. They sometimes teach my kids bad words," said Cara Cabral, a mother of two children. Many teenagers and young adults know it's not safe to use blogs on the Internet. They know they are putting information about themselves in a place where it can be seen _____70_____ anyone. But teenagers are unwilling to give up this communication tool that has become a way of life for many of them.61. ______62. ______63. ______64. ______65. ______66. ______67. ______68. ______69. ______70. ______第三节:书面表达(满分15分)女乘客因为不遵守规则导致自己乃至同车其他乘客和驾驶员丧失了宝贵生命。假如你是一名叫李明的中学生,看了上述新闻后,你想表达自己的看法,请给栏目编辑写一封电子邮件,内容包括: (1)请简要谈一谈你对上面新闻报道的看法; (2)请写一写你经历过的因不遵守规则而导致不良后果的事例; (3)呼吁大家要遵守规则(follow the rules)。 写作要求: (1)文中不得出现真实的学校名称与姓名,不得照抄原文; (2)语言流畅,书写规范,卷面整洁,字数80左右(开头与结尾已给出,不计入总词数)。 Dear editor, ?? After reading this piece of news, I would like to share my idea with you.? ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ Yours, Li Ming 参考答案:1-5 DBBAC 6-10 DACBD 11-15 ABACA16-20 CBCCC 21-25 ABBDA26-30 CCACC 31-35 ADBAC 36-40 BACBD 41-45 DCDBA 46-50 BDAEG51.well-dressed 52.communication 53. part-time 54.serious 55.satisfied 56.complain about think up57.According to58. influence accidents59.stop climbing61.personal 62.About 63.In 64.lives 65.latest 66.At 67.Surprising 68.Hearing 69.Dangerous 70.By书面表达:Dear editor, After reading this piece of news, I would like to share my idea with you. It is very sorry for the woman passenger not to follow the traffic rules. Once I saw a classmate in our class fall from the school wall and hurt badly. Why didn't he come from the school gate? Because he was late that morning and he didn't want the gate keeper to see him. At the beginning, he just made a little mistake for being late, but it was so regrettable that he didn't want to admit and correct his mistake. As a result he hurt himself badly. If everyone can follow rules in our lives, many serious accidents won't happen. Let's follow the rules around us to keep a better society. Yours, Li Ming 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-06-14
    • 下载29次
    • 2272KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5939490 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(四)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(四) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 When I was 18 years old, one morning, my father told me _____1_____ him into a town, about 40 miles away. I had just learned to drive, so I agreed with pleasure. When we came to the town, something _____2_____ with the car. Then I took the car to a nearby garage to have it _____3_____ and promised to pick Dad up at 4 pm. Because I had a few hours _____4_____, I decided to go to the cinema. However, I became _____5_____ interested in the film that I forgot the time. When the last film finished, it was 6 o'clock. I was afraid Dad would be angry and never let me _____6_____ again, so I drove back _____7_____ to meet Dad and _____8_____ an excuse _____9_____ my being late. I'll never forget the cry he gave me: "I'm disappointed that I feel you have to tell a _____10_____ to me, Jack. I'm angry, not _____11_____ you, but with myself. I have failed because I've brought up a son _____12_____ cannot even tell the _____13_____ to his own father. I'm going to work at home now and think seriously about _____14_____ all these years." Dad began walking along the road. I begged all the way, telling him how I drove behind him for 40 miles, at a speed of 5 miles an hour. It was _____15_____ most unforgettable lesson. I remember it every time when I want to find an excuse for my wrong doings. 1. A.to drive B.drive C.drove D.driving 2. A.goes wrongly B.went wrongly C.goes wrong D.went wrong 3. A.repaired B.repair C.repairing D.to repair 4. A.spends B.spend C.spending D.to spend 5. A.quite B.very C.much D.so 6. A.drive B.driving C.drove D.to drive 7. A.quickly B.quick C.quicker D.more quick 8. A.made B.makes C.making D.have made 9. A.in B.for C.at D.on 10. A.lie B.lying C.lay D.lied 11. A.without B.for C.to D.with 12. A.who B.which C.where D.when 13. A.true B.truth C.truly D.trust 14. A.where had I done wrong B.where have I done wrong C.where I have done wrong D.where I had done wrong 15. A.an B.the C.a D./ 二、完形填空(共10小题;共10分) When I was a little girl, my mum often told me, "Half the fun of doing anything is sharing it with others." It is quite _____16_____. Friends allow us to enjoy our successes and joys. They can help us in our _____17_____ moments. As Robert Steven once said, "A _____18_____ is a present which you give yourself." To be a good friend or partner, it's important to be a good _____19_____. Hear what your friend has to say first. Sometimes it is useful to be their mirror. When they hear their words repeated back to them, it can help them to realize what they _____20_____ was not exactly right. Patience and understanding are also important. You know the old golden rule, "_____21_____ others as you would like them to do it to you." The _____22_____ from a friend during a difficult time could make the difference between success _____23_____ failure. Encouragement and confidence are the gifts that can help to change a person's life. So, take care when you choose close friends, for they can have a _____24_____ effect on you. As someone once told me, "Your friends are just like the buttons on a lift. They will _____25_____ take you up or down."16. A.true B.wrong C.good 17. A.right B.hard C.easy 18. A.person B.partner C.friend 19. A.listener B.repeater C.mirror 20. A.did B.said C.heard 21. A.Join in B.Worry about C.Care for 22. A.support B.rule C.gift 23. A.or B.and C.but 24. A.bad B.serious C.great 25. A.neither B.both C.either 三、阅读(共两节,满分45分)?第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分)?A? Book Sale Do you like reading?We have all kinds of books at very good price.We have Robinson Crusoe for ?9.We have Hamlet for ?6 and A Child's Geography of the world for ?18. Come to Xinhua Bookstore and see for yourself. Sunshine Sports Club For students from 12 to 16 years old Every Saturday and Sunday 6:00p.m.-9:00p.m. Sunshine Gym Just 40 pounds a month Basketball,tennis,badminton and volleyball London Street 26 87521628 Student Volunteers Wanted We need two volunteers. Do you love animals?Come to the animal hospital every Saturday morning,and you can get on with the lovely animals. ? Are you a book lover?Are you responsible for your work?If your answer is "Yes",you can work as a volunteer at the library every Friday afternoon. Come to the Students' Union for more information. Job Registration(登记)Form ? Company:Medifast Job:A driver Working Hours:30 hours a week,including some weekends Needed:To be experienced,friendly, healthy and have a good driving record ? Pay:﹩12 an hour Starting Date:July 1st Contact:765-2546 Where can you buy all kind of books at good price?A. At Xinhua Bookstore. B. In Sunshine Sports Club. C. At a library. If you have got?20, you can buy_______.A. Hamletand A Child's Geography of the world B. Robinson CrusoeandA Child's Geography of the world C. HamletandRobinson Crusoe You can _______ in Sunshine Sports Club.A. work as a volunteer B. play volleyball and tennis C. read books Tony is a 15-year-old boy and he loves animals, but he is only free on Saturday morning, which work can he choose?A. Work as a volunteer at the animal hospital. B. Work as a volunteer at the library. C. Work as a driver. How many hours does the driver in Medifast have to work every week?A. 12 hours B. 30 hours C. 40 hoursBLiving in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing (令人迷惑的). A group of Americans who taught English in other countries recently discussed their experiences. They decided that miscommunications(沟通障碍) were always possible, even over something as simple as "yes" and "no". ?On her first day in Micronesia, an island in the Pacific, Lisa thought people weren't paying any attention to her. The day was hot. She went into a store and asked, "Do you have cold drinks?" The woman there didn't say anything. Lisa repeated the question. Still the woman said nothing. She later learned that the woman had answered her: She had raised her eyebrows (眉毛), which in Micronesia means "yes". ?Jan remembered an experience she had in Bulgaria, a country in Europe. She went to a restaurant that was known for its cabbage. She asked the waiter, "Do you have cabbage today?" He nodded his head. Jan waited, but the cabbage never came. In that country, a nod means “no”. Tom had a similar problem when he arrived in India. After explaining something in class, he asked his students if they understood. They answered with many different nods and shakes of the head. He thought some people had not understood, so he explained again. When he asked again, they did the same thing. He soon found out that his students did understand. In India, people nod and shake their heads in different ways depending on where they come from. You have to know where a person is from to understand whether they mean "yes" or "no". These Americans teaching English in other countries found that they ______.A. should go abroad for vacations B. needed to learn foreign languages C. should often discuss their experiences D. had problems with communications People in Micronesia show "yes" by ___________.A. nodding heads B. raising eyebrows C. shaking heads D. saying "no" Tom misunderstood(误解) his class at first because ______________.A. he did not know much about Indian culture B. he didn't explain everything clearly enough C. some students didn't understand his questions D. he didn't know where the students came from Which of the following is TRUE according to (根据) this passage?A. In Bulgaria, nodding heads means no. B. Jan taught English on a Pacific island. C. Lisa was trying to buy some cabbage. D. In India, only shaking heads means "YES". The passage is mainly about ___________.A. body language in foreign restaurants B. class discussion in Indian schools C. miscommunication in different cultures D. English teaching in other countriesCAs we all know, bikes are usually made of steel. But can you imagine that they can also be made of bamboo? Do you want to make your own bike with bamboo? You can do it at the Bamboo Bike Studio in New York. People can learn how to make their own bamboo bikes there. The studio is also helping build factories in Ghana, a country in western Africa. The factories will make cheap bamboo bikes. Bamboo grows everywhere in Ghana. It also grows in America. Bamboo is a grass, not a tree, and it is one of the fastest-growing plants in the world. Bamboo is as good as steel for building a good bike. Mary Odlin works at the studio. He says a bamboo bike is the wonderful everyday bike. In Ghana, bikes are very popular. Few people have money to buy a car. Bikes are useful and people use them to carry most of the country’s food and other goods. The people of Ghana are also too poor and they can’t build factories to make steel bikes. But making bamboo bikes is cheap. Odlin plans to show Ghanaian workers how to quickly make bamboo bikes. He says each worker can make about four bikes a day.“ In America, we have too many goods, ” says Odlin. “ So we don’t appreciate(感激) what we have. In Ghana, people don’t have many goods. We want people in America to have a better relationship with their goods and people in Ghana to have more goods.” According to the passage, bamboo___. A. sells well in Ghana B. is common inGhana C. is very expensive in America D. is mainly used to make bikesin America Why are bikes so popular in Ghana? A. Because Ghanaian people have fewgoods. B. Because most Ghanaian people likebikes. C. Because there aren’t any factoriesto make cars in Ghana. D. Because bikes are cheap and usefulfor carrying things. It takes a worker a week to make about___bamboo bikes. A. 4 B. 12 C. 20 D. 28 Odlin hopes that___. A. people in Ghana can make steel bikes B. more people in Ghana have cars C. American people appreciate theirgoods D. more people in America use bamboobikes Which can be the best title of the passage? A. Riding the Bamboo B. The Bamboo BikeStudio C. History of Bamboo Bikes D. Growing Bamboo in GhanaDStudies show that children with hands-on parents are more likely to do well in school. These parents ask teachers to challenge their children and also help their children with their homework. “They also encourage their kids to try their best,” says William Sears. It is also important for parents to spend time talking with their children. Studies show that the families of successful children often have dinner together. When talking about school, they pay more attention to what a child is learning and what grade he has received. In this situation, children start to feel confident and happy. Here are some of the other characteristics of children who do well in school. Understanding Successful children understand how other people feel, which makes them work well in a group. “These kids respect others,” says Stanley Greenspan, the author of Building Healthy Minds (1999). If a child laughs at another, a parent should say, “I want you to think about how you would feel if you were treated in that way.” A love of achievement Successful children are good in many areas, such as their subjects, sports and after school activities. “These kids look forward to challenges, becausethey provide chances to shine. Parents help them taste success in one activity, so they try for success in others,” says William Sears, the author of The successful Child: What Parents Can Do to Help Kids Turn Out Well (2002 ) and The Discipline Book (1995). A love of learning“A child who gets good grades always loves learning,” says William Sears. “ And parents should help children develop this love,” he continues. “Their attitude is important. Parents should teach their kids to regard learning as an advantage, not a problem.”What kind of child is more likely to do best in school. He who work hard by himself. He who studies with good teachers. He who was born in rich family. He who teaches by teachers and parents.From the second paragraph, we know that________.A. Children always do well in school. B. Successful children work well in a group. C. It is important for parents to talk with their children. D. Parents feel confident and happy to be with their children. The underlined word “they” refers to_________________.A. Challenges B. Kids C. Subjects D. Parents All of the following are William Sears' opinions EXCEPT that________.A. Parents help children taste success in one activity, so they try for success in others B. A successful child understands how other people feel. C. Parents should help their children to develop a love of learning D. Children should regard learning as an advantage, not a problem What is this passage mainly about?A. Challenges for children. B. The importance of learning. C. The right attitude towards life. D. The secrets of successful children.第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Every year, we catch and kill over 100 million sharks, mostly for food and for their fins. Dried shark fins are used to make shark fin soup, which sell for as much as $50 a bowl in fine Hong Kong restaurants. Other sharks are killed for sport or out of fear. Sharks are vulnerable (易受伤的) to overfishing. ___46___ they produce only a few offsprings (后代). Influenced by movies and popular novels, most people see sharks as people-eating monsters. __47____ Every year, a few types of sharks injure about 100 people worldwide and kill about 25. Most attacks are by great white sharks, which often feed on sea lions and other marine (海洋的) mammals. They sometimes mistake human swimmers for their normal prey, especially if they are wearing black wet suits. ___48___ If you often go to the ocean, your chances of being killed by an unprovoked (非受挑衅而发生的) attack by a shark are about 1 in 100 million. You are more likely to be killed by a pig than a shark and thousands of times more likely to get killed when you drive a car. __49____ In addition to providing people with food, they are helping us learn how to fight cancer, bacteria, and viruses. Sharks are very healthy and have aging processes similar to ours. Their highly effective immune system allows wounds to heal quickly without becoming infected, and their blood is being studied in connection with AIDS research. Sharks are among the few animals in the world that almost never get cancer and eye cataracts (白内障). To find out what can help us improve human health, chemicals taken from shark cartilage (软骨) have killed cancerous tumors in laboratory animals. The research could help prolong your life some day. Sharks are needed in the world's ocean ecosystems. __50____ A.Sharks are dangerous. B.Because it takes most sharks 10 to 15 years to begin reproducing, C.There is little chance to be killed by sharks. D.Although they don't need us, we need them. E.This is far from the truth. F.Sharks help save human lives. G.That is not true. 四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,每题1分,满分5分)51.The boat was smashed by a huge w________. 52.It is the greatest unsolved m________?of this century. 53.Why not go to Mount Tai? It has l________scenery. 54.What does your father look like? Can you d________?him? 55.We should not judge a person by his________(外貌) 第二节:完成句子(共4小题,每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)56.他爸爸拒绝想念他。His father_______ ________believe him.57.他把头转向我说: “我得去做兼职工作了。”?? He turned his head ________ ________ and said, “I have to go to do my part-time job.”58.你知道这个手势的意思吗??? Do you know ________ ________ of this ________?59.眼神交流在谈话中很重要。?? ________ ________ is very important in conversation.60. 没有什么能让他满意——他总是抱怨。Nothing _______ him—he’s always ________.第三节:短文填空(共10小题,共10分)It happened when I was 5 or 6 years old. It was a warm night in _____41_____ (South) California. I was looking out of the window while I was trying _____42_____ (fall) asleep. At that time, there was not as much population in Murrieta as it is today. It was filled with open fields of _____43_____ (bush). Any chance of falling asleep disappeared _____44_____ I saw a UFO flying above the large open field in front of my house. I jumped out of the bed and _____45_____ (hide) under the window. Now I still regret(后悔)that I didn't wake _____46_____ (I) parents up that night. I was awake far past my bedtime and I was afraid of _____47_____ (get) into trouble. I was _____48_____ (real) frightened in the following few minutes. The UFO lowered(降低)itself out of view to the bush ground. After that, I saw no more of the UFO. I lay in bed _____49_____ hours, frightened, before I was able to fall asleep. _____50_____ interesting fact I'd like to say is that Murrieta is near the far end of Camp Pendleton, a marine base(海军基地). This means it was a military craft(军用太空飞船)or the military had to have known about this UFO through radar. 41. ______ 42. ______ 43. ______ 44. ______ 45. ______ 46. ______ 47. ______ 48. ______ 49. ______ 50. ______第三节:书面表达(满分15分)十月四日是世界动物日,你校组织以“I want to be a volunteer of protecting animals”为题的英语演讲比赛。张华将参加比赛,请你以张华的名义写一篇100字左右的英语演讲稿推荐自己,内容如下: 品质善良,善待动物;勤奋,喜欢研究各种各样的动植物。爱好看关于动物的书籍;有空时去观鸟事迹照顾无家可归的小动物;……感悟动物是人类的朋友;……打算……(至少两点)提示:无家可归的 homeless I want to be a volunteer of protecting animals Hello, everyone. I’m Zhang Hua. I want to be a volunteer of protecting animals. I’m glad to make a speech here. __________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________ ??? Thank you for listening ! 参考答案:1-5 ADADD 6-10 AAABA 11-15 DABCB16-20 ABCAB 21-25 CABCC26-30 ACBAB 31-35 DBDAC 36-40 BDDCA 41-45 DCADD 46-50 BECFD51.wave 52.mystery 53.lovely 54.describe 55.appearance 56. refused to 57.towards me 58.meaning gesture59.Eye contact 60. satisfies complaining.61.Southern 62.to fall 63. bushes 64.when 65. hid 66. My 67.getting 68.really 69.for 70.An书面表达:?Hello, everyone. ? I'm Zhang Hua. I want to be a volunteer of protecting animals. I'm glad to make a speech here.I am kind to not only others but also animals. I am also hard-working and interested in learning about diferent kinds of plants, birds and animals. I enjoy the natural world. I like reading books about animals. I often go birdwatching in my free time. I also do something useful for animals. When I see homeless animals, I will take good care of them. Once I was a member of the Birdwatching Society. So I know animals are our friends. Protecting them is just protecting ourselves. If I can be a volunteer, I will work harder and do more meaningful things to protect animals. I will tell more people to love animals. Thank you for listening! 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-06-11
    • 下载21次
    • 2251KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5939024 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(三)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(三) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Like most Chinese, Mr. Zhang has a traditional family. _____1_____ he and his wife are middle school teachers while their _____2_____ son is a pupil. Mr. Zhang's mother lives with them and helps look _____3_____ the child. They love one another and live _____4_____ happy life. Yesterday was Mr. Zhang's mother's birthday. The couple wanted to do something _____5_____ their love for her. After a big dinner, Mr. Zhang brought a basin of warm water and asked his mother to sit in front of the basin. He took off her shoes and put _____6_____ feet into the water. After _____7_____ that, he began to wash them carefully. His wife helped to comb his mother's hair ____38_____. Seeing this, the boy _____9_____ is the only child in the family followed his mother's example. He tried to comb his mother's hair, _____10_____. But he was not tall enough to do that, so he brought a chair and _____11_____ on it. Everyone could feel the love in the family. How warm it was! As we all know, respecting the old is a good tradition in China. It should _____12_____ from one generation to another. What's more, _____13_____ care of them is also important. We should try our _____14_____ to care for our family. We must _____15_____ our parents as often as possible, and spend time with them even though we may work far away. Indeed family is a place for happiness. 1. A.Either B.Neither C.Both D.All 2. A.6 years old B.6-year-old C.6-years-old D.6-years-olds 3. A.for B.at C.after D.up 4. A.a B.an C.the D./ 5. A.show B.to show C.showing D.showed 6. A.he B.herself C.she D.her 7. A.do B.does C.did D.doing 8. A.slow B.slowly C.more slow D.more slowly 9. A.who B.where C.what D.whose 10. A.too B.either C.neither D.as well 11. A.stands B.stood C.to stand D.is standing 12. A.pass B.past C.is passed D.be passed 13. A.take B.takes C.taking D.took 14. A.good B.better C.best D.the best 15. A.visit B.visits C.visited D.have visited 二、完形填空(共10小题;共10分) Although it is cold outside, I enjoy the beautiful view in the park when I am free. Walking through the park in _____16_____, the trees stand cold and bare. The wind has shaken their yellow leaves to the ground. As I keep walking, a noise in the background is becoming _____17_____ and clearer. Now, 100 meters ahead, is a group of women at the side of a path. In the cold wind of winter, they are moving their arms and legs to the music. They are dancing aunties. It seems that if you go to any _____18_____ place around China, you're likely to see these dancing aunties. When I first came to China, it was one of the first things that _____19_____ me. That's because in Britain _____20_____ in public is not a cultural habit. You won't see any age group swinging their arms and tapping their feet in a park. Usually, people just _____21_____ for exercise. Now and again the dancing aunties have hit the headlines. Some people find them _____22_____, because they make too much _____23_____, but others respect their right to dance in public. Most of them are middle-aged. They have some free time to do what they like. There is no more work for them, and their kids have grown up. Personally, I like seeing these women enjoying themselves. They remind us of the _____24_____ of exercise as we get older. Besides, most of them have raised the whole _____25_____. Now it's their time to have fun and enjoy some peace. When you meet those dancing aunties one day, please join them and I believe you will love them. A.summer B.winter C.spring D.autumn A.noisier B.lower C.louder D.shorter A.public B.private C.open D.close A.taught B. learned C.annoyed D. surprised A.running B.walking C.dancing D.running A.take a walk B.step their foot C.move their arms D.tap their feet A.exciting B.annoying C.boring D.tiring A.noise B.laughter C.music D.song A.preference B.responsibility C.importance D.influence A.country B.family C.life D.city 三、阅读(共两节,满分45分) 第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分) AThe World’s Most Endangered Animals Welcome to The World’s (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?) Most Endangered Animals website. Here you can find some information about the increasing number of all the endangered animals in the world. The top reason (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?) for animals becoming dead is the loss of the living space because human beings need more space to build homes for the increasing population. Some Endangered Ani (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)malsThe African elephant The African elep (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)hant is the largest elephant of the three kinds of elephants. It lives in different places from hot deserts to high rainforests in Africa. The giant panda It looks very cute wi (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)th black and white color. Although scientists do not know why these special bears are black and white, some guess that the giant Pandas’ color can help protect themselves in the wild. It has a very restricted (严格的)diet. Giant pandas can be as dangerous as any other bear. The white shark (大白鲨) This kind of shark has been blamed (责备)because it attacks people more than any other shark does. But a research shows that most human beings who are attacked by the white shark are quickly set free at last. What we should do (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)People should stop killing endangered animals, and join some organizations that aim to protect endangered animals and raise money for the organizations. 26.Where may we read the passage? A. In a newspaper. B. In a book. C. On the Internet. D. In a story. 27. Why do the animals become endangered? A.Because of the loss of the living space. B.Because of the lack of food. C.Because of the bad environment. D.Because of the increasing temperature. 28. What do you know about the African elephant?【来源:21·世纪·教育·网】 A.It only lives in high rainforests. B.It has a very restricted diet. C.It often attacks people. D.It’s the largest of the three kinds of elephants.2-1-c 29. Which of the following is TRUE of the giant pandas’ color?21*cnjy*com A.It makes them look cute. B.It keeps them beautiful. C.It makes them safe. D.It keeps them warm. 30. Why did the writer write this passage? A.To show the bad living space of the animals. B.To call on us to protect the endangered animals.【版权所有:21教育】 C.To tell us the kinds of the endangered animals.21*cnjy*com D.To tell us how to protect the animals.BLife used to be fun for teenagers.They used to have money to spend,and free time to spend.They used to wear teenage clothes, and meet in teenage coffee bars and discos(迪斯科舞厅).But for many young people,life is harder now.Jobs are difficult to find.There is not so much money around.Things are more expensive, and it is hard to find a place to live in.Teachers say that students work harder than they used to.They are less interested in politics and more interested in passing exams.They know that good exam results may get them better jobs. ??? ?Most young people worry more about money than their parents did twenty years ago.They try to spend less and save more.They want to be able to get homes of their own one day. ??? ?For some,the answer to unemployed is to leave home and look for work in one of the Britain's big cities.Every day hundreds of young people arrive in London from other parts of Britain,looking for jobs.Some find and stay,others don’t find it,and go home again. ??? When you read the newspapers and watch the news on televisions.It's easy to get the idea that British young people lose their jobs and are in trouble.But that's not true.Three quarters of them do more or less what their parents did. They do their best at school, find some kinds of work in the end. They get on well with their parents, and enjoy family life. 31. The underlined sentence “There is not so much money around.”means_______A. many young people don't have so much money left. B. it's not easy to make money now. C. the friends around the young people have no money. D. many young people's parents haven't given them much money. 32. Why do students study harder than before?A. Because the things are more expensive. B. Because they have no homes to live in. C. Because they are not interested in politics any more. D. Because they want to get better jobs and get more money.Which of the following is TRUE?A. Their parents worried about money, too. B. Their parents no longer worried about money. C. Their parents even thought about money more than they do. D. Their parents didn't worry about money at all.The underlined word “unemployed” means__________.A. the situation when they are punished. B. the situation when they are out of work. C. the situation when they are in great trouble. D. the situation when they are angry. From the passage we can know________________.A. most British young people are always in trouble B. some young people in Britain can find jobs C. most of the British young people are easy to get money D. what the writer said is not trueCThe secret to losing weight isn’t just watching about what you eat. It has something to do with what you drink. For example, some popular soft drinks might sabotage your weight-loss plan. Here are four kinds of drinks for you if you don’t want to put on weight. Water It’s important to remember that water is the best choice for weight loss. Water is not tasty. Lots of people don’t like to drink water. If you are one of those people, try adding fresh lemon slices, cucumber, and even a piece of tomato . These things may make your water tasty. Vegetable juice ?? Vegetable juice is an excellent choice to get nutrients(营养)your body needs. Vegetable juice is good for your body, and it can also help you lose weight. Black coffee A morning cup of black coffee or an afternoon cup of black iced coffee can help lose your weight. It can hold back your feeling of hunger. Just be careful about what you add to your coffee. If necessary, skim milk(脱脂牛奶)and a little sugar is enough. Skim milk Milk is good for our health. But you’d better not drink milk with too much fat. You can choose skim milk. Skim milk is not tasty, isn’t it? If you think so, you can choose to drink low-fat milk. What does the underlined word “sabotage” probably mean in Chinesse?A. 破坏 B. 制订 C. 铭记 D. 执行 How many kinds of things are mentioned to make water tasty?A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. The writer advises us _________.A. not to drink vegetable juice B. to drink water with enough sugar C. not to drink skim milk or low-fat milk D. to drink black coffee with a little sugar Which of the following is NOT true according to the text?A. Low-fat milk tastes better than skim milk. B. The best drink for weight loss is black coffee. C. Soft drinks make you put on some weight. D. Vegetable juice is an excellent choice to get nutrients. What’s the text mainly about?A. Food that doesn’t have too much fat. B. Drinks which are good for your health. C. Drinks that can help you lose weight. D. Soft drinks which are bad for your health.DIn many people’s eyes, middle school students have no worries. But is it true? And what makes students happy or unhappy? To find out the answers, Li Jiahui, a student in Pinggu No. 3 Middle School, Beijing, spent six months studying students’ feelings of happiness. The girl made a survey with questions such as “Are you feeling happy?” and “What makes you unhappy?” After studying the answers from 280 students, Li learned that about 40 percent of the students felt unhappy, and the pressure(压力)from studies was the main reason for their unhappiness.“More than 50 percent of them said they were under pressure and 70 percent didn’t get enough sleep,” Li said, “It shows that middle school students are not as happy as people think. They worry a lot, and they can get angry easily.” Li also said that over 90 percent thought their happiness had nothing to do with how much money they had. Instead, they cared about their relationships(关系)with friends, teachers and parents. “Students always feel better when they get along well with each other,” Li said. After her survey, Li listed(列举)a number of tips that may make students happier, such as treating(对待)yourself better, being kind and polite to your friends, trying new things, and taking up some hobbies. How many students cared more about their relationships with others according to the survey?A. Over 140. B. Over 196. C. Over 112. D. Over 252. Li Jiahui spent _________ finishing making the survey.A. one year B. half a year C. half a month D. half a day Which of the following is NOT true according to the survey?Most students are happier than people think. B. The pressure from studies makes many students sad. C. More than half of the students are under pressure. D. 70 percent of the students don’t have enough sleep.What does the underline word ”treating” mean?欺骗 B.考虑 C. 对待 D.计算What does the passage mainly tell us?A. Happiness and unhappiness. B. A special survey made by Li Jiahui. C. Ways to get along with others. D. Middle school students of today.第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Driven to See Movies Have you ever thought of a new idea that you would like to try? In the 1930s, a man named Richard Hollingshead did. He thought of an idea to bring together his two favorite interests; cars and movies. He wanted to start a business, ___46___. Richard tested the idea in his driveway. Fist he put a machine called a movie projector(放映机) on his car. Then he put up a sheet(床单) between two trees. The sheet was like the white screen used in theaters. Richard played a movie on the screen using the movie projector. Next, Richard placed a radio behind the sheet. ___47___. He tried to test whether the sound could be heard from the car. He rolled his car windows up and down to find the best way to hear the movie. Finally, he tested whether a movie could be seen and heard in the rain. __48____. In 1933, he opened the first drive-in movie theater. The theater was as big as a football field. ___49___. The screen was 30 feet high and 40 feet wide. Speakers were placed next to the screen so the sound could be heard. Right away, the drive-in movie theater became popular. The cost to see a movie was just 25 cents per person. By the 1950s,there were about 5,000 drive-in movie theaters. They remained popular until the television came along. __50____. But people who live near the theater still enjoy this fun activity. Today drive-in movie theaters give people the same joy as they did more than 80 years ago. A.Every test he tried was successful B.And it was big enough for about 400 carsC. The radio is easy to open.D..Sound for the movie came from the radioE.People could watch movie from their cars F.Children like watching the movie in a theater.G.Today there are fewer than 800 drive-in movie theaters四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,每题1分,满分5分)51.We ________?(收到) a warm welcome from our host last summer holiday. 52.Dogs are always ________?(忠诚的) to their masters. 53.The woman kept ________?(抱怨) about the noise from her neighborhood last night. 54.Smoking may c________diseases even death. So please stop smoking. 55.What should we do to help the ________?(濒临灭绝的) animals? 第二节:完成句子(共4小题,每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)56. 他的疾病是过去许多年吸进有害气体的结果。His ________ is the result of_________ in harmful gases over many years.57. 这个女孩和往常一样衣着华美。 The girl was __________, as ________.58.语言是一种表达思想的方式。 Language is a mean for the _______ of ________.59. 这首歌使我想起了我的童年。This song ________ ________ my childhood.你看起来很不高兴。发生什么事了??60. The twins are similar in _________ but they have different ________.第三节:短文填空(共10小题,共10分)? Alice ________ ________ the guests at the party yesterday. The wombat (树袋熊) has a small, fat body and strong legs. Some people think it _____61_____ (look) like a cute little bear. Wombats come in _____62_____ (difference) colors, from black, to grey to yellow. The wombat makes its home underground. Its strong _____63_____ (leg) help it to dig underground. Some wombat burrows (洞穴) can be 100 feet long, _____64_____ most are about 15 feet long. Wombats don't eat meat. They are herbivores (食草动物). They eat grass, roots and tree bark. They come out at night _____65_____ (eat). There are no wombats in _____66_____ United States, except in zoos. Like kangaroos, wombats are from Australia. A mother wombat has one baby each year. She carries _____67_____ (she) baby in a pocket, like a kangaroo. Wombats are quiet animals. They don't make a loud _____68_____ (noisy). Wombats can also be easily _____69_____ (train). _____70_____ raised by people, wombats can live up to 30 years. 61. ______62. ______63. ______64. ______65. ______ 66. ______67. ______68. ______69. ______70. ______ 第三节:书面表达(满分15分)最近,你们班就“是否应该帮助陌生人”展开了讨论,同学们就这一话题意见不一,你的看法如何?根据所提供的信息,以“Should We Help Strangers?”为题,写一篇短文。 内容要点: 1.原因 (1)赞成:帮助他人是美德;帮助他人就是帮助自己; (2)反对:怕陷入麻烦;怕被误解; 2.你的观点?(至少两点) 要求: 1)表达清楚,语法正确,上下文连贯; 2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥; 3)词数:100左右(征文的开头已给出,不计入总词数); 4)不得使用真实姓名、校名和地名等。 参考词汇:美德virtue Should We Help Strangers? Recently our class had a discussion about whether we should help strangers.Different students have different opinions._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参考答案:1-5 CBCAB 6-10 DDBAA 11-15 BDCCA16-20 BCADC 21-25 ADACB26-30 CADCB 31-35 BDABB 36-40 ABDBC 41-45 DBACB 46-50 EDABG51. received 52.faithful 53.complaining 54.cause 55.endangered 56.illness breathing 57.well-dressed usual 58. expression thought 59. reminds of 60. appearance hobbies61. looks 62. different 63. legs 64. but 65. to eat 66. the 67.her 68. noise 69. trained 70. When书面表达Should We Help Strangers?Recently our class had a discussion about whether we should help strangers.Different students have different opinions.Some think we should try to help strangers. Helping others is a virtue,and helping others is helping ourselves.We may come across some trouble and need others' help some day.If everyone isn't willing to help us just because we are strangers to them,it's hard to imagine what our world will be like.However,some are afraid that helping others can sometimes bring us trouble.Sometimes we are just misunderstood and even have to pay the cost of kindness.In my opinion,we should try our best to help others when they are in need of help,but we should also protect ourselves from getting into trouble.If everyone tries a little kindness,our world will be full of love.? 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-06-10
    • 下载26次
    • 2245.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5938995 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(二)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(二) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The tradition of birthday parties started a long time ago. There are some traditions _____1_____ you can find almost anywhere, anytime, such _____2_____ sending birthday cards, _____3_____ out the candles on a birthday cake and singing the 'Happy Birthday' song. Others are only _____4_____ for certain ages and in certain countries. In China, _____5_____ a child's second birthday, family members put many things on the floor around the child. According to Chinese tradition, the first thing that the child picks up _____6_____ you what profession the child will choose later in _____7_____. For Japanese children, _____9_____ third, fifth and seventh birthdays are _____8_____ important. At this age, there is a special celebration Shichi-Go-San (seven, five, three in Japanese) when children go to the temple wearing a new kimono (和服). The priest (僧侣) gives them special sweets, and the parents usually organize a party for their friends in their home. In Argentina, Mexico and several _____10_____ Latin American countries, girls have a special birthday celebration _____11_____ they reach the age of fifteen. After a special ceremony, the girls dance a waltz with their father and other boys. Eighteen is the traditional 'coming of age'一the age when (in many countries) you have the right to vote, join the army and (in Britain) drink alcohol _____12_____ buy a house. In many English-speaking countries, a _____13_____ birthday cake often has a key on top, or the cake itself is sometimes in the shape of a key. The key means that the young person _____14_____ now _____15_____ to leave and enter the family home at any time they want to! 1. A.where B.what C.that D.when 2. A.for B.like C.so D.as 3. A.blow B.blowing C.to blow D.blown 4. A.find B.finds C.found D.finding 5. A.on B.in C.at D.to 6. A.telling B.told C.will tell D.tells 7. A.life B.lives C.living D.live 8. A.a B.an C.the D./ 9. A.especial B.especially C.more especial D.most especial 10. A.the other B.another C.others D.other 11. A.when B.before C.since D.because 12. A.and B.but C.or D.so 13. A.twenty-one B.twenty-first C.twentieth-one D.twentieth-first 14. A.has B.was C.have D.is 15. A.old enough B.young enough C.enough old D.enough young 二、完形填空(共10小题;共10分) There is good news for the children in the countryside. We may still remember the girl with big eyes. Her big eyes are _____16_____ us her dream: I wish to _____17_____! In China, there are still a lot of girls and boys like her. They want to go to school, but their _____18_____ are too poor. If the family has two or three children, it is harder to _____19_____ the money for all the children. So the parents often ask _____20_____ to stay at home, and boys to go to school. Now they needn't _____21_____ the money. From 2006 on, children can go to school for free in some poor places. They don't have to pay for _____22_____ and other things. Some of them can even _____23_____ money from the government to make their life _____24_____. Soon, all the children in the countryside can go to school for free. All families are very happy with the news. It is _____25_____ a great change to the children's lives. 16. A.saying B.telling C.speaking D.talking 17. A.go to work B.go to bed C.go to school D.go home 18. A.schools B.cities C.houses D.families 19. A.pay B.take C.buy D.lend 20.A.teachers B.girls C.boys D.all the children 21. A.look up B.turn on C.worry about D.make sure 22. A.bags B.teachers C.books D.beds 23. A.bring B.get C.save D.make 24. A.better B.shorter C.longer D.worse 25. A.nearly B.never C.hardly D.really 三、阅读(共两节,满分45分)?第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分)AHere are some home-stay trips you can choose if you and your family want to go on a trip. Place: Auckland, New Zealand????? Dates: 9—24?????? Cost: $ 3,900??? Temperature: 13℃--9℃ Foods: lamb, seafood Popular sports: tennis, golf, horseback, riding Good buys: sweaters, coats, jewelry Place: Portland, U.S.A????? Dates: Aug.12—Sept.13?????? Cost: $ 4,100??? Temperature: 26℃--13℃ Foods: seafood, pizza, hamburgers Popular sports: rafting, fishing, horse riding, hiking????? Good buys: hoots, jeans, sporting goods Place: Vancouver, Canada???? Dates: Sept. 2--25?????? Cost: $ 4,350??? Temperature: 19℃--16℃ Foods: smoked salmon, lobster, ethnic foods Popular sports: tennis, fishing, mountain climbing????? Good buys: sweaters, leather products Place: Perth, Australia????? Dates: Aug.11—Sept.1?????? Cost: $ 5,100??? Temperature: 15℃--11℃ Foods: crabs, beef, prawns Popular sports: rafting, golf, tennis????? Good buys: aboriginal goods, leather products, opals 26. ________ is the warmest place on August 27.A. Auckland B. Perth C. Portland D. Vancouver27. The highest trip price is in ________.A. Auckland B. Perth C. Portland D. Vancouver28. Fishing is Mr. White’s hobby. So we can advise him to go to __________ for his holiday.A. Perth or Auckland B. Portland or Perth C. Auckland or Vancouver D. Portland or Vancouver29. If you go on a trip in Perth, you CAN’T eat _________.A. lamb B. prawns C. crabs D. beef30. If you prefer to travel to Vancouver, your favourite sport may NOT be __________.A. fishing B. mountain climbing C. tennis D. horseback ridingBJohn just lost his job a few weeks ago. ??? Then one day, he was called for a job interview (面试). While wailing for a bus, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. John immediately went up to give him a hand. ??? When he finished, the old man said, "You're really a good man! How much should I pay for the service?" ??? But John replied, "You don't have to, sir. I have to rush for an interview now." ??? "Well then, I can take you to the office, It's the least I could do. Please!" ??? John agreed. ??? Upon arrival, he found a long line of people waiting to be interviewed. John was becoming restless-he still had some grease (油渍) on him after the car repair, but he didn't have much time to wash it off or have a change of shirt. ??? One by one, many people left the interviewer's office sadly. ??? Finally, John's name was called. The interviewer was sitting on a large chair facing the office window. Rocking the chair back and forth, he asked, "Do you really need to be interviewed'?'" ??? "With the way I look now, how could I possibly pass this interview?" John's heart sank. ??? Suddenly, the interviewer turned the chair. To John's surprise, it was just the old man, who turned out to be the president of the company. ??? "Sorry I had to keep you waiting, but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into the office -you'd he a trustworthy worker. Congratulations!" The old man gave John a ride because ________.A. he didn't need to pay John much B. he wondered if John would like to be part of their workforce C. he wanted to express his thanks to John D. he was just on John's way32. The word "restless" probably means "________" in Chinese.A. 急切的 B. 不安的 C. 自豪的 D. 期待的33. On hearing the interviewer's question, John________.A. felt there was no hope for him to get the job B. found the interviewer was just the old man he'd met C. thought he needn't be interviewed since he'd helped the interviewer D. believed he would get the job because he was just a trustworthy man34. What can we infer from the passage?A. The old man had a car accident that morning. B. John's kindness helped him win the chance. C. Only John got the job among those who went for the interview that day. D. The old man knew John was just the right person when John walked into the office.35. What does the passage mainly want to tell us?A. God helps those who help themselves. B. Small things can always make a big difference. C. A friend in need is a friend indeed. D. Good will be rewarded with good.CThe Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge (HZMB), the major construction work(建筑工程)on the world’s longest cross-sea bridge, which connects Zhuhai in Guangdong Province with Hong Kong and Macao, was completed on Oct. 23, 2018. Construction began in December 2009 at Zhuhai. The Y-shaped bridge starts from Lantau Island in Hong Kong with branches (分支) to Zhuhai and Macao. More than 400,000 tons of steel have been used for the 6.7 km undersea tunnel(隧道)and 22.9 km bridge, enough to build 60 Eiffel Towers. British newspaper The Guardian(英国卫报)named the mega-structure (巨型建筑) one of its “seven wonders of the modern world near completion”. The bridge will cut travel time from Hong Kong to both Zhuhai and Macao from the current three hours by road or one hour by sea to a half-hour drive. It will bridge people in Hong Kong, Macao and Guangdong within a “one-hour living circle”, which is expected to attract (吸引)more visitors to Guangdong-Hong Kong–Macao Greater Bay Area. The bridge will not only be a transport link. “It will be a social, economic(经济的), cultural, and tourism connection(联系) among the three areas,” said Yu Lie, deputy director of the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge authority. Su Quanke, chief engineer with the administration bureau of the bridge, said the project has made history in many aspects. “With a series of world advanced anti-erosion(抗腐蚀) and earthquake-resistant (抗震)measures, the bridge can be used for 120 years,” he said. “If it were not for the progress of ‘Made in China’, we couldn’t possibly complete the construction in such a short time. The China technology and China standard set by the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge will influence(影响) the world market. It takes China____to complete the Hong Kong-Zhuhai-MacaoBridge.A. 8 years B. 9 years C. 10 years D. 11 years37. The third paragraph mainly talks about _________.A. the importance of HZMB B. the time to cross HZMB C. a transport link among three places D. a one-hour living circle38. British newspaper The Guardian named the mega-structure one of its “seven wonders of the modern world near completion” because__________.A. it’s difficult to build the bridge B. the bridge is taller than the Eiffel Tower. C. the bridge is such a huge construction D. no one can design undersea tunnels39. What does the underline word “advanced” mean? A. 前进的 B. 先进的 C.首先的 D.科学的40. From the last paragraph, we can infer(推断) that Su Quanke is_____________of the project.A. afraid B. fond C. sick D. proudCSome parents agree that smartphones are bad for students' health and study. They hope their children can keep away from smartphones. Tang Lin, 14, from Changsha, supports parents' opinions. He uses a dumbphone(非智能手机) and finds that its functions(功能) are enough for him. Tang once said many students spent much time on games and QQ with their smartphones. He also said, “If students use smartphones, they may use them to listen to music, surf the Internet or do some other things. In this way, they may not work hard at their studies. As students, we don't need to use smartphones.” But Chen Yu, 16, from Zhuzhou, doesn't think so. She thinks that she can't live without smartphones. She said, “Smartphones are useful. I often use my phone to surf the Internet, chat with my friends and get the latest news. It opens up my eyes.” Smartphones have advantages and disadvantages. The key to the problem is how to use smartphones. In fact, it is a test of students' self-control. Zhang Yan, 13, from Hengyang, understands the point well. She said, “I put my phone out of my sight when I am studying. I also set a time limit about 20 minutes when I use it. I follow these rules so the smartphone doesn't affect my life badly.” What does Tang Lin think of smartphones?A. Dumbphones don't have enough functions. B. Smartphones are too expensive for students. C. Students don't need to use smartphones. D. Students don't need to use dumbphones.42. The underlined word “self-control” probably means “___” in Chinese.A. 自信 B. 自我控制 C. 自立 D. 自我提高43. What doesn't Chen Yu often use her phone to do?A. To chat with friends. B. To get the latest news. C. To play games. D. To surf the Internet.44. Where is Zhang Yan put her smartphone when she is studying? A. at home B. in her school bag C.in her mother’s room D.out of her sight45. What's the main idea of the passage?A. Differences between smartphones and dumbphones. B. Students' opinions about using smartphones. C. What teachers and students think of smartphones. D. How to use smartphones.第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Having a cheetah as a pet in the house? Does it sound scary to you? But for a family in South Africa, one cheetah is treated as a VIP (Very Important Person) in the house. The big cheetah is named Jolie, after the film star Angelina Jolie. _____46_____ She can often be found eating from the kitchen table, taking a short sleep on the sofa, or even sleeping on Lucy and Jeff's bed, The big cat also sleeps and plays with the Brown's other pet, the more usual one—a sheepdog. _____47_____ Having a cheetah as a pet is unusual. At first, Mrs. Brown wasn't willing to keep a cheetah as a pet. She said, "_____48_____ But we are now happy that we did it—she is part of the family." Just like her name, four-year-old Jolie has achieved a celebrity status in the Brown's hometown. Fans often come to their home to take pictures of her. _____49_____ However, a cheetah is always a cheetah. _____50_____ "She makes a lot of mess in the house, urinating everywhere and chewing everything. It's her wild instincts." said Mrs. Brown. There might be some problems of having a cheetah as a pet in the house, but some unusual fun must also be waiting ahead. A.Interestingly, Jolie enjoys all the special attention that is paid to her. B.Though Jolie is now a pet in the home, she still has some wild habits. C.She is surely the VIP at Lucy and Jeff Brown's home. D.I was really against the idea of getting a cheetah as a pet. E.An impossible friendship has happened between these two animals. F.Mrs Brown like a cheetah because it is fun. 四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,共5分)51.A f________?is one of the light soft parts covering a bird's body. 52.A large area of land covered by sand is called the d________. 53.Put your k________?and fork down on the plate if you've finished eating. 54.Though he is an ________?(无名的) actor, he acts very well. 55.Who first ________?(发现) the beautiful island? 第二节:完成句子(共5小题,每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)他把这项传统技能很好地描述了出来。?? He made a good ________ of this ________ ________.一切都准备好了吗??? ________ you ________ ________ everything?这项工作需要极大的耐心。?? This job ________ great patience.多吃蔬菜对你的健康有好处。?Eating more vegetables ________ ________ ________ your ________.因为碰撞,太空船被摧毁了。 The spaceship was ______because of a _______.第三节:短文填空(共10小题,共10分)?I like that ________ ________ very much. All pet owners know that pets use their body language to communicate _____61_____ us. Since they live much _____62_____ (simple) lives than we do and they depend _____63_____ us, they need to express their needs to us. _____64_____ example, cats do this with their ears, _____65_____ (body) and sounds. Sometimes they simply want our attention, while other times, they are telling us, "My food bowl is empty." I have one cat. He tells me different things. For example, when his food bowl is empty, he lets out a howl. When he is _____66_____ (hunger) and doesn't find food _____67_____ (eat), he climbs onto the table and walks on it. He jumps up on my computer desk or my lap and cries to let me _____68_____ (know) that one of the other cats is picking on him. New research shows that 67% of people think they understand what their pets want or need. The more we show our understanding of what they are telling us, the _____69_____ (good) our pets will be able _____70_____ (communicate) with us and the more conversations will expand(展开). Try to pay close attention to what your pet is "telling" you and you will find it eager to "talk" to you.61. ______62. ______63. ______64. ______65. ______66. ______67. ______68. ______69. ______70. ______ 第三节:书面表达(满分15分)假如你叫张珊,你的笔友李华上周来信向你倾诉她在班上学习成绩很好,但朋友很少,感到孤独、不开心,并向你寻求帮助。请你根据提示给她写封回信。 提示:1. 简述李华的烦恼。2. ?针对她的烦恼提出至少3条建议。3. ?表达你对她的祝愿。 要求:1. 文章内容应包含所提示的要点,可适当发挥,以使行文连贯。 2. 词数:80词左右,信的开头结尾已给出,不计入总词数。提示词:孤独的:lonely ?adj. ??? Dear Li Hua, ???????? I heard from you last week. _________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, ??????????????????????????????????????????????????????????? Zhang Shan 参考答案:1-5 CDBCA 6-10 DACBD 11-15 ACBDA16-20 BCDAB 21-25 CCBAD26-30 CBDAD 31-35 CBABD 36-40 BACBD 41-45 CBCDB 46-50 CEDAB51.feather 52.desert 53.knife 54.unknown 55.discovered 56.description traditional skill57.Are ready for58.requires59.is good for health60.damage crash61?. with 62?. simpler 63?. on 64?. For 65?. bodies 66?. hungry 67?. to eat 68?. know 69?. better 70?. to communicate 书面表达:Dear Zhang Shan, ??? I heard from you last week. I hear you study well at school. That's really great! But you don't have many friends. It makes you lonely and worried. Let me tell you what to do. ?? First, when your classmates have problems, you should try your best to help them. Second, why not play with your classmates after class to make friends with them? Third, you can have a party at home and invite your classmates to your house. ?? I believe you can make more friends. The more friends you have, the happier you are! 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-06-10
    • 下载14次
    • 2244KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5931078 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(一)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(一) 语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Happiness is for everyone. You don't need to care about _____1_____ people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money _____2_____ so on. Why? _____3_____ those who have big houses _____4_____ often feel lonely and those who have cars want to walk on the country roads in their free time. In fact, happiness is always around you if you put your heart _____5_____ it. When you are in trouble at school, your friends _____6_____ you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health; when you _____7_____, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to _____8_____, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice those things, you can see _____9_____ happiness is always around you. Happiness is not the same as money. It is _____10_____ feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can't be bought with money. When you meet with difficulties, you can say _____11_____ that you are very happy, because you have more chances _____12_____ yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes: life _____13_____ like a revolving (旋转) door. When it closes, it also _____14_____. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky _____15_____. 1. A.this B.that C.these D.those 2. A.or B.but C.and D.nor 3. A.For B.Because C.As D.So 4. A.can B.must C.may D.need 5. A.around B.for C.upon D.into 6. A.help B.helps C.will help D.helping 7. A.succeed B.successfully C.successful D.success 8. A.other B.others C.another D.the other 9. A.what B.which C.why D.that 10. A.a B.an C.the D./ 11. A.loudly B.louder C.loudest D.loud 12. A.challenge B.to challenge C.challenging D.challenged 13. A.does B.be C.are D.is 14. A.open B.opens C.opening D.to open 15. A.student B.friend C.person D.people 二、完形填空(共10小题;共10分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 "It is never too late and you are never too old to start something new!" said Ellen Rima. She began to learn English at the _____16_____ of fifty. In just a few years, she has made a lot of progress. Because no evening classes were _____17_____ in the area Ellen lived in, she chose to study online. That is, she took an English course _____18_____. Ellen began with easy courses and studied hard. "My son always said, 'Mum, you are a bit crazy.' He couldn't understand why I spent so many hours _____19_____, but I love it," she said. "Maybe I wanted to do too much in a short time. I finished all my courses after two years, but I found I still had _____20_____ in grammar." Instead of giving up, she chose to _____21_____. After another two years, she's still studying in the online classroom. But now to make her English better, she has set new goals (目标) for herself. "Studying online is also boring, so you need to be _____22_____ with yourself." said Ellen. "If you really want to learn, never _____23_____ when you face difficulties and when you think you haven't made any progress." Ellen said studying English wasn't all about hard work. "It was fun. I have learnt so much about other _____24_____ and traditions,"she said. Ellen has been able to put her English into use by visiting England five times. "I'm very _____25_____ for the Internet. My life has changed a lot," said Ellen. 16. A.end B.time C.age 17. A.studied B.offered C.attended 18. A.on the Internet B.at school C.in a university 19. A.discussing B.studying C.travelling 20. A.achievements B.progress C.difficulties 21. A.continue B.stop C.leave 22. A.comfortable B.strict C.kind 23. A.give up B.put up C.grow up 24. A.languages B.education C.cultures 25. A.kind B.thankful C.friendly 三、阅读(共两节,满分45分)? 第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分)? A Pack up and Fly away Hainan Island Hainan Island is a wonderful place of sun,sand and sea.It is in the south of China.It's famous for its underwater beauty.Tianyahaijiao is also very famous.It attracts lots of tourists around the world every year. Thailand Thailand is in the heart of Southeast Asia.Its capital Bangkok has some of Thailand's greatest buildings,like the Grand Palace (大皇宫).Chiang Mai (清迈) is a big city in Thailand.There are many historic temples (庙) there,such as the Wat Phra Singh temple.The temple has a history of over 500 years. Australia This country is a land of beauty and diversity (多样性).It is famous for Sydney Opera and Ayers Rock (艾尔斯岩).Ayers Rock is 3,600 meters long and 348 meters high.What's more,children can also see many animals here like koalas,kangaroos and sheep. South Korea's Jeju Island (韩国济州岛) As a volcanic (火山) island,Jeju once was chosen as one of the New Seven Wonders (奇迹) of Nature.Not only that,Jeju attracts children with its Teddy Bear Museum.There,people show historical events with teddy bears. The information above can't be from ______ . A. a magazine B. a story book C. a newspaper D. a tour guidebook 27. Hainan Island is ______ . A. in the Indian Ocean B. in Europe C. in the south of China D. in Africa 28. If you like historic temples,you can go to ______ . A. Hainan Island B. Thailand C. Australia D. South Korea's Jeju Island 29. People in South Korea's Jeju Island show historical events with ______ . A. teddy bears B. toy cars C. heroes D. pictures 30. Australia is known for ______ . A. the Grand Palace and the Wat Phra Singh temple. B. Sydney Opera and Ayers Rock. C. Tianyahaijiao and the underwater beauty. D. Teddy Bear Museum and a volcanic island. B “Let’ s go wrestling ,Dad!”《(? 摔跤吧,爸爸!》) is one of the Top 10 movies recently. It tells a true story about an Indian man and his two daughters. His name’s Mahavir. In real life, he is called“the father of India women wrestling”because thousands of girls across India have been supported to take up wrestling with his efforts. A very famous Indian actor, Aamir Khan, played the role of Mahavir in the movie. It was an unusual experience for him to play this role. Aamir Khan was very serious about his character and he tried to make this character close to the true story. In order to act well, he needed to put on weight to be very fat and then do sports to be very strong in a short time. Aamir Khan started to eat a lot every day before making the movie. He ate at least 5 meals? a day including much junk food. He became too fat to run quickly. It is simple to be fat but difficult to be strong. Aamir Khan invited many coaches to train him to lose weight and took him a few months to be strong. He must eat less and drink more. Strength training is also important. This kind of physical training is very boring. He had to lift different weights and do it over and over again. Aamir Khan set a goal to himself day by day and the minute he made it, he fell down on the ground and could hardly stand up. In the end, he became the exact person the movie needs. The role he played was very moving and he succeeded at last. As he says, the most important thing in life is not whether you can reach your goal but whether you have made the greatest efforts. From the passage, what is Aamir Khan’s job? A. A player. B. An actor. C. A director. D. A coach. 32. Why is Mahavir called “the father of Indian women wrestling”? A. ?? Because he is a very famous Indian player. B. ?? Because he played a role in the movie “let’s go wrestling, Dad!” C. ?? Because he supported many Indian women to take up wrestling. ? D. Because he became strong in a short time. 33. What is the correct order of the following things about Aamir Khan? ① He changed his eating habits and did sports to become strong. ② He was serious about the character and he needed to make great efforts. ③ To be fat, he ate too much food. ④ Finally, he succeeded. A. ③②①④ B. ②③④① C. ②①④③ D. ②③①④ 34. Which of the following is NOT true about Aamir Khan from the passage? A. ?? “let’s go wrestling, Dad! ” is a true story about Aamir Khan himself. B. ?? He became very fat at first and then lost weight in a very short time. C. ?? In order to act well, he trained so hard. D. ?? He tried to playa perfect role in the movie. 35. According to the acting experience of Aamir Khan ,what can we learn ? A. ?? Where there is a will, there is a way. B. ?? Practice makes perfect. C. ?? Many hands make work light. D. ?? The fatter,the better. C ? ? ? In the eyes of many foreigners, Chinese are the best hosts (主人) and the worst guests in the world. They're not really bad guests, but because the guest-host relationship in China is much different than in some western counties, it appears they are not nice guests. And western guests sometimes look rude (粗鲁的) in the eyes of Chinese guests. ? ? ? In China, guests are almost like gods. Whenever I enter a Chinese person's home, there is always fruit on the table for me, and someone is quick to bring me a cup of tea or water. In the west, generally the guest is not a god. Acting according to the host's way of doing things is usual behavior for a guest. ? ? ? My wife's mother'a very kind elderly Chinese lady, doesn't smoke. When I see some of her guests smoking in her house, as a non-smoker,I feel unhappy. Usually I want to stop them directly, but I must realize that in China, to be a good host,she must not do that. In most North America homes,if you are a guest, and the hosts are not smokers, you should not smoke in their house. At the very least, you could ask,“Is it OK if I smoke?”But, don't be surprised if they say,“No, you can't smoke.” In our culture, if you smoke in their home, you are a bad guest, but if they don't ?allow you to smoke in their house, they are not a rude host. ? ? ?Guests in China also have special habits. Some western people may not adapt to these habits very soon. Thankfully my wife is Chinese, so whenever we visit a Chinese family she tells me to buy them a gift. However, giving a gift to a host is not always necessary in my country. So, if you invite international guests to your home, don't be too surprised if they don't bring you a gift. ? ? ?In China, you probably won't need to change the guest-host relationship very much because you will probably only be the host, and Chinese are naturally very good hosts. If western hosts invite you to their house, try not to be too surprised if their style of treating you is not what you have expected. Many foreigners think that Chinese hosts are the ______ in the world. A. best B. worst C. most natural D. most difficult 37. When a western guest visits a Chinese family,he often ______ . A. buys some fruit B. feels like a god C. wants some gifts D. takes a cup of tea 38. If the writer's guests want to smoke in his house,what will he probably say? ______ A. It's OK if you smoke here. B. Let's smoke together. C. Sorry,you can't smoke here. D. Smoking is a bad habit. 39. What is the meaning of the underlined phrase“adapt to”in the passage? ______ A. think back to B. get used to C. look forward to D. keep close to 40. What is the main idea of this passage? ______ A. Foreigners should learn from Chinese. B. Hosts must do things in the guest's way. C. Western hosts are always nice to guests. D. People should understand cultural differences. D Many kids help parents to do chores such as washing the dishes, cleaning the floors and taking out the trash in the house. In return, some kids get money or other rewards from their parents, such as playing computer games for 20 minutes. But some people do not think that kids should get rewards(奖赏) for doing chores. One of them is Susie Walton, a parenting educator. She believes that if kids get rewards, they will think that work isn’t worth doing unless you get something in return. For example, kids won’t sweep the floor if they see it is dirty. But they will clean the floor if their parents reward them for it. “Every house is a team effort,” Susie said. “A home is a living space for everyone in the family. It’s important for kids to see that we all have responsibilities to keep our home clean. Other people have different opinions(观点). They believe that money or other rewards can?encourage?kids to do more chores. It also teaches them real world lessons about how we need to work to make money. Now, there are also apps(应用软件) that encourage kids to do chores. The apps give kids points and digital gifts that can be used either online or in the real world. With the ChoreMonster app, kids get digital points after doing chores. Kids can exchange(交换) their points for real rewards, such as time to play video games or a trip to the mall. What do you think? Should kids be rewarded for doing chores? Or should kids help out around their homes without getting anything in return? How does the author start the passage? A. By giving some facts. B. By listing some opinions. C. By comparing different views. D. By showing his own experiences. 42. What's the meaning of the underlined word “rewards” in Paragraph 1? A. Dreams. B. Prizes. C. Exercises. D. Surprises. 43. Which of the following is Susie Walton's opinion? A. Don’t ask kids to do housework. B. Don’t reward kids for doing anything. C. Don’t give kids rewards for doing chores. D. Don't allow kids to play computer games. 44. What's Paragraph 3 mainly about? A. How to make money by doing chores. B. The apps that encourage kids to do chores. C. How to exchange their points for real rewards. D. The advantage of rewarding kids for doing chores. 45. Where does the passage probably come from? A. A dictionary. B. A storybook. C. A magazine. D. A guidebook. 第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)? 阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Weddings are important in every country, and there are different wedding customs in different countries. In Western countries, the bride's (新娘) dress—her wedding dress—is very important. Some brides wear a new dress. __46____ Some people believe the bride should wear something old, something new, something borrowed and something blue. ___47___ She may borrow something to wear from a friend—that will be something borrowed, and the ring on her finger may have a blue jewel in it or some of her clothes may be blue. ___48___ They wear the ring on the fourth finger of their left hands. At the wedding, as soon as the man and the woman are married, their friends often throw rice or very small pieces of paper over them. ___49___ The bride often carries flowers, and after the wedding she throws them up in the air. People believe that the woman who catches the flowers is lucky enough. The bride, the groom (新郎), their friends and family then have a party. ___50____ This holiday is called "the honeymoon". A.She may wear an old ring and will usually have new shoes. B.Many married people in Western countries wear a ring to show that they are married. C.Some brides wear the dress their mothers or even their grandmothers wore at their weddings. D.They believe this will bring them good luck and that they will have many children. E.The bride and the groom usually take a car. After that the bride and the groom go on holiday together. G.She may ask her friends to come to her wedding. 四、写作(共四小节,满分35分)? 第一节:单词拼写(共5小题,共5分) 51.Write a passage about life in the past and ________?(目前). 52.If you m________?blue with yellow, then you'll get green. 53.My backyard is w________?enough for us to play football. 54.The teacher kept e________?the use of the idiom to me until I understood it. 55.When the night came, they put up t________?to keep warm in the field. 第二节:完成句子(共5小题,每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词) 56这部动画片非常有趣。 ?? This ________ is very ________. 57.这顶帽子和你的衬衣搭配得很好。 ?? This hat ________ your shirt well. 58.那位老人长着一张和善的脸。 ?? That old man has ________ ________ ________. 59.音乐家们花费了三天的时间录制这部电影的音乐。 ? It took the musicians three days ________ ________ the music of the film. 60.你使用的是什么程序? ? ________ ________ do you use? 第二节:短文填空(共10小题,共10分)阅读短文,填入适当的内容或括号内单词的适当形式。 As a little kid , I was taught, "There is nothing new under the Sun." I _____61_____(believe) that until yesterday. I was on midterm break yesterday. This meant no work — all sleep and all play! _____62_____ about 10:00 a.m., my neighbour Mario knocked at my door. "Helen, I've been to _____63_____ year 2050 through my time machine. Great changes have taken place. People live underwater. I saw _____64_____(you) great granddaughter!" said Mario. I stopped him and looked at him _____65_____ I thought he might be crazy. "Don't you believe me? Come with me and I _____66_____(show) it to you," he said. Then we went into his house. He turned on the time machine, held my hand and walked into it. 5, 4, 3… "We're here now. Welcome to 2050! This is our backyard," Mario said. To be honest, it wasn't a _____67_____(beauty) sight. The sky was grey and the _____68_____(street) were empty. "Where is everyone?" I asked. They live underwater because land has become too dangerous for human beings _____69_____(live) on, Mario replied. Then we went underwater and saw the amazing life there. _____70_____(final), we went back to the time machine and returned to real life. At the end of the day, I said to Mario, "I really enjoyed my day in the year 2050." 61. ______62. ______63. ______64. _____65. ______ 66. ______67. ______68. ______69. ______70. ______ 第四节:书面表达(满分15分) 你是一名中学生,想成为国际动物救助中心“ International Animal Helpers” (IAH) 的一名志愿者,请你用英文写一封自荐信。 内容要点如下: 1. 能参加周末活动; 2. 从家乘地铁到“中心”约十分钟; 3. 喜爱动物,愿意帮助它们; 4. 懂一点医学知识; 5. 补充一两点个人信息和想法。 注意: 1. 文中不得透露个人姓名班级; 2.? 词数: 80字左右 3. 不要逐条翻译,内容要连贯得体; 4. 信的开头和结尾已给出,不计入总词数。 参考词汇: volunteer? 志愿者???????? medical?? 医学的 Dear Sir/Madam, ? My name is Li Ming. _______________________________________ ___________________________________________________________ ________________________________________________________________ _________________________________________________________________ ????????????????????????????????????????????? Yours Sincerely, Li Ming?? 参考答案: 1-5 DCBCD 6-10 CABDA 11-15 ABDBC 16-20 CBABC 21-25 ABACB 26-30 BCBAB 31-35 BCDAA 36-40 ABCBD 41-45 ABCDC 46-50 CABDF 第二部分:主观题 51. present 52. mix 53. wide 54. explaining 55. tents 56. cartoon interesting 57.matches 58.a pleasant face 59.to record 60.What program 61. believed 62. At 63. the 64.you 65.because 66. will show 67.beautiful 68.streets 69. to live 70. Finally 书面表达 Dear Sir/Madam, My name is Li Ming. I'm a middle school student. I want to help out as a volunteer at your center. I love animals and I'd like to help them. I have some medical knowledge. I believe I can be a good helper. I live near your center and it takes about 10 minutes to get there by underground. What's more, I'm free on weekends and I can take part in the activities.?If I get the chance, I won't let you down. Looking forward to your reply. Yours sincerely, Li Ming 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-06-07
    • 下载18次
    • 1230.57KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5915349 [精]Unit 1 Wise men in history 课件

    初中英语/牛津版(深圳·广州)/九年级上册(2014秋审查)/Module 1 Geniuses/Unit 1 Wise men in history

    Unit 1 Wise men in history 牛津上海版 九年级上 ★ 必记单词 golden adj. 金的;金色的 Olympics n. [pl.]奥运会 agreement n. 同意;应允 pot n. 罐 doubt v. 不能肯定;对……没把握 real adj. 真的;正宗的 truth n. 真相;实情 seem v. 好像;似乎 solve v. 解决;处理 fill v. 装满;注满 bowl n. 碗;盆 brave adj. 勇敢的;无畏的 metal n. 金属 certain adj. 确定的;肯定的 prison n. 监狱;牢狱 hit v. (hit,hit)(用手或器具)击;打 correct adj. 准确无误的;正确的 mistake n. 错误 less det.(与不可数名词连用)较少的;更少的 知识要点 ★ 常考短语 in ancient Greece 在古希腊 (be) happy with (对某人或事物)满意的 = be pleased/satisfied with fill…with… 用……把……装满 think about = consider 考虑;思考 be filled with=be full of 充满;装满 run over 溢出 ask sb for sth 向某人要某物 one…the other… 一个……另一个…… send sb to prison 把某人关进监狱 tell the truth 说实话 make sure 确保;设法保证 something else 别的东西 both…and… ……和……都…… be made of +看得见的原材料 由……制成 be made from +看不见的原材料 由……制成 be made by + sb. 被某人制成 3 Archimedes and the golden crown 1. At first, he was very happy with it. (1) at first "起初" 辨析:at first与first of all At first I didn't want to go,but I soon changed my mind. 起初我不想去,可是不久我改变了主意。 First of all,open the windows,then turn off the gas,and if necessary,call an ambulance. 首先,打开窗子,然后关掉煤气,如果需要,叫一辆救护车。 课文讲解 at first 起初;当初 相当于at the beginning,与后来发生的事相对照,其反义词组为at last(最后,终于) first of all 首先,第一 相当于first,表示顺序,是时间上或一系列行动的开始,后面往往接next,then等 (2) be happy with sb./sth 意为“对某人或事物满意的”,   =be pleased/satisfied with sb./sth His teacher is happy with him. 他的老师对他很满意。 She is happy with what I've done. 她对我做的很满意。 2. Later, however, he began to doubt that it was a real golden crown. (1) however"然而" 辨析:however与but,二者都有“然而,但是”的意思,其区别如下: however“然而;不过”,比较正式,可以放在分句之首、之中或之尾;其前面或后面要用逗号隔开,如在句中,其前后都要加逗号。 It's raining hard,however,they're still working in the field. 雨下得很大,然而他们仍然在地里干活。 but“但是”,表示很明显的对比,转折的意味比however要强,从语序上看,but总是置于引出的分句之首。 I'd like to go swimming with you,but I have to tidy the garden now. 我很想和你一起去游泳,但是我现在必须整理花园。 (2) begin to do sth.意为“开始做某事”,同义词组为begin doing sth.。 When can I begin to work? 我什么时候能开始工作呢? When I got there,the singer had already begun singing. 当我到那儿时,歌手已经开始唱歌了。 (3) doubt此处用作及物动词,意为“不能肯定,对……无把握”。 He doubts the truth of the news. 他怀疑那件新闻的真实性。 I don't doubt that she'll come. 她一定来,我不怀疑。 【拓展】①doubt用作不及物动词,意为“怀疑”,其后常接of,about。 She doubts about everything. 她对一切都怀疑。 He doubts of his success. 他怀疑他能否成功。 ②doubt后接宾语从句时,名词从句用if/whether引导,名词从句也可用that引导。   I doubt if/whether she will keep her word. 我怀疑她是否会遵守诺言。   I don't doubt that we will win. 我们会获胜是没有疑问的。 (4) real形容词,意为“真的,正宗的”,其副词形式为really。 This is a real dog,not a toy. 那是一条真正的狗,不是玩具狗。 辨析:real与true real 强调客观存在,并非想象的或虚构的,即某物外表与实质之间有一致性 Christmas Father isn't a real person.圣诞老人不是真实的人物。 true 强调事实与实际情况相符,并非杜撰、捏造的,符合一定标准、一定模式 Is it true that he is dead? 他死了,是真的吗? 3. “Is it made completely of gold?”he wondered. be made of "由……制成"。 辨析:be made of与 be made from 【中考﹒链接】 Books are made paper while paper is mainly made wood. A. of;of B. from;from C. of;from D. from;of be made of 看得出原材料 The table is made of wood. 这张桌子是由木头做成的 be made from 看不出原材料 The wine is made from grain. 这酒是用粮食酿造的。 4.“This problem seems difficult to solve. What should I do?”thought Archimedes. seem用作连系动词,意为“似乎,好像”,本句中后接形容词作表语,这种用法较常见,可以和seem to be相互转换。 He seems very angry. = He seems to be very angry. 他好像非常生气。 用作实意动词,可接to do sth He seems to sing. 他似乎在唱歌。 5. Archimedes was still thinking about this problem as he filled his bath with water. fill…with… 意为“用……把……装满”,其被动语态形式为be filled with,相当于be full of 6. …so I'm certain that it's not completely made of gold. certain用作形容词,意为“确定的,肯定的”。 常用结构: ①be certain+从句 一定……   I'm not certain where he lives. 我不敢肯定他住在哪儿。 ②be certain to do sth. 肯定要做某事   He is certain to finish the task on time. 他肯定会按时完成任务。 ③be certain of/about sth. 对……确信,有把握   We're certain of success. 我们有把握成功。 ④be certain of doing sth. 有把握做某事   He is certain of winning the match. 他确信能赢这场比赛。 7. What's wrong with it? What's wrong (with sb. /sth)?是用来询问“某人发生了什么事情或某物出了什么毛病/故障”等最常用的句型之一。 其同义句型为: What's the matte/trouble with...? What's wrong with you? 你怎么了(出什么事了)? 8. That's why I'm angry. That's why... 意为“那就是……的原因”,why引导的是表语从句,用陈述语序。 表语从句是在句中作表语的从句,常位于连系动词be,look等的后面。 The alarm clock didn't go off. That's why he was late for school. 闹钟没有响。那就是他上学迟到的原因。 9. How did Archimedes discover the truth? 辨析:discover与invent 这两个词都用作及物动词,都指人们首先见到新鲜事物,但含义不同。 Recently they discovered gold. 最近他们发现了黄金。 Edison invented the electric light bulb. 爱迪生发明了电灯泡。 discover 发现 指发现或偶然发现原本存在的,但一直未被认识或不为人知的东西 invent 发明 指创造发明出新的、原来并不存在的东西 C2 Complete the story below with the words from the box. Change their forms if necessary. truth seems filled certain real solved D1 These pictures show the events of the story on page 3. Put them in the correct order by writing the numbers 1–8 in the boxes. Helen at the Olympics In ancient Greece, women were not allowed to watch the Olympics. However, Helen, a brave woman, wanted to watch her son, Rodus, run. “I’m going to see you at the Olympics tomorrow,” said Helen. “But Mum, the king will be angry,” said Rodus. “Don’t worry. I’ll think of a way,” replied Helen. The next day, Helen dressed as a soldier to attend the Olympics. She was soon caught. “Take her to prison,” said the king. Read the story on page 11. Then answer the questions. 10. However,Helen,a brave woman,wanted to watch her son run. watch sb. do sth 意为“看某人做了某事或经常做某事”,表示看见动作发生、进行的全过程。其中do为省略to的不定式,作宾语补足语。 I watched her go out of the room just now. 刚才我看到她从房间里出来了。 注意:Watch sb. doing sth. 意为“看某人正在做某事”,表示看见动作正在进行。其中doing为现在分词,作宾语补足语。   He stopped to watch us working. 他停下来看我们干活。 【拓展】和watch用法相同的动词(组)还有see, hear, make, feel, notice, look at 等。 Did you hear Jack call you? 你听见杰克叫你了吗?(动作结束) We often hear the girl sing English songs. 我们经常挺大了那个女孩唱英文歌曲。(动作经常发生) I heard the song wind blowing when it was raining heavily. 下大雨的时候我听见狂风呼啸。(动作正在进行) 一感、二听、三让、五看、半帮助。 注释: “一感”指的是feel(感觉); “二听”指的是listen to(听),hear(听见); “三让”指的是let, make, have; “五看”指的是watch, see, notice, observe, look (at); “半帮助”是指help。因为既可以说help sb. do sth.,也可以说help sb. to do sth.。 11. When you have written something, you should check your work to make sure the spelling, grammar and punctuation are all correct. (1) make sure意为“确保,设法保证”,后可接宾语从句或of短语。 Make sure that they know nothing about our plan. 绝对不能让他们知道我们的计划。 They scored another goal and make sure of victory. 他们又进了一个球,这就赢定了。 (2) correct 此处用作形容词(=right),意为“正确的”,其副词为correctly(正确地)。 【拓展】correct用作动词,意为“改正;纠正” correct the mistakes 改正错误 12. …write what kind of mistake it is… mistake 用作可数名词,意为“错误”, 常用短语:make a mistake /mistakes 犯错;by mistake 错误地 You've made several grammatical mistakes in the composition. 你在作文中犯了几处语法错误。 I got on the wrong bus by mistake. 我搭错了公共汽车。 【拓展】mistake还可用作动词,意为“弄错,搞错”。 常用短语:mistake … for … “把…误认为…” She didn't speak very clearly, so I mistook what she said. 她说话不是很清楚,所以我误解了她的意思。 He is often mistaken for a famous actor. 他常常被误认为是个名演员。 How did Cao Chong weigh the elephant? As soon as the elephant ____________ a boat, the boat _____________the water. So Cao Chong ___________ on the side of the boat to _______ how low it went. After that, some soldiers ______the elephant ______ the boat and _____the boat ____________until it went down again and water __________ the line on the boat. Finally, Cao Chong _________ all the _________. That was the _________ of the elephant. 13. However, no one could find a scale large enough. ①enough此处用作副词,意为“足够地”,修饰形容词或副词时,要放在其后。   He runs quickly enough. 他跑得足够快。   It's warm enough in the room. 屋子里够暖和了。 ②enough后常接(for+名词/代词+)to do sth.,意为“…足够…做某事”。   The box is light enough for the boy to carry. 这个箱子足够轻,这个男孩能搬动。 注意 enough作形容词修饰名词时,可放在其前,也可放在其后。 We have enough money.(=We have money enough.) 我们有足够的钱。 一 、选出与划线部分意思相近的同义词 ( )1 .They led us into the hall through a large garden. A.showed us the way to B.ran after us C.made our way D.followed us ( )2 .Wise people know what is the best to do when they meet problems. A.Unwise B.Clever C.Silly D.Strange ( )3 .As he woke up,he found no one in the room. A.Since B.Because C.Through D.When ( )4 .When the water reached your knees,be sure to get back to the shores if you don’t want to get drowned. A.rose B.got to C.covered D.hurt ( )5 .He weighed the apples and calculated how much money he would ask for. A.found out the weight of B.considered carefully C.found out the height of D.put down 课堂练习 ( )6 .I don’t know what is the best way to solve the problem. A.sum up the problem B.ask a question C.find an answer to the problem D.cause the problem ( )7 .He was sent to prison for five years for cheating and gambling. A.was welcomed by everyone B.was kept in a prison C. was hit badly D.was forced to leave ( )8 .The old man looked at the huge rock and wondered how heavy it was. A.wanted to know B.was sure C.knew it well D.remembered ( )9 .She put in too much ice into the cup and some water ran over. A.was flowing over it B.got dry C.got cold D.rose up ( )10 .He then realized he was tricked,but it was too late. A.hit B.defeat C.beat D.fooled 二 、根据句子意思,用所给单词的适当形式填空 1 .They did everything possible to find out the of the huge stone.(weigh) 2 .With many people in the lift,it was so that he felt he could hardly breathe.(crowd) 3 .The same amount of food was away from his plate that he almost cried.(take) 4 .I am sure the crown has cheated the King.(make) 5 .It was for him to say no to a drink.Actually,he gets drunk almost every night.(usual) 6 .They found coins and medals completely made of in the cave.(golden) 7 .I will say no if a stranger offers me a cigarette.(certain) 8 .They all expected him to tell the .However,he lied to them again,which really disappointed them.(true) 9 .The German fans were so when the game between Germany and Argentine was over.(exciting) 10 .I am afraid I completely with what you said.(agree) 【能力提升】 Ⅰ.英汉互译。 1.be happy with _____________________________________ 2. fill…with… _____________________________________ 3. send … to prison_____________________________________ 4. be certain _____________________________________ 5. be made of _____________________________________ 6. 溢出_____________________________________ 7.古希腊 _____________________________________ 8.解决问题 _____________________________________ 9.找出真相_____________________________________ 10.一顶金皇冠 _____________________________________ 能力提升 Ⅱ.英英释义。 ( )1. The bottle is filled with oil,so please be careful. A. is fulled with B. is full of C. is fulled with D. is fulled of ( )2. Lucy often fools her younger brother,which makes her parents angry. A. cheats B. beats C. tricks D. Forgives ( )3. It is said that his new book consists of nine chapters. A. is made up of B. is connected to C. is covered with D. is located in ( )4. He always cheats her. I doubt whether he will marry her. A. feel sure B. know C. am not sure D. make no sure ( )5. This problem is too difficult for me to solve. A. write down B. find the correct answer C. understand D. speak Ⅲ.根据句意及首字母或汉语提示写出单词,完成句子。 1. However, he began to d that it was a real golden crown. 2. She desires the g ring for herself. 3. I am c that it's not completely made of gold. 4. No one knew which woman was telling the t . 5. I'm quite in (同意) with your decision. 6. The police sent him to (监狱). 7. He is weak in grammar, and often makes m . 8. I can't s the problem alone. Can you help me? 9. Is this (真的) gold? 10. He is a (勇敢的) boy. Ⅳ.用括号中所给单词的正确形式填空。 1. She wore a (gold) necklace. 2. Have you done it? Tell me the (true). 3. We have (little) rain this year than usual. 4. He seems (know) everything. 5. Yesterday she (hit) him on the head. 6. He was (send) to prison for six years. 7. If you can give the (correction) questions, you will get a gift from the host. 8. This problem seems difficult (solve). 9. ---Don't touch the papers. --- (certain), I'll not let the papers be touched. 10. Archimedes asked the king for some gold of the same_________ (weigh). Ⅴ.单项选择。 ( )1. He used to to school late, but now he doesn't. A. go B. going C. went D. goes ( )2. Please the glass milk. A. fill;in B. filling;with C. fills;to D. fill;with ( )3. All the Chinese people must work hard China Dream. A. to realize B. realize C. realizing D. realized ( )4. The teacher asked us football on the street. A. don't play B. not play C. not to play D. to not play ( )5. ---Have you read today's newspaper? ---No, I haven't. Is there in it? A. something important B. anything special C. new anything D. important something ( )6. His teacher isn't happy his explanation. A. to B. in C. from D. with ( )7. Pudong International Airport is one of airports in the world. A. big B. bigger C. biggest D. the biggest ( )8. Look at the smog (雾霾). bad weather it is! A. How a B. How C. What D. What a ( )9. The maths problem is so hard. I really don't know what . A. do B. to do C. doing D. did 10. Don't jump to a conclusion! Let's the problem first. A. to discuss B. discussed C. discussing D. discuss Ⅵ.从方框中选择适当的单词填空,补全句子。 1. It's not to make noise in the movie theater. 2. The man Mary and Gina is my new English teacher. 3. Could you please the floor? It's so dirty. 4. Please read the message , so that we can hear you. 5. It's a good habit to brush our teeth a day. 6. We like our math teacher, because he is very to us. A. aloud B. between C. sweep D. twice E. Polite F. friendly 1. 尽力做某事 try to do sth 2. 要求某人做某事 ask sb to do sth 3. 为某人做某事 make sb sth 4. 开始做某事 begin to do sth 5. 把某物寄送给某人 send sth to sb/send sb sth 6. 让某人做某事 let sb do sth 7. 让/使…….做某事 get…to do sth 8. ……怎么了?What’s wrong with…? 9. 想要做某事 want to do sth 10. 喜欢做某事 love doing sth 11. 看某人做某事watch sb do sth 12. (不)被允许做某事 be(not)allowe to do sth 13. (最)……之一 one of+(the+形容词的最高级+)名词复数 14. 人们认为 It is believed that… 重点句型归纳 One day in ancient Greece, King Hiero asked a crown maker to make him a golden crown. … it’s not completely made of gold. Is it made completely of gold? What should I do? It’s a nice crown, isn’t it? Look at this. What a bad man he is! 句子的类型 Sentence type Example Statements Positive statement 肯定句 Negative statement 否定句 Questions Yes/No question 一般疑问句 Wh-question 特殊疑问句 Alternative question 选择疑问句 Tag question 反意疑问句 Imperatives Exclamations Imperative Tag question Positive statement Exclamation Yes/No question Negative statement 反意疑问句 (一)含义及构成: 反意疑问句又叫附加疑问句,它表示提问的人对陈述的事实没有把握,需要对方证实反意疑问句由两部分构成:前一部分是一个陈述句,后一部分是一个简短的疑问句。前后两部分在人称、数、时态等方面必须保持一致,如: She often has lunch at school, doesn't she? You don't like sports, do you? (二)使用反意疑问句时要遵循以下三条原则: 1、“前肯后否”或“前否后肯”,如: They are very late for the meeting, aren't they? You can't do it, can you? 2、前后两句主语保持一致,如: He is tall, isn't he? 3、前后两句时态保持一致,问句部分的助动词要由陈述句部分的谓语动词决定,如: They will go to town soon, won't they?(不能用don't they?或 aren't they?) He works very hard, doesn't he?(不能用didn't he?或won't he?) (三)反意疑问句的答语:   回答遵循一个原则,那就是不管怎么提问,只要事实是肯定的,就用“Yes,肯定回答”;只要事实是否定的,就用“No,否定回答”。但在前否后肯的反意疑问句中,其答语与汉语翻译不同,Yes要翻译成“不”,No要翻译成“是”。 —You will never forget him, will you? 你永远不会忘记他,是吗? —Yes,I will. 不,我会忘记。 —No,I won't. 是的,我不会忘记。 1) 陈述部分I am时,疑问部分要用 aren't I.    I'm as tall as your sister,aren't I? (我和你姐姐一样高,对吗?) 2) 陈述部分用 no, nothing, nobody, never, few, little, seldom, hardly等否定含义的词时,疑问部分用肯定含义。 如: The old man made no answer, did he?   Jim is never late for school, is he? 3) 陈述部分有情态动词 have to +v. (had to + v.),疑问部分常用don't +主语(didn't +主语)。    We have to get there at eight tomorrow, don't we?    used to,疑问部分用didn't +主语或 usedn't +主语。    He used to take pictures there, didn't he? / usedn't he?   had better(最好) + v. 疑问句部分用hadn't you?    You'd better read it by yourself, hadn't you? 4) 陈述部分有would rather(宁可、宁愿) +v.,疑问部分多用 wouldn't +主语。    He would rather read it ten times than recite it, wouldn't he? (三)用法: 5) 陈述部分有You'd like to +v. 疑问部分用wouldn't +主语。    You'd like to go with me, wouldn't you? 6) 陈述部分主语是指示代词或不定代词everything, that, nothing, this, 疑问部分主语用it。 Everything is ready, isn't it? 陈述部分主语是不定代词everybody, anyone, somebody, nobody, no one等,疑问部分常用复数they,有时也用单数he.    Everyone knows the answer, don't they? (doesn’t he?)    Nobody knows about it, do they? (does he?) 7) think引导的宾语从句: A.主语是第一人称    I don't think he is bright, is he?    We believe she can do it better, can't she?    B. 如果主语不是第一人称则疑问部分与主句相对应构成反意疑问句    He thought they were wrong, didn't he? (不能说weren't they?) 8) 省去主语的祈使句的反意疑问句,疑问部分用will you。    Don't do that again, will you?    Go with me, will you / won't you? Let's 开头的祈使句,后用shall we(或用shan't we) ? 而Let us 开头的祈使句,后用will you(或won't you)?    Let's go and listen to the music, shall we(或用shan't we)?    Let us wait for you in the reading-room, will you (或won't you)? 9) 陈述部分是"there be"结构的,疑问部分用there。    There is something wrong with your watch, isn't there?    There will not be any trouble, will there? 10) 否定前缀不能视为否定词,其反意疑问句仍用否定形式。    It is impossible, isn't it?     He is not unkind to his classmates, is he? 【即学即练】 ( )1. We do morning exercises in the morning, ___________? A. do we B. did we C. didn't we D. don't we ( )2. She doesn't care for a car, ___________? A. is she B. does she C. doesn't she D. did she ( )3. She has a brother, ___________? A. doesn't she B. has she C. don't she D. does she ( )4. She will have lunch at school, ___________? A. doesn't she B. won't she C. is she D. will she ( )5. He was late for school that morning, ___________? A. wasn't he B. was he C. did he D. didn't he 即学即用 ( )6. His sister had a bad cough, ___________ she? A. wasn't B. doesn't C. hadn't D. didn't ( )7. Nobody says a word about the incident, ___________?  A. is he     B. doesn't he    C. do they    D. don't they ( )8. Nothing he did was right, ___________? A. did he   B. was it     C. didn't it    D. was he ( )9. There is not much news in today's paper, _____________?  A. isn't it    B. are there   C. is there   D. aren't there ( )10. You never told me why you were late for the class, ___________?  A. weren't you  B. didn't you C. had you   D. did you ( )11. He must be in the library now, ________?  A. doesn't he   B. mustn't he   C. needn't he  D. isn't he ( )12. She must have arrived there yesterday, _________?  A. have she   B. must she    C. didn't she   D. mustn't she ( )13. There used to be a church behind the cemetery, ________?  A. didn't there   B. used there C. usedn't it   D. didn't it ( )14. My sister often needs help with her study, _______?  A. need she    B. needn't she   C. does she  D. doesn't she ( )15. They dare not call you a fool, ___________?  A. would they  B. dared they  C. dares they   D. dare they ( )16. What a lovely day, _________?  A. doesn't it   B. isn't it    C. didn't it    D. hasn't it ( )17. Let me do it, _______?  A. shall I    B. shall we   C. will you    D. will I ( )18. He dislikes the two subjects, _______ he? A. does B. doesn't C. is D. isn't ( )19. Let's go there by bus, _______? A. will you B. shall we C. don't you D. will you ( )20. Let us go to play football, _______? A. will you B. shall we C. do we D. are we ( )21. Don't forget to give Polly some food and change her water, _______? A. will you B. shall we C. won't you D. do you ( )22. —Pass me the dictionary, _______? —Yes, with pleasure. A. would you B. will you C. won't you D. wouldn't you ( )23. I don't believe you are right, _______ ? A. are you B. do you C. won't you D. do you ( )24. She doesn't think that Tom sings best in the class, _______? A. does she B. doesn't she C. does he D. doesn't he ( )25. I know you didn't want to hurt me, _______? A. did you B. didn't you C. do I D. don't I 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    • 2019-06-03
    • 下载8次
    • 3697.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5885646 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年七年级下学期英语期末预测卷(含答案)

    初中英语/期末专区/七年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 广州七年级英语期末考试预测卷 一、语法选择(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从1~15各题所给的A、 B、C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Zhang Lei is a highly skilled doctor. He was born _____1_____ a lonely mountain village. They could hardly _____2_____ good education. However, Zhang Lei not only went to college _____3_____ became an excellent doctor. Then what made him lucky? A volunteer teacher called Han Xue encouraged him, and succeeded in _____4_____ his life. When Han Xue first entered Zhang Lei's school, she was surprised _____5_____ everything seemed unusual: broken windows, small old desks and chairs. _____6_____ students were of different ages, they all sat in the same classroom. Han Xue realized she should help those students _____7_____ needed education. In her opinion, many ways should _____8_____ to help them. One day Zhang Lei made some trouble for fun. The whole class became _____9_____. Instead of punishing him, Han Xue walked towards Zhang Lei and _____10_____ him to put out his hands. Looking at them _____11_____, Han Xue said with a kind smile, "When I see your little fingers, I know you will become _____12_____ special doctor in the future. Come on!" Zhang Lei was surprised because almost _____13_____ said such words this way. Zhang Lei realized that it was time to make a change. After that, Zhang Lei studied harder and achieved his dream _____14_____ a famous doctor. Whenever Zhang Lei talks about this, he always expresses _____15_____ thanks to his volunteer teacher. 1. A.on B.in C.at D.over 2. A.get B.to get C.got D.getting 3. A.but also B.even though C.so that D.even if 4. A.to change B.changed C.changing D.change 5. A.when B.how C.if D.that 6. A.Because of B.Because C.When D.Though 7. A.who B.which C.when D.what 8. A.use B.be used C.used D.be using 9. A.noise B.noisy C.noisily D.noises 10. A.ask B.asked C.to ask D.asking 11. A.care B.careful C.carelessly D.carefully 12. A.a B.an C.the D./ 13. A.everybody B.anybody C.nobody D.somebody 14. A.to be B.being C.be D.was 15. A.he B.him C.himself D.his 二、完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从16~25各题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Here are tips for you to find the people who really get you. Do _____16_____ you want to. If you want to sit around and watch the ducks at the park, go ahead and do that. You never know who shares your _____17_____ or hobbies, so by doing what you want, you're sure to find others who are doing that same thing for the same reason. Common interests are also a great starting point for any kind of relationship. Join a club. If you're having trouble _____18_____ people who are interested in the same things you're interested in, consider joining an organization for people who have a common interest in a particular (特别的) activity or subject. Be outgoing. You're never going to get anywhere _____19_____ you become comfortable talking to people you don't know very well (or at all)! In order for people to get you, they have to get to know you first. Be friendly, _____20_____, make eye contact. Come close to people. You don't have to talk to _____21_____. But try to be as easy to talk to as possible. That way, people are more _____22_____ to come to talk to you. Be _____23_____. Those who always tell truth or keep to their promise not only let others trust them but also gain respect from other people. _____24_____ persons are sure to have a lot of good friends. Be honest and open about who you are. After all, people can't get you if you're not _____25_____ like yourself. 16. A.as B.that C.what 17. A.interested B.interests C.interesting 18. A.find B.finding C.to find 19. A.until B.if C.unless 20. A.smile B.laugh C.cry 21. A.everyone B.someone C.anyone 22. A.maybe B.possibly C.likely 23. A.honestly B.honest C.honesty 24. A.Such B.So C.Such as 25. A.offering B.acting C.giving 三、阅读(共两节:满分45分) 第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从26~45各题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 (A) Last weekend three students went to London, and they visited many places. Did they enjoy the trip? Let's listen to them. "It was a fine day. I went to London with my friends Emily and James. We visited many places. The guide was very kind and funny. I really had a great time in London!" David said. "The train was so fast. It only took us half an hour. I read many books about London. When I saw it with my eyes today, I felt so excited! I took many photos. And I also bought some gifts for my sister," Emily said. "We went to the Science Museum. All kinds of model robots are my favorite. I learned a lot about robots. The food in London was kind of expensive, but very delicious. All in all, it was a great trip." Tames said. 26. Where did the students go? A.London. B.New York. C.Sydney. D.Moscow. 27. How was the weather that day? A.Windy. B.Cloudy. C.Sunny. D.Snowy. 28. What does David think of the guide? A.Smart. B.Kind. C.Unfriendly. D.Strange. 29. What did Emily do during the trip? A.She took many photos. B.She visited the Eiffel Tower. C.She went boating. D.She read a book. 30. What do they think of the trip? A.Funny. B.Modern. C.Great. D.Boring. (B) I just installed (安装) the ThingsToDo app on my phone. It's so easy to use, and it is really useful when you've got lots of things to do and not much time! You just create a list and then add items (项目) to it. Once a week it sends you a list of everything you've done. Juan Have you heard about SkyWatch? It's great. You just point your phone at the night sky and it tells you what the stars are. You can also type in (输入) the name of a planet and the programme tells you where to look for it. Katya I've just installed Tunespotter. If you hear a song you like but you don't know what it is, you can use this app. It tells you the name of the song and the singer. And if you like it, you can buy the song really easily. I've had it for a week and I've been using it a lot. Martin I've been using Crazy Faces a lot recently. It's very silly, but it's fun. You just take photos of your friends and then you can change their faces. You can make them look older or younger, fatter or thinner, and you can add beards (胡须) and glasses. I've seen lots of photos where people have put baby faces on adult bodies and they make me laugh every time! Luke 31. You may find the ThingsToDo app useful when you _____. A.have nothing to do B.have a lot of things to do C.don't want to do anything D.don't know how to do certain things 32. If you are a music lover, which app might you like? A.ThingsToDo. B.SkyWatch. C.Tunespotter. D.Crazy Faces. 33. What are the four children talking about? A.Their favourite apps. B.Their small inventions. C.Their free time activities D.Their favourite phone games. What does the underline word ”beard” mean? 头发 B. 胡须 C.牙齿 D.围巾 35.Which of the following is FALSE according to the passage? A. ThingsToDo?sends you a list of everything you've done once a week. B.Skywatch can?tell?you where to look for a star. C. You can't buy songs by installing Tunespotter. D. Crazy Faces is very silly but fun. (C) When you travel (旅游) in Hong Kong, you must be careful of the traffic rules, because the traffic keeps to the left and it's different from that of the interior (内地) of China. Before crossing the street, you must look to the right and then to the left. If the traffic lights are red, the traffic must stop, and people can go across the zebra line. If the traffic lights turn green, the traffic can go, and people mustn't cross the road. In the morning and in the evening, when people go to or come from work, the streets are very busy. The traffic is the most dangerous. When you go somewhere by bus in Hong Kong, you have to be careful, too. Always remember the traffic keeps to the left. In Hong Kong, there are a lot of big buses with two floors. You can sit on the second floor. From there you can watch the city very well. 36. In Hong Kong the traffic moves _____. A.on the right B.on the left C.in the middle D.in the park 37. When you cross the street, you must look to _____ first. A.the front B.the right C.the left D.B and C 38. If the traffic lights are red, _____. A.people must stop B.people and the traffic must stop C.the traffic must stop D.the traffic and the people must wait 39. It is _____ to cross the streets in the morning and in the evening. A.dangerous B.interesting C.easy D.safe 40. You can see the city very well on the _____ floor of the bus. A.first B.second C.third D.fourth (D) The elephant was lying heavily on its side, fast asleep. A few dogs started barking at it. The elephant woke up in a terrible anger and all the dogs ran back to the village for safety. That didn't stop the elephant. It destroyed a few houses and hurt several people. The villagers were frightened and angry. Then someone suggested calling Parbati, the elephant princess, for help. Parbati's father was an elephant tamer (训象师). He taught Parbati to ride an elephant before she could even walk. He taught her how to understand elephant's languages. He also taught her the dangerous art of catching wild elephants. Parbati doesn't catch elephant just for fun. "My work," she says, "is to protect man from the elephants, and to keep the elephant safe from man." And this is exactly what she has done for many years. However, the Indian elephant is angry for many years—hunters attack it and its home in the forest is reduced to small pieces of land. It is now fighting back. Whenever wild elephants enter a tea garden or a village, Parbati is called to guide the animals back to the jungle (丛林) before they can kill. _____39_____ A good elephant tamer will spend hours a day singing love songs to a baby elephant. "Finally they grow to love their tamers and never forget them. They are also more faithful than humans," she said, as she climbed up one of her elephants and sat on the huge, happy animal. An elephant princess indeed! 41. How did the villagers feel in the first paragraph? A.Scared and angry. B.Frightened but excited. C.Happy and patient. D.Excited but curious. 42. What did Parbati's father NOT teach Parbati? A.How to ride an elephant. B.How to walk an elephant. C.How to understand elephant's languages. D.How to catch wild elephants. 43. Which is suitable as the first sentence in the last paragraph? A.Being an elephant tamer also needs love. B.Sometimes an elephant tamer is a dangerous job. C.Many people don't understand an elephant tamer's job. D.People in villages love Parbati because she can drive away elephants. 44. Which sentence is WRONG? A.Parbati and her father do a similar job. B.People call Parbati the elephant princess. C.Parbati helps people catch elephants just for fun. D.The Indian elephant's home in the forest is reduced to small pieces of land. 45. What is the best title of this passage? A similar job B.Parbati and the elephants An elephant D. An elephant princess 第二节 阅读填空(共5小题;每小题1分,满分5分) 阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The world is an interesting place. Different people like different things. Some people like loud music. Other people don't. _____46_____ Many people like sports, but they do not all like the same sports. In some countries, cricket (板球运动) is a very popular sport. In others it is not popular at all. No one plays it or watches it on TV. However, most people like cocker. The World Cup is very popular. _____47_____ Different people like different foods. Some people do not like meat. _____48_____ Some people do not like potatoes or bread. They prefer rice. _____49_____ Most people have their favorite colors. Some people like bright colors. Others prefer pale colors. Many people like traveling. Different people like different places. Some people like to go to the country. They like the fresh air. Some people like to go to the cities. Because they like shopping. _____50_____ What do you like? Have you got an idea? A.They like soft music. B.Not everyone likes the same color. C.Millions of people watch the game on TV. D.They eat fruit and vegetables most of the time. E.Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches. 四、写作(共三节;满分35分) 第一节 单词拼写(共6小题;每小题1分,满分6分) 根据下列句子及所给单词的首字母写出所缺单词。在填写答卷时,要求写出完整单词。(每空限填一词) 51. —I am c______ too many things to spare a hand. Hold the door open for me, please. —With pleasure. 52. Be quiet! Bob with his classmates is p______ for the English test. 53. Look! My brother is set off the f_______ now. 54. Van Gogh was p______ the most well-known painter in the world. 55. When night falls, stars a______ in the sky. 56. The writer of the article seems to be a______ the government. 第二节 完成句子(共7小题;每小题2分,满分14分) 根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词) 57. 看完 Never Say Die, Amy 感叹这部电影多么有趣啊,她会这么说: ________ ______ Never Say Die is! 58. 你能好好照顾一下我的宠物吗? Could you ______ ______ ______ ______ my pets? 59. 不要把这些瓶子和纸扔掉,它们还能再次使用。 Don't ______ ______ these bottles and paper. They can be used again. 60. 作为一名初三学生,我别无选择只能对自己在学业上严格要求。 As a Grade 9 student, I have no choice but ______ ______ ______ ______myself in schoolwork. 61. 他因导演了这个微电影而著名。 He ______ ______ ______ ______this micro film. 62. 我们盼望着很快收到你的来信。 We are ______ ______ ______ ______ ______ you soon. 63. 有足够的书给每一位学生阅读。There are ______ ______ for each student to read. 第三节 书面表达(共1题;满分15分) 你是英语校报编辑李华。校报收到初一新生Ben的来信,他提出了所面临的两个问题。 请你根据以下提示写一封回信,说明Ben的问题,提出你的建议并陈述理由。 假如你是David,美国好友John来信想了解你是否喜欢做运动,请根据以下信息,给他写一封回信,介绍自己日常的爱好,并表达对他的思念之情。 写作要点: 1. 表达自己对运动的喜欢。 2. 介绍相关信息。 (1)觉得做运动有趣。 (2)擅长打排球,因为学校有排球课,但是自己不擅长打篮球,因为篮球对于自己来说太难了。 (3)喜欢在电视上看比赛。 3. 表达对好友的思念,并邀请他来中国玩。 Dear John, I'm happy to get your letter. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Hope to see you soon! Yours, David 答案: 一 1-5 BAACD 6-10 DABBB 11-15 DACAD 二 16-20 CBBAA 21-25 ACBAB 三 26-30 ACBAC 31-35 BCABC 36-40 BBCAB 41-45 ABACD 四 46-50 ACDBE 五 51. carrying 52. preparing 53.fireworks 54.probably 55.appear 56.against 六 57.How interesting 58.take;good;care;of 59. throw;away 60. to be strict with myself 61.is famous for directing 62.looking forward to hearing from 63. enough;books 七 略。 【解析】 好词: 1. exercise 锻炼,动词 2. interesting 有趣的,形容词 3. watch 看,动词 4. think 认为,动词 好短语: 1. like doing sth. 喜欢做某事 2. be good at 擅长…… 3. invite sb. to do sth. 邀请某人做某事 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-05-27
    • 下载13次
    • 1239.26KB
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5885288 [精]广东省汕头市2019年中考英语押题卷(四)(含答案)

    初中英语/中考专区/三轮冲刺

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度汕头市中考英语预测卷(四) 一、单项填空(本大题有15小题,每小题1分,共15分) 在每小题的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案,并将将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。 1. The "Chinese Dream" is _____ dream to improve people's well-being and _____ dream of harmony, peace and development. A.the; a B.a; a C.a; the D.the; the 2. —Anything new in the newspaper? —_____ hit a building and caused a big fire in a town. A.Storm B.Thunder C.Lightning D.Fog 3. Don't forget to take your bag when you _____ the bus. A.get off B.take off C.turn off D.put off 4. In summer, we often see some children _____ in the river. A.to swim B.swimming C.swim D.swam 5. —What were you doing _____ the fire happened? —I was watching TV at home. A.as B.while C.when D.since 6. When you do something wrong, you need to make _________. A.apologies B.excuses C.reasons D.answers 7. I'm tired. Let me listen to some music and _______ for a while. A.recommend B.prepare C.relax D.discover 8. He ______ knows a lot about Internet Technology because he is a computer engineer. A.quickly B.certainly C.suddenly D.badly 9.—What do you think of the two pairs of trousers? —They don't fit me well. They are _____ too long _____ too short. A.not only; but also B.both; and C.either; or D.neither; nor 10. _____ from the smoke, you should stay low to the ground while running out of a burning house. A.To keeping away B.To keep away C.Keep away D.Keeping away 11. —Do you know _____? —He's a bus driver. He's very busy every day. A.how he is B.what his job is C.when he goes home D.where he is? 12. —Could I borrow your dictionary? —Of course you _____. A.can B.can't C.could D.couldn't 13. —Lily, will you go to Jenny's birthday party this Saturday? —I'm not sure. Because I ____ . A.am not invited B.wasn't invited C.invite D.invited 14. —Do you know everybody _____ came to the party? —No, I don't know the one _____ you talk with just now. A.who; / B.whose; that C.that; which D./; whom 15. —Jim had a fall and hurt his legs on his way home yesterday. —_____. I hope he is OK now. A.Good luck B.Sorry to hear that C.Never mind D.That's OK 二、完型填空(本大题有10小题,每小题1分,共10分) 通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。 There was once a farmer who had a fine olive orchard(橄榄园). He was very hardworking, and the farm always prospered(繁荣) under his care. But he knew that his three sons ___16___ the farm work, and were eager to be rich. ___17 __ the farmer was old, and felt that his time had come to die, he called the three sons to him and said, "My sons, there is a pot of gold __18__ hidden in the olive orchard. Dig for it, if you wish it." The sons tried to get him to tell them in what part of the orchard the gold was hidden; but he would tell them ___19___ more. After the farmer was dead, the sons went to work to find the pot of ___20___; since they did not know where the hiding-place was, they ___21___ to begin in a line, at one end of the orchard, and to ____22____ until one of them should find the money. They dug until they had ___23_____ the soil from one end of the orchard to the other, round the tree-roots and between them. But no pot of gold was to be found. It seemed as if someone must have stolen it. The three sons were ___24___ to have all their work for nothing. The next olive season, the olive trees in the orchard bore more fruit than they had ever given; when it was sold, it gave the sons a whole pot of gold. And when they saw how much money had come from the orchard, they ___25__ understood what the wise father had meant when he said, "There is gold hidden in the orchard. Dig for it, if you wish it." ( )16 A. look on B. look down C. look up D. look for ( )17 A. When B. Before C. After D. So ( )18 A.?hide B. hid C. hidden D. hiding ( )19 A . something B. anything C. nothing D. everything ( )20 A. money B. gold C. olive D. farmer ( )21 A. depended B. promised C. wanted D. agreed ( )22 A.dig B.find C. look D. bury ( )23 A. turned to B. turned up C. turned on D. turn off ( )24 A. happy B. disappointed C. interesting D. serious ( )25 A. quickly B. luckily C. suddenly D.usually 三、阅读理解(本大题有15小题,每小题2分,共30分) 阅读下面短文,并做每篇短文后的题目。从每小题所给的四个选项中,选出回答所提问题或完成所给句子的最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。 (A) All these clubs are for ____________. school students from any village B. old people from any village school students in Masonic Village D. old people in Masonic Village Members of the Art Club can NOT ______________. draw pictures B. teach others to draw show their drawing D. sell their drawings _____________ is the cheapest(最便宜) to join per year. Tai Chi Club B. Computer Club Art Club and Computer Club D. Art Club and Tai Chi Club The Masonic villager Tony is good at playing Tai Chi and his wife likes drawing. They want to join the clubs. They should pay ___________. $47 B. $57 C. $80 D. 67 According to the passage, which of the following is TRUE? Members of the Computer Club should pay $1.2 per week if they want to go to the Computer Room on weekends. Members of Tai Chi Club can go to play Tai Chi in the Irem Club House at 8:00 p.m. after dinner. Members of the Art Club should buy drawing tools by themselves.(他们自己) Two clubs are open on Wednesdays. (B) Scientists have learned a lot about the kinds of food people need.They say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: green and yellow vegetables of all kinds;citrus(柑橘) fruit and tomatoes;potatoes and other fruit and vegetables;meat of all kinds, fish and eggs;food made from milk;bread or cereal(谷类), rice is also in this kind of food;butter or something like butter. People in different countries and different places of the world eat different kinds of things. Food is cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of a day. In some places people eat once or twice a day; in other countries people eat three or four times a day. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn't matter whether food is eaten raw(生的) or cooked, canned(罐装的) or frozen. It doesn't matter if a person eats dinner at four o'clock in the afternoon or at eleven o'clock at night. The important thing is what you eat every day. There is a large number of people on the earth. There are two problems in feeding them. The first is to find some ways to make enough food so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food so they can grow to be strong and healthy. (  )31.According to the scientists, which of the following groups of food is the healthiest for your lunch? A. Oranges, bananas, fish and tomatoes. B. Chicken, apples, cereal and cabbage. C. Beef, pork, fish and milk. D. Potatoes, carrots, rice and bread. (  ) 32.It is important for people to eat ________. A .different kinds of food every day B. dinner at eleven o'clock C. cooked food all the time D. three times a day (  ) 33.People in different countries and different places of the world ________. A. have the right kinds of food to eat B. cook their food in the same way C. eat food in different ways D. have their meals at the same time (  ) 34.Which of the following is NOT true? A. People in some places don't have enough food to eat. B. There are too many people in the world. C. The scientists are trying to make people grow to be strong and healthy. D. One of the problems is that no one is hungry. (  ) 35.If there is paragraph 4,what do you think is going to be talked about? A. When people eat their lunch. B. How to cook food in different ways. C. What to do with the two problems. D. Why people eat different kinds of food. (C) 配对阅读:左栏是五个人的需求,右栏是七个地方的介绍,请为每个人选择最想去的一个地方。 36. Zhang Tao is a movie fan. He is going to see a new 3D movie with his sister this Saturday. 37. Mr. Smith and Mrs. Smith are taking a trip in the Chimelong Ocean Kingdom. They are tired and want to find a room with beautiful views to have a good rest. 38. Paul has just played basketball for an hour. Now he is hungry and he would like to have some Chinese food. 39. Kitty is a lovely girl. She likes different kinds of animals. And her favorite animal is the panda. She wants to go to the zoo to watch pandas. 40. After a week’s study, John is tired and wants to do something to relax. He likes reading and he wants to borrow some books. Hengqin Bay Hotel is a marvelous(神奇的) place for you to enjoy the beautiful views of Hengqin Bay. You can’t miss it. Tel: 400-833-0083. We have lots of new books for you this year in Shantou City Library. We are sure you will love here if you love reading. Opening time: 8:00--18:00. This weekend, a new 3D movie will be on at Hengdian Film City in Suning Mall. Students will have special discounts. Each ticket for a student costs only 20 yuan. Do you want your kids to have a happy dinner? Here in Penguin Hotel you can enjoy a funny penguin-dancing show. Let’s go an enjoy it. Do you like western food? Do you like Japanese food? Would you like to try the food from different countries at a time? Welcome to our Amazon Jungle Restaurant. There are more than 600 kinds of animals in the Chimelong Wildlife Zoo. This weekend we will have one of the most wonderful panda shows. Don’t miss it. G. Firework Chinese Restaurant is a paradise(天堂) for Chinese food. You can enjoy much traditional Chinese food here and get to know more about Chinese food. 四、看图、短文填空(本大题有10小题,每小题1.5分,共15分) 阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空格只能写一个形式正确、意义相符的单词。请把单词写在答题卡相应题目的答案位置上。 Just as a famous saying goes, “Reading is to success what water is to fish.” (41) is very important for all humans. It can open many doors and can lead you into a road to success. It’s quite clear that every (42) person has a good habit of reading. This is because reading is an important way to get the information (43) _______ to understand something. For example, a good doctor has to know the latest development in medicine by reading. Then, how can you develop an interest in reading? There is only one way. Let me explain this to you. (44) ______ you want to learn how to ride a bike, you have to get on the bike as many times as possible until you can ride skillfully (熟练地). It works the same way with reading. If you want to improve your reading, try to read as (45) ______as you can. When you finish reading your first book, take (46) ______book and do the same. If you are going out, take a magazine, a book, an article or something (47) ______to read. When you are reading, try to understand what message the (48) _____ is giving to you. So, parents should help to get their children to read as (49) _______ as possible. Studies have shown that reading to your unborn child is very good. In this way, your child will like reading (later. Reading is always 50) ______wonderful time. Good books are good friends. 41. 42. 43. 44. 45._____________ 46. 47. 48. 49. 50.____________ 五、读写综合(本大题分为A、B两部分,共20分) A 信息归纳(共5小题,每小题1分,共5分) 请阅读一篇短文,根据所提供的信息,完成下面的表格。 What will happen in 100 years? What will the changes be? Can you imagine? The population is growing faster. There will be more people in the world and they will live longer than people now. Maybe some of the rich can live on the moon. Hand-held computers will be much smaller and more useful and there will be at least one in every home. The Internet speed will be much faster. People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much easier and cheaper. There will also be changes in our food. No one will eat meat every day, they will eat more fruit and vegetables instead. Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work can be done by robots. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem. Information Card How is the population growing in the future? _____51_____ The place which some rich people perhaps live in the future _____52_____ The number of hand-held computers every home will have _____53_____ The food that people eat more in the future _____54_____ Who will do dangerous and hard work in the future? _____55_____ 二、书面表达(共1小题;共15分) 英语课上,老师要求同学们以“Changes in My Hometown”为题,写一篇英语文章。请根据以下提示,完成老师布置的任务。 提示问题: 1. Are there any changes in your hometown? 2. Are there many cars?in the past? 3. What do you think of the changes? 要求: 1. 语句通顺、语意连贯、语法正确; 2. 包含所给提示,并可适当发挥; 3. 50词左右(标题已给出,不计入总词数)。 Changes in My Hometown ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 答案: 一、单项填空 1-5 BCACC 6-10 ACBCB 11-15 BABAB 二、完形填空 16-20 BACCB 21-25 DABBC 三、阅读理解 26-30 DBBBD 31-35 BACDC 36-40 CADCB 四、短文填空 41. Reading 42.successful 43. required 44.If 45. much 46.another 47.else 48. writer 49.early 50.a 五、读写综合 A) 信息归纳 51. Faster 52. On the moon 53. At least one 54. Fruit and vegetables 55.Robots B) 书面表达 With the rapid development of the society,many things around our life are changed. Personally speaking, my hometown has changed a lot. When I was a child, there was only one black and white TV set in our village. And I don't know what's computer. I often went to school on foot. What's more, in summer, we had to use hand-made fans to make our temperature down. If I wanted to connect with the distant friends or relatives, the most convenient way is writing letters. However, nowadays, there are four color televisons in my home and most people have their own computers. And now cars are seen everywhere. In addition, most houses have air-conditioners, which can cool the whole house quickly. With the development of mobile l phone, people can chat on QQ or Wechat. As time passes, my hometown has change a lot thanks to the social development. I believe there will be much more changes in the future. Welcome to Our Clubs in Masonic Village For old Masonic Villagers only Call us at 256-9652 to join. Art Club for the old people to draw and show their works of art. Members(成员) can also sell their drawings. We will buy drawing tools (工具) with the money for club members. Meeting: Wednesday & Sundays from 1 p.m. in the Masonic Cultural Center Art Studio. Cost: $ 12 per year. Computer Club All the old people can join this club, whether(无论) you want to learn how to use a computer or how to use it better. The club has a computer room with fast Internet connection(网络连接) Members of the club can go there on the weekend for free. Meeting details: Tuesdays and Thursdays from 1p.m. to 3 p.m. in the Computer Room in the Masonic Cultural Center. Cost: $35 per year. Tai Chi Club for old people. Tai Chi is one kind of Chinese Kungfu. Playing Tai Chi is good for the health of old people. Meeting details: Wednesdays from 3:30 p.m. to 5:00 p.m. in the Irem Clubhouse. Cost: $ 45 per year. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-05-26
    • 下载9次
    • 1314.18KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5878837 [精]广东省汕头市2019年中考英语押题卷(五)(含答案)

    初中英语/中考专区/三轮冲刺

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度汕头市中考英语预测卷(五) 一、单项填空(本大题共15小题,每小题1分,共15分) 在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。 1. ---Why not post _______ news on the Internet so that more people can give hands to the students in poor areas? ---What _______ good suggestion you’ve given me! A. /; the B. the; a C. a; the D.the; the 2. My mother works in a ________ and she will have a _________ holiday in May Day. A. three day; shoes factory? ?? ?? ??? B. three-day; shoe factory? ? ?? ?? ? C. three day’s; shoe’s factory ?? ?? ? D. three-days; shoes’ factory 3. Though she talks ______, she has made ________ friends here. A. a little, a few? ?? ?? ?? ?B. little, few? ?? ?? ? C. little, a few? ?? ?? ?? ? D. few, a few 4. ---It’s reported that Shantou becomes _______ in China to host of the 2021 Asian Youth Games after Beijing, Guangzhou, and Nanjing. ---We are all _______ of Shantou. A.four; thankful B. four; proud C. the fourth; thankful D. the fourth; proud 5. It’s spring now. The students ________ trees these weeks.  A. plant? ?? ?? B. are planting? ?? ?? ?? ?C. will plant? ?? ??? D. planted 6. The fire was finally ______ after the building had ______ for two hours. A. put off; caught fire B. put away; been on fire C. put out; caught fire D. put out; been on fire 7. ---According to a new survey from Banfield Pet Hospital, having pets helps the pet owner manage their time better. --- I can’t agree more. Pets also help them learn to _______ others in their daily life. A. look for B. look after C. look into D. look up 8. ?____ of the land in my hometown ____ covered with trees and grass. A. Two-fifths ; is B. Two-fifth ; are C. Two-fifth ; is D. Two-fifths ; are 9. --- Have you seen the news recently? The person who left trash around the subway _______ by the police. ---Subways are public spaces, so he got what he deserved. A. caught B. will catch C. was caught D. will be caught 10. The window which hasn't been cleaned for at least 3 weeks requires_______. Who'd like to take the job? A. to clean B. cleaning C. cleaned D. being cleaned 11. ?Our school covers an area of 400 mu, which is _______ as yours. A. twice as big B. twice bigger C. twice the size D. twice the big 12. ?I don't agree with you two . I prefer ____ a new car rather than ____ it. A. to buy ; to repair B. buy ; repair C. buy ; to repair D. to buy ; repair 13. ---As we all know, food that is not stored in the fridge will go bad _______. ---That’s true. It is very harmful to our health to eat the food _______ has gone bad. A. quick; who B. quicker; which C. quickly; who D. more quickly; that 14. ---Excuse me, can I interview Mr. Miller this afternoon? ????---A moment, please. Let me check_______. A. if Mr. Miller will be free B. when will Mr. Miller have time C. if Mr. Miller had an appointment D. when does Mr. Miller come back 15. ?---Thank you for taking me around your school, Mr Smith. ????---________ A. No problem. B. Never mind. C. Of course not. D.My pleasure 二、完形填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分) 通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。 China's latest hot drama,?All is Well, was regarded as “a mirror of modern society”.?It spreads positive energy to the viewers and helps people 16 of pains coming from original(原始的) families. With the popularity of the play, Alzheimer’s disease(阿尔兹海默症), which is 17 by the main character—Su Daqiang in the play, becomes one of the hottest topics. In fact , there are a great many of true stories in our life. According to a recent report, an 84-year-old woman with Alzheimer's 18 came to a kindergarten(幼儿园) to pick up her daughter. 19 the fact was that her daughter had been away from the school for 30 years. Walking with the help of a stick, the woman took a bus to the kindergarten. She could only tell the guard at the gate of the school that she had come to pick up her 20 , who was called Bai. However, the guard couldn't find the daughter's 21 on the school's list of students and called the police. With the help of the police, the woman's daughter was found finally. When the daughter arrived at the kindergarten to 22 her mother, she asked her mother why she was there." I came to pick 23 up,” the mother smiled at her daughter. Many net users were moved by the 24 story. As the ending of the play All is Well suggests, parents’ love is instinctual (本能的) and they are always the people who care about you the 25 in the world. 16. A. bring out B. go out C. get out D. come out 17. A. worried B. experienced C. happened D. collected 18. A. film B. paper C. disease D. sorrow 19. A. Because B. So C. Although D. But 20. A. friend B. sister C. mother D. daughter 21. A. age B. address C. name D. email 22. A. put up B. set up C. look up D. pick up 23. A. her B. you C. me D. them 24. A. exciting B. surprising C. touching D. boring 25. A. least B. fewest C. best D. most 三、阅读理解 (本大题有15小题,每小题2分,共30分) 阅读A、B两篇短文,从每小题所给的四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案,将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。 A The Zhongshan Charity Parade(游行) This yearly parade will be held on the Lantern Festival. It is the 32nd charity parade in Zhongshan. Thirty-two years ago, the year of 1988, the first parade started. From then on, we hold the Zhongshan Charity Parade every year. We have raised lots of money to help poor people and improve the living conditions of our city. Now it is a symbol of love in Zhongshan, attracting millions of people both home and abroad to take part in it every year. Date: Tuesday, February 19, 2019 * Time: 9:00 a.m. * Place: Xingzhong Avenue * Starting place: Xingzhong Stadium * Activities along the main street: Folk custom performances Lion dancing Wushu performances Kylin dancing * Organization(组织): the Red Cross Society of Zhongshan * Tel:0760-23320399, 23320369 * Reminder: Xingzhong Avenue will be closed for motors from 8: 00 a.m. till the end of the parade. * The Route: See more information about the parade, please click here http://wwwzshszcn. (?http:?/??/?wwwzshszcn.?) Anyone who wants to donate money or materials, please contact us. The account number of ICBC is 2011002519200108123. Our address is No 9. Yuelai South Road Zhongshan City. Thank you for your kindness and love. 26. The Zhongshan Charity Parade is held______. A. once a month B. twice a month C. once a year D. twice a year 27. The purpose of this parade is _______. A. to watch different performances B. to have fun getting together C. to help poor people and improve the living conditions of our city D. to raise money for the Red Cross Society of Zhongshan 28. If you want to donate some money, you can ______. A. call 23320399 or 23320369 B. go to Xingzhong Stadium C. perform in the parade D. take part in the charity parade 29. Which of the following is TRUE according to the passage? A. The parade starts at 8: 00 a.m. on Feburary 19, 2019. B. Xingzhong Avenue will be closed for people on the Lantern Festival. C. The parade will go straight to the Hall of NPC. D. You will watch many wonderful performances along Xingzhong Avenue. 30. This passage is probably taken from ______. A. a story book B. a guide book C. a magazine D. a website B In English, when someone is very angry we say this person "sees red", just as a bull goes wild after seeing a red cloth. Now it turns out that "seeing red" is not just an expression for any people, but also a scientific fact. Researchers at North Dakota State University in the US found that there is a connection between the color red and anger. Angry people really do "see red" where others don't. And a preference for red over blue may even suggest a more hostile personality. The study includes a number of experiments. In the first, researchers asked a group of people which color they preferred, red or blue. Participants (参加者) then did personality tests. Results showed that those who chose red tended to be more hostile. During a second test, participants looked at faded images that could be regarded either red or blue. Those who saw red scored 25 percent higher on hostility in the personality test. "Hostile people have hostile thoughts; hostile thoughts are connected with the color red, and therefore hostile people see this color more frequently." the researchers told The Independent. Finally, the participants were told about imaginary situations in which they could take different actions. Results showed that in these situations, red-preferring people were more likely to show that they would harm another person than those who preferred blue. "An important message from this research is that color can send psychological (心理的) meaning," the researchers said. Where does this connection between the color red and anger come from? Scientists said it might be a matter of evolution (进化). In ancient times, poisonous plants and insects could cause wounds and bleeding. So it may have become instinctive (本能的) for people to link color red with danger and threats. 31. "Seeing red" is not just an expression for angry people, but also a _____. A.legend story B.funny joke C.scientific fact D.useful suggestion 32. The underlined word "hostile" in the second paragraph means _____. A.unfriendly B.popular C.upset D.cheerful 33. During a second test, those who saw red scored 25 percent _____ on hostility in the personality test. A.lower B.higher C.more D.less 34. In the final test, the participants were told about _____ in which they could take different actions. A.faded images B.the true information C.the same experience D.imaginary situations 35. Which of the following is NOT true about the study? A.Participants did personality tests in the study. B.Participants took three tests in the study. C.Participants were tested on seven different colors. D.Blue-preferring people were less likely to harm others. C 36. Annie is a both lively and creative German girl who is good at the language arts, and in her spare time she likes to write short stories. Drawing is also one of her favorites. Annie, a graduate from a famous university, is thinking of looking for a job which can further develop her skills.37. David studies in a senior high school. Not wanting to spend much time on the way to school every day, he is now looking forward to renting a room near his school. He also hopes to have a roommate to share the cost together.38. Susan is a caring old English woman and English is the only language she can speak. As an experienced grandmother who has brought up some grandchildren, it's her best choice to look after children now. But Susan doesn't want to work full-time, she can only spare several hours every day.39. John studied hotel management when he was at school. After graduation, he once worked in a 4-star hotel as a telephonist for 2 years. Now he feels the need to improve himself by having a better job.40. May is a good-natured girl. Hard-working, patient and warm-hearted—that is what she is like in our eyes. Because of all her efforts, she was once the best waitress for her best service in her restaurant. A.Restaurant, Supervisor, Waiting StaffThe ideal candidates must have relevant experiences gained in a high quality hotel. Please call Personnel on 071–722–7722.B.USE YOUR LANGUAGE AND EARN£450—£1200 P.WWe are one of the largest business publishers in Europe and have limited positions for intelligent young people in our London advertisement sales office. Enquiries from German, Spanish and Eastern European speakers especially welcome.C.BABYSITTER WANTEDFor a 9 month old Artistic/ Prof household Notting Hill, 3 days per week German/ French 071-221-7572.D.ROOMMATE WANTEDOwn room near campus. Available December 1st. Rent $80 per month until March 1st. $129 thereafter. Call Luke for details. 800–7829.E.HELP WANTEDIf you are available a few hours during the day, some evenings and occasional weekends to care for 2 school–age children, please call Mary Smith 800–1111.F.SECONDHAND BOOK WANTEDIf you don't need your book any more, you could call us and we will donate them to the poor children who need them badly.G.WAITRESS WANTEDThe biggest and busiest restaurant in London is seeking for new blood. If you have serving experience in a restaurant and are looking for a change, then come and try! Interview day is on Friday, 6th May, from 12 noon to 7 p.m. 四、短文填空(本大题共10小题,每小题1.5分,共15分。) 请用适当的词完成下面这篇短文,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。 I get up at 7:30 and get dressed for school. My school has a uniform: black trousers and shoes, a white shirt and a black and gold tie. The girls wear the same, or they can wear a black skirt. We also have a black sweatshirt or we can wear a black jacket. Not all British students must wear ________, but it's a rule in our school. I don't live far from the school, ________ I walk there with my friends, Brian and Gemma. Lots of students catch the school bus or their parents ________ them to school. On Mondays we all start the day with Assembly (集合) in the school hall at 8:50. The headmaster talks to us and gives us information about ________events for the whole week. This year I've got nine ________. We all study English, Maths and Science, and then we choose others. My favorites are IT and Art Design. Brian likes Spanish and Japanese. Gemma is brilliant at Maths, so she goes to ________ Advanced Maths class. We have 20 minutes for ________ in the morning and an hour for lunch. Some students bring sandwiches to school for lunch, but my friends and I always eat in the ________ room where you can get a hot meal every day. Lessons end at 4 o'clock, but on Mondays and Wednesdays I stay at school until 5 o'clock. I go to the Photography Club and the Athletics Club. There are lots of ________ and activities at our school. Brian belongs to the Film Club and Gemma plays in the school band. At the end of the day I always ________ two hours on homework, sometimes three hours. We get lots of homework now, for we've got our final exams in June. After all, every one of us hopes to achieve a satisfying academic performance at school. 五、读写综合(本大题分为A、B两部分,共20分) A. 信息归纳(本题共5小题,每小题1分,共5分) 请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡,把答案写在答题卡指定的位置上。 "What Would You Do?" is a TV program. The program which is hosted by the news reporter John Quinounes who is popular with many people. It tests what people will do when they see someone is in trouble so as to remind us to stand up for the people in need. Here is last week's program. In a cake shop, two actors acted as a blind woman named Pamela and a man clerk who looked down upon the blind woman. Hidden cameras were recording what was happening. The blind woman came into the shop and bought a box of twelve cakes. The clerk treated the woman badly at first. Then he cheated (欺骗) her when he gave her the change. He only gave her 6 dollars instead of 34 dollars. Would someone be brave enough to stand up for the blind woman? Yes! A customer the cake shop stopped the clerk from cheating the blind woman and treating her badly. And other customers joined in soon. John appeared in the end and interviewed the first customer who helped Pamela out. She said it was necessary to give a hand to the people in need. "A psychology (心理学) professor once said," she said, "It's difficult to take the first step to stand up. It needs courage." Information card The name of the TV program _____51_____ The purpose (目的) of the TV program _____52_____ The place the blind woman was in _____53_____ The person who treated the blind woman badly _____54_____ Something we need to stand up for the people in need _____55_____ 答案: 一 单项选择 1. B 2. B 3. C 4. D 5. B 6. D 7. B 8. A 9. C 10. A 11. A 12. D 13. D 14. D 15. D 二 完型填空 16. C 17. B 18. C 19. D 20. D 21. C 22. D 23. B 24. C 25. D 三 阅读理解 26-30 CCADD 31-35 CABDC 36-40 BDEAG 四 短文填空 41. uniforms 42. so 43. drive 44. school 45. subjects 46. an 47. break 48. dining 49. clubs 50. spend 五 信息归纳 51. What Would You Do? 52. So as to remind us to stand up for the people in need 53. A cake shop 54. The man clerk 55. Courage 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)

    • 2019-05-25
    • 下载13次
    • 2096.5KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5797099 [精]广东省汕头市2019年中考英语押题卷(三)(含答案)

    初中英语/中考专区/三轮冲刺

    中小学教育资源及组卷应用平台 汕头市2018-2019学年度中考英语押题卷(三) 一、单项选择(共15小题;共15分) 1. —What do you think of _____ film Harry Potter? —It is _____ excellent film. A.a; an B.the; an C.a; the D.the; a 2. For teenagers, it's more important to _____ their interest in studies than to get good grades. A.develop B.mention C.collect D.discuss 3. My English teacher helps to _____ the best in me. A.bring up B.bring out C.bring down D.bring to 4. The sportsman suddenly _____ down while he was running the 1,500-meter race. A.would fall B.fell C.was falling D.had fallen 5. —Can you tell me how to learn English well? —Yes. I think if you know more words, you _____ it easier to read and communicate. A.will find B.find C.are finding 6. —People, especially the young, _____ by their friends. —That's true. Friends play an important part in everyone's life. A.easily influences B.easily influenced C.are easily influenced D.were easily influenced 7. —Dad, why should I stop _____ computer games? —For your health, my boy, I'm afraid you _____. A.to play; must B.playing; have to C.to play; can D.playing; may 8. —It's hard to decide _____ during the 10-day-long vacation. —Canada would be a good choice. A.what to do B.where to go C.how to spend D.how to do 9. According to a recent survey, Google Play is one of _____ apps in the world. A.popular B.more popular C.most popular D.the most popular 10. —Can you open a gift _____ after you receive it In England? —Yes. We don't have to wait. A.mainly B.immediately C.nearly D.loudly 11. It's been raining badly for ten days. _____ awful weather! A.How B.How an C.What D.What an 12. —Excuse me, I wonder _____ in the neighborhood. —Yes, there is a 7-Eleven on Center Street. A.where we can find a supermarket B.if there is a supermarket C.how we can get to a supermarket D.where is a supermarket 13. Little Tom is crying for missing the competition _____ is held every two years. A.who B.which C.what D.how 14. We're discussing why _____ for our health. A.are fast food bad B.fast foods are bad C.fast food is bad D.is fast food bad 15. Can you find _____ in the picture? A.a thing different B.different a thing C.different something D.something different 二、完形填空(共1小题;共10分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 It was evening. Two travellers were riding their horses through the fields. Suddenly they found they had lost their way. They began _____16_____ a house to stay in. They also tried to find a person to show them the _____17_____ way the next morning. They saw a farm house at last. When they came into the house, they found a farmer and his wife were having supper. The farmer asked them to sit down and eat together with them. As they were very hungry, they did so _____18_____. While eating, the farmer watched the plate without saying a word. This made the travellers feel _____19_____frightened. They thought he was _____20_____ because he had not asked them to come. After supper the farmer's wife asked them to go upstairs (上楼) to sleep. They were so tired that they didn't take off their clothes and went to bed. But the younger one was too frightened to sleep. He heard the farmer and his wife talking in the room below. At first he could not hear _____21_____. But then he clearly _____22_____ the man say, "Must we kill them _____23_____?" The woman answered, "Yes, of course." A moment later he again heard a man coming up into the room. He quickly went into the washroom. The door slowly opened and the farmer came in with a light in one hand and a long knife in _____24_____. He went to the meat hanging (挂) on the wall, cut off a piece, and returned _____25_____ as possible. The next morning when they came down for breakfast, they found on the table some meat and chicken. Everything was clear. 16. A.to look at B.to look for C.to look up D.to look after 17. A.right B.left C.wrong D.same 18. A.pleased B.a pleasure C.with pleasure D.with a pleasure 19. A.few B.a few C.little D.a little 20. A.happy B.unhappy C.polite D.surprised 21. A.anything B.nothing C.something D.everything 22. A.listened B.heard C.hear D.listen to 三、阅读理解-阅读选择(共3小题;共28分) 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 A Click(点击) and shop Do you always go shopping at the supermarket and often forget to buy something? If you do forget something, we believe you never want to go back for it. With Webshop, our new Internet shopping service, you won't have to. Also avoid standing so long to pay for what you get. Start shopping online now! Eat what you like Do you usually want to avoid eating any spicy (辛辣的) food? Do you always regret drinking too many fuzzy (起泡的) drinks? Well, now it's time for you to hold a chance to change the things.You'd better try taking our Gasgo and begin to feel the difference! 24 hours to success Do you regret not working harder at school? Do you want to improve your languages? With Polyglot's system (系统), you can learn to speak any language in 24 hours! Try following our system and see how different it is from the rest. Why not make an early start in a class today? You're never too old to surf (冲浪) Do you want to surf the Internet but think you're too old to start learning new skills? If so, why not take a course at Compu Wiz? We promise to make you master a computer whatever your age is. Don't forget to call us before July 1st at 2819-0818, and get a 50% discount (折扣). 26. With Webshop, you _____. A.often forget to buy what you need B.have to stand to pay for the things C.can buy everything you need easily D.can't go back to buy what you forget 27. If you don't like to eat anything spicy or drink anything fizzy, you may try ____ to see how different it is. A.Polyglot B.Gasgo C.Webshop D.Compu Wiz 28. Try to _____ and you will learn any language in a very short time. A.click on the Webshop B.take the Gasgo C.follow Polyglot's system D.call at 2819-0818 29. You can save 50% of your money if you _____ before July 1st. A.do shopping with Webshop B.hold a chance to try Gasgo C.start early with Polyglot's system D.learn to surf the Internet at Compu Wiz 30. According to the passage, one can _____. A.take a surfing course at Webshop in a class B.possibly learn to speak English in 24 hours C.try taking Gasgo food or drinks when he is old D.do shopping online without paying for his things B Sometimes, even the best friends have fights. They disagree with each other and begin to argue. Sometimes, they even stop talking to each other. What can be done to help the two friends make up? Finding a good friend who knows both of them very well to be a peacemaker is a good way. Maybe one day you will be a peacemaker for your good friends. Here are some useful communication strategies for you to use. ● State your feelings clearly but don't criticize them. Begin with "I feel" instead of You always..." ● Don't stop or finish the other person's sentences. ● Listen carefully to what the other person is saying. Try to see the other person's side of the disagreement. ● Look the other person in the eyes when you are talking. ● Ask questions to make sure that you understand them. ● Repeat the other person's ideas as you understand them. ●Never put anyone down. Saying things like "You're stupid" makes communication difficult. Try to find a solution that makes the two friends happy. Never decide who is right and who is wrong. Instead, help them to find their own "win-win" solution. A "win-win" solution allows each of them to feel good. In this way, their friendship can be continued. 31. Who can be a good peacemaker to stop fights between two friends? A.One of their parents. B.One of their friends. C.One of their teachers. D.One of their sisters or brothers. 32. Which of the following is the suitable language for a peacemaker? A."I think..." B."You always..." C."You are stupid." D."You are right." 33. How should the peacemaker behave when talking with the two friends? A.Stop the other person's sentences in time. B.Repeat his own ideas to make himself understand. C.Listen to the other person carefully and ask some questions. D.Don't look at the other when you are talking. 34. What does the phrase "put anyone down" mean in the article? A.令人失望 B.不理睬人 C.把人放下 D.羞辱人 35. How do you understand a "win-win" solution? A.It is a way that helps make new friends. B.It is a way that makes both people pleased. C.It is a way that tells who is right and who is wrong. D.It is a way to understand a person. C It's the end of class. When the bell rings, students of Luohu Foreign Languages School in Shenzhen quickly take out their cell phones. They want to log on to their micro blogs to check the interesting things that have happened in the last hour. Since last year, the trend (潮流) of micro blogging has swept the country. Recent surveys shows that most students in middle schools have a micro blog and some even update their blogs over five times per day. "We learn many fresh and interesting things on micro blogs and they have become popular topics in class," said Andy Liang, 14. "If you do not know about them, you are out of the loop." It is also a great place for students to let out stress. "My parents always ask me to study hard, and encourage me before exams, but it really adds pressure," said Simon Zhang, 15. "When I share these feelings on my micro blog, I get many replies from friends in the same situation, which makes me feel better." But parents are worried that micro blogging could be a waste of time. Some misleading messages may even cause danger to kids, they said. Mr. Shen, a professor at the China Education Association, suggests parents not worry too much as long as kids are not crazy about micro blogging. Maybe it can become a window for parents to understand their children. "If parents can read their children's micro blogs, they'll know their thoughts, thus leading to better communication and solutions to problems," he said. He also gives some tips for kids. —Don't micro blog for more than one hour a day. —Never micro blog in class. —Try to talk face to face with people from time to time. —Be critical (批判性的). Don't trust all the messages on a micro blog. 36. Andy Liang thinks students are out of the loop if they don't know _____. A.the latest films B.the famous pop song singers C.the popular topics in class D.many flesh things on TV 37. Micro blog made Simon _____ when he shared his feelings and got replies on his micro blog. A.feel sad B.let out stress C.add stress D.make friends 38. We can know from Mr. Shen that micro blogging can _____. A.make kids crazy while logging on to it B.bring a lot of misleading messages C.become a window to understand young kids D.lead to worse communication 39. Which statement is TRUE according to the passage? A.It's good for kids to micro blog for more than one hour a day. B.Kids should trust all the messages on a micro blog because they're useful. C.The trend of micro blogging has swept the country since 5 years ago. D.Kids should try to talk face to face with people, not just micro blogging. 40.What?is?the?passage?probably?from? A.A magazine.??? B.A newspaper.? C.TV program. D.A movie 四、短文填空(每小题1.5分;共15分) 根据上下文提示,填写所缺单词,使短文意思完整。 Now people often chat(聊天)with friends by WeChat or QQ. They _____41_____ lots of emojis(表情符号). These happy, sad and laughing faces put more colour into the chats. Emojis are usually yellow faces. They can show people's _____42_____. And they _____43_____ have pictures of little animals, food and many other things. The small, easy pictures _____44_____ from Japan in the 1990s. "With the _____45_____ of emojis, people can show a quick mood(情绪)or joke in a text." Now emojis are _____46_____ around the world. Every day, many emoji _____47_____ are flying around the world through mobile phones. Young people like _____48_____ with emojis very much. Some people even translate(翻译)_____49_____ into emojis. You may know the _____50_____ English book Alice's Adventures in Wonderland. An American artist translated the book into emojis. Do you want to read it? 五、信息归纳(共1小题;共5分) 阅读短文,并根据所读内容完成表格。 Four students were invited to an interview by the local English newspaper to share their opinions on after-class activities. The following is what they said in the interview. Mary: In our school, after-class activities are very popular. Students in our school enjoy many different kinds of after-class activities, such as the English corner, swimming, playing the piano and singing. I take part in the chess club. I play with other club members after class every day. Erin: I'm a member of the music club in our school. I can learn different kinds of music instruments, including the violin, the piano, the guitar and so on. I like playing the piano best. It's very interesting. John: I take part in the poem club after class. I have learned a lot from the activities which are held by the club. I can not only improve my skills of poem writing, but also make a lot of new friends who have the same hobbies. Peter: Some teachers think after-class activities take up too much time. In their opinions, we are already under great pressure with so much homework to do. But I think it's necessary for schools to provide us with a chance to develop our other skills besides what we are taught in class. What's more, after-class activities help us relax. Information Card The number of after-class activities that are mentioned by Mary _____51_____ Erin's favorite music instrument _____52_____ The skills that John improves by taking part in after-class activities _____53_____ The disadvantage of after-class activities that some teachers think _____54_____ The reason why students are under great pressure _____55_____ 答案 第一部分 1?. B 2?. A 3?. B 4?. B 5?. A 6?. C 7?. B 8?. B 9?. D 10?. B 11?. C 12?. B 13?. B 14?. C 15?. D 第二部分 16?. B 17?. A 18?. C 19?. D 20?. B 21?. A 22?. B 23?. C 24?. B 25?. D 第三部分 26?. C 27?. B 28?. C 29?. D 30?. B 31?. B 32?. A 33?. C 34?. D 35?. B 36?. C 37?. B 38?. C 39?. D 40 . A 第四部分 41?. use 42?. feelings 43?. also 44?. came 45?. help 46?. popular 47?. pictures 48?. talking 49?. books 50?. famous 第五部分 51?. 5 52?. piano 53?. skills of poem writing 54?. After-class activities take up too much time 55?. Because they have so much homework to do 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-05-04
    • 下载14次
    • 1218.7KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5744893 [精]广东省汕头市2019年中考英语押题卷(二)(含答案)

    初中英语/中考专区/三轮冲刺

    中小学教育资源及组卷应用平台 汕头市2018-2019学年度中考英语押题卷(二) 一、单项选择(共15小题;共15分) 1. What _____ amazing news! In order to make sure that the students can have enough sleep, middle school students can get to school at 8:00 a.m. A.an B.a C./ D.the 2. —My pencil is different from _____. —But _____ is the same as mine. A.Tom, yours B.Tom, your C.Tom's, yours D.Tom's, your 3. —It is said that 44 people died in the _____ in Japan last month. —And some experts (专家) said the _____ would rise. A.earthquake; number B.accident; people C.accident; persons D.earthquake; people 4. The hit show Chinese Poetry Competition on CCTV _____ a nationwide popular program since last winter holidays. A.is becoming B.has become C.became D.becomes 5. The northern part of Harbin is developing fast. Every day, millions of cars pass the _____ Songpu Bridge. A.4,027 kilometers long B.4,027-kilometer-long C.4,027-kilometers-long D.4,027 kilometer long 6. Mr. Liu often _____ us to do more exercise. It's good for health. A.agrees B.discusses C.hates D.advises 7. When I was waiting _____ the road, the car accident happened. A.cross B.crossed C.to cross D.crossing 8. High technology was used in EURO 2016 to _____ the matches are fair enough in France. A.make up B.make sure C.come out D.come over 9. Thousands of houses _____ by the floods in Guangxi last month. A.destroy B.destroyed C.have destroyed D.were destroyed 10. —Three _____ injured students died in a hospital in east China's Jiangsu Province last year. —Sorry to hear that. But our government _____ much about the school bus safety management. A.serious; did B.bad; did C.seriously; has done D.badly; was done 11. —Have you ever been to an English corner? — You mean those clubs _____ people go to so as to practice their English? A.where B.why C.how D.which 12. The teenagers like the musician _____ different kinds of music. A.who play B.which plays C.who plays D.that play 13. —It will be May Day _____ four days. —Well, _____ the holiday, I will go to New York. A.in; at B.for; during C.for; at D.in; during 14. In our life, we don't always know _____. A.what will happen tomorrow B.who will we meet tomorrow C.if can we be successful tomorrow D.what should we do tomorrow 15.-I ‘m going to Ann’s birthday party. Bye,mom. A.Have fun B.No problem C.Best wishes. D. Take care. 二、完形填空(共1小题;共10分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 These children live in a small village in Africa. A year ago, they had to _____16_____ water from a polluted river. The river was about 3 miles away from _____17_____ village. Because they were young, they had to stop several times to _____18_____ along the way. And they were _____19_____ of being hurt by wild animals because they had to walk _____20_____ a forest to come to the river. However, with our _____21_____, their life has changed! We installed (安装) a ground-water well (地下水井) for them. Now these children don't need to walk that dangerous _____22_____. And the water from the new well is free of waterborne (水传播的) diseases, so these children won't become _____23_____ because of the water now. Thousands of people need clean, safe _____24_____ in the world. We have a lot to do and your help is so _____25_____. So please tell your friends and family about the water crisis (危机). And if possible, do more. 16. A.borrow B.buy C.carry 17. A.his B.its C.their 18. A.rest B.eat C.play 19. A.in order B.in danger C.in need 20. A.over B.through C.across 21. A.care B.trouble C.help 22. A.line B.road C.journey 23. A.ill B.tired C.fat 24. A.rain B.air C.water 25. A.different B.valuable C.expensive 三、阅读理解-阅读选择(共3小题;共28分) 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 A scientist made a talking machine. It could weigh (称量) people's weight. He wanted to try the machine, so he put the machine into the waiting room of a train station. There were always lots of people in and out. The first one to use the machine was an Indian woman. She stood on the machine, the machine thought for a few seconds to decide which language to speak. "Good morning, Madam." It said in Indian. "Your weight is 72 kilograms. That's three kilograms more. If you eat more fruit and vegetables, you will be soon all right. Please have a nice day." The second one was a Chinese girl. She stood on the machine and waited to hear her weight. "Good morning, Miss." The machine said in Chinese. "Your weight is 45 kilograms. It's all right for your age. Keep eating what you eat every day. Please have a nice day." The third one to use the machine was an American woman. She thought for a long time to stand on the machine. The machine spoke quickly in English, "Good morning. Will one of you get off?" 26.The machine in this passage could _____. A.speak all kinds of languages B.tell people what they should eat C.weigh and talk to people D.make people laugh 27.The man put his first machine _____. A.in a smoking room B.in a station C.in a train D.in a plane 28.The suitable weight for the Indian woman is _____. A.72 kg B.75 kg C.42 kg D.69 kg 29.The machine told the Chinese girl _____. A.she was too light B.she was too heavy C.it couldn't speak Chinese D.to eat what she wanted to eat 30.What can we infer about the American woman? A.She was too heavy. B.She has a twin sister. C.She was healthy. D.The machine didn't like her. When my wife left this world, I chose to travel in Antigua looking for a peaceful place to rest my old body. Not quite old and weak, I felt I wanted something more than the usual hotel room with 24-hour room service. I decided this year to try something completely new and booked myself a private holiday home in Antigua. This was the best decision I had ever made, as there was plenty to do, plenty to see and lots of lovely restaurants to visit. There was a private swimming pool, and a cool, wide yard where I ate my breakfast most mornings. Antigua has to be one of the loveliest places on earth to spend a holiday. The bright blue sea and the endless blue around the beach areas proved to be an excellent place for me to spend the long afternoons. I had to hurry to do what I wanted to do before the holiday came to an end. I managed to visit the Sugar Mill and Shirley Heights on my last two days and yet found myself wondering whether I could extend for a few more days. I rented a boat and came home after a day's sailing, refreshed, looking forward to dinner. Everything is so pleasant on these beautiful islands, swept by the trade winds and warmed by the sun for so many summer months. The food just tasted better to me, perhaps because I was having such a great holiday. There was always someone to have a drink with—that's what I liked most. What did I plan to do when I was alone in the world? Stay at home. Climb mountains. Travel in Antigua. Read some books. 32. Which of the following statements is NOT mentioned about the private holiday home the writer stayed in? A.It had a private swimming pool. B.There were lots of restaurants near it. C.The writer often had breakfast in its yard. D.It supplied delicious seafood to the writer. 33. The word "extend" in Paragraph 4 probably means "_____". A.make something last longer B.make you feel happy C.prevent from entering D.sell goods to foreign countries 34. The most important reason for the writer to travel in Antigua was _____. A.there was bright blue sea B.there was endless blue sky C.there were lots of lovely restaurants D.there were many people to drink with 35. The passage is most likely to be taken from a part of _____. A.a tour guide B.a travel diary C.a student's report D.a health report This cutting Food Box has 31 pieces, including 8 pieces of wooden food, a cutting board and two wooden knives. It lets kids cook on their own and hear real cutting sounds. The toy is for children 3 years to 6 years. It helps a lot. Here are some activities. ●Ask the child to tell the name of each food and whether it is a fruit or vegetable. ●Place the food in a row to ask the child to count the number of food. ●Ask the child to place the watermelon on the cutting board to cut it into four pieces. We care about your comments (评论). Please call us at 800-284-3948. If you buy it before May, you can save up to 50%. Dear parents, Please make sure the following, in order to prevent your children from carrying heavy school bags: ●Make sure that your child follows the timetable strictly. The latest timetable is always available on the school website www.sksbs.edu my. ●Encourage your child to use the school lockers. ●Ensure that your child carries the bag properly. Put on both bag straps, and do not carry on one shoulder only. ●Always buy light bags. 36. _____ pieces of wooden food, a cutting board and two wooden knives are in the Cutting Food Box. A.Eight B.Eleven C.Twenty-three D.Thirty-one 37. The Cutting Food Box helps kids _____. A.learn how to eat food B.learn the names of some food C.learn how to place food D.learn how to draw pictures of food 38. To avoid heavy bags, students should NOT _____. A.follow the timetable B.use school lockers C.carry their bag on one shoulder D.buy light bags 39. Parents can find the latest timetable _____. A.by calling 800-284-3948 B.on the school website C.from their classmates D.on the school notice board 40. _____ might be most interested in the information above. A.School students B.School teachers C.Young reporters D.Young parents 四、短文填空(共1小题;共15分) 阅读短文,填入适当的内容或括号内单词的适当形式。 When someone asks you to do something you do not feel like _____41_____ (do), what should you do? It's a good idea to say"no" at this time. It's better to spend more time on some useful _____42_____ (activity). However, you may worry others will think you unkind. What should you do? Here is some _____43_____ (advice) that may help you. _____44_____ is OK to make up white lies (谎). That doesn't mean you aren't honest. Instead, it may make both you and the other person comfortable. When invited to a party or some other events that you do not want to take part _____45_____, you can say, "No, but thanks for the invitation. That's very kind of you." In this way you can not only refuse kindly but also make the person who invited you feel _____46_____ (comfort). When you don't want to lie, just tell the _____47_____ (true). You may say like this, "I want to spend more time on _____48_____ (I), so I've decided to say ‘no' to these activities." In this way, people will see that you respect (尊重) them, and _____49_____ a result they'll also pay more respect to you. My last advice is to just do it. You may feel uncomfortable at _____50_____ (one), but this is not the reason for saying "no". Never make anything more complicated (复杂的) than it is. 五、信息归纳(共1小题;共5分) 阅读短文,并根据所读内容完成表格。 Food is important for our body. Everyone needs to eat well if he or she wants to have a strong body. There are many kinds of healthy food. You can have more bananas, apples, oranges, tomatoes and cabbages because fruit and vegetables are good for you. Remember there is a saying, "An apple a day keeps the doctor away." But don't eat too much junk food. It's bad for their health .Their parents don't want them to eat too much junk food. Although they know it's not a good habit, they still eat this kind of food. Some of them eat it every day. Some eat it only once or twice a week. Sports can also keep you healthy, besides healthy food the body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing ball games are all exercise. If you want to be healthy, please eat healthy food and do sports. Information Card The thing that is important for our body _____51_____ The food that is good for health _____52_____ The bad habit children know but they still have _____53_____ The thing that can also keep the body strong besides healthy food _____54_____ The number of the kinds of exercises mentioned (提及) in the passage _____55_____ 书面表达(共1题,共15分) 今年的3月25日是第24个“全国中小学生安全教育日”。汕头市着力于“普及安全健康知识”的公益平台,近年来安全健康教育网在全国各地的中小学,你参加了学校“安全”为主题的英语演讲比赛,请根据以下要点提示写一篇演讲稿。 注意: 内容必须包括所给的全部要点,可适当发挥; 表达清楚,语句通顺,意思连贯,书写规范; 词数80词左右。文章开头已给出,不计入总词数。 How to keep safe? As teenagers we should always keep safety in mind. But how can we keep safe? Here are some of my suggestions. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 答案 第一部分 1?. C 2?. C 3?. A 4?. B 5?. B 6?. D 7?. C 8?. B 9?. D 10?. C 11?. D 12?. C 13?. D 14?. A 15?. A 第二部分 16?. C 17?. C 18?. A 19?. B 20?. B 21?. C 22?. C 23?. A 24?. C 25?. B 第三部分 26?. C 27?. B 28?. D 29?. D 30?. A 31 . C 32?. D 33?. A 34?. D 35?. B 36?. A 37?. B 38?. C 39?. B 40?. D 第四部分 41?. doing 42?. activities 43?. advice 44?. It 45?. in 46?. comfortable 47?. truth 48?. myself 49?. as 50?. first 第五部分 51?. Food 52?. Fruit and vegetables 53?. Eating junk food 54?. Sports 55?. Five 第六部分 How to keep safe? As teenagers we should always keep safety in mind. But how can we keep safe? Here are some of my suggestions. First, we should be careful when we make friends, especially on line. Second, if we are in danger, we must call the police for help in time so that we can keep ourselves safe. Also, we should eat healthily and safely. Eating food that does bad will do harm to our health. Last but not least, summer is coming, and we must remember it;s dangerous to swim in the river. In short, safety must come first! 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-05-04
    • 下载14次
    • 1618.7KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5736170 [精]广东省汕头市2018-2019年中考英语押题卷(一)(含答案)

    初中英语/中考专区/三轮冲刺

    中小学教育资源及组卷应用平台 汕头市2018-2019学年度中考英语押题卷(一) 一、单项选择(共15小题;共15分) 1. —What do you think of the boy? —He is _____ honest boy today and _____ useful man tomorrow. A.a; an B.an; a C.an; an D.a ; the 2. 一Have you made a _____ about where to spend your holiday? —Yes, I've decided to go to Hainan. My father promised _____ with me. A.decision; going B.decision; to go C.thought; going D.thought; to go 3. —Let me help you solve the problem, dear. You are short of ________ life skills. —Mom, I'll make it. I am 18 now. A.monthly B.necessary C.daily D.terrible 4. The firemen set out immediately _____ they received the phone call for help. A.unless B.while C.as soon as D.until 5. —An iPhone 6S is really powerful but I can't _____ to buy one. —Look! An MI mobile phone only _____ 699 yuan! They are high-quality phones as well. A.regret; spends B.afford; costs C.suppose; pays D.offer; pays 6. There are some cakes on the table, but you can only take _____. A.it B.one C.any D.those 7. —Our government has decided to _____ more hospitals and schools in Suzhou New District. —I'm very glad to hear that. A.look up B.set up C.give up D.take up 8. According to a recent survey, about _____ of working mothers in China plan to have a second child. A.two-fifth B.two-five C.second-fifths D.two-fifths 9. —Listen! It _____ be Jenny playing the piano in the music hall. —It _____ be her. Because I saw her go home a moment ago. A.may, mustn't B.must, can't C.can, can't D.mustn't, can 10. —What's new in today's newspaper? —The amount (费用) that patients _____ to pay has been raised. A.are required B.request C.are refused D.asks 11. She would rather _____ than _____ "Sorry". A.be punished, say B.punish, say C.to punish, say D.punish, to say 12. —Has Jim finished his homework today? —I don't know. He _____ it this morning. A.is doing B.was doing C.has done D.will do 13. Running Man is the most interesting TV program _____ I have ever watched. A.which B.what C.that D.who 14. —Do you know _____? —In half an hour. I will pick him up at the airport. A.when he will come B.when will he come C.when did he come D.when he came 15. —Linda, I will go to the zoo with my parents today. —Oh, great! _____. A.Excuse me B.You're welcome C.Thank you D.Have a nice day 二、完形填空(共1小题;共10分) Last year, around Labor Day, I read a "Happy Ad" in our local newspaper. There was a lady in a local nursing home, who was _____16_____ her 90th birthday and her family wanted everyone to _____17_____ it. It said that if you wanted to drop her a line, here was her _____18_____. So I did. I found a birthday card and dropped her a short note, wishing her a happy birthday. A week or so later, someone _____19_____ at my front door. I opened the door and found a middle-aged man standing on my doorstep. He introduced himself _____20_____ the son of this woman to whom I had sent the card. He explained that he just wanted to drop by in person and thank me for _____21_____ such a nice card to his mom. Apparently, like many older folks, she did not receive much mail and was quite _____22_____ to receive mine. I just didn't know _____23_____ to say. I told him it was my pleasure and that I hoped his mom had enjoyed her birthday. That year, I did not send out any Christmas cards, _____24_____ to this lovely old lady in the nursing home. I just told her that I was thinking about her and hoped that she had a nice holiday. I sent her a holiday card and also a couple of notes. I just thought she might like to have someone write to her, to get some mail. She passed away a couple of months ago. I never met this lady, but I did keep her and her family in my _____25_____. I dropped them a line of sympathy (同情). I hope that my few little notes were enough to brighten a couple of her days here on earth. 16. A.holding B.celebrating C.having D.joining 17. A.know about B.care about C.think about D.worry about 18. A.address B.phone C.house D.name 19. A.looked B.shouted C.knocked D.pointed 20. A.for B.to C.as D.by 21. A.making B.taking C.sending D.choosing 22. A.excited B.disappointed C.relaxed D.bored 23. A.why B.which C.what D.how 24. A.besides B.except C.or D.towards 25. A.house B.pointed C.head D.thoughts 阅读理解-阅读选择(共3小题;共30分) A Global English Club ★English training in four skills: listening, speaking, reading, and writing. ★4-month (800 yuan), 6-month (1,400 yuan) and one year (2,500 yuan) courses. ★Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon.—Fri. ★All native teachers from Canada and USA. ★Tel: 8872806 ★Add: 306 Xinhua Road Body-building Club ★All facilities (设备) supplied. ★On the top floor of Sunny Hotel. ★Every evening from 6:00 to 9:00, Mon.—Sun. ★Drinks and fruits ready for you during breaks. ★Tel: 6353188 ★Add: 369 Chunxi Road Piano Club ★One-to-one training on Sat. Sun. From 2:00 pm to 5:00 pm (150 yuan per hour) ★Experienced teachers. ★Pianos supplied (设备 ) for free. ★Convenient transportation. ★Tel: 8756038 ★Add: 808 Park Road 26. In English training class you may have _____ teachers. A.Canadian B.French C.Chinese 27. If you want to improve your English, you will _____. A.dial 6353188 B.go to 808 Park Road C.have classes either in the morning or in the evening 28. How much do you need to pay for one-to-one piano training every time? A.300 yuan. B.450 yuan. C.150 yuan. 29. If Jim is exercising in the Body-building Club, where can you find him? A.808 Park Road. B.306 Xinhua Road. C.On the highest floor of Sunny Hotel. 30. Which of the following is NOT true according to the advertisement above? A.You have to pay 800 yuan for 4-month English training. B.You have to pay more for using the piano supplied in the class. C.You can enjoy drinks and fruits during body-building exercises. B Agatha Christie is undoubtedly queen of the detective story. Many people have fallen in love with her creations—Hercule Poirot, a famous Belgian detective and Miss Marple, an old lady who is also an amateur (业余的) detective. As I am a big fan of Agatha Christie, let me share with you an interesting story about her. The famous writer never forgot that night when she met a robber many years ago. That evening, she was invited to a birthday party which lasted until 2 o'clock in the morning. Agatha walked in the quiet street alone. Suddenly from the shadow of a dark building a tall man with a sharp knife in his right hand ran out at her. "Good morning, lady," the man said in a low voice, "I don't think you wish to die here!" "What do you want?" Agatha asked. "Your earrings. Take them off!" Agatha suddenly had a bright idea. She tried to cover her necklace with the collar (衣领) of her coat while she used the other hand to take off both of her earrings and then she quickly threw them on the ground. "Take them and let me go," she said. The robber saw that the girl didn't care for the earrings at all, only trying to protect the necklace. He thought the necklace would cost more, so he said, "Give me your necklace." "Oh, sir. It's not worth much. Please let me keep it." "Stop talking rubbish. Quick!" With shaky hands, Agatha took off her necklace. As soon as the robber disappeared, she picked up her earrings and ran as fast as she could to one of her friends. In fact, the earrings cost 480 pounds and the necklace the robber had taken away cost only six pounds. 31. What does Agatha Christie write? A.Science fiction. B.Fairy tales. C.Detective stories. D.News reports. 32. The birthday party _____ o'clock in the morning. A.was over at 2 B.didn't end after 2 C.didn't end at 2 D.ended before 2 33. Agatha never forgot the night, for she _____. A.was robbed of her earrings B.had a good time at the birthday party C.was robbed of her necklace D.was robbed, but she fooled the robber 34. Which of the following is NOT true? A.Agatha pretended not to care for her earrings and threw them to the ground. B.Agatha pretended to care for her necklace and covered it with the collar. C.Agatha didn't really care for her necklace because it was much cheaper than the earrings. D.Agatha really cared for her earrings because they were gifts from her friends. 35. What is best title of the passage? A.A foolish robber B.A clever and brave writer C.Earrings and necklace D.Agatha Christie and her fans C Perhaps you've already watched or heard about Readers (《朗读者》), a TV show that has recently become popular. It invites different people to read aloud on the stage, as well as tell the touching stories behind them. They can read everything, like poems, books, and letters. Many people are fans of the show and begin to enjoy reading aloud at home. Now the show gives people a special place to read across China. Reading pavilions (朗读亭) are now in cities like Shanghai, Hangzhou and Xi'an. The pavilion is quite small. Only one person can come into it each time. There is a microphone (麦克风) in it and it records people's voices. Everyone can read anything they like for three minutes in the pavilion. The show will later pick some of the readers and invite them to read on TV. People of all ages have come and read in the pavilion, according to People's Daily. "Reading should be just like singing and talking," said Dong Qing, the host of the show. "We can actually express our deep feelings through reading aloud." Both the TV show and the pavilion are promoting (推动) reading among the public, reported China Youth Daily. In fact, this is also what our country is trying to do now. During the two sessions (两会) in March, 2017, deputy (人大代表) Lu Yaping suggested that a national reading day be set up. This received support from many other deputies. 36. What do you think Readers is according to the article? A.A poem. B.A magazine. C.A popular book. D.A TV show. 37. Reading pavilions are now in some cities across China except _____. A.Xi'an B.Shanghai C.Nanjing D.Hangzhou 38. How long can you be allowed to read if you are in the pavilion? A.Three minutes. B.Two hours. C.As short as you can. D.As long as you like. 39. Why did Dong Qing say "Reading should be just like singing and talking"? A.Because reading is a pleasant thing. B.Because our deep feelings are nice. C.Because our feelings can make known by reading aloud. D.Because singing can express what we have talked about. 40. Lu Yaping seemed to think that reading should be done by _____. A.children B.all people C.deputies D.all hosts 四、短文填空(每小题1.5分;共15分) 阅读短文,填入适当的内容或括号内单词的适当形式。 Sometimes I really wonder _____41_____ there is love between my parents. Every day they are very busy _____42_____ (make) money. They don't act in the romantic ways that I read about in books or I see on TV. _____43_____ their opinion, "I love you" is too much to say. One day, my mother was sewing a quilt. I quietly sat down beside her and looked at her. "Mom, I have a question for you," I said, breaking the _____44_____ (silent). "What?" she asked, still doing her work. "Is there love between you and Dad?" I asked her in a very low voice. She stopped her work and raised her head with surprise in her eyes. But then she continued to sew the quilt. I was very embarrassed because I thought I had hurt her. It seemed like _____45_____ very long time before my mother started to speak again. "Susan," she said thoughtfully, "look at this thread. Sometimes it appears, but most of it disappears in the quilt. The thread makes the quilt strong. If life is a quilt, then love should be a thread. It can _____46_____ (hard) be seen anywhere or anytime, but it's really there. Love is inside." I listened carefully but I didn't understand before the next spring. My father had a stroke (中风) and couldn't walk by _____47_____ (he) any more. After that, my mother helped my father walk outside every day. Along the country road, there were many beautiful _____48_____ (tree). They two, hand in hand, walked slowly. To me, that was _____49_____ (beautiful) picture in the world—that's a picture of love. They still don't say "I love you" to each other. But I know they have deep love for each other. I used to think love _____50_____ (mean) flowers and sweet kisses. But actually, love is just a thread in the quilt. 41. ______ 42. ______ 43. ______ 44. ______ 45. ______ 46. ______ 47. ______ 48. ______ 49. ______ 50. ______ 五、信息归纳 1(每小题1分;共5分) In China, after college entrance examination (高考), lots of students would like to tear their books. On June 4, 2015, Mao Tanchang Town Middle School in Anhui Province, the graduation class tear the books. It was like snow fall. The ground was covered with papers. Some students think this is a kind of relaxation. But others have different opinions. Wu Xinhui, a student from Guangdong Experimental High School, said, "After the college entrance examination, we can have a class graduation trip, we can also take part in the social practice." Gong Yingjie, a student from Guangzhou Tianhe High School, is ready to collect books for "recycling". She wants to donate these books to poor students in the mountains. She thinks tearing books is a kind of waste. Japanese students have their own way—they wash their desks and chairs. On February 22, third-grade students from Inuyama Junior High School did this in the cold river in Inuyama, Aichi, Japan. This event has been a school tradition for more than 60 years. It helps students appreciate the desks and chairs that accompanied (陪伴) them for three years. Students said they learned to show appreciation to others through it. Information Card Things that students like to do after college entrance examination in China _____51_____. People that Gong Yingjie donate books to _____52_____. The way Japanese students celebrate their graduation _____53_____. The time third-grade students from Inuyama Junior High School wash their desks and chairs _____54_____. The reason why Japanese students wash their desks and chairs _____55_____. 六、书面表达(共1小题;共15分) 写作 57. 最近,部分学校开设了一些特色课(special classes),诸如烹饪课、手工制作课以及传统戏曲课等。你所在学校的校园网就开设此类课程的必要性广泛征求同学们的意见。以下是你们班同学的观点和理由,请就此并结合你自己的想法用英语写一篇短文,发表在校园网的英语论坛上。 Opinions Reasons Necessary develop interests, improve life skills, …… Unnecessary a waste of time, not helpful for lessons, …… Your opinion and reasons 要求:①必须涵盖以上要点,并适当发挥;②文中不得出现真实的人名、校名等相关信息;③词数:约110词(开头已给出,不计入总词数) Recently some schools offer their students some special classes, such as cooking classes, handicraft classes, traditional opera classes and so on .…… 答案 第一部分 1?. B 2?. B 3?. C 4?. C 5?. B 6?. B 7?. B 8?. D 9?. B 10?. A 11?. A 12?. B 13?. C 14?. A 15?. D 第二部分 16?. B 17?. A 18?. A 19?. C 20?. C 21?. C 22?. A 23?. C 24?. B 25?. C 第三部分 26?. A 27?. C 28?. B 29?. C 30?. B 31?. C 32?. A 33?. D 34?. D 35?. B 36?. D 37?. C 38?. A 39?. C 40?. B 第四部分 41?. whether 42?. making 43?. In 44?. silence 45?. a 46?. hardly 47?. himself 48?. trees 49?. the most beautiful 50?. meant 第五部分 51?. Tear their books 52?. Poor students in the mountains 53?. Wash their desks and chairs 54?. On February 22 55?. Because they can learn to show appreciation to others through it 第六部分 参考范文: Recently some schools offer their students some special classes, such as cooking classes, handicraft classes, traditional classes and so on. Some students think these classes are necessary because they can not only develop interests, but also improve life skills. But others think they are unnecessary for the reason that it is a waste of time and not helpful for lessons. As far as I am concerned, they are necessary. There are mainly two reasons. First, as an old famous saying goes that all work and no play makes Jack a dull boy. These classes can help us obtain some knowledge that we can't get from the textbooks. Second, we can learn the culture by taking these classes. For example, by taking traditional opera classes, we can know more about our traditional art. In a word, I am in favor of having these classes. I am looking forward to taking them as soon as possible. 【解析】 好单词: 1.recently 最近 2.develop 发展,形成 3.improve 提高 4.mainly 主要地 5.obtain 获得 好短语: 1.offer sb. sth. 给某人提供某物 2.such as 例如 3.and so on 等等 4.not only…but also… 不仅……而且…… 5.as far as I am concerned 在我看来 6.as an old famous saying goes 正如一句古老的名言所说 7.take traditional opera classes 上传统的戏曲课 好句式: 1.But others think they are unnecessary for the reason that it is a waste of time and not helpful for lessons. 但是其他人认为它们是没有必要的,因为那是浪费时间并且对功课没有帮助。 2.In a word, I am in favor of having these classes. 总之,我支持上这些课。 3.I am looking forward to taking them as soon as possible. 我正期盼着快点上它们。 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-04-29
    • 下载15次
    • 1229.75KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5733836 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2019年中考英语押题卷(一)(含答案)

    初中英语/中考专区/三轮冲刺

    中小学教育资源及组卷应用平台 深圳市2018-2019学年度中考英语押题卷(一) 单项选择(共15小题;共15分) 从下面选项中选出可以替换划线部分的最佳选项。 1. —Maggie, what you said may result in serious problems. —I see. I was just telling the truth. A.cause B.solve C.become 2. —Did everything go well? —Yes. Though it rained, it didn't make a difference to the game. A.make jokes about B.have an effect on C.give a hand to 3. —What's that? It looks fantastic. —It's an unusual plant. When I first saw it, I was so surprised that my eyes almost come out. A.turned off B.popped out C.got off 4. The Browns have worked really hard, so they plan to take a _____ in Paris. A.vacation B.parade C.festival 5. —What should we do with the old textbooks? —We should use them again. A.remain B.return C.recycle 6. He is the first one to begin the early development of areas or countries. A.pioneer B.consumer C.hero 7. This is a five-star hotel, so you are not allowed to enter if you don't dress formally. A.poorly B.comfortably C.properly 根据语境,选出最佳选项。 8.If you say something is ________, you mean it can be done or achieved. A.important B.possible C.successful 9.The _______ is the details(详请) of where someone lives or works. A.address B.number C.date 10. It's very hot. Why not _____ the air conditioner (空调)? A.turn on B.turn off C.turn up 11. —_____, we think it is quite normal that he failed the exam again. —Yes. He always spent time on computer games. A.To be honest B.Not at all C.In the slightest 12. It takes us less time to go to Beijing because the _____ of trains has increased a lot. A.price B.speed C.number 13. —Every morning, Mr. Smith takes a _____ to work. —Walking is good for his health. A.20 minutes' walk B.20 minute's walk C.20-minute walk 14. —Jack, you seemed _____ at the party. —You must be kidding. I felt _____ among those successful people. A.confident; out of B.nervous; out of shape C.relaxed; out of place 15. The new chairman of the Students' Union (学生会主席) thought _____ was important to invite (邀请) Professor Smith to give us a speech at the meeting. A.that B.this C.it 二、完形填空(共1小题;共10分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 Franco is a waiter in New York City. He has one week _____16_____ for summer holiday every year. Last summer he _____17_____ to take a trip to California. He didn't want to go _____18_____ plane. So he decided to take the train from New York to California. The train _____19_____ Penn Station in New York City on Monday at 10:00 p.m. Franco tried to sleep that night, _____20_____ he couldn't. He was too excited because he knew this trip was a wonderful idea. For five days, Franco didn't _____21_____ the train. He often had a walk through the train and talked with the other _____22____ . Sometimes he walked between the cars (车厢) to get some_____23_____ air. He had all his meals in the dining car. Finally, at 2:45 p.m. on Friday, the train stopped in San Francisco. Franco was happy to leave the train. On Sunday, Franco took a flight back to New York. He _____24_____ out of the window of the airplane and imagined (想象) the desert, mountains, farms, and cities below. After a while, he closed his eyes and started to make plans for his _____25_____ summer holiday. 16. A.in B.on C.off D.over 17. A.invented B.decided C.discovered D.depended 18. A.by B.on C.in D.for 19. A.got B.left C.started D.arrived 20. A.but B.and C.then D.so 21. A.get down B.got out C.get off D.get in 22. A.programmers B.passengers C.patients D.physicist 23. A.clean B.delicious C.cool D.fresh 24. A.saw B.looked C.noticed D.showed 25. A.first B.the last C.next D.the next 三、阅读理解-阅读选择(共4小题;共32分) 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 A Different Kinds of Albums (专辑) in the Video Shop Kinds Albums Singers Price Pop music I Am Busy Jay $3 Classical music Violin Concerto Beethoven $4.5 Traditional music Celtic Tenor John McDermott $3.5 Folk music The Queen Song Zuying $4 Word box: video shop 音像店 price 价格 26. There are _____ kinds of music in the table. A.five B.four C.three 27. How much is Jay's album l Am Busy? A.$3. B.$4.5. C.$4. 28. Which kind of music album costs the most money? A.Pop music. B.Folk music. C.Classical music. 29. If you have$11, which albums can you buy without getting back any money? A.I Am Busy, Violin Concerto and Celtic Tenor. B.I Am Busy, Violin Concerto and The Queen. C.Violin Concerto, Celtic Tenor and The Queen. 30. Which of the following is TRUE according to the information above? A.Jay is a rock singer. B.The singer of The Queen is Song Zuying. C.Violin Concerto is worth 4.5 yuan. B Tsunami (海啸) is a natural disaster, which is a Japanese word that means "sea wave". A tsunami is a huge sea wave that forms mainly in the Pacific Ocean area. People die and property is destroyed when a tsunami hits land. What causes these dangerous sea waves? Sometimes, tsunamis are caused when earthquakes take place underwater. Then, water begins to move up and down from the top of the ocean right down to the bottom. Waves begin to form, and each wave is called a tsunami. A tsunami is less than one meter high and can move at a speed of almost 800 kilometers per hour while it is far out in the ocean. But the tsunami rises higher and higher and moves more slowly as it comes closer to land. The weather bureau (气象局) warns people over the radio and television when a tsunami is heading for land. These warnings have helped save many lives. 31. The Japanese word "tsunami" means _____. A.earthquake B.sea wave C.ocean water D.tornado 32. According to the passage, a tsunami can be caused by _____. A.an underwater earthquake B.heavy rains C.waves hitting land D.tornado 33. As the tsunami moves toward land, it _____. A.picks up more speed B.becomes far less dangerous C.rises higher and higher D.rises lower and lower 34. According to this passage, _____. A.a tsunami can't cause lots of trouble B.people can save their lives when a tsunami is coming C.the warning from the weather bureau can help people save their lives D.no one can escape when a tsunami is coming C Early in the morning, Feldman would deliver some bagels and a money basket to a company's snack room; he would return before lunch to pick up the money and the left bagels. He had also designed a beautiful economic experiment. By checking the money collected against the bagels taken, he found it possible to tell just how honest his customers were. He considered that a company was honest if over 90% of the people paid. Between 80 and 90% was what he considered to be normal. It was only if a company paid less than 80% that he would feel he had to do something. First he would leave a note, kind of giving them a warning, and then, if things didn't improve, he would simply stop selling there. So what does the bagel data (数据) tell us? Well, first of all, it shows that smaller offices are more honest than big ones. An office with twenty to thirty employees (雇员) generally pays 3 to 5% more than an office with two hundred employees. This seems to be because in a smaller company people are more worried bout being dishonest—probably because they would feel worse if they were caught. The bagel data also suggests that your mood, how you feel, affects (影响) how honest you are. For example, the weather is a really important factor. When the weather is unusually good, more people pay, but if it's unusually cold or rainy, fewer people pay. And people are also affected by public holidays, but in different ways—it depends on which public holiday. Before Christmas and Thanksgiving, people are less honest, but just before the 4th of July and Labour Day they are more honest. This seems to be because holidays like the 4th of July are just a day off work, and people always look forward to them. But Christmas and Thanksgiving are holidays where people often feet quite stressed or unhappy. So their bad mood makes them less honest. The other thing Feldman believes affects how honest people are is the morale in an office, When employees like their boss and like their job, then the office is more honest. But in general the story of Feldman's bagel business is a really positive one. It's true that some people do steal from him, hut most people, even though no one is watching them, are honest. 35. From the bagel data, we know that _____. A.people in big offices are more dishonest B.Feldman didn't like the people in big offices C.Feldman was unsuccessful in his bagel business D.Fewer people in small offices pay for their bagels 36. The underlined word "morale" in Paragraph 6 probably means _____. A.argument B.competition C.spirit D.movement 37. According to the bagel data, Feldman had better sell bagels _____. A.before Christmas B.before Labour Day C.on Thanksgiving Day D.on a very cold rainy day 38. What could be the best title for the passage? A.Start the bagel business. B.Build the bagel company. C.Rich or not? Get the bagel data. D.Honest or not? Take the bagel test. D Think Before You Speak It was a sunny day. Everyone in the station was waiting for the train to arrive. There was a group of friends, youngsters who were on board for vacation. The train entered the station and the group ran to get their seats before anyone could get into the train. An old man with a young boy aged around 15 came mining to catch the train. They entered the train and the train started to move, They had their seats just next to the friends' group. The young boy was so surprised to see everything. He acclaimed (欢呼) at his father, "Dad. the train is moving and the things are moving backwards." His father smiled and nodded his head. As the train started moving fast, the young boy again screamed, "Dad. the trees are green in colour and run backward very fast." His father said, "Yes, dear" and smiled. Just like a kid, he was watching everything with great excitement and happiness. A fruit seller passed selling, apples and oranges. The young boy said to his dad, ''I want to eat apples." His father bought him apples. He said, "Oh. apple looks so sweet and I love this colour." The group was watching all the activities of this boy and asked the boy's father, "Is your son having any problems? Why is he behaving so differently?" A friend from the group made fun of him and shouted, "His son is mad I think." The father of the young boy, with patience, replied to the friend-group, "My son was born blind. Only a few days ago he was operated and got the vision. He is seeing so many different things in his life for the first time." The young friends became very quiet and said sorry to the father and son. 39. Where did the story happen? A.At a bus station. B.At a fruit shop. C.On a train. D.In a hospital. 40. The young group _____ the boy after they knew his story. A.made fun of B.said sorry to C.shouted angrily at D.became impatient with 41. What do we know about the boy? A.He was 10 years old. B.He had an eye operation. C.He felt mad about the group. D.He was one of the group's friends. 四、阅读理解-阅读n选n(共1小题;共10分) 阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。 .Droughts in California A terrible drought has created trouble in California, USA. A drought is a long period time with little rain or snow. That means there isn't enough water. Droughts are natural disasters. But unlike earthquakes or hurricanes (飓风), droughts are not sudden.42 ______. The drought in the western United States began four years ago. California has been hit hardest. About 95 percent of the state now has serious drought conditions. About 3,500 people in East Porterville, California, have no running water in their homes. 43______. Some people haven't had running water for years. Rivers and lakes have been drying up, too. That's a problem for fish and animals. 44______. Farms might lose more than $2 billion in 2015. More than 18,000 farm jobs have been lost. Scientists aren't sure when the problem will end. A rainy fall and winter could help. Experts say it will take 11 trillion gallons (加仑) of water to end the drought. 45______. They take the water home for wash dishes, cleaning toilets and more. 46______. They've stopped watering lawns (草坪) and washing cars. "We need to make the best use of what we have," explains weather scientist Michael Anderson. A.Instead, they happen slowly B.Without water, farms can't grow as much food C.That's because the drought has caused their wells to dry up D.All across California, people are saving water any way they can E.Meanwhile, many people drive to fire stations to fill containers with water 五、阅读理解-阅读回答问题(共1小题;共10分) Can one paper bag change the world? Sarah Murphy believes it can and she tries to do something about it. The seventh grader from Massachusetts, in the United States, decorates (装饰) lunch bags for the homeless. She wants to bring hope to those people. 1. The decorated bags, together with a lunch, will be given to homeless people through a charity (慈善) program. To draw the interest of more children and get their help, she reached out to a local library and made a program. They set up a coloring station in the library. 2. Children may take a bag, draw and write a message of hope and leave it on the front desk. They can also take it home and return it after coloring. The program began on the first Saturday in August and has taken off (迅速流行) since then. Murphy bought 100 brown lunch bags and put them in the library. 3. 这些午餐袋子很快被孩子们涂上颜色以至于她决定再买一些。 Murphy first heard about the charity program from her friends. 4. 她对帮助别人有很大的兴趣。She once gave away money to charities and made gift bags for the old in her neighborhood. So she wanted to do something special. 5. She was deeply touched by a summer reading program which has a wonderful theme—"Build A Better World". After that, Murphy got the idea of coloring lunch bags and feeding the poor to make the world a better place. 47. 请把划线部分第1句翻译成汉语。 48. 请把划线部分第2句翻译成汉语。 49. 请把划线部分第3句翻译成英语。 ______. 50. 请把划线部分第4句翻译成英语。 ______. 51. 请把划线部分第5句翻译成汉语。 六、语法填空(根据括号提示或上下文语法结构填入恰当的单词)(共10小题,每题1.5分,共15分) Everyone _____52_____(have) his own dream. Did you ever dream _____53_____ being an astronaut like Zhai Zhigang? Get started now. First, astronauts need strong bodies and minds. They need _____54_____(live) upside down. They do this not only during sleep, but also when _____55_____(eat) and going to the toilet. Second, astronauts should know _____56_____ they can live in the wild. They must _____57_____ (take) some tools to protect _____58____(they) from wild animals. Third, astronauts can’t get dizzy (眩晕的). A spaceship is not a plane. When it goes up, the extra (额外的) gravity force (重力) can break _____59_____(people) bones. They can't get a headache _____60_____ be sick because they have no time for sickness. If you want to be an astronaut from now on, _____61_____(read) this passage, take exercise and study hard from now on! 52.____________53.____________54.____________55.___________56.____________ 57____________ 58.____________ 69.____________ 60.____________61.____________ 七、书面表达(15分) 今年是学习雷锋五十周年纪念日,雷锋同志说过:“我要把有限的生命,投入到无限的为人民服务之中去。”   请写一篇意思连贯,符合逻辑,不少于80字的作文。 在作文中,简单表述你对雷锋的崇敬之情,为什么向雷锋叔叔学习以及你在日常生活中是如何帮助他人的。 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________  答案 第一部分 1-5 ABBAC 6-10 ACBAA 11-15ABCCC 第二部分 16-20 CBABA 21-25 CBDCB 第三部分 26-30 BACAB 31-34 BACC 35-38 ACBD 39-41 CBB 第四部分 42-46?ACBED 第五部分 47?. 这些装饰好的袋子,连同一份午餐一起,将会通过一个慈善项目被送给无家可归的人。 48?. 孩子们可以取一个袋子,在袋子上作画并写下寄语,然后把袋子放在前台。 49?. The lunch bags were so quickly colored by children that she decided to buy more 50?. She showed great interest in helping others 51?. 一档暑期阅读节目令她深受触动,这档节目有一个很棒的主题,即“建设一个更加美好的世界”。 第六部分 52.has 53. of 54. to live 55. eating 56. how 57. take 58. themselves 59. people's 60. or 61. read 第七部分(参考范文)   Leifeng was known as a pattern that offered help to others selflessly. He devoted all this life into his beloved career as well. I, myself, was totally shocked by his character.   Such is human nature; people trace the good, water flows to low. Everyone should copy his sprit as our daily life goes instead of uttering a meaningless slogan “learn from Leifeng, our decent idol”, so that we could definitely see a lot more smiling faces rather than conflict.   To help others is not a hard thing, however, what you need is to consist doing it. Take myself as an example. I am the representative of Math, to collect homework is my daily task, however, I would turn them to the right page for shorten the time for teachers when correcting them.   I strongly propose that we shall see a better world if each of us treat Leifeng as our model and copy his spirit. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-04-30
    • 下载26次
    • 1225.57KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5733818 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2019年中考英语押题卷(五)(含答案)

    初中英语/中考专区/三轮冲刺

    中小学教育资源及组卷应用平台 深圳市2018-2019学年度中考英语押题卷(五) 一、单项选择(共15小题;共15分) 从下面选项中选出可以替换划线部分的最佳选项。 1. Daming usually starts out in the late afternoon and gets the cormorants ready for work. A.takes off B.sets off C.sends off D.gives off 2. —Is your father pleased with your behaviour? —Yes. He is proud of me too. A.worried about B.angry with C.happy with D.upset with 3. Jane heard the steps of her father finally. She rushed to open the door. A.in silence B.next time C.in general D.at last 4. Doris has decided to keep away from fried food and soft drink since the doctor told her to lose weight. A.take off B.stay away from C.get ready to D.depend on 5. —Mr Smith appeared at the party last night. —The kids must be very happy. You know, he is their favorite teacher. A.gave up B.took up C.showed up D.picked up 6. The speech would begin soon. Doctor Green surveyed himself in the mirror, and then walked onto the stage confidently. A.glanced at B.watched quickly C.looked carefully at D.noticed at 7. —I waited for David for a long time but he didn't come along. Do you know what happened to him? —He has been under the weather because he played football in the rain yesterday. A.come out B.come across C.show up D. show on 8. —Archimedes was really a wise man. He could easily _____ the king's problem. —Yes, so he was. And he was also a great scientist who had a lot of _____. A.reduce; adventures B.beat; decisions C.solve; achievements D.answer; ideas 9. A bad storm _____ the city. For this reason, the sports meeting was put off. A.beat B.fell C.hit D.fought 10. Pandas are very _____. People like them very much. A.ugly B.dangerous C.dirty D.cute 11. —You look upset. What happened? —I just had a fight with my mum and I felt _____ it. I shouldn't have done that. A.frightened of B.ashamed of C.amazed at D.scary of 12. —Sarah suddenly _____ in 2017 Mofang Shenzhen 100KM Race. She was sent to the hospital. —She is all right now. She'd better have _____ training before the race. A.put out; too much B.passed out; plenty of C.passed away; much too D.put out;a lot 13. Nina hadn't _____ her daughter for a long time, so she was very worried. A.heard of B.heard from C.learned about D.talk about This work of art is quite and it’s the treasure in the world. A. amazing B.surprising C.interesting D.exciting 15. He will, no doubt, be recommended as this Year's Excellent Officer because he is clever, easy-going and _____ hardworking. A.after all B.first of all C.believe it or not D.above all 二、完形填空(共1小题;共10分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 Once there was a man who was rude. He _____16_____ saying things like please and thank you. So he spent a lot of time inventing a machine which could steal "please", "thank you" and similar words. After he turned on his machine, people would say polite things, but nothing would come out. All those words ended up inside the _____17_____. Just as the man had hoped, nothing happened. It looked like people didn't need to be _____18_____. However, after a while, people found that they were _____19_____ in a bad mood. Everyone was _____20_____ and argued (争论) over little things. There were two special girls. They were deaf, _____21_____ they had to communicate by sign language (肢体语言). Because the machine couldn't steal gestures (手势), these girls _____22_____ being polite. Soon, they realized what had been happening to everyone else. They found out about the man and his _____23_____. They decided to stop the machine and _____24_____ an idea. The girls began being polite to each other. The machine tried very hard, but it couldn't _____25_____ those words. Finally, it exploded (爆炸). The anger and the arguments stopped. It made people realize the importance of being polite. 16. A.hated B.liked C.helped D.thought 17. A.machine B.hand C.bag D.box 18. A.healthy B.clever C.polite D.relaxed 19. A.never B.hardly C.seldom D.always 20. A.happy B.angry C.sad D.nervous 21. A.but B.if C.so D.because 22. A.continued B.stopped C.forgot D.began 23. A.dream B.plan C.child D.friend 24. A.paid attention to B.looked forward to C.caught up with D.came up with 25. A.create B.write C.steal D.teach 三、阅读理解-阅读选择(共3小题;共28分) A Sunshine TV Golden TV 18:30 Cartoon World: Hello Kitty 18:00 TV Classroom: Modern English 19:00 Today's News 18:30 Animal World 19:30 Weather Report 19:00 Documentary : In Asia 19:40 Food and Health 19:40 News in English 20:10 Drama series: The Three Kingdoms 20:10 Sports World : Football Match(England — Italy) 21:25 Game Show : Lucky Winner 22:00 Chat Show 23:00 China Music TV 22:30 News Round-up 23:30 On the Screen Next Week 23:00 Film: Roman Holiday 26. " Modern English" is a programme that _____. A.tells you something about English classroom B.teaches you English C.lets you know English news D.makes foreign friends 27. If you 're interested in football games, you'll choose _____ first. A.Food and Health B.Sports World C.Today's News D.Game Show 28. Our class is going to have a picnic tomorrow. We should pay attention to the program at" _____". A.19:00 on Sunshine TV B.19:30 on Sunshine TV C.19:00 on Golden TV D.18:30 on Golden TV 29. Millie likes Audrey Hepburn (奥黛丽.赫本) very much. She can watch TV at _____. A.20:00 on Sunshine TV B.19:40 on Golden TV C.23:00 on Sunshine TV D.23:00 on Golden TV 30. Which programme is the best choice for the kids who are the fans of Kitty? _____. A.18:30 on Sunshine TV B.18:30 on Golden TV C.20:10 on Sunshine TV D.19:00 on Golden TV 31. Li Ming's grandfather likes watching TV news, but he goes to bed before 22:00 every day. How many times can he watch TV news on these two channels? A.Once B.Twice C.Three times D.Four times B Can you sing or dance? Do magic tricks? Drink a glass of milk in ten seconds? Recite poems from memory? Well, you've got talent, my friend! It's a better time to show it at the school talent show! Middle school talent shows in the US happen every year in most schools. Whatever you're good at, you have five minutes to show the world. It's early in the school year and kids can become shining stars at school. The shy boy will surprise his classmates with beautiful music, because he spends his evenings practicing the guitar. The sporty girl on the soccer team will amaze the crowd with her sweet singing voice. Everyone has a chance to shine. Almost anyone doing almost anything is allowed into a talent show. As long as your act isn't rude or illegal, it's a "go". On the day of the show, all the students sit in the school gym, ready to cheer for the many skills of their classmates. Many of today's stars started their careers in school talent shows-Madonna, Britney Spears and Justin Timberlake all showed their skills early in life. But, even if you're not Justin Bieber, you can also become a star at your middle school talent show. 32. You can't take part in the talent show if _____. A.you are a new student B.your act is against the law C.you don't have a funny act D.you can play the guitar very well 33. From the last paragraph, we know that _____. A.you can't be as famous as Justin Bieber B.not everyone can take part in the talent show C.the talent show is a first step for all famous stars D.many of today's stars also took part in school talent shows 34. Which of the following is TRUE about the school talent show in the US? A.A student has five minutes on stage. B.Shy boys and quiet girls don't like it. C.It happens at the beginning of every term. D.Every school has a school talent show in America. C There is little doubt that house cat first developed naturally from ancient wild cats. The cleverest relative is the America wild cat which still lives in Africa today. This is understandable because the first house cats came from Africa. Cats first started to live around people in Egypt about 6,000-7,000 years ago. From Egypt, cats started to move around the world. This is about the same time that Egyptians began storing grain(谷物) in buildings. Scientists used to believe that people tamed cats to catch mice and protect the grain. However, cats don’t like to be told what to do! Now, scientists believed that cats followed the mice and learned to accept people. Finally, some of the cats began to grow comfortable around people, these were smaller cats that needed protection. As these cats and people got used to each other, then they moved in together. Around 5,000 years ago, cats started to live with people. Soon cats were in Greece, then the Middle East and China. They moved along Egyptian business roads keeping away mice and keeping people around them. After the Romans came to Egypt, they also accepted the cats and brought them to Europe. These cats likely bred(繁殖) with other cats to form the many kinds of house cats we have today. Cats are relatively recent house animals. House cats still have a lot in common with their wild relatives. Cats sleep a lot to save energy just like wild cats. They will often get food at night as well. House cats are generally peaceful and friendly, but be careful! If a cat feels it is in danger, it will fight back—just like a wild cat. 35. Where did the first house cats come from? A.Asia. B.Africa. C.Europe. D.America. 36. When did cats start to live with people? A.About 4,000 years ago. B.About 5,000 years ago. C.About 6,000 years ago. D.About 7,000 years ago. 37. According to the text, which of the following is TRUE? A.Cats started to move around the world from China. B.Cats get food at night to save energy like wild cats. C.Cats have a little in common with their wild cats. D.Cats were accepted and brought to Europe by Romans. 38. What does the underlined word “tamed” mean in Chinese? A.驱散 B.捕捉 C.驯化 D.引进 39. What does the text mainly talk about? A.The development of house cats. B.Different cats in different countries. C.The relationship between cats and people. D.The differences between house cats and wild cats. 四、阅读理解-阅读n选n(共1小题;共10分) 阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项是多余选项。 About the year 1900, a small dark-haired boy named Charlie Chaplin was often seen waiting outside the back entrances of London theatres. _____40_____ He was hoping to get work in show business. He could sing and dance, and above all, he knew how to make people laugh. But he couldn't get work and therefore wandered about (徘徊) the city streets._____41_____ But twenty years later, this same Chaplin became the greatest, best-known, and best loved comedian (喜剧演员) in the world. Any regular visitors to the cinema must have seen some of Charlie Chaplin's films. People everywhere have laughed at them until tears have run down their faces. _____42_____ It isn't what he says that makes us laugh. His comedy doesn't depend on words or language. _____43_____ Acting out without words, of common humans play an important part in the dances and plays of many countries. It's a kind of world language. Chaplin lived most of his life in America and died in Switzerland on Christmas Day in 1977 at the age of eighty-eight. _____44_____ 40.________ 41.________ 42.________ 43.________ 44.________ A.Even people who don't understand English can enjoy Chaplin's films because they are mostly silent. B.It depends on little actions which mean the same thing to people all over the world. C.He looked thin and hungry. D.He was interested in reading books. E.Sometimes he was sent away to home for children who had no parents. F.There was sadness all over the world at the news of his death. G.He was a very clever boy. 五、短文填空(共1小题;共10分) 阅读短文,填入适当的内容或括号内单词的适当形式。 Recently the students in our school all take part in sports. They fall into _____45_____ groups. The students who put much more stress on their study go to the playground. They just want _____46_____ (go) back to their classrooms with a clearer and quicker mind. Most of _____47_____ (they) choose long-distance running. So they can be well regarded _____48_____ study-oriented (倾向的) sports participants (参加者). The students in the second group are real sports lovers. They put aside their studies for a match. They join in the sport _____49_____ interests them most. They may be _____50_____ (call) fun-oriented sports participants. The students in the third group want _____51_____ (beautiful) from sports. Boys want to become strong; girls want to be slim and graceful. They are very _____52_____ (care) in choosing the kind of exercise they do, and are afraid that certain sports may influence their body shapes. They may be beauty-oriented sports participants. Now, if you look around the school yard, you can't find the bookworms (书呆子) any _____53_____, and instead, there _____54_____ (be) healthy, strong, clever and modernized students everywhere. 45. ______ 46. ______ 47. ______ 48. ______ 49. ______ 50. ______ 51. ______ 52. ______ 53. ______ 54. ______ 六、阅读理解-阅读回答问题(共1小题;共12分) From the time each of my children started school, I packed their lunches. And in each lunch I packed, I included a note. Often written on a piece of small paper, it might be a thank-you for an unusual moment, a reminder of something we were happily expecting, or a bit of encouragement for the coming test or sporting event. In early grade school they loved their notes. But as children grow older they become self-conscious (有自我意识的), and by the time he reached high school, my older son, Marc, informed me he no longer enjoyed my daily notes. Telling him that he no longer needed to read them but I still needed to write them, I continued until the day he graduated. Six years after high school graduation, Marc called and asked if he could move home for a couple of months. He had spent those years well, graduating from college, completing two internship (实习) in Washington, D.C., and finally, becoming a technical assistant in Sacramento. However, he had lived away from home except for short holiday visits. With his younger sister leaving for college, I was especially happy to have Marc back. Since I was still making lunch for his younger brother, I packed one for Marc, too. Imagine my surprise when I got a call from my 24-year-old son, asking about his lunch. "Did I do something wrong? Don't you love me any longer, Mom?" he asked. "Of course I love you, dear!" I laughingly said. "What's wrong?" "My note, Mom," he answered. "Where's my note?" The writer wrote the daily notes in her children's exercise books, didn't she? _________________________________________________________________ 56. What kind of note did the writer give her children before a test? She gave them a note __________. What did Marc suggest his mother do when he reached high school? _________________________________________________________________ When did Marc visit home during the six years after he left high school? _________________________________________________________________ Why did the writer feel especially happy to have Marc back? _________________________________________________________________ How do you understand the underlined part "Don't you love me any longer, Mom?" and why? _________________________________________________________________ 书面表达 每个人的生命只有一次,我们要珍惜生命,爱护生命。每个人平安、健康、快乐地长大是父母最大的心愿,保护好生命是对父母最好的报答。请你安全与健康的角度入手,写一篇感恩生命为主题的短文。 要求:1.80-100字左右。 2.文中不要出现本人真实信息。 3.根据提示词选择两个方面来写,也可自由发挥。(提示词不用全部使用) 提示词:traffic accident, fight, down溺水,fire, electricity, food, exercise, sleep, internet, smoking, drugs, happiness… 【参考范文】 Everyone has only one life. It is our parents’ best wishes to see us grow up sagely and healthily. In return, we should treasure our lives. How to grow up happily? Firstly, now there are more and more cars, so when we walk on the road, we must obey the traffic rules, especially at the traffic lights. At school, we should get on well with our classmates. Don’t fight with them, or we’ll be hurt. Stay away from the dangerous places. Secondly, in my opinion, we should eat healthy food instead of junk food. We’d better have enough sleep and do exercise every day. We must refuse drugs as well as smoking. Besides, we are supposed to control the time of playing computer games. Remember, happiness is the most important thing. So smile every day! Be happy every day! In a word, we must try our best to protect and value our lives! 答案 第一部分 1-5 BCDBC 6-10 CCCCD 11-15 BBBAD 第二部分 16?. A 17?. A 18?. C 19?. D 20?. B 21?. C 22?. A 23?. B 24?. D 25?. C 第三部分 26?. B 27?. B 28?. B 29?. D 30?. A 31?. B 32?. B 33?. D 34?. A 35?. B 36?. B 37?. D 38?. C 39?. A 第四部分 40?. C 41?. E 42?. A 43?. B 44?. F 第五部分 45?. three 46?. to go 47?. them 48?. as 49?. that 50?. called 51?. beauty 52?. careful 53?. more 54?. are 第六部分 55?. No, she didn't. 56?. (She gave them a note) of encouragement/ to encourage them 57?. He suggested she stop writing daily notes for him./ Stop writing daily notes for him. 58?. When he had holidays. 59?. Because Marc's younger sister was leaving home for college. 60?. When Marc didn't see his mother's daily note in his lunch, he was upset and disappointed because he thought those notes stood for his mother's love. 第七部分 【参考范文】 Everyone has only one life. It is our parents’ best wishes to see us grow up sagely and healthily. In return, we should treasure our lives. How to grow up happily? Firstly, now there are more and more cars, so when we walk on the road, we must obey the traffic rules, especially at the traffic lights. At school, we should get on well with our classmates. Don’t fight with them, or we’ll be hurt. Stay away from the dangerous places. Secondly, in my opinion, we should eat healthy food instead of junk food. We’d better have enough sleep and do exercise every day. We must refuse drugs as well as smoking. Besides, we are supposed to control the time of playing computer games. Remember, happiness is the most important thing. So smile every day! Be happy every day! In a word, we must try our best to protect and value our lives! 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-04-30
    • 下载20次
    • 1310.13KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5702050 [精]广东省牛津版(深圳 广州)2019年中考英语押题卷(四)(含答案)

    初中英语/中考专区/模拟试题

    中小学教育资源及组卷应用平台 深圳市2018-2019学年度中考英语押题卷(四) 一、单项选择(共15小题;共15分) 1. — Did Tom get an iPad as the birthday present? — Yes, he was very?cheerful. angry B、happy C、worried 2. —I can't?solve?this problem. —Be patient. You will find out the answer in the end. A、make up B、think about C、work out 3. —We are sure that our team will?defeat?the team from No.8 Middle School. —I wish you succeed. play with B、win against C、succeed in 4. —A?celebrated?scientist will come and give a talk. Do you know that? —Yes. He is the Nobel Prize winner and many people know him. Friendly B、famous C、aged 5. —The workers?fix their attention on?what they are doing. —They need to concentrate on work. A、are worried about B、keep on C、focus on 6.—The play was so wonderful. —I agree. It received high compliment from the audience. A、praise B、spirits C、price 7. —The little boy?drew?some sweets from his pocket and gave them to his friends. —He is willing to share with others. What a nice boy! put into B、spread out C、took out 8.—Who is "Red Leaf"? —A young writer. He has written about 20 novels ________ "Red Leaf". under the name of B、as a result of C、in the shape of 9. If you are ________, you do not pay enough attention to what you're doing and make mistakes. A、careless B、ashamed C、embarrassed 10. With the help of computers, our life becomes more and more??? ?today. A、convenient B、difficult C、ordinary 11. I want to be a fireman in the future, but my parents???????. They want me to become a doctor. A、disappear B、agree C、disagree 12.When you ________ something, you look at or consider it carefully. A、catch B、hold C、survey 13. —She is a book lover. —For her, books are as ________ to life as bread. popular B、necessary C、possible 14. —I plan to do exercise to keep fit. —I think you should also ________ fried food and keep a balanced diet. stick with B、keep in touch with C、stay away from 15.—It's impolite to ________ your classmates with braces. —Sorry. I will apologize to them. help with B、join in C、laugh at 二、完形填空(共1小题;共10分) 根据短文理解,从A、B、C、D四个选项中选择最佳答案填空。 ??? My father was born in a poor village in the north of Jiangsu, China. When he was a young boy, he went to school in the morning, and then?16__?in the fields till sunset. And then he did his homework until midnight. Life was hard, because they had no?17____! ??? At the age of 14, my father heard of the United States of America. It was the?18?of gold, the land where poor people can become rich. ?? “Why don't I go to America?” he thought to himself, full of?19. ??? So, my father came to America. “I had thought it was easy to?20___?money in America.” he told me. “But when I arrived there, I realized it's not?21__. They didn't like to hire(雇佣) me because I spoke little English. Later, I worked in a small restaurant, cleaning up tables,?22___?dishes and sweeping the floor. Life was hard for the first few years. I worked from 10 a. m. to 11 p. m. I wanted to go to school to learn English, but it's impossible. I couldn't?23___?the schooling(学费).” ??? My father?24?working hard,and reached his goal. ? “Alan,” he often told me. “If you want something, you have to work for it and never give up. Things do not come??25?in life.” That's what I learned from my father. A、taught?? B、worked? C、studied A、money?? B、energy?? C、experience A、land??? B、field????? C、river A、worry???? B、doubt??? C、hope A、discover?? B、make?????? C、collect A、true??? ? B、important???? C、difficult A、giving????? B、running???? C、washing A、borrow??? B、need??????? C、afford A、kept???? B、finished???? C、minded A、really???? B、easily??? C、quietly 三、阅读理解-阅读选择(共4小题;共34分) A According to the World Happiness Report, people who live in Denmark (丹麦) are the happiest in the world. Why? Because they know the secret to happiness — "hygge". But what is "hygge"? ??? The Danish (丹麦的) word "hygge" (pronounced "hoo—ga") is often translated in English as "coziness". But coziness paints only part of the picture. It's also about spending peaceful time in a quiet environment with no calendar. It's about spending time alone or spending time with family. Danish people are very good at "hygge". For example, they create a "hygge" environment by burning candles in classrooms, kitchens, bedrooms, etc. According to some reports, Danish people burn more candles every year than people from any other European country. ??? However, "hygge" isn't just about creating a nice and warm environment. It is best enjoyed with family members and friends. With up to 17 hours of darkness every day in winter, Danish people spend more time indoors as a result, and they often get together for a meal or hot drinks, without the distraction (干扰) of technology or the stress of daily life. ??? Still can't understand what "hygge" is? If you're reading this in a comfortable chair, with a few candles around you, that sense of?coziness?you're feeling might just be "hygge". 26、How do Danish people create a "hygge" environment? A、By painting their houses. B、By cleaning up bedrooms. C、By burning candles. D、By shopping online. 27、With up to 17 hours of darkness every day in winter, Danish people ________. ①play computer games till midnight ②spend more time indoors as a result ③stay up late to work in their own rooms ④often get together for a meal or hot drinks A、①② B、②④??? ?C、①③ D、③④ 28、The underlined word "coziness" in the last paragraph means "________" in Chinese. A、舒适 B、友善 C、奢侈 D、密切 29、The passage mainly tells us ________. A、when Danish people like to stay at home B、why Danish people bum so many candles C、how Danish people spend their winter D、what the Danish secret to happiness is B ?I decided to add some positive energy into my classroom. I asked the students to write out what they were thinking of by answering "questions of the month" in their diaries. I wrote down two questions on the blackboard outside my office. And then I started seeing some amazing ideas and answers to those questions. ??? Here are some of the answers that are worth sharing. Sad to me, most of the answers are things which many of the adults, including me, have forgotten or don't notice. ??? My first question: If you had a million dollars, what would you use it for? The following are their answers. —I would give it back to my city. So I could make it a better place to live in. —I would buy food for my family, so my parents could enjoy some free time to take a rest. —I would give it back to the school so that teachers could buy books, pencils and better food for their students. —I would give money to children without parents, those in need, and the?charity?that would buy houses for the homeless. My second question: What does someone do for you that helps you most? The following are their answers which move me. —My grandma helps me with my homework. —My teacher helps me learn what I didn't know, and I thank her. —MY family care about me, love me and give me no matter what I want. I love them! —My mum, she's always there to remind me of how great I am. My dad supports me! As a teacher, I love my students, and I learn that they all have a heart of gold. 30、The teacher asked the students to answer the questions in order to ________. A、lead them to have positive thoughts about life B、help them realize the problems of themselves C、encourage them to study much harder D、help them improve their writing skills 31、Why did the teacher feel sad according to the passage? A、Because the students didn't give the answers she wanted. B、Because some of the students led poor lives. C、Because she couldn't help those students in need. D、Because she thought even some adults couldn't give those answers 32、What does the underlined word "charity" mean in the passage? A、A person who has an unhappy life. B、A place for people to live in. C、An organization that helps people in need. D、A school that teaches homeless children. 33、What can we learn from the passage? A、The teacher has one million dollars. B、The teacher thinks her students are good. C、All the students love their teacher very much. D、The teacher is working in a famous school. C ??? If you want to know the history of Asia, you must visit Nepal. It is one of the oldest countries in Asia. When you travel to Nepal, you should pay attention to these following things. Remember them and they may be useful one day. ?? ?★ Clothes: in Nepal, women shouldn't wear shorts and men should always wear shirts. ? ??★Temples: you should ask for permission when you want to take photos in temples. Be sure to take off your shoes before you go into a temple or someone's house. ??? ★Food: after you taste some food, do not give it to a Nepalese. Never use your left hand for eating. ? ??★Cows: cows are important animals in Nepal. When you visit Nepal,you can find cows easily. Cows are allowed to walk around freely. 34、What should you do when you want to take photos in temples? A、Ask permission. B、Give away money. ??? C、Take off shoes. D、Smile at them. 35、The Nepalese use ___________ to eat food. A、the right hand B、the left hand C、both hands D、both feet 36、After reading the passage, we can't know____________. A、what kind of clothes the Nepalese wear B、what to do when we want to take photos C、how to be polite while eating D、why cows are important in Nepal 37、What's the best title for the passage? A、Temples in Nepal B、Animals in Nepal C、Food in Nepal D、Cultural Tips in Nepal D ????? Skin-diving(轻装潜水)is a new sport today. This sport takes you into a wonderful new world. It is like a visit to the moon. When you are under the water, it is easy for you to climb big rocks, because you are no longer heavy. ????? Here, under water, everything is blue and green. During the day, there is plenty of light. When fish swim nearby, you can catch them with your hands. ????? When you have tanks of air on your back, you can stay in deep water for a long time. But you must be careful when you dive in deep water. ????? To catch fish is one of the most interesting parts of this sport. Besides, there are more uses for skin-diving. You can clean ships without taking them out of water. You can get many things from the deep sea. ????? Now you see that skin-diving is both useful and interesting. 38、Skin-diving is a popular sport. It can take you to?????????. A、deep water B、the mountains C、a new world of land D、the moon 39、In deep water?????????. A、there is no light at all B、there is plenty of light C、there is a new world of land D、it is like a visit to the moon 40、You can climb big rocks under water easily because?????????. A、you are very heavy B、you are as heavy as on the land C、you are very thin D、you are not so heavy as on the land 41、With tanks of air on your back, you can??????????. A、catch fish very easily B、stay under water for a long time C、climb big rocks D、have more fun 42、Which of the following is NOT true? A、Skin-diving is a new sport. B、The only use of skin-diving is to have more fun. C、Skin-diving is like visiting the moon. D、Skin-diving is not only interesting but useful. 阅读短文,根据短文内容回答问题。(共1小题;共11分) ?Nowadays more and more people in the world are getting fatter, which troubles them a lot. In the past 25 years, the number of the people with obesity (肥胖症)in Europe has grown fast. Experts say that it has a lot to do with our eating habits. ??? Our eating habits are very important for good health and a strong body.①Most of us prefer eating sweets and ice cream to eating meat and rice. Sweets and ice cream are not bad for us if we eat them at the end of a meal. If we eat them before a meal, they may take away our appetite(食欲). ??? ②It's important for us to eat our meals at the same time each day. When we feel worried or excited, we may not want to eat. A long time ago, in England, some judges often decided whether a man was telling the truth by giving him some dry bread. If the man could not swallow the bread, it meant that he wasn't telling the truth.A man who is worrying about something has difficulty in swallowing anything dry, because he loses his appetite. 43、完成①句的同义句。 Most of us like eating sweets and ice cream?________ ________????meat and rice. 44、把②处句子翻译成汉语。 ?__________________________________________________________________________________ 45、根据短文内容回答问题。 When should we eat sweets and ice cream? ??__________________________________________________________________________________ 46、What may happen if we feel worried or excited?(3分) ?__________________________________________________________________________________ 47、根据英语解释及首字母提示,写出这个单词。 ?s____________?: take food or drink into the stomach through the throat 五、短文填空(共1小题;共15分) 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 ??Sandy has a big family, but she doesn't think her family???48.________ (live) was happy. She and her brother and sister often fight with each other for many reasons. ??? Max is Sandy's classmate and neighbor. He also has a very big family with???49.________ ?brothers and their parents. Sandy noticed that Max never fights with his brothers. They always have big smiles??50.?________ ?their faces. ??? Sandy thought that was??51.?________ ?(stranger). One day she asked Max???52.________ ?they get on well with each other. Max smiled and asked Sandy??53.________ ??(go) home with him. ??? As they came into the house. Max's????54.________ (old) brother saw them. “Hi, Sandy and Max,” he said, “Why not??55.________ ?(come) here and share some ice cream with me?” ?? ?At that time, Max's younger brother came out of his room. He looked very excited and said, “Oh, Max, I have a story to tell??56.________?.” Sandy knew Max's secret of getting on???57.________ ?(good) with his brothers was to share. So Sandy decided to go back home and try this from then on. __________ 49.__________ 50.__________ 51.__________ 52.__________ 53.__________ 54.__________ 55.__________ 56.__________ 57.__________ 六、书面表达(共1小题;共15分) 假如你是李丽,你的一位英国笔友Peter发来了e-mail,说他下星期来中国,他向你询问中国的餐桌礼仪,请你给他回一封e-mail,告诉他相关事宜。 要点:? 1.让客人和长辈先吃每一道菜; 2.不要用筷子敲碗; 3.不要将手伸到饭桌对面(reach across)夹菜; 4.等大家都到齐了,才开始吃; 5.为主人的长寿、健康或成功干杯。 提示词:guest客人,elder长辈,tap敲,longevity长寿 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, Li Li 参考答案: 一 单项选择 1-5 BCBBC 6-10 ACAAA 11-15 CCBCC 二 完型填空 三 阅读理解 CBAD ADCB AADD ADDB 四 阅读回答问题 better Than 对我们来说每天在同一时间吃饭很重要。 We should eat them at the end of a meal. We may not want to eat. 五 短文填空 48.life 49. two 50.on 514.strange 52.Why 53.to 54.elder 55.Come 56.you 57.well 六 书面表达 Dear Peter I’m glad to receive your email.Now I want to tell you something about Chinese table manners. In China the hostess won’t eat any dish until the guests and elders begin. You can’t tap bowls with the chopsticks. You shouldn’t reach across the table to get something to eat . you can;t start to eat until everyone is at the table. Also, you should toast longevity, good health or success of the host or hostess. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 2019-04-30
    • 下载16次
    • 1263KB
    进入下载页面

    需要精品点:3个

123下一页