[ID:4-5541556] 2018-2019学年内蒙古赤峰市翁牛特旗九年级(上)期末英语试卷(答案版+试卷 ...
当前位置: 英语/初中英语/期末专区/九年级上册
资料简介:
2018-2019学年内蒙古赤峰市翁牛特旗九年级(上)期末英语试卷 听力一)(30分,每小题1.5分)听小对话,选择符合所听内容的最佳图片.(每段对话读两遍) 1.(1.5分)A. B. C. 2.(1.5分)A. B. C. 3.(1.5分)A. B. C. 4.(1.5分)A. B. C. 5.(1.5分)A. B. C. 二)听长对话,根据对话内容,选择最佳的答案.(每段对话读两遍)听下面 一段对话,回答第6小题. 6.(1.5分)What language does the man speak? A. English. B. French. C. Both English and French. 7.(3分)(1)What does the man do? A. A work B. A driver C. A writer (2)When will the book be finished? A.In one or two months. B. In one or two days. C. In one or two weeks 8.(3分)(1)What are they going to do on Saturday? A.To see a flower show. B. To see a car show. C. To see an art show. (2)Where are they going to meet on Saturday morning? A. Outside the museum. B. Outside the school gate. C. Outside the park. 9.(3分)(1)Who is Rose going to visit? A. Her uncle. B. Her friends. C. Her grandparents. (2)What will Bill take to Rose tomorrow? A.Books. B. Photos. C. Tickets. 10.(4.5分)(1)How many books can Henry borrow at a time? A. One B. Two C. Three (2)What kind of books is Henry interested in? A.Science books. B. Sports books. C. History books. (3)Which day isn't the library open? A.Wednesday. B. Thursday. C. Friday. 三)听短文,根据所听内容选择最佳答案.(短文读两遍) 11.(7.5分)(1)What should you do before you visit a Chinese family? A.Knock at the door. B. Make a call. C. Took off the shoes. (2)When can you come into the host's house in China? A. After you turn off the shoes. B. After the host says "come in". C. After shaking hands. (3)In Japan, what should you do before you come into the house? A. Bow to the hosts. B. Take off the shoes. C. Kiss to the hosts. (4)Why should the guest finish all the food in England? A. To make the host happy. B. The food is very delicious. C. Because the guest is very hungry. (5)How many countries are mentioned in the passage? A.3 B. 4 C.5 二、情景交际(10分,每题2分) 12.(10分)A: Hello, this is Li Wei.(1)    B: Hello, it's Zhu Hui here. A: Hi, what are you doing? B: I'm looking at the photos that we took on Father's Day. A: (2)   especially your father. B: Yes, my mother cooked a big dinner and(3)    A: Really? What did you buy? B: I bought a cup and printed my family photo on it. A: Oh, that's meaningful! You are great! B: Thank you. (4)   That isn't easy. A: You're right and our fathers work very hard for our families. By the way,(5)    B: Sure, I'll take it to school tomorrow. See you then. A: See you. A. could you please lend me your ping﹣pong bat?B. You know we all love our parentsC. We know our parents look after us every day.D. May I speak to Zhu Hui?E.I bought a present for him.F. You must have a good time on that day. 三、完形填空(10分,每题1分) 13.(10分)On a Friday night, a poor young violinist (小提琴家) was playing his violin at the entrance of the subway station. The music was (1)    great that people slowed down to listen and put some money into his hat. The next day, the violinist came to the entrance again. He put down his hat as(2)   . Beside the hat was a piece of paper with some words on it. It said, "A George Sang has put an important thing into my hat(3)   . Welcome to claim (认领) it." Soon the people were all attracted by the words and wondered(4)    it could be. After a while a man rushed through the crowd, took the violinist's shoulders and said, "I knew you would(5)    come here." The violinist asked, "Did you(6)   something?" "Lottery (彩票)." The violinist took out a lottery ticket with Sang' s name on it and danced happily. Sang was an office worker. He bought the lottery and(7)   a prize of ﹩500,000.But when he gave ﹩50 to the violinist for his wonderful(8)   , the lottery ticket was thrown in, too. The violinist was a college student. That morning, he was going to fly to Vienna for high﹣education. However, when he(9)    the ticket, he cancelled the flight and retuned to the entrance. Later someone asked the violinist why he didn't take the lottery ticket to pay the tuition fee (学费). He said "Although I don't have much money, I live happily. If I lose(10)   , I won't be happy forever." (1)A. too B. very C. so D. just (2)A. ago B. past C. usual D. old (3)A. by mistake B. for fun C. in surprise D. with anger (4)A. which B. where C. what D. how (5)A. luckily B. suddenly C. naturally D. certainly (6)A. find B. buy C. take D. lose (7)A. won B. asked C. accepted D. bought (8)A. idea B. joke C. book D. music (9)A.got B. found C. bought D. sold (10)A. money B. honesty C. confidence D. violin 四、阅读理解(50分,每小题10分) 14.(10分)Thomas Edison lost his first job. For the next five years he went around the country from job to job. At last Edison went to New York. He had little money. He could not buy enough food to eat. He had no place to sleep. For many days Edison looked for work. He was hungry. At last he found work fixing machines. He could repair the old machines. He could also make new ones. The head man liked Edison's new machines. He was going to give Edison ﹩40,000 for them. Edison would now have money to do what he wanted. Thomas Edison was then 23. He used the money to build a shop in New Jersey. He had many people working for him. But he worked harder than any of them. He rested very little. Soon he was making more than 40 new things at one time. In 1876 A lexander Graham Bell made a telephone. But it could carry voices only a short way. Edison wanted to make a better telephone. He soon made one. It could carry voices a long way. 根据短文内容,选择正确答案. (1)After he lost his first job, Edison   . A. found no jobs in the next five years B. worked in New York for the next five years C. had a bad time in the next five years D. had enough food to eat (2)In New York   . A. Edison did not get a job B. Edison found the work to fix machines C. Edison got ﹩40,000 by fixing machines D. Edison made more money by fixing old machines (3)The head man was interested in   . A. Thomas Edison B. the old machines C. the new machines D. Edison's telephone (4)Edison made a telephone. It   . A. was the first one in the world B. carried more voices C. carried voices more clearly D. carried voices much farther (5)The best title for this passage might be "   ". A. The First Telephone B. Thomas Edison's Shop C. Thomas Edison's New Job D. Thomas Edison﹣An Inventor 15.(10分)If you watch the sky for about an hour after the sun goes down, you may see some "moving stars". But they're not really stars. They're man﹣made satellites. And the biggest of all is the International Space Station (ISS). From May to July is the best season to watch the ISS flying over the earth. And people can see it with their eyes. The ISS is the biggest satellite(人造卫星) and scientists want to live on it. They think that the best way to learn more about space is to live there. When the space station is finished, it will be like a city in space. People will stay and study there with many of the things they have at home. Laboratories, living rooms and power stations are being built. The ISS is the most expensive space program. Billions of dollars are being spent on it every year. Scientists hope that the ISS will be a stepping stone for future space exploration(探测). "The ISS will help us understand the human body better, explore space and study the earth. It can help us make life on the earth better," said Kathryn Clark, an ISS scientist. Sixteen countries are part of the program: the US, Russia, Canada, Japan, Brazil and 11European countries. China isn't an ISS country, but it has helped with some of the experiments. In 2003, China sent some rice up to the ISS to find out what space would do to it. (1)The International Space Station   . A. is really a big city in space B. is the biggest man﹣made satellite C. can only help us explore space D. is mainly built by the USA and Russia (2)From the passage we know that   . A. building the ISS is only for scientists to live there B. scientists can do anything they like there C. people can see the Space Station at any time D. sixteen countries are members of the space program (3)The phrase "a stepping stone" probably means   . A. 滑梯 B. 巅峰 C. 垫脚石 D. 走廊 (4)China sent some rice up to the ISS is probably to   . A. be used as astronauts' food. B. sell it to aliens C. do some science experiments. D. make it grow better in space (5)Which of the following isn't mentioned in this passage?    A. China will join the ISS in the future. B. The scientists are building living rooms for them in the ISS. C. The ISS will be more useful in the future. D. The ISS costs the members of 16countries plenty of money every year. 16.(10分)How can we improve our life? Many people think that they have to accept whatever life throws at them. They'll say, "This is my destiny (命运). I cannot change it." Certainly not! You don't have to suffer too much. Your destiny depends on yourself, not on any other factors. I know someone who says she just accepts what life gives her because she has done everything she can to improve it. Guess what her lifestyle is? She wakes up in the morning, goes to work, comes back home, relaxes, chats with people, watches TV, then goes to sleep. Next day, the same routine cycle follows. Huh! Is this what she calls "doing her best"? She believes she has tried her best. But in fact she hasn't. Remember that you get what you pay. You just don't sit around and wait for a million dollars to fall from the sky. You have to get off the couch, get your eyes off the TV screen, get your hands off the phone. Don't expect your luck to change unless you do something about it. If something goes wrong, don't just regard it as a little failure, but use it as feedback (反馈). Learn your lesson, make the most of the situation, and do something to solve the problem. It's not enough to think positively, you also have to act positively. If someone's life is in the trouble, do you just hope that things will turn out fine? Of course not! You get to do anything you can to save the person. So it is with your own life. It is not enough to hope for the best, but you have to do your best. In other words, don't just stand (or sit) there, do something to improve your life. (1)The writer's attitude towards destiny is that   . A. we can change it B. we can't depend on ourselves C. we must accept it D. we have to suffer it (2)According to the passage, what should you do if something goes wrong?    A. Regard it as a little failure. B. Get your hands off your phone. C. Sit around and wait for luck. D. Do something to solve the problem. (3)The underlined word "positively" in the passage means   . A.不礼貌地 B.消极地 C.积极地 D.礼貌地 (4)Which of the following isn't in the young woman's everyday routine?    A. Watch TV. B. Chat with people. C. Play tennis. D. Come back home by bus. (5)What would be the best title for this passage?    A. Understand Yourself B. Improve Your Life C. Believe in Yourself D. Accept Your Life 17.(10分)On a cold winter afternoon,I was walking home from a supermarket.I was feeling a little tired,as I was carrying my bags full of food and other things.They were so heavy that I decided to stop to have a rest in the park.I walked towards the gate of the park.I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of me.He was holding a paper bag.He walked to a nearby dustbin (垃圾箱) and started looking through it. I suddenly felt sad.I knew this man would take all that he could get,so I went up to him and gave him some fruit.The man,with wrinkles (皱纹) on his face,looked up in surprise and took what I gave him. A big smile appeared on his face and I felt very happy.Then he said,"Wow!First someone gave me this sandwich,then this drink and now some delicious fruit.This is my daughter's lucky day.Thank you,boy."Then he went away,singing a song. Just then,I understood what the saying"Giving is getting"really meant.Everyone in the world needs help; everyone can offer help and everyone will be helped by showing kindness. Giving sometimes doesn't cost much,but it means a lot to the people who you help.The man's happiness at that moment comes into my mind every time I have the chance to help others. (1)The writer felt a little tired because   . A.he worked so hard B.he carried heavy bags C.he walked too fast D.he helped the poor man carry a paper bag (2)The writer gave the poor man some fruit because   . A.he couldn't carry so much fruit B.he knew the man's daughter liked the fruit C.he wanted to help the poor man D.the poor man asked him for some fruit (3)The poor man's daughter couldn't get    that day. A.a new skirt B.a sandwich C.some drink D.delicious fruit (4)Which of the following is TRUE according to the passage?    A.The poor man's daughter might be sad. B.It was the poor man's daughter's birthday that day. C.The poor man had no money to buy such delicious food for his daughter. D.Giving sometimes costs much. (5)The passage mainly tells us   . A.getting help is happy B.not to be a poor man C.to give others fruit D.giving is getting. 18.(10分)根据短文内容,从方框中6个选项中选择5个恰当的句子完成短文. There once was a King who offered a prize to the artist who would paint the best picture of peace.Many artists tried.The King looked at all the pictures, but there were only two he really liked.(1)    There was a calm lake in one picture. The lake was a perfect mirror ,and peaceful towering mountains were all around it.(2)    All those who saw this picture thought that it was a perfect picture of peace. (3)   But they were bare(光秃的) and had rough rocks. Above was an angry sky from which rain fell and in which lightening flashed. Down the side of the mountain a waterfall fell rapidly. (4)   But when the king looked carefully, he saw behind the waterfall a little bush growing in a crack(裂缝) between rocks. In the bush a mother bird had built her nest. There, in the middle of the rush of angry water, sat the mother bird on her nest﹣﹣perfect peace. Which picture do you think won the prize? The king chose the last picture. Do you know why? "Because," explained the king, "peace does not mean to be in a place where there is no noise, trouble, or hard work. Peace means to be in the middle of all those noisy things and still be calm in your heart.(5)   ." A. That is the real meaning of peace.B. He didn't know what to do.C. It did not look peaceful at all.D. and he had to choose between them.E. The other picture had mountains ,too.F. Overhead was a blue sky with soft and light white clouds. 六、根据汉语意思完成句子,每空一词.(10分,每空1分) 19.(2分)我会给你五分钟的时间算出这道题. I'll give you five minutes    this problem. 20.(2分)抱歉,玛丽不在家.她去北京了. Sorry, Mary isn't at home. She       to Beijing. 21.(2分)努力学习,你的梦想一定会实现. (完成译句) Study hard,and your dream will   . 22.(2分)说比做更容易.     said than   . 23.(2分)只要Lily坚持写日记,她就会取得进步的. As long as Lily      keeping diaries, she'll make progress. 七、句型转换(10分,每空1分) 24.(2分)I don't know where I can practice my oral English.(转化成简单句) I don't know      practice my oral English. 25.(2分)The workers build a lot of buildings every year.(变为被动语态) A lot of buildings       by the workers every year. 26.(2分)We should use cloth bags instead of plastic bags.(同义句) We      use cloth bags instead of plastic bags. 27.(2分)He bought the book two years ago. (改为同义句) He    the book for two years. 28.(2分)The satellites are used for sending spaceships in space.(就划线部分提问)        the satellites used for? 八、综合填空(10分,每空1分) 29.(10分)用方框里所给词的适当形式填空. other, solve, two, harm, waste, report, health, make, life, for Food safety has recently become a more and more serious problem for most Chinese people. Unsafe food can be found now and then in the market or in the restaurants, which has attracted a lot of public attention.It is(1)   that these food includes substandard milk powder, tainted steamed buns(馒头),illegal cooking oil, pork with lean meat powder and so on. Unsafe food is(2)   in many ways.First, it is a(3)   of resource.(4)   ,some people even can't believe the real products.Above all, it is bad(5)    people's health.If we unluckily buy some unsafe food, our (6)    will be seriously threatened(威胁). So what useful things can we do to help ourselves eat(7)   ?On one hand, strict laws should be (8)    to punish those people who produce and sell unsafe food.On the (9)    hand, people should learn how to tell safe goods from unsafe ones. At the same time, government must do more effective things(10)   the problems about food. 九、写作训练(20分) 30.(20分)网络的应用使人们的日常生活更加便利,请用英语谈一谈电脑的重要性,80词左右. The Importance of Computers 2018-2019学年内蒙古赤峰市翁牛特旗九年级(上)期末英语试卷 参考答案与试题解析 听力一)(30分,每小题1.5分)听小对话,选择符合所听内容的最佳图片.(每段对话读两遍) 1.【解答】略 2.【解答】略 3.【解答】略 4.【解答】略 5.【解答】略 二)听长对话,根据对话内容,选择最佳的答案.(每段对话读两遍)听下面 一段对话,回答第6小题. 6.【解答】略 7.【解答】略 8.【解答】略 9.【解答】略 10.【解答】略 三)听短文,根据所听内容选择最佳答案.(短文读两遍) 11.【解答】略 二、情景交际(10分,每题2分) 12.【解答】1.D 细节推理题.根据后句Hello, it's Zhu Hui here.你好,我是Zhu Hui.可知结合选项,应说我可以和朱辉通话吗?故选D. 2.F 细节推理题.根据前句I'm looking at the photos that we took on Father's Day.我在看父亲节那天的照片.和后句especially your father.可知结合选项,应说那一天你一定过得很愉快.故选F. 3.E 细节推理题.根据后句Really? What did you buy?真的吗?你买了什么?可知结合选项,应说我给他买了一件礼物.故选E. 4.C 细节推理题.根据后句You're right and our fathers work very hard for our families.你说得对,我们的父亲为我们的家庭工作非常努力.可知结合选项,应说我们知道我们的父母每天都在照顾我们.故选C. 5.A 细节推理题.根据后句Sure, I'll take it to school tomorrow.好的,明天我带它去学校.可知结合选项,应说你能把你的乒乓球拍借给我吗?故选A. 三、完形填空(10分,每题1分) 13.【解答】1.C 副词辨析.A太;B非常;C如此;D只,刚刚;根据题干,应该是固定短语so…that…如此…以至于..,故答案是C. 2.C 形容词辨析.A以前;B过去;C往常;D旧的;根据 He put down his hat as应该是像往常一样,as usual像往常一样,故答案是C. 3.A 短语辨析.A错误;B为了好玩;C惊奇的;D带着愤怒;根据A George Sang has put an important thing into my hat结合下文,可知是放错了,故答案是A. 4.C 疑问代词辨析.A哪个;B哪儿;C什么;D怎样;根据wondered(4)it could be人们很惊奇,应该是想知道是什么,故答案是C. 5.D 副词辨析.A幸运地;B突然;C自然地;D一定;根据I knew you would(5)come here应该是知道你一定会来这儿,故答案是D. 6.D 动词辨析.A发现;B买;C拿;D丢失;根据Did you(6)something应该是问丢了什么,故答案是D. 7.A 动词辨析.A赢;B问; C接受;D买;根据He bought the lottery and(7)a prize of ﹩500,000,买彩票应该是赢得了奖金,故答案是A. 8.D 名词辨析.A想法;B笑话;C书;D音乐;根据But when he gave ﹩50 to the violinist for his wonderful应该是为完美的音乐打赏时,故答案是D. 9.B 动词辨析.A得到;B发现;C买;D卖;根据 However, when he(9)the ticket, he cancelled the flight and retuned to the entrance,应该是发现了票,取消了航班,故答案是B. 10.B 名词辨析.A钱;B诚实;C自信;D小提琴;根据If I lose(10), I won't be happy forever."结合语境,这里应该是失去了诚实,也不快乐了,故答案是B. 四、阅读理解(50分,每小题10分) 14.【解答】1.C 考查细节理解,根据文中的第1段For the next five years he went around the country from job to job. At last Edison went to New York. He had little money. He could not buy enough food to eat. He had no place to sleep.在接下来的五年里,他周游全国,从一份工作到另一份工作.最后爱迪生去了纽约.他没有多少钱.他买不到足够的食物吃.他没有地方睡觉.可知接下来5年很艰苦,故答案是C. 2.B 考查细节理解,根据文中的第2段At last he found work fixing machines可知最后他找到了修理机器的工作,故答案是B. 3.C 考查细节理解,根据文中的第2段 The head man liked Edison's new machines.可知领导喜欢爱迪生的新机器,故答案是C. 4.D 考查细节理解,根据文中的第4段Edison wanted to make a better telephone. He soon made one. It could carry voices a long way可知爱迪生想制造一部更好的电话机.他很快制造了一部电话机.它可以长距离地传送声音,故答案是D. 5.D 考查主旨大意,根据文中的第4段Edison wanted to make a better telephone. He soon made one. It could carry voices a long way可知爱迪生想制造一部更好的电话机.他很快制造了一部电话机.它可以长距离地传送声音及全文,可知主要介绍了爱迪生,一名发明家的故事,故答案是D. 15.【解答】BDCCA 1.B.细节理解题.根据第一行They're man﹣made satellites(人造卫星).And the biggest of all is the International Space Station (ISS).它们是人造卫星,最大的是国际空间站.可知,国际空间站是最大的人造卫星.选B. 2.D.细节理解题.根据最后一段Sixteen countries are part of the program十六个国家是该计划的一部分.可知,十六个国家是太空计划的成员.选D. 3.C.词意猜测题.根据第四段第一句句意"科学家们希望国际空间站将成为未来太空探索的__.".根据下一句The ISS will help us understand the human body better,explore space and study the earth国际空间站将帮助我们更好地了解人体,探索太空和研究地球.可知,应该是"垫脚石".选C. 4.C.细节理解题.根据最后一段China isn't an ISS country,but it has helped with some of the experiments.In 2003,China sent some rice up to the ISS to find out what space would do to it.中国不是国际空间站的国家,但它已经帮助做了一些实验.2003年,中国发送一些大米到国际空间站,找出空间对它有什么作用. 可知,中国发送一些大米到国际空间站做一些科学实验.选C. 5.A.细节理解题.根据最后一段China isn't an ISS country,but it has helped with some of the experiments.In 2003,China sent some rice up to the ISS to find out what space would do to it.中国不是国际空间站的国家,但它已经帮助做了一些实验.2003年,中国发送一些大米到国际空间站,找出空间对它有什么作用. 可知,短文中并没有提到"未来中国将加入国际空间站".选A. 16.【解答】(1)A.细节理解题.根据They'll say, "This is my destiny (命运). I cannot change it." Certainly not! You don't have to suffer too much.他们会说,"这是我的命运.我无法改变它." 当然不是! 你不必忍受太多.可知作者认为我们可以改变命运.故选A. (2)D.细节理解题.根据If something goes wrong, don't just regard it as a little failure, but use it as feedback (反馈). Learn your lesson, make the most of the situation, and do something to solve the problem.如果出现问题,不要仅仅将其视为一个小故障,而是将其用作反馈. 学习你的经验教训,充分利用这种情况,并采取措施解决问题.故选D. (3)C.词义猜测题.根据It's not enough to think positively, you also have to act positively.positively思考是不够的,你还必须positively行动.由前一句Learn your lesson, make the most of the situation, and do something to solve the problem.学习你的经验教训,充分利用这种情况,并采取措施解决问题.可知是要积极的面对,故选C. (4)C.细节理解题.根据 She wakes up in the morning, goes to work, comes back home, relaxes, chats with people, watches TV, then goes to sleep.她早上醒来,上班,回家,休息,与人聊天,看电视,然后去睡觉.可知没有Play tennis.打网球.故选C. (5)B.主旨大意题.根据In other words, don't just stand (or sit) there, do something to improve your life.换句话说,不要只是站在(或坐)那里,做一些事情来改善你的生活.故选B. 17.【解答】1.B细节理解题,根据I was feeling a little tired,as I was carrying my bags full of food and other things可知我感到有点累了是因为我拿着个大包,故答案为:B. 2.C细节理解题,根据He was holding a paper bag.He walked to a nearby dustbin (垃圾箱) and started looking through it和.I suddenly felt sad.I knew this man would take all that he could get,可知作者看到男人在翻垃圾桶,感到很悲伤,给他水果是看他可怜要帮助他.故选C. 3.A细节理解题,根据!First someone gave me this sandwich,then this drink and now some delicious fruit可知那个人的女儿可以吃到三明治,饮料喝水果,没有提到裙子,故答案为:C. 4.C细节理解题,根据He walked to a nearby dustbin (垃圾箱) and started looking through it.这个男人在翻垃圾桶,和Wow!First someone gave me this sandwich,then this drink and now some delicious fruit.This is my daughter's lucky day.Thank you,boy,别人给他一些好吃的他很高兴.可知这个男人没有钱给孩子买这些吃的,故选C. 5.D标题归纳题,根据Just then,I understood what the saying"Giving is getting"really meant.Everyone in the world needs help可知通过这件事情,作者体会到了付出就是得到,故本文以为giving is getting标题,故答案为:D. 18.【解答】细节推理题. 1.D 根据前句The King looked at all the pictures, but there were only two he really liked.国王看了所有的图画,但只有两幅是他真正喜欢的.可知结合选项,应说他必须在他们之间做出选择.故选D. 2.F 根据前句There was a calm lake in one picture. The lake was a perfect mirror ,and peaceful towering mountains were all around it.一幅图中有一个平静的湖泊,它是一面完美的镜子,四周是宁静的巍峨群山.可知结合选项,应说头顶上是蓝天,白云又轻又软.故选F. 3.E 根据后句But they were bare(光秃的) and had rough rocks.但它们是光秃秃的,岩石粗糙.可知结合选项,应说另一幅画也有山脉.故选E. 4.C 根据前句 Above was an angry sky from which rain fell and in which lightening flashed. Down the side of the mountain a waterfall fell rapidly.上面是一片乌云密布的天空,大雨倾盆,电闪雷鸣.一道瀑布从山的一侧急速落下.可知结合选项,应说看起来一点也不平静.故选C. 5.A 根据前句peace does not mean to be in a place where there is no noise, trouble, or hard work. Peace means to be in the middle of all those noisy things and still be calm in your heart.和平并不意味着在一个没有噪音,没有麻烦,没有艰苦劳动的地方.和平意味着在所有这些嘈杂的事情中间,你的内心仍然是平静的.可知结合选项,应说这才是和平的真正含义.故选A. 六、根据汉语意思完成句子,每空一词.(10分,每空1分) 19.【解答】答案.to work out 根据题干中英文对比,可知需要翻译的是"算出",其英文表达方式是"work out",结合句型give sb some time to do sth给某人多长时间去做某事,所以动词用不定式结构,故答案为to work out. 20.【解答】根据题干,可知需要翻译的是" 已经去了某地",人没回来,用have/has gone to,主语she用has.结合句意:抱歉,玛丽不在家.她去北京了. 故答案为has gone. 21.【解答】答案:come true. 通过中英文句子的比对,可知英文句子中缺少"实现"的表达,短语"实现"的英文表达是come true,放在情态动词will后面应该用原形,故答案为come true. 22.【解答】容易easy,做do,此句是个格言,根据句意可知,"容易"用比较级,"说"和"做"要用过去分词. 故答案为Easier,done. 23.【解答】根据题干,可知需要翻译的是"坚持 ",其英文表达方式是" stick to ",as long as引导的条件状语从句用一般现在时表将来,主语Lily是三单式,结合句意:只要Lily坚持写日记,她就会取得进步的. 故答案为sticks to. 七、句型转换(10分,每空1分) 24.【解答】原句是用宾语从句作宾语,改为简单句要用不定式的复合结构作宾语. 故答案为where to. 25.【解答】原句是一般现在时,要改为一般现在时的被动语态,其构成为am/ is/ are done,原句的宾语a lot of buildings作新句子的主语,是复数,用are,build的过去分词式built. 故答案为are built. 26.【解答】should应该,情态动词,同义词是ought to,后面跟动词原形. 故答案为ought to. 27.【解答】答案:has had 分析原句,意思是他两年前买的书.要求改为同义句,即他买的书有两年了.即过去发生的动作对现在造成的影响,用现在完成时,结构是have/has done,后面持续的是一段时间,用延续性动词,主语是三单,故答案是has had. 28.【解答】划线部分是介词for的宾语,是动名词短语,用what提问,原句是一般现在时的被动语态,把助动词are提前,放在what后面. 故答案为What are. 八、综合填空(10分,每空1分) 29.【解答】1.reported,考查动词辨析及上下文理解,文中提到"these food includes substandard milk powder,tainted steamed buns"这些食物包括奶粉,馒头等,而这些数据是经过统计之后报道的,It is reported that…据报道,根据句意可知填写reported. 2.harmful,考查形容词的辨析及上下文理解.文中提到"Unsafe food"不安全的食物,那肯定是不健康的,有害的,在系动词is后面要接形容词,填写harmful. 3.waste,考查名词的辨析及上下文理解.文中提到"of resource"资源…因为是不健康的食物,这样的话就相当于浪费了食材,a waste of浪费,根据句意可知填写waste. 4.second,考查副词的辨析及上下文理解.文中提到First, it is a(3)wasteof resource第一,是浪费食材,故这里用second. 5.for,考查介词的辨析及上下文理解.文中提到"people's health"人们的健康,因为是不安全的食品,所以是对人们的健康有害,be bad for…对…有害,根据句意填写for. 6.lives.考查名词的辨析及上下文理解.文中提到If we unluckily buy some unsafe food, our (6)will be seriously threatened,我们买了不安全食品,生命就会受到威胁,结合our用复数lives.故答案是lives. 7.healthily.考查副词,结合what useful things can we do to help ourselves eat是表达我们能做哪些有用的事情帮助我们吃的健康,故用副词healthily修饰动词eat,故答案是healthily. 8.made,考查动词的辨析及上下文理解.文中提到"On the one hand,strict laws"一方面,严格的法律…我们知道,解决食品安全问题的最好的办法就是制定法律,所以此处表明的是法律应该被制定,should be made应该被制定,情态动词被动语态,根据句意填写made. 9.other,考查形容词的辨析及上下文理解.前文提到"On the one hand"一方面,所以此处应该是另一方面,on the other hand,由此确定填写other. 10.to solve,考查动词不定式辨析及上下文理解.文中提到"government must do more effective(有效的) things"政府必须采取有效的措施,后文又说"the problems about food"食品安全问题,由此可知是政府必须采取措施,其目的是解决食品安全问题,所以用不定式表示目的,填写to solve. 九、写作训练(20分) 30.【解答】The Importance of Computers Computers are very common in our life.Almost everyone has a computer.Computers are widely used in our work. (点题,电脑的普遍性和重要性)Computers are important because the Internet is becoming close to our daily life.【高分句型一】 On the Internet,we can learn news all over the world.With the help of computers,we can also send messages,make phone calls, read different kinds of books and learn foreign languages by ourselves.【高分句型二】Besides,we can enjoy music,watch sports matches and play chess or cards. On the Internet,we can even do shopping,have a chat with others and make friends with them.(重要的原因) In a word,computers have made our life more colourful.(总结全文)
展开
  • 资料类型: 试卷
  • 资料版本:新目标(Go for it)版
  • 适用地区:内蒙古赤峰市
  • 文件大小:235.5KB
英语精优课

下载与使用帮助