[ID:4-5607248] 2018-2019学年天津市南开区八年级(上)期末英语试卷(有听力题及答案,无 ...
当前位置: 英语/初中英语/期末专区/八年级上册
资料简介:
2018-2019学年天津市南开区八年级(上)期末英语试卷 一、听力理解(本大题共4小题,每小题1分,共20分)A)在下列每小題内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、(找出与你所听句子内容相匹配的图画. 1.(1分)A. B.C. 2.(1分)A. B.C. 3.(1分)A. B.C. 4.(1分)A. B.C. B)下而你将听到十组对话,根据对话都有一个问题.根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问蚀的最佳选项. 5.(1分)How long does Miss Li have a walk? A.For half an hour. B. For an hour. C. For an hour and a half. 6.(1分)What sport is Mary good at? A.Skating. B. Swimming. C.Running. 7.(1分)What will the speakers do? A.They will watch TV. B.They will make a snow man. C.They will stay at home. 8.(1分)Why didn't the man take an umbrella with him? A. Because his umbrella was broken. B.Because the weather was fine in the morning. C.Because he didn't listen to the weather report. 9.(1分)What's Tom's favourite sport? A. Basketball. B. Table tennis. C. Volleyball. 10.(1分)Why did the man go to bed early yesterday evening? A. Because he was sleeping. B. Because he was tired and sleepy. C. Because he got up early in the morning. 11.(1分)Who was playing basketball? A. Tony. B. Jack. C. Mario. 12.(1分)系统找不到该试题 13.(1分)Where is the boy probably from? A. America. B.Britain, C. China. 14.(1分)What arc the speakers talking about? A.The earthquake in Japan. B. How to stay calm. C. What to do in an earthquake. C)听下面长对话成独白.每段长对话成独白后都钌几个问题,从通中所治的A、B、 C三个选项中选出选项, 15.(3分)(1)What is the boy's homework about? A.Population. B.Traffic. C. Sports. (2)What's the population of Tianjin? A. 2,460,000. B. 5 ,600,000. C. 15,560,000. (3)What docs the girl mean at last? A.Tianjin has a very big population. B.There's not much traffic in Tianjin. C. The population of Tianjin causes problems. 16.(3分)(1)Where was Johnson's house? A. Next to the speaker's house. B. On the other side of the street. C. In another street. (2)How long did it take the firemen to put out the fire? A.About an hour. B. Half an hour. C. Less than ten minutes. (3)Who caused the fire? A. Johnson. B. Johnson's wife. C. Johnson's dog. 二、单项填空(本大题共15小题,毎小题1分,共15分)从下列每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出合适的选项. 17.(1分)The doctor told me to take_________medicine three times_________day.(  ) A.the;不填 B.the; a C.the; an D.不填;the 18.(1分)In China,red is the ____________ of luck and happiness.(  ) A.name B.show C.nature D.symbol 19.(1分)﹣The cake looks ______.﹣Yes,and it tastes even ______.(  ) A.well; good B.nice; better C.good; worse D.better; best 20.(1分)Peter runs________in my class. He can run much________than any other student.(  ) A.fastest; faster B.faster; faster C.faster;fastest D.fastest; fastest 21.(1分)We don't have to_______every new word in the dictionany(  ) A.warm up B.lift up C.look up D.set up 22.(1分)﹣Where are you going this month? ﹣We_________ go to Xiamen,but we're not sure.(  ) A.needn't B.must C.might D.mustn't 23.(1分)My mother dinner when I got home yesterday.(  ) A.cooks B.will cook C.is cooking D.was cooking 24.(1分)Some students are so ______ that they often make mistakes in their homework.(  ) A.carful B.serious C.careless D.successful 25.(1分)Li Ming will be .His parents are going to have a party for his birthday.(  ) A.sixteen; sixteenth B.sixteenth; sixteenth C.sixteen; sixteen D.sixteenth; sixteen 26.(1分)The monitor spoke more loudly in order_______everyone here.(  ) A.to making B.making C.make D.to make 27.(1分)﹣Which team do you think ______ the game? ﹣Hard to say. There is still half an hour before it ends.(  ) A.wins B.won C.will win D.has won 28.(1分)﹣﹣Is that Mr Black in the playground? ﹣﹣It _______be Mr Black. He's teaching English in the classroom(  ) A.must B.can't C.could D.needn't 29.(1分)﹣What did the teacher say just now?﹣Sorry.I didn't catch it.I ____ something else.(  ) A.think B.will think C.was thinking D.had thought 30.(1分)The government warned people_______the area because there was a dangerous bear.(  ) A.to enter B.not to enter C.enter D.no enter 31.(1分)﹣﹣Sorry I'm late today. ﹣﹣_______.The weather is so bad today.(  ) A.Hang on a minute B.Sounds great C.That's the main thing D.Never mind 三、完形填空(共10分)阅读下面短文,掌握大总,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出, 最佳选项. 32.(10分)A long time ago, there was a king. He had a beautiful garden. In the garden, there was a little nightingale (夜莺)singing very beautifully. One day, the king heard about this little bird's beautiful (1)   . He asked his guard to (2)    her to him and put her in a golden cage, so she could sing for(3)    whenever he wanted to hear her. The little bird was not (4)   . So she stopped singing one day. The king was very (5)   . He asked the scientists in his palace to make a robot bird. The robot bird could sing very beautifully too. The king was pleased. Soon the king was ill (生病)and he became very weak. While he was (6)   in bed, the king wanted the robot bird to sing (7)   .(8)    the robot bird was broken and couldn't sing any more. Suddenly, the nightingale began to sing. The king was very happy! He became (9)   each day. After the king was well, he (10)    a lot and became kind. He took the nightingale out of the cage and made her free. (1)A. noise B. voice C. sound D. pronunciation (2)A. bring B. train C. borrow D. feed (3)A. me B.it C. him D. them (4)A.excited B. shy C.happy D. quiet (5)A. interested B.glad C. terrible D.angry (6)A. jumping B. standing C. lying D. climbing (7)A. again B. quickly C. alone D. twice (8)A. So B. And C. Because D. But (9)A. weaker and weaker B. taller and taller C. better and better D. younger and younger (10)A. threw B. changed C. developed D. forgot 四、阅读理解(本大题共4小题,每小题5分,共20分) 33.(5分)World population by continent(2016) Continent Population(millions) Most populous country Asia 4,436 1,382300,000 China, Africa 1,216 86,987,000﹣ Niger Europe 738 145,939,000﹣ Russia North America 579 324,991.600.United States South America 422 209,567,000﹣ Brazil Oceania 399 24. 458, 800﹣Australia Population density(人口密度) (1)The population of Europe is 738 million.    (2)Asia has a population of less than four billion.    (3)The biggest country in South America is Brazil.    (4)Africa has more people and a higher population density than Europe.    (5)Nigeria is a country in North America with the population of 186,987,000.    34.(5分)When you hear Westerners say "Drop in anytime"(随时来玩)or "Come and see me soon", you should know that it doesn't mean you are welcome to come over to their house anytime. It's wise to telephone before visiting someone. Never accept an invitation (邀请)if you have not got a plan to go. You may refuse by saying, "Thank you for inviting me, but I may not be able to come." If you are unable to come after accepting the invitation, be sure to tell the person in advance (提前) that you will not be there. If you accept the invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small presents with you, such as bottles of drink, flowers or chocolate. Sometimes Westerners may take you out to dinner in a restaurant and it does not necessarily mean that he is going to pay the bill (账单) at the end of the meal. He might want you to "go Dutch".That means each person pays his own (自己的)bill. (1)The passage is about   . A. the time to visit others B. what presents to buy C.the invitation in western countries D.how to pay a bill (2)When someone says "Drop in anytime" or "Come and see me soon",   . A.you are welcome to visit them at anytime B.you need to call before going to their house C.they don't want you to visit them in fact D.they will have a big party for you (3)When a Westerner invites you to go to his house,   . A.you may refuse if you don't plan to go B.you have to accept but you don't need to go C.you can't accept the invitation D.you must accept the invitation and go (4)If you accept the invitation to a party or a dinner, which of the following will you bring?    A.A television, B. A bill. C. A computer. D. A book. (5)Which of the following is TRUE?    A.Westerners always have dinner at home. B.You don't tell your friend if you will not be there. C.Your friend might not pay the bill for you in a restaurant. D.The passage tells us that never accept an invitation in western countries. 35.(5分)China is a great country with the largest population in the world.In order to solve the population problem, the government carried out one﹣child policy (政策)before. However, for some time, many people see not only its advantages but also disadvantages. From 2016, two﹣child policy is put into effect.In my opinion two﹣child policy is the present for the only child. The only child in the family is always lonely. For some families, maybe the parents are the only child and they can also have only one child. When their child grows up and they grow older, and their child marries an only child girl, the burden (负担)on their child and his wife will be too heavy. Their child and his wife will have to take care of two couples (夫妻).Usually , a young couple looking after an old couple is a little difficult.But if their parents have two children ,they can share the burden of taking guarantee(保证)the number of Chinese population. All in all ,one﹣child policy has been out of date.And two﹣child is needed and necessary.It can solve the problems of today and the future. (1)Which country has the largest population in the world?    A. America B. Britain C. China D. Japan (2)When did two﹣child policy begin?    A. From 2013 B. From 2014. C.From 2015. D.From 2016 (3)According to(根据)the passage, which of the following is NOT true?    A. One﹣child policy has its advantages and disadvantages B.It's easy for a young couple to look after an old couple. C.The only child in a family is lonely. D.People can't have two children before 2016. (4)What's the main idea of this passage?    A.Two﹣child policy's advantages. B.One﹣child policy's advantages. C. The population of China. D.Ways to look after old people (5)What's the writer's opinion about two﹣child policy?    A. He likes one﹣child policy better. B.He has no idea about two﹣child policy. C.He thinks the new policy is really good. D.Two﹣child policy can not solve problems. 36.(5分)根据短文内容,将方框中的句子还原到文中正确的位置. A. People often hope for the weather they want. B. However, he still probably comes closer to being right than most people C. But they don't always agree with each other. D. They won't believe that they will finish their lunch in the rain, E. All these are the common ways to start a conversation Everybody talks about the weather. It's the most popular topic of a conversation.For example, people may say to each other "Isn't it a nice day?" "Do you think it's going to rain?"or" I think it is going to snow. "(1)    Many people think they can tell what the weather is going to be like(2)    One man may say, "Do you see how cloudy it is in the east? It is going to rain tomorrow."But another man may say,"Yes, it's cloudy in the east, so we are going to have a fine day tomorrow." (3)   When a farmer needs water, he looks for something to show it is going to rain. He won' t believe other things. When people are having a picnic but it begins to rain, they will be so sure about something that shows the weather is going to be fine very quickly.(4)    Almost everyone listens to what the weatherman says. But he does not always tell us what we want, and sometimes he makes a mistake.(5)    五、补全对话(木大题共1小题,每小题5分,共5分) 37.(5分)根据对话的内容,从方框中选择恰当的句子,将对话补充完整.(选项中有两项是多余的) A. When is your birthday? B. What about your country? C. Anything else you like? D. How about birthday presents? E. And Chinese students can't eat or drink in class F. Different countries have different traditions G.Do you find anything different between China and your country? A: Hi, Linda. I know you are in China for a long time. (1)    B: Yes, there are many. In China, not everyone has a birthday party on his birthday. A: That's right. We sometimes eat something delicious at home. (2)    B: We often have a big birthday party in our country. A: I see.(3)    B: When we receive a present, we always open it at once. In China, it is quite different. A: That's true.(4)    Are there any differences at school here? B: Yes, Chinese students must stand up when they answer the teacher's questions. A: That's one of the school rules. B:(5)    A: Of course we can't I don't think it's polite. B: That's funny. 六、完成句子(本大题共5小题,苺小题2分,共10分) 根据所给中文意思完成句子,每空限填一词. 38.(2分)确保你要记住她说的话.       to remember what she said. 39.(2分)我希望你会及时到达机场. I hope that you'll arrive at the airport      . 40.(2分)昨天,这个好消息带走他所有的烦恼. The good news       all his trouble yesterday. 41.(2分)这所房子不够大,而且离城太远. The house isn't big enough, and its too      the town. 42.(2分)这家工厂去年关闭. The factory      last year. 七、综合填空(10分) 43.(10分)根据短文内容首字母提示,填写所缺单词,是短文意思完成.没空限填一词. A Carpenter's Story An elderly carpenter was ready to retire. He told his boss of his p(1)   to leave the house﹣building business to live a more pleasant life with his wife and family. The boss was sorry to see his skillful worker go. He asked if (是否)he could build just one m (2)    house as a personal favor. The carpenter s (3)   yes, but over time it was easy to see that his heart was not in his work. He used shoddy workmanship (粗糙的手艺)and low﹣quality materials.It was an unlucky way to e(4)   his perfect career (职业). When the carpenter finished his work, his boss came to inspect the house. Then he handed the front﹣door key to the carpenter, "This is your house…my g(5)   to you." The carpenter was s (6)   ! "What a shame! If I had only known he wanted me to build my own house, I would have done it all d (7)   …"The carpenter thought. So it is with us. We build our lives, a day at a time, often putting less than our best into the building. Then, with a shock we understand we have to live in the house we have built. If we could do it a(8)   . we would not do it in the same way. But, you cannot go back. Someone o (9)    said, "Life is a do﹣it﹣yourself project." Your attitude (态度)and your c(10)   today help build the "house" you will live in tomorrow. Therefore, build wisely! 八、书面表达(本大题共10分) 44.(10分)根据图片和提示内容,用英语写一篇短文. 要求:(1)词数:60个左右. (2)短文开头己给出,不计入总词数, (3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥. (4)文中不要出现真实姓名和校名. 时间 星期五早上七点 地点 中山路和幸福大街交口 人物 李先生:司机汤姆:骑行者 事故过程 1.李先生2.汤姆3.医生… 如何避免交通事故 1.……2.…… 参考词汇: crossing交口 An accident happened 2018-2019学年天津市南开区八年级(上)期末英语试卷 参考答案与试题解析 一、听力理解(本大题共4小题,每小题1分,共20分)A)在下列每小題内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、(找出与你所听句子内容相匹配的图画. 1.【解答】略 2.【解答】略 3.【解答】略 4.【解答】略 B)下而你将听到十组对话,根据对话都有一个问题.根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问蚀的最佳选项. 5.【解答】略 6.【解答】略 7.【解答】略 8.【解答】略 9.【解答】略 10.【解答】略 11.【解答】略 12. 13.【解答】略 14.【解答】略 C)听下面长对话成独白.每段长对话成独白后都钌几个问题,从通中所治的A、B、 C三个选项中选出选项, 15.【解答】略 16.【解答】略 二、单项填空(本大题共15小题,毎小题1分,共15分)从下列每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出合适的选项. 17.【解答】a,an,the三者都是冠词,a,an 是不定冠词 ,放在单数可数名词前面 ,表示某类人或事物中的"一个 、一名",表泛指,a用于以辅音音素开头的字母或单词前、an用于以元音音素开头的字母或单词前.the 是定冠词,表特指,意为"这、那、这些、那些".放在可数名词和不可数名词前.由题干"医生告诉我一天吃三次药."可知,"医生"是指给我看病的医生,表特指,用定冠词,因此第一个空格用the;因"一天"表泛指,用不定冠词,因day 是以辅音音素开头的单词,因此第二个空格用a,所以答案应是the;a. 故选:B. 18.【解答】答案:D,考查名词的词义辨析.句意:在中国,红色是好运和幸福的象征.name名字,show展示,nature自然,symbol象征、标志.根据题干In China,red is the ____________ of luck and happiness.symbol of sth表示…的代表、象征.可知在中国,红色是好运和幸福的象征.故选D. 19.【解答】答案:B well好地,副词;good好的,形容词;nice美好的,愉快的,形容词;worse更糟的,形容词bad的比较级;best最好的,为good和well的最高级;better更好的,good和well的比较级;根据肯定回答Yes,and it tastes even…可知even后应跟比较级,故先排除AD;结合语境,此句应是指蛋糕不仅看上去好,尝起来甚至味道更好,后句表意思的递进;look为感官动词,后应跟形容词nice或good,第二空应用形容词good的比较级better,C中的worse与前面的good意义相矛盾,故排除.故选B 20.【解答】根据句意:Peter在我们班跑的最快.他比任何其他学生都能跑得快.可知in my class是最高级的比较范围,第一空填最高级;than是比较级的标志,第二空用比较级. 故选:A. 21.【解答】warm up使热,做准备活动,lift up举起,look up查阅,set up建立;根据句意"我们不需要查每一个新词"可知,要用"查阅",其他选项语意不通. 故选:C. 22.【解答】答案:C needn't不必;must必须,一定;might可能; mustn't禁止.根据but we're not sure.可知我们不确定,可能会去厦门.must表示一定,可能性大,might可能,表示的可能性小一些,情态动词的最大区别就是表达的语气不同,故选C. 23.【解答】答案:D 根据句意:昨天我回家的时候我妈妈正在做饭.应该用过去进行时态,表示在过去某一时刻或某一段时间内进行或发生的动作用过去进行时,过去进行时的构成是was/were+现在分词,故选D. 24.【解答】答案:C 根据"they often make mistakes"(他们经常犯错误)可知他们是粗心的.careful细心的;serious严谨的,严肃的;careless粗心的;successful成功的.故选C. 25.【解答】答案:A 根据Li Ming will be…可知本句是描述李明的年龄,表示年龄用基数词,故第一个空用sixteen.根据第二个空后的birthday(单数名词),可知其前需要序数词(序数词+名词的单数形式).故选A. 26.【解答】根据句意:为了这里所有的人能听到,班长说得更大声了.可知考查句型 in order to do sth为了做某事. 故选:D. 27.【解答】根据There is still half an hour before it ends在它结束前还有半个小时.看是一般将来时will+动词原形. 故选:C. 28.【解答】根据He's teaching English in the classroom他正在教室里教英语. 推出不可能是他.否定猜测用can't. 故选:B. 29.【解答】答案:C 根据just now可知,刚刚发生的事情.又因为Sorry.I didn't catch it,表示刚才正在做其他事情,所以用过去进行时态;过去进行时态的结构为was/were+动词的现在分词.故选C. 30.【解答】warn sb. (not) to do sth.警告某人(不)要做某事,固定结构;根据句意"政府警告人们不要进入该地区,因为那里有一只危险的熊"可知,要用not to enter,其他选项语意不通,或不符合语法. 故选:B. 31.【解答】Hang on a minute."稍等片刻";Sounds great."听起来不错"; That′s the main thing."这是最主要的事情";Never mind "不要紧、没关系".由题干"﹣﹣﹣对不起,今天我来晚了.﹣﹣﹣_____.今天天气如此地坏."可知,空格是"没关系",用Never mind,因此答案应是 Never mind. 故选:D. 三、完形填空(共10分)阅读下面短文,掌握大总,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出, 最佳选项. 32.【解答】1.B 考查名词辨析.A噪声;B voice一般指人的声音,说话、唱歌.谈笑都可用voice.sound和noise不仅能指人的声音,还可以表示别的动物发出的声音;而voice除了有时可指鸟的声音外,很少表示其它动物的声音;C sound作"声音","响声"讲时,可以指人或动物发出的声音,或物体碰撞的声言;D发音;根据上文singing very beautifully唱得非常好,the king heard about this little bird's beautiful 应该是听到了鸟漂亮的声音,故答案是B. 2.A 考查动词辨析.A带来;B训练;C借;D喂;根据He asked his guard to (2)her to him and put her in a golden cage后面说放到一个黄金的笼子里,应该是让卫兵把她给带来,故答案是A. 3.C 考查代词辨析.A我;B 它;C他;D 他们;根据so she could sing for(3)whenever he wanted to hear her,后面说无论何时他想听时,应该是为他唱歌,故答案是C. 4.C 考查形容词辨析.A兴奋的;B害羞的;C开心的;D安静的;根据后面So she stopped singing one day不再唱歌,应该是不开心了,故答案是C. 5.D 考查形容词辨析.A感兴趣的;B高兴的;C可怕的;D 生气的;根据上句不唱了, The king was very 国王应该非常生气,故答案是D. 6.C 考查动词辨析.A跳;B站;C躺;D爬;根据 While he was (6)in bed,应该是躺在床上,故答案是C. 7.A 考查副词辨析.A再次;B快地;C孤单;D 两次;根据the king wanted the robot bird to sing 应该是想让鸟再次唱歌,故答案是A. 8.D 考查连词辨析.A所以;B和;C因为;D但是;根据上句想让机器鸟唱歌,后面the robot bird was broken and couldn't sing any more.机器人鸟坏了,不能再唱歌了.转折关系,故答案是D. 9.C 考查短语辨析.A越来越弱;B越来越高;C越来越好;D越来越年轻;根据下句After the king was well,在国王病好后,前面应该是在听到歌声后越来越好,故答案是C. 10.B 考查动词辨析.A扔;B改变;C发展;D忘记;根据后面 He took the nightingale out of the cage and made her free他把夜莺从笼子里拿出来放了出来.可知国王发生了改变,故答案是B. 四、阅读理解(本大题共4小题,每小题5分,共20分) 33.【解答】细节判断题. 1.A 根据Europe,Population(millions), 738.可知欧洲人口为7.38亿.故答案为A. 2.B 根据Asia, Population(millions),4,436 ,可知亚洲人口不足40亿是错误的.故答案为B. 3.A 根据South America,Most populous country,209,567,000﹣ Brazil.可知南美洲最大的国家是巴西.故答案为A. 4.B 根据Africa:1,216.Europe: 738.Population density(人口密度):Africa:多于30.Europe: 70.可知非洲的人口比欧洲多,人口密度也比欧洲高是错误的.故答案为B. 5.B 根据Africa:86,987,000﹣ Niger.可知尼日尔是北美的一个国家,人口为18698.7万是错误的.故答案为B. 34.【解答】1.C.细节理解题.根据第一段When you hear Westerners say "Drop in anytime"(随时来玩)or "Come and see me soon", you should know that it doesn't mean you are welcome to come over to their house anytime. It's wise to telephone before visiting someone.当你听到西方人说"随时来玩"或"快来看我吧"时,你应该知道这并不意味着欢迎你随时来他们家.在拜访某人之前打电话是明智的.可知,短文主要介绍西方国家的邀请.选C. 2.B.细节理解题.根据第一段When you hear Westerners say "Drop in anytime"(随时来玩)or "Come and see me soon", you should know that it doesn't mean you are welcome to come over to their house anytime. It's wise to telephone before visiting someone.当你听到西方人说"随时来玩"或"快来看我吧"时,你应该知道这并不意味着欢迎你随时来他们家.在拜访某人之前打电话是明智的.可知,去他们家之前你得打电话.选B. 3.A.细节理解题.根据第二段 Never accept an invitation (邀请)if you have not got a plan to go. You may refuse by saying, "Thank you for inviting me, but I may not be able to come." 如果你没有去的计划,千万不要接受邀请.你可以拒绝说:"谢谢你邀请我,但我可能来不了."可知,当西方人邀请你去他家时,如果你不打算去,你可以拒绝.选A. 4.D.细节理解题.A一台电视.B一个账单.C一台电脑.D一本书.根据最后一段If you accept the invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small presents with you, such as bottles of drink, flowers or chocolate.如果你接受了参加聚会或晚餐的邀请,带上一些小礼物是有礼貌的,比如几瓶饮料、鲜花或巧克力.可知,带小礼物,可以带一本书.选D. 5.C.推理判断题.根据最后一段Sometimes Westerners may take you out to dinner in a restaurant and it docs not necessarily mean that he is going to pay the bill (账单) at the end of the meal. He might want you to "go Dutch".That means each person pays his own (自己的)bill.有时西方人会带你去餐馆吃饭,但这并不一定意味着他会在饭后付账单.他可能想要你"各付各的".这意味着每个人都会自己付账单.可知,C选项"你的朋友可能不会在餐馆为你付账"正确.选C. 35.【解答】(1)C.细节理解题.根据China is a great country with the largest population in the world﹣中国是世界上人口最多的伟大国家 ﹣ 故选C. (2)D.细节理解题.根据From 2016, two﹣child policy is put into effect从2016年开始,双子女政策付诸实施.故选D. (3)B.细节理解题.根据 a young couple looking after an old couple is a little difficult.一对年轻夫妇照顾一对老夫妻有点困难.故选B. (4)A.主旨大意题.根据All in all ,one﹣child policy has been out of date.And two﹣child is needed and necessary.It can solve the problems of today and the future.总而言之,独生子女政策已经过时.需要两个孩子,这是必要的.它可以解决今天和未来的问题.可知本文是在讲两个孩子的好处.故选A. (5)C.细节理解题.根据All in all ,one﹣child policy has been out of date.And two﹣child is needed and necessary.总而言之,独生子女政策已经过时.需要两个孩子,这是必要的.故选C. 36.【解答】细节推理题. 1.E 根据前面所举的三个例子"Isn't it a nice day?""Do you think it is going to rain?"or"I think it is going to snow.""天气不好吗?""你认为要下雨了吗?"或"我想是要下雪了.可知所有这些都是引起对话的常见方式.故选E. 2.C 根据下文One man may say及But another man may say可知,人们不总是同意别人的看法.故选C. 3.A 根据下文When a farmer needs water,he looks for something to tell him it is going to rain; he won't believe other things.When people are having a picnic,but it begins to rain,they will be so sure about something that shows the weather is going to be fine very quickly需要雨的农夫想听到人们说要下雨了,而要去野餐的人却希望人们认为天要晴了.可知这里应该说"人们经常希望他们想要的天气".故选A. 4.D 根据上文When people are having a picnic,but it begins to rain,they will be so sure about something that shows the weather is going to be fine very quickly要去野餐的人却希望人们认为天要晴了,可知所以这里接着说他们不相信他们会在雨中结束他们的午餐.故选D. 5.B 根据上文sometimes he makes a mistake,有时他会犯错误.可知但是,天气预报员仍然比别的人说的准确性高一些.故选B. 五、补全对话(木大题共1小题,每小题5分,共5分) 37.【解答】细节理解题. 1.G 根据后句Yes, there arc many. In China, not everyone has a birthday party on his birthday.是的,有很多.在中国,不是每个人的生日都有生日聚会.可知结合选项,应说你觉得中国和你们国家有什么不同吗?故选:G. 2.B 根据后句We often have a big birthday party in our country.我们国家经常有一个大型的生日聚会.可知结合选项,应说你的国家呢?故选:B. 3.D 根据后句When we receive a present, we always open it at once. In China, it is quite different.当我们收到礼物时,我们总是立刻打开它.在中国,它是完全不同的.可知结合选项,应说生日礼物呢?故选:D. 4.F 根据前句When we receive a present, we always open it at once. In China, it is quite different.当我们收到礼物时,我们总是立刻打开它.在中国,它是完全不同的.可知结合选项,应说不同的国家有不同的传统.故选:F. 5.E 根据后句Of course we can't I don't think it's polite.当然不行,我觉得这不礼貌.可知结合选项,应说中国学生不能在课堂上吃或喝.故选:E. 六、完成句子(本大题共5小题,苺小题2分,共10分) 根据所给中文意思完成句子,每空限填一词. 38.【解答】根据所给汉语及英语提示,这里缺少确保的英语表达法,用be sure表示. 故填Be sure. 39.【解答】根据所给汉语及英语提示,这里缺少及时的英语表达法,用in time表示. 故填in time. 40.【解答】根据所给汉语及英语提示,这里缺少带走的英语表达法,用take away表示, yesterday用于一般过去时. 故填took away. 41.【解答】根据所给汉语及英语提示,这里缺少离…远的英语表达法,用far from表示. 故填far from. 42.【解答】从last year判断句子使用一般过去时,shut down表示关闭,shut的过去式是shut. 故填shut down. 七、综合填空(10分) 43.【解答】1.plans,考查名词辨析,根据leave the house﹣building business to live a more pleasant life with his wife and family离开公司,与家人生活,这是他的计划,因为不止一个,所以用复数,故填plans. 2.more,考查形容词辨析,根据house 房子,因为自己要离开了,所以是老板要求他再建一栋房子,one more表示再一个,故填more. 3.said,考查动词辨析,根据yes好,前面提到老板让他再建造一栋房子,所以是他答应了,故事发生在过去,故填said. 4.end,考查动词辨析,根据his perfect career他的职业生涯,因为马上要离开了,所以是结束了,to后面用动词原形,故填end. 5.gift,考查名词辨析,根据This is your house这是你的房子,所以是老板把房子作为礼物给了他,故填gift. 6.surprised,考查形容词辨析,根据This is your house这是你的房子,所以是老板把房子作为礼物给了他,这是令人惊讶的一件事,故填surprised. 7.differently,考查副词辨析,根据If I had only known he wanted me to build my own house如果我知道是建我自己的房子,前面提到了偷工减料,所以此处讲的是如果知道给自己建,那么绝不会这样做,修饰动词用副词,故填differently. 8.again,考查副词辨析,根据we would not do it in the same way我们不会用同样的方式去做,由此可知是再做一次,故填again. 9.once,考查副词辨析,根据Life is a do﹣it﹣yourself project生活是一个自己动手的项目,这是某个人说的,once said表示曾经说过,故填once. 10.choices,考查名词辨析,根据help build the "house" you will live in tomorrow帮助建造明天的房子,所以是今天的态度和选择会决定你的未来,因为不是一个选择,所以用复数,故填choices. 八、书面表达(本大题共10分) 44.【解答】I saw a traffic accident on my way to school at seven o'clock on Friday morning.At the crossing of Zhongshan Road and Happy Street, a car hit Tom, a boy on a bicycle.【要点一,时间,地点】 The car driver ,Mr.lee dialed 120 and 110. The doctor took Tom to the hospital.【要点二,人物,过程】 Fortunately, Tom was not in any serious trouble.We should obey the traffic rules and cross the crossing slowly. 【要点三,如何避免交通事故】
展开
  • 资料类型: 试卷
  • 资料版本:通用
  • 适用地区:天津市南开区
  • 文件大小:291.5KB
英语精优课

下载与使用帮助