[ID:4-6818790] [精][备考2020]高考英语听力测试全真模拟2(MP3+答案+听力文稿)
当前位置: 英语/高中英语/高考专区/二轮专题/各类题型专题/听力
资料简介:
中小学教育资源及组卷应用平台 高考模拟卷(二) 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.When did the party begin in fact? A.At 6:30 p.m. B.At 7:00 p.m. C.At 7:30 p.M. 2.Where did the woman go during her visit to Europe? A.France. B.Finland. C.Iceland. 3.Why did the man apologize to the woman? A.He forgot to bring the woman’s book. B.He lost the book the woman lent him. C.He couldn’t lend the book to the woman. 4.What will the man do on Sunday morning? A.Take his son to the park. B.Stay with his parents at home. C.Do shopping with his wife. 5.What is the woman? A.She is a librarian. B.She is a bank clerk. C.She is a college teacher. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.What sport did Joe take part in? A.The relay race. B.The high jump. C.The long jump. 7.Who won the men’s 100?meter race? A.John. B.Peter. C.Bob. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.Which month is it now? A.May. B.July. C.September. 9.What will the man do in July? A.Conduct a research project. B.Attend a conference. C.Type his paper up. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.What did the woman forget to do this morning? A.To turn off her radio. B.To talk with her neighbor. C.To give her dad a message. 11.When does the woman wake up every morning? A.At four. B.At four thirty. C.At five. 12.Why does the woman feel tired? A.She can’t sleep well because of the noise. B.Her father is always angry with her. C.She is very busy with her work. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.What has Alice decided to learn? A.Art. B.Medicine. C.Music. 14.Who is the woman? A.She’s Alice’s teacher. B.She’s Alice’s friend. C.She’s Alice’s sister. 15.What is said about an artist’s income? A.About sixty percent of the average person’s. B.Six times more than the average person’s. C.Sixty percent more than the average person’s. 16.What will the speakers do next? A.They will go out for supper. B.They will have a talk with Alice. C.They will give Alice some money. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.Where did the story probably happen? A.In a clothing shop. B.At a bus station. C.In a restaurant. 18.How did the young couple feel when the old lady came to them? A.Embarrassed. B.Delighted. C.Surprised. 19.What did the young couple do when the old lady left? A.They waved her goodbye. B.They called a taxi for her. C.They took a photo with her. 20.What can we know from the story? A.The old lady was kind and polite. B.The couple was glad to do a good deed. C.The manager thought they were a family. 高考模拟卷(二) 答案 1.B 2.A 3.A 4.C 5.B 6.B 7.C 8.A 9.B 10.C 11.B 12.A 13.A 14.C 15.A 16.B 17.C 18.C 19.A 20.C ?听力材料 Text 1 W:Did you go to the party held in the dining hall? M:Yes,it was supposed to start at 6:30 p.m.,but it was delayed for 30 minutes. Text 2 M:I’ve heard you traveled around Europe last year. Is it true? W:Not exactly visited three countries there,like France had planned to see Finland and Iceland,but I had to come back for my business. Text 3 W:Have you brought the book I lent you? M:I’m sorry. It completely slipped my mind promise I will bring it tomorrow. Text 4 W:What is your plan for the coming weekend? M:To take my son to the Children’s Park on Saturday,on Sunday morning to do shopping with my wife,and in the afternoon to keep my parents company at home. Text 5 M:The university library is hiring these days. I’d like you to get ready for the interview. W:I’ve found a suitable job in a bank,but thanks anyway. Text 6 M:Congratulations,Betty. W:Thank you.What about Peter? M:Oh,he dropped the stick. W:Bad luck! Do you know who won the high jump? M:My classmate,Joe. W:Your class did very well at the sports meeting. By the way,who was first in the men’s 100?meter race? M:It definitely belongs to Bob. Text 7 W:Andy,you’ve been so busy lately that we don’t see you any more. M:I’ve been trying to finish this research project so that I can present my findings at the conference in July. W:But that’s two months away. You’ve still got a lot of time. M:Not really.You see,I’ve finished all the research,and I’ve just organized all my notes,but it will take me almost two months to type them. W:Well,if that’s your only problem,I can type up your paper in less than two weeks. Text 8 M:Well,Lucy,why do you look unhappy? W:Oh,Mike. I’ve made three bad mistakes so far this week. This morning I forgot to give a very important message to my father,so he got really angry with me. M:But you’re usually very careful and never make mistakes. What’s the matter with you? W:I’m very tired don’t know what I’m doing these days. M:Have you gone to bed late recently? W:I’m usually in bed at about ten. But I am woken up at half past four every morning. And then I can’t go back to sleep. M:Why? W:It’s my new neighbor. He has to get up at half past four every morning and he always turns his radio on loudly. M:Ask him to turn it down then. W:OK.I’ll have to talk with him. Text 9 W:Hey,Adam. I’m worried about my sister Alice. She’s in college and has just declared art as her major. M:Why does that worry you? I’ve seen her paintings. She’s very talented in art. W:I know. But I’m afraid that once she graduates she won’t be able to make ends meet. It is said that most artists only make about 60 percent of what the average person makes a year. What’s more,it’s harder for art majors to find a full?time job. But she doesn’t seem too concerned. M:But you’re forgetting that there’s more for them to choose. Alice loves art and that’s what’s important. Even if she can’t make much money,she’ll be happy and emotionally satisfied. W:But she’ll have bills to pay. It’s going to be hard for her to lead a life on what an artist makes. M:Don’t be worried and I know what you mean. Let’s have a talk with Alice and listen to her. W:Koi she insists on her idea,we’ll support her. Text 10 One Sunday,a young couple,who had just fallen in love,was having dinner at an expensive restaurant. The restaurant had a garden?like and elegant environment. The food there was delicious and the service was superb. They had just ordered their dishes when they saw a lady sitting alone,looking at them. They smiled politely,but were a little surprised when the old lady came over to their table. The old lady told the young woman that she looked like her daughter. She said it would make her happy if they said “Goodbye,Mum” when she left the restaurant. How could they refuse? A few minutes later,the old lady stood up to leave. The young couple waved,as she had asked them,and said goodbye as the old lady walked out. When the young couple received their bill,they saw that it included the cost of the old lady’s meal. They called over the manager and asked him what happened. “The bill includes the charge for your mother’s meal,” he explained. “She said you would pay.” 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)
展开
  • 资料类型: 素材 试卷
  • 资料版本:通用
  • 适用地区:全国
  • 文件大小:14.7M
英语精优课

下载与使用帮助