[ID:4-6220616] 河北衡水中学2020届全国高三 第一次联合考试英语试卷(含答案解析无音频及 ...
当前位置: 英语/高中英语/月考专区/高三
资料简介:
河北衡水中学2020届全国高三 第一次联合考试··英语答案 第一部分听力 1—5 CBCCB 6—1 0 CBBAB 11—15 ABCBC 16--- 20 ACACA 评分标准: 1-20 小题,每小 题 1. 5 分,满分 30 分;与答案不符者不得分。 第二部分 阅读理解 第一节 A 【语篇解读】本文是 一篇应用文。文章 介绍了非洲四座名山及登山的相关情况。 21.A 【解析】归纳总结题。由全文 可知 ,攀登 Kilimanjaro相对较为容易 ,故答案为 A 22.C 【解析】细节理韶题。根据文章最后一段" Mount Meru is often used by mountaineers to accustom themselves before trying to conquer Kilimanjaro " 可知答案为 C。 23 . B 【解析】 对比归 纳题。根据四座山的高度对比,确定 Atlas Mountains 高度最低 ,故答案为 B。 B 【语篇解读】本文是 一篇夹叙夹议文。文章主要介绍了黎巴嫩女导演 Nadine Labaki 及其导演的电影 Capernaum的相关情况。 24 . C 【解析】 细节理解题。根据第一段中的" Lebanese fil m maker" 可知,Nadine Laba 如是黎巴嫩人,故答案为C。 25 . A 【解析】 推理判断 题。根据 Labaki 的话可知,她希望今年能有更多 的女导演被提名奥斯卡奖 ,并希望今后不再有类似问题。由此可以推断近几年没有几位女性导演被提名奥斯卡奖,所以答案为A 。 26.D 【解析】 推理判断题。根据文中第五、六、七段可知,Capernaum这部电影 获得了来自各方面的赞美。由此知 ,这部电影获得了很高的评价 ,故答案为 D 27.C 【解析】代词指代题 。上旬的最后提到了非 常受爱的电影 Roma , 然后本句就谈到这部电影是由谁导演,并获得十项提名。由此可知,此处it指代电影Roma , 故答案为 C 。 C 【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍的是一位叫Edwards的英国运动员。他热爱 运动,认为比赛的目的是重在参与,而不仅仅是赢得比赛。 28.D 【解析】 写作意图题。本段中作者通过对比提问 , 引出本文的话题人物,故答案为 D。 29 . C 【解析】细节理解题 。由第二段第二句和最后一句可知 ,由 ski jumping 进入英国队的竞争比较小 ,故答案为 C 。 30.A 【解析】细节理解题 。由最后一段中的“…,but he is proud of his achievement to this day" 可 知 Edwards对自己的表现和结果很满意,故答案为A。 31. B 【解析】 归纳总结题。由全文可知,Edwards 很喜欢运动 ,认为参加比赛的目的是重在参与而不仅仅是赢得比赛,故答案为 B。 D 【语篇解读】本文是 一篇科技说明文。文章介绍的是一种新型的氢动力火车。 32.A 【解析】细节理解题 。根据文中第二段 最后一句可知,建造新型火车的目的是 move away from pollution producing diesel trains, 故选择 A。 33.C 【解析】细节理解题 。根据文中第五段 中的“…the operating costs are much lower." 可知 ,氢动力火车的运行成本比较低 ,故答案为 C。 34.B 【解析】 推理判断题。由文中可知,新的氢动力火车具有低噪音的特点 ,且其唯一的排放物是水和蒸汽,所以是环保的,故B为正确答案 。 35.C 【解析】标题归纳题 。本文主要介绍的是一种新型的氢动力火车的研制及其特点 ,故C 项符合文章大意 。 第二节 【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项适合在家里做的有氧锻炼-阿斯汤加瑜伽。 36. A 【解析】 空前一旬说“瑜伽可以供所有年龄段以及不同健康程度的人练习”。 A 项中的 a ls o 一词承上进一步说明 了“瑜伽也可以 供人们在任何 时间、任何地点来做”。 故选 A 。 37.B 【解析】 这是段尾旬 。空前一句说到两位创始人合 作( T hey worked together …)共创 了一套瑜伽动作和呼吸练习法 。空后一段接着介绍了 ashtanga 。B 项中的co-operation 和 ashtanga yoga 与上下 文信息 呼应 ,起到了 总结上文、开启下段的 作用。故选 B。 38.E 【解析】空后一句中的 however 表明前后为转折关系,该旬中的 the routine can change each time 与 E 项中 的 Every time... does exactly the same movements 正好形成对比。故选 E。 39.C 【解 析】 这是段首句,起到开启下文的作用。本段主要介绍了做瑜伽锻炼 能够给人 带来的益处。C 项正是说“无论你选择哪种瑜伽,都会有长期的益处” 。 故选 C 。 40. D 【解析】该空位于段中,根据上下文可知 ,本段重点介绍了 瑜伽具有使 人 注意力集中、减轻竞争压力的作用。D 项既符合上下文语境,又起到了承上启下的作用。故选 D。 评分标准: 21- 40 小题,每小题2分 ,满分40分;与答案不符者不得分 。 第三部分 语言知识运用第一节 【语篇解 读】本文是一篇记叙文 ,讲述了作者与母亲之间感人至深的亲情故事。作者的母亲在为作者精心筹备完38 岁的生日后不久患上了记忆障碍,记忆力减退 ,在两周后准备了同样的礼物为作者再次庆祝生日。面对生病的母亲,作者用实际行动回报母亲的爱。 41.B 【解析】由第六段作者 对再次回家探望母亲时 看到的情景的描述可知此处应选 sitting 。 42.D 【解析】 母亲在说" Happy birthday!" 的同时,应该是“用手指向” 装礼物的盒子,并告诉作者 " Open them." 。 43.C 【解析】 根据后半句母亲买给“我”的礼物正是“我”想要的,可见母亲 比任何人都”更了解我”。well 的比较级 ,well 可与 know 搭配,可表示程度。 44.B 【解析】此处的hugged 与后面的 thanked 相呼应, 表达了作者对母亲为她筹备生 日的感 激之情 。 45.A 【解析】从母亲的答语 " You' ll run them off tomorrow"中可以看出 ,此处作者说的是蛋糕中的卡路里 。 46.C 【解析】 从后文母亲忘记了已经给女 儿过完生 B , 以及最后一段母 亲可能 每天 跟作 者说上十遍 左右同样的对话 ,可看出母 亲记忆力 ”衰退”。 47. A 【解析】 signal 意为“发信号;表明” 。 有患有记忆力衰退 父/母的人有一天”收到信号”或察觉到父/母的记忆力出现问 题。 48.B 【解析】该空前的 that day 指的就是上一段中提到的 one day, 这样一个日子在两周后 ”到来”了 。 49 . D 【解析】 根据上下文判断,这里应该是作者再次回家“看望“母亲。 50.C 【解析】 根据该空后面的 描述及第一段,可以看出作者 这 次 到 了 母 亲 家 看到了与生日那天同样的“场景” 。 51. A 【解析】 该空与第一 段中提到的 boxes 相呼应 。 52.D 【解析】根据该段与第一段中对作者到母 亲家 看到的场景的 描述可看出,母亲两次准备的生日礼物几乎 53.B 【解 析】 根 据该空 后 面 作 者 的话 " What's going on?" 可看出,面对眼前的 一幕,作者一开始不知发生了什么,所以感到很“困惑” 。 54. C 【解析】 根据作者在第五段提到的 记忆力衰退问题及该空后的" This was real life" 可看出,此时作者意识到是母亲的记忆力出现了问题,而非母亲为捉弄自己而搞的“恶作剧”. 55.A 【解析】虽然当天并 不是作者生日 ,但作者知道记忆力出现问题的母亲也是一片好心,为使自己“开心"才准备了这么多礼物。 56. D 【解析】根据上下文可看出,作者当时尽力平复心情,努力扮 演好一个对母 亲为自己所做的一切表示“感恩”的女儿的角色,该 空与后文的 hugged , thanked 相呼应 。 57. A 【解 析】 根据上 文作者说母 亲在生日那天送 她的衣服正是她想要的,可看出作者非常喜欢该礼物,此处作者应该 是装作像生日当天 样欣喜 地”欣赏“衣服。 58.B 【解析】 此处 two weeks ago 与 第 六 段 中的 two weeks later 相呼应。 59.D 【解析】 根据上文母亲的症状可看出母亲容易忘事,做过的事或说 过的话很 快就会忘记,所以此处 应该是作者 一天要 陪着母亲一遍遍地重复“同样的”对话。 60.C 【解析】 根据上下文可看出前后两旬是转折关系, 尽管因母亲记忆力衰退的问题,作者一天要陪着母亲一遍遍地重复同 样的对话 ,但作者不但没有不耐烦,反而把此事 当作" pleasure" , 因为每一次对话、每一刻对于母亲来说都是新的 。故选择However 。 评分标准: 41-60 小题 ,每小题 1. 5 分,满分 30 分;与答案不符者不得分 。 第二节 61. than 62 . that / which/ who 63.of 64. Previously 65.were given 66.smaller 67.explained 68.roots 69.stea li ng 70. to have 评分标准: 61—70 小题,每小题 1. 5 分,满分 15 分;与所 给 答案不符 ,但所填单词符合语境 、文义通顺、语法形式和拼写正确可得分 。 第四部分 写作第一节 短文改错 It was raining light when l got up yesterday. After a quick breakfast , I took a umbrella Lightly an with me and went to school in a hurry. It was fifteen minutes after school began. I was before running quickly when I see an old man walking slowly in the rain. l stopped, wondered saw wondering whether to help him or not, as I might be late for school. Then I made a decision∧ walk to him home. About ten minutes to late , we arrived at his house. He thanked for me again and later again. I smiled and said it was nothing. l was late when I got to school. Hearing my story, the head teacher, that was giving his lecture , praised me before all the student. who students 第二节书面表达 Dear Peter How are you? I hope you and your family are quite well Yesterday I posted a package of tea to you, inside which is a description for it. Our family plant tea and we make the tea product by ourselves. Green and organic, the tea is rich in nutrition like vitamins. You can taste it and will find how nice it is. Meanwhile, I'd like to ask you a favor. I wonder if you could sell the tea for me in your shop. Thank you for your help! Looking forward to your reply . Yours , Li Hua 绝密★启用前 河北衡水中学2020届第一次联合考试 英 语 命题单位:河北衡水中学 天舟教科院 成绩查询网址:youngdale.onlyets.com 成绩查询微信公众号:ruiya2006 本试卷8页。满分150分。考试时间120分钟。 注意事项: 1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上相应的位置。 2.全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。 3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案用0.5 mm黑色笔迹签字笔写在答题卡上。 4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. ? 19.15. B. ? 9.18. C. ? 9.15. 答案是c。 1. What will the woman do this afternoon? A. Go swimming. B. Visit her mother C. Buy a present. 2. What is the woman good at? A. Cooking. B. Gardening. C. Doing magic. 3.What does Miss Green think of Tom? A. Stupid. B. Naughty. C. Lazy. 4. What's the probable relationship between the speakers? A. Driver and passenger. B. Co-workers C. A couple. 5. What are the speakers mainly talking about? A. Young people lose their jobs easily. B. Young people seldom stay long in the same job. C. Young people are too quick in making decisions 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍. 听第6段材料,问答第6、7题。 6. What are thc speakers probably doing? A. Walking to school. B. Studying C. Exercising in a gym 7. What does Charles look like? A. He has big eyes and brown hair B. He has small eyes but big ears. C. He has a big nose but small eyes. 听第7段材料,回答第8至10题。 8. What is the man? A. A doctor. B. A banker C. A personal trainer. 9 How often does the man eat meat? A. Every day. B. Twice a week. C. Three times a week 10. What does the woman suggest the man do? A. Eat no more meat. B. Change his habits. C. Visit her more often. 听第8段材料,回答第11至13题。 11. What is the woman's proposal? A. Dancing after dinner. B. Eating with friends.C. Joining a club. 12. Where are the speakers? A. In Mexico. B. In Brazil. C. In Cuba. 13. What does the woman say about Latin cultures? A. People only dance in restaurants. B. Old people usually dance better. C. Dancing is part of people's life. 听第9段材料,回答第14至17题。 14. Who is the guest speaker? A. A teacher. B. A man injured in an accident. C. A wheelchair maker. 15. Where did the woman see the guest speaker? A. In the gym. B. In the classroom. C. In the hallway. 16. What is the final announcement about? A. Travel safety. B. Road safety. C. Classroom safety. 17. Which class did the woman take? A. Cooking. B. Metal Working. C. Wood Working. 听第10段材料,回答第18至20题。 18. How do French people feel about their country and culture? A. Proud B. Modest. C. Uninterested 19. where do French Fries come from? A. Italy. B. France. C. Spain. 20. How many fashion designers are mentioned in the talk? A. Two B. Three. C. Four. 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项 A If you're looking to fully experience Africa’s breathtaking scenery ,and have an eye for adventure, then there's only one place to be.Here,inside Africa picks four of the best hikes from across the continent. 1.Kilimanjaro Make it to the top of Tanzania's 5,895-meter Kilimanjaro, and you'll be standing at Africa’s highest point.The mountain is Africa's most-visited hiking destination, attracting tens of thousands of tourists and adventures every year. You don’t have to a technical climber to climb Mount Kilimanjaro;you just need not be pretty physically fit. There are six routes to choose from. difficulty, scenery and success. No special equipment 2.Atlas mountains The High Atlas is an impressive mountainous range in central Morocco that hosts North Africa's highest peak. Mount Toubkal , at 4,165 meters. There's a variety of routes to follow during your climb but inexperienced climbers should note that the hike through the mountain’s challenging zones is quite demanding. 3. Mount Kenya A long-extinct volcano. Mount Kenya is Africa's second-highest peak, at 5,199 meters. Lying just south of the equator, the mountain's deep valleys and diverse wildlife will guarantee you wonderful scenery and a fantastic hiking experience. The climb, however, to the mountain's steep ice-capped peaks is quite challenging, making it the most technical, probably, in that East African area. 4. Mount Meru Mount Meru may forever exist in the shadow of its neighbor,Kilimanjaro,but Tanzania ’s second-highest mountain (4,565 meters) has its own devotees. It's less known, but Mount Meru is for the true enthusiast who wants to experience what very few people actually do. Mount Meru is often used by mountaineers to accustom themselves before trying to conquer Kilimanjaro, or by those wanting a hike with the local Massai. 21. What do we know about Kilimanjaro? A. It's comparatively easy to climb. B. It's Africa's second highest mountain C. Its six routes are equally difficult. D. It lies to the east of Tanzania. 22.Why do mountaineers climb Mount Meru first before they do Kilimanjaro? A. To avoid big crowds of climbers . B. To hike with the local Massai. C. To get used to the situation. D. To experience what most people do. Which is the lowest of the four? 23.Which is the lowest of the four? A. Kilimanjaro.B.Atlas mountains C. Mount Kenya.D. Mount Meru B Lebanese filmmaker Nadine Labaki has become the first female artist in the Arab world to be nominated (提名)for an Academy Award ,or Oscar. Labaki directed the film Capernaum ,a film about a Syrian refugee (难民)boy and a Kenyan baby who live without parents on the streets of Beirut. h was nominated for best foreign language film. Labaki wil1 be one of the few female directors to compete for an Oscar this year. She told the Associated press "I wish there were a lot more women filmmakers this year represented,nominated in the Oscars. But I am sure in a few years we won't be having this problem anymore.” Unlike in the West, women filmmakers are industry leaders in Lebanon. Capernaum received a 15-minute standing ovation (热烈欢迎)at this year's Cannes Film Festival. It won the Jury Prize—the third-highest award given at Cannes. The United Nations has publicly praised the film. Lebanon's Foreign Minister said Capernaum put a Lebanese touch on the international film industry. The Oscar nomination of Capernaum is the second for Lebanon in two years in the film group. It demonstrates the country's rising star power. Labaki called making the movie a life-changing experience. She said Capernaum helps humanize the real struggles of refugees only briefly talked about in the news. We can’ t help but acknowledge that there is a fear of refugees in general around the world and there are these walls we are building, and this fear that keeps growing," Labaki said. Capernaum will compete against four other films for the Oscar, including awards season favorite Roma. Directed by Mexico's Alfonso Cuaron, it earned 10 Oscar nominations, including for best picture. 24. Where does Labaki come from? A. Syria. B. Kenya. C. Lebanon. D. Mexico. 25.What do we know from Labaki's words in Paragraph 3? A. Few women directors have been nominated in the Oscars. B. She was the first female artist to compete for an Oscar. C More women directors will enter for Oscar this year. D. Female directors have problems with their films. 26.Which of the following best describes Capernaum ? A. It is the best foreign language film. B. It shows the rising power of women. C. It has won the first prize at Cannes. D. It is highly thought of. 27. What does the underlined ‘it’ in the last paragraph refer to? A Capernaum. B. The Oscar. C. Roma. D. Best picture. C Being highly successful in any field is pretty rare. It takes a combination of natural talent, luck, determination, and plenty of outside support for someone to make it big in sports, entertainment, or business. But what if competing is all that matters to you, whether you are likely to succeed or not? This was the goal of Michael Eddie the Eagle Edwards, and that he reached that goal was an amazing achievement. Born in the U.K. in 1963, Michael was an enthusiastic downhill skier whose dream was to compete for Britain in world-class competitions. He would have liked to represent his country in the 1984 Winter Olympics, but there were a large number of downhill competitors, and Edwards didn't qualify. Seeing his chance elsewhere, he switched to ski jumping. Ski jumping didn't cost nearly as much, and there was almost no competition for a place on the Britain team. But a number of hurdles (障碍)could have meant the end of Edwards' dream. He weighed more than most competitors, which put him at a disadvantage. He had no financial support for hi, training. Poor eyesight meant that he had to wear glasses under his goggles (护目镜)- not a good thing when they steamed up at high altitudes. But he couldn't let any of this discourage him. He saw himself as a true lover of the sport who simply wanted the chance to compete. Winning wasn't the point. Having the opportunity to try was all he cared about. And nothing could stop him from trying. In the end, Edwards took 55th place in the 1987 World Championships. He then went on to the Calgary Olympics in 1988, where he finished last in both of his events. Many athletes would have been embarrassed by this result, but he is proud of his achievement to this day. His determination to fight against all the odds made him a global hero, and in 2016, the inspiring film Eddie the Eagle was made about his life. 28. What is the purpose of the first paragraph? A. To add some background information. B. To uncover the secret of success. C. To expect an answer from readers. D. To introduce the topic. 29. Why did Michael Edwards choose ski jumping? A. It took less skill. B. The equipment was cheaper. C. There was little competition. D. It was easy to win the championship. 30. After the Calgary Olympics, Edwards _________ A. felt he had reached his goal B. was embarrassed by his results C. switched to film making D. was glad it was over 31. What made Michael Edwards outstanding? A. His determination to win. B. His enthusiasm for the sport. C. His attitude towards the Olympics. D. His ability to overcome physical disabilities. D The world's first hydrogen-powered trains have begun running in Germany. They began carrying passengers Monday in Germany’s northern Lower Saxony state.The new train will run 100-kilometer trips and can travel up to 140 kilometers an hour. A French railroad company called Alstom built the two trains. Team in Germany and France cooperated on the project,which was supported by the German government.The new train model ,called the Coradia ilint,signals the beginning of efforts in Germany and other nations to move away from pollution-producing diesel(柴油) trains. The Coradia iLint is designed to run on non-electrified train lines with low levels of noise. It uses a process that combines hydrogen and oxygen to produce electrical power. If the system produces more energy than the train needs at that time, it can store the extra energy in batteries. The only emissions (排放物) are water and steam. A single tank of hydrogen can run a Coradia iLint train for about 1,000 kilometers. This is very similar to the distance a diesel-powered train can run on with a single tank. Hydrogen-powered trains cost more than diesel trains to build. But Alstom officials say the operating costs are much lower. The company plans to provide another 14 Coradia iLint trains to Lower Saxony by 2021. The head of railroad operations in the area ,Carmen Schwabl,praised replacing diesel trains with hydrogen. She said the move was an important first step in using clean-burning technologies to reach climate protection goals. Officials say the area's many wind turbines (涡轮机)will produce part of the energy to create the hydrogen to power the trains. Alstom says several other European countries have also expressed interest in developing hydrogen train systems. France has already said it wants its first hydrogen train to be operating by 2022. 32. Why did Germany build the new trains? A. To replace diesel trains. B. To carry more passengers. C. To make traveling much easier. D. To develop friendship with France. 33. What is one advantage of the Coradia iLint? A. It runs without making any noise.B. It doesn’ t use electrical power. C. It costs much less to run. D. It is cheaper to make it. 34. It can be concluded that hydrogen trains________ A. are widely used B. are environmentally friendly C. can stop air pollution D. can produce water and oxygen 35. What might be the best title for the text? A. Saving Natural Resources B. Efforts to Reduce Emissions C. World’s First Hydrogen Trains D. A New Way to Make Electricity 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空自处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Try This at Home! Are you looking for a new pastime that will create a balance between physical activity and relaxation? Then yoga may be the perfect choice for you. Yoga can be practiced by people of all ages and levels of fitness. 36 It's a great way to strengthen your muscles and become more flexible. In the 1930s, Indian Sri Tirumali and K. Pattabhi developed one of the most popular forms of yoga practised worldwide today. They worked together using an ancient Sansknt text called Yoga Korunta to create a set routine of yoga movements and breathing exercises. 37 Ashtanga is different from other forms of yoga. It is a very powerful form of aerobic (有氧的)exercise which creates deep heat in the body. 38 In other forms of yoga, however, the routine can change each time and the stretching exercises aren't aerobic. 39 As well as making you stronger and more flexible, it can also help you to stay calm.By focusing on your breathing while doing physical exercise, you are able to get a balance between mind and body. In addition, yoga helps to make us healthier so we are less likely to get common illnesses like colds. Furthermore, yoga encourages you to think about what you're doing. Often you will close your eyes while doing certain movements. 40 After a few lessons you'll stop looking at what the others around you are doing. You will stop comparing yourself and start focusing on yourself. A. It can also be done anywhere at any time. B. The result of their co-operation was ashtanga yoga. C. Whatever kind of yoga you choose, there are many long-term benefits. D. This allows you to concentrate better and it makes you less competitive. E. Every time someone practices ashtanga, he or she does exactly the same movements. If you're interested in yoga, but can find a class near you, then it might be an excuse to travel. G. Recently, it has become extremely common for beginners as well as advanced yoga students to go on yoga holidays. 第三部分 语言知识运用(共两市,满分45分) 第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、G和D四个选项中,选出最佳选项。 I had driven home to celebrate my 38th birthday with my mother. When I arrived,I found her 41 proudly at the kitchen table, a chocolate cake and two boxes wrapped orange ribbon (丝带)in front of her. "Happy birthday!" she said, 42 at the boxes.” Open them." As she knows me 43 than anyone, she'd gotten me exactly what I wanted—running clothes. I 44 her and thanked her and proceeded (接着)to eat the cake. "Too many 45 ," I said, not really caring. You'll run them off tomorrow," Mom said. Many adult children with a parent suffering from 46 memory will tell you there was one day that 47 to them that their relationship with their mother or father would be forever changed. For me that day 48 two weeks later, when I drove back for another short 49 . 1 came upon exactly the same 50 : my mom sitting at the kitchen table; a chocolate cake resting next to two 51 wrapped in curly ribbon. The ribbon was green this time. That was the only 52 ”Happy birthday!" my mom said. I was totally 53 . What's going on?" I asked. o smiled. 'Can't I celebrate my daughter's birthday?" This was no 54 . This was real life, and since my mother clearly only wanted to make me 55 , I pushed aside my fear and fulfilled my role as the 56 daughter. I hugged her, thanked her and 57 the clothes... I did not mention to her that we'd done all this two 58 ago. My house is her world now. My mother and I have the 59 conversation roughly 10 times a day. 60 , I consider it a pleasure, because every minute is new for her. A. cooking A. shouting A. earlier 44. A. paid 45. A. calories 46. A. sad 47. A. signaled 48. A. ended 49. A. memory 50. A. day 51. A. boxes 52. A. color 53. A. moved 54. A. pleasure 55. A. happy 56. A. friendly 57. A. admired 58. A. days 59. A. previous 60. A. Therefore B. sitting running B. longer B. hugged B. presents B. lasting B. added B. came B. birthday B. idea B. bags B. choice B. confused B. trouble B. shocked B. successful B. washed B. weeks B. annoying B. Instead C. singing C. staring C. better C. comforted C. decorations C. failing C. appealed C. changed C. party C. Scene C. dresses C. attraction C. embarrassed C. trick C. puzzled C. forgetful C. declined C. months C. only C. However D. dancing D. gesturing D. less D. ignored D. candles D. past D. contributed D. disappeared D. visit D. celebration D. hats D. difference D. excited D. end D. upset D. grateful D. wrapper D. years D. same D. Moreover 第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Monkeys do not like it when others get more food 61 they do, according to a new study. Researchers from Yale and Harvard universities found Capuchin monkeys punish monkeys 62 get more food. "This sort of, 'If I can't have it, no one can’ response is because 63 psychological spite (怨恨),and it was 64 (previous) thought unique to humans," said Kristin Leimgruber of Harvard University. She is a co-author of the research study. The researchers watched as some Capuchin monkeys 65 (give) more food than others. They found that monkeys getting the 66 (small) share pulled a rope to fold up a table holding the other monkey's bigger share. Another lead researcher, Laurie Santas, 67 (explain) over email, "I think what we can conclude about humans is that some of our more embarrassing tendencies have relatively deep 68 (root)." Santos said the spiteful response was not present with another member of the ape species—chimpanzees(黑猩猩). An earlier study, she said. showed chimpanzees would fold up the table of other chimpanzees 69 (steal) food from them. But they would not punish chimpanzees who just happened 70 (have) more food, Santos said. In other words, it was fine if another chimpanzee had more food as long as they did not steal it. 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 It was raining light when I got up yesterday. After a quick breakfast, I took a umbrella with me and went to school in a hurry. It was fifteen minutes after school began. I was running quickly when I see an old man walking slowly in the rain. I stopped. wondered whether to help him or not, as I might be late for school. Then I made a decision walk him home About ten minutes late. we arrived at his house. He thanked for me again and again. I smiled and said it was nothing. I was late when I got to school. Hearing my story, the head teacher, that was giving his lecture, praised me before all the student. 第二节 书面表达(满分25分) 假定你是李华.给你开网店的英国朋友peter寄去了一包自家产的有机(organic)绿茶,并 附有一份该茶的说明。请你给peter发封邮件,要点如下: 1.请他品茶; 2.说明该茶的特点(有机、绿色等); 3.请他帮忙代卖该茶。 注意:1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语和结尾语已为你写好。
展开
  • 资料类型: 试卷
  • 资料版本:人教版(新课程标准)
  • 适用地区:河北省衡水市
  • 文件大小:51.51KB
英语精优课

下载与使用帮助