[ID:4-5445779] 四川省广安市岳池县罗渡中学罗渡中学2019中考英语大阅读练习(上)及答案
当前位置: 英语/初中英语/中考专区/二轮专题/题型专区/综合题型

[ID:4-5445779] 四川省广安市岳池县罗渡中学罗渡中学2019中考英语大阅读练习(上)及答案

10个学币 2019-02-13 09:37 下载3次 意见反馈 有奖上传 分享 收藏
资料简介:
罗渡中学2019中考英语大阅读练习(10)及答案 Part A Last fall I walked with a friend in my hometown. He was 1. r as the most stupid one among my childhood playmates, but he has been number one in an enterprise now. When we came to a crossing, a blind man walked from another direction. Testing the road with his bamboo pole, the blind was walking very 2. s towards the road we were going in. I chatted with my friend as we were 3. w . I talked about my five job-hoppings(跳槽) within two years and the experiences I was still going 4. t in the plight(困境) then. My friend nodded and smiled, but he 5. k silent all along. After a while, I occasionally looked back and found the blind man had disappeared. “Where is the blind man?” I shouted out. “He has walked so far!” said my friend with a smile. “How can a blind man walk much 6. f than us? It’s strange!” I said. “Why impossible? We look in all 7. d and walk half-heartedly while he is walking whole-heartedly.” said my friend. Hearing this, I was 8. s . What a simple 9. t ! Just think, if I had learned a little spirit of the blind man walking, how could I be down and out now? Although the scene has passed for one year, what my 10. f said keeps lingering(挥之不去) in my ears. 【主旨大意】本文是一篇记叙文。记叙了“我”和一位朋友边走边聊天。一位盲人拿着一根竹竿与“我们”同行,但是后来那位盲人却超过了“我们”。这让“我”觉得不可思议。故事告诫我们:做事要专心致志,切不可一心多用。 1. recognized/regarded【解析】根据语境可知应该是“他被认为是”,be recognized/regarded as表示“被认为是……”,为固定结构。空前有was。故填recognized/regarded。 2. slowly 【解析】根据常识及下文内容可知此处指的是盲人走得慢,此处用副词修饰动词walking。故填slowly。 3. walking【解析】分析句子结构可知空处应填v.-ing形式构成过去进行时,结合语境及首字母提示可知我们边走边聊。故填walking。 4. through【解析】分析句意可知此处指“我经历的困境”。go through,表示“经历”,为固定搭配。故填介词through。 5. kept【解析】分析句子结构可知空处应填一个动词,分析语境可知此处表示“保持沉默keep silent”。描述过去的事情应用一般过去时,故填kept。 6. faster【解析】分析句子结构可知空处应用一个副词比较级,结合首字母提示可知faster更快地,符合句意。故填faster。 7. directions【解析】根据句中“and walk half-heartedly”可知前半句指注意力不集中,说明“我们”四处张望。look in all directions,表示“四处张望”,故填directions。 8. shocked【解析】分析句子结构可知此空应填形容词作表语。结合句意及语境可知此处表示震惊的。再结合首字母提示可知填shocked。 9. truth 【解析】分析句子结构可知空处应填一个可数名词单数,结合句意和语境可知此处表示“多么简单的一个真理啊!”再结合首字母提示可知填truth。 10. friend【解析】分析句意可知此处是指我朋友说的话,通读全文可知,只有一个朋友出现。故填friend。 Part B A (2019中考选练) How to Be a Better Student Maybe you are a common student. You probably think you will never be a top student. This is not necessary so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here's how: Plan your time carefully. When you plan your week, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First set your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. Don't forget to set aside enough time for entertainment. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time. Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject. Make good use of your time in class. Take advantage of class time to listen to everything the teachers say. Really listening in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says. Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. This will help you understand the next class. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer. Develop a good attitude about tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won't end if you don't pass a test, so don’t be over worr ied. There are other methods that might help you with your studying. You will probably discover them after you have tried these.? 1.The writer gives you ______ methods to help you in the passage. A.??? Four.???????? B. Five.?????????? C. Six.????????? D. Seven.? 2.What should you do if you want to plan your time???? A.????? Make a schedule of your time.?????? B. Find a good study area. C.? Take advantage of class time.?????? D. Review the important points. 3. How can we remember what the teacher says? ?? A. By taking notes in class.???????? B. By concentrating on the subject. ?? C. By listening to everything.?????? D. By discussing with your classmates. 4. What is the purpose of a test according to the writer? ?? A. To help you solve some problems. ?? B. To make us become better students. ?? C. To discover if you are interested in a subject. ?? D. To show what you have learned about a subject. 参考答案1B? 2A? 3A? 4D B (2019中考选练) When I was a child I never said, "When I grow up, I want to be a CEO," but here I am. When I look back on my career, I realize the road to becoming a CEO isn't a straight, clear path. In fact, no two paths are the same. But whether you want to be a boss one day or not, there's a lot to learn from how leaders rise to the top of successful companies.? ?????? As this series of stories shows, the paths to becoming a CEO may be different, but the people in that position(位置) share the qualities of commitment(义务), work ethic(道德) and a strong desire for building something new. And every CEO take risks along the way—putting your life savings on the line to start a software company or leaving a big business to be one of the first employees at a startup. ?????? I grew up in Minnesota, and learned how to be an entrepreneur(企业家)from my father, who has run a small business for almost 30 years. I went to Georgetown University and tried a lot of business activities in college with success. And I always had a dream job pattern(模式): to walk to work, work for myself and build something for consumers(顾客).? ?????? I'm only 29, so it's been a quick ride to CEO. Out of college, I worked for AOL as a product manager, then moved to Revolution Health and ran the consumer product team. In mid-2007 I left Revolution Health and started LivingSocial with several other workmates, where I became a CEO. ?????? Career advice: Don't figure out where you want to work, or even what industry you'd like to work at. Figure out what makes you do so. What gives you a really big rush? Answer why you like things, not what you like doing. . . and then apply it to your work life. Also, just because you're graduating, don't stop learning. Read more books than you did in college. If you do, and they're not, you're really well-positioned to succeed in whatever you do. 1. What can we know from the first paragraph? A. The writer hasn't achieved his childhood ambition. B. The writer thinks there is some easy way to become a CEO. C. The writer had an ambition of becoming a CEO in his childhood. D. The writer believes success stories of CEOs can be beneficial(有益的) to everybody. 2. According to the writer, successful CEOs should _____. A. try not to take risks?????????????????????????????? B. stay in the same business C. have a strong sense of creativity??????????????????? D. save every possible penny 3. What can we know about the writer from the passage? A. He started LivingSocial when he was still a student of Georgetown University. B. He used to run the consumer product team for AOL. C. His business activities at college ended up in more failure than success. D. His father had far-reaching influence on him. 4. What does the underlined phrase “figure out” mean? ______. A. 断定??????????????? B. 弄清?????????????????????? C. 理解?????????????????????? D. 领会 5. Which of the following proverbs may the writer agree with according to the last paragraph? A. Well begun is half done. ?????????????????????? B. Everything comes to him who waits. C. Time and tide wait for no man. ???????????????????? D. One is never too old to learn. ?参考答案DCDAD C (2019中考训练题) Libraries Public libraries Most towns in Britain have a public library. A library usually has a large selection of books and other resources, which library members can use and borrow for free. Britain’s First Public Library The first public library in Britain opened in Manchester in1852. It’s first librarian was a man called Edward Edwards, Edwards attended the library’s opening ceremony and two famous writers called Charles Dickens and William Thackeray were there too. How to Join a Library To join a library, go to your local library and fill in a form. you’ll receive a library card which is needed when using library services Mobile Libraries Not everyone can get a library. Some people live far away from towns and cities. Other people find it difficult to go out because they have an illness or a disability .Thanks to mobile libraries, these people can still borrow books. Unlike most libraries, which store books in buildings, mobile libraries usually keep their books in a mini-bus. The back of the mini-bus has shelves for the books, and it is big enough for borrowers to step inside and look around. A driver takes the mini-bus to a certain place at a certain time, so people know when to expect it. They can then return their books and borrow some more. All Aboard the Library A school in London didn’t have space for a library inside the building. However, everybody agreed that it was still important to have a school library. So the head of the school, Graham Blake decided to park an old bus on the school car park and changed it into a library. Pupils helped to paint the bus, and after eight months, the new library was ready. 1.Who was the first librarian of the first public library in Britain? A. Charles Dickens. B. William Thackeray. C. Edward Edwards. D. Graham Blake. 2.Who can use public library services? A. CD or DVD sellers. B. Anyone living in Britain. C. A person with a library card. D. Newspaper or book writers. 3.What is special about the mobile library? A. Keeping books in buildings. B. Returning books to readers. C. Offering special services to pupils. D. Going to a certain place at a certain time. 4.Why did the school in London build its library on an old bus? A. Because parents offered the school an old bus. B. Because pupils thought it was fun to read on a bus. C. Because the school didn’t have enough money to buy books. D. Because the school didn’t have enough space inside the building. 5.What can we learn from the passage? A. Schools in London like mobile libraries. B. Public library services in the UK are free. C. People living far away can’t use libraries. D. Many famous British writers lived in Manchester. 【解析】试题分析:短文详细的介绍了英国的图书馆,及其怎样才能使用图书,和移动图书馆的好处。 1.C细节理解题。根据表格二的句子It's first librarian was a man called Edward Edwards,这是第一个图书管理员是一个叫 Edward Edwards.可知 Edward Edwards是第一个图书管理员。故选。 2.C细节理解题。根据表格三的句子 To join a library, go to your local library and fill in a form. you’ll receive a library card which is needed when using library services 加入图书馆,到当地图书馆填写一张表格,你将收到图书馆借书证.可知是有借书证的人。故选C。 3.D细节理解题。根据表格四的句子A driver takes the mini﹣bus to a certain place at a certain time,so people know when to expect it.一个司机在特定的时间把迷你车带到某个地方,所以人们知道什么时候该期待它,可知在某一时间去某地。故选。 4.D细节理解题。根据最后一个表格句子A school in London didn’t have space for a library inside the building.So the head of the school, Graham Blake decided to park an old bus on the school car park and changed it into a library.在伦敦的一个学校楼内没有空间建筑一个图书馆,学校的校长Graham Blake决定把一辆旧巴士停在学校停车场,并把它改成一个图书馆.可知因为学校没有足够的空间建筑图书馆.故选。 5.B细节理解题。根据整篇文章内容及其表格一的句子 Most towns in Britain have a public library. A library usually has a large selection of books and other resources, which library members can use and borrow for free.在英国大多数乡镇都有一个公共图书馆.图书馆通常有大量的书籍和其他资源,而我们可以免费使用图书和免费借阅.可知在英国公共图书馆服务都是免费的。故选B。 考点:广告类短文阅读。 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(6)及答案 Part A The Spring Festival is one of the most important festivals in China. During the Festival, Chinese people have many activities. They paste up Spring Festival couplets(春联), greeting the New Year and saying __1__ to the old year. On the first day of the Spring Festival, people __2__, wearing new clothes. Nowadays, children get __3__ pockets from their parents and their relatives by web chat. It is a good time for people to visit relatives and friends. More importantly, the Spring Festival is celebrated not only in China but also in __4___ parts of the world. The Spring Festival was __5__ in the UK from 1980. Every new year, people also get together and have lots of activities. They sing songs, dance __6__ music, share photos with friends or watch __7__ in the cinema. Additionally, the Spring Festival has become a key time for Chinese living in the US. They __8__ in a large evening party to welcome the traditional new year. The Chinese New Year will be welcomed with three weeks of celebrations across Australia. Thousands of people come to Sydney's Chinatown. They enjoy fireworks(鞭炮) and lion dances. The family dinner on New Year's Eve is an important tradition for Chinese __9__ they were born in Singapore or moved there from China. They usually hold it at __10__ because having it in a restaurant takes away the meaning of the tradition. 1. A. yes B. goodbye C. no D. none 2. A. hang up B. hang back C. hang over D. hang out 3. A. green B. golden C. red D. pink 4. A. other B. others C. another D. the other 5. A. congratulated B. considered C. happened D. celebrated 6. A. on B. in C. to D. of 7. A. programs B. matches C. radios D. movies 8. A. put B. join C. live D. make 9. A. if B. weather C. whether D. unless 10. A. playground B. outdoors C. restaurant D. home 1-10、BDCAD   CDBCD Part B A (2019中考日常生活类训练) Thank you for your interest in volunteering with the city of Melbourne's tourism program. The Tourism branch generally conducts volunteer recruitment(招募) sessions twice a year. The next intake is likely to be around October or November 2014. If you would like to receive an email advising you of the next recruitment session, please email tourism@ melbourne.vic.gov.au. Volunteering with Tourism Melbourne: Volunteers play a vital role in the City of Melbourne's tourism services.They provide information on Melbourne to around two million visitors each year.Their love and knowledge of the city and regional Victoria adds to Melbourne's reputation as a friendly, welcoming and culturally vibrant(充满活力的) city. The volunteer programs include: ※ City Ambassadors(大使) ※ Melbourne Visitor Booth at Bourke Street Mall ※ Melbourne Visitor Centre at Federation Square ※ Melbourne Greeter Service Places are limited and potential volunteers must participate(参加) in a selection process based around the following basis. Volunteers must be: ?※ interested in Melbourne ※ customer service focused ※ able to use computer ※ available for one four?hour shift(either morning or afternoon) each week for a minimum of one year ※ team players who love meeting people ※ able to show a commitment to the City of Melbourne's values(as outlined in the online application) An extensive training program and ongoing support is provided. More information: To find out more about becoming a volunteer, Contact us online or phone the City of Melbourne's Volunteer Project Officer,Tourism Melbourne on (03) 9658 9658. For other volunteering opportunities,see national volunteer recruitment website Go Volunteer. 1.What is this passage mainly about? A.Melbourne's tourism services. B.Tourism volunteer program. C.Tour tips on visiting Melbourne. D.The places of interest of Melbourne. 2.One of the qualifications(资格) of a tourism volunteer is “________”. A.The next intake is likely to be around October or November 2014. B.Volunteers must be team players who love meeting people. C.An extensive training program and ongoing support is provided. D.Volunteers play a vital role in the City of Melbourne's tourism services. 3.Which of the following is true? A.The local volunteer recruitment website is Go Volunteer. B.There are about three million visitors to Melbourne each year. C.The Tourism branch generally conducts volunteer recruitment sessions once a year. D.People call (03)9658 9658 to know more information about becoming a tourism volunteer. 参考答案1B 2 B 3 D B (2019中考日常生活类训练) Mobile phone has become a problem for middle schools. Some middle schools in Australia have banned (禁止) students from carrying mobile phones during school hours. ??? Mobile phone use among children has become a problem for the schools this year. Several children have got mobile phones as Christmas presents, and more students want them. ??? Mary Bluett, an official, said mobile phone use is a distraction (分心) to students during school hours and it also gives teachers so much trouble in their classrooms. Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams. ??? She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy, because they couldn’t get in touch with their children. ??? Many teachers said students should not have mobile phones at school, but if there was a good reason, they could leave their phones at school office. They also said there were many reasons why the students should not have mobile phones at school; they were easy to lose and were a distraction from studies. ??? Many people say that they understand why parents would like their children to have phones, but they think schools should let the students know when they can use their mobile phones. 1. We know from the passage that some children get mobile phones from_________. ?? A. the makers and sellers??????????? ???? B. the passers-by and strangers ?? C. their parents and friends???? ???? D. some mobile phone users 2. What does the word “cheat” mean in the passage in Chinese? ?? A. 聊天????? ??? B. 核对???????? C. 查询??????????????? D. 作弊 3. Some parents felt unhappy because they couldn’t________during school hours. ?? A. use their mobile phones?????? ?? B. leave their mobile phones at school office ?? C. help the teachers with their work ?? D. get in touch with their children 4. The passage tells us that___________.??? ?? A. students shouldn’t have mobile phones at school except for some special reasons ?? B. it is impossible to ban students from using mobile phone at school ?? C. some parents felt unhappy because they couldn’t use their phones at school ??? D. parents should teach their children how to use mobile phones during school hours 参考答案1C? 2D? 3D? 4D C (2019中考教育类选练) Even kids know that we should wait for the traffic light to turn green before crossing a road, but not everybody follows this basic rule. ??? “Chinese style road crossing” has become a hot expression recently. Chinese people “cross roads without thinking about traffic lights, so long as(只要)they are part of a crowd”, said a post on Sina Weibo. ? A CCTV news program showed that in only an hour, more than 600 people jumped red lights when crossing a road at a crossing in Shijiazhuang, Hebei. ? Many people say that they jaywalk(乱闯马路)because the red light lasts too long. Such an opinion is supported by a research team at Tongji University. The team did research on people’s waiting times at different road crossings from 2008 to 2010. They found that Chinese people would wait for 70 to 90 seconds before they lost their patience. “People are likely to ignore(忽视) the light when the waiting time is longer than they can stand,” said Ni Ying, a member of the research team. However, a survey on Sina Weibo suggested that half of the respondents(调查对象)believe that people jaywalk mainly because they disregard(忽视)rules.“I always obey traffic rules. Time is important but safety should come first,” wrote “Qixiaoe” on Weibo. ?Many countries give out punishments to jaywalkers. In Singapore, the maximum(最大量) can be three months in prison. Some Chinese cities have started taking some actions, too. For example, the first three people in a jaywalking group will be fined 50 yuan in Shijiazhuang. ?But calling on people to respect rules is more important. To completely solve the problem, everyone should realize the importance of obeying the traffic rules.??????? 1. Which of the following is the “Chinese style road crossing”?? A. To wait for the traffic light to turn green.?????????? ?? B. To cross a road slowly.????? C. To cross roads without looking at traffic lights.????? D. To follow the basic traffic lights. 2. What does the phrase “the team” in Paragraph 4 refer to (指的是)? A. A CCTV news program.?????????? ???? ?? B. A research group at Tongji University.? C. A post on Sina Weibo.??????????????????? D. A daily newspaper. 3. How long will Chinese people wait to cross the road before they lose patience? ??? A. Less than one minute.??? ???????????????? ????? B. About five minutes.??? ??? C. Less than one and a half minutes.?????? ? ?????? D. More than ten minutes. 4. Why do people jaywalk according to the survey on Sina Weibo? A. Because there are too many people on the road.?? B. Because the red light lasts too long.? C. Because people don’t pay much attention to rules.? D. Because people have less patience. 5. The writer suggests that we should________ to solve the problem of jaywalking. A. punish the jaywalkers ? ? ? ? ? ?B. disregard the traffic rules C. reduce the time of red lights ? ?D. call on people to obey the traffic lights 参考答案1C? 2B? 3C? 4C? 5D? 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(7)及答案 Part A ???(2019选练)通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。 There is good news for the children in the countryside. We will never forget the girl? 1 big eyes. Her big eyes are 2 us her dream: I wish to? 3 ! In China, there are still many girls and boys like? 4 . They want to go to school, but their? 5 are too poor. If the family has two or three children 6 it is harder to pay(付钱) the money for? 7 of them. So the parents often ask? 8 to stay at home, and boys to go to school. ??? Now they needn't the money. From 2006 on, children can go to school for free in some poor places. They don't have to pay for books and other things. Some of them can even get money from the local government(政府 ) to make their life? 9 . Soon, each child in the countryside can go to school for free. All families are very happy with the news. It is ? 10 great. 1. A. with???? B. on???? C. to?????????????? D. in 2. A. saying???? B. telling?????? C. speaking?????? D. talking 3. A. go to work? B. go to bed?? C. go to school?????? D. go home 4. A. him???? B. her??? ??? C. his???????????? D. hers 5. A. cities??? B. cities???? C. houses?????????? D. families 6. A. everyone?? B. both????? C. every???????? D. all 7. A. teachers?? B. girls??? C. boys??????? D. each child 8. A. look up B. turn on? C. worry about?????? D. make sure 9. A. better???? B. shorter???? C. longer??????????? D. worse 10. A. not????? B. never???? C. hardly??????? D. really 【答案】 (1)A;(2)B;(3)C;(4)B;(5)D; (6)D;(7)B;(8)C;(9)A;(10)D; 【考点】日常生活类,社会现象类 【解析】【分析】本文讲述的是我国的教育扶贫政策。以前,在我国农村,有很多孩子因为家庭贫困而无法上学。有些家庭有两个或三个孩子,他们没有足够的钱供所有的孩子上学读书,只让男孩去上学,让女孩呆在家里。现在好了,在中国农村的所有孩子都可以免费上学,这样家长就不用担心学费了。有些家庭还可以得到政府的扶持。 (1)A考查介词及语境理解。句意:我们绝不会忘记那位长着大眼睛的女孩。A. with带有,具有;B. on在……上;C. to向,朝,对于;D. in在……里,用……语言。长着,带有:with。故选A。 (2)B考查动词及语境理解。句意:她的大眼睛在告诉我们她的梦想:我要上学。A. saying 说,讲;B. telling? 告诉,讲述;C. speaking说,说话;D. talking说话,谈话。她渴求的眼神是想要告诉人们她的梦想,故选B。 (3)C考查动词短语及语境理解。句意:我想要上学。A. go to work上班;B. go to bed 睡觉;C. go to school上学;D. go home回家。由下文可知,中国有许多像她这样不能上学的孩子。故选C。 (4)B考查代词及语境理解。句意:在中国,还有许多孩子像她一样。A. him 他;B. her她;C. his他的;D. hers她的。指上文中的女孩:她。故选B。 (5)D考查名词及语境理解。句意:他们想上学,但他们家太穷了。A. schools学校;B. cities城市;C. houses房屋;D. families家,家庭。付不起学费,家里穷。故选D。 (6)D考查代词及语境理解。句意:如果家里有两三个孩子,为他们都付学费,难。A. everyone每人,人人,后不能用of结构;B. both两者都;C. every每一,每个,后不跟of结构;D. all所有。孩子多,不确定是两个,B错。故选D。 (7)B考查名词及语境理解。句意:因此,家长让女孩待在家,男孩去上学。A. teachers老师;B. girls女孩;C. boys男孩;D. each child每个小孩。与后句的boys男孩相对,女孩:girls。故选B。 (8)C考查动词短语及语境理解。句意:现在他们不必担心钱了。A. look up仰望;B. turn on打开;C. worry about担忧;D. make sure确信。由下文可知,我国开始实施免费教育,家长不必担心上学的钱了。故选C。 (9)A考查形容词及语境理解。句意:其中有一些人甚至可以从当地政府得到一些钱使他们的生活更好。A. better更好;B. shorter 更短/矮;C. longer更长;D. worse更差。在政府的帮助下,生活变得更好。故选A。 (10)D考查副词及语境理解。句意:真的很棒。A. not不;B. never绝不;C. hardly几乎不;D. really真地,确实。党的惠民政策真的很棒。故选D。 【考点】考查社会生活类短文。完型填空考查词汇在篇章中的运用能力,做完型填空首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。最后通读一遍检查验证。 Part B A (2019中考教育类选练) Next time you’re unhappy or complaining about your life, don’t turn to a cheerful comedy. You might find a tear-jerking tragedy(催人泪下的悲剧) is just the thing you need to brighten your day. ??? A team of researchers at Ohio State University, US, has found sad movies can make people happier, Science Daily reported last month. ??? Many people find tragedies make them realize how good their own lives are, the study showed. ??? “People seem to use tragedies as a way to reflect on the important relationships in their own lives,” said Silvia Knobloch-Westerwick, leader of the study. “Tragic stories often focus on themes of eternal(永恒的) love, and this leads viewers to think about their loved ones and count their good and helpful things.” ??? In the study, researchers gathered 361 college students and showed them the 2007 movie, Atonement. The movie is about two lovers who are separated(分离) and finally die during World War II. Before and after the movie, the students were asked questions measuring(衡量) how happy they were with their lives. Researchers also asked them before, after and three times during the movie to measure various emotions, including sadness. ??? Researchers found that the sadder students felt while watching the movie, the more likely they were to think about real people they had close relationships with in life. This increased their happiness after watching the movie. ??? Knobloch-Westerwick explained that negative(消极的) moods make people more thoughtful. ??? “Positive(积极的) emotions show that everything is fine, you don’t have to worry, you don’t have to think about problems in your life,” she said. “But negative emotions, like sadness, make you think more critically about your situation. So seeing a tragic movie may make you sad, but that will make you to think more about your own close relationships and appreciate them more.” ??? The link between watching a tragic story and feeling better has long been recognized. The ancient Greeks even had a word for the feeling of happiness after seeing something sad that led to the modern English word “catharsis (宣泄)”. ??? The study also showed that relationships are a very important source of happiness in our lives, so it is no surprise that thinking about your loved ones makes you happier, researchers said. 1. Which of the following about the study of Ohio State University is NOT true? ?? A. Only sadness is measured in the study. ?? B. Students’ emotions are measured by asking questions. C. The study shows relationships are a source of happiness. D. Those who felt sadder when watching the movie were more likely to be happier after that. 2. Why are ancient Greeks mentioned in the passage? A. To introduce the meaning of the word “Catharsis”. B. To explain the importance of knowing how to become happier. C. To prove that they were of high intelligence and guessed its meaning. D. To tell readers the relationship between tragedies and happiness was found long ago. 3. From Knobloch-Westerwick’s explanation, we can learn that?????? . ?? A. seeing tragedies makes you more thoughtful B. positive emotions make you think more about your relationships C. negative emotions show you have no need to think about your situation D. after seeing comedies, you will appreciate your close relationships more 4. Which is the title of the passage? ?? A. Watching sad films may start smiles??????????????? B. There is eternal love in the world ?? C. It’s useless to complain about life????????? ???? D. Comedies should make way for tragedies 参考答案1A 2D 3A 4A B (2019中考教育类选练) ?We all s ee and hear about extraordinary(优秀的) people around us and wonder why we can’t be more like them. It’s not the big things that make someone extraordinary. It’s the small things. They become extraordinary by making a difference in someone’s life. Here are some of the things extraordinary people do every day: Praise(表扬)someone. It can make the others feel great about themselves. A compliment can have a positive impact(影响) on their lives. Your team or family will love you for it. ??? It’s OK to admit(承认) you were wrong. You will not only gain the respect of your team mates, but you will also gain credibility(信用). When you need help, don’t be shy or stop yourself. Everyone needs a little help sometimes. When you ask for help, you receive help. You’re willing to listen; you also need support at times. When you don’t understand how something works, let an expert show you. When you let someone teach you something, you are telling the person that you respect his talent, time and what he is talking about. Sometimes it is very important to stay silent. Especially when you’re angry, process your emotions, think back to what happened, and then come to a decision about how to deal with it. Before you say anything, consider others’ feeling. Never be rude with words or actions. (? ) 1. In the passage, how many points about being an extraordinary person does the??writer refer to? ?? A. Five.????????? B. Six.????????? C. Seven.?????????? D. Eight. (? ) 2. For an extraordinary people, if he makes a mistake, what will he do? ?? A. Praise others.???? B. Be angry.??? C. Admit his mistake.??? D. Stay silent. (? ) 3. What makes a person become extraordinary? ?? A. Do some big and great things. ? ?B. Some small things. ?? C. Having a lot of money. ? ? ? ? ? D. To be a famous person. (? ) 4. Something unhappy happens, and you have to make a decision. What shouldn’t???? you do? ? A. Stay silent. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? B. Process your emotions. ? C. Think back to what happened. ? D. Be rude with words or actions. (? ) 5. What is the best title for the passage? ? A. How to process your emotions.??????????? B. How to admit mistakes. C. How to become an extraordinary person. D. How to do more small things.? 参考答案1A? 2C? 3B? 4D? 5C C (2019中考保健与健康类选练) How much sleep is enough? ?? To stay in good health, some expert in the US say, adults should get seven to eight hours of sleep. Teenager need nine to ten hours. And pre-school children need more than 10 hours of sleep a night. ?? Experts say the quality(质量)of our sleep becomes poor as we grow older. This happens because the brain unit that controls sleep begins to weaken slowly as we age. ?? Experts say the change starts in our 30s. By the time we reach our 50s, a person may have lost 50 percent of their ability to have a restful sleep. These people have trouble failing and staying asleep through the night. From middle age on, these problems only get worse, and they can have a bad effect on their health. Signs that show you may not be getting enough sleep. You’re always hungry or you’ve got unwanted weight. If you are in short of sleep, certain chemicals in your body will not work well and tell your brain in time that you have eaten enough. You have trouble making decisions. Not having enough sleep may make your brain work slower in problem solving. You have trouble remembering things. Sleep helps prepare the brain for new memories. Your feeling changes unreasonably. People who don’t sleep well may feel unable to control their feelings. You are having trouble seeing. If there is a shortage of sleep, you may not be able to see thing as clearly as usual. How to improve your sleep? Here are a few things people can do to get better sleep. Health experts say that exercise and avoiding work on computers make people go to sleep more easily. A cool room is also a good choice for sleeping well. 1.What can we learn from the passage? A. With the help of medicine, we can sleep better. B. People begin to have sleep problems in their 40s. C. Teenagers usually need more sleep than adults. D. Few people have sleep problems in their late years. 2.The underlined word”effect” in the passage is close in meaning to???????? . A. Knowledge???? B. influence???? C. excuse???? D. activity 3.According to the passage, which of the following is NOT a sign that you are not sleeping well? A. You often get hungry.????? B. Your eyesight is failing. C. You have proper memory??? D.You always feel tired. 4.It is possible that the article is taken from?????? . A. a middle-school textbook?? B. a scientific report C. A magazine on health?????? D. an ad in the newspaper 参考答案1C 2B 3D 4C 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(8)及答案 Part A We all think eating fruits means just buying fruits, cutting them and putting them into our __1__. It's not as easy as you think. It's important to know __2__ and when to eat. Fruit should be eaten on an empty stomach. If you eat fruit like that, it will go straight __3__ the stomach into the intestines(肠道). It will be good to your health and provide you with plenty of __4__ for life activities. Fruit is the most important __5__. But when you eat two pieces of bread and then some fruit, it is __6__ from doing so. Do you know the reason? You have probably heard people saying —every time I eat watermelon I burp(打嗝), when I eat a banana I feel like __7__ to the toilet. When the fruit __8__ with other food, it produces gas(气体). That's why you will feel uncomfortable. Actually this will not __9__ if you eat the fruit on an empty stomach. Eating a whole fruit is better than drinking the juice. When you __10__ want to drink fruit juice, drink only __11__ fruit juice, NOT from the bottles or cans. Don't drink juice that has been __12__ up. Don't eat cooked fruits because you don't get the nutrients(营养成分) at all. You only get the __13__. If you have mastered the __14__ way of eating fruits, you have the __15__ of beauty, health, energy, happiness and a long life. Dark circles under the eyes will not appear. 1. A. tables B. plates C. mouths D. boxes 2. A. how B. what C. where D. who 3. A. past B. between C. among D. through 4. A. experience B. energy C. pleasure D. spirit 5. A. course B. discovery C. food D. direction 6. A. prevented B. protected C. prepared D. practiced 7. A. returning B. running C. relaxing D. staying 8. A. fixes B. fills C. mixes D. joins 9. A. check B. spread C. arrive D. happen 10. A. totally B. hardly C. clearly D. really 11. A. expensive B. colorful C. fresh D. medium 12. A. burned B. heated C. set D. kept 13. A. taste B. weight C. shape D. sugar 14. A. successful B. correct C. opposite D. special 15. A. request B. secret C. style D. point 1-15、CADBC   ABCDD   CBABB Part B A (2019中考保健与健康类选练) Spending two or three hours playing outdoors each day can reduce the chance of becoming short-sighted, a research shows. It challenges the belief(信念) that short-sightedness is caused by computer use, watching TV or reading in weak light. The Australian government researchers believe that the sunlight is good for people’s eyes. They compared the vision(视力) and habits of 100 seven-year-old children in Singapore and Australia. In all, 30% of the Singaporean children were short-sighted—this rate(比率) was ten times higher than Australian children. Both groups spend a similar amount(数量) of time reading, watching television and playing computer games. However the Singaporean children spent an average (平均) of only half an hour a day outdoors—90 minutes less than the Australian children. Professor Ian Morgan, from the Australian Research Council’s vision Centre, said, “Humans are naturally long-sighted, but when people begin to go to school and spend little or no time outdoors, the number of short-sighted people gets larger. We’re also seeing more and more short-sighted children in cities all around the world and the main reason may be that city children spend less time outdoors. Daylight can be hundreds of times brighter than indoor light. But why does playing outside? prevent us from becoming short-sighted? Scientists believe that natural light has a special chemical(化学物质) which stops the eyeball from growing out of shape and prevents people from becoming short-sighted. So be outdoors. It doesn’t matter if that time is spent having a picnic or having sports. 1. ?? How much time did the Australian children spend outdoors on average according to the ??????? research? A. 30 minutes.? B. 60 minutes.??? C. 90 minutes.?? D. 120 minutes. 2. ?? Which of the following is TRUE according to the passage? A. If people spend less time outdoors they will certainly become short-sighted. B. There are fewer short-sighted Singaporean Children than Australian children because ?? they have more knowledge of protecting their eyesight. C. There will be fewer risks of getting short-sighted if people spend two or three hours a ??????????? ???day playing outside. D. When people begin to go to school they will become long-sighted. 3. ?? What is the fifth paragraph mainly about? A. Why natural daylight has a special chemical. B. Why daylight prevents people from becoming short-sighted. C. Why daylight is much brighter than indoor light. D. What the special chemical which can stop eyeballs from growing out of shape is. 参考答案1. D 2. C?3. B B (2019中考保健与健康类选练) How much sleep do we need? We are all different. Some people need only three hours of sleep a night. Others need ten hours of sleep a night. Most Americans sleep an average ( 平均 ) of seven to eight hours a night. After the age of fifty, the average sleep time goes down to 6.5 hours a day. Most people have a night when they cannot sleep. About one in three(1/3) Americans has a problem with sleep. Many of these people can not fall asleep. The name of this problem is insomnia. This is not a new problem. Many famous people in history had insomnia. Some of these people had special ideas to make them sleep. Benjamin Franklin, a famous statesman ( 政治家 ) and inventor, had four beds. He moved from one to another to fall asleep. King Louis XIV of France had 413 beds and hoped to fall asleep in one of them. Mark Twain, a famous American writer, had a different way. He lay on his side across the end of the bed! ?(??)1. People’s sleeping time at night is ____. ??? A. three hours??B. ten hours???? C. not the same?? D. not different (??)2. In America, when people are more than fifty, they often sleep _____ hours a night. ??? A. a lot more??B. seven to eight??C. only three?? D. about six and a half (??)3. When Benjamin Franklin couldn’t fall asleep, he ____. ??? A. went to sleep in another bed??????????B. made another bed ??? C. moved the bed to another room????????? D. slept on the floor (? )4. When he had sleeping problems, _____ slept at the other end of the bed. ???? A. Benjamin Franklin??????????????? B. Louis XIV? ???? C. Mark Twain???????????????????D. Thomas Edison (? )5. The word “ insomnia ” means ______ in Chinese. ???? A. 失明??????? B. 失眠??????? C. 失语???? D. 失聪 参考答案1C 2D 3A 4C 5B C (2019中考科普环保类选练) Apple has entered the textbook market. The tech giant(科技巨头) introduced iBooks textbooks a couple of weeks ago when it announced its iBooks 2 platform.(平台) They are digital books in a variety of subjects taking in science, maths, history and geography. Apple developed its iPad-based textbooks in conjunction(连接)with major textbook publishers. The company offers a collection of textbooks for high school students. Apple claims it offers a “new textbook experience” and suggests its interactive iBooks textbooks are “the next chapter in learning”. It sounds like good news for pupils and students. Think of it. No more carrying heavy backpacks full of textbooks. Every textbook you require can be stored on your iPad. No more having to buy expensive textbooks which you will only use for a year or two and then sell or give away. Of course there’s a catch. You need to own an iPad and as you know, it is not cheap. You also need to buy digital textbooks, mostly priced each at $14.99 (94.74 yuan) or less. Textbook publishing was worth $8.7 billion in the US alone last year. Will digital books take over completely in education? 1. What can we find this kind of passage? A. In a magazine?? B. In a science book?? C. In the newspaper?? D. In a textbook 2. According to the passage above, why iPads are better than our traditional textbooks? A. Because students don’t need to carry heavy books. B. Because they can store many subjects. C. Because we don’t need to do homework. D. Both A and B. 3. The underlined sentence “there’s a catch” in the sixth paragraph means _________. A. Every coin has two sides???? B. There is some good news C. There is some bad news????? C. We have to catch it. 4. What’s the writer’s opinion toward this new technology? A. He completely agreed with it?????? B. He thinks high school students like it. C. He likes it so much that he buys one. D. He doesn’t tell us. 5. How will the writer continue this passage? A. To talk about the disadvantages and advantages about iPads. B. To introduce the history about the paper making and see if iPads will enter the new market. C. To tell us how the high school students use iPads. D. To ask people to use their traditional textbooks instead of iPads. 参考答案CDADB 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(9)及答案 Part A 阅读表达(回答问题) Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes(脚趾). One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because of electricity. Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident. But soon he had to make a choice. “For people like me, there were only two choices. One was to give up all the dreams, which would cause a quick death. The other was to work hard without arms to live an excellent life.” says Liu Wei. Liu Wei’s dream was to be a pianist. He learned to play the piano with his toes. And teaching himself to play the piano with his toes was very hard. Many times he wanted to give up, but his parents went on encouraging him and he wanted to make his parents proud. Maybe you can not believe that Liu Wei is able to play well only with his toes. The audience(观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance. 1.What can Liu Wei play the piano with? 2.How old was Liu Wei when he lost his arms? 3.Was Liu Wei very unhappy when both his arms were cut off? 4.Who encouraged Liu Wei to play the piano? 5.How did the audience feel when they watched Liu’s performance? 【参考答案】 1.His toes. 2.Ten years old. 3.Yes, he was. 4.His parents. 5.They were deeply moved and very excited. 【解析】 试题分析:这篇短文给我们讲述的是刘伟的故事,刘伟10岁的时候因为高压电失去了双臂,之后他决心用脚趾练习弹钢琴,成为一个钢琴家。在父母的鼓励下,他成功了,而且在中国变得非常的出名,很多观众都被他给感动了。 1.根据题干的意思可知,with 用…,因此我们可以在短文的开头Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes找到答案,刘伟可以用他的脚趾弹钢琴。第二段补充了原因,因为刘伟小时候失去了双臂。 2. 根据短文第二段中One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because of electricity.可知,刘伟10岁的时候,和一些朋友们一起玩游戏,因为电失去了他的双臂。由此可找到答案,是在他十岁的时候。 3.根据短文第三段中Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident.可知,刘伟的胳膊在事故后被截肢,他感到非常的伤心。由此可知这个题目的答案是肯定的。 4.根据短文中Many times he wanted to give up, but his parents went on encouraging him and he wanted to make his parents proud.可知,刘伟想练习用脚趾弹钢琴,这很困难,很多次,他都想要放弃,但是他的父母一直鼓励他。由此可知答案是His parents。 5.根据短文的最后The audience(观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance可知,当观众们看到刘伟的表演的时候,他们都被深深地感动了,而且非常的激动。由此可找到本题的答案。 【难度】一般 Part B A (2019中考科普环保类选练) When you’re curious (好奇) about something, and want to know more about it, you can use the way of asking questions. Asking questions is the first step to make discoveries and find interesting answers. The steps below can guide you during the research (研究). Step 1?? On a notecard or piece of paper, write down the subject that you are interested in. Just get the main idea down. For example, you might write: Discover more about dinosaurs. Step 2 ??Next, stop and think for a moment about what you already know about your subject. List what you already know like the sentences below: (1) Dinosaurs lived long before human beings appeared. (2) Dinosaurs lived on the earth for more than 150 million years. (3) Some dinosaurs fed on plants, some on meat. Step 3?? What can you do with what you want to learn? By asking questions. On your paper, start writing down questions about the dinosaurs as you think of them: (1)What’s the best weather for dinosaurs to live in? (2)How many kinds of dinosaurs are there? (3)Have dinosaurs really disappeared? Step 4?? Armed with your list of questions, you can now go to the nearest library or computer to begin your research. As you learn more about your subject, you’ll probably discover some new questions. For example, you might discover that dinosaurs disappeared about 65 million years ago. Why? What happened? Asking new questions can help you research your subject more widely. The next time you find something interesting to research, take time to organize (组织) your thinking by asking good questions. And remember — learning more always brings more questions. 1.When you do some research, you should take the following steps:??????? . ? ① list what you want to know????????? ② choose a research subject ③ list what you already know????????? ④ discover new problems A.④③①②?????? B.①④③②?????? C.②③①④??????? D.③②④① 2.From the passage, we know? . A.dinosaurs appeared after human beings B.not all the dinosaurs fed on meat C.dinosaurs lived on the earth for 65 million years D.dinosaurs liked warm seasons 3.What does “Armed with your list of questions” mean? A.Putting your list of questions under your arm B.Discussing your questions with your classmates C.Writing down your list of questions D.Taking your list of questions with you 4.According to the passage, which one is true? A.You can find all the answers online B.Learn more, and you’ll have no questions C.Asking questions is the only way for research D.During the research, you may keep finding new questions 5.The best title for this passage is “ ???????????????????????”. A.Discovering Dinosaurs?????????? ????? B.Asking Good Questions C.Finding Subjects??????????????? ????? D.Learning Steps 参考答案CBDDB B (2019中考科普环保类选练) Sorry to say, our brains naturally start slowing down at the young age of 30. It used to be thought that this couldn't be helped, but new studies show that people of any age can train their brains to work faster. "Your brain is a learning machine," says University of California scientist Dr. Michael Merzenich. Given the right tools, we can train our brains to act like they did when we were younger. All that's required is the practice designed just for the purpose: a few exercises for the mind. Merzenich has developed a computer-based training method to speed up the process(过程) in which the brain deals with information (positscience.com). Since much of the data we receive comes through speech, the Brain Fitness Program works with language and hearing to better speed and accuracy (准确性).Over the course of training, the program starts asking you to tell sounds (between "dog" and "bog", for example) at an increasingly faster speed. It's a bit like tennis instructor, says Merzenich, hitting balls at you faster and faster to keep you challenged. You may start out slow, but before long you're pretty quick. The biggest finding in brain research in the last ten years is that the brain at any age is highly plastic. If you ask your brain to learn, it will learn. And it may even speed up while in the process. To keep your brain young and plastic you can do one of a million new activities that challenge and excite you:playing table tennis or bridge, doing crossword puzzles, learning a language.... "When it comes to preventing ageing, you really do 'use it or lose it'," says Barbara Sahakian, professor at Cambridge University. 1. According to the new studies, what will happen to our brains? A. They will not start slowing down until the age of 30 B. They will start working slowly after the age of 30 C. They can work as well as at a young age through certain exercises D. They can not be improved once they start to slow down? 2. The writer mentioned many ways to speed up your brain, EXCEPT_____ A. doing a million new activities???? B. sleeping as much as possible?? C. playing some intelligent games D. playing table tennis 3. What can we learn from the text? A. Using right tools is important for brains’ work.???? B. Brain research deals with information from the Internet?? C. Dr. Merzenich is a scientist in computer, D. Many activities can keep our brains young. 4. Which of the following agrees with the writer’s idea? A. The train methods work better for the old. B. People should train the brain to stop it from aging. C. The training of the brain should start at an early age. D. It is necessary to take part in as many activities as possible. 5. Which one is TRUE according to the passage? A. If you are 71 years old, your brain is too old to train. B. You can eat the food to keep your brain young and plastic. C. Merzenich has developed a computer-based training method to train brains. D. You will feel younger when you train your brain. 参考答案CBDBC C (2019中考选练) As young students, you have many dreams. These dreams can be very big, such as winning the Nobel Prize; they can also be small, such as becoming one of the best students in your class. Once you find a dream, what do you do with it? Do you ever try to make your dream real? Andrew Matthews, an Australian writer, tells us that making your dreams real is life’s biggest challenge. You may think you’re not very good at some school subjects, or that it’s impossible for you to become a writer. Those kinds of ideas stop you from realizing your dream. In fact, everyone can realize his dream. The first thing you must do is to remember what your dream is. Don’t let it leave your heart. Keep telling yourself what you want every day and then your dream will come true faster. You should know that a big dream is, in fact, made up of many small dreams. You must also never give up your dream. There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of watching TV will help you to get better exam results, while saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book. As you get closer to your dream, it may change a little. This is good as you have the chance to learn something more useful and find new hobbies. 1. Which of the following isn’t mentioned in this passage? A. You may think you’re not good at some school subjects. B. Making your dreams real is life’s biggest challenge. C. You must never give up your dream. D. Listening to English more can help you realize your dream. 2. If we have dreams in our hearts and work hard, our dreams _______. A. can’t be realized ???????????????????????????? B. can be very small C. will come true??????????????????????????????????????? D. can be very big 3. How do you make your dream come true faster? A. Remember what your dream is. B. Don’t let your dream leave your heart. C. Keep telling yourself what you want every day. D. A, B and C. 4. To make your dream real, the first thing you must do is _______. A. to remember what your dream is B. to decide what is the most important C. to learn something more useful and find new hobbies D. to get better exam results 5. The best title of this passage is _______. A. How to Become a Writer B. How to Make Your Dream Real C. A Big Dream Is Made Up of Small Dreams D. Everyone Can Realize His Dream 参考答案DCDAB 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(一)及答案 Part A (2019选练)通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。 Nowadays more and more Chinese teenagers find life more difficult without their parents. They don't know how to do ? 1 . Because their parents do almost everything for them at home. This is a big problem. ???? Joy is 14 years old. One day her parents went away ?? 2 ??business, so she had to stay at home alone. At first she thought she would be happy ?? 3 ??her parents were not in. She could do everything ? 4 ??she liked. But it was six o'clock in the afternoon, she felt? 5 ?. “Oh, it's time to have supper. Where can I get my food?” she said to herself. Later she found some food in the fridge, but she 6 ??know how to cook. At that moment, she missed her ? 7 ?very much. At last she could only go to the supermarket and 8 ??some food to eat. ???? Many of teenagers are ? 9 ??as Joy. So I think they should learn some basic life skills, like cooking, tidying up their rooms or dressing themselves 10 ?. They shouldn’t depend too much on their parents. 1. A. their homework B. some shopping C. business D. housework (0.65运用) 2. A. in B. at C. on D. with 3. A. so B. because C. but D. until 4. A. that B. who C. where D. when 5. A. hungry B. full C. excited D. bored 6. A. couldn't B. didn't C. might not D. wouldn't 7. A. cousin B. aunt C. brother D. parents 8. A. made B. bought C. gave D. saw 9. A. the same B. difficult C. different D. warm-hearted 10. A. actually B. carelessly C. properly D. slowly 【答案】 (1)D;(2)C;(3)B;(4)A;(5)A; (6)B;(7)D;(8)B;(9)A;(10)C; 【考点】日常生活类,社会现象类 【解析】【分析】这篇文章通过乔伊的例子告诉我们,青少年应该学习一些生活技能,像做饭,整理他们自己的房间,不能过多的依赖父母。 (1)A. their homework他们的作业? B. some shopping购买一些东西 C. business 商业 D. housework 家务??根据句意:他们不知道如何做家务。故选D (2)根据句意:一天乔伊的爸爸妈妈出差去了。on business出差?故选C (3)A. so所以 B. because因为? C. but但是? D. until直到??根据句意:起初她以为因为爸爸妈妈不在家,她将会很开心。故选B (4)根据句意:她能够任何她喜欢做的事情。that在定语从句中作like的宾语。故选A (5)A. hungry饥饿???? B. full 满的?? C. excited激动的??? D. bored无聊的??根据句意:下午六点多的时候,她感到饿了。故选A (6)A. couldn’t 不能???? B. didn’t不?? C. might not可能不 D. wouldn’t将不??根据句意:她在冰箱找到一些食物,但是她不知道如何去做。故选B (7)A. cousin表兄妹?? B. aunt 阿姨??? C. brother兄弟? D. parents父母??根据句意:在那一时刻,她非常想念她的父母。故选D (8)A. made做???????????? B. bought 买?????????? C. gave给???????? D. saw看见?根据句意:最后她只能去超市,买了一些吃的。故选B (9)A. the same 同样的???? B. difficult困难的???? C. different不同的??? D. warm-hearted 热心的??根据句意:许多青少年都和乔伊是一样的。故选A (10)A. actually实际上??? B. carelessly 粗心地?? C. properly恰当地????? D. slowly 慢慢地??根据句意:作者认为他们应该学习一些生活技能,像做饭,整理他们的房间,恰当的打扮他们自己。故选C 【点评】对于此类议论文文章,学生在答题时需要把握好答题的方法,首先对文章进行整体的阅读,初中的完型来说不难,重在对单词词义的考察及其整个文章语言逻辑关系的判断。所以在平时的学习中除了多去积累记忆单词外,还需要适当做题,保持良好的语感与阅读的习惯。 Part B A (2019中考日常生活类训练) It’s so beautiful outside that spending the day in the office would be very boring. So why not take the vacations(假期)off? A new survey(调查)found that 31﹪of U.S workers don’t always take all of their vacation days. Americans have 12 vacation days on average(平均)each year, but they give back an average of 3 vacation days each year. So why don’t they use up their vacation days? Some say they would rather get money back for their unused days; some busy workers say they just can’t leave their work. Americans have fewer vacation days than workers in any other country surveyed. The French take their vacations seriously. French workers get an average of 39 vacation days, and 40﹪ plan to take at least one there-to-four-week vacation. Workers in Sweden receive an average of 25 vacation days a year,but they can’t find time to use them all. More workers there return vacation days than any other country surveyed. British workers have the longest working week in Europe(欧洲),with 23 vacation days --the shortest vacation. So they feel overworked.75﹪ say their weekends or vacations are too short and 40﹪ would sacrifice a day’s pay(工资)for one more vacation day. 1. How many vacation days do Americans have on average each year in fact? A.9??????? B.12 ????C.15????? ? D.23 2. Which country has the most workers working during the vacation days? A. America.? B. France.? C. Sweden.? D. Great Britain. 3. What does the word“sacrifice”mean in the last sentence? A. Use up.? B. Put up.? C. Take up.?? D. Give up. 4. Which of the following is true? A. Some American workers are too busy to leave their work. B. French workers can take one Three-to-four week days. C. Swedish workers can enjoy all of their vacation days. D. British workers have the shortest vacation days of all the countries surveyed. 参考答案1A 2C 3D 4A B (2019中考日常生活类训练) Though many countries have laws against the illegal ivory trade (反对非法象牙贸易), tens of thousands of African elephants are killed every year. In January, 2014, hundreds of elephant tusks (象牙) as well as ivory sculptures were put into two large crushing machines (粉碎机) in Guangdong, China. In all, more than six tons of ivory were destroyed. People called the event an ivory crush. In November, 2013, the similar event happened in Colorado, America. There, wildlife officials also destroyed more than six tons of ivory. Though it may sound strange, wildlife officials are crushing ivory to help save African elephants. Stephanie Wang, who works for the Wildlife Protection Society in New York City, says, “We try to let the world know that we don’t think ivory is valuable when it’s not on an elephant.” Each year, poachers kill elephants, cut off their long tusks and take the tusks out of Africa secretly. Then they sell the tusks and get thousands of dollars. The buyers use the ivory to make sculptures, jewellery and traditional medicines.? The purpose of recent ivory crushes is to send a message to the poachers and those who buy illegal ivory. Stephanie Wang says, “China’s ivory crush is ‘an important step’. However, it is only a small amount (数量) of the illegal ivory. If we don’t stop the illegal ivory trade, African elephants could disappear from the wild within 10 years.” 1. The writer mentions ______ ivory crush(es) in the passage. ?????? A. one???? B. two???? C. six???????????? D. twelve 2. What can we infer from the passage? ?????? A. There are too many elephants in China. ?????? B. Chinese people can’t afford ivory sculptures.? ?????? C. American people never buy ivory sculptures. ?????? D. Wildlife officials are against the ivory trade. 3. What does the underlined word “poachers” mean in Chinese? ?????? A. 偷捕动物的人? B. 热爱动物的人 ?????? C. 虐待动物的人? D. 训练动物的人 4. According to Stephanie Wang, ______. ?????? A. it’s not a good idea to crush ivory ?????? B. all of the ivory trade is in China ?????? C. we should do a lot to protect African elephants? ?????? D. African elephants will disappear within 10 years 参考答案1B? 2D? 3A? 4C? C (2019中考教育类选练) According to a recent study, there are about 70,000 blind children in Indonesia. Among them, 60 percent were not born blind. Iyehezkiel Parudani is one of them, who lost his eyesight by accident at age six. He now teaches English to blind students at the Pajajaran Special SchooL Iyehezkiel Parudani says learning English can help blind people feel better about themselves. "By learning English, they can be an English teacher, a translator, and a tour guide. " Students read using Braille (盲文). To write, they use special tools, too.? Iyehezkiel Parudani says blind people should not let their physical disability influence their dreams. In 2008 , he got a chance to study at the University of Texas. Two years later, he got a master's degree in course development there. "In the US, if I go to the university to study, everything is available - like e-books, Braille books. Here in Indonesia, you know, it’s difficult to find a reference book in e-book or in Braille.? We have to make it ourselves. In the US, I can move wherever I want because everything designed is really accessible for people with blindness. " ?Eha Lestari, one of his star students, says learning English has changed her life. She has already traveled to the US with the help of an Indonesia-U. S.? program. "I study English because I love English very much. I want to be a translator because I want to go to the other countries and then I want to meet some people from around the world. " ?Like her classmates, Eha loves to sing. Here, music is part of daily life. Even the students who do not study English can sing some American pop songs, such as Stand By Me , "Stand by me. Please stand, stand by me. Stand by me.... " ?Iyehezkiel Parudani says the song has special meaning to the students. "In our life, we need other persons. You have to stand by me. Without you standing by me, I'm meaningless. " ?1. According to what Iyehezkiel says, learning English can help blind students to ______ . ????? A. have more chances to get jobs???????????? B. visit English-speaking countries ????? C. get a master's degree easily????????????? D. read Braille books quickly ?2. The underlined word "accessible" in the third paragraph might mean ______ . ????? A. fun to use???????????????????????????? B. easy to reach ????? C. hard to break????????????????????????? D. safe to choose ?3. From the last two paragraphs, we can infer (推断) that the students? ______ . ????? A. sang songs side by side????????????????? B. achieved their dreams ???? C. had a meaningless life?? ?????????????????D. needed help from others 4. The best title for the passage may be ______ . ???? A. A Blind Girl Learning English?????????? B. Blind Children Singing Songs ???? C. A Blind Man Teaching English?????????? D. Blind Teachers Living by Me 参考答案1A? 2B? 3D? 4C 罗渡中学2019中考英语大阅读练习(三)及答案 Part A (2019选练)通读短
展开
  • 资料类型: 试卷
  • 资料版本:新目标(Go for it)版
  • 适用地区:四川省广安市
  • 文件大小:516KB
英语精优课

下载与使用帮助