[ID:4-5990403] [精]2019年高考英语真题全国II卷(原卷+解析+听力原文)
当前位置: 英语/高中英语/高考专区/高考真题
资料简介:
中小学教育资源及组卷应用平台 2019年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷II) 英 语 注意事项: 1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. ?19.15. B. ?9.18. C. ?9.15. 答案是C。 1. Where does the conversation probably take place? A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom. 2. How does the woman feel now? A. Relaxed. B. Excited. C. Tired. 3. How much will the man pay? A. $520. B. $80. C. $100. 4. What does the man tell Jane to do? A. Postpone his appointment. B. Meet Mr. Douglas. C. Return at 3 o’clock. 5. Why would David quit his job? A. To go back to school. B. To start his own firm. C. To work for his friend. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. What does the man want the woman to do? A. Check the cupboard. B. Clean the balcony. C. Buy an umbrella. 7. What is the probable relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Employer and employee. C. Shop assistant and customer. 听第7段材料,回答第8至10题。 8. Where did the woman go at the weekend? A. The city centre. B. The forest park. C. The man’s home. 9. How did the man spend his weekend? A. Packing for a move. B. Going out with Jenny. C. Looking for a new house. 10.?What?will?the?woman?do?for?the?man? A.?Take?Henry?to?hospital.?B.?Stay?with?his?kid.??C.?Look?after?his?pet. 听第8段材料,回答第11至13题。 11.?What?is?Mr.?Stone?doing?now? ??? A.?Eating?lunch.??? B.?Having?a?meeting.???? C.?Writing?a?diary. 12.?Why?does?the?man?want?to?see?Mr.?Stone? ??? A.?To?discuss?a?program.? B.?To?make?a?travel?plan.???? C.?To?ask?for?sick?leave. 13.?When?will?the?man?meet?Mr.?Stone?this?afternoon? ??? A.?At?3:00.????? B.?At?3:30.???? C.?At?3:45. 听第9段材料,回答第14至16题。 14. What are the speakers talking about? A. A company. B. An interview. C. A job offer. 15. Who is Monica Stansfield? A. A junior specialist. B. A department manager. C. A sales assistant. 16. When will the man hear from the woman? A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. What did John enjoy doing in his childhood? A. Touring France. B. Playing outdoors. C. Painting pictures. 18. What did John do after he moved to the US? A. He did business. B. He studied biology. C. He worked on a farm. 19. Why did John go hunting? A. For food. B. For pleasure. C. For money. 20. What is the subject of John’s works? A. American birds. B. Natural scenery. C. Family life. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A My Favourite Books Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列)of lifestyle books. Here she picks her top reads. Matilda Roald Dahl I once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahl's writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words. Matilda's battles with her cruel me parents and the bossy headmisres,Miss Trunchbull,are equally fumy and frightening,but they're also aspirational. After Dark Haruki Murakami It’s about two sisters-Eri,a model who either won’t or can’t stop sleeping,and Mari, a young student . In trying to connect to her sister. Mari starts changing her life and discovers a world of diverse ”night people” who are hiding secrets. Gone Girl Gillian Fynn There was a bit of me that didn't want to love this when everyone else on the planet did but the horror story is brilliant. There's tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. It's a real whodunit and the frustration when you realise what's going on is horribly enjoyable The Stand Stephen King This is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the world's population, a battle unfolds between good and evil among those let. Randall Flagg is one of the scariest characters ever. 21. Who does "I" refer to in the text? A. Stephen King. B. Gillian Flynn. C. Jo Usmar. D. Roald Dahl 22. Which of the following tells about Mari and Eri? A. Cosmopolitan. B. Matilda. C. After Dark. D. The Stand. 23. What kind of book is Gone Girl?) A.A folk tale. B.A biography. C.A love story. D.A horror story. B “You can use me as a last resort(选择), and if nobody else volunteers,then I will do it.” This was an actual reply from a parent after I put out a request for volunteers for my kids lacrosse(长曲棍球)club. I guess that there's probably some demanding work schedule, or social anxiety around stepping up to help for an unknown sport. She may just need a little persuading. So I try again and tug at the heartstrings. I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids aren’t even on … At this point the unwilling parent speaks up,“Alright. Yes, I’ll do it.” I’m secretly relieved because I know there’s real power in sharing volunteer responsibilities among many. The unwilling parent organizes the meal schedule, sends out emails, and collects money for end-of-season gifts. Somewhere along the way, the same parent ends up becoming an invaluable member of the team. The coach is able to focus on the kids while the other parents are relieved to be off the hook for another season. Handing out sliced oranges to bloodthirsty kids can be as exciting as watching your own kid score a goal. Still, most of us volunteers breathe a sigh of relief when the season comes to a close. That relief is coupled with a deep understanding of why the same people keep coming back for more: Connecting to the community(社区)as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy. Volunteering just feels so good. In that sense, I’m pretty sure volunteering is more of a selfish act than I’d freely like to admit. However, if others benefit in the process, and I get some reward too, does it really matter where my motivation lies? 24.What can we infer about the parent from her reply in paragraph l? A. She knows little about the club. B. She isn't good at sports. C. She just doesn't want to volunteer. D. She's unable to meet her schedule. 25.What does the underlined phrase“tug at the heartstrings”in paragraph 2 mean ? A. Encourage team work . B. Appeal to feeling. C. Promote good deeds. D. Provide advice. 26. What can we learn about the parent from paragraph 3 ? A. She gets interested in lacrosse. B. She is proud of her kids. C. She’ll work for another season. D. She becomes a good helper. 27. Why does the author like doing volunteer work? A. It gives her a sense of duty. B. It makes her very happy. C. It enables her to work hard. D. It brings her material rewards. C Marian Bechtel sits at West Palm Beach’s Bar Louie counter by herself, quietly reading her e-book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtel’s “me” time. And like more Americans, she’s not alone. A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half(53 percent)have breakfast alone and nearly half(46 percent)have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore,74 percent,according to statistics from the report. “I prefer to go out and be out. Alone,but together,you know?”Bechtel said,looking up from her book. Bechtel,who works in downtown West Palm Beach,has lunch with coworkers sometimes,but like many of us,too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. “Today,I just wanted some time to myself,”she said. just two seats over,Andrew Mazoleny,a local videographer,is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he's on a first-name basis if he wants to have a little interaction(交流). “I reflect on how my day's gone and think about the rest of the week,” he said. “It's a chance for self-reflection, You return to work recharged and with a plan.” That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one,but those days are over. Now,we have our smartphones to keep us company at the table. “It doesn't feel as alone as it may have before al the advances in technology,” said Laurie Demerit, whose company provided the statistics for the report. 28. What are the statistics in paragraph 2 about? A. Food variety. B. Eating habits. C. Table manners. D. Restaurant service. 29. Why does Bechtel prefer to go out for lunch? A. To meet with her coworkers. B. To catch up with her work. C. To have some time on her own. D. To collect data for her report. 30. What do we know about Mazoleny? A. He makes videos for the bar. B. He’s fond of the food at the bar. C. He interviews customers at the bar. D. He’s familiar with the barkeeper. 31. What is the text mainly about? A. The trend of having meals alone. B. The importance of self-reflection. C. The stress from working overtime. D. The advantage of wireless technology. D Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms(微生物) from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? It’s turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It depending on NASA HUNCH high school class, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York. HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordon’s students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think they’re close to a solution(解决方案). “We don’t give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manager. “There are no tests,” Gordon says. “There is no graded homework. There almost are no grades, other than‘Are you working towards your goal?’ Basically, it’s ‘I’ve got to produce this product and then, at the end of year, present it to NASA.’ Engineers come and really do an in-person review, and…it’s not a very nice thing at time. It’s a hard business review of your product.” Gordon says the HUNCH program has an impact(影响) on college admissions and practical life skills. “These kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I don’t teach.” And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space. 32.What do we know about the bacteria in the International Space Station? A. They are hard to get rid of. B. They lead to air pollution. C. They appear different forms. D. They damage the instruments. 33. What is the purpose of the HUNCH program? A. To strengthen teacher-student relationships. B. To sharpen students’ communication skills. C. To allow students to experience zero gravity. D. To link space technology with school education 34. What do the NASA engineers do for the students in the program? A. Check their product. B. Guide project designs C. Adjust work schedules. D. Grade their homework. 35. What is the best title for the text? A. NASA: The Home of Astronauts. B. Space: The Final Homework Frontier. C. Nature: An Outdoor Classroom. D. HUNCH:A College Admission Reform. 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Imagine a child standing on a diving board four feet high and asking himself the question:“Should I jump? This is what motivation or the lack of it can do. Motivation and goal setting are the two sides of same coin. 36 Like the child on the diving board, you will stay undecided. 37 More than that, how should you stay motivated to achieve the goal? First, you need to evaluate yourself , your values your strengths, your weaknesses, your achievements, your desires ,etc. Only then should your you’re your goals You also need to judge the quality and depth of your motivation. This is quite important, because it is directly related to your commitment. There are times when your heart is not in your work. 38 So, slow down and think what you really want to do at that moment. Clarity(清晰)of thoughts can help you move forward. Another way of setting realistic goals is to analyze your short and long term objectives, keeping in mind your beliefs, values and strengths. Remember that goals are flexible. 39 They also need to be measurable. You must keep these points in mind while setting your goals. Your personal circumstances are equally important. For example, you may want to be a Pilot but can’t become one because your eyesight is not good enough. 40 You should reassess your goals, and motivate yourself to set a fresh goal. You will surely need to overcome some difficulties, some planned, but most unplanned. You cannot overcome them without ample motivation. Make sure that you plan for these difficulties at the time of setting your goals. A. This can affect your work. B. So how should you motivate yourself? C. However, this should not discourage you. D. So why should we try to set specific goals? E. They can change according to circumstances. F. Motivation is what you need most to do a good job. G. Without motivation you can neither set a goal nor reach it 第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 It’s about 250 miles from the hills of west-central lowa to Ehlers’ home in Minnesota. During the long trip home, following a weekend of hunting. Ehlers 41 about the small dog he had seen 42 alongside the road. He had 43 to coax(哄)the dog to him but, frightened, it had 44 . Back home, Ehlers was troubled by that 45 dog. So, four days later, he called his friend Greg, and the two drove 46 . After a long and careful 47 . Greg saw, across a field, the dog moving 48 away. Ehlers eventually succeeded in coaxing the animal to him. Nervousness and fear were replaced with 49 . It just started licking(舔)Ehlers’ face. A local farmer told them the dog sounded like one 50 as lost in the local paper. The ad had a 51 number for a town in southern Michigan. Ehlers 52 the number of Jeff and Lisa to tell them he had 53 their dog. Jeff had 54 in lowa before Thanksgiving with his dog, Rosie, but the gun shots had scared the dog off. Jeff searched 55 for Rosie in the next four days. Ehlers returned to Minnesotan, and then drove 100 miles to Minneapolis to put Rosie on a flight to Michigan. “It’s good to know there’s still someone out there who 56 enough to go to that kind of 57 ,”says Lisa of Ehlers’ rescue 58 . I figured whoever lost the dog was probably just as 59 to it as I am to my dogs,” says Ehlers. “If it had been my dog, I’d hope that somebody would be 60 to go that extra mile.” 41. A. read B. forgot C. thought D. heard 42. A. read B. trembling C. eating D. sleeping 43. A. tried B. agreed C. promised D. regretted 44. A. calmed down B. stood up C. rolled over D. run off 45. A. injured B. stolen C. lost D. rescued 46. A. home B. past C. back D. on 47. A. preparation B. explanation C. test D. search 48. A. cautiously B. casually C. skillfully D. angrily 49. A. surprise B. joy C. hesitation D. anxiety 50. A. predicted B. advertised C. believed D. recorded 51. A. house B. phone C. street D. car 52. A. called B. copied C. counted D. remembered 53. A. fed B. adopted C. found D. cured 54. A. hunted B. skied C. lived D. worked 55. A. on purpose B. on time C. in turn D. in vain 56. A. cares B. sees C. suffers D. learns 57. A. place B. trouble C. waste D. extreme 58. A. service B. plan C. effort D. team 59. A. equal B. allergic C. grateful D. close 60. A. suitable B. proud C. wise D. wiling 第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 A 90-year-old has been awarded“Woman Of The Year”for 61 (be)Britain's oldest full-time employee-still working 40 hours a week. Now Irene Astbury works from 9am to 5pm daily at the pet shop in Macclesfield, 62 she opened with her late husband Les. Her years of hard work have 63 (final)been acknowledged after a customer nominated(提名)her to be Cheshire's Woman Of The Year. Picking up her“Lifetime Achievement”award,proud Irene 64 (declare) she had no plans 65 (retire) from her 36-year-old business. Irene said,“I don't see any reason to give up work. I love coming here and seeing my family and all the friends I 66 (make) over the years. I work not because I have to, 67 because I want to.” Granddaughter Gayle Parks,31-who works alongside her in the family business-said it remained unknown as to who nominated Irene for the award. She said,“We don't have any idea who put grandma forward. When we got a call 68 (say)she was short-listed,we thought it was 69 joke. But then we got an official letter and we were blown away. We are so proud of her. It's 70 (wonder).” 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Since I was a kid, I`ve considered different job I would like to do. First, I wanted to be a fireman, whose uniform looked so coolly. Then, when I was in the five grade, I wanted to be a teacher because I liked my English teacher too much. When I studied chemistry high school, I reconsidered mg goal or decided to be a doctor. They were two reasons for the decision. One was that I was amazing at the fact that a sick person could feel much more better after seeing a doctor. And the other is that I wanted to help people in need. 第二节 书面表达(满分25分) 假定你是校排球队队长李华。请写封邮件告知你的队友Chris球队近期将参加比赛,内容包括: 1.比赛信息; 2.赛前准备; 3.表达期待。 注意: 1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 2019年普通高等学校招生全国统一考试英语(全国卷II)答案与解析 听力部分 1-5BCBAC 6-10 CABAC 11-15 BACCB 16-20 ACABA 阅读理解 A 【解题导语】本文是一篇说明文。介绍了作家Jo Usmar最喜欢的书籍。 21.C 细节理解题。由Matilda中的“I once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahl’s writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words”可知,我曾经写过一篇关于童话故事对罗尔德·达尔写作有影响的论文,这篇论文让我对他奇怪而有趣的文字有了新的认识。所以Jo Usmar在介绍Matilda这本书,用第一人称“I”口吻来说明自己曾经写过一篇关于童话故事对罗尔德·达尔写作有影响的论文。所以“I”指的是Jo Usmar。故选C。 22.C 细节理解题。由After Dark中的“It’s about two sister-Eri,a model who either won’t or can’t stop sleeping, and Mari,a young student”可知,故事讲的是两个姐妹---Eri是一个突然昏睡不醒的模特。玛丽,是一个充满青春活力的学生。推出After Dark中讲述了Eri和Mari的故事。故选C。 23.D 细节理解题。由Gone Girl中的“......but the horror story is brilliant”可知,但是这个恐怖的故事很精彩。所以Gone Girl讲述的是一个恐怖故事。故选D。 B 【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。讲述了作者成功说服了一个家长参加志愿者团队,作者作为一名志愿者发挥了自己的作用,获得了快乐。 24.C 推理判断题。根据文章第一段中的 You can use me as a last resort(选择), and if nobody else volunteers,then I will do it.可知,你可以当我是最后的候选人,如果没有其他的志愿者,那么我就做。由此可推断出,她不想做自愿者。故选C。 25.B 词义猜测题。根据划线前句she may just need a little persuading.和下面的一句话I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids aren't even on ...可知,作者为了劝服这位家长,举了两个例子。故可知,划线句此处应是“煽情”之意。故选B。 26.D 细节理解题。根据第三段中:这位家长作出的贡献及the same parent ends up becoming an invaluable member of the team可知,她最终成为了志愿者队伍中的重要的一员,也就是说,她成了一个好帮手。故选D。 27.B 细节理解题。题干问作者为什么喜欢做志愿者工作。根据第四段最两句Connecting to the community(社区)as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy. Volunteering just feels so good.可知,为社区做贡献可以带来真正的快乐, 参加志愿者活动活动能让人感觉快乐。故选B。 C 【解题导语】 本文是一篇议论文。通过一份调查结果显示,很大比例的人选择独自用餐,虽然原因很多,但是独自用餐正慢慢成为一种趋势。 28. B 推理判断题。根据第二段可知,在美国,约有46%的人们独自用餐,53%的人们独自吃早餐,46%的人们独自吃午餐,只有74%的人们晚餐不是独自享用,故可知本段的数据是关于用餐习惯,故选B。 29. C 细节理解题。根据第三段A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. Today, I just wanted some time to myself.可知,Bechtel一个人吃午饭可以让她逃离老板的关注,给自己留一些自由时间,故选C。 30. D 推理判断题。根据第四段he likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he’s on a first-name basis if he wants to have a little interaction.可知Mazoleny喜欢这样的气氛,因为可以坐在那里,查看手机信息,或者想聊天了,可以直呼吧台服务员名字和他聊天,故可知,他与服务员很熟悉,可以直呼对方名字,故选D。 31. A 主旨大意题。本文通过一份调查结果显示,很大比例的人选择独自用餐,原因很多,比如逃离工作氛围,或者反思自己,但是独自用餐正慢慢成为一种趋势,故选A。 D 【解题导语】本文为说明文。介绍了HUNCH项目:通过Gordon的学生找到如何杀死空间站的细菌这一技术,把空间技术与课堂,与学校教育相结合,从而最终起作用到大学入学。 ?32. A 细节理解题。根据第一段中的“Bacteria are annoying problem for astronauts. The microorganisms form our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week.”可知,细菌对宇航员来说是个令人讨厌的问题。这种来自我们身体的微生物在国际空间站的表面不受控制地生长,宇航员每周要花几个小时来清理它们。也就是说它们很难去掉。其中的“the microorganisms”包括“bacteria”。故选A。。 33. D 推理判断题。根据第二段的 “HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. Gordon’s students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity,...”可知,Hunch旨在把高中教室和NASA的工程师联系起来。Gordon的学生一直在研究如何在零重力下杀死细菌, ...”。再根据最后一段中的“Gordon students are emailing daily with NASA engineers about the problem,...”可知,学生每天都给NASA的工程师发邮件一起探讨(如何杀死空间站的细菌这一空间技术)这个问题。由此可推断出HUNCH program的目的把空间技术与学校教育相结合。故选D。 34. A 细节理解题。根据第三段中的“I’ve got to produce this product and then, at the end of the year ,present it to NASA, ”“Engineers come and really do an in-person review,and ...It’s not a very nice thing at times. It’s a hard business review of your product.”可知,NASA的工程师要检查学生所做的产品。故选A。 35. B 主旨大意题。本文介绍了HUNCH项目把如何杀死空间站的细菌这一空间技术引入Gordon学校的课堂,从而最终影响了大学入学。尤其是最后一段“HUNCH program has an impact on college admissions and practical life skills.”故选D。 七选五 【解题导语】这是一篇议论文。文章作者对于怎样设定具体目标,给出了一些方法。 36. G 过渡句。前一句句意“动机和目标设定是同一枚硬币的两面”。后一句句意“就像孩子在跳水台,难以决定”。该空承上启下,G选项“没有目标,你就既不能设定目标,也无法实现它”切题,故选G。 37. B 主题句。后一句句意“不仅如此,你应该如何为实现你的目标保持积极性”。该空引出下文,B选项“那么你应该如何激励自己呢”切题,故选B。 38. A 过渡句。前一句句意“有时候你的心不在工作上”,后一句句意“所以,减慢速度,想一想那时候,你到底想干什么”。该空承上启下,A选项“这会影响你的工作”切题,故选A。 39. E 总结句。前一句句意“记得,目标是灵活的”。该空承接上文,E选项“它们会根据环境的改变而改变”切题,故选E。 40. C 过渡句。前一句句意“你可能想当一名飞行员,但是不能成为一名飞行员,因为你的视力不够好。”后一句句意“你应该重新评估你的目标,并且设定一个新的目标”。该空承上启下,C选项“然而,这也不要使你沮丧”切题,故选C。 完形填空 【解题导语】这是一篇记叙文。文章讲述了Ehlers和他的朋友救助了一只丢失的小狗,最终帮它找到了主人。 41.C 考查动词词义辨析。根据下文Ehlers和朋友一起去找那只狗可知,此处是指Ehlers一直在想关于那只狗的事,think about考虑。故选C。 42.B 考查动词词义辨析。根据下文作者去哄小狗可知,这只狗是在路边发抖,trembling发抖。故选B。 43.A 考查动词词义辨析。根据下文可知,他在尽力的哄那只狗,try to do sth尽力做某事。故选A。 44.D 考查动词短语辨析。他在尽力的哄那只狗,可是它很害怕,所以此处是指那只狗被吓跑了,run off“跑开”的意思。故选D。 45.C 考查形容词词义辨析。根据下文可知,这只狗是别人丢失的,因此此处用lost“丢失”。故选C。 46.C 考查副词词义辨析。句意:因此,四天后,Ehlers给他的朋友Greg打电话,他们俩又驱车返回。 根据上文可知,此处是指他们又返回到之前见到那只走失的狗的地方,back向后,回原处。故选C。 47.D 考查名词词义辨析。根据下文Greg在越过田野的地方看到了那只小狗可知,此处是指他们在仔细寻找小狗,search寻找。故选D。 48.A 考查副词词义辨析。根据文中提到的frightened, nervousness, fear等词并结合上文并根据下文Ehlers最终成功的安抚了它可知,小狗非常的谨慎小心,cautiously谨慎地,小心地。故选A。 49.B 考查名词词义辨析。根据下文小狗开始舔Ehlers的脸可知,它不再害怕,而是很开心,joy开心。故选B。 50.B 考查动词词义辨析。句意:当地的一个农民告诉他们,这听起来像是当地报纸上刊登的那只丢失的狗。根据本句的in the local paper及语境可知,此处是指在报纸上刊登的,advertise登广告。故选B。 51.B 考查名词词义辨析。根据下文Ehlers给狗的主人打电话可知,此处是指广告上有电话号码,phone number电话号码。故选B。 52.A 考查动词词义辨析。根据上下文语境可知,此处是指Ehlers给Jeff和Lisa(狗的主人)打了电话,call打电话。故选A。 53.C 考查动词词义辨析。根据上下文语境可知,Ehlers给他们打电话是要告知他找到了他们的狗,find找到。故选C。 54.A 考查动词词义辨析。根据下文狗听到枪声吓跑了可知,此处是指Jeff带着狗在打猎,hunt打猎。故选A。 55.D 考查介词短语辨析。根据上文Ehlers找到的Jeff的狗可知,Jeff在狗丢失后没有找到他的狗,in vain徒劳。故选D。 56.A考查动词词义辨析。句意:很高兴知道还有那么一个人,他足够关心你,会去做这样麻烦的事。根据上文可知,此处是指Ehlers对狗足够关心,care关心。故选A。 57.B考查名词词义辨析。根据上文Ehlers开车把那只小狗Rosie送到100英里远的机场,把它航空托运到密歇根可知,这是件很麻烦的事情,trouble麻烦。故选B。 58.C考查名词词义辨析。根据上文可知,此处是指Lisa在评论Ehlers帮助他们找回狗付出的努力,effort努力。故选C。 59.D考查形容词词义辨析。句意:我想无论是谁丢了狗,可能就像我接近我的狗一样去接近它。根据下文Ehlers说的话可知,此处是指他对待那只狗就像对自己的狗一样,close to靠近。故选D。 60.D考查形容词词义辨析。句意:我希望有人愿意付出更多的努力。根据上文语境可知,此处是表达他希望面对这样的事情,大家能愿意去付出更多努力去帮忙,be willing to do乐意做某事。故选D。 语法填空 【解题导语】本文为记叙文。讲述了九十高龄的Irene作为英国最年长的全职员工,依然在宠物店做着朝九晚五的工作,没有退休的打算,她被颁发 “年度女士”称号。 61. being 考查非谓语动词。根据其前介词for可知,此处用动名词形式作宾语,故填being。 62. which 考查非限制性定语从句。分析句子结构可知,先行词为the pet shop,在非限制性定语从句中作opened一词的宾语,故用which。 63. finally 考查副词用法。根据空格所处位置可知,此处应用副词形式作状语,修饰谓语动词have been acknowledged,意为“最终得以认可”,故填finally。 64. declared 考查谓语动词。根据上下文可知,该句主语为Irene,此处为谓语成分,根据后文had 以及said 可知用一般过去时态,故填declared。 65. to retire 考查不定式作定语。此处用to do sth做后置定语,用来修饰前面的名词plan,表示“…的计划”,故填to retire。 66. have made 考查动词时态。根据该定于从句中时间状语“over the years”可知,此处用现在完成时态,句意:我喜欢到这里来看看我的家人和我这些年来交到的朋友们。故填have made。 67. but 考查并列连词。根据句意逻辑可知,此处为转折关系,句意:我工作不是因为我不得不做,而是因为我想做。此处用but与前文not 呼应,构成“不是…而是 …”之意,故填but。 68. saying 考查非谓语动词。根据其后所接的宾语从句可知,此处用现在分词形式saying作后置定语,解释名词call的内容,call与say是主动关系,故填saying。 69. a 考查冠词。根据句意“我们还以为这是一个玩笑” 可知,此处joke为泛指,故填a。 70. wonderful 考查形容词作表语。根据句子结构可知,在系动词is之后用形容词形式作表语,故填wonderful。 短文改错 【解题导语】这是一篇记叙文。作者讲述了从小到大自己的职业梦想随着求学经历不断改变的过程。 第一句:job→jobs 考查名词的数。“job(工作;职业)”为可数名词,用different(不同的)修饰时意思为不同种类的工作,应该用名词的复数形式。故将job改为jobs。 第二句:coolly→cool 考查形容词的用法。句中的“looked(看起来…样)”为系动词,系动词后需用形容词作表语。故将coolly改为cool。 第三句:five→fifth;too→very/so 考查序数词。年级、班级是按数字顺序排列的,所以“在几年级”中的数词需要用序数词。故将five改为fifth。 考查副词。句意:在五年级的时候,因为我非常喜欢我的英语老师,所以我想变成一名老师。“so much”在句中一般表达肯定意思,可与that连用表示“如此…以至于”。而“too much”表太多,一般与to搭配,表达否定意思“太…以至于不能…”。本句话表达肯定意思,非常so much 或very much,故将too改为very/so。 第四句:chemistry后面加上in/at;or→and考查介词。“在高中”需要用介词in或者at,故在high school前加in/at。 考查连词。句意:在高中学化学的时候,我重新考虑了自己的目标并决定变成一名医生。 “重新考虑”与“决定变成一名医生”之间是顺承关系,不是选择关系。故将or改为and。 第五句:They→There 考查there be句型。句意:有两个原因可以解释这个决定。句中的they在前边句中找不到指代关系,且后边句子中的one与the other是对这两个原因的解释。故将they改为there。 第六句:amazing→amazed;去掉more 考查形容词用法。“amaze(使惊奇;使惊愕)”形容词形式有amazed(大为惊奇)与amazing(令人大为惊奇的)。本句话中主语为I,句意:病人看完医生就会感觉好很多,对此我感到惊奇,而不是我令别人惊奇。故将amazing改为amazed。 考查形容词比较级。句中better为well(健康;身体好)的比较级形式,多音节的形容词或副词构成比较级用more 加形容词或副词,即more不能与better连用。故将more去掉。 第七句:is→was 考查一般过去时。本篇文章使用的全是一般过去时,且与最后一句并列的“one was that…”用的也是一般过去时,所以最后一句话时态应为一般过去时。讲述当时做决定时的原因。故将is改为was。 书面表达 考查文体:书信体——告知信。申请职位为志愿者。 告知人: 排球队队长 告知对象: 排球队队友 告知主题: 校排球队比赛 告知内容: 比赛信息;赛前准备;表达期待。 相关词汇句式: 问候语及开头语 I’m writing to you about ... / I’m writing to tell you something about ... 事件信息的三要素:时间:on July 8th 地点:in the school gym 人物:our volleyball team and a team from Lingnan High School 事件的时间和地点的常用表达: There will be a match to be held in … The exhibition will be held in / take place in … The?contest?is?organized?by our school on … Our school will hold a music festival on … 可以适当增加相关细节,丰富文章内容。还可以运用高级词块和句式,如:take place, play against, get fully prepared, in addition, keep fit等;宾语从句,现在分词作状语等,可以加入增加亮点。 参考范文 Dear Chris, I’m writing to let you know that we will have a volleyball match next month. The match will take place in our school gym on the morning of July 8th. We will play against a team from Lingnan High School. For good performance in the match, we must get fully prepared and practice hard. So starting tomorrow, we all need to train for two hours after school every day. In addition, we should avoid getting hurt during the training and have a healthy diet to keep fit. You’re an excellent player. With you on the team, we have every hope of beating Lingnan. Let’s try hard together! Cheers, Li Hua 听力原文 (Text1) W: Excuse me. How can I find the book called The Class of 19 98? M: Oh, I'm afraid it was sold out. W: It's all right. Thank you. (Text2) M:How did your dancing lesson go today? W:Exciting!But it was hard work. I really need a rest now. M:Yeah, I can see that.Go and get relaxed! (Text3) M: How much is that in total? W:$100. But if you have a membership card, I can give you a 20% discount. M: Great. This is my membership card (Text4) M: Jane, I'm going out for a while, W:But you have an appointment with Mr. Douglas at three o'clock. M: Well, please make it another day. (Text5) W: David said he would quit his job at our school. M:Really? Why would he do that? W:His friend started a firm in London. She wanted David to help her. (Text6) W: I'm going out for shopping. Do you need anything? M:Oh, yeah! I can't find my umbrella. Can you buy one? W:Shouldn't it be in the cupboard? M: I just checked. It wasn't there W:Impossible? That was where I usually put it. Did you check the balcony? M:Yes, of course ! Couldn't find it. Well, just get a new one then. (Text7) M:Hi, Lucy!How was your weekend? W: Great. You know we went mountain climbing in the forest park. The air was so different from the city. Cool and fresh. M:Sounds great! W: Yeah, there wasn't a cloud in the sky and we could see for miles from the top. What about you? What did you do? M:Busy packing. W:Oh, yes, of course! I forgot you and Jenny are moving into a new house. It's on Wednesday, isn't it? M:Yeah, two days after I didn't realize there are so many things to do. W:Can I help out with anything? M: It'd be nice if you could take care of Henry a couple of days. W: Henry? M: Yes, my dog. W:Oh!Sure. No problem!You just focus on the move! (Text8) M:Hello. Can I speak to Mr. Stone, please? W: Hello, but I'm afraid Mr. Stone is in a meeting until lunchtime. Can I take a message? M: Well, yes, I'd like to make an appointment to see him. It's Harrison White here . W: Just a second, Mr. White, I’ll look in the diary. So when's convenient for you? M: Sometime today,if possible. I hear he will be away tomorrow. W: Yes, that's right. He'll be on a business trip for a week. M:I need to talk about my new program with him before he leaves. It's urgent. So would this afternoon be okay? W:Let me see. Okay, Mr. Stone is free this afternoon after three o'clock. M: Well, three o'clock is a bit difficult, but I could make it after 3:30. W: So shall we say 3:45 this afternoon in Mr. Stone's office? M:That's great !Thanks。 (Text9) W: Hello! M: Hi!Cindy! This is Jake Lee at fixed corporation. How are you today? W:Oh, hi, Jake! I'm fine. How are you? M:Good. The reason I'm calling is that we'd like to offer you the position you were interviewed for last Thursday. W:Oh, that's great. I was really impressed with fix it. M: I'm glad to hear it for you. And we're prepared to offer you a starting salary of $35000. W:I see. And vacation time? M:Oh, you get one day per month in your first year. That is ,you have 12 days in your first year and then increase if you stay longer with the company. W:What would be my job title? M:You'd be a junior specialist and you'll be working under Monica Stan’s field, the department manager. W:OK.Is the salary negotiable at all? M:Well, this is typical for new staff. W:I see. M:Why don't you think about it? I'll need to hear back from you by Wednesday. Will that work? W:Sure. No problem. I'll let you know Tuesday afternoon. (Text10) Hello! Everybody! Today I'd like to share with you something about John Audubon. John was born on April 26, 17 85. He spent much of his childhood in France where he spent many hours each day outdoors painting pictures. At the age of eighteen, he moved to the United States. Well, actually , John began his life in the USA as a businessman. However, instead of taking care of his business, John was often off, exploring nature.At first ,John spent his time hunting for fun. Then he found that the animals around were very beautiful and he particularly enjoyed observing the birds he saw. He began studying them, trying to learn the differences between the birds and noticing the different behaviors. Therefore he painted the birds.In 1819 John realized that he didn't have enough money to pay his bills. He was very upset that he couldn't earn enough money to support his family. So he spent time improving his painting skills and began to sell his paintings. He discovered that he could earn some money while doing something you really enjoyed. We are lucky now to have so many paintings of American birds by John Audubon. 21世纪教育网(www.21cnjy.com)
展开
  • 资料类型: 试卷
  • 资料版本:人教版(新课程标准)
  • 适用地区:全国
  • 文件大小:1.12M
英语精优课

下载与使用帮助