欢迎您,[登录][注册] (您的IP:3.233.215.196)
学科导航 >
个人主页

作者信息

21jy_476122508

资源 文章 汇编
  • ID:4-7148821 Unit 2 How often do you exercise?导学案(5课时无答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级上/Unit 2 How often do you exercise?/本单元综合与测试

    【课题】 Unit 2 How often do you exercise? Section A 1a-1c (1)(1课时) 【学习目标】 1.识记周末活动的词汇和6个频度副词(always, usually, often , sometimes , hardly ever ,never)。 2.运用周末活动的词汇、频度副词及一般现在时简单谈论周末活动情况。 【重点,难点】 1.对6个频度副词细微差异的理解及使用。 2.弄清一般现在时在不同人称下动词形式及提问的变化。 【导学指导】 知识链接: 问:什么情况下使用一般现在时? 答:简单讲,当动作经常、反复发生,表达习惯、爱好、客观规律和现在的状态 时需使用一般现在时。 问:一般现在时的基本结构是什么? 动词原形(当主语不是第三人称单数) 答:主语+ 动词的第三人称单数形式(当主语是第三人称单数时) 问:什么是动词的第三人称单数?什么又是主语的第三人称单数? 答:变一个动词为其第三人称单数和变一个名词为其复数形式的规则大致一致,具体情况如下表: 1.直接加“s”。 2.以辅音字母加“y”结尾的动词,去“y”变“i”加“es”。 3.以“s、x、sh、ch”结尾的加“es”。 4.特殊记。 love—loves take—takes study—studies fly—flies try—tries fix—fixes teach—teaches wash—washes go—goes;do—does;have—has 而主语的第三人称单数形式是指除了“you(你)、I(我)”以外的所有单个的人或物或者不可数的事物。 自主互助学习 一、自学: 1.仔细观察课本第一页图片,根据所给例子填写下列空格。 例:Picture a(图a): shop What is the girl in Picture a doing? She is shopping. Picture b:_______ a book What is the girl in Picture b doing? ______________________________ Picture c:________ ________________________________? ________________________________. Picture d:________ ______ ________________________________? ________________________________. Picture e:________ _______ _______________________________? ________________________________. 2.根据汉语提示,完成下列其他weekend activity (周末活动)短语 。 去购物________________; 去钓鱼_________________; 去徒步旅行_____________;去看电影______________; 去踩滑板_______________;去滑冰________________; 去游泳__________________; 打篮球__________________; 弹钢琴______________;看望外祖父母_______________; 为考试学习______________; 帮父母做家务__________。 二、展示交流 1.小组内交流自主互助学习成果。 2.老师以男女或大组等形式通过问答形式交流自学1;通过提问式与学生交流自学2。(自主互助学习当中的1和2) 三、合作探究 1.将下列频度副词与其对应的汉语意思及星级数匹配在一起。 hardly ever 经常 ★★★★★ usually 通常 ★★★★ sometimes 总是 ★★★ never 有时候 ★★ always 从不,决不 ★ often 几乎不 ☆(no star) 2.小组交流学习成果并讨论下列按频率高低顺序排列的表达是否正确(正确写T,错误写F)?若不正确,给出正确表达。 always>often>usually>sometimes>hardly ever>never.____ ______>______>_____>______>_______>____. 3.师生交流学习、讨论结果。 4.熟读、识记频度副词。老师可指定6位同学代表6个不同的词,并要求他们在黑板前站成一排,要求学生“点名”,后打乱顺序要求学生快速“点名”。也可给6位学生6个词的卡片,要求下边学生猜词。 5.学生弄清1b题意后,老师播放录音。(在学生读题过程中,老师务必要根据实际情况提供帮助。) 【课堂练习】 一、英汉互译。 看书________________; 锻炼身体__________________; 去踩滑板________________;总是_______________; 通常____________________; 经常______________________; on weekends_________; how often_______________; hardly ever _________;sometimes___________; never____________________; go to the movies_______________; 二、根据Model Conversation, 与搭挡make conversation(制作对话)。 Model Conversation: They go shopping ★★★★★ Liu Xiang exercise ★★★★ Mr. Zhang visit his parents ★★★ his son study for a test ★★ Lin Dan play basketball ★ Tiger Woods study for a test ☆ A:What do they do on weekends? B:They always go shopping. 【要点归纳】 1.一般现在时的使用。 2.Weekend activity 短语和频度副词。 【拓展练习】 1. I often ___________(exercise) ,but my sister never ____________(exercise).(用正确形式填空) 2. I exercise three times a day.(变为否定句) I __________ _________ three times a day 3. She exercises twice a week.(变为一般疑问句)__________ _________exercise twice a week? 4. I play the trumpet on weekends.(用he改写句子) He ________ ________ _________ on weekends? 【总结反思】 【课题】 Unit 2 How often do you exercise Section A 2a-2c? (2)(1课时) 【学习目标】 1.识记更多活动的词汇和具体频度副词短语,如:once a week(一个星期一次)。 2.运用更多活动的词汇、6个频度副词、不同的具体频度副词短语及一般现在时谈论生活学习中从事什么(what)活动及其频率(how often)。 【重点,难点】 1.据自身情况灵活使用两种不同类型的副词。 2.据课文中所给具体频度副词短语创造新的具体频度副词短语。 3.弄清一般现在时在不同人称下动词形式及提问的变化。 【导学指导】 温故知新: 1.口译上节课所学的相关周末活动词汇及两种频度副词(可请一位学生提问其对应汉语,其他同学回答)。 2.朗读上一篇导学案中的词汇练习中的词汇。 知识链接: 一、将一个句子变为否定句的三个步骤:1、在要求变为否定句的句子中寻找be动词am、is、are、was、were,若有其中某个的话,在其后边加not即可(也可将其两个词缩写:is not=isn’t;are not=aren’t;was not=wasn’t; were not=weren’t)。2、若在要求变为否定句的句子中找不到am、is、are、was、were,就在其中寻找情态动词can、may、must、should、will、would、could、shall等,若有其中某个的话,就在其后加not即可(也可根据需要将其缩写:can not=can’t,must not=mustn’t, will not=won’t)。3、若在要求变为否定句的句子也找不到情态动词,就借助助动词do、does、did,第三人称单数借助does,不是第三人称单数借助do,一般过去时借助did,并在其后加not(分别可缩写成don’t、doesn’t、didn’t)后边的动词打回原形。 例1:He is a teacher.(变否定句)He is not a teacher. 或He isn’t a teacher. 例2:They can dance.(变否定句)They can not dance.或They can’t dance. 例3:Jim likes pets. (变否定句)Jim does not like pets.或Jim doesn’t like pets.注意:例3中likes→like,即动词由第三人称单数形式打回为动词原形。 二、将一个句子变为一般疑问句也有三个步骤,且类似变否定句的规则。即:将找到的be动词或情态动词提到句首,末尾加问号,若没有be动词或情态动词,同样的方法借助do、does、did,并将其提到句首,动词打回原形,末尾加问号。注意:遇到some变any,并根据语境更改相应的人称和物主代词。请将例1、例2、例3变为一般疑问句: 例1_____________.例2______________.例3________________. 三、特殊疑问句的变法:通常对划线部分提问的过程就是变这个句子为特殊疑问句的过程。基本结构:特殊疑问词 + 一般疑问句 原则上划什么就用什么特殊疑问词。例如:划时间就用when,划原因就用why,划方式就用how,划频率就用how often。 例4:She exercises twice a week.(对划线部分提问) How often does she exercise? 特殊疑问词 一般疑问句 练习:Jim likes pets.(对划线部分提问)_______ ________ Jim like? 自主学习: 浏览2a、2c图表,翻译下列词语。 具体频度副词短语: 一个星期一次______________ ; 一个月两次___________ ; 每天____________;一个月三次____________________; 一个星期五次____________; 相关活动的词语: 锻炼身体__________; 去看电影____________; 买东西__________________; 上网,网上冲浪__________________; 看电视____________; 看英语书_____________;最喜爱的节目_____________; 动物世界____________。 听力。 1.浏览2a、2b题目,弄清题意。(老师核对前可前后桌讨论学习结果) 2.听录音,按要求完成2a、2b。 3.前后桌核对答案;老师核对答案并根据需要重复录音。 三、对话练习。 1.浏览2c题目要求,弄清题意。(前后桌讨论所学题意;老师核对) 2.据自己情况使用频度副词填写表格。 3.朗读右边Model Conversation(对话范例) 4.Pair Work(两人据所填信息制作对话)。 5.Pair Work Show(展示对话)。 【课堂练习】 一、口译“自主学习一”所列词汇。 二、用所给词的适当形式填空。 1.Do you know Zhang Yining?Her ______(one)name is Yining and she surfs the Internet ______(one) a week. 2.If we read English books ______(two) a week, we can learn English well. 3-How often _______(do) your sister exercise? -Every day. -What about your brother? -He ________(exercise) four times a week. 4. –Can you understand me? -Sorry, I ____ (hard)hear you clearly(清楚地). 【要点归纳】 能使用what、how、频度副词和相关活动词汇谈论自己所从事不同活动的种类和频率。 【拓展练习】 1.He watches TV twice a week .(画线提问)_____ _____ _____ he watch TV? 2. Jack does his homework every day .(改为否定句) Jack _____ _____ his homework every day . 3.He is talking to his father .(用usually改写句子)He _______ _____ to his father. 4. My father often reads newspaper after supper .(画线提问) _____ _____ _____ father often ______ after supper? 【总结反思】 【课题】 Unit 2 How often do you exercise? Section A 3a-4 (3)(1课时) 【学习目标】 1.识记并准确运用all、most、some和no四个词。 2.学会利用图表快速获取信息,提升阅读和说的能力。 3.识记并学会使用承上启下的词语和句子以提升写作的水平。 【重点,难点】 灵活使用、创造承上启下的句子以提升写作水平。 【导学指导】 温故知新: 1.共同罗列两种频度副词。 2.大声朗读Grammar Focus的句子。 知识链接: 1.某些表示方向、地点的副词或介词短语in 、out 、up 、down 、there 、here、 in front of等位于句首且主语是名词时句子需要完全倒装,若主语是代词,句子部分倒装 如:Here comes the bus.(名词) (完全倒装). 正常句序:The bus comes here. There he(代词)comes. (部分倒装) 正常句序: He comes here. 2.练习:Here _____(be) the result. Here _____ (be) the results. 3.思考:倒装句中谓语动词的数的变化要注意什么? 自主学习: 1.浏览课本第3页中3右边绿色小图表,并利用当中对all, most, some和no的界定和左边图表所给信息填写下边文章中的横线。(老师利用横线1所给词解释如何利用两个表格信息填写完横线1。) 2.前后桌讨论自学结果。 3.老师核对答案并针对学生提出的疑问给予帮助。 4.只看图表信息用英语依次描述不同活动的情况。如:第2列第2格中的“15%”根据图表描述成:Some students exercise every day. 其它格依此类推。(老师根据情况做必要说明) 5.全班一起只看图表信息用英语描述这个调查结果。 6.阅读图表下边文章并划出上述描述中没有说过的短语或句子。 7.同老师核对答案。 8.回答文章中多用了这些句子或短语的好处是什么。 9.翻译并朗读下列词组: 这里是……的结果________________; 一个星期三到四次_________________; 是非常积极的______________________;说到,至于___________________; 对于……的结果 ____________________。 【课堂练习】 使用自主学习中9所罗列的短语及下列表格中的信息描述下边的调查结果。 Panjiang High school: Activity survey Activity Once or Twice a Week Four or Five Times a Week. Every Day Surf the Internet 95% 5% 0% Play badminton (打羽毛球) 20% 75% 5% Eat vegetables 40% 60% 0% 【要点归纳】 All, most, some 和no的使用;使用哪些词可以让一篇文章中不同的信息连贯自然且条理清楚;倒装中谓语动词的数的变化需注意什么及相关act不同词的使用。 【拓展练习】 一、根据句意和首字母提示完成下列句子。 1. Sandy doesn't like badminton, so she s______ plays badminton. 2. You should not a______ eat noodles for supper. You should try other food. 3. Eddie is very lazy and he never e______ 4. 51%-99% means m_______; 1%-50% means s______; 0% means n_____; 100% means a______ 5 . ____ (many) of the students in the class are boys, only a few are girls. 6.We must be ________(activity) in the sports meeting. 7. They go shopping_____ (two) a week. 8. I like the p___________ on CCTV-5 9. We should do eye e________ every day 二、用所给词的适当形式填空。 1. If (如果)you are an _______(act) person and take part in(参加)lots of school _________(act), you can learn_______(act)lessons and be an _________(act) or _______(act) when you are older. 2. In front of the door ________(stand) a child. 3.He brushes his teeth ______ (two) a day. 4.This movie is very ______(interest) 三、选择填空。 1.—How often do you exercise? —______. A. Sometimes B. Three hours C. At three o'clock D. In two hours 2. Tom likes to play______ football but Jim likes to play______ piano. A. a, a B. the, he C. the,/ D./,the 3.—______ does your mother go for a walk? —Every afternoon. A、How long B、How often C、How much D、How many 4.— Would you like some bread? —______, I'm full.(饱了) A. No, thanks. B. Yes, please. C. No, I don't like it. D. Yes, I would. 【总结反思】 【课题】 Unit 2 How often do you exercise? Section B 1a-2c(4)(1课时) 【学习目标】 1.识记并准确运用课文中相关饮食的词。 2.学会询问和回答别人饮食、锻炼的频率、休息的时间及选择不同频率的理由。 3.提升自己的听力能力。 【重点,难点】 重点:识记相关饮食的词汇;谈论饮食、锻炼的频率、休息时间。 难点:提升自己听力的策略;选择不同频率的理由。 【导学指导】 温故知新: 1.共同罗列两种频度副词及准确理解 all, most, some, no。 2.再次做课时3中所设置的课堂练习。 知识链接: 1. Eating too much is unhealthy, I mean eating too much isn’t healthy. Therefore, we should eat healthily to help us keep in good health. 熟读、背诵此句并思考完成下边的题。 2.将下列单词和相应的词性及词义匹配起来。 单词 词义 词性 health 不健康的 名词 healthy 健康 形容词 unhealthy 健康的 副词 unhealthily 健康地 形容词 healthily 不健康地 副词 3.用所给词的正确形式填空。 Look at that boy! He is still very _________(health) although he never eats junk food. Smoking is harmful(有害的) to your __________(health). 自主学习: 自学(1a-1b)。 1.前后桌用英语谈论彼此锻炼的频率并比较谁是the healthiest(最健康的)。 2.前后桌讨论结果。同时思考除了锻炼,还有什么对身体的健康有好处.。 3.浏览Page 4 1a的图片和单词,并将其字母与图片匹配起来。 4.前后桌讨论学习结果并大声朗读这些词汇。然后用drink、/ 、eat填空。 _________ junk food; __________milk; _________fruit; _________vegetables; ______ sleep; ___________coffee. 6.浏览Page 4上1b的对话,填写下边的短语: 喝牛奶__________;每天_________; 想要某人做某事____________;对……有好处______________。 7.小组依据所给对话使用1a中其它词汇制作对话。 For example:-How many hours do you sleep? -I sleep 6 hours every day. -Why do you sleep only 6 hours? -Because my parents and teachers want me to study more hours to get good grades(取得好成绩). 8.举手争取赢得机会展示自己小组的对话。 二、听力(2a-2b) 1.自学2a、2b题目并小组讨论学习结果。 2.依据题目要求,小组讨论应如何才能高效率地获取听力信息并完成题目要求。 3.认真听取其它小组和老师好的意见并按要求快速准备听力。 4.听录音。 5.小组讨论答案并根据需要请求老师再放听力及给出解答。 三、Role Play(表演) 1.思考采访者和被采访者在采访中应该注意的事项。 2.认真练习并争取机会表演。 【课堂练习】 一、根据首字母提示,补全单词。 1. Vegetable is good for your h________. 2. Fruits can help you keep h________. 3. May never does sports. She is kind of u________ 4. If you want to be h______, you should eat fruits and vegetables. 二、选择填空。 1. Eating a lot of vegetables and fruits is good _______ our health. A. at B. for C. of D.with. 2. She always eats junk food and never exercises , so she is very __________. A. health B. healthy C. unhealthy D. healthily 【要点归纳】 口译以上所列重要短语;注意他们的使用规则及在听听力时该用的策略。 【拓展练习】 一、用所给词的适当形式填空。 1. You must eat more vegetables and keep ______(health). 2. My mom wants me______(drink)milk every day. 3. Daniel usually______ (have)meat and vegetables for dinner. 4.How long______ he ______(read)English every night? 二、句型转换 1 I sleep 8 hours every night. (画线提问) _____ _____ _____ do you sleep every night? 2 He watches TV twice a week .(画线提问) _____ _____ _____ he watch TV? 3 Jack does his homework every day .(改为否定句) Jack _____ _____ his homework every day . 【总结反思】 【课题】 Unit 2 How often do you exercise? Section B 3-4(5)(1课时) 【学习目标】 1.识记并准确运用与健康的生活方式相关的词汇。 2.读懂Katrina的信并学习她表述自己健康生活方式的技巧。 3.运用与健康生活方式相关的词汇及Katrina表述自己健康生活方式的技巧来写关于自己生活习惯的英语文章。 【重点,难点】 重点:识记相关健康生活方式的词汇及理解掌握same、different的使用。 难点:发现并灵活运用Katrina的写作技巧。 【导学指导】 温故知新: 1.回忆上课时SectionB2a中的听力内容并说出为什么Katrina拥有健康的生活方式。 2.思考怎样做才能保持健康。 知识链接: He has the same haircut(发型) and clothes as his brother’s, so they look the same .But there are still many differences between them.. For example, His hobby is different from hers 熟读并背诵此句。思考“same”与“different”两个词的使用。 自主学习: 自学(3a)。 1.浏览Page5上3a部分,完成下列词组练习。 相当健康______________;每天 ____________;饮食习惯 _______________;试图做某事_________;吃大量的蔬菜_____________________; 喝牛奶___________;喝咖啡__________;当然__________;垃圾食品___________;一个星期两到三次_______________________;照顾、重视_______________;健康的生活方式___________________;帮助某人做某事______________; 取得好成绩___________;学得更好________________;与… …一样 _______________;与… …不同_____________________;一些不同点,不同的地方________________。 2.师生讨论结果并朗读它们。 3.带着5个问题认真阅读文章并找到问题的答案。 I’m pretty healthy 1.. So you see, I look after my health. And my healthy lifestyle helps me get good grades. Good food and exercise help me to study better. (身体健康的好处) 2.My eating habits are pretty good ① ② ③ ④ 3. 4.师生讨论答案 5.思考Katrina是如何阐述她是相当健康这一事实的并完成上一页所列图表。 6.师生讨论图表内容 二、.依据图表提示复述3a中的文章。 【课堂练习】 一、完成Page5中3b。注意although的使用:和其他关联词一样,英语中用了虽然,就不用但是,用了因为,就不用所以。 二、你健康吗? 效仿3a写一段话介绍你自己的习惯。请首先在下列图表中按提示写出提纲。可根据实际情况增减。 主题句 论据1 意义 论据2 论据3 论据4 【要点归纳】 口译相关身体健康的课文中的所有词汇;回顾“same”与“different”的使用;写作的技巧。 【拓展练习】 一、根据首字母提示及句意填写单词。 1 My e_______ habits are pretty good. 2 There are many d_________ between the twins. 3 What’s the r______ of the soccer match? 4 Jack t_____ to get good grades in the exams. 5 She is happy a_______ she is very poor 二、用所给词的适当形式填空。 1 She often helps me____ (do) some housework. 2 The boy is trying _______(run) very fast. 3 There are many ________ (difference) kinds of books in the shop. 4 We should eat a lot of vegetables ______(keep) healthy. 5.His ________(eat) habit is different from ________(you). 三、选择填空。 1.Look at that girl!Her skirt is the same _____mine, but Her shoes are different _____mine. A. at ;for B. from; as. C. in; to D. as; from 2.I think she is kind of _______, because she _________ exercises and eats too much junk food. A. healthy; hard B. unhealth; hardly C. healthily; hard D. unhealthy; hardly 3.______ I have a healthy habit, ______ I’m not very healthy. A. Although; but B. But; although C. Although; / D. /; /. 【总结反思】

    • 2020-04-08
    • 下载1次
    • 98KB
  • ID:4-7130305 人教新目标版英语八年级下Units 1-5词汇专练(100题无答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级下/Review of Units 1-5

    八年级下册英语units1-5 词汇专练 人教PEP版 (每小题1分,共100分) I.用所给词的适当形式填空。 1.In ________(I ) opinion, it is important to learn English well. 2.Jane had a __________(head) and she couldn’t move her neck this morning 3.It rained _________(heavy) just now, so I got to school late. 4.They put off ________(have) the meeting because they were very busy 5.There’s no________(communicate) between the young man. 6.Wang Ping, a bus driver, saw an old man (lie) on the side of the road. 7.He looked at me in (silent). 8.Volunteering our time to help there people is a goodway (spend) our free time. 9.When the news came out, everyone was (shock)? 10.Do you know that he is one of the (clever) boys in our class? 11.Mother is my first teacher, She teaches a lot about life .( I ) 12.The little girl is running after a butterfly in the garden.(happy) 13.No pains, no gains. Without hard, no one can achieve success in life .(work) 14.Soccer is played by so many people all over the world, but only a few are truly great .(play) 15.The overseas Chinese in Yeman got when they saw Chinese soldiers coming to their help.(excite) 16.And the (win) always gets a very good prize. 17.Which clothes store is (bad), Miller’s or Green’s? 18.Tom Green goes to the movies a month.(two) 19.I hope (be) a TV reporter on day. [来源:学*科*网Z*X*X*K] 20.They usually play a role in (decide) the game. 21.The boy is even __________( bad) than yesterday. 22.He decided __________( visit) museums this summer. 23.I think my friends _________(true) care about me. 24.Do you feel like (drink) some orange? 25.Summer is? ___________ (hot) season of the year 26.My father enjoys________(tell) jokes and he often makes us_______( laugh). 27.It’s not easy for me ____________(make) friends. 28.Jack plans ______________(play) football after school. 29.The news ______________( be) exciting. 30.Who is_______________ (hard-working), you or your sister? 31.We can do the work better with________(few) people and _______(little) money. 32. There are many ( way) to understand it. 33. He is interested in (swim). 34. The (hard) you study, the (good) grades you will get. 35. I’d like to help (home) people. 36. Doing chores teaches them how to look after (they). 37.Too much pressure is not good for a child’s___________(develop) 38.As _________(climb). They are interested in mountain climbing. 39.Mr Green didn’t say a word and went out _______(angry) when he heard the news. 40.Doing chores helps to understand the idea of __________(fair) 41.My pen is _________(break) , Could you lend me one? 42. Thanks for your _____________(invite). 43. My father is ___________(real) busy , so he can’t come to your party. 44. Some people think Monday is the ______(one) day of a week. In fact it’s Sunday. 45. I _____(babysit) my little brother, so I can’t go to the mall with you this weekend. 46. I have a ___________(tooth) and I need to go to the dentist. 47.She can’t come to my party tomorrow because she ___________(spend) time with her grandparents. 48.You ____________(not have to) feel sorry. In fact, she wasn’t angry with you. 49.If you are under too ___(many) pressure(压力), you can’t sleep well or study well. 50.I _______( go) to the movies with my father next Wednesday. II.根据汉语意思完成句子。 1.Jimmy __________his broken bike yesterday.(修理) 2.Tom can (相处融洽) with classmates. 3.I have to study too much so I don’t get (充足的睡眠). 4.I don’t have enough (空闲时间). 5.I didn’t believe the accident (最初). 6. I called Mary at nine but she didn’t (接电话). 7.There were many times when Aron almost lost of his life (因为) accident. 8.He (习惯于) taking a walk after dinner with his dog. 9.For a week, I didn’t say a word to her and (她也是). 10.Now Chinese teenagers have plenty of chances all kinds of outdoor activities.(参加) 11.I had a bad cold. The doctor told me to take the medicine .(按时) 12.In order to improve her listening skills,Wang Ling often listen to English news and watches .(美国电影) 13.Children today their parents too much.They should learn how to look after themselves.(依赖、依靠) 14.China is a great country with a of more than 5,000 years.(悠久的历史) 15. Mr. Smith is brave. He is willing to (冒险) 16. Babies often (摔倒)when they are learning to walk. 17. (使我惊奇的是), Mr. Green can speak Chinese well. 18. We’ll help to (打扫) the street in our town. 19. My mother wants me to (倒垃圾) every morning. 20. The parents have to work harder (为了) live a better life. 21. Maybe I could (删除)a few of their activities. 22. We should help (互相)to improve. 23. My alarm didn’t (发出响声) so I woke up late. 24. We finished the rest of our dinner (沉默). 25.1. Last week they ________ (筹集) some money for their club. 26. Her books brought great ________ (高兴) to lots of people. 27. I had a(n) ________ (感觉) of sadness when I said goodbye to my brother. 28. ________ (几个) of my friends are learning English at language schools. 29. She looked at her painting with ________ (满意). 30. Mike’s five family ________(成员) are here. 31. We can’t ________(竞争) with them on price. 32. The rain ________(持续) for two days and it stopped last night. 33. Where are my ________(足球), Paul? 34. Mrs. Chen is always ________(督促) her son hard to take up science. 35. There are no new words in the three __________(章节). 36. These __________(学生) all come from the USA. 37. —What was the __________(日期) yesterday? —It was November 19th. 38. —You’re standing on my foot. —Sorry, I didn’t __________(意识到). 39. There are no differences between the two __________(塔). 40.Jim __________(与……相像) his father. They are both clever and a bit quiet. 41.This math problem is too difficult for me to___________(算出). 42.We can’t ________________ (推迟) holding a meeting . 43.He is a great man. He’d like to help _______________(无家可归)people. 44.Stop ________(扔) stones at that dog! 45. Everyone put their ________(手指) in their ears because of the big noise. 46. I wish your kids would ________(折叠) up their clothes! 47. He makes a terrible ________(杂乱) of the kitchen when he’s cooking. 48. I asked if I could read the letter, so she ________(递) it to me. 49. Tell me about your _______ ( 烦恼)。 50. My feet are __________ (疼痛的) after the walk .

    • 2020-04-03
    • 下载20次
    • 54KB
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-7130297 人教新目标版英语八年级下Units 1-5单项选择专练 (无答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级下/Review of Units 1-5

    八年级下册英语units1-5 单项选择专练 人教PEP版 (每小题1分,共100分) 单项选择。 ( )1.---What’s the matter, Jenny? –I _____my keys in the classroom. forget B. forgot C. leave D. left ( )2._____the man is ill, _____he doesn’t have a rest. A. Although, but B. But, although C. Although, / D. /, although ( )3.She used to ______in the morning, but now she is used to ______at night. A. read, read B. read, reading C. reading, read D. reading, reading ( )4.Tom and I _____basketball at ten o’clock last Sunday morning. A. were playing B. played C. play D. playing ( )5.When you’re in trouble, why not ______to your parents? A. talking B. to talk C. don’t talk D. talk ( )6.The _____kids learn to be independent , the _____it is for their future A. early, good B. earlier, good C. earlier, better D. early, better ( )7. She _____her homework when the rainstorm came. A. did B. is doing C. was doing D. does ( )8.---What could you do to help the sick children? ----I could visit them in the hospital to _____ A. cheer up them B. cheer up they C. cheer they up D. cheer them up ( )9.Please read aloud ______we can hear you. A. if B. so that C. such that D. when ( )10.—My mother broke her leg yesterday. ---_______ A. I’m sorry to hear that B . Congratulations C. Have a good time . D Good luck ( )11.The two children can look after _____when their parents are out . A. themselves B. they C. their D. theirs ( )12.His mother won’t allow him _______out late. A. stay B. stays C. to stay D. staying ( )13.---Could you please clean the house? ----____I have to do my homework. A. Yes, sure B. Why not C. I am sorry to hear that D. Sorry, I can’t ( )14.---______? ---I have a headache an I don’t feel like eating anything. A. How are you B. What’s the matter with you C. How do you like it ? D. What are you doing. ( )15.—Does Jane have _______sore back? ---Yes, she does. I think she should get ___X-ray. A. a ; the B. an; the C. a; an D. an; a ( )16.My mother cut her hand when she was cooking. ---_______ It doesn’t matter B. Don’t worry C. Yes, that’s right D. I’m sorry to hear that ( )17.you swim so well . Who taught you? – I learnt by _______ A. myself B. herself C. himself D. itself ( )18.Old Henry lives ______. He often feels_______ A. alone; alone B. lonely; lonely C. lonely; alone D. alone; lonely ( )19.I used to ______clothes in shops, but now I’m used to _____them online. A. buying; buying B. buying, buy C. buy; buying D. buy; buy ( )20.—What does the girl look like? ----She _______her mother. A. looks after B. comes up with C. takes after D. take care of ( )21.We can make plans _____sick children in the hospital. A. to visit B. visits C. visit D. visiting ( )22.He kept on _______until midnight though he was tired. A. works B. to work C. working D. worked ( )23.The ____we do for other people, the ______we will be. A. more; happy B. much; happier C. more; happier D. most; happiest ( )24.We left early____ we could catch the first bus. A. until B. after C. so that D. although ( )25.---I’m very sad because I got a fight into my best friend. ---_______write him a letter and say sorry to him? A. What about B. How about C. Why don’t you D. Would you like ( )26.---Can I _______your bike? ---With pleasure. But you mustn’t _______it to others. A. lend; borrow B. borrow, lend C. lend; lend D. borrow; borrow ( )27.It is a hard problem. Yes, but things will _____if we put heart into them. A. help out B. work out C. give away D. give up ( )28.---Could I use your dictionary? ---_____. But you have to return it this afternoon A. No problem B. I’m sorry C. I hope not D. I’m not sure ( )29.Lucy was unlucky. She cut ________on some broke glass. A. myself B. yourself C. herself D. himself ( )30.Why don’t you _____your teacher for help when you can’t finish______ the story by yourself? A. to ask ; ask B. to ask; writing C. ask; writing D. asking; to write ( )31.Betty was doing her homework______ the rainstorm came A. if B. because C. and D. when ( )32.---_______, Lin Fang? I was going shopping with my mother. A. What are you doing now. B. When were you going shopping C. What were you doing at five yesterday afternoon D. How are you going shopping ( )33. I can’t repair my bike _____. Can you repair it for _____? A. myself, me B. myself, I C. me, I D. I, me ( )34. ---I called you at eight last night. But no one picked up. ---Oh, I ______ a walk outside. A. am taking????? B. took? C. were taking? D. was taking ( )35. The two men kept running on the playground ________ it was raining heavily. A. but B. although C. because D. so ( )36. Father often tells me too much time on computers. A. don’t spend B. not spend C. not to spend D. not spending ( )37. ---The air in Kunming is getting worse. Some people say there is haze(雾霾) here. I can’t it. [来源:学科网ZXXK] ---Yes, you are right. It be so nice, no one knows why. A. used to, get used to B. get used, used to C. used to, get used D. get used to, used to ( )38. If you take a toy to a party, the teacher will . A. take them away B. take it away C. take away them D. take away it ( )39. President Xi asks us to read more books. He says we read, we will become. A. more, smarter B. the more, the clever C. the more, the better D. the fewer, the better ( )40. ---Can I your bike? ---With pleasure. But you mustn’t it to others. lend; borrow B. borrow; lend C. lend; keep D. keep, borrow ( )41. ---Do you mind if I take the seat? --- _____________. The woman will be back soon. Better not B. Not at all C. No, I don’t mind D. That’s all right ( )42. ---I will go to Hangzhou by train tomorrow.    --- try going by boat instead? A. How about B. Why don’t C. Why not D. Would you like ( )43. ---Could I hang out with my friends , mom? ---________. It’s raining heavily now. A. Yes, you could. B. No problem. C. No, thanks. D. I’m afraid you can’t. ( )44. --- Mike didn’t finish his homework. It’s terrible! --- ______. I believe they play computer games too much these days. ( ) 45.These children decide the old people on weekends. to help B. help C. helps D. helping ( ) 46. He is going to call you as soon as he his work. finish B. finishes C. finishing D. will finish ( ) 47. Students spend too much time schoolwork to get good grades. on B. in C. at D. to ( ) 48. They won’t cross the street the traffic light(交通灯) turns green. A. so that B. until C. although D. on ( ) 49. —Joe, could you please fold the clothes? — . A.Yes, I do B. No, I could C. It doesn’t matter D. Yes, sure ( )50. What you when I called you ? A. did; do B. was; doing C. were; doing D. are; doing ( ) 51.Although our teacher is ill, he still comes to school. A. but B. and C. or D.不填 ( ) 52. careful you are, mistakes you will make. A.The more, the more B. The fewer, the more C. The more; the fewer D. The less; the less ( )53. —would you mind the window? —No, not at all. It’s very hot. A. open B.to open C. opening D. opens ( )54. My parents don’t allow me outside after 9 p.m. A.go B. to go C. going D. went ( )55. She is when she heard the news. A. excited; exciting B. exciting; excited C. exciting; exciting D. excited; excited ( )56. The boy that man. Maybe that man is the boy’s father. A. looks after B. takes after C. takes break D. looks for ( )57.—Jim takes _____his father. ---You mean he is similar _____his father. for; as B. to; with C. after; to D. away; from ( )58._____you study, ____your parents are. A. The hard; the happier B. The harder; the happier C. The harder; happier D. The hard; the happy ( )59.---Could I borrow your dictionary? ---yes, of course you______ A. could B. will C. can D. might ( )60.—Our teachers are kind. They provide us ____help when we are in trouble.---Yeah, we always depend ______them. A. with; to B. with; on C. to; on D. to; with ( )61. ----I didn’t’ know Jim had a fight with his brother. ---Really? _____. So did I B. Neither don’t I C. Neither do I D. Neither did I ( )62.---How does Jack usually go to work? --He _____drive a car, but now he _____there to lose weight. A. used to; is used to walk B. was used to; is used to walking was used to ; is used to walk D. used to; is used to walking ( )63.---I will go to Hangzhou by train tomorrow. ---_____try going by boat instead? How about B. Why don’t C. Why not D. Would you like ( )64. Old Henry lives . He often feels . A. alone; alone B. lonely; lonely C. lonely; alone D. alone; lonely ( )65.—Did you eat ______for breakfast this morning ? ---No, I ate____ A. everything ; something B. everything ; anything C. anything ; everything D. anything; nothing ( )66.—Did you have fun yesterday? ---_____. We did many interesting activities. A. Of course B. No problem C. Not much D. I’d love to ( )67.My cousins like to do the same things as________ A. my B. myself C. me D.mine ( )68.---Can you stay here ______longer, Linda? ----Of course little B. a few C. a little D. more 69.?—?I?called?you?at?six?last?night,?but?you?didn’t?pick?up. ???—?Oh,?I?________?my?mom?________?in?the?kitchen. ???A.?helped;?to?cook? B.?helped;?cooking? 70.?—I’m?sorry?to?hear?that?your?mom?is?________. ???—Luckily,?she?is?not?down?like?other?_______?people?in?the?hospital. ???A.?sick;?ill? B.?ill;?illness??? C.?sick;?sick?? D.?illness;?sick 71.?Can?you?________?me?some?money??I’ll?________?it?to?you?soon. ???A.?borrow;?return?? B.?lend;?borrow?? C.?lend;?return?? D.?borrow;?lend 72.?________?the?plane?was?missing?for?several?days,?________?people?didn’t?give?up. ???A.?Although;?but?? B.?Although;?/?? C.?Although;?however? D.?Although;?and 73.?—?I?didn’t?hear?you?come?in?just?now. ???—?That’s?good.?We?tried?________?any?noise. ???A.?not?make??? B.?not?to?make?? C.?to?make?? D.?making ( )74.He has friends in this city, so he often stays at home. A.a few B.few C.little D.a little ( )75.I think the show is , but someone thinks it’s much too. A.wonderful enough; bored B.enough wonderful; boring C.wonderful enough; boring D.enough wonderful; bored ( )76. Xiao Wang, is there interview this afternoon? --- Yes. It is at 2:00, at the meeting room. A. a B. an C. the D. / ( ) 77. I think she is ________at dancing than singing. A. better B. good C. well D. best ( ) 78 . She didn’t go home. I didn’t go home, ___ __. A. too B. also C. either D. neither ( ) 79. I went to Shanghai last year and fell in love___ __ it . with B. in C. to D. For ( ) 80. I felt ______ when I heard the ________ news. A. excited, exciting B. exciting, excited C.exciting, exciting D. excited, excited ( ) 81.She was busy she had no time to have a meal. A.so; that B. such; that C. too; to D. as; as ( ) 82. It is important for us ________English well. A. to learn B. learning C. learns D. learned ( ) 83. I didn’t want to talk about that________ the phone. A. on B. in C. at D. by ( ) 84. --_________ do you go to a movie?--Twice a week. A. How soon B. How often C. How old D. How much ( ) 85. Could you please _______me some ________? A. giving; advices B. give; advices C. give; advice D. to give; advice ( )86. Don’t leave your books on the table. Please________. A. take away it B. take them away C. take away them D. take it away ( ) 87. My mother wants me ________milk every day. A. drink  B. drinks C. drinking D. to drink. ( ) 88. Talent shows can give people a way to make their dreams . A. to come true B. come true C. coming true D. came true ( ) 89.Could you please the door? It is cold outside. A. open B. not open C. opening D. not opening ( ) 90. -Could you please help me sweep the floor? - A. Good idea. B. Thanks a lot. C. Of course. D. That’s right. ( ) 91. Susan used my ruler without . I was not happy about that. A. ask B. asking C. asks D. asked ( ) 92. My mom allows me computer games once a week. A. to play B. playing C. play D. to playing ( )93. –Would you mind closing the window? -- __________. A. That's OK B. No, thanks C. No, not at all D. Sorry I won't ( ) 94. The girl is new here and she lives ______. So she seems ______. A. lonely; lonely B. alone; lonely C. lonely; alone ( ) 95. Last night, I was playing the piano_____the doorbell rang. A. while B. when C. after D. until ( )96. ---Susan, what did you do last night? ---I work on computers to work out a math problem and I didn’t go to bed 11:20. A. until B. to C. at D. past ( )97..Look at that girl!Her skirt is the same _____mine, but Her shoes are different _____mine. A. at ;for B. from; as. C. in; to D. as; from ( )98.I think she is kind of _______, because she _________ exercises and eats too much junk food. healthy; hard B. unhealth; hardly C. healthily; hard D. unhealthy; hardly ( )99.______ I have a healthy habit, ______ I’m not very healthy. A. Although; but B. But; although C. Although; / D. /; /. ( )100. ―How long are you ______in New York? ―Just for three days. A. staying B. stay C. stayed D. stay 第 1 页 共 4 页

    • 2020-04-03
    • 下载17次
    • 116.34KB
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-7128084 八年级下册英语Unit 1 What’s the matter?单元基础知识练习题(含答案)

    初中英语/人教新目标(Go for it)版/八年级下/Unit 1 What’s the matter?/本单元综合与测试

    八年级下册英语unit1What’s the matter 单元基础练习题 (时间:45分钟 满分:100分) Ⅰ. 根据语境及所给首字母提示,补全句中所缺单词。(20分) 1. —What’s the m????????????? ?with Jill? —She has a bad cold. 2. The doctor told him that he should r????????????? ?for a few days. 3. I didn’t catch the bus, so I had to go to school on f????????????? . 4. Yesterday they worked through the night without a b????????????? . 5. Just now I took my sister’s temperature and I knew she didn’t have a f????????????? . 6. Yesterday Lingling was s????????????? , so she had to go to the hospital. 7. —Pandas are becoming fewer and fewer. —Yeah! And this s????????????? ?is becoming more and more serious. 8. What kind of car will you buy? Please make a d????????????? ?quickly. 9. —The news of Mike’s d????????????? ?made Mille sad. —Ah? When did he die? 10. When you shake your head, it usually m???????????? ?“no”. Ⅱ. 根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。(10分) 1. Will we be able to do it _________(our) or will we need help? 2. You should tell students the _________(important) of learning Chinese. 3. Paul is good at climbing. He is a great _________(climb). 4. You can’t get what you want if you don’t take _________(risk). 5. At the top of the mountain, Lucy saw lots of large ________(rock). III. 根据句意,从括号内选择恰当的词语填空。(5分) 1. His daughter lost her life _________(because of / because) the traffic accident. 2. Jenny, ________(thanks to / thanks for) you, I finished the work on time. 3. His brother hurt his knee _________(played / playing) soccer. 4. My mother doesn’t mind _________(have / having) a dog in the house. 5. There is no time left. Please _________(put on / wear) your clothes quickly. IV. 根据语境,从方框中选择恰当的单词填空,有的需要变换形式。(9分) (一) lie, throat, toothache, headache, neck 1. —Jenny, who’s that girl with a scarf (围巾) around her ________? ?—She’s Mike’s sister Gina. 2. Now his uncle is ________ on the sofa, enjoying the music. 3. —Do you have a ________, John? —No. My head doesn’t hurt but my stomach hurts. 4. Those days I didn’t drink too much water and I felt I had a sore ________. 5. Peter has a ________ because he often eats sugar. (二) passenger, hit, her, onto 1. Just now I saw a car ________ a big stone. Luckily, people in the car were all safe. 2. This math problem is very easy and I think Mary can work it out by ________. 3. John doesn’t feel well so please help me get him ________ the sofa. 4. Hey, Mr. Wang, the two ________ will get off at New Park. V. 根据汉语意思完成英语句子,每空一词。(20分) 1. 听,有人在呼救! Listen! Someone is _________ _________ _________! 2. 使我惊讶的是,这个班所有女孩子都喜欢足球。 _________ _________ _________, all the girls in this class like soccer. 3. 她说晚饭马上就准备好了。 She said the dinner would be ready _________ _________. 4. 那些孩子总是惹麻烦。 Those kids are always _________ _________ _________. 5. 多亏那位年轻人,我们及时到达了火车站。 _________ _________ that young man, we arrived at the train station in time. 6. 现在我习惯了吃快餐。 I _________ _________ _________ eating fast food now. 7. 如果你把钱花完了,我们就不能买票了。 If you _________ _________ _________ the money, we can’t buy the tickets. 8. 刚才我看见一只猫从你的房间出来了。 Just now I saw a cat _________ _________ _________ your room. 9. 医生不得不切除他的右腿。 The doctor had to _________ _________ his right leg. 10. 我们不能控制环境。 We can’t _________ _________ _________ _________ the environment. VI将下列句子翻译成英语。(10分) 1. 不要放弃你的工作。 _______________________________________ 2. 这个周末我们去爬山吧。 _______________________________________ 3. 你什么时候患重感冒了? _______________________________________ 4. 她昨天流鼻血了。 _______________________________________ 5. 妈妈,我经常腿疼。 _______________________________________ VII. 根据括号内的要求完成下列各题,每空一词(含缩略形式)。(10分) 1. His grandfather has a sore back. ?(改为一般疑问句) _________ his grandfather _________ a sore back? 2. I should put some sugar into the tea.? (改为否定句) I _________ _________ any sugar into the tea. 3. Should I visit him this weekend?? (补全否定答语) No, _________ _________. 4. She should buy a new lock for the front door. ?(对划线部分提问) _________ _________ she _________? 5. Ben’s uncle cut himself.? (对划线部分提问) _________ _________ _________ _________ Ben’s uncle? VIII.根据短文内容,从方框中选择恰当的单词或短语填空,有的需要变换形式。(6分) give up, shout for help, get off, decide, afraid, get into It was a cold day in winter. It was late but Paul and Peter were still on the way home, so Paul made a(n) (1)____________. “Peter, the ice on the river is hard! Let’s take a short cut (捷径) across,” Paul said. “I think it’s dangerous,” Peter said. “You’re (2)____________ of everything,” Paul laughed. After that, he walked on the ice. “Are you still afraid, Peter?” he laughed again when the ice broke up. Paul (3)____________ the water. “Help!” Paul shouted. Peter took Paul’s left hand, but he didn’t get Paul out of the water. But he didn’t (4)____________ saving his friend. Peter kept on (5)____________. Just then a bus came by. A few passengers (6)____________ the bus. They helped Peter get Paul out of the water. At last, Paul was saved in time! IX. 根据对话内容,从方框中选择恰当的选项补全对话,其中有一项多余。(10分) A: Morning, Jerry. I coughed all day yesterday. B: (1)______ Does your head feel hot? A: No, it doesn’t. (2)______ B: I don’t think you need to. A: (3)______ B: You should drink some hot water. A: Oh, dear! (4)______ B: Don’t worry. I’ll get some for you. A: (5)______ B: You’re welcome. A. Should I go to see a doctor? B. There isn’t any hot water here. C. That’s too bad. D. Thank you very much. E. What should I do? F. Did you go to the hospital? 参考答案 Ⅰ. 1. matter? 2. rest / relax? 3. foot? 4. break? 5. fever 6. sick? 7. situation? 8. decision? 9. death 10. means Ⅱ. 1. ourselves? 2. importance? 3. climber? 4. risks? 5. rocks III. 1. because of? 2. thanks to? 3. playing? 4. having? 5. put on IV. (一)1. neck? 2. lying? 3. headache? 4. throat 5. toothache (二) 1. hit? 2. herself? 3. onto? 4. passengers V. 1. shouting for help? 2. To my surprise 3. right away? 4. getting into trouble 5. Thanks to 6. am used to? 7. run out of? 8. get out of 9.cut off? 10. be in control of VI. 1. Don’t give up your job. 2. Let’s go mountain climbing this weekend. 3. When did you have a bad cold? 4. She had a nosebleed yesterday. 5. Mom, I often have a sore leg. / Mom, my leg often hurts. VII. 1. Does; have? 2. shouldn’t put 3. you shouldn’t? 4. What should; do 5. What’s the matter / trouble with / What is wrong with VIII. 1. decision? 2. afraid? 3. got into? 4. give up 5. shouting for help? 6. got off? IX. 1. C 2.A 3.E 4.B 5.D

    • 2020-04-03
    • 下载8次
    • 42KB
  • ID:4-7128081 人教新目标(Go for it)版八年级下册英语期末综合复习试题(一)(Word版含答案和听力材料无听力音频)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    八年级下英语期末综合复习试题(一) (时间:60分钟 满分:100分) 第一部分 听力理解(共20分) 听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。(共4分,每小题1分) ( ) 1. A. B. SHAPE \* MERGEFORMAT C. A B C ( ) 2. A B C ( ) 3. A B C ( )4. A B C 听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。每段对话和独白读两遍。(共12分,每小题1分) 请听一段对话,完成第5至第6小题 ( ) 5. What is the boy doing? A. Having a party. B. Writing cards. C. Doing some cooking. ( ) 6. When is the girl going to arrive? A. 8:30. B. 8:00. C. 9:00. 请听一段对话,完成第7至第8小题 ( ) 7. Where is the man going? A. To his company. B. To a restaurant. C. To a super market. ( ) 8.How much will he pay? A. $4.99. B. $5.99. C. $3.98. 请听一段对话,完成第9至第10小题 ( )9. What is the woman doing on the 13th? A. Having a meeting. B. Seeing her doctor. C. Visiting her friend. ( )10. When are they going to meet? A. On the fourteenth. B. On the fifteenth. C. On the sixteenth. 请听一段对话,完成第11至第13小题 ( )11.What does the man think of Kathy’s room? A. Large. B. Simple. C. Nice. ( )12. What does Peter want for a drink? A. Apple juice. B. Orange juice. C. Ice water. ( )13. Where did Cathy take the photos? A. In the CD shop. B. In China. C. In Kathy’s room. 请听一段独白,完成第14至第16小题 ( )14. What will the club members do on Wednesday? A. Sing songs. B. Listen to CD. C. Play their own music. ( )15. How often will the club members meet each week? A. Once. B. Three times. C. Five times. ( ) 16. What can we learn from the speaker’s talk? A. You needn’t pay to join the music club. B. The new club is for everyone in the school. C. The club members will meet in their classrooms. 三、听独白,记录关键信息,每段独白读两遍。(共4分,每小题1分) Salesman is wanted by LEGO Age: Between 17. and 40 Experience: At least 3 years’ experience selling 18. in world markets Language: 19. and one other Asian language Requirements: ● 20. for about six months in a year in other countries ● Know how to sell in old markets and find new ones ● Know how to make more money 第二部分 语言知识运用(共24分) 四、单项填空 (共14分,每小题1分) ( ) 21. My parents gave ______ a nice doll for my birthday. A. I B. me C. my D. mine ( ) 22. —When will Mr. Black come to Beijing? —______ September 5. A. with B. at C. in D. on ( )23. The teacher asked Ben ______ a difficult question in class. A. answer B. answering C .to answer D. answered ( ) 24. While the boys _____ football outside, I was doing my homework in the classroom. A. play B. played C. are playing D. were playing ( ) 25. I feel very tired today _____ I didn’t sleep well last night. A. although B. because C. until D. so ( ) 26. — Is that Jack speaking? — Sorry, he isn’t in right now. He ______to the cinema with his aunt. A. goes B. went C. will go D. has gone ( ) 27. The English novel is quite easy for you. There are _______ new words in it. A. little B. a little C. few D. a few ( ) 28. My mother made me _______ the violin for two hours a day when I was five. A. play B. playing C. to play D. played ( ) 29. We will go to the park if it ______ tomorrow. A. won’t rain B. wouldn’t rain C. doesn’t rain D. didn’t rain ( ) 30. —Where is Jim now? —He ______ the classroom with his classmates. A. clean B. cleans C. was cleaning D. is cleaning ( ) 31. They______ her to the party, so she was very happy. A. invite B. invited C. will invite D. are inviting ( ) 32. --_________ did you come to school late this morning? --Because I didn’t catch the bus. A. How B. Where C. When D. Why ( )34. He ______ us a message as soon as he arrives in Sichuan. A. sends B. sent C. will send D. has arrived ( ) 33. Do you know ______ during the coming summer holiday? A. what will Tom do B. what Tom will do C. what did Tom do D. what Tom did 五、完形填空 (共10分,每小题1分) One day in the 1st grade, I was sitting in class trying to do my math homework. All my classmates were standing around Glen’s desk. Glen was a 35 boy in my class. Suddenly, they began to laugh. I 36 and walked over to his desk. I wanted to see what they all found so 37 . On Glen’s desk was a picture of a girl. Glen had made the girl 38 really ugly. He had drawn her nose so large that it filled the whole sheet of paper! Suddenly, I 39 that the picture was not of any girl, it was of me. I started to cry. I took the piece of paper from Glen’s desk and ran out of the classroom. I 40 straight home to be by myself. After that day, whenever I looked in a mirror, all I saw was an ugly girl. I started spending hours each night 41 my hand against my nose, trying to make it smaller. I 42 started reading about plastic surgery(整容手术). I found out how plastic surgery could make my nose smaller and how much it would cost. One day last year, though, I stopped doing that. I had finally started believing in myself again. I had finally grown up. I still have that picture Glen drew of me. I 43 it in a drawer in my room and look at it every day. It reminds me that 44 there is ugliness in the world, we are all still beautiful. ( ) 35. A. friendly B. strange C. naughty D. quiet ( ) 36. A. got up B. looked up C. spoke up D. jumped up ( ) 37. A. happy B. pleased C. great D. funny ( ) 38. A. seem B. look C. think D. feel ( ) 39. A. knew B. realized C. hoped D. thought ( ) 40. A. moved B. went C. walked D. ran ( ) 41. A. pulling B. pushing C. taking D. putting ( ) 42.A. still B. then C. also D. just ( ) 43. A. keep B. put C. copy D. place ( ) 44. A. so B. if C. since D. although 第三部分 阅读理解(共34分) 六、阅读理解(共18分,每小题2分) FILM TIMES (19 th May---26 th May) WANNER VILAGE Film: Harry Potter(3 hours) Date: Sunday Time:2:00pm,5:00pm Price:$4.20(adults) $3.50 (children under 18) Tele:0115--845616 THE KING'S CINEMA Film: The Twins (1hour and 40minutes) Date: from Monday to Friday Time:2:30pm Price:$2.00(free tickets for children under 10 ) Tele:0115--831931 HOLLYOOD THEATRE Film: Catch Me If You Can(2 hours 35minutes) Date: Saturday and Sunday Time:4:00pm Price:$3.00(children under 12 are not allowed) Tele:0115--806163 THE ROYAL THEATRE Film: I Spy (2 hours) Date: from Monday to Friday Time:9:00am Price:$2.00 Tele:0115--873420 ( ) 45. Which film lasts the longest? A. Harry Potter. B. Catch Me If You Can. C. The Twins. D. I Spy. ( ) 46. If you want to book a ticket for Catch Me If You Can, you can call _____. A. 0115--845616 B. 0115---831831 C. 0115---873420 D. 0115---806163 ( ) 47. When Mr. Green and his 9-year-old son go to see The Twins, they should pay___. A. $4.20 B. $4.00 C. $3.00 D. $ 2.00 Calvin Coolidge, the 13th president of the United States hated gossiping; he had no time for small talks. He was very quiet and seldom talked. The following two stories clearly show how Coolidge kept quiet at the parties and enjoyed silence. When he was vice-president, Coolidge had plenty of chances to take part in the social life in Washington, especially many dinner parties. But he seemed to know nothing about the art of conversation. One lady thought she could help Coolidge to become more active. She placed him next to Alice Roosevelt Longworth, began to talk in her usual charming manner, but all attempts to arouse interest on the part of the vice-president were fruitless. Finally, she said, “I’m sure that being to so many dinners as you do, you must get terribly bored.” Without lifting his eyes from his plate, Coolidge answered in a low voice, “Well, a man has to eat somewhere.” Later, when he was president and again at a dinner party, Coolidge was seated next to a woman, one of those busybodies, who was always interested in trying to change the life of everybody she met. “Oh, Mr. President,” she said, “you are always so quiet. I dare say today that I could get more than two words out of you.” ( )48. Who is the passage mainly about? A. Washington. B. Alice Roosevelt. C. President Theodor Roosevelt. D. President Calvin Coolidge ( )49. What’s the meaning of the underlined word “gossiping” in Paragraph 1? A. small talks B. long talks C. laughing loudly D. eating happily ( )50. The underlined word “busybodies” in the last paragraph means people who ______. A. talk much interest in others B. enjoy silence C. mind their own business D. make others angry The festival season is here! This is a time when we step back from our busy lives and ask ourselves key questions about our main value: Are we shopping enough? Are we keeping enough food at home? “Yes, yes and we’ve got too much already,” we say to ourselves. But we cannot draw our attention away from important tasks. Buy over-priced cards and send them to people to throw away. At the greeting card shop, I saw a beautiful card that said, “You have a new baby”, which I bought in case I meet someone who has given birth without noticing. You never know. There was also a card that said, “You have passed your driving test”, which I bought for my son. It will be much cheaper than paying for driving lessons. He can show it to police officers who stop him on the road, “Look! I have this card, see?” Organize festival meals with family members. This is not easy. My family has different cultures. Getting them together is a bit like organizing an international conference. Usually I remember to give the right greeting to each family member but sometimes I forget, and have to say, “Happy whatever it is that you celebrate! Hope you’re having a good thing!” Exchange long-distance greetings with faraway family members. This needs different kinds of communication, including international phone calls, e-mail and so on. Some of my family members are in Asia, some are in the West, and some we wish are on an ice planet a billion light years away, but that last one is just wishful thinking. Celebrate your traditions while respecting other people. My kids are modern and have different interests. They’ll happily carry Chinese winter-festival sweets while sitting on Santa Claus’s knee at a shopping center. “And what are you hoping for this Christmas?” Santa once asked my youngest. “Didn’t you get my e-mail?” she replied. December is very important. Everybody is celebrating something, and all the party goes share one goal: to enjoy lots of food and drinks. I once went straight from a Chinese winter meal to an American feast. This year my kids have been telling me to spend less and to try to remember that it’s really about peace and goodwill to all. ( )54. How many tasks are mentioned in the passage? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. ( )55. What can we learn about the writer? A. He prefers sending greeting cards to others. B. He likes to organize festival meals best of all. C. He thinks all of the tasks are necessary to people. D. He is open to different cultures. ( )56. What is the purpose of the passage? A. To talk about festival activities. B. To search for some answers. C. To raise some questions. D. To make some suggestions. 七、阅读短文还原句子(共6分,每小题2分) I went into the classroom, sat down and took out my pencil-box. “Hey, where is my ruler?” I looked for it everywhere very carefully. (54) ___________________. I started to get worried. There was not five minutes before the exam. Everyone was sitting there, ready for it. (55)___________________, “Can I borrow one from a classmate?”. I asked the students around me. But they didn’t have a spare one. “Here you are.” I heard someone’s voice. (56)___________________. It was Sam. He passed a half part of a ruler to me. I found that he had broken his ruler in two and gave me the longer part. I could say nothing but take his “ruler”. Just then the bell rang and the exam began. Everyone started writing. When I worked on my paper, my eyes were full of tears. 八、阅读与表达(共10分,每小题2分) 阅读短文,根据其内容回答问题,将答案写在相应的横线上。 Everyone wants to own the friendship, because without a friend, the world is like a desert. The friendship is thought to be very important. Too many people want others to be their friends, but they don’t give friendship back. That is one of the reasons why some friendships don’t last very long. To have a friend, you must learn to be one. You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning the following rules: Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you don’t tell the truth, people usually find out, and you may lose your friend’s trust. Good friends always trust in one another to speak and do things honestly. Generosity (慷慨) means sharing (分享) and sharing makes a friendship grow. You don’t have to give your lunch money or your clothes, of course. Instead you share your ideas and feelings. These can be valuable to a friend. They tell your friend what is important to you. By sharing them, you help your friends know you better. Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friend’s place, so you can understand the problem better. No two friendships are ever exactly alike. But all true friendships have three things in common. In fact, good friendship will just not easily last. That is to say, you must give as much as you take, or friendship will die away. 57. Is it easy to keep a good friendship? 58. How many rules of being a good friend are mentioned (被提及) in the passage? 59. Which should you share with your friends, money or feelings? 60. Who can you ask for help if something goes wrong at school? 61. In what way can you keep the friendship long? 第四部分 书面表达(共22分) 九、完成句子(共10分,每小题2分) 根据中文意思完成句子,将所缺少的内容写在相应的横线上。 62. 八点了!恐怕我们上课要迟到了。 It’s eight o’clock! I’m afraid that we will ____________________________class. 63. 为了保持身体健康,你必须立刻停止吸烟。 To keep healthy, you ____________________________ at once. 64. 汤姆很勇敢,他不害怕晚上独自出去。 Tom is very brave. He ________________________________to go out at night alone. 65. 李老师经常叫我帮她拿录音机。 Miss Li often asks me _____________________________the tape recorder. 66. 昨晚作业太多了,他直到十一点才写完。 There was so much homework __________________________ 11 o’clock in the evening. 十、文段表达 (12分) 根据中文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于60词的短信。 67. 假定你是北京五中的同学刘强,请根据下面英国同学Tim的来信,结合你自己的情况写一封回信。 Dear friend, My name is Tim. I’m fourteen. I study at Chestnut Middle School in London. I’m interested in learning Chinese culture, but I am not good at Chinese. My favourite hobby is playing basketball. I am not only a basketball fan but also a good player in our school team. I want to be a basketball player like Kobe in the future. Would you like to be one of my friends? If so, would you introduce your hobby? What do you think of having hobbies? I’m looking forward to hearing from you soon. Yours, Tim Dear Tim, How are you? I’m looking forward to seeing you in Beijing someday. Yours, Liu Qiang 八年级下英语期末综合练习一试题答题纸 学校 班级 姓名 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67.写作: __________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________ 八年级下英语期末综合复习试题(一) 参考答案 第一部分 听力理解(共20分) 一、听对话,选择与对话内容相符的图片(共4分,每小题1分) 1. B 2. A 3. B 4. A 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案(共12分,每小题1分) 5. B 6. A 7. A 8. B 9. B 10. C 11. C 12. A 13. B 14. B 15. C 16. A 三、听对话,记录关键信息(共4分,每小题1分) 17. 30 18. toys 19. English 20. Travel 第二部分 知识运用(共24分) 四、单项填空 (共14分,每小题1分) 21.B 22.D 23.C 24.D 25.B 26.D 27.C 28.A 29.C 30.D 31.B 32.D 33.C 34.B 五、完形填空 (共10分,每小题1分) 35. C 36. A 37. D 38. B 39. B 40. D 41. B 42. C 43. A 44. D 第三部分 阅读理解(共34分) 六、阅读理解(共18分,每小题2分) : 45. A 46. D 47.D : 48. D 49. A 50.A : 51 B. 52. D 53.A 七、阅读短文还原句子(共6分,每小题2分) 54. B 55. C 56.A 八、阅读与表达 (共10分,每小题2分) . 57. No./ No, it isn’t. 58. Three. 59. Feelings. 60. A friend. 61. We should follow the three rules and give the friendship back. 第四部分 书面表达(共22分) 九、完成句子(共10分,每小题2分) 62. be late for 63. must stop smoking 64. is not afraid 65. to help her carry 66. that he didn’t finish doing it until 十、文段表达 (12分) 67. Dear Tim, How are you? I’m very glad to be one of your friends. My favorite hobby is going online. I usually surf the Internet after I finish my homework or when I want to know the latest news. Sometimes I download music from the Internet. I would like to be a person like Bill Gates in the future. I think hobbies can make us grow as a person, develop our interests and help us learn new skills. However, we shouldn’t spend all our time on our favourite hobby. There’re many other interesting things to do in life. We should try to do something new or different. I’m looking forward to seeing you in Beijing someday. Best wishes! Liu Qiang 评 分 标 准 一、所有选择题,答对给分,答错或不答均不给分。 二、第三大题(听对话记录关键信息),单词拼写错误不给分,大小写错误不扣分。 三、第八大题(阅读短文,回答问题),内容和结构都正确给2分;内容正确,结构不正确,给1分;内容不正确不给分。 四、第九大题(完成句子),内容和结构各占1分。 五、第十大题(文段表达),先根据文章整体内容和语言表达确定档次,然后在该档次内评出分数。具体评分标准如下: 第一档:(12~10分) 完全符合题目要求,观点正确,要点齐全。句式多样,词汇丰富。语言准确,语意连贯,表达清楚,具有逻辑性。 第二档:(9~7分) 基本符合题目要求,观点正确,要点齐全。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯,表达基本清楚。虽然有少量语言错误,但不影响整体理解。 第三档:(6~4分) 部分内容符合题目要求,要点不齐全。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,表达不够清楚,影响整体理解。 第四档:(3~0分) 与题目相关内容不多,只是简单拼凑词语,所写内容难以理解。 听力材料 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。 1. M: Do you like animals, Ling Ling? W: Yes, and I keep a dog as a pet. 2. W: How often do you watch TV, Tom? M: Once a week. 3. W: Did you have breakfast this morning? M: Yes. I had a hamburger. 4. M: What does your father do, Ann? W: Guess. He works in a hospital and helps patients. M: Oh. He must be a doctor. 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。每段对话和独白读两遍。 请听一段对话,完成第5至第 6小题。 W: What are you doing, Dick? M: I’m writing invitation cards. W: Why? M: I’m going to have a birthday party on Saturday. Will you come to my party? W: OK. I’d love to. Where are you going to have the party? M: At my house. W: What time does it start? M: At 9 a.m. I hope you can arrive at half past eight and help me to do some cooking. W: OK. I will. 请听一段对话,完成第7至第8小题。 W: Can I help you, sir? M: Yes, I'm in a bit of a rush. I have to get to my company before eight o’clock. Could I just have a piece of apple pie, please? W: Certainly. Anything else? M: No, thanks. W: 5 dollars and 99 cents. 请听一段对话,完成第9至第10小题。 M: Are you free on the thirteenth in the afternoon? W: No I'm afraid not. I'm seeing my doctor then. How about the fourteenth in the morning? M: I'm sorry. I'm having a meeting at the Hilton then. W: What about the next day? M: No. I'm busy then too. I'm visiting my friend Ruth at North Bridge W. Are you free on Thursday afternoon? That’s the sixteenth. M: Yes, I think I am. Let's meet for lunch at the Century Restaurant. W: Good idea! Is one o'clock okay? M: That's fine. See you there! 请听一段对话,完成第11至第13小题。 W: Hi! Peter. Come and sit down. M: Hi! Kathy. You have a nice room. W: Thanks. Would you like a drink? M: Oh, yes please! I'd love to have some juice. W: Orange juice or apple juice? M: Apple juice please. What music is this? W: Do you like it? It's Chinese music. M: It's great! Where did you get the CD? W: I bought it in a CD shop in Beijing. I went there for the Beijing Olympic Games. M: Oh, great. How I wish I could be there. You were so lucky. W: Yes. Hey, I took a lot of photos. Would you like to see them? M: Why not? I'd love to! 请听一段独白,完成第14至第16小题。 Good evening! Thank you for coming to this meeting. I want to tell you about the Music Club. This is a new club for students who like music. Anyone can join. There is nothing to pay. The Music Club will meet every weekday. It will meet in the library. On Mondays, Wednesdays and Fridays we will listen to CDs that other club members bring to the meetings. There will be many different kinds of music. Club members will talk about the people who have written and played the music. On Tuesdays and Thursdays club members will play their own music. Students here can sing or play musical instruments. If you want to join, please write your name and phone number on the paper. Thank you again for coming to this meeting. 三、听独白,根据所听到的独白内容和提示词语,记录关键信息。对话读两遍。 Have you heard of LEGO? LEGO has made good, safe and interesting toys for many years. We sell them, and children play with them in different countries from Australia to Canada, from Japan to Italy. Now we are looking for someone to sell our toys in Asia. He must be between the ages of thirty and forty. He must have at least 3 years’ experience selling toys in world markets.He must speak good English and at least one other Asian language. The person we are looking for will live in India and work there in our office, but he will travel for about six months in a year in other countries and above all, he must know how to sell in our old markets and where to find new ones. He must know how to make more money than ever before, for himself, and for LEGO. LEGO wants someone who can stand on his own feet. If you think you are the right person, please write to Mr. Roger Bradshaw at our head office. A. I looked up B. But I still couldn’t find it C. An idea suddenly came to me D. I thanked him again and again PAGE 10

    • 2020-04-03
    • 下载1次
    • 1142.84KB
  • ID:4-7126133 Unit 4 At the farm 同步练习+单元测试(含答案及听力书面材料 无音频)

    小学英语/人教版(PEP)/四年级下册/Unit 4 At the farm/本单元综合与测试

    四年级下册英语Unit?4?Part?B-C检测卷 人教PEP版 (时间:60分钟??? 满分:100分) 一、看图片,写单词。(5分) 2. 3. 4. 5. 二、判断画线部分发音是(√)否(×)相同。(10分) ( )1.A.?born B.?fork C.?for ( )2.A.?work B.?horse C.?world ( )3.A.carrot B.?potato C.animal ( )4.A.goat B.?tomato C.?those ( )5.A.eat B.?weather C.?teacher 三、写出下列单词的复数形式。(8分) 1.It?__________ ?2.?pig__________? 3.goat?__________ 4.dog?__________ 5.sheep__________ 6.cat__________ 7.monkey__________? 8.duck__________ 四、选词填空。(10分) How???Are???sheep?? those???What? 1__________.are?they? 2.__________they?goats???Yes,?they?are. 3.__________many?horses?are?there? 4.?They?are__________?. 5.Are?__________?cows??No,?they?aren't. 五、单项选择。(10分) ( )1.---__________. There?are?twenty. A.?How?much?are?the?hens? B.?How?many?hens?are?there? C.?Are?there?twenty?hens? ( )2.?Are?those?horses? ---__________ A.?Yes,?they?are. B.?No,?these?aren’t. C.?Yes,?they?aren’t. ( )3.This?is__________?farm. A.my B.?I C.?an ( )4.?She?likes__________?very?much. A.?potatoes B.?animal C.?carrot ( )5.?Mr?MacDonald?has?ten__________?on?the?farm. A.?sheeps B.?horse C.?sheep 六、将下列单词归类。(填序号)(10分) A.?hot? B.?pants? C.?sheep? D.?playground? E.?art?room? F.?cloudy? ?tomato?H.?horse? I.?jacket? J.?library? ?K.cow? L.computer?room M.?snowy? N.?green?beans? O.?carrot? P.?shirt?? Q.hen?? R.?rainy? S.?socks??T.?potato 1.天气:__________________________________________________________________ 2.蔬菜:__________________________________________________________________ 3.地点:__________________________________________________________________ 4.动物:__________________________________________________________________ 5.服装:__________________________________________________________________ 七、将句子和相应的中文意思用线连起来。(8分) 1.?I?like?mutton.?? A.咱们做顶帽子吧。 2.?Let’s?make?a?hat.?? B.我喜欢蔬莱。 3.?Good?idea!??? C.好主意! 4.I?love?vegetable.? D.我喜欢羊肉。 八、情景交际。(12分) ( )1.你想知道那些是什么,可以这样问:_______________ A.?What?are?these? B.?What?are?those? ( )2.你想知道对方有多少头牛,可以这样问:_______________ A.?Where?are?the?cows? B.?How?many?cows?do?you?have? ( )3.你想说它们真可爱,可以这样表达:_______________ A.?They're?so?cute! B.?They're?so?small! ( )4.别人问你那些是不是母鸡,你可以这样回答:_______________ A.Yes,?they?are. B.?No,?they?are. 九、选择合适的选项补全对话。(12分) A:?This?is?my?farm. B:?It's?big.?1_______________ A.?Yes,?they?are. B:?How?many?horses?do?you?have? A:2._______________ B:3._______________ A:?They?are?sheep. B:?Wow!?4._______________ A.?What?are?those? B.?They're?so?cute.? C.?Seventeen. D.?Are?these?horses? 阅读短文,判断正(T)误(F)。(15分) ??? Mary?has?a?big?farm.?There?are?many?animals?on?the?farm.They?are?sheep,?horses,?cows,?goats?and?hens.?There?are?many?vegetables?on?the?farm,?too.?They?are?tomatoes,?potatoes,?onions?and carrots.?Every?day?Mary?likes?to?play?with?sheep?and?hens.?At?lunch?time,?Mary likes?to?eat?some?tomatoes. ( )1.Mary?has?a?big?farm. ( )2.There?are?many?animals?and?flowers?on?the?farm. ( )3.There?are?many?goats?on?the?farm. ( )4.?Mary?likes?to?eat?some?tomatoes?and onions?for?lunch. ( )5.?Mary?likes?to?play?with?lambs. 参考答案 一、?cow ?hen? horse? potato? tomato 二、1.√2.×3.×4.√5.× 三、1.they 2.pigs 3.?goats 4.dogs 5.sheep 6.?cats? 7.?monkeys? 8.?ducks 四、1.What 2.Are 3.How 4.?sheep 5.?those 五、1.B 2.A 3.A 4.A 5.C 六、1.A,F,M,R 2.G,N,O,T 3.D,E,J,L 4.C,H,K,Q 5.B,1,P,S 七、1---D 2---A 3---C 4---B 八、1.B 2.B 3.A 4.A 九、1.D 2.C 3.A 4.B 十、1.T 2.F 3.T 4.F 5.F 四年级下册英语Unit4 Part?A检测题人教PEP版 (时间:60分钟???满分:100分) 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 十一 总分 得分 将单词补充完整。(8分) ?p__t__?t?__? 2.t?__m?__t__? 3.c__rr__t? 4.__n?__ __n 二、选出不同类的单词。(10分) ( )1.?A.?those???? B.?these??????C.?seventeen ( )2?.A.?horse????B.?tomato????C.?hen ( )3.?A.?goat??????B.?potato?????C.?carrot ( )4.?A.?eighteen???B.?garden???C.?seventeen ( )5.?A.?what??????????B.?how??????C.try 三、看图,选择正确的答案,将其序号填入题前括号里。(6分) A.?No,?they?aren’t. B.?Yes,?they?are. ( )1.?Are?these?pears? ---________________ ( )2.?Are?they?tomatoes? ---_______________ 四、单项选择。(10分) ( )1.?What?are?these? A.?They?are?tomatos. B.?They?are?carrots. C.?They?are?a?potato. ( )2.?The?potatoes?are?so. A.big?? ?B.pig??? ?C.bag ( )3.?I?love??eat?green??beans. A.?to?????? B.?at????? C.?in? ( )4.?Look!?The?carrots.They’re?so?big. A.?on???? ?B.?at???? C./ ( )5.?-Look!?The?tomatoes?are?yellow. --They?are?good. A.?Have?try. B.?Some?try. C.?Try?some 五、给下列句子选择相应的英文表达。(8分) ( )1.这些是西红柿吗? A.?Are?these?potatoes? B.?Are?they?tomatoes C.?Are?these?tomatoes? ( )2.这些是什么? A.?What?are?these? B.?What?are?those? C.?What?are?they? ( )3.它是土豆。 A.?They?are?potatoes. B.?Yes,?they?are. C.?It's?a?potato ( )4.豆角是如此长。 A.?The?green?beans?are?so?short. B.?The?green?beans?are?so?big. C.?The?green?beans?are?so?long. 六、按要求完成句子。(10分) 1.?These?are?tomatoes.(改为一般疑问句,然后分别作肯定和否定回答) ______________________________________________________________ ______________________________________________________________ 2.?They?are?carrots.(对画线部分提问) ____________ ?____________they? 3.?I?like?potatoes.(英译汉) ________________________________________________________________ 4.?I?like?oranges.(改为否定句) I?____________ ?____________oranges. 5.This?is?an?apple.(变为复数句子) ____________________________________________________________ 七、选出下列句中有错的一项,并在横线上改正。(8分) ( )1.What?it?this? ____________ A? B ?C ( )2.?They?are?tomatos. ____________ A? B? C ( )3.Are?these?potatos? ____________ A B C ( )4.?The?carrots?is?all?big. ____________ A? B? C 八、连词成句。(15分) 1.?at?the?green?beans?Look?(.) 2.?apples?are?They?fresh?(.) 3.?have?tomatoes?How?do?many?you?(?) 4.?What?see?you?can?(?) 5.?have?some?I?potatoes(.) 九、从方框中选择合适的词语补全对话,将其序号填在横线上。(10分) A:?Welcome?to?my?farm! B.?Thanks A:?I____________?a?lot?of?vegetables. B:?Look____________?these!?Are?these____________? A:?Yes,?they?are. B.?What?are____________? A:?They??____________strawberries.?Try____________?please. B:?Thank?you?very?much. A.?some? B.?these ?C.?at. D.?are? E.?have? F.?green?beans 十、补全对话。(15分) Mike:?1.?____________ Farmer:?No,?they?aren't.?They're?tomatoes. Sarah:?Are?they?carrots? Farmer:2.____________ Mike:?Look?at?the?apples.?They?are?so?big. Farmer:?3.____________ John:?4.____________ Farmer:?OK.?Here?you?are. John:?5.____________ A.Can?I?try?some? B.Oh,?this?farm?is?so?big.?Are?they?potatoes? C.Thanks.?Yum. D.?Yes,?they?are. K.?Yes,?and?the?tomatoes?are?big,?too. 参考答案 一、1.o:a:o 2.o;a;o 3.a;o 4.o;io 二、1.C2.B3.A4.B5.C 三、1.B2.A 四、1.B2.A3.A4.B5.C 五、1.C2.A3.A4.C 六、1.?Are?these?tomatoes? Yes,?they?are. No,?they?aren’t. 2.?What?are?? ?3.我喜欢土豆。 4.?don’t?like? 5.?These?are?apples. 七、1.Bis 2.?C?tomatoes 3.?C?potatoes 4.?C?are 八、1.?Look?at?the?green?beans. 2.They?are?fresh?apples. 3.?How?many?tomatoes?do?you?have? 4.?What?can?you?see? 5.?I?have?some?potatoes. 九、?E? C ?F? B? D? A 十、1.B2.D3.E4.A5.C 四年级下册英语第四单元检册卷 人教PEP版 (时间:60分钟?? ?满分:100分) 听力部分(30分) 一、听录音,选出你听到的单词。(10分) ( )1. A.horse B.?house C.?farm ( )2.?A.?goat B.cow C.?sheep ( )3. A.too B.?potato C.?tomato ( )4. A.?those B.?these C.?there ( )5.?A.?carrot B.?beans C.?cats 二、听录音,圏出与所听内容相符的图片。(10分) 1. 2. A B A B 4. 1. carrot? B.apple 2. ?sheep B.?dog 3. ?green?beansonions 4. ?horse B.?monkey 5. A.?potatoes B.?tomatoes 6. ?Hen B.cow A B A B 三、听录音,选择正确的答语。(10分) ( )1.?A.?No,?they?aren’t. B.?No,?it?isn't ( )2.?A.?Sixteen B.?Yes,?they?are. ( )3.?A.They?are?ducks. B.?Three. ( )4.?A.Yes,?they?are?short. B.?Yes,?they?are. 笔试都分(70分) 四、选出毎组单词中不同类的一项。(5分) ( )1.A.goat B.?horse C.?carrot ( )2.A.?duck B.?how C.?hen ( )3.A.pig B.?sheep C.?farm ( )4.A.garden B.?tomato C.?library ( )5.A.try B.?eat C.?animal 五、项选择。(10分) ( )1.?How?many?horses?__________you?have? A.?are B.?does C.?do ( )2.How?many?sheep?does?she?have? ---__________ A.?Thirteen B.?Two?yuan C.?Yes,?please ( )3.?I?have?seventeen__________. A.?a?sheep B.?sheep C.?sheeps ( )4.?what?__________these?? ---They’re?cats. A.?do B.?are C.?is ( )5.Are?they?hens? ---No,?they__________. A.?isn’t B.?aren’t C.?don't 六、读一读,圈出与图片相对应的单词。(12分) 七、选择句中错误的一项并改正。(10分) ( )1.?How?many?horse?do?you?have? ______________ A? B? C ( )2.?What?is?these? ______________ A? B? C ( )3.?Are?these?tomato? ______________ A? B??? C ( )4.?I?doesn't?like?apples. ______________ A? B ?C ( )5.I?have?five?rabbit. ______________ A? B? C 八、连词成句。(10分) 1.?are?so?They?big?(!) 2.?those?Are?sheep?(?) 3.?goats?How?are?there?many?(?) 4.?like?don't?I?vegetables(.) 5.?vegetable?at?Look?the?(.) 九、选择合适的句子,补全对话。(只写序号)(10分) A:?Oh,?this?farm?is?so?big!?1. ______________ B:?They’re?goats. A:2. ______________ B:?I?have?eleven. A:3. ______________ B:?No,?they?aren’t.They're?donkeys(驴).?They’re?fat. A:4. ______________ B:?They’re?gray. A:?Look,?are?those?ducks? B:?5.? ______________ A.?How?many?goats?do?you?have?? B.?What?colour?are?they? C.?Are?those?horses? D.?What?are?they?? E.?Yes,?they?are. 十、阅读短文,判断对(√)错(×)。(13分) My?grandparents?have?a?big?farm.?I?go?there?every?Saturday?and?Sunday.?There?are?many? animals?and?vegetables.?I?like?to?water?the?cucumbers(黄瓜).They’re?tender(嫩的)?and?green.The?hens?are?very?fat.?They?can?give?us?big?eggs.?I?like?potatoes.They?are?tasty(美味的)?and?brown.?I?love?vegetables?very?much.because?they?are?very?healthy(健康的). ( )1.My?grandpa?has?a?small?farm. ( )2. I?go?to?the?farm?on?the?weekend(周末) ( )3.?I?can?milk?the?cows?there. ( )4.?The?eggs?on?the?farm?are?big. ( )5.?Vegetables?are?healthy. 听力材料 一、1.horse 2.sheep? 3.?tomato ?4.?these 5.carrot 二、1.cow ?2.?green?bean 三、1.?Are?these?horses?? 3.?sheep 4.hen 2.?How?many?hens?do?you?have? 3.?What?are?they? 4.?Are?those?green?beans?long 参考答案 一、1.A2.C3.C4.B5.A 二、1.B2.A3.A4.A 三、1.A2.A3.A4.B 四、1.C2.B3.C4.B5.C 五、1.C2.A3.B4.B5.B 六、1.A2.A3.A4.A5.B6.B 七、1.?B?horses 2.B are(或C this/that) 3.?C?tomatoes? 4.?A?don't? 5.?C?rabbits 八、1.?They?are?so?big! 2.?Are?those?sheep? 3.?How?many?goats?are?there? 4.?I?don't?like?vegetables. 5.?Look?at?the?vegetable. 九、1.D2.A3.C4.B5.E 十、1.×2.√3.×4.√5.√

    • 2020-04-03
    • 下载3次
    • 469.2KB
  • ID:4-7124097 2019-2020学年新目标版英语七年级上期末测试卷(含答案,无听力题)

    初中英语/期末专区/七年级上册

    七年级上册英语期末测试卷人教PEP版 (时间:60分钟 满分:120分)   一、单项选择(10分)   ( )11.I am good at ________pictures. I‘d like ________an art teacher.   A. draw, to be B.draw,being C. drawing ,to be D. drawing ,being   ( )12.There is ________desk in the room. ________old book is on it.   A. a, A B. a, An C. An,a D. an,A   ( )13. ________your father usually come home after work? --At about 6:30.   A. How is B. How does C. When does D. When is   ( )14.My mother usually ________at 6:00a.m in the morning.   A. gets up B. get up C. get to D. gets to   ( )15.My parents ________to go out at night.   A .not want B. not wants C.doesn’t want D. don’t want   ( )16.________do you play computer games?--- Once a week   A. How B. How often C. How old D. How many   ( )17.Tom ________goes to school by bus because his school is very close to his home.   A. always B. seldom C. often D. sometimes   ( )18.My brother enjoys________ basketball and he loves________ guitar,too.   A. playing,playing the B. playing,play the   C. to play,playing D. playing the,playing   ( )19________your sister________ sports ?No,she________   A. Do,like,don’t B. Does,likes,doesn’t   C. Does,like,doesn’t D. Do,like,do   ( )20. ________he doesn’t have breakfast, ________he feels hungry.   A. Because,so B./,so C. /,because D. So,/   二、语法选择(10分)   My English teacher, Miss Smith is 26________ exciting teacher. Everyone likes 27________ very much. She works very hard, 28________ she is often very tired. Her home is about 10 kilometers 29________ school. She gets up 30________ six o’clock every day,and has a quick 31________ .Then she 32________ school.First,she walks to the bus station. It takes about ten minutes. 33________ the early bus takes her to school. The bus usually takes about 25 minutes. How long does it 34________ her to school? Do you know? 35________ Minutes.   ( )26. A. a B. the C. an D./   ( )27. A. she B. her C. hers D. him   ( )28. A. and B. but C. so D. for   ( )29. A. on B. in C. for D. from   ( )30. A. at B. on C. in D. of   ( )31. A. lunch B. breakfast C. supper D. dinner   ( )32. A. goes B. go C. goes to D. go to   ( )33. A First B. Then C. Last D. Than   ( )34. A. take B. takes C. taking D. is taking   ( )35. A. twenty-five B. Ten C. Thirty-five D. Forty-five? 三、完形填空(10分) Jim comes from America. Now he studies in No.5 Middle School in Beijing every morning he 36________ No. 21 bus to school .He has four classes in the morning and two in the 37________ . He speaks English very well .He often helps his Chinese friends learn 38________ .He doesn’t like maths. He think it’s boring. 39________ favorite subject is P.E.He thinks it’s 40________ . His P.E 41________ is very strict with him. His last class every day 42________ at 4:00. He can be in all kinds of activities in the 43________ .Jim wants to know more about Chinese culture. From Monday to Wednesday he often does Chinese Kung fu.On Thursday he often play chess for 44________ hour. On Friday he takes part in the activities of 45________ club. He likes playing guzheng and Erhu .Every afternoon he gets home about six o’clock. How busy his day is!   ( )36.A takes B has C gets D have   ( )37. A noon B night C afternoon D evening   ( )38. A Chinese B English C Japanese D American   ( )39. A He B His C She D Her   ( )40. A boring B bad C funny D relaxing   ( )41. A friend B mother C teacher D brother   ( )42. A ends B begins C works D starts   ( )43. A night B evening C morning D afternoon   ( )44. A the B an C a D/   ( )45. A music B painting C chess D basketball 阅读理解(40分) A   My name is Rechel. I am a student in Toronto,Canada.It is the second largest country in size in the world.Every day my brother Andrew and I go to school at 9:00.I dislike getting up at 8:00 in the morning! When we finally get up,we need to eat breakfast quickly at home and walk to school.At school we learn English and French,because Canadian speak English and French. Of course,we also learn history,art,science and math.My brother’s favorite sport is football. But I can’t play football at school—there are no grassy area on the playground.School ends at 3:30 Andrew and I walk back home. I have to do a lot of homework first. After dinner I can relax. My favorite hobby is going for a boat-ride with dad. Sometimes go to the park. I hope you can enjoy learning about my life.   ( )1. is the second largest in the world.   A Canada‘s size B Canada’s population C the number of the students   ( ) 2.Rachel and his brother go to school .   A in the school bus B in their father’s car C on foot   ( ) 3.what language does Rachel learn at school.   A English and science B English and French C French and reading   ( )4.Rachel’s brother likes best.   A volleyball B football C baseball   ( )5.Rachel has to first after school. A help his mother cook B do his home work C watch TV with his brother B   Hello I am Jeff Smith. I work in a big computer company. I am busy every day. I want to rent an old house with a beautiful garden. The house must be big and clean. And it’s quiet in the neighborhood .I hole there is a beautiful park nearby. So my parents can take a walk in the morning or after supper .Our family can have fun there on weekends,there must be a school near the house .and my daughter can go to school by herself .she likes playing computer games and wants a video arcade (电子游戏中心) near the house .my wife is busy with her work .She hopes there is a big supermarket in the neighborhood .she can buy some food and drinks easily. Do you have such a house to rent?Please call me at 13827317567.   ( ) 1.There are_____people in Mr. Smith’s family.   A.3 B.4 C.5 D.6   ( )2.Jeff wants to rent _____.   A. a garden B. a new house C. a park D. a house with a garden   ( )3.Why does Jeff hope these is a big park in the neighborhood?   A. His parents can take a walk in the morning or after supper.   B. His family can have fun there on weekends.   C. A and B.   D. His father can work there.   ( )4._____ likes playing computer games.   A. Jeff’s wife B. Jeff’s daughter C. Jeff D. Jeff and Jeff’s wife   ( )5.This is a(n) ______ .   A. ad.(广告) B. letter C. story D. game    C Jim’s Timetable(课程表) Time Period Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday 8:00-8:45 Chinese Math English Chinese English 8:55-9:40 English Chinese Math English Math 10:00-10:45 History English Biology Math Chinese 10:55-11:40 Math P.E Politics P.E Geography 14:30-15:15 Biology Music Chinese History Art 15:25-16:10 Geography Art Biology Computer Class meeting   ( )1. Jim has _____English lessons every week.   A. 5 B. 6 C. 7 D. 8?   ( )2. P .E. class begins at _____ on Tuesday .   A. 10:00 B. 10:55 C. 8:00 D. 14:30   ( )3. Jim is having a (an) ____ lesson at 15:00 on Monday .   A. music B. geography C. biology D. art   ( )4. Class meeting is on _____ .   A. Wednesday B. Friday C. Thursday D. Tuesday   ( )5. Jim has a computer lesson on _____ .   A. Tuesday B. Wednesday C. Thursday D. Friday D Many children like to watch TV . It’s very interesting. The programs on TV tell us many things about the country and a lot of news about the world, Judy watches TV on Sundays. There is an English program getting to know America. It’s her favorite program.It tells about the life of America, such as buildings,traffic, food, houses, movie stars. Why does she love the program? Because she likes English. She likes English best of all the subjects. When she is watching the program, she can remember every word she sees on TV. That helps a lot, because she learns many new words, English really interests her(令她感兴趣). She likes learning English. On weekdays, she doesn’t watch TV, but reads English story books every night before she goes to bed. She can learn a lot from the TV program and the story books.   ( )1. When does Judy often watch TV?   A. On Sundays. B. On weekdays. C. At nigh. D. On Saturdays.   ( )2.Getting to know America is a(an)______program.   A. American B. English C. Japanese D. Chinese   ( )3.Why does she love the program?   A. She likes English. B. She can learn a lot from it.   C. It helps her a lot. D. A, B and C.   ( )4. The program is about_____.   A. English stories B. American food   C. the life of America D. American people   ( )5. Which one is true ?   A. Judy learns English at school and home.   B. Judy watches her favorite TV program on Sunday.   C. Judy reads English books every day.   D. Judy likes English a little.? 五、首字母填空(20)   1. Everyone in my class likes Jack because he is very f______.   2. Tell me about your h______.----Well, I like reading very much.   3. The party usually starts at 8 p.m,and e______ at 11 p.m.   4. Ben always r______ a bicycle to school .   5. You can watch TV after you f______ your homework.   6. He is a good student, and he is n______ later for school.   7. The bell r______, Let’s go to have a class.   8. My sister’s d______ is to be an engineer and she works hard for it.   9. If you want to win the match, you need a lot of p______ first.   10. Mum goes to the m______ to buy vegetables and fruit.   六、完成句子(14分)   1. 周末我们通常过得很愉快。   We usually ______ ______ ______ ______ on weekends.   2. Sally 经常在课后参加篮球比赛。   Sally often ______ ______ ______ basketball matches after school.   3. 我家附近一间书店。   There is a bookshop ______ ______ my home.   4. 没有人想与吉姆交朋友。   Nobody wants ______ ______ ______ ______ Jim.   5.我愿意帮你学英语。   I ______ ______ ______ help you with your English.   6.我每天刷牙两次。   I ______ my ______ twice a day.   7.你每天晚上10点钟睡觉吗?   Do you ______ ______ ______ at 10:00 every day?? 七、书面表达(16分)   假设你是初一(2)班的学生,请根据表格中的提示,以My daily life为题写一篇80字左右的文章,介绍你的日常生活。   上午 6:30 起床,然后刷牙、洗脸,吃早餐的时候喜欢听英语。   7:10步行去上学。   8:00 上第一节课。每天上8节课,上午5节,下午3节。   下午 中午通常在学校吃午餐。4:50放学后参加体育锻炼40分钟。和同学一起打乒乓球。   晚上 7:30 吃晚饭,写一个半小时作业。然后上床睡觉。 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 答案   一、单项选择   答案:11-20  CBCAD   BBABB   二、语法选择   CACDA  BCBAC   三、完形填空   ACBBC CADBA   四.阅读理解   ACBBB  CDCBA ABCBC  ABACD   五、首字母填空   1、funny 2、hobby 3、ends 4、rides 5、finish 6、never 7、ringing 8、daughter 9、practice 10、market   六、完成句子   1、 have a good time 2、 takes part in 3、close to 4 、to make friends with 5、would like to 6、brush teeth 7、go to bed

    • 2020-04-02
    • 下载3次
    • 150.5KB
  • ID:4-7123745 人教版(PEP)四年级下册英语第一次月考检测卷(含答案及听力什么材料 无音频)

    小学英语/月考专区/四年级下册

    四年级下册英语第一次月考检测卷 (时间:60分钟?????满分:100分) 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 总分 得分 听力部分(30分) 一、听录音,选出你听到的单词或短语。(10分) ( )1.A.?lunch?? ?B.?dinner???? C.?breakfast ( )2.?A.?go?home???? B.?go?to?bed???? C.?get?up ( )3.?A.?London????? B.?Sydney???? ?C.?Moscow ( )4.?A.?what?time???? B.?what?colour?? C.?what?about ( )5.?A.?rainy??? ?B.windy??? C.?snowy 二、听录音,判断图片与所听内容是(√)否(×)相符。(10分) 1. 2. 3. 4. 5. ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 听录音,连线。(10分) 1. 2. 3. 4. 5. London???? Sydney??? Moscow? ?Beijing?? New?York 笔试部分(70分) 四、选出每组单词中画线部分读音不同的一项。(5分) ( )1.?A.?arm?? ? ?B.?farm??? C.?warm ( )2.?A.?river???? B.?term??? C.?winter ( )3.?A.?half???? B.?tall??????? C.?wall ( )4.?A.?ice???? ?? B.?kid???? ??C.?fish ( )5.?A.egg???? ?B.?bed?????? C.me 五、根据汉语,写出英文单词。(8分) 1.阳光充足的 2.阴雨的 3.早餐火 4.多云的 5.正餐 单项选择。(10分) ( )1.It’s?7:00.?It's?time__________?go?to?school. A.?to B.?for C.?at ( )2.?Is?it?cold?in?Changchun? ---__________. A.?Yes,?It?isn’t. B.?Yes,?it?is C.?No,?it?is. ( )3.Can?I?go?outside? ---__________. A.?No,?you?can. B.?No,?you?can C.?Yes,?you?can’t. ( )4.?What's?the?weather?like?in?Tianjin? ---__________. A.?It?is?rain?? ?B.?It?is?rainy???? C.?It?is?snow. ( )5.??__________is?it?? ---It’s?11:?30. A.?What?time? B.?What?colour C.?Whose 七、根据句意和图片,补全单词,使句子完整。(10分) 1.?It’s ?in?Singapore. 2.?-What's?the?weather?like?in?Beijing? It’s and . 3.?It's?3:?00.?It's?time?for ?class. 4.?It's?time?for ?.Let’s?eat?some ? and?drink?some . 5.?-What??is?it??-It’s ?o'clock 八、从右栏中选择合适的答语。(12分) ( )1.Is?it?cold?or?hot?in?Sydney? A.?Yes,?we?do. ( )2.?Where?is?the?teachers'?office?? B.?No,?you?can't ( )3.?Do?you?have?a?playground?? C.?It?is?hot. ( )4.?What?time?is?it? D.?It's?on?the?first?floor. ( )5.?Can?I?go?outside? E.?It's?cool?and?windy. ( )6.?What's?the?weather?like?in?Moscow? F.?It's?12?o'clock. 九、连词成句。(15分) 1?is?Here?world?the?weather?(.) 2.?New?York?cool?It?and?rainy?in?is?(.) 3.?books?time?It?read?is?to(.) 4.?a?I?snowman?Can?make(?) 5.?weather?What?is?in?like?China?the?(?) 十、阅读短文,完成下面各题。(10分) ???? ?Good?morning!?Here?is?the?weather?report!?This?is?Beijing.Today?is?a?sunny?day. ? Now?lets?have?a?look?at?the?other?six?Olympic(奥林匹克)cities.?It?is?snowy?and?windy ?in?Shenyang.?It?is?cloudy?in?Qingdao?and?Qinghuangdao.?It?is?sunny?in?Tianjin.?It?is?rainy? in?Shanghai.?And?it is?sunny?in?Hong?Kong.?That's?all.?Thanks?for?listening.?See?you? tomorrow. ( )1.It’s__________?in?Qinhuangdao. A.?cloudy B.?rainy C.?snowy ( )2.The?Olympic?Games is?held(举行) in?__________cities. A.?five B.?six C.?seven ( )3.?It?is?snowy?and?windy?in__________. A.?Tianjin B.?Qingdao C.?Shenyang ( )4.?__________cities?are?sunny?today. A.?One B.?Two C.?Three ( )5.?It?is__________?in?Shanghai. A.?rainy? B.?sunny C.?cloudy 听力材料 ー、 1.It’s?time?for?lunch. 2.?It's?time?to?get?up. 3.?What's?the?weather?like?in?London? 4.?What?time?is?it?now? 5.?It's?windy?now. 二、1.---?What?time?is?it? ? ?It's?ten?o'clock 2.?It's?time?to?go?to?bed. 3.?It's?7:?30.?It's?time?to?go?to?school. 4.?It's?time?for?art?class. 5.?Let’s?play?football. 三、1.It’s?sunny?in?New?York. 2.?It’s?cloudy?in?London. 3.?It's?rainy?in?Sydney. 4.?It's?windy?in?Beijing. 5.?It's?snowy?in?Moscow. 参考答案 一、1.A2.C3.A4.A5.B 二、1.×2.×3.√4.√5.√ 三、略 四、1.C2.B3.A4.A5.C 五、1.?sunny 2.?rainy 3.?breakfast 4.?cloudy 5.?dinner 六、1.A2.B3.A4.B5.A 七、1.?cloudy 2.?windy;?snowy 3.?music 4.?breakfast;?eggs;?milk? 5?time:?eight 八、1.C 2.D 3.A 4.F 5.B 6.E 九、略 十、1.A 2.C 3.C 4.C 5.A

    • 2020-04-02
    • 下载4次
    • 389.82KB
  • ID:4-7119234 人教PEP小学英语四年级下册第二次月考测试卷(含答案和听力书面材料 无音频)

    小学英语/月考专区/四年级下册

    小学四年级下册英语第二次月考检测卷 (时间:60分钟???满分:100分) 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 总分 得分 听力部分(30分) 一、听录音,给下列物品标出价钱。(10分) 2. 3. 4. 5. (¥ ) (¥ ) (¥ ) (¥ ) (¥ ) 二、听录音,选择正确的答语。(10分) ( )1.?A.?It’s?new. B.?Yes,?It?is.? ? C.?It'?s?good. ( )2.?A.?Yes,?I?can. B.?Sure.?Here?you?are. C.?Yes,?please. ( )3.?A.?It's?fifty?yuan. B.?They’re?forty?yuan. C.?They’re?black. ( )4.?A.?No,?It?isn’t. B.?Yes,?it's?short. C.?No,?it's?too?long. ( )5.?A.?They’re?seventy?yuan. B.?It's?seventeen?yuan. C.?Yes,?please. 三、听录音,选单词补全句子。(只写序号)(10分) A.?good?? B.?white? C.?blue??? D.?it E.?isn’t? F.?shirt? ?G.35 H.?much ?I.?How? J.?expensive -Is?___________Mike'___________s? ---No,?it___________. 2.?This?shirt?is___________,but?its?too___________.I?like?the?one?with?the________?hat. 3.--___________ ___________is?your?dress? ?---It’s?___________yuan. 笔试部分(70分) 四、选出每组单词中画线部分读音不同的一项。(10分) ( )1.?A.?shirt?? B.?dinner??? C.?skirt ( )2.?A?homework?? B.?shorts??? C.?horse ( )3.?A.?use??? B.?sunny??? C.?duck ( )4.?A.?warm???? B.?garden??? ?C.?farm ( )5.?A.?skirt??? B.?girl?????? C.?dollar 五、将图片与对应的单词连线。(10分) 2. 3. 4. 5. A.?umbrella? B.?dress? C.?gloves D.?sunny E.?scarf 六、按要求写单词。(10分) 1.?sheep(复数)___________?? 2.dresses(单数)___________? 3.new(反义词)___________??? 4.?yours(主格)___________? 5.?tomato(复数)___________?? ?6.?potato(复数)___________? 7.hers(主格)___________?? 8.?cheap(反义词)___________? 9.ours(主格)?___________? 10.?umbrella(复数)___________? 七、问句答语连一连。(10分) 1.How?much???? A.?Yes,?please. 2.?Can?I?help?you???? B.?There?are?12. 3.?How?many?pears?are?there?? ?C.?It's?30?yuan. 4.?Whose?coat?is?this????? D.?It?is?mine. 5.?Are?they?expensive??? E.?Yes,?they?are. 八、按要求写句子。(8分) 1.?This?jacket?is?80?yuan.(对画线部分提问) 2.?Are?these?apples?(用?onions作否定回答) 3.?Can?I?try?them?on???Size?6,please.(翻译) 4.?These?are?horses.(改为一般疑问句) 九、根据提示,完成句子。(12分) 1.--Sarah,?__________? ___________? ___________?this?skirt(这条短裙你觉得怎么样)? --It’s?very___________?(漂亮,美观). --___________?___________? (多少钱)?is?this?skirt?? --It's105. --Oh,?that’s?too?___________?(昂贵的). 2.?--Can?I?___________?(help)you? ??--Yes,___________?(these) shirt?is___________??(不错).?Can?I?try___________?(it) on? --Of?course.?Here?you___________?(be). --It's?just?right.I’ll___________?(take)it. 十、阅读对话,判断下列句子正(T)误(F)。(10分) Assistant:?Good?afternoon.?Can?I?help?you? Mum:?Yes.I?want?a?pair?of?shoes,?please. Assistant:?What?size??8?or?9? Mum:?No.?They’re?too?big.?The?shoes?are?for?my?daughter. Assistant:?What?about?size?6? Amy:?Let?me?see.?Oh,?Mum,?they?re?too?big. Assistant:?What?about?this?pair,?size?5? Amy:Yes,?they?fit?me?well(很适合我).?But?I?don’t?like?black.Give?me?the?white?ones, ? please. Assistant.?OK.?Here?are?the?white?shoes,?Size?5. Mum:?Thank?you.?How?much?are?they? Assistant:?Twenty?yuan. Mum.?I’ll?take?them. ( )1.?The?shoes?are?for?the?mother. ( )2.?The?shoes?are?too?expensive. ( )3.?Amy?likes?the?white?shoes. ( )4.?Size?6?shoes?are?all?right?for?the?girl. ( )5.?The?white?shoes?are?20?yuan. 小学四年级下册英语第二次月考检测卷 听力材料 一、1.?Nineteen?yuan. 2.?Eleven?yuan. 3.?Twenty-five?yuan.? 4.?Nine?yuan. 5.?Twenty-three?yuan. 二、1.Is?it?expensive? 2.?Can?I?have?a?look? 3.?How?much?are?they?? 4 .?Is?it?blue? 5.?Can?I?help?you? 三、1.-?Is?it?Mikes?shirt?? No,?it?isn't. 2.?This?shirt?is?good,?but?it's?too?expensive. I?like?the?blue?one?with?the?white?hat. 3.How?much?is?your?dress? It's?thirty-five?yuan. 参考答案 ー、1.19??2.11???3.25??4.9???5.2 二、1.B2.B3.B4.A5.C 三、1.DFE2.AJCB3.IHG 四、1.B2.A3.A4.A5.C 五、1---D 2---E 3---A 4---B 5---C 六、1.?sheep 2.?dress 3.old ?4.?you 5.?tomatoes 6.?potatoes 7.?she 8.?expensive? 9.?we? 10.?umbrellas 七、1---C ?2---A 3---B 4---D 5---E 八、1.?How?much?is?this?jacket? 2.?No,?they?aren’t.?They’re?onions. 3.我能试穿它们吗?请给我拿6号的。 4.?Are?these?horses? 九、1.?how?do?you?like?pretty?How?much??expensive 2.?help?This?nice?it?are?take 十、1.F2.F3.T4.F5.T

    • 2020-04-01
    • 下载1次
    • 158.95KB
  • ID:2-7095554 统编版四年级下册语文期末测试卷(Word版 含答案)

    小学语文/期末专区/四年级下册

    小学四年级下册语文期末测试卷 (时间:90分钟 满分:100分) 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 十一 十二 总分 得分 一、下列词语中加点的多音字,每对的读音都不相同的一项是( )。(2分) A.刹那/古刹??? 阻塞/边塞 处心积虑/处世原则 B.湖泊/血泊??? 殷红/殷实 细嚼慢咽/咬文嚼字 C.瓶塞/出塞???? 蒙骗/蒙古 罪大恶极/深恶痛绝 D.蹊跷/蹊径??????屏风/屏息 当之无愧/蝗臂当车 二、看拼音,写词语。(7分) 1.巨人的nù?hǒu( )吓坏了在花园里wú?yōu?wú?lǜ( )玩耍的孩子们。他们一个个guāi?guāi( )地liū( )了出去。 2.小花猫shēng?qì?bó?bó( ),调皮捣蛋,院子里的huā?pén( )可是要zāo?yāng( )了。 三、下列词语补充完整。(9分) 小心( )( )??成( )上( ) ( )忧( )虑 平平( )( ) 生气( )( ) ( )真( )确 ( )声( )气??快快( )( )? 纹丝( )( ) 四、选词填空。(4分) 寂静????清静????平静????幽静 1.周围非常( ),船上只有机器的响声。 2.( )的湖面如一面镜子。 3.风,也屏住了呼吸,山中一切变得非常( )。 4.在朦胧的( )中,玉立着这棵白桦。 五、写出下列各句所运用的修辞手法。(5分) 1.这不是很伟大的奇观吗? ( ) 2几场春雨过后,到那里走走,你常常会看见许多鮮嫩的笋,成群地从土里探出 头来。 ( ) 3.突然,沉沉夜雾中冒出一枚黑点,它好似一个幽灵,又仿佛一座山峰。( ) 4.忽然听见街上咕咚咕咚有人跑,把屋子震得好像摇晃起来。 ( ) 5.那里,春天鲜花盛开,夏天绿树成荫,秋天鮮果飘香,冬天白雪一片。( ) 六、按要求完成句子练习。(10分) 1.鬼子翻遍了前后院。(改为“把”字句和“被”字句) _______________________________________________________________________ 2.船长对奥克勒福大副说:“哪个男人胆敢抢在女人前面,你就开枪打死他。 (改为转述句) _______________________________________________________________________ 3.三月的桃花水怎能不叫人沉醉呢?(改为陈述句) _______________________________________________________________________ 4.天边的红霞,向晚的微风,头上飞过的归巢的鸟儿,都是他们的好友。(改为 排比句) _______________________________________________________________________ 七、用修改符号修改下面这段话。(4分) 西游记是我国古典小说四大名著,在世界文化史上享有盛名,书中塑了唐僧,孙 悟空和众多人物形象。内容生动有趣,让人爱不失手。 八、把下列诗句补充完整,并写出诗的题目。(8分) 1.洛阳亲友如相问,______________________。《_______________》 2.不要人夸好颜色,______________________。《________________》 3.______________________,惟有蜻蜓蛱蝶飞。《_______________》 4.______________________,只有敬亭山。 《____________》 九、口语交际。(4分) 自私的巨人为了不让外人进入花园,筑起了高墙,还竖起一块“禁止入内的告示牌。我们在生活中也常常看到“勿倒垃圾,违者重罚”“闲人莫入,违者重罚”等告示牌。告示牌要起到宣传教育作用,必须做到文字高雅,语气温和,这样人们才容易接受。请你试着给学校食堂、草地、操场等公共场所拟几条告示语。 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________十、课内阅读。(10分) ①天空还是一片浅蓝,颜色很浅。转眼间天边出现了一道红霞,慢慢地在扩大它的范围,加强它的亮光。我知道太阳要从天边升起来了,便不转眼地望着那里。 ②果然,过了一会儿,在那个地方出现了太阳的小半边脸,红是真红,却没有亮光。太旧好像负着重荷似的一步一步,慢慢地努カ上升,到了最后,终于冲破了云霞,完全跳出了海面,颜色红得非常可爱。一刹那间,这个深红的圆东西,忽然发出了夺目的亮光,射得人眼晴发痛,它旁边的云片也突然有了光彩。 1.选文中的“_______________、_______________”都表示时间极短,我还能写出几个类似的词语_______________、_______________。(2分) 2.第①段写了_______________的景象,第(②段写了_______________情况下的日出景象。(1分) 3.按太阳颜色、亮光变化的先后顺序,排列下列语句:( )→( )→( )。(3分) A.这个深红的圆东西,忽然发出了夺目的亮光 B.红是真红,却没有亮光 C.颜色红得非常可爱 4.第②段开头的“果然”和上文中的“_______________”相呼应。(1分) 5.选文中画“________”的句子运用了_______________的修辞手法,“负着重荷”“慢慢地努力”等词语写出了太阳跃出海面时的_______________和_______________。(3分) 十ー、课外阅读。(12分) 孝心教育 【材料一】 ①千万经典,孝义为先。 ②父母呼,应勿缓:父母命,行勿懒。 ③时时体贴爹娘意,莫教爹娘心挂牵。 ④好饭先尽爹娘用,好衣先尽爹娘穿。 (选自《经典国学》,有改动) 【材料二】 由某电视台主办的“寻找最美孝心少年”公益活动颁奖词: 这些荣获2019年“最美孝心少年”称号的孩子,他们的家庭各有各的不幸,而他们都义无反顾地承担起了照顾家人的重任,有些孩子的付出基至远远超出了成人所能承受的……当我们被少年们的孝行感动时,再回过头来看看身边自己的孩子,他们是否感激你的关爱?是否懂得帮你分忧?对你的态度是否友善……当今社会正处于转型期,孝心缺失是一个社会的典型问题。孩子孝心的缺失,导致他们对人对事都冷酷无情。若你希望自己的孩子将来成为一个具有良好品德的孩子,就赶快从孩子的幼年抓起,对他进行孝心教育吧! (选自互联网) 【材料三】 中学生与父母关系的调查表 项目 知道父母生日 知道家庭收入 外出和父母打招呼 主动做家务 不与父母顶嘴 与父母谈心 吃饭为父母夹菜 肯定 35% 10% 60% 10% 30% 5% 5% 否定 65% 90% 40% 80% 70% 70% 90% 从不 10% 25% 5% (选自互联网) 1.材料一中的哪句话最触动你?说说你的理解。(2分) _______________________________________________________________________ 2.概括材料二的主要内容。(2分) _______________________________________________________________________ 3.根据(中学生与父母关系的调查表》判断,下列说法错误的一项是(????)(2分) A.“知道父母生日”“否定”的占65%,说明大部分孩子都不知道父母生日。 B.“主动做家务”中“否定”的占80%,说明大部分孩子不懂得父母的辛苦。 C.“不与父母顶嘴”“从不”的为0,说明所有的孩子都很有个性,很有思想。 D.“与父母谈心”“吃饭为父母夹菜”中“否定”的比例很大,说明孩子与父母的关系比较疏远。 4.三则材料的共同点是什么?(3分) _______________________________________________________________________ 5.关于“孝”的名言警句,你一定也积累了很多吧,请写出两句。(3分) _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ 十二、习作乐园。(25分) 大自然中的一切都是那么美妙,一花一草,一本,一石……那风景,或美丽,或简约,都让人陶醉,让人感动。请你展开丰富的联想和想象,运用比喻、拟人等修辞手法,把你观察到的令人感动的大自然中的某一个画面展示给大家。题目自拟。 参考答案 一、C 二、怒吼?无优无虑??乖乖??溜 2.生气勃勃 花盆??遭映 三、翼翼??千万??无无??安安??勃勃??千万 细细??乐乐??不动 四、1.清静2.平静3.幽静4.寂静 五、1.反问2拟人3.比喻4.夸张5.排比 六、1.鬼子把前后院翻遍了。前后院被鬼子翻遍了。 2.船长对奥克勒福大副说,哪个男人胆敢抢在女人前面,奥克勒福大副就开枪打死他。 3.三月的桃花水叫人沉醉。 4.天边的红霞是他们的好友,向晚的微风是他们的好友,头上飞过的归巢的鸟儿是他们的好友。 七、略 八、1.一片冰心在玉壶???芙蓉楼送辛渐 2.只留清气满乾坤????墨梅 3.日长篱落无人过?????四时田园杂兴(其二十五) 4.相看两不厌????独坐敬亭山 九、略 十、1.转眼间一刹那间??霎时??一瞬间 2.太阳升起米之前??天气晴好 3.?B?A 4.我知道 5.拟人???缓慢??吃力 十ー、1示例:第①句。所有的名著经典中,孝和义是最重要的 2.培养孩子的孝心,要从幼年抓起,对其进行孝心教育。 3.C 4.都说明孝心教育的重要性 5.示例:①孝在于质实,不在于饰貌。②百善孝为先,百孝顺为先。

    • 2020-03-28
    • 下载2次
    • 154.36KB
  • ID:2-7092358 统编版四年级下册语文第七单元测试卷(Word版 含答案)

    小学语文/人教统编版(部编版)/四年级下册/第七单元/本单元综合与测试

    小学四年级下册语文第七单元测试卷 (时间:90分钟??满分:100分) 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 十一 十二 总分 得分 一、把下列字的音节补充完整。(6分) f_____??y_____???g_____?? m_____??q_____???x_____??? 芙?? 砚??? 恭??? 脉?? 泣???? 汹 z_____??k_____???f_____??h_____??q_____???z_____??? 宰????慨?????焚????酣????遣????卒 二、看拼音,写词语。(4分) fù?bù??? ? kū?long??? ? zhì?xù????pín?qióng ( ) ( ) ( ) ( ) qián?kūn?????qín?kuài?????wéi?chí??? cuò?shī ( ) ( ) ( ) ( ) 三、用“_____”画出下列词语中的错别字,并改正。(4分) 死到邻头( )士不可当( )文丝不动( )忠于质守( ) 惊慌失错( )猝然而致( )相提并伦( )英雄状举( ) 四、根据意思写词语。(4分) 1.谨慎小心,一点不敢疏忽的样子。 ( ) 2.害怕、慌张,举止失去常态,不知怎么办好。 ( ) 3.形容极度惊慌、心神不宁的样子。 ( ) 4.使天地惊动。形容某个事件的声势或意义极大。 ( ) 五、选词填空。(4分) 激烈????凶猛????壮烈?????热烈 1.黄继光用自己的胸膛堵住了敌人的枪口,他( )牺牲了。 2.这是朝鲜战场上最( )的一次阵地站。 3.敌人一个火力点( )地射击起来。 4.我受到了同学们的( )欢迎。 六、品读句子,完成练习。(10分) 1.救援工作进行得井然有序,几乎没有发生什么争执或殴斗。 (1)“井然有序”的意思是___________________,它的反义词是___________________。 (2)用“井然有序”造句。 _______________________________________________________________________ 2.过是溪,逢老媪方磨铁杵。 (1)句子中“磨”的正确读音是___________________。 (2)“老媪”指( ) A.老人 B.老年妇女 C.老头 (3)“是”的意思是___________________,“方”的意思是___________________。 (4)把这句话译为现代汉语。 _______________________________________________________________________ 七、连一连。(6分) 囊萤夜读??? ?孙敬??????铁杵成针???? 吕蒙 悬梁刺股??? 匡衡??????程门立雪???? 李白 凿壁借光???? 车胤??????手不释卷???? ?杨时 八、写出下列句子所运用的描写方法。(6分) 1.哈尔威船长站在指挥台上大声吼喝:“全体安静,注意听命令!把救生艇放下去。妇女先走,其他乘客跟上,船员断后。必须把这六十人救出去!” ( ) 2.黄继光突然站起来了!在暴风雨一样的子弹中站起来了!他举起右臂,手雷在探照灯的光亮中闪闪发光。 ( ) 3.大海上夜色正浓,烟雾弥漫。 ( ) 九、把下列句子补充完整。(8分) 1.天行健,____________________。 ---《周易》 2.胜人者有力,____________________。 ---《老子》 不怨天,____________________。 ---《论语》 4.生于忧患____________________。 ---《孟于》 十、课内阅读。(9分) 火力点里的敌人把机枪对准黄继光,子弹像冰電一样射过来。黄继光肩上腿上都负了伤。他用尽全身力气,更加顽强地向前爬,还有ニ十米,十米…近了,更近了。 啊!黄继光突然站起来了!在暴风雨一样的子弹中站起来了!他举起右臂,手雷在探照灯的光亮中闪闪发光。 …… 天快亮了,规定的时间马上到了。营参谋长正在着急,只见黄继光又站起来了!他张开双臂,向喷射着火舌的火カ点猛扑去,用自己的胸膛堵住了敌人的枪口。 1、“还有二十米,十米…近了,更了。”这句话中的省略号的作用是____________________。(3分) 2.第2自然段中的两个感叹号的表达效果是( )(3分) A.表达惊讶之情。 表达对黄继光的高度赞扬和对英雄的崇敬之情。 3.第3自然段中“用自己的胸膛堵住了敌人的枪口”,表现了他________________________________________________________________________________。(3分) 十ー、课外阅读。(14分) 大江保卫战 1998年的夏天。暴雨,大暴雨,一场接着一场。奔腾不息的长江,转瞬间变成了一条暴怒的巨龙,疯狂地撕咬着千里江堤。荆江告急!武汉告急!九江告急!......灾情就是命令,灾区就是战场。在这万分危急的关头,几十万解放军官兵日夜兼程,朝着大江挺进。他们和几百万人民群众一起,打响了气壮山河的大江保卫战。 7月27日凌晨两点,九江赛城湖的大堤塌陷了。四百多名官兵闻讯赶到。支队长一声令下:“上!”顿时,一条长龙在崩塌的提坝下出现了。官兵们肩扛沉重的沙包,在泥水中来回穿梭。有的为了行走快捷,索性赤脚奔跑起来。嶙峋的片石割破了脚趾,他们全然不顾,心中只有一个念头:“大提,保住大提!”狂风卷着巨浪,猛烈地撕扯着堤岸,战士们高声喊道:“狂风为我们呐喊!暴雨为我们助威!巨浪为我们加油!"他们一个个奋然跳入水中,用自己的血肉之躯筑起了一道人墙。经过几个小时的鏖(áo)战,大堤保住了,官兵们浑身上下却是伤痕累累。“风声雨声涛声,声声震耳;雨水汗水血水,水水相融。”这是人民子弟兵在这场惊心动魄的大决战中的真实写照。 面对肆虐的洪水,更显出人民子弟兵铮(?zhēng)铮铁汉的本色。 解放军某部四连连长黄晓文正扛着麻包在稀泥中奔跑,忽然觉得脚底一阵疼痛,抬脚一看,原来是一根铁钉扎了进去。团长见状,马上派人去找随队军医。黄晓文大声说:“来不及了!”说着,一咬牙,猛地把铁钉一拔,一股鲜血涌了出来。黄晓文随即从身上扯下一绺(liǔ)布条,三下两下把脚捆了个结实,二话没说,转身扛起地上的麻包,又爬上了大堤……在那几十个难忘的日日夜夜,有多少这样感人的事迹啊! 汹涌的激流中,战士们的冲锋舟劈波斩浪,飞向漂动的树梢,飞向灭顶的房屋,飞向摇摇欲坠的电杆。在安造坑(yuàn),他们救出了被洪水围困了三天三夜的幼儿国老师周送兰;在簰(pái)洲湾,他们给攀上树等待了近九个小时的小江珊以生的希望……哪里有洪水,哪里就有军旗飘扬;哪里有危险,哪里就有军徽闪烁。滔滔洪水中的群众,看到了红五星,看到了迷彩服,就像看到了他们的大救星。 大江,永远铭记着1998年的夏天,铭记着我英勇的人民子弟兵。 1.联系上下文,写出下列词语的意思。(4分) 惊心动魄:___________________________________________________________ 劈波斩浪:___________________________________________________________ 2.下列对短文中相关语句的分析、理解不恰当的一项是(???)(3分) A.“狂风卷着巨浪,猛烈地撕扯着堤岸”,这句话点明了情况的危急,环境的恶劣,衬托出战士们毫不畏惧的英雄气概。 B.短文第5自然段中的画线句子采用了比喻的修辞手法,把人民解放军比作“红五星”和“迷彩服”,这样写让读者心中生出崇高的敬意。 C.短文第5自然段的第一句连用三个“飞向”构成排比句式,向我们展示出战士们奋勇救人的英姿。 D.“风声雨声涛声,声声震耳;雨水汗水血水,水水相融。”这副对联是对官兵们抢险救灾情景的高度概括。上联主要从听觉的角度反映出环境的恶劣,下联主要写官兵们的付出,言简而意赅。 3.下列对写作手法分析不正确的一项是( )(3分) A.本文是一篇抒情散文,叙议结合、情景交融,使读者的心灵受到极大的震撼。 B.短文开头交代了大江保卫战的背景,营造出形势万分危急的氛围,点明一场大江保卫战已经打响! C.作者所选的事例典型而突出,为读者提供了丰富的信息,使读者在感动的同时领悟到文章的主旨。 D.本文既有对群体的描写,又有个人的写照,点面结合,使得子弟兵的本色得到充分的展现。 4.短文中哪个场面打动了你?写出你的内心感受。(4分) __________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 十二、习作乐园。(25分) 《黄继光》讲述了抗美援朝特级英雄黄继光的光辉事迹。请你也描写一位英雄,通过语言、动作等描写出他的英雄气概。 参考答案 一、?ú?àn?ōng?ài??iōng??ǎi?ǎi?én?ān?iǎn?ú 二、腹部??窟窿??秩序??贫穷??乾坤??勤快??维持??措施 三、邻---临 士---势 文---纹 质---职 错---措 致---至 伦----论 状---壮 四、1.小心翼翼2.惊慌失措3.心神不定4.惊天动地 五、1.壮烈2.激烈3.凶猛4.热烈 六、1.(1)次序分明,条理清楚???杂乱无章(2)人们井然有序地排队入场。 2.(1)mó (2)B (3)这?正在 (4)过去这条小溪,碰见一位老婆婆正在磨铁棒。 七、囊萤夜读---车胤 悬梁刺股---孙敬 凿壁借光---匡衡 铁杵成针---李白 程门立雪---杨时 手不释卷---吕蒙 八、1.语言描写2.动作描写3.环境描写 九、1.君子以自强不息2.自胜者强3.不尤人4.而死于安乐 十、1.表示列举的省略2.B3.不怕牺牲,英勇无畏的高尚品质 十ー、1.文中形容大江保卫战使人感受很深,对人震动很大。文中指冲锋舟行进时冲开波浪。 2.B 3.A 4.示例:子弟兵奋勇向前,在九江赛城湖大堤抢险救灾的场面深深地打动了我。在万分紧急的关头,解放军战土挺身而出,担负起保卫大堤的重任。他们肩上是沉重的沙包,脚下是泥水,还夹杂着嶙峋的片石,但战士们并没有将这些困难放在心上,他们来回穿梭,用血与汗谱写了一曲豪迈的英雄赞歌。

    • 2020-03-27
    • 下载1次
    • 139.84KB
  • ID:2-7081007 2019-2020内蒙古呼和浩特初二年级第一学期期末质量监测语文试题(图片版含答案)

    初中语文/期末专区/八年级上册

    20192020学年呼和浩特市初二年级第一学期期末质量检测试卷 语文 注意事项: 1.考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡的规定位置。 2考生要将答案写在答题卡上在试卷上答题一律无效。考试结束后,本试卷和答题 卡一并交回。 3.本试卷满分120分。考试时间120分钟。 积累运用(22分 1.阅读下面文字,根据要求回答问题。(4分) 成长的历程jn刻着太多的怀想,红了櫻桃,绿了芭蕉。在月光似水的夜晚,我们静 听心灵流淌的声音,回望花季绮丽的岁月。在成长的旅途中,有刻骨铭心的故事,有感人 肺腑的真情,有令人难忘的时刻……成长如一串串跳动的音符,让生活如歌般委婉;成长 如一张张泛黄的照片,将生命的轨迹清析定格。 (1)根据拼音写汉字给加点字注音。(2分) juon()刻 )丽 (2)文中有一个错别字,请改正过来。(1分) (3)文中运用了 和 的修辞手法。(1分) 2.下列短语与“海浪澎湃”结构类型相同的是(2分) A.宽厚仁慈 B.形式优美C苏州园林D照看行李 3.下列各句中加点的成语使用恰当的一项是(2分 A.校园艺术节上,一幅妙手回春的梅花图令大家纷纷驻足观赏。 B.治理雾霾没有捷径可走,需要各方面协同努力,不可能一蹴而就。 C.电视连续剧《人民的名义》,剧情抑扬顿挫反腐尺度之大前所未有,反映了一定的社 会现实。 D卢沟桥上石刻的狮子,有的母子相抱,有的交头接耳,有的像倾听水声,有的像注视 行人,千态万状,俯仰生姿 4.请选出下列句子中没有语病的一项。(2分) A.最近,草原上发现了鼠疫,为了防止疫情不向周边地区蔓延,有关部门做了大量的 工作。 B.随着科学技术在生活中的广泛应用,使得人们越来越离不开电子产品了。 C.中科院神经科学研究所经过近5年努力,成功破解了世界生物前沿。 D.语文学习包括多方面的内容,教科书只是给大家提供了一种资源搭建了一个平台。 5名著阅读(4分) 《昆虫记》是一部引人入胜的书,是法国昆虫学家花了足足三十年时间写就的 十卷本科学巨著。他从不满足于仅仅记录昆虫的生活,他关注的是昆虫活生生的生命过 程。堪称科学与文学完美结合的典范,无愧于 之美誉。 八年级语文调研考试第1页(共6页) (1)在横线上填入恰当的词语。(2分) (2)《昆虫记》一书,行文活泼语言诙谐请举例说明。(2分)(不少于30个字) 6.默写。(8分) (1)崔颢在《黄鹤楼》中因登临古迹黄鹤楼,泛览眼前景物即景生情,从而表达思乡之 情的句子是 (2)王维在《使至塞上》中通过自比,暗写诗人内心的激愤和抑郁之情,与首句的“单车” 相呼应的句子是 出则无敌国外患者,国恒亡。(孟子《生于忧患,死于安乐》) (4)李贺在《雁门太守行》中表达将士作战中奋不顾身报效朝廷的句子是 (5)轻舟短棹西湖好, 。芳草长堤,隐隐笙歌处处随。(欧阳修《采桑子》) 二、综合性学习(7分) 7阅读下面的材料按要求回答问题。 读书是一个奇妙的过程,读书可以使你狭窄的视野变得开阔,可以使你肤浅的思想 变得深邃,可以使你平淡的人生变得精彩,在“全民阅读”的书香氛围中,八年级(1)班要 举办“与好书同行,塑精彩人生”为主题的综合性学习活动,请你参加并完成下列任务。 (1)【评读书观点】 在探讨中学生应该阅读哪些书时,同学们说法不一,有人认为应该多读流行作品, 因为它读起来轻松省力,吸收快;也有人认为应该多读经典名著,因为它是古今中外 文化的精华,对此,你更赞同哪种看法?请说明理由。(2分) (2)赛小组对联】 各小组要用对联的形式表达对此次活动的感悟,已经写出了上联,请你为其补出下 联。(2分) 上联:阅经典传承文化瑰宝 (3)【赏经典名句】 学习是一种信仰,分享是一种幸福”,同学们主办一个“古诗阅读沙龙”,请你从以下 三句古诗中任选一句赏析。(不少于50字,3分) A.乱花渐欲迷人眼,浅草才能没马蹄。 B.晴川历历汉阳树,芳草萋萋鹦鹉洲。 C.无可奈何花落去,似曾相识燕归来。 三、古诗文阅读(共14分) 阅读下面的文言文,完成8~13题。 【甲】景春曰:“公孙衍、张仪岂不诚大丈夫哉?一怒而诸侯惧,安居而天下熄。 盂子曰:“是焉得为大丈夫乎?子未学礼乎?丈夫之冠也,父命之;女子之嫁也,母命 之,往送之门,戒之曰:‘往之女家,必敬必戒,无违夫子!'以顺为正者,妾妇之道也。居天 下之广居,立天下之正位,行天下之大道。得志,与民由之;不得志,独行其道。富贵不能 淫,贫贱不能移,威武不能屈。此之谓大丈夫。” (孟子《富贵不能淫》) 【乙】天祥将出狱,即为绝笔自赞①,系之衣带间。其词曰:“孔曰成仁,孟云取义;惟其 义尽,所以仁至。读圣贤书,所学何事!而今而后,庶几②无愧!"过市,意气扬扬自若 八年级语文调研考试第2页(共6页)

    • 2020-03-26
    • 下载1次
    • 1490KB
  • ID:4-7080466 仁爱科普版英语八年级下Unit 7 Food festiva lTopics 1-3 知识点(词汇、短语及语法)

    初中英语/仁爱科普版/八年级下/Unit 7 Food festival/本单元综合与测试

    八年级英语下册仁爱版Unit7 Topic3知识点(词汇、短语及语法) Unit7 Topic 1   1.重点词汇及短语:successful,imagine,soup,biscuit,pancake,cheese,pie,western,   Indian,Russian,supply,know about,make money,make a poster,chat with,   on the Internet,try one’s best,prepare for,think about,have a sweet tooth,later on,   in order to,get all wet,be pleased with,make an invitation   2.语法: (1)学习宾语从句(that的用法)。 (2)掌握征求对方意见或提建议的句型。   3.重点句型及交际用语: (1)I will turn to our teachers for help.   (2)I’ll chat with Daniel on the Internet to get more information about him.   (3)Let’s try our best to make it successful.   (4)Can you imagine what the food festival will be like?   (5)I'm thinking about that.   (6) I have a sweet tooth and I thank a lot of students would buy western food, such as …   (7)What’ s more , I’m sure that selling friend rice and dumplings will make a lot of money.   (8) That’ s good enough .   (9) I believe we’ ll make a lot of money for Daniel   (10) –Thank you very much . –It’ s a pleasure.   (11) May I invite you to our food festival?   (12)It’s a great pity,but never mind.   (13)Will you please tell me something about yourself,…?   (14)I'll send you an e-mail later on.(15)We hope they will be successful.   (16)Extension six zero zero six,please.(17)Hold the line,please.   (18)I'm pleased to hear that you are trying to help others.   (19)Keep up the good work.   (20)Our students will sell many delicious international foods in order to raise   money for a village school in Nigeria.   (21)I'm very pleased with what you are going to do for us. 二、重点短语:   1、know about 了解、知道、、、的情况;   know much/ a lot about sb / sth;   know of 听说过;知道   2、have a food festival = hold a food festival 举办美食节。   3、make money 赚钱   4、shall I / we …… 我.......,好吗?   May I ......我可以.......吗 ?   Will you ......请你......好吗?   注意:will you not....而不是 will you don’t ....   Would like to do sth 想要做某事   5、turn to sb for help = ask sb for help 向某人求助   It’s one’s turn to do sth. 轮到某人做某事   6、chat with sb 和某人聊天 chat about sb/ sth 闲谈某人或某事   7、on the Internet 上网 on the line 上线 on the radio 在使用收音机   8、get sth about sb 获得关于某人的信息   9、try one’s best = do one’ s best 尽最大努力   We must try our best to study English well. 我们必须尽最大努力学好英语。   10、successful 成功的 successfully 成功地   succeed 成功 success 成功   11、It is + 形容词 + for sb to do sth 做某事是很、、、、、   12、have a sweet tooth =like eating sweet food 喜欢吃甜食   13、west 西方 western 西方的;西部的;   north 北方 northern 北方的   south 南方 southern 南方的   east 东方 eastern 东方的   Fujiang is in the southeast of China . 福建在中国的东南部。   14、what’s more 而且   15、serve sth 提供某食物 serve sb 为某人服务 不用 serve for sb   16、enough + 名词 形容词+enough   enough money 足够多的钱 big enough 足够大   17、invite sb to somewhere 邀请某人去某处   invite sb to do sth 邀请某人做某事   18、never mind = it doesn’t matter 没关系   19、what a pity 太遗憾了   feel pity for sb = have pity on sb 同情某人   I pity you .我可怜你。   20、later on 在过些时候   He will call me up later on 。过些时候他会给我打电话。   later on 后来 (用于过去时中)   一段时间 + later ...之后 two days later 两天之后   sooner or later 迟早 see you later 一会儿   half an hour later 半个小时后   21、in + 一段时间 (用在将来时句子中   22、 we hope they could make it successful. 我们希望他们能够成功。   (句子中的could 不能换成can)   23、打电话中的常用句子   1)may I speak to Tom ? 叫tom 接电话,好吗?   2)I’d like speak to Tom . 我想让tom接电话。   3)I’ll call back later. 我再过些时候再回电话。   4)This is Tom speaking. 我是tom。   5)I can’t hear you . 我没听清楚。   6)Hold the line ./ Hold on , please. 请稍等。   7)The line is bad/busy. 线路坏了。   8)I couldn’t get through. 我打不通。   24、try to do sth. 试图做某事。 try doing sth 试着干某事   25、be pleased to do sth 高兴做某事   be pleased with sth 对...满意   26、keep up 使某物保持 Keep up the good work。继续好好干。   keep doing sth 一直做某事 (表示动作的持续)   keep on doing sth (表示动作的反复)   keep sb / sth doing sth 让某人/持续做某事 让某事持续进行   keep out 不让人入内   keep up with 跟上   27、in order (not) to do sth in order that + 句子 = so that + 句子   28、supply sb with sth = supply sth to sb 给某人提供某物   29、一些 little / a little +不可数名词 few / a few +可数名词   little、few 用于否定句 a little、a few 用于肯定句   30、喜爱 enjoy (具有满足感)、be fond of (对、、、感兴趣)   go in for (习惯于)   31、What he needs is a good meal. 他所需要的是一顿美餐。   32、win 赢得 beat 打败 Topic 2   1.重点词汇和短语:cut,oil,add,pork,ham,deep,cooker,immediately,   advantage,butter,pear,patient,heat,spoon,somebody,course,southern,be   proud of,well done,cut up,be tired of,pour...over,help oneself to,table , manners,   at the table,on sb’s lap,start with,in one’s right hand,around the world,pick up,at   the same time   2.语法: (1)宾语从句(whether与if的用法)。(2)不定式作主语。   3.重点句型:(1)I'm glad that you are trying to help others. (2)It's very kind of you.   (3)Well done! (4)Cooking is fun! (5)Could you tell me how to make it?   (6)Would you mind if I learn to make it from you? (7)There’s no need.   (8)When you sit down at the table,take your napkin and put it on your lap.   (9)The dinner always starts with a small dish.   (10)Maybe you don’t know whether it's polite or not to speak loudly at the table.   (11)Remember not to drink too much.   (12)If you can’t remember these rules,just do as other people do.   (13)People around the world have different eating habits.   (14)Do you know if people in the south of China eat noodles?   二、重点短语和语法   1、help others 帮助别人   2、be proud of = take pride in 因...而自豪   3、kind adj。善良的 be kind to sb 对某人友好 n. 意为“种类”。   A kind of 一种 many kinds of 许多种 all kinds of 各种各样的   Different kinds of 不同种类的 of a kind 同一种类的 Topic 3   1.重点词汇和短语:sale,satisfy,menu,wine,bill,salad,coke,lemonade,   worth.effort。realize,on sale,kind—hearted,take order,soft drink,main course,   be healthy,healthy eating,balanced diet   2.语法:?(1)副词的比较级和最高级。 (2)继续学习宾语从句。   3.重点句型及交际用语:   (1)I hope everyone has a wonderful time!   (2)Many different delicious foods are on sale,such as fried rice,meat pie,and Indian curries.   (3)We’ll try to satisfy all the guests. (4)The students are so kind—hearted.   (5)Enjoy yourselves! (6)Here is a table for two. (7)May I take your order?   (8)May I have the bill? (9)Here’s your change. ( 10)Could I order the meal by phone?   (11)I'll e—mail you one. (12)we’ll send the food to you in twenty minutes·   (13)And I think you will be happier than all the students.   (14)I don't think I can eat it very neatly! (15)Michael cuts more finely than she/her。   (16)Also,We should never eat too much or too little.   (17)Second,it's very important for us to keep a balanced diet。   (18)It's said that half of all students don't have a regular breakfast or don't eat anything at all in the morning. 。   (19)Finally,we must realize that we should eat not only our favorite food but also healthy food.   (20)Not all students have a regular breakfast.   (21)The more regularly we eat,the healthier we are.   Unit 7 topic3   1. have a wonderful / good/ nice / time = enjoy oneself 意为“过得愉快,玩得开心”。   Have a good journey 旅途愉快   Have an accident 出事故   Have a drink of orange 喝杯橘子汁   Have a fight with 和(某人)打架(战斗)   Have a fire 生火   Have nothing to do with 和…无关   Have a look at 看一看   Have no idea 不知道   Have a word with sb. 和某人说句话   2. hope 和 wish 的连系与区别   hope 一般侧重于表达有可能实现的愿望,故常译为“希望”。   Wish 一般侧重于表达不大可能实现或根本不考虑是否可能实现的愿望,故常译为“但愿”。   相同点:   1) 表示“想”、“希望”时,均接不定式做宾语。如:   I hope (wish)to come tomorrow。我希望(但愿)明天能来。   2)均可与 for 连用。如:   Let’s hope for the best。让我们尽量往好处想。   He wishes for a dictionary。他想得到一本词典。   不同点:   1) hope 和 wish均可接宾语从句。Wish常用虚拟语气,表示一种无法实现的或不真实的愿望;而hope 用陈述语气,表示很有把握实现或得到。如:   I wish I were bird 。但愿我是一只鸟。   I hope she won’t come together 。我不希望她今晚来。   2)wish 后通常接“宾语+不定式(宾补)”,而hope 不行,如:   My parents wish (不用hope)me to grew up quickly 。我父母希望我快快长大。   3) wish 可接双宾语,表示“祝愿”,而hope 不能。如:   I wish (不用hope)you well and happy。我祝你健康幸福。   4)作简略回答时,hope 后可用替代词so 或not ,而wish 不能。如:   ——will it be fine tomorrow?明天会是晴天吗?——I hope so。我希望是(晴天)。   ——can we be late for class ?我们上课会迟到吗?——I hope not 。我想不会。   3. (1)on sale 意为“出售,上市”   The new model will be on sale next month 。新款下月上市。   (2)such as …表示例举;for example …表示举例说明,常用逗号隔开。如:   I like drinks such as tea and soda。我喜欢诸如茶和汽水之类的饮料。   For example ,john has the same opinion 。比如约翰就有相同的看法。   4. (1)satisfy 是及物动词,表示“使….满意”。如:   The answer won’t satisfy her。 那个答案不会使她满意的。   (2)be satisfied with 对…感到满意。如:   She is satisfied with her son’s progress 。 她对儿子的进步感到满意。   5. (1)a table for tow 意为“一张两人桌”。   (2)这句是倒装句,其结构为“副词here /there / now / then等+come / go / be等动词的一般现在时+名词”。   6. order的用法   1) 作不可数名词时,常与in 连用,意为“整齐;顺序;有条理”。   In the right (wrong)order 整齐有序(零乱无章)   In good (bad)order 整齐(不整齐)   2) 作可数名词时,常与for 连用,意为“定购;订货;定货单”。   He placed an order for ten boxes of apples。 他定购了10箱苹果。   3) 作动词时,意为“定购;点(菜等)”。   Could I order the meal by phone?我可以通过电话订餐吗?   4) 词组或短语:   Keep order 维持秩序 in order 整齐,有条理 in order to …为了…,以便…   Out of order 不整齐,无秩序   7. smell 动词,意为“闻起来”,用作系动词,后面跟形容词。   类似的单词有:look (用眼睛)看上去….;feel (用心或手脚)感到….,觉得;taste (用嘴巴)尝起来…;sound (用耳朵)听起来…。还有get ,turn, become 等。这类词大部分兼有动词与系动词的作用。如:   You look very nice . 你看上去很漂亮。   8. have the bill 意为“付账”。类似的词组有: get/ play the bill   9. change 不可数名词,意为“(找回的)零钱,找头”。   He gave me two dollars change。他找给我2美元。 Change 的用法:   1)作可数名词时,意为“改变;变化;更换;调换”。   I’m going to make some changes in this room 。我打算在这个房间里做些变动。   2)作动词时,意为“改变;改造;交换;调换”。   She has changed the mind。她已经改变主意了。   10.常见的合成词:short-sighted 近视的,眼光短浅的;short-handed 人手短缺的;   Light-hearted 心情轻松的;narrow-minded 心胸狭窄的;cold-blooded 冷血的;   Deep-seated 牢固的;good-tempered 脾气好的;old-fashioned 老式的。   11.hold the festival 举行美食节;hold a meeting 举行会议;hold on 继续;抓住不放;(打电话)不挂断;hold one’s breath屏息,不出声;hold one’s head high 趾高气扬;hold out 伸出;提供;hold with 赞同;赞成;   12. send to …把…送到…;send for 派人去请; send sb. In 派某人去(应付困难局面);   Send up 发射;发出;把…送上去。   2)in + 一段时间,意为多久之后,用于将来时。   词组:in a minute 一会儿,立刻 ;in a short while 不久;in a hurry 匆匆忙忙;in danger 在危急中;in front 在前面;in front of 在…..的前面;in full 全部的;in line 排成一行;   In public 当众;公开地;in surprise 惊奇地;in time 及时;in the end 最后;in the open air 在户外;in trouble 处在困难中   13. the results were worth the effort 付出总有回报;   14.go well 进展顺利;go ahead 开始,继续;go back 返回,追溯到;go by 经过(时间,地点);go down 下降,降低;go on 发生,继续;go out 出去,离家;go over 查看,仔细检查;go through 经受,经历;   15.1)be worth sth. 值…钱,相当于….的价值;   2) be worth doing sth. 值得做某事; 16.副词的比较级   1.规则变化:1).单音节词和少数双音节词①. 一般情况在词尾加-er ,-est 如:   Hard harder hardest fast faster fastest   ②. 以字母e 结尾的,只加-r ,-st 如:late later latest   ③. 以辅音字母加y 结尾的,先改y 为I ,再加 – er ,-est 如:early earlier earliest   2)多音节和部分双音节词,在词前加 more most 如:quickly more quickly most quickly slowly more slowly most slowly   注意:由形容词通过加后缀-ly 派生出来的副词的比较级和最高级加 more most 。   2.不规则变化:如:well better best far further furthest   17. (1)副词原级的用法:甲+谓语(行为动词)+as+副词的原级+as +乙   Tom studies as hard as Jim 汤姆和吉姆学习一样努力。   (2)副词比较级的用法:甲+谓语(行为动词)+副词的比较级+than +乙   Lily wrote more carefully than Lucy 莉莉写得比露西更认真   A. 副词的比较级前也可以用:even, still ,a lot,far ,much , a little,等副词修饰。 Li ping ran much faster than liming 。李平比李明跑的快得多。   B. 表示“越…越….”时用“the +副词比较级,the +形(副)词比较级”   The more regularly we eat ,the healthier we are。我们吃的越有规律,我们就越健康。   (3) 副词最高级的用法:主语+谓语(行为动词)+副词的最高级+in/of范围。   Kangkang cuts the most finely (of all).康康切的最精细。   (4)副词最高级转换成比较级时,被比较的对象应用“any other +单数名词”或“the other +复数名词”,排除主语本身。如:mark works hardest in his class。马克在班上学习最刻苦。   Mark works harder than any other student in his class。马克在班上学习最刻苦。   Mark works harder than the other students in his class。马克比他班上其他学生学习刻苦。   18. better late than never 迟到总比不来的好   It is never too late to mend 改过不嫌晚   19. too much 太多,修饰不可数名词,反义词组为too little 太少。   He ate too much food 。他吃得太多。   Too many 太多,修饰可数名词。   20. it is said that … 意为据说或听说….   It 代替that 从句,it 在这里是形式主语,无词义。   It is known that … 众所周知…;it is reported that 据报道;it is believed that 人人都相信;it is though that 人们认为   21. not 与all ,everything ,everyone ,everybody ,both 引导词连用时,表示部分否定,而非全否定。   若表示全否定,则可用none ,nothing ,no one ,nobody ,neither 等。

    • 2020-03-25
    • 下载2次
    • 110.5KB
  • ID:4-7080464 仁爱科普版英语八年级下Unit 5 Feeling excited Topics 1-3知识点(词汇、短语及语法)

    初中英语/仁爱科普版/八年级下/Unit 5 Feeling excited/本单元综合与测试

    八年级英语下册仁爱版Unit5 feeling excited Topic1---3知识点(词汇、短语及语法)   Unit 5 Topic 1 一、 重点词汇   1、cruel 残忍的 2、 silly 傻的 3、smile 微笑   4、rich 富裕的 5、proud 骄傲的 6、taste 品尝   7、smell 问起来 8、set 设置 9、able 能够   10、since 自从。。。 11、lively 活泼的 12、play 玩   13、mad 发疯的 14、please 请;令人高兴的 15、marry 结婚   16、main 主要的 17、role 角色 18、express 表达   19、culture 文化 20、peace 和平 二、重点短语   1 Why all the smiling faces? 为什么你们都笑容满面。   2 You look so excited. 你看起来很兴奋。   3 invite/ ask sb to do sth 邀请某人做某事   4 one of 其中之一 one of +限定词+名词的复数 表示“其中的一个。。。”   例如:比较对错one of the boys one of the boy   5 prepare sth for sb= get sth ready for sb 为某人准备好某事   6 say thanks / hello / sorry / goodbye to sb 向某人说声谢谢/ 你好/抱歉/再见   7 None of 没有一个   8 What a shame / pity. 真遗憾。   9 get the ticket to = buy the ticket for 买到。。。的票   10 not at all 一点也不   11 What do you like best? = What’s your favorite? 你最喜欢什么?   12 be proud of = take pride in 为。。。感到骄傲   13 be worried about = worry about 为。。。而担心, 担心。。。   14 wait in line 排队等候   15 be pleased with sb = be satisfied with sb 对某人感到满意   be pleased at sth 为某事而感到高兴   16 taste delicious 尝起来美味 smell terrible 闻起来恶心 17 set the table 摆放餐具   18 have a temperature = have a fever 发烧   19 I hope everything goes well. 我希望一切进展顺利。   20 ring up sb ring sb up 打电话给某人   21 be able to 能够   22 of all time = all the time 一直,总是   23 care for = take care of = look after 照顾   24 because of 因为,由于   25 cheer up cheer sb up 使...兴奋起来   26 at last = in the end = finally 最后,最终 at the end of 在......的末尾   27 be on 上演 tell a story = tell stories 讲故事   28 on the / one’s way to 在去往....的路上   29 be with a history of 200 years = have a history of 200 years   =have 200 years of history 有着两百年的历史   30 come into being 形成   31 be full of 充满,装满   32 ( have a ) fight against sb 与某人打架/吵架   make peace with sb 与某人和解   33 end with 以...结束 start / begin with 以...开始   34 连系动词+形容词表系表结构be /look /smell /taste /sound /feel /become /get /turn funny plays 滑稽剧 36.agree with sb.同意某人 37. facial paintings 脸谱 三、重点语法   1. Linking verb + adjective 系动词+形容词,构成系表结构. 系动词:be (是) feel look sound taste turn get become smell seem 等等.For example :The food tastes delicious.   注意:   (1). 有些连系动词通常不用于被动语态和进行时态中。如:feel, taste等词。例如:   -Do you like the material?   -Yes, it feels very soft.   (2). 一般情况下,连系动词主要跟形容词或分词作表语。例如:   Be careful when you cross this very busy street. If not, you may get run over by a car.   (3). 能跟名词作表语的连系动词常见的有:be, become, appear, seem, prove, remain和turn等.注意:turn后跟(表示主语身份的)名词作表语时,不加冠词。例如:   Twenty years later, he turned teacher.   The population growth in China remains a problem.   (4). 连系动词也可跟不定式(to do / to be),常见的有:appear, seem, remain, prove, look等。例如:   Having a trip abroad is certainly good for the old couple, but it remains to be seen whether they will enjoy it.   On the long journey, Peter proved to be a most interesting guide. We all had a wonderful time.   2. hope 与wish 的比较.都与that引导的从句连用.Hope常用于将来时表可能实现的愿望. Wish常用于过去式表示不可能实现的愿望.   For example : I hope that you will be happy.   I wish that you could be happy.   3. 动词-ing 和-ed形式作主语补语的区别.动词-ing表示主语的特征,常用于事物.动词-ed表示主语的状态,常用于人.这类词有:interest move active disappoint excite surprise frighten bore等等.   For example:The game is interesting.   I am interested in the game.   4.表示能力的词.   Could 表示过去的能力.   Can  表示现在的能力   be able to   表示过去,现在,将来任何时候的能力.将来时态(shall \will be able to----) Unit 5 Topic 2   一、重点词汇:   1. Exam测试 shy,strict,especially,stranger,accept,advice,deal,   example,fail,normal,kill,refuse,hit,though,understand,asleep,suggestion,   experience,soft,   二、重点短语   1 seem to +V 似乎   2 do badly in = be bad at 不擅长于某一方面   3 be strict with 对...严格要求   4 need to do sth 需要做某事   5 take it easy 放轻松,别紧张   6 try to do sth 尽力做某事 try doing sth 尝试做某事   try on 试穿 try one’s best to do sth 尽某人最大努力做某事   7 at one’s age 在某人这一年龄的时候   8 tell a joke = tell jokes 讲笑话   9 make / let / have sb do 让某人做某事 get / ask / tell sb to do   10 be sure (that ) 确信... be sure to 一定会   11 as … as 和....一样 not as / so … as 不如...   12 How time flies! = How quickly the time flies! 光阴似箭。   13 be used to 习惯于做某事 used to do sth 过去常常做某事   14 deal with = do with 处理,对付   15 for example 例如   16 learn from 向...学习 learn to do sth 学习做某事   17 refuse to do sth 拒绝做某事   18 be angry with sb = be mad at sb 生某人的气   19 even though / if 尽管   20 not …any longer = no longer 不再   not …any more / anymore = no more   21 by oneself 靠自己   22 fall asleep 入睡   23 give sb a hand = do sb a favor = help sb 帮助某人   24 in one’s teens 在某人十几岁的时候   25 take part in = join in 参加,加入   26 clam down clam sb down 使某人平静下来 三、重点语法:   5. 原因状语从句.引导词:because since so 等,但是因为,所以不能同时出现.   For example:He is ill, so he isn’t able to come.   She is lonely because she has no friends to talk with.   Since she is very strict with herself ,she is unhappy.   6. always 常用于一般现在时.表示频繁发生的动作.但与现在进行时态连用表是厌恶,责备,赞扬的语气.   For example: She is always talking about money.   7. can’t 表示一种否定的推测.You can’t have SARS.   must 表示一种肯定的推测.It must be sunny day tomorrow   9. 英语语法as...as、so…as、so…that和too…to的用法区别   ①so…as只用于否定句,as…as不但可用于肯定句,还可用于否定句   ②as…as中的第一个as是副词,后接形容词或副词的原形;第二个as是连词,引导比较状语从句.   例如:Jack is as tall as you. 杰克和你一样高.   Jim is not so/as brave as you. 吉姆不如你聪明.   ③so…that 如此…以至于(只能引导结果状语从句,的后面多接形容词、副词或分词,后接句子. 例如:   The house was so crowded that I could hardly turned around. 屋里很挤,我几乎都无法转身了.   ④too…to 太…以至于不能…(too为副词,后接形容词或者副词,to为不定式的标志,这个不定式短语本身带有否定含义.) 例如:   The box is too heavy for her to carry it. 对于她来说,这个箱子太重了,以至于她搬不动. Unit 5 Topic 3   一、重点词汇:   1、nervous 紧张的, 2、bitter 3、test 测试,   4、monitor班长, 5、speech , 6、passport,   7、moon 月亮, 8、thought 虽然, 9、spirit 精神的   10、decision 决定, 11、sense 感觉, 12、boss 老板,13、decide 决定   二、重点短语   1 make me feel nervous 使我感到紧张的   make me want to sleep 使我想去睡觉   2 follow the doctor’s advice 依据医生的建议   3 I hope so. 我希望如此。   4 at the end of 在、、、的末端 in the end = at last 最后   5 Take it easy. 别紧张   6 help sb to do 帮助某人做某事 help sb with sth 帮助某人某事   7 learn by oneself = teach oneself 自学   8 That’s very nice of you. 你是多么的好啊!   9 in a good / bad mood 愉悦的心情 in good spirits 良好的精神   10 smile at life 笑对人生   11 give a surprise to sb = give sb a surprise 给某人惊喜   12 in hospital 住院 in the hospital 在医院   13 get together with sb 与某人相聚在一起   14 try out 尝试   15 so、、、that 如此、、、以致   16 get help from sb 得到某人的帮助   17 make important decisions 做一个重要的决定   18 think …over 考虑   19 a sense of happiness 高兴的感觉   20 get along / on with sb 与某人相处的融洽 三、重点语法   8. 使役动词(让―――\ 使――)make let have 的用法.   make +宾语+(省约to 的不定式)动词.   make+宾语+名词.We make him team leader.   make +宾语+形容词.It make me happy.   Let+宾语+(省约to 的不定式)动词.   Have+宾语+(省约to 的不定式)动词   老师叫John到办公室拿他的书。   The teacher made(had ) John get his book in the office.   爸爸让我明天下午看电视。   Father let me watch TV tomorrow afternoon.   10. few ; a few ; little; a little的用法和区别.   ⑴ (a) few与 (a) little的区别   ① 从所修饰的名词来看:(a) few后接可数名词,且要用复数形式;(a) little后接不可数名词。如:   We had little time to do it. 我们没什么时间做此事。   There’s only a little soup left. 只剩下一点儿汤了。   He has few friends. 他朋友很少。   I’ll only be away a few minutes. 我只离开几分钟。   ②从所表示的意思来看:上面提到,两者均可表示数量,其主要区别是,(a) few后接可数名词,(a) little后接不可数名词。但是,(a) little还可表示大小。如:   Please accept this little gift.请接受这件小小的礼物。   There are several little towns along the river. 沿河有几个小镇。   注意体会下面两句,前面的little表示形状或个子“小”,后面的little表示数量“少”:   The little boy is very busy. He has little time to play. 这个小男孩很忙,他很少有时间玩。   It’s a little animal. It eats only a little food. 那是一个小动物,它只吃一点点食物。   ③ 从各自的词性来看:在词性方面,两者的共同点是,均可用作形容词或代词;其不同点是,(a) little 还可用作副词,用以修饰形容词、副词、动词以及介词短语。如:   He is a little tired. 他有点累了。   They are a little bit better now. 现在他们稍好一点了。   You should walk a little faster. 你应该走快一点。   She was only a little over fifty years old.她才五十多一点。   ⑵有 a 与没有 a 的区别   不带 a 的little和few 含有否定意义,表示数量很少或几乎没有,强调“少”;带有a 的little和few含有肯定意义,表示数量虽然少但毕竟还有,强调“有”。比较:   Few people like such things. 没什么人喜欢那样的东西。   A few people like such things. 有少数人喜欢那样的东西。   He knows little English. 他几乎不懂英语。   He knows a little English. 他懂一点点英语。   注意,当few前不带 a,但带有the, some these, those等修饰语时,也表示肯定意义。如:   Some few have already left. 有几个已经离开了。   The last few winters have been very cold.过去几个冬天都很冷。   The first few chapters are about his early days.前几章谈他的少年时期。   ⑶思维拓展   注意两者比较级和最高级的用法及区别:little的比较级和最高级分别为less和least,few的比较级和最高级分别为fewer和fewest。如:   Boys think less about dress than girls do. 男孩子不像女孩子那样爱打扮。   He has the least money of all of us. 他是我们大家中钱最少的。   Fewer radios were sold this year than last. 今年卖掉的收音机比去年少。   He tried to finish the work with least money and fewest people. 他设法要用最少的钱和最少的人去完成这项工作。

    • 2020-03-25
    • 下载9次
    • 85.5KB
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-7080463 仁爱科普版英语八年级下Unit 6 Enjoying Cycling Topics 1-3知识点(词汇、短语及语法)

    初中英语/仁爱科普版/八年级下/Unit 6 Enjoying Cycling/本单元综合与测试

    八年级英语下册仁爱版Unit6 Topic1---3知识点(词汇、短语及语法)  Unit 6 Topic 1   一、 重点词汇   1、field 田地, 2、trip 旅游, 3、vehicle 车辆,   4、airline 航班, 5、raise 筹集, 6、discuss 讨论,   7、book 预定, 8、railway 铁路, 9、cinema 电影院,   10、condition 条件 , 11、comfortable 舒适的, 12、standard 标准的,   13、draw 抽奖,画, 14、land 着陆,土地   二、重点短语:   1 go on 继续 go on a spring field trip 继续去春游   go on a visit / trip to …=have a visit /trip to …   2 decide on 致力于 decide to do sth 决定做某事   make a decision 决定   3 My pleasure. = It’s a / my pleasure. 我很乐意   4 Have a good trip. 玩得愉快 Have a good / wonderful time.   5 see the sunrise 看日出   6 raise money 筹集钱 make / earn money 赚钱   save money节省钱   7 book / order sth for sb 为某人预定...   8 pay for 付...的钱   9 make a reservation make a hotel reservation   10 plan to do sth 计划做某事   11 work out 解决 work it / them out   12 the cost of ......的花费 the price of .......的价格   13 come up with   14 look forward to doing sth 盼望做某事   15 hear from …= get / receive a letter from 收到...来信 …   16 in the day / daytime 在白天   at night 在晚上 in the evening 在晚上   17 the sea of clouds 云海   18 place of interest 有趣的地方 三、重点语法   动词不定式   Help sb (to)do sth 帮助某人做某事   (1) tell / ask / order / want / teach sb to do sth;   例如:Mother told me not to play in the street. 妈妈告诉我,不要在马路上玩。   (2) see / hear / watch / notice / feel / make / let / have sb do sth;   例如:I often heard him sing in the next room. 我常听见他在隔壁唱歌。   【重点句型】   1.I have some exciting news to tell you.   我有一些激动人心的消息要告诉你们。   2.It will take us a few days to get there by bike.   骑自行车去那会花费我们几天时间。   3.I’ d like to book some tickets to Mount Tai.   我想预定一些四月十三日去泰山的票。   4.Why don’t we put on a show to raise money .   我们为什么不能办个展览来筹钱呢?   5.We’re going on a three-day visit to Mount Tai.   我们将去泰山游玩三天。   6.How much does a standard room cost?   一间标准间花费多少钱?   7.When are you going to start out?   你什么时候出发?   8.How long does it take to take a train to Mount Tai?   乘火车到泰山花费多长时间?   9.When do you want them?   你们什么时候需要他们?   10.I’m looking forward to hearing from you.   我盼望收到你的来信。   11.May I have your name and telephone number, please?   我可以知道你的名字和电话号码吗? Unit 6 Topic 2   一、重点词汇   1、 receive 收到, 2、perfect 完美地, 3、camp 野营,   4、face 面对,脸; 5、north 北方, 6、space 空间,   7、push 推, 8、direction 方向, 9、step 步,阶段;   10、 rush 冲, 11、notice 注意, 12、huge 巨大的, 13、guard 警戒   二、重点短语   1 speak to 对某人说话   2 be busy doing sth 忙着做某事   3 ride one’s bicycle to = cycle to 骑自行车去、、、   4 would like sb to do sth = want sb to do sth 想要做某事   5 come along with sb 跟着某人   6 at the foot of ...底部 at the top of ...顶部   7 spread over 延伸   8 the beginning / start of ...的开始   9 on both sides of = on each side of = on either side of 两边   10 make sure =be sure 确定   11 at the back 在背后   12 two and a half hours = two hours and a half 两个半小时   13 tell good from bad   14 in the …of 在...里 on the …of 在...边上 to the …of相隔 15 be surprised at sth 对某事吃惊 be surprised to do sth to one’s surprise令某人惊讶的是...   16 in different directions在不同的方向 in all directions 在所有方向   17 step on one’s toes   18 rush out of 冲出   19 out of sight 看不到 out of one’s sight   20 each other = one another 每一个   21 ride to 骑自行车去   22 be famous for 因...而出名 be famous as 作为...出名   23 can’t / couldn’t help doing 禁不住做某事   24 here and there = every where 到处   25 thank goodness 谢天谢地   26 have fun doing sth 做某事很有趣 【词形转换】   1.north n.北,北方   northern adj.北方的,北部的   2.mean v.意味着   meaning n.意义,含义   meaningful adj.重要的,重大的,意味深长的   3.crowd n.[C]人群 v.拥挤   crowded adj.拥挤的   4.experience v.经历   n.经历[C];经验[U]   experienced adj.有经验的   【重点句型】   1.Would you like to come to China for your vacation?   你愿意来中国度假吗?   2.I can’t wait to see it.   我迫不及待想看它了。   3.--How far is it from here to Tian’anmen Square?   --It’s about one and a half hours by bike.   --从这儿到天安门广场多远?   --乘自行车大约一个半小时。   4.As soon as the three boys saw each other, they all jumped around happily.   这三个孩子一见面,就开心的跳起来了。   5.That would be very interesting.   那一定很有趣。 【重点语法】   时间状语从句   在复合句中,由时间连接词引导的状语从句叫做时间状语从句。时间状语从句通常由when, while,as, after, before, since, until, as soon as等词引导。   一、 when、while和as的用法与区别   三者都表示“当……时候”,需要注意的是:   1. when引导的时间状语从句中,用动词的一般现在时表将来。   Mr. Smith will call you up when he arrives in Beijing.   当史密斯先生到达北京时,他将给你打电话。   2. when也能表示“正在这时”。   I was walking in the park, when it began to rain.   我正在公园里散步,这时天开始下雨了。   3. 与进行时连用时,when相当于while或as。   When/While/ As Jane was playing the violin, I walked in quietly. 当简在拉小提琴时,我悄 悄地走进了。   4. as引导时间状语从句时表示“当……时;一边……一边……”,侧重表示两个动作同时发生。   The boy jumps as he goes along.   那个男孩边走边跳。   二、由before和after引导的时间状语从句用法   before意为“在……之前”,根据具体语境还可意为“还没来得及/ 还没有……就……;……才……”等。   after表示主句动作发生在从句动作之后。   We arrived there two days before Christmas.我们在   圣诞节前两天到了那儿。   Before he knew it, his piece of meat had fallen into the water. 他还没有醒悟过来,那块肉已经掉进水里了。   After you think it over, please let me know what you decide.   你仔细考虑过以后,告诉我你是怎样决定的。   三、as soon as引导的时间状语从句用法   as soon as意为“一……就”,表将来要发生的动作,遵循“主将从现”的原则;表示两个紧接着发生的动作,主从句都用一般过去时。   As soon as she comes to the party, we will give hera big surprise.   她一来参加晚会,我们就给她一个大惊喜。(现在)   As soon as he got to the station, the train left.   他一到达火车站,火车就离开了。(过去)   四、until引导的时间状语从句用法   1. 在含有until引导的时间状语从句中,如果主句的谓语动词是延续性动词,如:work,live,stay,study,play,wait等,那么这个主句常用肯定式,表示动作一直延续到until所表示的时间为止。until可意为“直到……为止”。   I’ll workuntil he tells me to stop.   我会一直工作到他叫我停下来为止。   2. 在含有until引导的时间状语从句中,如果主句的谓语动词是非持续性动词,如:come,go,leave,begin,start,finish等,那么这个主句常要用否定式,表示某一动作到until所表示的时间才发生。即not ...until... 意为“直到……才……”。如:   She didn’t go to bed until she finished her homework.   直到做完作业, 她才去睡觉。 Unit 6 Topic 3   重点词汇:   passenger['p?s?nd??]   n.乘客, 旅客   crazy[?kre?zi]   adj.疯狂的, 狂热的, (指建筑等)不安全的   anywhere['en?hwe?]   adv.无论何处   pollution[p??lu??(?)n]   n.污染, 玷污   advantage[?d?vɑ?nt?d?]   n.优势, 有利条件, 利益   disagree[d?s??ɡri?]   vi.不一致, 不适宜   disagree with sb.   不同意,持不同意见   rider   n.骑马(或自行车)的人, 骑手, 附文, 扶手   careless['ke?l?s]   adj.粗心的, 疏忽的   helmet['helm?t]   n.头盔, 钢盔   light-colored   adj.浅色的,淡色的   pay attention to   注意   signal[?s?ɡn(?)l]   n.信号 adj.信号的 v.发信号, 用信号通知   safely   adv.安全地, 确实地   truck[tr?k]   n.卡车, 手推车, 交易, 交换, 废物 v.交易, 交往   notice['n??t?s]   n.通知, 布告, 注意 v.注意到   reflector   n.反射体, 反射镜   case[ke?s]   n.事, 病例, 案例, 场合, 讼案, 容器, (语法)格   in case of   adv.假设, 万一   aid[e?d]   n.帮助, 援助, 帮助者vt.资助, 援助, 帮助   first aid   n.(对伤患者的)急救   injury[??nd??ri]   n.伤害, 侮辱   in a word   adv.总之   look out   v.面朝, 留神, 照料   stream[stri?m]   n.溪, 川, 流, 一股, 一串, 河流 v.流, 涌, 流注   empty['empti]   adj.空的, 空洞的 v. 倒空 adj.空的,空闲的   Asia[?e???]   n.亚洲   altitude[??lt?tju?d]   n.(尤指海拔)高度, (等级, 地位等)高等   among[?'m??]   prep.在...之中, ...之一   France[frɑ?ns]   n.法国, 法兰西   mile[ma?l]   n.英里, 较大的距离   stage[ste?d?]   n.舞台, 戏剧, 活动场所 vt.上演, 筹备, 举行   central[?sentr(?)l]   adj.中心的, 中央的, 重要的, 主要的, 中枢的   winner['w?n?]   n.胜利者, 优胜者, 获胜的事物   cyclist[?sa?kl?st]   n.骑脚踏车的人   motorcycle['m??t?sa?kl]   n.摩托车, 机车   broken['br??k?n]   adj.坏掉的, 患病的 vbl. break的过去分词   explain[?ks'ple?n]   v.解释, 说明   pedestrian[p??destr??n]   n.步行者 adj.徒步的, 呆板的, 通俗的   Europe[?j??r?p]   n.欧洲   French[frent?]   做法国菜   town[ta?n]   village['v?l?d?]   n.乡村, 村庄 adj.村庄的   death[deθ]   n.死, 死亡, 致死的原因, 毁灭, 屠杀   sharp [?ɑ?p]   n.高调, 内行, 骗子 adj.锐利的, 锋利的, 明显的   slow[sl??]   adj.慢的, 迟钝的, 缓慢的 v. (使)减速 adv.缓慢   slow down   v.(使)慢下来   opposite [??p?z?t]   adj.相对的, 对面的, 相反的 n.相反的事物   rush[r??]   n.匆促, 冲进, 急流 v.冲, 奔 adj.急需的 重点短语:   1 be popular with 受……..的欢迎   2 get / be used to doing sth 习惯于做某事   3 be afraid of doing sth = be afraid to do sth 害怕做某事   4 obey / follow the traffic rules 遵守交通规则 break the traffic rules 违反交通规则   5 avoid air pollution 避免空气污染 avoid doing sth 避免做某事   6 It’s easy to park bikes. 很容易停放自行车   7 adj 比较级 +_than any other +n = the +adj 最高级 +of all the +n复   8 slow down 减速   9 run into = knock into run to   10 warn sb to do sth 警告某人做某事   warn sb not to do sth =warn sb against doing sth 警告某人不要做某事   11 in danger 危险中   12 around the world = all over the world = through out the world 遍及全世界   13 …times as…as…是…的几倍   14 millions of 成百万的 hundreds of millions of   15 be born 出生于   16 make a comeback   17 lead to 导致   18 win the race 赛跑获胜 beat sb 击败某人   19 It seems impossible to beat him. 击败他似乎是不可能的   20 It’s certain that……..是确定无疑的   21 break the record 打破纪录 hold the record 保持记录 set a record 创建记录   22 instead of 代替   23 decide (not )to do sth 决定(不要)做某事   24 go through 经历   25 The roads are very difficult to ride on.   26 the World Championship the World Champion 世界冠军   27 keep one’s mind on doing sth   28 in the middle of在…中间   29 It is a mistake not to do sth 不做…..是一个错误   30 at least = at the least 至少 at most = at the most 至多 SECTION A   1. How are you doing ?你过的好吗?主要用于见面打招呼。   How are you ?你好吗?   Hello/Hi !喂! /你好!   How do you do ?你好!   2. You look so excited . 你看起来很兴奋。   这个句子是连系动词(look)+ 形容词(excited)的结构。这种结构我们通常称为“系表结构”,即连系动词用于连接主语和表语的性质、状态或身份等。   (1) 表示状态的连系动词有:   Be 是 ,look 看起来, sound 听起来, taste 尝,品尝, smell 闻起来, feel 感觉,摸起来,seem 似乎,lie 处于…状态, keep 保持, stay 仍然等.如:   ----- How are you ? 你好吗?   ----- I’m fine . 我很好。   She felt a bit tired . 她感到有点累。   You are not looking very well . 你气色不到好。   He seemed quite normal . 他看上去很正常。   Jennie, alone, kept silent. 只有珍妮保持沉默。   (2) 表示状态变化的连系动词有:   Get 变得, turn 转变, go 变, fall 变成, become 变成, grow 渐渐变得。如:   When she saw this ,she turned red . 看到这她脸红了。   The weather is getting quite warm . 天气变得非常暖和。   After a game they often become very friendly to each other . 比赛结束后,他们之间往往变得很友好。   The sea is growing calm . 大海变得平静起来。   3. Oh ,it is one of my favorite movies . 它是我最喜欢的电影之一。   (1) one of …意为“…中的一些”。后面常跟名词的复数形式或是表示复数的名词。其谓语动词用单数。如:   Jim is one of the lively boys in our class . 吉姆是我们班上活跃的男生之一。   One of them is from England . 他们中有一个人来自英格兰。   Some of … 意为“… 中的一些”。其谓语动词单复数由of 后面的宾语确定。   Some of us are Young Pioneers . 我们中有些是少先队员。   Some of food goes bad . 一些食物变质了。   (2) favorite adj. 意为“最喜欢的”。如:   Who is your favorite writer ?谁是你最喜欢的作家?   favorite 相当于 like …best .   上句可以改成:Which writer do you like best ?   Favorite 可以作名词,表示“最喜欢的人(或事物)”。如:These cakes are great favorites with the children . 孩子们最喜欢这种蛋糕。   4. And we can spend the evening at my house . 我们可以在我家度过那个夜晚。   (1) spend 在这里表示“度过”。如:   We spend the weekend in Paris. 我们在巴黎度过周末。   (2)spend 可以表示“花费(时间、金钱)”,其用法有两个:   spend …on sth. 在…上花费(时间、金钱)   spend …(in)doing sth. 花费(时间、金钱)做…。

    • 2020-03-25
    • 下载2次
    • 131.5KB
  • ID:4-7078227 八年级下册英语仁爱版Unit8 Topic1--3知识点(词汇、短语及语法)(Word版)

    初中英语/仁爱科普版/八年级下/Unit 8 Our Clothes/本单元综合与测试

    八年级下册英语仁爱版Unit8 Topic1--3知识点(词汇、短语及语法) Unit 8 topic 1   1. 1)so …that …如此…以至于….,that 引导的是结果状语从句,其结构是so +形容词或副词+that 从句。   2)so…that …可以换成such +(a/an)+形容词+名词。   2. would like 作为一个固定结构后接名词,代词,不定式作宾语,也可以用不定式作宾补,表示想要的意思。   1)would like sth. 想要某物;I would like some rice and pork 。我想要一些米饭和猪肉。   2)would like to do sth. 想要做某事。   3)would like sb. to do sth. 想要某人做某事。   Would like = want 想要   4. be 为助动词,made 是及物动词make 的过去分词,of 后接宾语,be made of 的主语通常为成品。Be made from 后的原材料则看不出,be made in 主语是成品,介词in 后为产地,be made into 主语为原材料,介词into 后接成品。   The table is made of wood 。这桌子是由木头制成的。(可以看出原材料)   Paper is made from wood 。纸是由木材制成的。(看不出原材料)   The comb is made in Hung Kong 。这把梳子是香港制造的。   Iron is made into knives 。铁可以制成小刀。   5. afford 常接在can ,could ,be able to 之后,意为担负的起(…的费用,损失,后果等);抽的出(时间)。Afford 还有提供,给予,出产的意思。   6. on sale 上市;折价出售,减价出售。   For sale 待售,供出售。   7. (1)though 是从属连词,引导让步状语从句,和连词but 不能连用,但翻译时需译为但是。如:though Australia is very larger ,the population is quite small。虽然澳大利亚面积很大,但是人口却很少。   (2)such as 像,诸如,例如(用于举例)。   Opportunities such as this did not come every day 。这样的机会不是天天都有的。   8. (1).like 是名词,意为喜好,爱好,反义词为dislike   We all have different like and dislike ,我们各有不同的好恶。   (2)depend on 意为依靠,依赖,随…而定,取决于。   The country depend on its tourist trade 。这个国家主要依靠旅游业。   It/that depends (口语)那得看情况。   Depend on sb./sth. 。依靠某人,信赖某人某事   Depend on sb.to do sth./doing sth.。指望某人做某事。   Depend on = depend upon   9. generally 通常,一般的,一般放在句首。   While 用于对比两件事物,意为然而…   The same …as … 与…一样   10. catch one’s eye 引起某人的注意。   11. It is said that… 据说   12. start doing sth. 开始做某事 start to do sth. 开始去做(另外)某事   begin doing sth. 开始做某事 begin to do sth. 开始去做某事   remember doing sth. 记得做过某事 remember to do sth. 记得要做某事   forget doing sth. 忘记做过某事 forget to do sth. 忘记要做某事   try doing sth. 试着做某事 try to do sth. 努力去做某事   stop doing sth. 停止做某事 stop to do sth. 停下来去做(另外的)某事   13. protect sb. /sth. From sth. 保护…使免于…   14. (1)keep sb. /sth. +adj. 保持某人或某事怎么样   Please keep the windows open 。请让窗户开着   keep sb. /sth. Doing sth. 让某人持续做某事;让某事持续进行。   I’ll try not to keep you waiting 。我会尽量不让你就等。   (2)keep (on)doing sth. 继续或重复做某事。   I keep forgetting to mail this letter 。我老是忘记寄出这封信。   Keep at 继续做;keep away from 不接近; 。   15.more than +adj. ,不只是;比….更多。 Unit8 Topic 2   1. make sth.制作某物。   Did you make that dress yourself ?那件衣服是你自己做的吗?   Make 与do 的区别:两者都有“做”的意思。Make 表示做出以前并不存在的事物如:paper is made from wood 。纸是由木材做成的。而do 是强调动作。如:   What are you doing ?你在做什么?   2. allow sb. to do sth. 允许某人做某事。   allow doing sth. 允许做某事。   3. it is +adj. +that 从句。   4. show sth. 展示某物。   Show sb. sth.= show sth. to sb. 把…指给….看,出示。   5. agree with … 同意…;agree to do sth. 同意去做某事;agree that … 同意…   6. stop …from doing sth. 阻止…做某事,相当于keep/prevent…from doing sth.   7. take off 脱下,脱掉,起飞   your socks are very dirty ,please take them off 。你的袜子很脏,请脱下来。   The plane will take off in an hour。飞机将在一个小时后起飞。   8. it is +adj. +that 从句,it 是形式主语,真正的主语是由that 引导的从句。   9. on every occasion 在每一个场合,occasion 为可数名词。   10. dress 给…穿上衣服。Put on 表示穿(戴)上的动作,wear 后接衣、袜、鞋、帽或手表、眼镜、饰物等;have …on…不能用进行时;be in …接服装、材料、颜色等;in …还可作定语;dress sb /oneself 给别人/自己穿衣服;dressed sb in …给某人穿上…衣服;dress up (sb.)(in…)着装,打扮,可分开用。   11. but 除…之外,常用于all ,no,nobody,nothing ,anywhere ,what ,who,where 之后,意为除…外什么也没有。   12. but 和except 的区别:两者用法大体相同,可互换使用,但当介词短语放在句首或句尾时,通常用except。 在anybody ,anything ,anywhere 之后,but 的语气比except 强。   13. protect 是及物动词,后可直接跟名词或代词,意为保护,防护。   I will protect your child when he is in danger 。当你的孩子遇到危险时,我会保护他。   14. 比较see sb. doing sth. 看见某人正在做某事.   See sb. do sth. 看见某人做某事了.   如: I saw the boy climbing the wall. 我看见小孩在爬墙.(强调爬墙的情景)   I saw the boy climb the wall. 我看见小孩爬墙了.(强调爬墙这件事)   15. write (a litter)to sb. 给某人写信 ;   hear from sb.=get /receive a letter from   16. give sb. some advice 给某人一些建议.   17. follow / take sb. ’s advice 听从/采纳某人的意见.   18.tell sb. about /of sth. 告诉某人关于某事.   19.had better do sth. 最好做某事,后面接动词原形.   had better 后跟省to 的不定式,否定形式had better not do…   20.advice sb. to do sth. 建议某人做某事. advice 做名词使用时是不可数名词   Could you please give me some advice?   21.in 穿着,戴着. In a dark color 穿着暗色;in warm color 穿着暖色.   22.go well 正常运转,顺利. I hope you will go well. 我希望你一切顺利.   23.it is +adj.+ for sb. +to do sth. 对某人来说做某事是…   It is important for us to learn English well = It is important that we must learn English well . 对我们来说学好英语是重要的.   24. well – known 众所周知,著名的,出名的.相当于famous   For 某人以某种知识,技能或特征出名   25. 人+be famous   As 某人以某种身份出名   For 以某种特产而出名   26. 地方+famous   As 以什么样的产地或地方而出名   Be famous for 后的介词宾语是主语的所属内容; be famous as 后的介词宾语与主语是同位成分.  Unit8 Topic 3   1. fashion show 时装表演; on show 展出,陈列; for show 供展览的,装门面的,中看不中用的; good show好,真棒; a show of hands 举手表决.   2. there is / are going to be +… 是一个固定句型,其中be 不能用其他动词代替.   3. here ,there 引导的倒装句只是主谓语序倒装,而there be 表示存在有   There goes the man .那人走了.   There is a man standing over there .有一个人站在那儿.   4. 形容词作定语与介词短语作定语的区别:   An interesting book 一本有趣的书(形容词修饰名词)   A book on the desk 桌子上的一本书(介词短语修饰名词)   5. a traditional dress 传统服装; traditional Chinese medicine 中医; traditional music 传统音乐.   6. another 作形容词时,意为 又一个,再一个,其结构为:   Another +单数名词   Another +数词+复数名词= 数词+more +复数名词   7. be full of 充满….的,相当于be filled with .;fill …with 把…装满。   8. stand for 代表,象征。   9.get its name 得名。   10.not only …but also … 不但… 而且…,通常连接两个对等成分,可以连接名词、动词、介词短语等。   11.design …as… 把…设计成….   12.in the past 在过去,相当于in the old days   13.around the world 全世界,相当于all over the world 。   14.at one time 曾经,一度,相当于at a time 。   15.hardly 几乎不,表示否定概念,相当于almost not   16.except 指从整体中除去一个或一部分,除去的人或物不在整体内。   Besides 指在具体的整体外加上一个或一部分,意为:除…之外,还有….   But 和except 都可以表示除…之外,都表示从整体中除去部分,常可以换用,但except 所含除外语气较强。but 着重在整体,常用在no,all,nobody,where,who等词后。   动名词用法归纳:   finish doing sth, feel like doing sth. Practice doing sth. Enjoy doing sth. Mind doing sth. Avoid doing sth. Spend …(in) doing sth. Can’t help doing sth.(情不自禁的做某事) 动词不定式用法归纳:   want to do sth. invite sb. to do sth.   be able to do sth. would like to do sth. seem to do sth.   plan to do sth. teach sb. to do sth. have to do sth.   need to do sth. Wish to do sth. hope to do sth.   begin to do sth, start to do sth. be used to do sth.   be afraid to do sth. refuse to do sth.   ask sb. to do sth. ask sb. not to do sth.   tell sb. to do sth. tell sb. not to do sth.   advise sb. to do sth. can’t wait to do sth.   allow sb. to do sth. Allow sb. not to do sth.   省略to的动词不定式   Make sb. do sth. Have sb. do sth. Let sb. do sth.   Why not do sth. Had better (not) do sth   ●Be +形容词+to do sth.   Be glad to do sth. Be sorry to do sth. Be happy to do sth. Be meaningful to do sth.   Find it +形容词+to do sth. 发现做某事是。。。。的   ●连接动词-ing的固定搭配   have trouble (in ) doing sth. have fun doing sth.   spend …..(in) doing sth   Thank sb. for doing sth. what about doing sth. How about doing sth.   be busy doing sth. advise doing sth   suggest doing sth . suggest sb. doing sth   look forward to doing sth 复合句:   1. 并列句 用and 连接 并列或承接关系   We will have a test tomorrow and I always get nervous before a test.   They were very cute and we couldn’t help watching them.   用but 连接表转折关系   I felt tired but happy.   2.状语从句   (1) 原因状语从句:用because连用,表原因   He feels disappointed because he couldn’t get a ticket to the film   He often became angry because the children made noise.   He was quite angry with the driver because his car hit his brother.   区别lonely alone excited exciting too either because because of   He often became angry because the children made noise.   He often became angry because of the noisy children.   (2) 时间状语从句 用when ,before, while ,as soon as 连接   区别when 和while while和进行时态连用   对比下列俩个句子:I was singing when my mother came in.   My mother came in while I was singing.   While the crowd was pushing Darren in all directions,someone stepped on his feet.   When Darren finally pushed his way out ,he couldn’t find his two friends.   When it rains,I always feel sad.   When the sun shines brightly,it makes me happy again.   When we talk about Beijing,I feel excited.   We were so excited when we met again.   Why don’t you talk to someone when you feel sad.   I’d like you to meet him with me when he arrives.   While you were enjoying your trip to Mount Tai,I am busy preparing for my exams.   While we were having fun exploring ,I found that Darren was lost.  ◆Before 连接的时间状语从句   Would you help me make a plan to explore Beijing before he comes .   My father booked the room before we arrived.   ◆ after 连接的时间状语从句   After we checked our biles and bags ,we rode to Tiananmen Square.   ★条件壮语从句:用if连接   If we are not confident about ourselves ,we may feel upset.   If we are in good spirits,we can study or work better.   ★动词不定式作表语:   The best way to raise money is to sell newspapers. ★It作形式主语   It’s very common to raise money in some American school.   It’s normal to get gift from him.   It’s important for us to be in a good mood.   It’s important (for sb.)to do sth.做。。。。(对某人而言)是重要的   It’s normal to do sth.   It’s useless to do sth. It’s useless to waste time on computer.   It’s easy to do sth.   例句 It’s easy to study English.   It’s easy to park bikes.   It’s certain that ……   It’s true that。。。确实。。。   例句It’s true that suitable uniforms can show good discipline.   It’s true that you are right.   It’s said that 据说。。。。   例句:It’s said that half of the students don’t have breakfast regularly.   归纳:It is +形容词+(for sb.)+to do sth.做某事(对某人而言)是。。。。的   例句:1.It’s important for you to help people choose suitable clothing.   2.It’s impolite to eat so noisily.   3.It’s polite to follow western table manners.   4.It’s polite to eat up the food on your plate.   5.It’s very important to for us to have different kinds of foods.   6.It’s easy to find the doctors.   7.It’s necessary for us to wear sports clothes on the playground.   8.It’s necessary for us to know different uniforms in our daily life.   【注意】区别句式It’s +形容词+for sb. to do sth. It’s +形容词+of sb. to do sth.   对比:It’s impolite of the man to wear jeans to go to a formal meeting.   It’s necessary for us to wear sports clothes on the playground.   解析:如果形容词是描述人品质的,则用of连接。如果不是则用for   更多例句:It’s nice of you .   It’s kind of you to help me .不能说成It’s kind for you to help me .   It’s important for you to learn English well.不能说成It’s important of you to learn English.   ●区别not…any longer /no longer   He doesn’t hate the driver any longer=He no longer hate the driver.   He no longer stays in his room by himself =   It take sb. st. to do sth.某人花费。。。时间做某事   It will take us a few days to get there by bike   ● 区别spend/pay/cost/take   Spend 通常是人做主语,常用短语是spend ..+时间或金钱..(in) doing sth.   Spend .... +时间或金钱.on sth. 表示“某人做某事花费。。。。时间或金钱   Pay ..。。。人做主语。常用短语 sb. pay ...+金钱+for sth. 表示“某人为某物支付。。。金钱   Cost.. 物做主语 表示某物花费某人多少钱sth. cost sb. +金钱   Take 通常和it连用,构成句式It take sb. +时间或金钱+to do sth. 表示某人花费。。。时间或金钱做某事   例子:I spent 20 yuan (in) buying this book.(in可以省略)=I spent 20 yuan on this book.   I paid 20 yuan for this book.   It took me 20 yuan to buy this book.   The book cost me 20 yuan .   注意:spend 和take 还可以表示花费时间做某事。   I spent two hours on my homework.=I spent two hours doing my homework.=It took me two hours to do my homework. 我花了俩个小时做家庭作业。   区别Older/elder how long /how far 区别副词和形容词happy/happily careful /carefully   The children are playing games happily.   The children are living a happy life . ●正确使用句式too….to….(表示太。。。。而不能。。。。)   He is too worried to think about what to do .   He is too young to go to school.   ●Not …until 句式   He didn’t raise his head until someone called him.   He didn’t answer the question until the teacher called him.   My brother didn’t go to school until he was 7 years old.   正确使用句式:not only ...but also 不仅。。。。而且。。。   该短语遵循“就近原则” 例如:   Not only I but also he is from China.=Not only he but also I am from China.   We should not only eat enough healthy food but also eat regularly.   正确使用下列句式:so...that ....(如此。。。。以至于)   Such ....that ...如此。。。以致。。。。 so that 以便。。。   例子:It’s such a cool windbreaker that you should buy it at once.   =It’s so cool a windbreaker that you should buy it at once.   解析: so修饰形容词 such 修饰名词 many ,much , little ,few 等只能和so连用.   He is so young that he can’t carry the heavy box.   He is such a young boy that he can’t carry the heavy box.   He got so many presents that he couldn’t help laughing.(他得到那么多礼物以至于他情不自禁地大笑了)   Mike wants to buy the cool he will look great.   Mike is wearing such a cool windbreaker that he looks great.   People started to wear clothes so that they could protect themselves from the sun,wind ,rain and cold.   正确理解并使用宾语从句。   Miss Yang says that our school plans to make uniform for us.   Jim often says that he comes from the USA.   注意:当宾语从句的主句为一般过去时态时。从句的主语要变为相应的某种过去时态。如果从句是一般现在时态,则需要变为一般过去时态。如果从句是现在进行时态,则需要变为过去进行时态   Kang said that the fashion show was wonderful.   He said he was designing their school uniforms.   (注意 下列 宾语从句中的从句部分使用陈述语序)   Can you tell me what I should wear here?   Could you tell me what clothes you like best?   Could you tell me where the special shoes are?   注意下列例句中的结构: 宾语从句+特殊疑问词+动词不定式   Could you tell me what to buy?   Could you tell me where to buy a scarf?   I don’t know how to sing this song.   正确理解动名词做主语的用法。动名词做主语时,谓语动词用单数。   Reading in bed is bad for your eyes. Helping people choose clothes is important.   Walking in the park is exciting.   认识让步状语从句,用though引导。 They have very few formal days ,though there are some festivals ,such as Easter,Christmas and Thanksgiving Day.

    • 2020-03-25
    • 下载2次
    • 119.5KB
  • ID:2-7076974 统编版四年级下册语文第十四周检测卷(Word版含答案)

    小学语文/人教统编版(部编版)/四年级下册/第八单元/27* 海的女儿

    小学四年级下册语文第十四周检测卷 《海的女儿》 语文园地 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 十一 总分 得分 (时间:90分钟 满分:100分) 把拼音与对应的汉字连一连,并完成练习。8分) gǎng ?wǎn?? yí?? zhì? ?fǔ???xùn??? 挽?? 仪?? 港?? 讯?? ?帜??? 抚 1.以上汉字中,______________、_______________是整体认读音节。 2.这六个字都是___________________(A.形声B.会意C.象形)字,像这样的字还有____________________、______________________等 3.给下面的字换偏旁,组成新字再组词。 仪---___________( ) 讯---___________( ) 帜---___________( ) 二、写出下列词语的近义词或反义词。(12分) 1.近义词 追逐---( ) 迫切---( ) 宁静---( ) 洁白---( ) 欢乐---( ) 赞美---( ) 2.反义词。 遥远---( ) 幸福---( ) 持续---( ) 现实---( ) 失去---( ) 永恒---( ) 三、连线巧搭配 美妙的 寒风 紧紧地 训斥 宏伟的 皮肤 尽情地 拥着 刺骨的 港口 大声地 度过 细嫩的 声音 孤独地 玩耍 四、按要求写词语6分) 1.羞答答(ABB式):_______________ _______________ _______________ 2.平平常常(AABB式):_______________ _______________ _______________ 3.可怜巴巴(ABCC式):_______________ _______________ _______________ 4、自言自语(ABAC式):_______________ _______________ _______________ 五、按要求完成句子练习。(8分 1.乌黑的长睫毛下,一对深蓝的、钟情的眼晴在微笑着。(缩句) _____________________________________________________________________ 2.王子对公主说:“救活我的是你。”(改为的转述句) _____________________________________________________________________ 3.她不得不承认,她还从来没有见过比这更美的容貌。(改为肯定句) _____________________________________________________________________ 4.礼炮响起来了,旗帜在风中飘荡。(修改病句) _____________________________________________________________________ 六、对下列各句所运用的修辞手法判断有误的一项是( )(3分) A.北风身上裹着皮衣,整天在花园里呼啸着。(拟人) B.她于是跳起舞来,飞快地旋转着,就像被追逐着的燕子那样。(比喻) C.花儿们也从绿草丛中伸出头来。(拟人) D.后来呢?后来不用说,他们全都过上了好日子。(反问) 七、下列各句中,劝说人们惜时最恰当的一项是( )(3分) A.少年不知勤学苦,老来方知读书迟。 B.一日读书一日功,一日不读十日空。 C.书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。 D.学习不怕根底浅,只要迈步总不退。 八、请你为《海的女儿》的作者制作一张名片。(6分) 姓名:_____________________ 国家:_______________________ 身份:______________________ 主要著作:__________________ 《海的女儿》主要内容___________________________________________________________________________________________________________________ 课内阅读。(9分) 小人鱼知道,这是她能看到王子的最后一个夜晚一一为了他,她离开了自己的族人和家庭,交出了她美妙的声音;为了他,每天受着没有止境的苦痛,他却一点儿也不知道。这是她能和他在一起,呼吸同样空气的最后一个夜晚,这是她能看到深沉的海和布满了星星的天空的最后一个夜晚。一个没有思想和梦境的永恒之夜,同时在等待着她。船上的欢歌乐舞一直持续到子夜之后。她笑着,舞着,但是死的念头一直在她心中。王子吻着美丽的新娘,抚弄着她乌黑的头发。他们手着手,走进了那华丽的帐蓬。 1.选段中,破折号的作用是______________________。(1分) 照样子,写一写。(1分) 手挽着手??肩____________肩 背_____________背 5.为了王子,小人鱼的付出有哪些?请用"√"标出。(3分) (1)离开了亲人和家庭。 ( ) (2)交出了她美妙的声音。 ( ) (3)忍受着没有止境的苦痛。 ( ) (4)呼吸同样的空气。 ( ) (5)死的念头一直在她心中。 ( ) 4.选文中写王子与公主手挽着手走进了华丽的帐篷,与小人鱼的______________形成对比,更衬托出小人鱼的_________________________。(2分) 5.为什么说“永恒之夜”没有思想和梦境?(2分) _________________________________________________________________________ 十、课外阅读。(12分) 独自在家 就在可怜的杰佩托被平白无故地送进监狱以后,淘气的匹诺曹( )田野,( )高坡,( )布满荆棘的栅栏,( )水沟,一路抄近道,疯了似的往家跑。 他跑到家门前,看见朝街的大门半掩着,他推开门走进去,还插好了门插销,扑通一屁股坐在地上,长长地舒了一口气。 不过,他的这份高兴并没有维持多久,一眨眼工夫,就被屋子里面"唧唧唧唧”的声音打断了。 “是谁在叫我呀?”匹诺曹有些害怕地问。 “是我!” 匹诺曹转过身子四处张望,看见一只肥大的蟋蟀正慢勝腾地沿着墙往上爬。 “告诉我,你是谁?” “我是一只会说话的蟋蟀,在这间屋子里已经住了一百多年了。” 这是我爸爸的家,今天,这屋子是我的了,”匹诺曹说,“你要是识趣,就立即从这儿走开,连头也别回。 “在我没有向你说出一个伟大的真理之前,"蟋蟀回答说,“我是不会走的。” “那就快说吧,说完了赶快出去。”匹诺曹不耐烦地说。 “不听父母的话,任性地离开家的孩子是要吃苦头的,迟早会后悔莫及! 1.选择恰当的词语填在文中的括号里。(填序号)(2分) A.翻过 B.越过 C.穿过 D.跨过 2.在括号里填上合适的词语。(3分) ( )的蟋蟀 ( )的蟋蟀 ( )的蟋蟀 3.匹诺曹说:“这是我爸爸的家。”匹诺曹的“爸爸”是__________________。(2分) 4“伟大的真理”指的是什么?请用“______”在文中画出来。(2分) 5.根据短文最后一段话,运用预测的方法,预测木偶还会发生怎样有趣的故事。(3分) __________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 十ー、习作乐园。(25分) 如果你不想让小人鱼死去,除了杀死王子这个办法之外,你能想出别办法吗?请以此为话题,改编小人鱼的故事。文章题目自拟。 参考答案 一、gǎng---港 wǎn---挽 yí---仪 zhì---帜 fù---抚xùn---讯 1.仪?帜 2.A?牲?扶 3.汛?汛期 织 织布??议?议论 二、1.紧切??安静??追赶??雪白??欢快??赞叹 2.附近??痛苦??中断???梦想??得到??短暂 美妙的---声音?? 宏伟的---港口???刺骨的---寒风???细嫩的---皮肤 紧紧地---拥着???尽情地---玩耍?? 大声地---训斥???孤独地---度过 四、1.亮晶晶? ?黑沉沉???静悄悄 2.冷言冷语???自由自在???无边无际 3.大名鼎鼎???生机勃勃???怒气沖沖 4.白胖白胖???忽闪忽闪???意思意思 五、1.眼睛在微笑着。 2.王子对公主说,救活他的就是公主! 3.她承认她还从来没有见过比这更美的容貌。 4.礼炮响起来了,旗帜在风中飘扬。 六、D 七、A 八、安徒生??丹麦???儿童文学家《卖火柴的小女孩》小人鱼爱上了陆地上的王子,为能和王子在一起,付出巨大代价,最终为了王子的幸福化为泡沫。 九、1.表示解释说明 2.并着??靠着 3.(1)√(2)√(3)√ 4.孤独 痛苦与悲伤 5.因为此时的小人鱼一门心思在王子身上,别的什么东西她都不再去思考。 十、1.C??A???D??B 2.示例:肥大???慢腾腾??会说话 3.杰佩托 4.不听父母的话,任性地离开家的孩子是要吃苦头的,迟早会后悔莫及! 5.示例:木偶卖掉课本、被骗、欺骗仙女等。

    • 2020-03-25
    • 下载0次
    • 192KB
  • ID:2-7076973 统编版四年级下册语文第十三周检测卷(Word版含答案)

    小学语文/人教统编版(部编版)/四年级下册/第八单元/25 宝葫芦的秘密(节选)

    小学四年级下册语文第十三周检测卷 《宝葫芦的秘密(节选)》《巨人的花四)》 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 总分 得分 (时间:90分钟??满分:100分) 一、给加点字选择正确的读音填一填。(2分) chōng? chòng?? jīn???jìn 1一条大花狗冲( )着他摇尾巴。 2.大水冲( )了龙王庙一一一家人不认识一家人。 3.他在这儿竖起了一块“禁( )止入内”的告示牌。 4.弟弟禁( )不住糖的诱惑,拿着钱跑向了超市。 二、看拼音,写词语。(8分) guī?ju jiè?shào kuí?huā yāo?guài ( ) ( ) ( ) ( ) fēng?shuò zōng?jì qì?qiáng hū?xiào ( ) ( ) ( ) ( ) 三、按要求写四字词语。(8分) 描写冬天的:______________ ______________ 描写春天的:______________ ______________ 描写夏天的:______________ ______________ 描写秋天的:______________ ______________ 四、写出下列句子中加点词的反义词。(5分) 1.我多么自私啊。 ( ) 2.我听了这些故事,常常就联系到自己。 ( ) 3.我和你们一样,是一个平平常常的普通人。 ( ) 4.巨人坐在窗前,望着窗外那凄凉的花园。 ( ) 5.除了我自己以外,我不允许任何人在里面玩。 ( ) 五、品读句子,完成练习。(8分) 1.我家里的那几棵长( )得又瘦又长( ),上面顶着一个小脑袋,可怜巴巴的样儿。(4分) (1)在括号内写出加点字正确的读音。(1分) (2)这句话运用了______________的修辞手法。(1分) (3)“______________”一词写出了向日葵的样子,“______________”一词写出了向日葵给人的感觉。(2分) 2.园里长满了( )的青草,草丛中到处露出星星似的( )花朵。(4分) (1)在括号内填上恰当的词语。(1分) (2)这句话运用了______________的修辞手法,写出了花园的______________。(2分) (3)运用本句话所用的修辞手法,仿写一句话。(1分) _________________________________________________________________________ 六、请给句子加标点。(10分) 1.什么?剪脚指甲啊?那不行?我光着脚丫?一下地就跑 2.乖小葆?来?奶奶给你洗个脚?奶奶总是一面撵我?一面招手 3.公园里的花开了?红的?白的?黄的?五彩缤纷?美丽极了 七、课文内容回顾。(15分) 1.动手连一连。(4分) 张三得到宝葫芦 远足旅行,游到了龙宫 李四得到宝葫芦 掘地掘出来的 王五得到宝葫芦 劈面撞见了一位神仙 赵六得到宝葫芦 是一个好孩子,肯让奶奶给他换衣服 2.填空。(11分) (1)王葆想得到一个宝葫芦,是因为__________________________________________。 (2)孩子们在花园里时,花园里______________;孩子们逃窜后,花园里______________,______________,______________。 (3)《巨人的花园》作者是______________国的______________,译者是______________。 (4)《宝葫芦的秘密(节选)》作者是______________,当王葆真的得到一个宝葫芦时,宝葫芦带给他的不是______________,而是______________。 八、课内阅读。(11分 他看见一幅奇特的景象。孩子们从墙上ー个小洞爬进花园里来了,他们都坐在桃树上面。桃树看见孩子们回来十分高兴,纷纷用花朵把自己装饰起来,还在孩子们头上轻轻地舞动胳膊。小鸟们快乐地飞舞歌唱。花儿们也从绿草丛中伸出头来。这的确是很可爱的景象。只有一个角落还是冬天。这是花园里最远的角落,一个小男孩正站在那里。他太小了,手还挨不到树枝,只好在树旁转来转去,哭得很厉害。这棵可怜的树仍然满身盖着雪和霜,北风还在树顶上吼叫。“快爬上来,孩子!”桃树一面对小男孩说,一面尽可能地把树枝垂下去,然而孩子还是太小了。 巨人看见这个情景,心也软了。他对自己说:“我多么自私啊!现在我明白为什么春天不肯到这儿来了。”他十分后悔自己先前的举动。 1.用“______________”画出你喜欢的一个拟人句,并赏析这句话。(3分) 2.花园的可爱之处表现在__________________________________________。(2分) 3.花园的奇特之处又表现在_______________________________________________ ______________________________________________。(2分) 4.巨人最后明白了什么道理?这对你有什么启发?(4分) ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 九、课外阅读。(8分) 银胡子爷爷的画 吕金华 城里有个银胡子爷爷,小时候生活在乡下。到了城里,他好想乡下的那些小鸟小兽啊,就找人画了一幅画,画上有一片好大好大的森林。退休后,他带着画去了他小时候玩耍的山上,可是,山上再也没有都郁葱葱的森林,再也听不见“叽叽喳喳”的鸟叫了。 晚上,银胡子爷爷把画挂在帐篷门ロ,自己躺在帐篷里回忆儿时的往事。月亮升上天空的时,忽然有几只鸟儿“叽变”地飞来,银胡子爷爷以为是幻觉,睁大眼睛仔细看,张着耳朵仔细听,确实有几只鸟儿飞来了。 黑暗中,银胡子爷爷看着这几只小鸟飞来飞去觉得很是热闹,他觉得自己没有那么寂寞了……可让银胡子爷吃惊的事情发生了:那几只鸟儿居然在银胡子爷爷的画前突然消失了!银胡子爷爷连忙起身开灯,将画展开仔细看,你们猜怎么着,那几只小鸟居然全都钻到银胡子爷爷的画里去了。 “银胡子爷爷,我们的家没了,你就让我们到你画上的森林里去生活吧。”有 只鸟儿说起话来。银胡子爷爷已经热泪盈眶了,忙说:“哎哎,去吧,去吧,我的画就是你们的家呀!”"鸟儿们高兴得在画上的森林中“叽叽喳喳”地飞来飞去。 过了一会儿,又有脚步声向银胡子爷爷的帐篷传来,原来是几只小野兽,这些没有了家的小野兽也被银胡子爷爷请到了画上的森林里。 过了几天,银胡子爷爷把他的画带回城里。到了夜深人静的时候,画里的小鸟儿和小野兽们就会从画里出来开心地陪银胡子爷爷说话。 1.银胡子爷爷想乡下的那些小鸟小兽,所以找人画了一幅画,画上有______________。月亮升上天空的时候,几只小鸟______________。后来,______________也被银胡子爷爷请到了画上的森林里。回到城里的银胡子爷爷再也不会感到了。(4分) 2.在这个故事中,想象神奇的地方有( )。(多选)(2分) A.银胡子爷爷的画上有一片好大好大的森林。 B.晚上,银胡子爷爷把画挂在帐篷门口,有几只鸟儿“叽叽喳喳”地飞来了。 C.鸟儿们能在画上的森林中“叽叽喳喳”地飞来飞去。 D.小鸟小兽能钻到银胡子爷爷的画里面。 E.夜深人静的时候,画里的小鸟和小野鲁们会从画里出来,陪银胡子爷说话。 F.银胡子爷爷的画很神奇,它能让失去家园的小鸟小兽住在画里。 G.小鸟小兽能和银胡子爷爷说话,银胡子爷爷也能听懂它们的话。 3.银胡子爷爷的画其实就是( ),人与动物、植物能够和谐共处。(2分) A.理想中的大自然 B.现实中的大自然 C.环境已经被破坏的大自然 十、习作乐园。(25分) 《宝葫芦的秘密(节选)》一文中,奶奶给王葆讲了几个故事,请你任选一个, 根据已有内容创编故事。文章不少于350字。 参考答案 一、1.?chòng?2.?chōng?3.?jìn?4.?jīn 二、规矩???介绍???葵花???妖怪???丰硕??踪迹??砌墙???呼啸 三、滴水成冰????天寒地冻???春暖花开???桃红柳绿??? 知了欢唱???炎夏酷暑??秋风送爽???瓜果飘香 四、1、无私2.偶尔3.特别4.繁华5.拒绝 五、1.(1)?zhǎng?cháng (2)拟人 (3)又瘦又长????可怜巴巴 2.(1)柔嫩美丽 (2)比喻???可爱迷人,富有生机 (3)略 六、1.?!????????!???,??。??? 2.“??,??,???。”??,???。 3.???,??、???、??,??,??! 七、1.张三得到宝葫芦---劈面撞见了一位神仙 李四得到宝葫芦---远足旅行,游到了龙宫 王五得到宝制芦---是一个好孩子,肯让奶奶给他换衣服 赵六得到宝葫芦---抓地加出来的 2.(1)有题不会做、想让向日葵长得更棒 (2)草翠花开???鲜花凋谢???树叶飘落???冰天雪地 (3)英??王尔德??巴金 (4)张天翼 幸福??烦恼 八、1.桃树看见孩子们回来十分高兴,纷纷用花朵把自己装饰起来,还在孩子们头上轻轻地舞动胳膊。这句话运用拟人的修辞手法,赋予桃树人的情感和动作,十分生动有趣。 2.花园里的树儿、花儿、鸟儿和孩子们都在快乐地玩耍,展现出勃勃生机 3.有孩子们在的地方春暖花开,没有孩子的地方冰雪覆盖 4、将快乐分享给他人,自己也能收获幸福。我们要学会分享,不能那么自私。 九、1.一片森林????飞进画里来???没有家的小野兽????寂寞 2.?C??D??E??F??G?3.?A

    • 2020-03-25
    • 下载0次
    • 114.5KB
  • ID:4-7061252 外研版七年级下册英语 MModule 8 Story time导学案 (3课时无答案)

    初中英语/外研(新标准)版/七年级下/Module 8 Story time/本模块综合与测试

    “三环四步”导学案 年级 七 科目 英 课题 Module 8 Unit 1 Once upon a time 主备人 周次 教学辅助手段 导学 目标 能够正确使用下列单词:hair, gold, forest, decide, basket, notice, around, towards, answer 重点 难点 一般过去时的用法 经典句型: 1)---Did she often go for a walk in the forest alone? ---No, she didn’t. 2)Didn’t anyone live in the house? 导学 模式 自学--------展示-------反馈 导学策略及学法指导 (师生互动设计) 1) Did she pick any flowers in the forest? 2) Did she notice a big tree in the forest? 3) Which bowl did she like? 3. Read in roles 4. Finish the exercises 合 作 探 究 A. say B. speak C. talk D. tell A. go B. to go C. going. A. read B. to read C. reading 2. 她捡起地上的钱包并把它交给老师。 She ________ ____ the purse on the ground and gave it to the teacher. 3. 从前,这里的人很穷。 _______ ______ ______ _______, the people here were very poor. 4. 这个小女孩跟不上她班的同学,很快迷路了。 The little girl couldn’t catch up with her classmates and soon she________ ______. 导学策略及学法指导 (师生互动设计) 反 馈 检 测 教 后 反 思 “三环四步”导学案 年级 七 科目 英 课题 Module 8 Unit 2 Goldilocks hurried out of the house 主备人 周次 教学辅助手段 导学 目标 能够正确使用下列单词:either, return, shout, without, asleep, cry, jump 重点 难点 Key structure: She picked up the very big bowl, but she didn’t like it------it was very hot. It was not comfortable either. 导学 模式 自学--------展示-------反馈 导学策略及学法指导 (师生互动设计) 导 学 过 程 四 步 设 计 自 主 学 习 【自主学习】坐下_______________ 2.破碎 _______________ 3. 走进卧室_______________ 4.我的碗空了。_______________ 5.我的椅子散架了_____________6. 起初;首先_______________ 7.那个坏女孩在那里___________8.从床上跳下来 ____________ 9.匆忙冲出房子_______________10.散步_______________ 11.在森林里_______________ 12.睁开眼睛_______________【合作探究】1. Reading and vocabulary Activity 1 Work in pairs and talk about the topic. Activity 2 Read the passage and number the pictures in the correct order. Activity 3/4/5 Finish the exercises2. Writing: 合 作 探 究 A.buy B. buys C. to buy D. buying 2. The children enjoy___ the story___. A.listening to; again and again B. to listen to; again and again C. listening to; again after again D. to listen to; again after again A.have B. has C. to have D. having 5.She didn’t _________home again after she left home. A.return to B. return C. return back to D. return back 6. You must do your homework________. A.of first B. the first C. in first D. at first A. with B. and C. without D. in B. 用词的正确形式填空。 1.My sister ______(point)at me and cried Loudly. 2.Tom _______(not do) his homework last night. 4.He tried _____(carry) the heavy box. 5.When I ______(return) home, it was late. 6.What _____you________(do) last summer vacation? 7.Kate _________(stay) at home and _________(read) books last night. 导学策略及学法指导 (师生互动设计) 反 馈 检 测 教 后 反 思 “三环四步”导学案 年级 七 科目 英 课题 Module 8 Unit 3 Language in use 主备人 周次 教学辅助手段 导学 目标 语法复习: 一般过去式的用法 重点 难点 语法复习: 一般过去式的用法 导学 模式 自学--------展示-------反馈 导学策略及学法指导 (师生互动设计) 导 学 过 程 四 步 设 计 自 主 学 习 【自主学习】一、自学Language practice,找出语法点 二、做课内练习1-3 三、Module task: Telling a story四、短语拼写 决定做某事_______________ 独自一人的 ______________  拿起;捡起_____________ 散步______________________ 环顾四周__________________ 敲门__________________ 进入房间__________________ 起初______________________ 迷路__________________ 指着______________________ 破碎_______________________ 从前__________________ 【合作探究】1. pick________watch________finish_______规律:______________ 2. hope_______arrive________decide_______规律:______________ 3. carry_______hurry________study_______ 规律:______________ 4. shop_______stop_________plan_________规律:______________5. draw______ swim_________have__________特殊形式:__________ 合 作 探 究 7. 她向四周看了看,注意到一所小房子。 She ______ ______ her, and ______ a little house. 9. 托尼睁开眼睛,一骨碌从床上跳起来。 Tony _________ his eyes, and __________ __________ the bed. 10. 昨晚汤姆赶快来到那所房子.Tom ______ _____that house last night. 导学策略及学法指导 (师生互动设计) 反 馈 检 测 教 后 反 思

    • 2020-03-22
    • 下载2次
    • 122KB
  • ID:2-7059505 统编版四年级下册语文第十一周检测卷(Word版含答案)

    小学语文/人教统编版(部编版)/四年级下册/第七单元/21 古诗三首/芙蓉楼送辛渐

    小学四年级下册语文第十一周检测卷 《古诗三首?????文言文二则》 题号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 总分 得分 (时间:90分钟???满分:100分) 一、拼音、汉字手拉手。(连一连)(5分) gōng??? yān??? ?hú??? ?qín????yàn 壶??? 恭?? ?勤??? 焉??? 雁 二、看拼音,写词语。(8分) fú?róng qián?kūn luò?yáng?? ?yàn?tái ( ) ( ) ( ) ( ) náng?yíng bó?xué xiāng?féng bīng??zú ( ) ( ) ( ) ( ) 二、给多音字注音,并组词。(5分) __________( ) __________( ) 单 塞 __________( ) __________( ) 四、选出加点字正确的释义。(填序号)(2分) 1.博学多通 ( ) A.通过。??? B.通常。 C.通晓,明白。 D.经过。 2.以夜继日焉 ( ) A.继承。 B.接续。 C.继而。 D.继续。 3.欲将轻骑逐 ( ) A.骑马。 B.骑兵。 C.跨坐。 D.兼跨两边。 4.只留清气满乾坤 ( ) A.清香的气味。 B.清新的空气。 五、将下列句子译为现代汉语。(10分) 1.落阳亲友如相问,一片冰心在玉壶。 _____________________________________________________________________ 2.欲将轻骑逐,大雪满弓刀。 _____________________________________________________________________ 3.不要人夸好颜色,只留清气满乾坤。 _____________________________________________________________________ 4.胤恭勤不倦,博学多通。 _____________________________________________________________________ 5.太白感其意,还卒业。 _____________________________________________________________________ 六、课文内容回顾。(11分) 1.《囊萤夜读》中的主人公是_________________与《囊萤夜读》一样勤学苦读的历史人物很多,比如《_________________》中的_________________。 2.《铁杵成针》中的主人公是_________________,他是我国_________________朝著名的_________________人,我能背通他写的许多诗,比如,《_________________》:_________________,_________________。_________________,_________________。 3.《塞下曲》的作者是_________________朝的_________________,这是一首_________________诗,“塞下曲”是古时边塞的一种_________________,诗中的“单于”指的是少数民族_________________首领的称号。 4.《芙蓉楼送辛渐》中,作者与友人分别的时间是_________________,地点是_________________,友人将要去的地方是_________________。“楚山孤”既写出了_________________,又暗喻了自己送客时的心情。最后两句诗写的是_________________,仍与_________________之意相吻合。表明自己不为__________________________________。 七、课内阅读。(21分) (一)芙蓉楼送辛渐 王昌龄 寒而连江夜入吴,平明送客楚山孤。 洛阳亲友如相问,一片冰心在玉壶。 1.首句中_______________点明了诗人送别辛渐的季节是在_______________。(2分) 2.请说说第二句中“孤”字好在何处。(2分) ________________________________________________________________________ 3.联系“一片冰心在玉壶”一句,说说“洛阳亲友如相问”最有可能问的是什么。(2分) ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 囊萤夜读 胤恭勤不倦,博学多通。家贫不常得油,夏月则练隶盛数十萤火以照书,以夜继日焉。 1.车胤用白色绢袋盛着萤火虫来照明读书是在_______________(时间),“家贫”是指他的家境______________________________。(2分) 2.人们传通诵车胤的故事,是因为他__________________________(品质)。(2分) (三)铁杵成针 磨针溪,在象耳山下。世传李太白读书山中,未成,弃去。过是溪,逢老媪方磨铁杵。问之,日:“欲作针。”太白感其意,还卒业。 1.解释文中加点字的意思。(2分) 是:_______________ 方:_______________ 欲:_______________ 还:_______________ 2.解释下列句子中“之”字各指代什么。(4分) (1)问之,曰:“欲作针。” 之:______________________________ (2)学而时习之。 之:______________________________ 3.用一个成语来概括这段文字的中心。(2分) _______________________________________________________________ 4.这则故事给我们什么启示?(3分) __________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 八、课外阅读。(13分) 郑人买履① 韩非子 郑人有欲买履者,先自度其足,而置之其坐。至之市而忘操之。已得履,曰:“吾忘持度。”反归取之。及反,市罢,遂不得履。 人曰:“何不试之以足 曰:“宁信度,无自信也。” 【注释】①履:鞋。②度(duó):测量。 1.请选择“之”的正确解释,将序号填到括号中。(3分) A.脚的尺码。 B.到………去。 (1)而置之其坐( ) (2)至之市( ) (3)反归取之( ) 2.下列加点字意思不相同的一项是( )。(4分) A.先自度其足????何不试之以足 B.宁信度????无自信也 C.郑人有欲买履者??遂不得履 D.先自度其足???吾忘持度 3.读一读,试着用自己的话解释句子的意思。(2分) 郑人有欲买履者,先自度其足,而置之其坐。 _________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4.这则寓言故事告诉我们什么道理?( )(4分) A.做事迷信教条而不顾客观实际,是不会成功的。 B.做事情前要做好充分的准备,免得丢三落四。 C.就像脚与鞋的关系一样,适合自己的オ是最好的。 九、习作乐园。(25分) 把《铁杵成针》扩写为300字左右的小故事。 参考答案 一、gōng---恭 yān---焉 hú---壶 qín---勤 yàn---雁 二、芙蓉??乾坤??洛阳??砚台???囊萤???博学 相逢???兵卒 三、chán 单于 sāi塞住 dān简单 sài出塞 sè堵塞 五、1.如果洛阳亲友问起我来,就请转告他们,我的心依然像玉壶里的冰那样晶莹纯洁! 四、1.C2.B3.B4.A 3.它不需要别人夸奖颜色多么好看,只是要将清香之气弥漫在天地之间。 2.正想要带领轻骑兵一路追赶,大雪纷扬扬落满了身上的弓刀。 4.车胤勤奋读书而不知疲倦,因而知识渊博,通晓很多知识。 5.李白被她的意志所感动,回去后继续完成自己的学业。 六、1.车胤??凿壁借光???匡衡 2.李白?唐?诗?望庐山瀑布??日照香炉生紫烟遥看瀑布挂前川 飞流直下三千尺???疑是银河落九天 3.唐??卢纶???边塞??军歌??匈奴 4.天刚亮??芙蓉楼???洛阳??友人的去向??自己??送别 遭贬 而改变玉洁冰清的节操 七、(一)1.寒雨????秋季 2.“孤”字既点出了眼前所见之景,也融入了作者当时孤独的心境。 3.示例:因何事被贬,是不是做错什么事或犯什么罪了。 (二)1.夏天????贫困2.勤学苦读 (三)1.这。正在。想要。回去。 2.(1)指代老媪。(2)指代以前学过的知识。 3.持之以恒 4.只有目标专一而不三心二意,持之以恒而不半途而废,才能实现 我们美好的理想。(意对即可) 八、1.(1)A(2)B(3)A2.D 3.郑国有个人想要买鞋,先量了自己的脚(的尺码),然后把量好的尺码 放在了自己的座位上。 4.A

    • 2020-03-21
    • 下载0次
    • 187.78KB